Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: Kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Teknik- og Miljøudvalgets budget Vedtagelse af Naturpolitik - "Vi er Naturkommunen" 5 3 Skolevej, Tversted - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for boligformål 10 4 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 14

2 Side S Teknik- og Miljøudvalgets budget Resumé Teknik- og Miljøudvalget skal, jf. budgetproces og tidsplan, tage stilling til det udarbejdede reduktionskatalog, som til dels tager udgangspunkt i de 4 temaer, der tidligere er blevet arbejdet med og i resultaterne fra serviceeftersynet. Udvalget skal tage stilling til de reduktionsforslag/beskrivelser, der senere præsenteres på Byrådets budgetseminar 26. august Udvalget skal også tage stilling til budgetbemærkningerne bind 1, til videre indarbejdelse i budgetprocessen. Sagsfremstilling Jf. den besluttede tidsplan skal Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til det udarbejdede reduktionskatalog, som til dels tager udgangspunkt i de 4 temaer, der tidligere er blevet arbejdet med samt resultaterne fra serviceeftersynet. Der er samlet udarbejdet reduktionsforslag på 5,000 mio. kr. på driften, og derudover er der reduktionsforslag på 1,200 mio. kr. på forvaltningen. De 4 temaer, som der er arbejdet med i budgetprocessen er: Vand. By og bolig. Fysisk infrastruktur. Forvaltning. Et element i budgetprocessen har været det igangværende arbejde med et gennemgribende serviceeftersyn af hele det tekniske område, det vil sige både driftsenheden med udgangspunkt i materielgården, samt teknisk forvaltning placeret på Hjørring Rådhus. Resultatet af serviceeftersynet blev fremlagt tidligere på sommeren, og overordnet sætter de anbefalinger, der ligger i serviceeftersynet et øget fokus på: Det gode omdømme og samarbejde der er i organisationen og med kunder/borgere. Muligheden for øget samarbejde med andre kommuner. Tættere samspil mellem drift og myndighed.

3 Indkøb og salg af ydelser. Konkurrenceudsættelse - omvendt udbud. Anderledes arbejdsgange - styring og prioritering. Hjørring Kommune Side 3. Resultaterne fra serviceeftersynet, og arbejdet med budgetprocessen følger naturligt i forlængelse med den arbejdstilgang, der ligger hos både driftsenheden og administrationen, hvor målsætningen er: at fastholde fagligheden - men bruge den klogt, at servicere med kvalitet - i rette mængde, at nytænke - og skabe bedre nutidige løsninger, at gøre en forskel - for borgere, erhverv og kunder, at samarbejde - med alle, og at løse gennem dialog - men også med kant. Der er ud fra disse temaer, fokuspunkter fra serviceeftersynet og arbejdstilgange lavet reduktionsbeskrivelser, som præsenteres på mødet. Lovgrundlag Lovbekendtgørelse nr af 1. november 2010 om kommunernes styrelse, 37. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

4 Bilag 1. Budgetbemærkninger bind 1. Hjørring Kommune Side 4. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter og beslutter forslag til eventuelle ændringer i reduktionskataloget, at det besluttede reduktionskatalog indgår i det videre budgetarbejdet, og præsenteres på Byrådets budgetseminar 26. august 2016, og at udvalget godkender budgetbemærkningerne til videre indarbejdelse i det samlede budget. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen. Budgetbemærkningerne revideres i forhold til de faldne bemærkninger.

5 Side P Vedtagelse af Naturpolitik - "Vi er Naturkommunen" Resumé Naturpolitikken har været i høring, og der er indkommet 48 helt overvejende positive høringssvar. Svarene har givet anledning til nogle mindre ændringer og tre forslag til nye handlinger, der skal drøftes. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet at vedtage "Naturpolitikken vi er naturkommunen med de indarbejdede ændringer. Sagsfremstilling Naturpolitikken har været i høring fra 15. april til 1. juli Naturpolitikken blev diskuteret på Naturmødet, og der har været stor opmærksomhed, også fra medierne. Der er indgivet i alt 4 høringsvar fra råd og foreninger, 44 høringssvar fra borgere og omkring 100 Facebook-kommentarer. Det Grønne Råd med bred repræsentation fra foreninger, bl.a. LandboNord og Friluftsrådet har indgivet høringssvar. Her var der stor ros for gode intentioner og indfaldsvinkler. De er positive overfor, at rådet styrkes og udvikles og foreslår at forretningsordenen revideres. De foreslår endvidere at erfaringerne fra realiseringen af Klima- og Bæredygtighedsstrategien overføres til realiseringen af naturpolitikken. Alle høringssvar fra foreningerne Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, FBL-Hjørring og Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening var generelt meget positive. Borgernes høringssvar var også generelt meget positive med 37 positive svar og 7 neutrale svar. Facebook-kommentarerne var ca. ligeligt opdelt mellem positive og negative. De negative kommentarer rettede sig i overvejende grad mod forslaget om elefanter. Generelle kommentarer der går igen hos både borgere og foreninger Ambitiøs og visionær, men vigtigt at der kommer stor fokus på implementeringen, da det er gennem de konkrete handlinger, at naturpolitikken får sin relevans. Oprettelse af en kommunal naturfond er en god ide. Der skal både være vilde og friserede grønne områder, så der tages hensyn til det rekreative brug. De vilde områder skal stadig være tilgængelige med gangbroer over sumpede områder, ryddede stier, kælkebakker mv.

6 Retablering af Gårdbo Sø er en god idé til gavn for både turisme, rekreative muligheder, fiskeri mv. Enkelte er imod, og finder at lodsejerne som minimum skal sikres en god erstatning. Flere ønsker nye naturlegepladser og rekreative faciliteter i natur og grønne områder. Borgerne skelner ikke mellem kommunale og statsligt ejede arealer, men ser dem som offentlige. Det kunne give inspiration til et endnu bredere og tættere samarbejde med Naturstyrelsen, hvor de rekreative tiltag planlægges, så tiltagene bliver spredt i kommunen. Derudover er der mange helt konkrete forslag til tiltag og faciliteter, der passer ind under de handlinger, der allerede er beskrevet. Disse forslag bruges i den videre proces med implementeringen. Hjørring Kommune Side 6. Høringssvar der har givet anledning til større ændringer Flere foreninger og borgere har givet udtryk for, at det er vigtigt, at undervisningen om natur styrkes ved at bruge naturen og naturskolen samt de forskellige støttepunkter, der findes. Undervisningen foreslås at ske i samarbejde med foreningerne, der gerne vil bidrage. Flere påpeger, at det er nødvendigt med en naturbus eller lignende for at lette adgangen til udeundervisningen. Handling ændres til Undervisningen i natur og miljø skal styrkes gennem undervisning direkte i naturen og ved at bruge og udbygge de faciliteter, der allerede består i form af bl.a. Slettingen Naturskole o. lign. Muligheden for en naturbus, der kan lette adgangen til naturen, skal undersøges. Derudover skal der laves kurser for alle målgrupper, der inspirerer til at bruge naturen. Kurserne udvikles i et bredt samarbejde mellem kommune, foreninger og University College Nordjylland. Både foreninger og borgere er optaget af, at udsætning af store græssere skal ske med omtanke. Elefanter er opfattet som et kuriosum i udkastet og ønskes udtaget af den endelige plan. Flere finder det interessant at sætte naturen fri herunder urørt skov, naturlige vandløb og åbne ubevoksede klitlandskaber Handling ændres til I udvalgte store naturområder undersøges muligheden for at sætte naturen fri i samarbejde med landbruget. Det kan ske igennem naturlige processor som sandflugt og oversvømmelser eller ved rewilding, hvor der udsættes oprindelige store græssere såsom elg og bison. For yderligere mindre ændringer se bilag 2.

