Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlægsudgifter Anlægsindtægter Anlæg i alt 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlægsudgifter Anlægsindtægter Anlæg i alt 1."

Transkript

1 Nr. ANLÆG Projektnavn: Trafiksikkerhed og parkeringskapacitet ved Regnbuen Aftaleholder: Børnehuset Regnbuen Fagudvalg: Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagchefs prioritering: 1 Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse Institutionen Kort projektbeskrivelse: har for gennemgået - en herunder vældig udvidelse sammenhæng de sidste med 3 år. P-forholdene vision og indsatsområde er ikke flyttet tilsvarende med. Røjlevej som vi bor på, er meget trafikeret både med tung og hurtig trafik. Desuden er der standsning og parkering forbudt på vejstrækningen.dette projekt løser sikkerhedsproblemet og giver en parkeringskapacitet på 44 pladser og forventes fremtidssikret (udvidelse på 25 pladser). Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter Anlægsindtægter Anlæg i alt Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering Medfinansiering i pct. 0% Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Vej og Forsyning har vurderet parkeringsforholdene og udarbejdet planer og kalkulationer. Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv: Institutionen har gennemgået en vældig udvidelse de sidste 3 år, fra at have været institution/skole med ca. 15 medarbejdere til nu omkring 50. Der er sket en udvidelse af brugere til omkring 100 børn der alle har deres gang her. Dertil skal lægges brugerne af dagplejens legestue, brugerne af lokalarkiverne for Nr. Søby og Nr. Lyndelse samt fritidsbrugere af Gymnastiksal og Aula. Ca. 10 af børnene bliver afleveret og hentet i Taxa. Da udvidelsen af vores P-forhold ikke er flyttet tilsvarende med, er det forbundet med en vis risiko at aflevere og hente sine børn. Ligesom der ikke altid er plads til at personalet kan parkere i nærheden af institutionen. Røjlevej som vi bor på, er meget traffikeret både med tung og hurtig trafik. Al standsning og parkering er forbudt på vejstrækningen ved institutionen. Alligevel stopper og standser mange forældre på vejstrækningen, da de ellers ikke kan finde P-plads. Dette er naturligvis meget uhensigtsmæssigt og til fare for børn og voksne. Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Byg og Miljø, Vej og Forsyning, Sekretariatet Dagtilbud og Børnehuset Regnbuen

2 Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen Samarbejde mellem Byg og Miljø samt Vej og Forsyning. Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen: Der er udarbejdet en særskilt projektbeskrivelse: "Omlægning af P-forhold forslag 1" Dette projekt er mest fremtidssikret med hensyn til fremtidig brug af den samlede bygningsmasse. Idet der er faciliteter som endnu ikke er udnyttet. Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder: Færdiggørelse i de 2 første kvartaler af 2011.

3 Nr. ANLÆG Projektnavn: Forbedring af indeklima Legestuen Solstrålen Aftaleholder: Dagplejedistrikt Midt Fagudvalg: Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagchefs prioritering: 1 Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse Forbedring Kort projektbeskrivelse: af indeklima for i legestuen. - herunder sammenhæng med vision og indsatsområde Etablering af udsugningsanlæg og udskiftning af gulvbelægning. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter 273 Anlægsindtægter Anlæg i alt 273 Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering Medfinansiering i pct. 0% Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Anlæg: Budgetoverslag fra Mogens Jensen Byggeri og Miljø. - Pris for ventilationsanlæg ex. moms kr ,- - Pris for linoleums belægning på området som p.t. er tæppebelagt ex. moms kr ,- Drift: Øget rengøring i Solstrålen, afventer møde med Palle Bjerre. Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv: Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen:

4 Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder:

5 Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Fagchefs prioritering: ANLÆG Etablering af nyt indgangsparti m.v. Svanninge Skole Svanninge Skole Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse Etablering Kort projektbeskrivelse: af nyt for indgangsparti - herunder og handicaptilgængelighed sammenhæng gennem med vision elevator og ved indsatsområde Svanninge Skole. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter 400 Anlægsindtægter Anlæg i alt 400 Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter 8 Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt 8 Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering 0 Medfinansiering i pct. 0% Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Svanninge Skole har i budget 2010 en anlægsbevilling på kr ,- til etablering af nyt indgangsparti. Vi har gennem Fagsekretariat for Byggeri og Miljø vurderet forholdene og fremsender derfor en anlægsansøgning på i alt ,- yderligere, idet Svanninge Skole er en "trappeskole" og for at kunne være handicapvenlig er vi nødt til at etablere en udvendig elevator knyttet til den nye indgangstrappe. Vi er klar over, at ved nyetablering af adgangsveje til offentlige bygninger er der krav om handicaptilgængelighed og her virker det sært at etablere en indgangstrappe med meget lang rampe, hvis det så er umuligt at komme nogen steder som handicappet inde i huset, grundet trapper - dette er situationen p.t. Dette er baggrunden for, at vi søger om yderligere penge, som kan lægges til de i forvejen bevilgede penge.

