Undervisningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisningsudvalget"

Transkript

1 Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 Mødested : Lokale Mødetidspunkt : onsdag den 11. juni 2008 kl. 16:00 Fraværende : Afbud fra Tina Naldal Nielsen ÅBEN DAGSORDEN INDHOLDSFORTEGNELSE Nr. 37 Årsregnskab 2007 for Horsens Kommune Nr. 38 Budgetopfølgning på Undervisningsudvalgets områder pr. 30/ Nr. 39 Revision af regnskaber 2007 for selvejende institutioner - Fritidsklubber i Horsens Kommune Nr. 40 Orientering om brobygning Nr. 41 Reorganisering af specialundervisning Nr. 42 Læsepolitisk handleplan Nr. 43 Bilag til styrelsesvedtægt vedrørende pædagogisk servicecenter Nr. 44 Udvalgsplan Ungdomsskolen Nr. 45 Ferieplan skoleåret 2009/2010 Nr. 46 Ferieplan skoleåret 2010/2011 Nr. 47 Møder i Undervisningsudvalget 2009 Nr. 48 Orientering Nr. 49 Budgetomplaceringer på specialundervisningsområdet

2 Side 2 af 20

3 Side 3 af 20 ÅBEN DAGSORDEN Nr. 37 J.nr P35/ Årsregnskab 2007 for Horsens Kommune Årsregnskab for 2007 er udarbejdet. Årsregnskabet er det første efter sammenlægningen af Brædstrup, Gedved og Horsens kommuner samt overtagelse af opgaver fra Vejle Amt. Årsregnskabet for den skattefinansierede driftsvirksomhed viser et overskud på 72 mio. kr. før afdrag på lån. Dette er 55,5 mio. kr. mindre end forudsat i budget Overskuddet er hovedsagelig påvirket af større udgifter til sygedagpenge, løntilskud mv. Kommunens kassebeholdning udgør i alt ca. 210 mio. kr. ultimo 2007 med 427 mio. kr. ved årets start. Hertil kommer deponering af 204 mio. kr., som frigives med en tredjedel i de kommende 3 år. Reduktionen i kasseholdningen skyldes, at der i budget 2007 blev forudsat et likviditetsforbrug på 124 mio. kr. Hertil kommer, at anlægsudgifterne er ca. 90 mio. kr. højere end forudsat - hovedsagelig som følge af færdiggørelse af anlægsarbejder besluttet i 2006 eller tidligere. at årsregnskabet for 2007 overgives til revision. Bilag: 1. Årsberetning 2007 for Horsens Kommune. Medsendt til mødet i Økonomiudvalget den 20. maj Økonomiudvalget vedtog den 20. maj 2008: Indstillingen tiltrådtes. Regnskabet forelægges udvalgene til orientering. Torkild Skifter deltog ikke i mødet. at orienteringen tages til efterretning. Orienteringen taget til efterretning.

4 Side 4 af 20 Nr. 38 J.nr Ø09/ Budgetopfølgning på Undervisningsudvalgets områder pr. 30/ Kontaktperson: Erik Kjær Hansen Resumé: Sammenlægningsudvalget vedtog den 28. marts 2006 Overordnede principper for økonomistyring i den nye Horsens Kommune. Af afsnittet om budgetopfølgning fremgår det, at der gennemføres 2 årlige budgetopfølgninger og månedlige check på udviklingen i forbruget. Totale budgetopfølgninger for alle udgiftsområder (rammestyrede og øvrige områder) med forventet regnskab udarbejdes 2 gange årligt pr. 30. april og 31. august. På Undervisningsudvalgets område skal der særligt fokuseres på specialundervisning, demografipuljer, efterskoler/privatskoler, søskenderabat/fripladser samt betalinger til/fra andre kommuner. Endvidere skal der med udgangspunkt i økonomirapporter pr. 30. april 2008 udarbejdes en total budgetopfølgning for alle udgiftsområder, hvoraf det skal fremgå for hvilke områder, der forventes mer- eller mindreforbrug i Budgetopfølgningen pr. 30. april 2008 er afleveret til den centrale Budgetafdeling den 20. maj Budgetafdelingen samler udvalgenes budgetopfølgninger og sammenskriver disse, hvorefter en samlet budgetopfølgning for alle fagudvalg sendes til Økonomiudvalg og Byråd. Overordnet udvikling: I bilag 1 ses oversigter over udviklingen i forbruget i forhold til nettobudgetterne på henholdsvis det rammebelagte, delvis rammebelagte og ikke rammebelagte område. Der forventes pr. 30. april 2008 et merforbrug på 2,412 mio. kr. på det rammebelagte område og et merforbrug på 0,7 mio. kr. på det ikke rammebelagte område. Det samlede merforbrug på Undervisningsudvalgets område udgør således 3,112 mio. kr. Den væsentligste afvigelse mellem budget og forventet regnskab er en merudgift på 2,9 mio. kr. til Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. at udvalget tager resultatet af budgetopfølgningen pr. 30. april 2008 til efterretning. Bilag: 1. Budgetopfølgning på Undervisningsudvalgets områder pr. 30. april Undervisningsudvalgets budgetopfølgning pr. 30. april 2008 til Budgetafdelingen Bilag 1 Budgetopfølgning UvU doc Bilag 2 Budgetopfølgning UvU xls Taget til efterretning.

5 Side 5 af 20

6 Side 6 af 20 Nr. 39 J.nr S55/ Revision af regnskaber 2007 for selvejende institutioner - Fritidsklubber i Horsens Kommune Kontaktperson: Erik Kjær Hansen Kommunernes Revision har fremsendt beretning om revisionen af regnskabet for året 2007 for de selvejende institutioner, som Horsens Kommune fører regnskab for: Klubben Fristedet Gefionsgårdens Klub Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. at revisionsberetningerne fremsendes til Økonomiudvalget til godkendelse. Bilag: 1. To revisionsberetninger Revisionsrapporter - Klubben Fristedet og Gefionsgårdens Klub.pdf Indstillingen tiltrådt.

7 Side 7 af 20 Nr. 40 Orientering om brobygning Kontaktperson: Anna Marie Illum Formanden for Undervisningsudvalget har ønsket, at udvalget bliver orienteret om de lovændringer, der knytter sig til 10. klasse og brobygning. Mogens Schjødt (UU) og Keld Jørgensen (10. klassecenteret) vil på mødet give den ønskede orientering. at orienteringen tages til efterretning. Orienteringen taget til efterretning.

8 Side 8 af 20 Nr. 41 J.nr A00/ Reorganisering af specialundervisning Kontaktperson: Anna Marie Illum I forlængelse af kommunesammenlægningen er der udarbejdet en beskrivelse af de allerede eksisterende tilbud i kommunen. Efterfølgende er der udarbejdet forslag til fremtidig struktur. Udgangspunktet er at opnå en hensigtsmæssig organisering i forhold til målgruppens behov og at få et overblik over, om alle børn og unge med særlige behov bliver tilgodeset med relevante tilbud. Afdækningen af de eksisterende tilbud er sket gennem spørgeskema efterfulgt af interview, mens forslag til fremtidigt indhold og struktur er udarbejdet af en lang række arbejdsgrupper med repræsentanter fra medarbejdere og ledere på skolerne med særlig viden i forhold til de forskellige områder. Ud over de konkrete forslag indeholder rapporten også nogle problematikker/forslag/overvejelser i forhold til de forskellige områder, der beskrives i rapporten. Arbejdet vedrørende fremtidig struktur i forhold til særlige tilbud til børn og unge med særlige behov er første fase i en omlægning på området. Direktionen foreslår, at dette umiddelbart følges op af en fase 2, hvor der udarbejdes forslag til ny økonomimodel på området. I forhold til tilbud for børn med svære læsevanskeligheder arbejdes der på et flerårigt projektog udviklingsarbejde, men allerede for det kommende skoleår år foreslås det, at begrænsningen på maximum 2 år i læseklassen for årgang fjernes, og at det i steder er elevernes behov, der bliver bestemmende for opholdets varighed. Desuden gives et tilbud byggende på de positive erfaringer fra Østbirkskolen, hvor elever kan visiteres til et kursusforløb men uden et egentlig skoleskift. Der er tale om en massiv indsats over en kortere periode og med mulighed for opfølgning, efter at eleven kommer tilbage til egen klasse. at den foreliggende rapport sendes til høring på skolerne med henblik på efterfølgende beslutning og implementering i skoleåret 2008/2009 og 2009/2010. at fase 2 vedrørende forslag til ny økonomimodel på området iværksættes. at tilbuddet i læseklassen for årgang er uden tidsbegrænsning. at der oprettes et tilbud for børn med læsevanskeligheder, der har karakter af et kursusforløb med en massiv indsats i en kortere periode. Vedtaget som indstillet, idet det præciseres, at tilbuddet for børn med læsevanskeligheder, der har karakter af et kursusforløb med en massiv indsats i kortere perioder, er en indsats, der etableres ud over initiativer, der foregår på den enkelte skole og vil foregå som et centralt placeret kursusforløb. Lene Offersen og Jørn Steffensen deltog ikke i mødet.

