Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger BILAG 3

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger BILAG 3"

Transkript

1 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger BILAG 3 Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden fra den 10. september til den 5. november. Der er indkommet i alt 26 bemærkninger/indsigelser til forslaget. Indsigelserne omhandler hovedsageligt modstand mod etablering af flere dagligvarebutikker i området, de trafikale forhold, herunder skolevejen og støj fra Nordre Strandvej samt terrænregulering og bygningshøjder inden for lokalplanområdet. En indsiger har klaget til Natur- og Miljøklagenævnet angående kommunens afgørelse om, at lokalplanen ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering og har ønsket klagen medtaget som indsigelse til lokalplanforslaget. En anden indsigelse indeholder en underskriftsindsamling med 402 oplyste underskrifter. Indsigelserne tematiseres/resumeres og foreslås besvaret, jf. indstillingens afsnit 5.4, som i det følgende: 1. Klage over kommunens afgørelse vedr. miljøvurdering Bilag: A Lokalplanforslaget og kommunens afgørelse i henhold til 4 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer om at lokalplanforslaget ikke er omfattet af kravet om miljøvurdering, er den 6. oktober 2014 påklaget til Natur- og Miljøklagenævnet via Aarhus Kommune. Klagen er begrundet med, at der efter klagerens opfattelse vil ske en total ændring af nærmiljøet i Aarhus mest attraktive boligområde, og at lokalplanen bygger på fejlagtige og/eller ikke analyserede forudsætninger vedr. f.eks. områdets karakter, behov m.v. Lokalplanforslaget er påklaget specifikt for så vidt angår trafikforholdene, terrænreguleringen, bygningshøjder og bebyggelsesgrad. Klagen er kommenteret af Aarhus Kommune og den 24. oktober 2014 fremsendt til Natur- og Miljøklagenævnet med en fastholdelse af de trufne afgørelser. Klageren har 4. november 2014 fremsendt bemærkninger til kommunens udtalelse og ønsker klagen og efterfølgende bemærkninger medtaget som indsigelse under den offentlige høring. Hovedpunkterne i bemærkningerne er, at klageren ikke kan anerkende kommunens redegørelse til Natur- og Miljøklagenævnet vedr. butiksdækning, trafikbelastning og terrænregulering. Der ønskes en ændring af områdets anvendelse vedr. bebyggelse, sådan at der ikke udlægges til butiksformål men til boliger. Bemærkningerne fra indsigeren er samlet vedlagt indstillingen i bilag 2 som bilag A og indgår i tematiseringen og besvarelsen af de øvrige indkomne bemærkninger. Lokalplanen er omfattet af miljøvurderingslovens 3, stk. 1, nr. 3. Aarhus Kommune har på baggrund af en screening vurderet, at lokalplanen ikke kan få væsentlig indvirkning på Miljøet. Screeningen er foretaget i henhold til kriterierne i bilag 2 til miljøvurderingslovens 4, stk. 2. Kommunen har fastholdt sin afgørelse. Natur- og Miljøklagenævnet har taget klagen over afgørelsen om at lokalplanen ikke kræver en miljøvurdering under behandling, men har afvist at realitetsbehandle klagen over lokalplanforslaget.

