NØDEBO KRO. Web site-projekt. Lavet af: Anders Hanberg Sara Vang Michael Dalgaard Stefan Skjerning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NØDEBO KRO. Web site-projekt. http://www.mfyp.dk/noedebo-kro/ Lavet af: Anders Hanberg Sara Vang Michael Dalgaard Stefan Skjerning"

Transkript

1 Forsamlingshuset NØDEBO KRO Web site-projekt Lavet af: Anders Hanberg Sara Vang Michael Dalgaard Stefan Skjerning 4/ tr08mul01

2 Forsamlingshuset NØDEBO KRO Indholdsfortegnelse Indledning...3 Problemformulering...4 Analyse Kommunikationsmodel Brugeranalyse Designbrief...15 Designvalg Funktionalitet og informationsarkitektur Use case Navigationsdiagram Brugertest Procesbeskrivelse og -evaluering...24 Appendiks: Tidsplan... bilag 1 Statistik fra det gamle web site... bilag 2 HTML- og CSS-kode... bilag 3

3 Side 3 Indledning Vi har valgt at lave et projekt med udgangspunkt i Forsamlingshuset Nødebo kro, hvor vores formål er at producere et web site for kroen. Vi har som et vigtigt led udarbejdet en analyse af kroens værdier, som primært er blevet lagt fast ud fra et besøg på Nødebo Kro og et interview med kroens driftskoordinator, Jens Lassen. Ud fra værdierne har vi kunnet analysere os frem til typen af indhold og design, vi vil have, at Nødebo Kros web site skal præsentere. Det er dermed vores mål at lave et web site, der afspejler og kendetegner kroen. Relevante facts vedr. opgaven om Forsamlingshuset Nødebo Kro Forsamlingshuset Nødebo kro er et forsamlingshus for en række aktiviteter og foreninger, hvor man kan melde sig ind og komme så tit man lyster. Ydermere fungerer kroen som et udlejningssted, hvor man kan leje lokaler til arrangementer som bryllupper, fødselsdage, konfirmationer eller andet. Der er eksempelvis mulighed for at lave mad sammen, deltage i et stort udbud af arrangementer eller foreninger, eller bare hygge sig. Dermed er navnet Kro en smule misvisende, da stedet ikke fungerer som en kro i normal forstand. Ejerne har dog valgt at beholde navnet fra gammel tid, hvor den fungerede som kro. (Vi har i denne rapport valgt kun at bruge benævnelsen Nødebo Kro - eller bare kro - i stedet for det fulde navn, Forsamlingshuset Nødebo Kro.)

4 Side 4 Problemformulering Hvordan udarbejder vi et web site for Nødebo Kro, som gør den mere attraktiv at besøge? Og samtidig mere funktionel at bruge? Hvordan finder vi målgruppen for Nødebo Kro. Hvordan får vi skabt et web site der afspejler Nødebo kro og henvender sig til målgruppen, hvor den ønskede kommunikation mellem afsender og modtager udgiver sig bedst muligt. Hvordan viser vi, hvad kroen kan tilbyde af aktiviteter mv. på en måde, så besøgende får interesse for netop denne kros produkt? Hvordan opnår vi en struktur, som er forståelig og let at navigere i? Hvordan vil vi lave vores design brief, så vi får lagt et fundament for vores design og hvilke begrundelser har vi for vores valg af design??

5 Side 5 Analyse Målguppe og værdier Som ansvarlig for Forsamlingshuset Nødebo Kros web site, som vi har valgt at redesigne, har vi gjort os overvejelser om, hvad web sitet skal indeholde og signalere. Vi har derfor foretaget en analyse af brugerne af det oprindelige web site baseret på statistikker, besøg og en undersøgelse af kroen, med hvad det indebar af spørgsmål, vi ville have svar på. Efter dette står vi tilbage med en klar indikation af, at brugere af Nødebo Kros web site, også i fremtiden, primært er voksne og pensionister eller dem, der i forvejen kender til området, har vi valgt at gøre de tilbud, som denne målgruppe er mest interesseret i, mest tydelig. Designmæssigt skal web sitet udstråle værdier, som kendetegner kroen. Det være sig farve, udformning og kroens særpræg. Derudover har kroens særpræg, der går igen på web sitet, den effekt, at de besøgende vil huske kroen bedre - især efter at have besøgt kroen og vendt tilbage til web sitet.

6 Side 6 Analyse Formål og baggrund Formålet med web sitet er at skabe opmærksomhed omkring kroen, så flere vil benyttet den og oprette sig som medlem. Der er her tale om at promovere medlemmer, at udleje lokaler og på denne måde opnå et solidt økonomisk fundament, til gavn for såvel dens ejere samt medlemmer. Vi studerer her er en slags restaurations og hotelvirksomhed, der kører som forening. Den benytter timeshare, hvor medlemskabet årlige gebyr giver fortrinsrettigheder til leje af lokaler på bestemte tider af året. Budskab Budskabet er det, som web sitet udstråler. Budskabet for sitet kan sammenfattes til, at det for kroen er vigtigt at signalere hygge, samvær og aktiviteter under en rolig og stemningsfuldt atmosfære. For især dem, der gennem web sitet lejer sig ind, skal web sitets budskab om en hyggelig og dejlig kro også gå igen i det virkelige produkt, så kroens visuelle budskab virker troværdigt.

7 Side 7 Kommunikationsmodel Faktisk afsender (afsenders intention) Afsenderen er selve Nødebo Kro og dens ejere, idet det er herfra Nødebo Kros værdier og hensigt udspringer. Det, denne afsender vil fortælle den besøgende på kroens web site, er basale informationer om kroens (i prioriteret rækkefølge) - arrangementer - medlemsmuligheder - udlejningsmuligheder - priser - historie - kontaktoplysninger På længere sigt er det også hensigten at gøre besøgende til brugere af web sitet og kroen ved at give dem interesse for tilbudene. Implicit afsender (gennem produktet) Den gule farve, som pryder selve Nødebo Kro, indgår også i bestemte elementer på web sitet. Et særpræg ved kroen er lysstjernerne i et af lokalerne, hvilket ved brug på web sitet vil give et autentisk udtryk. Designet skal udtrykke fest/glad stemning, udtrykke professionalisme og seriøsitet. Produkt Æstetisk funktion: Stilrent design, hyggestemning og grafiske elementer, der refererer til karakteristiske steder på kroen, kendetegner produktet. Dertil indgår billeder fra kroens forskellige arrangementer i galleriet og bannerne.

8 Side 8 Kommunikationsmodel Implicit modtager (gennem produktet) Nødebo Kros implicitte modtager er vores tiltænkte modtager, dvs. dem der oplever web sitets produkt, som det fremstår rent visuelt på web sitet. Vores primære målgruppe er familier og pensionister, da Nødebo Kro tilbyder udlejning af lokaler og afholder arrangementer, der henvender sig til denne gruppe. Den konative funktion og interaktive funktioner Nødebo kros web site appellerer primært til modtageren gennem pathos, da vi ønsker at ramme modtageren på deres følelser og stemningen. Sekundært appellerer vi til modtageren gennem ethos, da vi ønsker at virke troværdige og tillidsvækkende. Grundlæggende kan det siges, at kroen kun benytter sig af to kommunikationsformer; konversation og transmission. Transmissionen er den gennemgående informationsform sitet igennem. Den bliver brugt til at beskrive kroens virke, arrangementer og priser, hvilke tilbud der tilbydes, kroens fysiske placering, historie om kroen osv. Den eneste anden information-form, der findes på sitet, er konversation i form af deres kontaktoplysninger som og tlf. nummer. Her er der tale om gensidig interaktion. Faktisk modtager (ubestemt modtager) Den faktiske modtager er de personer, der oplever vores site. Her er det vigtigt, at distributionen af sitets formål er klart og tydelig samt attraktiv for interesserede. De skal tydelig kunne se kvaliteten af produktet, og hvad vi tilbyder. Fornemmelsen af det æstetiske aspekt skal ved hjælp af billeder, farvesammensætning mv. få de observerende til at danne sig et uusigeligt billede af kroens æstetik og dens smukke omgivelser. Kognitivt skal kroen med dens priser og dens muligheder appellere til interesserede - og besøgende der bare er inde for at kigge - på en sådan måde, at de husker kroen.

9 Side 9 Kommunikationsmodel Kontekst Referentielle funktion: Sammenhæng mellem billeder og tekst. Søgefunktion der gør det muligt at finde de ønskede oplysninger. Symboler og ikoner skal stilles op, så der er en klar reference til den tilknyttede tekst. Intertekstuelle funktion: Reference til kort over området, naturen, tidligere ejere (historie). Medie Fatiske funktion: Det, der også gør, at vi som afsendere kan opnå en kontakt og vedligeholde kommunikationen med vores modtagere, er at vi gennem mediet fastholder en visuel rød tråd. Det vil sige, at vores valgte tema går igen i alle web sitets elementer (menupunkter, farvevalg, grafikelementer) Navigative funktion: Navigationen på web sitet er mest baseret på navigation mellem web sitet interne sider. Ved aktivering af et link åbnes indholdet i indholdsvinduet, mens linkene forbliver uændret, så man kan fastholde overblikket. Selve linkstrukturen er baseret på en gitterstruktur, så man ikke mister overblikket over kroens tilbud. Konklusion på kommunikationsmodellen Den ovenstående kommunikationsmodel er udarbejdet med det formål at holde struktur og at skabe et klart overblik i kommunikationen mellem afsender og modtager i mediet. Det er altså her meningen at modellen skal fungere som grundsten for web sitet, og danne udgangspunktet for kommunikationen.