9 Side 9 af 20 Rapporten vedrørende struktur for specialundervisning i Horsens har været sendt til høring på skolerne. Høringssvarene er overvejende positive og der er stor enighed om langt de fleste af de forslag, der er fremsat i materialet. Flere skoler peger på vigtigheden af en god balance mellem initiativer, der støtter inklusionen på de enkelte skoler og etablering af fælles tilbud. Flere skoler gør ligeledes opmærksom på, at finansieringen af forslagene ikke må finde sted gennem reduktion af de midler skolerne har til rådighed, da det vil forringe de enkelte skolers muligheder for at kunne rumme elever med særlige behov. I forhold til de specialtilbud, der allerede eksisterer i dag, er forslagene i materialet først og fremmest kommenteret af de skoler, der har tilbuddene. De nye tilbud, visionen og de handleplaner, der kunne ligge i kølvandet på dem, er der flere der udtaler sig til. I høringsperioden er der arbejdet videre med yderligere pilotprojekter og udviklingsinitiativer på læseområdet. I bilag 1 er en tematiseret opgørelse af høringssvarene. at Brædstrup skoles specialtilbud fremadrettet ændres til børn i AKT-vanskeligheder. at Hovedgård skoles målgruppe fremadrettet ændres til børn med ADHD og autismespektrumforstyrrelser. at der placeres et specialtilbud for børn med generelle indlæringsvanskeligheder på en oplandsskole og at forvaltningen fremlægger forslag vedrørende placering. at Torstedskolens målgruppe afgrænses i takt med at de øvrige initiativer på læseområdet gør det muligt. at beslutning vedrørende oprettelse af dagbehandlingstilbud i samarbejde med Børnefamilierådgivningen (BFR) og Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) afventer budgetforhandlingerne. at visionen godkendes. at Børn og Unge implementerer ovenstående beslutninger over en 4-årig periode. at Børn og Unge udarbejder en strategiplan i forhold til øvrige emner eventuelt i samarbejde med BFR og PPR. Bilag: 1. Tematisering af høringssvar Tematisering af høringssvar vedr (2).doc Vedtaget som indstillet, idet implementering igangsættes fra skoleåret 2008/2009 men dog sådan, at elever, der i dag går i specialklasserne i Brædstup og Hovedgård, får mulighed for at fuldende påbegyndte forløb i specialklasserne. Sætningen: "at Børn og Unge implementerer ovenstående beslutninger over en 4-årig periode" slettes.

10 Side 10 af 20 Nr. 42 J.nr P21/ Læsepolitisk handleplan Kontaktperson: Anna Marie Illum Skolerne i Horsens Kommune har gennem flere år haft fokus på læsning, elevernes læseudvikling, læsevaner samt læsefærdigheder. Den fælles læsepolitiske handleplan skal være med til at skabe et fælles forventningsniveau til elevernes læseudvikling og gennem initiativer på både kommune- og skoleniveau skal den være med til at sikre at læseindsatsen og læseudviklingen styrkes på alle niveauer at en tidlig, systematisk og målrettet indsats betyder, at færre børn kommer i læsevanskeligheder at flere børn tilgodeses i det almene miljø, fordi der både er viden og kompetence til at løse opgaven at de unge forlader folkeskolen med kompetencer, der sætter dem i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse Den fælles handleplan skal støtte den udvikling, der allerede er i gang mange steder, og den skal være med til at sikre, at læseindsatsen koordineres på tværs af skolerne. Handleplanen er en overordnet ramme, som den enkelte skole skal udfylde, men den skal også være med til at sikre, at det fælles ansvar løftes, og at der hele tiden sker en udvikling på området bl.a. i forhold til de grupper, der har særlige behov. Endelig er handleplanen et blandt mange initiativer for at leve op til Horsens Byråds mål og udvalgsplaner vedrørende folkeskolen. Handleplanen er udarbejdet af et udvalg bestående af ledere og læsevejleder og med læsekonsulenten som formand for arbejdsgruppen. Handleplanen er desuden drøftet på skoleinspektørmøde, i læsevejledernetværket og skolerne har haft ca. en måned til yderligere at kommentere forslaget, som er blevet meget positivt modtaget. at den læsepolitiske handleplan godkendes. Bilag: 1. Horsens Kommunes handleplan for læsning Horsens kommunes handleplan for læsning - 1 april 08.doc Vedtaget som indstillet med følgende tilføjelser i afsnittet vedrørende overordnede mål: - I 1. bullit tilføjes: "..læsning til læring og personlig udvikling..." - Der indføjes et ekstra afsnit vedrørende anvendelse af IT-værktøj som et redskab i læseindlæringen i hele skoleforløbet. - Der indføjes et ekstra afsnit vedrørende arbejde med at forpligte forældre i forhold til det

11 Side 11 af 20 enkelte barns læseindlæring.

12 Side 12 af 20 Nr. 43 J.nr P24/ Bilag til styrelsesvedtægt vedrørende pædagogisk servicecenter Kontaktperson: Anna Marie Illum Skolebiblioteker som pædagogiske servicecentre er fastsat i Lov om folkeskolen af 23. juni stk. 2 og nærmere beskrevet i Undervisningsministeriets bekendtgørelse om skolebiblioteker af 13. marts Desuden findes beskrivelser og forslag i Undervisningsministeriets temahefte 15 Skolebiblioteker og undervisningsmidler fra Byrådet udmønter skolebiblioteksordningen i kommunen ifølge folkeskolelovens 40 stk.2 pkt.8., og af bekendtgørelsen fremgår, at kommunalbestyrelsen træffer beslutning om samarbejdet med folkebiblioteket fremgangsmåden for udpegning af skolebibliotekarer Kommunalbestyrelsen kan tillige træffe beslutning om særlige ordninger for den overordnede administration af skolebiblioteksvirksomheden i kommunen - herunder om nedsættelse af et materialeudvalg, der stiller vejledende forslag til skolerne om materialeanskaffelser og om ansættelse af særligt sagkyndige ved kommunens skolevæsen, f.eks. skolekonsulenter for skolebiblioteksvirksomhed. Kommunalbestyrelsen kan desuden træffe beslutning om fælles retningslinjer for skolebibliotekerne om f.eks. indkøb og biblioteksteknisk klargøring af materialer, koordinering af indberetning til biblioteksafgiften og for skolebibliotekets funktioner. Kommunalbestyrelsens beslutninger fremgår af et bilag til folkeskolens styrelsesvedtægt sammen med bestemmelser vedrørende eventuelle kommunale fællessamlinger og pædagogiske centraler og disses placering. Forslaget til bilag vedrørende skolebiblioteksordning i Horsens Kommune er en beskrivelse af den nuværende praksis. at forslag til bilag til styrelsesvedtægt vedrørende skolebiblioteksordning i Horsens Kommune vedtages. Bilag: 1. Udkast til bilag til styrelsesvedtægt Udkast til bilag til Styrelsesvedtægt.doc Vedtaget som indstillet.

13 Side 13 af 20

14 Side 14 af 20 Nr. 44 J.nr P16/ Udvalgsplan Ungdomsskolen Kontaktperson: Anna Marie Illum I forlængelse af de allerede besluttede udvalgsplaner på Undervisningsudvalgets område, foreligger forslag til udvalgsplaner på Ungdomsskolens område. Forslaget er blevet udarbejdet efter dialog fra elever, medarbejdere og bestyrelse, og bestyrelsen har på sit møde den 5. maj anbefalet det foreliggende forslag. Udvalgsplanen for Undervisningsudvalget fremlægges til drøftelse. at udvalgsplanen godkendes. Bilag: 1. Ungdomsskolens udvalgsplan 2008 Ungdomsskolens Udvalgsplan 2008.doc Vedtaget som indstillet.

15 Side 15 af 20 Nr. 45 J.nr G01/ Ferieplan skoleåret 2009/2010 Kontaktperson: Anna Marie Illum Børn og Unge har udarbejdet forslag til ferieplan for skoleåret 2009/2010. Forslag til ferieplan har været sendt til udtalelse i skolebestyrelser og samarbejdsudvalg på skolerne. Fra skolerne er der modtaget én bemærkning til forslaget. Dagnæsskolen bemærker, at det ville være en god idé, hvis vinterferien kunne afholdes ens over hele landet - bl.a. på grund af skilsmissebørn. Børn og Unge kan oplyse, at forslaget følger ferieplanen fra Midttrafik, hvorfor der ikke vil blive behov for ekstra tilkøb af buskørsel. at forslaget til ferieplan 2009/2010 godkendes i den form, den har været udsendt til skolerne. Bilag: 1. Forslag til ferieplan 2009/2010. Forslag til ferieplan doc Vedtaget som indstillet.

16 Side 16 af 20 Nr. 46 J.nr G01/ Ferieplan skoleåret 2010/2011 Kontaktperson: Anna Marie Illum Børn og Unge har udarbejdet forslag til ferieplan for skoleåret 2010/2011. Forslag til ferieplan har været sendt til udtalelse i skolebestyrelser og samarbejdsudvalg på skolerne. Fra skolerne er der modtaget én bemærkning til forslaget. Dagnæsskolen bemærker, at det ville være en god idé, hvis vinterferien kunne afholdes ens over hele landet - bl.a. på grund af skilsmissebørn. Børn og Unge kan oplyse, at placeringen af juleferien vil medføre tilkøb af buskørsel til den 20. og 21. december at forslaget til ferieplan 2010/2011 godkendes i den form, den har været udsendt til skolerne. Bilag: 1. Forslag til ferieplan 2010/2011. Forslag til ferieplan doc Vedtaget som indstillet.

17 Side 17 af 20 Nr. 47 J.nr A14/ Møder i Undervisningsudvalget 2009 Kontaktperson: Kjeld Kristensen Forslag til datoer for afholdelse af møder i Undervisningsudvalget 2009: 15. januar 5. februar 5. marts 2. april 7. maj 4. juni 13. august 3. september 1. oktober 5. november 3. december Alle møder afholdes på torsdage kl. 14. Juli måned er mødefri. at forslag til mødedatoer vedtages. Bilag: 1. Mødekalender 2009 Fremlagte forslag til mødekalender med følgende ændringer vedtaget: Mødet torsdag den 5. februar 2009 flyttes. Der indlægges et ekstra møde i maj 2009.

18 Side 18 af 20 Nr. 48 J.nr A14/ Orientering STU Kommissorium Partnerskab, status Undervisningspavillon til Hovedgård Skole Sejet Skole Orienteringen taget til efterretning.

19 Side 19 af 20 Nr. 49 J.nr Ø04/ Budgetomplaceringer på specialundervisningsområdet Sagsresume: I forbindelse med flytning af aktiviteter fra Bakkeskolen til Sejet Skole, som fra 31. juli 2008 ophører med de nuværende undervisningsmæssige aktiviteter, er der behov for en række budgetomplaceringer. Budgetomplaceringerne skal tilpasse budgettet på Sejet Skole til den fremtidige aktivitet samt finansiere en del af det budgetmæssige underskud, der er på specialklasseaktiviteterne på Hovedgård Skole. Ved ophør af de nuværende undervisningsmæssige aktiviteter på Sejet Skole pr. 31. juli 2008, vil der blive mulighed for i 2008 at omplacere kr. til lignende aktiviteter på specialundervisningsområdet i Horsens Kommune. Der bevares et budget til rengøring og bygningsdrift inkl. vedligeholdelse på Sejet Skole. Ved flytning af Bakkeskolens aktiviteter fra lokalerne på Fortevej frigøres yderligere kr., så der i alt er kr. til omplacering til specialklasseaktiviteterne på Hovedgård Skole. I 2009 og overslagsårene (alle tal i 2009-PL) omplaceres kr. fra Sejet Skole og kr. fra Fortevej til Hovedgård Skole. Den centrale økonomifunktions bemærkninger er indarbejdet i sagsfremstillingen. at der i 2008 gives tillægsbevillinger på kr. til Sejet Skole, kr. til Bakkeskolen og kr. til Hovedgård Skole. at der i budget 2009 og overslagsårene indarbejdes kr. til Sejet Skole, kr. til Bakkeskolen og til Hovedgård Skole. Vedtaget som indstillet. Mødet hævet kl. 18:30 Underskrifter:

20 Side 20 af 20 Lone Ørsted Lene Offersen Jørn Steffesen Helle Frost Tina Naldal Nielsen Allan Kristensen Elise Gerstrøm Dorthe Mogensen Sven Jørgensen

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 11 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. november 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE UNDERVISNINSUDVALGETS

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 8 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 14. august 2008 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN Nr.

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 12 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 7 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 24. maj 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra: Elise Gerstrøm og Tina Naldal

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 17 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 27. september 2007 kl. 14:00 Fraværende : Dorthe Mogensen, Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 5 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 6 - Ekstraordinært møde Mødested : Mødelokale 3 Mødetidspunkt : tirsdag den 29. maj 2007 kl. 17:00 Fraværende : Jessie Mogensen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 3 Mødedato: Fraværende: Mødevarighed: Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 REFERAT Børneudvalget Møde nr.: 3 Mødedato: 09.03.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.00 Bjarne Sørensen, Byrådet (Afbud), Gudrun Haller (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 4 Mødedato: 24.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.45 Mødested: Mødelokale 4 Charlotte Juhl Andersen, Hans Bang-Hansen, Jytte Holm, Lisbeth Skibsted

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 23 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 2 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 21. februar 2008 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Lene Offersen og Jørn Steffensen.

Læs mere

Børne- og familieudvalget

Børne- og familieudvalget Børne- og familieudvalget Referat fra ekstraordinært møde den 8. november 2011 kl. 10:45 i Thy Uddannelsescenter, Mødelokale 1. Medlemmer: Mogens Kruse Per Skovmose Erik Bøgh Nielsen Poul Hvass Hansen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested. Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Microsoft, Frydenlunds Allé 6, 2950 Vedbæk Mødedato Onsdag den 6. april 2011 Mødetidspunkt Kl. 13.15 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen BEMÆRK ændret mødested

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. september 2010 kl. 14:00 i Lokale SDP Indholdsfortegnelse 093. Formanden orienterer 154 094. Orientering fra administrationen 155 095. Budget 2011-2014

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011

66. Månedlig økonomirapport pr. 31. juli 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 9. august 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 66 Månedlig økonomirapport pr. 31.

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 7. maj 2008 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Tina Naldal Nielsen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Side 1 af 7 Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden med beslutninger Møde nr. 3. Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : onsdag den 14. marts 2007 kl. 17:00 Fraværende : Lisbeth Skibsted og Charlotte Juhl

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser SLU Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Søllerød Rådhus, mødelokale 3 Mødedato: Mandag den 13. marts 2006 Mødetidspunkt: Kl. 08.00-9.30 Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 20 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 14 Mødested : Mødelokale 2 Mødetidspunkt : torsdag den 22. november 2007 kl. 14:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat

Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.00 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den 24-april-2002

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 9 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Paw Amdisen (Afbud), Tommy Lund Christensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune Børne- og kulturforvaltningen 2010 1 2 Indhold Skolebestyrelsen... 4 Sammensætning og valg... 4 Mødevirksomhed... 5 Beføjelser...

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget REFERAT Undervisningsudvalget Møde nr.: 1. Mødedato: 15.01.2009 Fraværende: Mødevarighed: 14.00-16.45 Dorthe Mogensen (Afbud), Lene Offersen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Jørgen Korshøj Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Teknik- og miljøudvalgets budgetforslag

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse.

budgetopfølgningen fremsendes til Økonomiudvalgets godkendelse. Møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Virksomhedsbesøg hos Falck i Ballerup Udvalget har besluttet besøge lokale virksomheder, og Falck er en virksomhed

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme REFERAT Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 2 Mødedato: 23.04.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Charlotte Juhl Andersen, Ulrik Kragh, Elise Gerstrøm, Mødested: Mødelokale 4 Jytte Holm Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Mette Herberts kontor Torsdag 27.08.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Praksisplan for fysioterapi 2015-19 3 Høring omkring Almen

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Indholdsfortegnelse 113. Formanden orienterer 189 114. Orientering fra administrationen 190 115.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Torsdag 28.08.2008 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budget 2008: Budgetrevision 3 på Beskæftigelses- og Erhvervsudvalgets

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 2. december 2015 kl. 12:00 (Itt.tid 14:00) Kommunalbestyrelses mødesal Medlemmer Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) (via telefon) Ingvar Motzfeldt (S) (via telefon) Erling

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 23. april 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan R.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Udvalget for Sundhedsfremme

Udvalget for Sundhedsfremme Dagsorden Udvalget for Sundhedsfremme Møde nr.: 3 Mødedato: 25.06.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SU BMI undersøgelse Horsens kommune 2006/2007 2 SU Temadrøftelse

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 11 INDHOLDSFORTEGNELSE

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 11 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 af 24 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 11 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 6. oktober 2008 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Torben Engholm og Bjarne Sørensen INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Kapitel I: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen.

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Styrelsesvedtægt for Horsens Kommunes Skolevæsen Version 2010-09-14 Vedtægt for styrelsen af folkeskolen i Horsens Kommune. Som vedtaget af Horsens Byråd den 24. april 2007 med de ændringer, der følger

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 44 ONSDAG DEN 11. NOVEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 11. november 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut. Til

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger På baggrund af børneudvalgets møder i december og januar samt de efterfølgende indkomne høringssvar har administrationen foretaget beregninger på en række

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 5. oktober 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 21. november 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Onsdag den 14. maj 2014 Mødetidspunkt: 15:30 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla Schwalbe, Jan

Læs mere

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden

Udvalg for Børn, Familie og Skole. Dagsorden Forside Dagsorden Onsdag den 18. februar 2014 kl. 12:00 MIA s mødelokale indgang ved siden af Nota-Bene Medlemmer Poul Hansen (D) Uju Petersen (IA) Charlotte Pike (IA) Monica Dorph (S) Erling Madsen (A)

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune

4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 4. BS Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialklasser m.v. i Horsens Kommune 00.30.02-G01-1-16 Resumé Forslag til ny budgettildelingsmodel for specialskoler, specialklasser mv. på Børne- og Skoleudvalgets

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet. Gladsaxe Kommune 2017

Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet. Gladsaxe Kommune 2017 Styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet Gladsaxe Kommune 2017 1 Indhold Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 5 Skolebestyrelsens beføjelser... 6 Skolelederen... 7 Elevråd...

Læs mere

Møde 9. maj 2011 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 9. maj 2011 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 9. maj 2011 kl. 13:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Karin Houmann og Steen Jakobsen Indkaldte: kl. 13.15 Lise Jakobsen, Børne- og Familiecentret,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for Side 1 af 8 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Byrådssalen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 4. april 2006, kl. 12:00 Søren Kristiansen fra Aalborg Universitet deltager fra kl. 12-13.00 Åben sag:

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt. 2008 kl. 18.30 Til stede: Elevrådsrepræsentanterne deltager til og med pkt. 5 Palle Mogensen (PM), Lisbeth Rønnow (LR), Lisbeth Pontoppidan (PO), Karen

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere