Rock-solid sustainability

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rock-solid sustainability"

Transkript

1 Rock-solid sustainability

2 Et konstruktivt bidrag En bæredygtig fremtid kræver en afbalanceret indfaldsvinkel til miljøet, sociale aspekter og økonomiske løsninger. Uden disse tre elementer vil bæredygtighed være en illusion frem for en rock-solid realitet. Lokal produktion Rockwool har 26 fabrikker verden over. De fleste ligger i nærheden af råvareleverandører og kunder, hvilket reducerer produktionen af drivhusgasser forårsaget af transport. Lidt strækker længere 1 kubikmeter sten svarer til kvadratmeter loftplader i 15 mm tykkelse, som er tilstrækkeligt til at dække otte tennisbaner. Ubegrænsede råvarer Hvert år producerer jorden gange mere sten, end Rockfon og Rockwool forbruger.

3 Historien forpligter Rockfon er den førende leverandør af akustiske løsninger baseret på stenuld og er et datterselskab af Rockwool International verdens største producent af stenuld med over 70 års erfaring. Et stærkt engagement I mange år har Rockfon og Rockwool gjort en indsats for at reducere påvirkningen af miljøet. Dette engagement udspringer af rodfæstede værdier, og udviklingen publiceres jævnligt i en miljørapport, der kan downloades på En solid kilde af vedvarende materialer Sten er en af de primære råmaterialer, der anvendes til fremstilling af Rockfon og Rockwool stenuldsprodukter. Hvert år skaber vulkansk aktivitet og pladetektonik ekstremt store reserver af denne sten, hvilket gør materialet til en vedvarende kilde.

4 Reduceret påvirkning af miljøet Rockfons/Rockwools fremstillingsprocesser bliver konstant overvåget og forbedret på vigtige områder, såsom øget energieffektivitet, begrænset vandforbrug, omdirigering fra deponeringsanlæg og recirkulering af industriaffald. Som ringe i vandet Vand er en begrænset ressource i mange dele af verden, så det er vigtigt at bruge så lidt vand som muligt. For eksempel indsamler og benytter mange Rockwool fabrikker regnvand for at begrænse brugen af drikkevand. Rockwool og Rockfon har reduceret det samlede vandforbrug med 10 % fra 2005 til Værdien ved genanvendelse Rockwools og Rockfons fabrikker modtager årligt tons affaldsmaterialer fra andre industrier - hvilket er seks gange mere affald end fabrikkerne sender til deponering. Fremragende klassificering I 2011 tildelte det globalt anerkendte Carbon Disclosure Project Rockwool en score på 86 points for virksomhedens miljørapportering. Dette placerer Rockwool Gruppen i TOP 10 blandt nordiske rapportører. Reducering af affald Basalt antracit og genbrugsmaterialer smeltes ved temperaturer over 1500 C for at lave stenuld. På dette niveau brændes organisk affald rent til at producere energi og reducerer dermed fabrikkens forbrug af fossile brændstoffer.

5 Undgå deponering I dag bliver 95 % af Rockwools og Rockfons produktionsaffald enten genbrugt internt eller solgt til andre industrier som råmateriale til brug i deres fremstillingsprocesser. For yderligere at reducere affaldsmængden har Rockwool investeret over 30 millioner euro i genbrugsanlæg i 2009 og Reducering af CO 2 -udledning Ifølge en eksternt verificeret vurdering sparede den samlede portefølje af Rockwool produkter solgt i 2009 (inklusive Rockfon produkter), 4 milliarder tons CO 2, hvilket svarer til den samlede CO 2 -udledning i Indien, Rusland og Tyskland. Genbrugt og genbrugeligt Rocfon stenuldsprodukter indeholder op til 84 % genbrugsmateriale samt vedvarende naturmateriale, og de kan genbruges fuldstændigt på enhver Rockwool fabrik med et briketteringsanlæg efter endt levetid. Klar miljøstyring Alle fabrikker, hvor der fremstilles Rockfon produkter, opererer i overensstemmelse med Rockwools strenge, miljø håndteringssystemer, der kræver vedvarende forbedring og implementering af minimumstandarder. Ydermere er to af tre Rockfon fabrikker ISO certificerede. Effektiv energibesparelse Rockwool Gruppen forbedrer kontinuerligt energieffektiviteten på sine fabrikker. For eksempel er fem gamle produktionslinjer blevet erstattet med fire højeffektive opgraderinger, der giver en besparelse på 3,4 millioner euro årligt i energiomkostninger. Disse mål reducerer ligeledes CO 2 -udledningen.

6 Forbedret livskvalitet for mennesker Det er ikke kun Rockfons akustiske løsninger, der spiller en vigtig rolle i skabelsen af sunde omgivelser i miljøer, hvor vi lærer, arbejder og restituerer. Rockfon er også engageret i helbredet og sikkerheden for medarbejdere, leverandører og installatører. En tydelig forskel Ved at installere et Rockfon loft i et kontor på 120 m² kan man reducere støjniveauet med 6 db, hvilket svarer til at eliminere 75 % af den oprindelige støj i rummet. Mindre støj på agendaen I åbne kontorlandskaber siger 60 % af medarbejderne, at støj er den mest forstyrrende faktor. Julian Treasure, Sound Business, 2007

7 Lyd der føles rigtig Rockfons akustiske loftløsninger bidrager positivt til at fjerne akustiske stressfaktorer fra indemiljøet og bidrager dermed til forbedring af brugernes velbefindende. Hold på en hemmelighed I arbejdsmiljøer såsom hospitaler, kontorer og hoteller er privatliv og muligheden for at føre fortrolige samtaler afgørende. Ud over at levere produkter med høje niveauer af akustisk komfort har Rockfon udviklet specifikke løsninger, der leverer fremragende lydisolering. Luk solskinnet ind Dårlig belysning kan virke anstrengende på øjnene og medføre træthed, mens naturligt og kunstigt lys har en påvist positiv indvirkning på en persons humør, effektivitet og stressniveau. Høje lysrefleksioner er med til at gøre effektiv brug af tilgængeligt lys. Rockfons matte, hvide lofter er højrefleksive (85-86 %) og sørger for en jævn spredning af lyset. Avanceret brandsikkerhed Brandsikker stenuld er basis for alle Rockfon loftprodukter, og de fleste er klassificeret i klasse A1. I tilfælde af brand hverken brænder de, smelter eller danner røg af betydning. Dette giver mere tid til at forlade bygningen, øger den generelle brandsikkerhed og begrænser bygningsbeskadigelse. Dokumenteret sikkerhed Rockfon produkter imødekommer de lovmæssige krav til indendørs luftkvalitet og indeklima, og Rockfon loftplader er certificeret i henhold til nedenstående uafhængige certifikater. Alt i alt dokumenterer disse certifikater, at produktet efterlever kravene til flygtige, organiske komponenter (VOC), formaldehyd, ammoniak, carcinogener, partikelafgivelse, lugte, bionedbrydelighed og fibre.

8 Opbygning af holdbare økonomiske løsninger Rockfon løsninger giver arkitekter mulighed for at realisere deres vision med et loft, der øger medarbejdernes produktivitet, giver omkostningbesparelser for bygningens ejer og bidrager til bedre velbefindende. Gør en forskel lokalt Rockfon er medfinansieringspartner i en langfristet CO 2 -reduktionsplan i en familieledet keramikfabrik i Brasilien. Projektet stræber efter at reducere skovrydning og forbedre luftkvaliteten i lokalsamfundet og reducere CO 2 - udledning ( Endvidere støtter Rockfon SOS børnebyerne i Benelux (center for sunde skoler). God akustik = bedre produktivitet 70 % mener, at deres produktivitet ville være bedre, hvis deres arbejdsmiljø var mindre støjende. Kilde: Arbejdsmiljøforskningen: Støj fra menneskelige aktiviteter. Source : Danish National Research Centre for the Working Environment: Noise from human activity.

9 Forbedring af indemiljøet Kvaliteten af indemiljøet kan forårsage helbredsproblemer. Rockfon lofter kan bidrage betydeligt til at øge medarbejdernes produktivitet ved at forbedre den akustiske komfort. Bygget til at holde Det er vigtigt at bruge materialer, der kan modstå slitage ved daglig brug og periodisk ombygning. Rocfon loftplader leveres med en 15-års garanti og fremragende modstandsdygtighed over for håndtering og fugtighed. De forbliver plane og begynder ikke at hænge under fugtige forhold, hvilket gør dem meget omkostningseffektive over tid. 15 YEAR 15 YEAR 15 YEAR GUARANTEE 15 YEAR 15 YEAR Til gavn for flere Rockwool Fonden er den største aktionær i Rockwool International. Rockwool Fonden blev grundlagt i 1981 og understøtter videnskabelige, humanistiske, kunstneriske og sociale aktiviteter og bidrager desuden til forbedring af miljømæssige forhold og udvikling. Læs mere på Langsigtet perspektiv Idet organisationer udvikler sig, bliver kontorindretningen nødt til at være fleksibel. Rockfon lofter er meget fleksible og alsidige. De er designet til at spare tid, arbejdsindsats og reducere affald under installation og vedligeholdelse. De giver også nem adgang til skjulte serviceinstallationer. Alt dette er med til at gøre rummene mere fleksible. Bedre energieffektivitet Rockfon produkter har en høj varmeisoleringsværdi og kan ved nogle løsninger desuden bidrage til at reducere energiforbruget. Den høje lysrefleksion fra Rockfon produkternes overflader er ligeledes med til at spare energi ved belysning. Løsninger såsom akustiske flåder, bafler og vægabsorbenter bidrager til forøget energieffektivitet for termoaktive konstruktioner, idet de tillader fri bevægelse af luften i rummet, og samtidig leverer de akustisk komfort.

10 Certificerede bygninger Med den stigende bevidsthed om vigtigheden af akustisk komfort i bygninger øges efterspørgslen efter akustiske lofter i bæredygtige bygninger. Bygningscertifikater Hvad enten du ønsker at skabe en mere bæredygtig bygning eller få den certificeret gennem BREEAM (UK), HQE (FR), DGNB (DE), LEED (USA) eller et andet program, hjælper Rockfon produkter dig med at opnå dette mål. Det er ikke længere nok, at bygninger ganske enkelt er grønne. Det der kræves, er en holistisk, bæredygtig indfaldsvinkel, der beskytter miljøet, sikrer brugernes gode helbred samt udgør sunde investeringer. Med en lav vægtfylde har Rockfon produkter en minimal indvirkning på miljøet i forhold til hele bygningen. Ydermere leverer Rockfon højt fleksible og holdbare, akustiske løsninger, der kan øge medarbejderproduktivitet og brugernes velbefindende og dermed bidrage aktivt til en bygnings bæredygtighed generelt. Produktcertificering For at understøtte Rockfon produkternes miljøprofil har vi samlet et antal miljømæssige produkterklæringer EPD (Environmental Product Declaration). Sammen med andre certifikater og prøver, der bekræfter de akustiske egenskaber, den lave partikelafgivelse samt brandsikkerhed, er EPD erne blot en lille del af Rockfons dokumenterede bidrag til bæredygtigheden i ethvert byggeri. Bæredygtige produktforbedringer Ved at eliminere brugen af aluminiumsfolie på visse Rockfon loftplader, blev der sparet over 100 tons CO 2 i løbet af blot et år. Bæredygtige bygninger i Europa Certificerede, bæredygtige byggerier i Europa forventes at firdobles til 687 millioner kvadrameter i BRE (UK) Rockfon har for nylig gennemført den strenge, uafhængige BRE livscyklusanalyse. Resultaterne bekræftede, at det testede Rockfon loftsystem har den laveste Ecopoint score hidtil. FDES (Frankrig) I Frankrig er ca. 90 % af Rockfon produkterne dækket af det franske French EPD Fiches de Déclaration Environnementale et Sanitaire, også kendt som FDES.

11 Genanvendt up-cycling Aflastning af deponeringsanlæg For at reducere belastningen af deponeringsanlæg returnerer installatørerne i stigende grad overskydende materialer og Rockfon loftplader fra renoverings- og nedrivningsarbejder til genbrug. Rockfons recirkulering er up-cycling. Ved traditionelt genbrug kan produkter fra genbrugte materialer være af ringere kvalitet, end produkter fra nye materialer. Rockfon up-cycler affaldsprodukter til nye fibre, der har nøjagtig samme kvalitet som dem, der er lavet af nye materialer. Up-cycling på to hospitaler i London Som en del af det massive genanvendelsesprojekt for hospitalerne Barts og The Royal London (over m² lofter) har Rockfon genbrugt alle overskudsmaterialer og up-cycled disse på den lokale Rockwool fabrik. Indsamling og up-cycling Up-cycling af Rockfon produkter kan udføres på enhver Rockwool fabrik med et briketteringsanlæg. Denne proces finder sted så tæt som muligt på indsamlingsstedet for at minimere behovet for unødvendig transport og CO 2 -udledning. Rockwool har igangsat returneringsprogrammer i udvalgte lande, og der kommer løbende flere til.

12 Få mere at vide om Rockfon og bæredygtighed på Activate your CEILING Rockfon udvikler gennemtænkte loftløsninger, som aktivt forholder sig til en række vigtige aspekter i moderne nybyggerier og renoveringsprojekter. Rockfon produkter er kendetegnet ved design, æstetik og enkelhed i installationsfasen og desuden bidrager loftløsningerne aktivt på vigtige områder som brandsikkerhed og optimal akustik. Der tages forbehold for trykfejl samt for sortiments- og produkttekniske ændringer uden forudgående varsel. Dette placerer vores loftløsninger blandt de bedste og mest tids- og omkostningsbesparende på markedet i dag. Et omfattende udvalg af loftløsninger til alle anvendelsesområder sikrer vores kunder muligheden for aktivt at forøge bygningens værdi ved at skabe det optimale indeklima. Derfor siger Rockfon ACTIVATE YOUR CEILING. Rockfon A/S (Rockwool A/S) Hovedgaden 501 DK-2640 Hedehusene Tlf: Fax:

Rockfon Contour En anden måde at skabe god akustik på

Rockfon Contour En anden måde at skabe god akustik på Rockfon Contour En anden måde at skabe god akustik på Rockfon Contour En anden måde at forbedre akustikken på En enkel og æstetisk baffel Stærke lydabsorberende egenskaber Nye designmuligheder Rockfon

Læs mere

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Genanvendelsesordning - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Spar ressourcer med ROCKWOOL og ROCKFONs genanvendelsesordning Affald fra bygge-og anlægssektoren udgør

Læs mere

Krios sortimentet. Krios. Krios Activity

Krios sortimentet. Krios. Krios Activity sortimentet Activity Rockfon har en mat, plan overflade. Maksimal designfrihed kendetegner sortimentet, der består af produkterne og Activity. Med en bred vifte af kanttyper og formater er mulighederne

Læs mere

Fusion sortimentet. Fusion Sonar. Fusion Krios

Fusion sortimentet. Fusion Sonar. Fusion Krios Fusion sortimentet Fusion Sonar Fusion Krios Med Fusion kan man for alvor lege med linjerne for at understrege det enkelte rums geometri. Fusion installeres, hvor høj æstetik og enkelthed skal kombineres

Læs mere

Køling med diffus ventilation

Køling med diffus ventilation Part of the ROCKWOOL Group Køling med diffus ventilation og Rockfon Blanka En loftløsning der giver bedre indeklima 92% af en virksomheds udgifter relateret til medarbejderne. Ved at forbedre indeklimaet

Læs mere

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Genanvendelsesordning - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Spar ressourcer med ROCKWOOL og ROCKFONs genanvendelsesordning Affald fra bygge-og anlægssektoren udgør

Læs mere

Installation. Rockfon Eclipse

Installation. Rockfon Eclipse Installation Rockfon Eclipse GENEREL INFORMATION Systembeskrivelse: Rockfon Eclipse er en elegant, rammeløs flåde, der består af en 40 mm tyk stenuldsplade. Den synlige side (der vender "nedad" mod rummet)

Læs mere

Installation System G

Installation System G Installation System G System G er et montagesystem til direkte montage på etageadskillelsen. Systemet giver et ubrudt, enkelt loftudtryk. System G giver en hurtig og effektiv montageproces, og på grund

Læs mere

BIG Choices NYE DESIGN MULIGHEDER MED GYPTONE BIG

BIG Choices NYE DESIGN MULIGHEDER MED GYPTONE BIG BIG Choices NYE DESIGN MULIGHEDER MED GYPTONE BIG Gyptone BIG Choices Design og akustik Nu lancerer vi de nye Gyptone BIG Quattro 40 og 44, to ekstra designmuligheder, som udover at tilbyde nye, spændende

Læs mere

Olympia Plus Loft til sportshaller

Olympia Plus Loft til sportshaller Olympia Plus Loft til sportshaller Montagesystem 11 6 9 8 12 7 11 4 1 5 3B 3A 10 2 1. 50 mm bæreprofil CMC 3050 2. 50 mm tværprofil CMC 3054 3. Modholdsprofil A: Langt: CMC 5134 B: Kort: CMC 5132 4. Rockfon

Læs mere

Installation System SY24 XL

Installation System SY24 XL Installation System SY2 XL 1 max 0 mm max 100 mm Bæreprofilerne i System SY2 XL anbringes med en indbyrdes afstand på 100 mm, hvilket giver en hurtig, let og økonomisk god montageproces. Systemet anvendes

Læs mere

Vægabsorbenter DET BÆRENDE SYSTEM OG PLADESAMLINGER. Valg af bærende system og hermed pladesamlinger afhænger af kantvalg for den absorberende plade.

Vægabsorbenter DET BÆRENDE SYSTEM OG PLADESAMLINGER. Valg af bærende system og hermed pladesamlinger afhænger af kantvalg for den absorberende plade. Installation Vægabsorbenter Vægabsorbentsystemer består som udgangspunkt af: En ramme: Rammen kan leveres med forskelligt materiale Bærende system/pladesamlinger: Her kan vælges mellem flere forskellige

Læs mere

FORM DIN VERDEN ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE

FORM DIN VERDEN ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE FORM DIN VERDEN ROCKFON MONO ACOUSTIC MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE MONO BY NAME, MULTIPLE BY NATURE * *MONO AF NAVN, MANGFOLDIG AF NATUR Moderne, monolitisk arkitektur opfordrer til stilrene, udtryksfulde

Læs mere

Installation System M

Installation System M Installation System M max 40 mm max 200 mm til væg 200 mm 00 mm Montagesystemet System M er et skjult skinnesystem, som anvendes til montage af Sonar plader med kant M. System M fastgøres enten direkte

Læs mere

DGNB CERTIFICERING BÆREDYGTIGT BYGGERI. Konference om bæredygtigt byggeri Aalborg 8. Dec 2014

DGNB CERTIFICERING BÆREDYGTIGT BYGGERI. Konference om bæredygtigt byggeri Aalborg 8. Dec 2014 DGNB CERTIFICERING BÆREDYGTIGT BYGGERI Alte BÆREDYGTIGHED I RAMBØLL BYGGERI BÆREDYGTIGHEDS TEAM Certificeringsopgaver Skræddersyet strategier Bygherrerådgivning Dokumentationspakker for materiale producenter

Læs mere

ROCKFON ECLIPSE FLÅDER. www.rockfon.dk. Fax: 46 56 40 30. Tlf: 46 56 21 22. 2640 Hedehusene. Hovedgaden 501 (ROCKWOOL A/S) ROCKFON

ROCKFON ECLIPSE FLÅDER. www.rockfon.dk. Fax: 46 56 40 30. Tlf: 46 56 21 22. 2640 Hedehusene. Hovedgaden 501 (ROCKWOOL A/S) ROCKFON 09.2014 Alle nævnte farvekoder er baseret på NCS Natural Colour System et system der er ejet af, og anvendes med licens fra, NCS Colour AB, Stockholm 2010. ROCKFON er et registreret varemærke. Der tages

Læs mere

ROCKFON Hygienic Plus

ROCKFON Hygienic Plus ROCKFON Hygienic Plus ROCKFON Hygienic Plus Det slidstærke ROCKFON Hygienic sortiment kan modstå højtryksrensning og er udviklet til at imødegå de strenge krav til hygiejne indenfor sundhedssektoren, elektronik

Læs mere

Lad fantasien slå gnister. ROCKPANEL Brilliant

Lad fantasien slå gnister. ROCKPANEL Brilliant Lad fantasien slå gnister ROCKPANEL Brilliant Kreativitet kræver inspiration Forvandling fra vision til design Hver bygning har sin egen historie. Med ROCKPANEL facadebeklædning kan du give din bygning

Læs mere

ROCKFON ECLIPSE FLÅDER

ROCKFON ECLIPSE FLÅDER ROCKFON ECLIPSE FLÅDER HVOR FORENES AKUSTISKE LØSNINGER MED UBEGRÆNSET KREATIVITET? Overalt - takket være ROCKFON Eclipse flåder - nu tilgængelige i alle farver og former. Alle former, alle farver ROCKFON

Læs mere

Rockfon Eclipse Flåder

Rockfon Eclipse Flåder Rockfon Eclipse Flåder HVOR FORENES AKUSTISKE LØSNINGER MED UBEGRÆNSET KREATIVITET? Overalt - takket være Rockfon Eclipse flåder - nu tilgængelige i alle farver og former. Alle former, alle farver Rockfon

Læs mere

Nyt design og inspiration til lofter

Nyt design og inspiration til lofter Gyptone Kant D2 Nyt design og inspiration til lofter Gyptone D2 giver harmoniske lofter med et fuldendt og let udtryk. Et nyt design til lofter med skjult skinnesystem En følelse af velvære Et loft er

Læs mere

NYHED! Gyptone Quattro 70

NYHED! Gyptone Quattro 70 NYHED! Akustiske lofter og vægge med fine perforeringer NYHED! Rene, lyse overflader med behagelig lyd Skab æstetiske omgivelser med et behageligt lydmiljø. Den nye serie gør det muligt at designe rum

Læs mere

Part of the ROCKWOOL Group. Hold Down Clips. Fastholdelse af plader ved alle former for anvendelse

Part of the ROCKWOOL Group. Hold Down Clips. Fastholdelse af plader ved alle former for anvendelse Part of the ROCKWOOL Group Hold Down Clips Fastholdelse af plader ved alle former for anvendelse FASTHOLDELSE AF PLADEN I nogle tilfælde er det ikke nok, at en loftplade bare lægges i skinnesystemet. Nogle

Læs mere

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE

VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE HÅG & THE ENVIRONMENT & HÅG & THE ENVIRONM VI ARVER IKKE JORDEN AF VORES FORÆLDRE...VI LÅNER DEN AF VORES BØRN DET GØR VI... HÅG har en gennemgribende idé om, at alle virksomheder har et ansvar ud over

Læs mere

Ecophons akustikløsninger som en del af Green Building Certification Systems

Ecophons akustikløsninger som en del af Green Building Certification Systems Ecophons akustikløsninger som en del af Green Building Certification Systems - vores bidrag til HQE s certificeringssystem - Hvad er Green Building Certification Systems? Bygninger står for op til 40 %

Læs mere

Isoler med ROCKWOOL granulat. En sikker investering i besparelse og komfort

Isoler med ROCKWOOL granulat. En sikker investering i besparelse og komfort Isoler med ROCKWOOL granulat En sikker investering i besparelse og komfort Her er der penge at spare Isolering af hule mure og uudnyttede loftsrum er nemt, billigt og effektivt. Efterisolering sikrer en

Læs mere

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED 230 afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED Indhold: 13.1 Bæredygtigt byggeri...232-233 13.2 Muret byggeri i et bæredygtigt perspektiv... 234 231 13.1 Bæredygtigt byggeri Hos Saint-Gobain Weber A/S er bæredygtighed

Læs mere

Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem

Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem Byg nyt. Spar på energien. Skån miljøet. Rockzero Vægsystem BYG VÆGGE DER STÅR FOR NOGET I tusinder af år har vi bygget vægge. For at beskytte os selv og for at skabe boliger for familien. Når vi bygger

Læs mere

PensionDanmark Ejendomme

PensionDanmark Ejendomme PensionDanmark Ejendomme Investor som driver på bæredygtigt byggeri 6. september 2016 Oversigt Samlet porteføljeværdi på ca. 14 mia. OVERSIGT 1 2 3 4 Erhverv Retail Boliger OPP Retail 16,6% SEGMENTER Hoteller

Læs mere

Samson vægabsorbent. Akustisk og slagfast vægabsorbent, til supplering af loftets akustiske dæmpning.

Samson vægabsorbent. Akustisk og slagfast vægabsorbent, til supplering af loftets akustiske dæmpning. Samson vægabsorbent Akustisk og slagfast vægabsorbent, til supplering af loftets akustiske dæmpning. 194 Samson vægabsorbent Akustisk og slagfast vægabsorbent, til supplering af loftets akustiske dæmpning.

Læs mere

Samson vægabsorbent. Akustisk og slagfast vægabsorbent som supplerer loftets akustiske regulering

Samson vægabsorbent. Akustisk og slagfast vægabsorbent som supplerer loftets akustiske regulering Samson vægabsorbent Akustisk og slagfast vægabsorbent som supplerer loftets akustiske regulering 194 Samson vægabsorbent Akustisk og slagfast vægabsorbent som supplerer loftets akustiske regulering Samson

Læs mere

10 tips til dig der skal bygge nyt

10 tips til dig der skal bygge nyt 10 tips til dig der skal bygge nyt 10 ting du skal overveje inden du bygger nyt Går du med overvejelser om at bygge en bolig både komfortabel, bæredygtig og med godt indeklima, vil vi gerne hjælpe dig

Læs mere

Byggeriets Evaluerings Center

Byggeriets Evaluerings Center Byggeriets Evaluerings Center Simon Mortensen Temamøde Vand i byer den 26. maj 2010, Bygholm Horsens www.byggeevaluering.dk Byggeriets Evaluerings Center Erhvervsdrivende fond Stiftet i 2002 af den danske

Læs mere

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde PART OF THE EKOKEM GROUP Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde Introduktion til NORDs Bæredygtighedsnøgle Stoffer i forbrugsprodukter har medført hormonforstyrrelser hos mennesker Bæredygtighed er

Læs mere

Installationssystem. TacTiles

Installationssystem. TacTiles Installationssystem TacTiles Limfri installation For 2 år siden installerede vi 4.000 kvadratmeter tæppefliser i vores showroom med TacTiles, og jeg er stadig meget tilfreds. Jeg skal ærligt indrømme,

Læs mere

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem

Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Ventilation giver et godt indeklima & den bedste livskvalitet i dit hjem Et ud af hver 10 ende hus har problemer med fugt og i de

Læs mere

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum Fra sund fornuft til god forretning Realdania ErhvervsForum Den 9. november 2011 Aktivt ejerskab ATP Koncernen arbejder med samfundsansvar på flere niveauer Kunder og samfund Medarbejdere Miljø og klima

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

Edo-design for the construktion industry

Edo-design for the construktion industry Edo-design for the construktion industry En offentlig bygherres krav om bæredygtighedscertificering Kontorchef Niels Sloth 2 Overskrifter Region Nordjylland som virksomhed Region Nordjylland som KlimaRegion

Læs mere

ROCKFON SYSTEM CONTOUR Ac BAFFLE

ROCKFON SYSTEM CONTOUR Ac BAFFLE Systembeskrivelse ROCKFON SYSTEM CONTOUR Ac BAFFLE Rammeløst baffelsystem GRP SYSTE Nem og hurtig installation YEARS IT LIM ED I deel løsning til rum hvor nedhængte lofter ikke er en mulighed, enten af

Læs mere

De første erfaringer med den nye danske standard DGNB

De første erfaringer med den nye danske standard DGNB De første erfaringer med den nye danske standard DGNB En offentlig bygherre investerer i fremtiden Lars Lundsgaard 2 Region Nordjylland som virksomhed Region Nordjylland som KlimaRegion Drift af bygninger

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Vores tilgang til socialt ansvar Vores tilgang til social ansvarlighed er baseret på de principper, politikker og processer, der gør, at vi opfylder vores grundlæggers mål,

Læs mere

Ressourcebevidst byggeri i Ørestad

Ressourcebevidst byggeri i Ørestad Ressourcebevidst byggeri i Ørestad Arbejdsgruppen vedr. miljø: Klaus Hansen, By og Byg Morten Elle, BYG?DTU Sergio Fox, Energistyrelsen Tove Lading, Lading arkitekter + konsulenter A/S DE FIRE HOVED- PROBLEMSTILLINGER

Læs mere

Bæredygtige boliger hvad er myter og hvad er virkelighed

Bæredygtige boliger hvad er myter og hvad er virkelighed Bæredygtige boliger hvad er myter og hvad er virkelighed Myte nr. 1: Det er kun et begejstret mindretal, der interesserer sig for bæredygtigt byggeri Myte nr. 2: Boliger er ikke det største problem i forbindelse

Læs mere

Ansvarlig bæredygtighed

Ansvarlig bæredygtighed Ansvarlig bæredygtighed En bæredygtig udvikling er en udvikling som opfylder de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare. Bæredygtighed starter

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

Krav til vinduer, glas og facader i fremtidens bæredygtige byggeri

Krav til vinduer, glas og facader i fremtidens bæredygtige byggeri Krav til vinduer, glas og facader i fremtidens bæredygtige byggeri Nationale og internationale standarder og trends Dokumentation af bæredygtighed TEMADAG OM VINDUER, GLAS OG FACADER BYGGECENTRUM, D. 11/11-2013

Læs mere

Rockfon Sonar har den klassiske glatte overflade og fås i mange forskellige modulmål og kantudformninger.

Rockfon Sonar har den klassiske glatte overflade og fås i mange forskellige modulmål og kantudformninger. Sonar sortimentet Rockfon Sonar har den klassiske glatte overflade. Maksimal designfrihed kendetegner sortimentet, der består af produkterne Sonar, Sonar Activity og Sonar Bas. Med en bred vifte af kanttyper

Læs mere

Rockfon System B Adhesive

Rockfon System B Adhesive Part of the ROCKWOOL Group Rockfon System B Adhesive Systembeskrivelse B-kant Loftsystem til specialområder Lav installationshøjde -- God lyd absorption trods begrænsede installationshøjde -- Fastgøres

Læs mere

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet

EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet EU's kriterier for grønne offentlige indkøb af elektricitet Grønne offentlige indkøb (Green Public Procurement GPP) er et frivilligt instrument. Dette dokument indeholder de kriterier for grønne offentlige

Læs mere

Findes i mange dimensioner og kanttyper med en mat, plan overflade, som understøtter farvens naturlige glød

Findes i mange dimensioner og kanttyper med en mat, plan overflade, som understøtter farvens naturlige glød ROCKFON COLOR-ALL ROCKFON COLOR-ALL 34 eksklusive standardfarver plus en skræddersyet farveservice til at skabe ekseptionelle akustiske loftløsninger, der inspirerer og forbedrer design og indretning Findes

Læs mere

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation Troldtekt A/S Virksomhedspræsentation Erfaringer, udfordringer og forretningsmuligheder v. adm. direktør Peer Leth og marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen Troldtekt A/S Troldtekt A/S

Læs mere

Krios db sortimentet

Krios db sortimentet Krios db sortimentet Krios db sortimentet tilbyder en totalløsning for akustisk komfort og rumtilrum lydisolering. Med forskellige grader af lydisolering mellem 35dB til 44dB og en høj lydabsorbtion, er

Læs mere

Vores varmeveksler er mere end bare varm luft

Vores varmeveksler er mere end bare varm luft Vi har fokus på klima og energi Vores varmeveksler er mere end bare varm luft rokkedahl-energi.dk Om Rokkedahl Energi 50% Vi går op i besparelser. Derfor kan du altid forvente op til 50% i energibesparelse

Læs mere

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling.

Malgodt.dk. CSR Strategi. En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. Malgodt.dk CSR Strategi En plan for ansvarligt og bæredygtigt salg og håndtering af maling. 2 Malgodt.dk CSR Strategi OM OS Malgodt.dk er en moderne detailforretning der sælger maling, malertilbehør samt

Læs mere

ROCKFON MediCare Air

ROCKFON MediCare Air ROCKFON MediCare Air ROCKFON MediCare Air Velegnet til områder, hvor lufttrykket skal kunnekontrolleres for at forhindre spredningen af infektioner,som f.eks. i operationsstuer, opvågningsstuer og påintensivafdelinger

Læs mere

Akustikloftet uden synlige samlinger og med lang levetid. Nyhed: Gyptone BIG med unikt Sixto mønster og bedre adgang til tekniske installationer

Akustikloftet uden synlige samlinger og med lang levetid. Nyhed: Gyptone BIG med unikt Sixto mønster og bedre adgang til tekniske installationer Akustikloftet uden synlige samlinger og med lang levetid Nyhed: Gyptone BIG med unikt Sixto mønster og bedre adgang til tekniske installationer Gyptone Sixto produktserien NYHED Gyptone BIG Sixto 63 Leveres

Læs mere

Bæredygtigt byggeri. Holbæk Regionens Erhvervsråd, 3/2-09. Pernille Hedehus

Bæredygtigt byggeri. Holbæk Regionens Erhvervsråd, 3/2-09. Pernille Hedehus Bæredygtigt byggeri Holbæk Regionens Erhvervsråd, 3/2-09 Pernille Hedehus Dagens tekst Hvad taler vi om, når vi taler bæredygtighed? Hvorfor skal vi beskæftige os med det? Hvordan ser det ud for byggeprojekter?

Læs mere

Installation. Rockfon Contour

Installation. Rockfon Contour Installation Rockfon Contour GENEREL INFORMATION: Beskrivelse af systemet: Rockfon Contour er en rammeløs akustisk baffel, der består af en 50 mm tyk stenuldsplade. Begge sider af pladen er dækket af en

Læs mere

Farver til akustiklofter

Farver til akustiklofter Farver til akustiklofter Farver til akustiklofter Rockfon tilbyder 34 nye, eksklusive farver til akustiklofter. Rockfon Color all inspirerer, når det visuelle indtryk og perspektiv i et rum skal styrkes.

Læs mere

KNAUF DANOLINE VENTILATIONSLOFTER. knauf.dk/air

KNAUF DANOLINE VENTILATIONSLOFTER. knauf.dk/air KNAUF DANOLINE VENTILATIONSLOFTER knauf.dk/air 02 AIRCHITECTURE BEHOV FOR BEDRE INDEKLIMA Behovet for frisk luft former arkitekturen overalt. Og gipslofter spiller en afgørende rolle. Vi tilbringer stadig

Læs mere

ROCKFON System Contour Ac Baffle

ROCKFON System Contour Ac Baffle Installationsvejledning GENEREL INFORMATION Systembeskrivelse: ROCKFON Contour er en rammeløs akustisk baffel, bestående af en 50 mm tyk stenuldsplade. Begge sider af pladen er dækket af en glat mat, hvid

Læs mere

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING

DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING DEN ENKLE VEJ TIL LAVE ENERGI- OMKOSTNINGER 10 GODE RÅD TIL AT FINDE DEN BEDSTE ENERGILØSNING www.sonnenkraft.dk 1 DE 10 TRIN TIL ET LAVT ENERGIFORBRUG FOKUSER PÅ DE STØRSTE ENERGIUDGIFTER Jo større energiudgifter

Læs mere

DGNB. Agenda 1/27/2017. Bæredygtigheds-certificering. 6. December Bæredygtighed i byggeriet. Green Building Council Denmark (DK-GBC)

DGNB. Agenda 1/27/2017. Bæredygtigheds-certificering. 6. December Bæredygtighed i byggeriet. Green Building Council Denmark (DK-GBC) ½ DGNB Bæredygtigheds-certificering Thomas Fænø Mondrup Teknisk rådgiver, DK-GBC 6. December 2016 Agenda Bæredygtighed i byggeriet Green Building Council Denmark (DK-GBC) DGNB-bæredygtighedscertificering

Læs mere

Rockfon System Contour Ac Baffle

Rockfon System Contour Ac Baffle Part of the ROCKWOOL Group Rockfon System Contour Ac Baffle Systembeskrivelse Ac-kant Rammeløst baffelsystem Frithængende vertikal akustikløsning Ideel løsning til rum hvor nedhængte lofter ikke er en

Læs mere

MKH / MKH for demontage (mm) Vægt (Kg/m 2 ) Anbefalet montagesystem 600 x 600 x 15 2,2 50 / 100

MKH / MKH for demontage (mm) Vægt (Kg/m 2 ) Anbefalet montagesystem 600 x 600 x 15 2,2 50 / 100 Rockfon Color-All Rockfon Color-All 34 eksklusive standardfarver plus en skræddersyet farveservice til at skabe exceptionelle akustiske loftløsninger, der inspirerer og forbedrer design og indretning Findes

Læs mere

Installation VertiQ System T, System HAT. Slagfast og ekstra slagfast system for vægabsorbenter

Installation VertiQ System T, System HAT. Slagfast og ekstra slagfast system for vægabsorbenter Installation VertiQ System T, System HAT Slagfast og ekstra slagfast system for vægabsorbenter VertiQ _ System T, System HAT Indhold Valg af system..................... 3 Kanter og dimensioner..............

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Beton og bæredygtighed. Gitte Normann Munch-Petersen Teknologisk Institut, Beton

Beton og bæredygtighed. Gitte Normann Munch-Petersen Teknologisk Institut, Beton Beton og bæredygtighed Gitte Normann Munch-Petersen Teknologisk Institut, Beton Oversigt Agenda Beton Grøn beton Bæredygtighed Bæredygtig beton Oversigt Beton Danmark 8,0 mio. tons - eller 3,5 mio. m 3

Læs mere

Oras Green Building og LEED armaturer

Oras Green Building og LEED armaturer Oras Green Building og LEED armaturer Oras Green Building og LEED armaturer Højteknologi og omtanke for miljøet, har altid været hovedfaktorerne i succesen ved Oras produkter. Som verdens ledende producent

Læs mere

Installationsvejledning. ROCKFON System Contour

Installationsvejledning. ROCKFON System Contour Installationsvejledning GENEREL INFORMATION: Beskrivelse af systemet: ROCKFON System Contour er en rammeløs akustisk baffel, der består af en 50 mm tyk stenuldsplade. Begge sider af pladen er dækket af

Læs mere

Troldtekt A/S. Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014

Troldtekt A/S. Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014 Troldtekt A/S Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014 Fra bøvl til forretningsmulighed v. marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen Troldtekt A/S Stiftet som handelsselskab i Århus

Læs mere

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT

MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT MINI GUIDE TIL ET BÆREDYGTIGT LÆSEVEJLEDNING Lejerbos bæredygtige boliger er beskrevet i tre dokumenter, som samlet tegner Lejerbos koncept for almene bæredygtige boliger. Visionsdokumentet beskriver den

Læs mere

50% på varmeregningen OP TIL. Din autoriserede Papiruldsisolatør:

50% på varmeregningen OP TIL. Din autoriserede Papiruldsisolatør: 10 gode grunde til at ISOLERE MED PAPIRULD SPAR OP TIL 50% på varmeregningen Din autoriserede Papiruldsisolatør: Hvad er Papiruld? Isoleringsmaterialet Papiruld er et granulat, der kan anvendes til nybyggeri

Læs mere

Syv myter om nearly zero energy bygninger

Syv myter om nearly zero energy bygninger Syv myter om nearly zero energy bygninger Myte nr. 1: Der er ikke stor interesse for bæredygtige boliger Myte nr. 2: Lufttætte boliger har dårligt indeklima Syv myter om nearly zero energy bygninger Hos

Læs mere

Effektivt og sikkert - i sort design. CONLIT brandisolering af ventilationskanaler

Effektivt og sikkert - i sort design. CONLIT brandisolering af ventilationskanaler Effektivt og sikkert - i sort design CONLIT brandisolering af ventilationskanaler Tryghed i hverdagen Vi bruger omkring 90 % af vores tid inden døre i vores bolig, på arbejdet, i skolen, i børnehaven eller

Læs mere

Rockfon System A Adhesive

Rockfon System A Adhesive Part of the ROCKWOOL Group Rockfon System A Adhesive Systembeskrivelse A-kant As-kant Loftsystem til specialområder Lav installationshøjde -- God lyd absorption til områder med lav installationshøjde.

Læs mere

Installation System L

Installation System L Installation System L 0 Max. 00 mm Max. 0 00 mm Max. 0 mm 6/8 7/9 mm 00 mm L L mm L A L A System L er et skjult skinnesystem bestående af standard T skinnesystemer i galvaniseret stål. Systemet monteres

Læs mere

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne Beboer Sænk spændingen og sænk el-regningen Stigende el-priser er i stadig højere grad med til at lægge pres på både offentlige og private

Læs mere

Arkitektonisk Belysning til Gyptone kant D2. Nyt design og inspiration til lofter

Arkitektonisk Belysning til Gyptone kant D2. Nyt design og inspiration til lofter Arkitektonisk Belysning til Gyptone kant D2 Nyt design og inspiration til lofter Et nyt integreret design af lys og lofter En følelse af velvære Et loft er meget anderledes end ethvert andet område i et

Læs mere

NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE

NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE NOGLE GANGE ER DU NØDT TIL AT GÅ LANGT TILBAGE FOR AT VÆRE MODERNE CITY M LUFTRENSER FRA CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 I løbet af få timer (afhængig af størrelsen på rummet) vil en CITY luftrenser

Læs mere

INTEGRERET LYSLØSNING med ROCKFON plader med kant X i kombination med Fagerhult Notor REC LED

INTEGRERET LYSLØSNING med ROCKFON plader med kant X i kombination med Fagerhult Notor REC LED INTEGRERET LYSLØSNING med ROCKFON plader med kant X i kombination med Fagerhult Notor REC LED En tilpasset løsning Ved at kombinere ROCKFONs elegante X-kant med Fagerhults Notor REC LED indbygningsarmatur

Læs mere

DNV Gødstrup. Bilag 10.11 Miljøplan

DNV Gødstrup. Bilag 10.11 Miljøplan DNV Gødstrup Bilag 10.11 Miljøplan Dokumentnummer: DNV C BP 08 Bilag 10_11 til Byggeprogram Projekt: H10159 Rev. Dato Tekst Firma Udarbejdet Kontrolleret Godkendt 29.06.2012 Byggeprogram etape 1 HLH PWA

Læs mere

Det rigtige valg! Når naturen og miljøet er i dine tanker.

Det rigtige valg! Når naturen og miljøet er i dine tanker. Det rigtige valg! Når naturen og miljøet er i dine tanker. Leverandør: Autoriserede CBI Danmark isolatører Isolatørerne Dagens aviser Morgendagens isolering Klimatopmøde: fokus på CO₂ Klimatopmødet i 2009:

Læs mere

PARAFON Exclusive. Mål. Opdateret: Udskrevet: Services Ltd, P.O. Box 1001, FI VTT, Finland

PARAFON Exclusive. Mål. Opdateret: Udskrevet: Services Ltd, P.O. Box 1001, FI VTT, Finland PARAFON Exclusive Certifikat nummer Kort beskrivelse Brug 0809-CPR-1013 / Eurofins Expert Services Ltd, PO Box 1001, FI- 02044 VTT, Finland PARAFON Exclusive er en eksklusiv lydabsorbent med store variationsmuligheder

Læs mere

DET BEDSTE NATURLIGSTE ISOLERING I VERDEN. og mest effektive produkt, vi nogensinde har udviklet er vores papirisolering.

DET BEDSTE NATURLIGSTE ISOLERING I VERDEN. og mest effektive produkt, vi nogensinde har udviklet er vores papirisolering. DET BEDSTE og mest effektive produkt, vi nogensinde har udviklet er vores papirisolering. Det skal være det NATURLIGSTE at have et hus, der er behageligt køligt om sommeren og lunt og varmt om vinteren.

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt. Introduktion til Danfoss

By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt. Introduktion til Danfoss By- og Boligudvalget 2014-15 BYB Alm.del Bilag 25 Offentligt Introduktion til Danfoss Kort om Danfoss Medarbejdere 22.500 Globalt salg Salgsselskaber Fabrikker Tre største markeder Ejerskab Hovedkvarter

Læs mere

Rockfon MediCare Tilbehør Datablad

Rockfon MediCare Tilbehør Datablad Part of the ROCKWOOL Group Rockfon MediCare Tilbehør Datablad Forseglingstape Til forsegling af tilpasningsplader leverer vi en aluminiumsfolietape. Den har en god vedhæftning og eliminerer fiberemission

Læs mere

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE

CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE CLIMAWIN DET INTELLIGENTE VENTILATIONSVINDUE Climawin bruger varme, normalt tabt gennem et vindue, til at forvarme den friske luft som konstruktionen tillader at passere gennem vinduet. Dette giver en

Læs mere

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft TCÅ Trykluft Centret A/S har i mere end 45 år været eksperter i trykluft, og vi leverer trykluftskompressorer

Læs mere

Rockwool koncernen i Asien

Rockwool koncernen i Asien Rockwool koncernen i Asien Generalforsamling Rockwool International A/S 27. April 2011 1 Asien Største kontinent 30 % af jordens landområder 4 milliarder mennesker (60 % af verdens befolkning) 48 nationer

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere