Kysten. Kysten med mange gemmesteder CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry. Køretur på stranden Lyngså Strand Neppens Havn Præstebugten

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kysten. Kysten med mange gemmesteder CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry. Køretur på stranden Lyngså Strand Neppens Havn Præstebugten"

Transkript

1 Kysten Kysten med mange gemmesteder Aalbæk Havn Bratten Strand Hirsholmene Jerup Strand Køretur på stranden Lyngså Strand Neppens Havn Præstebugten Rugholm Å Strandby Enge Strandby Havn Voerså Havn

2 De lokale hemmeligheder - gemte, glemte og oversete attraktioner Lysets Land har mange smukke og spændende steder at besøge. Der er overraskende traditioner og interessante ting, som kan opleves, når blot man er opmærksom på, at de findes. Som gæst i et område kan der gå lang tid, før man finder disse ting og steder. Måske oplever man dem slet ikke, fordi man overser dem. Tag på jagt efter de lokale hemmeligheder, de gemte, glemte og oversete attraktioner. Det kræver kun en smule hjælp og en håndsrækning fra de, som kender området - de lokale. Den håndsrækning får du her. Her deler lokalkendte deres viden om de hjørner af Lysets Land, som ellers ligger gemt, glemt og overset. Det, du får i denne folder, er ikke de steder, som normalt fremhæves som turistmagneter, men de ting og steder, man som gæst ofte overser. God fornøjelse. Serien Find de lokale hemmeligheder består også af 10 forskellige foldere, som kan fås på et af de lokale turistbureauer i Frederikshavn kommune. Desuden kan de downloades på Frederikshavn turistbureau tlf Skagen turistbureau tlf Sæby turistbureau tlf Aalbæk turistbureau tlf

3 Aalbæk Havn - et godt sted at lande 9982 Aalbæk Ved kysten midtvejs mellem Skagen og Frederikshavn ligger den lille by Aalbæk med sin havn fra Den hyggelige havn har udover 25 fiskekuttere plads til ca. 100 lystbåde. Der er liv på havnen døgnet rundt: Fiskerne lander fangster - og man kan selv prøve at fange aftensmaden fra molen. På værftet kølhales fiskekutterne som i de gode gamle dage, mens den moderne skibsvirksomhed Fakta Fiber bygger skibe i nye materialer. Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har bundgarnsfiskeri ved Aalbæk, og fangsterne bruges til foder i museets akvarier. En af verdens største kaviarproducenter, Launis, ligger i byen. Navnet Aalbæk betyder åle-bækken og relaterer til gamle dage, inden havnen blev bygget og aalbækkerne berusede sig i åleeventyr. Den nu udtørrede sø ved herregården Gårdbogård var nemlig fuld af ål. Ålene svømmede ud i den tilstødende bæk, der løb ud ved byen Aalbæk, og fiskerne var ikke sene til at fange dem. Læs mere på

4 Bratten Strand - høje klitter og bred sandstrand 2 km nord for 9970 Strandby Bratten Strand er et gammelt sommerhusområde ved Aalbæk bugten nord for Strandby. Stranden er præget af høje klitter og en bred sandstrand, som indbyder til traveture i al slagt vejr. Kattegatstranden benyttes ofte af de lokale fra området, da de ved, at her finder man det hvideste sand og de varmeste solgryder. Havbunden her er kun hvidt sand, ingen sten eller grus. Stranden afgrænses mod syd af Rugholm å og mod nord af Kragskov å. Ved udmundingen af Rugholm å ligger et stenrev, hvor der er et rigt fugleliv med bl.a. edderfugle, rider og de andre kendte danske mågearter. Der er gode muligheder for lystfiskere i området. Bl.a. kan der fiskes direkte fra stranden. Dog er der fiskeriforbud i det fredede område omkring Rugholm å. Ca. 1 km fra Bratten ligger den lille by Strandby med en stor fiskeri- og lystbådehavn og en hyggelig atmosfære. Der er gode parkeringsforhold ved stranden samt en lang rampe, som gør adgang med kørestol mulig, dog ikke helt til strandkanten. Stranden er børnevenlig, idet vandet kun langsomt bliver dybt. Der er en sommerkøbmand i området. Stranden har Blåt flag.

5 Hirsholmene - paradis for få mennesker, naturreservat for mange fugle 7 km NØ for Frederikshavn Hirsholmene, Danmarks nordligste øgruppe, ligger kun 7 km NØ for Frederikshavn. Øens profil med fyrtårnet over træerne, kan ses fra fastlandet i klart vejr. Da Hirsholmen Havn blev anlagt i 1860 boede 225 mennesker på ø-gruppen, de fleste fiskere. Nu er der kun fire indbyggere. I den lille havn er der plads til ca. 100 skibe. Øen har ingen veje, kun stier, og der er ingen biler og knallerter. Det 27 m høje fyrtårn fra 1886 er bygget af øens egne granitsten. Kirken blev bygget i mursten og bindingsværk i 1640 og hører til landets mindste. Enkelte gange om året holder sognepræsten fra Frederikshavn gudstjeneste i kirken, der så har landets højeste kirkegangsprocent. Postbåden fra Frederikshavn sejler tre gange om ugen - ud om formiddagen og hjem om eftermiddagen. I Præstebugten er der en lille sandstrand. Hvis man er heldig kan man se sæler her. Ø-gruppen er fredet. Hunde og katte må ikke medbringes.

6 Jerup Strand - hvidt sand og smukke klitter 9981 Jerup I et meget fladt stykke Vendsyssel ligger Jerup Strand. Kør ad en lang, lige strækning, som går gennem en smuk strandeng med et rigt fugleliv. Her kan man køre ud på stranden, selvom de fleste benytter p-pladsen for enden af vejen. Jerup strand er flad, den har hvidt sand og smukke klitter, den har udsigt til alle verdenshjørner og en enormt høj himmel. Her kan dagen - og natten - tilbringes i fred og stor ro. Her kan man få naturen helt ind på livet. Gå en tur langs stranden og mærk den friske havluft. Lav din aftensmad på strandens bålplads. Overnat i bivuakken og fald i søvn til bølgernes brusen og strandengens nattelyde. Toilet og drikkevand findes på stedet. Overnatning i strandens shelter er gratis.stranden har Blåt flag.

