Den almindelige opfattelse i gruppen var, at et pressenævn ikke skal kunne idømme bøder og dermed fungere som en parallel domstol.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den almindelige opfattelse i gruppen var, at et pressenævn ikke skal kunne idømme bøder og dermed fungere som en parallel domstol."

Transkript

1 Der blev peget på flere dilemmaer, der kan opstå ved at have flere faggrupper i samme forbund, f. eks. at der slet ikke er nogen debat, fordi man ikke længere vil tage stilling af frygt for at støde en anden gruppe medlemmer. Virkeligheden kan dog være meget mere flydende, hvor mediemennesker springer ind og ud af rollen som journalist, kommunikatør eller noget helt tredje. Den almindelige opfattelse i gruppen var, at et pressenævn ikke skal kunne idømme bøder og dermed fungere som en parallel domstol. Der var et forslag om at skabe en professionsetik for henholdsvis kommunikations- eller mediejournalister. Det kunne dog også være en fælles etik med underpunkter om de forskellige roller. Hvad er i orden hvad er ikke i orden? Det skal etikken beskrive. Hvordan vil man skulle håndtere det? Skal DJ selv have et nævn, hvor man behandler sager om overtrædelse af kommunikationsetikken. Der skal være fokus på, at journalistik og kommunikation har to forskellige formål. Som organisation kunne man sætte det i spil ved at a. Starte en turné gennem landet for at diskutere med medlemmerne b. nedsætte et nævn, der behandler sager.

2 DJ-medlemskabets værdier Diskussionen gik på modsætningerne mellem de mange grupper, hvor de klassiske journalister gennem årene er blevet en mindre indflydelsesrig gruppe. Flere udtrykte forståelse for, at den klassiske gruppe må føle sig trængt i deres eget forbund. Her blev der gjort opmærksom på, at vedtægterne allerede nu rummer muligheden for at danne en sådan forening. Det kræver, at de berørte selv tager initiativet og danner foreningen. Der blev talt om modsætningerne og debatniveauet i forholdet kommunikationsfolk og journalister. Nogle havde oplevet det som beskæmmende, at man kunne påstå, at kommunikatører har løgne som et arbejdsredskab. Det blev af flere understreget, at det næppe var den store masses opfattelse, men at man skal tage alvorligt, at der er modsætninger. Der blev dog også peget på, hvor mon modsætningerne er størst. Er det forholdet mellem kommunikatører og journalister, eller mellem fastansatte og selvstændige (freelancere). Flere pegede på at se rummelighed som en mulighed, det gælder både på tværs af faggrupper og på tværs af generationer. Forbundet bør kunne rumme professionelle leverandører af indhold til medier af enhver art. Forslag: Giv forbundet et nyt navn, som inkluderer alle fagrupper. gå på arbejde med hinanden en dag og se den andens arbejde besøgshold af kommunikatører, som tager ud for fortælle om k-arbejdet Hovedpointer 1. Hvordan arbejder vi som faglig organisation bedst for at vise, at etikken i både journalistik og kommunikation er højt prioriteret? - ikke debatteret. 2. Hvilke udfordringer giver det presseetikken og Pressenævnets arbejde, at medieformerne og journalistikken har været gennem en markant udvikling de seneste 20 år med udsigt til fortsatte store forandringer? - Arbejdsgiveren presser ikke til, at etikken skal overskrides - Det er de ikke-omfattede medier, der presser.og som kan danne en standard for andre. - Der er ikke længere en solidaritet blandt medierne. Der er forskellige etiske standarder hos de forskellige medier. - Tjekfunktionerne bliver skåret ned. Produktion prioriteres.

3 3. Hvordan sætter vi som organisation bedst etikken inden for kommunikationsområdet i spil, så den bliver en naturlig del af en kommunikatørs hverdag? - ikke debatteret. 4. Hvad skal DJ s rolle være, når vejledende regler for god presseskik og standarder for god kommunikation bliver udfordret? - DJ må gerne være dommer (frelst) og kritisere, hvis vi ikke er enig med Pressenævnet. 5. Eventuelt - Ombudsmand for medierne mere vidtgående beføjelser. Kommunikatører og journalister er i samme forbund. Men de lever under to forskellige sæt etiske værdisæt. Kan man det? - Hvis journalisten ikke spørger, er det ikke kommunikatørens ansvar at fortælle alt om alt. Men i mange tilfælde er virksomhederne bevidst om, at dårlig etik koster penge, virksomhedernes etik er i bedring. - Masser af virksomheder har ikke kendskab til presseetik eller til Pressenævnet. Mange journaliststuderende har aldrig hørt om det, og de, der er uddannet andetsteds, og arbejder med kommunikation, har næppe hørt om det. - Kommunikatører arbejder måske under et etisk regelsæt, men deres chefer har ikke på samme måder, som journalisternes chefer, respekt for de etiske regelsæt. - Journalister er da også presset af deres redaktører. Det er dem, der bestemmer! Der skal god rygrad/anciennitet til at sige nej. - Vi kan ikke være i samme forbund! Jeg har en dagligdag, hvor jeg hele tiden skal diskutere og skændes med kommunikatører, der har til opgave at stikke en kæp i hjulet på mit arbejde (undersøgende journalistik). DJ er ikke et forbund for mig, hvis der ikke er forskel på kritisk journalistik og kommunikation. Det er et giftigt budskab, der hurtigt siver ned blandt studerende, at der ikke er forskel på kommunikatører og journalister. Deres interesser er modsatte. Det giver ikke mening, at DJ støtter både Vinther og Guldbrandsen. Det første spørgsmål fra kommunikatøren til mig er ikke, hvornår skal du bruge det, men hvad er din vinkel. Hvis min vinkel er kritisk, kan jeg regne med, at den person, jeg skal i kontakt med, sidder i møde de næste mange timer. Det er blevet sådan i dag, at man ikke kan ringe til sundhedsstyrelsen og få nogle tal, uden at man skal gennem en mur af kontorer og kommunikatører, der gør, at man ikke kan nå ind til relevante fagfolk. Det tager så lang tid! Hvad skal DJ gøre ved det? Vil det gøre en forskel at lave to forskellige forbund? Kommunikatørerne vil jo stadig være der. Måske skal DJ give klassiske journalister bedre muligheder for at støtte hinanden i en form for specialgruppe. Klassiske journalister er ikke rigtig tilgodeset i den nuværende struktur.

