SR-information. Banedanmark. Indførelse af daglig La. Gyldighed. Indmelding af La-forhold m.v. Udsendelse. Udgivet af Trafiksikkerhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SR-information. Banedanmark. Indførelse af daglig La. Gyldighed. Indmelding af La-forhold m.v. Udsendelse. Udgivet af Trafiksikkerhed"

Transkript

1 Banedanmark SR-information I Udgivet af Trafiksikkerhed Indførelse af daglig La Gyldighed Fra den vil La kun have gyldighed i ét døgn ad gangen fra kl til kl Redaktionen afsluttes hver dag kl. 12, og udsendelsen sker senest kl. 13 dagen før det døgn, hvor den pågældende La er gældende. Ved den daglige opdatering af La vil antallet af "Rettelse til La" blive væsentligt reduceret. En "Rettelse til La" vil i fremtiden maksimalt kunne være gyldig i 36 timer. Udsendelse La udsendes elektronisk af toglederen til jernbanevirksomhederne og øvrige modtagere. Jernbanevirksomhederne og øvrige modtagere skal selv sikre trykning og distribution af La til de enkelte brugere. Trykning og distribution kan begrænses til at omfatte de strækninger, der er relevante for virksomhedens brugere. La kan (som hidtil) hentes på Banedanmarks hjemmeside. Nr. 1, december 2006 Som nødprocedure kan La også afhentes i betjente kommandoposter og Fc er. SR 53 vil endvidere rumme mulighed for, at stationsbestyreren - helt undtagelsesvis - kan diktere La til lokomotivføreren frem til en lokalitet, hvor lokomotivføreren kan få udleveret La skriftligt. Det er stadig den pågældende lokomotivfører, fører af arbejdskøretøj eller andre brugeres fulde ansvar selv at sikre, at de er i besiddelse af gældende La. Indmelding af La-forhold m.v. Der sker ingen ændringer i de procedurer, der gælder for indmelding af La-forhold eller øvrige forhold vedrørende La.

2 2 Kvittering for skriftlig udlevering Det er nu kun den lokomotivfører, som skal køre toget ved La-forholdet, som må kvittere for Rettelse til La til stationsbestyreren. Eksempel: En skriftlig Rettelse til La vedrørende et La-forhold i Middelfart udleveres til lokomotivføreren i Århus. Den pågældende lokomotivfører skal kun køre toget til Fredericia og skal dermed ikke køre toget ved passage af La-forholdet. SR information 1/2006 Ny procedure for lokomotivførerens kvittering for Rettelse til La Mundtlig underretning Ved mundtlig underretning af lokomotivføreren skal underretningen foretages af den stationsbestyrer, som stiller signal til sporet med Laforholdet. La-forhold på stationer For La-forhold på en station skal underretning ske ved pågældende stations I-signal, der holdes på stop, indtil underretningen har fundet sted. La-forhold på den fri bane Ved La-forhold på den fri bane skal underretning ske på sidste station før Lokomotivføreren skal derfor i dette tilfælde ikke kvittere for Rettelse til La, men overlevere den skriftlige "Rettelse til La" til den lokomotivfører, der tiltræder i Fredericia (jf. SR 2, pkt. 6.4.). Den tiltrædende lokomotivfører skal herefter kvittere til stationsbestyreren for Fredericia. Stationsbestyreren videregiver denne kvittering til stationsbestyreren for Middelfart. ************************ Ny procedure for mundtlig underretning af lokomotivføreren om Rettelse til La det banestykke, hvor La-forholdet findes. Standsende tog må tages ind på stationen, og underretning skal ske, inden der foretages signalgivning for udkørsel. Gennemkørende tog skal standses ved I-signalet. I-signalet holdes på stop", indtil underretningen har fundet sted. Mundtlig underretning om "Rettelse til La" må kun finde sted, når toget holder stille.

3 SR information 1/ Standsignaler på strækninger med faste ATCeller HKT-anlæg Flere har været i tvivl om, hvordan signal og skal opstilles på strækninger med faste HKT- eller ATC-anlæg. Hastighedsnedsættelser skal på disse strækninger markeres med standsignaler således: LA skal altid markeres. FH skal markeres når hastigheden er under 70 km/t. Tog der er fuldt ATC- eller HKT-overvåget må køre efter førerrumssignalet. Standsignal opstilles når der ikke (mere) er tale om ét af nævnte forhold, og får dermed reelt betydningen hastighedsnedsættelser markeret med standsignaler ophører. Hvis hastigheden i et spor med hastighedsnedsættelse øges, og der fortsat er tale om en FH under 70 km/t eller en LA, opstilles standsignal Hastighedsnedsættelsen skal jo i dette tilfælde (fortsat) markeres med standsignaler Der er ingen FH under 70 km/t og ingen LA, derfor opstilles signal Tog der er fuldt ATC- eller HKT-overvåget må køre efter førerrumssignalet. LA Der er en LA, i dette tilfælde på 70 km/t, derfor opstilles signal FH Der er ingen FH under 70 km/t og ingen LA, derfor opstilles signal /1200m 800/1200m 60 60

4 4 Sikkerhedsmeldinger Meldingsdiciplin Vi har undersøgt en række hændelser, hvor dårlig meldingsdiciplin var den direkte årsag til den pågældende hændelse. Denne tekst kunne man læse i et SR-information fra juni Her over fem år efter er teksten mere aktuel end nogensinde. Vi har derfor valgt at tage emnet sikkerhedsmeldinger op endnu en gang her i SR-information. En korrekt udvekslet sikkerhedsmelding er i mange situationer helt afgørende for sikkerheden. Ofte viser undersøgelserne, at selv helt små og tilsyneladende uskyldige afvigelser i sikkerhedsmeldinger faktisk går hen og bliver den væsentligste årsag til en hændelse (faresituation). TALE SR information 1/2006 Ingen er uenige i, at meldingsdiciplin er vigtig, men alligevel oplever vi sikkerhedsmeldinger, hvor det ikke klart er fastslået, hvem er det, der taler sammen? der ødelægges af en masse overflødig snak og søforklaringer der er indforståede og overfladiske der er helt uden sammenhæng og ganske uforståelige i forhold til det, der skal gives tilladelse til der ikke fuldstændig entydigt refererer til et geografisk sted. Ovenstående betyder, at modtageren ikke har en chance for at vide, hvad der bliver givet tilladelse til, eller om der overhovedet bliver givet tilladelse til noget som helst. Alligevel ageres på disse meldinger (han mente nok at...), og det siger sig selv, at det hurtigt kan blive farligt. LYTTE FC Stubberup, det er Steen Tog 8812, jeg holder... Tog 8812 du holder... Tog 8812 du må... Det er tog 8812, jeg må... Korrekt Ingen overflødig snak!

5 SR information 1/ Dårlig meldingsdiciplin er dårligt håndværk Hvad er så godt håndværk? Når der udveksles sikkerhedsmeldinger, er godt håndværk, at man overholder nogle i virkeligheden simple og logiske grundregler. Lad os her understrege de vigtigste: Du skal altid være helt sikker på, hvem du taler med, og hvilken funktion den pågældende har. F.eks. identificeres en stationsbestyrer bedst ved stationens eller Fc s navn og en lokomotivfører ved togets nummer. Du skal altid være helt sikker på, hvor den, du taler med, befinder sig. Position/sted skal tydeligt fastslås ved f.eks. at nævne signalnummer, stationsnavn, sporbetegnelse eller kilometrering. Intet er underforstået i en sikkerhedsmelding. Du må aldrig forudsætte, at den, du taler med, ved, hvem du er, hvor du befinder dig eller for den sags skyld, hvilket spornummer, tognummer eller andet du taler om. En sikkerhedsmelding er ingen gætteleg! "Fast ordlyd" skal altid anvendes, hvis en sådan er foreskrevet. Sikkerhedsmeldinger uden "fast ordlyd" skal indeholde alle foreskrevne oplysninger. Meldingen for sig. Modtageren af en sikkerhedsmelding skal gentage de vigtigste punkter i meldingen. På den måde kan afsenderen sikre sig, at meldingen er opfattet rigtigt af modtageren. Afsenderen af en melding skal sikre sig, at meldingen er forstået rigtigt af modtageren. Det sker ved, at modtageren gentager de vigtigste punkter i meldingen. Opstår der den mindste tvivl om, hvorvidt modtageren har forstået indholdet af en sikkerhedsmelding, stilles spørgsmål, indtil begge parter er enige om meldingens indhold og betydning. Det er meget vigtigt, at der ikke er tvivl om, hvornår det er "løs snak", og hvornår det er en sikkerhedsmelding, der udveksles. Tal kort og præcist - ingen overinformation En ellers god melding kan meget hurtigt blive ødelagt ved at tilføje en masse overflødig information.

6 6 Hvornår er sporet spærret?! Utroligt nok, så har vi haft flere tilfælde, hvor arbejdshold er gået i gang med at arbejde i et spor, man troede var spærret. Men desværre viste det sig, at der fortsat kørte tog. Ved flere af hændelserne er det rent held, at der ikke er sket alvorlig personskade. Lad os give nogle eksempler. Eksempel 1: Et arbejdshold er meget tæt på at blive påkørt, da der pludselig kom et godstog kørende ind i det spor de arbejdede i. SR-arbejdslederen regnede ikke med, at der kom tog i sporet, og gav arbejdsholdet lov til at arbejde, selvom sporet ikke var spærret. Eksempel 2: Der har været flere tilfælde, hvor SRarbejdslederen fejlagtigt har fået opfattelsen af, at et spor var spærret. I alle tilfældene forklarer SR-arbejdslederen, at han havde opfattet en samtale med stationsbestyreren som om, der blev etableret en sporspærring. Eksempel 3: I en række tilfælde er der taget fejl i geografien. Man har simpelthen taget fejl af sporene og etableret sporspærringen i ét spor og etableret dækning i et andet. SR-arbejdsleder og stationsbestyrer har altså ikke talt om samme spor. Eksempel 4: En trolje bliver påkørt af et indkørende tog. Arbejdsholdet var ikke instrueret af SR-arbejdslederen, om hvilket område, der var spærret, og de var derfor ikke sporfri til nabosporet. SR information 1/2006 Som det fremgår, så er der tre hovedårsager til hændelserne. Dårlig meldingsdiciplin. Dette emne behandler vi andet steds i dette nummer af SR-info. Dårlig eller manglende instruktion af arbejdshold. Det er og bliver meget vigtigt, at SR-arbejdslederen sikrer en præcis instruktion af alle, der deltager i arbejdet herunder bl.a. præcis hvilke sporområder, der er spærret. Manglende lokalkendskab hos SR-arbejdslederen. En SR-arbejdsleder skal have fornøden kompetence og erfaring i forhold til arbejdets kompleksitet. Til dette hører også lokalkendskab til området, der skal arbejdes i. Lokalkendskab betyder, at man kender til de spor og områder der skal arbejdes i, så man er i stand til 100% at fastslå, hvor og i hvilket spor man befinder sig i. HUSK - et spor er ikke spærret før, der er udvekslet en klar og tydelig melding om dette mellem SRarbejdsleder og stationsbestyrer.

7 SR information 1/ Nedfaldne køreledninger Der har været et par konkrete hændelser med nedfaldne køreledninger, der giver os anledning til at repetere reglerne i SR 37. I 37 står der bl.a. følgende: Det er livsfarligt at komme tættere på nedfaldne og nedhængende køreledninger end fem meter at berøre ting eller redskaber, der har forbindelse med køreledningen at forlade tog, der holder i nærheden af nedfaldne eller nedhængende køreledninger, før køreledningerne er gjort spændingsløse og er arbejdsjordet af kørestrømsteknisk personale. I det efterfølgende forklarer vi, hvorfor en køreledning ALDRIG må regnes for spændingsløs før, den er arbejdsjordet. Når en køreledning falder ned, sker der normalt en kortslutning. Efter 10 sekunder sker der en automatisk genindkobling af spændingen. Det er set, at der efter genindkoblingen forbliver spænding på ledningerne, fordi ledningerne i forbindelse med den første kortslutning er slået til side, så de ikke mere kortslutter. Men normalt sker der igen en kortslutning, og efter noget tid påbegynder kørestrømspersonalet i OCK en fejlsøgning. Under fejlsøgningen genindkobles kørestrømmen normalt op til 4-5 gange. Derudover kan et el-tog ved et uheld køre ind i det spændingsløse område, og det svarer faktisk til at genindkoble kørestrømmen. Sidst men ikke mindst: Der induceres altid spænding fra eventuelle nabospors køreledninger. Det vil sige, at hvis der er spænding på ledninger i nabospor, så er der altid tilstrækkelig spænding i en køreledning til at slå et menneske ihjel, selvom spændingen i den pågældende ledning er udkoblet. Der er kun én måde, hvorpå man kan sikre sig, at der ikke er spænding på en køreledning. Det er ved arbejdsjording. HUSK: Det er livsfarligt at forlade køretøjer, der holder i nærheden af nedfaldne køreledninger, før der foreligger en konkret melding om, at køreledningerne er arbejdsjordet. Så længe man bliver i køretøjet, kan der ikke ske noget. Ovenstående betyder, at både personale og passagerer kan risikere, at skulle blive i køretøjerne i op til en time. Nemlig den tid, der maksimalt vil gå, før der er arbejdsjordet. Lokomotiv og togpersonale. Husk at advare passagererne mod at forlade toget, og lad være med at frigive dørene før der er melding om, at der er arbejdsjordet.

8 8 Før der foretages signalgivning til et spor med hastighedsnedsættelse, skal hastighedsnedsættelsen være bekendtgjort i TIB, La eller ved Rettelse til La og i relevant omfang være sikret ved opstilling af standsignaler ved omkobling af signaler og hastighedsvisere ved ændring af hastighedstavle ved udlægning af La-baliser (faste ATC-anlæg) ved omkobling af togkontrolanlæg (faste HKT-anlæg). Dette nummer af SR-information fordeles som SR og udgives af Banedanmark Trafiksikkerhed Amerika Plads København Ø trafiksikkerhed@bane.dk SR information 1/2006 Signalgivning til spor med hastighedsnedsættelse ************************ Emner til SR-information Vi vil meget gerne have inspiration til, hvordan vi kan gøre SR-information bedre. Du er derfor mere end velkommen til at komme med kommentarer til indholdet, og meget gerne med forslag til emner, der kunne (burde) tages op. Vi vil selvfølgelig fortsat skrive artikler om nyheder og om sikkerhedsmæssige hændelser, som vi altid har gjort, men måske går du med et Hvis et eller flere af de krævede forhold ikke er opfyldt, skal stationsbestyreren mundtligt underrette hvert enkelt togs lokomotivfører om det eller de manglende forhold. Hidtil har f.eks. manglende opstilling af standsignaler kunnet bekendtgøres i Rettelse til La. Det er ikke længere tilladt. Underretningen skal ske mundtligt ved det sidste hovedsignal inden hastighedsnedsættelsen efter de principper, der gælder for mundtlig underretning om Rettelse til La (se side 2). sikkerhedsmæssigt emne, som du gerne vil have belyst.. Er det tilfældet, så hold det ikke for dig selv, send hellere emnet/spørgsmålet til nedenstående adresse. Redaktionen ønsker alle en rigtig god jul og et godt nytår. Vi ses (forhåbentlig lidt oftere) i Mange hilsner SR-redaktionen

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 24/2018 27.09.2018 Gyldig fra: 06.10.2018 Gyldig til: 05.10.2019 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted SSB 20-2018 ophæves. TIB strækning 25. Stationer med transitionsområder. Bestemmelser for

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 15/2016 Fordeling: Som SR 24.11.2016 Gyldig fra: 28.11.2016 Gyldig til: 31.03.2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gentofte - Lyngby. Teknisk og reglementarisk grænse mellem HKT og CBTC

Læs mere

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler banedanmark Trafikale Regler 18.09.2017 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om SR og SIN pr. 01.10.2017 SR 64 Pr. 01.10.2017 tages et nyt system til håndtering af oplysninger om farligt gods (RID) i

Læs mere

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

86 - Spærring af spor. AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 86 - Spærring af spor AIS I 86 og 73 Spærring af spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I HUSK! Et spor er ikke spærret før, der er udvekslet en klar og tydelig melding om dette mellem SR arbejdsleder

Læs mere

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen Trafiksikkerhedsforskrift Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 28

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen Trafiksikkerhedsforskrift Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 28 TF Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 28 29 49 50 51 58 59 72 73 74 75 106 107 117 118 122 123 153 154 163 164 190 191 196 197 199 200 227 228 229 230 231 247 248 251 01.10.2016 Nummeret på sidste

Læs mere

Husk stationsbestyrerens sikkerhedsmæssige rolle

Husk stationsbestyrerens sikkerhedsmæssige rolle Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 1, januar 2017 Husk stationsbestyrerens sikkerhedsmæssige rolle Personale, der deltager i sikkerhedstjenesten på stationen, er underordnet en enkelt person, der benævnes

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 123-2019 Offentliggjort: 09.07.2019 Gyldig fra: 16.08.2019 Gyldig til: 31.12.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog (ORF test) 1. Generelt 1.1. Formål For afprøvning af fjernbanens operationelle

Læs mere

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler

banedanmark Nyt om SR og SIN pr Trafikale Regler banedanmark Trafikale Regler 18.09.2017 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om SR og SIN pr. 01.10.2017 SR 64 Pr. 01.10.2017 tages et nyt system til håndtering af oplysninger om farligt gods (RID) i

Læs mere

37 og 75 - Kørestrøm. AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

37 og 75 - Kørestrøm. AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 5 5 37 og 75 - Kørestrøm AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 37 og 75 - Kørestrøm AIS I 37 og 75 - Kørestrøm I 5. januar 2010 I version1.00 I 2 I 5 37 og 75 - Kørestrøm

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 20/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 31.08.2017 Gyldig fra: 05.09.2017 Gyldig til: 15.01.2018 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr.

SR-information. Arbejde mellem stations og rangergrænse. Sikkerhedsafstand forsvinder. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. SR-information Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 2, september 2007 Arbejde mellem stations og rangergrænse I dag står der i SR 86 pkt. 1 blandt andet: Hvis sporet mellem stationsgrænsen og rangergrænsen på

Læs mere

Pas på, på banen for maskinførere

Pas på, på banen for maskinførere INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe / kompetence... Målbeskrivelse... Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse.... Helbredskrav... Beskrivelse af uddannelsen....1 Generelt....

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 27/2018 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 01.11.2018 Gyldig fra: 02.12.2018 Gyldig til: 17.01.2019 TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Generelt 1.1. Formål og afgrænsninger 1.2.

Læs mere

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler

banedanmark Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr Trafikale regler banedanmark Trafikale regler 22.01.2018 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr. 05.02.2018 ATC-instruks De første køretøjer med indbygget mobilt ETCS-anlæg og DK-STM er nu

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 29/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 08.11.2017 Gyldig fra: 08.11.2017 Gyldig til: 30.09.2018 SSB 28/2017 ophæves TIB 4, Roskilde-Køge. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1. Formål og

Læs mere

Målbeskrivelse AIS arbejdsleder.

Målbeskrivelse AIS arbejdsleder. Målbeskrivelse AIS arbejdsleder. 5 5 5 5 5 AIS I Målbeskrivelse AIS Arbejdsleder I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Dag 1 Lektion 1 Kl. 08.00 08.45 Byd kursisterne velkommen. At kursisterne lærer hinanden

Læs mere

Sikkerhedsuddannelse for tyske lokomotivførere, der skal køre ind og ud af Padborg station

Sikkerhedsuddannelse for tyske lokomotivførere, der skal køre ind og ud af Padborg station INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe... 2 2 Mål... 2 3 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset... 2 4 Beskrivelse af uddannelsen... 2 4.1 Generelt... 2 4.2 Varighed... 2 4.3 Undervisningsmateriale...

Læs mere

Fører af arbejdskøretøj grundmodul

Fører af arbejdskøretøj grundmodul INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset...2.1 Uddannelse...2.2 Personprofil...2. Helbredskrav...2 Vurdering

Læs mere

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

Supplerende Sikkerhedsbestemmelser 26/2017 Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted 13.10.2017 Gyldig fra: 23.10.2017 Gyldig til: 05.11.2017 SSB 18/2017 ophæves TIB 25, Hjørring-Frederikshavn. Kørsel med prøvetog 1. Baggrund 1.1.

Læs mere

SR-information. »Arbejde i spor«bliver en del af SR. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 3, december 2007

SR-information. »Arbejde i spor«bliver en del af SR. Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 3, december 2007 SR-information Udgivet af Trafiksikkerhed Nr. 3, december 2007»Arbejde i spor«bliver en del af SR Den 21. januar 2008 bortfalder»arbejde i spor«som selvstændigt reglement, og reglerne for infrastrukturarbejder

Læs mere

God sikkerhedskommunikation - En løbende udfordring

God sikkerhedskommunikation - En løbende udfordring God sikkerhedskommunikation - En løbende udfordring Præsenteret af Niels K Jensen, Børge Poulsen og Ulf Pålsson 28.10.2015 1 Løbende udfordring? - Stort og komplekst emne - Vi kan her kun berøre nogle

Læs mere

Hi01. SSB ORS 02/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af 8

Hi01. SSB ORS 02/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af 8 SB ORS 02/2017 Hi01 SSB ORS 02/2017 Supplerende til Operationelle regler S-banen Side 1 af Gyldighed SSB ORS 02/2017 24.01.2017 Fordeling: Som ORS Gyldig fra 2.01.2017 Gyldig til: 30.01.2017 Gyldiggøres

Læs mere

SIN. Odder - Aarhus. Vemb - Thyborøn Havn. Sikkerhedsinstrukser. Generelle forhold. Midtjyske Jernbaner SIN. Sikkerhedsinstrukser Generelle forhold

SIN. Odder - Aarhus. Vemb - Thyborøn Havn. Sikkerhedsinstrukser. Generelle forhold. Midtjyske Jernbaner SIN. Sikkerhedsinstrukser Generelle forhold SIN. Odder - Aarhus. Vemb - Thyborøn Havn. Sikkerhedsinstrukser. Generelle forhold Midtjyske Jernbaner SIN Sikkerhedsinstrukser Odder - Aarhus Vemb - Thyborøn Havn SIN - Mjba Nummeret på sidst indsatte

Læs mere

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af

Hi01. SSB ORS 03/2017 Supplerende Sikkerhedsbestemmelser til Operationelle regler S-banen. banedanmark. Side 1 af SB ORS 03/2017 Hi01 SSB ORS 03/2017 Supplerende til Operationelle regler S-banen Side 1 af Gyldighed SSB ORS 03/2017 19.01.2017 Fordeling: Som ORS Gyldiggøres gennem offentliggørelse på s websted Gyldig

Læs mere

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe...2 2 Målbeskrivelse...2 2.1 Formål...2 2.2 Mål...2 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse....2 Personprofil.... Helbredskrav... Vurdering

Læs mere

Jernbanesikkerhedsplan

Jernbanesikkerhedsplan 1. Arbejdsopgave Optagning og ilægning af overgange/overkørsler, samt asfalttering ved disse. 2. Arbejdsområde Hele strækningen 3. Tidspunkt Om dagen i togfri interval, og om natten i togfrit tidsrum Fra:

Læs mere

Nyt om Trafiksikkerhedsforskrift (TF)pr

Nyt om Trafiksikkerhedsforskrift (TF)pr København, den 08.02.2013 Tlf. +45 3341 6499 tla@oresundsbron.com Nyt om (TF)pr 11.02.2013 Indførelse af GSM-R på dansk systemdel Da Banedanmark indfører GSM-R den 11.02.2013, har Øresundsbro Konsortiet

Læs mere

banedanmark Drift Sikkerhedsreglement

banedanmark Drift Sikkerhedsreglement banedanmark Drift Sikkerhedsreglement Banedanmark Sikkerhedsreglement af 1975 24.04.2005 1355 banedanmark Trafiksikkerhed 11.09.2007 E-mail: mkh@bane.dk Oversigt over rettelsesblade til gyldige fra 24.09.2007

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr. 22 / 01.09.2010 SB Forenklet HKT (F-HKT) på strækningen Lyngby-Hillerød Denne tekniske meddelelse beskriver retningslinjerne for etablering samt funktionaliteten

Læs mere

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Vemb - Thyborøn Havn

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Vemb - Thyborøn Havn SIN. Sikkerhedsinstrukser. Lokale forhold. Midtjyske Jernbaner SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold SIN - Mjba Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad 1-3 4-7 8-10 11 12 13-17 18 10.06.2013 Nummeret

Læs mere

Nyt om Trafiksikkerhedsforskrift (TF) pr

Nyt om Trafiksikkerhedsforskrift (TF) pr København, den 25.04.2013 Tlf. +45 3341 6499 tla@oresundsbron.com Nyt om (TF) pr 06.05.2013 Tekst om dansk strækningsradio Beskrivelsen for kørsel med strækningsradio STR er optaget i TF igen, da det har

Læs mere

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor.

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor. Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede jernbanespor. Formålet med pjecen er at sikre - dig og din kollega mod ulykker. - togene mod uheld og trafikale gener. Når du har

Læs mere

BANEDANMARK SPORFORNYELSE

BANEDANMARK SPORFORNYELSE BANEDANMARK SPORFORNYELSE INDLEDNING Nærværende notats formål er at udstikke retningslinjerne for jernbanesikkerhedsarbejdet i forbindelse med Banedanmarks projekter. Notatet beskriver ikke alle detailforhold

Læs mere

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969

Banenorm BN Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Udgivet 29.6.2017 Overordnet ansvar: Karsten Steen Larsen Ansvar for indhold: Dorrit Nielsen Ansvar for fremstilling: Mette Weiglin Johansson Omkobling til La i sikringsanlæg type DSB 1969 Banenorm BN1-172-1

Læs mere

Signalprogrammets to jernbaner

Signalprogrammets to jernbaner Signalprogrammets to jernbaner S-bane og Fjernbane 17.05.2016 Præsenteret for Banebranchen af Jens Holst Møller 1 Agenda Erfaringer fra forberedelse til udrulning af projekterne Etablering af nye trafiktårne

Læs mere

SR-information Udgivet af Kvalitet & Sikkerhed, Trafikale Regler

SR-information Udgivet af Kvalitet & Sikkerhed, Trafikale Regler Udgivet af Kvalitet & Sikkerhed, Trafikale Regler Sporspærring og kørestrømsafbrydelse Vi bliver oftere og oftere præsenteret for den opfattelse, at man ikke kan have en kørestrømsafbrydelse uden en sporspærring.

Læs mere

Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Taastrup 1-2 Lokal rangerinstruks for infrastruktur depotområdet i Taastrup DSB S-tog a/s 13.07.2007 1 Lokal Rangerinstruks Taastrup 2-1 Fordeling: DSB S-tog a/s Trafiksikkerhed DSB

Læs mere

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad SIN-L Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 1 19 20 31 32 45 46 50 51 53 54 61 62 63 64 65 67 68 69 71 72 75 76 77 78 81 82 83 86 87 89 90 98 99 100 101 102 105 106

Læs mere

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser

SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR - Supplerende Sikkerhedsbestemmelser SR SSB 121-2019 Offentliggjort: 27.05.2019 Gyldig fra: 29.05.2019 Gyldig til: 31.07.2019 TIB 6, -Ringsted. Trafikafvikling uden tillyst linjeblok 1. Baggrund Ved

Læs mere

TIB - tjenestekøreplanens indledende bemærkninger Kolonne- og signaturoversigt

TIB - tjenestekøreplanens indledende bemærkninger Kolonne- og signaturoversigt 5 TIB - tjenestekøreplanens indledende bemærkninger Kolonne- og signaturoversigt AIS I TIB kolonne- og signatur oversigt I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Strækningsoversigter, skematiske tegninger.

Læs mere

Pas på, på Letbanen. Aarhus Letbane I/S

Pas på, på Letbanen. Aarhus Letbane I/S Pas på, på Letbanen Aarhus Letbane I/S Formål med Pas på, på Letbanen-kurset og pjecen Formålet med kurset og denne pjece, er at sikre: at du har de fornødne kompetencer til at færdes sikkert inden for

Læs mere

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse

SR-arbejdsleder 2 Grunduddannelse SR-arbejdsleder INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe... Målbeskrivelse....1 Formål.... Mål... Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset....1 Uddannelse og erfaring.... Helbredskrav.... Personprofil....

Læs mere

Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger

Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger rafikcirkulærer ORS CBTC strækninger 13.11.2017 Hi03 Ly01 Trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger banedanmark Gyldige trafikcirkulærer ORS CBTC-strækninger Listen er opdateret pr. 13.11.2017 Gyldighedsområde

Læs mere

LGB - BOSF. Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF. Udgivet den: 18.september Erstatter alle tidligere LGB-BOSF. Side: 1

LGB - BOSF. Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF. Udgivet den: 18.september Erstatter alle tidligere LGB-BOSF. Side: 1 Betjenings- og sikkerhedsforskrifter BOSF Udgivet den: 18.september 2016. Erstatter alle tidligere LGB-BOSF Side: 1 01 Ansvar. Ukendskab til regler og bestemmelser i disse forskrifter, fritager ikke for

Læs mere

Trafiksikkerhedsforskrift

Trafiksikkerhedsforskrift - Traiksikkerhedsforskrift 02.03.2015 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 28 29 49 50 51 58 59 72 73 74 75 106 107 117 118 122 123 153 154 163 164 190 191 196 197 199 200 227 228 229 230 02.03.2015

Læs mere

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor. Sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor

Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor. Sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor Denne pjece beskriver sikkerhedsregler for færden i og ved trafikerede spor. Formålet med pjecen er at sikre - dig og din kollega mod ulykker. - togene mod uheld og trafikale gener. Når du har fået gennemgået

Læs mere

Tinsp. Kim I,arsen S R -koordinator

Tinsp. Kim I,arsen S R -koordinator Thomas Lynggaard Hjorth (TLHJ) Fra: Sendt: Til: Emne: Kim Larsen (KLAR) 8. juni 2009 21 31 Niels Kristian Lundberg Jensen (NKJ) SV: Vedr. påkørsel af standsignal stop i Næstved d. 14 05 2009 Du ringer

Læs mere

Signalprogrammet. Nye operationelle regler og deres betydning for entreprenører

Signalprogrammet. Nye operationelle regler og deres betydning for entreprenører Signalprogrammet Nye operationelle regler og deres betydning for entreprenører Sikkerhedskonference 02.11.2017 præsenteret af Thomas Romme Wittmann, Rune Alexander Bregendahl, Troels Thimm Madsen og Henrik

Læs mere

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120.

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 06-610/28 9. august 2006 Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta 1.2.1

Læs mere

SR-information. Banedanmark. Overkørsler. Udgivet af Trafiksikkerhed. Nr. 1, april 2007

SR-information. Banedanmark. Overkørsler. Udgivet af Trafiksikkerhed. Nr. 1, april 2007 Fredericia Banedanmark SR-information I Udgivet af Trafiksikkerhed Overkørsler Langt de fleste af de automatisk sikrede overkørsler hos Banedanmark er ældre anlæg opbygget med relæer. De fungerer generelt

Læs mere

Entreprenør Bestilling af sporspærringer på S-banen

Entreprenør Bestilling af sporspærringer på S-banen Entreprenør Bestilling af sporspærringer på S-banen Bestilling af sporspærringer på S-banen. Manual for entreprenører. Version 1.00 Gyldig fra den 01.09.2010 Bestilling af sporspærringer Banedanmark Trafikstyring

Læs mere

SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 1, januar 2015

SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 1, januar 2015 SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 1, januar 2015 Nu er der apps til Android, Apple og Windows Phone Banedanmarks apps til hentning, vedligehold og læsning af sikkerhedsdokumenter findes nu

Læs mere

73 - Udførelse af infrastrukturarbejder. AIS I 73 Udførelse af infrastrukturarbejder I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

73 - Udførelse af infrastrukturarbejder. AIS I 73 Udførelse af infrastrukturarbejder I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 73 - Udførelse af infrastrukturarbejder 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 AIS I 73 Udførelse

Læs mere

Alle trafikale regler, som er gældende for køretøjer med mobilt ATC-anlæg, gælder også for køretøjer med mobilt ETCS-anlæg og DK-STM.

Alle trafikale regler, som er gældende for køretøjer med mobilt ATC-anlæg, gælder også for køretøjer med mobilt ETCS-anlæg og DK-STM. banedanmark Trafikale regler 22.1.218 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om ATC-instruks, SR og SIN-L pr. 5.2.218 ATC-instruks De første køretøjer med indbygget mobilt ETCS-anlæg og DK-STM er nu klar

Læs mere

Banedanmark - ATC-instruks

Banedanmark - ATC-instruks Banedanmark - 1.2.219 Sidst udsendte rettelsesblad Rettelsesblade Nummeret på sidst udsendte rettelsesblad: 1 4 5 1 11 14 15 16 18 19 21 22 25 26 27 29 29 3 32 33 53 54 55 159 161 1.2.219 Nummeret på sidst

Læs mere

SIN Vestbanen. Udgivet juli 2007. Udgivet af: Drewsensvej 1 8600 Silkeborg

SIN Vestbanen. Udgivet juli 2007. Udgivet af: Drewsensvej 1 8600 Silkeborg SIN Vestbanen Udgivet juli 2007 Udgivet af: Drewsensvej 1 8600 Silkeborg Side 2 Fordeling Efter behov: Administrationen FC-Vestbanen Baneafdelingen Værkstedet Banedanmark, FC Esbjerg Trafikstyrelsen Vejdirektoratet

Læs mere

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab

Lokomotivfører med B-certifikat Retningslinier for efteruddannelse og prøve i infrastrukturkendskab INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Gyldighed... 2 2 Kategorier... 2 3 Mål... 2 3.1 Efteruddannelse... 2 3.2 Prøve... 2 4 Generelle forhold vedrørende gennemførelsen af kurserne... 2 4.1 Forudsætninger for deltagelse...

Læs mere

Nyhedsbrev. Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014. Ugyldigt certifikat. for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser.

Nyhedsbrev. Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014. Ugyldigt certifikat. for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser. Nyhedsbrev for entreprenører, der leverer sikkerhedsydelser Kvalitet & Sikkerhed, Infrauddannelser #3 / Juli 2014 Indhold Dokumentation for Dette nyhedsbrev bedes fordelt til alt personale med lokomotivførerlicens.

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 12/09 2016 19-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen så som venterum. Arbejde med vand med tryk og der i øvrigt er risiko

Læs mere

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog 02.11.2012 Side 1 af 9 Redegørelse Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog HCLJ611-2012-93 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 27.08.2012 Tidspunkt: 09:02 Sted: Gadstrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen. Trafiksikkerhedsforskrift

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen. Trafiksikkerhedsforskrift Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen TF TF Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen Nummeret på det sidst indsatte rettelsesblad: 28 49 50 58 72 74 106 117 122 153 163 190 20.06.2011 Øresundsbro

Læs mere

Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab

Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab Retningslinjer for erhvervelse samt vedligehold af Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Områdechef for Organisationsudvikling, Katrine Jensen (KATJ)

Læs mere

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingens procedure. Revision: 3 Dato: Procedure: SP 7-01 Uddannelse og instruktion

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingens procedure. Revision: 3 Dato: Procedure: SP 7-01 Uddannelse og instruktion Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingens procedure Revision: 3 Procedure: SP 7-01 Uddannelse og instruktion Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Rolf Sundqvist Mikael Lundgren Johnny Restrup-Sørensen

Læs mere

ATC. Drift. ATC-instruks

ATC. Drift. ATC-instruks Drift -instruks Banedanmark -instruks.9.2 banedanmark Trafiksikkerhed 26.9.27 E-mail: mkh@bane.dk Oversigt over rettelsesblade til -instruks gyldige fra 8.1.27. Afsnit Side 87c - Præcisering punkt.6.1.