7 Køretur på stranden - en anderledes oplevelse Skiveren, ved kysten ca. 10 km sydvest for Skagen At køre i bil på stranden er normalt ikke noget, som kan lade sig gøre. Men på stranden mellem Skiveren og Kandestederne har man muligheden for at prøve. På en 9 km strækning kan man køre på den brede, hvide strand. Her er strandbredden øde og fast og det giver en enestående oplevelse at køre på den strandbred, der i gamle dage faktisk var en del af hovedvejen til Skagen. Kør ned på stranden i Skiveren og kør nordpå. Efter 9 km fortæller et skilt, at man har nået Kandestederne og her kører man væk fra stranden igen.

8 Lyngså Strand - kilometerlang hvid sandstrand Lyngså, ca. 10 km syd for Sæby Kør ad Østkystvejen, drej mod kysten ad Sønderklitvej Lyngså Strand strækker sig kilometerlangt langs det blå Kattegat. Den er et paradis for alle, der elsker at samle skaller, konkylier, rav og andet spændende. Her er gode muligheder for at finde rav efter et godt blæsevejr - især hvis der har været sydøstenvind. Stranden er ideel til lange gåture. Da stranden ligger langt fra alfarvej, er der ro dagen lang - bortset fra lyden af havet. Her er fint sandstrand og kun få sten. Man skal ikke lede længe efter et godt sted at ligge og nyde solen. Stranden er lavvandet og der bliver kun langsomt dybt. Den indbyder til dasedage i solen Stranden er bestemt ikke en strand, hvor man kan regne med at møde naturister hver gang, man går på stranden. Men på den sydlige del af stranden er der tradition for en afslappet holdning til nøgenhed. Lyngså strand har Det Blå Flag. Den er velegnet til windsurfing og her er gode parkeringsmuligheder samt handicapvenlige tilkørselsmuligheder. Ved parkeringspladsen er der toiletter og brusere.

9 Neppens Havn - og de gamle kåser Kåserne 12, 9900 Fredrikshavn I den sydlige del af Frederikshavn udfor bydelen Bangsbostrand ligger den lille private havn, Neppens havn. Der har til alle tider været drevet fiskeri langs Kattegats kyster. Nogle få steder var fiskeriet organiseret og man havde bådelaug. Bådelauget i Bangsbostrand byggede egne kåser, som er en slags primitiv bådehavn i sten. I dag er der kun få minder tilbage fra det gamle kystfiskeri i Bangsbostrand. Man kan dog stadig se resterne af de gamle kåser flere steder. Neppens havn er en del af det gamle kåsesystem, som ligger ved og omkring udmundingen af Bangsbo å. Havnen er stadig i brug som jollehavn. Omkring Neppens Havn fornemmer man stadig det gamle fiskerlejemiljø, som mange steder ellers er forsvundet. Et andet sted, hvor man kan få et godt overblik over kåserne og se dem tydeligt, er fra udsigtpunktet ved Bangsbo Fort, som ligger i bakkerne lige over Bangsbostrand.

10 Præstebugten - den bedst skjulte strand i Vendsyssel Hirsholmene, ø-gruppe 7 km NØ for Frederikshavn Stranden i Præstebugten besøges ikke af ret mange mennesker. Det skyldes, at Præstebugten er en lille og beskeden bugt, som ligger på Hirsholmene, Danmarks nordligste øgruppe. Stranden har hvidt, fint sand og er en glimrende badestrand. Bugten er omgivet af stenrev og ligger godt i læ af selve øen. Derfor er vandet ofte varmt og roligt. Da der kun er 4 indbyggere på øen, så er der ikke mange lokale, som bruger stranden, og der er kun få gæster, som finder frem til bugten med den fine lille strand. Det skyldes også, at postbåden fra Frederikshavn kun sejler tre gange om ugen - ud om formiddagen og hjem om eftermiddagen. Men dette passer tidsmæssigt lige til en badedag i Præstebugten. Man kan kun komme sejlende til øen. Hvis man er heldig, kan man se sæler i Præstebugten. Øen har ingen veje, kun stier, og der er ingen biler og knallerter. Ø-gruppen er fredet. Hunde og katte må ikke medbringes.

11 Rugholm Å - slynger sig gennem klitten og ud i havet 9970 Strandby Kør nordpå ad Strandvej i Strandby og parker for enden af vejen. Åen, som slynger sig gennem landskabet, ud gennem klitterne og ud i havet, har sit navn efter et lille stenrev Rugholmene ved Strandby. Over åen går en lille bro helt ude ved havet. Her kan badegæster krydse åen uden at få våde fødder - selvom det måske ikke virker helt relevant for badende gæster... Stenrevet bliver meget besøgt af lystfiskere fra det meste af Vendsyssel. Der er gode muligheder for lystfiskere i området. Bl.a. kan der fiskes direkte fra stranden. Dog er der fiskeriforbud i det fredede område lige omkring Rugholm Å. På begge sider af åen finder man noget af østkystens bedste badestrand. Stranden er præget af de høje klitter med mange små gemmesteder til yndere af solbadere og af den brede sandstrand, som indbyder til traveture i al slags vejr. Den lokale fortælling siger, at det er her ved Rugholm Å den rødhårede svensker i århundreder har vandret om efter mørkets frembrug for at finde sin unge brud, som han for så mange hundrede år siden, var sejlet over til den danske kyst for at købe for sine fine gaver. Han blev dog ilde modtaget af stammens yngste mænd. De slog ham ihjel og begravede ham på retterstedet.

12 Strandby Enge - et uberørt naturområde Syd for 9970 Strandby Syd for Strandby findes store sammenhængende strandenge og strandoverdrev. Området præges af gamle strandvolde, flade strandenge og ferske enge, klitter og sandstrand. Elling Å løber gennem området. Dele af strandengene afgræsses. Her er meget artsrigt og livet rummer dyr og planter med eksotiske navne som hedepletvinge, mudderklire og djævelsbid. Fra kysten er der en smuk udsigt ud over havet mellem øgruppen Hirsholmene og fastlandet. Her er havet præget af lavvandede områder med vader ved lavvande. Stranden er også en udmærket badestrand for de, som gerne vil vand- og solbade langt fra alfarvej. Stranden og strandengen ved Elling Å er en yndet lokalitet for rastende fugle. Midt i området ligger et fugletårn. Tårnet er placeret på det dige, der går langs med Elling Å. Fra tårnet er der en god udsigt over strandengene der ligger omkring åen og herfra kan de mange fugle i området kan iagttages. I sommerhalvåret ses især i aftentimerne store flokke af svaler, som jager over engene. Der er gangsti langs kysten hele vejen fra Strandby til Frederikshavn. Turen er ca. 7 km. Fra Strandby kan man køre ind midt i området til fugletårnet. Når man kommer fra Skagensvej mod Strandby, går en grusvej til højre lige efter jernbaneoverskæringen. Tårnet ligger ca 1,5 km ude ad grusvejen. Her er ingen p-plads.

13 Strandby Havn - en god ankerplads 9970 Strandby Strandby er Frederikshavn kommunes store fiskerihavn, men reserverer i sommersæsonen et havnebassin til gæstesejlerne. Der er fine velfærdsfaciliteter og et spændende havnemiljø, og de berømte Frederikshavner Rødspætter landes i store mængder. Besøg fiskeauktionen om morgenen kl. 7 og oplev, hvordan auktionarius styrer slagets gang med indforståede kommandoer i ekspresfart og fiskeopkøbernes diskrete vink. Fiskeri fra molerne er hyggeligt, og undervejs passeres mange hyttefade, hvor der er tid til en snak med fiskerne - de har ry for at være stridbare og ikke altid lige enige i EU`s fiskeripolitik. Hvem ved bedre end fiskerne hvor mange fisk, der kan fiskes i havet? Strandby Kirke fra 1966 er bygget som en fiskekutter. Kirken er inspireret af Le Corbusiers valfartskirke ved Ronchamp i Frankrig. På begge sider af Strandby Havn er der gode badestrande. Fra den sydlige strand er der langs kysten vandresti helt til Frederikshavn (ca. 7 km).

14 Voerså Havn - en naturskøn havn Ca. 15 km syd for 9300 Sæby Det idylliske fiskerleje Voerså ligger ca. 15 km syd for Sæby midt i en uspoleret natur. Der er to havne - en lystbådehavn ved kysten og den gamle havn oppe i Voer Ås løb i fiskerlejets centrum. Å-havnen emmer af gammelt havnemiljø anno 1950erne. På lystbådehavnen ved kysten er der et fugleudsigtstårn med udsigt over strandenge, rørsumpe og Voerså - Stensnæs Vildtreservat. Der er desuden shelters for de, som gerne vil overnatte primitivt. Man kan sejle ind til den gamle å-havn og videre op ad åen forbi sivskove og marker - en idyllisk tur, man ikke må snyde sig selv for. Man kan leje robåd, kano eller vandcykel til sejladsen på åen.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne. Denne folder indeholder fem forslag til vandreture på Venø, hvoraf den ene også kan gennemføres

Læs mere

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5

På tur Vores farvand. Kerteminde Kajakklub. Vores farvand. Version: På tur Side 1 af 5 Version: 2018.04.24 Side 1 af 5 Rofarvandene omkring Kerteminde Kerteminde Kerteminde er en dejlig og malerisk by med mange turister om sommeren, og derfor findes her mange hoteller og restauranter, et

Læs mere

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol.

På øens østlige side er der bygget en fiskebro, som bl.a. kan benyttes af handicappede i kørestol. Landskabet naturen planter og dyr Genner Bugt og dens forlængelse ind i landet, er en gammel tunneldal, skabt under isen i sidste istid. Selve Kalvø er egentlig blot en bakke i landskabet, der stiger op

Læs mere

Reersø november 2017

Reersø november 2017 Reersø 3.-5. november 2017 Årets sidste (weekend)tur Skal campingåret da allerede være slut? Kalenderen snyder næppe, og et kig ud ad vinduet bekræfter, at sommeren definitivt er forbi. November står foran

Læs mere

PTU s. i Danmark. Start ferieoplevelsen her

PTU s. i Danmark. Start ferieoplevelsen her PTU s feriehuse i Danmark Start ferieoplevelsen her Indhold PTU ønsker god ferie 03 Bagenkop, Sydlangeland 04 Thy, Nordvestjylland 08 Dueodde og Allinge, Bornholm 12 PTU s feriehuse i Danmark 3 PTU ønsker

Læs mere

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter

Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Jan B. Steffensen vender tilbage til Grønland efter Endnu større Efter fjeldørredturen til Grønland i 2009 en tur der havde været på ønskelisten i lang tid gik der ikke lang tid efter hjemkomsten, før

Læs mere

Turleder: Ulla Christensen Tilmelding på tlf 6137 4775, senest 21.8.

Turleder: Ulla Christensen Tilmelding på tlf 6137 4775, senest 21.8. Voerså til hest VOERSÅ Hyggelig ridetur ved Voerså Tag med på en stille og rolig ridetur på ca. 8 km. Et kort stykke er på landevej, ellers er turen på grus- eller skovveje. Oplev og hør om naturen omkring

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Velkommen til Hotel Tiffany's!

Velkommen til Hotel Tiffany's! Hotel Tiffany's Hotel Tiffany's ligger under 150 m. fra stranden og tilbyder privat strand med liggestole og parasol. Der er desuden en dejlig pool ved hotellet samt mange aktiviteter for børnene. Hotellet

Læs mere

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund.

Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge Vi når Skillinge Hamn i frisk så frisk vind, at vi blæser inde i to dage. Vi nyder solen og sprayhoodens læ og ser på det lille hyggelige samfund. Skillinge var tidligere en betydningsfuld

Læs mere

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern.

Hotel Restaurant Schützenhof auf Fehmarn Sol, strand, golf og natur på Tysklands vidunderlige solskinsø, Femern. Hotel Restaurant Schützenhof auf Hotel Restaurant Schützenhof tilbyder familiære omgivelser i kort afstand til havnen. Introduktion Med et ophold på Hotel Restaurant Schützenhof, vil I befinde Jer lige

Læs mere

Velkommen til Feriecenter Samsø!

Velkommen til Feriecenter Samsø! Feriecenter Samsø Velkommen til Feriecenter Samsø! Introduktion Det skønne Feriecenter Samsø byder på noget for enhver smag. Der tilbydes et hav af aktiviteter som f.eks. bowling, bueskydning, fodboldgolf,

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Velkommen til Ballumhus!

Velkommen til Ballumhus! Hotel Ballumhus Velkommen til Ballumhus! Introduktion Hotel Ballumhus ligger klods op ad Nationalpark Vadehavet, og I bor således lige i nærjeden af fantastiske naturoplevelser - det er bare med at udforske

Læs mere

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2.

Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping. Sværhedsgrad: EPP 2. Samsø rundt i kajak. Distance: 70 km. Tre etaper med overnatning i Klitgaard camping og Sælvig bugtens camping Sværhedsgrad: EPP 2. http://www.klitgaardcamping.dk/ http://www.saelvigbugtenscamping.dk/

Læs mere

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014

Hotel Valentin Star på Menorca. af Perhaps. 26. september 2014 Hotel Valentin Star på Menorca af Perhaps 26. september 2014 Fra den 25. maj 2014 til den 8. juni 2014 gæstede vi Hotel Valentin Star i Cala n Bosch på Menorca. Hotellet har fire stjerner, og er et voksenhotel.

Læs mere

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets restaurant hvor I kan vælge mellem regionale og internationale retter. Hotel Delfin Tag på ferie til den smukke Østersøkyst og tilbring dage fyldt med sportsaktiviteter, lange vandreture og cykelture langs stranden og i skoven eller tag en tur ud og se seværdighederne i området.

Læs mere

Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord

Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord Tre turmuligheder i den sydlige del af Roskilde Fjord En rundtur i den sydlige del af Roskilde Fjord er en rigtig fjordtur, som fører dig gennem en flot og varieret natur. Kort & Matrikelstyrelsen 6 KM

Læs mere

Hotel Bursztynowy Palac

Hotel Bursztynowy Palac Hotel Bursztynowy Palac Dette elegante og luksuriøse hotel er perfekt til en romantisk miniferie og I vil blive imponerede over hotellets mange smukke detaljer. Her er alt hvad I har brug for på et hyggeligt

Læs mere

Oplev Østfalster! Ture med naturvejledere i sommerlandet

Oplev Østfalster! Ture med naturvejledere i sommerlandet Oplev Østfalster! Ture med naturvejledere i sommerlandet Mødesteder Hesnæs Havn Bønnetvej, kør til havneområdet og parker på arealet ved den sorte toiletbygning. Ulslev Strand Østersøvej, kør til P-pladsen

Læs mere

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel

OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier. MANDØ rundt på cykel OVERSIGTSKORT Cykelruter og gangstier MANDØ rundt på cykel Vestervej Følg ruten og oplev hele MANDØ Klitvej Mandø Mølle Nytoftevej Mandø Byvej Østre Toftevej Nedenom Nørrevej Mandøhuset Tager I cyklen

Læs mere

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen

En sikker vej til gode naturoplevelser. hvad du kan og må i naturen En sikker vej til gode naturoplevelser hvad du kan og må i naturen Gode råd om færdsel Naturen skal opleves! Og det er der heldigvis rigtig gode muligheder for i Danmark. Både fordi vi har en masse spændende

Læs mere

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene.

I den sydlige del af Kulhuse, ud for Bautahøj Kursuscenter. Adgang kun langs stranden eller fra sommerhusene. Badevandsprofil for: Klassifikation af badevandet Beliggenhed (vandet) Hydrologiske forhold Morfologiske forhold blågrønalger (Cyanobakterievækst) makroalger og/eller fytoplankton Mulige forureningskilder

Læs mere

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister.

Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Hotel Rügen Park Hotel Rügen Park ligger på den rolige vestside af Rügen, hvor der er færrest turister. Introduktion Besøg Tysklands største og nok smukkeste ø, Rügen. Øen er et sandt naturparadis, hvor

Læs mere

Livø tur Video. Grafisk & Foto

Livø tur Video. Grafisk & Foto Livø tur 2017 Video Grafisk & Foto Smukt syn og et glimt af Livøs havn. Den store flotte sol, stråler ned på den smukke sø. Den søde grå kat står og kigger på den smukke danske natur. En flot konstruktion

Læs mere

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på

HJØRRING TURISTFART. Forslag til 1-dagsture. Oplev dejlige Danmark... med HJØRRING TURISTFART. For yderligere information: Ring på Oplev dejlige Danmark... med Forslag til 1-dagsture 2017 For yderligere information: Ring på 98 92 86 46 Oplev dejlige Danmark... med Rømø/Sylt/Tyskland Torsdag 4. maj + Tirsdag 30. maj Tag med til skønne

Læs mere

Fest og ferie ved Stevns Klint

Fest og ferie ved Stevns Klint Fest og ferie ved Stevns Klint Velkommen til Konference & Hotel Klinten Konference & Hotel Klinten ligger direkte ud til Østersøen med udsigt til Rødvigs bedste badestrand og Stevns hyggeligste havn, Rødvig

Læs mere

Sti over Bagges Dæmning

Sti over Bagges Dæmning Sti over Bagges Dæmning Projektbeskrivelse 17. september 2010 En sti over Bagges Dæmning vil skabe en enestående mulighed for at færdes tæt på Ringkøbing Fjord og opleve landskabet og naturen uden at forstyrre

Læs mere

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm Regler og kortmaterialer gældende for: Dagkort - Zone 1: Varde Å og Linding Å Regler for fiskeri på zone 1 Obligatorisk indrapportering af fangst - Fra sæsonen 2015 skal alle fangster af laks, havørred,

Læs mere

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten

KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten KAMCHATKA Det uberørte naturparadis ved Stillehavskysten 10. august - 21. august 2017 Kamchatka-halvøen i Ruslands Far East er det sande naturparadis, hvor grizzly bjørne har travlt med at fange enorme

Læs mere

Sommerhus i Kaldred. Lej et sommerhus i feriebyen Kaldred. Kaldred er et roligt og hyggeligt sommerhusområde. Kaldred ligger i

Sommerhus i Kaldred. Lej et sommerhus i feriebyen Kaldred. Kaldred er et roligt og hyggeligt sommerhusområde. Kaldred ligger i Sommerhus i Kaldred Lej et sommerhus i feriebyen Kaldred. Kaldred er et roligt og hyggeligt sommerhusområde. Kaldred ligger i naturskønne omgivelser ved Sejerø-bugten på Vestsjælland - tæt ved Sjællands

Læs mere

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE

HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA HOTSPOTS FOR VANDSPORT - OG HVORDAN DE BLIVER ENDNU MERE ATTRAKTIVE FAKTA INDLEDNING POPULÆRT HOS DE YNGRE Surfing, kitesurfing o. l. tiltrækker typisk turister under år. VANDSPORTSTURISTEN ER MELLEM

Læs mere

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN

EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN EN SIKKER VEJ TIL GODE NATUROPLEVELSER HVAD DU KAN OG MÅ I NATUREN DANMARKS NATURFREDNINGSFORENING arbejder for at beskytte vilde dyr, natur og landskaber, for at bevare naturoplevelser for alle og for

Læs mere

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND

VISION ØSTERSTRAND VISION INDLEDNING ØSTERSTRAND FREDERICIA Fredericias bynære strande, Østerstrand og Hyby Lund Strand, giver byens borgere og gæster helt unikke udfoldelses- og oplevelsesmuligheder. Strandene har derfor rigtig mange besøgende året

Læs mere

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst

Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst Bilag 1: Udkast til Naturperlens danske hjemmesidetekst -[forside]- -[overmenu]- Lejligheder og værelser Lejligheder og værelser Naturperlen er en hyggelig landejendom med en fantastisk udsigt over den

Læs mere

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren.

Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. Missjø skærgården 2008 et eldorado for havkajakroeren. I sommerferien 2008 tog Inger Marie og jeg færgen fra Frederikshavn til Gøteborg. Krydsede (med bil ) østover og ramte den sydsvenske skærgård med

Læs mere

Nordjylland - Skagen - Læsø

Nordjylland - Skagen - Læsø Nordjylland - Skagen - Læsø Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.595,- Højdepunkter Toppen af Danmark Hotel i Skagens centrum Tanghusene og saltsyderne på Læsø Vildmosens natur

Læs mere

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig.

Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen Har du lyst til at tage på tur og se noget flot? Så er Hindsgavl-halvøen måske noget for dig. Hindsgavl-halvøen ligger lige uden for Middelfart. Det er et dejligt sted med mange muligheder.

Læs mere

Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015

Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015 Handleplan for Brugerrådet 15.10.2015 Udpegning af ét eller flere større støttepunkter Et støttepunkt er defineret som et sted, der har meget at byde på med hensyn til natur og kultur. Stedet har fysiske

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Symbol forklaring: Side 2: Oversigt. Sejlretning. Side 3: Tørskind. Parkering. Rasteplads. Side 4: Ravningbroen.

Indholdsfortegnelse. Symbol forklaring: Side 2: Oversigt. Sejlretning. Side 3: Tørskind. Parkering. Rasteplads. Side 4: Ravningbroen. Sejlads på Vejle Å Indholdsfortegnelse Side 2: Oversigt Side 3: Tørskind Side 4: Ravningbroen Side 5: Vingsted Side 6: Haraldskær Fabrik (overbæring) Side 7: Haraldskær Avlsgård Side 8: Buldalen til Vejle

Læs mere

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2.

Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Mallorca -vandring i og omkring Tramuntana bjergene Lørdag 13. oktober lørdag 20. oktober 2018 Dagsprogram - Tur 2. Dag 1. Ankomst til Palma de Mallorca Bus fra Lufthavnen til Hotel Marina i Puerto de

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute

Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute Torsdag d. 28. juni - mandag d.2. juli 2018 Turledere: Erik Olsen og Kirsten Brandt, Dansk Vandrelaug Camønoen, Danmarks smukkeste vandrerute, strækker sig over

Læs mere

Niveauafklaring i dansk

Niveauafklaring i dansk Navn... Dato... Værksted... Niveauafklaring i dansk På tur i naturen Opgave 1 - diktat På fjeldet med ungerne Fjeldet er en stor og et godt sted at tage med på travetur. Når er med på fjeldet er det vigtigt,

Læs mere

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015

Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Oversigt over Holstebro Kommunes naturvejlederture 2015 Hvert år afholder kommunen en række naturvejlederarrangementer ud i vores skønne natur. På turene bliver der fortalt om dyr og planter og om de store

Læs mere

Gjøl. Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion

Gjøl. Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion Gjøl Kulturmiljø nr. 56 Tema Kystkultur, anlæg på kysten, bosætningstyper, kystnær produktion Emne(-r) Fiskerleje, marina, ophalersteder, udskibningssted, kystvendt herregård, fiskeri og minkavl Sted/Topografi

Læs mere

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen

På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen På Samsø var en pige.. Tekst og billeder N.M. Schaiffel-Nielsen Så blev det kaffetid om bord på færgen til Samsø Ældre Sagen i Egtved lærte pigen på Samsø at kende på grund af hendes store indsigt i Samsøs

Læs mere

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE:

FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: FRILUFTSLIV OG AKTIVITETSSTEDER I SLAGELSE KOMMUNE: Områder hvor Friluftsrådet har været aktivt med: 1: NATURRASTEPLADSEN VED HALSSKOV: Efter bygning af broen, var der et museum om byggeriet og spændende

Læs mere

Helgoland i den Tyske Bugt

Helgoland i den Tyske Bugt Helgoland i den Tyske Bugt Tekst og fotos af Dieter Maaszen Helgoland med Lange Anne yderst mod vest Besøg øen om foråret - ved påsketiden - herefter er der frit slag for fuglefolk og fotografer og andet

Læs mere

Idéer til nye shelters på Møn

Idéer til nye shelters på Møn Idéer til nye shelters på Møn Morten Sylvest Nøhr - Arkitekt April 2015 Side 1 Indtryk fra en gåtur gennem Danmark Mad, bål og overnatning i Tippie på Lolland Gennem en 1000 km. lang vandring i Danmark

Læs mere

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016

Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 Ombygning og udvidelse af Lohals Havn på Nordlangeland. Projektbeskrivelse 2016 1 Indholdsfortegnelse Præsentation og historie... 3 Banjen... 4 Lohals / Hou... 5 Lohals Havn i dag... 6 Projektet... 7 Fremtidsønsker...

Læs mere

Fyns Hoved. er toppen af Fyn. Fyns Hoved. Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand.

Fyns Hoved. er toppen af Fyn. Fyns Hoved. Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand. 28 Fyns Hoved Vikinger brugte Korshavn og den lave Pughavn bag strandvolden Tornen i lagunen Fællesstrand. Fyns Hoved er toppen af Fyn Korshavns stemningsfulde bugt med mange ankerliggere og solen på vej

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Lejrpladser i Blekinge Skærgård Passer til Kort 50 og 51. Blekinge Skærgård.

Lejrpladser i Blekinge Skærgård Passer til Kort 50 og 51. Blekinge Skærgård. Lejrpladser i Blekinge Skærgård Passer til Kort 50 og 51. Blekinge Skærgård. Ole. Schytte. oleshavkajak@gmail.com 9 8. 9. 1. 2. 3. 7. 4. 5. 6. 6. Hälleryd Skærgård er Sveriges sydligste skærgård. Det er

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser

Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Familieferie med hygge, aktiviteter og oplevelser Velkommen til en verden af oplevelser Feriehus inkl. fri entré til tropisk badeland, gratis børneunderholdning og slutrengøring Garanti for hyggelige feriedage

Læs mere

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø

Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I SOLRØD KOMMUNE. Østre Strandvej. Lyngvej. Duevej. Staunings Ø Trylleskoven SOLRØD BEDRE SAMMENHÆNG MELLEM BY OG STRAND I Østre Strandvej Lyngvej Duevej Staunings Ø Idéoplæg til bedre sammenhæng mellem by og strand i Solrød Kommune. Solrød Kommunes største attraktion

Læs mere

Kyst til kyst. 9. juli -? juli 2016

Kyst til kyst. 9. juli -? juli 2016 Kyst til kyst 9. juli -? juli 2016 9. juli. 09:45-13:27. 21170 skridt. 14,31 km. Turen begyndte ved p-pladsen ved Blåvand Fyr. Gik en smuk tur langs stranden, ca. 5 km. Fulgte ruten til Tirpizx-stillingen,

Læs mere

Badevandsprofil for Vemmingbund Badestrand i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Vemmingbund Badestrand i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Vemmingbund Badestrand i Sønderborg Kommune Strandens navn Vemmingbund Badestrand Adresse Vemmingbund Strandvej (oplyses ved opkald til 112) Stationsnummer Stations-ID 1D01 DKBW763

Læs mere

Rejsebrev 7, efterår 2014.

Rejsebrev 7, efterår 2014. Rejsebrev 7, efterår 2014. Onsdag den 1. oktober. Vejret er stadig forrygende. Grækerne syntes muligvis lidt for varmt og tørt. I går eftermiddags var der fuld udrykning med brandslukningskøretøjer til

Læs mere

oplev SOrgenfri VED mølleåen

oplev SOrgenfri VED mølleåen oplev SOrgenfri slotshave LANDSKABSHAVEN VED mølleåen Skovbrynet FUGLEVAD STATION N MØLLEÅEN Kongevejen SORGENFRI SLOT Lyngby Hovedgade LYNGBY SØ sorgenfri SLOT Den gamle køkkenhave MØLLEÅEN DRONNINGEKILDEN

Læs mere

Opgaver til lille Strids fortælling

Opgaver til lille Strids fortælling ? Opgaver til lille Strids fortælling Klosteret 1. Hvilken farve har det store hus/klostret, som Strid ser, inden han kommer til byen? A. Klostret, det er kalket hvidt. B. Klostret, det er rødt, bygget

Læs mere

En lille hurtig tur til Sverige/Norge.

En lille hurtig tur til Sverige/Norge. En lille hurtig tur til Sverige/Norge. Midt på sommeren var vi nogle stykke GTC er som havde et lille kaffemøde (har vi engang i måneden). Og samtalen er meget righoldig og et af emnerne landede pludselig

Læs mere

Nærværende notat præsenterer resultatet af Naturgruppens første møde.

Nærværende notat præsenterer resultatet af Naturgruppens første møde. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK DATO: 11-09-2012 ODDESUND-PROJEKTET Natur-arbejdsgruppen JOURNALNUMMER 01.00.00-P20-2-12 NATUR- OG

Læs mere

Temarute: The Big Five (37 km) Denne cykeltur fører jer rundt til de 5 højeste bjerge på Fanø.

Temarute: The Big Five (37 km) Denne cykeltur fører jer rundt til de 5 højeste bjerge på Fanø. Temarute: The Big Five (37 km) DK Denne cykeltur fører jer rundt til de 5 højeste bjerge på Fanø. Bjergene er naturligvis ikke rigtige bjerge, men klittoppe. De 5 klitter er spredt ud over hele Fanø. De

Læs mere

Feriehuse 2008. OdderKysten. Ajstrup/Mariendal Kysing Rude Saksild Dyngby Hou Amstrup Tunø Sondrup. Jyllands Østkyst Feriehuse Camping Hoteller

Feriehuse 2008. OdderKysten. Ajstrup/Mariendal Kysing Rude Saksild Dyngby Hou Amstrup Tunø Sondrup. Jyllands Østkyst Feriehuse Camping Hoteller DK Feriehuse 2008 OdderKysten Ajstrup/Mariendal Kysing Rude Saksild Dyngby Hou Amstrup Tunø Sondrup Jyllands Østkyst Feriehuse Camping Hoteller Mere feriehus bare billigere! w w w. f e r i e p a r t n

Læs mere

Gislinge Ruterne. Om Gislinge Ruterne. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel.

Gislinge Ruterne. Om Gislinge Ruterne. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor Gislinge borgere fremkom med et ønske om,

Læs mere

Bolmen rundt med gratis færgetur

Bolmen rundt med gratis færgetur Bolmen rundt med gratis færgetur Alebo info@alebo.se http://www.alebo.se/fritid-sig... 129 km 3h 14 min Starts: Södra vägen 66, 310 83 Unnaryd, Sverige Ends: Södra vägen 53, 310 83 Unnaryd, Sverige Start

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Velkommen til Hotel Podewils!

Velkommen til Hotel Podewils! Hotel Podewils Tilbring en afslappende ferie på det største og eneste vandslot i Polen fra det 15. århundrede. Hvis I ønsker en rolig ferie, er det 3-stjernede Hotel Podewils en oplagt destination. Slottet

Læs mere

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum

Flyt ind i naturen. Bo på engen helt tæt på fjorden. Med kort afstand til Ringkøbing centrum Strandkanten Vil du bo midt i naturen? Så har du muligheden nu, hvor vi tilbyder en gruppe nye og attraktive boliger på unikke naturgrunde i en helt ny bydel midt i det smukke, åbne fjordlandskab. Naturbydelen

Læs mere

SSFs tur til Bornholm

SSFs tur til Bornholm SSFs tur til Bornholm Program Torsdag d. 22.9.16 Afgang Medborgerhuset kl. 7.00 Færge Puttgarten-Rødby og videre over Sjælland til Øresundbroen. Sverige bytur i Malmø 2-3 timer Videre til Ystad. Færgen

Læs mere

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm

Laks Havørred Bækørred* Stalling Snæbel Ål Helt Gedde Mindstemål 40 cm 40 cm 30 cm Regler og kortmaterialer gældende for: VSF Junior og senior årskort Regler for fiskeri på zone 1-4 samt zone 6 Obligatorisk indrapportering af fangst - Fra sæsonen 2015 skal alle fangster af laks, havørred,

Læs mere

- tid til natur og fællesskab

- tid til natur og fællesskab - tid til natur og fællesskab Indhold Danmarks smukkeste kanotur... 03 Stolte traditioner... 04 Det praktiske... 05 Planlæg din kanotur... 06 Lejrliv ved Gudenåen... 08 Udstyr til din kano... 09 Sådan

Læs mere

Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune

Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune Badevandsprofil for Fynshav Syd i Sønderborg Kommune Strandens navn Fynshav Syd Adresse Strandnr. A460, Lystbådehavnen Nedergade 9B, 6440 Augustenborg (nr. oplyses ved opkald til 112, alarm) Stationsnummer

Læs mere

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00

Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Badevandsprofil Badevandsprofil for Lundeborg Strand, Lundeborg Ansvarlig myndighed: Svendborg Kommune Ramsherred 5 5700 Svendborg www.svendborg.dk Email: svendborg@svendborg.dk Tlf.: 62 23 30 00 Hvis

Læs mere

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1

Dark Sky Møn & Nyord. Møn Biosfæreområdets værktøjskasse. Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Fordybelse og Dark Sky Møn & Nyord Møn Biosfæreområdets værktøjskasse Foto Thomas IX RO OG FORDYBELSE VÆRKTØJSKASSE 1 Introduktion Denne artikel hjælper dig med at fremme Møn Biosfæreområdet som et sted,

Læs mere

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne

Holbæk ruten. Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Holbæk ruten Fine ture i Gislinge-området til fods eller på cykel. Gislinge Ruterne Gislinge Ruterne Oversigtskort Om Gislinge Ruterne Idéen bag Gislinge Ruterne opstod på et Dialogmøde i Gislinge, hvor

Læs mere

Historie. Havnsø mølle. Mølleren jagede englænderne på flugt

Historie. Havnsø mølle. Mølleren jagede englænderne på flugt Historie Næsten midt mellem Holbæk og Kalundborg ligger den lille havneby Havnsø i bunden af Nekselø bugten. Stedet har formentlig sin oprindelse tilbage i 1300-tallet og har lige fra starten fungeret

Læs mere

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli.

SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. SOMMERPROGRAM 2019 FOR DAGENE 15.juli til 26.juli. DU 1 mandage, tirsdage & onsdage DU 2 onsdage, torsdage & fredage Program for Sommerugerne 29 & 30 2019. Kolding Kommune har igen i år besluttet at der

Læs mere

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser)

Dagsprogram. Søndag 20.9. (ca. 4½ t. inkl. pauser) Dagsprogram Lørdag 19.9. Afgang København kl. 14.30. Efter mellemlanding i Istanbul ankommer vi til Dalaman kl. 21.25 (måltider er ikke inkluderet på flyene). Transfer fra lufthavnen i Dalaman til pensionen

Læs mere

Naturværdier i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune

Naturværdier i sø-landskabet. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune Naturværdier i sø-landskabet Resultater fra spørgeskemaundersøgelse i forbindelse med debatarrangement d. 14. januar, Ringsted kommune Antal Spørgeskema om naturværdier Respondenter 33 personer, 23 mænd,

Læs mere

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune

Blå Flag program 2012. Ud i det blå i Sønderborg Kommune Blå Flag program 2012 Ud i det blå i Sønderborg Kommune Juni Juli August Sø 1 Strandkunst On 1 Fjordsafari AKTIVITETSKALENDER Ma 2 Aktiv Sommer To 2 Fjordsafari Ti 3 Aktiv Sommer/Fjordsafari Fr 3 Skibsbygger

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Lokal viden. Lokal viden om specielle ting CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry FIND DE LOKALE HEMMELIGHEDER

Lokal viden. Lokal viden om specielle ting CopyRight Leni Ravnild og Lisbeth Nørbygaard Derry FIND DE LOKALE HEMMELIGHEDER Lokal viden Lokal viden om specielle ting Byvåben Havgus Hybenrose Den lilla grøftekant De lyse nætter Lysets Land Marehalm Ravtur Tørrede jyder Vendelbrog De lokale hemmeligheder - gemte, glemte og oversete

Læs mere

Klippebloggen. Af formanden

Klippebloggen. Af formanden Fredag d. 19. april. Vi er som små drenge fem minutter i juletræ, med al lystfiskeriets spænding liggende foran os, de næste 7 dage er afsat til kystfiskeri på Bornholms kyster.. Grejet tjekkes pakkes

Læs mere

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019

Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Naturskoles og Blå-Flag Centers Naturture og aktiviteter: Maj - september, 2019 Samsø Kommune, Naturafdelingen Langørevej 12, 8305 Samsø, Tlf. 86 59 64 54 Samsø Kommunes Naturafdeling byder velkommen

Læs mere

Sort Sol og Sydvestjylland

Sort Sol og Sydvestjylland Sort Sol og Sydvestjylland Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 2.195,- Højdepunkter Oplev Danmarks ældste by Ribe Vi bor på hyggelige hotel Ballumhus Rundtur på Rømø Sort Safari

Læs mere

Hotel Zagreb. Afslapning, smuk natur og spændende kulturoplevelser ved Kroatiens kyst. Hotel Zagreb. Hotellet tilbyder

Hotel Zagreb. Afslapning, smuk natur og spændende kulturoplevelser ved Kroatiens kyst. Hotel Zagreb. Hotellet tilbyder Hotel Zagreb Karlobag ligger ved foden af Velebit-bjergkæden, og er kendt for sit krystalklare vand og skønne klima. Hotel Zagreb byder på masser af aktiviteter og wellness og selvfølgelig ægte kroatisk

Læs mere

Cykelruter på Nordøen

Cykelruter på Nordøen Cykelruter på Nordøen Cykeltur på Nordøen Starter turen i Tranebjerg, køres nordpå mod Onsbjerg. Lige efter Tranebjerg på venstre hånd ligger Kongehøjen med et bronzerelief af Frederik VII, sat af samsinger

Læs mere

KM KYST KM MULIGHEDER

KM KYST KM MULIGHEDER KM KYST KM MULIGHEDER KØBENHAVNS KOMMUNE Tårnby kommune Dragør kommune M VALBY M AMAGER FÆLLED SYDHAVN M SUNDBY M ØRESTAD KASTRUP M AVEDØRE M TÅRNBY KØBENHAVNS LUFTHAVN KALVEBOD FÆLLED DRAGØR KONGELUNDEN

Læs mere

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06

Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Senior + til Immeln den 3. 5. august 2009-08-06 Søen Immeln ligger ca. 20 km nordøst for Kristianstad. Oversigtskort over søen til slut. 2009-08-03, mandag. Der kommer en byge, medens vi læsser kajakkerne

Læs mere

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping.

Camping der passer... Horsens City Camping ved skov og strand. Beliggenheden. Beliggenheden der passer! Pladsen. Pladsen der passer! Shopping. City Camping ved skov og strand Camping der passer... Shopping Kultur Natur Sport A Beliggenheden Beliggenheden der passer! Udsigt Pladsen Pladsen der passer! Børn Fred og ro Shopping Shopping Kultur Kultur

Læs mere

Velkommen til Jungshoved

Velkommen til Jungshoved Velkommen til Jungshoved Her finder I Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved Naturprojekt på Jungshoved, Bøndernes Egehoved og Sydgårdens arealer Et sammenhængende naturområde med tre unikke naturtyper:

Læs mere

Vandretur. Løkken - Den historiske midtby. Rundtur på ca. 2,7 km

Vandretur. Løkken - Den historiske midtby. Rundtur på ca. 2,7 km 6 og 8: Løkken Miniby Minihusene er opført på det arbejdende værksted i Vendelbogade (). Husene er opført af rigtige små mursten og teglsten i målestok :0. Minibyen viser Løkkenhuse omkring år 900. (8)

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins...

Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... LØRDAG 9.JULI skrevet af Allan Rasmussen Så går turen til prinsessens landsdel. Jeg medbringer dog min egen, men jeg er jo heller ikke en prins... Tidligt op og med flyveren til Hobart på Tasmanien. Vi

Læs mere

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav

Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Over Ø og Land A Ferry tale vandring i Det Sydfynske Øhav Øhop med vandring 5 Øer og 4 færger. Det Sydfynske Øhav er et af verdens største oversvømmede istidslandskaber... og er under fortsat forandring

Læs mere

Hærvejen nord for Klosterlund

Hærvejen nord for Klosterlund Hærvejen nord for Klosterlund Fra Klosterlund er der ikke ret langt til de markerede hærvejsruter. Der findes en cykelrute, som går gennem Kragelund og der findes en vandrerute, der går gennem Stenholt

Læs mere

Turforslag fra Mahmutlar

Turforslag fra Mahmutlar Turforslag fra Mahmutlar Indholdsfortegnelse 1: Indledning... 3 2: Udflugter og andre oplevelser... 4 Udarbejdet af Kim Iversen Dato: 11.05.2006 Revideret 11.05.2006 1: Indledning Hej og velkommen til

Læs mere