4 - Hvorfor er presseetikken ikke opdateret de seneste 20 år. Kommercialiseringen gør, at medierne ikke beskæftiger sig med væsentlige emner, med det argument, at det ikke interesserer læserne/modtagerne. Få den nu opdateret. - DJ skal vækste 3% om året. Vi er helt ukritiske overfor, om de nye medlemmer på nogen måde går ind for en ordentlig etik. - Hvis DJ skal have nogen som helst gennemslagskraft i en verden, hvor fagbevægelsen er presset, er det klart en fordel at have et stort og bredt medieforbund. - Et DJ kun for journalister har ingen fremtid. Og modsatrettede interesser har der altid været, også mellem to journalistiske kolleger på samme arbejdsplads. Journalistens ansvar - Journalisten har et stort ansvar for demokratiet. Vi bliver manipuleret hele tiden, og den dårlige journalistik betyder, at offentligheden ikke bliver oplyst på tilstrækkelig vis. Det er et etisk problem. Hvad betyder webudviklingen for journalisters etik? - Oplysninger er nemmere at finde, men risikoen for fejl er større, og det er vanskeligere at vurdere validiteten. - Rettelser af fejl bliver en udfordring for én gang på nettet, altid på nettet. - Netredaktioner fokuserer kun på hastighed, ikke på etik. På EB er nettet størst, og det er nødvendigt at få presseetikken flyttet med ind på nettet. - Rubrikker på nettet er ofte forkerte, men journalisten dækker sig ind under, at det er en gratis nyhed, og læseren kunne bare lade være med at gå ind på den. - Vi må gribe i egen barm på redaktionerne. Der er en udvikling hvor hastighed overtrumfer korrekthed. Det er værst på netredaktionerne. Det er ikke en stil vi skal opdrage vores praktikanter til at kopiere.

5 - På web kan vi hele tiden se hvor mange klip der er på hver enkelt historie. Derfor er det fristende at skrive Patter i rubrikken på en Wozniacki-historie, selvom det ingen mening giver. Det giver en masse klik, og dem er der mange annoncekroner i. Pressenævnet - Det er vigtigt, at vi får ændret mulighederne for at klage til Pressenævnet. Hr. og fru Danmark skal have mulighed for at klage uden at skulle overholde en 4-ugers frist. Pressenævnet burde tage sager op på egen hånd, i langt højere grad, end de gør i dag. - Pressenævnet og reglerne er designet til fortiden. Det er hylesvært at finde ud af, hvad der gælder fx ift. Facebook. DJs modspil i forhold til de krav om stramninger der kommer fra politisk hold, kunne være krav om lettere klageadgang, flere sager taget op af nævnet af egen drift og en opdatering, der tager hensyn til nye medier. - DJ skal arbejde for at opretholde 4-ugers reglen. Ellers bliver det en forhindring for medlemmerne, der vil skulle grave dybt i skufferne efter materiale. Efter fristen kan krænkede jo gå til domstolene. Det er ikke DJs rolle at stramme reglerne det er der en masse andre aktører, der har interesse i men ikke journalisterne. Enighed om ikke nødvendigvis at følge den omdelte dagsorden slavisk, men i stedet drøfte nogle af enkeltemnerne, eksempelvis berigtigelse: Først og fremmest: Skal en kendelse og en berigtigelse placeres med samme placering som den oprindelige placering af artiklen. Flere af indlæggene fremhævede, at når de fleste dagblade nu har en fast fremtrædende placering, oftest på side 2, til berigtigelser, så er det en rigelig god måde at berigtige, dementere. Og at tanken om den samme placering er grotesk: Hvad med hele forsiden i avisen? Hvad med en timelang udsendelse på TV? Andre fremhævede, at dementiet bør have samme placering cirka som den oprindelige. Fordi det har givet en stor skade, så skal det, der retter op på skaden, også være tilsvarende omfangsrigt. Og at der måske er for stor en grad af indspisthed i Pressenævnet. Pressenævnet består af højesteretsdommere, chefredaktører, DJ-medlemmer, repræsentanter for mediebrugerne udpeget af oplysningsforbundene.

