Den grønne tråd i SH:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den grønne tråd i SH:"

Transkript

1 Den grønne tråd i SH: Fed skrift = Fuld fokus Den grønne tråd i Skjern Håndbold er et hjælpeværktøj med vejledninger og oversigt over fokusområder i klubben til Skjern Håndbolds børne- og ungdomstrænere. Den grønne tråd skal hjælpe til med, at der bliver en grøn tråd i processen med udviklingen af spillerne op igennem de forskellige årgange i børne- og ungdomsårene. Spillerne skal opleve udvikling i håndboldfærdigheder, koordination/motorik, kropstamme, styrke, kredsløbstræning og det mentale. Det sociale på holdene skal dyrkes. Niveau-træning er vigtig!! Vi anbefaler derfor modellen, som DHF og Team Danmark anbefaler via aldersrelateret træning. 25 % sammen med nogle, som spilleren er bedre end, 50 % sammen med spillere, som spilleren er på niveau med og 25 % sammen med nogle andre spillere, der er bedre end en selv. Dermed sikres flow i spillerens udvikling, samt spillerne opdrages til at være i lære og lære fra sig. Vi forventer, at spillerne har ansvaret for deres egen udvikling (leder for deres eget liv), men vi vil alle hjælpe vedkommende med at komme videre fra det nuværende niveau til næste step. Det er vigtigt, at spilleren har et langsigtet mål og nogle delmål at stræbe efter hele vejen igennem. Der vil løbende blive træner-spiller-samtaler (coaching). Vi forventer, at spillerne kommer til træning for at træne og ikke for at blive trænet. Vi forventer af vore trænere, at de er udviklings- og forandringsparate + samarbejder med de andre trænere i klubben. Personlig udvikling og træner-/lederuddannelse er vigtig og prioriteres meget højt. Vi forventer, at alle har og får en rolle (et ansvar på holdet) på det respektive hold. Med andre ord er forventningerne til hver enkelt spiller afstemt og accepteret/respektere af alle på holdet. Klubben før holdet før spilleren men alle er vigtige. Teamwork på holdene skal dyrkes, da de er skyld i mindre fravær og øget vilje til at præstere (at turde udfordre). I Skjern Håndbold vil vi spillemæssigt - være kendt for at tage initiativ i forsvaret (offensiv tankegang), contra-stærke og altid at kæmpe og fighte til sidste fløjt. Held og lykke med arbejdet i Skjern Håndbold! Kom så grøn! Det er kampen værd! Venlig hilsen Skjern Håndbolds grønne tråd PS: Vi anbefaler: Pausen i kampene mellem de to halvlege gøres kortere, så spillerne har tid på banen til en kort opvarmning inden 2. halvleg. En undersøgelse viser, at der er utrolig meget vundet ved denne taktik.

2 U6: Mentale aspekter: Boldbehandling Kaste og gribe Skyde Balance og koordination gennem leg Glæde og trivsel Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere Høj aktivitet (røde kinder) Få inspiration hos DHF s inspirationsark, der er lamineret og eller på dhf.dk. U-6 spillere har næppe ret mange erfaringer med foreningsidrætten. Du er sandsynligvis den første træner for mange af børnene. Din primære opgave er, at skabe glæde og tryghed og give børnene gode og positive oplevelser med bold, leg og bevægelse. Husk at opmuntre og motivere. Alle børn elsker opmærksomhed så husk dem alle og vær nærværende og venlig, som du plejer. Børnene er i denne alder primært fokuserede på dem selv og egne behov. Du må forvente, at de vil have svært ved at samarbejde. Børnenes forældre møder måske for første gang foreningsidrætten i rollen som forældre. Brug derfor tid på dem og involvere dem, så de også får en positiv oplevelse af Skjern Håndbold.

3 U8: Tekniks/Taktisk træning: Mentale aspekter: Boldbehandling Kaste og gribe Spille sammen Skyde Balance og koordination gennem leg Glæde og trivsel Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere. Have opmærksomhed på alle børn. Høj aktivitet (røde kinder) og 1 bold mellem hænderne hele tiden U-8 spillere har ofte kun få erfaringer med foreningsidrætten. Du kan være den første træner for nogle af børnene. Din primære opgave er, at skabe glæde og tryghed og give børnene gode og positive oplevelser med bold, leg og bevægelse. Husk at opmuntre og motivere. Børnene i denne alder begynder nu at interessere sig for andre. Opmuntrer dem til at hjælpe hinanden og tage hensyn til andre. Børnenes forældre møder måske for første gang foreningsidrætten i rollen som forældre. Informere og involvere dem, så de også får en positiv oplevelse med Skjern Håndbold.

4 U10 Motorisk guldalder (indlæring af ny teknik ideel): Boldbehandling Basisteknik - drible Afleveringsteknik fokus: Høj arm mange gentagelser Skyde Finter (dueller: mand mod mand) Spille sammen placere sig presspil - indløb Vurderingsspil træffe valg 2 mod 1 Forsvare et område (hvordan tackle/parade/bevægelse) Samarbejde i forsvaret Contra løb og aflevere i fart 2 og 2 fødderne fremad Udkast fra målmand Mentale aspekter: Balance, koordination og styrketræning gennem leg Styrketræning = egen kropsvægt Glæde og trivsel Fællesskab Kompetencer Skabe glæde og tryghed. Være tydelig og troværdig i kommunikationen, give positiv og konstruktiv feedback Høj aktivitet differentierede udfordringer Kredsløbstræning af børn før puberteten Anaerob træning (Høj intensitet intervaltræning) viser en stor kapacitetsforøgelse hos præpubertetsbørn en øgning som holder efterfølgende. Aerob træning har ikke umiddelbart en effekt på den maksimale iltoptagelse men træning af løbeteknik er en god sidegevinst. ************************************************************************************************************* Børn og styrketræning Børn i alderen 8-10 år bliver 14 til 30 % stærkere af styrketræning viser 28 studier. Hvorfor skal børn styrketræne? Motorisk/koordination (evner til at styre og stabilisere kroppen) og det er samtidig skadesforebyggende. Hvordan skal børn styrketræne? gentagelser pr. sæt 3 gange pr. øvelse 2 gange om ugen, giver et godt resultat.

5 U-10 spillere lægger stor vægt på fællesskabet og samværet med kammeraterne. Du skal sikre, at alle børn føler sig trygge og som en del af holdet/gruppen og at nye spillere integreres. Du skal være tydelig og troværdig i din kommunikation. Børn på dette alderstrin er meget nysgerrige og lærevillige. Du skal præsentere dem for nye færdigheder og ny viden og stimulere deres læring gennem positiv/konstruktiv feedback. For U- 10 spillerne vil konkurrencer være sjove og spændende. Du skal sikre, at alle spillere opnår erfaringer med at vinde og at tabe. Det er dit ansvar, at alle børn får gode oplevelser med at deltage i kampe og lærer værdier som fair play, respekt og engagement. Du skal informere og involvere forældrene, så de bliver vigtige støttepersoner omkring holdet. Se også inspirationsark fra DHF vedr. træning af forskellige temaer

6 U12: Mentale aspekter: Boldbehandling Basisteknik - drible Afleveringsteknik fokus: Høj arm mod mål Skyde Finter (dueller: mand mod mand) med/uden bold Screening Spille sammen placere sig pres-/krydsspil - indløb Vurderingsspil træffe valg 2 mod 1 og 3 mod 2 Forsvar (skråtstillet-stå i skuddet-rotere-tackle-parade bolderobre-benarbejde) Samarbejde og placering i forsvaret Contra løb og aflevere i fart 2 og 2 fødderne fremad pres fra forsvarsspillere Udkast fra målmand Koordination og styrketræning (kropstamme= mave/ryg) Motorisk træning på måtte Glæde og trivsel Fællesskab Kompetencer Medansvar Skabe glæde og tryghed. Være tydelig og troværdig i kommunikationen, involvere (snak håndbold med spillerne), give positiv og konstruktiv feedback Høj aktivitet differentierede udfordringer, initiativ og udfoldelse Du skal fortsat sikre, at alle børn føler sig trygge og som en del af fællesskabet. Du skal være tydelig og troværdig i din kommunikation, men også være i stand til at involvere spillerne i beslutninger om holdets træning og aktiviteter. Børnene skal kunne udfolde sig og have mulighed for at tage initiativ. Børn på dette alderstrin har gode forudsætninger for at lære. Du skal præsentere dem for nye færdigheder og ny viden og stimulere deres læring gennem positiv/konstruktiv feedback. U-12 spillerne vil i stigende grad have fokus på præstationerne. Spillere, som oplever negative reaktioner på præstationer, kan hurtigt føle angst/frygt. Det er derfor vigtigt at huske, at kampene ikke kun skal evalueres på resultatet. Du skal informere og involvere forældrene, så de bliver vigtige støttepersoner omkring holdet. Se også inspirationsark fra DHF vedr. træning af forskellige temaer

7 U14: Mental træning Basisteknik Boldbehandling (kaste-gribe) hver træning. Positionsspecifik teknik / Individuel teknik Kryds- og presspil => vurdere skud/brud/indspil/viderespil Contra Forsvar basis (skråtstillet-stå i skuddet-rotere tackle-rundt om screening-parade-bolderobreaggressiv-luk ned-læse spillet-dække offensivt) Styrketræning (kropsstamme) vægte (teknik) - Indlæring af kompleks/frivend/benbøj/bænk Aerob løbetræning vejrtrækning + løbeteknik Glæde og trivsel Fællesskab Kompetencer Medansvar Indre dialog Opmærksomhed & Tankemønstre Mental styrke - Visualisere Snak håndbold med spillerne brug video Kost/væske/søvn = at restituere Skabe trivsel. Være kompetent og engageret Vise interesse og empati Involvere Give positiv feedback og konstruktiv kritik Høj kvalitet i træningen (høj intensitet) Øget træningsmængde Differentierede udfordringer Involvering og medansvar Via nedennævnte link kan du se videoklip med øvelser, der passer til U14:

8 Stregspillerne: Vore stregspillere skal bruges hele vejen hen over buen. Typisk placerer de sig mellem de to 3 ere i forsvaret eller mellem 2 og 3 erne i forsvaret. Vi skal også have dem ud på ydersiden af 2 erne i forsvaret, samt ud på fløjene. De nye regler gør selvfølgelig screeninger sværere, at udføre, men derfor kan vi godt lære dem, at sætte og time en screening til træning. Målmændene: Vore målmænd kan afgøre kampene brug derfor ekstra tid og opmærksomhed på dem og fortæl de øvrige spillere, hvorfor. Som vi noterer målscorere skal vi også huske at notere redninger fra målmanden i vore kampreferater til hjemmesiden og avisen. *************************************************************************************************************

9 U16: Mental træning: Individuel og pladsspecifik træning både teknisk og taktisk forsvar og angreb Vurderingsspil skud/brud/indspil/viderespil Contra og returløb + hurtig midte Samarbejde i forskellige forsvarsformationer Vi VIL gerne dække offensivt i klubben fokus på spilstop. Kryds-, pres-, screenings- og overgangsspil (åbninger) Afleveringsteknik (fod mod mål - kig mod mål fart i afleveringerne - aflevere i luften vurdere hvornår aflevere (hurtigt/holde på bolden) Styrketræning med vægte individuel vurdering Aerob og anaerob løbetræning interval Mats Mejdevi-øvelser på måtte Øvelser på stor bold for kropsstamme Glæde og trivsel - Kommunikation Teambuilding roller personlig samtale (coaching) Kompetencer Medansvar / Målsætning Mål og delmål (individuel/hold) Planlægning af uge det hele menneske Før Under og Efter træning Motivation og evaluering Mental styrke Tro på dig selv Skabe trivsel Vejlede/coache Planlægge Skabe relationer / netværk Stille krav Være fleksibel Give positiv feedback og konstruktiv kritik Snak håndbold med spillerne bruge video Talentudviklingsmiljø med fokus på kompetencer Ansvar og proces Høj kvalitet i træningen (høj intensitet) Differentierede udfordringer gennem forskellig matchning

10 U18: Mental træning: Individuel og pladsspecifik træning både teknisk og taktisk forsvar og angreb Vurderingsspil skud/brud/indspil/viderespil Contra og returløb + hurtig midte Samarbejde i forskellige forsvarsformationer Vi VIL gerne dække offensivt i klubben fokus på spilstop. Kryds-, pres-, screenings- og overgangsspil (åbninger) Afleveringsteknik (fod mod mål - kig mod mål fart i afleveringerne - aflevere i luften vurdere hvornår aflevere (hurtigt/holde på bolden) Kollektiv taktisk forståelse Styrketræning med vægte individuel vurdering Aerob og anaerob løbetræning interval Mats Mejdevi-øvelser på måtte Øvelser på stor bold for kropsstamme Hollænder-øvelser på stepbænke (hurtighed i fødderne) Glæde og trivsel Træne / Ej blive trænet Teambuilding roller personlig samtale (coaching) Kompetencer Medansvar / Målsætning Mål og delmål (individuel/hold) Planlægning af uge det hele menneske Før Under og Efter træning motivation og evaluering Rutiner og strategier i relation til kampsituationen (afspænding) Mental styrke Ubegrænset kraft Skabe trivsel Vejlede/coache Planlægge Skabe relationer / netværk Stille krav Være fleksibel Give positiv feedback og konstruktiv kritik Snak håndbold med spillerne bruge video Talentudviklingsmiljø med fokus på kompetencer Ansvar og proces Høj kvalitet i træningen (høj intensitet) Differentierede udfordringer gennem forskellig matchning

11 U21: Mental træning: Individuel og pladsspecifik træning både teknisk og taktisk forsvar og angreb Vurderingsspil skud/brud/indspil/viderespil Contra og returløb + hurtig midte Samarbejde i forskellige forsvarsformationer Vi VIL gerne dække offensivt i klubben fokus på spilstop. Kryds-, pres-, screenings- og overgangsspil (åbninger) Afleveringsteknik (fod mod mål - kig mod mål fart i afleveringerne - aflevere i luften vurdere hvornår aflevere (hurtigt/holde på bolden) Kollektiv taktisk forståelse Styrketræning med vægte individuel vurdering Aerob og anaerob løbetræning interval Mats Mejdevi-øvelser på måtte Øvelser på stor bold for kropsstamme Hollænder-øvelser på stepbænke (hurtighed i fødderne) Glæde og trivsel Teambuilding roller personlig samtale (coaching) Kompetencer Medansvar / Målsætning Mål og delmål (individuel/hold) Planlægning af uge det hele menneske Før Under og Efter træning motivation og evaluering Rutiner og strategier i relation til kampsituationen Mental styrke: MÅL FOKUS - TILSTAND Skabe trivsel Vejlede/coache Planlægge Skabe relationer / netværk Stille krav Være fleksibel Give positiv feedback og konstruktiv kritik Snak håndbold med spillerne bruge video Talentudviklingsmiljø med fokus på kompetencer Ansvar og proces Høj kvalitet i træningen (høj intensitet) Differentierede udfordringer gennem forskellig matchning ( modellen)

12 Definition på Guldminetræning: Træning drevet af atleten selv, hans træner og/eller hans forældre målrettet mod at forbedre hans evner til at kunne nå det nødvendige niveau, med hensyntagen til atletens præstationsmål på kort og lang sigt. Guldminetræning kan være sjovt, frivilligt, behageligt og/eller smertefuldt, så længe det leverer den nødvendige forbedring for at få succes Ankersen & Hyldgaard, Guldminetræning er et kredsløb bestående af fire evigt roterende hjul. Tilsammen skaber de den kraft, der accelerer din udvikling. Step 1: TÆNK Gold Mine Practice er ikke et mål i sig selv, men et middel Drømmen find et bevis der konstant minder om, hvorfor han træner så hårdt. Visualisere se din drøm gå i opfyldelse fang følelsen. Skab et klart billede af det. Stor ambition hvad er det, du ultimativt vil opnå eller skabe? Træning er ikke et mål i sig selv, men et middel til at skabe den store præstation, du ønsker. Fokusere på dine delmål på den korte bane. Toppræsterende mennesker har meget mere fokus på deres mål i processen og på, hvad de i morgen, i dag og lige nu skal investere og forbedre for at nå dem. Step 2: DESIGN Den bedste træningsdesigner vinder Sæt et specifikt mål for dig selv, før du går på træningsbanen Bryd dit billede af drømmen ned i små atomer og isolerer de dele, du vil forbedre Hvilke detaljer og delelementer består de færdigheder af, du skal mestre for at nå målet? Og hvordan er dit nuværende niveau på de færdigheder? Step 3: KÆMP Færdigheder opnås gennem modgang og ikke komfort Step 3 kræver al din handlekraft Det handler om at omsætte det store billede, dine mål og dit træningsdesign til handlinger nu, i morgen og om en uge. At anstrenge dig svedens logik Hvornår er det hårdest at styrketræne fra gentagelse 1 til 6 eller fra gentagelse 6 til 8 og hvornår tror du, at musklen vokser mest? (Fra seks til otte, når du har mest lyst til at give op). Det er i den zone, at træning såvel mentalt som fysisk, er mest effektiv, og vi opnår den superfede og meningsgivende følelse af acceleration. Trin 4: EVALUER Sandheden og intet andet end sandheden! Repetition er en af hovedingredienserne i guldminetræning. Du skal konstant justere dine handlinger undervejs og evaluere dem op imod dit mål. Kvalitet i træning er mentalt krævende Reflekterende repetition konstant evaluering og ærlig analyse af dine præstationer.

13 Talent Apartheid (lidt at tænke over for os trænere)!! Se potentialet og ikke den nuværende præstation. Vælg potentiale før performance. Er spilleren tidligt eller sent udviklet?? Det vi spotter er fysisk overlegenhed grundet tidlig udvikling!! En tommelfingerregel er, at der kan være plus/minus tre års forskel i børns udvikling i spændet fra januar til december. 14 årige = årig = Relativ alder Se på træningshistorik. Jo bedre en atlet er uden at have en god træningshistorik, jo større potentiale er der. Fang de sultne Udvikling af mennesker handler om nysgerrighed. Se muligheder. Drop kategoriseringen. Defensivt-/Offensivt mindset Fem symptomer på et defensivt mindset: 1. Undgår udfordringer 2. Forsvarer sig mod feedback 3. Taber let motivationen 4. Hader at tabe og er manisk bange for det (spiller mere for at undgå at tabe, end du spiller for at vinde) 5. Ser sig selv som målet Fem symptomer på et offensivt mindset 1. Opsøger udfordringer (for at blive god skal du turde være dårlig) 2. Elsker kritisk feedback (Modet til at stille krav til de bedste) 3. Er selvmotiverende (Jo før i dit liv, du begynder at mentaltræne, jo bedre) 4. Hader at tabe men er ikke bange for det (den der ikke tør tabe, aldrig vinder. Spille frit) 5. Ser sig selv som midlet til målet (mød modgang, der lærer dig den allervigtigste lektion: At arbejde hårdt og rigtigt). Hvor god vil du gerne være, og hvad kræver det af dig??

Den grønne tråd i SH:

Den grønne tråd i SH: Den grønne tråd i SH: Fed skrift = Fuld fokus Den grønne tråd i Skjern Håndbold er et hjælpeværktøj med vejledninger og oversigt over fokusområder i klubben til Skjern Håndbolds børne- og ungdomstrænere.

Læs mere

Motorisk træning. Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere. Få inspiration på dhf.dk eller på apps: DHF træningsplanner eller på Trænerguiden DGI.

Motorisk træning. Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere. Få inspiration på dhf.dk eller på apps: DHF træningsplanner eller på Trænerguiden DGI. U6: Mentale aspekter: Boldbehandling Kaste og gribe Skyde Lære at løbe/gå fremad med bolden fx 2 og 2 Balance og koordination gennem leg Motorisk træning Skabe glæde og tryghed. Opmuntre og motivere Høj

Læs mere

Den lyseblå tråd i HIF ungdom:

Den lyseblå tråd i HIF ungdom: Den lyseblå tråd i HIF ungdom: Den lyseblå tråd i HIF Ungdom er et hjælpeværktøj med vejledninger og oversigt over fokusområder i klubben til HIF Ungdoms børne- og ungdomstrænere. Den lyseblå tråd skal

Læs mere

FIF håndbold. Den blå tråd

FIF håndbold. Den blå tråd FIF håndbold Den blå tråd Version 1.0 marts 2017 1 Indhold Vi vil være en rollemodel... 3 U6:... 6 U8:... 7 U10... 8 U12:... 10 U14:... 12 U16:... 14 U18:... 15 Lidt FIF DNA til inspiration... 16 Potentiale

Læs mere

Den blå tråd Version 2.0 november

Den blå tråd Version 2.0 november Den blå tråd Version 2.0 november 2018 1 Indhold i Den blå tråd Vi vil være en rollemodel... 3 Vores værdier og det der betyder noget... 4 Fire målsætninger... 5 U6:... 6 U8:... 7 U10... 8 U12:... 10 U14:...

Læs mere

TPI Odense - Håndboldafdelingen

TPI Odense - Håndboldafdelingen TPI Odense - Håndboldafdelingen Vision Vi skal være lokalområdets bedste håndboldklub Derefter skal vi være Odenses bedste håndboldklub Til sidst er målet at være Fyns bedste håndboldklub Målsætning Vi

Læs mere

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten.

Vejen frem. Dermed står Danmark med et fantastisk udgangspunkt til fremtiden, og til at kunne bevare vores position i toppen af verdenseliten. Vejen frem I starten af 2012 blev Danmark kåret som verdens bedste håndboldnation. Kåringen skete på baggrund af de seneste års resultater, som vores landshold har præsteret på såvel ungdoms- som seniorsiden

Læs mere

ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD!

ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD! FORMÅL : ROSKILDE HÅNDBOLDS BLÅ-HVIDE TRÅD! - Revideret april 2013. Formålet med Roskilde Håndbolds blå-hvide tråd er at beskrive den håndboldmæssige opbygning af ungdomstiden og ideerne bag dette og dermed

Læs mere

DEN GRÅ TRÅD HURTIGHED OG BEVÆGELSE

DEN GRÅ TRÅD HURTIGHED OG BEVÆGELSE DEN GRÅ TRÅD HURTIGHED OG BEVÆGELSE Henvendelse om hæftet sker til ens kontaktperson (eller ved direkte kontakt til Lenia). Konstruktiv kritik, nye forslag eller ændringer modtages gerne løbende, så kan

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

Den røde trå d. Långhøj KFUM

Den røde trå d. Långhøj KFUM Den røde trå d Långhøj KFUM Indledning: Den røde tråd i Langhøj KFUM er bygget på følgende grundlæggende principper som værende de helt centrale ved god håndbolduddannelse: Angrebsmæssigt: - at kunne kaste

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE

DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE DHF S BØRNETRÆNER UDDANNELSE DHF s Børnetræneruddannelse tager afsæt i DHF s idégrundlag for børnehåndbold: Idéen med DHF s børnehåndbold er, at håndboldforeningernes børn får gode oplevelser og gennemgår

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd

Koldby Hørdum Idrætsforening. Den Blå Tråd Den Blå Tråd Den blå tråd er overordnet et arbejdsredskab for trænerne i Koldby-Hørdum idrætsforenings ungdomsafdeling. Den skal være en vejledning for trænerne i at træne de rigtige elementer i fodboldspillet

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015

Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 Informationsmøde for Piger årgang 2002 & Drenge årgang 2001 JHF Kreds 7. Holsted den 13-11-2015 VELKOMMEN - TALENTSTRUKTUR I DHF. - TRÆNINGEN I KREDS 7 - RETNINGSLINJER - SPØRGSMÅL TALENTSTRUKTUR I DHF.

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Spiller A Bane 3 Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Touch Tid Anbefales til:

Læs mere

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF

Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Den blå tråd Sådan træner vi fodbold med børn og unge i Ringsted IF Ringsted Idrætsforening 2 Formålet med Den blå tråd Formålet er at skabe en ungdomsafdeling som har gjort sig nogle overvejelser; overvejelser

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Tid Teknisk træning med fokus på berøringer

Læs mere

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup

Morten Marstrand. Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Træningsmiljø Triton Ballerup Morten Marstrand Elitechef Triton Ballerup siden August 2013. Tidligere cheftræner Hillerød Svømmeklub i 6 år. Uddannet pædagog 2003 Arbejdet i flere år med

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Tid Teknisk træning med fokus på berøringer

Læs mere

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN

DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN DIN ROLLE PÅ FODBOLDSKOLEN GODE RÅD TIL TRÆNEREN 6MODUL 1 INTRO Din vigtigste opgave som træner er at inspirere, udvikle og underholde hver enkelt spiller alle fem dage, så de får lyst til at deltage på

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Udvikling fra barn til voksen

Udvikling fra barn til voksen Udvikling fra barn til voksen Den grønne Tråd HIF og DBU s spillerudviklingsmodel med spilleren i centrum U 5 til og med U14 (U18 på Pigesiden). Indholdsfortegnelse 1. Den grønne tråd... 2 1.1. Baggrund...

Læs mere

Trænermanual Kjellerup Håndboldklub

Trænermanual Kjellerup Håndboldklub Trænermanual Kjellerup Håndboldklub For U8, U10, U12 og U14-1 - Juni 2011, Leo Jespersen Indholdsfortegnelse: Indledning:.. Side 3 U8:. Side 5 U10:.. Side 7 U12:.. Side 10 U14:.. Side 13 Krav til træner:..

Læs mere

Uddannelse vejen til den gode træning

Uddannelse vejen til den gode træning Hold kurset i klubben Alle DGI Fodbolds kurser kan arrangeres i klubben Der behøves kun 8 deltagere for at gennemføre et trænerkursus, inspirationsdag eller klubkursusaktivitet. DGI idræt & fællesskab

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

Styrketræning Talentcenter Vest

Styrketræning Talentcenter Vest Styrketræning Talentcenter Vest Opvarmning på niveauer Natascha Winther Olsen Indholdsfortegnelse Indledning Hvad er et talent? Aldersrelateret træning Præpuberteten (Piger - 11 år, drenge - 12 år) Puberteten

Læs mere

Skjern Håndbolds Talentstrategi

Skjern Håndbolds Talentstrategi Skjern Håndbolds Talentstrategi Skjern Håndbold VIL TALENTUDVIKLING Skjern Håndbold vil udvikle talenter i egen ungdomsafdeling både på drenge- og pigesiden. Vi vil være en hel klub, der kæmper for hold

Læs mere

RSU Ringkøbing Håndbold

RSU Ringkøbing Håndbold Slutmål senior elitespiller, med den lyserøde tråd: Forsvar: 6 0 forsvar (aggressiv) 3 2 1 forsvar Delmål: o Bolderobring o Samarbejde med keepere o Tacklinger o Bevægelse og benarbejde o Parader o Omstilling

Læs mere

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste 21. august 2011 Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste Fantastiske udviklingsmuligheder mht.

Læs mere

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse

Indhold Basisteknisk træning: Fodboldkoordination Lodret vristspark Løb med bolden Modtagelse U5 U11: Tilvænningsperioden FUN-damentals Spillerne udvikler de vigtigste basale bevægelsesfærdigheder, der danner fundamentet for yderligere udvikling. Fun-damentals udtrykker både, at træningen skal

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning Bane 2 Flow træning

Læs mere

I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18.

I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18. DEN RØDE TRÅD I Asmild FH vil vi gerne være kendt for en rød tråd gennem hele vores ungdomsafdeling fra U6 til U18. Det er derfor et ønske fra bestyrelsens side, at alle trænerne har en interesse i hele

Læs mere

Sportspsykologi i TBU

Sportspsykologi i TBU Sportspsykologi i TBU Sportspsykologi i TBU? Kan og skal sportspsykologi være en del af træning af børn og unge? Kan og skal en ungdomstræner praktisere sportspsykologi? Hvor mange af jer mener i praktisere

Læs mere

Mental Udviklingstrappe Modul 2

Mental Udviklingstrappe Modul 2 Mental Udviklingstrappe Modul 2 Dansk Atletik Forbund Aarhus 30.01.13 Mental udviklingstrappe Den generelle basis Modul 1. - Mental træning i atletik ca. 2½-3 timer. Introduktion til begrebet mental styrke,

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære.

DEN GRØNNE TRÅD. Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. DEN GRØNNE TRÅD 1 BØRNEFODBOLD U9-10 Den motoriske guldalder starter og mottoet er: Lære at træne træne for at lære. At lære nyt bliver motiverende for spillerne og den fysiske opbygning af kroppen begynder,

Læs mere

Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00. Martin Langagergaard

Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00. Martin Langagergaard Mental styrketræning Lørdag d. 7/6 2014 kl. 14.00-17.00 Træningsøvelser som hjælper dig til at være mere effektiv og bedre forberedt mentalt, når du forsøger at nå dine mål både før, under og efter træning

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den!

Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den! Coaching og mental træning Vejen til succes og endnu mere af den! Forældrerollen Vaner Hvis du ønsker dine børn holder begge ben på jorden, så kom noget ansvar på deres skuldre. Abigail Van Buren Sportspsykologi

Læs mere

Klubdag for de mindste (U-6/U-8)

Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Klubdag for de mindste (U-6/U-8) Saml foreningens mindste spillere og deres forældre til en sjov og hyggelig dag i hallen, hvor der er fokus på fælles aktiviteter og klubånd. Denne klubdag er målrettet

Læs mere

TRÆNER LEDER MAPPE 2012 / 2013

TRÆNER LEDER MAPPE 2012 / 2013 TRÆNER LEDER MAPPE 2012 / 2013-1 - Velkommen til Skjern Håndbold Sæson 2012/13 Snart skal dommernes fløjter igen lyde som sød musik i vore øre. Driblinger, mål og grønne trøjer bliver en del af vores hverdag,

Læs mere

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2.

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2. Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016 Aalborg 23. november Herning 24. november Aarhus 25. november Odense 26. november Roskilde 2. december Et af livets store valg TITEL / 27. november 2015 VI KÆMPER

Læs mere

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold!

Fra talent til landshold. den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Fra talent til landshold den røde/hvide tråd i dansk kvindefodbold! Indledning Fodbold er den største sportsgren i Danmark, og antallet af piger som spiller fodbold er støt stigende. Pt. er ungdomsfodbolden

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Bane 3 Spiller A Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE Deltagelse på HIK hold Talent og turnerings træning Sommer og Vinter deltagelse DTF Licens Deltag i flere turneringer Vær med i klubturnering Spil tennis

Læs mere

Angrebsspil og contra U-12

Angrebsspil og contra U-12 Angrebsspil og contra 11 DHF s budskaber om børnetræning Børns motoriske og fysiske udvikling skal stimuleres gennem alsidig træning og leg - undgå for tidlig specialisering. Børn er forskellige, men alle

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Forsvarstræning med 5 stationer

Forsvarstræning med 5 stationer Forsvarstræning med 5 stationer Intervaltræning arbejde 30 sek / hvile 30 sek. Sammen 2 og 2. God i forbindelse med opvarmning. Ved alle øvelser arbejdes der med mindst én fod i gulvet ( slæbende ), lidt

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U15 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø. 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Afleveringer og modtagninger (Receiving og passing) Moves 1:1 Hurtighed (Speed) Afslutninger

Læs mere

Martin Langagergaard. Agenda

Martin Langagergaard. Agenda Agenda Introduktion Talentudvikling og forældrenes rolle Forældre til børn og unge der træner meget Spillerens mentale styrke Relation og præstation Forældretyper Forældre i kamp ( og træning) Anbefalinger

Læs mere

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo )

Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel, anvendt spil, anvendt spil i højt tempo ) BØRNEAKADEMIET Øvelsesgeneratoren: 1 2 3 4 5 6 Hvad vil du opnå med øvelsen? Hvad er målet? Opstil situationer i spillet, hvor færdigheden bruges Udvikl hver situation til fire øvelser ( formel, funktionel,

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen. 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Sparke til bolden - vristspark 7. Sparke til bolden

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Roskilde Håndbolds blå-hvide tråd 2016/17

Roskilde Håndbolds blå-hvide tråd 2016/17 Roskilde Håndbolds blå-hvide tråd 2016/17 Formål : Formålet med Roskildes blå/hvide tråd er at beskrive opbygningen af ungdomstiden ( der henvises også til Talentarbejdet og det sportslige koncept i Roskilde

Læs mere

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7

opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 opvarmnings øvelse for 10 spillere, 3:7 Pasnings- og positionsøvelse Holdet i overtal er altid i boldbesiddelse. Spillerne skal hele tiden sørge for at holdebolden på egne fødder, Den spiller, der evt.

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016 Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Trænere Gustavo Molina Preben Holm Nielsen Mobil: 20677759 E-Mail:

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Gribeteknik 1. Gribetrekant/pilespids 2. Skovlen 3. Sækken 4. Stakit og låg 5. Bold til krop Andre teknikker 1. Udgangs-/grundstilling 2. Faldteknik 3. 1:1 Spil med

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF Varde IF Den lille hvide tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Varde IF ønsker, at klubbens ungdomsspillere skal udvikle sig. Manualen skal også give ny inspiration til ungdomstræningen i

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

F(ælles)-camps Manual

F(ælles)-camps Manual F(ælles)-camps Manual Forberedelse til stationstræning: (stationskoordinatoren tager stilling til) Stationsindhold (hvilke tema vil vi træne efter på den enkelte station). Gruppekonstituering: antal spillere

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 7.- 9. klasse - Håndboldteknik og spilstrategi Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE. KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning (10-15 min)

Opvarmning (10-15 min) Opvarmning (10-15 min) Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 5-6 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering

Læs mere

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra

Talentets motivation. Rasmus Henning, Europamester Lars Smith, TRI4 elite team. Viljen til at vinde kommer indefra Talentets motivation Rasmus Henning, Europamester 2004 Lars Smith, TRI4 elite team Page 1 Marts-06 Author Lars Smith Disposition TRI4 baggrund Hvordan bliver et ungt talent motiveret til at give sig i

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF

Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Børne- og ungdomsfodbolden i Tuse IF Forord Fodbold er den største idrætsgren i Danmark. Dette betyder, at spillet og klubberne har en stor samfundsmæssig betydning i forhold til hvordan børn og unge udvikler

Læs mere

Spillerudviklingsprogram.

Spillerudviklingsprogram. Spillerudviklingsprogram. Introduktion - HIKs fodboldmiljø rammer og målsætninger. I Hellerup Idrætsklub findes der en lang tradition for at børn, unge og voksne mødes og finder glæden ved at spille verdens

Læs mere