Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården."

Transkript

1 Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf Hobro d. 11. februar 2017 Bestyrelsesmøde onsdag d. 8. februar 2017 kl til i Onsild Børnehus. Tilstede: Jesper, Rikke K. B., Karin, Maria, Rikke K., Lisbeth, Lone, Heidi, Thomas og Mogens Afbud: Mie Jesper er valgt som ny næstformand efter at Fie har ønsket at udtræde af bestyrelsen. 1. Godkendelse af dagsorden Mangler punktet Runde fra forældrerådene. Lægges under punkt 3. Ellers ok. 2. Godkendelse af referat fra møde d. 15. november 2016 Ingen bemærkninger. 3. Runde fra børnehusene Generelt er alle institutioner præget af meget sygefravær i øjeblikket både blandt personale og børn. a. Onsild Er i gang med at få malet flere lokaler, som har trængt til en opfriskning. Har fokus på bevægelse, og har ifm. et personalemøde haft besøg af en motorikpædagog, som har givet god inspiration. Er færdige med ICDP*-uddannelsen, så der nu er tre vejledere blandt pædagogerne, som arbejder på den videre implementering i institutionen. b. Farvervænget Har fokus på digitale læreplaner og struktureringen og igangsætningen af disse. Den nye pædagogiske leder (Sanne) er kommet godt i gang. Fastelavnsforberedelser. c. Stoldalen Har afholdt gruppemøder i januar, hvor hver gruppe har fået udarbejdet et årshjul/årsforløb med aktiviteter, som tager udgangspunkt i de digitale læreplaner og de tre underliggende læreplanstemaer. Besøg på Naturgården med de 30 børn, som skal i skole til sommer. d. Bymarken Fokus på læreplanstemaerne.

2 Tre pædagoger har færdiggjort ICDP-uddannelsen. Ny vikar (Tine) ansat fra samt opstart af en praktikant i 13 uger fra uge 8. Runde fra forældrerådene a. Onsild Ingen aktiviteter, som har krævet et møde. b. Farvervænget Har afholdt forældrerådsmøde tirsdag, den 31. januar Spis-sammen arrangement blev drøftet og ændret fra at være en aften for hele børnehaven til at være stuevis fordelt på fire aftener i marts. Madordningen blev afrundet, og der blev holdt fast i beslutningen om ikke at arbejde videre med en forældrearrangeret madordning på nuværende tidspunkt. Valg af fotograf, bestillingsmetode osv. blev ligeledes afrundet, og der holdes fast i at valget af fotograf træffes i personalegruppen ud fra, hvad der findes bedst. Forældrerådets rolle og størrelse blev drøftet, og der er nu lagt op til, at der knyttes flere forældre til, så alle stuer er repræsenteret og arbejdet i rådet primært bliver aktivitetsbaseret. Investeringen i den nye bus og de muligheder der kunne ligge i forlængelse deraf, blev drøftet, ex. fødselsdage i private hjem for de børn der bor længere væk, c. Stoldalen Har indkaldt til møde i slutningen af februar. d. Bymarken Ingen aktiviteter, som har krævet et møde. 4. Bestyrelsens overordnede principper, Sundhedsprofil. Vi har i vores overordnede principper beskrevet en række punkter hvor vi fremadrettet skal formulere vores politik / holdninger for Dagilbud HobroSYD. Det første område vi skal tage fat på er Sundhedsprofilen skal tage udgangspunkt i sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker. Det er områder som kost, motion, trivsel, søvn, hygiejne mv. Fra vores lokale politiker er der også forventninger om fokus på området. På mødet skal vi drøfte hvorledes vi forholder os i Dagtilbud HobroSYD til en sundhedsprofil. Anne (Stoldalen) og Sanne (Farvervænget) er blevet nedsat som arbejdsgruppe omkring brobygning fra dagpleje til børnehave. Der vil blive udarbejdet materiale, ex en præsentationsfolder, som kan gives til nye forældre, med hovedpunkter omkring vores principper og politikker. I alle børnehuse er der udnævnt sundhedsambassadører, som har gennemgået et kursus forinden. Derudover har kommunens sundhedsafdeling mulighed for at komme ud i børnehusene og lære fra sig om sund kost. Mogens uddelte Mariagerfjord Kommunes mad- og måltidspolitik samt sundhedsprofilen for Vinkelvejens Børnehave til inspiration. Bestyrelsen var enige om, at Vinkelvejen har lavet en rigtig fin sundhedsprofil, som er formuleret på en

3 måde som tager udgangspunkt i sund fornuft også hos forældrene. Bestyrelsen drøftede primært holdningerne omkring fødselsdage og kost generelt og delte erfaringer fra andre børnehuse. Alle er enige om, at politikkerne ikke skal være baseret på forbud, ex mod sukkerholdig kost til fødselsdage, men at man fint kan lægge op til, at det så vidt muligt begrænses. Er der forældre, som behøver lidt ekstra vejledning ud i den sunde kost til deres barns madpakke, er det drøftelser der klares individuelt. Som afrunding blev det aftalt, at ledelsesteamet arbejder videre med et udkast til sundhedsprofilen, som sendes til bestyrelsen inden næste bestyrelsesmøde. 5. Drøftelse og diskussion af dagtilbudsområdets opgaver, vilkår og opgaver(samfundsmæssigt) Hvordan skal vi som forældre og som pædagoger sætte fokus på hvordan vi bedst udvikler det robuste, hele barn, hvor der fokuseres på og arbejdets med at den psykiske/mentale sundhed ikke glemmes/overskygges af iveren for at tilfredsstille bl.a. politikernes behov med synlige målbare resultater! Hvordan fastholder pædagogen det grundsyn i en verden, hvor rigtig meget efterhånden skal være drevet af et udefra styret krav om præstationer, mål, deadlines og et fokus på hvad samfundet kræver mere end hvad der giver mening for barnet/mennesket? Vi skal følge læreplanerne, men vælger selv, hvad der skal fyldes på af aktiviteter. Sprogvurderingernes nødvendighed vil altid kunne diskuteres, men samtidig ligger der meget information og viden til rådighed, som er godt at bruge ifm. tilrettelæggelsen af aktiviteter. Der har været afholdt møde med indskolingsdelen i Bymarken, som har påpeget, at det primære fokus fra børnehusene bør være at gøre børnene selvhjulpne ex ved at kunne klare påklædning og toiletbesøg selv. De skal med andre ord gøres parate til at gå i skole. Filmen Rutinepædagogik i danske daginstitutioner blev vist, og på baggrund af denne drøftede bestyrelsen hvordan man kan lade sig inspirere. Det er vigtigt at personalet gennemtænker og organiserer aktiviteterne, så man bruger de ting og situationer, som ligger lige for, og ikke bruger for meget tid på at konstruere. Der skal være fokus på hverdagsrutinerne og de simple mål. Hvis målene samtidig synliggøres over for forældrene kan det hjælpe med til at der er fokus på målet på hjemmefronten også. 6. Forældreforedrag og Forældremøder til efteråret. Vi aftalte på seneste bestyrelsesmøde at arbejde på at planlægge et forældremøde i foråret evt. med motorik som tema. Forvaltningen har lånt vores ide og planlagt et fyraftensmøde om samme emne. Drøftelse af vores ønske og behov for et møde. Forskellige muligheder er undersøgt og bestyrelsen bakker op om valget af foredragsholder Jens Andersen og hans foredrag Om forældrenes betydning for børns fællesskaber, robusthed, trivsel og læring i institutioner.

4 Der blev desuden lagt op til, at bestyrelsen begynder at gøre sig tanker om dagsordenen til forældremøderne i september. 7. Ønsker til Budget Vi har fremsendt ønske om tilbygning i Bymarken og fået positiv tilbagemelding orientering om dette. Derudover har vi i lederteamet drøftet bæredygtigheden i Onsild og har et ønske om at udvide børnetallet. Drøftelse af dette. Fagchefen i kommunen er som udgangspunkt positivt indstillet ift. ønsket omkring udvidelse af Bymarken, og derfor er dokumentationsarbejdet nu i gang samt en undersøgelse af, om der er mulighed for lån af lokaler på andre adresser omkring Bymarken tirsdag og torsdag formiddag. Børnetallet i Onsild børnehus er på nuværende tidspunkt stabilt til let stigende, og der kommer let til at mangle ressourcer på personalesiden, når åbningstiden skal dækkes ind. Bæredygtigheden skal løftes, og dette vil bl.a. kunne gøres ved at oprette et vuggestueafsnit med 6-8 pladser. Bestyrelsen er positive over for forslaget, og der vil derfor blive arbejdet videre på at imødekomme ønsket. 8. Orienteringer a. Økonomi, Regnskab 2016 og Budget 2017 Mogens uddelte årsregnskabet for 2016, og på trods af forskydninger, vil der samlet kunne overføres kr. til 2017-regnskabet. Vi skal ikke direkte skabe overskud, men beløbet kunne ønskes lidt højere. Udgifterne vil derfor holdes en anelse nede i Mogens uddelte budgettet for 2017, og gennemgik de overordnede poster. Det korrigerede budget vil løbende ændre sig over året og ligeledes vil ekstrabevillingerne modtages løbende. Løn- og prisstigninger er iberegnet, og de variable udgifter vil afhænge af antallet af børn. b. Børnetal Der ses en svag stigning i børnetallet i området, men samtidig er der 93 børn der skal starte i skole til sommer. Der forventes en stabilisering i c. Personale Vuggestueafsnittene har modtaget ca. 1 mio. kr., hvoraf kr. er gået til at forhøje lønsummen og dermed muligheden for en højere personalenormering. Stoldalen har haft et overforbrug af personale, og det har derfor været nødvendigt at opsige en medarbejder med fratrædelse til sommer, hvor 30 børn samtidig skal begynde i skole. d. Status for HobroSYD Hvad har vi fokus på. ICDP-kurserne. Alle medarbejdere skal igennem, og der vil komme mulighed for nye kurser til efteråret. De medarbejdere, der har gennemført kurserne, skal nu have det indarbejdet i hverdagen, og give vejledning videre til de øvrige kolleger.