6 Mon hr. og fru Jensen synes, at Pressenævnet er godt nok. Mon ikke de fleste synes, at pressen ofte går for vidt. En undersøgelse har vist, at befolkningen er tilhængere af, at Pressenævnet skal have lov til at uddele bøder. Hvordan får vi befolkningens forståelse af, at der eventuelt ikke skal uddeles bøder? Og kan DJ sidde i Pressenævnet, hvis der skal kunne uddeles bøder? Hvis faren for bøder omvendt vil forlænge sagsbehandlingen til mere end et år, så er der også mistet noget. Bred enighed om, at muligheden for bøder jo allerede foreligger i det almindelige retssystem. I bund og grund mener jeg, at medierne overholder de regler, der er lavet. Hvad vil man opnå, hvis man lægger bødemuligheden til? Man må sondre imellem på den ene side den for skarpt vinklede historie og på den anden side den decideret urigtige historie. Berigtigelsen af den sidstnævnte skal have en mere fremtrædende placering. Kommunikationsetiske regler: Kunne det ikke i sig selv være en god idé at have sådanne regler? Jo, det er nogle forbavsende fornuftige forslag til regler for kommunikationsetik. Det er bemærkelsesværdigt, at de presseetiske regler begyndte på samme måde: Som nogle frivillige leveregler. Hvis de kommunikationsetiske regler kunne blive et kvalitetsstempel for virksomheden: At man kan have lov til at skilte med, at man i virksomhedens kommunikation efterlever nogle etiske regler for sin kommunikation. Og kunne DJ for eksempel arbejde for, at kommunikationsarbejdsgiverne gik med i dette arbejde. Forslagene til de kommunikationsetiske regler er ikke nye. Kommunikationsbranchen har arbejdet med dette i mange år. Hvis offentligt ansatte kommunikationsmedarbejdere forbryder sig mod disse regler, så vil de formentlig blive fyret. Og brud på flere af disse regler vil i sig selv kunne medføre, at man bliver dømt ved en almindelig domstol. Ja, lad os endelig komme i gang med at arbejde videre med disse regler. Vi kan med disse regler skabe nogle bedre rammer for kommunikation. Kommunikationsetik Med udgangspunkt i dilemma 1 kom blandt andet følgende kommentarer:

7 -Vigtigt at vurdere om der er fare for folks liv og helbred. -Virksomhedslederen skal have at vide, at han selv må stikke løgnen, uanset om det ville være fyringsgrund for kommunikationsmedarbejderen -Ville føle sig forpligtet til at rådgive chefen i forhold til, at det er uholdbart at have en kommunikationsstrategi, hvor man holder den slags oplysninger tilbage for offentligheden -Selvfølgelig bliver man firmaets mand, det er ikke anderledes end ansatte i alle mulige andre firmaer. -Bliver kommunikationsstuderende undervist i de presseetiske regler? Skal DJ overhovedet blande sig i kommunikationsetik? -Logisk, at DJ som en standsforsamling udkommer med et sæt retningslinjer, som kan være et fælles udgangspunkt, hvor det er vigtigt, at der tales om det, så man faktisk ved, hvad der gemmer sig bag de officielle formuleringer -Der er ingen kommunikatører, der bliver uddannet til at lyve, derfor skal der gøres op med den mistillid, der er imellem fagene. -Har konkret eksempel på, at ministeransatte DJ-medlemmer bruger sin tid på at forpurre mit (journalistiske) arbejde. Derfor kæmpe behov for retningslinjer, når vi nu har besluttet os for at være i det samme forbund. Kan vi bruge regler til noget, hvis kun DJ står bag? -Reglerne skal accepteres på arbejdsgiverside også -Uenig. Det kan ikke nytte noget, at vi er alt for pragmatiske, for ellers er vi jo (indirekte) med til at sanktionere overtrædelser (indirekte). Vi må melde ud, uanset om A-siden vil være med. -Har en (måske naiv) tro på, at virksomhederne vil være med til at udgive etiske regler, alene fordi de ikke bryder sig om, at blive kendt for ikke at ville have etiske regler -Måske kan man bruge kommunikationsetiske retningslinjer til at hjælpe den enkelte kommunikationsmedarbejder til at afvise historier eller være med til at presse kritiske historier igennem. Journalistisk etik: Har vi et problem, når nu politikerne vil til at detailstyre mere?

8 -Nej, det synes jeg ikke. De fleste sager har kunnet tilbagevises. Politikerne har bare oplevet nogle få sager nogenlunde synkront, man det går over igen. Har ikke set en troværdig meningsmåling, der viser befolkningsopbakning til kravet. Hvis det er rigtigt, hvad gør DJ så for at stille politikerne tilfreds: -Fair at vurdere om de nuværende presseetiske regler er tidssvarende -Selvfølgelig kan man indgå i en dialog med politikerne om eventuelle ændringer, men man skal tænke på, at hvis Pressenævnet får mulighed for at tage noget op af egen drift, kan det være svært at forestille sig, at sagen derefter droppes. Der er jo medier der har læsernes/seernes/lytternes redaktør -Jeg mener, at det må være dem, der er berørt i en sag, der har retten til at rejse en sag, ellers kan organisationer bruge pressenævnet til at lukke kritisk journalistik ned. -Der bør være en mulighed for at eksempelvis umyndiggjorte eller asylansøgeres sager kan tages op af tredjemand -Urealistisk at forestille sig, at en berigtigelse får samme placering og niveau som den oprindelige historie. Hvad nu, hvis forseelsen er rigtig, rigtig slem: -Der er så meget selvjustits, at medierne selv vil træffe beslutning om en rimelig berigtigelsesplacering -Hvis man hænger folk ud på forsiden, er man 100 procent sikre (i hvert fald i situationen) på, at det er korrekt -Håber, at det er fordi, man ikke ønsker at begå fejl, at man lader være med at putte bestemte historier på forsiden, ikke frygt for Pressenævnet Er der forskel på de traditionelle mediers og nettets evne til at overholde de presseetiske regler: -Der er brug for en opdatering i forhold til nettet. Eksemplet med Rigmor Zobel er sigende, fordi hendes navn var ude på nettet, inden nogen kunne nå at forlange navneforbud. -Opdatering af både de presseetiske regler, klagefristerne og klageadgang er nødvendig. Hvordan skal DJ forholde sig til politikernes sabelraslen i forhold til de presseetiske regler: -DJ skal forfægte det synspunkt, at det må være op til selvjustits, som politikerne ikke skal blande sig i, for det er en glidebane

9 -DJ skal signalere, at vi har hørt signalerne, og så i øvrigt selv komme med et udspil Hvad skal DJ gøre, hvis politikerne fastholder synspunktet om, at de vil blande sig: -Dokumentation, dokumentation og atter dokumentation er vigtig i en sådan diskussion -Vi skal være parate til at trække os fra Pressenævnet - Journalister er meget berøringsangste overfor restriktioner og reguleringer af journalistisk etik. Og angste for at erkende fejl. Der er for megen selvhøjtidelighed omkring, at vi ved bedre selv. - Pressenævnet skal ikke uddele bøder. Der er forskel på etik og jura, og det skal holdes adskilt. Vi skal ikke selv være domstol for vore egne medlemmer. - Når læger og advokater kan få frataget bestallingen af deres egen organisation, hvis de ikke overholder de etiske kodekser, hvorfor så ikke også journalister? - Det ligger implicit i dit job som journalist, at du skal skaffe dig adgang til oplysninger, nogle gange af omveje, der kan krænke nogen. Det er ikke nogen normal interaktion, og der findes ikke én sandhed. - Sanktioner i forbindelse med vurderinger af etik vil blive brugt til at indskrænke presse- og ytringsfriheden. - Jeg har været kommunikatør i 30 år og er blevet fyret tre gange, fordi jeg ikke ville skrive en løgn. Det er altså også et personligt valg og ansvar at værne om etikken ved at sige fra. - Et journalistløfte er urealistisk og uden effekt, for det kan ikke sanktioneres, hvis det overtrædes. Men vi skal selv erkende fejl, og bør acceptere, at de skal bringes i samme opsætning, som den artikel der på et fejlagtigt grundlag skadede nogen. Ellers skader vi vores stand og troværdighed. - Journalister ligger altid lavest i ranglister over professioners troværdighed og respekt. Det ville hjælpe gevaldigt på vores troværdighed, hvis vi selv var med til at lave strammere regler med sanktioner mod dårlig etik. Men det hjælper ikke noget, hvis ikke arbejdsgiverne også er med, fordi et er dem, der har ledelsesretten og nogle gange gennemtvinger dårlig etik. Case 2: (om pressechefen, der bliver bedt om at holde journalisten hen ved at lyve om, at produktchefen ikke er til at få fat på) - Her bør kommunikatørens råd til produktchefen, der beder en lyve om at du ikke kan få fat på ham, være: Hvis du har en dårlig historie, så kom først med den. Vær ærlig og tage skraldet up front.

10 - Vi skal som journalister ikke klandre kommunikatørerne, for vi æder frivilligt og ukritisk af deres hånd af ren dovenskab i langt flere tilfælde, end de få, der udløser en konflikt om etikken. - Hvis journalisten overtræder de etiske regler, er der altid en medskyldig arbejdsgiver som medie. Kommunikatøren står alene over for sin arbejdsgiver, og det er meget sværere. - Det er ikke journalister, der skal sætte grænserne for kommunikatørernes etik. Det skal de selv gøre. For journalister og kommunikatører har, selv om de sagtens kan have faglig respekt for hinandens opgaver, modsatrettede interesser i den konkrete situation, hvor journalisten skal varetage offentlighedens interesser og kommunikatøren er ansat til at varetage virksomhedens interesser. - Det gælder i kommunikation som i almindelig menneskelig omgang: Tal sandt og kun sandt! Så roder du dig ikke ud i noget snavs - og du kan også huske det i morgen.

Jytte Scharlings talepapir. Jeg er blevet bedt om at sige noget om. Erfaring fra nævnets behandling af sager

Jytte Scharlings talepapir. Jeg er blevet bedt om at sige noget om. Erfaring fra nævnets behandling af sager Kulturudvalget, Retsudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 192, REU Alm.del Bilag 408 Offentligt Pressenævnet Jytte Scharlings talepapir TAK FOR INDBYDEL- SEN Jeg har glædet mig til at deltage i denne høring

Læs mere

Høring om medieansvar

Høring om medieansvar Kulturudvalget, Retsudvalget 2011-12 KUU Alm.del Bilag 192, REU Alm.del Bilag 408 Offentligt Side 1 af 7 Høring om medieansvar Oplæg af formand for Danske Medier, Per Lyngby Thomas Jefferson var i 1776

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten

Kendelse. afsagt den 5. september Sag nr og [Klager] mod. Kolding Ugeavis. JydskeVestkysten Kendelse afsagt den 5. september 2017 Sag nr. 17-70-01172 og 17-70-01173 [Klager] mod Kolding Ugeavis og JydskeVestkysten [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Pressenævn om [Klager]-sag:

Læs mere

Brug af sociale medier i SUF

Brug af sociale medier i SUF Brug af sociale medier i SUF Indhold Indledning... 3 Retningslinjer og politikker... 3 Ytringsfrihed... 3 Når du bruger Facebook på jobbet... 4 Når du deltager i debatten... 4 Tænk i øvrigt over:... 4

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Medieetik. Rapport udarbejdet af Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller Hartley, Sofie Flensburg & Maria Bendix Olsen

Medieetik. Rapport udarbejdet af Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller Hartley, Sofie Flensburg & Maria Bendix Olsen Korallen i RUC s segl Medieetik Rapport udarbejdet af Mark Blach-Ørsten, Jannie Møller Hartley, Sofie Flensburg & Maria Bendix Olsen Mark Blach- Ørsten, professor mso Jannie Møller- Hartley, adjunkt Center

Læs mere

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen

Kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Kontakt med pressen Denne vejledning og den række værktøjer, der er knyttet til den, har til formål at støtte dig, når du er i kontakt med pressen. Om at udtale sig til pressen Vejledningen gælder, når

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Handlingsprogram 2013-2015

Handlingsprogram 2013-2015 2013 Dansk Journalistforbund Handlingsprogram 2013-2015 Dansk Journalistfo medier & kommunikatio The Danish Union of Jo Gammel Strand 46 1202 København K Danmark +45 3342 8000 dj@journalistforbundet journalistforbundet.dk

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Debathjørnet for 7. 10. klassetrin Debat, argumentationslære og perspektivering

Debathjørnet for 7. 10. klassetrin Debat, argumentationslære og perspektivering Debathjørnet for 7. 10. klassetrin Debat, argumentationslære og perspektivering EMU-gsk/webetik Medierådet for Børn og Unge Efter en kort introduktion til webetik, præsenteres eleverne for en skrabet argumentationsmodel,

Læs mere

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen.

[Klager] er den omtalte organist. Hun har klaget over manglende forelæggelse og Horsens Folkeblads afvisning af at slette artiklen. Kendelse afsagt den 25. september 2018 Sag nr. 2018-80-0120 [Klager] mod Horsens Folkeblad [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Ung organist kvitter kirkejobbet før første arbejdsdag, som

Læs mere

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget

Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Analyse af boligjobordningens effekter på aktivitet, beskæftigelse og sort arbejde i malerfaget Danske Malermestre har i perioden 24.-26. oktober 2012 gennemført en analyse blandt medlemmerne vedrørende

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T

Scenen er din. Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Scenen er din Gode råd inden du går i pressen S Y D D A N S K U N I V E R S I T E T Kære forsker, Syddansk Universitet modtager dagligt mange henvendelser fra journalister, der vil vide mere om vores forskning,

Læs mere

TWITTERGUIDE for @Alternativet s FT-kandidater #dkpol

TWITTERGUIDE for @Alternativet s FT-kandidater #dkpol TWITTERGUIDE for @Alternativet s FT-kandidater #dkpol Twitterguide # Twitter er et godt og spændende redskab. Især for en folketingskandidat. # I denne guide vil du se hvorfor du skal bruge Twitter, og

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 1 EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 2 Vi skal vise vores styrke foto Kristian Granquist Overalt i landet er vi socialrådgivere, sammen med hundredetusindevis

Læs mere

Mangler børn grænser eller mangler de voksne? -OPDRAGELSE, HVAD ER DET- OG HVEM SKAL GØRE DET? Foredrag, Kerteminde d.29.02.2012

Mangler børn grænser eller mangler de voksne? -OPDRAGELSE, HVAD ER DET- OG HVEM SKAL GØRE DET? Foredrag, Kerteminde d.29.02.2012 Mangler børn grænser eller mangler de voksne? -OPDRAGELSE, HVAD ER DET- OG HVEM SKAL GØRE DET? Foredrag, Kerteminde d.29.02.2012 Så hvad kan man som forælder gøre i forhold til ekspertudsagn? Lyt til eksperterne

Læs mere

Presseetikken i den lokale ugeavis

Presseetikken i den lokale ugeavis Presseetikken i den lokale ugeavis 25. september 2013 Ugeavisernes efterårsseminar Holger Rosendal, Danske Medier Nye presseetiske regler Politisk fokus på området Beretning om medieansvar 29. februar

Læs mere

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel

Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel F O A f a g o g a r b e j d e Sig din mening, og del din viden på dit arbejde det gør en forskel 1 Udtal dig trygt Med denne pjece ønsker FOA at støtte dig som medlem i at bruge din ytringsfrihed og sige

Læs mere

Undersøgelse om ros og anerkendelse

Undersøgelse om ros og anerkendelse Undersøgelse om ros og anerkendelse Lønmodtagere savner ros af chefen Hver tredje lønmodtager får så godt som aldrig ros og anerkendelse af den nærmeste chef. Til gengæld er de fleste kolleger gode til

Læs mere

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen.

[Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts [Klager] mener, at god presseskik er tilsidesat i artiklen. K E N D E L S E: afsagt af Det Grønlandske Pressenævn den 6. marts 2019 i sagen 55-18-02 [Klager] mod Sermitsiaq.ag [Klager] har klaget over en artikel publiceret på Sermitsiaq.ag den 11. marts 2017. [Klager]

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information Historier om Kommunikation livet om bord og information Kommunikation og information er en vigtig ledelsesopgave. Og på et skib er der nogle særlige udfordringer: skiftende

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund 1 Fokusgrupper Dansk Journalistforbund Dansk Journalistforbund Fokusgrupper med almindelige og fagligt aktive medlemmer 2 Indhold Metode Overordnede konklusioner Medlemmerne om Dansk Journalistforbund

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD

HVORDAN SKAL JEG BRUGE SOCIALE MEDIER? GODE RÅD 1 Denne vejledning viser, hvordan du kan udnytte de mange muligheder, de sociale medier giver, og være opmærksom på de faldgruber, der kan skade dig selv, dine pårørende og kolleger eller din myndighed.

Læs mere

facebook på jobbet - en guide til facebook-politik på virksomheden

facebook på jobbet - en guide til facebook-politik på virksomheden facebook på jobbet - en guide til facebook-politik på virksomheden Facebook på jobbet Facebook er blevet utrolig populært i Danmark - også på arbejdspladsen. De sidste tal viser at knapt 2 mio. danskere

Læs mere

Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD

Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD Hvad gør jeg, når pressen vil have en kommentar DANSK EL-FORBUNDS TOPMØDE 2016 JOURNALIST NIELS STOKTOFT OVERGAARD Modstand og indvendinger mod kontakt med pressen Journalisterne er så negative Pressen

Læs mere

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Birgitte Lieberkind. Jeg er psykolog og arbejder i København, hvor jeg har min egen klinik/ praksis. Jeg har

Læs mere

Brug en bisidder. Brug din ret - tag en bisidder med til samtaler med din arbejdsgiver

Brug en bisidder. Brug din ret - tag en bisidder med til samtaler med din arbejdsgiver Brug en bisidder Brug din ret - tag en bisidder med til samtaler med din arbejdsgiver Hvad kan jeg bruge en bisidder til? Din bisidder er din hjælp og støtte i svære samtaler med din arbejdsgiver. Din

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod

Kendelse. afsagt den 6. april Sag nr [Klager] mod Kendelse afsagt den 6. april 2017 Sag nr. 17-70-01118 [Klager] mod BT [Klager] har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 17-70-01074, [Klager] mod BT, som nævnet traf afgørelse i den 28. februar

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre.

Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Hej læser! Denne bog er til dig. Du er meget velkommen til at dele den med andre. Bogen fortæller om et svært emne, som skaber utryghed i ungdomslivet - digitale sexkrænkelser. I bogen kan du læse om unge,

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

Pressenævnets kendelse i sag nr

Pressenævnets kendelse i sag nr KEN nr 9236 af 21/05/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 1. juli 2019 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: 13-70-00439 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Pressenævnets kendelse i sag nr. 13-70-00439

Læs mere

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk

Strategirapport for Bloggen alletidersslankekur.dk Kan du heller ikke finde rundt i alle de slankekure, du bliver bombaderet med i ugeblade, aviser og tv så se med på min blog, hvor jeg foreløbig har samlet 23 slankekure her kan du finde lige den, der

Læs mere

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant?

Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? HH, d.. november 2013 Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant? 3F har gennem de sidste 3 år spurgt 3F arbejdsmiljørepræsentanterne (AMR erne), hvordan de oplever det er at fungere i en arbejdsmiljøorganisation.

Læs mere

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info]

[Introduction] [A. Kendskab] [B. Forståelse] [Info] [Introduction] Goddag mit navn er, og jeg ringer fra Epinion. Vi er i øjeblikket i gang med en undersøgelse blandt danske virksomheder for Konkurrence og Forbrugerstyrelsen. Må jeg i den forbindelse have

Læs mere

20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen.

20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen. Page 1 of 6 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk 20-spørgsmål S 422 Om ungdomskommissionen. Af Til undervisningsministeren Bertel Haarder (V) 20-11-2009

Læs mere

Interne retningslinjer for Facebook

Interne retningslinjer for Facebook Interne retningslinjer for Facebook Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Typer af indhold... 3 5.1 Statusopdateringer... 3 5.2 Billede- /videoopslag... 3 5.3 Linkdelinger... 3 3. Behandling af sager...

Læs mere

FORDOMME. Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ

FORDOMME. Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ 16 Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ 17 Mange psykisk syge er fyldt med fordomme, siger 32-årige Katrine Woel, der har valgt en usædvanlig måde at håndtere sin egen sygdom på: Den (næsten) totale åbenhed.

Læs mere

Styrelse frikender rituel omskæring, men kritikere ønsker fortsat forbud

Styrelse frikender rituel omskæring, men kritikere ønsker fortsat forbud Styrelse frikender rituel omskæring, men kritikere ønsker fortsat forbud Line Vaaben 28. juni 2013 AFSTEMNING: Sundhedsstyrelsen finder ikke anledning til at forbyde rituel omskæring af drengebørn i Danmark,

Læs mere

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017.

Sagsfremstilling [Klager] klagede den 13. september 2017 til Pressenævnet over Familie Journals artikel fra februar 2017. Kendelse afsagt den 7. december 2017 Sag nr. 2017-80-0056 [Klager] mod Familie Journal Advokat Hans Peter Grønborg har på vegne af [Klager] på ny anmodet om genoptagelse af Pressenævnets afgørelse af 29.

Læs mere

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier

Skrive-/fototeam. SKRIVE & FOTO // KLF, Kirke & Medier Skrive-/fototeam Fortæl hele KLF, Kirke & Medier, hvad vi laver. Tag med til arrangementer eller følg med i debatter, og lav en artikel til hjemmesiden og nyhedsbrevet. Hvorfor har KLF et skrive/foto-team

Læs mere

Bettina Carlsen April 2011

Bettina Carlsen April 2011 Bettina Carlsen April 2011 FTFs Ungdomsundersøgelsen 2011 De studerendes forventninger til og oplevelse af uddannelsen, SLS og arbejdslivet Nærværende notat vil præsentere de deltagende sygeplejerskestuderendes

Læs mere

Tips & Tricks til mødeleder. Spørgekort om trivsel i virksomheden. Introduktion til:

Tips & Tricks til mødeleder. Spørgekort om trivsel i virksomheden. Introduktion til: Introduktion til: Dette er et redskab til at tage en dialog om, hvordan I trives i jeres virksomhed. Redskabet består af: Denne Introduktion En liste med Tips & Tricks til den, der leder mødet 13 kort

Læs mere

TV 2 Nyhedernes praktikanter i Hong Kong

TV 2 Nyhedernes praktikanter i Hong Kong TV 2 Nyhedernes praktikanter i Hong Kong I oktober rejste TV 2 Nyhedernes praktikanter til Hong Kong. Det første, der rammer én når man kommer til Hong Kong er en mur af fugtig varme, skæret fra neonskilte,

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

ADVERTORIALS - hvor går grænsen mellem reklame og journalistik?

ADVERTORIALS - hvor går grænsen mellem reklame og journalistik? ADVERTORIALS - hvor går grænsen mellem reklame og journalistik? MEDLEMSMØDE I DANSK FORENING FOR MARKEDSFØRINGSRET 3. MAJ 2016 SØREN SANDFELD JAKOBSEN PROFESSOR, PH.D. JURIDISK INSTITUT Agenda Hvad er

Læs mere

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling.

[Klager] har klaget over, at TV2 Nord har bragt en udokumenteret og ukorrekt oplysning. Han har også klaget over TV2 Nords sagsbehandling. Kendelse afsagt den 17. januar 2018 Sag nr. 2017-80-0052 [Klager] mod TV2 Nord [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Hirtshals Havn plaget af aktindsigter 100.000 kroner brugt på én mand og

Læs mere

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning

En personlighedstest i forbindelse med en jobsøgning Af Anne Cathrine Schjøtt Personlighedstest: Lær dig selv at kende Personlighedstests er kommet for at blive. Derfor kan man lige så godt åbne sindet og blive gode venner med de skriftlige tests, lyder

Læs mere

RETNINGSLINJE OM YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIER

RETNINGSLINJE OM YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIER RETNINGSLINJE OM YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIER Vedtaget af Hovedudvalget maj 2016 GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK / RETNINGSLINJE OM / YTRINGSFRIHED OG BRUGEN AF SOCIALE MEDIE R SIDE 2 /

Læs mere

Hej og tak for sidst.

Hej og tak for sidst. Hej og tak for sidst. Her på de følgende sider får i lige de væsentlige overskrifter fra mit oplæg på Sund By Netværkets temadag om synlighed afholdt den 11. November 2014. Det handlede om, hvordan man

Læs mere

Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted

Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted I perioden oktober november 2011 blev kampagnen Snyd ikke dig selv / Snyd ikke virksomheden gennemført. Bag kampagnen stod de lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

Mød op og brug din stemme!

Mød op og brug din stemme! Kære medlem af Fakse-Fakse Ladeplads Antenneforening Mød op og brug din stemme! Tirsdag den 12. marts kl. 19.00 (dørene åbner kl. 18.00) afholder vi ekstraordinær generalforsamling i Faxe Hallen. Årsagen

Læs mere

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys

Vejledning for pressekontakt. I mediernes søgelys Vejledning for pressekontakt I mediernes søgelys Pressen er vigtig for os I mediernes søgelys vejledning for pressekontakt giver gode råd til, hvordan medarbejdere og ledere håndterer pressen i Køge Kommune.

Læs mere

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse.

[Klager] har klaget over, at han ikke er blevet forelagt artiklens indhold inden offentliggørelse. Kendelse afsagt den 19. april 2017 Sag nr. 17-70-01112 [Klager] mod Friedanskere.net [Klager] har klaget til Pressenævnet over artiklen Imod Frihed 3. december 2016 bragt på Frie Danskeres hjemmeside,

Læs mere

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen.

Gråsten Avis har anmodet Pressenævnet om at genoptage behandlingen af sagen efter, at Pressenævnet den 29. september 2017 berigtigede kendelsen. Kendelse afsagt den 6. oktober 2017 Sag nr. 2017-80-0028 [Datteren] og [Svigersønnen] mod Gråsten Avis Gråsten Avis har anmodet om genoptagelse af Pressenævnets sag nr. 2017-80-0014, [Datteren] og [Svigersønnen]

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse

1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse 2. Præsentation af din socialrådgiver 3. Hvordan kommer jeg i telefonisk kontakt? 4. Hvornår skal jeg sende en e-mail, og hvornår kan jeg forvente at få svar?

Læs mere

Har du været udsat for en forbrydelse?

Har du været udsat for en forbrydelse? Har du været udsat for en forbrydelse? Denne pjece indeholder råd og vejledning til dig En straffesags forløb Når politiet f.eks. ved en anmeldelse har fået kendskab til, at der er begået en forbrydelse,

Læs mere

NOTAT. Pressepolitik Køge Kommune. Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse. Side 2: Indledning

NOTAT. Pressepolitik Køge Kommune. Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse. Side 2: Indledning NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Kommunikation Pressepolitik Køge Kommune Side 1: Forside Forslag: Illustration der signalerer kommunikation / presse Side 2: Indledning Køge Rådhus Torvet 1 4600

Læs mere

Kommunikation. Kommunikation

Kommunikation. Kommunikation Kommunikation Kommunikation I denne artikel (6 sider) kan du læse om 3 kommunikationsråd, åbenhed, tydelighed og grænsesætning, der er gode at have i tankerne i samværet med andre mennesker i mange forskellige

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet

RÅD OG VEJLEDNING. Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet RÅD OG VEJLEDNING Til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb, vold eller anden personfarlig kriminalitet Indhold Denne pjece gennemgår, hvad der sker, når du har været udsat for personfarlig

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

Naboens søn arver dig

Naboens søn arver dig Socialudvalget 2013-14 B 90 Bilag 1 Offentligt Til Socialudvalget I frustration over min magtesløse situation, og aktualiseret af den diskussion der i i foråret blev ført i pressen, tillader jeg mig hermed

Læs mere

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge

Guidelines for brugen af. sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i Børn og Unge Guidelines for brugen af sociale medier i børn og unge 2 Sociale medier som Facebook og Twitter fylder stadig mere i danskernes hverdag. Antallet

Læs mere

Træt af naboens kæmpeantenne

Træt af naboens kæmpeantenne Del med dine venner på Facebook Print artiklen Hold mig opdateret Tip en ven Send artiklen Træt af naboens kæmpeantenne til din ven. Modtagerens email *: Din e-mail *: Dit navn *: Evt. kommentar: Send

Læs mere

Etisk Kodeks i idrætten

Etisk Kodeks i idrætten Etisk Kodeks i idrætten Hvordan sikres en god relation mellem træner og svømmer, der ikke mistænkeliggør trænerens adfærd? Danielle Keller Dansk Svømmeunion September 2009 Projekt i samarbejde med DIF

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

DEMOKRATI I FAMILIEN af Claus Flygare

DEMOKRATI I FAMILIEN af Claus Flygare af Claus Flygare DATS Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed Nygade 15 6300 Gråsten Telefon: 7465 1103 Telefax: 7465 2093 www.dats.dk dats@dats.dk Udgivet af DATS Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække

Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 26. januar 2014 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. s. efter helligtrekonger, Luk 17,5-10. 2. tekstrække Salmer DDS 52: Du, Herre Krist, min frelser est Dåb: DDS 448:

Læs mere

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne.

[Klager] har klaget over, at Frihedens Stemme har bragt ukorrekte og krænkende oplysninger uden forinden at forelægge oplysningerne. Kendelse afsagt den 4. september 2018 Sag nr. 2018-80-0115 [Klager] mod Frihedens Stemme [Person 1] har på vegne af [Klager] (herefter [Klager], Pressenævnet) klaget til Pressenævnet over artiklen Den

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

De bedste dage i mit liv var da mine to

De bedste dage i mit liv var da mine to De bedste dage i mit liv var da mine to sønner blev født. Sådan tror jeg også, at mange andre forældre har haft det. Man står ved begyndelsen af noget nyt og ufattelig spændende. Intet er givet. Alt er

Læs mere

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277

24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 1 24. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 18. november 2012 kl. 10.00. Salmer: 49/434/574/538//526/439/277/560 Uddelingssalme: se ovenfor: 277 Åbningshilsen Vi er kommet i kirke på 24. søndag

Læs mere

Jeg kom som adm. overlæge til afdelingen i 1996 og deltog i et forløb med konsulentfirma betinget af forholdene i afdelingen i tiden inden

Jeg kom som adm. overlæge til afdelingen i 1996 og deltog i et forløb med konsulentfirma betinget af forholdene i afdelingen i tiden inden 18.7. 2002 18.7. 2002 18.7. 2002 18.7. 2002 Jeg kom som adm. overlæge til afdelingen i 1996 og deltog i et forløb med konsulentfirma betinget af forholdene i afdelingen i tiden inden Tidlig opmærksomhed

Læs mere

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn

At vurdere websteder. UNI C 2008 Pædagogisk IT-kørekort. af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn At vurdere websteder af Eva Jonsby og Lena Müller oversat til dansk af Kirsten Ehrhorn Trykt materiale, f.eks. bøger og aviser, undersøges nøje inden det udgives. På Internet kan alle, der har adgang til

Læs mere

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook

Monitorering Styr debatten og skab en god tone på Facebook GODE RÅD OM FACEBOOK Monitorering: Styr debatten og skab en god tone på Facebook Flere og flere frivillige og lokalafdelinger i Ældre Sagen har aktive Facebooksider eller Facebookgrupper. Som bruger af

Læs mere

DEN GODE KOLLEGA 2.0

DEN GODE KOLLEGA 2.0 DEN GODE KOLLEGA 2.0 Dialog om dilemmaer Udveksling af holdninger Redskab til provster, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter UDARBEJDET AF ETIKOS OVERBLIK INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4 5 5 6 7

Læs mere

Faktaark. Konflikthåndtering

Faktaark. Konflikthåndtering Faktaark Konflikthåndtering Marts 2019 Selvom vi måske kunne ønske det anderledes, så er de der konflikterne. Enten vores egne eller andres, som vi bliver påvirket af eller inddraget i som kolleger eller

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

[Det talte ord gælder]

[Det talte ord gælder] Socialudvalget 2011-12 SOU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 439 Offentligt Tale til samråd Spørgsmål O-S (sammenfatning): På baggrund af BPA-evalueringen bedes oplyst, hvilke ændringer regeringen overvejer

Læs mere

Generelt om persondata og EU s persondataforordning

Generelt om persondata og EU s persondataforordning SSV-Udvikling aps 2017 1 Generelt om persondata og EU s persondataforordning Persondata er i Danmark allerede beskyttet af Persondataloven. Her stilles strenge krav til omgangen med persondata, og disse

Læs mere

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører

Guide til lønforhandling for mejeriingeniører Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Forhandling én gang årligt? ger) De fleste privatansatte mejeriingeniører har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

6.s.e.trin. A. 2015. Matt 5,20-26 Salmer: 392-396-691 496-502-6 Det er hårde ord at forholde sig til i dag. Det handler om at forlige os med vores

6.s.e.trin. A. 2015. Matt 5,20-26 Salmer: 392-396-691 496-502-6 Det er hårde ord at forholde sig til i dag. Det handler om at forlige os med vores 6.s.e.trin. A. 2015. Matt 5,20-26 Salmer: 392-396-691 496-502-6 Det er hårde ord at forholde sig til i dag. Det handler om at forlige os med vores bror, det handler om tilgivelse. Og der bliver ikke lagt

Læs mere

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune

Jeg synes... Vejledning. Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Jeg synes... Vejledning Medarbejderes brug af ytringsfrihed i Aabenraa Kommune Forord Hovedsamarbejdsudvalget (HMU) har med bidrag fra medarbejderne i Aabenraa Kommune udarbejdet denne vejledning. HMU

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

Forbemærkning: Mvh Torsten Dam-Jensen

Forbemærkning: Mvh Torsten Dam-Jensen Forbemærkning: Min udlægning til teksten til 5. søndag efter Trinitatis bringes i to udgaver. Den første udgave er den oprindelige. Den anden udgave Mark II er den, som faktisk blev holdt. Af forskellige

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

Børn og unges digitale liv

Børn og unges digitale liv Børn og unges digitale liv Børns Vilkår For børn Med børn Dagens program Mobil og internet en del af børn og unges hverdag Mobilens og internettets mulige faldgruber Gode råd til børn og voksne Digitale

Læs mere