7 Side 7. Høringsvar med forslag til helt nye handlinger Græsplæner omdannes til blomstrende enge i samarbejde med boligforeninger og virksomheder i industriområder. Administrationen finder, at handlingen med en lille indsats vil kunne fremme biodiversiteten og skabe bynær natur på store områder. Arealerne skal blot slås færre gange om året og ikke gødes og sprøjtes. Administrationen anbefaler, at der indsættes en handling under vision 2. I samarbejde med virksomheder og boligselskaber omdannes ensartede græsplæner til blomstrende enge. Kommunale landbrugsarealer skal dyrkes økologisk. Administrationen vurderer, at økologisk dyrkning falder godt i tråd med intentionerne i Naturpolitikken og vil derudover beskytte grundvandet. Det vurderes dog at være vanskeligt at finde nok økologiske forpagtere. Kommunen har allerede en aftale med KL om ikke at bruge pesticider. Administrationen anbefaler, at der indsættes en handling under vision 3: Kommunale landbrugsarealer skal dyrkes uden brug af kunstgødning. Om 10 år skal der ikke være flere dyrkede og gødskede ådale i Hjørring. Ambitiøst og helt i tråd med Vandplanerne og klima- og bæredygtighedsstrategien, men administrationen vurderer, at det vil være svært at få lodsejerne med ved frivillige aftaler, og at der ellers skal findes mange midler til erstatninger. Administrationen henviser til, at denne handling allerede findes i politikken med et mere langsigtet perspektiv bl.a. i handlingerne, der indeholder jordfordeling, samling af landbrugsjord og lavbundsprojekter. Administrationen anbefaler, at der ikke indsættes en ny handling. Realisering Efter vedtagelse af naturpolitikken sker realiseringen i et bredt samarbejde med samfundet. Der er allerede flere samarbejder i gang, der kan relateres til flere af naturpolitikkens handlinger. Her kan nævnes følgende borgerdrevne projekter: Naturpleje i flere grundejerforeninger i sommerhusområderne med rådgivning fra kommunen, udvikling af Det Grønne Råd, opstart af Naturpark Tolne, ansøgning til Den Danske Naturfond i samarbejde med LandboNord i forhold til udvidelse af større sammenhængende naturområder omkring Skallerup Indlandsklitter.

8 Side 8. Af projekter der er kommunalt forankrede kan nævnes: Dialog på Naturmødet og ansøgning om forprojekt til lavbundsprojekt ved Ilbro Enge. Af større projekter, hvor der samarbejdes med eksterne, kan nævnes: Samarbejde med Hjørring Vandselskab omkring rekreative faciliteter og natur i forbindelse med afledning af regnvand, og skovrejsning sammen med Naturstyrelsen. Som udgangspunkt er der ikke bundet økonomi i realiseringen af Naturpolitikken, men som flere høringssvar påpeger, så bliver Naturpolitikken kun en succes, hvis handlingerne bliver til konkrete resultater. Til succesfuld inddragelse af borgerne gennem kampagner, hjemmeside og systematisk borgerinddragelse skal der afsættes midler. Handlinger, hvor kommunen skal bidrage med midler, skal behandles i Teknikog Miljøudvalget. Hvert 4. år evalueres naturpolitikken, og det vurderes, hvilke mål og handlinger der er nået, hvilke der skal arbejdes videre med, og om nye skal tilføjes. Lovgrundlag Planloven og Naturbeskyttelsesloven. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Realiseringen gennem borgerinddragelse kan udføres med de eksisterende årsværk. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Flere handlinger er direkte sundhedsfremmende og i tråd med sundhedspolitikken. Natur og miljø bliver markant styrket. Politikken lever op til EU s mål om at stoppe faldet i biodiversitet inden 2020.

9 Side 9. Bilag 1. Revideret naturpolitik. 2. Mindre ændringer, tilføjelser og præciseringer. 3. Resume af høringssvarene. 4. Samlede høringssvar fra råd og foreninger. 5. Samlede høringssvar fra borgere. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget drøfter de tre fremsendte forslag til nye handlinger, og om de skal indarbejdes i politikken, og at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Byrådet at vedtage Naturpolitikken vi er naturkommunen med de indarbejdede ændringer. Beslutning Sagen genfremlægges for udvalget på kommende møde, hvor de rejste spørgsmål bliver belyst.

10 Side P Skolevej, Tversted - Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for boligformål Resumé På baggrund af ansøgning fra ejerne af et ubebygget areal på østsiden af Skolevej, Tversted om udarbejdelse af nyt plangrundlag, er der udarbejdet forslag til kommuneplantillæg nr. 21 og lokalplan nr L03. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene skal fremsendes til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanforslag Teknik- og Miljøudvalget har 26. marts 2014 besluttet at igangsætte udarbejdelse af nyt plangrundlag for et areal på ca m². Arealet ligger på østsiden af Skolevej i Tversted og på sydsiden af sommerhusområdet langs Østervej. Det er ejernes ønske, at området skal have en grøn karakter med beplantning og veje anlagt med grus, og at boligerne skal kunne anvendes fleksibelt til helårs- og fritidsbeboelse, f.eks. med henblik på den familie, der på sigt ønsker at bosætte sig i Tversted, men som her og nu på grund af arbejde ikke har mulighed for det, og derfor anvender et hus som fritidsbolig. På dette grundlag har ejerne via konsulent fået udarbejdet forslag til ny lokalplan for området. Planlægningen er igangsat efter at der er gennemført en forudgående offentlighed, hvor der er modtaget 4 tilbagemeldinger. Der er i 2008 udarbejdet en lokalplan for den nordlige halvdel af arealet med henblik på opførelse af åben-lav og tæt-lav bebyggelse til helårsbeboelse. Denne lokalplan er ikke realiseret, bl.a. da det efterfølgende er konstateret, at jordbundsforholdene ikke er egnede til tungt muret byggeri, som forudsat i lokalplanen, og det ikke er muligt at håndtere regnvand ved lokal nedsivning på grund af høj grundvandstand i området. Tversted Kraftvarmeværk er spurgt til tilslutningspligt og har svaret, at man ikke ønsker at forsyne det pågældende område, da det ikke vurderes at være forretningsmæssigt rentabelt for forsyningen, da boligerne planlægges til såvel helårsog fritidsbrug, og da Planloven giver mulighed for dispensation, hvis byggeriet opføres som lavenergi.

11 Side 11. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanen fastlægger områdets anvendelse til boligformål med max. 40 grunde, der etableres efter en samlet plan med beplantning omkring den enkelte grund og et 5-rækkers plantebælte langs Skolevej. Områdets veje udformes som grusveje, der slynger sig gennem området. I områdets sydvestlige hjørne etableres et regnvandsbassin med henblik på håndtering af store regnmængder ved kraftige regnskyl. Regnvandet afledes via regnvandssystem til Tversted Å. Grundene kan udstykkes med et areal på min. 625 m² og bebygges med huse i 1 etage med en højde på max. 5,0 m (dog 5,5 m, hvis taget udføres som stråtag). Min. 1/3-del af arealet udlægges til fællesarealer incl. interne veje, regnvandsbassin o.lign. Vejadgang til området skal lig nuværende lokalplan ske fra Skolevej. Da områdets anvendelse er til boligformål, skal boligerne opføres i henhold til Bygningsreglementets regler for boliger, bl.a. med et lavere energiforbrug end gældende for f.eks. sommerhuse. Beskrivelse af kommuneplantillæg Det ansøgte er ikke overensstemmelse med Kommuneplan 2013 vedr. anvendelsen af den sydlige halvdel af arealet, der er udlagt med henblik på turistformål, og at boliger i Tversted skal anvendes til helårsbeboelse. Kommuneplantillægget udvider den ramme til boligformål, der er gældende for den nordlige halvdel af arealet. Ramme omfatter den sydlige halvdel, og ændrer retningslinjen for helårsbeboelse i de 3 kystbyer, så arealet på østsiden af Skolevej på grund af dets beliggenhed og manglende sammenhæng med det resterende byområde kan anvendes til boliger, der kan anvendes fleksibelt til både helårs- og fritidsbeboelse. Teknik- og Miljøudvalget vurderede ved behandlingen af sagen i marts 2014, at området har en placering i Tversted byområde, hvor det er muligt at fravige kommuneplanens retningslinje om helårsbeboelse. Områdets placering på østsiden af Skolevej gør, at det er et selvstændigt område uden tilknytning til det eksisterende byområde, og med sommerhusområdet langs Østervej som nærmeste nabo.

12 Side 12. Lovgrundlag Planlovens 13, 23c, 15 og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Lov om miljøvurdering af planer og programmer 3 og 4 om miljøvurdering, screening, høring af myndigheder og andre interesseorganisationer, samt offentliggørelse. Planlovens 47A Ejerne har tinglyst servitut, hvor de fraskriver sig muligheden for at kommunen skal overtage den sydlige halvdel af lokalplanområdet i forbindelse med, at det overføres fra landzone til byzone. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Kommuneplantillæg nr. 21 Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. 2. Lokalplan nr L03 Boligområde til åben-lav bebyggelse, østsiden af Skolevej, Tversted. 3. Dagsordenspunkt 26. marts Modtagne bemærkninger i foroffentligheden 2013.

13 Direktionen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremsender kommuneplantillæg nr. 21 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger, og at Teknik- og Miljøudvalget fremsender lokalplanforslag nr L03 til Byrådet med anbefaling af offentliggørelse i otte uger. Hjørring Kommune Side 13. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget anbefaler indstillingen.

14 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter Orientering fra formanden Om møde i Løkken - om fjernelse af sand og oprensning af sejlrenden. Orientering fra medlemmerne Svenning Christensen Om sagen fra Frederikshavnsvej om vandplansprojekt. Om eventuelt møde med Dansk Familiebrug som supplement til mødet med LandboNord. Søren Smalbro Om Rødemøllevej - vejen hårdt medtaget af kørsel. Ros for oprensning af grøfter. Jette Kirkeby Om legeplads ved Nørre Torv - nedlagt. Har været en del af tidligere budgetarbejde. Per Møller Om henvendelse vedrørende Overgade, Langelandsgade og Sophus Thomsensgade om vejstandared og vedligeholdelse. Orientering fra Teknik- og Miljøforvaltningen Intet. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

15 Side 15. Underskrifter Ole Ørnbøl Per Møller Søren Smalbro Jette Kirkeby Svenning Christensen Børge Bech Thomas Klimek

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12.30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag.

Tillæg nr. 40 til Kommuneplan for Viborg Kommune. Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40. Forslag. Tillæg nr. 40 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg Kommune Rammebestemmelser for Rødkærsbro Rammeområde RØDK.R2.01_ T40 Forslag Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag til tillæg nr. 40 Forslag til

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Forslag til til, for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Ortofoto@Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune d. 17. november 2018 1 Forord

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ingen

Læs mere

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them

Godkendelse af forslag til lokalplan for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Dagsordenpunkt Godkendelse af forslag til lokalplan 40-008 for et boligområde i Frisholmparken anden etape, Them Sagsbehandler: DR20218 Sags-ID: EMN-2019-01304 Resume Plan- og Vejudvalget skal godkende,

Læs mere

Referat Møde i Det Grønne Råd

Referat Møde i Det Grønne Råd Hjørring Kommune Referat Møde i Det Grønne Råd 21-09-2016 Side 1. 7. sept. 2016 Referat 1. Velkomst, valg af ordstyrer Børge Søndergaard blev valgt som ordstyrer. 2. Godkendelse af og opfølgning på referat

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 32 November 2018

Kommuneplantillæg nr. 32 November 2018 November 2018 Nr. 32 For et boligområde ved Åsebro Natur og Udvikling Halsnæs Kommune Rådhuset Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Tlf. 47 78 40 00 Kopi: Halsnæs Kommune. Oplag: 50 stk. Kommuneplantillægget

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:45 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

9 (Offentlig) Godkendelse af forslag til lokalplan for et institutions- og boligområde syd for Tværdalsvej i Sejs- Svejbæk

9 (Offentlig) Godkendelse af forslag til lokalplan for et institutions- og boligområde syd for Tværdalsvej i Sejs- Svejbæk 9 (Offentlig) Godkendelse af forslag til lokalplan 36-013 for et institutions- og boligområde syd for Tværdalsvej i Sejs- Svejbæk Sagsbehandler: DR12270 SagsID: EMN-2019-01176 Resume Plan- og Vejudvalget

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Referat fra mødet i By- og Planudvalget

Referat fra mødet i By- og Planudvalget Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 21. august 2019 Mødested: Meldahls Rådhus Byens Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 17:00-21:00 Medlemmer: Formand: Steen Wrist Ørts

Læs mere

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 26 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 26 til Rammeområde 12.OF1 - Offentligt område Lillelund Eng samt 12.OF3 - Offentligt område ved Nordre Kirkegård i Herning Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del

Læs mere

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning.

VEJLEDNING. Efter den politiske behandling vil ejere, naboer og bidragydere blive orienteret om den politiske beslutning. VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 13 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i offentlig høring i 8 uger fra den 16. marts 2010 til den 12. maj 2010. Med kommuneplantillægget

Læs mere

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse).

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). Punkt 4. Kommuneplantillæg 6.013 for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan 6-3- 103, Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). 2010-47938. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Udarbejdelse af en naturkvalitetsplan

Udarbejdelse af en naturkvalitetsplan VISION 3: SÆT NATUREN FRI Artsrigdom, vild natur og natur i byen Naturen i Hjørring Kommune rummer stor biologisk mangfoldighed og kan bryste sig af naturområder i international klasse. Samtidig er den

Læs mere

Lokalplan nr. 2.2 for Idrætsanlæg i Kvistgård

Lokalplan nr. 2.2 for Idrætsanlæg i Kvistgård Lokalplan nr. 2.2 for Idrætsanlæg i Kvistgård INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE...3 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER...4 LOKALPLANEN...5 1 - Områdets afgrænsning...6 2 - Lokalplanens formål...6 3 - Områdets status...6

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-C Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-C-26.01 Centerområde, hjørnet af Algade og Torvet, Brønderslev Fordebat Fordebatten forløber fra 13. august til 27. august 2018 Lokalplanen er under udarbejdelse. Under

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE UL.B.11 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Forslag Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 17 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 10 - Boligområde ved Oremosevej/Hjørringvej, Sindal

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:20 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2012 Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 78 til Rammeområde 21.S4 Sommerhusområde ved Sunds Sø Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort

Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notatark Sagsnr. 01.02.15-P16-1-18 Sagsbehandler Lene Kofoed 8.11.2018 Notat over bemærkninger til Naturrådets anbefalinger til kommunens arbejde med Grønt Danmarkskort Notat over bemærkninger fra Naturråd

Læs mere

Tillæg nr. 26. Forslag. Kommuneplan. Boligområde ved Tingagervej. Ullsgade. Herredsgade. Tingagervej LP nr Torstedvej.

Tillæg nr. 26. Forslag. Kommuneplan. Boligområde ved Tingagervej. Ullsgade. Herredsgade. Tingagervej LP nr Torstedvej. Tillæg nr. 26 Kommuneplan Herredsgade Ullsgade Tingagervej LP nr. 1136 Torstedvej Prins Buris ve j Boligområde ved Tingagervej Forslag HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord til kommuneplantillæg Offentlig

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By

Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 9. Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By Forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 Ramme 3.1.T.4 til tekniske anlæg øst for Tommerup Stations By august 2019 Offentlig høring Forslag til kommuneplantillæg nr. 9 er i høring til den 24. oktober 2019.

Læs mere

5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus

5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus Åbent punkt 5 Forslag til planer for nyt besøgscenter ved Hammershus 01.02.05P21-0295 Behandling Mødedato Åbent punkt Lukket punkt Teknik- og Miljøudvalget 25-02-2014 5 Økonomi- og Planudvalget 11-03-2014

Læs mere

Tillæg nr. 21 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 21 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 21 til Rammeområde 61.B6 Boligområde mellem Vesterlindvej og Nr. Lindvej Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

syd for Gl. Skarrildvej i Arnborg (FORSLAG) Baggrund for tillægget

syd for Gl. Skarrildvej i Arnborg (FORSLAG) Baggrund for tillægget TEKNIK OG MILJØ Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8048 miktj@herning.dk www.herning.dk Tillæg 6 til Herning Kommunes spildevandsplan 2015 2025 for boligområde syd

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Lokalplan nr. 407, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og Kommuneplantillæg nr. 5 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 9. januar 2018 af endelig vedtagelse af, område til boliger ved Kastanievej i Ryomgård og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Byrådet i Syddjurs Kommune besluttede den 20.12. 2017

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 32. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 32. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 32 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan- Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 32 Kommuneplan 2013-2025.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej

Tillæg 15 til Kommuneplan Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Tillæg 15 til Kommuneplan 2017 - Boliger og rekreativt område ved Fuglsangsvej Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: 24.04.2018 Høringsperiode start: 24.04.2018 Høringsperiode slut: 22.05.2018

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Ringkøbingvej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14

Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Dato: 21- juni 2016 Sags id.: 15/8177 Sagsbehandler: Helle Neigaard Offentlig høring af forslag til lokalplan 342, boliger ved Erritsø Bygade og kommuneplantillæg 14 Fredericia Kommune har udarbejdet forslag

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan 2001 Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 11. maj 2009 Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 861. Boligområde ved Øster Kringelvej i Gl. Egå. Tillæg nr. 154 til Kommuneplan

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Sammenfattende redegørelse Kommuneplantillæg nr. 44 - Udpegning af potentielle områder til placering af solenergianlæg Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Vejledning Hvad er en sammenfattende redegørelse?

Læs mere

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring:

Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget. til Solrød Kommuneplan Revideret forslag i høring: Revideret tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej til Solrød Kommuneplan 2017 Revideret forslag i høring: 13.06.2019-08.08.2019 Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej Tillæg nr. 6 Birkevænget og Fredensbovej

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE

Debatoplæg. Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby. Indkaldelse af idéer og forslag. Juli Mejrup Kirkeby HOLSTEBRO KOMMUNE Mejrup Kirkeby Boligområde og dagligvarebutik vest for Mejrup Kirkeby Indkaldelse af idéer og forslag Juli 2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Måned Sepember INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Boligområde og dagligvarebutik

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07

24.01.O07. Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE O07 24.01.O07 Offentlige formål i Ølgod TILLÆG 17 RAMMEOMRÅDE 24.01.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til denne lokalplan har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra den

Læs mere

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o

Tillæg nr. 26. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune, område til offentligt formål, Vedersø. Ortfoto Ringkøbing-Skjern Kommune o Tillæg nr. 26 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing-, område til offentligt formål, Vedersø Ortfoto Ringkøbing- o Ringkøbing- 18. december 2014 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Dalby Bymidte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.2017 de stræ vne Ba Bavneskolen Ka j ve rise Sønder Dalby Kirke Sneholmgårdsvej Offentlighedsperiode

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur

Kommuneplantillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan Grønt Danmarkskort og potentiel natur Grønt Danmarkskort og potentiel natur Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Kommuneplanen sætter

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2013 FORSLAG. ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne. Rammeområde 5.L.

Tillæg nr. 6 til. Kommuneplan 2013 FORSLAG. ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne. Rammeområde 5.L. Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2013 FORSLAG ændret afgrænsning af rammeområde 5.L.2. og aflysning af rammeområderne Rammeområde 5.L.2 Offentlig høring fra den 26. januar 2017 til og med den 23. marts 2017.

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25.

Indstilling. Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Lokalplan 1020, Malling Syd - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1020, Boliger mellem

Læs mere