6 Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv: Svanninge Skole er en skole med ca. 245 elever i 0.-9.kl. Den er bygget i 60'er stil med undervisningslokaler i 3 etager. Svanninge Skole er ikke indrettet med elevator eller anden form for handicaptilgængelighed. Derfor ser vi nu en mulighed for - og nødvendighed i - at medtænke handicaptilgængelighed til skolen, såvel i form af tilgængelighed udefra, men også i form af tilgængelighed inde i bygningen. Forslaget om at udvide vores anlæg til en trappe incl. elevator bygget til som et udvendigt elevatortårn kan råde bod på dette. Perspektivet i denne investering er, at det fremover vil være muligt både at komme ind i bygningen som handicappet, f.eks. som kørestolsbruger, og at det er muligt at komme til skolens undervisningslokaler på alle 3 etager. Vi har indimellem haft eksempler på elever, der har måttet vælge anden skole, pga. Svanninge Skoles fysiske indretning. Og ind i mellem har vi elever, der i kortere tid må bæres op og ned pga. brækket ben eller lign. Baggrunden for den første bevilling på kr ,- var at få lavet en meget længe ventet indgang til skolen lige nu er der en midlertidig håndværkertrappe fra 1994, som der skal rådes bod på. Ansøgningen om yderligere kr ,- skal altså ses som et mere perspektivrigt initiativ, der kan fremtidssikre skolen og som lever op til tidens lovkrav om handikaptilgængelighed. Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Svanninge Skole og Fagsekretariat for Byggeri og Miljø med inddragelse af handicapinteressenter og -råd. Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen Svanninge Skole og Fagsekretariat for Byggeri og Miljø planlægger forløbet. Byggeri og Miljø har lavet et budget for etablering af udvendig elevator + trappe, i alt kr ,-, hvor Svanninge Skoles bevilling på kr ,- kan indgå som del. Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen: Svanninge Skole i samarbejde med Fagsekretariat for Byggeri og Miljø kan stå for opgaverne sammen med relevante håndværkere. Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder: Trappe + elevator kan laves i efteråret 2010.

7 Nr. ANLÆG Projektnavn: Fortsat renovering, Tingagerskolen - Fase 2 & 3. Aftaleholder: Tingagerskolen Fagudvalg: Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagchefs prioritering: Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse Renovering Kort projektbeskrivelse: af Tingagerskolen for - herunder Fase 1 iværksat sammenhæng med vision og indsatsområde 2011: Fase 2: Renovering af 2 gymnastiksale og badefaciliteter: ,- kr. Fase 3: Renovering af undervisningsfløj (Mellemtrin/specialklasser): ,- kr. Lovpligtigt etablering af HPFI-relæ ,- kr. 2012: Fase : Fase 5 Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter Anlægsindtægter Anlæg i alt Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering Medfinansiering i pct. 0% 0% 0% Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Fase 2: Gulvet i gymnastiksale er af en standard hvor det stadig er muligt at afhøvle og lakere. Er dette ikke muligt skal der lægges sportslinolium. Merudgift = ,- kr. Fase 3: Kalkulation er udført med baggrund i tidligere kalkulation af tilsvarende fløj.

8 Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv: Tingagerskolen er en skole i kraftig vækst. Det frie skolevalg har betydet stor tilgang til skolen. Der er blot 3 af skolens 15 normalklasser der er under 24 elever og flere klasser har en klassekvotient på 28 elever. På fire år er skolens elevtal vokset med 26,8 % (fra 325 til 412 elever). Skolens specialklasse er ligeledes i kraftig vækst. Den nye kommunale struktur og det politiske indsatsområde, rummelighed/inklusion har betydet, at specialklasseafdelingen på tre år er vokset med 39 % (fra 46 til 64 elever). En tendens der ser ud til at vare ved. Demografien i skoledistriktet antyder fortsat vækst i befolknings- og elevgrundlag. Tingagerskolen var på investeringsplanen i Gl. Ringe Kommune med en større renovering i Dette har desværre ikke været en del af FMK s investeringsplan men behovet for renovering er ikke anderledes. De mange elever betyder, at alle skolens m2 er udnyttet. Der er allerede tænkt i fleksible løsninger og i stor grad inddragelse af gangarealer mm. til gruppearbejdspladser. Det er ikke muligt at inddrage/opfinde nye arealer til undervisningsbrug. Der er behov for mere plads. Skolen er 43 år gammel og har aldrig været renoveret. Den fremtræder derfor særdeles nedslidt. Det skal bemærkes, at dette er en renovering der højner standarden og skolens muligheder for tidssvarende fleksible læringsmiljøer, men det er ikke en løsning der til fulde vil nå de skitserede ombygninger af kommunens andre skolerenoveringsplaner. Skolen fremtræder så nedslidt, at det ifølge eksternt rengøringsselskab ikke er muligt at rengøre de nedslidte/krakelerede linoleumsgulve. Projekt: Følgende renoveringsplan er udarbejdet i samråd med Gunnar Harmsen og Kurt Hansen. Den er inddelt i 7 prioriterede etaper, hvor flere etaper kan udføres samtidig. Der er endvidere regnet med to former for renovering: en mindre renovering og gennemgribende renovering. Dette fremgår ligeledes af prisniveauet. Etape 1: Gennemgribende renovering af skolens omklædningsrum/badefaciliteter i idræt. 2 baderum totalrenoveres: 100m2 a kr, kr,- Etablering af lovpligtigt HPFI-relæer: kr,- Etape 2: Renovering af indskoling og mellemtrin (skal give plads til øget antal specialklasser, etape 4) Mindre renovering: 1000m kr,- Gennemgribende renovering: 1000m kr,- Etape 3: Mindre renovering/gennemgribende renovering af skolens overbygningsafdeling. Mindre renovering: 1000m kr,- Gennemgribende renovering: 1000m kr,- Etape 4: Udvidelse af skolens afdeling for specialklasser. Mindre renovering/gennemgribende renovering af skolens specialklasseafdeling. Mindre renovering: 1000m kr,- Gennemgribende renovering: 1000m kr,- Etape 5: Mindre renovering/gennemgribende renovering af skolens faglokaler. Mindre renovering: 1000m kr,- Gennemgribende renovering: 1000m kr,- Etape 6: Renovering af skolens to gymnastiksale, herunder renovering af gulv og renovering/udskifning af foldedør: kr,- Etape 7: Renovering af forbindelsesgang (mindre renovering) kr,- Kommentarer: De byggesagkyndige er af den klare overbevisning, at en gennemgribende renovering er at foretrække og nødvendig. Det er bedre at prioritere etaperne over en årrække og derved opnå en bedre og gennemgribende renovering.

9 Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Kalkulation er udarbejdet i samarbejde med byggeteknisk afdeling, Kurt Hansen/Thomas Eríksen. Det er aftalt med Fag-chef Tonni leicht Jørgensen at der skal søges til fortsat renovering af Tingagerskolen. Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen: Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder: 2011: januar-april: Nærmere projektering - beregning af udbudsmateriale. April: Licitation Juni-august: Renovering August: Afsluttet 2012: Fase 4, renovering af Faggang og forbindelsesgang ,- kr. (dette er ikke kalkuleret af byggeteknisk afdeling - men kalkuleret udfra lignende renovering i 2010 og tilsvarende kalkulation 2010) 2013: Fase 5, Renovering af indskolingsfløj ,- kr. (dette er ikke kalkuleret af byggeteknisk afdeling - men kalkuleret udfra lignende renovering i 2010 og tilsvarende kalkulation 2010) De beskrevne etaper kan prioriteres og igangsættes særskilt. Det er vigtigt at hvis der kun prioriteres med enkelte etaper, at de resterende prioriteres i kommende år.

10 Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Fagchefs prioritering: ANLÆG Nyt varmeanlæg på Brahetrolleborg Skole Brahetrolleborg Skole Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse I Kort vores projektbeskrivelse: fyringsperiode for har vi i - herunder sidste 3 år sammenhæng oplevet store problemstillinger med vision og med indsatsområde varmefordelingen både på skolen og til Trollegården (børnehaven) dagligt, hvilket i dagligdagen betyder, at vi ikke kan få den rette temperatur ud til hverken børnehaven eller i undervisningslokaler og gangarealer. F.eks. har temperaturen i gangarealer og i børnehaven ofte i denne vinter været på 15 grader fra morgenstunden, hvilket er helt uacceptabelt for små børn, elever og personalet. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter 500 Anlægsindtægter Anlæg i alt 500 Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering Medfinansiering i pct. 0% Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Der blevet udarbejdet en rapport (bilag 1.) af OBH Rådgivende Ingeniører A/S. Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv: Vi har løbende forsøgt, med de økonomiske midler som vi har til rådighed, at få problemet udbedret og løst med assistance ude fra (kvalificeret håndværker), men desværre uden en blivende og holdbar løsning. Derfor er der blevet udarbejdet en rapport (bilag 1) af OBH Rådgivende Ingeniører A/S. I samråd med OBH-GRUPPEN og Teknik Kommunale Bygninger er det deres klare vurdering, at anlægget og de andre foranstaltninger bør foretages i Med et gasfyr fra 1990 og et varmesystem, som kræver professionelt personale (udsagn fra Kurt Hansen, Teknik Kommunale Bygninger) til at overskue og indstille, vil vi ansøge anlægspuljen for følgende: Projektering af nyt varmeanlæg, nyt gasfyr mv., beregninger og fornyet indstilling samt renovering af varmeanlæg i børnehaven (se bilag 1.): kr. (beløbet er ekskl. moms). Der skal tages forbehold for, at beløbet kun er et overslag. Vi står selvfølgelig til rådighed for yderligere oplysninger eller uddybende svar.

11 Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen: Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder:

12 Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Fagchefs prioritering: ANLÆG Tre Ege Skolen (Ryslinge afd.) - Træskur Tre Ege Skolen (Ryslinge afd.) Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse Opførelse Kort projektbeskrivelse: af træskur for til maskiner - herunder og redskaber. sammenhæng med vision og indsatsområde Desuden skal skuret virke som værksted og garage til udendørsmaskiner. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter 108 Anlægsindtægter Anlæg i alt 108 Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering Medfinansiering i pct. 0% Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Kalkulationen er udarbejdet af Byggeri og Miljø. Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv: Vi fjernede et af vores gamle skure sidste år pga. råddenskab. Vi står nu for at skulle fjerne det sidste skur, også pga. råddenskab. Dette betyder, at vi ikke har noget funktionelt skur tilbage. Vi ansøger således om et træskur, der fra år 2011 kan indeholde maskiner samt redskaber. Desuden skal skuret virke som værksted og garage til udendørsmaskiner. Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen

13 Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen: Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder:

14 Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Fagchefs prioritering: ANLÆG Udvidelse af Tingagerskolen Tingagerskolen Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse I Kort forbindelse projektbeskrivelse: med for de igangværende - herunder drøftelser sammenhæng vedr. den fremtidige med vision skolestruktur og indsatsområde er det fremsat et forslag om at samle Tre Ege Skolen på 2 afdelinger (Ryslinge og Kværndrup). Samtidig flyttes overbygningseleverne til Tingagerskolen i Ringe. Flytningen af elever til Tingagerskolen betyder, at der skal opføres en tilbygning til 6 ekstra klasser. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter Anlægsindtægter Anlæg i alt Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering Medfinansiering i pct. 0% Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Ét lokale kan koste fra 1-2 mio. kr. - alt efter forholdene. Der har endnu ikke været set på konkrete udvidelsesmuligheder. Dog har fagchefen været i dialog med skolelederen om pladsmuligheder. Der er konkret taget udgangspunkt i et behov for opførelse af 5 lokaler til hver 1,5 mio. kr. Der vil på budgetseminaret foreligge et mere præcis estimat. Skøn over afledt drift vil foreligge til budgetseminar. Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv: Tingagerskolen har aktuelt 15 klasser med 332 elever i årgangene klasse og en specialklasserække med 60 elever. Ved en ændret struktur som foreslået forventes Tingagerskolen at få 21 klasser med i alt 457 elever. Se desuden uddybende beskrivelse af den foreslåede strukturændring under pkt. 90 på Børne- og Undervisningsudvalgets dagsorden den 11. august 2010.

15 Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen: Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder:

16 Nr. Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Fagchefs prioritering: ANLÆG Omstrukturering af skolerne i Brobyområdet Fagsekretariatet Undervisning Børn- og undervisningsudvalg Funktion: Fagudvalgs prioritering: Kort projektbeskrivelse: Redegørelse I Kort forbindelse projektbeskrivelse: med for at der skal - findes herunder besparelser sammenhæng på 16 mio.kr. med på skoleområdet vision og indsatsområde foreligger der forslag om omstruktureringer af skolerne i Brobyområdet. Ændringerne betyder behov for yderligere 3 klasselokaler på Carl Nielsen skolen og 5 klasselokaler på Toftegårdsskolen. Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Anlæg Anlægsudgifter Anlægsindtægter Anlæg i alt Afledt drift Opstarts-/implementeringsudgifter Løbende driftsudgifter Løbende driftsindt./-besparelser Afledt drift i alt Egen/ekstern medfinansiering Medfinansiering Medfinansiering i pct. Projektet er omfattet af statens kvalitetsfond: Klik her for hjælp Projektet er godkendt ved Budget 2010 i overslagsår 2011, 2012 eller 2013: Forudsætninger lagt til grund for det økonomiske overslag: Anlægsudgiften anslås at ville udgøre ml mio. kr. Administrationen bestræber sig på at udarbejde et mere præcist estimat til budgetseminaret den 23. og 24. august Den foreslåede ændring vil bl.a. betyde en flytning af overbygningen fra Pontoppidan skolen til Toftegårdsskolen. Som følge heraf vil det forventede anlægsbehov på Pontoppidanskolen på ca. 22,1 mio. kr. til renovering af klasseblokke og fagblok kunne reduceres og delvis anvendes til tilvejebringelse af nødvendig kapacitet på Carl Nielsen Skolen og Toftegårdsskolen. For en nærmere beskrivelse af forslaget henvises til Børne- og Undervisningsudvalgets dagsordenspunkt 82 den 11. august 2010 vedr. omstrukturering af skolerne i Brobyområdet. For en beskrivelse af det forventede anlægsbehov vedr. Pontoppidanskolen henvises til Teknik- og Miljøudvalgets dagsordenspunkt nr. 76 den 29. juni Uddybende beskrivelse af projektet - herunder baggrund og perspektiv:

17 Interne og eksterne samarbejdspartnere i projektet: Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i planlægningsfasen Beskrivelse af opgaver og opgavefordeling i etableringsfasen: Overordnet tidsplan for projektet - fx opdelt på kvartaler eller måneder:

Beløb i 1.000 kr. Prisniveau 2011. Indtægter angives med negativt fortegn. 2011 2012 2013 2014 Anlægsudgifter 1.636 Anlægsindtægter Anlæg i alt 1.

Beløb i 1.000 kr. Prisniveau 2011. Indtægter angives med negativt fortegn. 2011 2012 2013 2014 Anlægsudgifter 1.636 Anlægsindtægter Anlæg i alt 1. Nr. ANLÆG Projektnavn: Trafiksikkerhed og parkeringskapacitet ved Regnbuen Aftaleholder: Børnehuset Regnbuen Fagudvalg: Børn- og undervisningsudvalg Funktion: 05.25.14 Fagchefs prioritering: 1 Fagudvalgs

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Trafiksikkerhed og parkeringskapacitet v/ Regnbuen Børnehuset Regnbuen Børn, unge og uddannelse Børn- og undervisning

Læs mere

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Anvendelse af IT i undervisningen. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: GAMMELT ANLÆG Anvendelse af IT i undervisningen Fagsekretariat Undervisning Andet Digitalisering Børn- og undervisning

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Projektnavn: Etablering af handicaptoilet, Carl Nielsen-skolen Etablering af handicaptoilet. sudgifter 160 i alt 160 i alt Det anførte beløb er baseret på byggeafdelingens overslag. Ifølge byggesagkyndige

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i med og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper" herunder. En forudsætning

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Renovering af lokaler med asbestlofter. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Renovering af lokaler med asbestlofter. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af lokaler med asbestlofter Brobyskolen Andet Børn, unge og uddannelse Børn- og undervisning Funktion:

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32

Læs mere

Overført anlæg. Side 1

Overført anlæg. Side 1 Overført anlæg Nummer 104 Projektnavn Etablering af hjerneskadecenter i Hillerslev Landsbycenter Fagudvalg Socialudvalget Funktion 533 Aftaleenhed Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Understøttelse

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen.

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen. Anlæg Nummer 107 Projektnavn Køb af biler til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Fagsekretariat Pleje Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Projektbeskrivelse

Læs mere

Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 2010

Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 2010 Anlægsbeskrivelser til vedtagne anlæg i budget 21 Anlægget vedrører: Eksisterende rådighedsbeløb til skolerenoveringsplanen. Udmøntning på konti: 3.22.1 Udgifter 16.921 3.765 3.765 3.765 Netto 16.921 3.765

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Budget 2010 (2011-2013)

Budget 2010 (2011-2013) Budget 2010 (2011-2013) Forslag til nye anlæg til Budget 2010 (2011-2013) Enig Nr. Projektnavn Udvalg Kvalfond Priorit. - Udvalg Type BO10 BO11 BO12 B013 Afledt drift 10 x 1 Ny indskolingsdel på Broskolen,

Læs mere

Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion

Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion Overført anlæg Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01 Aftaleenhed Tingagerskolen Indsatsområde Børn, unge og uddannelse

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning JN Projektnavn: Anlægspulje under BFU Funktion: 03.22.01 X Nyt forslag har tidligere haft afsat et rådighedsbeløb på anlægsbudgettet på 2,6 mio. kr. frem til 2020. Ved etablering af centralt ejendomscentret

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling.

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling. Nummer 179 Projektnavn Jordpulje - Ubestemte formål (Køb af jord) Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 00.22.05 Aftaleenhed Indsatsområde Center for By Land og Kultur Bosætning - 2000 flere borgere frem

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift Til brug for Budget 2014 og overslagsår er der udarbejdet et skema til omstilling og effektivisering, forslag til anlæg samt forslag til ny drift. Forslag til nye anlæg (inkl. nye anlægsønsker omfattet

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Der er behov for at opføre aktivitetslokaler i tilknytning til boligbebyggelsen

Læs mere

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Nr. 1 NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Indsatsområde: Børn, unge og uddannelse Projektnavn: Vejledende timetal 7.- 9. klasse Aftaleholder: Fagsekretariat Undervisning Fagudvalg: Børne- og undervisningsudvalg

Læs mere

Tilstandsvurdering. Aalestrup Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Tilstandsvurdering. Aalestrup Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilstandsvurdering Aalestrup Skole VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 21. AUGUST 2017 Indhold 1 Generel information 3 2 Kapacitet i forhold til elevtal/børnetal aktuelt og i forhold til befolkningsprognosen 3 3 Læring

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNISK ADMINISTRATION NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 01 Til: Sagen om skolestruktur Dato: 29. marts 2011 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

Læs mere

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj

Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 29. april 2016 Helhedsplan for Virupskolen og FU Hjortshøj 1. Resume Aarhus Kommune er i vækst, og indbyggertallet forventes at stige

Læs mere

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI

NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Nr. 1 NY DRIFT - UDVIKLINGSSTRATEGI Indsatsområde: Den digitale kommune Projektnavn: Drift og Servicering af Interaktive tavler Aftaleholder: Fagsekretariat Undervisning Fagudvalg: Børn- og Undervisningsudvalg

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering Nr. 40 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af rådhus og øvrige administrationsbygninge Fællessekretariatet Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Nr. Udvalg Poltikområde Overskrift Resume Udgiftstype Center

Nr. Udvalg Poltikområde Overskrift Resume Udgiftstype Center Budgetønsker 2020 (2021-2023) undervisnings udvalget Nr. Udvalg Poltikområde Overskrift Resume Udgiftstype Center 1 4.178 BUU 410 Folkeskolen Genanskaffelse af skole-it - fra leasing til anlæg Skolerne

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Heldagsklasserne fra Rolfsted til Heden-Vantinge: personaleforhold.

Heldagsklasserne fra Rolfsted til Heden-Vantinge: personaleforhold. NOTAT TIL GRUPPEFORMÆNDENE HØRINGSSVAR TIL SKOLESTRUKTURFORSLAGENE Fagsekretariatets kommentarer til høringssvarene i relation til den politiske behandling af forslagene. Udsagn fra høringssvarene Fagsekretariatets

Læs mere

NOTAT OVERSIGT OVER ANSØGNINGER TIL ANLÆGSPULJEN TIL RENOVERING OG UDBYGNING AF INSTITUTIONER

NOTAT OVERSIGT OVER ANSØGNINGER TIL ANLÆGSPULJEN TIL RENOVERING OG UDBYGNING AF INSTITUTIONER NOTAT OVERSIGT OVER ANSØGNINGER TIL ANLÆGSPULJEN TIL RENOVERING OG UDBYGNING AF INSTITUTIONER 6. maj 2008 rev. 25. juni 2008 rev. 9. januar 2009 Ad prioriteringer foretaget af T&M og familieledelsen: =

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Business Case for Etablering af gode legestuefaciliteter. Version 02, den

Business Case for Etablering af gode legestuefaciliteter. Version 02, den Faaborg-Midtfyn Kommune Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn Business Case for Etablering af gode legestuefaciliteter Version 02, den 12.09. 2011 Samlet konklusion Legestuegrupperne i kommunen har meget forskellige

Læs mere

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING Carlsvognen er en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel

Læs mere

7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE

7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014-2021 Bind III 7. ELTANG SKOLE OG BØRNEHAVE Eltangvej 71, 6000 Kolding Skolen er bygget i 1964 og der er gennemført udbygning og opdatering af

Læs mere

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Andet --- Kultur-

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 2 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renov. af P-pladser på Guldhøj og Adm.bygn.Ryslinge Stab Fællessekretariat Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008

Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 Randers Kommune Udviklingsplan for folkeskolerne efterår 2007/forår 2008 PADERUP AFD. JEBJERG AFD. MØRKE AFD. 28 d. FIRKLØVERskolen, Jebjerg afd. Jebjerg afd. Jebjergvej 43, 8870 Langå LÅSBY AFD. Firkløverskolens

Læs mere

Lokaler til personale og undervisning på Engdalskolen

Lokaler til personale og undervisning på Engdalskolen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 11. april 2016 undervisning på Engdalskolen Etablering af nye undervisningslokaler i sammenhæng med renovering af pædagogiske arbejdspladser

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014. Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående Modtaget 27/10 2014 kl. 10:35 Randers 06/10/2014 Høringssvar vedr. forslag til ny skolestruktur i Randers Kommune Skolebestyrelsen på Tirsdalens Skole har ved møde d. 29. september vedtaget nedenstående

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN 2019-2022 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: DGI landsstævne 2025

Læs mere

Nyt skoleudbygningsprogram

Nyt skoleudbygningsprogram Til Byrådet Fra MBU Dato 14. august 2015 Nyt skoleudbygningsprogram Notatet omhandler Børn og Unges forslag til nyt Skoleudbygningsprogram til erstatning af det tidligere Lokaleprogram. 1. Resume Det nuværende

Læs mere

1. Resume I Trige etableres en helhedsløsning for Børn og Unges tilbud til skole, SFO og fritidsklub.

1. Resume I Trige etableres en helhedsløsning for Børn og Unges tilbud til skole, SFO og fritidsklub. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 27. oktober 2017 Helhedsløsning for Bakkegårdsskolen Teknisk og pædagogisk modernisering af Bakkegårdsskolen, genopretning af facader,

Læs mere

21. VESTER NEBEL SKOLE

21. VESTER NEBEL SKOLE Bind III 21. VESTER NEBEL SKOLE Koldingvej 2, 6040 Egtved Vester Nebel Skole udgøres af en række sammenbyggede ældre skolebygninger samt en nyere indskolingsafdeling. Endvidere har skolen en række nyindrettede

Læs mere

Anlægsmuligheder til budget 2018

Anlægsmuligheder til budget 2018 Anlægsmuligheder til budget 2018 Forslag prioritering 2018 2019 2020 2021 2022 og frem 1.000 kr. 1. Skole 1.1. Nytænkning af klubtilbud, SFO2 og ungdomscentre 1. prioritet 10.000 10.000 5.000 - - 25.000

Læs mere

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by

Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Dato Januar 2017 Dok.nr. 2314/17 Sagsnr. 15-7239 Beregninger på skolebygningsscenarier i Varde by Indledning... 2 Eksempel 1: Brorsonskolen renoveres... 3 Eksempel 2: Brorsonskolen bevarer 0.-6. klasse

Læs mere

Overført anlæg. Side 1

Overført anlæg. Side 1 Overført anlæg Nummer 104 Projektnavn Etablering af hjerneskadecenter i Hillerslev Landsbycenter Fagudvalg Socialudvalget Funktion 533 Aftaleenhed Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Understøttelse

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Nummer Renovering af lokaler på Toftegårdsskolen jf. ny skolestruktur i Faaborg Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion

Nummer Renovering af lokaler på Toftegårdsskolen jf. ny skolestruktur i Faaborg Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion Nummer Projektnavn Renovering af lokaler på Toftegårdsskolen jf. ny skolestruktur i Faaborg Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01 Aftaleenhed Øhavsskolen Indsatsområde Understøttelse

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning

Åbent Referat. til. Udvalget for Børn og Undervisning Åbent Referat til Udvalget for Børn og Undervisning Mødedato: Mandag den 26. november 2012 Mødetidspunkt: 15:00-16:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Mødelokale 2, Bytoften Karl Haahr, Keld

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Skole og Dagtilbud. Allerød Rådhus Bjarkesvej Allerød Tlf:

NOTAT. Allerød Kommune. Skole og Dagtilbud. Allerød Rådhus Bjarkesvej Allerød Tlf: NOTAT Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Supplerende beskrivelser af scenarier for Maglebjergskolen Børne-

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Børn- og Skoleudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 1 71 A3 1 PC'er i folkeskolen

Læs mere

Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01

Nummer 20 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01 Overført anlæg Nummer 2 Projektnavn Fortsat renovering af Tingagerskolens fase 2-5 Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 3.22.1 Aftaleenhed Tingagerskolen Indsatsområde Børn, unge og uddannelse

Læs mere

Økonomi og tidsplan. Indholdsfortegnelse. Indledning Bilag Økonomi og tidsplan... Bilag 1.00

Økonomi og tidsplan. Indholdsfortegnelse. Indledning Bilag Økonomi og tidsplan... Bilag 1.00 Indholdsfortegnelse Indledning... 1.3 Bilag... Bilag 1.00 Underbilag for de enkelte skoler... Bilag 1.01 1.25 1.1 1.2 INDLEDNING Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foranlediget, at der med baggrund

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN VADUM SKOLE - DET FLEKSIBLE LÆRINGSMILJØ SØNDERMARKEN 29 9430 VADUM SKITSEFORSLAG 06. SEPTEMBER 2010 AaK Bygninger Rendsburggade 6, 1.sal 9000 Aalborg Moe &

Læs mere

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget Børn, Unge og Læring Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Udvalgets beslutning Igangværende Renovering 30001 Indeklima skoler/institutioner 3.000 3.000 3.000 3.000 15.05.18:

Læs mere

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse 2. marts 2018 Skolebestyrelsens høringssvar til masterplan Ellemarkskolen Skolebestyrelsen på Ellemarkskolen har gennemgået

Læs mere

NY: Skoleforlig 2017 Ekstra kapacitet Skolen på Grundtvigsvej

NY: Skoleforlig 2017 Ekstra kapacitet Skolen på Grundtvigsvej Projekt nr.: Fagudvalg: UU Funktion: 03.22.01 NY: Skoleforlig 2017 Ekstra kapacitet Skolen på Grundtvigsvej Adresse: Grundtvigsvej 9-11, 1864 Frederiksberg C Afholdt før 2018 2019 2020 2021 Anlægsudgifter

Læs mere

Q&A for Kreative Læringsmiljøer

Q&A for Kreative Læringsmiljøer Q&A for Kreative Læringsmiljøer Spørgsmål Svar Tidsperspektiv Er der penge nok til at gennemføre det hele? Hvornår besluttes det, hvilke scenarier der arbejdes videre med? Hvad er principprogrammet? Hvornår

Læs mere

Notat. Høringssvar om udmøntning af vedtagne principper og rækkefølge i skolerenoveringsplanen

Notat. Høringssvar om udmøntning af vedtagne principper og rækkefølge i skolerenoveringsplanen Børn, Unge og Fritidsforvaltningens sekretariat Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5421 Fax +45 8888 5501 Dato: 1. september 2014 Sagsnr.:

Læs mere

Nummer Projektnavn Tilpasning af faciliteter til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Center for Sundhed og Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Område

Læs mere

Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område

Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område Økonomi og Administration Sagsbehandler: Ib Holst-Langberg Sagsnr. 00.30.00-Ø00-3-16 Dato:19.4.2016 Vurdering af anlægsbehov på Børne- og Skoleudvalgets område 2017-22 Indhold Principper for prioritering

Læs mere

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne DALBY SKOLE. Dalbyvej 97, 6000 Kolding

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne DALBY SKOLE. Dalbyvej 97, 6000 Kolding Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 214-221 Bind III 6. DALBY SKOLE Dalbyvej 97, 6 Kolding Dalby Skole er en 2-sporet skole for årgangene. 6. klasse. Skole består i dag af en række

Læs mere

Holtegården Opfølgning på boligplanen

Holtegården Opfølgning på boligplanen Holtegården Opfølgning på boligplanen Resumé af byggeprogram samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 25. februar 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 2. juli 2007 Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 2. juli 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 2. juli 2007 Moderniserings- og lokaleudbygningsprojekt på Skødstrup Skole til i alt 14,3 mio. kr. Århus Kommune Administrationsafdeling Børn

Læs mere

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281

NOTAT. Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02. Sagsbeh.: Lene Stevnhoved Sagsnr.: 10/22281 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Skolestruktur konsekvenser for skoleudbygningsplan version 02 Til: Dato: Sagen om skolestruktur 29. marts 11 Revideret d. 3. maj 11 Sagsbeh.: Lene Stevnhoved

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger

Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger 1 of 5 Landsbypuljen 2015. Behandling af indkomne ansøgninger Sagsnr.: 15/1926 Sagen afgøres i: Udvalget for plan, udvikling og kultur (PUK) Resumé Syddjurs Kommune har modtaget andel i Landsbypuljen 2015

Læs mere

Strategien har et langsigtet perspektiv - 4-6 år - der er tale om et sejt træk, men vi er i gang fra år ét!

Strategien har et langsigtet perspektiv - 4-6 år - der er tale om et sejt træk, men vi er i gang fra år ét! Nr. UDVIKLINGSSTRATEGI Indsatsområde: Børn og unge Projektnavn: Fyns bedste skolestart! Aftaleholder: Tonni Leicht Jørgensen Fagudvalg: Børn- og undervisningsudvalg Økonomiudvalgs prioritering: Målsætning

Læs mere

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet:

NOTAT. I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017 blev følgende udvidelser af kapaciteten på dagtilbudsområdet besluttet: SOLRØD KOMMUNE DIREKTIONEN NOTAT Emne: Kapacitetsudfordringer på dagtilbudsområdet Til: Dato: 13. april 2018 Sagsbeh.: AJ/BRMI/COH Sagsnr.: 1. Status I forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2017

Læs mere

Iflg. aftale med indrette lokaler til overbygningseleverne. beredskabschefen Tiltaget er tiltrængt i forhold til det

Iflg. aftale med indrette lokaler til overbygningseleverne. beredskabschefen Tiltaget er tiltrængt i forhold til det NOTAT ANSØGNINGER TIL MEDFINANSIERINGSPULJEN, 1. RUNDE. 1. runde Ansøgningsfrist: Fredag den 29. februar 2008 Behandling i Familieudvalget: Onsdag den 26. marts 2008 Svar til ansøgerne: Uge 14 Ans. modtaget

Læs mere

Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen

Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen Notat Anlægsinvesteringer og investeringskalkule i skolekvalitetsanalysen Dato 29. januar Af Mads Harbo Til Kommunalbestyrelsen I det nedenstående gennemgås anlægsinvesteringer og de tilhørende besparelser

Læs mere

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister.

Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og. udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister. Køreplan for projekter Øvrige anlæg, IT og teknologiprojekter og udviklingsprojekter m.v. Retningslinier og tjeklister Udarbejdet af: Torben Gregersen Dato: 25-08-2010 Sagsnummer.: 85.00.00-A00-1-10 Version

Læs mere

9. Skole- og uddannelsesudvalget

9. Skole- og uddannelsesudvalget 9. Skole- og uddannelsesudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 9. Skole- og uddannelsesudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygning af folkeskoler... 3 Søndermarksskolen skoleudviklingsplan 2015... 5 Hobrovejens

Læs mere

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 4. BRÆNDKJÆRSKOLEN. Brændkjærgade 92, 6000 Kolding

Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2010-2021 4. BRÆNDKJÆRSKOLEN. Brændkjærgade 92, 6000 Kolding Bind III 4. BRÆNDKJÆRSKOLEN Brændkjærgade, 000 Kolding Brændkjærskolen blev bygget i 1955 og er senere udbygget over flere etaper. Senest er der gennemført udbygning og opdatering af de fysiske rammer

Læs mere

22. AALYKKESKOLEN. Senest er der gennemført udbygning med ny indskolingsafdeling i 2004.

22. AALYKKESKOLEN. Senest er der gennemført udbygning med ny indskolingsafdeling i 2004. Bind III 22. AALYKKESKOLEN Ålykkegade 2, 6000 Kolding Aalykkeskolen bygget i 1904 som byens drengeskole er den ældst fungerende folkeskole i Kolding. I 1952 indrettede man faglokalerne tegning, biologi,

Læs mere

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg

2. Børne- og skoleudvalget Anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 2. Børne- og skoleudvalget Skattefinansieret anlæg Udbygninger af folkeskoler, ramme... 3 Tirsdalens skole... 5 Søndermarkskolen... 6 Hornbæk skole...

Læs mere

306a Folkeskoler - Ønsker fra skolerne BU : Anbefales til prioritering.

306a Folkeskoler - Ønsker fra skolerne BU : Anbefales til prioritering. Nr. Børneudvalget Udvalgets beslutning BF BO BO BO Igangværende/nye anlæg BF Igangværende anlæg 300 Genanskaffelse af IT på skolerne 1.000 0 0 1.000 BU 07.06.16: Anbefales til prioritering. 301 Skolereform

Læs mere

Resumé af byggeprogram Sydvestjysk Sygehus. Renovering af kontorlokaler i Bygning 00 - Laksen

Resumé af byggeprogram Sydvestjysk Sygehus. Renovering af kontorlokaler i Bygning 00 - Laksen Resumé af byggeprogram Sydvestjysk Sygehus Renovering af kontorlokaler i Bygning 00 - Laksen Side 2 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat indeholder de væsentlige afsnit af et byggeprogram

Læs mere

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer 22. september 2010 Notat om eventuelle behov for bygningsændringer Generelt Skoler Bygge- og anlægsomkostningerne for nybyggeri af skoler er for 2010 i størrelsesordenen kr. 13.000 pr m2 og hertil kommer

Læs mere

17. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE

17. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE 1. SKANDERUP-HJARUP FORBUNDSSKOLE Hjarupvej 16, 6580 Vamdrup Skanderup-Hjarup Forbundsskole var tidligere en fælleskommunal folkeskole for Vamdrup og Lunderskov kommuner. Skolen har elever i 1 spor fra

Læs mere

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring.

Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen af, at Karensmindeskolen bliver overbygningsskole for eleverne i Øster Hornum i høring. Fremtidig kapacitet på skoler i Støvring - efter høring Sagsnr: 82.18.00-A00-1-14 Sagen afgøres i: Byrådet Sagsresume Sagen afgøres i: Byrådet Forslag om at sende beslutning om at udskyde effektueringen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 9 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. 13. oktober 2004 16:00 Mødelokale 2 Fraværende Til stede Indholdsfortegnelse 1. Opgørelse dagplejen Åben sag 2. Renovering af

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

På vej mod Birkerød Skole

På vej mod Birkerød Skole På vej mod Birkerød Skole Nyhedsbrev nr. 6 Maj 2012 Indholdsfortegnelse Hilsen fra styregruppen...2 Nyt om byggeriet: Etapeopdeling og flytning af klasser...2 6. klasser samles på Kajerødskolen næste skoleår...3

Læs mere

Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01 Fagsekretariat Undervisning Indsatsområde Børn, unge og uddannelse

Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01 Fagsekretariat Undervisning Indsatsområde Børn, unge og uddannelse Overført anlæg Nummer 10 Projektnavn Lærerarbejdsladser Fagudvalg Børne- og Uddannelsesudvalget Funktion 03.22.01 Fagsekretariat Undervisning Indsatsområde Børn, unge og uddannelse Projektbeskrivelse -

Læs mere

1.502 1.502 3.026 3.026 100 0 0 0 0 1.016 9.245 0 0 10 10 10 0 3.471 0 0 0 0 0 0. bygningsvedligehol. flere borgere frem. Bosætning - 2000.

1.502 1.502 3.026 3.026 100 0 0 0 0 1.016 9.245 0 0 10 10 10 0 3.471 0 0 0 0 0 0. bygningsvedligehol. flere borgere frem. Bosætning - 2000. Nr. Fagchefens prioritering 12 1 Børne- og Uddannelsesudvalget 20 1 Børne- og Uddannelsesudvalget 21 3 Børne- og Uddannelsesudvalget 22 12 Børne- og Uddannelsesudvalget 23 18 Børne- og Uddannelsesudvalget

Læs mere