2 2. Modstand mod etablering af dagligvarebutikker Bilag: A-Z i alt 25 indsigere med forskellige bemærkninger, bl.a. at: Indsigere vurderer, at der ikke er behov for flere dagligvarebutikker, da Risskov allerede findes dækket vedr. dagligvarehandel. Flere indsigere er positive for, at området udlægges til rent boligområde, lav boligbebyggelse, evt. lejligheder med små butikker langs Nordre Strandvej. En enkelt indsiger foreslår, at arealet udlægges til grønt område for nærområdets beboere. Lokalplanforslaget indeholder ikke en behovsanalyse vedr. flere butikker. En indsiger anmoder om at få indtegnet de butikker, som indsigeren har oplistet. Butikkerne vurderes ikke at passe ind i nærmiljøet og vil ødelægge strandvejens særlige udseende og medføre f.eks. skiltning og lys. En indsiger anfører, at der skal være mindst 500 meter til nærmeste dagligvarebutik og at det har været planen med bydelscentrets udstrækning, at der skulle laves et attraktivt forretningsstrøg. Anvendelse af området til boliger og butikker er helt i overensstemmelse med Kommuneplanen. Lokalplanområdet ligger i byzone i et område, der i kommuneplanen er benævnt CE og er en del af et større bydelscenter langs Nordre Strandvej. Kommuneplanen fastlægger nogle generelle muligheder/rammer for anvendelsen af området til bydelscenter. I området kan der etableres butikker, liberale erhverv, restauranter og lignende, som naturligt kan indpasses i et butikscenter. Såfremt intet andet er nævnt særskilt i rammerne, kan der inden for den angivne samlede ramme for tilvækst af butiksarealet i bydelscentret opføres eller indrettes dagligvarebutikker på indtil m 2 bruttoareal og udvalgsvarebutikker på indtil m 2 bruttoetageareal i området. Området kan desuden anvendes til offentlige formål og boliger. Der er vedtaget en ramme for det samlede butiksareal for bydelscentret ved Nordre Strandvej på m 2, som det fremgår af kommuneplanen. Rammen er baseret på detailhandelsanalysen fra 2008, der lå til grund for kommuneplan Analysen viste et klart underskud i handelsbalancen i Vejlby-Risskov, altså forbruget i forhold til den mulige omsætning. Af detailanalysen fremgår, at der i hele Aarhus Kommune på dagligvarer var et forhold mellem omsætning og forbrug på 108 % for hele kommunen og for Vejlby-Risskov på 72 %. Tallene viser, at forbrugerne fra kommunens opland beløbsmæssigt køber mere ind i dagligvarebutikkerne i Aarhus, end forbrugerne fra Aarhus køber ind i butikker i oplandet. En tilsvarende analyse, der er færdiggjort med udgangen af år 2014, viser for år 2012 en balance på 77 for Vejlby-Risskov. For et område som Vejlby-Risskov bør en balance for dagligvarehandelen ligge væsentligt tættere på 100. Detailhandelsanalyserne udfærdiges for hvert lokalsamfund. Lokalplanområdet er beliggende i lokalsamfundet Vejlby-Risskov.

3 Butiksarealerne i hele bydelscentret er forud for lokalplanens igangsættelse opmålt og gennemgået på stedet. Butiksarealerne, der er fastlagt i lokalplanen, kan i henhold til denne registrering indeholdes i kommuneplanens rummelighed. Indstillingen vedlægges bilag 4, der viser centerområdets udstrækning og en registrering af alle butikker og erhverv inden for bydelscentret på det tidspunkt, hvor lokalplanen blev sat i gang. Butikker ved Nordre Strandvej er ikke et ukendt element i gadebilledet. I lokalplanforslaget er der indskrevet regulerende bestemmelser om, at facaderne skal fremstå ensartet, at skiltningen til området skal være fælles skiltning for butikkerne og at skiltet ikke må belyses. Derudover må der opsættes et facadeskilt på 2 m 2 på hver butik og et logo på indgangsparti. For benzintanken gælder, at den har sin egen skiltning, da her er krav til, at man skal kunne se nettosalgspriser incl. moms og andre afgifter af de udbudte typer og kvaliteter. For områder udlagt til boligformål gælder som udgangspunkt, at nye enkeltstående dagligvarebutikker på over 400 m 2 ikke kan etableres nærmere end 500 m fra anden dagligvareforsyning. Lokalplanområdet ligger i et eksisterende bydelscenter og er i overensstemmelse med den gældende kommuneplan for Aarhus Kommune. 3. Trafikforhold Bilag: A-Z Trafikbelastningen vil blive stærkt forøget med 2 dagligvarebutikker og 27 boliger både af personvognstrafik og lastbiler til vareindlevering. Indsiger vurderer, at dette svarer til en forøgelse på 1/3 af den nuværende trafik. Trafikbelastningen vil være væsentligt risikobetonet i forhold til tilkørselsforholdene via 3 overkørsler, over cykelsti og fortov på kurvet vej med mange udmundinger fra villaveje. Den forøgede trafik kræver lysregulering i krydset Ådalsvej-Nordre Strandvej også af hensyn til skolevejen for mange skolebørn. Der etableres for få parkeringspladser ved butikkerne, hvilket vil medføre parkering på Nordre Strandvej. Hvor meget forøges trafikken, inkl. last- og varebiler? Nuværende trafikmønster vil ændre sig med butikkers åbningstider til kl. 22 om aftenen. Der ønskes stopforbud på Nordre Strandvej ud for lokalplanområdet En indsiger anmoder også om redegørelse for tidligere forbedringer af trafikale forhold ved udkørsel fra Ådalsvej til Nordre Strandvej. Fremtidigt ansvar for vedligeholdelse af Åvej. Trafikken til lokalplanområdet vil bestå dels af trafik til detailhandelsdelen (2 dagligvarebutikker og et eksisterende tankanlæg), dels af trafik til de planlagte boliger.

4 Trafikken til de to butikker forventes at modsvare trafik til lignende butikker, lige som boligdelens trafik heller ikke vurderes at afvige fra andre boligområder i kommunen. Der regnes derfor med ca. 8 ture pr. parkeringsplads for butikkerne og ca. 4 ture pr. bolig. Benzintanken vurderes med en placering i tilknytning til butikker ikke i sig selv at genere trafik. Der vil typisk være tale om kunder til butikkerne, der tillige tanker, når de er i området. Samlet vurderes området at generere i størrelsen 750 ture fordelt på de tre overkørsler. På den østligste tilslutning som alene betjener boligdelen forventes trafikken at være i størrelsen 110 ture pr. døgn. Trafikken på de øvrige to tilslutning vurderes at være fordelt med halvdelen på hver. Det vil sige ca. 325 ture pr. døgn på hver af overkørslerne. Den seneste trafiktælling på Nordre Strandvej ligger på ca i årsdøgntrafik. Da de to butikker er butikker til den lokale forsyning for bydelen, forventes de ikke i et større omfang at generere ekstra trafik på Nordre Strandvej. Der vil i højere grad være tale om trafik, der i forvejen kører på Nordre Strandvej, som fremover vil foretage et stop ved butikkerne. Den egentlige trafiktilvækst, der forventes at ske på Nordre Strandvej, vurderes at være trafikken til boligdelen, der som nævnt, ligger i størrelsen 110 ture pr. døgn. I forbindelse med fastlæggelse af mulige overkørsler til et område indgår overvejelser om trafiksikkerhed og trafikafvikling. I den konkrete sag er det vurderet, at området mest hensigtsmæssigt betjenes via tre tilslutninger til Nordre Strandvej hvilket også er tilfældet i dag. Overkørslerne gives en anden placering, der dels tager hensyn til trafikafviklingen på Nordre Strandvej, dels tager hensyn til trafikafviklingen inden for lokalplanområdet. Nordre Strandvej er den gennemkørende vej i området og skal som sådan betjene naboområderne. Det sker i vid udstrækning via uregulerede sidevejstilslutninger og i nogen grad i form af uregulerede adgange direkte til de tilstødende grunde. Grundens tidligere anvendelse til trælasthandel har primært genereret lastbil trafik, hvorimod det nuværende forslag til anvendelse primært vil generere personbil trafik. Alt i alt vurderes der kun at ske meget begrænsede ændringer i trafikmønstret i området. En udbygning af området vurderes som nævnt ikke at give anledning til væsentlig forøgelse af trafikken. En udbygning af området som beskrevet vurderes derfor ikke at give anledning til behov for regulering af vejnettet i området herunder Ådalsvejs tilslutning til Nordre Strandvej. Lokalplanen regulerer ikke trafikskiltningen i de tilstødende områder. Hvorvidt der, i forbindelse med at lokalplanen skal realiseres, skal ske en ændring af skiltningen i området som følge af placeringen af overkørsler til Nordre Strandvej, vil først blive vurderet på det tidspunkt, hvor der søges om etablering af overkørslerne. Kantstensparkering langs nordre Strandvej er forhold der ikke kan reguleres med lokalplanen. Planen sikrer, at der inden for området findes den parkering, der skal være i henhold til de retningslinjer, som byrådet har vedtaget. Erfaringer viser for øvrige tilsvarende områder i

