REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 31. maj 2007, kl ca i lokale 188

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 31. maj 2007, kl ca i lokale 188"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Børn og Unge, kl ca i lokale Meddelelser 2. Skolemadsordning 3. Skoleledernes udfordringer 4. Eliteidrætsklasser i folkeskolen klasse 5. Lærerkredsens arbejdsmiljøundersøgelse 6. Misbrugspolitik for Holstebro Kommune 7. Læseplan for kriminalpræventiv og rusmiddelforebyggende undervisning på folkeskoleområdet i Holstebro Kommune 8. Budget Sundhed for børn og unge 10. Partnerskab om Folkeskolen 11. Arbejdsaftale for børnehaveklasseledere og lærere 12. Udtræden af skolebestyrelsen Birkelundskolen 13. Tag på Ejsing Skole samt omkloakering og asfaltering af skolegård på Herrup Skole. 14. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse 15. Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem 16. Pladskapacitet i dagtilbud: Ryde skoledistrikt 17. Pressen 18. Eventuelt

2 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.: kl ÅBEN DEL Meddelelser 1. Henvendelse fra praktiserende tandlæger i Holstebro vedrørende fastprisaftale G BE/AL - BU Skolemadsordning 2. Udvalget for Social- og Sundhed behandler på sit møde den 29. maj et forslag til skolemadsordning for kommunens folkeskoler.: Med udgangspunkt i sundhedsfremme og mad- og måltidskultur, vil Holstebro Kommune tilbyde eleverne i kommunens 24 folkeskoler, at kunne købe sund skolemad to dage om ugen. Skolemaden skal sikre, at alle elever får mulighed for at købe et sundt og ernæringsrigtigt måltid i skoletiden. Ordningen skal generelt set sætte fokus på sundhedsfremme og indgår som en integreret del af Holstebro Kommunes nye indsatsområder vedrørende forebyggelse, sundhedsfremme og folkesundhed. Sundhedscentret oplyser, den nuværende ordning, at jf. nye kvalitetsstandarder, ernæringsmæssigt ligger i kategorien Usund. Med den nye ordning vil tilbudet leve op til de meget skærpede krav på ernæringsområdet og befinde sig i kategorien På vej til sund. Konkret arbejdes der med en model, hvor skoleelever tilbydes en ernæringsrigtig frokostret. Hertil suppleres der med andre tilbud, der kan tilknyttes skolernes eksisterende ordninger og boder.

3 2 Ordningen kan på længere sigt udbygges med tilbud om flere retter og måltider samt tilbud om madbestilling alle ugens dage, hvis der er efterspørgsel herom og økonomien muliggør det. Social og sundhedsforvaltningens Ældreområde har ikke budgetmæssig mulighed for at medfinansiere et underskud. en til Udvalget for Social- og sundhed lyder: Social og sundhedsforvaltningen anbefaler overfor Udvalget for Børn og Unge: - at det nye skolemadskoncept iværksættes i skoleåret 2007/ at Udvalget for Børn - og Unge drøfter sagen, med henblik på en afklaring af, hvordan det manglende provenu på ca kr. tilvejebringes To skoleledere har medvirket ved udarbejdelse af rapporten Skolemad De to skoleledere er inviteret til at præsentere rapporten. Til drøftelse. Konsekvenser Ordningen er en videreudvikling af den nuværende skolemadsordning, som en række skoler benytter sig af. Den eksisterende skolemadsordning påfører, for nuværende, Social- og sundhedsforvaltningens Madservice et driftsunderskud på kr. pr. år. Omkostningen til det nye skolemadskoncept, indeholdende en varm frokostret, et stykke frugt eller grønt og udbringning, anslås til 25 kroner pr. måltid. Udgiften pr. måltid vil falde, i takt med, at antallet af bestillinger stiger. Ordningen baseres på forældrebetaling. Det anbefales, at prisen, i en prøveperiode berammet til skoleåret 2007/2008, fastsættes til 20 kroner per portion, for at rodfæste ordningen blandt skoler, elever og forældre. Madservice forventer, at sælge anslået portioner pr. skoleår, hvorved det anslås, at den kommunale medfinansiering beløber sig til kr. pr. skoleår ved en pris på 20 kr. pr. måltid. Der kan ikke anvises finansiering inden for Udvalget for Børn og Unges område.

4 3 Rapport: Skolemad 2007 Holstebro Kommune Udvalget ser positivt på skolemadsordninger, som et element i det igangværende arbejde med indsatsområdet Sundhed for børn. Udvalget kan ikke indenfor gældende budget anvise medfinansiering G BE/AL - BU Skoleledernes udfordringer 3. Der er i disse år en øget fokus på ledelse. Emnet har været drøftet ved flere lejligheder. Repræsentanter fra skoleledergruppen inviteres til mødet, med henblik på at give en orientering om skolelederjobbet i dag. Ingen. Til drøftelse. Orienteringen taget til efterretning.

5 P BE/AL Eliteidrætsklasser i folkeskolen klasse Udvalget for Kultur og Fritid behandler på sit møde den 30. maj 2007 et forslag til Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune. Elementer af forslagene til handlinger for at nå vision og mål i forslaget til Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune involverer skolevæsenet og dermed Udvalget for Børn og Unge. Det drejer sig om 2 handlingsforslag, som fremgår af forslagets side 2 og 4: 1. Holstebro Kommune tager initiativ til etableringen af eliteidrætsklasser i folkeskolen årgang. Start august Indeholder tre gange morgentræning pr. uge fra kl Klubberne stiller trænere til rådighed og står for aflønningen. 2. Etablerer en idrætsskole efter Team Danmark-koncepter. Start Det indstilles, 1. at Udvalget for Børn og Unge anbefaler handlingsforslagene, således at direkte skoleudgifter i forbindelse med etablering af eliteidrætsklasser afholdes indenfor skolevæsenets samlede budget, og at alle andre udgifter i forbindelse med projektet dækkes i Udvalget for Kultur og Fritids regi 2. at der tages forbehold vedrørende den fysiske placering af eventuelle eliteidrætsklasser, da der ikke umiddelbart er overblik over pladsmuligheder til ekstra klasser under den igangværende skolestrukturdebat 3. at der ikke på nuværende tidspunkt tages stilling til, hverken de pladsmæssige eller de økonomiske forhold vedrørende forslaget om etablering af idrætsskole Konsekvenser Forslaget om etablering af eliteidrætsklasser forventes på det foreliggende foreløbige grundlag at betyde en merudgift for skolevæsenet i størrelsesordenen kr. årligt til dækning af udgifter til bl.a. koordinator på skolen,

6 5 ekstra undervisningstid og undervisningsmaterialer m.v. Beløbet kan ikke fastsættes endeligt, før man har tilmeldingerne til klasserne. Der kan på det foreliggende grundlag ikke opstilles økonomiske konsekvenser på Udvalget for Børn og Unges område vedr. evt. etablering af idrætsskole. Forslag til Eliteidrætspolitik i Holstebro Kommune en følges, således at en projektbeskrivelse vedr. eliteidrætsklasser udarbejdes og forelægges udvalget til godkendelse. Økonomien i og finansieringen af projektet konkretiseres i projektbeskrivelsen I04/ BE/AL - BU Lærerkredsens arbejdsmiljøundersøgelse 5. Holstebroegnens Lærerkreds iværksatte før påsken 2007 en arbejdsmiljøundersøgelse blandt lærere og børnehaveklasseledere i Holstebro kommune. Baggrunden for undersøgelsen var en oplevelse af, at flere og flere lærere her i kommunen blev langtidssygemeldt på grund af stress og andre psykiske lidelser. 77,3 % af medlemmerne har besvaret spørgeskemaet. Lærerkredsen anfører flg. hovedtendenser i undersøgelsen: Hver 9. lærer har inden for de seneste år haft behov for hjælp i form af psykolog, medicin m.v. for at kunne klare hverdagen i skolen! Lærerne synes generelt, at der er et godt forældresamarbejde. Lærerne vurderer generelt elevernes adfærd i skolen som overvejende uproblematisk, men enkelte elever belaster lærerne meget.

7 6 Lærerne i Holstebro underviser mere end en gennemsnitslærer på landsplan. Lærerne mangler efteruddannelse. Der er i Holstebro sket en forringelse af resurserne til undervisning. Lærerkredsen er inviteret til at orientere om undersøgelsen.. Til drøftelse. Resultatet af spørgeskemaundersøgelsen (9 sider). Orienteringen taget til efterretning og Holstebroegnens Lærerkreds notat dateret 29. maj 2007 med anbefalinger på baggrund af arbejdsmiljøundersøgelsen på folkeskoleområdet er modtaget og indgår i det videre arbejde med arbejdsmiljø på skoleområdet. Udvalget anerkender Lærerkredsens signal om i fællesskab at se fremad P22/ BE/AL/JJ BU Misbrugspolitik for Holstebro kommune 6. Udvalget for Social- og sundhed behandler på sit møde den 29. maj et forslag til misbrugspolitik for Holstebro Kommune. Underudvalget for social- og sundhed behandlede i august 2006 forslag til planlægning af indsatsen på misbrugsområdet. I den forbindelse var der tilslutning til udformning af en misbrugspolitik for den nye Holstebro kommune. Processen blev påbegyndt med to tværgående temamøder i efteråret Efter kommunalreformens ikrafttræden har en række arbejdsgrupper arbejdet med mere specifikke spørgsmål.

8 7 På baggrund af de faglige arbejdsgruppers arbejde foreligger der nu et udkast til en samlet misbrugspolitik for Holstebro kommune. Politikken består af en række overordnede værdier og målsætninger for hele misbrugsindsatsen og en række mere målgruppespecifikke mål og handlinger. Som overordnede værdier for indsatsen foreslås følgende: - et menneskesyn, der bygger på ligeværdighed og respekt - koordineret indsats - faglig kvalitet Det anbefales, at de overordnede mål for indsatsen skal være følgende: At nedbringe alkoholforbrug og navnlig antallet af storforbrugere og antallet af alkoholskader ved at oplyse om alkohol og forebygge alkoholproblemer. At udsætte alkoholdebuten blandt børn og unge og nedsætte alkoholforbruget blandt unge. At fremme alkoholpolitikker på skoler, arbejdspladser m.v. At udvikle metoder til opsporing og tidlig indsats overfor alkoholproblemer. En vedholdende og målrettet forebyggelse kombineret med et flerstrenget, koordineret behandlingstilbud. En vedholdende oplysningsindsats overfor hele befolkningen, herunder især alle unge, og en målrettet indsats overfor konkrete risikogrupper og situationer. Der er af særskilte arbejdsgrupper udformet forslag til mål og handlinger for 5 indsatsgrupper; - generel forebyggelse og tidlig indsats - børn og unge med misbrug - voksne alkoholmisbrugere - voksne stofmisbrugere - kroniske misbrugere Efter den politiske behandling er det hensigten, at der skal udarbejdes konkrete handleplaner for implementeringen af politikken. Til selve politikken vil der blive knyttet et bilagsmateriale, der faktuelt beskriver de forskellige aktører og tilbud på misbrugsområdet i Holstebro kommune.

9 8 Materialet foreligger ikke på nuværende tidspunkt, men eftersendes inden mødet. Misbrugspolitikken er udformet således, at den vil kunne rummes indenfor eksisterende økonomiske rammer. Visse målsætninger og handlingspunkter åbner dog op for udvidelsestemaer. En repræsentant fra Arbejdsmarkedsafdelingen er inviteret til at orientere om forslaget. Til orientering. Udkast til misbrugspolitik for Holstebro kommune af Orienteringen taget til efterretning, og forslaget anbefales P BE/AL/JJ - BU 7. Læseplan for kriminalpræventiv - og rusmiddelforebyggende undervisning på folkeskoleområdet i Holstebro Kommune. Udvalget for Børn og Unge behandlede på mødet den 25. januar 2007 forslag til læseplan for kriminalpræventiv - og rusmiddelforebyggende undervisning på folkeskoleområdet i Holstebro Kommune. Udvalget beslutttede: Læseplanen sendes til høring i skolebestyrelserne. Forslaget til læseplan var udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af 5 skoleledere fra Ny Holstebro Kommune, koordinator for projekt Narkoen ud af byen, SSP koordinator i politikredsen, misbrugsrådgiver og SSP koordinator i Holstebro Kommune. Læseplanen har nu været til høring hos samtlige skolebestyrelser.

10 9 Der er indkommet høringssvar fra alle skoler. Alle høringssvar er positive overfor læseplanen. Der er endvidere fremsendt kommentarer og forbehold fra fire skoler. Skolebestyrelsen på Tvis Skole foreslår at ændre forældreafsnittene, så der tages udgangspunkt i mere positive begreber som f.eks. Unges engagement og Unges drivkraft i stedet for Unges problemer. Skolebestyrelsen på Birkelundskolen mener det er vigtigt at der skelnes mellem en læseplan og en vejledning. Hvis det fremsendte materiale skal betragtes som en læseplan, findes læseplanen alt for omfattende. Skolebestyrelsen på Ulfborg Skole udtrykker bekymring for forholdet mellem emnemængden til behandling på forældremøderne i forhold til skolens tildeling af ressourcer af tid til disse møder. Skolebestyrelsen på Herrup Skole roser læseplanen, men hæfter sig ved, at læseplanens område ikke er lovbefæstet, hvorfor læseplanen må betragtes som værende vejledende. Det indstilles at forslaget til læseplan for: Læseplanen for kriminalpræventiv - og rusmiddelforebyggende undervisning vedtages uden ændringer. Alle skolebestyrelsers høringssvar. en følges BE/ALJ - BU Budget

11 10 Sagen er en genoptagelse fra mødet den Efter indstilling fra direktionen besluttede Økonomiudvalget den 28. marts 2007 at Holstebro Kommune arbejder med sundhedsområdet som det tværgående tema i servicestrategien, med følgende indsatsområder: Sundhed for børn og unge Den sunde arbejdsplads Et fokusområde med mange elementer Fokus på forebyggelse og afhjælpning af stress og udbrændthed samt stressudløste depressioner Idræts- og Motionspolitik Trafiksikkerhed Friarealer og aktivitetsmuligheder Temaet fokus på forebyggelse og afhjælpning af stress og udbrændthed samt stressudløste depression indgår i det overordnede tema den sunde arbejdsplads et fokusområde med mange elementer. De øvrige indsatsområder, der blev drøftet på Byrådets temadage, kan efter de enkelte fagudvalgs vurderinger behandles i de respektive udvalg, og indarbejdes i budgettet som anført i budgetvejledningen. De seks ovennævnte indsatsområder vil herefter indgå, som indsatsområder under kommunens overordnede sundhedspolitik, der forankres under Socialog Sundhedsudvalget. Arbejdet med at formulere sundhedspolitikken forløber i perioden april november 2007, hvilket er parallelt med arbejdet med de udvalgte indsatsområder i Byrådets servicestrategi. Endvidere er det besluttet, at budgetlægningen for tager udgangspunkt i det foreliggende budgetoverslag for korrigeret for - tekniske ændringer og budgetomplaceringer, der er foretaget siden budgetvedtagelsen herunder korrektioner vedrørende takster på tidligere amtsinstitutioner, - økonomiske konsekvenser af politiske beslutninger, der er truffet siden budgetvedtagelsen. Herudover har Økonomiudvalget tiltrådt, at udvalgene arbejder med udviklings- og afviklingsblokke. Forvaltningen har udarbejdet forslag til overordnede budgetforudsætninger med udgangspunkt i de vedtagne indsatsområder og indsatsområdet evidensbaserede programmer en koordineret vej til implementering af den sammenhængende børnepolitik

12 11 På mødet den 10. maj blev det besluttet: Udvalget udbad sig beregninger på de i det udsendte bilag opførte udviklingsemner som udgangspunkt i form af enhedspriser. Desuden overvejes følgende nye bidrag til listen over udviklingsemner inden næste møde: Anderledes opbygning af skoledagen, hvor der bl.a. gives mulighed for længere spisepauser i sammenhæng med sund skolemad. Dagtilbud til børn på 4. og 5. klassetrin Supplerende temaordninger a la Komtek Konsekvenser af regulering til Ministeriets vejledende timetal på skoleområdet Transportudgifter ved kørsel til Naturskole i Thorsminde, Hjerl Hede og andre kulturinstitutioner. Sagen genoptages på et ekstraordinært møde, torsdag den 24. maj, kl Der blev særskilt efterlyst en forvaltningsredegørelse vedr. pædagogisk praksis og ressourceforbrug og behov til undervisning og pasning af to-sprogede børn. Emnet tages op ved førstkommende lejlighed, når Udvalgets dagsorden rummer mulighed for det og er også på dagsordenen for Udvalgets temabesøg. Til Udvalgets drøftelse af målsætninger/delmålsætninger/resultatkrav samt budgetforudsætninger for Børn og Unge med udgangspunkt i styring og forudsætninger for budget Medsendt til mødet den 12. april Oversigt over tilpasning, udviklings- og afviklingsblokke eftersendes. Udvalget fremsender budgetforudsætninger, tilpasnings-, udviklings og afviklingsblokke til Økonomiudvalget. Udvalget tager generelt forbehold for det videre budgetarbejde.

13 12 Udvalget for Børn og Unge finder det i lyset af den igangværende strukturdebat med tilhørende høringer på skoleområdet og til dels også på dagtilbudsområdet ikke muligt at konkretisere afviklingsblokke på nuværende tidspunkt. En konkretisering bør efter Udvalgets opfattelse afvente høringerne i respekt for disse. Skolestrukturdebattens provenu er ikke afklaret på nuværende tidspunkt, men vil i flg. budgetaftalen for 2007 ud over besparelsesrammerne forblive indenfor området og vil derfor kunne anvendes til imødekommelse helt eller delvist af udviklingsemnerne. Udvalget for Børn og Unge finder endvidere, at det forventede provenu i forbindelse med rengøringsudbuddet på Udvalgets område bør forblive på området, og derfor også kan indgå som finansiering af udviklingsemnerne. Udvalget for Børn og Unge finder endeligt, at det vil være hensigtsmæssigt at afvente resultatet af økonomiaftalen mellem KL og regeringen bl.a. i lyset af Familie- og arbejdslivskommisionens 31anbefalinger på det familiepolitiske område, der efter Udvalgets opfattelse kan forventes at tilføre området midler til imødekommelse af tilpasnings- og udviklingsemner BE/FL - BU Sundhed for børn og unge 9. Økonomiudvalget besluttede på mødet den 28. marts 2007, at Holstebro Kommune arbejder med sundhedsområdet som det tværgående tema i Byrådets Servicestrategi. Fem udvalgte indsatsområder på de respektive fagudvalgsområder vil herefter indgå som indsatsområder under kommunens overordnede sundhedspolitik, der forankres under Social- og Sundhedsudvalget. De fem udvalgte indsatsområder er: - Sundhed for børn og unge - Den sunde arbejdsplads - Idræts- og motionspolitik - Trafiksikkerhed - Friarealer og aktivitetsmuligheder

14 13 Arbejdet med at formulere sundhedspolitikken forløber i perioden april - november 2007, hvilket er parallelt med arbejdet med de udvalgte indsatsområder i Byrådets servicestrategi. Sundhedspolitikken vil være en paraply over de øvrige politikker, der udarbejdes inden for de enkelte fagområder. Der er tidligere i forbindelse med Byrådets temamøde 1. og 2. marts 2007 udarbejdet et oplæg vedr. indsatsområdet Sundhed for børn og unge på Udvalget for Børn og Unges område. Det til Byrådets temadage 1. og 2. marts 2007 udarbejdede oplæg om Sundhed for børn og unge indstilles som grundlag for det fortsatte arbejde på Udvalget for Børn og Unges område med den tværgående sundhedsindsats. Konsekvenser Forslaget indebærer i sin nuværende form ikke budgetkonsekvenser udover gældende rammer. Oplæg om Sundhed for børn og unge. en følges AL - BU 10. Partnerskab om folkeskolen Partnerskab om folkeskolen er en aftale mellem 35 kommuner og KL. Holstebro Kommune er tilmeldt projektet og har deltaget i startfasen.

15 14 Partnerskabet formål er at understøtte ambitiøse og dokumenterbare resultater i kommunernes arbejde med at udvikle folkeskolen. Partnerskabet vil øge elevernes udbytte af undervisningen ved at styrke deres faglige niveau, udvikle deres kreativitet, innovations- og problemløsningskompetence samt evne til at samarbejde. Partnerskab om folkeskolen består af to ligeværdige og selvstændige partnerskaber P1 og P2 - med deltagelse af henholdsvis 17 og 18 kommuner. KL deltager i begge. Holstebro er med i P2 sammen med 17 andre kommuner fra hele landet. Partnerskabet er enige om tre indsatsområder, der direkte eller indirekte understøtter målet om at øge elevernes udbytte af undervisningen. Disse indsatsområder, som udgør en fælles kerne i partnerskabet, er: Ledelse Evalueringskultur, herunder kvalitetsrapporter Faglighed og inklusion/specialpædagogisk bistand Den enkelte kommune vælger at arbejde med mindst to og gerne alle tre af disse indsatsområder som led i partnerskabsprojektet. Det indstilles, at Holstebro Kommune deltager i projektet. Konsekvenser Til at dække partnerskabernes udgifter til møder, konferencer, transport, konsulenttimer, eksterne serviceydelser, udvikling af statusanalyse, kommunikation og sekretariat bidrager hver kommune med kr. pr. år i 2007, 2008 og Kl bidrager med økonomiske og personalemæssige ressourcer. Aftale om partnerskab om folkeskolen mellem 35 kommuner og KL en følges.

16 15 Udvalget ser en værdi i, at der også arbejdes med det tværfaglige samarbejde mellem pædagoger og lærere G01/ BE/AL - BU 11. Arbejdstidsaftale for børnehaveklasseledere og lærere Sagen er en udsættelse fra mødet den De tre nuværende lokale aftaler med Holstebroegnens Lærerkreds om børnehaveklasselederes og læreres arbejdstid har været til forhandling mellem Lærerkreds og Kommune. Formålet med forhandlingerne er at der indgås aftaler på kommuneniveau, hvor det vurderes at have en positiv indflydelse på det pædagogiske og administrative arbejde på skolerne. De tre nuværende aftaler har været udgangspunkt for forhandlingerne. Forslaget er forhandlet med forbehold for politisk godkendelse i Udvalget for Børn og Unge. Aftale mellem Holstebroegnens Lærerkreds og Holstebro Kommune om arbejdets tilrettelæggelse for lærere og børnehaveklasseledere for skoleåret 2007/08. Til godkendelse. en følges.

17 G BE/AL - BU Udtræden af skolebestyrelsen Birkelundskolen Ali Moussa Al Maanaki, skolebestyrelsesmedlem ved Birkelundskolen ansøger om at udtræde af skolebestyrelsen for resten af funktionsperioden. Der henvises til styrelsesvedtægtens 37. Ønsket om udtræden er begrundet med arbejdsmæssige årsager. Ansøgningen kan imødekommes under henvisning til Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 903 af 26. september 2005 kapitel 10, 37, stk. 1 En suppleant kan indtræde ved Ali Moussa Al Maanakis fratræden. Forvaltningen indstiller, at ansøgningen imødekommes. Ingen. en følges P21/ BE/AL - BU ØK BY Tag på Ejsing Skole samt omkloakering og asfaltering af skolegård på Herrup Skole. I Ejsing Skoles behovsbeskrivelse for vedligeholdelsesarbejder og bygningssyn 2006, er der beskrevet et behov for at Ejsing Skole får lagt nyt tag på bygningerne, da tagdækningen har omfattende skader.

18 17 I besigtigelsesrapporten vedr. tagbelægning, opridses der to mulige løsninger: 1) Genopretning og vedligehold af den eksisterende tagbelægning, og 2) Udskiftning til ny tagbelægning. På anlægsbudgettet for 2007 er der afsat kr. til denne opgave. Der er nu udarbejdet et projekt der omfatter udskiftning af utæt tag over nyrenoveret bibliotek / EDB (gl. gymnastiksal) til kr. Samt forslag til renovering af tage over klasser, faglokaler og administration til kr. Der er endvidere afsat kr. til omkloakering og asfaltering af skolegården i Herrup. Udtalelse fra Økonomisk Forvaltning vil foreligge på mødet. Udvalget for Børn og Unge indstiller til Økonomiudvalget og Byrådet, at der meddeles anlægsbevilling og frigives rådighedsbeløb på kr. til udskiftning af utæt tag på Ejsing Skole samt kr. til omkloakering og asfaltering af skolegården i Herrup. Projekterne finansieres af de afsatte midler på anlægsbudget 2007 og af puljen til skoleudbygning. Projektbeskrivelse udarbejdet af Teknik og Miljø, Bygningsafdelingen. Rapport vedr. tag på Ejsing Skole Udvalget for Børn og Unge indstiller til Økonomiudvalget og Byrådet, at der meddeles anlægsbevilling og frigives rådighedsbeløb på kr. til udskiftning af utæt tag på Ejsing Skole samt kr. til asfaltering af skolegården i Herrup. Der lægges tag af pap uden eternit, hvilket er årsagen til besparelsen i forhold til sagsfremstillingen. Projekterne finansieres af de afsatte midler på anlægsbudget 2007.

19 A BE/MD BU Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse Sagen er en udsættelse fra mødet den Udvalget for Børn og Unge har på møderne den 18. januar og 8. februar 2007 drøftet nye strukturer og ledelse på dagtilbudsområdet. På udvalgets møde den 29. marts 2007 blev der nedsat i alt 10 arbejdsgrupper, som hver fik til opgave at udarbejde en hvidbog om et givet emne med udgangspunkt i de spørgsmål, som forelå fra dialogmøderne afholdt 19., 21. og 22. marts 2007 med daginstitutionsbestyrelserne. Der foreligger nu 10 hvidbøger: 1. Områdeopdeling, lokalområder og geografi. 2. Kvalitetssikring og udvikling i dagtilbud. 3. Institutionernes sammensætning/aldersgrupper. 4. Organisering af specialtilbud og støtte til børn med særlige behov. 5. Integration. 6. Fælles ledelse. 7. Samarbejdet mellem institutioner og skoler/overgange. 8. Visioner og rammesætning for skolefritidshjem. 9. Fleksible åbningstider. 10. Pasningsordninger klassetrin. Hvidbøgerne forelægges udvalget til drøftelse med henblik på prioritering og planlægning af det videre arbejde på kort og på lang sigt, herunder beslutning om evt. emner til høring. Udsendt til mødet den Hvidbøgerne er modtaget og læst af Udvalget med stor interesse. Hvidbøgerne indeholder meget til inspiration for det arbejde, der er i gang på området, og som vil komme til at foregå.

20 19 Udvalget finder det hensigtsmæssigt under hensyntagen til igangværende ændringstiltag på området og den forestående ferieperiode, at høringer på udvalgte områder foregår i efteråret Udvalget forventer at gennemføre høringer på følgende områder i efteråret 2007 Ledelsesforhold (hvidbog nr. 1 og 6) Integration (hvidbog nr. 5 og 3) (indgår i temadebat i Byrådet i efteråret 2007) Pasningsordninger klassetrin (hvidbog nr. 10) indgår i baggrundsmaterialet vedr. budget Med baggrund i hvidbogen om Fleksible åbningstider (hvidbog nr. 9) gøres emnet til genstand for nærmere vurdering i efteråret. Sagen genoptages efter sommerferien P BE/MD - BU Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem - fortsat Sagen er en udsættelse fra mødet den Sammenlægningsudvalget besluttede i forbindelse med vedtagelsen af budget 2007, at man skulle omdanne fritidshjem til skolefritidshjem og samtidig hæve forældrebetalingen til 40 %. Udvalget for Børn og Unge drøftede emnet: Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem på udvalgsmødet den 8. februar I forlængelse af dette møde er, processen indledt med henblik på at omdanne de institutioner der kun indeholder fritidshjem til skolefritidshjem. Forvaltningen lægger herefter op til næste fase for omdannelse af fritidsafdelinger i integrerede institutioner.

21 20 Afslutningsvis forslag til en tredje fase der vedrører de selvejende institutioner og puljeinstitutioner. På udvalgets møde den 8. marts 2007 præsenterede forvaltningen et oplæg til mulige løsninger i de enkelte distrikter (indhold) og procedure for inddragelse af institutions- og skolebestyrelser (proces). Oplægget blev tilrettet og suppleret i henhold til de faldne bemærkninger. Udvalget besluttede: at der - som start på en høring - indkaldes til møde for bestyrelsesformænd og ledere ved de berørte skoler og institutioner, mandag den 26. marts 2007, kl Forskellige løsningsmuligheder gennemgås med udgangspunkt i de respektive skoledistrikter; oversigt over de generelle løsningsmuligheder udsendes sammen med mødeindkaldelsen, at mødet den 26. marts efterfølges af en egentlig høring, hvor de enkelte institutioner og skoler får mulighed for at indsende bemærkninger til forslagene. Høringsfristen er den 16. april, kl , at debat og beslutninger skal koordineres med resultater af skolestrukturdebatten og omvendt. Distrikterne Birkelund, Sct. Jørgen, Skave og Idom-Råsted afventer yderligere afklaring. Udvalget besluttede på mødet den : Sagen genoptages på det ekstraordinære møde den 24. maj 2007 i sammenhæng med drøftelse af de indsendte hvidbøger. Til Udvalgets drøftelse. Ingen. Birkelundskolens distrikt: SFH1 på Birkelundskolen, SFH2 i Trekanten. Herefter er der mulighed for etablering af vuggestue- og børnehavepladser på Wagnerhus.

22 21 Sct. Jørgens Skoles distrikt: Jættehøj Børne- og Ungdomscenter og Jættehøj Fritidshjem og -Børnehave sammenlægges og modtager SFH1 og SFH2 børn fra Sct. Jørgens Skole. Børnehavebørnene fra Jættehøj Fritidshjem og -Børnehave tilbydes pladser i de nærliggende børnehaver. Der optages forhandlinger med Nørrelandskirkens Fritidscenters bestyrelse vedr. institutionens fremtidige status. Skave distrikt: Afventer resultatet af skolestrukturdebatten. Idom-Råsted distrikt: Institutionens ønske om at fortsætte som puljeinstitution imødekommes. Ole Stride (V) deltog ikke i behandlingen af sagen vedr. Skave distrikt BE/MD BU - ØK - BY Pladskapacitet i dagtilbud: Ryde skoledistrikt Vurderingen af behovet for pladser tager afsæt i følgende forudsætninger: Sikring af en dagpasningskapacitet til småbørn 0-5 år, så pasningsgarantien kan efterleves Prognose 2005, korrigeret med faktiske data fra 2007 At børn primært skal passes i eget distrikt Pasningsprocent: 70% for 0-2 årige,100% for 3-5 årige, 90% for 6-8 årige, og 75% for 9-10 årige, dog differentieret for enkelte distrikter Givne vilkårsændringer i dagpasningsstrukturen som følge af rekrutteringsvanskeligheder og afgang i dagplejen Ryde skoledistrikt

23 22 I forlængelse af udvalgets møde den 26. april, hvor udvalget besluttede at Gården i Ryde bevarer sin status som puljeinstitution. Driftstilskud vedr. skolebørn reguleres, så det svarer til nettodriftsudgiften for skolefritidshjem besluttede udvalget endvidere at aflægge institutionen et besøg den 3. maj med henblik på at besigtige mulighederne for udvidelse af den fysiske kapacitet. I forlængelse heraf kan der oplyses følgende: Samlet set beregnes arealkravet for dagtilbud i primære og sekundære rum til 3,5 kvm. pr barn. Gården råder samlet over 229 kvm. til grupperum og alternative rum. Dette svarer til 65 børn. For at matche arealkravene til det antal 4-9 årige børn, der har brug for dagtilbud i Ryde, skal Gården udvides med min. 63 kvm. hertil kommer gang, garderobeareal mv. som ikke medtages i ovenstående arealopgørelse. Hvis Gårdens målgruppe udvides til at også at omfatte et tilbud til børn på 3 år skal Gården ved uændret pasningsfrekvens udvides med min. 74 kvm. hertil kommer ligeledes gang, garderobeareal mv. Udbygningsmuligheder: Teknisk forvaltning har udarbejdet nedenstående overslag. Byggetid efter beslutning Overslagspris og projektering Indretning af 84 m2 loft min. 5 mdr Tilbygning min. 5 mdr Pavillon min. 3 mdr. Hertil inventar Forvaltningen indstiller: at Udvalget for Børn og unge anbefaler, at der laves til tilbygning til Gården i Ryde at Udvalget for Børn og unge fremsender sagen til økonomiudvalg og Byrådet med ansøgning om anlægsbevilling og anmodning om frigivelse af et rådighedsbeløb på kr. at projektering af opgaven iværksættes snarest muligt at projektet finansieres inden for udvalgets eget anlægsbudget (SKUB midler)

24 23 Ingen. Supplerende oplysninger Demografi Ryde skoledistrikt 2007: 0-2 år: 45 børn 3-5 år: 58 børn 6-9 år: 69 børn Gården i Ryde modtager børn i alderen 4 til 9 år. 4-9 år: år: 117 Befolkningstallet vil i følge prognosen være stabilt, når der korrigeres for det nuværende udgangspunkt. Der er pr. 1. maj 2006 indskrevet 83 børn på Gården i Ryde, hvilket svarer til en pasningsfrekvens på 86% af målgruppen. Udvalget for Børn og unge anbefaler, at der laves en tilbygning på 84 kvadratmeter til Gården i Ryde fremsender sagen til Økonomiudvalg og Byrådet med ansøgning om anlægsbevilling og anmodning om frigivelse af et rådighedsbeløb på kr. projektering af opgaven iværksættes snarest muligt projektet finansieres inden for udvalgets eget anlægsbudget (SKUB midler) Økonomisk forvaltning har ingen bemærkninger til projektet. Pressen Intet. 17.

25 Eventuelt Intet.

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde i Udvalget for Børn og Unge Den 24. maj 2007, kl. 08.00-12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 02. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Udtræden af skolebestyrelsen Ellebækskolen 4. Vakant skolelederstilling 5. Vakant skolelederstilling

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 Side 1 af 16 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 25. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007 B&U 3. Dagtilbud - Forældrebetaling 2008 4. Dagtilbud - Omlægning

Læs mere

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl

REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge den 08. marts 2007 i lokale 188, kl REFERAT Temamøde Udvalget for Børn og Unge i lokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Rusmiddelpolitik for aldersgruppen 12 24 år - tema 3. Anbringelser af børn og unge på døgninstitution og socialpædagogiske

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde i mødelokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Tema: Budget 2008 3. Tema: Organisering, udvikling og ledelse 4. Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 Side 1 af 13 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 29. november 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Dagtilbud - omlægning af pladser FOA - Dialogmøde omkring det kommunale grundlag - 3. herunder

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4. Side 1 af 18 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 11. oktober 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - B&U 3. Det kommunale grundlag for optagelse i dagtilbud - visitationskriterier 4.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 26. april 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 26. april 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Udvalgets temabesøg 4. Harmonisering af ledelsestid 5. Aftale mellem KL og regeringen om udmøntning af

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 Side 1 af 17 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 24. januar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 2007 - Thorsminde skole og Udsigten 3. Dagtilbud - Etablering af 72 pladser (0-2

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 Side 1 af 14 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 27. marts 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Nyt Kultur- og Fritidscenter Borbjerg-Hvam.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 Side 1 af 5 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 ÅBEN DEL 1. Skolestrukturdebat 2007 Side 2 af 5 Økonomiudvalget den 14. august 2007 kl. 08.00 Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl EKSTRAORDINÆRT MØDE REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Torsdag d. 4. januar 2007 LOKALE 188, Rådhuset - kl. 08.00. EKSTRAORDINÆRT MØDE 1. Meddelelser 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud i partnerskab mellem Holstebro

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag.

Redegørelse I forhold til formålet med Børnerådsdagen og processen frem til dagen fastholdes det oprindelige forslag. Møde i DAGSORDEN med beslutninger (omfter punkterne 1 8) Fraværende med afbud: Tine Landin Meddelelser a. Udvikling i børnetallet set i forhold til prognosen (distriktopdelt). 2002000505 Faktisk befolkning

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft. 1 of 8 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 10. september 2015 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 25. januar 2007, kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge den 25. januar 2007, kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge, kl. 12.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Virksomhedsplan for Ungdommens Uddannelsesvejledning, UU Nordvestjylland 3. Evaluering af skolerigsdagen 4. Skoleudbygningsplan

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl.

Referat af skolebestyrelsesmøde. Dato: 18/6 2014. Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. Referat af skolebestyrelsesmøde Dato: 18/6 2014 Kl. 17.00 ( bemærk) (ny bestyrelse er inviteret til kl. 18- der er spisning kl. 19) Afbud fra: Peter, Flemming Tilstede: Sted: Ellekildeskolen Punkter til

Læs mere

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl

Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt kl Referat af Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 28. okt. 2008 kl. 18.30 Til stede: Elevrådsrepræsentanterne deltager til og med pkt. 5 Palle Mogensen (PM), Lisbeth Rønnow (LR), Lisbeth Pontoppidan (PO), Karen

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F), Næstformand - Birgitte A. Rasmussen (V),

Læs mere

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring

Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring Pkt.nr: 7 Normeringen i fritidshjem og klubber, indskrivningsåret 1999/2000 og virkn. Leg/Læring. 223933 Indstilling: at Skoleudvalget oversender sagen til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen med anbefaling

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10

Skolepolitik for Aabenraa Kommune. Side 1 af 10 Skolepolitik for Aabenraa Kommune 2009 Side 1 af 10 Skolepolitik i Aabenraa Kommune Indledning Børne- og Undervisningsudvalget gennemførte i perioden november 2007 februar 2008 en række dialogmøder med

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016

Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Undervisnings- og Børneudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: SUNDHEDSFREMME og FOREBYGGELSE Sundhedspolitik (tværgående) Sundhedsplejen tilbud til småbørnsfamilier Sundhedsplejen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune

Styrelsesvedtægt for Gladsaxe Kommunes skolevæsen 2010. Styrelsesvedtægt. for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune Børne- og kulturforvaltningen 2010 1 2 Indhold Skolebestyrelsen... 4 Sammensætning og valg... 4 Mødevirksomhed... 5 Beføjelser...

Læs mere

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver,

Læs mere

REFERAT fra møde i Social- og sundhedsudvalget Tirsdag den kl i mødelokale 188

REFERAT fra møde i Social- og sundhedsudvalget Tirsdag den kl i mødelokale 188 ÅBEN, GENEREL DEL: REFERAT fra møde i Social- og sundhedsudvalget Tirsdag den kl. 13.00 i mødelokale 188 1. Misbrugspolitik for Holstebro Kommune. 2. Temadrøftelse vedr. økonomisk hjælp til tandbehandling

Læs mere

Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskoleloven godkende skolens budget indenfor de rammer, der er givet af kommunalbestyrelsen.

Skolebestyrelsen skal i henhold til folkeskoleloven godkende skolens budget indenfor de rammer, der er givet af kommunalbestyrelsen. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Referat Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Torsdag den 28. marts kl. 17.00 19.30 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Nikoline, Sol, Thomas, Theis Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 43 Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14.

Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 19. februar 2003 kl. 14. Børn og Ungeudvalget den 19. februar 2003 Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 19. februar 2003 kl. 14.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, Selim Yumuk, Anette Lauge

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 8 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 9. februar 2005 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Personsag 2. Fritidstilbud for vidtgående handicappede

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 Side 1 af 21 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 20. december 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Sorggruppe - ansøgning 2007 3. Orientering til udvalget om den aktuelle pladssituation 4. Dagtilbud

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007

REFERAT. fra. ekstraordinært møde i. Økonomiudvalget den 9. januar 2007 REFERAT fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget den 9. januar 2007 ÅBEN DEL 1. Frivillige organisationers indsamling af papir og pap i Ny Holstebro Kommune 2. Ansøgning om skoleintegreret musiktilbud

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 16 ONSDAG DEN 28. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 28. november 2007 Side: 2 Uden for dagsordenen mødes

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes dagtilbud Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten (inkl. bilag) fastsættes

Læs mere

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017

Rubrik. Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år. Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Rubrik Sundhed og trivsel for børn og unge i alderen 0-30 år Sundhedsfremme- og forebyggelsesstrategi for perioden 2014-2017 Social og Sundhed Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 VISION...

Læs mere

Plan- og Budgetgrundlag Børn og Unge

Plan- og Budgetgrundlag Børn og Unge Plan- og Budgetgrundlag 2017-2020 Børn og Unge 1.0 Indledning Udvalget for Børn og Unge omfatter følgende driftsområder: - Folkeskolen mv. - Dagpasning af børn - Rådgivning Børn og Unge arbejder med afsæt

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt.

Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt. Referat fra Skolebestyrelsesmøde nr. 2: Onsdag d. 10. august 2016 kl 19:00-21:00 på Øster Brønderslev Centralskole. Afbud: alle mødt på nær elevrepræsentanter, som endnu ikke er valgt. Referat fra 16.

Læs mere

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014 Årsplan i Kultur- og sudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

R E F E R A T fra ekstraordinært møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den 14. august 2007 kl i mødelokale 188

R E F E R A T fra ekstraordinært møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den 14. august 2007 kl i mødelokale 188 R E F E R A T fra ekstraordinært møde i Social- og sundhedsudvalget tirsdag den 14. august 2007 kl. 13.00 i mødelokale 188 ÅBEN, GENEREL DEL: 1. Orientering om deltagelse i tværkommunal projektansøgning

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere

Indstilling. Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen

Indstilling. Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 15. september 2011 Friere rammer for placering af fag på lavere klassetrin samt adgang for lærere til at varetage undervisningsopgaver i børnehaveklassen

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Notatark Revision 2018 Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Denne styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Kolding Kommune er vedtaget af Byrådet i Kolding efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune Styrelsesvedtægt og Bilag til styrelsesvedtægten udgør Holbæk Kommunes styringsgrundlag for den kommunale folkeskole. Vedtægt og bilag bygger på Folkeskolelovens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Side 1 af 6 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Rebild Kommune Styrelsesvedtægten udgør, sammen med relevante bilag, rammen for drift af kommunale dagtilbud i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten

Læs mere

Socialudvalget 2002-05 Referat

Socialudvalget 2002-05 Referat Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 25-november-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 15,00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 22,05 Mødested: Lokale 2 Udsendelsesdato: 20-11-2002 Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Kapitel I: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen.

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for institutionsbestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dag- og fritidsinstitutioner

Styrelsesvedtægt for institutionsbestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dag- og fritidsinstitutioner Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for institutionsbestyrelser i Furesø Kommunes kommunale dag- og fritidsinstitutioner Dato:30.05.2007 Initialer: str/gn Dag- og fritidsinstitutionernes formål 1 Furesø Kommune

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 Side 1 af 27 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 30. august 2007 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 3. Mødekalender for 2008 - Byråd og stående udvalg 4. Skolestrukturdebat 5. Suppleringsvalg

Læs mere