5 Hjernen og Hjertet. Rambøll vil arbejde på enklere formuleringer af forældrenes spørgsmål, som blev påtalt på sidste bestyrelsesmøde. Der er lagt et overgangsmodul ind, som dog endnu ikke er taget i brug, da indskolingen endnu ikke benytter dette. Sprogvurderingerne får skitseret op hvor børnenes styrker og svagheder ligger, og giver dermed en værdifuld viden. Læreplanerne skal sættes i system, og der er lige nu en forsøgsperiode i gang frem til sommerferien. e. Cirkus Krone Der er lavet om i turnéplanen, så Cirkus Krone kommer den 22. juni og ikke i september som vanligt. Stoldalen og Onsild børnehus har efterspurgt muligheden for også at kunne deltage. Økonomisk vil det være børnehusene selv, der kommer til at dække udgiften, hvis der ikke sælges nok billetter til at fylde teltet til begge forestillinger. Bestyrelsen valgte derfor at holde fast i en enkelt forestilling i år, så længe der er usikkerhed omkring efterspørgslen. 9. Evt. Der afholdes dialogmøde tirsdag, den 30. maj 2017 kl , hvor bestyrelsen er inviteret. Rikke Bredahl forespurgte om muligheden for at genindføre en spisning i bestyrelsen i løbet af året. Mogens vil arbejde på at næste bestyrelsesmøde den 8. juni 2017 vil starte kl og inkludere spisning. *ICDP = International Child Development Program

fra Dagtilbud HobroSYD.

fra Dagtilbud HobroSYD. Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf. 97 11 51 42 moson@mariagerfjord.dk www.dagtilbudhobrosyd.dk Hobro d. 14. juni 2017 Referat

Læs mere

Dagtilbud HobroSYD. Hobro d. 4. september Bemærkninger til dagsorden. Ingen bemærkninger.

Dagtilbud HobroSYD.   Hobro d. 4. september Bemærkninger til dagsorden. Ingen bemærkninger. Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf. 97 11 51 42 moson@mariagerfjord.dk www.dagtilbudhobrosyd.dk Hobro d. 4. september 2017 Referat

Læs mere

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården.

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf. 97 11 51 42 moson@mariagerfjord.dk www.dagtilbudhobrosyd.dk Referat fra bestyrelsesmøde d.

Læs mere

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården.

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf. 97 11 51 42 moson@mariagerfjord.dk www.dagtilbudhobrosyd.dk Referat fra bestyrelsesmøde i Dagtilbud

Læs mere

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf. 97 11 51 42 moson@mariagerfjord.dk www.dagtilbudhobrosyd.dk Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag

Læs mere

Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015

Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015 Børnehuset Midgård Tølløsevej 4340 Tølløse Referat fra Midgårds forældrerådsmøde d. 25. marts 2015 Deltagere: Poul, Lasse, Ditte, Marlene, Charlotte, Leif, Helle, Rikke, Maria, Jeanita, Dorte og Jeanette

Læs mere

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten

Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Referat bestyrelsesmøde den 27. oktober 2014 Tid og sted: Gult mødelokale, Solsikken, Gislinge Fraværende med afbud: Lone Antonsen Kundby, Pernille Kundby, Thomas Kundby, Jannie Pilehytten Fraværende uden

Læs mere

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf

Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf Dagtilbud HobroSYD Bymarken, Farvervænget, Onsild samt Stoldalen og Naturgården. Sdr. Allé 7E 9500 Hobro Tlf. 97 11 51 42 moson@mariagerfjord.dk www.dagtilbudhobrosyd.dk Referat fra bestyrelsesmøde mandag,

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Tirsdag den 1. marts 2016 Mødested: Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsesmøde d kl

Bestyrelsesmøde d kl Mødeindkaldelse og - referat Bestyrelsesmøde d. 22-03 2018. kl. 18.00 Dagsordenspunkter Ca. Til min. debat info beslut. 1 Godkendelse af dagsorden. 5 B Godkendt med tilføjelse af punkt Ole N under nyt

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Onsdag den 2. maj 2018 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Aarhus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Børnehuset Frijsenborgvej, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde. Onsdag d. 6/2-2013

Referat fra bestyrelsesmøde. Onsdag d. 6/2-2013 Referat fra bestyrelsesmøde Onsdag d. 6/2-2013 Tilstede: Nuværende bestyrelse; Sanne, Lene, Helle, Karsten, Hanne, Thomas og Rikke. Fraværende Marika (suppleanter) Herudover deltog nyvalgte suppleanter

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2015 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatser, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle udfordringer.

Læs mere

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By

Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Forældrebestyrelse møde i Dagtilbud Skanderborg By Mødedata Mødedato 8. september 2016 Mødetidspunkt kl. 19.00 21.30 Mødested Deltagere Afbud Referent/ Mødeleder/ordstyrer: Vrold Børnehus Gl. skolevej

Læs mere

Andst Børne- og Skolecenter. Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 1. juni 2017

Andst Børne- og Skolecenter. Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 1. juni 2017 BESTYRELSEN Andst Børne- og Skolecenter Referat af bestyrelsesmødet torsdag d. 1. juni 2017 Fraværende: Tage, Anita, Mette, Lise, Casper og Anker Referent: Henriette Ø. Thomsen 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Dagsorden Bestyrelsesmøde: Tirsdag den 22/09 kl. 19.00 21.30. Mødeleder: Anne Mette Kaffe: Inge Afbud: Jette 1. Tidspunkt 19.00 19.05 Godkendelse af referat

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Tilstede: Holger (forælder, SolsikkenÅby), Jonna (forælder, Heimdalsvej), Trine (pædagogisk leder, Hobbitten), Gitte (forælder, dagplejen), Lone (pædagog, SolsikkenÅby),

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen

Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl I Vildrosen Referat af Bestyrelsesmøde i Dagtilbud Hovedgård d. 9. oktober 2018 kl. 19.00-21.15 I Vildrosen Afbud: Cathe Punktets Tema art Punkter til evt. 1. I Nyt fra formanden Orientering om, hvad der er af nyt

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 20. august 2015 kl på Trehøjevej 18. (Bemærk: tilrettet tidspunkt)

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 20. august 2015 kl på Trehøjevej 18. (Bemærk: tilrettet tidspunkt) Referat fra bestyrelsesmøde i Børnenes Univers Grindsted Vest Den 20. august 2015 kl. 18.30-21.00 på Trehøjevej 18. (Bemærk: tilrettet tidspunkt) Deltagere: Ann Pedersen, Ole Rimmer Donslund, Michael Vinding

Læs mere

Dagsorden. til formelt tilsyn i områderne

Dagsorden. til formelt tilsyn i områderne Dagsorden til formelt tilsyn i områderne Dato: 12.11.2014 Område: Hornsherred Nord Deltagere: Bestyrelsesformand: Laura Fava, TR BUPL: Åse Hansen, TR FOA/AMR: Kirsten Petersen, pædagogisk leder: Camilla

Læs mere

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30.

MØDEINDKALDELSE. Skolebestyrelsesmøde. Børn og Unge - Uddannelse og Læring - Højen Skole. 19.august 2014 19.00. Personalerummet 16.30. Emne: Skolebestyrelsesmøde Mødedato 19.august 2014 Mødested/lokale Personalerummet Mødetidspunkt kl. 16.30 Forventet sluttidspunkt kl. 19.00 Deltagere Evt. afbud bedes meddelt til Kontoret Direkte telefonnr.

Læs mere

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen

Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Stauning Skole Stauning Bhv. Fællesbestyrelsen Dagsorden Bestyrelsesmøde: Onsdag den 26/10 kl. 18.45 21.15 Mødeleder: Carsten Kaffe: Anne Mette Afbud: 1. Tidspunkt 18.45 18.50 Godkendelse af referat, dagsorden

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer

Nogenlunde. Vi har i 2011 haft det antal børn vi skal have, og har et Herunder: børnetal og personaletimer BASISKVALITET Har i udarbejdet læreplan for 2011? Har i fremsendt evaluering heraf? Kendskab til ændringer i dagtilbudsloven? Ja Ja, Nogenlunde Har hele personalegruppen kendskab til børn- og Nogenlunde

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Tirsdag den 11. september 2018 Mødested: Sundhedscenteret lokale 1 Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

Læs mere

Bestyrelsesmøde Afbud fra Svend (sygemeldt) og Joan. Derforuden ingen deltagelse fra elevrådet.

Bestyrelsesmøde Afbud fra Svend (sygemeldt) og Joan. Derforuden ingen deltagelse fra elevrådet. Bestyrelsesmøde 12.1.2017 Afbud fra Svend (sygemeldt) og Joan. Derforuden ingen deltagelse fra elevrådet. Godkendelse af dagsorden: Dagsordnen blev godkendt. Godkendelse af referat: Referat godkendt. Budget

Læs mere

Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping

Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping Evaluering af Kontraktmålene for 2015/16 Børnehusene i Skørping Læring og samarbejde Det gode børneliv Læring og Inklusion Samarbejde med dagplejen At vi fortsætter arbejdet med ICDP- og de 8 samspilstemaer.

Læs mere

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde

Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Referat Aarhus, den 21. januar 2014 Bestyrelsesmøde Institution: Dagtilbuddet Riisvangen Mødedato: Onsdag den 15. januar 2014, kl. 18.00 21.00 Mødested: Deltagere: Afbud: Referent: Afd. Riisvangens Børnehus,

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den Ronny x nej

Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den Ronny x nej Fællesbestyrelsesmøde/ ordinær den 27.6.2018 Bemærkning: Sted: Børnehaven Dybbølsten Kl. 18.30 21.00 Nr Accepteret. Afbud: Jan(dagplejen), Pia (Børnehuset Alsund), Anne Kathrine( Bhv Dybbølsten)- substitut

Læs mere

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen

Århus Kommune, Børn og Unge. Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Århus Kommune, Børn og Unge Vejlby Dagtilbud Kastanjehuset, Birkehaven, Lindehuset, Gadekæret, Børnehuset Næringen, Valmuen, Børnehuset på Kanten, Krudtuglen Dagtilbudsleder Kristine Schroll Frijsenborgvej

Læs mere

Lone M (Forældrerepræsentant, Store Vigerslevgård) Julie (Næstformand og forældrerepræsentant, Troldehøj)

Lone M (Forældrerepræsentant, Store Vigerslevgård) Julie (Næstformand og forældrerepræsentant, Troldehøj) Klynge VA2 Valby Referat af bestyrelsesmøde den 27. marts 2012 Til stede: Camilla (formand og forældrerepræsentant, Valnødden) Henrik (klyngeleder) Anette (pædagogisk lederrepræsentant, Valnødden) Rikke

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 23. maj 2012 kl

Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 23. maj 2012 kl Referat fra bestyrelsesmødet onsdag den 23. maj 2012 kl. 19.00 22.00 Afbud: Christian Schou 1. Godkendelse af referat Godkendt 2. Nyt fra elevrådet - afgørelse vedrørende skolefest 3. Nyt fra formand og

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den 22.08.2017 kl. 19.00 22.00 i Børnehuset Fuglebakken Referat 1. Formalia: Tilstede/fraværende. o Fraværende: Jan Møller, Morten og Heidi Referent:

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ den

Fællesbestyrelsesmøde/ den Fællesbestyrelsesmøde/ den 28.06.2017 Sted: Nydam Børnehus Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Camilla(dagplejen), Martin(Dybbølsten), Kirsten (Dybbøl Børnehus) 1 Information: Konstituerende møde den

Læs mere

Samarbejdserklæring. - for Ørnhøj Skole, Vinding Skole, Børnehøjen samt Vinding Børnehus

Samarbejdserklæring. - for Ørnhøj Skole, Vinding Skole, Børnehøjen samt Vinding Børnehus Samarbejdserklæring - for Ørnhøj Skole, Vinding Skole, Børnehøjen samt Vinding Børnehus I nedenstående erklæring forpligter ovenstående fire institutioner sig til at være i tæt dialog og samarbejde på

Læs mere

bestyrelsesmøde tirsdag den 28 maj 2019 kl

bestyrelsesmøde tirsdag den 28 maj 2019 kl Referat _ bestyrelsesmøde tirsdag den 28 maj 2019 kl. 17.30 20.00 Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj. 2019-144359 Dagsorden 12/19 Konstatering af fraværende. Majbritt L., Majbritt J., Maja og Mette Skovsø.

Læs mere

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord

Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Referat Emne: Møde i Dagtilbudsbestyrelsen i Område Nord Mødet starter med rundvisning i Naturbørnehaven Hejlskovgaard, Skravad Møllevej 1, Roum, 9632 Møldrup. Derefter rundvisning i Møldrup børnehus,

Læs mere

Børnehuset Troldehøjens læreplan - En læreplan under udvikling

Børnehuset Troldehøjens læreplan - En læreplan under udvikling Børnehuset Troldehøjens læreplan - En læreplan under udvikling I Troldehøjen skal børn trives og udvikle sig i et omsorgsfuldt og trygt miljø, med nærværende voksne og gode venner. I forbindelse med den

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Torsdag den 11. januar 2018 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Fraværende:

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Hanehøj. Formål:

PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Hanehøj. Formål: PÆDAGOGISK TILSYN. Daginstitutionerne i Syddjurs kommune. 2014. Børnehuset Hanehøj. Formål: I 2012 blev der udført pædagogisk tilsyn på samtlige kommunale og private institutioner i Syddjurs kommune. Som

Læs mere

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr.

Fællesbestyrelsesmøde/ den Ronny x nej. Styrelsesvedtægt godkendt juni 2014.pd. Bemærkning: Sted: Ullerup Kl Nr. Fællesbestyrelsesmøde/ den 12.12.2017 Bemærkning: Sted: Ullerup Kl. 18.30 21.00 Nr. Accepteret Afbud: Jan ( dagplejen),pia ( Børnehuset Alsund) 1 Information: Efter mødet vil jeg gerne tage individuelle

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Virksomhedsaftale Dagtilbud

Virksomhedsaftale Dagtilbud Virksomhedsaftale Dagtilbud Gældende for 2015/16 0-6 års institution Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Grundoplysninger... 4 2.1 Navn og kontakt... 4 2.2 stype og antal pladser... 4 2.3 Ledelsen...

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 5. september 2018 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 5. september 2018 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Christian Jørgensen Pia Niemann Damtoft Heidi Have Damian Eis Annika Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Peder Munck Referat af møde i Bestyrelsen for Social-

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturbørnehave Majken Skærlund Risvig Børnehuset Bjerregrav Tine Helene Lund Børnehuset Gassum Karina Sørensen Børnehuset Hørhaven Marieke Van Hulst Pedersen

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus

Velkommen i Hesselager Børnehus Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

og 6. klasse har været i praktik en dag. Eleverne skal efterfølgende arbejde med den praktik, de har været i.

og 6. klasse har været i praktik en dag. Eleverne skal efterfølgende arbejde med den praktik, de har været i. Dagsorden Forum Fællesbestyrelsesmøde 25. april 2017 Tid Tirsdag 25. april 2017 kl. 17-20 Sted Verninge Skole Dagsorden 1. Velkommen 2. Elevråd 15. min. Elevrådet får deres egen opslagstavle, hvor de kan

Læs mere

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011

Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Institutionens navn: Skema til pædagogisk tilsyn med dagtilbud Frederikssund kommune 2011 Dato for tilsyn: 30. november 2011 Deltagere ved tilsynet: Karen Byrne, bestyrelsesformand og Helle Hammerich,

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Forventningsafstemning Skovtrolden 3 praktik Oktober 2015

Forventningsafstemning Skovtrolden 3 praktik Oktober 2015 Forventningsafstemning Skovtrolden 3 praktik Oktober 2015 Praktikstedets forventninger Forventninger til vejledning I børnehusene i Skørping er vi glade for at tage imod studerende. Vi er åbne, og læringsaktiviteter

Læs mere

REF. fra : Bestyrelsesmøde på Limfjordsvej Tirsdag den 2. februar 2015

REF. fra : Bestyrelsesmøde på Limfjordsvej Tirsdag den 2. februar 2015 Referat af: Bestyrelsesmøde I det nye Kridthus Tirsdag den 5. maj 2015 Kl. 19.15 21.00 Dagsorden: Nyt fra Kridthuset (økonomi ol /børnetal) - Økonomi for maj 2015 er omdelt med en forbrugs % på 102 % denne

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Tilsynsrapport skabelon

Tilsynsrapport skabelon 2017 Tilsynsrapport skabelon Lib og mul Vesthimmerland Kommune 01-01-2017 Formålet med tilsynsbesøget..er at udføre en lovfæstet kontrol med institutionerne om, hvorvidt de opfylder de lovpligtige krav

Læs mere

Fra Kong Gulerod. Til Sundhedsambassadører Lyngby Taarbæk Kommune. Konference 30. november 2011

Fra Kong Gulerod. Til Sundhedsambassadører Lyngby Taarbæk Kommune. Konference 30. november 2011 Fra Kong Gulerod Til Sundhedsambassadører Lyngby Taarbæk Kommune Konference 30. november 2011 Baggrund I 2007 blev der i Lyngby-Taarbæk Kommune nedsat en tværfaglig arbejdsgruppe til fremme af børns sundhed

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturbørnehave; Linda Mikkelsen Børnehuset Bjerregrav; Janni Mortensen Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Lotte Juul Christensen Stjernehuset;

Læs mere

Procesplan for udvikling af en ny læreplan for Børnehuset Troldehøjen

Procesplan for udvikling af en ny læreplan for Børnehuset Troldehøjen Procesplan for udvikling af en ny læreplan for Børnehuset Troldehøjen I Troldehøjen skal børn trives og udvikle sig i et omsorgsfuldt og trygt miljø, med nærværende voksne og gode venner. I forbindelse

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse & Forældreråd Fussingø naturehave; Linda Mikkelsen Bjerregrav; Janni Mortensen Gassum; Lotte Kondrup Hørhaven; Lotte Juul Christensen Stjernehuset; Monica Lund Pedersen Spentrup; Annette

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde d. 27. april 2017

Dagsorden til bestyrelsesmøde d. 27. april 2017 Dagsorden til bestyrelsesmøde d. 27. april 2017 Dato: Mandag d. 17. april 2017 Tidspunkt: kl. 19.00-21.30 Sted: Personalerummet, Gl. Rye Skole Deltagere: Afbud: Maria Boas, Carsten Schmidt, Mohamad Hamze

Læs mere

Afrapportering anmeldt tilsyn 2018

Afrapportering anmeldt tilsyn 2018 Afrapportering anmeldt tilsyn 2018 Tid: Mandag d. 24. september 2018 Børn og Unge Sekretariat og Dagtilbud Centrumpladsen 7, 1. th. 5700 Svendborg www.svendborg.dk Sted: Tved Børnehus, Hellet 3, 5700 Svendborg

Læs mere

Viborg Kommune. Område 1 - Nord UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET Hjernen&Hjertet

Viborg Kommune. Område 1 - Nord UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET Hjernen&Hjertet Viborg Kommune Område 1 - Nord UDVIKLINGSPLANER RAPPORT DANNET 07-04-2015 Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 Barnet i centrum - forskningsprojekt 3 2 Bæredygtige instituionsenheder og balance mellem

Læs mere

Bestyrelsesmøde Elverhøjen

Bestyrelsesmøde Elverhøjen Placering: Græsted Børnehuse» Forældrebestyrelsen - Græsted Børnehuse» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere: Mødestatus: Referat Mødetidspunkt: 12-10-2016 kl.:

Læs mere

Forældrerådsmøde i Børnehuset Storkereden mandag d. 5. december 2011 kl. 17:30-19:30. Emne Underpunkt Ansvarlig

Forældrerådsmøde i Børnehuset Storkereden mandag d. 5. december 2011 kl. 17:30-19:30. Emne Underpunkt Ansvarlig Forældrerådsmøde i Børnehuset Storkereden mandag d. 5. december 2011 kl. 17:30-19:30 Emne Underpunkt Ansvarlig Godkendelse af sidste mødereferat Tømme postkassen i køkkenet Nyt fra institutionsbestyrelsen

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den 05.04.2017 kl. 19.30 22.00 i Børnehuset Fuglebakken 1. Formalia: Tilstede: Helle, Synnøve, Anders, Dorte, Heidi, Anne, Jan og Linda Fraværende:

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE Mødedato Mandag d. 8/5 2017 kl. 17.15-19.45 Mødested Hammershøj Skole Medarbejderrepræsentanter: Michael Vendelboe Rikke Richtendorf Forældrerepræsentanter Laila Rohde

Læs mere

Samarbejdsaftale. For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej

Samarbejdsaftale. For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej Samarbejdsaftale For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej Samarbejdsaftalen har til formål at sikre en god overgang

Læs mere

Referat MED-møde den

Referat MED-møde den Referat MED-møde den 12-02-18 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden / Alle Pkt. 8 lægges ind længere nede på dagsorden. 2. Børn og dagplejekapacitet Generel orientering (herunder antal 5. barns kontrakter)

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m.

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde i forbindelse med opstart af nyt skoleår og implementering af ny folkeskolereform m.m. REFERAT Tirsdag den 12. august 2014 kl. 18.00 21.00 på skolens kontor Skolebestyrelsesmedlemmer:

Læs mere

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40

Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Dok. nr. Referat fra dagtilbudsbestyrelsesmøde d. 30/8 kl. 19.00-21.30 i Mælkevejen Peter Wesselsvej 40 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Mælkevejen "Abed" Abdulfattah

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed,

Læs mere

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 21. marts 2017 kl

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Tirsdag den 21. marts 2017 kl Sønderskov-Skolen, 27. marts 2017 Skolebestyrelsen: Mikkel Nyhold Bruncke Henrik Lausen Karin L. Kamstrup Susanne Andresen Camilla Rudebeck Juhl Lars Nicolaisen (afbud) Morten Vestergaard Thomas Erlandsen

Læs mere

Samarbejdsaftale. For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej

Samarbejdsaftale. For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej Samarbejdsaftale For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej Samarbejdsaftalen har til formål at sikre en god overgang

Læs mere

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34

Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Tilsyn 2017 Børnehaven Lille å ved Nørreådal Friskole Antal børn: 34 Hvordan er normeringen på institutionen? Antal uddannet personale: 4 pædagoger Kirsten, daglig leder 37t Ann 37t Signe 33t Vinni 30t

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl

Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl Referat af skolebestyrelsesmøde Onsdag den 19. November kl. 19.00-21.00 Tilstede: Michael, Kurt N., Kurt M., Kirsten R., Jesper, Anne, Kirsten N. og Leif. Afbud: Lone C. (ikke muligt at indkalde en suppleant)

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse Fussingø naturbørnehave; Marianne Jøhncke Børnehuset Bjerregrav; Martin Uldal Børnehuset Gassum; Lotte Kondrup Børnehuset Hørhaven; Henrik Dankvardt Stjernehuset; Kim Løgstrup Børnehuset

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden.

Bestyrelsesmøde den 21. november kl i Lærkereden. Bestyrelsesmøde den 21. november kl. 17.30 20.00 i Lærkereden. Nivå området V/ områdeleder Jane Sys Toftesgaard Lærkereden Nivåhøj 80 2990 Nivå Tlf 72 56 53 44 jsto@fredensborg.dk Dato: 07.12.16 Afbud

Læs mere

Mødedato: Tirsdag den 12. september kl Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj

Mødedato: Tirsdag den 12. september kl Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj DAGPLEJEN ODSHERRED KOMMUNE FORÆLDREBESTYRELSEN Mødedato: Tirsdag den 12. september kl. 17.30. Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj Dagsorden #2017 195606 Dagplejen er vært ved en let forplejning. 25/17 Konstatering

Læs mere

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 11. oktober 2018 i Børnehuset Hånbæk kl

Referat. Referat for bestyrelsesmøde den 11. oktober 2018 i Børnehuset Hånbæk kl Referent: Tia Toft Piilgard Ordstyrer: Thomas P. Levorsen Deltagere: Karin Holm Hansen, Thomas Levorsen, Hanne Holmberg, Pernille Thomsen, Helle Strøm, Lisa Hansen Fraværende: Laila Hybholt Pedersen, Mette

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev

Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev Foreløbigt udkast Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 OVERSIGT OVER SCENARIER 4 BEMÆRKNINGER TIL SCENARIER 7 KAPACITET OG BØRNETAL 9

Læs mere

Drøftelse af daginstitutionens pædagogiske læreplan, herunder mål, evalueringspraksis, dokumentationspraksis samt udviklingsplan.

Drøftelse af daginstitutionens pædagogiske læreplan, herunder mål, evalueringspraksis, dokumentationspraksis samt udviklingsplan. Tilsynsrapport Institutionens navn: Skovtroldene. Adresse: Skovgyden 60 Normeret børnetal: Pt. 8. Vuggestue/ 46 børnhavebørn. Norm: 45? Dato for tilsynsbesøget: 9. oktober 2014 Deltagere fra forvaltningen:

Læs mere

Møde i områdebestyrelsen Område Nord

Møde i områdebestyrelsen Område Nord Dagsorden og referat Emne: Møde i områdebestyrelsen Område Nord Gæster: Rita Thorndal Dato: 23.1.2018 Tid: kl. 17.00 20.00 Sted: Vestbyens børnehus, Rughavevej 8, Viborg Mødedeltagere: Skals: Henrik Sigvardsen

Læs mere

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest

Dagtilbudsbestyrelse Dagtilbud Nordvest Dagtilbudsbestyrelse Fussingø naturbørnehave; Marianne Jøhncke Bjerregrav børnehus; Jeppe Flarup Krusbæk Gassum Børnehus; Annette Zahl Larsen Hørhaven; Olena Nielsen Stjernehuset; Louise Hou Kragh Spentrup

Læs mere

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t

REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t REFERAT F o r æ l d r e b e s t. d a g p l e j e n n o r d, s y d o g v e s t Mødedato: Onsdag den 3. maj 2017 Mødested: Haderslev Rådhus Starttidspunkt: Kl. 17:15 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Lene

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.

Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14. Tidspunkt: 18.30 21.30. Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g. Hjerm dagtilbud d. 20.8.2014. Indkaldelse til bestyrelsesmøde d. 27.8.14 Tidspunkt: 18.30 21.30 Sted: Børnehaven. Forplejning: Nicklas (afbud) Afbud: Joan ( p.g.a ferie) Dagsorden. 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Uddannelsesplan i forhold til kompetence-, videns- og færdighedsmål for 1. praktikperiode.

Uddannelsesplan i forhold til kompetence-, videns- og færdighedsmål for 1. praktikperiode. Uddannelsesplan i forhold til kompetence-, videns- og færdighedsmål for 1. praktikperiode. Pædagogens praksis. Praktikken retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde.

Læs mere

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre

Velkommen i Hesselager Børnehus. Informationsfolder til nye børn og forældre Velkommen i Hesselager Børnehus Informationsfolder til nye børn og forældre Hesselager Børnehus er et børnehus for børn fra 3-6 år. Vi er en del af Østerdalen, som er et kommunalt dagtilbud i Svendborg

Læs mere

Bestyrelsesmøde d kl

Bestyrelsesmøde d kl Referat af Bestyrelsesmøde d. 22-08 2018. kl. 18.00 Dagsordenspunkter Ca. min. debat info beslut. 1 Godkendelse af dagsorden. 5 B Pkt. 9 arbejdsskade flyttes til at være Ole N pkt. 3a. Tilføjelse til evt.

Læs mere

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6

Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Møde i distriktsbestyrelsen Mødedato:26. februar 2018 kl. 18.30 21.30 i Børnehuset Sættravej, Sættravej 6 Indkaldt: Institution Forældrerepræsentant Medarbejderrepræsentant Børnehuset Brolæggervej Susanne

Læs mere

Brobygning ved overgange samt fokus på arbejdet med den sproglige udvikling for alle børn

Brobygning ved overgange samt fokus på arbejdet med den sproglige udvikling for alle børn Brobygning ved overgange samt fokus på arbejdet med den sproglige udvikling for alle børn v. Skole- og Dagtilbudschef Per Viggo Larsen Syddjurs Kommune Lidt tal og fakta om kommunen: - dækker knap 700

Læs mere

bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl

bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl Referat _ bestyrelsesmøde tirsdag den 29 januar 2019 kl. 17.30 20.00 Vesterlyngvej 8, 4500 Nykøbing Sj. 2019-25597 Dagsorden 1/19 Konstatering af fraværende. Afbud fra Mette M., David og Heidi. 2/19 Godkendelse

Læs mere

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune

Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune 1 Organiseringen af tilsyn i Vesthimmerlands Kommune I Vesthimmerlands Kommune føres pædagogisk og økonomisk tilsyn med alle daginstitutioner uagtet om disse er kommunale institutioner, puljeordninger

Læs mere

Samarbejdsaftale. For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej

Samarbejdsaftale. For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej Samarbejdsaftale For Vejle Midtbyskole og børnehaverne: Havnely, Skovhulen (Trip Trap Træsko), Børnehuset Ved Banen, Mælkevejen, Bullerbo & Helgesvej Samarbejdsaftalen har til formål at sikre en god overgang

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere:

Referat bestyrelsesmøde. d. 13/ kl Deltagere: Referat bestyrelsesmøde d. 13/11 2018 kl. 17.00 Deltagere: Anne Rasmussen (leder) John G. Pedersen (formand) Henrik Wiingreen (næstformand/stifter) Maria Koordt (bestyrelsesmedlem) Christina S. Jensen

Læs mere

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt:

Skolebestyrelsen. Referat af møde i. Aalestrup Skole. Dagsorden oversigt: Referat af møde i Skolebestyrelsen Aalestrup Skole Data om mødet: Dato: 24. oktober 2017 Tid: 18.00 21.00 - aftensmad fra 17.30 Sted: Personalerummet Forbered: Medbring: Læs Minianalysen Mødedeltagere:

Læs mere

Dit barn skal snart i dagtilbud

Dit barn skal snart i dagtilbud Dit barn skal snart i dagtilbud Her kan du få inspiration til, hvordan du som forælder kan forberede og understøtte dit barn ved start i et dagtilbud. Kære forældre I står nu overfor et nyt kapitel i jeres

Læs mere

Den gode overgang. Venner på vejen. Samarbejdsaftale Fra Borggården Børnehuset Krystallen Lilholtgård Til Englyst Skolen Børkop

Den gode overgang. Venner på vejen. Samarbejdsaftale Fra Borggården Børnehuset Krystallen Lilholtgård Til Englyst Skolen Børkop Samarbejdsaftale 2016-2017 Den gode overgang Fra Borggården Børnehuset Krystallen Lilholtgård Til Englyst Skolen Børkop Venner på vejen Samarbejdsaftalen har til formål at sikre en god overgang fra vores

Læs mere