Turismestrategi. UDKAST

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Turismestrategi. UDKAST"

Transkript

1 Turismestrategi. UDKAST 1. Turisme bosætning - erhverv Turister er personer, der rejser til og opholder sig udenfor deres sædvanlige opholdssted med ferie, forretning eller andet (f.eks. shopping) som formål. Turisme er de aktiviteter, som udføres af turisterne, og som genererer omsætning i de lokale virksomheder. Fokus i denne strategi er på turisme, dvs. den del af turisternes forbrug og handlinger der giver penge i kassen. Turismens direkte betydning i Ringsted er begrænset, men der er potentiale for en stor indirekte betydning indenfor handel, bosætning og profil. Borgerne og turisterne har overvejende samme interesser, hvorfor udviklingen af turismen også skal ses som en integreret del af udviklingen af borgernes livskvalitet i form af oplevelser og udfoldelsesmuligheder. På grund af stigende boligpriser i hovedstaden har mange kommuner i regionen i de senere år oplevet en betydelig tilflytning. Tilflytningen har også bidraget positivt til at styrke den lokale erhvervsudvikling. Bosætning er, og vil fortsat være, et oplagt udviklingsområde, idet hele Sjælland inkl. hovedstaden i stigende omfang udgør ét arbejdskraftopland. Hvis den positive udvikling skal fastholdes, skal der imidlertid udvikles andre salgsargumenter end billige huse. Et stærkere udbud af oplevelser og turisme er her et oplagt udspil, ligesom arbejdspladser og erhvervsmuligheder. Ved sammentænkning af turisme og bosætning opnås en synergi som funktionelt og økonomisk påvirker hinanden og samtidig giver større spillerum for kommunen som aktør. 3 eksempler: Sørup, Skjoldenæsholm, Scandic og Kongrescenteret har tusindvis af gæster fra en meget interessant målgruppe for bosætning, dvs. vel-lønnede, vel-uddannede folk fra regionen og hovedstaden. Er det muligt at koble deres gode oplevelser her med Ringsteds profil, får turismen afsmitning på bosætningen En flytning af skøjtebanen fra torvet til svømmehallen forringer ikke Ringsteds borgere muligheden for at skøjte. Men man flytter liv fra bymidten, og det har betydning for handelen, og også for byens fremtræden, som igen påvirker bosætningen. Et udvidet stisystem langs Ringsted Å, søerne og videre rundt i kommunen giver mulighed for at borgerne får flere fritidsmuligheder. Det har også betydning for bosætningen at det er muligt at komme ud i det grønne, og det understøtter også gæsterne på Kongrescenteret, Skjoldenæsjholm og Sørup Herregård hvis stien gik tæt her forbi.

2 Det er også relevant at arbejde med turisme fordi turismen er virksomhedsrettet, dvs. kan skabe jobs og værdier. Der forbruges og tjenes mange penge via turismen, der er en af de hurtigst voksende brancher i verden. Både hvad angår oplevelsernes indhold og økonomi skal turismen anvendes til at understøtte områdets økonomiske grundlag. Turismepolitikken som dette dokument lægger op til, er ikke et forsøg på at lave en samlet oversigt for alle indsatser indenfor bosætning, markedsføring, oplevelser og turisme. Turismepolitikken er en rammebeskrivelse om de fælles intentioner og deres baggrund, og udmøntes herefter løbende i konkrete projekter der hver især relaterer sig til den overordnede ramme. 2. Baggrund og formål (Turister er besøgende og besøgende er turister) På landsplan fordeler turismeomsætningen sig således: %-vis fordeling Forretningsturisme Ferieturisme Endagsturisme Ialt af omsætning Danske 36,3 16,7 6,2 59,2 Udenlandske 40,8 (inkl. udenlandske forretningsrejsende) 0,0 40,8 36,3 57,5 6,2 100,0 De største grupper indenfor ferieturisme er storbyferie, kystferie og ferie relateret til feriecentre og forlystelsesparker. Det er derfor mindre oplagt at arbejde med Ringsted som primær feriedestination, og der foreslås ingen nye initiativer i den retning. De kommercielle overnatninger i regionen fordeler sig således: Lolland (24%), Guldborgsund (21%), Vordingborg (8%), Odsherred (8%), Næstved (7%), Slagelse (6%), Kalundborg (6%), Faxe (6%), Køge (3%), Roskilde (3%), Holbæk (2%), Stevns (2%), Greve (2%), Ringsted (2%), Sorø (2%) og Lejre (1%). Ringsted kommune står således for blot 2 % af de kommercielle overnatninger i Region Sjælland, men har flere overnatninger af erhvervsturister end gennemsnittet for regionen. Vi står således stærkt på erhvervsturister og svagt på overnattende ferieturister. Erhvervsturisme er en styrkeposition, og området er præget af nogle meget store og professionelle udbydere. Kommune bør understøtte initiativer herfra. En anden potentiel styrkeposition er indenfor endagsbesøg fra det regionale opland og fra hovedstadsområdet, også i form af ferieturister på gennemrejse, eller ferieturister med base i hovedstadsområdet eller i de store sommerhusområder ved sjællands kyster. Her er koblingen med bosætningen også markant. Kan vi give nogen fra hovedstadsområdet en god endags-oplevelse i Ringsted, vil de måske nok huske Ringsted, hvis de selv eller bekendte skal flytte ud på sjælland.

3 Med hensyn til ferieturister, både endags og overnattende, er kommunen præget af en række små og mellemstore virksomheder. Her kan kommunen påtage sig en rolle i at få koordineret og udviklet i fællesskab. Målet med turismestrategien er at få flere besøgende og større omsætning. Den primære målgruppe for den kommunale indsats er besøgende fra det regionale opland og fra hovedstadsområdet men der er også potentiale indenfor gennemkørende danskere og gennemkørende udlændinge på ferie. 3. Turismeindsatsområder og forslag til projekter 3.1 Attraktioner I Ringsted er der en række attraktioner som besøges af udenbys gæster. De vigtigste fremgår af tabellen. Attraktion Premier Outlets Center Besøgstal (heraf 25 % fra København og 5 % fra Sverige og 10 % fra Jylland/Fyn.) Skt. Bendts kirke ( i busser) i alt ? Sporvejsmuseet Ringsted museum Ringsted Festival Ringsted Kongrescenter kulturkunder % udenbys Ringsted svømmehal heraf ca. xx udenbys Skjoldnæsholm Proark Golf Premier Outlets Center er, selvom det endnu er i en opstartsfase, langt den største turistattraktion i Ringsted. Herefter kommer Sporvejsmuseet, og Golfbanen som retter sig mod hele landet (og for golfbanens vedkommende specielt Sverige), Skt. Bendts Kirke og Kongrescenterets kulturaktiviteter. Endvidere skal svømmehallen nævnes med et meget stort besøgstal men uden at vi ved hvor mange der er gæster til kommunen. Kommunen skal i turismearbejdet bakke op om vores attraktioner. Det skal desuden tilstræbes at de besøgende benytter flere af de lokale tilbud end det de oprindeligt kom for at besøge.

4 3.2 Oplevelser Det er i indsatsen med at skabe flere og bedre oplevelser i Ringsted, at synergieffekten er mest tydelig. Vores egne borgere, potentielle tilflyttere og turister efterspørger alle det ekstra, der gør området brugbart og levende. En udsigt er flot, men en gåtur er bedre. Bygninger kan være imponerende, men når historien gøres levende og forbindes med bygningen så husker vi oplevelsen. Oplevelserne omfatter hele spektret fra musikskolen til Ringstedfestivalen, fra torvedage til Ringstednatten. Den kommunale oplevelsesindsats skal understøtte og ikke underminere de private initiativer. Indsatsen for at skaffe flere og bedre oplevelsesmuligheder, bør være integreret i så meget som muligt af det kommunen laver. Aktiviteterne skal løbende evalueres og udvikles og ind imellem også afvikles. Der arbejdes også med oplevelser og events i regi af Ringsted Kongrescenter, og de nedenstående projektforslag skal afstemmes og suppleres med dette arbejde. Det er hensigten af skabe en fælles forståelse og indsats med hensyn til oplevelser og handel på tværs af handelsliv, kommune og oplevelsesoperatører. Den kommunale rolle er, gennem samarbejde med de øvrige aktører, at medvirke til at skabe den fælles forståelse, og derefter bakke op om den. Projektforslag vedr. oplevelser: 3.2 a Julemarked/Forårsmarked/ Sommermarked /Høstmarked Hvorfor er det at vi i Ringsted - midtpunkt for landbrug og fødevarer på sjælland - hverken har mulighed for at købe lækre lokale fødevarer eller profilere os på det? Det foreslås at lave en indsats med to ben, dels at samle aktørerne i et netværk, og dels, i samarbejde med aktørerne, at afholde et antal markeder. Producenter og forhandlere samles i et Mad- og fødevarenetværk, der skal fremme udviklingen af og kendskabet til områdets fødevarer i hele værdikæden fra jord til bord. Netværkets formål er at øge omsætningen og fremme kendskabet til områdets fødevarer og gøre dem mere tilgængelige og synlige og at medvirke til fælles markedsføring, vækst og udvikling. Markederne skal fyldes med boder fra gårdbutikker, småproducenter, restauranter, bryggerier mv. fra Ringsted og opland. Fokus er på fødevarer og drikkevarer men der skal også være plads til sæsonbetonede varer og oplevelser. 3.2 b Kano og kajak på Ringsted Å og Haraldsted Sø I Ringsted har vi ingen kyster og kun meget lidt badestrand, men man må udnytte det man har optimalt. Det er lovligt at sejle i kano i Haraldsted Lillesø og i Ringsted Å, men det er ikke noget der udnyttes ret meget, hverken i praksis eller i markedsføringen. Det foreslås derfor at undersøge om det er muligt at bruge og udnytte mulighederne bedre.

5 3.3 Overnatning I Ringsted kommune findes en række forskellige overnatningsmuligheder Overnatning Værelser Senge Sørup Scandic Skjoldenæsholm Vandrerhjemmet (kommunalt) Humleorehus 9 30 Merløsegaard 8 20 Bentes B&B 4 13 Ester 4 14 Anettes B&B 3 5 Krogagergård 2 6 Livs B&B 2 5 Skindgården 2 4 Smørhullet 2 4 Andersens B&B 2 5 Annex'et 1 4 I alt Herudover findes campingpladsen Skovly Camping, med 228 pladser og 6 hytter. Salg af overnatningsmuligheder er et kerneområde indenfor turisme, men er også et område hvor der kan og bør tjenes penge. Alle stederne er private, undtagen vandrehjemmet som er kommunalt ejet, med et årligt driftsunderskud på ca kr.. Ringsted står som tidligere nævnt for 2 % af de kommercielle overnatninger i Region Sjælland, men har langt flere overnatninger af erhvervsturister end gennemsmittet for regionen. Vi står således stærkt på erhvervsturister og svagt på ferieturister. De tre største overnatningssteder, der alle er specialiseret i erhvervsturisme, har ifølge Danmarks Statistik i alt overnatninger i år 2007, og en kapacitetsudnyttelse på 57 % Det er den højeste kapacitetsudnyttelse i regionen, hvor gennemsnittet er 44,5 %. 78 % af gæsterne er danskere, 9 % er nordmænd og 3 % er svenskere, 2 % er tyskere og 1 % er henh. englændere og hollændere. Der har været tanker fremme om et billigt hotel i Nørregade og ved Ringvejen ligesom der i planerne om det nye Nørretorv er en udvidelse af hotelkapaciteten. Det er ikke umiddelbart en kommunal opgave at yde tilskud til overnatninger og overnatningssteder. Kommunen bør derimod være imødekommende overfor private initiativer på området, og eventuelle kommunale indsatser bør ske i samarbejde med private aktører, og med forventning om forrentning af en eventuel kommunal investering.

6 Projektforslag vedr. overnatning: 3.3 a Vandrehjemmet: Vandrehjemmet tilbyder billig overnatning, og kommunen konkurrerer således med Bed and Breakfast-værterne, og påvirker formentlig også lysten til at investere i et billigt hotelkoncept i Ringsted. Et rentabelt vandrehjem kræver dels en størrelse på senge og dels en moderne standard. Hvis et vandrehjem er af en standard som kan opnå 4 eller 5 stjerner i Danhostels system må det ikke få kommunalt driftstilskud. Det nuværende vandrehjem er en underskudforretning, således at det ikke forrenter den egenkapital der er bundet i bygningerne. De nuværende gæster er for en stor dels vedkommende håndværkere og lign. fra Østeuropa og Jylland. Der er således hverken en attraktiv kundegruppe eller gode faciliteter at bygge videre på. Det er således ikke meningsfuldt at tale om en flytning af vandrehjemmet, men måske snarere undersøge om kommercielle aktører indenfor 4-5 stjernede vandrehjem samt billig-hotel branchen kunne have interesse i Ringsted. 3.3 b Autocamperplads: Der er en gruppe turister som Ringsted ikke har tilbud til, og det er dem der rejser med autocamper. Autocampister har en anden adfærd end traditionelle campister og stiller anderledes krav til overnatningsmuligheder. For autocampisterne er pris, placering og mulighed for at ankomme sent om aftenen vigtige faktorer, og ikke i så høj grad om pladsen har mange og gode faciliteter. Autocamperne indeholder gode faciliteter, og det vil derfor ikke være nødvendigt i første omgang at etablere toilet- og badeforhold samt køkken mv. på en autocamperplads. De vigtigste faciliteter autocampisterne efterspørger, er: mulighed for tømning af spildevands- og toilettank, mulighed for påfyldning af rent vand, tømning af affald og meget gerne indhegning af pladsen (pga. sikkerhed). Autocampisterne vil bo billigt, roligt og centralt, og helst så det er let at komme til pladsen fra store hovedveje. Administrationen har været i kontakt med Dansk Camping Union der vurderer at en autocamperplads centralt i Ringsted vil være attraktiv. Administrationen har kontakt med en potentiel operatør der også vurderer at efterspørgslen er der. Der er flere placeringsmuligheder i nærheden af svømmehallen. 3.4 Turist-service At drive en turistinformation har traditionelt været den kommunale kerneopgave. Den består af flere dele:

7 A: At give oplysninger til vores egne borgere om turistmuligheder i Ringsted og i resten af landet (meget af en turistinformation er derfor også fyldt med brochurer fra andre byer) B: At tiltrække turister ved at udarbejde og vedligeholde en hjemmeside, ved at lave og udsende brochurer, ved at annoncere samt svare på henvendelser per telefon eller mail. C: At hjælpe til de turister, der allerede er i Ringsted. Dette kan ske telefonisk, gennem personligt fremmøde eller ved selvbetjening f.eks. via nettet. Opgave A løses udmærket fra Turistinformationen i forbindelse med Borgerservice i Nørregade 100, B kan løses uafhængigt at placering, mens C enten kan løses ved at ramme turisterne der hvor de er, eller ved at få turisterne til at bevæge sig hen til en central turistinformation. Den nuværende organisering er at turistinformationen er placeret i Borgerservice, og at turist-camperen fungerer som turistkontor på torvet i sommerperioden. I 2008 holdt turist-camperen på Torvet fra lørdag i uge 24 til og med uge 35, dog minus uge 31, hvor den deltog i reklamekaravanen ifm. PostDanmark rundt. Der har sammenlagt i perioden (på 45 åbningsdage) været ca. 430 ekspeditioner. I 2007 var der 412 ekspeditioner. Udviklingen i antallet af kunder i turist-camperen afspejler således ikke at Premier Outlets Center har trukket ca turister til Ringsted i år Det vurderes at den nuværende konstruktion er mindre egnet til at ramme vores styrkepositioner indenfor erhvervsturister og shoppingturister og bør derfor overvejes suppleret med andre tiltag. Projektforslag vedr. turistservice 3.4 a Decentral turistservice At der udarbejdes et koncept for decentral turismeservice, således at vi også rammer turisterne der hvor de er. Det kan f.eks. bestå af informationsstandere med brochurer og oplysninger og evt. en terminal med hjemmesideadgang på steder med mange turister. Hjemmesiden skal derfor være velfungerende og veludbygget, idet den er kommunens turistkontor der aldrig lukker. Det kunne også være informationer der rettede sig mod mobile platforme såsom mobiltelefoner og GPS-navigationssystemer. 3.5 Udvikling og samarbejde Østdansk Turismes købstadsprojekt Østdansk Turisme står bag et nyt projekt, der målrettet skal udvikle 18 af regionens 22 købstæder. Projektets mål er at skabe stærkere købstæder med flere oplevelsestilbud til glæde for både borgere og turister. Byerne er tidligere købstæder med historie og sjæl og har tidssvarende faciliteter og oplevelser at tilbyde den moderne forbruger og turist. De har alle et potentiale for at udvikle helårsturisme og dermed skabe øget omsætning, vækst og liv i byerne.

8 Projektet kører fra august 2008 til januar 2011 og de deltagende byer er: Ringsted, Korsør, Køge, Maribo, Nakskov, Nykøbing Falster, Nysted, Næstved, Præstø, Roskilde, Rødby, Sakskøbing, Skælskør, Slagelse, Sorø, Stege, Stubbekøbing og Vordingborg Centralt i projektet er de udviklingsgrupper, der etableres i hver af de deltagende byer. I grupperne samles en bred vifte af lokale aktører, der i fællesskab skal udvikle profil og nye oplevelsesprodukter på baggrund af deres købstads potentialer. De nye oplevelsesprodukter testes på relevante målgrupper og markeder i en omfattende markedsføringskampagne. Udviklingsgruppen består af Christian Jacobsen, Handelsstandsforeningen, Jane Strange; Sørup Herregaard, Jette Malchow; Ringsted Turistforening, Kenneth Nørgaard; Premier Outlets Center, Kirsten Henriksen; Historiens Hus og Marius Byriel; Ringsted Kongrescenter. Turismenetværket Sjælland-Møn Ringsted kommune er medlem af turismenetværket Sjælland Møn, Andre medlemmer er Næstved, Vordingborg, Faxe, Slagelse, Køge. Greve, Solrød (København Syd samarbejdet) og Stevns Kommuner. Netværket udgiver foldere om havne, kirker og bed and breakfast-værter. Det arbejdede i 2009 bl.a. med Lokale Fødevarer med repræsentation på Grüne Woche, Claus Meyers brochure Smag på Møn og Sydsjælland er et andet eksempel på udgivelser. Endvidere fungerer netværket som tværkommunalt fagligt netværk for turistmedarbejderne. Udviklingshuset Sjælland Det overvejes at fusionere ESSJ (der laver erhvervsservice for Roskilde, Lejre og Ringsted kommuner) og Destination Roskilde, (der laver turisme-service for Roskilde og Lejre kommuner) under navnet Udviklingshuset Sjælland. Formålet at få samtænkt erhvervs- og turismeindsatserne og opnå stordriftsfordele. Ringsted kommune kan vælge fortsat selv at varetage turismeservicen, eller kan, efter nærmere aftale, overlade dette til den nye enhed. Roskilde og Lejre har besluttet at fortsætte fusionsprocessen, og har etableret lokaler i det gamle rådhus på Stændertorvet i Roskilde. /ct

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014

Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014 Tabelrapport: Turismens økonomiske betydning for Roskilde Kommune 2014 OVERSIGTSTABELLER... 2 Oversigtstabel 1. Roskilde, 2014... 2 Oversigtstabel 2. Samfundsøkonomiske afledte effekter, 2014... 2 SEKTION

Læs mere

Turismeanalyse Udvikling fra Stevns Kommune

Turismeanalyse Udvikling fra Stevns Kommune INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 218 Turismeanalyse Udvikling fra 212-216 Stevns Kommune Analyse af nøgletal for Analyse af udviklingen af Turismen i Stevns Kommune fra år 212 til år 216 Turismen i Stevns

Læs mere

TURISMEN I ROSKILDE. Udarbejdet oktober 2017 af:

TURISMEN I ROSKILDE. Udarbejdet oktober 2017 af: TURISMEN I ROSKILDE Udarbejdet oktober 2017 af: TURISTERNE I ROSKILDE SKABER: VÆKST OMSÆTNING og LOKALE ARBEJDSPLADSER...som ikke kan flyttes ud! 1452 mio. kr. Turismeforbrug i kommunen 847 mio. kr. Turismeskabt

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Gengivelse af rapporten eller dele heraf er tilladt med kildeangivelse.

Gengivelse af rapporten eller dele heraf er tilladt med kildeangivelse. Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Østdansk Turisme Juli 2012 Adresse: VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forside: Denmark

Læs mere

Overnatningstal 2016 Middelfart

Overnatningstal 2016 Middelfart 18-4-217 Overnatningstal 216 Middelfart Overnatningsstal Middelfart 216 Middelfart Udv Udv% I alt 558.17 498.671 48.242 468.397 57.667 558.169 569.259 11.9 1,99 36.37 35.848 35.4 352.472 366.418 376.429

Læs mere

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening

Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan mellem Lemvig Kommune og Lemvig Thyborøn Turistforening Strategiplan for Lemvig Thyborøn Turistforening Denne strategiplan er blevet til i en

Læs mere

Placeringsstatistik 18 årige

Placeringsstatistik 18 årige Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland UU Lolland Falster UUV Køge Bugt UU Nordvest- Sjælland UU Vestsjælland UU Sjælland Syd Placeringsstatistik 18 årige 1 Placeringsstatistik for 18 årige i

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Sjælland Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne af

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

Overnatningstal (ekskl. Feriehuse) Middelfart

Overnatningstal (ekskl. Feriehuse) Middelfart Overnatningstal 216 (ekskl. Feriehuse) Middelfart Overnatningsstal Middelfart 216 (ekskl. Feriehuse) Middelfart Udv Udv% I alt 39.266 389.251 375.18 371.677 389.743 427.37 428.377 1.7,24 319.315 321.428

Læs mere

Potentialevurdering af GudenåLandet

Potentialevurdering af GudenåLandet Potentialevurdering af GudenåLandet GudenåSamarbejdet Notat Februar 2015 Manto A/S Jorcks Passage Opg. B, 4. sal 1162 København K Denmark Phone: +45 3311 0111 CVR: 2867 2322 www.manto.dk Opsummering Gudenåen

Læs mere

Totalt Jan-Aug 2010-2015 200.000

Totalt Jan-Aug 2010-2015 200.000 Overnatninger Jan - August 215 Total Camping Hotel Sejlere Total 21 176.537 116.964 25.763 319.264 211 171.31 12.31 21.362 312.973 212 153.615 124.333 21.832 299.78 213 156.975 122.313 18.677 297.965 214

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland

Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland Region Sjælland Koncern Økonomi, Analyse og afregning 20. januar 2013 Kommunal Medfinansiering (KMF) i løbende priser. Figur- og tabelsamling vedr. Udviklingen for hver kommune i Region Sjælland 2007-2012

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Marielyst... 2 Turismeforbrug... 2

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland 2012

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland 2012 Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Region Sjælland August 2014 Adresse:

Læs mere

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Destinationsmonitor VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Maj 2015 Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 Kontakt: Viden & Analyse analyse@visitdenmark.com

Læs mere

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, februar 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Målsætninger 2015. En omsætningsstigning i antallet af på 9% fordelt på: Flere overnatninger og flere endags turister

Målsætninger 2015. En omsætningsstigning i antallet af på 9% fordelt på: Flere overnatninger og flere endags turister er 2015 En omsætningsstigning i antallet af på 9% fordelt på: Flere overnatninger og flere endags Fra 344.000 til 375.000 Større turismeomsætning = kr. 265.000.000 Antal årsværk = 397 er 2015 Antal unikke

Læs mere

Nøgletal omkring autocamperturismen.

