Afsluttende opgave i Kom/IT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Afsluttende opgave i Kom/IT"

Transkript

1 Afsluttende opgave i Kom/IT Hjemmeside om varmluftballoner Fag:Kommunikation/IT Lærer: Karl G Bjarnason

2 Problemformulering Den afsluttende opgave er den du skal til prøve i, hvis du skal til eksamen i Kommunikation/IT C. "...Der afholdes en mundtlig prøve på grundlag af eksaminandens afsluttende opgave..."... "...Den afsluttende opgave består af et kommunikationsprodukt med tilhørende rapport, der dokumenterer elevens teoretiske og praktiske overvejelser med at udforme produktet. Elevens arbejde med den afsluttende opgave skal kunne indgå i grundlaget for den afsluttende standpunktskarakter i faget..." Temaet er varmluftballoner Jeg skal have lavet en dokumentation, over det produkt jeg gerne vil fremstille. Det her er en afsluttende opgave i Kommunikation/it, og temaet er varmluftballoner. Man kan vælge forskellige måder at få formidlet sit budskab, og jeg har valgt at lave en hjemmeside. Min hjemmeside skal have til have til formål at kunne hjælpe andre førsteårselever, som også vil komme igennem et ballonforløb. Hjemmesiden skal nem at finde rundt på og skal give nok informationer til at kunne hjælpe brugerne igennem deres problemer. Målgruppe Afsender En gymnasie elev fra HTX, som har været igennem ballonforløbet. Dokumentation af afsender Grunden til at jeg vælger en gymnasie elev fra HTX, er fordi jeg mener at en gymnasie elev, som har arbejdet med varmluftballoner vil have en del indsigt i hvordan de fungerer. En som har været igennem dette forløb vil have gjort sig en del erfaringer, og vil derfor kunne komme med tips til hvordan man ville kunne komme igennem dette forløb. Det kan desuden også give en hvis form for tryghed, til den målgruppe jeg har, da det er en på omkring deres alder, med næsten samme erfaring, som forsøger at lære dem noget. Budskabet Budskabet med denne hjemmeside vil være, at skabe forståelse for varmluftballoner og de forskellige formler der hører til. Dokumentation af budskabet For at kunne komme frem til dette budskab tænkte jeg over, hvad jeg selv ville have af informationer fra sådan en hjemmeside. Hvis jeg var i en situation hvor jeg skulle bruge mange informationer om hvordan man bygger en varmluftballon, og hvordan man laver, og bruger, de formler som er relevante for varmluftballoner. Jeg vil gerne let kunne finde de forskellige formler jeg skal bruge, og samtidig få en overordnet forståelse for varmluftballoner. Modtager/målgruppe Modtageren vil være gymnasie elever i en alder omkring år som skal lave varmluftballoner.

3 Dokumentation af modtager/målgruppe Da jeg valgte målgruppen tænkte jeg på at jeg skulle vælge nogen, som har et behov og en interesse for varmluftballoner. Den målgruppe jeg har valgt må gerne have en smule forhåndsviden om emnet, så de vil have lettere ved at finde de informationer fra hjemmesiden, som de skal bruge. Jeg endte med at vælge målgruppen gymnasieelever omkring alderen år, for det er typisk der man vil have behov for at vide noget om varmluftballoner, og de beregninger som følger med. Mediet/kanalen Website/hjemmeside Dokumentation af mediet/kanalen Da jeg valgte at mediet skulle være en hjemmeside var der en række krav som den skulle opfylde. Jeg ville gerne have at min målgruppe let kan finde den information de skal bruge. Den målgruppe jeg har valgt, mener jeg vil have en interesse for den måde som jeg har valgt at præsentere mit indehold på. En hjemmeside er desuden også en let måde at komme ud med informationen på, da det er betydeligt lettere at dele et link end det er at dele brochure ud. Effekt hos modtageren Hjemmesiden vil forhåbentlig danne viden hos brugeren omkring varmluftballoner, samt give brugeren en generel bedre forståelse for hvordan de forskellige fag spiller ind i sammen med varmluftballoner. Dokumentation af effekt hos modtageren Det jeg tænkte over hvordan jeg skulle formulere effekten tænkte jeg over hvad det var at jeg ønskede at modtageren skulle få ud af min hjemmeside, ved bl.a. at modtageren let kan finde rundt i de forskellige fag og få en forståelse for hver af dem. Userstories Userstory hjemmesiden Som bruger af en hjemmeside der har til formål at formidle teknisk information, vil jeg gerne have at hjemmesiden er let overskuelig og at det er let at navigere rundt. Derfor vil jeg gerne have at hjemmesiden har et flot design, der f.eks. kan laves i css. Dette vil jeg gerne have, for at jeg kan finde det jeg leder efter og får en positiv oplevelse af hjemmesiden. Dokumentation af userstory Da jeg skrev min userstory omhandlende hjemmesiden, tænkte jeg over, at jeg skulle prioritere de krav til min hjemmeside, som jeg selv normalt har fokus på, når jeg navigere rundt på internettets websites. Derfor havde jeg fokus på, at det skulle være overskueligt for personer at bruge hjemmesiden. Det vil altså sige at den f.eks. skal være let overskuelig. Specifikke krav Ud fra userstory en omhandlende selve hjemmesiden, har jeg valgt en række specifikke krav til hvordan hjemmesiden skal være opbygget og designet. Disse krav er som følgende: - En overskuelig hjemmeside, med en menu der er let at navigere rundt i. - Et flot design, der indebære et godt farvevalg. Userstory fysik Jeg vil som bruger af hjemmesiden gerne have et overblik over hvilken rolle fysik har i forbindelse med varmluftballoner. Jeg vil desuden også gerne vide hvilke formler jeg skal bruge, og hvordan man skal bruge disse formler i forbindelse med at lave udregninger på ballonen.

4 Dokumentation af userstory Da jeg skrev userstory til fysik tænkte jeg over hvad jeg godt kunne tænke mig at få ud af fysik, og hvilken måde jeg ville kunne bruge det på. Jeg vil desuden også vide hvilken rolle fysik ville spille i forhold til en eventuel konstruktion af en varmluftballon. Specifikke krav Ud fra min userstory om fysik kan jeg stille nogle krav til hvad jeg vil implementere i min hjemmeside, de krav jeg er kommet frem til er: - Man skal kunne finde relevante formler - Brugen af formlerne og fysiks rolle skal være specificeret Userstory kemi Jeg vil som bruger af hjemmesiden gerne have et overblik over hvilken rolle kemi har i forbindelse med varmluftballoner. Jeg vil desuden også gerne vide hvilke formler jeg skal bruge, og hvordan man skal bruge disse formler i forbindelse med at lave udregninger på brænderen. Dokumentation af userstory Da jeg skrev userstory til kemi tænkte jeg over hvad jeg godt kunne tænke mig at få ud af kemi, og hvilken måde jeg ville kunne bruge det på. Jeg vil desuden også vide hvilken rolle kemi ville spille i forhold til en eventuel konstruktion af en varmluftballon, i form af en brænder. Specifikke krav Ud fra min userstory om kemi kan jeg stille nogle krav til hvad jeg vil implementere i min hjemmeside, de krav jeg er kommet frem til er: - Man skal kunne finde relevante formler - Brugen af formlerne og kemis rolle skal være specificeret - Hvordan man laver den mest effektive brænder Userstory matematik Jeg vil som bruger af hjemmesiden gerne have et overblik over hvilken rolle matematik har i forbindelse med varmluftballoner. Jeg vil desuden også gerne vide hvilke formler jeg skal bruge, og hvordan man skal bruge disse formler i forbindelse med at lave udregninger på ballonen. Dokumentation af userstory Da jeg skrev userstory til matematik tænkte jeg over hvad jeg godt kunne tænke mig at få ud af fysik, og hvilken måde jeg ville kunne bruge det på. Jeg vil desuden også vide hvilken rolle matematik ville spille i forhold til en eventuel konstruktion af en varmluftballon. Specifikke krav Ud fra min userstory om matematik kan jeg stille nogle krav til hvad jeg vil implementere i min hjemmeside, de krav jeg er kommet frem til er: - Man skal kunne finde relevante formler - Brugen af formlerne og matematiks rolle skal være specificeret - Hvordan man kommer frem til ballonens baner

5 Userstory teknologi Jeg vil som bruger af hjemmesiden gerne have et overblik over hvilken rolle teknologi har i forbindelse med varmluftballoner. Jeg vil desuden også gerne vide hvordan konstruktionen af luftballoner forgår og hvordan det eventuelt kunne gøres lettere. Dokumentation af userstory Da jeg skrev userstory til teknologi tænkte jeg over hvad jeg godt kunne tænke mig at få ud af teknologi, og hvilken måde jeg ville kunne bruge det på. Jeg vil desuden også vide hvilken rolle teknologi ville spille i forhold til en eventuel konstruktion af en varmluftballon. Specifikke krav Ud fra min userstory om teknologi kan jeg stille nogle krav til hvad jeg vil implementere i min hjemmeside, de krav jeg er kommet frem til er: - Hvordan man samler ballonen - Tips til at gøre det lettere Dokumentation af undersøgelser og research Dokumentation af research/viden dannelse Da jeg gik i gang med dette projekt, satte jeg mig ned og tænkte over hvad jeg i forvejen vidste om varmluftballoner og hvilken metode som ville være lettest for mig at kunne formidle mit budskab på. Vi havde lige haft et projekt om hvordan man laver varmluftballoner og hvilke ligninger man skulle bruge, så jeg tænkte på at lave en hjemmeside som kunne hjælpe andre som der nok også skal igennem dette projekt. Da jeg startede havde jeg kun viden om varmluftballoner og en lille forståelse for HTML. Så jeg gik i gang med at lære CSS, og selv om jeg kom langt fik jeg dog lidt hjælp fra en tidligere hjemmeside jeg havde været med til at lave. Jeg brugte til at lære så meget jeg kunne om CSS. Test af produkt 1. Start ud med at bruge hjemmesiden som du normalt ville gøre når du anvender en webside. 2. Naviger rundt i menuen overest på hjemmesiden. 3. Rul igennem de forskellige undersider, selve tekstindholdet er ligegyldigt for nu. 4. Læg i sær mærke til layoutet/designet af bla. menuen og hvordan hver underside er bygget op. 5. Ud fra et grafisk synspunkt skal du vurderer farvevalget, altså komme ind på f.eks. kontrast farver, primære og sekundære farver, farve harmoni, af bla. menuen og selve det overordnede design. 6. Prøv at finde fejl i forkert henviste dokumenter/billeder/undersider og generelt om der er mangler på henviste informationer - altså om undersiderne indeholder nok relevante informationer. 7. Vurder det overordnede grafiske layout af hjemmesiden som en helhed og tænk over om der er en klar sammenhæng mellem layoutet på hele hjemmesiden. 8. Zoom ind og ud på hjemmeside for at se om bla. css menuen og andet scaler, eller om selve placeringerne af de forskellige objekter ænder sig.

6 9. Prøv alt overordnede i så mange browsere som muligt samt forskellige versioner af hver, så mange forskellige skærmopløsninger som muligt, så mange forskellige styresystemer som muligt, samt så mange forskellige enheder/devices som muligt. I sær med henblik på forskelligheder og om en mobilvenlig version er nødvendig eller ej. Dokumentation af test 1 Layoutet Min hjemmeside så efter min mening fin ud fra starten af, den havde et godt farvevalg og var rimelig overskuelig. Fejl Jeg havde været ret heldig med min hjemmeside og kunne ikke finde nogle fejl. Dokumentation af produktet Der blev startet med at oprette et dokument ved navn index.html. Det fik dette navn siden at det er det første HTML dokument der bliver ledt efter når man forbinder til en webserver. Herefter gik jeg hen til at definere dokument typen med!doctype kommandoen samt at citere begyndelsen af HTML koden. Herefter blev der lavet en header som skulle stå for at give fanen en titel samt linke til mit CSS dokument. Css dokumentet blev først skrevet senere men skulle alligevel adderes senere så derfor startede jeg ud med at linke til det alligevel. Jeg definerede også vores charset til UTF-8 for at kunne bruge de danske bogstaver æ,ø og å. Herefter begyndte jeg på hjemmesidens body. Altså kroppen af selve hjemmesiden som er det der faktisk skal vises i vinduet. Her valgte jeg først at lave det overordnede som altså ville bestå af en overskrift samt derefter en navigations menu. Overskriften blev lavet først og fik en class hvis jeg nu ville ændre på dens stilling senere, så som fonte eller størrelse. Dog valgte jeg rent test mæssigt at definere en padding på den da den kollidere med menuen der ligger nedenunder. Dette var kun en nødvendighed indtil css dokumentet blev skrevet. Dog blev det siddende da det krævede flere linjer at skrive det ind i CSS dokumentet og derved nemmere bare at beholde det. Samtidig brugte jeg også center tag til at centrere teksten i midten. Dette kunne også være blevet udført med Text-align: center; i CSS. Herefter skulle der altså side en navigations bar som ville gøre det muligt for brugeren at bevæge sig mellem de forskellige undersider. Her brugte jeg hyperreferencer til at dirigere brugeren til de andre filers webaddresser. Derved brugte jeg også lokale referencer for at muligøre at produktet bare kunne uploades hvor som helst uden at skulle tilpasses nye web addresser. Jeg brugte også en liste for at hvis siden senere blev udviklet kunne der nemt indsættes dropdown menu til videre kendte sider som derved indeholdte underemner til det pågældende over tema. Her sluttede min centrering af menuen også.

7 Herefter blev alle undersiderne lavet samt at de fik tilført den kode som også var på forsiden. Dog blev deres overskrifter ændret for at man hurtigt kunne identificere hvilken under side man var på. Samtidig var det vigtigt at deres dokument navne blev præcis det samme som linkene beskriver både med hensyn til navn samt store og små bogstaver. Nedenstående ses et eksempel fra under siden omhandlende fysik. Jeg besluttede mig for også at sætte nogle billeder ind på hjemmesiden, så jeg lavede en mappe som de kunne l ligge i.

8 I denne mappe blev alle billederne der skulle vises på siden indsat. Og derefter refereret til i koden. Et eksempel er billedet på min forside. Her ses at der først henvises til mappen Billeder og dernæst videre til billedet Forside. Punktummet vi ser allerforrest betyder at denne sti er dens egen mappen og at denne sti er dens egen uden navnet på egen fil. Altså at denne sti er vejen videre frem fra nuværende mappe. Herefter blev der startet en ny wrapper som indeholder alt information på siden. Her blev der brugt paragraf til at indsætte tekst samt headlines som emne overskrifter. Der blev samtidig også brugt br/ til at lave linjeskift. Nedenstående ses et eksempel fra Fysik.html. Nu var indholdet kommet ind på siden og det var på tide at gøre det nemmere for brugeren at modtage informationen. Både at gøre den mere overskuelig men også at gøre at den ser mere appellerende ud så man har lyst til at læse det. Et CSS dokument blev oprettet og lagt i mappen ved siden af undersiderne. Dette blev kaldt styles fordi det stod for layoutet på siden. I dette dokument startede jeg igen med at definere charsetet for at den kan style æ,ø og å samt hvis en class indeholder en af disse tegn. Herefter definerede jeg en font for vores dokument sådan at alt teksten var denne font og ikke den font som browseren har som standard. Dette blev gjort i body for at det virkede for hele dokumentet i stedet for kun nogle dele. Herefter blev der lavet 2 wrappere som var næsten identiske. Den ene wrapper indeholder alt om min overskrift og menu. Mens den anden indeholder min information og brødtekst. Denne wrapper blev sat til altid at være 80% af skærmen i bredden men samtidig at den aldrig måtte blive under 780 pixel bred. Baggrunds farven blev sat til en let grå for at gøre det mindre hårdt for øjnene at læse på

9 siden. Derefter blev der lavet en margen som skulle være der for at markere siden og at den er mere iøjnefaldende end hvis den flød ud med siden. Samtidig blev der lavet en overflow funktion hvor den både gjorde at overflowet var visible men samtidig også at den gjorde menuen større hvis der ikke var plads. Visible blev sat der for at hvis man lavede en dropdown flyttede den ikke objekterne men vidste dem i stedet ovenpå i stedet for at man ikke kunne se dem. Herefter blev der oprettet et tag for vores navigation. Altså min menu. Den blev med en specifik bredde for at sørge for at den altid sidder i midten. Dette bliver dog et problem som kunne blive fikset med en jquery der lavede både fonten samt størrelsen af knapperne mindre. Samtidig blev den igen bedt om at lave sit overflow visible for hensynet af dropdownen. Den fik også en minimums højde for at den ikke blev forsvandt under andre objekter. Herefter begyndte jeg at lave det med at designe mine menuers knapper. Der blev defineret en baggrunds farve samt en tekst farve. Der blev valgt at alle bogstaverne skulle vises i caps samt at knappernes tekst skulle være 20 px høje. Med webkit og moz blev der defineret at mine knapper skulle have runde hjørner teksten af knapperne blev centreret og der blev sat en bredde af knapperne på 120 px. Herefter blev der defineret at de skulle placeres relativt til hinanden sådan at de ikke alle sad oven på hinanden. Til sidst blev der defineret at de skulle have et z-index på 1 sådan at man var sikker på at de lå øverst og altid kunne klikkes på. Som bonus blev der tilføjet et hover tag samt en farve der var magen til baggrundsfarven bare en lille smule mørkere. Dette gjorde så at man tydeligt kunne se knappen man holdt over.

10 Det (næsten) færdige produkt Det færdige medieprodukt er en hjemmeside, som formidler information omhandlende fire af de vigtigste formler tilhørende luftballoner. Hjemmesiden formidler derved information omkring luftballoner. Selve hjemmesiden og designet af hjemmesiden, er lavet i HTML (HyperText-Markup-Language) og CSS (Cascading Style Sheets). Hjemmesiden er konstrueret ud fra en række userstories, som var grundlaget for kravene til indhold, design og funktionalitet af hjemmesiden. Efter flere test af hjemmesiden og rettelser derefter, lever min hjemmeside nu næsten op til disse krav, og hjemmesiden er derfor funktionel, har et godt design og formidler den information, som kravene fra userstories ne angav. Kildekoden Bilag Fil 1: index.html <!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css"> <title>varmluftballoner</title> </head> <body> <center>

11 <div id="wrapper"> <div class="top" style="padding-bottom:20px;"> <center><h1>varmluftballoner</h1></center> <nav> <ul> <li><a href="./index.html">startside</a></li> <li><a href="./fysik.html">fysik</a> <li><a href="./matematik.html">matematik</a></li> <li><a href="./teknologi.html">teknologi</a></li> <li><a href="./kemi.html">kemi</a></li> </ul> </center> </nav> <div id="wrapper2"> <img src="./billeder/forside.png" height="50%" width="50%"> <h2>hvad er det?</h2> <p>mennesket har altid gerne vil flyve og en af tidligste muligheder for dette har været med en varmluftballon. Varmluftballonen er en stille måde at rejse på da man bogstaveligt talt flyver med vinden. Princippet med varmluftballoner bliver også brugt i andre sammenhænge. Lanterner er et sådan et eksempel, da det er en meget lille version af de store varmluftballoner, deres formål er dog ikke at transportere mennesker, men blot at flyve højt og se flotte ud. På denne hjemmeside vil du finde alle de beregninger, som du kan bruge til selv at kunne lave en varmluftballon</p> </body> Fil 2: Fysik.html <!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css"> <title>varmluftballoner</title> </head> <body> <center> <div id="wrapper"> <div class="top"> <center><h1>fysik</h1></center> <div style="padding-top:20px;"> <nav> <ul> <li><a href="./index.html">startside</a></li> <li><a href="./fysik.html">fysik</a> <li><a href="./matematik.html">matematik</a></li> <li><a href="./teknologi.html">teknologi</a></li> <li><a href="./kemi.html">kemi</a></li> </ul> </center> </nav> <div id="wrapper2"> <h2>hvad bruger man det til?</h2> <p></p> </br>

12 <h2> Beregninger </h2> <p></p> <p></p> <br/> <h2>tips</h2> <p> </p> </body> <!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css"> <title>varmluftballoner</title> </head> Fil 3: Kemi.html <body> <center> <div id="wrapper"> <div class="top"> <center><h1>kemi</h1></center> <div style="padding-top:20px;"> <nav> <ul> <li><a href="./index.html">startside</a></li> <li><a href="./fysik.html">fysik</a> <li><a href="./matematik.html">matematik</a></li> <li><a href="./teknologi.html">teknologi</a></li> <li><a href="./kemi.html">kemi</a></li> </ul> </center> </nav> <div id="wrapper2"> <h2>hvad bruger man det til?</h2> <p>for at varmluftballonen kan få opdrift, skal der være en brænder og et brændstof. For at skabe opdrift til ballonen, skal vi designe og fremstille en brænder til ballonen, samt bestemme den mængde af brændstof-fet, ethanol, vi skal bruge for at få den ønskede brændetid.</p> </br> <h2> Beregninger </h2> <p> Den atmosfæriske luft som vores varmluftballon indeholder, før en forbrænding af vores valgte brændstof sker, er hovedsageligt bestående af oxygen () og nitrogen. Blandingsforholdet mellem de to luftarter er 1:4, der er altså ca. fire gange så stor en mængde nitrogen som oxygen i atmosfæren. Denne viden er vigtig for os, når vi skal opskrive vores forbrændingsreaktioner, siden at vi skal huske på at det er alle luftarterne i atmosfæren, som bliver opvarmet og skaber opdriften til ballonen. Det er dog med undtagelser, at alle luftarterne er med til at skabe opdrift, siden at oxygenet kun indirekte er med til at skabe opdrift. Oxygen er kun indirekte med til opdriften, pga. at oxygenet bruges til at danne CO2 samt H2O, ved en forbrænding. For at danne et overblik over reaktionen ved forbrændingen, afstemmer vi to forbrændingsreaktioner, hvoraf at vores valgte brændstof er ethanol, og er derfor meget relevant at kende. De to forbrændingsreak-tioner er som følgende: Heptan (en af de to hovedbestanddele i benzin): C7H O2 + 44N2 7CO2 + 8H2O + 44N2 Ethanol (alkohol): C2H6O + 3O2 + 12N2 2CO2 + 3H2O + 12N2

13 Forbrændingsreaktionen for ethanol understøtter, at oxygenet bruges til at danne CO2 og H2O, og herved kan vi samtidig nu ud fra forbrændingsreaktionen, se hvilke gasser og luftarter, som vores ballon indehol-der, mens at den svæver. De gasser og luftearter som ballonen indeholder mens forbrændingen finder steder sted, er som følgende: CO2, H2O, N2, (kaldes også røggasser), samt de resterende gasser/luftarter, som indgår i atmosfæren (disse resterende gasser er dog kun til stede i lille mængde). </p> <h2>tips</h2> <p> </p> </body> Fil 4: matematik.html <!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css"> <title>varmluftballoner</title> </head> <body> <center> <div id="wrapper"> <div class="top"> <center><h1>matematik</h1></center> <div style="padding-top:20px;"> <nav> <ul> <li><a href="./index.html">startside</a></li> <li><a href="./fysik.html">fysik</a> <li><a href="./matematik.html">matematik</a></li> <li><a href="./teknologi.html">teknologi</a></li> <li><a href="./kemi.html">kemi</a></li> </ul> </center> </nav> <div id="wrapper2"> <h2>hvad bruger man det til?</h2> <p>for at kunne fremstille en varmluftballon, skal man bruge forskellige matematiske formler til at udregne en række faktorer. Disse beregninger skal bruges senere, når vi i teknologi skal til at konstruere selve ballonen, for at vi bl.a. skal bruge beregninger for bane-størrelserne. Vi skal desuden også beregne overfladearealet af hele ballonen, samt dens samlede volumen. Dette skal vi senere bruge til beregningerne i fysik, som senere skal bruges til at vurdere designet af brænderen i kemi.</p> </br> <h2> Beregninger </h2> <p> Vi skal have lavet en ballon, som består af to figurer, en kugle og en keglestub, som overlapper hinanden. Vi havde en række forudbestemte krav til mål til vores ballon, og samtidig skulle vi også selv bestemme nogle af målene. Resten af vores mål i det plangeometriske længdesnit af ballonen, skulle vi selv regne os frem til, og det gjorde vi ved at se på ballonen i et plangeometrisk længdesnit og beregne diverse mål i 2d, og derefter anvende dem til en ballon i 3d. For at kunne regne os frem til disse mål, krævede det at vi anvendte vores viden om trigonometri fra matematikken. For at beregne disse mål har vi anvendt cosinusrelationen og sinusrelationerne, og vi har til de retvinklede trekanter anvendte vi Pythagoras. Vi har også skulle regne os frem til rumfanget og overfladearealet af vores ballon. Til dette har vi brugt overfladearealsformler og rumfangsformler, for en kugle, en keglestub og et kugleafsnit. Dette gøres ved brug af rumfangs- og overfladeareals udtryk/formler, for de tre forskellige indgående former.

14 Det sidste vi skulle beregne, var banernes længder og bredder ved forskellige højder. Dette blev bl.a. gjort ved at anvende omkredsformlen for en cirkel, som var udgangspunktet for at beregne bane længderne / højderne. Til banebredderne tog vi udgangspunkt i formlen for længden af en korde, ud fra en vinkel i en cirkel. En af de formler vi har brugt en del, er Pythagoras læresætning: a²+b²=c² Dette er en formel man kan bruge til at finde sidelængderne i en retvinklet trekant. </p> <h2>tips</h2> <p></p> </body> <!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles.css"> <title>varmluftballoner</title> </head> Fil 5: teknologi.html <body> <center> <div id="wrapper"> <div class="top"> <center><h1>teknologi</h1></center> <div style="padding-top:20px;"> <nav> <ul> <li><a href="./index.html">startside</a></li> <li><a href="./fysik.html">fysik</a> <li><a href="./matematik.html">matematik</a></li> <li><a href="./teknologi.html">teknologi</a></li> <li><a href="./kemi.html">kemi</a></li> </ul> </center> </nav> <div id="wrapper2"> <h2>hvad bruger man det til?</h2> <p>i ballonprojektet fokuserer vi på designet af ballonen i teknologi. Det er i teknologi at vi produktudvikler selve vores ballon. Produktudviklingen er den del, hvor vi bruger beregningerne fra matematik til at lave de fysiske baner af silkepapir, hvor vi bagefter limer banerne sammen, og får dannet vores ballon, som vi se-nere kan bruge til test i fysik og selvfølgelig til selve opsendningen. </p> <h2> Lidt historie om balloner </h2> <p> Mennesker har altid kigget på fuglene og drømt om at flyve ligesom dem, men har ikke haft tålmodigheden til at vente på at evolutionen eventuelt giver muligheden, og mennesket har derfor valgt at komme evolutionen i forkøbet, og er kommet op og flyve. Balloner var de første der fik mennesker op i luften og flyve rundt. De første ballonopsendinger startede helt tilbage i 1709, hvor det hele blev sat i gang af den brasilianske præst Bartolomeu de Guesmão. Man har dog fundet tegn på ballonforsøg i Kina helt tilbage til 1300-tallet. Den første succesfulde varmluftbal-lons opsending skete i 1783, hvor brødrene Joseph og Étienne Montgolfier sendte en ballon op lavet af pa-pir. Den blev opvarmet af halm og uld, ombord var: et får, en and og en hane og de kom alle sikkert ned. Den første mennesket bemandet opsending fandt sted d. 21. november år Turen varede 25 minutter og foregik i en højde af 100 meter over Paris i Frankrig. Det er altså lykkedes at få mennesker op og flyve 100 år før brødrene Wright,

15 med deres flyvemaskine. 10 dage efter dette foretog en fransk fysiker ved navn J.A.C. Charles den første bemandet ballonopsending i en brintballon. I Danmark sendte man balloner op allerede i december 1783, men den første danske bemandet opsending skete først i år Senere blev der opfundet et luftskib, en zeppeliner, som blev opkaldt efter Ferdinand von Zeppelin. Dette har endt ud i at man af og til i dagligdagen kan se balloner flyve rundt, og er blevet så almindeligt at gymnasieelever kan få en opgave omhandlende at konstruere en miniature model af en varmluftsballon. </p> <h2>tips</h2> <p> </p> </body> Fil 6: "utf-8"; body { font-family: Arial,sans-serif; margin:0; padding:0; #wrapper { width: 80%; margin: auto; min-width: 780px; background:#ecf0f1; min-height: 20px; overflow: auto; border-left:2px solid #212121; border-right:2px solid #212121; overflow: visible; #wrapper2 { width: 80%; margin: auto; min-width: 780px; background:#ecf0f1; min-height: 100%; overflow: auto; border-left:2px solid #212121; border-right:2px solid #212121; display: visible; img { max-width: 60%; max-height: 500px; min-width: 300px; min-height: 175px; h1 { margin:0; padding:0; h2 { margin:5px; padding:0; img {

16 p { display: block; margin: 0 auto; margin:10px; padding:0px; header { height: 150px; background-color:#0060; nav { min-height: 50px; text-align: center; width: 780px; overflow: visible; #content { min-height: 50px; overflow: auto; padding: 10px; background-color: #ecf0f1; clear: both; footer { height: 40px; line-height: 40px; text-align:center; background-color: transparent; clear: both; nav ul { margin: 0; padding: 0; list-style: none; nav ul li { display: block; position: relative; text-align: left; float: left; nav ul li a { display: block; position: relative; padding: 5px 15px; background-color:#ffa300; margin-left: 5px;

17 text-decoration: none; color:#0054b2; text-transform: uppercase; line-height: 20px; -webkit-border-radius: 8px; -moz-border-radius: 8px; border-radius: 8px; margin-bottom: 3px; width: 120px; text-align: center; white-space: nowrap; z-index: 1; nav ul li a:hover { background-color: #C47E00; nav li ul { display: none; nav li ul a { display: block; padding: 5px 15px; nav li ul a:hover { nav li:hover ul { display: block; position: absolute; nav li:hover li { float: none; width: auto; nav li:hover li a:hover { display: block;

Grafik & Billede weloveorganic.com webshop

Grafik & Billede weloveorganic.com webshop Grafik & Billede weloveorganic.com webshop Opgaven og afsender: Weloveorganic.com er en forholdsvis ny virksomhed, der pånuværende tidspunkt udelukkende sælger økologisk tøj til kvinder. På længere sigt

Læs mere

Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012

Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012 Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012 Projektbeskrivelse 3 Tema valg 3 Budskab 3 Afsender 4 Målgruppe 4 Kommunikations mål 4 Skitser 6 Layout index 7 Layout Kulturliv 8 Layout Gratis glæder 9 Layout

Læs mere

workflow Programmer: Om opgaven: Kvalitetsvurdering: Afsender: Modtager: Cathrine Laulund Web: Dreamweaver Billedbehandling: Photoshop

workflow Programmer: Om opgaven: Kvalitetsvurdering: Afsender: Modtager: Cathrine Laulund Web: Dreamweaver Billedbehandling: Photoshop Om opgaven: For et halvt år siden overtog nogle bekendte værtshuset Midtskiws i Skive. De havde derfor brug for en ny hjemmeside, som kunne fungere som et online informationssted og visitkort for deres

Læs mere

OPGAVE: WELOVEORGANIC.COM WEBSHOP

OPGAVE: WELOVEORGANIC.COM WEBSHOP OPGAVE: WELOVEORGANIC.COM WEBSHOP OPGAVEN OG AFSENDER: Weloveorganic.com er en forholdsvis ny virksomhed, der pånuværende tidspunkt udelukkende sælger økologisk tøj til kvinder. På længere sigt ønsker

Læs mere

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse

Naja Schlüter Roskilde Tekniske Gymnasium 26/ Interessentanalyse Interessentanalyse Jeg fik til opgave at skulle lave en ny studieweb som er min egen personlige side. Min studieweb skal bruges til lidt information og så vil jeg løbende igennem de to år jeg har igen

Læs mere

Afsluttende Projekt - Kom/IT

Afsluttende Projekt - Kom/IT 1 Afsluttende Projekt - Kom/IT Rasmus H. Plaep 1 Billedkilde: http://blog.snelling.com/files/2015/01/business-107.jpg Indhold... 0 Indledning... 2 Problemafgrænsning... 2 Problemformulering... 2 Teori...

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW DIGITAL KOMMUNIKATION OLEMOGELBY.COM

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW DIGITAL KOMMUNIKATION OLEMOGELBY.COM GRAFISK WORKFLOW DIGITAL KOMMUNIKATION OLEMOGELBY.COM OPGAVEN Redesign af Ole Møgelbys hjemmeside, der efter stor succes med sine værker, gerne vil have frisket udtrykket lidt op. Billedsiderne skal udvides

Læs mere

5. Billeder og logo til websitet er optimeret til web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet.

5. Billeder og logo til websitet er optimeret til web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet. GRAFISK WORKFLOW Grafisk workflow Beskrivelse Opgaven Design af website til Tipsbladet Fokus, som er noget, jeg selv har fundet på. Det er tænkt som et alternativ til Tipsbladet.dk, hvor der på Tipsbladet

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW H1 MARIA SCHELDE

GRAFISK WORKFLOW H1 MARIA SCHELDE GRAFISK WORKFLOW H1 MARIA SCHELDE DOKUMENTATION Opgaven Arkitekt Mette Schelde skulle have designet og programmeret et website, hvorpå hun kunne præsentere hendes produkter. Designkrav Sitet skal være

Læs mere

! }! FORSIDE! <html>! <head>!

! }! FORSIDE! <html>! <head>! FORSIDE opgaver body { background-color:#33adff; } header { background:#33adff; color:white; text-align:center; padding:5px;

Læs mere

Forståelse for grafisk produktion og workflow

Forståelse for grafisk produktion og workflow Forståelse for grafisk produktion og workflow Fallulah hjemmeside Opgaven: Blev stillet i forbindelse med forløbet avanceret webdesign, jeg har hverken fået karakter eller bedømmelse på den. Opgaven bestod

Læs mere

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed Redegørelse Grafisk Opgaven At redesigne en hjemmeside for AGF fanclub, som har et mere moderne look og et nyhedsarkiv som er let oversskueligt. Hjemmesiden er en opgave jeg selv har stillet mig og kunne

Læs mere

Grafisk Workflow. hovedforløb 2

Grafisk Workflow. hovedforløb 2 Grafisk Workflow hovedforløb 2 WORLD OF FURNITURE Forside.wrapper width: 95%; margin: 0 auto; box-shadow: 0px 0px 25px #888888; Image slider carousel 5 sekunder .button span.button span:after.button:hover

Læs mere

Stephanie S. Gregersen Frederik M. Klausen Christoffer Paulsen. Ballonprojekt 2010. Matematik Fysik Kemi Teknologi. HTX Roskilde 1.

Stephanie S. Gregersen Frederik M. Klausen Christoffer Paulsen. Ballonprojekt 2010. Matematik Fysik Kemi Teknologi. HTX Roskilde 1. Ballonprojekt 2010 Matematik Fysik Kemi Teknologi 2 0 1 0 HTX Roskilde 1.5 1 Indholdsfortegnelse: Ballonprojekt 2010...1 Indholdsfortegnelse:...2 Ballonens historie...3 Indledning/formål...4 Brainstorm

Læs mere

Webmaster Sweet-Swing.dk Websidens opbygning. Som eksempel er brugt siden om korets målsætning som den vises i editoren.

Webmaster Sweet-Swing.dk Websidens opbygning. Som eksempel er brugt siden om korets målsætning som den vises i editoren. Opbygning Som eksempel er brugt siden om korets målsætning som den vises i editoren. I editoren vises tabellinierne, selvom de på den færdige side i vores tilfælde er usynlige, bortset fra den sorte ramme

Læs mere

OPGAVE BESKRIVELSE ARBEJDSPROCES. Idéudvikling. Inspiration. Skelet. Uploade til server. Kodning. Teste sitet igennem. Rettelser og godkendelse

OPGAVE BESKRIVELSE ARBEJDSPROCES. Idéudvikling. Inspiration. Skelet. Uploade til server. Kodning. Teste sitet igennem. Rettelser og godkendelse GRAFISK WORKFLOW ARBEJDSPROCES OPGAVE BESKRIVELSE OPGAVEN At lave et redesign af AGF Fanclubs hjemmeside med et mere nutidigt look og bedre oversskuelig brugerflade. Opgaven har jeg stillet mig selv, men

Læs mere

CentOS 7. Lavet af Ali Sarac og Andreas Jensen

CentOS 7. Lavet af Ali Sarac og Andreas Jensen CentOS 7 Lavet af Ali Sarac og Andreas Jensen 3.8.2017 Indholdsfortegnelse Konklusion... 3 Installer CentOS 7 i VMware... 3 Installation af Apache, PHP5 og vores HTML side... 7 2.4 spørgsmål... 12 Kildekoder...

Læs mere

Grafisk. Workflow. Side 1

Grafisk. Workflow. Side 1 Grafisk Workflow Side 1 http://mediegrafiker-ats.dk/15gt33med/freja/hotelinger/ Side 2 Kunde: Inger Marie, Hotel Inger Målgruppe: Aldersgruppe mellem 30-50 år. Hvad har jeg bidraget med? Mit bidrag til

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Min personlige e-portfolio

GRAFISK DESIGN. Min personlige e-portfolio GRAFISK DESIGN Min personlige e-portfolio 2 OPGAVEBESKRIVELSE Produkt: E-portfolio Farve: RGB Programmer: Brackets, Photoshop og Illustrator Min personlige e-portfolio er udarbejdet som et led i min uddannelse

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW OPGAVEBESKRIVELSE KVALITETSVURDERING HJÆLPEMIDLER BROWSER BRUGERVENLIGHED/USABILLITY

GRAFISK WORKFLOW OPGAVEBESKRIVELSE KVALITETSVURDERING HJÆLPEMIDLER BROWSER BRUGERVENLIGHED/USABILLITY GRAFISK WORKFLOW OPGAVEBESKRIVELSE Min kunde er en ung mand som ønskede at få lavet en hjemmeside til hans fremtidig firma, den skulle være responsiv og simpel. Da kunden ikke havde noget ønske om selv

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2.

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2. GRAFISK PRODUKTION OG WORK- FLOW CSS Wrapper paragraph h1 h2 DREAMWEAVER CS5 Class Tags Kodning Design a.link, a.hover, a.visited HTML Kundekontakt Komposition og modulopbygning Skelet Pixels Layout Usabillity

Læs mere

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16 GRAFISK WORKFLOW Indhold Grafisk workflow Procesbeskrivelse Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 2 Html, css og seo 6 Grafisk workflow Opgaven At skabe et nyt og

Læs mere

Dokumentation. Karen-Louise Fejerskov

Dokumentation. Karen-Louise Fejerskov Dokumentation Grafisk Workflow Et af produkterne, jeg skulle lave, var et redesign af FreQuence s info hjemmeside. A B Punkt 1 Ansvar: Jeg har selv stået for opsætningen af hjemmeside og selv bestemt,

Læs mere

Superskolernes kampagne

Superskolernes kampagne Superskolernes kampagne Projekt i Kommunikation/IT Roskilde Tekniske Skole Side 1 af 12 Indhold Indledning... 3 Målgruppeanalyse - Kanylemodel... 4 Begrundelse for valg af medie... 5 Grovskitsering...

Læs mere

Projekt-studieweb. Om kommunikationsteorierne. Morten, Jacob, Kristian og Cihat

Projekt-studieweb. Om kommunikationsteorierne. Morten, Jacob, Kristian og Cihat Projekt-studieweb Om kommunikationsteorierne Morten, Jacob, Kristian og Cihat Gestaltlovene Loven om nærhed Loven om lukkethed Loven om lighed Loven om forbundethed Loven om fortsættelse Loven om figur

Læs mere

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS Opgavebeskrivelse Lav en webside om i Sønderjylland. Opgaven fører dig igennem de basale ting, hvad angår opbygningen af en side med CSS. Der er ikke tale om et komplet site, men du kan bruge opgaven som

Læs mere

Nu skal vi især se på <font> og <center> samt centrering af hele siden på skærmen.

Nu skal vi især se på <font> og <center> samt centrering af hele siden på skærmen. Validering 4 Nu skal vi især se på og samt centrering af hele siden på skærmen. Det er i HTML ikke forbudt at bruge koden , men lad nu være alligevel, du får blot en masse valideringsproblemer.

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW Hjemmesidedesign

GRAFISK WORKFLOW Hjemmesidedesign GRAFISK WORKFLOW www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/caroline Færdige produkt www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/caroline Færdige produkt www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/caroline

Læs mere

Form og dens underlige box model

Form og dens underlige box model Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Form og dens underlige box model Denne artikel handler om hvilke problemer man som webudvikler kan komme ud for, og hvordan man løser dem. Jeg kommer

Læs mere

Her vil jeg forsøge at gennemgå hvordan vi kan opnå at centrere en»div-container«både vertikalt og horisontalt i browser vinduet.

Her vil jeg forsøge at gennemgå hvordan vi kan opnå at centrere en»div-container«både vertikalt og horisontalt i browser vinduet. Side 1 Her vil jeg forsøge at gennemgå hvordan vi kan opnå at centrere en»div-container«både vertikalt og horisontalt i browser vinduet. Dette er nogle gange et ønske fra den enkelte kunde, som blot ønsker

Læs mere

Roskildes tekniske gymnasium. Kulløse Mijlømesse. Afsluttende kom/it projekt

Roskildes tekniske gymnasium. Kulløse Mijlømesse. Afsluttende kom/it projekt Roskildes tekniske gymnasium Kulløse Mijlømesse Afsluttende kom/it projekt Casper Hansen og Christian Hansen 26-04-2009 Indhold Indledning... 3 Planlægning... 3 Overvejelser... 3 Hvordan man kommer til

Læs mere

Beginning CSS and Web Development kap. 1 11

Beginning CSS and Web Development kap. 1 11 Beginning CSS and Web Development kap. 1 11 Plan Xhtml opbygning CSS Divs, class, id Baggrunde, farver og billeder Tekst Links Lister Tabeller Stand up programmering Xhtml vs. html i XHTML skal alle elementer

Læs mere

CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering

CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 4, individuel øvelse CSS fortsat: Boksmodel, floating & positionering 1. Lidt om hvad du har lært Du har i øvelse

Læs mere

FORSTÅELSE FOR GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW

FORSTÅELSE FOR GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW Opgaven I AArhus er en fiktiv hjemmeside. Formålet med hjemmesiden, er at Folk som befinder sig i Aarhus kan henvende sig til I AArhus og berette deres synspunkt på Aarhus. Siden henvender sig til unge,

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW HJEMMESIDE EL FIRMA ANDERSEN EL

GRAFISK WORKFLOW HJEMMESIDE EL FIRMA ANDERSEN EL GRAFISK WORKFLOW HJEMMESIDE EL FIRMA ANDERSEN EL OPGAVEBESKRIVELSE Min kunde er en ung mand som ønskede at få lavet en hjemmeside til hans fremtidig firma, den skulle være responsiv og simpel. Da kunden

Læs mere

Mit grafiske workflow inkluderer:

Mit grafiske workflow inkluderer: GRAFISK WORKFLOW Opgave: Opgaven var at producere en bog og et website med temaet stilhistorie. Jeg har valgt at beskrive mit grafiske workflow i produktionen af websitet. Kravene var, at der skulle være

Læs mere

Efterlyst! Introduktion HTML & CSS. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver din egen plakat. Arbejdsliste. Test dit Projekt.

Efterlyst! Introduktion HTML & CSS. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver din egen plakat. Arbejdsliste. Test dit Projekt. HTML & CSS 1 Efterlyst! All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen. http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/

GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen. http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/ GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/ Produkt Web sider Index side Underside - Cykelhjelmen - brug den rigtig. Underside - Husk nu cykelhjelmen.

Læs mere

Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010

Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010 HTX I ROSKILDE Afsluttende opgave Kommunikation og IT Klasse 1.4 Michael Jokil 03-05-2010 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Formål... 3 Planlægning... 4 Kommunikationsplan... 4 Kanylemodellen... 4 Teknisk

Læs mere

Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup

Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup Niels Sundstrup Webteknologi evalueringsopgave Vinter 2011-2012 - Niels Sundstrup Webteknologi - Carl- Henrik Nielsen - Syddansk Universitet, Kolding - Udlevering: 12. januar 2012 Aflevering: 19. januar

Læs mere

Oversigt HTML5 nye tags til sideopbygning

Oversigt HTML5 nye tags til sideopbygning HTML5 er udviklet af WHATWG Oversigt HTML5 nye tags til sideopbygning (Web Hypertext Application Technology Working Group) En

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW WEBSITE: MEEFRED DESIGN

GRAFISK WORKFLOW WEBSITE: MEEFRED DESIGN GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW WEBSITE: MEEFRED DESIGN OPGAVEN: Meefred Design er en enkeltmandsvirksomhed, som tilbyder grafisk design til både erhverv og private. Meefred Design har endnu ikke fået

Læs mere

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg Opgaven Der skal designes en hjemmeside til en pensioneret revisor, som ønsker at starte en fritids beskæftigelse op, som privat revisor. Han Ønsker en hjemmeside der skal kort fortælle om hans forretning.

Læs mere

Matematik. Formlen for en Kugle: 3 V = 4/3»r *n. Formlen for et Kugleafsnit: Formlen for en Keglestub: 2 2 V =n/3»h»(r + r + R*r)

Matematik. Formlen for en Kugle: 3 V = 4/3»r *n. Formlen for et Kugleafsnit: Formlen for en Keglestub: 2 2 V =n/3»h»(r + r + R*r) Matematik Vi har fået til opgave at bygge en ballon hvis volume mindst må være 1,2 Kubikmeter og max 1,5 kubikmeter. Så for at løse dette problem valgte vi at finde formlerne for en kugle, kugleafsnit

Læs mere

Grafisk workflow. Maria Clausen Svendeportfolio Grafisk workflow

Grafisk workflow. Maria Clausen Svendeportfolio Grafisk workflow Grafisk workflow Maria Clausen Svendeportfolio Grafisk workflow OPGAVEN Kunden har stiftet et nyt firma som hedder Wood id, som sælger lamper, møbler og tilbehør lavet i kvalitets træ. Kunden ville gerne

Læs mere

Designmanual for websider

Designmanual for websider Designmanual for websider 31. marts 2009 Version 1.1. Denne manual beskriver de gældende retningslinjer for Aalborg Universitets websider. Det vil sige websider der benytter aau.dk i domænenavnet er omfattet

Læs mere

Grafisk Workflow. Endeligt layout. Om mig. Forside. Portfolio

Grafisk Workflow. Endeligt layout. Om mig. Forside. Portfolio Endeligt layout Forside Om mig Portfolio 1 Hjemmeside Opgaven I dette design projekt skulle jeg gennemføre en designproces, hvor jeg enten skulle redesigne eller designe et produkt. Jeg valgte at designe

Læs mere

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen OPGAVE Designforslag til hjemmeside til motorcykelklubben Mc Chaufførerne GRAFISK DESIGN / Dorte Damsgaard Larsen 1/15 DESIGNPROCES Indledende møde med

Læs mere

KT OR LOW PRODUKTION // WORKFLOW

KT OR LOW PRODUKTION // WORKFLOW PR D O U ION KT // W KFKF OR LOW PRODUKTION // WORKFLOW // WORKFLOW HJEMMESIDE / REDEGØRELSE / IDÉ, FARVE, FONT OG GRAFIK / SKITSER OG FLOWCHART / SKELET / STORYBOARD / CSS HVAD? Opgaven er en fiktiv hjemmeside

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW Opgaven At lave en ny hjemmeside til tekniske skolers sportslege. Den gamle var rodet og uoveskuelig. Det vigtigste var at rydde op, samt holde en rød tråd til logo og indbydelsen. Afsender Lærerne på

Læs mere

Tillykke Med Fødselsdagen

Tillykke Med Fødselsdagen HTML & CSS 1 Tillykke Med Fødselsdagen All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register

Læs mere

Devran Kücükyildiz Tværfagligt projekt Studieområdet i Studieretningsforløbet. Klasse 1.4. Tværfagligt projekt:

Devran Kücükyildiz Tværfagligt projekt Studieområdet i Studieretningsforløbet. Klasse 1.4. Tværfagligt projekt: Studieområdet i Studieretningsforløbet Klasse 1.4 Tværfagligt projekt: Fysik, kemi, matematik og teknologi Tema: Ballonflyvning Gruppemedlemmer: Christian Krintel, Andreas Dahl, Devran Kücükyildiz Navn:

Læs mere

web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet.

web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet. GRAFISK WORKFLOW Grafisk workflow Beskrivelse Opgaven Redesign af website for bilforhandleren PerB. Opgave har jeg stillet mig selv med det formål at lave en simpel men indbydende udgave af PerB s website.

Læs mere

REDESIGN AF GRAFISK FORUMS HJEMMESIDE. Grafisk Workflow

REDESIGN AF GRAFISK FORUMS HJEMMESIDE. Grafisk Workflow Grafisk Workflow REDESIGN AF GRAFISK FORUMS HJEMMESIDE Før Efter REDEGØRELSE OPGAVEN Da jeg ikke har noget med web at gøre på min elevplads, opfandt jeg en fiktiv opgave - nemlig at redesigne Grafisk Forums

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW. Endotest website

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW. Endotest website GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Endotest website DOKUMENTATION OPGAVEN: Endotest ApS ønskede at redesigne deres hjemmeside, så den fremstår mere professionel og enkel. Derudover skal det nye site præsentere

Læs mere

Grafisk Workflow STILHISTORIE. Website lavet i forbindelse med et projekt om stilhistorie. Klik her for at se websitet:

Grafisk Workflow STILHISTORIE. Website lavet i forbindelse med et projekt om stilhistorie. Klik her for at se websitet: STILHISTORIE Website lavet i forbindelse med et projekt om stilhistorie. Klik her for at se websitet: http://www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/maria/ Opgaven I forbindelse med et tema omhandlende

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW WEBSITE - CHOCOADDICT

GRAFISK WORKFLOW WEBSITE - CHOCOADDICT GRAFISK WORKFLOW WEBSITE - CHOCOADDICT DOKUMENTATION OPGAVEBESKRIVELSE Opskriftsbogen Chocoaddict skulle have et website, hvor alle opskrifter samt skabelon til print selv opskriften er tilgængelig. Der

Læs mere

Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke

Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke HTX Afsluttende projekt E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013 Systemudvikling Indledende aktiviteter Kommunikationsplanlægning for projektet, Laswells fem spørgsmål. o Hvem

Læs mere

Dokumentation. Workflow. Grafisk produktion. Trine Alexandersen 1. hovedforløb

Dokumentation. Workflow. Grafisk produktion. Trine Alexandersen 1. hovedforløb Dokumentation Workflow Grafisk produktion Trine Alexandersen 1. hovedforløb Jeg har valgt at vise min egen hjemmeside som workflow. Siden er min e-portfolio som skal vise hvad jeg lærer under min uddannelse

Læs mere

Vejledning i udsendelse af s

Vejledning i udsendelse af  s Side 1 af 5 Vejledning i udsendelse af e-mails Åben en internet browser: Vælg din klubs webadresse og log på siden. Eller log på via ngfp.dk: Nu kommer der en Administrator menu frem som kan have flere

Læs mere

Her ses et screenshot af websitet solsystemet i menuen Merkur. Baggrundsbillede skal være static så resten af siden skal man scrolle ned for at se.

Her ses et screenshot af websitet solsystemet i menuen Merkur. Baggrundsbillede skal være static så resten af siden skal man scrolle ned for at se. Solsystemet lavet af Jesper Kjær Webintegrator i Kastrup Tekniske Skole Grundforløbsprøve 2014 Opgave: Vores solsystem Onsdag 23 april til onsdag 7 maj Her ses et screenshot af websitet solsystemet i menuen

Læs mere

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW.

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk CSS - en gennemgang Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Der er lidt CSS historie

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Layout Layout af hjemmesiden laves i Photoshop og siderne inddeles i mapper for bedre overblik.

GRAFISK WORKFLOW. Layout Layout af hjemmesiden laves i Photoshop og siderne inddeles i mapper for bedre overblik. GRAFISK WORKFLOW Opgaven Design og skabelse af website til maler og skrotkunstner Ole Møgelby. Websitet skal virke som en oversigt af Oles værker og som en informationsside. Programvalg Af programmer har

Læs mere

Brainstorm Hjemmeside Grafisk interface med billeder af computer dele billederen skal så kunne klikkes og få information omkring delene,

Brainstorm Hjemmeside Grafisk interface med billeder af computer dele billederen skal så kunne klikkes og få information omkring delene, Idefasen. Brainstorm Hjemmeside Grafisk interface med billeder af computer dele billederen skal så kunne klikkes og få information omkring delene, Sider med hver hardware del og en forklaring til hvordan

Læs mere

Grafisk produktion og workflow

Grafisk produktion og workflow Grafisk produktion og workflow Helle Nicolaysen svendeprøve juni 2016 Kunde (fiktiv) Bomholt er en virksomhed der laver og sælger plankeborde og som nu ønsker en helhedsorienteret grafisk designlinje,

Læs mere

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation Portfolioudvikling I denne rapport vil du kunne læse om mit porfolios tilblivelse. Det skal give læseren indblik i mine designvalg og hele processen bag projektet. Hjemmesiden er kodet fra bunden i HTML

Læs mere

Grafisk workflow. Hjemmeside til Bærkompagniet

Grafisk workflow. Hjemmeside til Bærkompagniet Grafisk workflow Hjemmeside til Bærkompagniet Dokumentation Opgaven Bærkompagniet skulle have designet og programmeret et website, hvor de kunne præsentere deres produkter samt mulige forhandlere kunne

Læs mere

Byg et website med Dreamweaver

Byg et website med Dreamweaver Byg et website med Dreamweaver I denne øvelse skal vi opbygge et website for Hotel Holiday i Dreamweaver. Det færdige site kan ses her: http://www.itu.dk/people/khhp/hotel_holidays/velkommen.html Øvelsen

Læs mere

Grundforløb 1 TEMA2 HTML

Grundforløb 1 TEMA2 HTML Grundforløb 1 TEMA2 HTML HTML KNOWLEDGE BASE Mere HTML og CSS KNOWLEDGE BASE HTML Indhold HVAD ER HTML? WEBSITES I DAG BASIC HTML TAGS MARKUP = HTML TEKST I HTML STANDARDER I HTML ELEMENTERNE I HTML MERE

Læs mere

Laura Svendsen Kernekompetencer GRAFISK WORKFLOW

Laura Svendsen Kernekompetencer GRAFISK WORKFLOW Laura Svendsen Kernekompetencer GRAFISK WORKFLOW website til drømmemadpakken Hvad? Opgaven er anden del af en opgave i to dele, et trykt produkt og et digitalt produkt. Vi fik udleveret tekst og billeder

Læs mere

Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010

Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010 ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Eksamensopgave Kommunikation/it Cecilie Maria Nielsen, Mathias Fornitz Eriksen og Martin Arnetoft klasse 1.6 07-05-2010 Vi har valgt at beskæftige os med opgave 1 fra oplæget.

Læs mere

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE BRILLIANT BIKINIES WEBSITE MARÍ DYRMOSE OPGAVEN OPGAVEBESKRIVELSE Brilliant Bikini kompagniet skulle have designet og programmeret en website, hvor de kunne præsentere deres

Læs mere

Internet vs WWW. Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information

Internet vs WWW. Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information web som medie Internet vs WWW Internettet er IKKE det samme som www. Internettet Er et netværk af computere Gør det muligt af dele information Internet protokoller (forskellige måder at udveksle information

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW PORTFOLIO NIKLAS POULSEN H1

GRAFISK WORKFLOW PORTFOLIO NIKLAS POULSEN H1 GRAFISK WORKFLOW PORTFOLIO NIKLAS POULSEN H1 GRAFISK WORKFLOW DOKUMENTATION OPGAVEN Denne opgave er lavet som en fiktiv opgave. Opgaven er lavet for et fiktivt firma, som tilbyder personlig fitness træning.

Læs mere

Grafisk workflow. website til duckhead music

Grafisk workflow. website til duckhead music Grafisk workflow website til duckhead music Portfolio h1 Side 18 website til duckhead music Selvom jeg er hos et webbureau, så sidder jeg udelukkende med design, og er derfor ikke kommet til at kode endnu.

Læs mere

portfolio GRAFISK WORKFLOW

portfolio GRAFISK WORKFLOW Grafisk Workflow Opgaven Der skal laves hjemmeside til et lille privat bageri. Kunden ønsker et overskueligt site. Hjemmesiden skal kort og godt fortælle om Skejby Centrets Bageri og deres produkter og

Læs mere

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN Grafisk design Produkt Index side Produkt Underside - kontakt Redegørelse OPGAVEN I forbindelse med valgfag, som jeg tog i København, havde vi lært forskellige nye funktioner, som vi skulle implementere

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Proces. Kodning. Fonts:

GRAFISK WORKFLOW. Proces. Kodning. Fonts: P f t r o o i l o 1 H GRAFISK WORKFLOW»Vi skal bruge en hjemmeside, så vi kan få fat i patienterne til vores botilbud. Ellers risikerer vi at de vælger noget andet. Der skal laves logo, samt lærringsvideoer«proces

Læs mere

Grafisk Design. fra idé til visuelt udtryk Benett

Grafisk Design. fra idé til visuelt udtryk Benett fra idé til visuelt udtryk Benett Indholdsfortegnelse Brief...5 Idé og skitsering....6 Værktøjer....6 Farvevalg....7 Flowchart eksisterende site...7 Design i Photoshop....9 Ikoner i Illustrator...11 Setup

Læs mere

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside

HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside Webdesign og webkommunikation, formiddagshold (hold 1), IT Universitetet, forår 2012. Øvelse 2, individuel øvelse HTML5 fortsat: Underside, links og tekstelementer på din hjemmeside 1. Lidt om hvad du

Læs mere

Grafisk produktion og workflow

Grafisk produktion og workflow Grafisk produktion og workflow Helle Nicolaysen, mediegrafiker, 3. hovedforløb Introduktion Bylderup-Bov Rideklub har en hjemmeside, bestående af en template, hvor designet er fastlagt. Jeg er i kontakt

Læs mere

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe Ide Designprocess I denne opgave har jeg udviklet et website for et feriehus. Kunden ønsker et site, som både fungere privat, men også som offentlig hjemmeside. Hele site skal være på dansk, tysk og engelsk.

Læs mere

grafisk workflow Madmagasinet

grafisk workflow Madmagasinet grafisk workflow Madmagasinet Dokumentation Opgaven Madmagasinet skal have et website som er responsive, således deres brugere har en side som er optimeret til de forskellige platformer, hvorpå deres site

Læs mere

Designmanual BUTLER FM

Designmanual BUTLER FM Designmanual BUTLER FM 2015 Grontmij A/S, Facilities Management Forfatter: Rikke Carlsen, RIC Indhold Grid... 3 Afstande... 5 Fonte og typografier... 6 Farver... 7 Tabeller... 8 Andre elementer... 10 Ikoner...

Læs mere

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4

Læringsprogram. Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 Læringsprogram Christian Hjortshøj, Bjarke Sørensen og Asger Hansen Vejleder: Karl G Bjarnason Fag: Programmering Klasse 3.4 R o s k i l d e T e k n i s k e G y m n a s i u m Indholdsfortegnelse FORMÅL...

Læs mere

HTX. Afsluttende projekt. E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013

HTX. Afsluttende projekt. E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013 HTX Afsluttende projekt E-learning Komunikation/It C Helena, Katrine og Rikke 1.1 01-05-2013 Systemudvikling Indledende aktiviteter Kommunikationsplanlægning for projektet, Laswells fem spørgsmål. o Hvem

Læs mere

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk Grafisk workflow Se siden her: www.cormas.dk Dokumentation 4 Procesbeskrivelse 5 Inspirationssøgning 6 Skitser 8 Layout i Photoshop 9 Farver 10 Font 11 Flowchart 12 Wireframe 13 Storyboard 14 kontakt.html

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW - RESPONSIV WEBSIDE

GRAFISK WORKFLOW - RESPONSIV WEBSIDE GRAFISK WORKFLOW - RESPONSIV WEBSIDE REDEGØRELSE Opgavebeskrivelse Redesign hjemmeside for Murerfirmaet Døssing i responsivt design, som udstråler professionalisme. Der skulle være en referenceside med

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. Hjemmeside til Team Brügger

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. Hjemmeside til Team Brügger GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW Hjemmeside til Team Brügger DITTE MADSEN - SVENDEPRØVE - 2015 KUNDEPROFIL Team Brügger er en frisørsalon i Aars. Indehaveren Gitte Brügger startede salonen op sammen med

Læs mere

Dokumentation af hjemmeside/studieweb

Dokumentation af hjemmeside/studieweb Dokumentation af hjemmeside/studieweb Jeg startede med at bruge ca. to kom/it moduler på at genopfriske kodning i html, siden at jeg har lavet hjemmeside i html og css før, men det er efterhånden et par

Læs mere

Vejledning. Indhold. Side 1

Vejledning. Indhold. Side 1 Indhold HTML-faneblade... 2 Sådan tilføjer du et HTML-faneblad til din Facebook side.... 3 Sådan redigerer du et HTML-faneblad på din Facebook side.... 5 Sådan deler du fanebladet... 10 Side 1 HTML-faneblade

Læs mere