10 Side 10 Brugeranalyse Analysen af Nødebo Kros brugere er baseret på statestik fra den oprindelige web site, som vi kan takke dennes webmaster for at have givet os adgang til. (Statistikken findes som bilag.) Nedenstående fakta og konklusioner er frembragt ud fra en analyse baseret på forskellige statistikker fra oktober 2008 omkring brugere af Nødebo Kros web site. Antal besøgende og hyppighed Det daglige gennemsnitlige antal besøgende på Nødebo Kros web site i oktober 2008 er 57. Mens der ikke tegner sig et klart billede af, hvilken periode i måneden, der er flest besøgende, er antallet af besøgende i forhold til de forrige år stigende. Hyppigheden af antal besøgende i alle døgnets timer fordeler sig med flest besøgende til formiddagstimerne og timerne over frokost. Men nattens timer kaster dog heller ikke helt få besøgende af sig. Selv om disse timer stadig er dårligst repræsenteret, har kun dobbelt så mange valgt at besøge web sitet i aftentimerne! Konklusion: Med over 50 besøgende om dagen er Nødebo Kros web site fint besøgt, også selv om medlemmerne af Nødebo Kro sikkert tegner sig for en god del af de besøgende. At antallet af besøgende er stigende i forhold til tidligere år kan selvfølgelig betyde, at kroen er blevet mere populær og/eller er blevet markedsført bedre. Det kan dog også betyde, at flere og flere får Internet og dermed får bedre mulighed for at besøge web sitet. Her styrkes vores forestilling om, at det også er ældre, der bruger kroen og web sitet, da det højst sandsynligt er i den aldersgruppe, fremgangen i brugen af Internettet i disse år er størst. Når formiddags- og middagstimerne bliver favoriseret blandt de

11 Side 11 Brugeranalyse besøgende, vil den mest nærliggende konklusion være, at disse besøgende er pensionister tilknyttet Nødebo Kro, fordi de modsat andre aldersgrupper har tid til at besøge web sitet i det tidsrum. En pensionist, som ikke kender til kroen, vil normalt ikke finde på at søge efter nogle tilbud fra Nødebo Kro eller andre kroer. Det kan være svært at forklare, hvorfor der trods alt er så mange besøgende om natten, da natteravnene typisk ikke hører til blandt den primære aldersgruppe, der besøger web sitet. En forklaring kan evt. findes i en anden statistik, der fortæller os, at der også er besøgende fra andre lande (med andre tidszoner, især USA), som dermed kan spille en stor rolle i registreringen af besøgende i nattetimerne (dansk tid). Besøgende på de forskellige sider Hovedsiden er mest besøgt, skarp forfulgt af Kalender og arrangementer med hhv. 10,3 og 8 % af de besøgende på alle sider. Herefter følger Udlejningsoversigt af selskabslokaler samt andre sider med praktisk information om selskabslokaler og udlejning med kun nogle få procent. Under 1 procent benytter sig af informationssiderne Historie, Generelle oplysninger og Banko. Konklusion: Denne statistik er blandt de vigtigste statistikker, fordi vi her kan konstatere, at rigtig mange af de besøgende klikker sig videre til undersiden om kroens arrangementer. Knap så interessant blandt web sitets besøgende er informationer om udlejning og almindelige oplysninger, hvilket kan betyde, at en del af de besøgende har et godt kendskab til kroen i forvejen og mest er interesseret i at vide, hvad der er på programmet den kommende tid. Mange af disse kunne sagtens være medlemmer af kroen.

12 Side 12 Brugeranalyse Operativsystemer, browser og søgemaskiner I brugen af operativsystemer hos web sitets besøgende er Windows klart det mest foretrukne. Heraf er Windows 98 og Windows 2000 og især Windows NT også repræsenteret. Forsvindende få benytter sig af Mac og Linux. Bemærkelsesværdigt er det også, at der slet ikke er nogen af de besøgende, der benytter sig af den nyeste version af Windows, Windows Vista. Lige så populær Windows er hos brugerne af Nødebo Kros web site, lige så populær er browseren Internet Explorer og søgemaskinen Google. Internet Explorer 6 er repræsenteret med godt 23 %. At Firefox popularitet landet over er steget betydeligt de senere år, afspejles ikke blandt brugerne af Nødebo Kros web site. Konklusion: Vi har gjort os nogle tilnærmelser omkring web sitets besøgende, og her gives ny næring til indikationen af, at de fleste besøgende er blandt den voksne eller ældre generation. Det er typisk den aldersgruppe, der trækker brugen af standard-programmer op og ikke kaster sig ud i et nyt styresystem og browser som Vista og Firefox. Da nogle af web sitets brugere lidt overraskende gør brug af ældre versioner af Windows (98, 2000 og NT) samt den efterhånden lidt forældede browser Internet Explorer 6, må det også give en indikation af, at der pga. manglende interesse/viden for nye programmer er ældre og/eller konservativtmindede personer blandt de besøgende. Ord, folk har søgt på for at finde web sitet Et klart billede tegner sig i de ord, folk vælger at søge på for at finde frem til Nødebo Kros web site. Langt størstedelen benytter sig af ordkonstellationer, hvor Nødebo indgår. Vi skal ned omkring eller under 1 % af alle søgninger for at finde ord som selskabslokale eller kirke og kro, som er navnet på det lokale tidsskrift.

13 Side 13 Brugeranalyse Konklusion: Når langt størstedelen af søgningerne indeholder ordet Nødebo, giver det et klart signal om, at Nødebo Kro i forvejen er en del af de flestes bevidsthed, inden de søger. I dette tilfælde underbygger det påstanden om, at mange af web sitets besøgende er vante brugere af kroen eller tilmed medlemmer af kroen. De besøgendes nationaliteter Størstedelen af de besøgende er fra Danmark. Alligevel er knap 13 % af de besøgende ikke fra Danmark, hvoraf ca. 3,5 % er fra USA. Denne statistik er baseret på besøgende på samtlige sider. Ser man på unikke besøgende er antallet af besøgende fra USA langt mere dominerende med næsten lige så mange besøgende som besøgende fra Danmark og mere end 36 % af samtlige unikke besøgende. Det er tilsyneladende ikke en fejl, da billedet ikke ændrer sig væsentligt i statistikker fra andre måneder. (I juli 2008 var der rent faktisk næsten dobbelt så mange unikke amerikanske besøgende som danske.) Konklusion: Det er ikke overraskende, at der er flest danskere, der besøger siderne på kroens web site. Men det er nok ikke helt så stor en part som forventet. At så mange andre nationer tilsammen tager så relativ stor en bid af kagen kan måske tilskrives de bekendte af Nødebo Kro, som kan have en interesse i også at følge med i livet omkring kroen, mens de er ude og rejse. En helt anden grund må nok findes, når man kan konstatere, at der er næsten lige så mange unikke besøgende fra USA som fra Danmark og over 1/3 af de unikke besøgende er amerikanske. Ud fra oplysningerne om hhv. amerikanske besøg på samtlige sider og unikke amerikanske besøg kan vi konstatere, at amerikanerne ikke klikker sig videre til ret mange sider og derfor ikke kan være ret interesseret i web sitet. Ifølge Nødebo Kros driftskoordinator, Jens Lassen, er langt de fleste brugere af kroen dog lokale eller bekendt med kroen, ligesom udefrakommende ikke kan være interesserede i at få informationer om overnatning på

14 Side 14 Brugeranalyse kroen, da det ikke bliver tilbudt. En af de eneste tilbageværende forklaringer må derfor være, at der på nogle amerikanske web sites af en eller anden mærkelig grund henvises til Nødebo Kro. At der skulle være ord på web sitet, som indgår i noget af det, amerikanere indimellem søger på, kan vi udelukke på baggrund af statistikken om ord, folk har søgt på. Samlet konklusion på brugeranalysen: Interesse: Web sitet er fint besøgt, selv om mange af de besøgende muligvis er medlemmer af kroen. Der er flest danskere blandt de besøgende, mens besøgende fra andre europæiske lande dog ikke er langt fra at repræsentere hver tiende besøgende. Alt tyder på, at de danske besøgende - og også mange af de øvrige europæiske besøgende (pga. udgangspunkt i besøg pr. unikke besøgende) - har en eller anden form for interesse eller kendskab til kroen eller området i forvejen. Der er registreret mange unikke besøgende fra USA, men disse kan ikke have nogen særlig stor interesse for Nødebo Kro, da størstedelen af dem ikke har besøgt særlig mange undersider. Mange af de besøgende klikker sig videre til Kalender og arrangementer, mens få er interesserede i informationer om udleje, historie og generelle oplysninger. En stor del af de besøgende kan derfor være medlemmer af kroen eller på anden måde have et forhold til kroen, da fremtidige arrangementer har deres interesse. Folks søgninger for at finde frem til Nødebo Kros web site afslører, at rigtig mange må være bekendt med web sitet eller i det mindste området i forvejen pga. det hyppigt forekomne søgeord Nødebo. Aldersgruppe: Mulige grunde til at Nødebo Kros web site primært må være besøgt af: Voksne - Brug af standard-browser og -styresystem Pensionister - Besøgende i formiddags- og middagstimerne forekommer med relativ stor hyppighed i forhold til andre tidspunkter på dagen. - Brug af standard-browser og -styresystem og især ældre udgaver. - Fremgang i brugen af Internet de senere år

15 Side 15 Design brief Man skal kunne se lige fra starten, at siden repræsenterer et forsamlingshus og samtidig tilbyder udlejningslokaler. Siden skal udtrykke en vis organisation, og man skal få følelsen af, at der er styr på tingene. Der skal vækkes følelser, der leder tankerne hen på fest, hygge og familiesamvær. Man skal hurtigt kunne få overblik over kontakt til udlejer. Der skal være en nem og overskuelig måde at se billeder på. Det skal være nemt at finde ud af hvilke arrangementer, der bliver afholdt. Sidens design skal passe til målgruppen, som vi har defineret i brugeranalysen.

16 Side 16 Designvalg Typografi Vi har valgt at bruge Verdana på Nødebo Kros web site, da der er en række æstetiske og praktiske grunde hertil. Verdana er kendetegnet ved den gode læsbarhed på skærmen. Blandet andet pga. den gode afstand mellem ordene, dens struktur og form som er meget enkel. Verdana findes på alle nyere pc er, Mac-computere m.m. Skrifttypeoversigt, Verdana: Abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ Farver De gennemgående farver er: Gul: RGB 247,216,122 Farven på kroen er gul. Farven gul har kroen bibeholdt siden den blev bygget. Den gule farve på kroen er blevet kroens varemærke for de lokale i Nødebo og omegn. Derfor har vi valgt at holde denne farve som et gennemgående tema på web sitet. Gul kan symbolisere evigheden og forklarelsen, herlighed og hellighed. Brun: RGB 161,133,109 Brun er en jordbundet farve, som er afslappet, naturlig og afdæmpet. Den skal symbolisere ro og hygge. Brun og gul smelter godt sammen og udgør teamet og kendetegnet for web sitet. Sammen har de en god dynamik, læsemæssigt og æstetisk. Kontrasten mellem dem fremkommer meget naturligt og behageligt.

17 Side 17 Logo Vi har sammensat et logo, der samler de æstetiske og farvemæssige kvaliteter, Nødebo Kro står for. Mens skriften Forsamlingshuset er skrevet med en skrifttype, som minder meget om skrifttypen på Nødebo Kro, er skriften Nødebo Kro skrevet med en skrifttype, der med sin karakteristiske runde pencilform både refererer til en æstetisk og hyggelig stemning. Den gule og brune temafarve deler teksten op på en blød og rund måde, der igen refererer til en afslappet stemning og samtidig forbinder udtrykket i brugen af den på web sitet brugte kunst og elegante runde stil. Da logoet kun benyttes på web sitet, er den brune logofarve integreret i web sitets farve. Billeder Vi har udvalgt en række billeder fra kroen, som vi enten selv har taget, eller som er blevet taget under det daglige trummerum og ved festlige lejligheder. Heraf kan nævnes den unikke værkstøjsudstilling, lyspanoramaet i festsalen og kroen set ude fra med den tydelige gule farve. Vi har valgt billeder fra kroen, der er flotte og autentisk funktionelle. Billedernes formål er dermed at få skabt et stemningsfuldt og æstetisk billede af kroen og dens hyggelige omgivelser, som er med til at give det hele et præg af genkendelighed. Ved de mest populære og relevante undersider har vi valgt at udskifte banneret med et, der er lavet til den pågældende underside. Da billederne på disse bannere er nøje udvalgt, får den besøgende også her en oplevelse af de virkelige produkt, som de senere (forhåbentlig) kan referere til.

18 Side 18 Funktionalitet og informationsarkitektur Interface-design Web sitet skal fungere som et informationssite, hvor informationerne for brugeren er let tilgængelige. Informationsarkitekturen er bygget op på en sådan måde, at kontaktoplysninger altid er ved hånden. Samtidig er afsenderens intentioner angående budskabet (jf. kommunikations-modellen), tydeligt afstemt, så det klart fremgår af web sitet. Med hensyn til den funktionelle stil på sitet er der blevet lagt vægt på, at den skal være klar, forståelig og nem at finde rundt i. At indsamle oplysninger om priser, arrangementer og udlejningsmuligheder mv. under menuen er ligetil. Hierarkistruktur Hvis man har store mængder af information, er opbygning i hierarkistrukturer at foretrække ifølge Thorlacius. Denne type struktur er nem at navigere i uden at fare vild, idet den kan deles op i forskellige kategorier. For brugernes skyld er det vigtigt at systematisere sit materiale og her har vi valgt hierarkistruktur (jf. navigationsdiagrammet).

19 Side 19 Usecase Use case for forsamlingshuset Nødebo Kro Updater web site Opret arrangement Admistrator Vis priser og tilbud Vis udlejningsmuligheder Vis medlemsmuligheder Bruger Vis information om historie Vis galleri Kontakt administrator Søg

20 Side 20 Navigationsdiagram for forsamlingshuset Nødebo Kro Forside Forside Galleri Medlemskab Udlejning Historie Kalender Kontakt Øverige Bridgeklub Arrangementer Lokaleoversigt Lokaler Musik Højtider Foredrag Loppemarket Afspændingsundervisning Spiseklub Nimbusklubben Modeljernbaneklubben Billardhold Billardklubben Petanqueturnering Vævergruppen Banko Byvandring

21 Side 21 Brugertest For at se om vores udviklede web site for Nødebo Kro er til at finde rundt i for en udefrakommende, har vi udpeget en tilfældig, der ikke har kendskab til web sitet i forvejen. Den udpegede testperson, Mandana, har fået stillet en række spørgsmål, der dækker behovet for den information, en almindelig bruger har behov for at få. Udover udspørgeren har vi i gruppen haft en person til at fremsige Mandanas adfærd og fremgangsmåde i forsøget på at finde svaret på det pågældende spørgsmål, samt en person til at notere. Spørgsmålene herunder er opdelt i emner, der er dækkende for indholdet på web sitet. De i svarene nedskrevne stikord fortæller, hvor Mandana har ledt henne for at finde frem til svaret. Spørgsmål og svar Generelle spørgsmål Spørgsmål: Hvad sker der en 24. december kl. 18 på nødebo kro.? Svar: Kalender, december, 24. Spørgsmål: Hvilken farve har lamperne i nødebos køkken? Svar: Medlemskab, galleri, kigger på billeder i galleriet, bladrer frem og tilbage og finder billede af køkkenet. Spørgsmål: Hvordan og hvornår kan man kontakte nødebo kro? Svar: Kontakt Spørgsmål: Kan man købe mad på kroen? Svar: Forside, kigger alle linkene i menuen igennem, kan ikke finde oplysninger

22 Side 22 Brugertest Lejer-spørgsmål Spørgsmål: Hvor ligger Nødebo Kro? Svar: Kontakt, adresse, kort Spørgsmål: Hvilke lokaler er der? Svar: Kigger menuen igennem, finder udlejning, lokale Spørgsmål: Hvad er priserne? Svar: Udlejning, medlemskab, arrangementer, udlejning, priser Spørgsmål: Hvilke faciliteter er med? Rum, borde, klaver? Svar: Udlejning, Lejebetingelser, udlejning, lokaler, Spørgsmål: Kan jeg se nogle billeder derfra? Svar: Galleri, arrangementer, udlejning, lokaler, banner, Udlejning, lokaleoversigt Medlems-spørgsmål Spørgsmål: Hvor kan jeg se arrangementer for medlemmer? Svar: Kigger menuen igennem, kalender, menuen, medlemmer Spørgsmål: Hvornår foregår Bridge? Svar: Arrangementer, Kalender, Medlem, Bridge Spørgsmål: Er der nogen fordel ved at være medlem, når man skal leje Hestelængen. Svar: Udlejning, Lokaleoversigt, Lokaler, Hestelængen

23 Side 23 Brugertest Konklusion på brugertest Vores testperson, Mandana, har efterfølgende kommet med ris og ros, hvilket vi har konkluderet på. Ris Mandana, der selv pointerede, at hun ikke er rigtig dansker, mente, at det var svært at finde rundt første gang, hvilket vi også kunne konstatere ud fra de gange, hun ikke ledte de helt rigtige steder. Derudover syntes hun, at web sitets firkantede ramme er lidt for lille, hvilket vi dog vil forsvare ud fra vores valg af design, der skal være mere visuelt attraktivt og dermed gøre vante brugere stolte og give nye brugere interesse for web sitet. Den sidste ønskede forbedring gik på, at menuerne ikke behøvede at folde sig sammen, når man klikker på et link. Vi er klar over problemet, men med den måde, vi på nuværende tidspunkt har haft evne til at lave web site på, har det ikke været muligt at lave det anderledes. Ros Vi har til gengæld fået ros for vores valg af farver samt de forskellige bannere, vi har valgt at bruge. Derudover var Mandana også glad for muligheden for at bruge en kalender samt det galleri, vi har valgt at gøre tilgængeligt på web sitet. Alt i alt kan vi konkludere, at vores web site fungerer, så man kan finde de ønskede oplysninger. De besværligheder vores testperson har haft, kan måske forklares ved, at hun ikke er rigtig dansker og dermed har haft vanskeligheder ved noget af web sitets indhold.

24 Side 24 Procesbeskrivelse og -evaluering Vores arbejdsproces har forløbet fint. Vi har nået vores mål og fulgt vores tidsplan. Når vi kigger på vores problemformulering synes vi også, vi på en tilfredsstillende måde, har fået svaret på alle spørgsmålene. Vores gruppe har fungeret godt, og alle har bidraget til opgaven. Læringsmål for gruppen Vores mål var at lære diverse programmer og få en god forståelse for udviklingen af et web site, både hvad der angår analyse, arbejdsproces og samarbejde. Opfølgning af læringsmål for gruppen Vi føler alle, vi har fået en større forståelse for produktionen af et web site og det forarbejde, der går forud. Vores arbejde med programmerne er også blevet bedre, nu da vi alle har beskæftiget os med dem.

25 Tidsplan Bilag 1 I Microsoft Project har vi udarbejdet en tidsplan for at kunne danne os et overblik over hvilke opgaver, der skal udføres, hvor meget tid vi har til rådighed, og ikke mindst hvordan de forskellige opgaver skal fordeles for at kunne nå det hele til den afsatte tid.

26 Statistik fra det gamle web site Bilag 2

27 HTML-kode Bilag 3 <!DOCTYPE html PUBLIC -//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN > <html xmlns= > Start på html <head> Start på head-delen <meta http-equiv= Content-Type content= text/html; charset=utf-8 /> <title>nødebo Kro</title> Titlen som bliver vist øverst I vinduet <link href= style.css rel= stylesheet type= text/css /> Link til stylesheet <!-- Start på switch menu script --> Tekst indeni denne ramme <!-- abc --> er beskrivende kode i teksten der ikke har betydning for sidens udseende <script type= text/javascript > Javascript-kode til switch-menuen /*********************************************** * Switch Menu script- by Martial B of * Modified by Dynamic Drive for format & NS4/IE4 compatibility * Visit for full source code ***********************************************/ var persistmenu= yes // yes or no. Make sure each SPAN content contains an incrementing ID starting at 1 (id= sub1, id= sub2, etc) var persisttype= sitewide //enter sitewide for menu to persist across site, local for this page only if (document.getelementbyid){ //DynamicDrive.com change document.write( <style type= text/css >\n ) document.write(.submenu{display: none;}\n ) document.write( </style>\n ) } if(el.style.display!= block ){ //DynamicDrive.com chan- function SwitchMenu(obj){ getelementsbytagname( span ); //DynamicDrive.com change ge DynamicDrive.com change } if(document.getelementbyid){ var el = document.getelementbyid(obj); var ar = document.getelementbyid( masterdiv ). } }else{ } for (var i=0; i<ar.length; i++){ if (ar[i].classname== submenu ) // ar[i].style.display = none ; } el.style.display = block ; el.style.display = none ; function get_cookie(name) { var search = Name + = var returnvalue = ; if (document.cookie.length > 0) { offset = document.cookie.indexof(search) if (offset!= -1) { offset += search.length end = document.cookie.indexof( ;, offset); if (end == -1) end = document.cookie.length; returnvalue=unescape(document.cookie.substring(offset, end)) } } return returnvalue; } function onloadfunction(){ if (persistmenu== yes ){ var cookiename=(persisttype== sitewide )? switchmenu : window.location.pathname var cookievalue=get_cookie(cookiename) if (cookievalue!= ) document.getelementbyid(cookievalue).style.display= block } }

28 HTML-kode Bilag 3 function savemenustate(){ var inc=1, blockid= while (document.getelementbyid( sub +inc)){ if (document.getelementbyid( sub +inc).style.display== block ){ blockid= sub +inc break } inc++ } var cookiename=(persisttype== sitewide )? switchmenu : window.location.pathname var cookievalue=(persisttype== sitewide )? blockid+ ;path=/ : blockid document.cookie=cookiename+ = +cookievalue } if (window.addeventlistener) window.addeventlistener( load, onloadfunction, false) else if (window.attachevent) window.attachevent( onload, onloadfunction) else if (document.getelementbyid) window.onload=onloadfunction if (persistmenu== yes && document.getelementbyid) window.onunload=savemenustate function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0 window.open(theurl,winname,features); } </script> <!-- Slut på switch menu script --> </head> <body> <div class= soeg2 > <div class= soeg > Slut på scripten til switch-menuen Slut på head-delen Start på body-delen Div til at placer søge-funktionen Div til at placer søge-funktionen <!-- start of freefind search box html --> Kode til søge-funktionen <table cellpadding=0 cellspacing=0 border=0 > Starter en table <tr> Start på første række (row) <td colspan=2 style= font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 7.5pt; > Start på første kolonne (column) Colspan gør, at cellen kan dække over andre Celler. I stylen bestemmes teksttypen og -størrelsen <form style= margin:0px; margin-top:4px; action= method= get accept-charset= utf-8 target= _ blank > Form markerer en formular i dette tilfælde selve søgefunktionen. Åbner i et nyt vindue <input type= hidden name= si value= > <input type= hidden name= pid value= r > <input type= hidden name= n value= 0 > <input type= hidden name= _charset_ value= > <input type= hidden name= bcd value= > <input type= text name= query size= 9 > Sætter tekstboksens størrelse <input type= submit value= søg > Bestemmer hvad der skal stå på knappen </form> Slut på form </td> Slut på kolonne </tr> Slut på række </table> Slut på table <!-- end of freefind search box html --> </div> Slut på div class soeg </div> Slut på div class soeg2 <div class= banner > <img src= images/bannere/fors.jpg /></div> <center> <div class= content > <div class= left > Div til at placer banneret Link til banner Centrerer indholdet Div til at placere indholdet Div der holder sig i venstre side

29 HTML-kode Bilag 3 <div id= masterdiv > Switch-menuens masterdiv <!-- start på menu--> <a href= index.html >Forside</a><br /> Almindelig link i menuen. <br /> skifter til ny linie. <a href= kal.html >Kalender</a><br /> <div class= menutitle onclick= SwitchMenu( sub2 ) >Udlejning</div> <span class= submenu id= sub2 > <li><a href= lok.html >Lokaler</a></li><br /> </span> Punkt med undermenu Betegnelsen til undermenuen Link i undermenuen Afslutning på undermenu <div class= menutitle onclick= SwitchMenu( sub3 ) >Arrangementer</div> <span class= submenu id= sub3 > <li><a href= mus.html >Musik</a></li><br /> <li><a href= hoj.html >Højtider</a></li><br /> <li><a href= for.html >Foredrag</a></li><br /> <li><a href= lop.html >Loppemarked</a></li><br /> <li><a href= ban.html >Banko</a></li><br /> <li><a href= byv.html >Byvandring</a></li><br /> </span> <div class= menutitle onclick= SwitchMenu( sub4 ) >Medlemskab</div> <span class= submenu id= sub4 > <li><a href= spi.html >Spiseklub</a></li><br /> <li><a href= bri.html >Bridgeklub</a></li><br /> <li><a href= afs.html >Afspænding </a></li><br /> <li><a href= nim.html >Nimbusklubben</a></li><br /> <li><a href= bil.html >Billardklubben</a></li><br /> <li><a href= pet.html >Petanqueturnering</a></li><br /> <li><a href= vav.html >Væverklubben</a></li><br /> <li><a href= mod.html >Modeljernbane- klubben</a></li> </span> <a href= gallery/gallery.swf target= _blank >Galleri</a><br /> Link til et flash-galleri <a href= his.html >Historie</a><br /> <a href= ovr.html >Øvrige</a><br /> <a href= kon.html >Kontakt</a><br /> <!-- slut på menu--> </div> Slut på master div class </div> Slut på left class div <div class= right > Div der placerer selve indholdet på siden <!-- start på indhold --> <h3>velkommen</h3> Overskrift <p> Forsamlingshuset Nødebo Kro er centralt beliggende i Nødebo med en smuk udsigt over Esrum sø. <br /> Nødebo Kro fungerer i dag primært som forsamlingshus, men har mange arrangementer for alle interesserede samt klubber for medlemmer. Der er også mulighed for at leje en eller flere lokaler med gode faciliteter. Udover information om udlejningspriser, arrangementer, medlemskab kan du også læse om Nødebo Kros historie og gå på opdagelse i galleriet.</p> <p>hvis du har et spørgsmål er du også altid velkommen til at <a href= kon.html class= a2 >kontakte os.</a></p> Tekst på siden <p></p> markerer et afsnit på en Side. <a href= # class= a2 ></a> er et link til kontakt med class style a2 <!-- slut på indhold --> </div> Slut på right class div </div> Slut på content class div <div class= bund > Div der placerer bundtekst <!-- start på bund tekst --> <p>nødebo Kro, Nødebovej 26, 3480 Fredensborg</p> <!-- slut på bundtekst --> </div> </center> Slut på indholds-centrering </body> Slut på body-delen </html> Slut på html

30 CSS-kode Bilag utf-8 ; /* CSS Document */ body { Markerer at det er body-delen background-color:#000000; Sætter baggrundsfarven for body-delen background-image:url(images/hjemmesidedesign8.jpg); Sætter baggrundsbillede I body-delen background-position:top center; Bestemmer billedets position til at være i toppen og centreret background-repeat:no-repeat; Billedet bliver ikke gentaget med no-repeat color:#625246; Sætter tekstfarven font-family:verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; Sætter teksttypen font-size:12px; Sætter tekststørrelsen } Markerer afslutning af style for body-delen a { Style for links font-weight: bold; Skrift typen er sat til fed med bold color: #ffffff; font-size:12px; } Afslutning af link style delen.a2 { Style for en class kaldet a2 font-size: 12px; font-weight: bold; color: #949577; } Afslutning af a2 style-delen h3 { Style for h3 font-size:14px; text-align:center; Sætter teksten til at være centreret } Afslutning af h3 style-delen.banner { Style for en class kaldet banner margin-top:10px; Angiver margen i toppen margin-left:1px; Angiver margen i venstre side text-align:center; } Afslutning på banner.content { Style for en class kaldet content width:564px; Sætter bredden padding:18px; Bestemmer grænsen mellem indhold og kant } Afslutning på content.bund { top:470px; position:absolute; Style for en class kaldet bund } Afslutning på bund Absolute gør, at der ikke optages plads i dokumentet.right { float:right; width:360px; height:200px; overflow:auto; Style for en class kaldet right Får den til at holde sig til højre Sætter højden Hvis der er mere indhold, end højde og bredde tillader, kommer der en scrollbar

31 CSS-kode Bilag 3 margin: 11px auto; Sætter margen i toppen først og derefter resten på auto margin-right: 10px; Margen til højre padding:15px; text-align:left; Placerer teksten til venstre } Afslutning på right.left { Style for en class kaldet left float:left; Får den til at holde sig til venstre width:160px; text-align:left; } Afslutning på left.soeg2 { Style for en class kaldet soeg2 width:588px; height:68px; margin:auto; } Afslutning på soeg2.soeg { Style for en class kaldet soeg float:right; margin-top:39px; } Afslutning på soeg.menutitle{ Style for en class kaldet menutitle cursor:pointer; Bestemmer musetype color:#ffffff; width:160px; text-decoration:underline; Giver en linie under teksten font-family:verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-weight:bold; } Afslutning på menutitle.submenu{ Style for en class kaldet submenu margin-bottom: 0.5em; margin-left:10px; } Afslutning på submenu

NØDEBO KRO. Web site projekt. http://www.mfyp.dk/noedebo-kro/ Lavet af: Stefan Skjerning Michael Dalgaard Sara Vang Anders Hanberg.

NØDEBO KRO. Web site projekt. http://www.mfyp.dk/noedebo-kro/ Lavet af: Stefan Skjerning Michael Dalgaard Sara Vang Anders Hanberg. Forsamlingshuset NØDEBO KRO Web site projekt http://www.mfyp.dk/noedebo-kro/ Lavet af: Stefan Skjerning Michael Dalgaard Sara Vang Anders Hanberg. D. 4/12-08 - tr08mul01 Forsamlingshuset NØDEBO KRO Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mit grafiske workflow inkluderer:

Mit grafiske workflow inkluderer: GRAFISK WORKFLOW Opgave: Opgaven var at producere en bog og et website med temaet stilhistorie. Jeg har valgt at beskrive mit grafiske workflow i produktionen af websitet. Kravene var, at der skulle være

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW H1 MARIA SCHELDE

GRAFISK WORKFLOW H1 MARIA SCHELDE GRAFISK WORKFLOW H1 MARIA SCHELDE DOKUMENTATION Opgaven Arkitekt Mette Schelde skulle have designet og programmeret et website, hvorpå hun kunne præsentere hendes produkter. Designkrav Sitet skal være

Læs mere

Grafisk workflow. Maria Clausen Svendeportfolio Grafisk workflow

Grafisk workflow. Maria Clausen Svendeportfolio Grafisk workflow Grafisk workflow Maria Clausen Svendeportfolio Grafisk workflow OPGAVEN Kunden har stiftet et nyt firma som hedder Wood id, som sælger lamper, møbler og tilbehør lavet i kvalitets træ. Kunden ville gerne

Læs mere

Nu skal vi især se på <font> og <center> samt centrering af hele siden på skærmen.

Nu skal vi især se på <font> og <center> samt centrering af hele siden på skærmen. Validering 4 Nu skal vi især se på og samt centrering af hele siden på skærmen. Det er i HTML ikke forbudt at bruge koden , men lad nu være alligevel, du får blot en masse valideringsproblemer.

Læs mere

PROJEKTOPGAVE -Et brugervenligt website af: Michéla, Mathilde, Christian & Andreas

PROJEKTOPGAVE -Et brugervenligt website af: Michéla, Mathilde, Christian & Andreas PROJEKTOPGAVE -Et brugervenligt website af: Michéla, Mathilde, Christian & Andreas INDHOLD GRUPPEMEDLEMMER...3 DESIGNBRIEF...4 KOMMUNIKATIONSANALYSE...4-5 KOMMUNIKATIONSMODEL...5 ARGUMENTATION FOR DESIGNPRINCIPPER...6

Læs mere

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16 GRAFISK WORKFLOW Indhold Grafisk workflow Procesbeskrivelse Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 2 Html, css og seo 6 Grafisk workflow Opgaven At skabe et nyt og

Læs mere

workflow Programmer: Om opgaven: Kvalitetsvurdering: Afsender: Modtager: Cathrine Laulund Web: Dreamweaver Billedbehandling: Photoshop

workflow Programmer: Om opgaven: Kvalitetsvurdering: Afsender: Modtager: Cathrine Laulund Web: Dreamweaver Billedbehandling: Photoshop Om opgaven: For et halvt år siden overtog nogle bekendte værtshuset Midtskiws i Skive. De havde derfor brug for en ny hjemmeside, som kunne fungere som et online informationssted og visitkort for deres

Læs mere

KT OR LOW PRODUKTION // WORKFLOW

KT OR LOW PRODUKTION // WORKFLOW PR D O U ION KT // W KFKF OR LOW PRODUKTION // WORKFLOW // WORKFLOW HJEMMESIDE / REDEGØRELSE / IDÉ, FARVE, FONT OG GRAFIK / SKITSER OG FLOWCHART / SKELET / STORYBOARD / CSS HVAD? Opgaven er en fiktiv hjemmeside

Læs mere

Projekt-studieweb. Om kommunikationsteorierne. Morten, Jacob, Kristian og Cihat

Projekt-studieweb. Om kommunikationsteorierne. Morten, Jacob, Kristian og Cihat Projekt-studieweb Om kommunikationsteorierne Morten, Jacob, Kristian og Cihat Gestaltlovene Loven om nærhed Loven om lukkethed Loven om lighed Loven om forbundethed Loven om fortsættelse Loven om figur

Læs mere

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed

Grafisk Redegørelse Opgaven Programvalg Kvalitetsvurdering Målgruppe Arbejdsproces Kvalitet Komposition og layout Brugervenlighed Redegørelse Grafisk Opgaven At redesigne en hjemmeside for AGF fanclub, som har et mere moderne look og et nyhedsarkiv som er let oversskueligt. Hjemmesiden er en opgave jeg selv har stillet mig og kunne

Læs mere

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Gruppe 9: Besir Redzepi, Jacob Pedersen, Garwun Jeffrey Lai og Sean Rørgren srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Indholdsfortegenelse

Læs mere

5. Billeder og logo til websitet er optimeret til web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet.

5. Billeder og logo til websitet er optimeret til web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet. GRAFISK WORKFLOW Grafisk workflow Beskrivelse Opgaven Design af website til Tipsbladet Fokus, som er noget, jeg selv har fundet på. Det er tænkt som et alternativ til Tipsbladet.dk, hvor der på Tipsbladet

Læs mere

1 Robbins, Jennifer N.: Learning Web Design, s. 41

1 Robbins, Jennifer N.: Learning Web Design, s. 41 I designarbejdet forbundet med at udvikle en hjemmeside, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser over hvilken optimale skærmstørrelse man designer til, da dette har konsekvens for den efterfølgende

Læs mere

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN Grafisk design Produkt Index side Produkt Underside - kontakt Redegørelse OPGAVEN I forbindelse med valgfag, som jeg tog i København, havde vi lært forskellige nye funktioner, som vi skulle implementere

Læs mere

Grafisk workflow. Hjemmeside til Bærkompagniet

Grafisk workflow. Hjemmeside til Bærkompagniet Grafisk workflow Hjemmeside til Bærkompagniet Dokumentation Opgaven Bærkompagniet skulle have designet og programmeret et website, hvor de kunne præsentere deres produkter samt mulige forhandlere kunne

Læs mere

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk Grafisk workflow Se siden her: www.cormas.dk Dokumentation 4 Procesbeskrivelse 5 Inspirationssøgning 6 Skitser 8 Layout i Photoshop 9 Farver 10 Font 11 Flowchart 12 Wireframe 13 Storyboard 14 kontakt.html

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen. http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/

GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen. http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/ GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/ Produkt Web sider Index side Underside - Cykelhjelmen - brug den rigtig. Underside - Husk nu cykelhjelmen.

Læs mere

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen OPGAVE Designforslag til hjemmeside til motorcykelklubben Mc Chaufførerne GRAFISK DESIGN / Dorte Damsgaard Larsen 1/15 DESIGNPROCES Indledende møde med

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Min personlige e-portfolio

GRAFISK DESIGN. Min personlige e-portfolio GRAFISK DESIGN Min personlige e-portfolio 2 OPGAVEBESKRIVELSE Produkt: E-portfolio Farve: RGB Programmer: Brackets, Photoshop og Illustrator Min personlige e-portfolio er udarbejdet som et led i min uddannelse

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW. Endotest website

GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW. Endotest website GRAFISK PRODUKTION & WORKFLOW Endotest website DOKUMENTATION OPGAVEN: Endotest ApS ønskede at redesigne deres hjemmeside, så den fremstår mere professionel og enkel. Derudover skal det nye site præsentere

Læs mere

Aptana editor til MAC og Windows

Aptana editor til MAC og Windows 1 Aptana editor til MAC og Windows http://aptana.com/products/studio3/download For at downloade Mac versionen skal du klikke på : Customize Your Download og der efter klikke på MAC OS X. Indtast navn og

Læs mere

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation Portfolioudvikling I denne rapport vil du kunne læse om mit porfolios tilblivelse. Det skal give læseren indblik i mine designvalg og hele processen bag projektet. Hjemmesiden er kodet fra bunden i HTML

Læs mere

Dokumentation. Workflow. Grafisk produktion. Trine Alexandersen 1. hovedforløb

Dokumentation. Workflow. Grafisk produktion. Trine Alexandersen 1. hovedforløb Dokumentation Workflow Grafisk produktion Trine Alexandersen 1. hovedforløb Jeg har valgt at vise min egen hjemmeside som workflow. Siden er min e-portfolio som skal vise hvad jeg lærer under min uddannelse

Læs mere

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner Portfolioudvikling Line la Fontaine Multimediedesigner Indholdsfortegnelse - Designvalg s. 1-9 - Målgruppe s. 1 - Wireframes/skitser s. 1-5 - Informationsarkitektur s. 6-7 - Farver s. 8 - Typografi s.

Læs mere

Ordbøgerne.dk. Navne: Andreas Foldager og Rasmus Bjerring Pedersen Fag: IT B Lærer: Karl Bjarnason Afleveringsdato: 17-11-06.

Ordbøgerne.dk. Navne: Andreas Foldager og Rasmus Bjerring Pedersen Fag: IT B Lærer: Karl Bjarnason Afleveringsdato: 17-11-06. Ordbøgerne.dk Navne: Andreas Foldager og Rasmus Bjerring Pedersen Fag: IT B Lærer: Karl Bjarnason Afleveringsdato: 17-11-06 Side 1 af 35 Indholdsfortegnelse Indledning:...3 Design...4 Visuelt design:...4

Læs mere

Portfolie Redesign. Forord. Det tekniske. Tema ide. Css. opløsning.

Portfolie Redesign. Forord. Det tekniske. Tema ide. Css. opløsning. Portfolie Redesign dette er en gennemgang af opbyggelse af mit portfolie, med samtilige begrunderlser af design valg. Forord Min portfolie hjemmeside er fra start af ment som et startplatform og ikke et

Læs mere

Forståelse for grafisk produktion og workflow

Forståelse for grafisk produktion og workflow Forståelse for grafisk produktion og workflow Fallulah hjemmeside Opgaven: Blev stillet i forbindelse med forløbet avanceret webdesign, jeg har hverken fået karakter eller bedømmelse på den. Opgaven bestod

Læs mere

Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012

Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012 Martin Møller Web1b Tirsdag den 19 juni 2012 Projektbeskrivelse 3 Tema valg 3 Budskab 3 Afsender 4 Målgruppe 4 Kommunikations mål 4 Skitser 6 Layout index 7 Layout Kulturliv 8 Layout Gratis glæder 9 Layout

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW DIGITAL KOMMUNIKATION OLEMOGELBY.COM

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW DIGITAL KOMMUNIKATION OLEMOGELBY.COM GRAFISK WORKFLOW DIGITAL KOMMUNIKATION OLEMOGELBY.COM OPGAVEN Redesign af Ole Møgelbys hjemmeside, der efter stor succes med sine værker, gerne vil have frisket udtrykket lidt op. Billedsiderne skal udvides

Læs mere

Denne rapport har til formål at redegøre for tilblivelsen af hjemmesiden beliggende på domænet, http://www.technofil.dk. Der refereres fra nu af blot

Denne rapport har til formål at redegøre for tilblivelsen af hjemmesiden beliggende på domænet, http://www.technofil.dk. Der refereres fra nu af blot Denne rapport har til formål at redegøre for tilblivelsen af hjemmesiden beliggende på domænet, http://www.technofil.dk. Der refereres fra nu af blot til hjemmesiden. Mine indledende tanker bag hjemmesiden

Læs mere

REDESIGN AF GRAFISK FORUMS HJEMMESIDE. Grafisk Workflow

REDESIGN AF GRAFISK FORUMS HJEMMESIDE. Grafisk Workflow Grafisk Workflow REDESIGN AF GRAFISK FORUMS HJEMMESIDE Før Efter REDEGØRELSE OPGAVEN Da jeg ikke har noget med web at gøre på min elevplads, opfandt jeg en fiktiv opgave - nemlig at redesigne Grafisk Forums

Læs mere

kollegiekokkenet.tmpdesign.dk Side 1

kollegiekokkenet.tmpdesign.dk Side 1 kollegiekokkenet.tmpdesign.dk Side 1 Indholdsfortegnelse Forord 3 Problemformulering 4 Udviklingsmetode 5 Tidsplan 6 Målgruppe 7 Design brief 8 Logo 10 Typografi og farve 11 Navigationsdiagram 12 Usecase

Læs mere

Dokumentation. Karen-Louise Fejerskov

Dokumentation. Karen-Louise Fejerskov Dokumentation Grafisk Workflow Et af produkterne, jeg skulle lave, var et redesign af FreQuence s info hjemmeside. A B Punkt 1 Ansvar: Jeg har selv stået for opsætningen af hjemmeside og selv bestemt,

Læs mere

Projekt i Programmering C Menu til hjemmeside.

Projekt i Programmering C Menu til hjemmeside. Projekt i Programmering C Menu til hjemmeside. 10-12-2004 Holstebro HTX Bent Arnoldsen Synopsis. Projektet her er en menu til hjemmesider, som er lavet så den er let at tilrette, når man tilføjer eller

Læs mere

Grafik & Billede weloveorganic.com webshop

Grafik & Billede weloveorganic.com webshop Grafik & Billede weloveorganic.com webshop Opgaven og afsender: Weloveorganic.com er en forholdsvis ny virksomhed, der pånuværende tidspunkt udelukkende sælger økologisk tøj til kvinder. På længere sigt

Læs mere

Efterlyst! Introduktion HTML & CSS. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver din egen plakat. Arbejdsliste. Test dit Projekt.

Efterlyst! Introduktion HTML & CSS. I dette projekt skal du lære, hvordan du laver din egen plakat. Arbejdsliste. Test dit Projekt. HTML & CSS 1 Efterlyst! All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club. Introduktion

Læs mere

Esrum Sø Sport og Fritid

Esrum Sø Sport og Fritid Esrum Sø Sport og Fritid 4. Projekt - Website Projekt. Multimediedesign, 1. Semester November/December 2008. www.highlighter.dk/essf Et Website udviklet af: Ahmad Hahmoud Camilla M. Sabatinski Josephine

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2.

GRAFISK PRODUKTION WORK- FLOW DREAMWEAVER CS5 DESIGN & KODNING AF LANDING PAGE. a.link, a.hover, a.visited. Wrapper. paragraph CSS. h1 h2. GRAFISK PRODUKTION OG WORK- FLOW CSS Wrapper paragraph h1 h2 DREAMWEAVER CS5 Class Tags Kodning Design a.link, a.hover, a.visited HTML Kundekontakt Komposition og modulopbygning Skelet Pixels Layout Usabillity

Læs mere

Om styles / typografier / typografiark / stylesheets

Om styles / typografier / typografiark / stylesheets Om styles / typografier / typografiark / stylesheets (dvs. Cascading StyleSheet ~ CSS) CSS er et sprog til at definere layout på HTML-dokumenter. CSS indeholder flere muligheder for layout end HTML og

Læs mere

Grafisk workflow 3. Hovedforløb

Grafisk workflow 3. Hovedforløb Grafisk workflow 3. Hovedforløb 3. Hovedforløb Grafisk workflow Dreamweaver Opgavebeskrivelse Højbakkegaard har brug for en hjemmeside, som kan vise hvad gården har at byde på, deres unikke vine og faciliteter

Læs mere

Grafisk Workflow STILHISTORIE. Website lavet i forbindelse med et projekt om stilhistorie. Klik her for at se websitet:

Grafisk Workflow STILHISTORIE. Website lavet i forbindelse med et projekt om stilhistorie. Klik her for at se websitet: STILHISTORIE Website lavet i forbindelse med et projekt om stilhistorie. Klik her for at se websitet: http://www.mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/stil/maria/ Opgaven I forbindelse med et tema omhandlende

Læs mere

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW.

Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk CSS - en gennemgang Denne artikel er til dem der ønsker at vide mere om hvad CSS er og hvad CSS kan bruges til hvad angår WWW. Der er lidt CSS historie

Læs mere

Grafisk Workflow. hovedforløb 2

Grafisk Workflow. hovedforløb 2 Grafisk Workflow hovedforløb 2 WORLD OF FURNITURE Forside.wrapper width: 95%; margin: 0 auto; box-shadow: 0px 0px 25px #888888; Image slider carousel 5 sekunder .button span.button span:after.button:hover

Læs mere

portfolio GRAFISK WORKFLOW

portfolio GRAFISK WORKFLOW Grafisk Workflow Opgaven Der skal laves hjemmeside til et lille privat bageri. Kunden ønsker et overskueligt site. Hjemmesiden skal kort og godt fortælle om Skejby Centrets Bageri og deres produkter og

Læs mere

Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio

Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio 2016 Grafisk workflow Svendeprøve Kvalitetsvurdering Hjemmesiden fungere som den skal, og kunden er meget glad for resultatet. Siden er simpel, men giver den ønskede

Læs mere

Eksamen. Jonas Langhoff Nielsen Web01b

Eksamen. Jonas Langhoff Nielsen Web01b Eksamen Jonas Langhoff Nielsen Web01b 1 Indhold Tidsplan 3 Projektbeskrivelse og Målgruppe 4 De 6 Designparametre. 5 Skitser.. 6 Flowchart 7 Fremstilling af Logo 8 Farvevalg 9 Valg af fonte 10 Skelet.

Læs mere

Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt...

Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt... Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt... 3 Information... 3 Programmering... 3 Design... 4 Brochure... 4 Hjemmeside...

Læs mere

Grafisk Workflow. Endeligt layout. Om mig. Forside. Portfolio

Grafisk Workflow. Endeligt layout. Om mig. Forside. Portfolio Endeligt layout Forside Om mig Portfolio 1 Hjemmeside Opgaven I dette design projekt skulle jeg gennemføre en designproces, hvor jeg enten skulle redesigne eller designe et produkt. Jeg valgte at designe

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa.

Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa. EKSAMENS OPGAVE Lav en hjemme side der kan sælge fly billetter til en stor i Europa. Det første jeg startede ud med var at brainstorme hvad det var jeg skulle bruge i min side da jeg nu ved hvad den skal

Læs mere

ActiveBuilder Brugermanual

ActiveBuilder Brugermanual ActiveBuilder Brugermanual Forfatter: TalkActive I/S Dato: Juni 2004 Version: R. 1.01 Sprog: Dansk Copyright 2004 - Talk Active - all rights reserved. Indhold: 1. INDLEDNING...2 2. QUICK-START...3 3. OPBYGNINGEN

Læs mere

STEPS GIANT. GIANT STEPS jazz orchestra. Klasse: tr09mul02. Maria Ekelund, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye og Thomas Riis

STEPS GIANT. GIANT STEPS jazz orchestra. Klasse: tr09mul02. Maria Ekelund, Stephanie Rosborg, Rasmus Seye og Thomas Riis Klasse: tr09mul02 STEPS GIANT j a z z o r c h e s t r a Indholdsfortegnelse 1.0 Problemformulering 1.1 Tidsplan 1.2 Wireframe 1.3 Flowchart 2.0 Research 2.1 Begrundelse for design 2.2 Logo 3.0 Generelt

Læs mere

Hjemmesidens layout. Sitecore Foundry maj Version 1.2

Hjemmesidens layout. Sitecore Foundry maj Version 1.2 Sitecore Foundry 3.0 Hjemmesidens layout 31. maj 2012 - Version 1.2 Pentia A/S Store Kongensgade 66, Baghuset 1264 København K Telefon: 7023 3330 E-mail: info@foreningssite.dk Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

FRISØR VEST. Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io. Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine

FRISØR VEST. Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io. Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine FRISØR VEST Link til hjemmesiden: Frisorvest.github.io Lavet af: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine Case 3: Aleksander, Benjamin, Line & Cathrine. Beskrivelse af gruppens tidsplan Trello: Vi har benyttet

Læs mere

IDENTIFON. Emil Hauberg, Jakob Christoffersen, Ninette Nielsen og Senia Lundberg

IDENTIFON. Emil Hauberg, Jakob Christoffersen, Ninette Nielsen og Senia Lundberg Emil Hauberg, Jakob Christoffersen, Ninette Nielsen og Senia Lundberg 1 Indholdsfortegnelse side nr. 1. Forside. 2. Indholdsfortegnelse og indledning. 3. Problemformulering og afgræsning. 4. Tidsplan projektplan

Læs mere

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside

Hardeknud gruppe. Brugermanual. Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Hardeknud gruppe Brugermanual Tilegnet redaktører af gruppeweb hjemmeside Indhold Indledning... 4 Om denne brugermanual... 4 Formålet med Gruppeweb... 4 Hjemmesidens opbygning... 4 Redaktører... 5 Log

Læs mere

3. PROJEKT, 2 SEMESTER

3. PROJEKT, 2 SEMESTER 3. PROJEKT, 2 SEMESTER Bruger undersøgelse, af sociale medie. KENDSKAB TIL OG BRUG AF ONLINE SOCIALE MEDIER FORENINGEN AF DANSKE INTERAKTIVE MEDIER, FÅET TIL OPGAVE AT AFDÆKKE DANSKERNES BRUG AF SOCIALE

Læs mere

Grafisk produktion og workflow

Grafisk produktion og workflow Grafisk produktion og workflow Helle Nicolaysen svendeprøve juni 2016 Kunde (fiktiv) Bomholt er en virksomhed der laver og sælger plankeborde og som nu ønsker en helhedsorienteret grafisk designlinje,

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW

GRAFISK WORKFLOW GRAFISK WORKFLOW Opgaven At lave en ny hjemmeside til tekniske skolers sportslege. Den gamle var rodet og uoveskuelig. Det vigtigste var at rydde op, samt holde en rød tråd til logo og indbydelsen. Afsender Lærerne på

Læs mere

Form og dens underlige box model

Form og dens underlige box model Denne guide er oprindeligt udgivet på Eksperten.dk Form og dens underlige box model Denne artikel handler om hvilke problemer man som webudvikler kan komme ud for, og hvordan man løser dem. Jeg kommer

Læs mere

Grafik Workflow...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Brainstorm...6 Målgruppe Signalværdi Sitemap Nuværende sitemap...

Grafik Workflow...2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Brainstorm...6 Målgruppe Signalværdi Sitemap Nuværende sitemap... Grafik Workflow....2 Opgave Kunden Min opgave Nuværende Design...4 Overvejelser Brainstorm...6 Målgruppe Signalværdi Sitemap Nuværende sitemap...7 Kommende sitemap...7 Mockup...8 Opsætning... 10 Programmer

Læs mere

1. Bilag: Brugertest for gammel site

1. Bilag: Brugertest for gammel site Bilag 1 1. Bilag: Brugertest for gammel site Brugertest af Isabellais.dk Scenarie 1 Gå ind på www.vinoble.dk Du har på forsiden nogle vine som er fremhævet, de er placeret i nogle bokse, som du har mulighed

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Layout Layout af hjemmesiden laves i Photoshop og siderne inddeles i mapper for bedre overblik.

GRAFISK WORKFLOW. Layout Layout af hjemmesiden laves i Photoshop og siderne inddeles i mapper for bedre overblik. GRAFISK WORKFLOW Opgaven Design og skabelse af website til maler og skrotkunstner Ole Møgelby. Websitet skal virke som en oversigt af Oles værker og som en informationsside. Programvalg Af programmer har

Læs mere

web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet.

web via Photoshop, så de fylder mindst muligt for at mindske indlæsningstiden for websitet. GRAFISK WORKFLOW Grafisk workflow Beskrivelse Opgaven Redesign af website for bilforhandleren PerB. Opgave har jeg stillet mig selv med det formål at lave en simpel men indbydende udgave af PerB s website.

Læs mere

Nyhedsbrev april: spørgeskemaundersøgelse

Nyhedsbrev april: spørgeskemaundersøgelse #ChronoContact_Survey { margin-bottom: 10px; margin-left: 0px;.form_element { float: left; font-family: Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 12px; margin-bottom: 8px; margin-left: 0; margin-top: 8px;

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. Hjemmeside til Team Brügger

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. Hjemmeside til Team Brügger GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW Hjemmeside til Team Brügger DITTE MADSEN - SVENDEPRØVE - 2015 KUNDEPROFIL Team Brügger er en frisørsalon i Aars. Indehaveren Gitte Brügger startede salonen op sammen med

Læs mere

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Dreamtours En visuel identitet skabt af Anders Hanberg, Camilla Sabatinski, Mathis Gallego- Pedersen og Peter Schindler. Den danske multimediedesignklasse - 1.semester

Læs mere

Grafisk. Hjemmesiden er designet til en nyopstartet virksomhed kaldet Tegnestuen M. De har både en arkitektafdeling og en tømrer-/ snedkerafdeling.

Grafisk. Hjemmesiden er designet til en nyopstartet virksomhed kaldet Tegnestuen M. De har både en arkitektafdeling og en tømrer-/ snedkerafdeling. Grafisk w o rk f l ow jemmesiden er designet til en nyopstartet virksomhed kaldet Tegnestuen M. De har både en arkitektafdeling og en tømrer-/ snedkerafdeling. Deres vision er at skabe enkle og inspirerende

Læs mere

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02

Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Brugervejledning til Design Manager Version 1.02 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Det kan du med HostedShop Design Manager... 3 1.2 Feature list... 3 2. Design... 4 3. Filer og CSS... 4 3.1

Læs mere

Portfolio. Udvikling af min portfolio Link til portfolio: Michell Aagaard Dranig

Portfolio. Udvikling af min portfolio Link til portfolio:   Michell Aagaard Dranig Portfolio Udvikling af min portfolio Link til portfolio: http://dranigdesign.com/ CPH-MD267@CPHBUSINESS.DK ind på en af undersiderne, kom home finde ud af, hvad mit eksamensprojekt Udvikling af min portfolio

Læs mere

Grafisk. Workflow. Side 1

Grafisk. Workflow. Side 1 Grafisk Workflow Side 1 http://mediegrafiker-ats.dk/15gt33med/freja/hotelinger/ Side 2 Kunde: Inger Marie, Hotel Inger Målgruppe: Aldersgruppe mellem 30-50 år. Hvad har jeg bidraget med? Mit bidrag til

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

5 ARBEJDE MED EDITOREN

5 ARBEJDE MED EDITOREN 5 ARBEJDE MED EDITOREN Editor (eller Rich Tekst Editor) er et indbygget indholdsredigerings værktøj, hvor man uden nogen kendskab til HTML kodning kan skrive tekst, indsætte billeder, videoer og links.

Læs mere

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg Opgaven Der skal designes en hjemmeside til en pensioneret revisor, som ønsker at starte en fritids beskæftigelse op, som privat revisor. Han Ønsker en hjemmeside der skal kort fortælle om hans forretning.

Læs mere

Velkommen til manualen for Styleclasses Introduktion til Styleclasses Rediger styleclass

Velkommen til manualen for Styleclasses Introduktion til Styleclasses Rediger styleclass 14.2.0 Velkommen til manualen for Styleclasses 1 14.2.1 Introduktion til Styleclasses 1 14.2.2 Ny styleclass 1 14.2.3 Rediger styleclass 2 14.2.3.1 Custom 3 14.2.3.2 Setup 3 14.2.3.3 Slet 4 14.2.4 Problemer

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion & workflow WORKFLOW & PRODUKTION WEBSITE NATURSPEJDERNE Dokumentation I 2 OPGAVEN Opgaven Jeg har lavet dette fiktive website der kunne være en mulighed for en nyopstartet spejderforening.

Læs mere

Indledning. Projektplan. Gantt chart

Indledning. Projektplan. Gantt chart Indholdsfortegnelse Indledning... s. 1 Projektplan... s. 1 Gantt chart... s. 1 Kommunikations-analyse... s. 2 Kommunikationsmodel... s. 3 Usability... s. 3 Ekspertvurdering... s. 3 Kortsortering... s.

Læs mere

Opret en formular i Dreamweaver

Opret en formular i Dreamweaver Opret en formular i Dreamweaver. Åben det html-dokument hvor du vil have din formular skal være på. 2. Klik i det felt (DIV eller tabel) hvor du vil have din formular skal være. Du kan se du er i feltet

Læs mere

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site.

Fase Forklaring Navigation. Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. 1 Opstart af et site Opret hovedmappen Opret grafikmappen Opret dit site Mappen skal indeholde alle elementer til dit site. Opret en mappe indeni den første og kald den grafik. Heri lægges alle dine grafikfiler.

Læs mere

FORSTÅELSE FOR GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW

FORSTÅELSE FOR GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW Opgaven I AArhus er en fiktiv hjemmeside. Formålet med hjemmesiden, er at Folk som befinder sig i Aarhus kan henvende sig til I AArhus og berette deres synspunkt på Aarhus. Siden henvender sig til unge,

Læs mere

Mark André Lyhne. Eksamen 2012. 12web1b

Mark André Lyhne. Eksamen 2012. 12web1b Mark André Lyhne Eksamen 2012 12web1b Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Projekt beskrivelse... 3 Målgruppe... 3 Afsender... 3 Budskab... 3 Kommunikationsmål... 3 Ideudvikling... 3 De 6 Designparametre...

Læs mere

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS Opgavebeskrivelse Lav en webside om i Sønderjylland. Opgaven fører dig igennem de basale ting, hvad angår opbygningen af en side med CSS. Der er ikke tale om et komplet site, men du kan bruge opgaven som

Læs mere

Oversigt HTML5 nye tags til sideopbygning

Oversigt HTML5 nye tags til sideopbygning HTML5 er udviklet af WHATWG Oversigt HTML5 nye tags til sideopbygning (Web Hypertext Application Technology Working Group) En

Læs mere

foto // billeder fra hjemmesiden Websiden // feriebolig-i-toscana.dk

foto // billeder fra hjemmesiden Websiden // feriebolig-i-toscana.dk GRAFISK DESIGn Webdesign Min chef ville gerne have lavet en webside til firmaets udlejningshus i Italien. Huset på 200 m² er et traditionelt toskansk landhus i tre etager og ligger i gåafstand fra middelalderlandsbyen

Læs mere

OPGAVE: WELOVEORGANIC.COM WEBSHOP

OPGAVE: WELOVEORGANIC.COM WEBSHOP OPGAVE: WELOVEORGANIC.COM WEBSHOP OPGAVEN OG AFSENDER: Weloveorganic.com er en forholdsvis ny virksomhed, der pånuværende tidspunkt udelukkende sælger økologisk tøj til kvinder. På længere sigt ønsker

Læs mere

Se hjemmesiden på:

Se hjemmesiden på: Se hjemmesiden på: www.share-connect.dk Dokumentation Opgavebeskrivelse Det lokale erhvervsnetværk, Share & Connect skulle have designet og programmeret sin nye hjemmeside, hvor de ville kunne have mulighed

Læs mere

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress. KALAS FESTIVAL Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.com Casper Ragn http://www.casperragn.wordpress.com Niels Otto Andersen

Læs mere

Portfolie Redesign. www.gaardbodesign.dk. Multimediedesigner CPH Business 1. sem. eksamensprojekt - Clmul-b12e Januar 2013. Jens Jákup E.

Portfolie Redesign. www.gaardbodesign.dk. Multimediedesigner CPH Business 1. sem. eksamensprojekt - Clmul-b12e Januar 2013. Jens Jákup E. Portfolie Redesign www.gaardbodesign.dk Multimediedesigner CPH Business 1. sem. eksamensprojekt - Clmul-b12e Januar 2013 Jens Jákup E. Gaardbo indholdsfortegnelse design... gestaltlove... opbygning...

Læs mere

Rapport. E-magasin - Projekt 2, 2. semester. Gruppe - MulB 2. sem: Mikkel Thomsen Ivan Christensen Augusta Naundrup-Jensen

Rapport. E-magasin - Projekt 2, 2. semester. Gruppe - MulB 2. sem: Mikkel Thomsen Ivan Christensen Augusta Naundrup-Jensen Rapport E-magasin - Projekt 2, 2. semester Gruppe - MulB 2. sem: Mikkel Thomsen Ivan Christensen Augusta Naundrup-Jensen Indholdsfortegnelse Indledning 3 Problemformulering 3 Målgruppeanalyse 3 Designvalg

Læs mere

Portfolio redesign. Kia Dahlen! cph-kd51@cphbusiness.dk! 1. semester eksamen! MUL-A 2013! !!! www.mul17.itkn.dk/portfolio/index.html!

Portfolio redesign. Kia Dahlen! cph-kd51@cphbusiness.dk! 1. semester eksamen! MUL-A 2013! !!! www.mul17.itkn.dk/portfolio/index.html! Portfolio redesign Kia Dahlen cph-kd51@cphbusiness.dk 1. semester eksamen MUL-A 2013 www.mul17.itkn.dk/portfolio/index.html Underviserer: Ditlev Skanderby Frederik Tang Ian Wisler-Poulsen Jesper Hinchely

Læs mere

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Webintegrator Thomas á Rógvi 221191-2505 Indholdsfortegnelse Opgaven... 3 Tidsplan... 4 Målgruppe... 5 Layout... 6 Design... 7 Fonte... 7 Browser... 7 Bilag... 8 Det

Læs mere

Design Diaries.

Design Diaries. Design Diaries http://blog.lykkeeilert.dk/ Patricia Gambula Larsen Patrick Lykke Eilert Ninette Andersen cph-pl130@cphbusiness.dk cph-pe58@cphbusiness.dk cph-na96@cphbusiness.dk INDHOLD Use case model

Læs mere

www.mdalgaard.dk/abc/

www.mdalgaard.dk/abc/ www.mdalgaard.dk/abc/ udarbejdet af Peter Schindler Michael Dalgaard Stefan Skjerning Erhvervsakademiet København Nord, Multimediedesigner, 3. semester, tr08mul01 Indholdsfortegnelse Indledning... side

Læs mere

1. Semester afsluttende Projekt Charlotte Bruhn MUL A December Januar 2015

1. Semester afsluttende Projekt Charlotte Bruhn MUL A December Januar 2015 1. Semester afsluttende Projekt Charlotte Bruhn MUL A December 2014 - Januar 2015 Redesign af online portfolio www.cbruhn.dk Side 1 Indholdsfortegnelse Formål 3 Planlægning 4 Designvalg 5 Moodboard 6 Informationsarkitektur

Læs mere