Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Gholam Sakhi, Thanh Chau, Helle Glyø og Heidi Mcquire (stedfortræder Henning Sigsgaard også fraværende) Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Udkast til dagsorden 2 2 Tema: Grundskolen i Hjørring Kommune i et integrationsperspektiv 3 3 Konstituering af Rådet 5 4 Valg af formand 7 5 Valg af næstformand 8 6 Valg af repræsentant og stedfortræder til Repræsentantskabet for REM 9 7 Valg af repræsentant og stedfortræder til LAR 11 8 Valg af repræsentant til asylcentrets dialogforum 13 9 Årsberetning Høring af værdighedspolitik Dialogmøde med Arbejdsmarkedudvalg 15. juni Tiltag til at lette flygtninges adgang til foreningsverdenen Temamøder i Integrationsrådet Eventuelt og orientering Integrationsrådet 25

2 Side A Udkast til dagsorden Integrationsråd skal godkende udkast til dagsorden. Efter 11, stk. 3, i Integrationsrådets forretningsorden kan rådets medlemmer få optaget en sag på dagsordenen ved at sende forslag til formand eller sekretariat senest 2 uger før mødets afholdelse. Efter 11, stk. 4, i Integrationsrådets forretningsorden kan en sag, der ikke har været optaget på den udsendte dagsorden, ved mødets begyndelse optages på dagsordenen, hvis formanden finder, at sagen ikke tåler opsættelse, og hvis dette kan tiltrædes af et flertal af rådets medlemmer. En sag kan endvidere optages på dagsordenen, hvis der er enighed herom. Efter aftale med formandsskabet er de to orienteringspunkter "Boligplacering af flygtninge" og "Projekt ægtefælleforsørgede indvandrere" ikke en del af dagsordenen til dagens møde. Der gives i stedet en orientering om punkterne under punktet "Eventuelt og orientering Integrationsrådet". Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet godkender dagsordenen. Beslutning Dagsordenen blev godkendt. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet.

3 Side A Tema: Grundskolen i Hjørring Kommune i et integrationsperspektiv Integrationsrådet besluttede i møde 3. februar 2016 at gennemføre dagens møde som temamøde med fokus på integrationsindsatsen i grundskolen. Integrationsrådet har besluttet, at dagens møde gennemføres som et temamøde om integrationsindsatsen i grundskolen med fokus på følgende delemner: 1. Hvad sker der aktuelt/hvad er der på vej i Hjørring Kommune? 2. Hvad kunne gøres bedre i Hjørring Kommune? 3. Hvad kan Lundergaardskolen tilbyde øvrige grundskoler i kommunen? Gitte Adamsen, Aneta Barbara Kaca-Christensen og Mehrsad Sadjadi uddyber på mødet. Rådet har endvidere besluttet, at Integrationsrådet - i fald temamødet giver anledning hertil - arrangerer en tilsvarende temadag med deltagelse af en bredere kreds af interessenter, samt videreformidler eventuelle opmærksomhedspunkter / anbefalinger til relevante fagudvalg. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet drøfter integrationsindsatsen i grundskolen med henblik på eventuel videreformidling af opmærksomhedspunkter / anbefalinger til relevante fagudvalg, samt drøfter en eventuel afholdelse af en tilsvarende temadag med deltagelse af en bredere kreds af interessenter. Beslutning Gitte Adamsen og Aneta Barbara Kaca-Christensen gav en præsentation af integrationsindsatsen i grundskolen. Gitte præsenterede nøgletal på fordeling af

4 tosprogede elever på kommunens skoler, samt introducerede grundskolens velkomstforløb "Dansk som andet sprog". Aneta supplerede Gittes præsentation med egne erfaringer fra sit arbejde som folkeskolelærer på Hirtshals skole, herunder hvad der fungerer godt, og hvor der er udfordringer. Mehrsad Sadjadi gav herefter en introduktion til kompetencecentret på Lundergård Undervisningssted. Kompetencecentret har mange gode erfaringer med integrationsindsatsen i grundskolen, og vil meget gerne dele ud af deres erfaringer og viden til kommunens øvrige skoler. Præsentationerne fra oplæggene er vedlagt referatet som bilag. Hjørring Kommune Side 4. Integrationsrådet fandt præsentationerne yderst interessante. Rådet vil til mødet d. 24. august 2016 drøfte muligheden for at invitere Børne- og Undervisningsudvalget til et dialogmøde, hvor udvalget har mulighed for at få viden om integrationsindsatsen i grundskolen fra en praktisk vinkel. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet.

5 Side A Konstituering af Rådet Siden Integrationsrådets konstituering d. 20. august 2014 har Rådets sammensætning ændret sig. Formandskabet har derfor tiltrådt, at Rådet konstitueres på ny. Integrationsrådet konstituerede sig d. 20. august 2014 på baggrund af Byrådets udpegninger til rådet d. 26. juni Siden konstitueringen har flere medlemmer forladt rådet, og Byrådet foretog derfor supplerende udpegninger til rådet d. 30. marts D. 23. maj 2016 har Tom Isaac, der er stedfortræder for medlemmer med anden etnisk baggrund end dansk, meddelt sekretariatet, at han ikke længere ønsker at være en del af Integrationsrådet. Som følge af ændringerne i rådets sammensætning, har formandskabet tiltrådt, at rådet konstitueres påny. Efter integrationsrådets forretningsorden konstituerer rådet sig selv med valg af formand, næstformand, samt valg af repræsentanter til diverse råd og nævn. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at Integrationsrådet - som følge af ændringerne i rådets sammensætning - konstituerer sig påny. Beslutning Rådets medlemmer godkendte en rekonstituering af rådet.

6 Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet. Hjørring Kommune Side 6.

7 Side A Valg af formand Der skal vælges formand for Integrationsrådet. Efter Integrationsrådets forretningsorden konstituerer rådet sig selv, dvs. at rådet bl.a. skal beslutte, hvem der skal være formand. Dagsorden til Integrationsrådets møder udarbejdes af formand og næstformand i samarbejde med rådets sekretariat. Rådets møder ledes af formanden. Peter Duetoft har siden 12. august 2010 været rådets formand. Peter uddyber eventuelt om arbejdet som formand. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet vælger en formand. Beslutning Peter Duetoft enstemmigt genvalgt uden modkandidater. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet.

8 Side A Valg af næstformand Der skal vælges næstformand for Integrationsrådet. Efter Integrationsrådets forretningsorden konstituerer rådet sig selv, dvs. at rådet bl.a. skal beslutte, hvem der skal være næstformand. Dagsorden til Integrationsrådets møder udarbejdes af formand og næstformand i samarbejde med rådets sekretariat. I formandens fravær ledes Integrationsrådets møder af næstformanden. Mehrsad Sadjadi har siden 22. maj 2013 været rådets næstformand. Mehrsad uddyber eventuelt om arbejdet som næstformand. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet vælger en næstformand. Beslutning Mehrsad Sadjadi enstemmigt genvalgt uden modkandidater. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet.

9 Side A Valg af repræsentant og stedfortræder til Repræsentantskabet for REM Der skal vælges en repræsentant og en stedfortræder til Rådet for Etniske Minoriteter. Alle kommuner i Danmark har adgang til at vælge en repræsentant til Repræsentantskabet for Rådet for Etniske Minoriteter, blandt hvilke Rådet for Etniske Minoriteter (REM) nedsættes. Rådet for Etniske Minoriteters opgave er først og fremmest at rådgive ministeren på integrationsområdet i udlændinge- og integrationspolitiske spørgsmål. Rådet for Etniske Minoriteter kan på opfordring eller på eget initiativ komme med konkrete forslag til ændringer og nye initiativer på flygtninge- og integrationsområdet. Rådet kan ikke tage konkrete enkeltsager op, men kan udtale sig om principielle spørgsmål af betydning for etniske minoriteter. Mehrsad Sadjadi har siden 26. august 2015 repræsenteret Hjørring Kommune i Repræsentantskabet. Mehrsad uddyber eventuelt om arbejdet som repræsentant i Rådet for Etniske Minoriteter. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at der vælges en repræsentant og stedfortræder til Rådet of Etniske Minoriteter. Beslutning Mehrsad Sadjadi blev valgt som Rådets repræsentant i repræsentantskabet for Rådet for Etniske Minoriteter.

10 Side 10. Seghir Ajjouri blev valgt som stedfortræder for Mehrsad. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet.

11 Side A Valg af repræsentant og stedfortræder til LAR Der skal vælges repræsentant og stedfortræder til det Lokale Arbejdsmarkedsråd (LAR). Det Lokale Arbejdsmarkedsråd (LAR) fungerer som strategisk dialogpartner for Arbejdsmarkedudvalget. Rådet er således forum for politisk rådgivning, drøftelse, idégenereing og udveksling af synspunkter på de uddannelses-, beskæftigelses-, erhvervs- og socialpolitiske områder. Samtidig er LAR også et forum, hvor eksisterende indsatser kan kommenteres, kommende indsatser kvalificeres, samt nye ideer generes og drøftes. Informationer og rådgivning finder sted i åben dialog. Seghir Ajjouri har repræsenteret Integrationsrådet i LAR siden 25. marts Line Kraghede Jensen har været stedfortræder for Seghir i LAR siden 25. marts Seghir uddyber eventuelt om arbejdet som rådets repræsentant i LAR. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet vælger repræsentant og stedfortræder til Det Lokale Arbejdsmarkedsråd. Beslutning Seghir Ajjouri blev genvalgt som Rådets repræsentant i det Lokale Arbejdsmarkedsråd (LAR). Line Kraghede Jensen blev genvalgt som stedfortræder.