5 kommunen, at parkeringsarealer i henhold til disse retningslinjer modsvarer butikkernes faktiske behov. Trafikale ændringer, der gennem tiderne er foretaget på vejnettet i området, vurderes ikke at have nogen direkte sammenhæng med den aktuelle lokalplanlægning. Der foretages løbende reguleringer på det offentlige vejnet i kommunen for bl.a. at højne trafiksikkerheden og sikre fremkommeligheden. De tre matrikler 7ch, 7cb og 7bu har i dag, og vil fortsat have, vejret til Åvej. Lokalplanområdet skal derfor fortsat deltage i vedligehold af vejen i henhold til Privatvejslovens bestemmelser. Der bliver fremover kun tale om en stiadgang for gående trafik. Denne ændring kræver ikke aftale med ny ejer, da privatvejsloven allerede regulerer dette. 4. Støj ved butikkerne og på Nordre Strandvej Bilag: A, B, D, E, G, H, I, M, P, Q, R Dagligvarebutikkers støj i forbindelse med vareindlevering og de lange åbningstider. Trafikstøj fra Nordre Strandvej To indsiger på samme adresse (H og I) ønsker støjværn i lokalplangrænsen mod Nordre Strandvej. I indsigelserne peges på, at der vil forekomme støj fra driften af dagligvarebutikkerne både i form af støj fra vareleverancer og fra stationære anlæg (kompressorer m.m.). Lokalplanen fastlægger, at virksomhederne/butikkerne ikke må påføre omgivelserne et støjniveau, der overstiger grænseværdierne i kommuneplanens støjbestemmelser. Hvis aktiviteterne efter etableringen af butikkerne påfører omgivelserne en støjbelastning, der overskrider lokalplanens bestemmelser vil der gennem miljøbeskyttelseslovens bestemmelser være mulighed for at give butikkerne påbud om overholdelse af lokalplanens støjvilkår og dette vil typisk kunne resultere i begrænsninger i tidsrummene for varelevering, støjdæmpning af kompressorer m.m.. Ved opførelse af nye boligbyggerier skal det sikres, at boliger og opholdsarealer ikke påføres trafikstøj ud over et nærmere fastlagt støjniveau. Dette er overholdt i lokalplanen ved hjælp af boligernes afstand til Nordre Strandvej samt placeringen af butikkerne parallelt med vejen, så de danner et værn for den nye boligbebyggelse. En udbygning af området vurderes, som nævnt under besvarelsen i punkt 3, ikke at give anledning til væsentlig forøgelse af trafikken og dermed den nuværende trafikstøj på Nordre Strandvej. Opsætning af et eventuelt støjværn i lokalplanens skel mod Nordre Strandvej vurderes ikke at skærme mod vejens trafikstøj for genboerne syd for vejen. 5. Terrænregulering Bilag: A, H, I, P, Z Der gøres indsigelse mod en terrænregulering på op til 1,4 meter, at der ikke er redegjort for påvirkning af naboejendomme, afstrømningsforhold, nedsivning og betydning for miljø-