Læs mere

Banedanmark Sikkerhedsreglement af 1975

Banedanmark Sikkerhedsreglement af 1975 Banedanmark Sikkerhedsreglement af 1975 24.04.2005 1355 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1343 1344 1345/ 1346 1347/ 1348 1349 1350 1351/ 1352 1353 1354 1355/ 1359 1360/ 1518 Nummeret på sidste

Læs mere

Banedanmark - ATC-instruks

Banedanmark - ATC-instruks Banedanmark - -instruks 1.1.21 Banedanmark -instruks.9.2 -instruks Rettelsesblade Nummeret på det sidst udsendte rettelsesblad: 1 - - 1 11-1 1 16-18 19-21 22-2 26 27 28 29-2 29.8.216 Nummeret på det sidst

Læs mere

Banedanmark. Driftsuheld 2005

Banedanmark. Driftsuheld 2005 April 26 Driftsuheld 25 Banedanmark Driftsuheld 25 Udgivet af Banedanmark Trafiksikkerhed april 26 1 Driftsuheld 25 Banedanmark 26 Udgivet 26 april ISSN 16-4434 Udgivet af: Banedanmark Trafiksikkerhed

Læs mere

Banedanmark - ATC-instruks

Banedanmark - ATC-instruks Banedanmark - 1.1.21 banedanmark Trafikale regler 2.4.217 e-mail: jernbanesikkerhed@bane.dk Nyt om SR, SIN og pr. 1..217 Der udsendes hermed rettelser til SR, SIN og. De fleste - men ikke alle - rettelser

Læs mere

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen. Trafiksikkerhedsforskrift

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen. Trafiksikkerhedsforskrift Nummeret på det sidst indsatte rettelsesblad: 28 49 50 58 72 74 106 117 122 153 163 190 196 11.02.2013 Nummeret på det sidst indsatte rettelsesblad: 1-7 0. Indledende bemærkninger en udgives af: Øresundsbro

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS Strækning: strkn.flere SR/ORF/ORS: SR/ORF Sted:Fjernbanen Jylland Nord Godkendt af: Brian Petersen (BPTS) Dato: 30-01-2019 Udfærdiget af: Ulrik Jensen Kompetence SR/ORF/ORS: SR-arbejdsleder 2 Firma: DSB

Læs mere

Rapport. Regionaltog kollideret med gravemaskine mellem Skodsborg og Klampenborg

Rapport. Regionaltog kollideret med gravemaskine mellem Skodsborg og Klampenborg 13.11.2018 Rapport Regionaltog kollideret med gravemaskine mellem Skodsborg og Klampenborg 14.11.2017 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig

Læs mere

Kørsel mellem Grønnehave og Helsingør st.

Kørsel mellem Grønnehave og Helsingør st. 72-2 SIN LB Kørsel mellem Grønnehave og Helsingør st. 1.0 Almindelige bestemmelser Forbindelsessporet mellem Grønnehave og Helsingør station er et Lukket blokafsnit, som via gentagelsspærren registrerer

Læs mere

Banedanmark Sikkerhedsreglement af 1975

Banedanmark Sikkerhedsreglement af 1975 Banedanmark Sikkerhedsreglement af 1975 24.04.2005 1355 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 233 234/ 235 394/ 425/ 424 426 548/ 554/ 553 629 1050/ 1052/ 1051 1103 1233/ 1236/ 1235 1249 1350 1351/

Læs mere

Arbejde i og ved spor. AIS I Arbejde i og ved spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Arbejde i og ved spor. AIS I Arbejde i og ved spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 Arbejde i og ved spor AIS I Arbejde i og ved spor I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsafstande for maskiner.

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 22/09 2016 29-09-2016 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner på følgende strækninger

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1

Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 Jernbanesikkerhedsinstruktion Side 1 01/11 2018 05.12.18 1. Arbejdsopgave Vedligehold/rengøring samt mindre reperationer på bygninger, infoudstyr og apteringen, så som venterum. 2. Arbejdsområde Alle perroner

Læs mere

SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 2, juni 2015

SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 2, juni 2015 SR-information Udgivet af Jernbanesikkerhed nr. 2, juni 2015 Gennemrevideret paragraf om automatisk sikrede overkørsler SR 11,»Automatisk sikrede overkørsler«, er kun blevet sporadisk rettet, siden SR

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE

INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Generelt... 2 1.1 Gyldighed... 2 1.2 Formål... 2 1.3 Sikkerhedsydelse... 2 2 Registrering... 2 2.1 Generelt... 2 2.2 Omfang af registrering... 3 2.2.1 Firma oplysninger... 3

Læs mere

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad

SIN-L Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad SIN-L Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 1 19 20 31 32 45 46 50 51 53 54 61 62 63 64 65 67 68 69 71 72 75 76 77 78 81 82 83 86 87 89 90 98 99 100 101 102 105 106

Læs mere

Retningslinier for udstedelse af legitimationsskort, der giver adgang til færden og arbejde på Banedanmarks infrastrukturområder

Retningslinier for udstedelse af legitimationsskort, der giver adgang til færden og arbejde på Banedanmarks infrastrukturområder 1 BAGGRUND Baggrunden for disse retninglinjer er, at personer, der skal færdes eller arbejde tættere end 4 meter fra nærmeste skinne i områder, hvor der normalt ikke er offentlig adgang, skal være i besiddelse

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Katrine Jensen (KATJ) Version Dato Udarbejdet af Godkendt

Læs mere

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner

Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Juni 2018 3 Vejledning om dokumentation for sikkerhedsstyring for veteranbaner Forord Generelt Veteranbanebekendtgørelsen for egne baner

Læs mere

Strækningsoversigt CBTC

Strækningsoversigt CBTC Ly07 Strækningsoversigt CBTC banedanmark Nummeret på sidste på indsatte sidste rettelsesblad indsatte rettelsesblad 5.05.07 Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad - Udgivelse Strækningsoversigt CBTC

Læs mere

Lokal instruktion Hillerød

Lokal instruktion Hillerød Hi03 Lokal instruktion Hillerød banedanmark Side 5 af 393 Indholdsfortegnelse Hillerød lokal instruktion version 5.05.07. Hillerød lokal instruktion..... Almindelige bestemmelser... Gyldighedsområde...

Læs mere

ERTMS baserede signalsystemer på lille syd

ERTMS baserede signalsystemer på lille syd ERTMS baserede signalsystemer på lille syd IDA Mechanical 2015, Haslev 05.11.2015 Præsenteret af Jens Holst Møller 1 Indhold 1.Udrulning og rollen for lille syd 2.Overordnet system forståelse 3.Fjernstyring

Læs mere

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen

Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen o Uddannelseskompendium for instruktionen Pas på, på banen Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig, Lars Veiler (LTVJ) Godkendt af: Sektionschef, Lauge Køcks Philipsen (LKPH) Version

Læs mere

Banedanmark - TIB-G TIB-G. Generel information

Banedanmark - TIB-G TIB-G. Generel information Banedanmark - TIB-G 07.04.2014 TIB-G Generel information Nyt om TIB pr. 07.04.2014 banedanmark Jernbanesikkerhed 18.03.2014 e-mail: mkh@bane.dk Nyt om TIB pr. 07.04.2014 Nye betegnelser Som tidligere oplyst

Læs mere

Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR

Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Sporspærringer Jævnfør SR 73 4.8.1 Det Trafikale Driftansvar Retningslinjer for anvendelse og omfang af - Kortvarige Spor-spærringer Jævnfør SR 73

Læs mere

Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab - Lokomotivfører/rangerleder

Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af infrastrukturkendskab - Lokomotivfører/rangerleder Retningslinjer for ny- eller generhvervelse samt vedligehold af - Lokomotivfører/rangerleder Indholdet i dette dokument er udarbejdet af: Fagansvarlig Niels Kristian Lundberg Jensen (NKJ) Godkendt af:

Læs mere

erg sta mellem Redegørelse Side 1 af 9 Ulykke Esbjerg station Banedanmark Omkomne Togkørsel 10:25 ation DSB Lettere kvæstede

erg sta mellem Redegørelse Side 1 af 9 Ulykke Esbjerg station Banedanmark Omkomne Togkørsel 10:25 ation DSB Lettere kvæstede 11.06.2014 Side 1 af 9 Kollision m HCLJ611-2013-204 Dato: Sted: Infrastrukturforvalter: Personskade: Passagerer: Personale: Personer i overkørsel: Andre: mellem Ulykke 09.12.2013 Esbjerg station Banedanmark

Læs mere

Infrastrukturuddannelser

Infrastrukturuddannelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Modulopbygning af uddannelserne... 5 Kompetence oversigt... 6 Generelt vedrørende infratrukturuddannelser... 7.1 Helbredskrav... 7. Alder... 7. Undervisere... 7. Fravær... 7

Læs mere

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s

Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt - SKB - Hundige 1-1 Lokal rangerinstruks for depotområdet på Servicecenter Køge Bugt - SKB Hundige DSB S-tog a/s 1 Lokal Rangerinstruks Servicecenter Køge bugt

Læs mere

Banedanmark - TIB Trafikal information om banestrækningen. Sikkerhed & Undersøgelser

Banedanmark - TIB Trafikal information om banestrækningen. Sikkerhed & Undersøgelser Banedanmark - TIB 06.12.2010 Trafikal information om banestrækningen Sikkerhed & Undersøgelser banedanmark Jernbanesikkerhed 18.12.2012 E-mail: mkh@bane.dk Oversigt over rettelsesblade til gyldige fra

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS

Jernbanesikkerhedsinstruktion for SR/ORF/ORS Strækning: strkn.flere SR/ORF/ORS: SR Sted:Syd jylland-fyn Godkendt af: Brian Petersen (BPTS) Dato: 30-01-2019 Udfærdiget af: Ulrik Jensen Kompetence SR/ORF/ORS: SR-arbejdsleder 2 Firma: DSB Bygherre:DSB

Læs mere

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen Trafiksikkerhedsforskrift Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 28

Øresundsbro Konsortiet Jernbaneafdelingen Trafiksikkerhedsforskrift Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 28 TF Nummeret på sidste indsatte rettelsesblad 1 28 29 49 50 51 58 59 72 73 74 75 106 107 117 118 122 123 153 154 163 164 190 191 196 197 199 200 227 228 229 230 231 247 01.03.2016 Nummeret på sidste indsatte

Læs mere

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Odder - Aarhus

SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold Odder - Aarhus SIN. Sikkerhedsinstrukser. Lokale forhold. Midtjyske Jernbaner SIN Sikkerhedsinstrukser Lokale forhold SIN - Mjba Nummeret på sidst indsatte rettelsesblad 1-2 3-4 5-13 14-18 09.12.2012 Nummeret på sidst

Læs mere

Ledsagelse. AIS I Ledsagelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Ledsagelse. AIS I Ledsagelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 5 5 5 5 5 Ledsagelse AIS I Ledsagelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I En præcisering af, i hvilke områder der må færdes. ƒ En præcisering af i hvilke områder der må færdes ƒ Sikkerhedsafstanden

Læs mere

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3

Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på S-banen. Ansvar for fremstilling: Gyldig fra: Gyldig til: Se afsnit 3 Teknisk Meddelelse Nr. 90-1/Dato 14.08.2019 Arbejde i og ændringer til Infrastruktur eller Rullende Materiel på n Denne meddelelse beskriver retningslinjerne for at lave ændringer på n samt vedligehold

Læs mere

Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder

Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder Vejledning til BJ 5-2-2014 Vejledning til infrastrukturforvaltere og jernbanevirksomheder 1. januar 2014 2 Vejledning til BJ 5-2-2014 3 Vejledning til BJ 5-2-2014 Indhold 1 Indledning 4 1.1 Formål 4 1.2

Læs mere