Referat for RAR Vestjyllands møde den 30. marts 2015, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for RAR Vestjyllands møde den 30. marts 2015, kl"

Transkript

1 Referat for RAR Vestjyllands møde den 30. marts 2015, kl Temadrøftelse fra kl 13.30: Arbejdsmarkedet og beskæftigelsesindsatsen i Vestjylland (ca. 1 time) Kort mundligt oplæg fra sekretariatet. Derefter drøftelse af væsentlige udfordringer på arbejdsmarkedet. Hos Jobcenter Herning: JobcenterCampus bygningen, Godsbanevej 1a

2 2 Dagsorden: spunkter: 0. Udpegning af tilforordnede Referater Dagsorden Opfølgning konstitueringsmødet Rådets Forretningsorden Kommissorium for Formandskabet Kommissorium for Sagsbehandlingsudvalget Rådets årshjul Rådets Pressekontakt Oplæg til arbejde med en strategi og udviklingsplan for RAR Vestjylland Aktuelle analyser og regionale initiativer Godkendelse af Positivlisten vedrørende regional uddannelsespulje Orienteringspunkter: 5.2 Præsentation af rapporten: Status på og perspektiver i reformerne på beskæftigelsesområdet Nøgletal for RAR Vestjylland Implementering af reformer Status vedrørende beskæftigelsesreformen Status på kontanthjælpsreformen Status vedrørende førtidspensions og fleksjobreformen Status vedrørende sygedagpengereformen Orientering om Ekspertudvalgets anbefalinger til udredning af den aktive beskæftigelsesindsats (fase 2) Orientering om regeringsudspillet: Alle skal bidrage flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse Faste orienteringspunkter Status på varslings og arbejdsfordelingssager Status på sager vedrørende udenlandsk arbejdskraft Eventuelt

3 3 0. Udpegning af tilforordnede Der ønskes en godkendelse af de tilforordnede, der er udpeget til Rådet således, at disse kan deltage på mødet. Formandskabet indstiller, at RAR godkender de indstillede. På RAR s konstituerende møde den 26. januar 2015 besluttede Rådet, at bede Vækstforum, VEU centrene (Midtvest og Midtøst) og de videregående uddannelsesinstitutioner om at indstille i alt 3 tilforordnede til RAR Vestjylland. I skemaet nedenfor fremgår det, hvilke personer, der er indstillet til at være tilforordnet i RAR Vestjylland og hvem fra RAR Vestjylland, der er udpeget til at være tilforordnet i andre fora. Tilforordnede RAR Vestjylland I rådet Fra rådet Vækstforum Kirsten Holmgaard (dir. John Hermansen Mercantec) VEU Centre VEU Midtvest, Per Rahbek/ VEU Midtøst, Steen Würtz * Uddannelsesinstitutioner Erhvervsakademi Midtvest Henriette Hauge Slebsager Kompetenceråd John Hermansen Claus Clavilla *VEU centrene deler pladsen således, at VEU Midtvest har pladsen de første to år, hvorefter VEU Midtøst overtager pladsen de efterfølgende to år. Rådet skal beslutte, hvorvidt de indstillede kan godkendes. Der er ingen bilag til dette punkt. en følges de indstillede godkendes som tilforordnede.

4 4 1. Referater Referater af forudgående RAR møde samt referat af Formandskabsmødet vil fremover være på RAR s dagsorden til orientering. Formandskabet indstiller, at RAR tager referaterne fra hhv. det konstituerende møde den 26. januar og Formandskabsmødet den 4. marts til efterretning. Referat af Rådets konstituerende møde den 26. januar 2015 er tidligere sendt til Rådets medlemmer til kommentering og efterfølgende godkendt af formandskabet på mail. Jævnfør forretningsordenen godkendes referater fremover i forlængelse af hvert punkt på dagsordenen, således at referatet som helhed er godkendt, når mødet afsluttes. Rådets Formandskab har holdt møde den 4. marts Referater fra begge møder er vedlagt som bilag. 1.1 Referat af Rådets konstituerende møde den 26. januar Referat af Formandskabsmødet den 4. marts 2015 Referaterne tages til efterretning.

5 5 2. Dagsorden Rådet godkender dagsordenen som et fast punkt 2. Formandskabet indstiller, at RAR godkender dagsordenen. Rådets Formandskab har holdt møde den 4. marts 2015, hvor man bl.a. blev enige om denne dagsorden til Rådets møde den 30. marts Sekretariatet har herefter udarbejdet en kommenterede dagsorden. Der er ingen bilag til dette punkt. Dagsordenen godkendes jf. indstillingen.

6 6 3. Opfølgning konstitueringsmødet 3.1 Rådets Forretningsorden : På RAR mødet 26. januar 2015 kommenterede Rådet et udkast til Forretningsorden. Disse kommentarer samt yderligere præciseringer fra Formandskabet er nu indarbejdet til Rådets godkendelse. Formandskabet indstiller, at Rådet godkender den tilrettede Forretningsorden. På det konstituerende møde blev Rådet forelagt et udkast til en forretningsorden, som Rådet foreløbig tiltrådte med følgende justeringer: At repræsentanter for baglandenes sekretariater kan overvære RAR møderne. At Rådets formand automatisk har en plads i Vækstforum såfremt en sådan stilles til rådighed for Rådet. At Formandskabet kan udvides med flere medlemmer i forbindelse med strategidrøftelser. På Formandskabsmødet den 4. marts præciserede Formandskabet følgende: Formandskabet kan udvides med yderligere medlemmer i forbindelse med eksempelvis forberedelse af strategiske drøftelser i RAR. 13 materialet sendes senest 7 dage før mødet. På baggrund af disse kommentarer er Forretningsordenen tilrettet til Rådets endelige godkendelse. Når Rådet er kommet rigtigt i gang, kan det tages op til drøftelse, hvorvidt der skal ændres på Rådets forretningsorden, der ligeledes til enhver tid kan tages op til revision og eventuel ændring. Forretningsordenen dateret 30. marts 2015 lægges herefter op på RAR Nordjyllands hjemmeside. 3.1 Revideret udkast til Forretningsorden. Forretningsordenen godkendes som indstillet.

7 7 3.2 Kommissorium for Formandskabet : På RAR mødet 26. januar 2015 blev der nedsat et Formandskab. Rådet besluttede, at sekretariatet skulle udarbejde udkast til kommissorium for Formandskabet. Formandskabet har kommenteret udkastet. Kommentarerne er nu indarbejdet til Rådets godkendelse. Formandskabet indstiller, at - Rådet godkender Kommissoriet, som det ses i bilag Kommissoriet dateret 30. marts 2015 lægges op på RAR Vestjyllands hjemmeside. På det konstituerende møde besluttede Rådet, at sekretariatet skulle udarbejde et udkast til kommissorium for Formandskabet. Formandskabets væsentligste opgaver er: - Dagsorden Rådsmøder o Udarbejde forslag til dagsordenen for og forberede rådsmøderne i samarbejde med arbejdsmarkedskontoret - Strategi o Forberede Rådets strategidrøftelser. De konkrete strategidrøftelser foregår på Rådsmøderne. - Sagsbehandling o Godkendelse af arbejdsfordelinger over 13 ugers varighed inden for 12 måneder. o Håndtering af sager vedrørende varsling af afskedigelser af større omfang og godkendelse af indsatsplan i forbindelse med varsling af afskedigelser af større omfang (varslingspuljeansøgning) - Hastesager o Træffe beslutninger og afgørelser i sager, som efter formandens vurdering ikke kan afvente det kommende møde i Arbejdsmarkedsrådet. - Kontakt til eksterne samarbejdspartnere o Indkalde til og forberede møder med eksterne samarbejdspartnere Vækstforum/Regionsrådet, VEU centerråd, regionens A kasser og eventuelt andre RAR m.v. På Formandskabsmødet den 4. marts ønskede Formandskabet følgende kommentarer indarbejdet:

8 8 Der er ikke suppleanter for medlemmerne af Formandskabet. Mødet gennemføres ved ét afbud. Mødetidspunkt ændres, hvis der er afbud fra to. Er det ikke muligt at samle to, udarbejdes dagsordenen til rådsmødet i et samarbejde mellem formand og sekretariat. Denne vil blive sendt til kommentering i formandskabet. Vedr. Kontakt til eksterne: RAR Vestjylland ændres til Øvrige RAR. I forbindelse med Formandskabsmøder udarbejdes et kort beslutningsreferat. Dagsorden til Formandskabsmøder sendes kun til Formandskabet. Referater tilgår Rådet og baglande i forbindelse med udsendelse af Rådets dagsorden. Dagsorden laves på en side resten er bilag. Der tages udgangspunkt i de opgaver, der ligger i Formandskabets kommissorium. Sagsbehandling i Formandskabet kan foregå elektronisk, såfremt sagen kræver hurtigere sagsbehandling, end det er muligt at mødes til. Med disse kommentarer indarbejdet, fremlægges Kommissorium for Formandskabet i RAR Vestjylland til godkendelse. 3.2 Udkast til Formandskabets Kommissorium. Kommissoriet godkendes som indstillet. 3.3 Kommissorium for Sagsbehandlingsudvalget På RAR mødet 26. januar 2015 blev der nedsat et Sagsbehandlingsudvalg. Rådet besluttede, at sekretariatet skulle udarbejde udkast til kommissorium for Sagsbehandlingsudvalget. Formandskabet har kommenteret udkastet. Kommentarerne er nu indarbejdet til Rådets godkendelse. Formandskabet indstiller, at Rådet - Godkender kommissoriet, som det ses i bilag Godkender, at oplysninger om Sagsbehandlingsudvalget herunder medlemmer og Kommissorium dateret 30. marts 2015 lægges på RAR Vestjyllands hjemmeside. På RAR mødet den 26. januar 2015 blev det besluttet at nedsætte et Sagsbehandlingsudvalg med en repræsentant fra arbejdsgiverne, en fra Kommunerne, en fra lønmodtagerne og en fra DH. Sagsbehandlingsudvalget består af Tove Kjeldsen fra DA, Bent Brodersen fra Kommunerne, Ryan Poulsen, LO og Ole Johnsen fra DH.

9 9 Det blev besluttet, at sekretariatet udarbejder et udkast til kommissorium for Sagsbehandlingsudvalget til næste møde, hvor der også udpeges medlemmer til udvalget. De væsentligste opgaver for udvalget er: Høringer om arbejds og opholdstilladelse til 3. lands statsborgere Godkendelse af arbejdssteder til samfundstjeneste Nyttejob m.v. Da nogle af disse sager har korte tidsfrister for behandling, er det afgørende, at der ud over fysiske møder i udvalget aftales principper for elektroniske høringer i udvalget. Herværende udkast til kommissorium er inspireret af kommissorier for tidligere sagsbehandlings / forvaltningsudvalg i de regionale beskæftigelsesråd (RBR). Sagsbehandlingsudvalget vil hurtigst muligt blive inviteret til et intromøde, hvor lovgivningen og opgaverne vil blive gennemgået. 3.3 Udkast til Kommissorium for Sagsbehandlingsudvalget Kommissoriet godkendes som indstillet. Det bemærkes, at de politiske drøftelser fortsat er hjemmehørende i Rådet. 3.4 Rådets årshjul : Revideret årshjul fremlægges til godkendelse. Formandskabet indstiller, at Rådet godkender årshjulet for Årshjulet er i vedlagte bilag revideret og udbygget. Årshjulet er en dynamisk model, der løbende kan revideres efter Rådets ønsker. Omdrejningspunktet for årshjulet er Rådets mødedatoer, strategiarbejdet og positivlisten. Mødedatoer for RAR Vestjylland i 2015 er: - 30 marts kl maj kl august kl (strategiseminar) oktober kl

10 Årshjul med mødedatoer Årshjulet godkendes som indstillet med følgende bemærkninger: - Til mødet i maj ønskes positivlisten sat på til drøftelse. 3.5 Rådets Pressekontakt Rådet skal vedtage en proces for udsendelse af pressemeddelelser. Formandskabet indstiller, at Rådet godkender den beskrevne proces for og form på pressekontakt. For RAR Vestjylland er der allerede udsendt to pressemeddelelser en vedr. konstitueringen og en vedr. ledighedstal for januar. Begge er vedlagt som bilag. Proces og form pressemeddelelser fra Rådet: Efter hvert møde i RAR Vestjylland udsendes en pressemeddelelse med fokus på aktuelle emner fra mødet. Indhold af disse pressemeddelelser drøftes på Formandskabsmødet forud for Rådsmødet, så sekretariatet kan udarbejde et udkast, der kan præsenteres og godkendes på Rådsmødet. Proces og form pressemeddelelser ledighedstal: Der kommer nye ledighedstal en gang om måneden. Når tallene er frigivet udarbejder sekretariatet en pressemeddelelse med samme form og indhold som den vedlagte. Formanden giver en udtalelse, der skrives ind. Pressemeddelelser sendes til lokale aviser samt P4 Midtvest og TV 2 Midtvest. RAR, suppleanter og baglande modtager altid de pressemeddelelser, der udsendes Udsendt pressemeddelelse vedr. konstituerende møde Udsendt pressemeddelelse vedr. ledighed, beskæftigelse mv. en følges, således at den beskrevne form og proces godkendes.

11 11 4. Oplæg til arbejde med en strategi og udviklingsplan for RAR Vestjylland : Processen for udarbejdelse af strategi for RAR Vestjylland vil være et fast punkt på Rådets dagsorden. Formandskabet indstiller, at Rådet godkender proces for strategiarbejdet. Som ramme for arbejdet i RAR Vestjylland i de kommende år, lægges der op til, at Rådet i 2015 udarbejder en strategi. Strategien skal præcisere, hvilke indsatsområder RAR Vestjylland vil have fokus på, og hvordan man ønsker at arbejde med disse. Proces, form og indhold vil løbende blive tilpasset, hvorfor strategiarbejdet har en fast plads på Rådets dagsorden. Strategiarbejdet foreslås igangsat efter følgende model: marts: indledende temadrøftelse om beskæftigelsespolitiske udfordringer samt godkendelse af procesplan maj: Indledende drøftelse af temaer til strategiseminaret samt udpegning af medlemmer til arbejdsgruppe til planlægning af strategiseminaret (formandskabet indgår) august: strategiseminar med det formål, at der udpeges temaer, indsatsområder og planer for arbejdet oktober: Rådet drøfter og godkender sekretariatets sammenskrivning af strategi på baggrund af input fra seminaret. Strategien vil også efter godkendelsen i oktober 2015 være et fast tema på Rådets møder med dels en status på indsatsområderne og dels en drøftelse af nye initiativer. Der er vedlagt et udkast til strategiseminar. Dette skal udelukkende betragtes som inspiration, da program og indhold fastlægges af den strategigruppe, som Rådet udpeger Oplæg til strategiseminar en følges således at processen for strategiarbejdet godkendes. Udover Rådets medlemmer samt tilforordnede inviteres suppleanter og en repræsentant fra hver af de tre baglande til at deltage i strategiseminaret den august.

12 12 Øvrige mødedeltagere, oplægsholdere m.m. kan inviteres, såfremt det findes relevant. Der nedsættes en strategigruppe til planlægning af seminaret på mødet i maj.

13 13 5. Aktuelle analyser og regionale initiativer 5.1 Godkendelse af Positivlisten vedrørende regional uddannelsespulje RAR skal drøfte og godkende en regional positivliste med konkrete kurser. Listen består af korte, erhvervsrettede kurser, som jobcentrene kan bevilge midler til fra den regionale uddannelsespulje til opkvalificering af ledige. Uddannelsespuljen er meldt ud til jobcentrene efter objektive kriterier. Puljen i Vestjylland er på kr Listen revideres halvårligt, og den aktuelle liste får gyldighed fra 1. april 2015 til 30. september Formandskabet indstiller, at Rådet drøfter udkastet til listen med kurser (bilag 5.1.1), og at Rådet overvejer, om listen kan målrettes yderligere. Vi foreslår, at Rådet behandler punktet ud fra følgende spørgsmål: a. Vurderer I, at de stillingsbetegnelser, I prioriterede på forrige møde, er dækket ind med de kurser, der er på listen? b. Vurderer I, at de kriterier, vi har lagt til grund for at afgrænse og målrette de indkomne forslag, er rimelige? c. Er der kurser, der åbenlyst ikke bør være på listen? d. Er der kurser, I undrer jer over ikke er med? Det indstilles på den baggrund, at listen godkendes. Formandskabet indstiller endvidere, at de supplerende forslag (bilag 5.1.2), der er indkommet til høringen, inddrages og vurderes, når listen skal revideres næste gang. Det foreslås, at sekretariatet kan justere listen, såfremt det viser sig, at der er kurser, som ved en åbenbar fejl ikke er kommet med. Positivlisten er Rådets mulighed for at fremhæve opkvalificerende kurser inden for særlige områder, hvor der er forventninger om mange jobåbninger. Jobcentrene kan få højere refusion på udgifter til uddannelse, hvis de bevilger kurser, der er opført på positivlisten. Det skal understreges, at jobcentrene også kan bevilge kurser uden for listen. På mødet den 26. januar besluttede RAR Vestjylland, hvilke stillingsbetegnelser, der skulle danne grundlag for den regionale positivliste. Rådet prioriterede 49 stillingsbetegnelser, hvor man vurderede, at der ville være mange jobåbninger, og hvor man vurderede, at ledige med et kort, erhvervsrettet kursus kunne styrke muligheden for job. Sekretariatet har siden haft de prioriterede stillingsbetegnelser i høring hos uddannelsesinstitutioner, a kasser, jobcentre og arbejdsgiver/ brancheorganisationer for at få forslag til relevante korte, erhvervsrettede kurser. Der var frist for svar den 6. marts, 27 høringssvar kom ind

14 Referat af RAR Vestjyllands møde den 30. martss rettidigt. De fleste f forslagg var fra uddannelsesinstitutioner ogg private udbydere af kurser. Sekretariatet har bearbejdet høringsresultatet til den endelige positivliste, der er vedlagt som bilag. Listen er grupperet i erhvervsgrupper. Man skal være opmærksom på, at et kursus af praktiske hensyn kun er opført på listen én gang, selvom det eventuelt kan være aktuelt i flere erhvervsgrupe pper. Det forhindrer dog ikke, at kurset kan tilbydes til ledige, hvor jobcentret skønner, det er relevant og lever op til puljens formål. Høringsproces og bearbejdning af materialet Arbejdsmarkedskontoret modtog et ganske omfattende materiale. Brutto er der ved høringen i Vestjylland indkommet ca kursusforslag. Mange forslag er dog indmeldt af flere deltagere i høringen. Sekretariatet har gennemgået materialet med henblik på at afgrænse listen og målrette den mod de stillingsbetegnelser, Rådet har h prioriteret. Følgende er derfor ikke medtaget: Dubletter (langt den største reduktion) Lange kurser (kurser over 15 ECTS, kurser overr 60 dage)kurser med overvejende alment indhold, generelt indhold m.v. som f.eks. ledelseskurser, almene fag, generelle fag på tværs af erhverv som s kommunikation, projektledelse, videnskabsteori, iværksætterkurser, vejledningskurser m.v. Projektledelse er dog medtaget inden for Bygge og anlæg,, hvor projektleder som stillingsbetegnelsee er prioriteret og inden for Akademisk arbejde. IT kurser, der skønsmæssigt er under akademiniveau. Listen er på den måde reduceret til kurser. Figuren illustrerer processen fra prioriterede stillingsbetegs gnelser til listen med konkrete kurser. Sortering af kursusforslag g, der indkom ved høringen, Vestjylland 55 prioriterede stillingsbetegnelser Høring: ca forslagg til kurser Sortering, dubletter: reduktion, ca Sortering, kursuslængdee og indhold, reduktion: ca Forslag, liste: Listen skal offentliggøress senest den 1. april på RAR s hjemmeside.

15 15 Andre bidrag, der er indkommet i forbindelse med høringen Enkelte deltagere i høringen har benyttet lejligheden til at gøre RAR opmærksom på stillingsbetegnelser eller kurser, som man mener, har særlig relevans for arbejdsmarkedet i Vestjylland. Sekretariatet har i disse tilfælde svaret og forklaret, hvordan processen er i prioriteringen af positivlisten og meddelt, at RAR bliver orienteret, så man kan tage indmeldingerne i betragtning, når listen skal revideres. I vedlagte notat, bilag er der en oversigt over de problemstillinger eller forslag, der er blevet bragt op Forslag til regional positivliste med korte, erhvervsrettede kurser Høringssvar med supplerende forslag til prioriterede stillingsbetegnelser og/eller kurser Oversigt over erhvervsgrupper og stillingsbetegnelser Positivlisten godkendes med følgende bemærkninger: - Der ønskes en proces, der kan afgrænse listen yderligere med henblik på målrettede kurser, der reelt kan give job. - Det ønskes, at der fortsat er frihedsgrader for jobcentrene ift. at tilbyde ledige den rette uddannelse. - Det foreslås, at der samarbejdes med RAR Østjylland omkring udarbejdelse af positivlisterne. - Der udtrykkes interesse for viden om effekt af uddannelse til ledige. - Der lægges op til en proces, der inddrager parterne tidligere. - Pressemeddelelsen tilføjes afsnit, der beskriver, at processen for tilblivelse af listen udvikles løbende.

16 Præsentation af rapporten: Status på og perspektiver i reformerne på beskæftigelsesområdet RAR præsenteres for rapporten, der giver en reformstatus og samtidig peger på fokusområder, eller opmærksomhedspunkter, der understøtter en effektiv implementering af reformerne. Formandskabet indstiller, at Rådet tager rapporten til efterretning. Arbejdsmarkedskontor Midt Nord har bedt konsulentfirmaet Mploy udarbejde rapporten Status på og perspektiver i reformerne på beskæftigelsesområdet for Midtjylland dvs. rapporten vedrører såvel RAR Vestjylland som RAR Østjylland. Rapporten opsummerer hovedelementerne i reformerne, giver en umiddelbar status og peger på fokusområder/punkter i forhold til de respektive reformer, som er relevante for jobcentrene at holde sig for øje. Netop rapportens fokuspunkter kan bidrage til en konkretisering af det kommende strategiarbejde, som RAR står over for, og dertil medvirke til at udpege temaer, som planlægningen af et fællesmøde mellem RAR Øst og Vestjylland i efteråret 2015, kan tage udgangspunkt i. I kondenseret form er fokuspunkterne i rapporten: Beskæftigelsesreformen Fokus på et tidligt og intensivt kontaktforløb med de forsikrede ledige. Fokus på det jobrettede indhold i samtalerne med ledige og kompetenceudvikling af jobcentermedarbejdere Fokus på sammenhængende og målrettede samtaleforløb med de ledige, Fokus på god koordination og et velfungerende samarbejde med a kasserne. Fokus på kontakten til virksomhederne. Fokus på nye serviceprodukter, der matcher virksomhedernes behov. Fokus på virksomhedernes aktive medspil i beskæftigelsesindsatsen. Kontanthjælpsreformen Fokus på den uddannelsesfremmende indsats over for uddannelses og aktivitetsparate unge. Mere uddannelsesfokus fx ved at kontakt med den unge foregår i et uddannelsesmiljø. Fokus på at inddrage uddannelsesinstitutionerne mere i uddannelsesvejledningen. Fokus på den store gruppe af uddannelsesparate unge, der har svært ved at træffe et uddannelsesvalg. Fokus på videreudvikling af brobygningsaktiviteter.

17 17 Fokus på dialogen med uddannelsesinstitutionerne om frafaldsrisiko/ behov for støtte og fastholdelse. Førtidspensions og fleksjobreformen Fokus på tidlig, aktiv og tværfaglig indsats overfor udsatte kontanthjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere Fokus på at udvikle ressourceforløbene med klart sigte på progression. Fokus på tværfagligt samarbejde med social, sundheds og ungeområdet. Fokus på den virksomhedsrettede aktivering i ressourceforløbene. Fokus på at fremskaffe fleksjob til dem, der er berettiget til fleksjob. Fokus på at udvikle arbejdsevnen hos borgere i fleksjob. Fokus på viden og læring om den tværfaglige indsats, ressourceforløb, fleksjob mv. Sygedagpengereformen Fokus på tidlig indsats og opfølgning for dem, som har størst behov Fokus på implementering af fast track for at sikre en hurtigere opfølgningsindsats, når der er risiko for et langt sygdomsforløb. Fokus på fastholdelsesarbejde for de længerevarende syge. Fokus på dialog med virksomhederne for at styrke. Sygedagpengemodtagernes tilknytning til arbejdspladsen. Fokus på tilbud til borgere og virksomheder om specialiseret rådgivning om fastholdelse Status på og perspektiver i reformerne på beskæftigelsesområdet en følges rapporten tages til efterretning med følgende kommentarer: - Der opfordres til mere enkle og overskuelige sagsfremstillinger, målrettede konklusioner og klare anbefalinger som oplæg til debat. - Der opfordres til, at rapporter o.l. fortsat vedlægges som bilag med henblik på at give mulighed for at tilegne sig baggrundsviden.

18 18 6. Nøgletal for RAR Vestjylland Sagsfremstilling Hver gang præsenteres nøgletal om situationen og udviklingen i forhold til en række parametre i RAR Vestjyllands område. Nøgletallene kan dels tjene som baggrundsmateriale for det enkelte rådsmedlem og give anledning til at pege på områder, som Rådet ønsker at drøfte nøjere på kommende møder. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter modellen for præsentation af nøgletal. Dernæst kan nøgletallene eventuelt kommenteres og drøftes, hvorefter de tages til efterretning. STAR vil løbende producere materiale til RAR/jobcentrene i form af udvalgte fakta, figurer og tabeller om jobcentrenes indsats og resultater, og arbejdsmarkedet i hvert RAR område. Der er planlagt materiale med 10 temaer, som første gang foreligger i de nævnte kvartaler. Arbejdsmarked: Ledighed i jobcenter og RAR områder (1.kvartal) Beskæftigelse i jobcenter og RAR områder (1.kvartal) Fremskrivning af ledighed og beskæftigelse (1.kvartal) Befolkning og arbejdsstyrke i jobcenter og RAR områder (2.kvartal) Rammevilkår på tværs af en regions kommuner i RAR området (2.kvartal) Indsats: Målgrupper i jobcentrene (2.kvartal) Ministermålene status og udvikling (2.kvartal) Indsats i jobcentrene (2.kvartal) Resultater i jobcentrene (2.kvartal) Reform implementering (2.kvartal) Hver gang der kommer nye data, opdateres nøgletallene, som i øvrigt er tilgængelige på RAR Vestjyllands hjemmeside ( I det vedlagte notat er der nøgletal for de første 4 af de 10 temaer, som er nævnt ovenfor. 6. Nøgletal for RAR Vestjylland Nøgletallene tages til efterretning med følgende bemærkninger: - Der ønskes data om mangel på/efterspørgsel efter arbejdskraft.

19 19 7. Implementering af reformer 7.1 Status vedrørende beskæftigelsesreformen : Sagsfremstilling Status på beskæftigelsesreformen er et fast punkt på RAR s dagsorden. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter status, som fremgår af bilaget. RAR gives en kort status på reformerne på beskæftigelsesområdet i bilaget. Herunder anslås grundideerne og intentionerne med reformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere kommer i varig beskæftigelse gennem en individuel og målrettet indsats og gennem en målretning af uddannelsesindsatsen. Væsentlige temaer, der berøres i bilaget: Ledighed og langtidsledighed Fælles og intensiveret kontaktforløb Individuel indsats med virksomhedsrettede tilbud og målrettet opkvalificering 7. Status på reformerne Intet at bemærke 7.2 Status på kontanthjælpsreformen Status på kontanthjælpsreformen er et fast punkt på RAR s dagsorden Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter status, som fremgår af bilaget. Den 1. januar 2014 trådte kontanthjælpsreformen i kraft. Reformen styrker den uddannelsesrettede indsats for de ufaglærte unge, der i stedet for at få kontanthjælp får uddannelseshjælp. Reformen bygger samtidig på et princip om, at de jobparate skal gøre nytte og arbejde for deres kontanthjælp, og at de aktivitetsparate skal bringes tættere på arbejdsmarkedet gennem en tværgående og helhedsorienteret indsats. Væsentlige temaer, der berøres i bilaget: Udvikling i antallet af unge på kontant og uddannelseshjælp.

20 20 Alle skal have en aktiv indsats. 7. Status på reformerne Intet at bemærke 7.3 Status vedrørende førtidspensions og fleksjobreformen Status på kontanthjælpsreformen er et fast punkt på RAR s dagsorden Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter status, som fremgår af bilaget. Den 1. januar 2013 trådte førtidspensions og fleksjobreformen i kraft. Med reformen skal unge under 40 år som udgangspunkt ikke have førtidspension, men en tværfaglig og helhedsorienteret indsats i ressourceforløb. Samtidig målrettes fleksjobordningen i forhold til personer med mindst arbejdsevne, og så tilskuddet i højere grad tilskynder til at øge timetallet. Væsentlige temaer, der berøres i bilaget: Flere i ressourceforløb og fleksjob Aktiv indsats i ressourceforløb Progression i timetallet i fleksjob 7. Status på reformerne Intet at bemærke 7.4 Status vedrørende sygedagpengereformen Status på kontanthjælpsreformen er et fast punkt på RAR s dagsorden Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter status, som fremgår af bilaget. Den 1. januar 2015 trådte de sidste dele af sygedagpengereformen i kraft. Reformen indebærer, at tidspunktet for revurdering af retten til sygedagpenge fremrykkes fra 12 til 5 måneder, og at borgere, der ikke kan blive forlænget på

21 21 sygedagpenge, fortsætter i et jobafklaringsforløb. Med reformen kommer der desuden fokus på tidlig indsats og opfølgning, styrket brug af delvise raskmeldinger og virksomhedsrettede tilbud, samt at indsats og ressourcer prioriteres i forhold til sygemeldte i risiko for langvarige forløb. Væsentlige temaer, der berøres i bilaget: Udviklingen i sygedagpengeforløb Tidlig og virksomhedsrettet indsats 7. Status på reformerne Intet at bemærke 7.5 Orientering om Ekspertudvalgets anbefalinger til udredning af den aktive beskæftigelsesindsats (fase 2) Sagsfremstilling Ekspertudvalget det såkaldte Carsten Koch udvalg kom 17. marts med anden fase af deres udredning, som er rettet mod målgrupper på kanten af arbejdsmarkedet. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Ekspertudvalgets 28 anbefalinger fordeler sig under 3 overskrifter. 1. En ny virksomhedsrettet indsats. 2. En styrket tværfaglig indsats. 3. Mere målrettet uddannelse. Ny virksomhedsrettet indsats Jobrettede tilbud skal være udgangspunktet statens refusion af kommunernes driftsudgifter målrettes uddannelses og virksomhedsrettede indsatser. Ekstra indsats til de mest udsatte borgere målretning af gentagen aktivering, hvor kontanthjælpsmodtagere, der har gået passiv det seneste år, får pligt til et virksomhedsrettet tilbud. Kontanthjælpsmodtagere med mindst 2 års offentlig forsørgelse, som ikke har kunnet deltaget i en virksomhedsrettet indsats (herunder et forberedende virksomhedsforløb) eller uddannelse det seneste år, får ret og pligt til at få deres sag forelagt rehabiliteringsteamet. Her skal der lægges en plan for den videre tværfaglige indsats i retning af uddannelse eller job.

22 22 Nyt forberedende virksomhedsforløb, der skal forberede borgere, der har været på offentlig forsørgelse i mere end to år til at deltage i et virksomhedsrettet tilbud. Fleksibel privat løntilskudsordning, der skal smidiggøre overgangen fra privat virksomhedspraktik til privat løntilskud. Jobparate kontanthjælpsmodtagere skal have et tillæg, hvis de deltager i virksomhedspraktik eller nytteindsats. Rimelighedskravet skal tage udgangspunkt i det antal timer, som borgeren arbejder og ikke antallet af ansatte, som i dag. Samtidig lempes kravet for registrerede socialøkonomiske virksomheder. En let og ubureaukratisk indgang for virksomheder i jobcentret. Kompetenceløft af den virksomhedsrettede indsats via nye efteruddannelsesprogram til jobkonsulenter, der arbejder med borgere i udkanten af arbejdsmarkedet. Øget information om Forskelsbehandlingsloven. Styrket tværfaglig indsats skompetence til rehabiliteringsteamet teamet skal kunne træffe afgørelser om både ydelse og indsats såfremt kommunalbestyrelsen ønsker det. Smidigere overgange fra ung til voksen i det offentlige system. Effektfuld mentorstøtte til flere borgere især i overgangsperioder fra offentlig forsørgelse til fx job og uddannelse. Hver borger skal have én plan, der går på tværs af de offentlige systemer. Kompetenceløft af den tværfaglige indsats via et uddannelsesprogram for medarbejdere på tværs af forvaltninger, der arbejder i rehabiliteringsteams. Harmonisering af mål og begreber på tværs af lovgivninger. Indsatspakker om tværfaglige indsatser, der skal sikre viden og inspiration til kommunerne om indsatser, der virker. Styrket kvalitet i indsatsen gennem metodeudvikling, forsøg og nye værktøjer som fx metode til tidlig tværfaglig afklaring, borgerrettet progressionsværktøj, digitalt budgetterings og investeringsværktøj og værktøj til at understøtte kommunernes fokus på resultater. Forsøg med øget borgerindflydelse på mål og indsats og forsøg med inddragelse af netværk og civilsamfund. Mere uddannelse og opkvalificering En målrettet revalideringsordning med fokus på ordinær uddannelse og afskaffelse af forrevalidering og virksomhedsrevalidering. Gunstigere regler for voksenlærlingeordningen for langtidsledige. Timetilskuddet hæves til fx 50 kr. for virksomheder, som ansætter en voksenlærling over 25 år, der har været mere end 2 år på offentlig forsørgelse.

23 23 Ufaglærte sygedagpengemodtagere over 30 år skal have ret til en realkompetencevurdering og dermed ligestilles med kontanthjælpsmodtagere, der allerede har den mulighed i dag. Understøttende initiativer Smidigere afdrag på gæld til det offentlige skal styrke incitamenterne til at komme i job. Mulighed for forhåndskompensering af borgernes udgifter til transport. Mulighed for aktive tilbud til indsatte i fængsler. Delvis raskmelding skal være udgangspunktet ved længere sygemelding. Serviceeftersyn af de handicapkompenserende ordninger. Støtte til overgang fra dagpengesystemet selvforsørgende får ret til samtaler i jobcentret indenfor de første 3 måneders ledighed, dagpengemodtagere der opbruger retten til dagpenge og overgår til kontanthjælp ansættes i løntilskud ved den samme arbejdsgiver, hvor borgeren umiddelbart før periodens udløb har været ansat med løntilskud. Ekspertudvalgets udredning findes på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside: 20modtaget%20Kochudvalgets%20anbefalinger.aspx Orienteringen tages til efterretning med følgende bemærkninger: Temaer fra anbefalingerne foreslås inddraget i strategiseminaret i august. 7.6 Orientering om regeringsudspillet: Alle skal bidrage flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse Sagsfremstilling RAR orienteres om regeringens udspil Alle skal bidrage flygtninge og indvandrere hurtigere i beskæftigelse. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Regeringen lancerede 18. marts 2015 et jobrettet integrationsudspil, hvor hovedelementerne er: Et jobrettet integrationsprogram for nytilkomne flygtninge og familiesammenførte. Programmet består af ret og pligt til at arbejde og deltage i virksomhedsrettede tilbud inklusiv nyttejob senest efter tre måneder. Arbejdet eller indsatsen skal altid kombineres med danskundervisning, og der må aldrig gå mere end fire uger uden tilbud. Efter et år styrkes og målrettes indsatsen yderligere. Unge under 30 år uden erhvervskompetencegivende uddannelse får ret og pligt til at tage en

24 24 uddannelse, og unge som ikke er uddannelsesparate skal hjælpes tættere på et uddannelsesforløb. Styrket indsats for tidlig kompetenceafklaring og vurdering af uddannelseskvalifikationer, så den enkelte i højere grad kommer til at bruge sin uddannelse og erfaringer fra hjemlandet. Integrationsindsatsen skal starte i asylcentret og ikke først, når den enkelte flygtning overgår fra asylcentret til kommunen. På den måde bliver ventetiden i asylcentret brugt bedre. Kommunerne skal i højere grad inddrage civilsamfundet både lokale foreninger og frivillige i integrationsindsatsen, så kommunerne ikke skal løfte alle opgaver alene. Indsatsen for indvandrere på kontanthjælp skal flyttes ud på arbejdspladserne. Alle tredjelandsstatsborgere, der har afsluttet integrationsprogrammet, og som har modtaget kontanthjælp i mere end seks måneder, får ret og pligt til et virksomhedsrettet tilbud. Efterkommere skal i arbejde. Forskellen i andelen af unge med en dansk baggrund og andelen af unge indvandrere og efterkommere, der gennemfører mindst en ungdomsuddannelse, skal være mindre end i dag, hvor den er 7 procentpoint. Mindst 75 procent af kursisterne, der er omfattet af integrationsprogrammet, skal bestå danskprøven inden for fem år. I 2013 bestod 66 procent. Regeringen vil gennemføre en målretning af resultattilskuddet, så kommunernes fokus på job og uddannelse styrkes og vil desuden give finansieringen af området et eftersyn. Regeringen indgår et nyt partnerskab med KL, hvor kommunerne skal sætte ambitiøse mål for deres integrationsindsatser, følge op på resultaterne, anvende effektive indsatser og videndele med hinanden. Regeringsudspillet findes på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside: age%20flygtninge%20og%20indvandrere%20skal%20ud%20paa%20danske%20ar bejdspladser.aspx Orienteringen tages til efterretning

25 25 8. Faste orienteringspunkter 8.1 Status på varslings og arbejdsfordelingssager Rådet præsenteres løbende for en status på igangværende og afsluttede varslings og arbejdsfordelingssager. Formandskabet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Indtil videre i år har først sekretariatet og senere Formandskabet behandlet de sager, som er indkommet vedrørende varsling og arbejdsfordeling. Fremadrettet vil Formandskabet også tage sig af disse sager. Der vedlægges en oversigt over de sager, som er behandlet administrativt/i Formandskabet indtil videre. En mere detaljeret oversigt vil blive omdelt på mødet Forvaltningssager oversigt Vest Orienteringen tages til efterretning 8.2 Status på sager vedrørende udenlandsk arbejdskraft Rådet præsenteres løbende for en status på igangværende og afsluttede sager vedr. udenlandsk arbejdskraft. Formandskabet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Der vedlægges en oversigt over de sager, som er behandlet administrativt indtil videre. En mere detaljeret oversigt vil blive omdelt på mødet. Fremover vil sagerne blive behandlet i Sagsbehandlingsudvalget Forvaltningssager oversigt Vest Orienteringen tages til efterretning.

26 26 9. Eventuelt John Hermansen orienterede om ministerkonferencen den 27. marts i Aalborg. Næste Rådsmøde holdes i Viborg den 19. maj. Mødet sluttede kl Mødedeltagere: Jens Ladefoged Mogens Lindhard John Hermansen Keld Sandahl Ann B. Poulsen Ryan Poulsen Birgitte Nielsen Karin Østerby Helen Sørensen Ib Kongstad Bjarne Kragh Jensen Kenneth Bro Jørgen Vedel Eriksen Mads Jakobsen Bent Brodersen Torsten Nielsen Ole Johnsen Jens Klaris Marianne Køpke Simon Vanggaard Nielsen Steen Jakobsen Baglande: Claus Damgaard Tilforordnede: Henriette Hauge Slebsager Per Rahbek Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Karl Schmidt Henrik Christensen Niels Christian Nielsen Maria Engelrud Line Hyldgaard

BESLUTNINGSREFERAT. Møde i RAR Østjylland. 26. marts 2015

BESLUTNINGSREFERAT. Møde i RAR Østjylland. 26. marts 2015 BESLUTNINGSREFERAT Møde i RAR Østjylland 26. marts 2015 Sekretariat for RAR Arbejdsmarkedskontor Midt og Nordjylland Nybrogade 16, 1.sal 9000 Aalborg 2 Dagsorden 0. Udpegning af tilforordnede... 4 1. Referater...

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Referat af RAR Nordjyllands møde den 31. marts 2015, kl Afholdt hos Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Nybrogade 16, 1.

Referat af RAR Nordjyllands møde den 31. marts 2015, kl Afholdt hos Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Nybrogade 16, 1. Referat af RAR Nordjyllands møde den 31. marts 2015, kl. 14.00 Afholdt hos Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord, Nybrogade 16, 1. sal, 9000 Aalborg 2 Dagsordenspunkter: 0. Udpegning af tilforordnede til RAR...

