NOTAT. Til: Forelæggelse for Udvalg for Natur, Miljø og Klima 19. august 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT. Til: Forelæggelse for Udvalg for Natur, Miljø og Klima 19. august 2014"

Transkript

1 Side 1/11 NOTAT Til: Forelæggelse for Udvalg for Natur, Miljø og Klima 19. august 2014 Sagsnr.: Vedr.: K Kommentering af høringssvar forudgående høring og høring forud for udarbejdelse af miljøvurdering - vindmøller sydvest for Hogager Dato: Dette notat er udarbejdet for at give et overblik over de høringssvar Holstebro Kommune har modtaget i forbindelse med høring forud for udarbejdelse af planforslag for vindmølleprojekt sydvest for Hogager, herunder høring vedrørende fastsættelse af indhold i miljøvurdering af kommuneplantillægget og lokalplanen. Notatet indeholder et resume af de tolv høringssvar, som Holstebro Kommune har modtaget i høringsperioden. Derudover er der en vurdering af hvorledes høringssvarene kan indgå i forbindelse med udarbejdelse af planforslagene og den tilhørende miljøvurdering. Høringssvarene ligger på sagen. Høringssvarene foreligger endvidere som bilag til sagsfremstillingen.

2 Side 2/11 Afsender af høringssvar Resume af høringssvaret Planafdelingens bemærkninger Opfølgning 1. Herning Kommune - Påvirkning af landskabet Herning Kommune vurderer at projektet vil kunne få konsekvenser for det særligt værdifulde landskabsområde beliggende sydvest for vindmølleområdet, og den fredede Yllebjerg Bakkeø. Herning Kommune ønsker derfor, at projektets påvirkning af landskabet og det fredede område belyses i VVM-redegørelsen, og om projektet i øvrigt vil påvirke fredningen af Yllebjerg Bakkeø. Der vil blive udvalgt visualiseringspunkter i nær-, mellem- og fjernzone. Bemærkningerne fra Herning Kommune vil indgå ved udvælgelse af visualiseringspunkterne. Der følges op på høringssvaret ved at belyse det visuelle samspil med de tre (to) vindmøller vest for projektområdet. Herning Kommune er bekendt med at opstiller ønsker at nedtage en af de tre vindmøller sydvest for projektområdet. Herning Kommune ønsker at alle tre eksisterende vindmøller tages ned, hvis det viser sig, at der vil opstå et visuelt uheldigt samspil med de nye vindmøller. Herning Kommune ønsker derfor at der i VVMredegørelsen belyses et alternativ, i tekst og ved visualiseringer, hvor alle de tre eksisterende vindmøller sydvest for vindmølleprojektet nedtages, med henblik på at kunne vurdere, hvorvidt dette alternativ vil være landskabeligt og visuelt ubetænkeligt. Vindmøllecirkulæret fastsætter krav om, at vindmøller der står med mindre afstand end 28 gange totalhøjden i forhold til nye vindmøller skal vurderes, så det sikres, at det samlede udtryk ikke er visuelt betænkeligt. Samspil med de tre vindmøller, der står ca. 2 km vest for projektområdet (svarer til ca. 16 gange totalhøjden), vil indgå i denne vurdering. På baggrund af analyser vil der blive redegjort for samspillet, og vist relevante visualiseringer. Ovenstående vil illustrere om der er et uheldigt samspil med de tre vindmøller (reelt kun to vindmøller da den nordligste forudsættes nedtaget). Det vurderes at dette vil danne det fornødne grundlag for at vurdere samspillet, og at der ikke er behov for at belyse et alternativ, hvor alle tre eksisterende vindmøller ned-

3 Side 3/11 tages, som det foreslås af Herning Kommune.. Vurderingen ift. samspil med de tre eksisterende vindmøller vil blive beskrevet og illustreret i VVMredegørelsen. 2. Erhvervsstyrelsen - Vedrørende radiokæder 3. Viborg Stift - Visuel påvirkning af kirker 4. Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE) - Påvirkning af radarzone Som opfølgning på projektet ønsker Herning Kommune data om projektet, således at det er muligt at implementere støjkonsekvensområderne omkring projektet i Herning Kommuneplan. Erhvervsstyrelsen henleder opmærksomheden på eventuelle radiokæder i området. Vindmøller bør placeres mindst 200 meter fra en radiokædes sigtelinje. Viborg Stift gør opmærksom på, at stiftet ikke vil gøre indsigelse i sagen. Viborg Stift har efterfølgende uddybet, at stiftet ikke har bemærkninger ift. debatoplægget. Stiftet har tillid til, at der bliver foretaget de nødvendige visualiseringer ift. Hogager Kirke, der er en nyere kirke. FBE meddeler at projektforslaget ikke kan accepteres. FBE henviser til at området i Kommuneplan 2009 er udlagt til på til 8-10 vindmøller på op til 150 meter i to lige rækker. Da vindmølleprojektet er med op til 17 vindmøller vurderes det at dette antal kan påvirke signalerne fra de navigationshjælpemidler som bruges ved flyvning på Karup Lufthavn. I henhold til internationale Herning Kommune vil modtage underretning om offentliggørelse af planforslag og endelig vedtagelse af planerne, herunder data om støjkonsekvensområder omkring vindmøllerne. Der er tale om en standardbesked som Erhvervsstyrelsen sender ud til kommunerne i forbindelse med planforslag for vindmøller. Det vil blive undersøgt om der er radiokæder i området, der vil kunne blive generet ved opstilling af vindmøller i området. Det vil som forarbejde til udarbejdelse af VVMredegørelse og miljøvurdering blive undersøgt om indsynet til Hogager Kirke eller udsynet fra kirkens nærmeste omgivelser vil blive visuelt påvirket ved opstilling af vindmøllerne. Der vil blive redegjort for dette, og såfremt påvirkningen vurderes væsentlig at vise vil der udarbejdes en visualisering, der illustrere påvirkningen. Informationerne i høringssvaret afviger i forhold den dialog der har fundet sted med FBE forud for udsendelse af debatoplægget. Som opfølgning på høringssvaret har Planafdelingen sendt et notat over den tidligere dialog og holdt møde med FBE og Flyvertaktisk Kommando (FTK) ved Flyvestation Karup. Mødet gav god forståelse mellem parterne, og efterfølgende har FBE præciseret høringssvaret. Det undersøges om der er radiokæder i området der vil kunne blive generet. Den visuelle påvirkning ift. Hogager Kirke vil blive undersøgt. Den videre planlægning vil tage udgangspunkt i, at vindmøllerne ikke overskrider højdebegrænsningen på 500 fod over havets overflade.

4 Side 4/11 regler (ICAO dok 015) vil der normalt kunne accepteres op til 6 vindmøller indenfor en radius af 15 km fra et navigationshjælpemiddel. FBE fastslår at området ligger indenfor radarzonen, hvorfor møllehøjden skal begrænses til 500 fod over havets overflade. Med hensyn til opstillingsmønster meddeler FBE, at det er deres opfattelse, at opstillingsmønstret af vindmøller i området ved Hogager ikke vil medføre uacceptable tekniske eller operative gener eller begrænsninger for forsvaret under forudsætning af, at højdebegrænsningen på 500 for over havets overflade overholdes. Det vurderes, at radardækningen i nogen grad kan blive påvirket, men at denne påvirkning i det pågældende område ikke vil være kritisk. FTK (Flyvertaktisk Kommando) kan derfor acceptere opstilling indenfor området i det for vindmølleprojektet mest hensigtsmæssige mønster. 5. Energinet.dk - Påvirkning af luftledningsanlæg Energinet.dk anbefaler at vindmøller som minimum placeres i en afstand fra deklarationsarealet langs luftledninger svarende til vindmøllens fulde højde. Der hvor vindmølleområdet kommer tættest på 400 kv luftledning Tjele Idomlund er ved vindmølleområdets nordligste punkt. Der skønnes at være en afstand på ca. 2,8 km. Det oplyses at Energinet.dk ikke pt. har anlægsplaner i det udpegede vindmølleområde. Svaret fra FBE medfører, at der må arbejdes videre med et projekt bestående af vindmøller, der ikke overskrider højdebegrænsningen 500 fod over havets overflade. Der er ifølge svaret ingen luftledninger, der kan have indflydelse på vindmølleprojektets udformning. Høringssvaret giver ikke anledning til yderligere undersøgelser/redegørelse.

5 Side 5/11 6. Holstebro Museum - Arkæologiske forhold 7. Skave Jagtforening 8. Lemvigegnens Landboforening v/ Kristian Sejersbøl Det anbefales at kommunen fremover orienterer sig om energinet.dk s planer via energinet.dk s hjemmeside. Holstebro Museum oplyser, at der ikke er registreret fortidsminder indenfor projektområdet. Der er dog registreret flere fortidsminder udmiddelbart nord, nordøst og nordvest for projektområdet. Det er Holstebro Museums vurdering, at der muligvis ikke er stor risiko for at påtræffe væsentlige fortidsminder, men da der er tale om store berørte arealer bør der laves en forudgående forundersøgelse for at få afklaret, hvorvidt der er fortidsminder i jorden. Angående vindmøller øst for skydebanen ønsker jagtforeningen, at møllen mod nord flytte så langt mod nord som mulig, og at møllerne nord og syd for banen eventuelt kan stoppes i tilfælde af skygge påvirkning ved skydning. Lemvigegnens Landboforening henviser til mødereferat af 16. februar Af referatet fremgår det bl.a.: Forvaltningen har efter mø- Vindmølleopstiller er orienteret om høringssvar fra Holstebro Museum, og museets opfordring til, at der laves en forudgående forundersøgelse. Der er en række af forhold der er bestemmende for de enkelte vindmøllers placering, bl.a. afstand til boliger, veje, søer, vandløb mv. Samtidig skal vindmøllerne stå på rette linjer og med tilnærmelsesvis lige stor afstand. Dette medfører at der ikke kan flyttes ret meget på én enkelt vindmølle, uden at placeringen af vindmøllerne i hele opstillingen skal justeres. Skave Jagtforenings ønske om at møllen nord for banen placeres så langt mod nord som muligt vil indgå som et ønske ved placering af vindmøllerne. Vindmølleopstiller er orienteret om høringssvar fra Skave Jagtforening, og foreningens ønske om at møllerne nord og syd for banen evt. stoppes i tilfælde af skygge påvirkning ved skydning. Vindmølleopstiller har indledt dialog med jagtforeningen. Forud for mødet den 9. februar 2012 (mødereferat af 16. februar 2012) var situationen den, at Holstebro Kommune havde modtaget anmeldelse fra både Vindmølleopstiller træffer aftale med Holstebro Museum om forundersøgelser. Det undersøges om det er muligt at rykke møllerne lidt længere væk fra skydebanen. Vindmølleopstiller tager dialog med jagtforeningen om skyggekast, når skyggekastberegningerne foreligger. Se kommentar under punkt 9

6 Side 6/11 på vegne af Sten Nørgaard og Henrik Vestergaard det besluttet at skitsere på en mulig alternativ (optimal) placering af vindmøller i området.. Vindmøllefirmaer og lodsejere vil efterfølgende blive forelagt resultatet. Tidshorisonten er nogle uger fra dags dato. Med høringssvaret gør afsenderne (lodsejere) gældende, at der aldrig er sket den lovede opfølgning fra Holstebro Kommune, og derfor foreslås processen med vindmølleplanlægningen opstartet på ny igen således, at den skitserede hensigt efterleves. Vattenfall og JTF om opstilling af vindmøller ved Hogager. Mødet den 9. februar 2012 var led i et forsøg på, at få parterne til at arbejde sammen om ét samlet vindmølleprojekt. Som det fremgår af referatet gav mødet ikke en afklaring på valg af projekt. Derfor besluttede forvaltningen efter mødet, at skitsere på en mulig alternativ (optimal) placering af vindmøller i området. Efterfølgende modtog Holstebro Kommune tilbagemelding fra Vattenfall og JTF om, at der blev arbejdet på et fælles projekt, og de opfordrede kommunen til ikke at arbejde videre med eget projekt, men at afvente resultatet af et samarbejde mellem Vattenfall og JTF. Holstebro Kommune besluttede derfor, at sætte eget oplæg i bero og ikke arbejde videre med eget oplæg til projekt. Holstebro Gennem flere måneder blev der arbejdet på, at få et samarbejde mellem de to parter til at fungere, men det lykkedes imidlertid ikke. Efterfølgende satte Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste (FBE) planlægningen i stå med en udmelding om, at kommuneplanens udlæg af vindmølleområdet ikke kunne accepteres. Med s af 26. august 2013 blev Vattenfall og JTF orienteret om følgende: På baggrund af højdebegrænsningen pålagt af Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste anser Holstebro Kommune hermed jeres VVM-anmeldte projekt som bortfaldet. Ovenstående forklarer hvorfor sagen antog et andet forløb end det forløb, der er skitseret i referat af den

7 Side 7/ februar Planafdelingen beklager at det ikke blev meddelt til modtageren af referatet, at det var blevet opgivet, at skitsere på en mulig alternativ placering af vindmøller i området. 9. Lemvigegnens Landboforening v/ Kristian Sejersbøl på vegne af 4 lodsejer grupper 10. Beboerne Langgade 68, Hogager - Vindmøllernes påvirkning af be- På vegne af 4 lodsejer grupper sender Lemvigegnens Landboforening et forslag til opstilling af yderligere en række af vindmøller (7 stk.) øst for de to vindmøllerækker. Beboerne Langgade, 68 klager på det kraftigste over planerne som vil gøre ejendomme værdiløse/usælgelige. De skriver, at det er uforståeligt at det kan komme på tale, at opstille vindmøller så tæt på beboelser - at det er et Gennem hele forløbet har der været dialog med Vattenfall og JTF med forventning om, at de lodsejere de hver i sær havde indgået aftaler med blev holdt orienteret. Som beskrevet ovenfor har Holstebro Kommune meddelt Vattenfall og JTF, at VVManmeldte projekter anses som bortfaldet. Planafdelingen ser ikke, at formuleringen i referatet og det efterfølgende forløb alene på den baggrund skal give anledning til, at processen med vindmølleplanlægningen skal begynde forfra, som foreslået af Lemvigegnens Landboforening. Det er undersøgt om opstilling af de 7 vindmøller er en reel mulighed ift. varetagelse af diverse beskyttelser (natur, naboer), om støjforhold kan overholdes mv. Det er vurderet at det er muligt at opstille møllerne som foreslået. Vindmølleopstiller har efterfølgende, i fællesskab med Lemvigegnens Landboforening, udarbejdet et projekt på 24 vindmøller i tre rækker, og de har indsendt materiale der illustrere, at lovpligtige afstande og støjkrav vil kunne overholdes. Området sydvest for Hogager er et område, hvor der er relativt langt mellem beboelserne. Der er plads til opstilling af vindmøller samtidig med at den lovpligtige afstand til beboelser kan overholdes. Ud fra samlede overvejelser ift. de øvrige interesser i det åbne Der er udarbejdet et notat med vurdering af flere alternativer, herunder forslaget fra Lemvigegnens Landboforening Notatet indgår som bilag til sagsfremstillingen Påvirkninger ift. naboerne vil blive belyst i VVMredegørelsen

8 Side 8/11 boelsen og omgivelserne naturskønt område, og at der vil være mulighed for glimt fra hele striben af møller. Hvis mølleopstiller ikke har råd til at opstille møllerne til søs bør de købe hele området. Beboerne Langgade 68 vil gøre krav om, at kommunen skal købe deres ejendom, hvis det ikke kan garanteres, at der ikke vil være nogen som helst form for støj/susen eller lavfrekvent støj/lyd/brummen. land der skal tilgodeses, er der tale om et velegnet område til opstilling af vindmøller. Der er samtidig tale om et område, hvor der findes støjende aktiviteter i forvejen (Holstebro Moto Cross Club, Holstebro Speedway Klub og Skave Jagtforening). Det kan ikke garanteres, at der ikke vil være nogen gener fra vindmøllerne overhovedet. Men det kan garanteres, at der vil blive redegjort for genernes omfang, og at det vil blive sikret, at gældende lovgivning mht. støj mv. vil blive overholdt. Kommunen fastsætter rammerne for vindmølleprojektet og giver tilladelser efter lovgivningen. Det er ikke kommunen der opfører vindmøllerne, og det er dermed ikke kommunen der kan rejses erstatningskrav overfor. 11. Borgerforeningen i Hogager - Vindmøllernes påvirkning af beboelser og omgivelser Borgerforeningen i Hogager udtrykker på vegne af beboerne i Hogager og omegn bekymring for vindmøllernes påvirkning. Borgerforeningen beskriver lokalsamfundet som et sted hvor aktiviteter blomstre, og hvor man kommer hinanden ved. Borgerforeningen ønsker at byen fortsat skal være attraktiv at bo i og bosætte sig i. På naturstyrelses hjemmeside står der bl.a.: I forhold til sager inden for planlovens rammer må det påpeges, at en i sig selv lovlig planlægning eller konkret tilladelse ikke kan udløse erstatningskrav efter naboretten. Klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard og Miljøminister Ida Auken har sendt brev til landets borgmestre. Med brevet informerer de om, at det er besluttet, at finansiere en undersøgelse af sammenhængen mellem vindmøllestøj og helbredseffekter. Det oplyses at det er intentionen og forventningen, at en grundig undersøgelse én gang for alle kan imødegå bekymringer om vindmøllestøjs eventuelle sundhedsskadende effekter. Ministrene Ved valg af forslag 4 i notat med vurdering af alternativer vil afstanden til Hogager kunne øges med ca. 100 meter.

9 Side 9/11 De nordligste vindmøller vil stå ca. 1 km fra den sydvestlige del af byen. Undersøgelser der kan frakende skadelige virkninger på mennesker der bor tæt på møllerne er endnu ikke lavet. Der udtrykkes bekymring for eget og fremtidige generationers helbred, og for faldende huspriser og borgerforeningen mener at tvivlen må komme beboerne i Hogager til gode. Borgerforeningen ønsker at der bliver opstillet møller, men de håber på en revurdering af placeringen. De foreslår at man fjerner de nordligste møller og placere dem i en tredje række i stedet, så alle møllerne vil stå længere fra byen minimum 2 km i afstand. opfordrer kommunerne til, at arbejde videre med vindmølleplanlægningen, mens undersøgelsen pågår. Informationer herom blev forelagt UNMK på mødet den 5. februar Der er udarbejdet et notat med vurdering af flere alternativer til opstilling af vindmøller i området.. I skemaer er der angivet hvad der taler for og imod de enkelte alternativer. Notatet indgår som bilag på sagen. Forslag 4 er et forslag, hvor der ikke indgår tre vindmøller nord for Hvidmosevej, som i de øvrige forslag. Herved øges afstanden mellem vindmøller og Hogager med ca. 100 meter. Borgerforeningen ser frem til at blive inviteret til borgermøde. De anmoder forinden om at beboerne i Hogager informeres bedre, da få har fået udleveret debatoplægget. Skulle afstanden mellem vindmøller og Hogager øges til minimum 2 km ville det betyde, at der kun vil kunne opstilles 12 vindmøller i området. På foranledning af bemærkningerne om informationsniveauet har Planafdelingen sendt til Hogager Borgerforening. Her informeres om at debatoplægget er sendt ud til beboere i en afstand af ca. 1 km fra vindmøllernes forventede placering. Nogle af boligerne vest for Langgade i Hogager ligger indenfor en afstand af 1 km fra mølleplaceringerne. Da de øvrige beboelser Planforslag og VVMredegørelse/miljørapport vil blive udsendt til nærmeste naboer. Der vil blive afholdt borgermøde i forbindelse hermed.

10 Side 10/11 på vestsiden af Langgade har potentiel mulighed for udsyn til vindmøllerne har alle beboelser på vestsiden af Langgade fået debatoplægget tilsendt. Herudover har vi anset lokalområdet for orienteret ved at sende brev til Borgerforeningen, lægge debatoplæg hos købmanden i Skave og annoncere på holstebro.dk. 12. Naboer vest og sydvest for vindmølleområdet Naboerne beskriver at de vil blive nære naboer til de kommende vindmøller. Afstandene vil være tæt på den foreskrevne minimumsafstand mellem mølle og beboelse. Mener at det bør vægtes meget højt, at vindmøllerne har den lavest mulige støjemission. Nogle af naboerne har allerede en høj støjbelastning, da de er naboer til flugtskydningsbane, motocrossbane samt speedwaybane. De anmoder om at man ikke kun ser på støjbelastningen for de enkelte støjkilder, men også vurderer den samlede støjbelastning fra motor- og skydebaner samt vindmøller. Det viser sig at den adresse til Hogager Borgerforening, som Planafdelingen var i besiddelse af ikke længere benyttes af borgerforeningen. Planafdelingen har nu modtaget den , der pt. kan sendes til. Støjpåvirkningen fra de andre støjkilder i området, herunder skydebanen og motorbanerne, skal beskrives og indgå i VVM-redegørelsen. Og i planlægningen vil planlægningsmyndigheden kunne tage hensyn til eksisterende kilder i området, ved planlægning af nye støjkilder. Støj fra motorbanerne og skydebanen er reguleret i anlæggenes respektive miljøgodkendelser, og støj fra vindmøller reguleres efter Bekendtgørelse om støj fra vindmøller. Det eksisterende lovgrundlag giver ikke mulighed for indgreb over for støj med den begrundelse, at den samlede støj fra forskellige typer støjkilder overskrider de vejledende grænseværdier. Der er heller ikke fastsat nogen fælles dbværdi, der angiver, hvornår flere støjkilder samlet giver en generende støj i omgivelserne. Påvirkninger ift. naboerne, herunder støj, vil blive belyst i VVM-redegørelsen

11 Side 11/11 Naboerne efterlyser: Beskrivelse af tilkørselsforhold både under og efter anlægsfasen, herunder hvordan naboer vil blive berørt under opførelse af vindmøllerne. Flere visualiseringer, der giver indtryk af hvorledes møllerne vil se ud fra deres ejendomme. Skyggekastberegninger der viser i hvilke perioder af året og dagen de kan forvente skyggekast Informationer om lysafmærkning af vindmøllerne - naboerne opfordrer til at flylysene kun aktiveres når der er fly i nærheden. På foranledning af høringssvaret er der sendt til afsender af høringssvaret med information om, at der vil blive udarbejdet en vurdering af virkning på miljøet (VVM-redegørelse), der vil blive sendt i høring. I VVM-redegørelsen vil indgå detaljerede oplysninger, bl.a. oplysninger om tilkørselsforhold, beregning af støjforhold og skyggekast. Der vil også indgå visualiseringer fra enkelte udvalgte nabobeboelser, og fra det omkring liggende landskabet i øvrigt. For at give indtryk af informationsniveauet er der i en henvist til VVM-redegørelsen for vindmøller nordøst for Vemb.

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato:

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato: Side 1/10 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: ØK 01.02.00-P20-7-14 Notat status for vindmølleplanlægningen Dato: 01-12-2014 Dette notat har til formål, at give indblik i status for planlægningen for nye vindmølleprojekter

Læs mere

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2

Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing. Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Vindmøller ved Pårupvej vest for Assing Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BILAG 2 Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til indkomne bemærkninger fra offentlig høring 1 Der er indkommet

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller

Vindmøller ved Marsvinslund. Oplæg til debat. Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller Vindmøller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning af 3 nye 130 m høje vindmøller September 2014 Oplæg til debat om vindmøller ved Marsvinslund SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune om at

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

NOTAT. Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold, der forventes påvirket ved opstilling af vindmøller sydvest for Hogager - scoping

NOTAT. Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold, der forventes påvirket ved opstilling af vindmøller sydvest for Hogager - scoping Side 1/6 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering 01.16.06-P05-3-13/01.02.00-K04-1-13 Scoping Dato: 28-08-2014 Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold,

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg 9.012 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 9-6-105 og kommuneplantillæg 9.012 Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, Landområde Hals Januar 2017 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

Vindmøller ved Hallendrup

Vindmøller ved Hallendrup Debatopl æg Vindmøller ved Hallendrup Indkaldelse af ideer og forslag Vindmølle Område for vindmøller fra 50-80 meter i total højde Område for Vindmøller fra 100 meter i total højde Voldum Vissing erg

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig 30. april 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Lemvig Kommune indsendt af gårdejer Troels Ruby, Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig På lokaliteten Stamphøjvej 36a, 7620 Lemvig Indsendt til: Lemvig

Læs mere

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby DEBATOPLÆG Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby November 2010 Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby I planstrategien for Lolland Kommune fremhæves, at Lolland er det sted i verden, hvor

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 99, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk

13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 13. Ansøgning om opstilling af vindmøller ved Sandbæk 15-022379 Sagsfremstilling Ringkøbing-Skjern Kommune har i 2013 modtaget

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmøller ved Vandel i Vejle Kommune. Udgivet af Vejle Kommune, september 2012. Teknik og Miljø. Indledning Vejle Kommune har i

Læs mere

NOTAT. Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering. Notat - scoping. Dato: 17-09-2014

NOTAT. Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering. Notat - scoping. Dato: 17-09-2014 Side 1/6 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Høring for fastsættelse af indhold i VVMredegørelse/miljøvurdering 01.02.00-K04-1-14 Notat - scoping Dato: 17-09-2014 Afgrænsning af hvilke miljømæssige forhold der

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø

Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø Debatoplæg Vindmøller ved Bogø Inddæmning og Store Vejlø Lokalitet 360-T11 Vindmøller ved Bogøinddæmningen og Store Vejlø Lolland kommune har modtaget en anmodning om at måtte opstille op til 6 vindmøller

Læs mere

Lyngdrup, opstilling af vindmøller. Opsamling på fordebat.

Lyngdrup, opstilling af vindmøller. Opsamling på fordebat. Punkt 7. Lyngdrup, opstilling af vindmøller. Opsamling på fordebat. 2014-2822. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes forslag til kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose Returadresse Land, By og Kultur Planlægning Smed Sørensenvej 1, 6950 Ringkøbing Dato 21. september 2015 Sagsnummer 15-007089 Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven

Læs mere

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer

Beskrivelse af vindmølleprojektet Kommuneplantillæg med planmæssige ændringer #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 14. november 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om

Læs mere

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard

Randers 46 nye vindmøller ved Overgaard I 4 ugers offentlig høring fra den 05.04.2017 til den 03.05.2017 Havndal Dalbyover Udbyhøj 46 nye vindmøller ved Overgaard Forudgående offentlig høring om kommende kommuneplantillæg og indkaldelse af idéer

Læs mere

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Side 1 af 3. Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Forudgående høring på kommuneplantillæg og miljøvurdering for 3 vindmøller placeret øst for Broholm Gods, Broholmsvej 32, 5884 Gudme Plan og Erhverv 11. april 2019 Afdeling: Plan Helene Grenild Helene.grenild@svendborg.dk

Læs mere

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013

4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg FORDEBAT. Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13 KEB Alm.del Bilag 328 Offentligt FORDEBAT 4,8 MW solcelleanlæg ved Røde Anes vej, Hundborg Debatoplæg 25. september - 9. oktober 2013 Spørgsmål til debat Hvilke

Læs mere

NOTAT. Forelæggelse for Holstebro Byråd P / P Kommentering af høringssvar - vindmøller nordøst for Vemb

NOTAT. Forelæggelse for Holstebro Byråd P / P Kommentering af høringssvar - vindmøller nordøst for Vemb Side 1/11 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: Forelæggelse for Holstebro Byråd 01.02.05-P16-7-13/ 01.02.15-P15-5-13 Kommentering af høringssvar - vindmøller nordøst for Vemb Dato: 12-05-2014 Dette notat er udarbejdet

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE VINDMØLLEBEKYMRINGEN Naboer er bekymrede for deres livskvalitet.

Læs mere

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup

Deltag i debatten om nye vindmøller vest for Thorup Til borgere, interesseorganisationer og andre med interesse i det udlagte vindmølleområde Dato: 27. oktober 2014 Kultur, Plan og Fritid Torvegade 15 9670 Løgstør Sagsnr.: 820-2014-26025 Dokumentnr.: 820-2014-218744

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 117, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den xx.xx Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den xx.xx 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Foreløbigt foto visende 150 m høje vindmøller Skal tilrettes med 125 m høje vindmøller inden offentliggørelse

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Tarmvej 111, 6893 Hemmet som følge af opstilling af vindmøller ved Holmen 2 i henhold til lokalplan nr. 400 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Bestseller A/S, sydvest for Bramdrup

Debatoplæg Vindmøller ved Bestseller A/S, sydvest for Bramdrup BESTSELLER A/S BRAMDRUP E45 Debatoplæg Vindmøller ved Bestseller A/S, sydvest for Bramdrup INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG I PERIODEN FRA DEN 10. NOVEMBER 2016 TIL DEN 8. DECEMBER 2016 Vindmøller ved Bestseller

Læs mere

Energipark ved St. Soels. Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger

Energipark ved St. Soels. Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger Energipark ved St. Soels. Bilag 2 Forvaltningens kommentarer til de indkomne bemærkninger BY, ERHVERV OG KULTUR Notat Planafdelingen Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 8556 bekte@herning.dk www.herning.dk

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Forslag, ideer og bemærkninger Konsekvens for planlægning / miljørapportens indhold Har ingen bemærkninger.

Forslag, ideer og bemærkninger Konsekvens for planlægning / miljørapportens indhold Har ingen bemærkninger. Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar fra forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 414 for et vindmølleområde ved Batum samt forslag til tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 for

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 125, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-4-05 Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt er udarbejdet

Læs mere

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015

Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan og kommuneplantillæg Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106 og kommuneplantillæg 5.016 Vindmølleområde ved Lyngdrup, Landområde Nord September 2015 Sammenfattende redegørelse Miljørapport Lokalplan 5-9-106

Læs mere

Herning Kommune Byplanudvalget

Herning Kommune Byplanudvalget 3 41. Ny planlægning for vindmøller ved St. Soels i Herning og Holstebro Kommuner Sagsnr.: 01.16.06-P19-1-17 Sagsbehandler: Louise Kruse Hansen Forventet behandlingsforløb DIR FOU BFU SOS BSK KFU BYP TMU

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Novej 10, 6950 Ringkøbing som følge af opstilling af vindmøller ved Nørhede-Hjortmose i henhold til lokalplan nr. 283 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om Lokalplan nr. 358 og Tillæg nr. 73 til Kommuneplan 2013-2025 for Debatperiode: fra den 16. september til den 14. oktober 2016 Herning Kommune Billund

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. beboelsesejendommen Fladhedevej 10, 7620 Lemvig som følge af opstilling af vindmøller ved Volder Mark i henhold til lokalplan nr. 165 for Lemvig Kommune

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby. Forudgående offentlighed til den 28. marts Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed til den 28. marts 2018 Debatoplæg Vindmøller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets fi re 125 meter høje vindmøller

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt Tillæg nr. 7 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-5-05 Tillæg nr.7 til Regionplan 2005 for

Læs mere

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7B Til Ringkøbing-plan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- 16. august 2011 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund

Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Vindmøller og solceller ved Marsvinslund Oplæg til debat Planlægning for vindmøller og solceller Oplæg til debat om vindmøller og solceller ved Marsvinslund SFP Wind Denmark ApS har på vegne af Vindpark

Læs mere

Offentligt borgermøde

Offentligt borgermøde Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 24. april 2017 46 nye vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

Vindmøller sydvest for Bækmarksbro

Vindmøller sydvest for Bækmarksbro Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2009-2021 Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet med henblik på: - at ændre retningslinjerne for afgrænsningen af og antallet af samt højden på vindmøller i det

Læs mere

33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn. Debatoplæg 8. april maj 2015 DEBATOPLÆG

33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn. Debatoplæg 8. april maj 2015 DEBATOPLÆG 33,12 MW solcelleanlæg ved Hanstholmvej, Thisted Lufthavn Debatoplæg 8. april 2015-6. maj 2015 DEBATOPLÆG Deltag i debatten Hvilke forhold mener du, at kommunen bør belyse nærmere i forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. beboelsesejendommen Fladhedevej 8, 7620 Lemvig som følge af opstilling af vindmøller ved Volder Mark i henhold til lokalplan nr. 165 for Lemvig Kommune

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Scopingsnotat. Hjørring Kommune

Scopingsnotat. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Scopingsnotat 10-12-2014 Sag nr. 01.02.05-P16-18-14 Side 1. Opstilling af vindmøller ved Gårestrup I forbindelse med planlægningen for opstilling af 3 vindmøller ved Gårestrup skal der

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune 7. oktober 2015 Side 1. Mødedato: 7. oktober 2015 Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested:

Læs mere

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose Forslag til Tillæg nr. 7A Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 15. marts 2011

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Hejring Indholdsfortegnelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...7 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens betydning og udtalelser i offentlighedsfasen...

Læs mere

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk

November 2014. Vindmøller nord for Krejbjerg. sammenfattende redegørelse. www.skive.dk Vindmøller nord for Krejbjerg November 2014 sammenfattende redegørelse Indhold Indledning og baggrund 3 Planvedtagelse 4 Integrering af miljøhensyn i planerne 4 Miljørapportens betydning og udtalelser

Læs mere

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark Idé Denne folder er udarbejdet i et samarbejde mellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke og Stifterne i Danmark.

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014.

Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014. Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014. Omkring 200 borgere fra lokalområdet deltog i mødet sammen med både politikere, embedsmænd fra kommunen, eksperter

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol

Miljø- og Teknikudvalget. Beslutningsprotokol Miljø- og Teknikudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2011 Lokale: Reno Nord Tidspunkt: Kl. 17:00-17:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Hans Chr. Holst (V) Ole Bruun (A) Hildo Rasmussen (A) Ole Andersen

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Klima- og Miljøudvalget

Klima- og Miljøudvalget - 2. Forslag til lokalplan nr. 414A / 414B / 414C og forslag til tillæg nr. 4A / 4B / 4C til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune (med miljørapport) - vindmøller ved Batum Sagsnr.: 13/47205 Sagsansvarlig:

Læs mere

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan.

Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Vejen Kommune Teknik & Miljø Rådhuspassagen 3 6600 Vejen. 18. juni 2014 Høringssvar til Kommuneplantillæg 5, Vindmølleplan. Udskiftning af eksisterende vindmøller ved motorvej E20 Syd for Gjerndrup. For

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021 FORSLAG Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet med henblik på: - at ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde vindmølleområde 8 kommuneplanområde

Læs mere

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo

Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Anmeldelse af Vindmøller på Odense havneterminal ved Munkebo Eksempel på visualisering af projektet set fra sydsydvest (EMD) Projektansøger Energi Fyn Holding A/S Att: Jette I. Kjær Sanderumvej 16 5250

Læs mere

Vindmølleområde ved Lyngdrup. Kommuneplantillæg 5.016, Lokalplan og Miljørapport (MV og VVM) (2. forelæggelse)

Vindmølleområde ved Lyngdrup. Kommuneplantillæg 5.016, Lokalplan og Miljørapport (MV og VVM) (2. forelæggelse) Punkt 7. Vindmølleområde ved Lyngdrup. Kommuneplantillæg 5.016, Lokalplan 5-9-106 og Miljørapport (MV og VVM) (2. forelæggelse) 2014-2822 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender ovennævnte

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE

Tillæg nr. 17. Udkast Kommuneplan Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro HOLSTEBRO KOMMUNE Tillæg nr. 17 Kommuneplan 2013 Vindmølleområde ved Blæsbjerg vest for Holstebro Udkast 20-03-2017 HOLSTEBRO KOMMUNE Redegørelse Forord Offentlig fremlæggelse Forslaget til kommuneplantillæg er fremlagt

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1.

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. Punkt 2. Godkendelse af kommuneplantillæg 10.014 og Lokalplan 10-7-103 (med Miljørapport), Vindmøller, Nørrekær Enge II, Landområde Nibe (1. forelæggelse) 2014-2818 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016

Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Spørgsmål og svar Borgermøde vedrørende vindmøller ved Timlundvej nær Stakroge 26. september 2016 Tid og sted: Sandet Hotel d. 26. september 2016 kl. 19 Deltagere: ca. 60 personer samt deltagelse fra Thomas

Læs mere

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse

Vindmølleområde ved Tagmark. Sammenfattende redegørelse Vindmølleområde ved Tagmark Sammenfattende redegørelse Thisted Kommune Februar 2018 INDHOLD 1. INDLEDNING OG BAGGRUND 2. MILJØHENSYN 3. OFFENTLIG HØRING 4. AFLEDTE KONSEKVENSER 5. ALTERNATIVER 6. OVERVÅGNING

Læs mere

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter

Vindmølleprojekt. ved Døstrup/Finderup. Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Vindmølleprojekt ved Døstrup/Finderup Indkaldelse af forslag, ideer og synspunkter Forslag og ideer ønskes Dette debatoplæg er indledningen på Vurdering af Virkninger på Miljøet (VVM) af en planlagt opstilling

Læs mere

Vindmøller ved Stakroge

Vindmøller ved Stakroge Vindmøller ved Stakroge Debatoplæg Debatperiode: 8/10 2015-5/11 2015 Tillæg nr. 28 til Kommuneplan 2013-2024 Vindmøller ved Stakroge Med dette debatoplæg indledes planlægningen for et konkret vindmølleprojekt

Læs mere

Sammenfattende redegørelse

Sammenfattende redegørelse Vindmøller ved Døstrup/Finderup Indholdsfortegnelse Sammenfattende redegørelse... 5 1. Indledning og baggrund...6 2. Planvedtagelse...6 3. Integrering af miljøhensyn i planerne...7 4. Miljørapportens

Læs mere

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup

Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup #BREVFLET# Aalborg Kommune, Plan og Udvikling Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby 13. juni 2014 Deltag i debatten Nye vindmøller ved Lyngdrup Aalborg Kommune har modtaget en ansøgning om opstilling af

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Muldbjergvej 4, 4733 Tappernøje, som følge af opstilling af vindmøller ved St. Røttinge i henhold til lokalplan nr. 049 for Næstved Kommune

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen St. Røttingevej 9, St. Røttinge, 4733 Tappernøje som følge af opstilling af vindmøller ved St. Røttinge i henhold til lokalplan nr. 049

Læs mere

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2

VVM-anmeldelse for vindmøller vest for Stadil Ringkjøbing-Skjern Kommune - Side 2 23. januar 2013 Anmodning om igangsættelse af VVM-behandling for et nyt vindmølleområde i Ringkjøbing-Skjern Kommune indsendt af lodsejer Jørgen Thesbjerg Halkærvej 1, 6980 Tim VVM-anmeldelse for vindmøller

Læs mere