Aftagerpanel møde Turisme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanel møde Turisme"

Transkript

1 Aftagerpanel møde Turisme Den 15. december 2014 kl Deltagere: Aalborg: Peter Berg Schmidt (aftager), Trine Graae Lundorf (aftager), Jesper Jensen (aftager), Malene Gram (AAU), Henrik Halkier (AAU), Rie Hegelund Drejer (Studievejleder og studerende) og Sandie Marschall Stage (studerende) Referant: Anne Vestergaard Larsen København: Szilvia Gyimóthy (AAU) og Jesper Grenaa (Studievejleder og studerende) Afbud: Robert Chr. Thomsen (AAU), Karl Henrik Laursen (aftager), Claus Westh (aftager) og Lars Erik Jønsson (aftager) Dagsorden 1. Velkomst v. Szilvia Gyimóthy (Formand) 2. Præsentation af panelets medlemmer. 3. Dimensionering konsekvenser for Turismeuddannelsen 4. Nyt fra Studienævnet (Specialisering Global Tourism Development) 5. Nye samarbejdsmuligheder: Studenterprojekter og Innovations camp Aftagerpanelets bud på fremtidige kompetencekrav 7. Fastsættelse af dato for næste møde 8. Eventuelt 1. Velkomst v. Szilvia Gyimóthy (Formand) Szilvia bød velkommen og fortalte kort, hvad aftagerpanelets opgave er, nemlig at sikre dialog med aftagerne i forbindelse med uddannelsen og dens relevans. Vi skal forsøge, at have så bredt et aftagerpanel som muligt, gerne med repræsentanter fra Hotelbranchen, destinationer, rejsebureau, særværdigheder mv. Aftagerpanelet mødes en gang årligt, hvor der vil være en dialog om kravene for de studerende og uddannelsens faglig indhold. Hvad kan uddannelsen gøre for at klæde de unge bedre på til et efterfølgende job. Uddannelsen skal hele tiden forsøge at tilpasse sig markedet.

2 Der kan også komme ideer og input til de studerendes projekter og praktikpladser. 2. Præsentation af panelets medlemmer. Szilvia Gyimóthy, Formand for aftagerpanelet, Lektor på Turisme i Kbh. Arbejder med markedsføring og forbrugerstudier. Har været ansat i 5 år og har været med til at starte turisme uddannelsen op i Kbh. Det første hold var der 6 studerende, og september 2014 optog vi 93 studerende. Jesper Grenaa, studievejleder for turisme Kbh. og er i gang med at skrive speciale. Peter Berg Schmidt, Billetkontoret, som er en turoperatør, et metarejsebureau, som hjælper med at få gode betingelser på fly og hotel og udflugter til rejsebureauerne. Er ved at starte beachmeter.com op, det er stadig under udvikling. Det er en hjemmeside, hvor når man taster nogle søgekriterier ind, vil den komme op med forslag på hoteller, som lever op til de krav til hotel og omgivelserne, man har tastet ind. Malene Gram, studieleder for Skolen for Kultur og Globale Studier, forsker i forbrugerstudier for børn og børnefamilier. Jesper Jensen, Fårup Sommerland, HR-ansvarlig, står for ansættelse af personale og planlægning af sæsonen. Henrik Halkier, professor i turisme, forsker i turismepolitik og turismedestinationer hvordan det ændrer sig over tid. Trine Graae Lundorf, Midtjysk Turisme, udviklingschef, er i gang med en omstrukturering, så ved ikke helt, hvordan det hele ender. Rie Hegelund Drejer, studievejleder for Turisme og CCG i Aalborg, er på 9. semester på turismeuddannelsen. Sandie Marschall Stage, Er på 10. semester på turismeuddannelsen i Aalborg. Anne Vestergaard Larsen, Studiesekretær for Turismeuddannelsen i Aalborg. 3. Dimensionering konsekvenser for Turismeuddannelsen Vi er fra uddannelsesministeren blevet underlagt en dimensionering, første udkast fra ministeren blev kritiseret og diskuteret og der kom kort tid efter en version 2.0. Det er en ny situation for os. Ministeriet har ikke tidligere sat loft på, hvor mange studerende, vi måtte optage, eller blandet sig i optaget.

3 Version 2.0 er en mere fleksible fordeling af pladserne end det oprindelige forslag. Universiteterne får mere indflydelse på det, og vi får også mere tid til at indføre det. I 2018 vil man igen se på arbejdsløshedstallene og så vil der igen blive justeret op eller ned på antallet af studerende, som vi må optage. Det ser ud til, at vi ender på version 2.0. Der var et flertal i oppositionen, som havde kaldt ministeren i samråd, men i weekenden trak SF deres kritik tilbage, og derefter trak V sig også. Hvad kommer det til at betyde for Turisme: I år har vi optaget 135 stud på Aalborg og Kbh. (fordelt med 90 i Kbh. og resten i Aalborg.) I 2020 har vi et loft på 79 stud det er en reduktion på 60 %, Vi har endnu ikke diskuteret, hvordan de 79 stud skal fordeles mellem de to campus. Turisme Kbh. havde selv et ønske om en dimensionering, men ikke så drastisk, som udspillet fra ministeriet. Statistikkerne, der ligger til grund for dimensioneringen, er fra Danmarks Statistik og omfatter danske studerende, som bliver i Danmark. Vi har en del studerende fra udlandet, og mange af dem rejser hjem efter uddannelsen, og får job i deres hjemland, så de tæller ikke med i de danske statistikker, derfor er statistikkerne ikke særlig præcise for turisme. Der er endnu en faktor, der spiller ind: der måles på arbejdsløsheden i 4 7. kvartal efter endt uddannelse. I Aalborg kan vi se, at mange studerende får arbejde i 8. kvartal, så i statistikken vil de tælle som arbejdssøgende, selvom de bare er lidt længere om at finde job. Hvordan sikrer vi os, at alle vores kandidater kommer i arbejde, hvordan klæder vi dem bedre på, så de ikke ender i arbejdsløshedsstatistikken? Malene: Hvordan kan man få mere styr på de studerende, når de er færdiguddannede, både de danske og udenlandske? Vi har startet en LinkedIn gruppe op for dimittenderne, kunne det bruges mere aktivt? Trine: Jeg har været med til, at lave telefoninterview med tidligere studerende for at få et overblik over, om de bruger deres uddannelse. Man kunne måske bruge LinkedIn til at holde kontakten, og med små spørgeskemaer lave jeres egen statistik over, om de kommer i arbejde og ikke mindst hvor. Henrik: Det er en god ide, men også krævende, så man burde måske have en udslusningskoordinator, der sørgede for at få de oplysninger ind og ajourført. Med dimensioneringen skal vi også til at finde ud af, hvilke kriterier de studerende skal udvælges efter, når vi skal optage studerende på 7. semester. Tidligere har vi optaget alle, der var kvalificerede. Skal vi kigge på relevans, karaktergennemsnit eller skal vi også have øje for diversiteten? Hvis vi kun kigger på de to første punkter, kan vi ende med kun at have danske studerende.

4 Peter: Da jeg læste var der stor niveauforskel mellem de studerende, så dimensioneringen kan måske løse det problem, da I jo så skal vælge de mest egnede studerende. Kan man stille større krav til det sproglige? Der var stor forskel på niveauet i, hvor godt den enkelt talte og forstod engelsk. Det kan ende med noget positivt, da de studerende øjensynligt bliver bedre. Malene: vi må ikke skele til nationalitet. Men det kan være svært, hvordan man vurdere en sproguddannelse mod en marketingsuddannelse, det kan næste kun være ud fra karakter, man vurderer. Szilvia: Kriterierne skal være meget tydelige, så vi kan give et begrundet afslag. Henrik: Det er ikke svært med de rigtig gode og dem, der ligger i bunden, men hvad er det, der gør, at nr. 79 kommer ind og nr. 80 ikke gør? Det er her kriterierne skal være meget tydelige. Malene: Skolen vil være behjælpelig med at opstille kriterierne. Trine: Kunne man bruge en motivationsansøgning, at ansøgerne skulle vedlægge en motivationsansøgning, så ville den kunne danne grundlag for optagelse sammen med karakterne? Malene: Det lyder som en god ide, vi kan undersøge, om det kan lade sig gøre at bede ansøgerne vedlægge en sådan, og om vi må det. Henrik: Måske kunne man følge op med et interview, måske for dem i mellemgruppen, på den måde kunne man også finde ud af, hvordan deres sprogfærdigheder er. Er det lovligt, og kunne det være en opgave studievejlederen kunne være med til? Malene: Hvis man tilbyder samtale til en, skal man vist gøre det til alle, men det kan vi undersøge. 4. Nyt fra Studienævnet (Specialisering Global Tourism Development) Vi har længe talt om at oprette en specialisering, og hvad specialiseringen skulle have som tema. Vi er nu startet op med Global Turismeudvikling. Det er en vinkel, vi ikke tidligere har haft med i vores uddannelse. Vi havde andre emner oppe at vende, inden vi kom frem til denne specialisering. Vi talte om, at det skulle være en mere national specialisering, men valgte den globale, fordi den ikke er så belyst, og da vi har mange udenlandske studerende, gav det også god mening. Specialiseringen giver de studerende mulighed for på 7. og 8. semester at tage et fag inden for Global Turismeudvikling til hver 5 ECTS. På 7. semester er det: Global turisme og transnational mobilitet, som erstatter Forbrugerstudier, og på 8. semester er det Bæredygtig udvikling og turisme, som erstatter Forandringsledelse i Turismevirksomheder. De skal tage deres praktik og skrive deres speciale inden for Global Turismeudvikling. Har den studerende valgt at følge specialiseringen, skal vedkommende følge den hele uddannelsen.