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Vest Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst August Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst August 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft henholdsvis 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Notat om Carsten Koch udvalgets rapport om udredning af den aktive beskæftigelsesindsats for gruppen af borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Notat om Carsten Koch udvalgets rapport om udredning af den aktive beskæftigelsesindsats for gruppen af borgere i udkanten af arbejdsmarkedet #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Beskæftigelsesudvalget Kopi til Arne Lund Kristensen Fra Jesper Dahlgaard Sagsnr./Dok.nr. 2015-019300 / 2015-019300-4 Jobcenter Sekretariat

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm

AMK-Øst 24. maj Status på reformer og indsats RAR Bornholm AMK-Øst 24. maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Bornholm Maj 2016 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

Status på indsats RAR Hovedstaden

Status på indsats RAR Hovedstaden Status på indsats RAR Hovedstaden Maj 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland Februar 2019 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM

MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM MARTS 2018 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HØRSHOLM INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7 Nøgletal

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Vestjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 20-08-2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 22. august Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 22. august 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Bornholm Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland AMK-Øst Status på indsats RAR Sjælland August 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

AMK-Midt-Nord Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

AMK-Midt-Nord Status på reformer og indsats RAR Nordjylland AMK-Midt-Nord 7-1-2016 Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR-Sjælland Juni 2015 1 Andele af befolkningen på offentlig forsørgelse Fig. 1. Andelen af befolkningen (16-66 år) på offentlig forsørgelse, pct., dec.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret november 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland

AMK-Øst 26. april Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst 26. april 2016 Status på reformer og indsats RAR Sjælland April 2016 Status på beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland

Status på reformer og indsats RAR Sjælland Status på reformer og indsats RAR Sjælland August 2015 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på, at ledige hurtigere

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Opdateret august 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret februar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret januar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland

AMK-Midt-Nord Maj Status på reformer og indsats RAR Østjylland AMK-Midt-Nord Maj 2016 Status på reformer og indsats RAR Østjylland Maj 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret oktober 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Faxe August 2016 13.08.2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland November 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland August 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET

DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET DECEMBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HELE LANDET INDHOLD Andel på offentlig forsørgelse...3 Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob.4-5 Nøgletal for kontanthjælpsreformen...6-7

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst 3. november 2015 Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst 3. november 2015 November 2015 Beskæftigelsesreformen Beskæftigelsesreformen er trådt i kraft hhv. 1. januar og 1. juli 2015. Reformen sætter fokus

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Februar 2019 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst Marts 2017 Forord Dette notat beskriver status på indsats og resultater for de sidste par års reformer på beskæftigelsesområdet. Notatet giver data for,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst

Status på reformer og indsats RAR Sjælland. AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Sjælland AMK-Øst September 2016 Forord Dette notat beskriver status på indsats og resultater for de sidste par års reformer på beskæftigelsesområdet. Notatet giver data

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Udkast juni 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret februar 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland August 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 21-06-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Maj 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Opdateret - januar 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

Status på indsats RAR Hovedstaden

Status på indsats RAR Hovedstaden Status på indsats RAR Hovedstaden Februar 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Opdateret November 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder.

Læs mere

OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD

OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD OKTOBER 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I REBILD Overblik og udvikling, REBILD OKTOBER 2017 Jobcenteroverblik NR. 7 AF 12 JOBCENTRE I KLYNGEN Reform af førtidspension og fleksjob: Flest muligt

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland December 2017 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG

MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG MAJ 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LEMVIG Overblik og udvikling, LEMVIG MAJ 2017 Jobcenteroverblik NR. 11 AF 27 JOBCENTRE I KLYNGEN Reform af førtidspension og fleksjob: Flest muligt skal

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet

NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet ARBEJDSMARKED Dato: 01-06-15 Kontaktperson: E-mail: NOTAT om reformer og investeringer på beskæftigelsesområdet De senere år har budt på en række reformer af beskæftigelsesindsatsen: førtids- og fleksjobreform

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 17-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Øst. Status på indsats RAR Hovedstaden

AMK-Øst. Status på indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst Status på indsats RAR Hovedstaden August 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Nordjylland Oktober 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Udkast Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Udkast Status på reformer og indsats RAR Østjylland Udkast Status på reformer og indsats RAR Østjylland Januar 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Opdateret marts 2018 1 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

Styrende principper Ekspertgruppen arbejder med 3 styrende principper for den fremtidige indsats

Styrende principper Ekspertgruppen arbejder med 3 styrende principper for den fremtidige indsats N OTAT Oversigt over ekspertgruppens anbefalinger, marts 2015 Den 17. marts 2015 Sags ID: SAG-2014-02005 Dok.ID: 1993435 Målgruppen I rapporten behandles følgende målgruppe: Personer på sygedagpenge, kontanthjælp,

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Egedal Januar 2016 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere

AMK Øst / 25. maj 201. Status på indsats RAR Hovedstaden

AMK Øst / 25. maj 201. Status på indsats RAR Hovedstaden AMK Øst / 25. maj 201 Status på indsats RAR Hovedstaden Maj 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles videns grundlag for RAR-medlemmerne.

Læs mere

FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL

FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL FEBRUAR 2017 NØGLETAL FOR BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I EGEDAL Overblik og udvikling, EGEDAL FEBRUAR 2017 Jobcenteroverblik NR. 6 AF 6 JOBCENTRE I KLYNGEN 芶 Samme placering som sidste opgørelse Reform af førtidspension

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Dagsorden til konstituerende møde i RAR Vestjylland

Dagsorden til konstituerende møde i RAR Vestjylland - Herning - Holstebro - Ikast-Brande - Lemvig - Ringkøbing-Skjern - Skive - Struer Dagsorden til konstituerende møde i RAR Vestjylland 20. juni 2018 - kl. 13.00-14.15 Der er frokost fra kl. 12.00 på Hotel

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst September 2016 Forord Dette notat beskriver status på indsats og resultater for de sidste par års reformer på beskæftigelsesområdet. Notatet giver

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst

Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden. AMK-Øst Status på reformer og indsats RAR Hovedstaden AMK-Øst Marts 2017 Forord Dette notat beskriver status på indsats og resultater for de sidste par års reformer på beskæftigelsesområdet. Notatet giver data

Læs mere

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere