Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten Bloch (UP), Susan Lund Andersen (F), Bruno Juel Pedersen (V)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten Bloch (UP), Susan Lund Andersen (F), Bruno Juel Pedersen (V)"

Transkript

1 ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Møde nr. 40 Mødet blev holdt fredag den 01. marts 2013 på Rådhuset i Solvænget. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten Bloch (UP), Susan Lund Andersen (F), Bruno Juel Pedersen (V) 1. Bemærkninger til dagsordenen Meddelelser Kvalitetstandard Borgerstyret Personlig Assistance Det specialiserede voksenområde Udvikling af det nære sundhedsvæsen Borgerbudget Optagelse i særlige botilbud uden samtykke åben version Udvalget vises rundt på Solvænget... 13

2 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Bemærkninger til dagsordenen Sagsnr.: 13/39 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Dialog/høring Sundheds og den

3 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Meddelelser Sagsnr.: 13/41 Punkttype Tema Status for plejecenter Skovvang. Status for plejecenter Engholm. Opfølgning på henvendelse vedrørende Mimosen. Status for etablering af Udbetaling Danmark. Sagsbeskrivelse Dialog/høring Sundheds og den Udvalget modtog under punktet Status for Plejecenter Skovvang en orientering omkring reglerne for beboerindskud i forbindelse med indflytning. Til efterretning.

4 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Kvalitetstandard Borgerstyret Personlig Assistance Sagsnr.: 11/5865 Punkttype Tema Sagsbeskrivelse Udvalget anmodes om at godkende den reviderede kvalitetsstandard inden for Borgerstyret Personlig Assistance BPA. Den nuværende kvalitetsstandard blev godkendt i marts Baggrund for Borgerstyret Personlig Assistance Reglerne om hjælperordning efter servicelovens 96 har frem til 2008 eksisteret i stort set uændret form siden slutningen af 1970 erne, hvor hjælperordningen blev etableret som en forsøgsordning for yngre, fysisk handicappede der ønskede at skabe sig en selvstændig tilværelse i egen bolig, frem for at bo på en institution. Baggrunden for ordningen, er et ønske om at sikre borgere med et omfattende behov for hjælp, mulighed for selv at udvælge og ansætte de nødvendige hjælpere. Begrundelsen for at etablere en ordning efter servicelovens 96, skal bl.a. ses i lyset af, at der er tale om borgere, der har et omfattende behov for hjælp, og som forudsætter en ganske særlig form for støtte, hvor det er nødvendigt med et tæt og særligt kendskab til borgeren. I 2008 blev der gennemført en række gennemgribende ændringer af regelsættet for kontant tilskud ud fra et ønske om, at disse ordninger i højere grad skal skabe mulighed for sammenhængende og tidssvarende løsninger for borgere med et omfattende behov for hjælp. Med ændringerne er målgruppen for hjælp efter 95 og 96 udvidet, idet kravet til, at borgeren skal kunne fungere som arbejdsgiver for hjælperne, er blevet suppleret med en adgang for borgeren til at overføre sit tilskud efter servicelovens 95 eller 96 til en nærtstående, en forening eller en privat virksomhed. Samtidig betegnes tilskud til ansættelse af hjælpere fra 2008»Borgerstyret Personlig Assistance«, BPA for at præcisere, at borgerens selvbestemmelse er i fokus i disse ordninger. Forvaltningen har udarbejdet opdateret BPA håndbog. Formål med borgerstyret personlig assistance Det overordnede formål med reglerne om BPA er at skabe grundlag for fleksible ordninger. Borgere, der kan og ønsker at modtage tilskud til selv at ansætte hjælpere, får tilbudt en ordning, der tager udgangspunkt i borgerens selvbestemmelse, og som dermed kan tilpasses borgernes ønsker og behov, så personer med omfattende funktionsnedsættelser kan fastholde eller opbygge et selvstændigt liv.

5 Sundheds og fredag den 01. marts Allerød Kommune har i 2013: 95 ordninger: 2 borgere 96 ordninger: 3 borgere I en af ordningerne, benyttes der et privat firma til varetagelsen af arbejdsgiveransvaret. Kvalitetsstandarden har til formål at offentliggøre kommunens serviceniveau indenfor Brugerstyret Personlig Assistance og er en beskrivelse af serviceniveauet. Der er følgende ændringer i forhold til den gældende kvalitetsstandard: Fastsættelse af model fra KL (vejledning til udmåling i forbindelse med BPA) til at beregne tilskud til arbejdsgiverudgifter i tilfælde af at arbejdsgiver ansvaret overføres til anden part ( ikke borgeren eller nærtstående ) Ajourført BPA håndbog Dialog/høring Sundheds og den Forvaltningen anbefaler, at udvalget godkender kvalitetsstandarden Der er ingen afledte Der er ingen økonomiske Handicapråd Kvalitetsstandard BPA Udvalget godkendte Forvaltningens.

6 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Det specialiserede voksenområde Sagsnr.: 11/13913 Punkttype Tema Orientering Udvalget blev på mødet den 30. oktober 2012 orienteret om udviklingen indenfor det specialiserede voksenområde på dialogmødet med virksomhederne under Borgerservice. Der blev efterfølgende udtrykt ønske om at høre nærmere om sammenhængen mellem budget, antal borgere og tilbud. Socialchef Gitte Overgaard orienterer udvalget med udgangspunkt i nogle konkrete eksempler indenfor området. Sagsbeskrivelse Udvalget præsenteres for et oplæg. Forvaltningen anbefaler, at orienteringen tages til efterretning. Dialog/høring Sundheds og den Udvalget tog orienteringen til efterretning.

7 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Udvikling af det nære sundhedsvæsen Sagsnr.: 13/2484 Punkttype Tema Udvalget anmodes om at tage stilling til svar på henvendelse fra KKR Hovedstaden vedrørende til fælles politiske målsætninger for udviklingen af det nære sundhedsvæsen. Der er frist for svar den 19. marts Sagsbeskrivelse KKR Hovedstaden har den 4. februar 2013 drøftet og godkendt de fælles strategiske politiske målsætninger og rammer for udviklingen af det nære sundhedsvæsen. Målsætningerne er beskrevet i et rammepapir, som nu er sendt til politisk behandling i de 29 kommuner. De strategiske/overordnede målsætninger der udgør rammen er, at kommunerne skal udvikle det nære sundhedsvæsen så: det fremmer alle borgeres sunde livsstil og forebygger sygdom det støtter borgerne i at tage hånd om egen livssituation og udøve egenomsorg borgeren er i centrum og der er fokus på den samlede livssituation Fokus rettes særligt mod fire målsætninger for udviklingen af det nære sundhedsvæsen: 1. Styrke forebyggelsesindsatsen med udgangspunkt i sundhedsprofilerne og de nationale forebyggelsespakker 2. Styrke indsatsen for aktivt at forebygge at borgerne (gen)indlægges 3. Styrke indsatsen overfor kronikergrupperne, ved at have tilbud til kronikergrupperne i alle kommuner 4. Styrke dokumentationen i forhold til de kommunale indsatser og den forventede effekt. De beskrevne indsatser er i overensstemmelse med Allerød Kommunes prioriteringer og politikker, og favner overordnet de indsatser, som allerede indgår i arbejdet på ældre og sundhedsområdet i Allerød Kommune.

8 Sundheds og fredag den 01. marts Nye områder, der skal være påbegyndt i 2013, og hvor kommunen fortsat mangler at komme i gang for at leve op til rammepapirets indsatser er hverdagsrehabilitering og etablering af akutteams eller akutpladser. Der er i budgetforliget afsat midler til hverdagsrehabilitering fra Forvaltningen anbefaler, at Sundheds og godkender Forvaltningens svarudkast til KKR Hovedstaden. Dialog/høring Ældreråd og handicapråd. Der forelå høringssvar fra ældrerådet. Taget til efterretning. Sundheds og den Fælles politiske målsætninger for udviklingen af det nære sundhedsvæsen til politisk behandling Rammepapir endelig til udsendelse februar.pdf Svar til KKR vedr. det borgernære sundhedsvæsen.pdf Udvalget godkendte Forvaltningens.

9 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Borgerbudget 2013 Sagsnr.: 13/3159 Punkttype Tema Sundheds og besluttede på mødet den 1. februar 2013, at der skulle udarbejdes en sag med til forskellige måder at iværksætte et pilotforsøg med borgerbudget inden for budgettet til frivilligt socialt arbejde. Udvalget anmodes om at foretage beslutning om der skal igangsættes initiativ med borgerstyret budgettering. Sagsbeskrivelse Borgerbudgetter er en metode som sigter på at skabe mere direkte borgerdeltagelse og ejerskab til lokalområdet. Hovedformålet ved borgerbudgetter er at fremme demokratisk deltagelse og understøtte frivillighed. I Danmark er der på nuværende tidspunkt ikke konkrete erfaringer med borgerbudgettering, men flere kommuner heriblandt Kolding Kommune og Hedensted Kommune er i gang med projekter, hvor borgerbudgetter indgår. Der findes ikke én grundlæggende model, men forskellige variationer over temaet inddragelse af borgere via borgerbudgetter. Grundlæggende viser erfaringerne, at inddragelse af lokalsamfundet via borgerbudgettering kræver tid og gentagelse. Endvidere er graden af uddelegering af beslutningskompetence også et punkt som varierer. På baggrund af udvalgets drøftelse har Forvaltningen udarbejdet til udmøntning af et pilotforsøg. Udvalget har peget på at en af beløbet til en pulje med borgerstyret budgettering kan foretages inden for afsat budget til frivilligt socialt arbejde. Hertil kommer udgifter til mobilisering og nærmere borgerinvolvering fx i form af borgermøder og øvrige informationsaktiviteter om projektet. Endelig peger erfaringer på, at der er behov for administrativ støtte, som kan understøtte processen, indholdet og afklare fx juridiske og økonomiske spørgsmål i forbindelse med initiativerne, samt sikre opfølgning og erfaringsopsamling på initiativet. Såfremt der skal være tale om afprøvning af noget fundamentalt nyt og et konkret forsøg med borgerbudgettering, forudsætter det, at borgerne

10 Sundheds og fredag den 01. marts reelt får mulighed for at stemme om hvilket initiativ som skal iværksættes. Det betyder, at politikerne må afstå fra at have den endelige beslutning i forhold til hvilket initiativ der skal støttes. Det understreges, at politikerne i processen kan være med til at drøfte til initiativer med borgerne og samtidig være med til at skærpe eventuelle kriterier, fx ved borgermøder. I forhold til eventuelt at afprøve metoden har Forvaltningen formuleret to overordnede kriterier for initiativer: Initiativer, der fremmer frivillighed i lokalområdet Initiativer, der skaber nye aktiviteter i lokalområdet På denne baggrund opstilles tre forskellige beslutnings: Forslag 1 I denne model reserveres et beløb på kr. af budgettet til 18 puljen og kr. fra udvalgets budget til processen til et forsøg med borgerbudgettering. Der afventes erfaringer fra øvrige kommuner i forhold til den nærmere udmøntning af initiativet, og udvalget får på et møde i foråret en præsentation af emnet og får mulighed for at drøfte processen nærmere med ekspert udefra med henblik at udforme en konkret plan for processen fx i efteråret Forslag 2 I denne model afsættes et beløb på kr. af budgettet til 18 puljen og kr. fra udvalgets budget til processen med et forsøg med borgerbudgettering. Der vælges et nærmere afgrænset område i et af byens tre boligområder (Lillerød, Blovstrød eller Lynge), hvor borgerne har mulighed for at iværksætte en indsats. Processen iværksættes således, at der bliver tale om et borgerbudget med gennemsigtighed om den endelige beslutning om initiativer som forventes afgjort ved en afstemning på et møde i det udvalgte lokalområde i efteråret Der afholdes en række borgermøder forud for den endelige afstemning, hvor udvalget også deltager som planlægges umiddelbart efter udvalgets beslutning. Forslag 3 Udvalget afventer erfaringer med borgerstyret budgettering fra øvrige kommuner i 2013 og 18 budgettet anvendes i 2013 som hidtil planlagt. Forvaltningen anbefaler 1 Der er i budget 2013 afsat i alt kr. til 18, heraf anvendes kr. til den fælleskommunale 18 pulje i Nordsjælland.

11 Sundheds og fredag den 01. marts Forslag 1: Der reserveres i 2013, kr. af budgettet til 18 og derudover reserveres kr. af udvalgets budget til processen. I alt afsættes: kr. til aktiviteten. Aktiviteten afholdes inden for rammen. Forslag 2: Der reserveres i 2013, kr. af budgettet til 18 i derudover reserveres kr. af udvalgets budget til processen. I alt afsættes: kr. til aktiviteten. Aktiviteten afholdes inden for rammen. Forslag 3: Der er i budget 2013 afsat i alt kr. til 18, heraf anvendes kr. til den fælleskommunale 18 pulje i Nordsjælland. Dialog/høring Ældreråd og handicapråd Der forelå høringssvar fra ældrerådet. Taget til efterretning. Sundheds og den Formanden satte Forvaltningens 1 til afstemning. Udvalget godkendte Forvaltningens 1.

12 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Optagelse i særlige botilbud uden samtykke åben version Sagsnr.: 12/18953 Punkttype Tema Udvalget anmodes om at tage beslutning om flytning af borger uden samtykke i henhold til Servicelovens 129. Sagsbeskrivelse Ældre og Sundhed har vurderet, at det er nødvendigt at flytte en borger uden borgerens samtykke. I henhold til lov om social service 129 kan kommunalbestyrelsen indstille til det sociale nævn at træffe afgørelse om, at en person, der modsætter sig flytning eller mangler evnen til at give informeret samtykke hertil, skal optages i et bestemt botilbud når: 1. Det er absolut påkrævet for, at den pågældende kan få den nødvendige hjælp. 2. Hjælpen ikke kan gennemføres i personens hidtidige bolig og 3. Den pågældende ikke kan overskue ne af sine handlinger og 4. Den pågældende udsætter sig selv for at lide væsentlig personskade og 5. Det er uforsvarligt ikke at sørge for flytning. Dialog/høring Forvaltningen anbefaler, at Sundheds og indstiller til det sociale nævn, at der træffes afgørelse om optagelse i særligt botilbud uden samtykke. Sagen fremsendes herefter til det sociale nævn. Borger kan indflytte bolig pr. 1. maj 2013 Sundheds og Udvalget godkendte Forvaltningens

13 Sundheds og fredag den 01. marts den

14 Sundheds og fredag den 01. marts SUNDHEDS OG VELFÆRDSUDVALGET Udvalget vises rundt på Solvænget Sagsnr.: 13/2847 Punkttype Orientering Tema Sagsbeskrivelse Udvalget besluttede den 25. september 2012 at afholde en række af udvalgets møder på virksomhederne. Det blev besluttet, at afholde mødet den 1. marts 2013 på Solvænget. Udvalget får en rundvisning på tilbuddet Solvænget ved leder Søren Henning Kjær. Forvaltningen anbefaler at orienteringen tages til efterretning. Dialog/høring Sundheds og den Udvalget tog orienteringen til efterretning.

15 Sundheds og fredag den 01. marts Signeret af: Bitten Bloch Medlem Bruno Juel Pedersen Medlem Jesper Hammer Medlem Poul Albrechtsen Medlem Susan Lund Andersen Medlem

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 37 Mødet holdes mandag den 10. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Jesper Hammer (D), Poul Albrechtsen (O), Bitten

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 33 Mødet blev holdt mandag den 19. november 2012 på Rådhuset i Lynge Skole. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 01. oktober 2009 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 01. oktober 2009 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Udvalget for Kultur, Beskæftigelse og Erhverv Møde nr. 39 Mødet holdes torsdag den 01. oktober 2009 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Frands Havaleschka (R), Næstformand

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen Sagsbehandler: Ronnie Fløjbo 07-02-2013/rof Sag: 13/5906 Forvaltningens bemærkninger til Politiske målsætninger på

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Mødet blev holdt tirsdag den 23. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:20.

Mødet blev holdt tirsdag den 23. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:20. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 14 Mødet blev holdt tirsdag den 23. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:20. Medlemmer: Formand

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 16. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde på rådhuset torsdag den 21. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 16. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde på rådhuset torsdag den 21. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 16 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde på rådhuset torsdag den 21. juni 2007. Mødt begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.50. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50.

Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 42 Mødet blev holdt torsdag den 29. marts 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:30 og sluttede kl. 16:50. Medlemmer: Borgmester Erik Lund

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 18. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00.

Mødet blev holdt mandag den 18. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00. ALLERØD KOMMUNE Børneudvalget Møde nr. 18032013 Mødet blev holdt mandag den 18. marts 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00. Medlemmer: Næstformand Poul Albrechtsen

Læs mere

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden

REFERAT. Referat af møde i Handicaprådet for Solrød Kommune. Mandag d. 7. december 2015 kl i lokale 1B. Åben dagsorden SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret REFERAT Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 7. december 2015 Kl.: 17-19.00 Sted: Lokale 1B Til: Arne Pedersen, Jane Noer, Mette Cadovious, Brian Mørch,

Læs mere

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA)

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 L 150 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt Bilag 10 Enhed Handicap Sagsbehandler Tina Hansen Koordineret med Udgifter Sagsnr. 2015-10323 Doknr. Dato 12-02-2016

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Allerød Byråd Møde nr Mødet holdes fredag den 20. april 2012 kl. 18:30 på Rådhuset i Borgerportalen.

ALLERØD KOMMUNE. Allerød Byråd Møde nr Mødet holdes fredag den 20. april 2012 kl. 18:30 på Rådhuset i Borgerportalen. ALLERØD KOMMUNE Allerød Byråd 20102013 Møde nr. 20042012 Mødet holdes fredag den 20. april 2012 kl. 18:30 på Rådhuset i Borgerportalen. Medlemmer: Borgmester Erik Lund (C), Flemming Villadsen (A), Miki

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/6 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 95 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åben dagsorden. til Sundheds- og Omsorgsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åben dagsorden til Sundheds- og Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 3. marts 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Camilla Schwalbe, Allan S. Andersen, Anders

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 28. september 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 8. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 28. september 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 8 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 28. september 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 9.35. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95

M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95 M: Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance 95 Kriterier Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) kan bevilges til dig, hvis du er fyldt 18 år og har en betydelig og varigt nedsat fysisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/7 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 96 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Serviceinformation. BPA - Borgerstyret personlig assistance. jf. Lov om social service 96

Serviceinformation. BPA - Borgerstyret personlig assistance. jf. Lov om social service 96 Serviceinformation BPA - Borgerstyret personlig assistance jf. Lov om social service 96 Hvem kan få Borgerstyret personlig assistance jf. Lov om social service 96 For at få en BPA-ordning, skal du have

Læs mere

Mødet holdes torsdag den 13. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes torsdag den 13. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Møde nr. 13.12.2012 Mødet holdes torsdag den 13. december 2012 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Lea Herdal (F), Næstformand

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 37. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 5. marts 2009.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 37. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 5. marts 2009. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 37 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 5. marts 2009. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.35. Alle deltog. 1. Bemærkninger til

Læs mere

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Side 1 af 10 Indhold Borgerstyret Personlig Assistance 96 3 Borgerstyret Personlig Assistance 95 7 Side 2 af 10 Kvalitetsstandard

Læs mere

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret

Greve Seniorråd. Referat. Greve Kommune. Tirsdag den kl på Strandcentret Greve Seniorråd Tirsdag den 24.11.15 kl. 9-12 på Strandcentret Niels Kjøller (formand) Kirsten Andersen (næstformand) Elo Knudsen Finn Brozek Flemming Vahlgreen Knud Bloksgaard Palle Jacobsen Sigurd Arnfred

Læs mere

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35.

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 60 Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. Medlemmer: Formand Erik Lund

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96 Kvalitetsstandard Ydelsens lovgrundlag 96 - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Servicelovens 96 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig assistance

Læs mere

Serviceinformation. BPA - Borgerstyret personlig assistance. jf. Lov om social service 96

Serviceinformation. BPA - Borgerstyret personlig assistance. jf. Lov om social service 96 Serviceinformation BPA - Borgerstyret personlig assistance jf. Lov om social service 96 Hvem kan få Borgerstyret personlig assistance jf. Lov om social service 96 For at få en BPA-ordning, skal du have

Læs mere

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 36 Mødet holdes mandag den 04. marts 2013 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F), Næstformand - Birgitte A. Rasmussen (V),

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance

Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Svendborg Kommunes kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (Servicelovens 96) Januar 2019 Socialafdelingen Myndighed Indholdsfortegnelse Lovgrundlag 3 Formål med borgerstyret personlig

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for borgerstyret 2 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) Formålet med borgerstyret Formålet med

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for borgerstyret 2 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) Formålet med borgerstyret Formålet med borgerstyret er at give dig hjælp til

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 23. april 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 08:45.

Mødet blev holdt mandag den 23. april 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 08:45. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 30 Mødet blev holdt mandag den 23. april 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 08:45. Medlemmer: Jesper

Læs mere

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene

Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene Notat Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.16.00-P20-2-14 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Dato: 14-11-2014 Projektbeskrivelse projekt: Sundhed for pengene jeres penge, jeres sundhed, jeres beslutninger

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96.

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Indledning: Socialudvalget er den 12. august 2014 orienteret om Benchmarking-analyse

Læs mere

Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv

Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv Indflytning i plejebolig - et retssikkerhedsmæssigt perspektiv - juridiske og praktiske udfordringer DemensKoordinatorer i DanmarK Årskursus 2015 Flytningen til et passende botilbud skal medføre en klar

Læs mere

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00

MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR.: 16 SAGSTYPE: DAGSORDEN MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 28. marts 2011 MØDESTED: Lokale H MØDETID: Kl. 10:00-12:00 TILSTEDE: Lisa Dahl Christensen, Karin Mørch, Gunner Svendsen,

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30.

Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Møde nr. 14 Mødet blev holdt torsdag den 10. marts 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:30. Medlemmer: Formand - Lea Herdal (F), Næstformand

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Servicelovens (BPA) 95 og 96 2019 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng

Læs mere

Kvalitetsstandard 95 og 96 Borgerstyret Personlig Assistance Næstved Kommune 2018

Kvalitetsstandard 95 og 96 Borgerstyret Personlig Assistance Næstved Kommune 2018 Kvalitetsstandard 95 og 96 Borgerstyret Personlig Assistance Næstved Kommune 2018 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning... 3 95 Borgerstyret personlig assistance - BPA... 6 95. stk. 1

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15.

Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Møde nr. 12 Mødet blev holdt torsdag den 25. november 2010 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:15. Medlemmer: Formand Flemming Villadsen (A),

Læs mere

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret personlig assistance)

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret personlig assistance) Til samtlige kommuner og regioner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance Social- og Sundhedscenteret Godkendt i Byrådet den 20. juni 2017 Kvalitetsstandard for borgerstyret 2 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) Formålet med borgerstyret Formålet med

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Kommunernes fælles rolle udviklingen af nære sundhedsvæsen

Kommunernes fælles rolle udviklingen af nære sundhedsvæsen Kommunernes fælles rolle udviklingen af nære sundhedsvæsen Kommunerne har i en årrække haft en væsentlig rolle på sundhedsområdet, en rolle som ikke bliver mindre i fremtiden. I den fortsatte udvikling

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

Læs mere

Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35.

Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 42 Mødet blev holdt fredag den 03. maj 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 09:35. Medlemmer: Jesper

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Mødet holdes onsdag den 09. juni 2010 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes onsdag den 09. juni 2010 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs og Beskæftigelsesudvalget Møde nr. 6 Mødet holdes onsdag den 09. juni 2010 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand Lea Herdal (F), Næstformand Bjarni G. Jørgensen

Læs mere

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Socialudvalg Referat Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Afbud/fraværende: Ingen Indkaldte: kl. 15.10 - Britta Rasmussen vedr. punkt nr. 153 kl. 15.30 - Janne Odgaard vedr. punkt

Læs mere

Serviceinformation. BPA - Borgerstyret personlig assistance. jf. Lov om social service 95

Serviceinformation. BPA - Borgerstyret personlig assistance. jf. Lov om social service 95 Serviceinformation BPA - Borgerstyret personlig assistance jf. Lov om social service 95 Hvad er BPA Borgerstyret personlig assistance En BPA-ordning er en bevilling efter Serviceloven, der gør det muligt

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

REFERAT. Seniorrådet

REFERAT. Seniorrådet REFERAT Seniorrådet Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: Mødelokale 1 Kildebakkens Plejecenter, Varbergvej 13, 6100 Haderslev. Starttidspunkt: Kl. 09:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:15 Afbud: Aksel Hansen,

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne

12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne 12 Kvalitetsstandard for ledsagerordning for voksne Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 9 Kvalitetsstandard for ledsagerordning: Hvordan læser jeg denne kvalitetsstandard? På de første sider i kvalitetsstandarden

Læs mere

Socialafdelingen. Kvalitetsstandard for Borgerstyret personlig assistance. Servicelovens 96

Socialafdelingen. Kvalitetsstandard for Borgerstyret personlig assistance. Servicelovens 96 Socialafdelingen Kvalitetsstandard for Borgerstyret personlig assistance Servicelovens 96 December 2016 Indholdsfortegnelse Lovgrundlag 3 Formål med borgerstyret personlig assistance (BPA) 3 Personkredsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Revideret november 2018 Lovgrundlag Lov om Social Service 96 Formål Formålet med Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) er, at personer med omfattende

Læs mere

Forslag til overordnede målsætninger for 2013 på Social- og Sundhedsudvalgets område er nedenstående.

Forslag til overordnede målsætninger for 2013 på Social- og Sundhedsudvalgets område er nedenstående. Målsætninger for Social- og Sundhedsudvalgets område 2013 Forslag til overordnede målsætninger for 2013 på Social- og Sundhedsudvalgets område er nedenstående. Sundhed (voksne) Betegnelse/ overskrift Tema/overordnet

Læs mere

Mødet blev holdt tirsdag den 04. maj 2010 på Rådhuset i Mødelokale F1. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:20.

Mødet blev holdt tirsdag den 04. maj 2010 på Rådhuset i Mødelokale F1. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:20. ALLERØD KOMMUNE Sundheds og Velfærdsudvalget 20102013 Møde nr. 7 Mødet blev holdt tirsdag den 04. maj 2010 på Rådhuset i Mødelokale F1. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:20. Medlemmer: Formand

Læs mere

Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96

Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96 Kvalitetsstandard Borgerstyret personlig assistance Lov om social service 96 Lovgrundlag Hvem kan modtage ydelsen? 96. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C.

Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. ALLERØD KOMMUNE Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 2014-2017 Møde nr. 12-08-2015 Mødet holdes onsdag den 12. august 2015 kl. 07:30 på Rådhuset i Mødelokale C. Medlemmer: Formand - Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken.

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken. Referat Forum Dialogforum Tid Tirsdag den 11. juni 2013 Sted Deltager Lindebjerg Kate Boysen, pårørende Nyholmgården Jette Pedersen, pårørende Møller Eriksens Vej Gitte Berg, pårørende Stærevænget Kirsten

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 43 Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018 SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret Referat Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 29. oktober 2018 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 125B Deltagere: Arne Pedersen, Mette Cadovius, Helle Zelasny,

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 11.04.2018 kl. 10.00 14.00 Sted: Elisabethcentret lokale 1 D, Carl Reffsvej 2, Holbæk Der serveres

Læs mere

Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Svar på Spørgsmål 311 Offentligt. Det talte ord gælder

Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Svar på Spørgsmål 311 Offentligt. Det talte ord gælder Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Svar på Spørgsmål 311 Offentligt Det talte ord gælder Spørgsmål W: Ministeren bedes redegøre for, hvordan det går med implementeringen af de nye regler for borgerstyret

Læs mere

Sundhedspolitisk Dialogforum 9. marts 2017

Sundhedspolitisk Dialogforum 9. marts 2017 Sundhedspolitisk Dialogforum 9. marts 2017 Dagens program 08.00-08.30: Fælles morgenkaffe 08.30-08.45: Velkomst og status på Sundhedsaftalen 2015-2018 v. Anders Broholm, næstformand for Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019.

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019. Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Tilskud en værdig ældrepleje 2019: Tilskud bedre bemanding i ældreplejen

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Målgruppe Målgruppen er borgere over 18 år med et omfattende og vedvarende behov for hjælp i dagligdagen, som har et ønske om at udpege egne hjælpere

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 06. august 2012 på Rådhuset i Blommehaven. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:15.

Mødet blev holdt mandag den 06. august 2012 på Rådhuset i Blommehaven. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:15. ALLERØD KOMMUNE Børneudvalget Møde nr. 29 Mødet blev holdt mandag den 06. august 2012 på Rådhuset i Blommehaven. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:15. Medlemmer: Bjarni G. Jørgensen (V), Lone

Læs mere

Ny lovgivning. En række ændringer i serviceloven træder i kraft fra 1. januar 2018.

Ny lovgivning. En række ændringer i serviceloven træder i kraft fra 1. januar 2018. Ny lovgivning En række ændringer i serviceloven træder i kraft fra 1. januar 2018. For BPA området er der tale om: Ændringer i 95 og 96 Ændringer i 100 95 95, stk. 3, indsættes som 2.- 4. pkt. Den nærtstående

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? 95 Lov om social service om borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt

Læs mere

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED. Servicelovens 95 og 96

INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED. Servicelovens 95 og 96 INDSATSKATALOG - ET GODT OG AKTIVT LIV MED VÆRDIGHED Kvalitetsstandard for Borgerstyret Gopersonlig assistance Servicelovens 95 og 96 Godkendt i Byrådet den xx xx 2017 1 Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler:

Læs mere

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18

Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Udkast til reviderede kriterier for tildeling af tilskud 18 Kvalitetsstandard Servicelovens 18 Hvad er indsatsens lovgrundlag Serviceloven kapitel 5 Brugerinddragelse, rådgivende samarbejdsorganer m.v.

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker 96 Lov om social service Borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt behov for pleje,

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Godkendelse: Overholdelse af vejledende frister for sagsbehandlingen i 2016

Godkendelse: Overholdelse af vejledende frister for sagsbehandlingen i 2016 Punkt 13. Godkendelse: Overholdelse af vejledende frister for sagsbehandlingen i 2016 2017-000634 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til At status for overholdelse af de vejledende frister for

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 95, stk. 2. Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard. Serviceloven 95, stk. 2. Borgerstyret Personlig Assistance Kvalitetsstandard Serviceloven 95, stk. 2 Borgerstyret Personlig Assistance Godkendt i Byrådet den 26. februar 2013 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 7. Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 7 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget holdt møde torsdag den 24. august 2006. Mødet begyndte kl. 7.30 og sluttede kl. 10.20. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2. Meddelelser...2

Læs mere

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14

Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Referat Social- og Sundhedsudvalget's møde Onsdag den 14-01-2015 Kl. 15:00 Mødelokale 19, stuen, Svinget 14 Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Lone Juul Stærmose, Ulla Larsen, Jesper Ullemose, Hanne Klit,

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Erfaringer med borgerbudget i Danmark

NOTAT. Allerød Kommune. Erfaringer med borgerbudget i Danmark NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Erfaringer med borgerbudget i Danmark Baggrund Borgerbudgetter er en metode,

Læs mere

Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service

Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service Borgerstyret personlig assistance Når kommunen modtager en ansøgning om borgerstyret personlig assistance (BPA-Ordning), vil en sagsbehandler i samarbejde med

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 95 Borgerstyret Personlig Assistance Forslag til ændring foråret 2012 1 Lovgrundlag for ydelsen Lov om social service: 95. Hvis kommunalbestyrelsen

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Referat af Handicaprådsmøde den 21. februar 2013 kl. 17.00 i mødelokale 509 på Smørum Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Referat af Handicaprådsmøde den 21. februar 2013 kl. 17.00 i mødelokale 509 på Smørum Rådhus 1 509 på Smørum Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Godkendelse af sagsbehandlingsfrister i Center for Borgerservice 3. Kvalitetsstandarder visitation indenfor Sundhed og omsorgsområdet 4. Handicappolitik,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR SERVICELOVENS 96, BORGERLIG PERSONLIG ASSISTANCE. Godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 21. november 2018

KVALITETSSTANDARD FOR SERVICELOVENS 96, BORGERLIG PERSONLIG ASSISTANCE. Godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 21. november 2018 KVALITETSSTANDARD FOR SERVICELOVENS 96, BORGERLIG PERSONLIG ASSISTANCE Godkendt i Kommunalbestyrelsen d. 21. november 2018 Kvalitetsstandard 96 i Lov om social service Kommunalbestyrelsen skal en gang

Læs mere

Godkendelse af rapport om tværgående analyse af ressourcetunge enkeltforløb

Godkendelse af rapport om tværgående analyse af ressourcetunge enkeltforløb Punkt 9. Godkendelse af rapport om tværgående analyse af ressourcetunge enkeltforløb 2016-024322 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender rapport om tværgående

Læs mere

96 Lov om social service

96 Lov om social service Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker 96 Lov om social service At borgere med et omfattende og ganske særligt behov for pleje, omsorg, overvågning og ledsagelse får

Læs mere

Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Kvalitetsstandard: Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Målgruppe Personkredsen for begge hjælpeordninger er borgere over 18 år med en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Læs mere

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S.

Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen, Morten S. Referat Lokaludvalget 's møde Onsdag den 13-03-2019 Kl. 16:00 Munkestræde, Klosterplads 8a Deltagere: Hanne Ringgaard Møller, Pia Dam, Mette Kristensen, Jens Erik Laulund Skotte, Palle Fischer, Bruno Hansen,

Læs mere