Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Teknik- og miljøudvalg. Veje og forsyning"

Transkript

1 Området kan opdeles i: Jordforsyning Fælles funktioner (vejområdet) Kommunale veje Havne Kystbeskyttelse Veje og forsyning En yderligere beskrivelse findes under hver af disse områder. Budgetbemærkninger vedr. fagsekretariatets budget og opgaver som hører under konto 6, indgår i de samlede bemærkninger for konto 6. Driftsudgifter Driftsindtægter Netto Under Fagsekretariat Veje og Forsyning er der to selvstændige virksomheder: - Park og Vej - Faaborg Havn Dertil kommer evt. to virksomheder vedr. det brugerfinansierede område: - Spildevand og rensning - Affald og genbrug (Afhængig af hvilken organisationsform der vælges for de brugerfinansierede områder). Vejområdet opdeles efter BUM-modellen (Bestiller-Udfører-Modtager), hvor der er en bestillerfunktion, der løser de administrative opgaver samt tilsyn og kontrol en udførerfunktion, der varetager den daglige drift og styring af ressourcer, samt modtagerne som er borgerne, bestillerfunktionen eller andre kunder. Det samlede driftsbudget vil ligge hos bestillerfunktionen. Der vil så blive lavet en aftale med udførerfunktionen, som vil danne grundlag for overdragelse af opgaver til Park og Vej.

2 Funktion Jordforsyning fælles formål Driftsudgifter 387 Driftsindtægter -513 Netto -126 Området omfatter drift og vedligeholdelse for den af kommunen ejede jord til senere udstykning, udstykkede ikke solgte grunde, grunde til ubestemte formål samt øvrig kommunal jord. Der er budgetteret med kr. i udgift til drift og vedligeholdelse af arealerne. Udgifterne udgøres primært af ejendomsskatter og renholdelse af arealerne. En del af arealerne er bortforpagtet, og der er budgetteret med en årlig forpagtningsindtægt på kr.

3 Funktion Fælles funktioner Driftsudgifter Driftsindtægter Netto Fælles formål Fælles formål omfatter udgifter og indtægter vedr. maskiner og materiel, værkstedsdrift, materialeindkøb, vejformænd, vejpersonale m.v. samt til diverse andre tværgående vejformål. En stor del af udgifterne der i første omgang bogføres på området, bliver udkonteret til de enkelte driftsområder (parker og legepladser, veje o.s.v.). Park- og vejafdelingen i FMK bliver en selvstændig virksomhed under Fagsekretariatet Veje og Forsyning. Afdelingen kommer til at bestå af ca. 100 medarbejdere fra de 5 kommuner samt fra Fyns Amts vej- og vandløbsafdelinger. Afdelingen skal varetage vedligeholdelse af grønne områder, strande, offentlige toiletter, idrætsanlæg, skove, vandløb, naturområder, veje, belægninger og vintertjeneste. Derudover anlægsopgaver og andre opgaver for kommunale institutioner og afdelinger. Park- og vejafdelingens nye organisation bliver følgende: Park- og vejchef, som er ansvarlig for hele virksomheden. Derudover organiseres afdelingen med 6 driftsgrupper (med hver deres driftsleder) og 2 stabsfunktioner (kontor og kørsel/værksted). Der er 2 vej- og 2 gartnerafdelinger, som placeres i Ringe og Faaborg. Derudover en anlægsafdeling og en natur- og vandløbsafdeling. Disse placeres på den nuværende Fyns Amts materialeplads i Ringe. Der er oprettet en selvstændig kørsels-/værkstedsafdeling med en driftstekniker som leder. Afdelingen er ansvarlig for vedligeholdelse af ca maskiner fra motorsav til rendegraver. De skal administrere intern udlejning af alle maskiner til de enkelte driftsgrupper. Alle medarbejdere fordeles på selvstyrende arbejdshold med 4 10 personer efter en intern ansættelsesprocedure, hvor medarbejdere har søgt med en prioritering 1 til 3. På hvert hold udpeger driftslederen en kontaktperson, som er bindeled mellem lederen og holdet, men ikke leder af holdet. Først udpeges kontaktpersonen, som derefter er med til at sammensætte resten af holdet. Da vi bliver Fyns geografisk største kommune, har man valgt i opstarten af organisationen at bevare alle nuværende materialepladser i kommunen. Alle medarbejdere får ansættelse i Faaborg eller Ringe, men enkelte møder på stillepladserne i Årslev, Brobyværk og Gislev når dette er hensigtsmæssigt for arbejdsopgaverne. Afdelingens eksistensberettigelse er betinget af dens konkurrencedygtighed. Maskinparken skal derfor styres stramt med hensyn til udgifter og afskrivninger. Maskinerne skal kunne tjene til sin egen drift og nyanskaffelse. Afdelingens økonomi styres med et ressourcestyringprogram, hvori alle arbejdsområder og maskiner har eget sagsnummer. Afdelingen skal kunne konkurrere med private

4 entreprenører på lige vilkår, og der opereres således med omkostningsægte mandskabs- og maskinpriser, hvor alle udgifter er medregnet. Vej- og naturområdet opdeles efter BUM-modellen (Bestiller-Udfører-Modtager), hvor der er en bestillerfunktion, der løser de administrative opgaver samt tilsyn og kontrol en udførerfunktion, der varetager den daglige drift og styring af ressourcer, samt modtagerne som er borgerne, bestillerfunktionen eller andre kunder. Fagsekretariat Udvikling, plan og natur vil fungere som bestillerfunktion på deres område. Det samlede driftsbudget vil ligge hos bestillerfunktionen. Der vil så blive lavet en aftale med udførerfunktionen, som vil danne grundlag for overdragelse af opgaver til Park og Vej. Arbejder for fremmed regning Omfatter udgifter og indtægter i forbindelse med arbejder, som udføres for private og andre offentlige myndigheder herunder institutioner m.m. Der er budgetteret med kr. i udgift og kr. i indtægt. Driftsbygninger og -pladser Der er afsat kr. til driftsbygninger og -pladser. Beløbet dækker drift og vedligeholdelse af bygninger og udenomsarealer for de fem nuværende pladser, samt de to pladser som overtages fra amtet. Der er følgende materiale-/stillepladser: - Rønnevej 3 (Brobyværk) - Værkmestervej 3 (Faaborg) - Højgårdsvej 10 (Ringe) - Bygmestervej 3 (Gislev) - Erhvervsvangen 8 (Årslev) - Industrivej 24, Nr. Broby (overtaget fra amtet) - Kielbergvej 1, Ringe (overtaget fra amtet)

5 Funktion Kommunale veje Driftsudgifter Driftsindtægter -231 Netto Området omfatter drift og vedligeholdelse af alle kommunens veje herunder asfaltbelægninger, kantsten, fortove, pladser, vejbelysning, vejafvanding, grøfter, rabatter, broer, skilte, afmærkninger og vintertjeneste. Der er ca. 912 km. nuværende kommunevej i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hertil kommer de strækninger som overtages fra amtet og vejdirektoratet. Bekendtgørelse af færdselslov Bekendtgørelse af lov om offentlige veje Bekendtgørelse af lov om private fællesveje Bekendtgørelse af lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje Samlet for vejområdet er der netto afsat kr. heraf vedrører kr. opgaver som overtages fra amtet i forbindelse med opgave- og strukturreformen, samt opgaver som overtages i forbindelse med åbning af første del af motorvejen mellem Odense og Svendborg. Kommunen overtager 85,6 km. vej fra amtet i forbindelse med opgave- og strukturreformen. I forbindelse med åbningen af motorvejen mellem Odense og Svendborg overtager kommunen desuden en del strækninger, både dele af den tidligere Rute 9 og vejstrækninger som er etableret i forbindelse med motorvejen. Der er fra og med 2007 indregnet 1,1 mio. kr. i årlig driftsudgift til disse veje. Det skal bemærkes at kommunen ikke modtager nogen kompensation, til dækning af de driftsudgifter som kommunen vil have til den løbende drift og vedligeholdelse af de veje, som overtages i forbindelse med åbningen af motorvejen. Dog vil kommunen formodentlig i forbindelse med overtagelse af vejstrækningerne, modtage et engangsbeløb som vil være øremærket til at bringe vejene op på en rimelig standard. Der overtages ligeledes nogle vejstrækninger i henholdsvis 2008 og 2009 i forbindelse med åbning af den resterende del af motorvejen. Der er i budgetoverslagsårene indregnet budget til dækning af den løbende drift for disse strækninger. Vejvedligeholdelse m.v. Der er afsat kr. til vedligeholdelse af færdselsarealer, som f.eks. kantsten, fortove, pladser, vejbelysning, vejafvanding, grøfter, rabatter, broer, skilte og afmærkninger.

6 I forhold til de veje som overtages fra amtet, er der budgetteret ud fra data fra Fyns amt omkring forbruget på amtsvejene. Vedr. vejbelysning er det forudsat at drift og vedligeholdelse flyttes over i et kommunalt ejet selvstændigt selskab. Derved vil det være muligt at få refunderet el-afgiften, der udgør ca. 50 øre pr. kwh. Der er indregnet en besparelse på 1 mio. kr. årligt i sparet el-afgift, dog kun 0,8 mio. kr. i 2007, da selskabet ikke forventes at kunne være etableret før en gang primo Belægninger m.v. Der er afsat kr. til reparation og fornyelse af belægninger på færdselsarealer. Der har tidligere været forskellig praksis i kommunerne i forhold til om asfaltarbejder/belægninger var en del af driftsbudgettet eller anlægsbudgettet. Der er tilført 2,5 mio. kr. til driftsbudgettet vedr. asfaltarbejder/belægninger. Beløbet svarer overens med de beløb som hidtil har stået på anlægsbudgetterne til asfaltarbejder/belægninger. Beløbet er taget fra den oprindelige anlægsramme på 50 mio. kr. Dertil kommer at der i forhold til det første budgetoplæg er der overført 1 mio. kr. til vedligeholdelse af veje beløbet er flyttet fra de grønne områder (fritidsområder, fritidsfaciliteter, naturbeskyttelse og vandløbsvæsen). I forhold til de veje som overtages fra amtet, er der budgetteret ud fra data fra Fyns amt omkring forbruget på amtsvejene. Vintertjeneste Der er afsat kr. i udgift og kr. i indtægt vedr. vintertjeneste. I forhold til de veje som i dag er kommunale, er der indregnet summen af de nuværende kommuners budgetter. Der har dog de senere år været overskridelser på budgettet til vintertjeneste. Derfor er budgettet forhøjet med 1,2 mio. kr. på baggrund af regnskabserfaringer fra tidligere år samt budgetopfølgningen pr. 31. maj I forhold til de veje som overtages fra amtet, er der budgetteret ud fra data fra Fyns amt omkring forbruget på amtsvejene. Vejdirektoratet vil udføre vintertjeneste på de veje som overgår til kommunerne, for perioden fra 1. januar til 30. april 2007, og herfor skal der betales ca kr. pr. km. spor. Vintertjenesten udføres af de medarbejdere, som vi overtager fra amtet, derfor er der indregnet en indtægt på kr. ud fra den anslåede tid som de pågældende medarbejdere forventes at bruge til vintertjeneste.

7 Funktion Havne Driftsudgifter Driftsindtægter Netto 0 Området omfatter Faaborg Havn, som er en kommunal havn. Faaborg Havn var i mange år en trafikhavn i henhold til den gamle trafikhavnelov. I medfør heraf, havde havnen en lovmæssig pligt til at være drevet som sin egen virksomhed, og med sin økonomi adskilt fra kommunekassen. I henhold til den nye havnelov, er havnen blevet en kommunal havn. Byrådet vedtog i 2002 at fra 1. januar 2003 skulle havnen have sin egen økonomi med adgang til at overføre overskud/underskud. Der budgetteres ikke med et overskud på havnen, som derved kan beholde alle indtægter. Til gengæld skal indtægterne så dække alle drifts- og anlægsudgifter. Det forudsættes således at der ikke skal afsættes anlægsmidler til havnen. Havnen forventer fortsat at give overskud, men en væsentlig del heraf skal investeres i renovering af kajanlæg, bygninger, faciliteter til sejlerne, broer, veje m.v. Desuden skal der anvendes midler til håndtering af forurenet havneslam, der deponeres i depot ved Faaborg Værft. Havnen har 4 heltids ansatte samt 6 deltidsansatte i sommersæsonen, til opkrævning, rengøring og diverse serviceopgaver. Havnen varetager al administration, opkrævning af pladslejer fra lystsejlere diverse areallejemål, lejemål vedrørende bygninger, vare- og skibsafgifter fra fiskere, skibe med gods og Ærøfærgen. Havnens personale forestår al vedligeholdelse og rengøring af arealer (ca. 12 hektar ), bygninger ind- og udvendigt, bade- og toiletfaciliteter (28 toiletter og 20 brusekabiner), broer og havneværker, 13 bøjer heraf 4 lysbøjer og 2 ledefyr. Faaborg Havn er ISPS godkendt havn, det vil sige havnen har faciliteter til at kunne modtage skibe i international fart, såsom skibe med skrog til TUCO værft og Bio- og olieprodukter til ØKO-TECH ApS. Faaborg Havn har ca anløb af gæstende lystbåde om året, med i alt ca personer. Der er 18 hjemmehørende kuttere i Faaborg. Fiskesalgsforeningen omsætter for ca millioner kroner om året. I 2004 påbegyndtes en modernisering af Fiskerihavnen, med blandt andet en lossekran og en miljøstation. Der søges fortsat midler for at følge op på dette arbejde, i 2006 søges der om støtte fra FIUF midlerne til en renovering af kulkajen, hvor der losses industri fisk. I 2005 blev udvidelsen af Lystbådehavnen færdig. Ved årsskiftet 2005/2006 var over 100 af de 150 nye pladser udlejet og ved slutningen af sæsonen 2006, er der en venteliste på 22. Der arbejdes på at muliggøre en tiltrængt renovering af de gamle bade- og toiletfaciliteter i trafikhavnen, til glæde for de mange gæstesejlere der besøger havnen, og de udenbys fiskere der lander fisk i vinterhalvåret.

8 Faaborg Havn har i 2006 etableret et trådløst netværk der dækker hele havnens område inklusiv Lystbådehavnen, således at sejlerne kan koble sig gratis på internetter uanset hvor de ligger. Legepladsen ved fiskerihavnen er blevet udskiftet med nye legeredskaber, og der er blevet etableret grillplads i trafikhavnen ved havnekontoret. Havnens indtægter fordeler sig således: - skibsafgifter, der omfatter skibe med fast månedsafgift som rutefartøj og skibe der lejlighedsvis anløber havnen. - vareafgifter, blandt andet afgift for fersk fisk. - faste pladslejer, som gælder udlejning af pladser i selve havnen og lystbådehavnen, samt udlejning af landarealer. - andre indtægter, som især omfatter afgift fra gæstesejlere. Havneloven

9 Funktion Kystbeskyttelse Driftsudgifter 169 Driftsindtægter 0 Netto Området omfatter udgifter og indtægter vedr. kystbeskyttelse og kystsikring. Lov om kystbeskyttelse. Området vedrører dels nye opgaver som er overtaget fra Fyns Amt i forbindelse med kommunalreformen dels de opgaver der hidtil har været udført i forhold til kystsikring. I forhold til de nye opgaver som overgår til kommunerne, er der budgetlagt ud fra det beløb som kommunen bliver kompenseret i forbindelse med kommunalreformen. Der er således ikke foretaget en egentlig vurdering af udgifterne til de faktiske opgaver, da omfanget af opgaverne ikke kendes præcist endnu.

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt BUDGETOPFØLGNING PR. UDVALGET FOR TRAFIK, TEKNIK OG MILJØ Tekst Jordforsyning 0-1 0 Faste ejendomme 2.877 36 3.077 200 Fritidsområder, fritidsfaciliteter, natur og miljø 5.424 986 5.377-47 Redningsberedskab

Læs mere

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr.

Veje, Grønne områder og kollektiv trafiks samlede budgetramme 2020 i kr. Fordeling af MTP s Driftsudgifter i 1.000 kr. Miljø og Natur 8.588 kr. Kommunale bygninger 9.666 kr. Veje, Grønne områder og kollektiv trafik 82.538 kr. Miljø og Natur Veje, Grønne områder og kollektiv

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 60,7 Driftsafdelingen 38,0 Gartnerafdelingen 8,5 Driftsbygninger og materiel 5,7 Vej 23,8 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål

Læs mere

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget.

I det følgende er der en kort beskrivelse af de kontoområder, hvor der skal være fokus på forbruget. Erhvervs-, Natur- og Teknikudvalget pr. 30. september 2018 Drift JAN - SEP s % 002202 Boligformål 32-32 0 002205 Ubestemte formål -289-289 -289 0 002510 Fælles formål 2.120 1.845 3.965 834 3.131 21 002511

Læs mere

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155

Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Notat 13. juli 2015 J-nr.: 81855 / 2214155 Udliciteringen på de tekniske områder står i stampe En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 40,1 procent,

Læs mere

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder

Notat 5. juli 2018 J-nr.: / Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Notat 5. juli 2018 J-nr.: 81855 / 2521246 Pæn fremgang i kommunernes udliciteringen på de tekniske områder Den gennemsnitlige udliciteringsprocent i kommunerne på de tekniske områder var på 44,1 procent

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr.

Teknik og Miljøudvalget Budget 2009 Udgiftsbaseret Mio. kr. Teknik og Miljøudvalget Udgiftsbaseret Mio. kr. Samlet resultat 63,4 Driftsafdelingen 40,0 Gartnerafdelingen 8,9 Driftsbygninger og materiel 5,8 Vej 25,3 Kollektiv trafik 10,0 Fælles formål 0,3 Busdrift

Læs mere

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser

Teknik- og havneudvalget Budgetforslag 2017 priser 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Teknik & Miljø 10.709.029 10.441.433 10.441.433 10.441.433 Havnene Østerby Havn -1.223.994-1.223.994-1.223.994-1.223.994-709.621-709.621-709.621-709.621 Østerby

Læs mere

Notat 16. juni 2017 J-nr.: /

Notat 16. juni 2017 J-nr.: / Notat 16. juni 2017 J-nr.: 81855 / 2407252 Udliciteringen på de tekniske områder er gået i stå Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,4 procent i 2016. Det er en lille tilbagegang

Læs mere

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: /

Notat 4. oktober 2016 J-nr.: / Notat 4. oktober 2016 J-nr.: 81855 / 2313517 Fremgang i udliciteringen på de tekniske områder Udliciteringen på de tekniske områder i kommunerne er på 42,5 procent i 2015. Det er en fremgang på 2,4 procentpoint

Læs mere

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder

Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder Notat 21. jul 2014 Flere kommuner udliciterer vejservice og grønne områder En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at kommunerne sidste år udliciterede flere vej- og parkopgaver end nogensinde før. I 2013

Læs mere

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur

Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Budget- og regnskabssystem 4.2 - side 1 Hovedkonto 2 Trafik og Infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende det kommunale vejvæsen samt udgifter og indtægter i forbindelse med

Læs mere

Sagsnr. S Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift. Forbrugs % Tillægs bevillinger 1000 kr. Forbrug JAN kr.

Sagsnr. S Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift. Forbrugs % Tillægs bevillinger 1000 kr. Forbrug JAN kr. Regnskab 2018 for Erhvervs-, Natur- og Teknik område. Drift s 002202 Boligformål 002205 Ubestemte formål 002510 Fælles formål 002511 Beboelse 002512 Erhvervsejendomme 002515 Byfornyelse 002820 Grønne områder

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

Version d Fagområdet Veje og forsyning årsberetning 2007

Version d Fagområdet Veje og forsyning årsberetning 2007 Version d. 21.04.08 Fagområdet Veje og forsyning årsberetning Formål med årsberetningen for fagområdet Formål med årsberetningen Såfremt Faaborg-Midtfyn kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Offentlige toiletter Nordfyns Kommune har offentlige toiletter som skal rengøres og vedligeholdes.

Offentlige toiletter Nordfyns Kommune har offentlige toiletter som skal rengøres og vedligeholdes. Budget for Teknik og miljøudvalget Generelle bemærkninger Der er taget udgangspunkt i 96 % af de 3 kommuners budgetter for 2006. Samtidig er der tillagt budgettal for de opgaver der overtages fra amtet.

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Trafik og Grønne områder Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger, vintervedligeholdelse og kollektiv

Læs mere

NOTAT Teknisk Udvalg

NOTAT Teknisk Udvalg NOTA 18. maj 2011 Teknisk Udvalg Teknisk Udvalg har ansvaret for ca. 170 km kommunale veje, 160 km private fællesveje, 120 km cykelstier og 150 km fortove og gangstier. Derudover varetager Teknisk Udvalg

Læs mere

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget.

I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets andel af Økonomi- og Erhvervsudvalget. Sagsnr. 00.01.10-Ø00-18-18 Dato: 14.09.2018 Teknik- og Miljø - Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 I dette notat gives bemærkninger til følgende udvalg: Plan- og Miljøudvalget samt Teknik- og Miljøområdets

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 3 Plan og Teknikudvalget Pr. 30. september Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl.

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Udvalget for Miljø og Teknik

Udvalget for Miljø og Teknik Økonomisk oversigt Resultatopgørelse Regnskab Vedtaget Korrigeret Forventet Afvigelse Overførbudget budget regnskab selskrav Mio. kr 2007 2008 2008 *) 2008 Drift Svendborg Affald -3,7-0,4-0,4-0,4 0,0 0,0

Læs mere

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016

Budgetoverblik. Teknik- og Miljøudvalg DRIFT OG STATSREFUSION. 15. december 2016 Budgetoverblik Teknik- og Miljøudvalg 15. december 2016 DRIFT OG STATSREFUSION Vedtaget budget Teknik- og Miljøudvalg 172.363.563 169.173.008 167.798.630 167.133.020 Trafik og Park 79.781.976 78.713.087

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/4 2015 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/4 215 7-5-215 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET

TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET TRAFIK- OG TEKNIKUDVALGET s budgetområder: Administration og planlægning af veje, trafik og grønne områder s. og vedligeholdelse af veje, grønne områder og forsyningsvirksomheder s. Byggesagsbehandling

Læs mere

OVERFØRSLER FRA DRIFT

OVERFØRSLER FRA DRIFT Aftaleområde: Kirkegårde Konti: 003540 Kirkegårde Lønninger... 26.900 kr. Øvrig drift... 300.700 kr. Fastfrosset:... 0 kr. Underskuddet på øvrig drift skyldes merudgifter til maskiner, som følge af en

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Trafik og Grønne områder Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til veje og grønne områder, herunder udgifter til offentlige toiletter, Park og Vej s driftsbygninger og pladser, parkering, vejbelægninger,

Læs mere

Center for Ejendomme - Forbrugsprocenter ult. måned 2015

Center for Ejendomme - Forbrugsprocenter ult. måned 2015 Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014

Læs mere

:57:29. Korr. budget kr. Udgiftsbaseret. Profitcenter

:57:29. Korr. budget kr. Udgiftsbaseret. Profitcenter 09.01.2019 08:57:29 Profitcenter Korr. budget 2019 1 kr. Udgiftsbaseret DKK Teknik, Havne og Kultur 13.996.473 Havnene -1.210.356 Østerby Havn -816.236 Østerby Havn -376.156 Total -376.156 Produktionsanlæg

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2015 Teknik- og Miljøudvalget Tillægsbevillinger Omplaceringer s procent 73.959-1.012 0 72.947 42.217 57,9 71.389-1.558 0 Natur og miljø 16.644-1.020 0 15.624 12.457 79,7 14.066-1.558

Læs mere

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik Politisk økonomirapportering 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Til og med maj måned Regnskab 1. juni 2010 Forbrug og budget For hele udvalget er forbrugsprocenten ultimo maj måned 2010 på 49,4%. Ultimo

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik Regnskab Opfølgning på Budget 2010 Pr. 31. maj 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse 1 Opsamling... 3 2 Veje, grønne områder og miljø... 3 3 Kommunale ejendomme... 7 2 1 Opsamling 1.1 Budgetramme

Læs mere

Decentralisering - Vej og Gartner 2012

Decentralisering - Vej og Gartner 2012 Decentralisering - Vej og Gartner Gruppering Tekst Forbrug 31.10.12 Simuleret forbrug nov/dec Est. samlet forbrug Korr. budget Afvigelse 20 Grønne områder og naturpladser 15.461 3.000 18.461 42.600 24.139

Læs mere

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion

Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion Principper for fordeling af budget vedrørende central organisering af bygningsvedligeholdelse og servicefunktion (Revideres løbende) Udarbejdet af: Sagsnummer.: Version nr.: Morten Sørensen / Lis Christiansen

Læs mere

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit.

Resultatet på de enkelte politikområder fremgår af nedenstående tabel og er uddybet i de efterfølgende afsnit. Samlenotat for Miljø- og teknikudvalget 1. budgetopfølgning pr. 30. april 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Miljø og Teknik, at der forventes et merforbrug på i alt 3.573.000

Læs mere

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget Budget 2018-2021 Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget 1 Miljø- og kultursekretariat 9.228 9.440 9.440 9.440 9.440 057299 Øvrige sociale formål Tinglysningsafg. v lån t. bet. Ejd. Skat Total 100

Læs mere

Boliger og byudvikling side 1

Boliger og byudvikling side 1 Boliger og byudvikling side 1 Indhold 0.05 Jordforsyning, ubestemte formål... 2 0.10 Faste ejendomme, fælles formål... 3 0.10 Teknisk drift af kommunale bygninger - Fælles... 4 0.10 Teknisk drift - Rengøring...

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1.000 kr. 2015 prisniveau

Læs mere

Notat 16. november 2015 J-nr.: /

Notat 16. november 2015 J-nr.: / Notat 16. november 2015 J-nr.: 81855 / 2245333 Yderkommuner kan spare 98,8 mio. kr. ved at øge udliciteringen En ny analyse fra Dansk Byggeri viser, at landets 24 yderkommuner næsten kan spare 100 mio.

Læs mere

:31:58. Budgetoverslag kr. Budget kr. Korrigeret budget kr

:31:58. Budgetoverslag kr. Budget kr. Korrigeret budget kr 13.08.2019 15:31:58 Budget 2019 1 kr Korrigeret budget 2019 1 kr Budgetoverslag 2020 1 kr Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Profitcenter DKK DKK DKK Teknik, Havne og Kultur 14.237.161 14.043.278

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 217 Politikområde Natur, vand og Miljø i 1. kr. 217 1 Naturbeskyttelse: 2 - Naturforvaltningsprojekter 1.25 297 1.55-15 3 - Sandflugt 58 58 58 4 Vandløbsvæsen: 5 - Fælles formål

Læs mere

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING NOTAT OM DRIFTS ØKONOMISTYRING 1. Indledning og kommissorium På baggrund af Drifts underskud i 2011 og 2012 har direktør Bent Peter Larsen nedsat en arbejdsgruppe til at undersøge underskuddet. Arbejdsgruppen

Læs mere

Nordsjællands Park og Vej. Samarbejdsaftale for et. 60-fællesskab mellem. Helsingør og Fredensborg Kommuner. 1. januar 2014 60 aftale

Nordsjællands Park og Vej. Samarbejdsaftale for et. 60-fællesskab mellem. Helsingør og Fredensborg Kommuner. 1. januar 2014 60 aftale Nordsjællands Park og Vej Samarbejdsaftale for et 60-fællesskab mellem Helsingør og Fredensborg Kommuner 1. januar 2014 60 aftale Byrådene i Helsingør og Fredensborg kommuner indgår med virkning fra 1.

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Natur, vand og Miljø 1 Naturbeskyttelse 6.442 394 1.442-5.000 2 Vandløbsvæsen 6.111 2.437 6.011-100 3 Miljøbeskyttelse 4.128 1.777 4.128 0 Natur, Vand og Miljø i alt 16.681 4.608 11.581-5.100

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget 26.640 28.411 8.209 1.828 Forskel 18.431 26.583 Overført til kommende budgetår 18.431 26.583 05 Ubestemte formål 8.209 1.828 28.411

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget

Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Budgetopfølgning 2 Plan og Teknikudvalget Pr. 31. maj Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr. budget Korr. budget Forv. regnsk. incl. over- /underskud incl. over-

Læs mere

Den nye lystbådehavn med flydebroer, Y-bomme, el- og vandforsyning ejes af EK, men ønskes drevet af ES via en driftsaftale.

Den nye lystbådehavn med flydebroer, Y-bomme, el- og vandforsyning ejes af EK, men ønskes drevet af ES via en driftsaftale. Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Dato 16. august 2018 Driftsaftale vedr. lystbådehavn på Esbjerg Strand Nærværende aftale om drift, opsyn og administration af bådpladser på flydebroerne i den kommunalt ejede

Læs mere

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur ,

Budget. Natur og miljø , Infrastruktur , Pr. ultimo september 217 Teknik- og miljøudvalget - drift Tillægsbevillinger Omplaceringer sprocent Anmodning Anmod -ning 56.52 1.74 57.598 15.95 27,6 53.89-3.78-8 4 Natur og miljø 16.61-1.62 14.459 11.941

Læs mere

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for

Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for Dette materiale i form af præsentationsplancher er tænkt som baggrundsmateriale til den første introduktion til driftsbudgettet for 2020-23. Emnet vil indgå i By- og Landskabsudvalgets drøftelser på møderne

Læs mere

VEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNES LYSTBÅDEHAVNE, SKOVSHOVED HAVN OG HELLERUP LYSTBÅDEHAVN

VEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNES LYSTBÅDEHAVNE, SKOVSHOVED HAVN OG HELLERUP LYSTBÅDEHAVN VEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNES LYSTBÅDEHAVNE, SKOVSHOVED HAVN OG HELLERUP LYSTBÅDEHAVN november 2003 1. Formål. Stk. 1. Vedtægtens formål er at sikre, at der er en bestyrelse, der ved selvforvaltning har

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.5.2015 Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 I det følgende vedlægges budgetopfølgning

Læs mere

Den 28. oktober 2009 Budget og Analyse fajen. Budgetopfølgning, Teknik- og Miljøudvalget pr. 30. september 2009

Den 28. oktober 2009 Budget og Analyse fajen. Budgetopfølgning, Teknik- og Miljøudvalget pr. 30. september 2009 Den 28. oktober 2009 Budget og Analyse fajen Budgetopfølgning, Teknik- og Miljøudvalget pr. 30. september 2009 Generelt: Forbrugsrapporten pr. 30. september 2009 viser for udvalgets aktivitetsområder et

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde

Læs mere

Januar - oktober Virksomhedsrapport pr. 31. oktober 2015 By- og Landskabsforvaltningen

Januar - oktober Virksomhedsrapport pr. 31. oktober 2015 By- og Landskabsforvaltningen Januar - oktober 2015 Virksomhedsrapport pr. 31. oktober 2015 By- og Landskabsforvaltningen Skattefinansieret område - Samlet overblik - 1.000 kr. Forventet mer- og mindreforbrug Faktisk forbrugsprocent

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetopfølgning 1 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Pr. 28. februar Overblik Plan og Teknikudvalget Mindreforbrug = - Merforbrug = + I 1000 kr. Opr.

Læs mere

Indhold. Regnskab Teknisk Forvaltning

Indhold. Regnskab Teknisk Forvaltning Indhold Regnskabsbemærkninger for anlæg på Teknik- og Miljøudvalget område... 2 Årets gang hvad er der sket?... 2 Økonomisk oversigt... 3 Årets væsentligste afvigelser og udfordringer... 3 fordelt på projekter...

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Pr. ultimo oktober 2016 Teknik- og Miljøudvalget Tillægs- Om- Forbrug Forbrugs Anmodning Anmodning bevillinger placeringer procent om- placeringer tillægsbev. 68.110 1.972 0 70.082 31.161 44,5 69.599-483

Læs mere

Havne Langeland Kommune

Havne Langeland Kommune Havne Langeland Kommune Baggrund. I forbindelse med behandlingen af budget 2011 for Langeland Kommune, besluttede Kommunalbestyrelsen på mødet den 11. oktober 2010 vedrørende forslag om indførelse af rabatordning

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab

Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab Nordsjællands Park & Vej - et tværkommunalt fællesskab Etableret 2014 www.nspv.dk Niels Christian Koefoed Nordsjællands Park & Vej er et tværkommunalt samarbejde Struense og McKinsey, maj 2015 Analyse

Læs mere

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700.

2 Asfaltbelægninger 2.459.200. 3 Grusbelægninger 140.000. 4 Sten- og flisearealer 3.800.000. 5 Rabatter 1.900.000. 6 Vejafvanding 2.700. side 1 Faaborg - Midtfyn Kommune Park- og vejdrift mv. Drift og vedligeholdelse af veje Prisliste Samlet pris 2 Asfaltbelægninger 2.459.200 3 Grusbelægninger 140.000 4 Sten- og flisearealer 3.800.000 5

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 3 August Holbæk Kommune Hovedhistorie udvalgsnotaterne Ved Budgetrevision 2 besluttede Byrådet udgiftsreduktion for 35 mio. kr. og derudover at overførslerne

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. område 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde 2.03

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Budgetoverblik med regnskab

Budgetoverblik med regnskab Budgetoverblik med regnskab 7. december DRIFT OG STATSREFUSION Forbrug 2014 Kapitalmidler DKK DKK DKK DKK DKK DKK 115.688.636 110.363.792 117.654.325 115.826.089 116.692.333 116.692.333 Trafik og Park

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Teknik og Miljøudvalget. Center for Ejendomme. Drift. Område/1.000 kr. Korrigeret budget incl.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Teknik og Miljøudvalget. Center for Ejendomme. Drift. Område/1.000 kr. Korrigeret budget incl. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

SparLån 10-11. Fredericia Kommune Økonomirapportering regnskabsår 2010. Det tekniske område 29.051-29.912. Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 BÅT

SparLån 10-11. Fredericia Kommune Økonomirapportering regnskabsår 2010. Det tekniske område 29.051-29.912. Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 BÅT Driftsudgifter Det tekniske område 29.051-29.912 Boligudvikling Byfornyelse, drift spar/lån 2010/2011 Der er tale om overførsel midler i forbindelse med indfrielse lån ydet af det tidligere Bygningsforbedringsudvalg.

Læs mere

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder

Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Bilag 2: Oversigt Frihedsgrader og bindinger på Teknisk Udvalgs område 17. Trafik og Grønne områder Politikområdet Trafik og Grønne områder består af følgende delområder: 1. Udenfor selvforvaltning 1.1.

Læs mere

Notat vedr. budget Færgedrift, ændringer indarbejdet til budgetarbejdsdag og 1. behandling.

Notat vedr. budget Færgedrift, ændringer indarbejdet til budgetarbejdsdag og 1. behandling. Indhold Overblik tekniske korrektioner:...2 Udgifter...2 Lønninger...2 Olie...2 El...4 Reparationer...4 Vareafgifter...6 Skibsafgifter...6 Birkholmsbåden...6 Besparelsespulje...6 Catering...6 Indtægter...7

Læs mere

VESTERØ HAVN ÅRSPLAN 2019

VESTERØ HAVN ÅRSPLAN 2019 VESTERØ HAVN ÅRSPLAN 2019 side 1 Baggrund for Årsplanen. Havnene på Læsø er organisatorisk underlagt Teknik - og Havneudvalget. Den daglige ledelse og forvaltning af havnenes drift varetages af havnefogederne.

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010 Side 1 af 10 Økonomisk oversigt (Mio. kr.) Løbende priser forhold til korr. Skattefinansieret - drift: Entreprenørafdelingen -3,2 0,4 1,2-0,6-1,8 Beredskab 9,6 10,6 10,5 10,5 0,0 Byg, Veje og Miljø -1,9-1,9-4,4-4,4

Læs mere

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering

Notat. Udgifter ved omklassificering af veje. Økonomi. Nedklassificering Notat Udgifter ved omklassificering af veje Byrådet vedtog på møde 25. august 2015, at der skal foretages en omklassificering af en række veje, for at opnå en harmonisering i kommunen. Beslutningen er

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - Regnskab 2014. Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - Regnskab 2014. Udvalget for Plan og Teknik 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Bemærkninger - 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget 10.150 12.054 8.465 2.768 Forskel 1.685 9.286 Overført til kommende budgetår 1.685 9.286 Netto mer-/mindreforbrug

Læs mere

Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms.

Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms. Forudsætninger til foreløbigt langtidsbudget januar 2015 Vedlagte langtidsbudget er ment som et foreløbigt bedste bud på forventede udgifter og indtægter. Her er alle udgifter og indtægter inklusive moms.

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg

2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg skema 2. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 2. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/6 FR 2014

Læs mere

Version d Veje og forsyning årsberetning 2008

Version d Veje og forsyning årsberetning 2008 Version d. 20.3.2009 Veje og forsyning årsberetning 2008 Formål med årsberetningen for fagområdet Formål med årsberetningen Såfremt Faaborg-Midtfyn kommune skal forsætte den positive kvalitetsudvikling

Læs mere

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Teknik. Udvalget for Teknik består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand

Udvalgsmedlemmer. Udvalget for Teknik. Udvalget for Teknik består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand Udvalgsmedlemmer Udvalget for består fra 1. januar 2018 af følgende 5 medlemmer: Lene Tingleff (V) Formand Steen Christensen (A) Næstformand Lars Poulsen (V) Jeppe Mouritsen (V) Ove Kjærskov Nielsen (O)

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 133.743 133.562 133.296 133.296

Læs mere

Erfaringer fra udbud på vej- og park området i Svendborg Kommune v/ingeniør Kim Jensen

Erfaringer fra udbud på vej- og park området i Svendborg Kommune v/ingeniør Kim Jensen Erfaringer fra udbud på vej- og park området i Svendborg Kommune v/ingeniør Kim Jensen Svendborg Kommune Indbyggere: Ca. 58.000 Areal: ca. 416 km 2 Vejlængde: Grønne områder: ca. 850 km offentlig vej ca.

Læs mere

Det forventede regnskab

Det forventede regnskab SKABELON 1 Det forventede regnskab Tabel 1. Det forventede regnskab pr. 31. marts (nettoudgifter, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtaget budget Korrigeret budget regnskab afvigelse * Forventede korrektioner

Læs mere

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3-

CFE-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Teknik og Miljøudvalget Center for Ejendomme Drift Tabel 1: Center for Ejendomme, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ

17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ 17. VEJE, GRØNNE OMRÅDER OG MILJØ Vejområdet har haft travlt i det forløbende år og travlheden fortsætter i 2014. Der er udført trafiksikkerhedsprojekter for ca. 3 mio. kr. i 2013. Pengene var afsat i

Læs mere

Teknik- og Miljøudvlgets budgetopfølgning pr. 1. april 2012

Teknik- og Miljøudvlgets budgetopfølgning pr. 1. april 2012 4.672.055 21.193.401 16.521.346 100.000 Boliger og byudvikling -8.650 202.884 211.535 0 002510 Fælles formål 266.189 266.189 0 Ejendomme, fælles formål Ændret bygningsdrift - rammebesparelse 266.189 266.189

Læs mere

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende:

Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende: 4.1 Park & Vej Det samlede budget til at varetage opgaver på politikområdet Park & Vej udgør følgende: 73.702.100 kr. -2.328.200 kr. Opgaver og målsætninger: Politikområdet Park & Vej har følgende hovedopgaver:

Læs mere

Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur

Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.2 - side 1 Dato: December 2012 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2013 Hovedkonto 2 Transport og infrastruktur Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Korr. Budget. 002205 Ubestemte formål -371.498-93.878-277.620 0. Peter Bangs Vej 102 - brugerbetatl XG-1010022060-00026 418-418

Korr. Budget. 002205 Ubestemte formål -371.498-93.878-277.620 0. Peter Bangs Vej 102 - brugerbetatl XG-1010022060-00026 418-418 Teknik- og Miljøudvalgets budgetopfølgning pr. 1. april 2015 Udgifter uden overførselsadgang Bilag 3 Teknik og Miljøudvalget Boliger og byudvikling 23.129.038 7.765.908 15.363.130 631.962-807.259 1.718.802-2.154.563-83.182

Læs mere

1. Teknisk Udvalgs budgetdokument 2015 2018

1. Teknisk Udvalgs budgetdokument 2015 2018 NOTA ØDC Økonomistyring 4-11- 1. Teknisk Udvalgs budgetdokument 2015 2018 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af to politikområder: Trafik og grønne områder Forsyningsvirksomheder Trafik

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø Udvalget for Teknik og Miljø 10 Teknik og Miljøudvalg 136.149.209-18.399.624 117.749.585 1 Skattefinansieret 136.149.209-18.399.624 117.749.585 01 Park og Vej 73.169.173-2.400.623 70.768.550 00 Byudvikling,

Læs mere

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2

Norddjurs Kommune halvårsregnskab opgjort pr. 30. juni Tillægsbevillinger 1+2 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknikudvalget. 1.000., netto Oprindeligt budget Sekretariat Miljø og teknik 1. 2. 3. 4. 5. 6. Tillægsbevillinger Korrigeret Halvårs- budget regnskab regnskab * 1+2 afvigelse

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation

Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget. Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Budgetforudsætninger 2016 Plan og Teknikudvalget Skattefinansierede område Brugerfinansierede område - Renovation Overblik Plan og Teknikudvalget I 1.000 kr. 2015 prisniveau Regnskab 2014 Opr. budget 2015

Læs mere