12 Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet. Hjørring Kommune Side 12.

13 Side A Valg af repræsentant til asylcentrets dialogforum Der skal vælges en repræsentant til Asylcentrets dialogforum. Byrådet besluttede 27. februar 2013, at der skulle etableres et midlertidigt asylcenter på Møllevej 29 i Vrå, og at Hjørring Kommune skulle udleje boligerne til Udlændingestyrelsen for minimum 2 år, samt at Jammerbugt Kommune skulle være operatør og driftsherre på asylcenteret. Der er i tilknytning til asylcentret etableret et dialogforum. Abdul W. Noorzada har repræsenteret Integrationsrådet siden 25. august Abdul uddyber eventuelt om arbejdet i dialogforum. Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at der vælges en repræsentant til Asylcentrets dialogforum. Beslutning Niels Rosenbom blev valgt som Rådets repræsentant i Asylcentrets dialogforum. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet.

14 Side A Årsberetning 2015 Integrationsrådet skal årligt udarbejde en årsberetning. Udkastet hertil fremlægges til rådets behandling. Ifølge Integrationsrådets forretningsorden skal rådet hvert år udarbejde en skriftlig beretning over rådets virksomhed. Beretningen skal indeholde Integrationsrådets vejledende udtalelser om den almindelige integrationsindsats i kommunen og om de introduktionsprogrammer, der tilbydes af kommunen. Der er udarbejdet udkast til årsberetning for Udkast er vedlagt i bilag. Udkastet er udarbejdet efter samme skabelon som beretningerne de seneste år, og der lægges i udkastet op til, at rådet i år anbefaler, at implementeringsplanen for Børne,- Unge og Familiepolitikken sendes i høring i Integrationsrådet. Beretningen indeholder også en status for rådets tidligere anbefalinger. Årsberetningen skal behandles i Byrådet, lægges på kommunens hjemmeside og fremsendes til relevante parter. Der henvises til bilaget for uddybning. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet godkender udkast til årsberetning med eventuelt faldne bemærkninger. Beslutning Rådet ønsker, at der tilføjes et afsnit vedr. planlægning af Borgmesterdagen, samt at der laves en anbefaling om afholdelse af Borgmesterdagen i Det er aftalt, at sekretariatet indarbejder dette i årsberetningen.

15 Side 15. Med disse ændringer er Årsberetning 2015 godkendt. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet. Bilag Samlet udkast - Årsberetning Integrationsrådet 2015 (bilag 1 af 3)

16 Side P Høring af værdighedspolitik Folketinget har vedtaget en lov, der forpligter kommunalbestyrelsen til at vedtage og offentliggøre en værdighedspolitik for den kommunale ældrepleje. Der er udarbejdet udkast til Hjørring Kommunes værdighedspolitik, som sendes til høring i Integrationsrådet. Folketinget har vedtaget en lov, der forpligter kommunalbestyrelsen til at vedtage og offentliggøre en værdighedspolitik for den kommunale ældrepleje. Loven trådte i kraft den 1. marts Værdighedspolitikken skal beskrive de overordnede værdier og prioriteringer for personlig hjælp, omsorg og pleje m.v., som gives af den kommunale ældrepleje til personer over folkepensionsalderen. Værdighedspolitikken skal som minimum beskrive, hvordan kommunens ældrepleje kan understøtte de fem områder: Livskvalitet Selvbestemmelse Kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen Mad og ernæring En værdig død Der skal vedtages en ny værdighedspolitik i det første år af hver valgperiode (næste gang i 2018). Værdighedspolitikken gælder de efterfølgende 4 år. Der er udarbejdet udkast til Hjørring Kommunes første værdighedspolitik (bilag 1), som sendes til høring i Integrationsrådet. Ingen bemærkninger.

17 Formanden for Integrationsrådet indstiller, at Integrationsrådet udarbejder høringssvar Hjørring Kommune Side 17. Beslutning Udkast til høringssvar vedr. værdighedspolitikken godkendt. Rådet besluttede samtidig at kontakte alle udvalgsformænd for at gøre opmærksomme på Rådet, samt understrege, at Rådet er glad for at blive hørt i de forskellige sager. Rådet ønsker at blive orienteret om høringssager i god tid. Margot Xavier Jensen, Jasna Idrizovic, Abdul W. Noorzada, Helle Glyø og Heidi Mcguire deltog ikke i mødet. Bilag Værdighedspolitik - høringsudkast

18 Side A Dialogmøde med Arbejdsmarkedudvalg 15. juni 2016 Integrationsrådet og Arbejdsmarkedsudvalget skal planmæssigt afholde det årlige dialogmøde d. 15. juni Dialogmødet afvikles i kantinen på Jobcentret i tidsrummet 17:00-19:00. De tidligere års dialogmøder har ikke fulgt en fast skabelon, men er typisk indledt med en kort introduktion til aktuelle fokuspunkter i relation til integrationsindsatsen, efterfulgt af en fri dialog. Arbejdsmarkedsudvalget har på møde d. 9. maj 2016 ønsket at drøfte udvalgets nyligt vedtagne strategi for den beskæftigelsesrettede integrationsindsats med rådet. I det følgende gives en introduktion til integrationsstrategien, der endvidere er vedlagt som bilag. Arbejdsmarkedsforvaltningens Integrationsstrategi Integrationsteamet og Virksomhedsservice er de centrale aktører i Arbejdsmarkedsforvaltningens beskæftigelsesrettede integrationsindsats. Sammen har de udarbejdet strategi for den beskæftigelsesrettede integrationsindsats, der består af nedenstående elementer/principper: 12 ugers Introduktionsforløb som 1. tilbud straks efter boligplacering: Introduktionsforløbet igangsættes senest 4 uger efter boligplacering. Hver uge består af 3 dages sprogundervisning og 2 dages introduktion til det danske samfund og arbejdsmarked, herunder introduktion til branchepakker og forventningsafstemning om praktik. Introduktionsforløbet har til formål at give deltagerne viden, der kan hjælpe dem med at tilrettelægge en hverdag, som gør det muligt at passe et arbejde, samt basale ting, der er nødvendige at vide som ny i Danmark. Det er udgangspunktet, at Integrationsteamet og Virksomhedsservice skal varetage langt den overvejende del af introduktionsforløbet. Undervisning, vejledning mv., der sigter mod en generel introduktion til det danske samfund, vil være nye opgaver for Integrationsteamet, men det er vurderingen, at store dele

19 af de opgaver teamet varetager i dag i forhold til de individuelle flygtninge, kan gennemføres i forhold til grupper. Det er endvidere vurderingen, at de nye samarbejdsrelationer mellem teamets medarbejdere vil løfte kvaliteten i integrationsprogrammet. Hjørring Kommune Side 19. Det nærmere indhold i introduktionsforløbet skal udvikles, og det skal afdækkes i hvilket omfang øvrige forvaltninger i kommunen, frivillige organisationer, arbejdsmarkedets parter m.fl. kan bidrage. Der skal ansættes en udviklingskoordinator i Integrationsteamet til bl.a. at varetage denne opgave. Koordinatoren skal sikre, at indholdet i introduktionsforløbet tilrettelægges mest hensigtsmæssigt i forhold til flygtningens efterfølgende deltagelse i branchepakkeforløbene og sikre tilrettelæggelsen af de faktiske forløb for de enkelte flygtninge. Første introduktionsforløb forventes igangsat d. 5. september Kapaciteten i introduktionsforløbet vil være mellem 40 og 60 flygtninge. Kursisterne inddeles i hold på ca. 20 personer med løbende indtag og udslusning. Det forventes, at op mod 90% af alle flygtninge / familiesammenførte skal i forløbet. Jobrettet indsats i branchepakkeforløb: Den jobrettede indsats efter branchepakkekonceptet vil være en ny tilgang til opgaven i Jobcenter Hjørring. Konceptet er velafprøvet i en række kommuner rundt om i landet. For at sikre det bedste afsæt for Jobcenter Hjørrings arbejde med at udvikle, etablere og drifte branchepakkerne, skal medarbejderne i Integrationsteamet, relevante medarbejdere i Virksomhedsservice m.fl. gennemgå et opkvalificeringsforløb ved LG Insight og Nydansker.dk. Der vil blive udvalgt 5-6 branchepakker, der alle er kendetegnet ved lave kompetencekrav og relativt gode jobmuligheder for flygtninge. Når branchepakkerne er valgt, vil Jobcentret etablere mindst tre praktikker i de efterfølgende 9 måneder, hvor progressionen går fra styrkede sproglige kompetencer i retning af et decideret udslusningsforløb til job eller evt. uddannelse. Parallelt med indsatsen vil der være et sprogligt spor, hvor flygtningen deltager i danskuddannelse. Hvor det er muligt, foregår sprogundervisningen ude på virksomheden. Indsats tilpasset flygtningens forudsætninger og behov: Hovedparten af flygtningene vil komme tættere på arbejdsmarkedet via de udvalgte brancheområder. Men en mindre delmålgruppe har særlige kompetencer, hvor en mere håndholdt indsats kan være en hurtigere vej i job.

20 Andre har så store udfordringer ud over ledighed, at rehabiliteringsindsats vil være det rette tilbud. Hjørring Kommune Side 20. Mobilisering af virksomhederne: Virksomhederne i kommunen skal mobiliseres til at stille arbejdspladser til rådighed for branchepakkeforløbene. Mange virksomheder har allerede tilkendegivet en interesse for at bidrage i Jobcentrets indsats for flygtningegruppen. Det vurderes, at endnu flere virksomheder vil bidrage, hvis de bliver bekendt med en række af de dokumenterede fordele mangfoldighed i medarbejderstaben giver. I samarbejde med Nydansker.dk inviteres virksomhederne derfor til deltagelse i en mangfoldighedskonference. Der henvises til bilaget for yderligere uddybning. Udgifterne til ansættelse af en udviklingskoordinator, der kan udvikle og koordinere branchepakkerne udgør årligt kr. Udgifterne til etablering af arbejdsplads, indkøb af telefon m.v. til koordinator udgør en engangsudgift på op til kr. Udgifterne til opkvalificeringsforløb for de medarbejdere, der skal arbejde efter branchepakkekonceptet udgør en engangsudgift på kr. Udgifter til gennemførelse af mangfoldighedskonference, herunder leje af lokaler, forplejning, forudgående kampagne m.v. udgør en engangsudgift på op til kr. Den samlede udgift udgør således 0,9 mio. kr., hvoraf de 0,4 mio. kr. er engangsudgifter til etablering af arbejdsplads, afholdelse af mangfoldighedskonference m.v. Ansættelse af udviklingskoordinator medfører en årlig lønudgift på 0,5 mio. kr. Udgifterne finansieres af samlet pulje på 2 mio. kr. vedr. uddannelses- og beskæftigelsesrettede aktiviteter på Børne-, Skole- & Uddannelsesudvalgets og Arbejdsmarkedsudvalgets ressort, jf. udvalgets beslutning 21. oktober Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet drøfter øvrige fokuspunkter til dialogmødet.

21 Beslutning Rådet ser frem til at mødes med Arbejdsmarkedsudvalget og tilslutter sig, at Integrationsstrategien er et vigtigt emne til drøftelse. Hjørring Kommune Side 21. Bilag Bilag 3 af 9 - Arbejdsmarkedsforvaltningens integrationsstrategi (punkt 11)

22 Side A Tiltag til at lette flygtninges adgang til foreningsverdenen Niels Rosenbom og Mehrsad Sadjadi præsenterer oplæg til, hvorledes flygtninge kan blive aktiveret i foreningsarbejdet i Hjørring Kommune. Rådet besluttede på forrige møde d. 6. april 2016, at Niels Rosenbom og Mehrsad Sadjadi i samarbejde skulle undersøge mulighederne for, hvorledes flygtninge kan blive aktiveret i foreningsarbejdet i Hjørring Kommune. Niels og Mehrsad uddyber på mødet. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet drøfter tiltag, der kan lette flygtninges adgang til foreningsverdenen. Beslutning Rådet ønsker at invitere til et dialogmøde med deltagelse af folkeoplysningsudvalget, samt relevante foreninger til en fælles drøftelse af, hvorvidt vi, i samarbejde, kan hjælpe flere flygtninge ind i foreningslivet. Niels Rosenbom og sekretariatet er ansvarlig for den videre planlægning. Bilag Bilag 7 af 9 - DGI Foreningsliv for alle (punkt 12) Bilag 6 af 9 - Flyer_fritidspuljen (punkt 12) Bilag 5 af 9 - Artikel fra Nordjyske (punkt 12) Bilag 4 af 9 - Foreningsliv (punkt 12)

23 A Hjørring Kommune Side Temamøder i Integrationsrådet 2016 Rådet bedes skitsere indholdet af næste temamøde d. 24. august 2016, hvor fokus er: Sprogskole / danskuddannelse Integrationsrådet besluttede i møde d. 3. februar 2016, at mødet d. 24. august 2016 skal gennemføres som temamøde med fokus på Sprogskole / Danskuddannelse. Rådes opfordres til at drøfte, hvor fokus i temaet bør være. Sekretariatet gør i denne forbindelse opmærksom på, at Regeringen som følge af topartsaftalen indgået med KL, "Bedre rammer for at modtage og integrere flygtninge", forventes at fremsætte nyt lovforslag vedr. ny danskuddannelseslov i efteråret Af topartsaftalen fremgår det, at alle flygtninge og familiesammenførte skal mødes som jobparate fra første dag. Kommunerne skal sigte efter at igangsætte den virksomhedsrettede indsats inden 2 uger og kommunerne er forpligtet til at give en virksomhedsrettet indsats senest 4 uger efter ankomst til kommunen. Kommunerne skal i løbet af det første år tilbyde en kontinuerlig virksomhedsrettet indsats således, at der højst kan være 6 ugers pause mellem tilbuddene. Det øgede fokus på den virksomhedsrettede indsats forventes at få indflydelse på tilrettelæggelsen af danskuddannelsen, hvor der skal være et styrket erhvervsrettet fokus for at støtte en bedre integration på de danske arbejdspladser. Forløb med turbodansk i overgangsfasen mellem asylcenter og kommune, beskæftigelsesrettet danskuddannelse, samt virksomhedsforlagt danskundervisning nævnes i aftalen som mulige måder at styrke det erhvervsrettede fokus i danskuddannelsen. Som følge af denne usikkerhed vedr. ændring af danskuddannelsesloven, har Arbejdsmarkedudvalget i møde d. 9. maj 2016 besluttet at udskyde den kommende udbudsproces vedr. 'Danskundervisning af voksne udlændinge m.fl.' til efter forventet nyt lovgrundlag, dvs. vedtagelse af ny danskuddannelseslov, samt udstedelse af relevante bekendtgørelser, vejledninger mv. Som

24 konsekvens heraf har Arbejdsmarkedsforvaltningen valgt at forlænge driftsaftalen med A2B til Hjørring Kommune Side 24. Ingen bemærkninger Formanden for Integrationsrådet indstiller, at rådet skitserer indhold for temamødet d. 24. august Beslutning Temamødet vedr. sprogkole/danskuddannelse udsættes til mødet d. 5. oktober 2016 grundet usikkerheden vedr. lovgivningen på området. Mødet d. 5. oktober 2016 finder sted ved A2B.

25 Side A Eventuelt og orientering Integrationsrådet Eventuelt Orientering 1. Formanden orienterer Der skal arrangeres et møde med beboerne på Gunderuplund Asylcenter med deltagelse fra forvaltningen. 2. Medlemmerne orienterer Mehrsad orienterede om, at den private virksomhed "Jobpartners" gerne vil støtte op om lokale arrangementer med fokus på integration. Formand, næstformand og sekretariat skal deltage i et møde med Jobpartners for at høre nærmere. Seghir orienterede om, at Venligboerne gerne vil indgå i et tættere samarbejde med Integrationsrådet. Niels Rosenbom kontakter Venligboerne for at høre nærmere. 3. Sekretariatet orienterer Status for boligplacering af flygtninge Status for Projekt ægtefælleforsørgede indvandrere

26 Status vedr. Svømmehold kun for kvinder (Svømmeklubben S68) Hjørring Kommune Side 26. Orientering vedr. Nordisk forskningsprojekt vedr. indvandres og flygtninges integration i lokalsamfundet (Statens byggeforskningsinstitut - Aalborg Universitet) Ny hjemmeside for Integrationsrådet: Sekretariatet arbejder pt. på en ny hjemmeside til Rådet, og i denne forbindelse skal der tages billeder af Rådets medlemmer. Fotografering planlægges til næste møde d. 24. august Der afholdes dialogmøde med Arbejdsmarkedsudvalget d. 9. september 2016 vedr. høring om Budget Beslutning Bilag Bilag 9 af 9 - Projekt ægtefælleforsørgede indvandrere Bilag 8 af 9 - Boligplacering af flygtninge (punkt 14)

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde.

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. REFERAT 1. Velkomst v. Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ivan Leth Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Borgmesterdag... 2 2.2: Integrationspris 2016... 3 2.3. Temaaften: Integration

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI

STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI Hjørring Kommune Arbejdsmarkedsforvaltning Initialer: RØI NOTATARK 26. april 2017 STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI 1.0. Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget vedtog d. 9. maj 2016

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur

Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING 2015 Korrektur Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Musik uden Grænser Venligboerne Flygtningehjælp... 2 2.2. Borgmesterdag...

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 2 2 RÅDETS AKTIVITETER FOR AT OPNÅ MERE SYNLIGHED 2 3 STATUS VEDRØRENDE TIDLIGERE ÅRS ANBEFALINGER 3 4 STATUS FOR IMPLEMENTERING

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:15 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Indhold 1. Forord... 3 2. Rådets aktiviteter i 2017... 3 2.1. Temaaften vedr. Integration i foreningslivet... 3 2.2. Hjørring Kommunes Integrationsdage

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring Rådhus Deltagere:

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed Januar 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 26. januar 2017

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen

Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen Branchepakker i Silkeborg Kommune - En del af integrationsindsatsen Agenda: 1. Integrationsindsatsen v. Katrine Rud - Branchepakker: Baggrund og målsætninger - Branchepakker: Organisering og resultater

Læs mere

Integrationsrådets forretningsorden

Integrationsrådets forretningsorden Kapitel 1 Integrationsrådets overordnede formål 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv og sammenhængende, samt egnet til at fremme etnisk ligestilling.

Læs mere

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage

Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune. Alle skal bidrage Koordineret Integrationsindsats for nytilkomne flygtninge i Fredericia Kommune Alle skal bidrage Alle flygtninge og familiesammenførte, der ankommer til Fredericia, udgør en ressource både som almindelige

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 31.01.2011 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganisian (. ) Johnny Jensen (. ) Maryam Hamze (. ) Peter Erkmann (. ) Rukiye Demir (. ) Sussi Petersen

Læs mere

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018

Integrationsområdet i Skanderborg Kommune. Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationsområdet i Skanderborg Kommune Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 15. august 2018 Integrationspolitikken i Skanderborg Kommune Strategispor: En differentieret integrationsindsats Fælles

Læs mere

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING!

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING! Mødet begyndt: Mødet afsluttet: Mødested: Kl. 16:30 Kl. 18:30 Hjørring Rådhus. R-lokale-049 Medlemmer Stedfortrædere Tilkendegivelser D Mai Thi Nguyen A Thanh Chau efter indkaldelse D Seghir Ajjouri D

Læs mere

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg = Ændring = Tilføjelse = Fjernet Eksisterende vedtægter for Integrationsråd Viborg Kapitel 1 Formål og opgaver. 1. Integrationsrådet har

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-02-2017 16:15 Medborgerhuset, sal C Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 07. februar 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 93. Integrationsråd 3 94. KL s sociale temamøde den 22. - 23. maj 2008 5 Deltager ikke. 5 95. Orientering

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt

Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 L 189 endeligt svar på spørgsmål 24 Offentligt BILAG ad spm. nr. 24 (L 189) Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, j.nr. 2016/2333 Ændringsforslag

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere

Nationalt fokus på lokal integration

Nationalt fokus på lokal integration Nationalt fokus på lokal integration -Strategi og retning for den nationale integrationsindsats Karin Ingemann, Integration og Medborgerskab En dansk motorvej i september 2015 Udfordringen: Den nationale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog

Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ. ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog Juni 2018 FLYGTNINGEKVINDER PÅ ARBEJDSMARKEDET Løsningskatalog INDHOLD Baggrund 3 Udfordringen med at få flygtningekvinder i arbejde 3 Temaer for integrationsindsatsen 4 Sundhed og sygdomsopfattelse 5

Læs mere

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål.

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål. Notat Til: Beskæftigelse, Erhverv og Kultur Kopi til: Fra: Christina Ellegaard Udesen 23. september 2019 Kommissorium for opstart Integrationsråd i Assens Kommune Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes beskæftigelsespolitik (styringsmodel) Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Dialogforum for integration BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokalet Viden Djurs Århusvej 49 8500 Grenaa Dato: Mandag den 10. oktober 2016 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:15 Medlemmer: Fraværende: Jens Højlund

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL

En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL En styrket integrationsindsats oplæg til drøftelser med KL Danmark modtager i disse år historisk mange flygtninge. Kommunerne forventes alene i år at modtage op mod 17.000 flygtninge, ligesom der også

Læs mere

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Nina Svanborg, Styrelsen for International Rekruttering, Integrationsministeriet og Helle Aaen, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø

Flygtninge i Gladsaxe Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Katrine Birk og Birgitte Vallø Flygtninge i Gladsaxe 2016 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 08.03 2016 Katrine Birk og Birgitte Vallø Dagsorden Baggrund Flygtningegrupper og familiesammenføring Modtagelse Indkvartering og boligplacering

Læs mere

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet

Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Sekretariatet Jobcentret Sagsbehandler: Malene Nordestgaard Laursen Sagsnr. 15.40.00-P20-1-15 Dato:24.2.2016 Indsatsstrategi og status på projekter på integrationsområdet Antallet af borgere omfattet af

Læs mere

Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016

Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016 Øget beskæftigelsesfokus i integrationsindsatsen Februar 2016 Integration på arbejdsmarkedet er en helt central del af integrationen i det danske samfund. En forstærket indsats for flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 30-09-2014 19:00 Medborgerhuset Afbud fra: Niels Thygesen, Jeanette Gammelgaard, Hans-Jørgen Hørning Deltagere: Sevak Karapetian; Mia Schmidt; Jørgen Madsen; Blessing

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden

Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 11. september Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Mødedato: Til: Referat af møde i Handicaprådet 11. september Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 1B 2017 Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven) 4, stk. 1:

Lov om integration af udlændinge i Danmark (Integrationsloven) 4, stk. 1: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2009/16143 Dato: 16-12-2009 Sag: Indsatsområder for integration i 2010 Sagsbehandler: Hanne Stausgaard Integrationskonsulent Indhold 1. Kommunens opgaver efter

Læs mere

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens

Notat. Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Notat Til: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Kopi til: Fra: Jobcenter Assens Status på integrationsindsatsen i Assens kommune I indeværende notat gives en status på integrationsindsatsen i Assens kommune

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats 22. marts 2017 De kommunale netværk om integration, Aarhus v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Antallet

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR)

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Kapitel 1 SIR s formål og opgaver 1. SIR har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende,

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd

Dagsorden. Det Lokale Arbejdsmarkedsråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Mødelokale 2B på Rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 14 Godkendelse af dagsorden 3 15 Beskæftigelsesplan 2017 3 16 IGU (Integrationsgrunduddannelse

Læs mere

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig.

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig. REFERAT 1. Velkomst og præsentation af mødets deltagere (kl. 17:00-17:10) Som initiativtager til mødet åbner formanden for Integrationsrådet mødet, men mødet ledes i øvrigt af formand for Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Tilsyn med danskuddannelserne til voksne udlændinge m.fl.

Tilsyn med danskuddannelserne til voksne udlændinge m.fl. Tilsyn med danskuddannelserne til voksne udlændinge m.fl. Rapport Styrelsen for International Rekruttering og Integration 1. december 2016 1 Indhold 1. Indledning:... 3 2. Udviklingen på området siden

Læs mere

På denne baggrund, samt som følge af den løbende erfaringsdannelse, tilpasses integrationsstrategien den aktuelle situation.

På denne baggrund, samt som følge af den løbende erfaringsdannelse, tilpasses integrationsstrategien den aktuelle situation. Integrationsstrategi Forord Frederikssund kommunes hidtidige integrationsstrategi blev udarbejdet i 2015-16 og vedtaget i foråret 2016, hvor kommunen i lighed med landets øvrige kommuner modtog et stigende

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret

Referat af møde i integrationsrådet 3. februar , Kanalstræde 2, mødecentret Referat af møde i integrationsrådet 3. februar 2016 19-21, Kanalstræde 2, mødecentret Til stede: Christel, Jean, Christina, Susanne, Mahad, Erdogan, Ann-Katrine, Ann-Cherie, Hristina, Gitte (referent)

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-12-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter

Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter Strategi for Rådet for Etniske Minoriteter 2010-2014 Mission, vision og værdier vedtaget på ekstraordinært rådsmøde den 14. november 2010. Handlingsplan for Rådet for Etniske Minoriteter 2012 vedtaget

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed. December 2017

Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed. December 2017 Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed December 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 7. december 2017 1 1 INDHOLD 2 Integrationsrådets

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune

Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet. Aalborg Kommune Beskæftigelsesindsatsen på integrationsområdet Aalborg Kommune Status januar 2018 Sagsbeskrivelse Enslydende indstillingen sendes til orientering i Beskæftigelsesudvalget d. 13. februar 2018. Status antal

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2015

Formandens forord til Årsberetning 2015 Årsberetning 2015 Formandens forord til Årsberetning 2015 Odsherred Kommune har oplevet virkningen af den stigende flygtningestrøm i landet, hvor der til stadighed kommer flere flygtninge, især fra det

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 24-02-2016 16:15 C118, Silkeborg Rådhus Afbud fra: Almira Mujanovic, Sevak Karapetian, Ivan Jovanovic, Merete Wolf Andersen, Mercy Viedemann, Jeanette Gammelgaard,

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Indholdsfortegnelse 1. Ringsted Kommunes overordnede mål med integrationspolitikken er:...3

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 18-05-2016 16:15 Medborgerhuset sal C Afbud fra: Mia Scmidt, Jeanette Gammelgaard, Tina Borja, Kirsten Buur, Anahit Karapetian, Sevak Karapetian, Pia Møller, Haris

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet

VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD Formål. 2 Opgaver. Vedtægt for Udsatterådet VEDTÆGT FOR KØGE UDSATTERÅD 2018-2021 Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 2018-2021 2012-26484-110 Vedtægt for Udsatterådet 2018-2021 1 Formål Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Køge Udsatteråd

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere