Vedtægter for Gymnasieskolernes Rektorforening Foreningen for gymnasier, studenterkurser og 2-årige hf-kurser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægter for Gymnasieskolernes Rektorforening Foreningen for gymnasier, studenterkurser og 2-årige hf-kurser"

Transkript

1 Vedtægter for Gymnasieskolernes Rektorforening Foreningen for gymnasier, studenterkurser og 2-årige hf-kurser Nuværende tekst 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Gymnasieskolernes Rektorforening (GR). Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Foreningens formål er: Forslag til ændringer/nye vedtægter (ændret/ny tekst er markeret) 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Gymnasieskolernes Rektorforening (GR). Det engelske navn for foreningen er: Danish Association of Upper Secondary Schools Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Bemærkninger Det ønskes at præcisere, hvad foreningens navn er på engelsk at fastholde og udvikle uddannelseskvaliteten i gymnasiet og hf samt at sikre en national studenter- og hf-eksamensstandard, at fastholde og udvikle den geografiske dækning af almengymnasiale og 2- årige hf uddannelsestilbud i hele landet, at fastholde og udvikle samarbejdet mellem institutioner, der udbyder stx og/eller 2-årigt hf. at fastholde og udvikle samarbejdet mellem de offentlige og de private skoler (jf. bilag: samarbejdsaftale) at formidle foreningens uddannelsespolitik ved at varetage større nationale informations- og oplysningsopgaver, at rådgive medlemmerne om spørgsmål i forbindelse med skolernes daglige drift, herunder skolernes økonomi, revision, indberetninger til Undervisningsministeriet, overenskomstforhold, personalejura, udbudsregler, IT, indkøb, efteruddannelse m.m. at fungere som skolernes koordinator/sekretariat i forbindelse med varetagelse af fælles opgaver af driftsmæssig karakter, at medvirke i fagligt og pædagogisk udviklingsarbejde inden for gymnasieog hf-området, at samarbejde med Undervisningsministeriet og andre offentlige myndigheder, samt øvrige organisationer herunder organisationer i relation til vejledningssystemet, grundskolen/folkeskolen, parallelle ungdomsuddannelser, videregående uddannelser m.fl. at opnå direkte repræsentation i råd, nævn og udvalg, som behandler forhold, der er relevante for institutioner, der udbyder stx og/eller 2-årigt hf.

2 3 Medlemmer Som medlemmer kan optages rektorer (eller tilsvarende skoleledere) fra uddannelsesinstitutioner, der udbyder stx og/eller 2-årigt hf. Stk. 2 Bestyrelsen kan beslutte, at skoler på Grønland, Færøerne og i Sydslesvig kan optages som associerede medlemmer på særlige vilkår og til nedsat kontingent. Der udfærdiges protokollat om bestyrelsens beslutninger. 3 Medlemmer Som medlemmer kan optages uddannelsesinstitutioner, der udbyder stx og/eller 2- årigt hf. Det er normalt rektor (eller tilsvarende skoleleder), der repræsenterer skolen i foreningssammenhæng. Sekretariatet skal orienteres forud, hvis en skole ved en generalforsamling i foreningen skal repræsenteres af en anden end rektor. Stk. 2 Bestyrelsen kan beslutte, at skoler på Grønland, Færøerne og i Sydslesvig kan optages som associerede medlemmer på særlige vilkår og til nedsat kontingent. Der udfærdiges protokollat om bestyrelsens beslutninger. Ændringsforlaget skyldes et ønske fra bestyrelsen om at præcisere, at det er institutionen (og ikke rektor) der er medlem og fastsætte regler for deltagelse på generalforsamlingen. 4 Generalforsamling Generalforsamlingen er foreningens øverste myndighed. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i perioden 1. november december i Danmark og indkaldes med mindst 6 ugers varsel skriftligt til medlemmerne og med angivelse af dagsorden, som mindst skal indeholde følgende punkter: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed. 3. Fremlæggelse af årsregnskabet til godkendelse. 4. Fastsættelse af medlemskontingent. 5. Valg af formand, næstformand og øvrigt bestyrelsesmedlem 6. Eventuelle forslag fra bestyrelsen eller medlemmerne. 7. Eventuelt. stk. 2 Forslag, herunder forslag til vedtægtsændringer, som medlemmerne ønsker behandlet på den ordinære generalforsamling, må være indgivet skriftligt til formanden senest 4 uger før generalforsamlingen. Medlemsforslag udsendes sammen med endelig dagsorden senest 2 uger før generalforsamlingen til medlemmerne og behandles på generalforsamlingen. Forslag til kandidater til formand, næstformand og øvrigt medlem skal være skriftligt indgivet til formanden senest 4 uger før generalforsamlingen. Listen over opstillede kandidater til formand, næstformand og øvrigt medlem udsendes sammen med den endelige dagsorden for generalforsamlingen. Valg af regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer, jf. 5, stk. 1, med hertil knyttede suppleanter skal være afholdt senest 4 uger før den ordinære generalforsamling efter samme regler som ved valg og 4 Generalforsamling

3 formand og næstformand. Valgresultatet forelægges formanden umiddelbart efter valget. Navnene på de regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer og dertil hørende suppleanter skal udsendes med den endelige dagsorden. Den endelige dagsorden med listen over regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer og suppleanter samt kandidatliste til formands- og næstformandsposterne og øvrigt medlem af bestyrelsen udsendes senest 2 uger før generalforsamlingen. stk. 3 Afgørelser af foreningspolitisk karakter træffes ved flertalsbeslutning blandt de på generalforsamlingen fremmødte medlemmer. Mellem generelforsamlingerne tegner bestyrelsen foreningen og træffer beslutninger på foreningens vegne. Ved fastsættelse af medlemskontingentets størrelse har medlemsinstitutioner kun én stemme. Sammenlagte/fusionerede institutioner har således kun én stemme. Til bindende vedtagelse af kontingentets størrelse kræves simpelt flertal. Vedrørende fælles driftsopgaver gælder reglen i 6. Vedrørende afstemning om vedtægtsændringer og foreningens opløsning gælder reglerne i 10 og 11. stk. 4 Dirigenten bestemmer formen for afstemninger. Skriftlig afstemning skal dog anvendes på begæring af bestyrelsen eller af mindst 10 medlemmer, i kontingentspørgsmål dog af repræsentanterne for mindst 3 gymnasieskoler. I tilfælde af skriftlig afstemning udpeger dirigenten 2 medlemmer til at bistå ved stemmeoptællingen. Et medlem, kan give et andet medlem eller foreningens bestyrelse fuldmagt til at stemme på fuldmagtgivers vegne på en generalforsamling. Fuldmagten skal være skriftlig og dateret. stk. 5 Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen med mindst 1 uges varsel og skal indkaldes, såfremt mindst 20 % af de stemmeberettigede medlemmer skriftligt over for formanden fremsætter anmodning herom med angivelse af dagsorden. I sidstnævnte tilfælde skal indkaldelse ske senest 2 uger efter anmodningens fremsættelse og med mindst 2 ugers varsel fra indkaldelsestidspunktet. Stk. 6 Hvis der på en ekstraordinær generalforsamling skal behandles forslag til vedtægtsændringer, skal indkaldelse til generalforsamlingen ske med overholdelse af fristerne i 4, stk. 1 og 2.

4 5 Bestyrelse stk. 1 Gymnasieskolernes Rektorforening ledes af en bestyrelse på højst 8 medlemmer. Bestyrelsen består af en formand, en næstformand og et øvrigt medlem valgt på den årlige generalforsamling for en periode af 2 år samt af 1 regionsvalgt rektor (eller tilsvarende skoleleder) fra hver region i Danmark valgt blandt rektorerne (eller tilsvarende skoleledere) i den pågældende region for 2 år. Herudover vælger hver region 1 suppleant til bestyrelsen. Valgperioderne skal - om fornødent ved lodtrækning - fastsættes således, at mindst 3 medlemmer er på valg hvert år. 5 Bestyrelse stk. 1 Gymnasieskolernes Rektorforening ledes af en bestyrelse på højst 8 medlemmer. Bestyrelsen består af en formand, en næstformand og et øvrigt medlem valgt på den årlige generalforsamling for en periode af 2 år samt af 1 regionsvalgt rektor (eller tilsvarende skoleleder) fra hver region i Danmark valgt blandt rektorerne (eller tilsvarende skoleledere) i den pågældende region for 2 år. Herudover vælger hver region 1 suppleant til bestyrelsen. Bestemmelsen om fastsættelse af valgperioden så mindst 3 medlemmer er på valg hvert år udgår som følge af ændringen i stk.3. Stk. 2 De regionsvalgte medlemmer er ansvarlige for afholdelse af valg i egen region efter reglerne beskrevet i 4, stk. 2. Valget skal annonceres i regionen, kandidater skal have mulighed for at melde sig og kandidatlister skal udsendes. Det regionsvalgte bestyrelsesmedlem, der står for afholdelse af valget, bestemmer formen for afstemning. Skriftlig afstemning skal dog anvendes hvis et medlem anmoder herom. De regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer er ansvarlige for at organisere det regionale samarbejde mellem rektorerne (eller tilsvarende skoleledere). Stk. 3 Alle foreningens medlemmer kan vælges til formand, næstformand for bestyrelsen og som det øvrige medlem af bestyrelsen. Genvalg kan finde sted for højst 3 valgperioder således, at formand, næstformand og det øvrige bestyrelsesmedlem højst kan beklæde posterne i en sammenhængende periode på 8 år. Regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer kan højst genvælges for 2 valgperioder således, at de regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer højst kan være medlemmer af bestyrelsen i en sammenhængende periode på 6 år. stk. 4 Senest 1 uge efter den ordinære generalforsamling konstituerer bestyrelsen sig, herunder med sekretær og kasserer. stk. 5 Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 5 af medlemmerne er til stede. Afgørelser træffes ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende. stk. 6 Bestyrelsen er ansvarlig for drift og ledelse af foreningens sekretariat. Bestyrelsen ansætter og afskediger en daglig leder og øvrige medarbejdere i sekretariatet og fastlægger de overordnede rammer og budget for sekretariatets virke med ansvar over for generalforsamlingen. Stk. 7 Formanden og sekretariatets daglige leder tegner foreningen. I formandens fravær tegner næstformand og mindst 3 bestyrelsesmedlemmer foreningen. Bestyrelsen udpeger foreningens repræsentanter i råd, nævn og udvalg samt nedsætter interne udvalg og arbejdsgrupper efter behov. Stk. 8 Udtræder formanden af bestyrelsen, træder næstformanden i dennes sted frem til den ordinære generalforsamling. Bestyrelsen vælger herefter en ny næstformand frem til den ordinære generalforsamling. Vælges næstformanden blandt Stk. 2 De regionsvalgte medlemmer er ansvarlige for afholdelse af valg i egen region efter reglerne beskrevet i 4, stk. 2. Valget skal annonceres i regionen, kandidater skal have mulighed for at melde sig og kandidatlister skal udsendes. Det regionsvalgte bestyrelsesmedlem, der står for afholdelse af valget, bestemmer formen for afstemning. Skriftlig afstemning skal dog anvendes hvis et medlem anmoder herom. De regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer er ansvarlige for at organisere det regionale samarbejde mellem rektorerne (eller tilsvarende skoleledere). stk. 3 Rektor (eller tilsvarende skoleleder) fra alle foreningens medlems institutioner kan vælges til formand, næstformand eller øvrigt medlem af bestyrelsen. Dog kan rektorer mv. fra associerede medlemmer jf. 3, stk. 2 ikke vælges til bestyrelsesposter. Genvalg kan finde sted for højst 3 valgperioder således, at formand, næstformand og det øvrige bestyrelsesmedlem højst kan beklæde posterne i en sammenhængende periode på 8 år. Regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer kan højst genvælges for 2 valgperioder således, at de regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer højst kan være medlemmer af bestyrelsen i en sammenhængende periode på 6 år. Ved valg til ny post kan den samlede bestyrelsesperiode højest være en sammenhængende periode på 8 år. Hvis et bestyrelsesmedlem udtræder midt i en valgperiode, indtræder den, der overtager posten for den resterende valgperiode, og 6 og 8 års reglen skal overholdes. stk. 4 Senest 1 uge efter den ordinære generalforsamling konstituerer bestyrelsen sig. Den siddende bestyrelse sidder den ordinære generalforsamling og det evt. igangværende rektormøde ud. stk. 5 Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 5 af medlemmerne er til stede. Afgørelser træffes ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme afgørende. stk. 6 Bestyrelsen er ansvarlig for drift og ledelse af foreningens sekretariat. Bestyrelsen ansætter og afskediger en daglig leder og øvrige medarbejdere i sekretariatet og fastlægger de overordnede rammer og budget for sekretariatets virke med ansvar over for generalforsamlingen. Stk. 7 Formanden og sekretariatets daglige leder tegner foreningen. I formandens fravær tegner næstformand og mindst 3 bestyrelsesmedlemmer foreningen. Bestyrelsen udpeger foreningens repræsentanter i råd, nævn og udvalg samt nedsætter interne udvalg og arbejdsgrupper efter behov. Stk. 8 Udtræder formanden af bestyrelsen, træder næstformanden i dennes Ad. Nyt stk. 3: Ændringen er et ønske fra bestyrelsen om at præcisere, at rektorer mv. fra de associerede medlemmer, der betaler nedsat kontingent ikke kan vælges til bestyrelsen og fastsætte regler for bestyrelsesperiodens længde i tilfælde af at et bestyrelsesmedlem vælges til en ny post. Ad nyt stk. 4: bestemmelsen foreslås indført af bestyrelsen for at skabe klarhed over, hvornår en nyvalgt bestyrelse tager over fra den siddende. Bestemmelsen om at der skal være sekretær og kasserer i foreningen foreslås at udgå, da sekretariatet varetager disse funktioner.

5 de regionsvalgte, indtræder den pågældendes suppleant i bestyrelsen frem til den ordinære generalforsamling. Udtræder næstformanden af bestyrelsen vælger bestyrelsen en ny næstformand. Vælges næstformanden blandt de regionsvalgte indtræder den pågældendes suppleant frem til den ordinære generalforsamling. Udtræder såvel formand som næstformand af bestyrelsen vælges en ny formand og næstformand for bestyrelsen blandt de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Den eller de regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer, der tiltræder som formand eller næstformand fungerer frem til næste generalforsamling. De valgtes suppleanter indtræder i bestyrelsen frem til generalforsamlingen. Udtræder det øvrige bestyrelsesmedlem, vælges en af de regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer i dennes sted, og den pågældendes suppleant indtræder herefter i bestyrelsen frem til den ordinære generalforsamling. Udtræder et regionsvalgt medlem af bestyrelsen, indtræder den valgte suppleant i dennes sted frem til den ordinære generalforsamling. Hvis suppleanten for et regionsvalgt bestyrelsesmedlem udtræder af bestyrelsen, foranlediger bestyrelsen, at der afholdes valg i regionen af nyt bestyrelsesmedlem, der skal fungere frem til udløbet af den igangværende valgperiode. sted frem til den ordinære generalforsamling. Bestyrelsen vælger herefter en ny næstformand frem til den ordinære generalforsamling. Vælges næstformanden blandt de regionsvalgte, indtræder den pågældendes suppleant i bestyrelsen frem til den ordinære generalforsamling. Udtræder næstformanden af bestyrelsen vælger bestyrelsen en ny næstformand. Vælges næstformanden blandt de regionsvalgte indtræder den pågældendes suppleant frem til den ordinære generalforsamling. Udtræder såvel formand som næstformand af bestyrelsen vælges en ny formand og næstformand for bestyrelsen blandt de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Den eller de regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer, der tiltræder som formand eller næstformand fungerer frem til næste generalforsamling. De valgtes suppleanter indtræder i bestyrelsen frem til generalforsamlingen. Udtræder det øvrige bestyrelsesmedlem, vælges en af de regionsvalgte bestyrelsesmedlemmer i dennes sted, og den pågældendes suppleant indtræder herefter i bestyrelsen frem til den ordinære generalforsamling. Udtræder et regionsvalgt medlem af bestyrelsen, indtræder den valgte suppleant i dennes sted frem til den ordinære generalforsamling. Hvis suppleanten for et regionsvalgt bestyrelsesmedlem udtræder af bestyrelsen, foranlediger bestyrelsen, at der afholdes valg i regionen af nyt bestyrelsesmedlem, der skal fungere frem til udløbet af den igangværende valgperiode. Hvis formand, næstformand, øvrigt bestyrelsesmedlem eller et regionsvalgt bestyrelsesmedlem opstiller til en anden post i bestyrelsen et år, hvor vedkommende ikke er på valg, skal vedkommende meddele den øvrige bestyrelse, at det nuværende mandat nedlægges på generalforsamlingen. Dette skal ske i så god tid, at der kan afholdes valg jf. bestemmelserne i 4, stk.2. i regionen eller opstilles kandidater til valg på den kommende generalforsamling. Ny bestemmelse, der skal klargøre, hvad der sker, hvis et medlem af bestyrelsen stiller op til en ny post, på et tidspunkt hvor vedkommende ikke selv er på valg. 6 (ny) Honorering af formand og næstformand Formand og næstformand honoreres med et vederlag på henholdsvis kr og kr (2009-niveau) årligt. Beløbende procentreguleres med Finansministeriets reguleringsfaktor. Ny 6 det foreslå, at indføre bestemmelse om honorar til bestyrelsesmedlemmer. Hidtil har honorering af formanden alene fremgået af budgetpræsentationen. Det foreslås, at honoreringen fremover fremgår af vedtægterne, og at der indføres bestemmelse om honorering af næstformand.

6 6 Fælles driftsopgaver Stk. 1 Foreningen kan påtage sig fælles driftsopgaver eller andre særlige opgaver.. 7 (tidligere 6) Fælles driftsopgaver 7 Hæftelse Stk. 1 For foreningens forpligtelser hæfter alene foreningens formue. 8 (tidligere 7) Hæftelse 8 Regnskab stk. 1 Foreningens regnskabsår går fra 1. januar til 31. december. Det reviderede årsregnskab udsendes til medlemmerne umiddelbart efter revisionen er afsluttet sammen med bestyrelsens kommentarer. Regnskabet godkendes på førstkommende ordinære generalforsamling. stk. 2 Foreningens regnskab revideres af en af bestyrelsen udpeget statsautoriseret revisor. 9 (tidligere 8) Regnskab 9 Medlemskontingent stk Medlemskontingentet fastsættes på generalforsamlingen, jf. 4, stk. 1. Kontingentet består af et grundbidrag pr. institution og et elevtalsafhængigt bidrag pr. institution. 2. Kontingentet opkræves umiddelbart efter den ordinære generalforsamling og skal være indbetalt inden den 31. januar. 3. I det omfang foreningens regnskabsmæssige resultat efter bestyrelsens skøn overstiger et passende konsolideringsbeløb, der årligt fastsættes ved bestyrelsens godkendelse af årsregnskabet, skal der ske tilbagebetaling af medlemskontingent til medlemmerne. Tilbagebetalingen sker forholdsmæssigt efter indbetalt samlet kontingent og ved modregning i det kommende års kontingentopkrævning. 10 (tidligere 9) Medlemskontingent 1. Medlemskontingentet fastsættes på generalforsamlingen, jf. 4, stk. 1. Kontingentet består af et grundbidrag pr. institution og et elevtalsafhængigt bidrag pr. institution. Det elevtalsafhængige bidrag skal betales i forhold til antal tilskudsudløsende årselever i året, der ligger før kontingetåret, på følgende uddannelser: Stx (alle typer for organisering, f.eks. også studenterkursus, Team Danmark og musikalsk grundkursus) hf, 2-årigt (alle typer for organisering, f.eks. hf-søfart, grøn hf, Team Danmark og Musikalsk Grundkursus) IB 2. Kontingentet opkræves umiddelbart efter den ordinære generalforsamling og skal være indbetalt inden den 31. januar. 3. I det omfang foreningens regnskabsmæssige resultat efter bestyrelsens skøn overstiger et passende konsolideringsbeløb, der årligt fastsættes ved bestyrelsens godkendelse af årsregnskabet, skal der ske tilbagebetaling af medlemskontingent Ændringen skal præcisere hvilke uddannelser, der tælles med ved opgørelse af det elevtalsafhængige bidrag.

7 til medlemmerne. Tilbagebetalingen sker forholdsmæssigt efter indbetalt samlet kontingent og ved modregning i det kommende års kontingentopkrævning. 11 (ny) Udmeldelse Udmeldelse af foreningen kan ske til en 1. januar med minimum 3 måneders varsel. Udmeldelse skal være skriftlig og sendes til sekretariatet. Det ønskes at præciser hvordan eventuel udmeldelse finder sted og indføre en bestemmelse om pligt til at give et varsel på 3 måneder. Denne bestemmelse foreslås at træde i kraft pr. 1. januar 2010 så udmeldelse kan ske uden varsel indtil 1. januar Vedtægtsændringer stk. 1 Ændring af foreningens vedtægter kan vedtages af generalforsamlingen, når mindst 2/3 af de afgivne stemmer er afgivet for de foreslåede vedtægtsændringer. 12 (tidligere 10) Vedtægtsændringer stk. 2 Forslag til vedtægtsændringer fra bestyrelse eller fra medlemmer skal udsendes i overensstemmelse med de i 4 stk. 1 og 2 anførte frister 11 Foreningens opløsning stk. 1 Foreningen kan kun opløses, når spørgsmålet har været behandlet på en generalforsamling, der er indkaldt med foreningens opløsning på dagsordenen, og når mindst 75% af de stemmeberettigede medlemmer ved en efterfølgende urafstemning 13 (tidligere 11) Foreningens opløsning

8 12 stemmer for foreningens opløsning. Stk. 2 Forslag om foreningens opløsning skal samtidig indeholde bestemmelser om anvendelse af foreningens formue. Ikrafttrædelsesbestemmelser Stk. 1 Vedtægterne er vedtaget på den stiftende generalforsamling den 30. august (tidligere 12) Ikrafttrædelsesbestemmelser Stk. 1 Vedtægterne er vedtaget på den stiftende generalforsamling den 30. august Stk. 2 Disse vedtægter træder i kraft fra og med den første ordinære generalforsamling i Gymnasieskolernes Rektorforening den 23. november Stk. 3 Vedtægterne er ændret på generalforsamlinger den 27. september 2006,og den 10. maj Ændringerne er trådt i kraft umiddelbart efter generalforsamlingerne Stk. 2 Disse vedtægter træder i kraft fra og med den første ordinære generalforsamling i Gymnasieskolernes Rektorforening den 23. november Stk. 3 Vedtægterne er ændret på generalforsamlinger den 27. september 2006,den 10. maj 2007 og den 25. november Ændringerne er trådt i kraft umiddelbart efter generalforsamlingerne, dog træder ny 11 om udmeldelse først i kraft pr. 1. januar Konsekvensændring hvis ændringsforslag vedtages Bilag: Samarbejdsaftale mellem Gymnasieskolernes Rektorforening og Foreningen af private Gymnasier, studenterkurser og 2-årige hfkurser

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Maj 2016 Vedtægter for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne. Foreningens hjemsted er København. Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

Vedtægter for Danske HF & VUC

Vedtægter for Danske HF & VUC Vedtægter for Danske HF & VUC 1 Foreningens navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Danske HF & VUC. Stk. 2. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Stk. 1. Danske HF & VUC har til formål at skabe

Læs mere

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening J.nr.: 05-63398 Vedtægter Odense Glasværks Støtteforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Odense Glasværks Støtteforening. 1.2. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Foreningens

Læs mere

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen

UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen & UUUC og UU47 Lederforsamlingen To foreninger som knytter Danmarks UU centre sammen Formålet med de to foreninger er at skabe klarhed mellem UU-ledernes politiske arbejde i Lederforsamlingen af de 47

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG VEDTÆGTER FOR FORENINGEN DEN GULE BYGNING I VILDBJERG - 1 - 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Den Gule Bygning i Vildbjerg. Dens hjemsted er Herning Kommune. Foreningen er oprettet ved

Læs mere

Vedtægter for biografforeningen DAGMAR

Vedtægter for biografforeningen DAGMAR Vedtægter for biografforeningen DAGMAR 1 Navn Stk1. Foreningens navn er Biografforeningen DAGMAR, Ribe Foreningens hjemsted er Ribe Biograf, 6760 Ribe 2 Formål Foreningens formål er: At give børn, unge

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted

Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Turismefremme Foreningens hjemsted er formandens virksomhedsadresse, eller der hvor foreningens sekretariat er beliggende. Formanden

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

1. KREDS Københavns Ejendomsmæglerforening

1. KREDS Københavns Ejendomsmæglerforening Dansk Ejendomsmæglerforening V E D T Æ G T E R for 1. KREDS Københavns Ejendomsmæglerforening 1 Navn, hjemsted og formål Stk. 1 Foreningens navn er Dansk Ejendomsmæglerforenings 1. kreds, København Stk.

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Advokat Christian Gregersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176449 18. december 2017 VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 1. NAVN 1.1

Læs mere

Vedtægter for foreningen STATIONEN

Vedtægter for foreningen STATIONEN Vedtægter for foreningen STATIONEN 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Stationen Dens hjemsted er Aulum i Herning Kommune. Foreningens er oprettet ved en stiftende generalforsamling den

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale. Stk. 2

Læs mere

Vedtægter for Aars Vand

Vedtægter for Aars Vand Vedtægter for Aars Vand NAVN OG HJEMSTED: Selskabets navn er Aars Vand. 1 Selskabets hjemsted er Vesthimmerlands Kommune 2 FORMÅL: Selskabets formål er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Agerbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Varde Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR GYRSTINGE VANDVÆRK Selskabet, der er stiftet i 1907, er et andelsselskab, hvis navn er Gyrstinge Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Ringsted Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening VEDTÆGTER for Ikast Biografforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Ikast Biografforening, og dens hjemsted er Ikast Brande Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at drive biograf

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TÅRS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR TÅRS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR TÅRS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Tårs Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er i

Læs mere

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København.

1 stk. 1 Foreningens navn er pr. 1/ Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København, i daglig tale UNF København. Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, København Senest opdateret 10. marts 2018 Kapitel 1: Generelt Side 1 af 10 1 Foreningens navn er pr. 1/3 2003, København, i daglig tale UNF København.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN ITMV

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN ITMV Foreningen ITMV blev etableret ved stiftende generalforsamling VEDTÆGTER FOR FORENINGEN ITMV 1 NAVN, HJEMSTED MV. 1.1. Foreningens navn er I Tråd Med Verden, forkortet ITMV 1.2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

VEDTÆGTER DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD)

VEDTÆGTER DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) VEDTÆGTER for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) Vedtaget på generalforsamlingen den xx.xx.2009. 1. Navn Foreningens navn er Danish Software Testing Board (DSTB). 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for RUCalumne

Vedtægter for RUCalumne Vedtægter for RUCalumne DATO/REFERENCE 13. oktober 2015 Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er RUCalumne The Alumni Society of Roskilde University. Foreningens hjemsted er Roskilde Universitet

Læs mere

Vedtægter. for Lihme Vandværk a.m.b.a. Oprettet 1939

Vedtægter. for Lihme Vandværk a.m.b.a. Oprettet 1939 Vedtægter for Lihme Vandværk a.m.b.a. Oprettet 1939 www.lihmevand.dk mail@lihmevand.dk Vedtægter For Lihme Vandværk a.m.b.a Navn og hjemsted 1 Selskabet, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis

Læs mere

Vedtægter for Øster Vedsted Fællesråd

Vedtægter for Øster Vedsted Fællesråd Vedtægter for Øster Vedsted Fællesråd 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Øster Vedsted Fællesråd (forkortet ØVF) Stk. 2. Foreningens hjemsted er Esbjerg kommune 2 Formål Stk. 1. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster,

Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster, Vedtægter for Sammen om Lolland- Falster, 19.12.2016 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Sammen om Lolland-Falster. Foreningens hjemsted er Lolland og Guldborgsund Kommuner. 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig.

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Navn, hjemsted, formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken, og hjemstedet er Ringkøbing- Skjern kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER. for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD)

VEDTÆGTER. for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) VEDTÆGTER for DSTB (DANISH SOFTWARE TESTING BOARD) Vedtaget på generalforsamlingen den 05.10.2009. Seneste ændring vedtaget på generalforsamlingen den 21.11.2013 VERSION 1.3 SIDE 1 AF 5 1. Navn Foreningens

Læs mere

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Midtjyllands EU-kontor subsidiært Central Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Viborg. Formål 2 Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GREVE LANDSBY VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GREVE LANDSBY VANDVÆRK 2004 VEDTÆGTER FOR GREVE LANDSBY VANDVÆRK Lillegade 11, 2670 Greve 1 1 navn og hjemsted Selskabet, der er stiftet 19. februar 1937, er et andelsselskab, hvis navn er Greve Landsby Vandværk Selskabet har

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GIVE VANDVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR GIVE VANDVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR GIVE VANDVÆRK A.M.B.A. 1 Selskabet, der er stiftet den 1. januar 2010, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Give Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Vejle Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Fransklærerforeningen

Vedtægter for Fransklærerforeningen Vedtægter for Fransklærerforeningen 1 Navn Foreningens navn er "Fransklærerforeningen" (Association des Professeurs de français du Danemark). 2 Formål Foreningens formål er at tjene undervisningen i fransk.

Læs mere

Vedtægter. for Hundslund Vandværk a.m.b.a.

Vedtægter. for Hundslund Vandværk a.m.b.a. Vedtægter for Hundslund Vandværk a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR HUNDSLUND VANDVÆRK a.m.b.a. 4 medlemmernes rettigheder Selskabets medlemmer har ret til at blive forsynet med vand på de vilkår, der er fastsat i

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLIND VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR KOLIND VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR KOLIND VANDVÆRK A.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Kolind Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Syddjurs Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TUNE VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR TUNE VANDVÆRK a.m.b.a. FORSLAG TIL VEDTÆGTER MED ÆNDRING AF 8 STK 3 TIL VEDTAGELSE PÅ EKSTRAORDINÆR GENERALFORSMALING DEN 17/6 2015 PÅ TUNE VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR TUNE VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet, der er stiftet den 5. november

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Ans Vandværk a.m.b.a.

Vedtægter for Ans Vandværk a.m.b.a. Vedtægter for Ans Vandværk a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er: Ans Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Ans By, Silkeborg Kommune. 2 Formål Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LEGEBRANCHEN LEG

VEDTÆGTER FOR LEGEBRANCHEN LEG VEDTÆGTER FOR LEGEBRANCHEN LEG 1 Foreningens navn er Legebranchen LEG. Foreningens engelske navn er The Danish Association of Play (DAP). Foreningens hjemsted er København. 2 Formål LEG består af ansvarlige

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Vandværk

Vedtægter for Blovstrød Vandværk Vedtægter for Blovstrød Vandværk 1 Selskabet, der er stiftet den 15. juni 1914, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er: Blovstrød Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Allerød Kommune.

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NØRRE ALSLEV VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR NØRRE ALSLEV VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR NØRRE ALSLEV VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet, der er stiftet som interessentskab den 6. januar 1914, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Nørre Alslev Vandværk A.m.b.a. Selskabet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR VRADS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vrads Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Silkeborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK Selskabet, der er stiftet den 22. november 1938, er et andelsselskab, hvis navn er Øster lindet Vandværk. Selskabet har hjemsted i Vejen Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SØNDERLEV VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR SØNDERLEV VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR SØNDERLEV VANDVÆRK A.m.b.a. 1 Selskabet, der er stiftet den 1/1-2009, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Sønderlev Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring

Læs mere

Forslag Gældende vedtægter (uddrag)

Forslag Gældende vedtægter (uddrag) Forslag Gældende vedtægter (uddrag) Forslag til ændring Begrundelse 1. 1 Navn, stiftelse og hjemsted 1 Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Praktisk Økologi. Det internationale

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer VEDTÆGTER for Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vinderød Skov Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt.

Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand. Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. Forslag til vedtægtsændringer. Vedtægter for Personaleforeningen i Alm. Brand Første forslag er, at ændre DFL til Forsikringsforbundet i de paragraffer, hvor det er nævnt. 1 Foreningens navn er Personaleforeningen

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Vedtægter. For Nimtofte Vandværk A.m.b.a. CVR nummer

Vedtægter. For Nimtofte Vandværk A.m.b.a. CVR nummer Vedtægter For Nimtofte Vandværk A.m.b.a CVR nummer 34775702 Stiftet den 1 januar 2013 1 VEDTÆGTER FOR NIMTOFTE VANDVÆRK A.m.b.a. 1 navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Ollerup Vandværk

Vedtægter for Ollerup Vandværk Vedtægter for Ollerup Vandværk Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 14. august 1935, er et andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a.), hvis navn er Ollerup Vandværk. Selskabet har hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr

VEDTÆGTER. Foreningen Dansif CVR nr VEDTÆGTER for Foreningen Dansif CVR nr. 33 63 63 85 Side 2 af 7 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Dansif. 1.2 Dansif er en frivillig forening. 1.3 Foreningens hjemsted er Region Hovedstaden. 2

Læs mere

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd

Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd Det Frivillige Kulturelle Samråd Vedtægter for Det Frivillige Kulturelle Samråd 1 Navn Stk. 1 Det Frivillige Kulturelle Samråd (FKS). FKS hjemsted er formandens eller sekretariatets adresse. 2 Formål Stk.

Læs mere

Vedtægter for Andelsselskabet Kelstrup Strand Vandværk

Vedtægter for Andelsselskabet Kelstrup Strand Vandværk Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab, hvis navn er. Selskabet har hjemsted i Haderslev Kommune. 1 2 Formål Selskabets formål er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende vandforsyningslov

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Jægerspris Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Frederikssund Kommune. 1 FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR KYNDELØSE VANDVÆRK a.m.b.a. 1. Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Kyndeløse Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Lejre Kommune. 2 Formål

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund Forslag til vedtægtsændringer for Skødstrup Sogns Jagtforening under Danmarks Jægerforbund Side 1 af 6 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skødstrup Sogns Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STAVTRUP VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR STAVTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR STAVTRUP VANDVÆRK a.m.b.a. 1. navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Stavtrup Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Stavtrup 8260 Viby J. -

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at:

Foreningen har til formål at virke for alle forhold af relevans for danske svømmebade, herunder at: Dansk Svømmebadsteknisk Forening Vedtægter 1. Navn Foreningens navn er Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Over for udlandet benævnes foreningen Danish Association for the Technology of Swimming Pools og

Læs mere

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn

VEDTÆGTER. Foreningen Afsavn VEDTÆGTER Foreningen Afsavn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er: Stk. 2. Foreningens hjemsted er: Foreningen Afsavn 8300 Odder 2. foreningens formål: Stk.1 a) At tilbyde støtte, vejledning

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde

Vedtægter for. Foreningen Visit Roskilde Vedtægter for Foreningen Visit Roskilde 1 NAVN OG HJEMSTED: Foreningens navn er Visit Roskilde. Foreningens hjemsted er Roskilde Kommune. 2 FORMÅL: Foreningens har til formål at fremme turisterhvervet

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR GILLELEJE VANDVÆRK A.M.B.A. Navn og hjemsted 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gilleleje Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Gribskov Kommune. Formål

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TORSTED VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR TORSTED VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR TORSTED VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Torsted Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Horsens kommune. 1 2 Formål Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Rubjerg Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring Kommune. formål 2 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen 3PDK

VEDTÆGTER for foreningen 3PDK VEDTÆGTER for foreningen 3PDK (Binavn: De 3 principper i Danmark og 3p i Danmark) 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er 3PDK. Foreningen er en non-profit organisation. Foreningen bruger ligeledes binavnene

Læs mere

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen

Vedtægter for Grindsted. Foreningens navn. Foreningens formål. Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted. Vedtægter for foreningen Vedtægter for Grindsted Vedtægter for Singlerock Cafe, Grindsted [ Vedtægter for foreningen Foreningens navn 1. Foreningens navn er Single Rock Cafe Grindsted. Foreningen er hjemmehørende i Billund kommune.

Læs mere

Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a.

Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a. Vedtægter for Glumsø Vandværk A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Glumsø Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Næstved Kommune. 2 - Formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØSTBIRK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR ØSTBIRK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR ØSTBIRK VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Østbirk Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Horsens Kommune. formål 2 Selskabets formål

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

Standardvedtægter andelsselskab

Standardvedtægter andelsselskab Standardvedtægter andelsselskab Vedtægter for 1 Selskabet, der er stiftet den, er et andelsselskab, hvis navn er Selskabet har hjemsted i Kommune. 2 Formål Selskabets formål er i overensstemmelse med den

Læs mere

Roskilde Basketball Club

Roskilde Basketball Club Roskilde Basketball Club Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Basketball Club. Dens hjemsted er Roskilde Kommune. Klubben er stiftet den 8. april 1968. 2 Formål Klubbens formål er at

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Lime Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Syddjurs Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er i

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Ndr. Hvam Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Silkeborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 09/10 2015 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby, i daglig tale. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter for Galten Vandværk

Vedtægter for Galten Vandværk 1 Navn og hjemsted Vedtægter for Galten Vandværk Selskabet, der er stiftet den 6. maj 1929, er et andelsselskab ved navn Galten Vandværk. Selskabet har hjemsted i Skanderborg kommune. 2 Formål Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER. GØRLEV VANDFORSYNING A.m.b.a.

VEDTÆGTER. GØRLEV VANDFORSYNING A.m.b.a. VEDTÆGTER GØRLEV VANDFORSYNING A.m.b.a. Navn og hjemsted 1 Selskabet, der er stiftet den 27. januar 1909, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Gørlev Vandforsyning A.m.b.a. Selskabet

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus

Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Vedtægter for Foreningen Glostrup Kulturhus Som vedtaget den 25/2 2016 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Foreningen Glostrup Kulturhus. Stk. 2: Foreningen Glostrup Kulturhus har hjemsted i

Læs mere

Vedtægter for Danske Naturister København

Vedtægter for Danske Naturister København Vedtægter for Danske Naturister København Revideret 5.03.2006 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Naturister København, forkortet DN-KBH. Foreningens hjemsted er København Kommune. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for. Kommentarer. 1. Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er. 1.2 Foreningens hjemsted er

Vedtægter for. Kommentarer. 1. Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er. 1.2 Foreningens hjemsted er Vedtægter for Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er 1.2 Foreningens hjemsted er 1.3 Foreningen er tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund. 2. Formål 2.1 Foreningens primære formål er at forestå

Læs mere

Vedtægter for. Fårevejle St. By s Vandværk AMBA

Vedtægter for. Fårevejle St. By s Vandværk AMBA Vedtægter for Fårevejle St. By s Vandværk AMBA 1 Selskabet, der er stiftet den 15. januar 1958 er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Fårevejle St. By s Vandværk AMBA Selskabet har hjemsted

Læs mere