5 Vi har valgt at teste specialiseringen af i en fire års periode i København. For at starte op skal der være minimum 8 studerende. Der er 43 studerende, som følger specialiseringer her i år et, så det må siges at være en succes. Vi fik den godkendt så sent, at vi ikke nåede at markedsføre den før studiestart. Det kan så være et spørgsmål, om det giver mening med en specialisering, når dimensioneringen slår igennem, men det må vi se på til den tid. 9. semester anbefales at tage på Mobility, Social Change and Development et semester som afvikles sammen med uddannelsen Global Refugee Studies. Peter: Det lyder som en rigtig god specialisering da jeg gik på uddannelsen, der tænkte jeg, at uddannelsen havde en drejning, hvor det perfekte job ville være ved Visit Danmark, med denne specialisering vil uddannelsen få en anden drejning. Sandie: Her 10 år senere har jeg lidt samme opfattelse. Trine: Som regional aftager kan vi godt se, hvad I mener, og tænker derfor også, at denne globale udvikling vil være en fordel, især for de udenlandske studerende. Men kan da godt være lidt bekymret for, om der kan være nok studerende til både den alm. uddannelse og en specialisering, når dimensioneringen er indfaset. Henrik: Kan godt se, at uddannelsen har en drejning mod DMO og DMO lignende organisationer, men der er også folk, der får job andre steder. Branding bliver der tit arbejdet med i forbindelse med en destination, men man kan sagtens diskutere det inden for andet end destinationer, f.eks. Best Western hotel kæde. Så det kan godt være, vi skal prøve at dreje prismet lidt så vi ikke kun kigger på destinationer, men det skal nok systematiseres, så vi både tager emner op, hvor vi bruger destinationer, kæder eller seværdigheder. Peter: En anden ting, som ville være godt at tage op, er, den verden af agenter og underagenter, som findes, i turismen der er både leverandører og underleverandør, når man køber en rejse. Brug mere fokus på den vinkel. Trine: Det vil jeg godt bakke op om. Det er vores blinde vinkel som destination. Det mangler de kandidater, der kommer ud. Et indblik i forretningsudvikling, virksomhedsdrift markedsforståelsen er vigtig. Rie: Regnede faktisk også med det var noget af det, vi kom ind på, inden jeg startede på turisme uddannelsen, men det er ikke blevet indfriet. Szilvia: vi har sat mere fokus på det i Kbh. fra dette semester. Sandie: Godt man begynder at fokusere på det globale, men det ville også være godt, hvis der kom mere fokus på det nationale.

6 5. Nye samarbejdsmuligheder: Studenterprojekter og Innovationscamp 2015 Vi vil gerne være i mere kontinuerlig kontakt med aftagerne. Og vi opfordrer også de studerende til at skrive deres semesterprojekter og speciale i samarbejde med en turismevirksomhed. Vi taler også meget om den røde tråd det ideelle var, at man skriver sammen med en virksomhed gennem hele uddannelsen og så bygger oven på det projekt, man skrev på 7. semester, når man kommer på 8. semester, kommer i praktik i virksomheden og så skriver speciale sammen til sidst. I Aalborg har vi Matchmaking, som kan hjælpe med at skaffe kontakter, til virksomheder. De har eksisteret i 3 år i Aalborg og nu har de også fået et kontor i Kbh. De kan hjælpe med forslag til projekter og innovations camp. Dem kan vi godt benytte os mere af. Der er ikke mange virksomheder, der kontakter os, med et projekt, hvor de gerne vil samarbejde med de studerende. Vi vil gerne have flere projekter med virksomhederne. Malene: der kan komme meget godt ud af et samarbejde mellem de studerende og virksomhederne, de kan f.eks. hjælpe med en analyse eller lignende, hvis opgaven er beskrevet godt på forhånd. Hvordan kan vi styrke dialogen, og hvordan får vi budskabet ud til aftagerne? Trine: vi har fokus på at bygge bro mellem uddannelsen og virksomhederne, men det er svært. Vi har brugt meget tid på at få virksomheder og destinationer til at benytte sig af det, men det er ikke altid det så lige passer ind, at virksomhederne har behovet, lige når de studerende skal skrive deres opgaver eller i praktik. Sandie: Det kunne være godt, hvis der blev et bedre samarbejde. Henrik: vi har en god dialog med praktikstederne, men når de gerne vil have et projekt i gang, så stoppes det tit, fordi vi kun har praktik i efteråret, og det var lige i foråret, de havde brug for hjælpen. Måske man så kunne tilbyde, at de kunne samarbejde med en gruppe studerende, som kunne lave 8. semester projekt for dem. Trine: der er også en problematik med geografi hvor langt kan man forlange, at de studerende skal køre for at komme i praktik? Malene: I Skive, Holstebro og Hvide Sande, har de bygget et hus til praktikanter, så der er en mulighed. Der skal måske informeres lidt mere til de studerende, om den slags muligheder. Szilvia: Vi har markedsført os på innovations camp, som er et kort forløb med en hands on case, som er placeret på 8. semester typisk for Aalborg i Nordjylland og København på Sjælland eller i nærheden af København. Det er en ikke meritgivende del af uddannelsen, og der er derfor tit studerende, som ikke prioriterer det, og det er en skam, da det kan bruges, når man skal i gang med at skrive sit 8. semesters projekt.

7 Nogle studerende lægger ikke så mange kræfter i det, netop fordi det ikke er meritgivende, men heldigvis modtager de fleste studerende det godt. Det er turismeuddannelsens flagskib. Det er dog tidskrævende for de studerende, og da det foregår sideløbende med de ECTS-givende kurser, er der desværre, som sagt en del, der prioriterer disse kurser højere. Det er også en udfordring for koordinatorerne. Da det er tidskrævende at planlægge i Aalborg kører de innovation uden specialisering inden for turisme her følger de WOFIE (Workshop for Innovation og Entrepreneurship) marts, det er på tværs af alle kandidatuddannelser på AAU, det udbydes. Tema er What is a Sustainable City? Wofie belønnes med 2 ECTS dem der vinder får et beløb for det. Dog forsøger vi i samarbejde med MatchMaking at få et fagspecifikt innovationsforløb på benene. I Kbh. har vores studerende også mulighed for at deltage i Wofie, men vi har også et innovations forløb på Islandsbrygge. Det er ikke længere Wonderful Copenhagen, der skal varetage turismeinformationen i København, det skal fremover varetages af borgerservice, og det skal de studerende være med til at finde en løsning på. Innovationsforløbet er også en udfordring med de mange studerende, hvis man skal ud på en destination. I Kbh. deler vi gruppen i to (de to retninger) Globale Turismeudvikling-gruppen skal arbejde med noget andet. Nu hvor vi er blevet så store, skal innovation måske til at finde sted på en anden måde/andet format, men hvordan? Malene: det er et ret unikt initiativ, som det ville være synd at aflive. De studerende og destinationerne får meget ud af det det er kort, intenst og hårdt forløb, men det giver godt. Hvis der er noget der skal prioriteres, så er det Innovation. Sandie: er enige det var hårdt, men det var rigtig godt, men motivationen mangler hos nogle, fordi de ikke får ECTS for det. Trine: det er rigtig godt, og det er så fint, hver gang man kan komme ud og tale med virksomhederne. Henrik: godt at I udnytter jeres specialisering til at dele dem op i to grupper af innovation. Szilvia Innovationsforløbet kunne gøres i en anden struktur. I New Zealand så jeg, at de havde en kontakt til en virksomhed for et helt år og havde en løbende dialog. Sandie: det prøvede vi lidt på 7 semester med en kreativ platform, hvor der arbejdes videre med de ideer, de havde fået efter at have haft besøg fra Visit Nordjylland. Det virker godt, at arbejde videre og være i løbende kontakt med Visit Nordjylland. Henrik: her kunne vi også blive bedre til at arbejde med vores aftagere det skal nok gentænkes, så det kreative og akademiske går op i en højere enhed.

8 Trine: Vi vil gerne hjælpe i forhold til innovation, og det kunne jo også flytte jer lidt uden for Nordjyllands område. Szilvia: det tager tit udgangspunkt i destinationer men det kunne være interessant, om det kunne tage udgangspunkt i attraktioner, hoteller eller lign. Peter: Det kunne også laves som en dag, hvor de besøgte et hotel, et rejsebureau, en attraktion mv., og fik 1 til 1½ times oplæg de enkelte steder, for at få indblik i de forskellige typer af virksomheder, der er inden for turismen. Trine: plus, hver oplægsholder have et problem med, og så kunne de studerende vælge sig ind på, hvilken opgave de ville være med til at løse, så ville de jo også blive delt op i mindre grupper. Det kunne måske være en ny måde at skabe kontakt mellem virksomhed og uddannelse. 6. Aftagerpanelets bud på fremtidige kompetencekrav Sandie: Hvad er det aftagerne kigger efter, når de skal ansætte nye medarbejdere? Jesper Grenaa: Hvilke job får de studerende, når de er færdige med deres uddannelse. Uddannelsen skal have fokus på, hvad er det aftagerne lægger vægt på. Sandie: hvad er det, der gør, at turismestuderende skiller sig ud i forhold til andre kandidater og er man interesseret i de udenlandske studerende ved aftagerne? Trine: det er sjældent vi ansætter nogle, som ikke kan dansk på et højt niveau, så vi aftager sjældent de internationale studerende. Koblingen af studieretninger er ikke særlige vigtige, det er mere erfaring, praktik, studiejob og lignende der gør sig gældende. Jesper Jensen: Når vi ansætter, er det ikke vigtigt, hvilken retning de kommer fra, men det er svært med de udenlandske. Vi kigger ikke på karakter, men erfaringer. Trine: har ansat 6-7 indenfor de sidste par år vil gerne have dem med turismebaggrund, for de er allerede inde i tankegangen. De kender til det politiske mv. Peter: Det er delt i 2 enten er man skolet inden for systemet elev fra et rejsebureau eller fra et hotel. Den anden del, dem, der er studerende, ved hvordan man skriver analytisk, mv. De store rejsebureauer ansætter dem, som har de rigtige kvalifikationer, så det er kvalifikationerne til det enkelte job, man kigger på. Jesper Grenaa: Er det nok at have turismeprofilen, hvis I ser, der står turismekandidat på min ansøgning er uddannelsens titel så for bred?

9 Trine: det er for lidt at skrive kandidat i turisme. Man skal samtidige skrive, hvad det er for en specialisering og interesse man har. Vi kan godt mærke, der bliver uddannet flere inden for denne branche vi kan få nogle der er rigtig gode, og der er mange at vælge i mellem. Szilvia: Skal vi klæde dem på til at være entreprenører selv starte virksomhed op skal vi kigge nærmere på, at dreje uddannelsen i den retning? Jesper Jensen: det er svært at svare på, men innovation er meget vigtigt, det kan både være i forbindelse med selv at starte noget op eller udvikle på eksisterende attraktioner. Trine: Innovation er meget vigtig. Være med til at løfte en virksomhed til, hvor markedet er 7. Fastsættelse af dato for næste møde Næste møde indkaldes via en Doodle, hvor der vil være et par datoer, at vælge imellem. Det drøftes, hvordan er det gået med videokonferencesystemet. I det store hele var alle enige om, at det fungerede godt, dog kan det være en udfordring, hvis man ikke hører så godt. Opvejet med den tid, der kan spares, prøver vi igen til næste år. 8. Eventuelt Ingen bemærkninger.

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne 15 september 2017 Sted: Aalborg Universitet, Kroghstræde 3, lokale 5.228. Tid: Kl. 10.30 12.00 Deltagere: Karina Madsen Smed, (KMS), Koordinator for

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH)

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) Studienævnsmøde mandag den 24. oktober 13.00-15.00 Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Deltagere: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Bjørn

Læs mere

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12

Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedato 23.04.2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest, Vald. Poulsens Vej 4, 7500 Holstebro Lokale s12 Mødedeltagere Kristian Hedegaard Charlotte Laurberg Michael Park Nielsen Lotte Møller Larsen Katrine

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg Design

REFERAT Uddannelsesudvalg Design REFERAT Uddannelsesudvalg Design Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Onsdag den 15 februar Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD - 1.1.0.5 LBD Casper Sørensen Elsebeth Gabel

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Studienævnsmøde onsdag den 15. november 13.00-15.00 Aalborg: KST3 2.107 København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Bjørn Møller,

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom

Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom Referat af uddannelsesudvalgsmøde, Finansøkonom Mødedato 26. oktober 2016 Mødested Erhvervsakademi MidtVest Gl. Landevej 2, 7400 Herning Mødedeltagere Berit Nørskou Pedersen - Formand Jacob Møllgaard Richard

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Turisme på Aalborg Universitet Uddannelse og Forskning. Anette Therkelsen, at@cgs.aau.dk Lektor, Institut for Kultur og Globale Studier

Turisme på Aalborg Universitet Uddannelse og Forskning. Anette Therkelsen, at@cgs.aau.dk Lektor, Institut for Kultur og Globale Studier Turisme på Aalborg Universitet Uddannelse og Forskning Anette Therkelsen, at@cgs.aau.dk Lektor, Institut for Kultur og Globale Studier Kandidatuddannelsen i Turisme 2-årig, international kandidatuddannelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 8. oktober 2013 ITT OG UDLANDSOPHOLD AU STUDIEADMINISTRATION ARTS

AARHUS UNIVERSITET. 8. oktober 2013 ITT OG UDLANDSOPHOLD AU STUDIEADMINISTRATION ARTS ITT OG UDLANDSOPHOLD AU STUDIEADMINISTRATION ARTS PROGRAM HVAD ER ITT? ITT OG UDLANDSOPHOLD SÅDAN GØR DU HJÆLP OG VEJLEDNING 2 FORVENTNINGER? Hvad vil jeg gerne have med hjem herfra i dag? Skriv et kort

Læs mere

Uddannelsesevaluering (Samfundsfag) i foråret 2012

Uddannelsesevaluering (Samfundsfag) i foråret 2012 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau? Jeg har været meget, meget tilfreds med det faglige niveau. Jeg kunne godt ønske

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Study Board Meeting Wednesday the 24 of May 13.00-15.00 Participants: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Ane Bislev, Xing Li, Danny Raymond, Sausan Mersoumi, Kathrin Holm, Nita Stine Schaub, Bjørn

Læs mere

Aftagerpanelmøde Internationale Forhold

Aftagerpanelmøde Internationale Forhold Torsdag den 8. juni kl. 12 15 Kroghstræde 3, lokale 2.107 og A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.023 Deltagere: Danny Raymond, Camilla Kragelund, Marie Louise Gammelgaard, Li Xing, Poul Nielson, Wolfgang

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Referat af aftagerpanelmøde juni 2018

Referat af aftagerpanelmøde juni 2018 Referat af aftagerpanelmøde 2018 12. juni 2018 S K O L E N F O R K U L T U R O G G L O B A L E S T U D I E R K R O G H S T R Æ D E 1-3 9 2 2 0 A A L B O R G S T U D I E N Æ V N F O R I N T E R N AT I O

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Fredag den 3. maj 2013 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 28. maj 2013 Referat af

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Referat af møde med aftagerpanelet for SIS og CCG. Mandag den 7. marts 2011

Referat af møde med aftagerpanelet for SIS og CCG. Mandag den 7. marts 2011 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Studienævn for Sprog og Internationale Studier Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET

MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Institut for Økonomi og Ledelse Fibigerstræde 2 9220 Aalborg Master of Business Administration Telefon: 9940 8255 Email: mba@aaumba.dk september 2015 MBA PÅ AALBORG UNIVERSITET Aalborg Universitet udbyder

Læs mere

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet

HHX. 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX 3 spændende år med oplevelser, venner og læring for livet HHX en gymnasial uddannelse med mange muligheder Vi glæder os til at byde dig velkommen hos os på HHX i Skanderborg. Vi er en del af et større

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet.

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af kandidatuddannelsen i bæredygtig it-udvikling ved Aalborg Universitet. Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 9. januar 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. november. 3. Godkendelse af semesterplaner, bilag.

Læs mere

Drømme og virkelighed. Claus Nielsen, Vejledning & Optagelse Dias 1

Drømme og virkelighed. Claus Nielsen, Vejledning & Optagelse Dias 1 Drømme og virkelighed Dias 1 Spørgsmål og svar Fag- og niveauvalg - interesse eller karakterpotentiale? Kvote 2 som blændværk? Optagelsesprøver hvor og hvorfor Hvorfor drømmer så mange om det samme? Alternativer

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet.

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Praktikformer. Studieordningens kursus i Psykologisk Praktik kan organiseres på tre forskellige måder: 1. En praktikplads organiseret

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 18. maj 2015

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 18. maj 2015 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 10. www.nc.auc.dk juni

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Multimediedesign og Webudvikling Mødetidspunkt: Onsdag 22. august 2018 kl. 14:30-17:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015.

Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Referat fra studienævnsmøde i studienævnet for Internationale Forhold torsdag den 1. oktober 2015. Deltagere: Li Xing, Søren Dosenrode, Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Malene Gram and

Læs mere

AFTAGERPANELMØDE FOR TURISME, MAJ 2012

AFTAGERPANELMØDE FOR TURISME, MAJ 2012 AFTAGERPANELMØDE FOR TURISME, MAJ 2012 Dato 22. maj 2012 Sted Sydhavnen (AAU Cph s nye lokation) Deltagere Lars Erik Jønsson, VisitDenmark (LEJ) Claus Westh, Liberty International Scandinavia (CW) Anette

Læs mere

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA

Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2016 STÅ STÆRKERE TAG EN MBA LEDERE DER ER KLAR TIL FREMTIDENS UDFORDRINGER SKABER FORUDSÆTNINGEN FOR VORES SUCCES Hos DESMI har vi sendt flere nøglemedarbejdere på MBA-uddannelsen på

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015

STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA. Studiestart JANUAR 2015 STÅ STÆRKERE - TAG EN MBA Studiestart JANUAR 2015 LEDERE MED DE RETTE KOMPETENCER ER EN FORUDSÆTNING FOR VORES FORTSATTE SUCCES Jeg havde fornøjelsen af at sige tillykke til MBA-uddannelsens første dimittender

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Fredag d. 23. september 2016 kl. 09.00 11.30 Sted: Aalborg Universitet, FRK 10B, lok. 0.24 Deltagere: Carina Clausager, Michelle Højlund Johansen, Lotte Andersen, Kræn Blume, Maja Lundemark Andersen, Line

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Tirsdag den 24. november 2015

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Tirsdag den 24. november 2015 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Anne Vestergaard Larsen Tlf. 9940 9925 lasrsen@cgs.aau.dk 24. november 2015

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015

Sammenstilling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi 2013, 2014 og 2015 School of Medicine and Health LMJ 18. September Sammensling af kandidatundersøgelser for kandidatuddannelserne i Idræt og Idrætsteknologi, og Indledning Som led i arbejdet med at kvalitetssikre og -udvikle

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 21.01.2014 Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Til

Læs mere

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen.

Referat godkendt. Dagsorden godkendt, dog spørgsmål til relevansen af pkt. 8. Det blev besluttet, at pkt. 8. fastholdes på dagsordenen. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 11. november 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021. Videolink: Emdrup A112 Referat Deltagere: Medlemmer af UU, Arts Gæster: Mette Qvist, Artsrådet,

Læs mere

Drømme og realiteter. Claus Nielsen, Vejledning & Optagelse Dias 1

Drømme og realiteter. Claus Nielsen, Vejledning & Optagelse Dias 1 Drømme og realiteter Dias 1 Spørgsmål og svar Fag- og niveauvalg - interesse eller karakterpotentiale? Kvote 2? Optagelsesprøver hvor og hvorfor Hvorfor drømmer så mange om det samme? Eller gør de? Alternativer

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning, Geografi og Landinspektøruddannelsen :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12, 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Nis Ovesen nove@create.aau.dk Telefon: 9940 9923 Skolesekretær Louise Hjortholm Hartmann

Læs mere

VELKOMMEN. Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende

VELKOMMEN. Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende VELKOMMEN Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende En rejse på tusind mil, må begynde med et enkelt skridt Lao-tse, kinesisk filosof Alt taget i betragtning,

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 20. december 2011 kl. 10.00 13.00 (Telefonmøde) Sted: København: Morten Ejrnæs kontor Aalborg: Lars Uggerhøjs kontor Deltagere:

Læs mere

Referat. J.nr. ipoetzsch

Referat. J.nr. ipoetzsch J.nr. ipoetzsch Referat Emne: Studienævnet for Kandidatuddannelsen i Fysioterapi Dato og tidspunkt: Den 17. maj 2016 kl. 13.00 15.00. Sted: Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M, IOB, Bygn.

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

Studieintroduktion Designstudier

Studieintroduktion Designstudier Studieintroduktion Designstudier Program 10.00-12.00: Introduktion Introduktion til studiet Introduktion af de studerende Præsentation af fagene v. underviserne 12.00-13.00: Frokost 13.00-14.00: Snak om

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 19. juni 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Christina Maj Hegelund (Næstformand), Martin Storgaard

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet. Afgørelse om godkendelse af nyt udbud

Godkendelsesbrev. Aarhus Universitet.   Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Afgørelse om godkendelse af nyt udbud Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU)

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

Global Refugee Studies

Global Refugee Studies Appendiks 2, ændret 01.01.12 Tillæg til studieordning for Kandidatuddannelsen i Internationale Forhold, Udviklingsstudier ved Aalborg Universitet af september 2006 (med ændringer 2008 og 2010) Global Refugee

Læs mere

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om: Mere

Læs mere

Der er kommet flere kommentarer, som der er taget hensyn til. Fremover skal referatet være mere fyldigt.

Der er kommet flere kommentarer, som der er taget hensyn til. Fremover skal referatet være mere fyldigt. Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: 29-10-2015 Referent: Annette Gammelgaard Deltagere: Lars Bo Køppler, Annette Thromsholdt, Annette Gammelgaard, Anne Marie Kverneland, Helle Jensen, Camilla Søgaard

Læs mere

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt

Bacheloruddannelsen i idræt Kandidatuddannelsen i idræt Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

Rektors tale ved Aalborg Universitets Årsfest 2016. Kære Minister, kære repræsentanter fra Den Obelske familiefond, Roblon Fonden og Spar Nord Fonden.

Rektors tale ved Aalborg Universitets Årsfest 2016. Kære Minister, kære repræsentanter fra Den Obelske familiefond, Roblon Fonden og Spar Nord Fonden. Kære Minister, kære repræsentanter fra Den Obelske familiefond, Roblon Fonden og Spar Nord Fonden. Kære gæster, kollegaer og ikke mindst studerende. Velkommen til årsfesten 2016 på Aalborg Universitet.

Læs mere

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede:

20. januar 2015 Ref.: crc J.nr.: 1/15. Til stede: I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Uddannelsesudvalg, mødereferat

Uddannelsesudvalg, mødereferat Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: Den 3. september 2018 Deltagere: Pernille Østergaard Buhl HORESTA/Arp-Hansen, Michael Jørgensen 3F, Kristi Marie Ramno HK, Anders Wittenborg ISS, Maria-Dahl Petersen

Læs mere

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse

Læs mere

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser

VALG UNDERVEJS. Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser VALG UNDERVEJS Din guide til tilvalg, sidefag og kandidatuddannelser 2016 DIN GUIDE TIL VALG UNDERVEJS 2016 UDGIVES AF SYDDANSK UNIVERSITET Spørgsmål om valg undervejs tlf. 65 50 10 50 eller sdu.dk/spoc

Læs mere

Praktikpladser. Et plus for din virksomhed

Praktikpladser. Et plus for din virksomhed Praktikpladser Et plus for din virksomhed En ny lovgivning med krav om obligatorisk praktik i alle videregående professionsorienterede uddannelser er trådt i kraft, hvilket betyder, at de studerende ikke

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen er rettet mod dimittender fra perioden 1. januar

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat studienævnsmøde Torsdag, den 3. april 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, lokale 72 København: A. C. Meyers Vænge 15, lokale

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne

Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne Indhold Studieordning for Bacheloruddannelsen i billedkunst (BFA) ved Det Kongelige

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 16. september 2013

Referat af Studienævnsmøde Studienævnet for Tværkulturelle Studier (SN-TS) Mandag den 16. september 2013 Studienævnet for Tværkulturelle Studier Kroghstræde 1 9220 Aalborg Ø Tlf. 9940 8080 Fax 9635 0044 www.ccg.aau.dk Sagsbehandler: Malene Karmisholt Tlf. 9940 9137 malene@cgs.aau.dk 24. september 2013 Referat

Læs mere

Virksomhedskoncept. Virksomhedssamarbejde - erfaringer og anbefalinger

Virksomhedskoncept. Virksomhedssamarbejde - erfaringer og anbefalinger Virksomhedskoncept SAMARBEJDET GIVER DE UNGE BLOD PÅ TANDEN, OG DE FÅR ØJNENE OP FOR, HVAD DET BETYDER AT TAGE KONTAKT, TURDE SØGE INFORMATION, STILLE SPØRGSMÅLSTEGN VED, HVORDAN MAN SELV KAN ÆNDRE NOGET.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT

MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT Campus Esbjerg MILJØ OG RESSOURCE MANAGEMENT 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB En fremtid i miljøets tjeneste Interesserer du dig for miljøet og de udfordringer, som vi står over for nu og i

Læs mere

2. Nyt fra landsbestyrelsen 2.1 Landbestyrelses møde d. 14-15. februar (se bilag med headlines)

2. Nyt fra landsbestyrelsen 2.1 Landbestyrelses møde d. 14-15. februar (se bilag med headlines) Dagorden til SDS møde d. 2.3 09 1. Formalia: Tilstede : Kasper, Marie, Anne, Lotte, Mette og Bodil Lisbeth (næstformand er på besøg) Afbud: Louise 1.1 Valg af ordstyrer Marie er ordstyrer 1.2 Valg af referent

Læs mere

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016

Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016 Referat fra møde i aftagerpanelet for International Affairs mandag den 14. juni 2016 Deltagere: Finn Reske Nielsen (FRN), Susan Vonsild (SV), Carsten Boyer Thøgersen (CBT), Lisbeth Pilegaard (LP), Camilla

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 6. juni 3. Skal bachelor i Organisatorisk læring være adgangsgivende

Læs mere

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig

Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Referat fra studienævnsmødet den 27. maj 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing og Ditte Hartvig Afbud: John Kuada, Rasmus Lindgaard Christensen, Christine

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen

REFERAT/ DAGSORDEN. Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Uddannelsesudvalg for 3 K uddannelsen Sted: Diakonhøjskolen Aarhus Mødedato: 17. maj 2016, kl. 14-16 Deltagere Kirsten Skovgaard (Holstebro Kommune), John Lorenzen (Saralystkirken), Helene Hay (Stud. Teol.,

Læs mere

Digitalisering & E-handel 14. juni 2004

Digitalisering & E-handel 14. juni 2004 SIDE 1/8 Digitalisering & E-handel 14. juni 2004 Formålet med ovennævnte seminar var at sikre de nordjyske SMVers bevågenhed i forhold til udviklingen af digitalisering og e-handel indenfor markederne

Læs mere

Aktivitetsbeskrivelse:

Aktivitetsbeskrivelse: Aktivitetsbeskrivelse: Praksisnær undervisning - Videregående uddannelser 1. Aktivitetens sammenhæng til Kompetenceparat 2020 målsætninger Veluddannet arbejdskraft til fremtidens vækstsektorer. Sammenhængen

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Onsdag, den 4. oktober 2017, kl Rendsburggade 14, 9000 Aalborg :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Niels Jernes Vej 12 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen mtso@adm.aau.dk Skolesekretær Lise Suhr Mogensen lsm@adm.aau.dk Telefon:

Læs mere

VELKOMMEN. Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende

VELKOMMEN. Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende VELKOMMEN Tag af sted, det bliver en af de bedste oplevelser i dit liv! Pernille Hjort, EDU studerende En rejse på tusind mil, må begynde med et enkelt skridt Lao-tse, kinesisk filosof Alt taget i betragtning,

Læs mere

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30

Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen. Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Referat Mødeforum: Uddannelsesudvalget for Administrationsbacheloruddannelsen Journalnr.: U0160-7-04-1-13 Ref.: Lene Tetsche Dato: 17. maj 2013 Dato: 14. maj 2013 Tid: Kl. 13.30 15.30 Sted: Mødeleder:

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk

Aarhus Universitet. Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen. Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk ACE Denmark Aarhus Universitet Att. Rektor Lauritz B. Holm-Nielsen Sendt pr. e-mail rektor@au.dk au@au.dk Akkreditering og godkendelse af ny kandidatuddannelse i teknologibaseret forretningsudvikling Kandidatuddannelsen

Læs mere

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d

Referat af Paideias ordinære generalforsamling d Referat af Paideias ordinære generalforsamling d. 13.11.2012 Fremmøde: 13 medlemmer 1. Valg af dirigent. Berit Rød blev valgt uden modkandidater. Hanne Kristensen blev valgt som referent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

VIRKSOMHEDS- WORKSHOP DEN 4. JUNI

VIRKSOMHEDS- WORKSHOP DEN 4. JUNI VIRKSOMHEDS- WORKSHOP DEN 4. JUNI Den 4. juni 2013 mødtes repræsentanterfor virksomheder, erhvervsskoler og regionenfor at udforske kravene til fremtidens erhvervsskoler og faglærte medarbejdere og med

Læs mere

MARKEDSFØRINGSØKONOM FÅ EN MARKEDSFØRINGSØKONOM STUDERENDE I PRAKTIK

MARKEDSFØRINGSØKONOM FÅ EN MARKEDSFØRINGSØKONOM STUDERENDE I PRAKTIK MARKEDSFØRINGSØKONOM FÅ EN MARKEDSFØRINGSØKONOM STUDERENDE I PRAKTIK Et friskt pust, en hjælpende hånd og nye øjne på markedsføringen Hvad kan en markedsføringsøkonom studerende gøre for din virksomhed?

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet

Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Evalueringsrapport vedr. praktikophold i udlandet Denne evalueringsrapport vil give Aalborg Universitet vigtig information om dit praktikophold, som vil komme andre studerende til gode og samtidig kan

Læs mere

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet.

I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. Formandens tale til topmødet 2014 -- Det talte ord gælder -- I dag har vi diskuteret udenlandsk arbejdskraft i Danmark. I mens er der 84.000 danskere, som hver dag går på arbejde i udlandet. I Danmark

Læs mere

UDVIKLING AF UDDANNELSER GENNEM DIALOG MED AFTAGERNE

UDVIKLING AF UDDANNELSER GENNEM DIALOG MED AFTAGERNE 13. JUNI 20013 UDVIKLING AF UDDANNELSER GENNEM DIALOG MED AFTAGERNE BERIT EIKA, PRODIEKAN FOR UDDANNELSE, PROFESSOR, PH.D. HEALTH, AARHUS, DANMARK præsen TATION 1 BERIT EIKA 25 educational and research

Læs mere