Restaurationsforskriften

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Restaurationsforskriften"

Transkript

1 Restaurationsforskriften Juni 2010 Revideret marts 2012

2 Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer Denne forskrift er udfærdiget i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 14. december 2006 om miljøregulering af visse aktiviteter. Formål Formålet med denne kommunale forskrift er at regulere de miljømæssige forhold i forbindelse med drift af restaurationer i Frederikshavn Kommune, således at driften ikke medfører væsentlig gene for omgivelserne. Gyldighedsområde 1. Forskriften er gældende i Frederikshavn Kommune. Stk. 2. Frederikshavn Kommune kan bestemme, at forskriften eller dele heraf ikke er gældende for restaurationer med særlig beliggenhed. For området angivet i Frederikshavn Kommunes lokalplan SKA C1, kortbilag 6, gælder de i bilag 3 angivne støjgrænser. Stk. 3. Forskriften er gældende for både nye og eksisterende restaurationer bortset 9-10 om ventilation, der kun gælder for nye restaurationer og for restaurationer der ændres så væsentligt, at der kræves byggetilladelse. 2. Ved restaurationer forstås i denne forskrift: Selvstændige erhvervsvirksomheder med servering af spise- og drikkevarer og lignende erhvervsmæssigt samt foreningsmæssigt drevne virksomheder, herunder restaurationer, værtshuse, cafeterier, pizzariaer, diskoteker, kaffebarer, grillbarer, cateringsvirksomheder og lignende erhvervsmæssigt drevne virksomheder. Alle de nævnte restaurationstyper er omfattet uanset om de er godkendt med eller uden bevilling efter lov om restaurations- og hotelvirksomhed. Ved restaurationer forstås desuden erhvervsmæssigt drevne forsamlingshuse. Stk. 2. Ved servering forstås i denne forskrift: Salg af spise- og drikkevarer til nydelse på eller ved salgsstedet.

3 Stk. 3. Ved faste musikanlæg forstås i denne forskrift: Fastmonteret eller fastplacerede anlæg i restaurationen, for eksempel jukebokse, forstærkere, højtalere og lignende. Bestemmelsen omfatter ikke mindre akustiske musikinstrumenter som guitar og lignende. Stk. 4. Ved svag baggrundsmusik forstås i denne forskrift: Musik som ikke kan høres uden for eget areal. Stk. 5. Ved beboelsesområder forstås i denne forskrift: Områdetyper, der i en lokalplan, byplanvedtægt eller i kommuneplanen er udlagt til boligformål, eller områdetyper med andre anvendelsesbestemmelser (centerområder, erhvervsområder eller områder til offentlige formål), der faktisk anvendes til boligformål. Stk. 6. Frederikshavn Kommune afgør i tvivlstilfælde, hvad der henregnes til restaurationer. 3. Ved restaurationen forstås arealer inde i bygninger og de dele af ejendommens arealer samt andre arealer, som restaurationen efter særlig tilladelse kan disponere over, herunder offentlige arealer som veje, pladser og parker. 4. Ved restaurationens støj forstås den samlede støj fra drift, personale, og musik. Godkendt af Frederikshavn Kommunes Plan- og Miljøudvalg 1. juni 2010 samt Byrådet 1. juli Revision godkendt af Frederikshavn Kommunes Plan- og Miljøudvalg 6. marts 2012

4 Begrænsning af støjgener 5. Støjende udendørs og indendørs installationer, som f.eks. køleanlæg og ventilatorer, skal udføres således, at støjbelastningen fra disse ikke overstiger de i bilag 1 angivne grænseværdier. stk. 2. Vægge til det fri, herunder vinduer og andre åbninger til det fri, skal lydisoleres, således at den udendørs støjbelastning ikke overstiger de i bilag 1 angivne grænseværdier. Stk. 3. Faste musikanlæg og eludtag til lydanlæg, der ved gæsteoptræden medbringes af musikere, disjockeyer og lignende skal ved etablering, udvidelse eller ændring forsynes med en begrænsning (plombering), som sikrer, at restaurationer overholder de i bilag 1 angivne grænseværdier. Bestemmelsen omfatter ikke spiserestaurationer der udelukkende har svag baggrundsmusik. Stk. 4. Indgangspartier til restaurationer beliggende nær boliger skal, i tilfælde af at disse er til gene for omgivelserne, være udført med lydsluse (for eksempel vindfang med dør i begge ender). Døre skal være forsynet med automatisk lukkeanordning, der ikke må blokeres. Bestemmelsen omfatter ikke spiserestaurationer og lignende, der udelukkende har svag baggrundsmusik. Stk. 5. Støj fra restaurationer med eget udeserveringsareal kan i tidsrummet kl målt i skel sættes lig med den tilsvarende for området i dagtimerne kl angivne støjgrænse, hvis det dokumenteres, at støjkravet kan overholdes. Dokumentationen skal som minimum bestå af en beskrivelse af driftsforholdene suppleret med en vejledende støjmåling udført af et akkrediteret firma, som er godkendt af Frederikshavn Kommune. 6. Vægge og etagedæk i restaurationer skal lydisoleres, således at de i bilag 1 anførte grænser for støj i beboelses- og kontorlokaler overholdes. 7. Støjende oprydning, herunder rengøring i restaurationer beliggende i beboelsesejendomme, må ikke finde sted i tidsrummet kl Opbevaring, håndtering og bortskaffelse af affald skal ske efter de til enhver tid gældende regler for affald i Frederikshavn Kommune.

5 Begrænsning af lugtgener 8. Restaurationens drift må ikke give anledning til lugtgener i omgivelserne. 9. Restaurationer skal forsynes med et velfungerende udsugnings- og ventilationsanlæg, der kan indfange lugt fra køkken og serveringslokaler. Stk. 2. Ventilationsafkast skal føres over tag, (tagryggen/det højeste punkt på taget - tårne o.l. undtaget - på ejendommens højeste bygning), i en afstand af mindst 5 m fra oplukkelige vinduer og anden form for friskluftindtag. Stk. 3. Ventilationsafkast skal forsynes med jethætte eller lignende med en kastelængde der indebærer, at afkastet sker over tagryggen på den højeste bygning inden for den karré, herunder bebyggelsen på modstående vejside, som ejendommen er beliggende i, se bilag Ventilationsanlæg skal mindst en gang årligt efterses og kontrolleres for fejl, tilsmudsning og utætheder, og om nødvendigt repareres. Der skal føres tilsynsrapport, som forevises ved kontrol. 11. Stærkt lugtende krydderier eller råvarer skal opbevares således, at lugtgener ikke forekommer i omgivelserne. Dokumentation 12. Den der er ansvarlig for driften af en restauration omfattet af denne forskrift, skal efter anmodning fra Frederikshavn Kommune afgive alle oplysninger som har betydning for vurderingen af om restaurationen opfylder de i forskriften indeholdte krav, og give oplysninger om eventuelle afhjælpende eller forebyggende foranstaltninger. 13. Frederikshavn Kommune kan forlange at den ansvarlige for egen regning, dog maks. 1 gang årligt, foretager analyser og målinger af støj og rystelser, klarlægger årsagerne til eller virkningen af en stedfunden støjforurening og redegør for hvordan støjforureningen kan afhjælpes eller forebygges. Stk. 2. Dokumentationen skal udformes som en rapport baseret på målinger eller beregninger udført af et firma, som er akkrediteret af DANAK til at udføre støjmålinger eller er godkendt af Miljøstyrelsen til Miljømåling - ekstern støj. Stk. 3. Støjmålinger skal foretages efter retningslinjerne angivet i bilag 1. Stk.4. Nye restaurationer samt restaurationer, der ændres væsentligt, skal overholde bestemmelserne ved ibrugtagning af lokalerne. Dokumentation skal indsendes senest sammen med færdigmeldingen af byggeriet til Frederikshavn Kommune.

6 Dispensation og klage 14. Frederikshavns Kommunes afgørelser i medfør af denne forskrift kan ikke påklages til anden administrativ myndighed. Stk. 2. Såfremt individuelle forhold taler herfor, kan Frederikshavn Kommune efter ansøgning dispensere for reglerne i forskriften. Frederikshavn Kommune kan i særlige tilfælde meddele restaurationer dispensation fra en eller flere bestemmelser i forskriften. Dispensation kan kun gives efter forudgående ansøgning, der skal indeholde konkrete begrundelser for dispensationen. Frederikshavn Kommune kan fastsætte vilkår for en dispensation, ligesom en dispensation kan tidsbegrænses. Administrative bestemmelser 15. Dokumentation for at 5, stk. 5 er overholdt skal være fremsendt til Frederikshavn Kommune til godkendelse hvert år inden den 1. maj. 16. Såfremt forskriften ikke overholdes, kan der nedlægges forbud mod drift af de aktiviteter, der medfører at forskriften ikke overholdes. Eventuelt mod hele restaurationens drift. 17. Forskriften er ikke til hinder for at Frederikshavn Kommunes Center for Teknik og Miljø efter 42, stk. 1-4, i Miljøbeskyttelsesloven (Miljø- og Energiministeriets bekendtgørelse nr. 698 af 22. september 1998) kan stille krav om yderligere forureningsbegrænsende foranstaltninger end angivet i forskriften. 18. Afgørelser truffet i medfør af denne forskrift kan ikke påklages til højere administrativ myndighed, jf. Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 367 af 10 maj 1992 om anden virksomhed end listevirksomhed, 6, stk. 4, men vil eventuelt kunne indbringes for domstolene. Eventuelt sagsanlæg til domstolsprøvelse skal være anlagt inden 6 måneder efter at afgørelsen er meddelt, jf. Miljøbeskyttelseslovens 101, stk. 1. Straffebestemmelser 19. Medmindre højere straf er forskyldt efter den øvrige lovgivning straffes med bøde den, der undlader at følge bestemmelserne i denne forskrift om begrænsning af støj- og lugtgener ved indretning af restaurationer. Ikrafttrædningsbestemmelser Forskriften træder i kraft den 1. juni Frederikshavn Kommune. Plan- og Miljøudvalget juni Byrådet juli Revideret marts 2012 og godkendt af Frederikshavn Kommune Plan og Miljøudvalget 6. marts 2012.

7 Bilag 1 Støjgrænser samt krav til luftlydisolation og musikanlæg i restaurationer 1. Grænseværdier for restaurationens samlede støjbelastning Kl. Centerområde Etage-boligområde Åben/ lav boligområde Mandag-fredag Lørdage Mandag-fredag Lørdage Søn- og helligdage Alle dage Maksimalværdi db(a) 50 db(a) 50 db(a) 40 db(a) 40 db(a) 40 db(a) 40 db(a) 35 db(a) 50 db(a) * Grænserne for støj, med undtagelse af maksimalværdien, er angivet som det ækvivalente, konstante, korrigerede støjniveau i db(a) (støjbelastningen) og gælder restaurationens samlede støjbidrag, jf Grænseværdier for restaurationernes samlede bygningstransmitterede støjbidrag Målt i beboelsesrum/ kontorlokaler * Lokalitet Kl. Centerområde Beboelsesrum Kontorlokaler Dag og aften Nat Hele døgnet db(a) 25 db(a) 40 db(a) * Grænserne for støj er angivet som det ækvivalente, konstante, korrigerede støjniveau i db(a) (støjbelastningen) og gælder restaurationens samlede bygningstransmitterede støjbidrag. Maksimalværdien for bygningstransmitteret støj må om natten ikke overstige 40 db(a) i beboelsesrum.

8 3. Vægge og etagedæk Vægge og etagedæk skal have en sådan lydisolation, at støjniveauet fra de aktuelle aktiviteter i restaurationen ikke medfører en støjbelastning, der overstiger de i pkt. 2 nævnte grænseværdier. Ved lydisolation forstås her niveaudifferencen mellem lydtryksniveauet i restaurationslokalet angivet som det ækvivalente konstante, støjniveau i db(a) og det ækvivalente konstante støjniveau i nærmeste beboelser eller kontorlokaler. 4. Musikanlæg På musikanlæg og eludtag, der benyttes til lydanlæg medbragt af musikere m.v. ved gæsteoptræden, skal installeres en form for begrænsning, således at det samlede støjbidrag fra restaurationen ikke overstiger de i pkt. 1 og 2 anførte grænseværdier. Begrænsningen skal udføres således, at man ikke umiddelbart kan ændre denne. Eludtag tilknyttet lydbegrænsningsanlæg skal benyttes ved gæsteoptræden. Begrænsning af lydanlæg, der medbringes ved gæsteoptræden (musikere, disjockeyer, stand-up-komikere m.v.) sker bedst ved at installere et lydbegrænsningsanlæg på de sikringsgrupper i restaurationens elsystem, der benyttes til de optrædendes lydanlæg. Disse sikringsgrupper bør ikke samtidig benyttes til for eksempel almen belysning, idet lydbegrænsningsanlægget da vil slukke lyset, hvis der skrues for højt op for lyden. Lydbegrænsningsanlæg til gæsteoptræden skal være mikrofonstyrede og bør være forsynet med en advarselslampe, der indikerer, at man nærmer sig det maksimalt tilladelige lydniveau. Overskrides lydniveauet, afbrydes eltilførslen. Indstilling af musikanlæg, herunder lydbegrænsningsanlæg til gæsteoptræden, skal foretages i samarbejde med et firma, der er akkrediteret af DANAK til udførelse af støjmålinger, eller af en person, der er certificeret til udførelse af Miljømålinger - ekstern støj. 5. Dokumentation Dokumentation skal foreligge i form af målinger og/eller beregninger, udført af et firma, der er akkrediteret af DANAK til at udføre støjmålinger, eller af en person, der er certificeret til udførelse af Miljømåling - ekstern støj. Dokumentationen skal fremsendes til Frederikshavn Kommune. * Vedrørende målepositioner, målebetingelser m.v. henvises til Miljøstyrelsens vejledninger.

9 Bilag 2 Krav til ventilationsanlæg i restaurationer Ved etablering af ventilationsanlæg henledes opmærksomheden på anden lovgivning især levnedsmiddellovgivningen og arbejdsmiljølovgivningen. 1. Ventilationsanlægget Ventilationsanlægget skal installeres tilgængeligt, således at der kan foretages tilsyn og vedligeholdelse i nødvendigt omfang. Ventilationskanaler skal være helt tætte. Alle samlinger skal være forsynet med pakninger eller anden form for effektiv forsegling. For så vidt angår indvendige kanaler, der passerer beboelsesrum eller andre opholdsrum, gælder, at der skal godtgøres, at kanalerne er tætte og monteret med nødvendige lyddæmpere og indkapslinger, inden anlægget igangsættes. 2. Afkastuften Afkastluften skal afledes til det fri i en højde som sikrer, at der ikke forekommer lugtgener i de nære omgivelser. Dette vil oftest kunne sikres ved afledning af den afsugende luft over tagryg på højeste bygning i de nære omgivelser. Ved forekomst af lugtgener vil kommunen stille krav om gennemførelse af forureningsbegrænsnende foranstaltninger.

10 Bilag 3 Grænseværdier for området angivet i Frederikshavn Kommunes lokalplan SKA C1, kortbilag 6, gælder de i bilag 3 angivne støjgrænser. Lokalplan SKA.200.C1 Centerområde 1 for Skagen Bymidte Kl. Centerområde Mandag-fredag Lørdage Mandag-fredag Lørdage Søn- og helligdage Alle dage Maksimalværdi db(a) 65 db(a) 65 db(a) December 2008 Lokalplan SKA.200.C1 Kortbilag

11 Bilag 4 Administrationsgrundlag efter Restaurationsforskriften, Frederikshavn Kommune, juni revideret marts Sagsbehandling vedr. støjgener reguleres via restaurationsforskriften, og der kræves i nødvendigt omfang lydsluse og plombering af lydanlæg. I forbindelse med plomberingen måles støjniveauet i nærmeste naboskel. Hvis der opstår en situation hvor der kan rettes tvivl om hvorvidt restaurationsforskriftens støjgrænser er overholdt, foretager kommunen en vurdering og laver evt. en orienterende støjmåling. Hvis det er sandsynligt, at grænseværdierne ikke er overholdt, kan restaurationen enten foretage afhjælpende foranstaltninger, eller få lavet en akkrediteret måling der dokumenterer støjniveauet. Støj fra gæster på restaurantens areal medregnes ikke i det samlede støjniveau. Støj fra gæster på lejede arealer, lejet i overensstemmelse med Kommunens gaderegulativ, medregnes ligeledes ikke i det samlede støjniveau. I tilfælde af at støjgrænserne ikke er overholdt, skal restauranter med diskoteksmusik forsynes med adgangsdøre med lydsluser, der er så store, at begge døre kun undtagelsesvis er åbne på samme tid. Med yderdøren i lydslusen åben og den inderste dør lukket, må støjbidraget ved naboer ikke overstige grænseværdierne som nævnt i restaurationsforskriftens Bilag 1 og Bilag 3. Alternative, veldokumenterede løsninger med en tilsvarende støjdæmpende effekt kan accepteres. Hvis ikke grænseværdierne er overholdt skal der etableres og plomberes en elektronisk begrænsning i musikanlægget for at sikre overholdelse. Hvis der i forbindelse med særlige arrangementer er behov for af dispensere fra en eller flere af bestemmelserne i forskriften, kan der meddeles dispensation fra forskriften. Der gives dispensation til den enkelte restauration eller det enkelte arrangement for ét kalenderår af gangen. Arrangementerne skal beskrives, og skal angives med datoer og tidsrum. Der gives dispensation til max. 10 arrangementer til hver restauration i løbet af et år. Arrangementerne skal som udgangspunkt slutte senest kl Arrangementerne skal offentliggøres i lokale aviser. I enkelte tilfælde vil der være behov for dispensation ud over det beskrevne, f.eks. Skagen festival, Tordenskjoldsdagene, Sæby Jazzfestival m.fl. Dispensationerne evalueres hvert år. Tiltrådt af Plan- og miljøudvalget den 6. marts 2012.

12 Grafik Frederikshavn Kommune Rådhus Allé Frederikshavn tel

Restaurationsforskriften

Restaurationsforskriften Restaurationsforskriften Juni 2010 Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer Denne forskrift er udfærdiget i henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr.

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer Denne forskrift er udfærdiget i henhold til 20 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 639 af 13. juni 2012 om miljøregulering

Læs mere

RESTAURATIONSREGULATIV

RESTAURATIONSREGULATIV RESTAURATIONSREGULATIV Regulativ vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af i Odense Kommune Dette regulativ er udfærdiget i henhold til 6 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 367

Læs mere

FORSKRIFT VEDRØRENDE FREDERIKSBERG. Miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer I FREDERIKSBERG KOMMUNE

FORSKRIFT VEDRØRENDE FREDERIKSBERG. Miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer I FREDERIKSBERG KOMMUNE FORSKRIFT VEDRØRENDE FREDERIKSBERG Miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer I FREDERIKSBERG KOMMUNE Denne forskrift er vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 23. maj 2000, i henhold

Læs mere

Forskrift restauranter

Forskrift restauranter Teknik og Miljøforvaltningen 2008 Forskrift restauranter Miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Slagelse Kommune Indholdsfortegnelse Grundlag og gyldighedsområde Begrænsning

Læs mere

Forskrift for miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Esbjerg og Fanø Kommuner. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Esbjerg og Fanø Kommuner. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Esbjerg og Fanø Kommuner Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for miljøkrav i forbindelse med indretning og drift

Læs mere

Tårnby Kommune. Forskrift om miljøkrav for støj og lugt ved indretning og drift af restaurationer

Tårnby Kommune. Forskrift om miljøkrav for støj og lugt ved indretning og drift af restaurationer Tårnby Kommune Forskrift om miljøkrav for støj og lugt ved indretning og drift af restaurationer Forskrift om miljøkrav for støj og lugt ved indretning og drift af restaurationer 1. Formål 1.2 Formålet

Læs mere

FORSKRIFT VEDRØRENDE FREDERIKSBERG. Miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer I FREDERIKSBERG KOMMUNE

FORSKRIFT VEDRØRENDE FREDERIKSBERG. Miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer I FREDERIKSBERG KOMMUNE FORSKRIFT VEDRØRENDE FREDERIKSBERG Miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer I FREDERIKSBERG KOMMUNE Denne forskrift er vedtaget af Frederiksberg Kommunalbestyrelse den 23. maj 2000, i henhold

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Holbæk Kommune

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Holbæk Kommune Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Holbæk Kommune Vedtaget i Byrådet den 31. oktober 2007 Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Københavns Kommune

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Københavns Kommune Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restaurationer i Københavns Kommune Denne forskrift er udfærdiget i henhold til 18 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 23/06/2017

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER. i Københavns Kommune

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER. i Københavns Kommune Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Københavns Kommune 1 Sådan indretter jeg min restaurant En kort beskrivelse af Københavns Kommunes miljøkrav i forbindelse

Læs mere

Forskrift om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af. køle- og ventilationsanlæg. i KØBENHAVNS KOMMUNE

Forskrift om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af. køle- og ventilationsanlæg. i KØBENHAVNS KOMMUNE Forskrift om miljøkrav i forbindelse med etablering og drift af køle- og ventilationsanlæg i KØBENHAVNS KOMMUNE Miljøkontrollen Københavns Kommune Kalvebod Brygge 45 Postboks 259 DK-1502 København V Design

Læs mere

1 Indledning. Bilag 3 Dokumentation af vilkår til støj. 1.1 Gyldighedsområde

1 Indledning. Bilag 3 Dokumentation af vilkår til støj. 1.1 Gyldighedsområde Herning Kommune Teknik og Miljø Rådhuset, Torvet 1 7400 Herning Tlf.: 96282828 Forskrift om miljøkrav til restaurationer, diskoteker mv. i Herning Kommune Side 12 Side 1 1 Indledning Hovedformålet med

Læs mere

INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER

INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER Udkast 01-06-2015 Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Horsens Kommune Billede: #574152 Billede: #572326 1 Sådan indretter jeg min restaurant Her er

Læs mere

Baggrund. Lovgrundlag. Område. Definitioner

Baggrund. Lovgrundlag. Område. Definitioner 0 Baggrund 1. Formålet med denne forskrift er at kunne hjælpe til at forbedre det eksterne miljø på en for alle parter bæredygtig måde samt at forebygge støj- og lugtgener ved indretning og drift af restaurationer

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav. Indretning og drift af restaurationer

Forskrift vedrørende miljøkrav. Indretning og drift af restaurationer Forskrift vedrørende miljøkrav Indretning og drift af restaurationer Gode råd til restauratører Som ejer af en restauration, er der en række regler, du skal overholde for at skabe færrest mulige støj-

Læs mere

1 Indledning. 1.1 Gyldighedsområde. 1.2 Definitioner Ved restaurationer, diskoteker mv. forstås følgende virksomheder:

1 Indledning. 1.1 Gyldighedsområde. 1.2 Definitioner Ved restaurationer, diskoteker mv. forstås følgende virksomheder: Forskrift om miljøkrav til restaurationer, diskoteker mv. i Herning Kommune Side 1 1 Indledning Hovedformålet med denne forskrift er at begrænse forurening som støj og lugt ved indretning og drift af restaurationer,

Læs mere

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm.

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm. Forskrift udarbejdet i henhold til 18 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om miljøregulering af visse virksomheder. Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Horsens Kommune NATUR OG MILJØ INDHOLDSFORTEGNELSE SÅDAN INDRETTER JEG MIN RESTAURANT...3 Sådan sikrer du dig, så

Læs mere

Forskrift for indretning og drift af restaurationer

Forskrift for indretning og drift af restaurationer Forskrift for indretning og drift af restaurationer August 2009 Forskrift for indretning og drift af restaurationer Generelt Formål og administration 1. Formålet med denne forskrift er at begrænse støj-,

Læs mere

Forskrift for indretning og drift af restaurationer

Forskrift for indretning og drift af restaurationer Forskrift for indretning og drift af restaurationer - herunder værtshuse, cafeterier, pizzeriaer, grillbarer, diskoteker m.m. Hjørring Kommune Teknik- og Miljøområdet Forskrift for indretning og drift

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med. INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Københavns Kommune

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med. INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Københavns Kommune Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER i Københavns Kommune 1 Sådan indretter jeg min restaurant En kort beskrivelse af Københavns Kommunes miljøkrav i forbindelse

Læs mere

Forskrift for miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer

Forskrift for miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer Forskrift for miljøkrav ved indretning og drift af restaurationer Februar 2011 Baggrund Greve kommune har, med baggrund i flere borgerhenvendelser udarbejdet denne forskrift. Forskriften har hjemmel i

Læs mere

Forskrift om Restaurationsdrift i Rebild Kommune

Forskrift om Restaurationsdrift i Rebild Kommune Forskrift om Restaurationsdrift i Rebild Kommune Forskrift om miljøkrav til indretning og drift af restaurationer, diskoteker, barer og lignende i Rebild Kommune diskoteker mv. Forskrift om Restaurationsdrift

Læs mere

Byg og Miljø. Forskrift for drift og indretning af restaurationsvirksomheder

Byg og Miljø. Forskrift for drift og indretning af restaurationsvirksomheder Byg og Miljø Forskrift for drift og indretning af restaurationsvirksomheder Indholdsfortegnelse Forskrift for drift og indretning af restaurationsvirksomheder...3 1. Formål...3 2. Definitioner...3 3. Lovgrundlag...4

Læs mere

Regulativ om miljøkrav til restaurationer

Regulativ om miljøkrav til restaurationer Vedtaget version Regulativ om miljøkrav til restaurationer Formålet med dette regulativ er at sikre ensartede og klare miljøregler for restaurationsbranchen i Odense Kommune. Regulativet gælder både nye

Læs mere

Kommunal forskrift nr. 001. Restaurationsdrift i Aalborg Kommune

Kommunal forskrift nr. 001. Restaurationsdrift i Aalborg Kommune Restaurationsdrift i Aalborg Kommune 1. Formål... Side 3 2. Definitioner... Side 3 3. Ventilationsanlæg... Side 3 4. Restaurationers støj... Side 4 5. Affald... Side 5 6. Dokumentation... Side 5 7. Administrative

Læs mere

Forsamlingshus Bækgårdsvej 14 v/frank Poulsen; Søvej Borup

Forsamlingshus Bækgårdsvej 14 v/frank Poulsen; Søvej Borup Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Forsamlingshus Bækgårdsvej 14 v/frank Poulsen; sweet-voice@mail.tele.dk Søvej 23 4140 Borup Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN DECEMBER 2016 1 2 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20

Læs mere

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012

BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN. Oktober 2012 BYGGE- OG ANLÆGS- FORSKRIFT I KØBENHAVN Oktober 2012 1 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED MIDLERTIDIGE BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I KØBENHAVNS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet i henhold til 20, stk.

Læs mere

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restanrationer i Vejle Kommnne.

Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restanrationer i Vejle Kommnne. Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med indretning og drift af restanrationer i Vejle Kommnne. Denne forskrift er udfærdiget i henhold til 6 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 367 af 10. maj

Læs mere

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune

MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ

Regulativ for visse. MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune KORREKTUR TEKNIK OG MILJØ Regulativ for visse MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 1 2 REGULATIV FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER I HORSENS KOMMUNE Denne forskrift er udarbejdet

Læs mere

Vejledning til Forskrift om Restaurationsdrift

Vejledning til Forskrift om Restaurationsdrift Vejledning til Forskrift om Restaurationsdrift Indledning Rebild Kommune ønsker en god sammenhæng mellem at være borger og virksomhed, og der skal være plads til begge. Mulighederne og det liv, som restaurationer

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 27-02-2015 Sagsnr. 2014-0229370 UDKAST til forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Hovedformålet med denne forskrift

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER. i Københavns Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved BYGGE- OG ANLÆGSARBEJDER i Københavns Kommune 1 2 Forskrift for visse miljøforhold ved bygge- og anlægsarbejder i Københavns Kommune Denne forskrift er udarbejdet i

Læs mere

INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER, SPILLESTEDER MV.

INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER, SPILLESTEDER MV. Forskrift vedrørende miljøkrav i forbindelse med INDRETNING OG DRIFT AF RESTAURATIONER, SPILLESTEDER MV. Silkeborg Kommune Teknik-og Miljø Søvej 3, 8600 Silkeborg Indledning Indretning og drift af restaurationer,

Læs mere

Pkt.nr. 2. Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune Indstilling:

Pkt.nr. 2. Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune Indstilling: Pkt.nr. 2 Forskrift om varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 402851 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at principgodkende udkast til forskrift om varelevering

Læs mere

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Grafisk produktion: Kommunikation Fotos: Torben Meyer, Byhistorisk Arkiv Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune 5. udgave, november 2014 Teknik

Læs mere

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune

Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune. Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder i Esbjerg og Fanø Kommune Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Læs mere

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune

Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune Forskrift for bygge- og anlægsprojekter, samt nedrivningsarbejder (støj og vibrationer) i Sønderborg Kommune 2008 Indhold Generelle bestemmelser...3 1. FORMÅL...3 2. LOVGRUNDLAG...3 3. FORSKRIFTENS OMRÅDE...3

Læs mere

Vejledning om miljøforhold ved indretning og drift af restaurationer m.m.

Vejledning om miljøforhold ved indretning og drift af restaurationer m.m. Vejledning om miljøforhold ved indretning og drift af restaurationer m.m. Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Definitioner... 3 Etablering af nye eller ændringer af eksisterende restaurationer m.m... 4

Læs mere

Kommunal forskrift om regulering af støjforhold ved afholdelse af udendørs musikarrangementer på kommunalejede pladser. Indholdsfortegnelse

Kommunal forskrift om regulering af støjforhold ved afholdelse af udendørs musikarrangementer på kommunalejede pladser. Indholdsfortegnelse #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Aalborg Byråd Kopi til Fra Miljø- og Energiudvalget Sagsnr./Dok.nr. 2015-020154 / 2015-020154-7 BorgerMiljø, MEF Miljø- og Energiforvaltningen

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S UDKAST TIL Påbud efter miljølovens 42 til højere støjgrænser i aftentimerne, i forbindelse med fase 6 armering og støbning af vægge i stationsskakten, Aksel

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Påbud efter miljøbeskyttelseslovens 42 til højere støjgrænse i aftentimerne, i forbindelse med fase 5 og 6 armering og støbning af bundplade samt armering

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S UDKAST til Dispensation til udvidet arbejdstid i forbindelse med udgravning af stationsboks under topplade, samt etablering af jordankre og tværbjælker på

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning

AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi Danmark A/S, Vejlevej 5, 7400 Herning Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 30. marts 2012 J.nr.: NMK-10-00460 Ref.: LJE/SMA AFGØRELSE i sag om Herning Kommunes påbud om støjundersøgelse til Alpi

Læs mere

Vejledning om miljøforhold i forbindelse med indretning og drift af restaurationer m.m.

Vejledning om miljøforhold i forbindelse med indretning og drift af restaurationer m.m. Vejledning om miljøforhold i forbindelse med indretning og drift af restaurationer m.m. Marts 2007 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Definitioner... 3 Etablering af nye eller ændringer af eksisterende

Læs mere

Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø kommuner

Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø kommuner 24. maj 2016 Forskrift for udendørs støjende kultur- og musikaktiviteter i Esbjerg og Fanø kommuner Indledning Forskriftens formål er at fastsætte generelle retningslinjer for afholdelse af støjende kultur-

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S

Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Dispensation til udvidet arbejdstid i forbindelse med udgravning af stationsboks under topplade, samt etablering af jordankre og tværbjælker på Frederiksberg

Læs mere

Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ

Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Web udgave NATUR OG MILJØ Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune NATUR OG MILJØ INDHOLDSFORTEGNELSE SÅDAN INDRETTER DU DIT HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD...3 FORSKRIFT VEDRØRENDE INDRETNING

Læs mere

Kommunal forskrift Restaurationsdrift i Hals kommune (særlig mht. udendørs servering)

Kommunal forskrift Restaurationsdrift i Hals kommune (særlig mht. udendørs servering) Kommunal forskrift Restaurationsdrift i Hals kommune (særlig mht. udendørs servering) Side 2 Indhold 1 Formål... 4 2 Definitioner...4 3 Støjkrav... 4 4 Udeservering... 5 5 Administrative bestemmelser...

Læs mere

Udkast Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Billede: #

Udkast Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune. Billede: # Udkast 27-05-2015 Forskrift vedrørende indretning og drift af HØNSE- OG ANDET FUGLEHOLD i Horsens Kommune Billede: #7488042 1 Sådan indretter du dit hønse- og andet fuglehold I de senere år er det igen

Læs mere

Metroselskabet I/S Metrovej København S

Metroselskabet I/S Metrovej København S Metroselskabet I/S Metrovej 5 2300 København S Påbud i henhold til miljøbeskyttelseslovens 42 vedr. støjende aktiviteter på byggepladsen, Frederiksberg Allé Station, fase 3 og 4. I forbindelse med etablering

Læs mere

1. Kvittering for modtagelse af anmeldelse i hht. miljøaktivitetsbekendtgørelsen 1 af støv- og/eller støjfrembringende nedbrydningsaktiviteter

1. Kvittering for modtagelse af anmeldelse i hht. miljøaktivitetsbekendtgørelsen 1 af støv- og/eller støjfrembringende nedbrydningsaktiviteter POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 03-07-2018 HVIDBERG A/S Industrivej 18 7600 Struer Att. Henrik Gravgaard Vase JOURNALNUMMER

Læs mere

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune

Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Forskrift Forskrift for bygge- og anlægsprojekter samt nedrivningsarbejder i Haderslev Kommune Formål og administration 1. Formålet

Læs mere

Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning

Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning Støj-, støv- og vibrationsbegrænsning Forskrift for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende byggeog anlægsarbejder i Silkeborg Kommune 1 Forskrift for begrænsning af gener fra støjende,

Læs mere

Holbæk Kommune varslede herefter et påbud den 27. april 2017 med støjvilkår samt påbud om støjreducerende tiltag.

Holbæk Kommune varslede herefter et påbud den 27. april 2017 med støjvilkår samt påbud om støjreducerende tiltag. Danish Agro A.M.B.A. Drejervej 3-5 4370 Store Merløse VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 7. marts 2018 Sagsb.: Per Ægidius Hansen Sagsnr.: 16/26527 Dir.tlf.: 72368052 E-mail: pehan@holb.dk Påbud Baggrund Natur-

Læs mere

Regulativ for hønsehold. og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold

Regulativ for hønsehold. og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold Regulativ for hønsehold og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold December 2009 Regulativ for hønsehold og andre ikke-erhvervsmæssige fuglehold Inden du etablerer et hold af fjerkræ eller fugle bør du tænke

Læs mere

Forskrift for udendørs musikarrangementer

Forskrift for udendørs musikarrangementer Forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Kalundborg Kommune får årligt mange henvendelser fra arrangører, der ønsker at holde forskellige udendørs musikarrangementer. I de fleste tilfælde er

Læs mere

Byg og Miljø. Forskrift for støj og vibrationer samt miljøregulering af visse aktiviteter

Byg og Miljø. Forskrift for støj og vibrationer samt miljøregulering af visse aktiviteter Byg og Miljø Forskrift for støj og vibrationer samt miljøregulering af visse aktiviteter Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Gyldighedsområde... 3 5 Begrænsning i gyldighedsområde...

Læs mere

Bilag 4 Kommenterede ændringer til forskrift for udendørs musikarrangementer

Bilag 4 Kommenterede ændringer til forskrift for udendørs musikarrangementer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 4 Kommenterede ændringer til forskrift for udendørs musikarrangementer 10. oktober 2018 Sagsnr. 2018-0258279 Dokumentnr. 2018-0258279-6

Læs mere

Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt. Halsnæs Kommune. Natur og Udvikling. Oktober 2014

Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt. Halsnæs Kommune. Natur og Udvikling. Oktober 2014 Regulativ for ikkeerhvervsmæssigt fuglehold i Halsnæs Kommune Oktober 2014 Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Regulativ for ikke-erhvervsmæssigt fuglehold i Halsnæs Kommune... 2 1 Lovgivningsgrundlag...

Læs mere

Center for Plan & Miljø. Regulativ for visse ikke- erhvervsmæssige fuglehold i Faxe Kommune

Center for Plan & Miljø. Regulativ for visse ikke- erhvervsmæssige fuglehold i Faxe Kommune Center for Plan & Miljø Regulativ for visse ikke- erhvervsmæssige fuglehold i Faxe Kommune Lovgrundlag Regulativet er udarbejdet i henhold til Miljøstyrelsens bekendtgørelse nr. 844 af 23. juni 2017 om

Læs mere

Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune

Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune Regulativ for begrænsning af gener fra støjende, støvende og vibrerende bygge- og anlægsarbejder i Tønder Kommune Lovgrundlag Dette regulativ er udarbejdet i henhold til 20 stk. 2 i bekendtgørelse nr.

Læs mere

Forskrift for FACADEBEHANDLING. i Københavns Kommune

Forskrift for FACADEBEHANDLING. i Københavns Kommune Forskrift for FACADEBEHANDLING i Københavns Kommune 1 2 Forskrift for facadebehandling i københavns kommune Denne forskrift er udstedt i henhold til 18 i bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om

Læs mere

Casa Vita Osvej Jyllinge. Varsel af påbud om etablering af støjafskærmning m.m. Kære Annizette og Henrik Olsen

Casa Vita Osvej Jyllinge. Varsel af påbud om etablering af støjafskærmning m.m. Kære Annizette og Henrik Olsen Casa Vita Osvej 83 4040 Jyllinge Miljø og Byggesag Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Varsel af påbud om etablering

Læs mere

bygningsfacadebehandling, hhv. sandblæsning hhv. renovering og pudsning på adressen Jyllandsgade 3, 7600 Struer.

bygningsfacadebehandling, hhv. sandblæsning hhv. renovering og pudsning på adressen Jyllandsgade 3, 7600 Struer. POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Anne Morell Casper Ellegaard Lystbæk Jyllandsgade 3 7600 Struer DATO: 03-07-2018 JOURNALNUMMER 09.18.14-K08-3-18

Læs mere

Forskrift for afholdelse af udendørsarrangementer i Mariagerfjord Kommune

Forskrift for afholdelse af udendørsarrangementer i Mariagerfjord Kommune Forskrift for afholdelse af udendørsarrangementer i Mariagerfjord Kommune Oktober 2018 Grundlag I Mariagerfjord Kommunes turismestrategi er der udpeget perioder og områder hvori der ønskes arrangementer

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune

Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Forskrift for midlertidige nedrivnings-, bygge- og anlægsaktiviteter i Fredensborg Kommune Vedtaget af byrådet i Fredensborg Kommune d. 30. oktober 2017. Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse

Læs mere

Miljøforskrift for udendørs arrangementer

Miljøforskrift for udendørs arrangementer Miljøforskrift for udendørs arrangementer Indledning Hvert år afvikles der en række udendørs arrangementer i Ringsted Kommune, f.eks. i forbindelse med Lions Byfest, Ringsted Festival, Ringstednatten m.v.

Læs mere

Miljøgodkendelse af anlæg til nedknusning af uforurenet byggeog anlægsaffald.

Miljøgodkendelse af anlæg til nedknusning af uforurenet byggeog anlægsaffald. Miljøgodkendelse af anlæg til nedknusning af uforurenet byggeog anlægsaffald. Teknik & Miljø - 2007 Side 2/21 Udgiver: Bornholms Regionskommune Natur & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge Udgivelsesår:

Læs mere

Bilag 2 Høringsudkast til Forskrift for udendørs musikarrangementer

Bilag 2 Høringsudkast til Forskrift for udendørs musikarrangementer Bilag 2 Høringsudkast til Forskrift for udendørs musikarrangementer Forskrift for udendørs musikarrangementer Hovedformålet med denne forskrift er at begrænse støjgener ved udendørs musikarrangementer,

Læs mere

REGULATIV OM HØNSEHOLD

REGULATIV OM HØNSEHOLD Gældende fra dato.måned.år. REGULATIV OM HØNSEHOLD OG ANDRE IKKE-ERHVERVSMÆSSIGE FUGLEHOLD I RØDOVRE KOMMUNE RØDOVRE KOMMUNE Indhold Gyldighedsområde Krav til hønsehold Andre fuglehold Påbud og forbud

Læs mere

Gældende fra 1. maj 2013 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER

Gældende fra 1. maj 2013 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER Gældende fra 1. maj 201 FORSKRIFT FOR VISSE MILJØFORHOLD VED BYGGE- OG ANLÆGSAKTIVITETER RØDOVRE KOMMUNE Indhold Formål Anvendelsesområde Definitioner Arbejdstider Støj- og vibrationsgrænser Støj-, støv-

Læs mere

Svendborg Kommune Forskrift for udendørs arrangementer

Svendborg Kommune Forskrift for udendørs arrangementer Svendborg Kommune Forskrift for udendørs arrangementer Indhold 1. Indledning...2 2. Forskriftens anvendelsesområde...3 3. Den ansvarlige arrangør...3 4. Støjende aktiviteter...3 4.1 Lydprøver...4 4.1.1.

Læs mere

Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune

Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune 2017 Offentlig høring af revideret: Forskrift for udførelse af bygge- og anlægsaktiviteter i Køge Kommune Side 1 / 7 Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener i form af støj og støv i forbindelse

Læs mere

Kommunal forskrift om regulering af støjforhold ved afholdelse af udendørs musikarrangementer på kommunalejede pladser

Kommunal forskrift om regulering af støjforhold ved afholdelse af udendørs musikarrangementer på kommunalejede pladser Kommunal forskrift om regulering af støjforhold ved afholdelse af udendørs musikarrangementer på kommunalejede pladser Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 1. Formål 2. Lovgrundlag 3.

Læs mere

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx

Stk. 2 Forskriften er vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den xx KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 07-11-2016 Sagsnr. 2014-0229370 UDKAST til forskrift for udendørs musikarrangementer Indledning Hovedformålet med denne forskrift

Læs mere

FORSKRIFT FOR UDENDØRS MUSIK ARRANGEMENTER

FORSKRIFT FOR UDENDØRS MUSIK ARRANGEMENTER FORSKRIFT FOR UDENDØRS MUSIK ARRANGEMENTER 1 Forskrift for udendørs musikarrangementer Hovedformålet med denne forskrift er at begrænse støjgener ved udendørs musikarrangementer, som holdes i parker, på

Læs mere

Som varslet med brev af 7. oktober 2015 påbydes HKScan Denmark A/S, Skovsgård hermed at efterleve nyt vilkår om grænseværdier for støj.

Som varslet med brev af 7. oktober 2015 påbydes HKScan Denmark A/S, Skovsgård hermed at efterleve nyt vilkår om grænseværdier for støj. HKScan Denmark A/S Elmegårdsvej 4 9460 Brovst Att.: Per Nielsen Virksomheder J.nr. MST-1271-00164 Ref. metho/tasme Den 6. november 2015 Påbud om ændring af grænseværdier for støj Som varslet med brev af

Læs mere

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals

15-11-2013 13/42599 KS: tdah. ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals 15-11-2013 13/42599 KS: tdah ATTEC DANMARK A/S Mommarkvej 293 B 6470 Sydals Tillæg til miljøgodkendelse - udvidelse af produktionstid og påbud om ændring af støjgrænser Sønderborg Kommune har den 22. oktober

Læs mere

Forskrift for. Bygge- og anlægsaktiviteter Støj, støv og vibration

Forskrift for. Bygge- og anlægsaktiviteter Støj, støv og vibration Forskrift for Bygge- og anlægsaktiviteter Støj, støv og vibration Forskrift for bygge- og anlægsaktiviteter støj, støv og vibration Baggrund og lovgivning Bygge- og anlægsaktiviteter, herunder nedrivninger,

Læs mere

Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener i

Læs mere

Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af erhvervsmæssige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener i

Læs mere

Tilladelse til at foretage midlertidige forurenende aktiviteter på Nørrevangsskolen, beliggende på Glentevej 15, 8930 Randers NV.

Tilladelse til at foretage midlertidige forurenende aktiviteter på Nørrevangsskolen, beliggende på Glentevej 15, 8930 Randers NV. Randers Kommune Miljø og Teknik Laksetorvet 8900 Randers Udvikling, Miljø og Teknik Miljø Natur og Landbrug Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 1687 jonna.ploug@randers.dk www.randers.dk

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Forskrift midlertidige støjende, støvende og vibrerende aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejde

Forskrift midlertidige støjende, støvende og vibrerende aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejde Forskrift midlertidige støjende, støvende og vibrerende aktiviteter ved bygge- og anlægsarbejde Rute 21, Foto fra 29. april 2013. (Foto: Peter Haugaard) Denne forskrift betyder at, man ikke længere skal

Læs mere

KINGO KARLSEN A/S F.L.Smidths Vej Silkeborg. Afgørelse om tilladelse til nedbrydningaktiviteter på Park Alle 14, 7600 Struer

KINGO KARLSEN A/S F.L.Smidths Vej Silkeborg. Afgørelse om tilladelse til nedbrydningaktiviteter på Park Alle 14, 7600 Struer POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 27-08-2018 KINGO KARLSEN A/S F.L.Smidths Vej 17 8600 Silkeborg JOURNALNUMMER 09.18.14-K08-4-18

Læs mere

Dispensation fra støjgrænser og arbejdstider i forbindelse med etablering af dækmoler i perioden fra den 1. oktober 2014 til den 1.

Dispensation fra støjgrænser og arbejdstider i forbindelse med etablering af dækmoler i perioden fra den 1. oktober 2014 til den 1. Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Køge Havn Baltic Kaj 1 4600 Køge Att.: Thomas Elm Kampmann, tek@stc-koege.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Dokumentnummer Sagsnummer Miljø 23-09-2014

Læs mere

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune

Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder. i Lejre Kommune Regulativ for begrænsning af støj-, støv- og vibrationsgener fra erhvervsmæssige bygge- og anlægsarbejder i Lejre Kommune Baggrund og lovgrundlag: Bygge- og anlægsarbejder kan give anledning til gener

Læs mere

Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune

Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Forskrift Forskrift for opbevaring af farligt affald og kemikalier i Haderslev Kommune Formål og administration 1. Formålet med denne forskrift

Læs mere

Forvarsel af påbud om støjgrænser for Hermans. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune

Forvarsel af påbud om støjgrænser for Hermans. TEKNIK OG MILJØ Center for Miljø og Energi Aarhus Kommune Virksomheder Grøndalsvej 1C, Postboks 4049, 8260 Viby J Hermans Tivoli Friheden A/S Skovbrynet 5 8000 Aarhus C Att.: Henrik Ragborg Olesen Side 1 af 5 Forvarsel af påbud om støjgrænser for Hermans TEKNIK

Læs mere

Paradigme. 018 Håndværksområde ved Skuldelev. Vedtaget. Status. Håndværksområde ved Skuldelev. Plannavn. Kommuneplantillæg uden VVM VVM. 8.

Paradigme. 018 Håndværksområde ved Skuldelev. Vedtaget. Status. Håndværksområde ved Skuldelev. Plannavn. Kommuneplantillæg uden VVM VVM. 8. Paradigme 018 Håndværksområde ved Skuldelev Status Plannavn VVM offentliggørelse af forslag Vedtaget Håndværksområde ved Skuldelev Kommuneplantillæg uden VVM 8. maj 2015 Høring start 8. maj 2015 Høring

Læs mere

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter.

Stk. 3. Esbjerg Kommune, Miljø afgør i tvivlstilfælde, hvad der er støjende og støvende aktiviteter. 10. september 2015 Forskrift for visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder og overfladebehandling af fritstående stålkonstruktioner eller andre større fritstående konstruktioner i Esbjerg

Læs mere

2 Områdes afgrænsning 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter helt eller delvist følgende matrikelnumre:

2 Områdes afgrænsning 2.1 Lokalplanen afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter helt eller delvist følgende matrikelnumre: 1 SØNDERBORG KOMMUNE LOKALPLAN NR. 11-9104 For et erhvervsområde ved Vaskilde, Dybbøl I henhold til kommuneplanloven, (miljøministeriets lovbekendtgørelse nr. 918 af 22. december 1989) fastsættes herved

Læs mere

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen

Miljøgodkendelse. Miljøgodkendt landbrug har listebetegnelsen I 101D. jf. godkendelsesbekendtgørelsen 4. november 2005 JKR/htk 190283 Miljøgodkendelse af slagtesvineproduktion omfattende 249 DE på ejendommen matrikel nr. 4A, Ravnebjerg by, Sanderum Ravnebjerggyden 75, 5491 Blommenslyst (CVR-nr.: 15777990)

Læs mere

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter

Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter April 2013 Forskrift for udførelse af midlertidige bygge- og anlægsaktiviteter Formål Formålet med denne forskrift er at begrænse gener

Læs mere