SKOLENS OPBYGNING OG ORGANISATION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOLENS OPBYGNING OG ORGANISATION"

Transkript

1 SKOLENS OPBYGNING OG ORGANISATION Rudolf Steinerskolen i Aalborg er en selvejende institution, der virker under lov om Frie Grundskoler. Skolen modtager som sådan et tilskud fra staten, der svarer til ca. 75 % af udgifterne i Folkeskolen. Resten af skolens drift dækkes gennem skolepenge og frivillige bidrag. Skolen lægger vægt på selvforvaltning, dvs. de mennesker, der påtager sig et ansvar for at drive skolen i første række lærerkollegiet og bestyrelsen driver skolen i fællesskab. Lærerkollegiet har det praktiske ansvar for alle pædagogiske spørgsmål og skolens daglige liv. Skoleleder Vita Jessen tager sig af forvaltning og økonomi og er desuden medlem af kollegiet. Lærerkollegiet udpeger en konferenceledelse for et halvt år ad gangen. Kollegiet mødes hver torsdag eftermiddag dette møde kaldes konferencen. Skolens bestyrelse tager sig af spørgsmål som økonomi, ansættelse/afskedigelse i samarbejde med lærerkollegiet, organisering af forældrearbejde m.m. Bestyrelsen består af 5 medlemmer og 2 suppleanter. Suppleanterne deltager løbende i bestyrelsesarbejdet. 3 medlemmer og suppleanterne vælges af og blandt forældrene på skolens årlige generalforsamling i april måned. Valgperioden er 2 år for bestyrelsesmedlemmer og et år for suppleanter. De 2 øvrige bestyrelsesmedlemmer er udpeget af henholdsvis Kulturforeningen (skoleforeningen) og Antroposofisk Selskab. Skolens vedtægter udleveres gerne ved henvendelse til kontoret. Bestyrelsen mødes normalt den første mandag i hver måned. Bestyrelsen og lærerkollegiet har et udstrakt samarbejde om en lang række spørgsmål. Bestyrelsen deltager i sidste del af lærerkonferencen den sidste torsdag i hver måned. Samarbejdet bygger på tillid og gensidig information. Der er nedsat en lang række stående udvalg, der behandler specifikke spørgsmål, ligesom der løbende nedsættes mandatgrupper til at forberede og træffe beslutning om spørgsmål, som kollegiet og bestyrelsen ønsker at tage op. Se udvalg og mandatgrupper. Kulturforeningen (skoleforeningen) er skolens støtteforening. Alle forældre er medlemmer, hertil kommer tidligere forældre og andre venner af skolen.

2 Kontingent 125 kr./år. Kulturforeningen ledes af en bestyrelse, der vælges af foreningens generalforsamling. Kulturforeningen står for gennemførelsen af skolens årlige julebasar og andre arrangementer. Kulturforeningen har i skolens opbygningsår desuden stået for opførelse af skolens bygninger, som derefter blev udlejet til skolen. Siden 2001 er alle bygninger overdraget til skolen selv. HENVENDELSE TIL SKOLEN Spørgsmål eller kommentarer der vedrører ens barn, forhold i klassen eller små praktiske spørgsmål rettes sædvanligvis til klasselæreren eller hvis det er mere oplagt til den pågældende faglærer. Spørgsmål, kritik og kommentarer af mere overordnet karakter eller forhold der vedrører hele skolen eller kollegiet rettes til konferenceledelsen. Der kan også rettes henvendelse til bestyrelsesformand Lars Christensen. KLASSEREPRÆSENTANTER Hver klasse vælger en eller to forældre som klasserepræsentant(er). Klasserepræsentanterne er det praktiske mellemled mellem lærerkollegiet og klassens forældre, f.eks. ved arbejdsdage, basar og andre offentlige arrangementer, hvor klasserepræsentanterne fordeler opgaver blandt klassens forældre. En anden opgave kan være at tage sig af nye forældre og medvirke til at de hurtigt kommer til at føle sig som en del af et eksisterende fællesskab. Klasserepræsentanterne vælges sædvanligvis på et forældremøde. SKOLEFORLØBETS LÆNGDE Undervisningen på en waldorfskole baseres på et 12-årigt skoleforløb. På Østskolen i Aalborg er det dog ikke umiddelbart muligt at gennemføre et 12-årigt forløb, men målet er 10 års skolegang og skolen garanterer at kunne gennemføre 9 års skolegang, - for sammenlagte klasser afsluttende med 9/10. klasse. Efter 9/10. klasse vil eleverne kunne fortsætte på gymnasium, teknisk skole, en Rudolf Steiner-skole med fuldt udbygget overskole (Aarhus, Odense, København) eller anden ungdomsuddannelse.

3 Såfremt der er tilslutning og opbakning fra elever og forældre, de fornødne lærerkræfter kan skaffes og de økonomiske forhold er til stede, vil der kunne blive tale om et 12-årigt skoleforløb på skolen. VIDNESBYRD Der gives ikke karakterer i Østskolen. I stedet skrives et vidnesbyrd, hvor elevens faglige og sociale udvikling i alle fag beskrives. Vidnesbyrdet formes forskelligt efter børnenes alder og klassetrin. 1. klasse: Hver elev får et lille vidnesbyrdvers, som i en mere kunstnerisk og poetisk form ofte giver et lille billede at barnet og måske også en håndsrækning videre. Vidnesbyrdverset opfordres eleverne til at fremsige dagligt, eventuelt ved sengetid. I 2. klasse siger eleverne deres eget vers i klassen for de andre elever en gang ugentligt hele skoleåret. 2. klasse: Allerede i 2. klasse får eleverne igen et vidnesbyrd ved skoleårets slutning, nemlig klasselærerens beskrivelse af barnet. 4. klasse: I 4. klasse rummer vidnesbyrdet både klasselærerens og faglærerens billede af barnet. 6. klasse: I 6. klasses vidnesbyrd henvender klasselæreren og faglærerne sig direkte til eleven, men vidnesbyrdet betragtes også som en orientering til forældrene. 8. klasse: Klassens lærere beskriver elevens standpunkt og udvikling 9. klasse: Klassens lærere beskriver elevens standpunkt og udvikling 10. klasse: Vidnesbyrdet formuleres som et afgangsvidnesbyrd, hvor eleven beskrives ud fra flere synsvinkler: det faglig niveau, engagement og interesse, samarbejdsevner, handlekraft og evnen til gennemførelse af projekter mm. 10. klasses vidnesbyrd er ikke blot henvendt til eleven og forældrene, men også for omverdenen og kan således bruges som orienterende beskrivelse af det unge menneske i det videre forløb på uddannelses- eller erhvervsområdet. Som supplement og uddybning af vidnesbyrdene afholdes der skole/hjemsamtaler i underskolen og konsultationer i overskolen, se arrangementer uden for normal skoletid.

4 TILSYN MED UNDERVISNINGEN Skolen har en udefrakommende tilsynsførende, valgt af forældrene på generalforsamlingen, som påser, at undervisningen står mål med hvad der almindeligvis kræves i den offentlige skole. Den tilsynsførende vurderer den faglige standard og samtaler med lærerne og eleverne og formulerer ud fra et helhedssyn en skriftlig tilsynserklæring som bl.a. oplæses på skolens generalforsamling. Erklæringen udsendes også på hjemmesiden. Skolens tilsynsførende er for tiden Katrine Nielsen. FRITIDSPASNING I fritidspasningen vægtes især den frie leg og børnenes utvungne samvær. Midt på eftermiddagen serveres et let måltid, såsom brød, frugt el. lign. Da børnene færdes meget udendørs er det vigtigt at påklædningen er tilpasset årstiden og at børnene medbringer skiftetøj. Indesko og skiftetøj, forsynet med navn, opbevares gerne i fritidspasningens lokaler. Fritidspasningens telefonnummer er Spørgsmål omkring fritidspasningen rettes til lærer Agnethe S. Knudsen. Angående åbningstider og priser, se Info på hjemmesiden. BØRNEHAVEN I forbindelse med skolen er der en børnehave med samme menneskesyn og pædagogiske grundlag som skolen. Børnehaven er en selvstændig institution med egen bestyrelse. Børnehaven har forskellige former for informationsmateriale, som kan fås ved henvendelse til børnehaven eller til kontoret. BØRNEHAVEKLASSEN Børnehaveklassen danner mellemleddet fra børnehaven til den egentlige skolegang, der begynder i 1. klasse. Børnehaveklassens dag begynder kl og slutter kl , hvorefter børnene har mulighed for at gå i fritidspasningen. Da børnehaveklassens hverdag og fester ofte adskiller sig fra resten af skolen får

5 forældrene i børnehaveklassen særskilt besked om daglige gøremål og aktiviteter af børnehaveklassens lærer, Helene Jacobsen. SPECIALUNDERVISNING Hvis det fra skolens side skønnes, at en elev har behov for særlig støtte i sin udvikling eller på det faglige plan kontaktes pædagogisk-psykologisk rådgivning (PPR) efter forudgående samtale med forældrene. En skolepsykolog fra PPR vurderer i samarbejde med skolen elevens stærke og svage sider og indstiller til de bevilgende myndigheder om særlig støtte i form af specialundervisning. Specialundervisning er som oftest enetimer, hvor læreren kan yde særlig hjælp omkring den specifikke elevs svage sider og derigennem støtte barnets videre udvikling. Kontaktperson omkring specialundervisning, PPR og skolepsykolog er lærer Vita Jessen. SUNDHEDSPLEJERSKE/LÆGE Gennem skoleforløbet bliver eleverne undersøgt af en sundhedsplejerske. Tidspunktet for undersøgelsen meddeles af sundhedsplejersken et par uger i forvejen og samtidig ønskes oplysninger fra hjemmet og skolen om sygdomme og andre forhold, der kan have betydning for barnets trivsel. Samtalerne og undersøgelserne, som foregår på skolen, er på følgende klassetrin: Børnehaveklasse 1. klasse 3. klasse 5. klasse 6. klasse 8. klasse Såfremt man har behov for en samtale med sundhedsplejersken på de øvrige klassetrin eller en supplerende samtale, kan der rettes henvendelse til skolesundhedsplejersken.

6 ARRANGEMENTER UDENFOR NORMAL SKOLETID I løbet af skoleåret er der forskellige arrangementer og aktiviteter, hvor forældrene forventes af møde op. Forældremøder afholdes normalt 2 gange årligt, typisk fra 19:00- ca. 21:00. Ved forældremøderne orienteres om undervisningsstoffet fra en faglig og en pædagogisk synsvinkel, klassens situation beskrives, områder, som kræver fælles holdning fra skole og forældre kan behandles, spørgsmål og forslag fra forældre kan komme til udtryk og andre emner, der omhandler skole, undervisning, elever, lærere, forældre mm. kan blive belyst i dette forum. Fælles forældremøde for alle skolens forældre omhandlende mere overordnede forhold omkring skolen afholdes 1 gang årligt. I god tid inden mødet indkaldes alle forældre, typisk gennem ugebrevet, hvor også mødets dagsorden oplyses. Arbejdsdage hvor forældre giver en hjælpende hånd omkring nye legeredskaber, reparation af skolens inventar, rengøring, vedligehold af udearealer mm. Arbejdsdagene foregår evt. i forbindelse med månedsfester eller lignende, men der kan også være tale om mindre grupper af forældre og lærere som arbejder med en specifik opgave. Weekenden umiddelbart efter sidste skoledag afholdes 2 arbejdsdage kaldet sommersol hvor der især sættes fokus på klargøring og maling af klasseværelser. Månedsfester foregår med jævne mellemrum. Her viser eleverne skuespil, musikfremførelser, recitationer og andet fra undervisningen for skolens øvrige elever, forældre, bedsteforældre og andre interesserede. Skole/hjem-samtaler fra børnehaveklassen til og med 8. klasse, hvor klasselæreren og - afhængig af klassetrinnet en faglærer samtaler med forældrene om deres barn og barnets sociale og faglige udvikling afholdes en gang om året. Konsultationer i overskolen (fra 9. klasse) afholdes 2 gange årligt, hvor eleverne sammen med forældrene samtaler om elevens faglige og sociale udvikling med 2 af klassens lærere.

7 Samtaler mellem lærer(e) og forældre omkring barnets situation kan afholdes i løbet af året, hvis der er ønske og behov for det. Basar i adventstiden. Forældre og lærere laver i fællesskab salgsboder, restaurant og cafe, optræden og underholdning i skolens lokaler. Julespil som juleafslutning. Lærere, skolebestyrelse og forældre opfører traditionelle middelalderlige julespil for skolens elever samt venner af skolen. Visse af skoleårets arrangementer foregår uden for normal skoletid, men indregnes i skolenormen på 200 årlige skoledage. Der er derfor mødepligt for eleverne til disse arrangementer, som eksempelvis kunne være Michaelsfest en lørdag formiddag, basar lørdagen før 1. søndag i advent, fastelavnsfest eller julespil som aftenforestilling. ORDENSREGLER Alment Eleverne skal følge gårdvagtens/lærerens anvisninger. Skolens regler gælder også for fritidspasningen. Elever, som skal henvende sig i et andet lokale mens der undervises, skal banke på døren og vente til læreren beder dem om at komme ind. Kun den elev, som har ærinde på kontoret, kommer op på kontoret. Eleverne bruger det toilet, der er ved deres klasseværelse. Når salen bruges, benyttes toiletterne i omklædningsrummene. Toilettet i foyeren benyttes af lærerne samt skolens gæster. Eleverne skal møde til tiden. Cykler Cykler skal placeres i cykelskuret og cykelstativer. Der må ikke cykles i skolegården. Om medbragte ting Genstande, der kan være til fare for andre, eksempelvis knive, må ikke medbringes. Lightere og tændstikker må ikke medbringes. Discman, walkman etc. må ikke bruges i skoletiden. Legerekvisitter til fælles udendørs aktiviteter i frikvarteret, såsom sjippetove, tennisbolde, hinkesten o. lign. opbevares af læreren i undervisningstiden.

8 Legetøj af mere kommerciel art, såsom gameboy, mobiltelefonspil, pokemon o. lign. må ikke bruges på skolen. Eleverne indbyrdes må ikke købe og sælge for penge. Musikinstrumenter kan, hvis det ønskes, opbevares på kontoret. Ophold Der må ikke kastes med sten. Elever, der opholder sig på skolens areal efter skoletid, skal følge skolens regler. Ophold i klasselokalerne efter skoletid skal aftales med en lærer. Eleverne skal opholde sig udendørs i frikvartererne. Overskolens elever må efter aftale med læreren være inde i frikvartererne. Skolens elever må ikke færdes på børnehavens område og på parkeringspladsen foran murstensbygningen. Eleverne må ikke gå uden for skolens grund i skoletiden uden særlig tilladelse, dog må overskolens elever gå til Dreisler i spisefrikvarteret efter forudgående at have adviseret en lærer. Eleverne benytter indesko/sokker i klasselokaler og sal. Indesko må ikke bruges udendørs. Rygning Eleverne må ikke ryge på skolen. Boldspil etc. Rundbold og lignende må spilles på arealet vest for volden. Volleyball må spilles på sandbanen. Basketball, hockey og lignende må spilles på basketballbanen. Boldspil med små bolde op ad mur foregår på murstensbygningens gavl. Firkantspil foregår på banen ved fritidspasningen. Der må ikke spilles fodbold på skolens grund. Leg med snebolde foregår på arealet vest for volden Mobiltelefoner Vi henstiller at mobiltelefoner ikke medbringes unødigt. Eleverne i underskolen skal have medbragte mobiltelefoner slukkede i skoletiden. Eleverne i overskolen skal have mobiltelefoner slukkede i undervisningstiden. Hvis mobiltelefoner benyttes uden tilladelse, kan mobiltelefonen konfiskeres. Eleverne kan låne skolens telefon til korte, vigtige beskeder. Forsømmelse Eleverne må som hovedregel kun forsømme skolen ved sygdom. Ved elevens fravær kontaktes skolens kontor eller klasselæreren samme dag.

9 Ansvar Skolens bygninger og inventar skal behandles ordentligt. Hvis eleverne med eller uden forsæt ødelægger eller beskadiger skolens inventar kontaktes forældrene, som er erstatningsansvarlige. Eleverne og/eller forældrene må bringe det ødelagte i stand igen. POLITIK VED FORSØMMELSER Ved forsømmelser grundet sygdom skal skolen i det omfang det skønnes nødvendigt i forhold til undervisningen sørge for at for at eleven får tilegnet sig det gennemgåede stof. Ved andre forsømmelser end sygdom er det elevens eget ansvar at tilegne sig det faglige stof som er gennemgået under forsømmelsen. Ekstra feriefrihed, fridage og visse andre former for fritagelse for undervisningen betragtes fra skolens side principielt som ulovlig forsømmelse. Der føres protokol dagligt i underskolen. I overskolen føres protokol i hver enkelt lektion. I underskolen gøres forældrene opmærksomme på, når antallet af fraværsdage overstiger 20. Ved samme lejlighed informeres forældrene om, at skolen har pligt til at indberette elever med over 30 årlige fraværsdage til de sociale myndigheder. I overskolen informeres forældrene, hvis barnets fravær i de enkelte fag overstiger 20 % af den samlede undervisning. Med hensyn til hele fraværsdage er proceduren som i underskolen.

10 FORVENTEDE UDGIFTER I LØBET AF SKOLETIDEN Skolen sørger for: Papir til undervisningsbrug, herunder periodehefter. Bøger til undervisningsbrug som klassesæt, eksempelvis fremmedsprogslæsebøger, grammatikbøger, litteraturbøger i danskundervisningen, atlas, ordbøger. Pentatonfløjte i 1. og 2. klasse (kan beholdes af eleven). Eurytmisko og eurytmidragter. Materialer til håndarbejde, sløjd, maling, kobbersløjd, bogbinding mm. Anskaffelser og udgifter, der påhviler hjemmet: Månedlig betaling af skolepenge, se bilag skolepenge. Transport til/fra skole. Sopranblokfløjte (2. klasse), ca. 400,- kr. Sangbogen 555 sange (3.klasse), ca. 150,- kr. Anskaffelse af violin i 3. og 4. klasse, ,- kr.(skolen er behjælpelig med køb og salg). Musikskoleundervisning 5., 6., 7. og 8. klasse, ca. 200,- kr. pr. måned Leje (eller anskaffelse) af musikinstrument til musikskoleundervisning, ca. 75,- kr. pr. måned. Billetter til eksterne skoleforestillinger ( på f. eks. Aalborg Teater) Regnemaskine (8. klasse),200,- kr. Indesko til brug i klasselokalet. Gymnastiktøj. Håndarbejdspose. Penalhus (indholdet veksler med klassetrinnet): blyanter, tykke og tynde farveblyanter, viskelæder, lineal, tegnetrekant, passer, fyldepen. Daglig madpakke. Mad ved fælles arrangementer. Transport og entre ved udflugter.

11 Mulighed for tilkøb af særlige ydelser: Fritidspasning fra børnehaveklasse til og med 3. klasse, se skolepenge. Skolemælksordning, se skolemælk. I samarbejde med kommunen formidler skolen rabat ved Nordjyllands Trafikselskab ved køb af skolebuskort, se buskort til NT. Skolepenge Der betales skolepenge 12 måneder om året. Det koster 810,- kr. månedligt for det første barn 575,- kr. månedligt for det andet barn 0,- kr. månedligt for det tredje barn Ved hvert skoleårs begyndelse pristalsreguleres skolepengene. Fritidspasningen er åben for børn fra børnehaveklassen til og med 3. klasse alle skoledage kl. 7:00-8:00 samt 12:30-16:00. Pasning 7:00-8:00 samt 12:30-15:00 Pasning 7:00-8:00 samt 12:30-16:00 425,- kr./måned 525,- kr./måned Pasning med forudgående tilmelding i efterårsferien, vinterferien, 3 dage i påskeferien, første og sidste uge i vinterferien. Pasning i ferierne koster 70,- kr./dag. Afhængig af forældrenes indtægt, kan der ansøges om hel eller delvis friplads. Ansøgningspapirer fås på kontoret. Det er skolens politik at alle, uanset økonomisk formåen, kan have deres barn på skolen, hvis man har taget et bevidst valg omkring skolens pædagogik. Spørgsmål omkring dette emne rettes til skoleleder Vita Jessen.

12 Klasserejser I løbet af skoletiden bliver der klasserejser og studierejser. Forældrene informeres i god tid om tidspunkt, varighed, betaling af rejse og andre relevante oplysninger i forbindelse med turen. Udgifter ved klasserejser: Børnehaveklasse 3. klasse: 0,- kr. 4. klasse, første lejrskole tæt ved hjemmet: 200,-kr. 5. klasse 300,-kr. 6. klasse, geologitur, typisk til Bornholm 1200,-kr. 7. klasse, 500,-kr. 8. klasse, afprøven af egne kræfter og grænser 2500,-kr. 9. klasse, kunstrejse til Glyptoteket 1500,-kr. Landbrugstur 500,-kr. 10. klasse, landmålingstur 1500,-kr. evt, afsluttende udlandsrejse 3000,-kr klasse, orkesterrejse i Danmark 300,-kr klasse, orkesterrejse i udlandet 1000,-kr. Priserne er omtrentlige. Hver klasse har en klassekasse, bestående af beløb fra forskellige former for klassearbejde. Alle klasser deler det indkomne beløb fra basarens børnebod og der udover tjener flere af de ældre klasser penge ved salg af postkort, loppemarked, cafe mm. Disse penge kan bruges til at reducere forældrebetalingen ved klasserejser. Såfremt forældre ønsker opsparing til klasserejser gennem månedlig indbetaling af et fast beløb, kan dette arrangeres ved henvendelse til kontoret. BUSKORT TIL NT Der er mulighed for at søge tilskud til den daglige bustransport til og fra skole med Nordjyllands Trafikselskab. Tilskuddets størrelse er afhængig af både barnets klassetrin og afstanden fra hjem til skole. Tilskuddet, som beregnes af det landsdækkende befordringsudvalg, kan oplyses ved henvendelse til kontoret.

13 RENGØRING Enkel rengøring og oprydning i klasseværelset ordnes af klassens dukse hvor klasselæreren har en slags overordnet tilsyn. De første skoleår er dukseopgaverne meget enkle, men senere i skoleforløbet bliver arbejdet mere omfattende, ikke mindst fordi duksearbejdet i højere grad betragtes som en opgave, man er ansvarlig overfor. I underskoletiden, som strækker sig fra børnehaveklassen til og med 8. klasse, er en mere grundig rengøring af klasseværelse samt evt. gang og toilet en opgave, som på skift ordnes af klassens forældre i weekenden. Rengøring kan under normale omstændigheder klares på en times tid. I overskolen klarer eleverne selv størsteparten af rengøringen. Den daglige rengøring af sal, omklædningsrum, toiletter m.m. varetages af skolen. KONFIRMATION Såfremt man ønsker konfirmation i folkekirken foregår konfirmationsundervisning som oftest på 7/8. klassetrin i skoletiden. Skolen har igennem en årrække samarbejdet med Willy Mølgaard fra Vesterkæret kirke, som har undervist og konfirmeret mange af skolens elever. Konfirmation i andre kirker og trossamfund aftales af de enkelte familier og meddeles skolen. Det er muligt for eleverne af fritages for en del af undervisningstimerne for at kunne komme til konfirmationsforberedelse. UGEBREV OG SKOLEBLAD Der er ugentlig kontakt mellem skolen og hjemmene i ugebrevet, som eleverne får med hjem. Her skriver klasselæreren og evt. faglærerne om det aktuelle arbejde i klasserne, små praktiske meddelelser, orientering om lektier, indkaldelse til forældremøder og meget andet. Skolen orienterer om møder og månedsfester, der kan være meddelelser af administrativ art fra kontoret, bestyrelsen refererer fra deres møder, børnehaven henvender sig til børnehavens forældre og der er også mulighed for at elever eller forældre kan have små notitser om bortkomne sager eller lignende.

14 Fire gange årligt modtager alle forældre tidsskriftet Steinerskolen, som udgives i fællesskab af de danske og norske Rudolf Steiner-skoler. Bladet behandler pædagogiske og kulturelle emner. KALENDER FOR SKOLEÅRET I hvert ugebrev står noteret fridage og ekstraordinære mødedage, eksempelvis månedsfester, for den resterende del af skoleåret. Også forældremøder, foredrag og børnehavens arrangementer er nævnt i oversigtskalenderen. Generelt er skolens fridage sammenfaldende med folkeskolens med enkelte undtagelser: Mandagen efter 1. søndag i advent er fridag pga. julebasar lørdagen forinden, juleferien er til hellig-tre-konger, første skoledag efter juleferien er således 6. januar. TANDLÆGE Aalborg kommunes tandpleje tilbyder behandling på den tandklinik, der ligger i hjemmets skoledistrikt, men det er muligt at vælge en anden, f. eks. Tornhøjskolens skoletandlæge, hvis man ønsker det. Oplysning om hvor tandklinikkerne ligger kan fås ved henvendelse til Aalborg kommunes tandpleje, tlf

Praktiske oplysninger for skole

Praktiske oplysninger for skole Praktiske oplysninger for skole Denne folder indeholder de praktiske oplysninger, som vedrører vores skole. Skulle der være spørgsmål, som ikke besvares heri og det er der helt sikkert - er I velkomne

Læs mere

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG.

PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. PERSONALEPOLITIK FOR RUDOLF STEINERSKOLEN I AALBORG. Ansættelse Ved ansættelsen modtager den nyansatte et ansættelsesbrev indeholdende lokalaftale og et bilag med en fortegnelse over arbejdsopgaver, der

Læs mere

Nyttige informationer om Augustenborg skole

Nyttige informationer om Augustenborg skole Nyttige informationer om Augustenborg skole Om skolen 88 72 43 55 E-mail augustenborgskole@sonderborg.dk Hjemmeside www.augustenborgskole.dk Ordensregler Skolen har følgende fælles ordensregler Vi er ordentlige

Læs mere

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC A Nilen ABC Afgangsprøve I 9. klasse er der 2 skriftlige terminsprøver, 1 mundtlig i hver af fagene dansk, matematik, engelsk og tysk, Folkeskolens Skriftlige Afgangsprøve i maj, samt Folkeskolens Afgangsprøve

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering 1. Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse.

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse. Info abc Biblioteket har en samling på ca. 3.000 bind, bestående af både fag- og skønlitteratur. Eleverne har mulighed for at låne bøger i bibliotekstimerne. Lånetid er en måned. Brug af egen elektronik

Læs mere

Bestyrelsen juni 2015: Skoleleder:

Bestyrelsen juni 2015: Skoleleder: "Den lille hjælper" Bestyrelsen juni 2015: Susanne Damsgaard lind (formand) Huggersgårdvej l, Bonnet Tlf. 97888058 Margrethe Winther Nørgårdvej 20, Vandborg Tlf. 97836364 Lise-Lotte van den Berge Guldhammer

Læs mere

Principper for Virum Skole

Principper for Virum Skole Principper for Virum Skole Vedtaget af Virum Skoles bestyrelse Principper for undervisningens organisering Formålet med organiseringen er at danne dynamiske, kompetente og fleksible team. 1. Der udarbejdes

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 11 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ I morgen er der: Lørdagsskole med følgende program: 8.45 9.00 12.00 9.00 10.30 10.30 13.00 11.00 12.00 Morgensang for

Læs mere

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Holbæk By Skole Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Indhold Om skolen... 2 Bestemmelser og regler for elever... 3 Skolebestyrelsen... 3 Forældreråd... 3 Børneråd... 3 Trivsel/adfærdsregler... 3

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Forventningsfolder. Rathlouskolen

Forventningsfolder. Rathlouskolen Forventningsfolder Rathlouskolen Hvorfor vælge Rathlouskolen? Denne folder handler om de forventninger, du som forælder kan stille til os på Rathlouskolen og om de forventninger, vi stiller til dig. Folderen

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne velkomst folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være svært at huske

Læs mere

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM

GÅ GLAD I SKOLE - GÅ GLAD HJEM Velkommen til Sproghuset, Søndre Skole og MF10 side 2 Undervisningen side 3 Brobygning og Praktik side 4 UU-vejleder og mentor side 4 Ungdomsskolen side 4 Gensidige forventninger side 6 Samarbejde mellem

Læs mere

Værdiregelsæt og ordensregler 2017

Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Værdiregelsæt og ordensregler 2017 Skolen på Islands Brygge Skolens Grundværdier Fællesskab, mestring og glæde, respekt og tillid Vores fællesskaber bygger på forpligtende samvær, hvor vi har medansvar

Læs mere

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen.

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. Skalmejeskolen Forældrehåndbog En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. September 2018 Skalmejeskolen skal være en af de bedste skoler, der findes. På

Læs mere

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid

Bordings Friskole Fritidsordningen. Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Bordings Friskole 2016 Fritidsordningen Fællesskabet går forud Fysisk udfoldelse giver mod på livet Fritid er fri tid Fritidsordningen på Bordings Friskole er for elever fra børnehaveklasse til 3. klasse.

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej 132-3050 Humlebæk - tlf. 7256 2014 - www.humlebaekskole.dk Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige skolegang.

Læs mere

0. klasserne på Hjallerup Skole

0. klasserne på Hjallerup Skole 0. klasserne på Hjallerup Skole 2016-2017 Velkommen til Hjallerup Skole Et nyt kapitel starter nu i jeres barns liv. Er det første gang, I sender et barn i skole, vil I få mange nye ting at forholde jer

Læs mere

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Praktiske oplysninger - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Kære forældre! Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de

Læs mere

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole

Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Velkommen til 0. klasse i Helsingør Privatskole Er det første gang i sender et barn i skole, vil i opdage at, skolen har ændret sig meget, siden I selv gik i skole. Et nyt kapitel starter ikke kun i jeres

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Mølleskolen, Skanderborgvej 50, 8680 Ry Hjemmeside: moelleskolen-ry.dk moelleskolen@skanderborg.dk 87 94 31 00 Velkommen i forældrerådet Vejledning og idé-katalog Mølleskolens skolebestyrelse august 2011

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 48 217 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ Skoleforeningen vil gerne sige en stor tak til forældre, elever, lærere og til skolens venner, som har været med til at

Læs mere

Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen

Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen Evaluering af elevernes udbytte af undervisningen Indholdsfortegnelse Elevernes udbytte af undervisningen... 3 Udtalelser... 3 Skriftlig tilbagemelding på selvstændige skriftlige opgaver.... 4 Mundtlig

Læs mere

Ordensregler på Mølholm Skole.

Ordensregler på Mølholm Skole. Ordensregler på Mølholm Skole. Uddrag af visioner for Mølholm Skole. På Mølholm Skole vil vi trivsel for alle. På Mølholm Skole skal tryghed, humor og de fysiske rammer medvirke til, at alle føler tilknytning.

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen

Velkommen til Katrinedalskolen Velkommen til Katrinedalskolen Afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge Vi byder dig velkommen til dit barns nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

Velkommen til Hurup Skole

Velkommen til Hurup Skole Velkommen til Hurup Skole EN GOD SKOLESTART 01-11-2018 Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid.

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen

Værdiregelsæt for Kalbyrisskolen Værdiregelsæt for INDHOLD 1. Skolens profil 2. Skolens værdier 3. De gensidige forventninger 4. Skolens principper 5. Trivsel og antimobbestrategi 6. Ordensreglerne 7. Sanktionerne 8. De praktiske forhold

Læs mere

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange

En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange Indskolingen www.nordals-skolen.dk En lille forældrefolder, der gerne må læses MANGE gange En Helt (U)almindelig Dejlig Skole Folderen beskriver en række praktiske forhold, som har betydning for dit barns

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på

Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Buskort Al henvendelse vedrørende buskort bedes rettet til skolens sekretær. Ved bortkomne buskort sker henvendelse til Kundebetjeningen på Biblioteket, Tvær Allé. Reglerne for udstedelse af buskort kan

Læs mere

Frederik Barfods Skole en introduktion

Frederik Barfods Skole en introduktion Frederik Barfods Skole en introduktion På Frederik Barfods Skole vil vi skabe en skole, hvor elever og medarbejdere er glade for at komme om morgenen, glade, mens de er på skolen og glade, når de går igen

Læs mere

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa Informationer om Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa 86 38 44 22 www.gbfriskole.skoleintra.dk kontoret@gbfriskole.dk Historie Skolen startede i 1991. Vi er en forældrestyret

Læs mere

Velkommen på Vester Hassing Skole

Velkommen på Vester Hassing Skole Velkommen på Vester Hassing Skole til en god skolestart Velkommen på vores skole! Velkommen! Efter skolens sommerferie starter jeres barn i børnehaveklasse. Jeres barn vil fra børnehaven kende mange af

Læs mere

Velkommen til BillundSkolen

Velkommen til BillundSkolen Velkommen til BillundSkolen - Praktiske oplysninger Kære forældre I dette hæfte har vi forsøgt at samle så mange praktiske oplysninger som muligt omkring førskolen. En del af disse oplysninger vil også

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf HUMLEBÆK SKOLE Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige

Læs mere

Basarværkstedsaftener Vi mødes næste gang fredag den 7. oktober 2011 kl. 18.30

Basarværkstedsaftener Vi mødes næste gang fredag den 7. oktober 2011 kl. 18.30 Kvistgård Stationsvej 2 A-B, 3490 Kvistgård. Telefon: 49 13 96 87 www.steinerskolen-kvistgaard.dk E-mail-adr.: kontor@steinerskolen-kvistgaard.dk Basarværkstedsaftener Vi mødes næste gang fredag den 7.

Læs mere

Fritidsordningen på Kolding Friskole 2016/17

Fritidsordningen på Kolding Friskole 2016/17 Fritidsordningen på Kolding Friskole 2016/17 1 RAMMER FOR SKOVKANTEN Skovkanten er en del af Kolding Friskole med skolelederen som den øverst ansvarlige. Skovkantens leder varetager i samarbejde med det

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen

Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen Skolebestyrelsesmøde Give skole Torsdag den 14. september 2006 kl. 19.00 21.00 Søndermarkafdelingen Fraværende: Vibeke Whitt, Annemarie, Leif Søndergård DAGSORDEN 54/1 Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse:

Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Princip for hyttetur, lejrskole og skolerejse: Hindsholmskolen ønsker, at eleverne i løbet af deres skoletid oplever ture/ ekskursioner i den omgivende verden. I skoleforløbet tilstræbes, at der planlægges

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

Skoleåret 2013-2014 på Nordskovens friskole.

Skoleåret 2013-2014 på Nordskovens friskole. Skoleåret 2013-2014 på Nordskovens friskole. Kære elever, forældre og ansatte. Velkommen til det nye skoleår. I denne kalender kan I orientere jer om alle årets arrangementer, ferier og fridage. I kan

Læs mere

Velkommen til Tuse- Svinninge- Udby- og Gislinge skole i Område Katrinedal.

Velkommen til Tuse- Svinninge- Udby- og Gislinge skole i Område Katrinedal. Velkommen til Tuse- Svinninge- Udby- og Gislinge skole i Område Katrinedal. Vi byder dig velkommen til dit barns nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål, der

Læs mere

Trivselspolitik for Vejlebro

Trivselspolitik for Vejlebro Indholdsfortegnelse: 1. Formål 2. Ordensregler 3. Handleplan mod mobning 4. Elever der forstyrrer undervisningen 5. Mulighed for særlige tiltag 1. Formål Trivselspolitik for Vejlebro Med trivselspolitikken

Læs mere

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse

Praktiske forhold. 1 Skolebestyrelse og skoleledelse Praktiske forhold 1. Skolebestyrelse og skoleledelse 2. Klasseforældreråd 3. Sundhedspleje 4. Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) 5. Familiehus Nord 6. Specialundervisning og inklusion 7. Skolerejser

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Mini-Spiren Nr. Lyndelse Friskole

Mini-Spiren Nr. Lyndelse Friskole Mini-Spiren Nr. Lyndelse Friskole Praktiske informationer vedr. Mini-Spiren Morgenstunden: Mødetid er senest kl. 8.00. Vi mødes i klassen, inden vi går til morgensang. Forældre må meget gerne deltage.

Læs mere

Reventlow lille Skoles ABC

Reventlow lille Skoles ABC A Anstændig påklædning: Det er besluttet af forældre, lærere og ledelse at undertøj ikke skal vises, ligesom bare maver ikke er tilladt. Vi foretrækker at du ikke har hovedbeklædning på indendørs. Afgangsprøver:

Læs mere

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens elever. Forældrerådet sidder

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser.

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. www.sct-knud.dk Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. Sct. Knuds Skole arbejder for: at give barnet de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

Velkommen i skole. Kære forældre

Velkommen i skole. Kære forældre Velkommen i skole Velkommen i skole Kære forældre Første skoledag er en milepæl i jeres barns liv. Den er nemlig en helt særlig dag, som alle børn ser frem til med stor spænding. Den første skoletid er

Læs mere

Principper(Revideret efterår 2013)

Principper(Revideret efterår 2013) Principper(Revideret efterår 2013) Principper for skole/hjem-samarbejde bestyrelsen, skolens ledelse, pædagoger og lærerne arbejder for, at skole/hjem samarbejdet har gode rammer og muligheder. 1. ns ledelse

Læs mere

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune Velkommen Basisundervisning i Rudersdal Kommune Visitering Hvis dit barn har et andet modersmål end dansk, skal tosprogskonsulenten vurdere, hvilken form for støtte i dansk som andetsprog dit barn har

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Sidste Skoledag Fredag den 27. juni er der afslutning i klasserne kl. 8.05, og kl. 10.00 er der afslutning i salen. 1. klasse spiller skuespil, og der vil være korsang og fællessang.

Læs mere

Kom indenfor. Folder til forældre

Kom indenfor. Folder til forældre Kom indenfor Folder til forældre AGERSTED FRISKOLE FORORD Denne folder er tiltænkt Agersted Friskoles forældre. Her kan du finde information om skolen, og du kan læse om forventninger, pligter og ansvar,

Læs mere

IDÈKATALOG. Ideer. Holdninger. Informationsmateriale for. forældre og klasseforældreråd

IDÈKATALOG. Ideer. Holdninger. Informationsmateriale for. forældre og klasseforældreråd Side 1 IDÈKATALOG Ideer Forventninger Muligheder Holdninger Informationsmateriale for forældre og klasseforældreråd Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING..3 2. FORVENTNINGER 3 FORVENTNINGER TIL ELEVERNE...

Læs mere

Velkommen i Hjallerup Skole

Velkommen i Hjallerup Skole Velkommen i Hjallerup Skole Skoleåret 2013/2014 Velkommen i skole I dag er en ganske særlig dag dagen hvor jeres barn starter i skole. Jeres barn tager i dag hul på et nyt og meget væsentligt kapitel i

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 10 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ Kom til koncert på søndag den den 12. marts kl. 10.00 DR-Byen Steinersymfonien Michael Skolens og Kvistgårdskolens overskoler

Læs mere

Elevhåndbog Udarbejdet

Elevhåndbog Udarbejdet Elevhåndbog Udarbejdet 01-05-2018 Indholdsfortegnelse Velkommen til Odense Privatskole... 2 Kommunikation... 2 Eleverne har altid følgende i deres taske... 2 Når eleverne er syge... 3 Når eleven skal til

Læs mere

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF

Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensregler for overbygningen på Rudolf Steiner-Skolen i Odense herunder Steiner-HF Studie- og ordensreglerne er udarbejdet i henhold til Undervisningsministeriets Bekendtgørelse BEK nr. 1077

Læs mere

kl morgensang kl Månedsfest kl kl. cafe Lørdag 15.oktober - Søndag 23. oktober Efterårsferie. Lørdag 26.

kl morgensang kl Månedsfest kl kl. cafe Lørdag 15.oktober - Søndag 23. oktober Efterårsferie. Lørdag 26. Side 1 af 5 Tilbage Ferieplan Kalender Nyheder Instrumenter Arrangementer Beskeder Kontakt Nr. 8. August 2005 Kalender Mandag 29. august Kl. 19.30 Forældremøde i 2. klasse. Onsdag 7. september Kl. 19.30

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

Reventlow Lille Skole

Reventlow Lille Skole Reventlow Lille Skole - så kan du lære det! Skolens ABC: A Anstændig påklædning: Det er besluttet af forældre, lærere og ledelse at undertøj ikke skal vises, ligesom bare maver ikke er tilladt. Vi foretrækker

Læs mere

Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. kl. 11.30 17.00, fredag dog 15.45.

Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. kl. 11.30 17.00, fredag dog 15.45. Skolens tilsyn Skolen fører tilsyn med eleverne fra 10 minutter før undervisningsstart og indtil skoledagens ophør. Skoledagens forløb: Ringetider 1. lektion 8.00-8.45 2. lektion 8.55-9.40 3. lektion 10.00-10.45

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17

Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17 Modtagelsesklasser Silkeborg Kommune 2016/17 Kære forældre Velkommen til Silkeborg Kommune. Jeres barn skal nu til at gå i dansk folkeskole. I dette lille hæfte er beskrevet nogle af de områder, hvor I

Læs mere

Velkommen I. Højslev SFO. Højslev SFO. Skolevej Højslev Tlf Tlf

Velkommen I. Højslev SFO. Højslev SFO. Skolevej Højslev Tlf Tlf Velkommen I Højslev SFO Højslev SFO Skolevej 13 7840 Højslev Tlf. 99 15 66 73 Tlf. 51 40 06 10 Kære forældre Vi vil med denne folder byde Jer velkommen til Højslev Skolefritidsordning og fortælle lidt

Læs mere

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune Trørødskolen

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune Trørødskolen Velkommen Basisundervisning i Rudersdal Kommune Trørødskolen Visitering Hvis dit barn har et andet modersmål end dansk, skal tosprogskonsulenten vurdere, hvilken form for støtte i dansk som andetsprog

Læs mere

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune Velkommen Basisundervisning i Rudersdal Kommune Visitering Hvis dit barn har et andet modersmål end dansk, skal tosprogskonsulenten vurdere, hvilken form for støtte i dansk som andetsprog dit barn har

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejde

Principper for skolehjemsamarbejde Principper for skolehjemsamarbejde Kommende børnehaveklasse Principper for skolehjemsamarbejde Forældremøde i november måned (året før). - information og gensidige forventninger (forældre/skole og fritidsordning).

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv.

Kære forældre. Et godt samarbejde mellem skolen og hjemmet er vigtigt for et godt skoleliv. Velkommen i skole Kære forældre At begynde i skole er et kæmpe skridt både for dit barn, men bestemt også for dig som forælder og der venter en ny og spændende tid. Den første skoletid er fyldt med mange

Læs mere

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner

Principper for fagfordelingen. Princip for brug af mobiltelefoner Principper for fagfordelingen Lærernes ønsker om fag og klasser danner grundlaget for fagfordelingen. Klasser og fag videreføres, med mindre særlige forhold taler imod (f. eks. andre principper). Det tilstræbes,

Læs mere

Praktisk information om Børnenes Akademi

Praktisk information om Børnenes Akademi Praktisk information om Børnenes Akademi VELKOMMEN TIL FRISKOLEN BØRNENES AKADEMI Denne pjece er en introduktion til dig som ny forældre på Børnenes Akademi. I pjecen vil vi nævne nogle af de praktiske

Læs mere

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på Forandring: At gå i skole på mellemtrinnet er en forandring i forhold til den dagligdag og de rutiner, du og dit barn har kendt til i indskolingen. En sådan ændring kan gøre dit barn usikkert i en periode.

Læs mere

Afdelingens struktur Rosendalskolen er en folkeskole med 800 elever. Skolen har i de sidste år fusioneret med Hvornum og Nordre skole, og er derfor i

Afdelingens struktur Rosendalskolen er en folkeskole med 800 elever. Skolen har i de sidste år fusioneret med Hvornum og Nordre skole, og er derfor i Afdelingens struktur Rosendalskolen er en folkeskole med 800 elever. Skolen har i de sidste år fusioneret med Hvornum og Nordre skole, og er derfor i gang med en gennemgribende udvikling og ombygning.

Læs mere

Af og pålæsning af børn Af og pålæsning af børn skal foregå fra parkeringspladsen ved hallen. Parkeringspladsen ved skolen er forbeholdt personalet.

Af og pålæsning af børn Af og pålæsning af børn skal foregå fra parkeringspladsen ved hallen. Parkeringspladsen ved skolen er forbeholdt personalet. Adfærd Kontakt Trivsel Skolen prioriterer trivselsarbejdet højt. Hovedindsatsen sker i klasserne, rækker det ikke har skolen 2 AKT vejledere, der har det som én af deres arbejdsopgaver at supplere klasseindsatsen.

Læs mere

Velkommen til Ørebroskolen

Velkommen til Ørebroskolen Velkommen til Ørebroskolen Velkommen i Engen Kære forældre til børn i Engen Velkommen til Ørebroskolen og velkommen i Engen. Med denne lille folder ønsker vi at fortælle om skolegangen i Engen. Fra skoleåret

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2013 skolekode 183008 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger både på data, som jeg

Læs mere

Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab.

Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab. VÆRDIREGELSÆT Lergravsparkens Skoles værdigrundlag og handleplan. Lergravsparkens værdigrundlag bygger på høj faglighed, tryghed og tillid, kreativitet og fællesskab. Derfor er det skolens opgave at tilrettelægge

Læs mere

Principper på Vorgod-Barde Skole

Principper på Vorgod-Barde Skole VORGOD-BARDE SKOLE Principper på Vorgod-Barde Skole OLE 1. UNDERVISNINGENS ORGANISERING Vorgod-Barde Skole har 7 klassetrin fra 0. til 6. klasse. På årgange med over 28 elever tilstræbes tolærer-ordning

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Fritidsordningen på Kolding Friskole 2013/14

Fritidsordningen på Kolding Friskole 2013/14 Fritidsordningen på Kolding Friskole 2013/14 1 RAMMER FOR SKOVKANTEN Skovkanten er en del af Kolding Friskole med skolelederen som den øverst ansvarlige. Skovkantens leder varetager i samarbejde med det

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel

at skabe respekt for det fælles læringsrum, gensidig tillid og interesse for børnenes udvikling, uddannelse og trivsel SKOLE/HJEM SAMARBEJDET: Overordnet mål: at der etableres et frugtbart, forpligtende, dialogbaseret skole/hjem-samarbejde til gavn for elevernes trivsel, udvikling og uddannelse. Målet for skole/hjem-samarbejdet

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Vi ønsker alle elever & forældre en god sommerferie og håber at sommerferien vil være fyldt med oplevelser, som vil kunne give inspiration og kræfter til det kommende skoleår.

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune Toftevangskolen

Velkommen. Basisundervisning i Rudersdal Kommune Toftevangskolen Velkommen Basisundervisning i Rudersdal Kommune Toftevangskolen Visitering Hvis dit barn har et andet modersmål end dansk, skal tosprogskonsulenten vurdere, hvilken form for støtte i dansk som andetsprog

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner

Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Bilag 46 Princip for underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen - herunder elevplaner Formål: Underretning af hjemmet om elevens udbytte af undervisningen skal sikre forældrene løbende

Læs mere