Nøgletal omkring autocamperturismen. Nøgletal omkring autocamperturismen. 1 INTRODUKTION AF AUTOCAMPERRÅDET Autocamperrådet er stiftet 11. december 2010. Autocamperrådets medlemmer er DK-Autocam og Dansk Autocamper Forening. Autocamperrådets

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Hals... 2 Turismeforbrug... 2 Samfundsøkonomiske

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september 2014

Destinationsmonitor Januar september 2014 Destinationsmonitor Januar september 2014 VisitDenmark, november 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august 2014

Destinationsmonitor Januar august 2014 Destinationsmonitor Januar august 2014 VisitDenmark, oktober 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 1. kvartal 2015 87 23 VI udvikler I denne vækst- og beskæftigelsesredegørelse sammenfattes oplysninger om de

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Turismens økonomiske betydning på LollandFalster 2012

Turismens økonomiske betydning på LollandFalster 2012 Turismens økonomiske betydning på LollandFalster 2012 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning på Lolland-Falster 2012 Udgivet af: VisitDenmark for Business Lolland-Falster September

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Sjællands område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Turisternes døgnforbrug. VisitDenmark, 2018

Turisternes døgnforbrug. VisitDenmark, 2018 Turisternes døgnforbrug VisitDenmark, 2018 1 Indhold 01 Introduktion & formål 02 Hovedkonklusioner fra rapporten Udgivet af VisitDenmark, Viden & Analyse Oktober, 2018 03 04 05 Overordnede nøgletal om

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Østdansk Turisme August 2013 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Destination Kerteminde Haven ved Havet Turistsæsonen så i begyndelsen af 2015 ikke ud til at blive et turist-år pga. ustabilt

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2014

Destinationsmonitor Januar juni 2014 Destinationsmonitor Januar juni 2014 VisitDenmark, august 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: august 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : juni

Læs mere

VisitDenmark 2010 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse.

VisitDenmark 2010 Gengivelse af rapporten eller dele heraf tilladt med kildeangivelse. Turismen i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark Marts 2010 Adresse: Islands Brygge 43, 3. 2300 København S Tlf. +45 3288 9900 Forfattere: Christian Ørsted Brandt, cand.oecon.agro Chefkonsulent i VisitDenmark

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Generelt om turismen i Destination Kerteminde Haven ved Havet Det har været en speciel turist-sæson i Kerteminde (Danmark

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2014

Destinationsmonitor Januar juli 2014 Destinationsmonitor Januar juli 2014 VisitDenmark, september 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision

Læs mere

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Turisme i Region Midtjylland I Region Midtjylland

Læs mere

Næstved kommune Teatergade, 4700 Næstved. Til Næstved byråd og Økonomiudvalget. Ansøgning fra Næstved Turistforening

Næstved kommune Teatergade, 4700 Næstved. Til Næstved byråd og Økonomiudvalget. Ansøgning fra Næstved Turistforening Næstved kommune Teatergade, 4700 Næstved Til Næstved byråd og Økonomiudvalget Ansøgning fra Næstved Turistforening Siden etableringen i 2015 af Visit Sydsjælland-Møn, med domicil i Vordingborg, har Næstved

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Erhvervsgymnasialt studiemiljø

Erhvervsgymnasialt studiemiljø HF ansøgninger vurderingsskema Delgeografi Odsherred (Odsherred og Holbæk) HF & VUC & HF EUC Nordvestsjælland - Der ønskes oprettet et spor og to på sigt. - Der er kapacitet til tre spor. Eksisterende

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

OPSTARTSMØDE TURISMESÆSONEN 2015 VELKOMMEN

OPSTARTSMØDE TURISMESÆSONEN 2015 VELKOMMEN OPSTARTSMØDE TURISMESÆSONEN 2015 VELKOMMEN OPSTARTSMØDE TURISTSÆSONEN 2015 16:30 Tjek ind og kaffe 16:35 Velkomst ved Guldkoret, Musikskolen 16:50 Velkomst ved Mikkel Wesselhoff 16:55 Guldborgsund Kommunes

Læs mere

Destinationsmonitor Januar maj 2014

Destinationsmonitor Januar maj 2014 Destinationsmonitor Januar maj 2014 VisitDenmark, juli 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juli 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : maj 2014.

Læs mere

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse

FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK. Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FAKTA OM MØDEMARKEDET I DANMARK Mødemarkedets betydning for dansk økonomi, viden, vækst og beskæftigelse FORORD Møder er noget vi alle går til. På vores arbejdsplads, i den lokale idrætsforening og på

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

Turistpolitik for Haderslev Kommune

Turistpolitik for Haderslev Kommune Turistpolitik for Haderslev Kommune K O M M U N E Januar 2004 - B Y G G E R B R O M E L L E M F O R T I D O G F R E M T I D... 1 Udvikling & Kultur: Claus Dall, organisationskonsulent Henrik Ørnstrup,

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Formålet med vores strategi er: Generere flere overnatninger Generere flere arbejdspladser Generere større turismeomsætning Forbedre konkurrenceevnen Skabe bedre

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 2015 VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 2015 87 23 VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige

Læs mere

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ?

HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? HVORFOR ÅBNE BUTIK I PRÆSTØ? Præstø er med sin smukke og unikke beliggenhed lige ned til Præstø fjord, omkranset af skov og åbne vidder samt kun et kvarters kørsel til motorvej, et oplagt sted at starte

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland

Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland VisitDenmark, 2013 Viden & Analyse Turismens økonomiske betydning i Region Sjælland Udgivet af: VisitDenmark for Østdansk Turisme August 2013 Adresse: VisitDenmark

Læs mere

Turismestrategi Stevns Kommune

Turismestrategi Stevns Kommune Turismestrategi Stevns Kommune 2019-2022 1 Turismestrategi Stevns Kommune Stevns Kommune - 2019-2022 Vedtaget i Kommunalbestyrelsen d. Indledning Der er massiv konkurrence om turisterne, som i stigende

Læs mere

Turismen og turisterne på LollandFalster. - nu og i fremtiden. Og ikke mindst hvorfor skal du leje dit sommerhus ud?

Turismen og turisterne på LollandFalster. - nu og i fremtiden. Og ikke mindst hvorfor skal du leje dit sommerhus ud? Turismen og turisterne på LollandFalster - nu og i fremtiden Og ikke mindst hvorfor skal du leje dit sommerhus ud? September 2017 Turismemedarbejdere i Business Lolland-Falster Forretningschef Rikke Fabienke

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018

Trends og tendenser på turismeområdet. Holstebro, Februar 2018 Trends og tendenser på turismeområdet Holstebro, Februar 2018 Om Seismonaut Seismonaut er et digitalt og strategisk konsulenthus specialiseret i at skabe vækst i en digital tidsalder med mennesket i centrum.

Læs mere

Turismen i tal. Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark. Turismens betydning 1

Turismen i tal. Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark. Turismens betydning 1 Turismen i tal Den samfundsmæssige betydning af turismen i Danmark Turismens betydning 1 Indholdsfortegnelse 3 Forord 4 Turismens betydning for det danske samfund 10 Udvikling i dansk turisme 20 Forventet

Læs mere

Oplæg til strategi NYKØBING FALSTER

Oplæg til strategi NYKØBING FALSTER Oplæg til strategi NYKØBING FALSTER Paris er Romantik New York er Energi Milano er Fashion Tokyo er Fremtid 2 København er KREATIVITET 3 Århus er KULTUR 4 NYKØBING ER VORES BY VORES VISION VORES NYKØBING

Læs mere

CORPORATE RELATIONS. Kendskabsanalyse Ringsted Bosætterkampagne. August 2017

CORPORATE RELATIONS. Kendskabsanalyse Ringsted Bosætterkampagne. August 2017 CORPORATE RELATIONS Kendskabsanalyse Ringsted Bosætterkampagne August 2017 Dataindsamling gennemført af YouGov 19.-20. august 2017 Målgruppe: Den danske befolkning, +18 år, 1009 respondenter. SAMMENFATNING

Læs mere

Formandens beretning: NYKØBING FALSTER TURISTFORENING (NFT)

Formandens beretning: NYKØBING FALSTER TURISTFORENING (NFT) Formandens beretning: NYKØBING FALSTER TURISTFORENING (NFT) Der skyder i disse år frivillige initiativer op overalt i landet, der er båret af borgernes engagement, og ønske om selv at gøre noget ved samfundet

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status Destinationsmonitor Januar december 2018, Status VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

OVERNATNINGSSTATISTIKKER FOR RANDERS - December og Total for 2016

OVERNATNINGSSTATISTIKKER FOR RANDERS - December og Total for 2016 OVERNATNINGSSTATISTIKKER FOR RANDERS - December og Total for 216 Hotelstatistik o Overnatninger i alt o Kapacitetsudnyttelse o Segmenter o Erhverv og fritid, individuelle og grupper o Sammenligning med

Læs mere

OVERNATNINGSSTATISTIKKER FOR RANDERS

OVERNATNINGSSTATISTIKKER FOR RANDERS OVERNATNINGSSTATISTIKKER FOR RANDERS OKTOBER 2014 Hotelstatistik o Overnatninger i alt o Kapacitetsudnyttelse o Segmenter Erhverv og fritid, grupper og individuelle o Sammenligning med andre byer og hele

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger 30. juni 2017 1 Baggrund I foråret 2017 nedsatte Kommunernes Kontaktudvalg i Region

Læs mere

Turisterne I DANMARK og dansk kultur. v/ Charlotte Rassing

Turisterne I DANMARK og dansk kultur. v/ Charlotte Rassing Turisterne I DANMARK og dansk kultur v/ Charlotte Rassing Datagrundlag Turistundersøgelsen 2017 11.000 interview med overnattende ferieturister fra både ind- og udland Overnatningsformer: lejet feriehus,

Læs mere

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark

På cykel i Danmark. Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark På cykel i Danmark Ved konsulent Helle Damkjær, VisitDenmark Definition af cykelturisten Hvad er definitionen på en international cykelturist i Danmark? Er det den tyske familiefar, der har cyklen bag

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

TURISME KKR Sjælland. 10. april 2013 Karin Melbye Holm

TURISME KKR Sjælland. 10. april 2013 Karin Melbye Holm TURISME KKR Sjælland 10. april 2013 Karin Melbye Holm TURISMEN I REGION SJÆLLAND I TAL 7,5 mia. kr. i turismeomsætning 11.000 årsværk beskæftigelse turismens andel af forbrug er 1,6% udgør 3,5% af samlet

Læs mere

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark

www.visitdenmark.com 60+ turisterne i Danmark www.visitdenmark.com turisterne i Danmark turisterne i Danmark ISBN: 87-87393-44-1 VisitDenmark Turismefaglig Viden April 2008 VisitDenmark Islands Brygge 43, 3. sal 2300 København S Tlf.: +45 32 88 99

Læs mere

Det Strategiske Net 2016

Det Strategiske Net 2016 Det Strategiske Net 2016 (Tidligere Pendlernettet) Det Strategisk e Net revideret efter Rev. dato: 20. april 2016 Indhold 1 GENERELT OM DET STRATEGISKE NET... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Kriterier for optagelse

Læs mere

Lægedækningshøring 2016

Lægedækningshøring 2016 Dato: 7. december 2015 Brevid: 2847996 Lægedækningshøring 2016 Baggrund Af Overenskomst om almen praksis 3, stk. 2, fremgår det, at lægedækningen fastsættes med udgangspunkt i en høring af eksisterende

Læs mere

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland

Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland September 2013 Hver femte virksomhed vil ikke anbefale kommunerne i Region Sjælland Hver femte virksomhed i Region Sjælland vil ikke anbefale kommunen som et sted at etablere sig til andre virksomheder.

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Turistforening. Aftale 2011

Faaborg-Midtfyn Turistforening. Aftale 2011 Faaborg-Midtfyn Turistforening Aftale 2011 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 FORUDSÆTNING FOR AFTALENS INDGÅELSE... 3 3.0 INDGÅELSE AF ÅRLIG AFTALE OG EVALUERING... 4

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne

Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Politikermøde Rammeaftale Sjælland 29. april 2016 Analyser af det specialiserede socialområde i RS17-kommunerne Camilla T. Dalsgaard 2 Seks delanalyser - fire rapporter 1. Voksenområdet: Udgifter, brugere

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Den nye dreng i klassen Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING

Læs mere

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri

Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Perspektiver for campismen i Danmark og naturistcampingpladsernes placering heri Danske Naturisters Naturistkonference den 27. oktober 2012 Hotel Nyborg Strand Perspektiver for campismen i Danmark nej

Læs mere

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Invitation til Turisthus Nords udviklingsforum TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Tirsdag den 22. september 2015 kl. 17.00 kl. 21.15 Aalbæk Gl. Kro, Skagensvej 42, 9982 Ålbæk Turismestrategi

Læs mere

Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet

Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Notat Dato: 30. september 2015 Sagsb.: lofra Sagsnr.: 15/25874 Dir.tlf.: +45 7236 3636 E-mail: lofra@holb.dk Salg af Skarresø Camping og Skarridsøhjemmet Kort opsummering af notatets

Læs mere

Fynske overnatninger ekskl. feriehuse. Udenlandske overnatninger. Udenlandske Overnatninger på Fyn Udvikling i % fra

Fynske overnatninger ekskl. feriehuse. Udenlandske overnatninger. Udenlandske Overnatninger på Fyn Udvikling i % fra Udviklingen fra til overnatninger på Fyn Ekskl. Feriehuse Udv Udv% 2.365.536 2.43.533 64.997 2,75 1.93.813 1.951.781 47.968 2,52 457.314 478.754 21.44 4,69 Tyskland 233.957 236.675 2.718 1,16 Holland 61.41

Læs mere

*Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet

*Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet TURISMEN I NORDJYLLAND INDLEDNING På globalt plan er turisme et erhverv i hastig vækst. Samlet set er der i løbet af de sidste tyve år sket en fordobling i antallet af internationale turistankomster til

Læs mere

Nøgletalsrapport Vederlagsfri fysioterapi 2012 Faxe Kommune

Nøgletalsrapport Vederlagsfri fysioterapi 2012 Faxe Kommune Nøgletalsrapport Vederlagsfri fysioterapi 2 Faxe Kommune Centersekretariatet for Sundhed og Pleje Sammenfatning Indeværende notat giver en gennemgang af området vederlagsfri fysioterapi, som varetages

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Forord Ballerup er en førende erhvervskommune med et mangfoldigt og stærkt erhvervsliv. De private virksomheder

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi 2015-17 Side 1 af 5 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og

Læs mere

OVERNATNINGSTATISTIKKER FOR RANDERS

OVERNATNINGSTATISTIKKER FOR RANDERS OVERNATNINGSTATISTIKKER FOR RANDERS April 214 Hotelstatistik o Overnatninger i alt o Kapacitetsudnyttelse o Segmenter Erhverv og fritid, grupper og individuelle o Sammenligning med andre byer og hele landet

Læs mere

Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi

Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi 9. april 2014 NOTAT Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi Notatet indeholder Rømø-Tønder Turistforenings bestyrelses overvejelser omkring den fremtidige organisations- og samarbejdsstrategi for

Læs mere