6 et ved Egåen. To indsigere på samme adresse (H og I) vil holde Aarhus Kommune ansvarlig, hvis en terrænregulering medfører problemer med regnvand på deres grund. Terrænreguleringen kan ikke anerkendes som en tilbageregulering af oprindeligt terræn, da naboarealerne ligger i samme niveau. Det tekniske løsningsforslag til afledning af overfladevand fra grunden foregår gennem nedsivningskassetter, som der er redegjort for i lokalplanen. Der er gennem et supplerende notat redegjort nærmere for, at den tekniske løsning ikke medfører øgede gener for naboerne vedrørende vandet. Begrundelsen er bl.a.: at vandet afledes jævnt fordelt over grunden, at vandet afledes via regnvandskassetterne, der er dybere end det omgivende naboterræn, at vandet afledes fortrinsvist mod midten af grunden, og at alle belægninger er permeable, hvilket vil sige at de muliggør, at vandet kan nedsive til regnvandskassetterne. Indstilling vedlægges bilag 5, Teknisk notat vedrørende afvandingsprincipper samt bilag 6, Terrænsnit Regulering til anskueliggørelse af det nye terræn. Det er samtidigt Teknik og Miljøs vurdering, at terrænreguleringen ikke har betydning for miljøet ved Egåen. Langs Egåen fastholdes en 8 m bred zone, så det fortsat er muligt at foretage oprensning af vandløbet. Terrænet inden for lokalplanområdet ligger i dag mellem 40 cm og 140 cm under Nordre Strandvej, med et stort terrænspring i dele af skel mod vejen. Terrænet skråner fra vejen ned mod åen, hvorfor terrænreguleringen bliver størst på den nordlige del af området. Områdets terræn reguleres op/tilbage til koten for Nordre Strandvej og får en naturlig sammenhæng med arealet langs vejen. Det hævede terræn anvendes som nævnt samtidigt til at rumme en del større regnvandskassetter, der opmagasinerer og nedsiver regnvand fra bebyggelsens tage og belægninger. 6. Bygningshøjder og bebyggelsesgrad Bilag: A, P, V Der gøres indsigelse mod byggeri på 8,5 m, på hævet terræn op til 1,4 m over nuværende terræn med mulighed for opsætning af solceller på 1,1 meters højde, hvilket forstås som en samlet højde på ca. 11 m. Bebyggelsesgraden opfattes ændret fra 25 % til 45 %. Bygningshøjden bør ikke udregnes fra det nye niveau, da det vil medfører indbliksgener. Lokalplanen tillader opsætning af visuelle miljøforurenere så som paraboler, antenner og solceller. En indsiger ønsker at der for området fremvises skyggediagrammer, for vurdering af butikkernes påvirkning af boligområdet.

7 For det konkrete område, som i kommuneplanen er benævnt CE fastsætter denne det maksimale etageantal til 2, en maksimal bygningshøjde på 8,5 meter og en maksimal bebyggelsesprocent på 45 for den enkelte ejendom. a) Det er ikke hensigten, at der skal kunne opføres byggeri, som med opstillede solceller fremstår med en højde større end 8,5 meter over terræn. Teknik og Miljø anerkender, at lokalplanforslagets 9, bestemmelser om opsætning af solceller stk kan tolkes modsat. Det anbefales derfor, at en ændret 9, der præciserer solcelle opsætningen for henholdsvis boligområdet og butikkerne, vedtages som bilag 7, Forslag til ændret 9, Bebyggelsens udseende. Hermed er det sikret, at boliger inkl. solceller alene kan opføres med bygningshøjden 8,5 meter over det regulerede terræn. Indstillingen vedlægges bilag 7, Forslag til ændret 9, Bebyggelsens udseende. B) Lokalplanen giver mulighed for opførelse af boliger med et samlet etageareal på 3100 m 2 i delområdet til boliger. Dette svarer tilnærmelsesvis til en bebyggelsesprocent på 45 for dette område. I området til butikkerne kan der maksimalt opføres 2100 m 2 etageareal eksklusiv 100 m 2 overdækning af tankanlægget. Dette svarer tilnærmelsesvis til en bebyggelsesprocent på 35 for område. Kommuneplanen giver mulighed for en bebyggelsesprocent på 45 for den enkelte ejendom inden for centerområdet. Lokalplanen er dermed i overensstemmelse med Kommuneplanen. C) Boliger inden for lokalplanen må ikke opføres tættere på nabogrundene mod øst end 8 meter. Det er vurderet, at der med denne afstand ikke opstår indbliksgener mellem naboerne. D) Ifølge reglerne i bygningsreglementet skal en antennes højde ikke regnes med i bygningens højde. Den må rage op over husets tag, dog ikke mere end 5,5 m over tagfladen uden byggetilladelse. Reglerne fastlægger endvidere at der for paraboler med en skærm på mere end 1 m i diameter skal søges byggetilladelse. Lokalplanen præciserer/skærper hermed bygningsreglementets regler for lokalplanområdet, men muliggør ikke noget, der ikke i forvejen er lovligt. Der er udarbejdet skyggediagram for lokalplanområdet for 23. juni, september og december kl. 9, 12, 14, 17 og 20. Diagrammerne viser at butikkerne kun i ringe grad kaster skygge på de nærmeste boliger, undtaget ved den lavtstående sol i december. Skyggediagrammer vedlægges indstillingen som bilag 8, Skyggediagrammer for lokalplanområdet. 7. Værdiforringelse af ejendom Bilag G Indsiger spørger, om realiseringen af lokalplan 967 medfører faldende ejendomsvurderinger for de eksisterende ejendomme.

8 Planlægning er erstatningsfri regulering og medfører ikke, at man som grundejer kan gøre krav gældende, såfremt man oplever, at ens ejendom vurderes lavere i kraft af for eksempel en ny lokalplan. Hvorvidt det er tilfældet med de eksisterende ejendomme ved Nordre Strandvej, at ejendomsværdien falder med etablering af nærliggende indkøbsmuligheder, er svært at vurdere, idet mange forhold vil spille ind. Områdets anvendelsesmuligheder i forhold til muligheder i gældende kommuneplan ændres ikke med etablering af butikker i området til bydelscenter udlagt langs del af Nordre Strandvej. 8. Positiv tilslutning til lokalplanen Bilag Å Borger bifalder lokalplanen bl.a. med en vurdering af, at to butikker i nærområdet og i gåeller cykelafstand nedsætter den lokale biltrafik til indkøbsmuligheder både indenfor området og ud af området til indkøbsmulighederne i andre områder. Det er sandsynligt at butikkernes realisering kan medføre mindre lokalt biltrafik og medføre mere liv langs Nordre Strandvej, idet der nu for en del beboere bliver kortere cykle- og gåafstand til indkøbsmuligheder og man dermed ikke nødvendigvis skal køre ud af området for at handle i f.eks. andre boligområder.

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig

Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. marts 2015 Lokalplan 967, Boliger og butikker, Risskov - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 967, Boliger og

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø.

Indstilling. Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse, LP 925, Centerområde i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. Juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Vedtagelse af Lokalplan 921 for dagligvarebutik i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228

Ny bolig- og erhvervsejendom Silkeborgvej 228 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. juli 2014 Silkeborgvej 228 Nedrivning af byggeri samt opførelse af ny bolig- og erhvervsbebyggelse på /Odinsvej 2. 1. Resume Der

Læs mere

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg

KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG. Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg KOMMUNEPLAN 13 Tillæg nr. 5 - FORSLAG Udvidelse af område 1.B.4 til boligformål, Skaboeshusevej 103, Nyborg Redegørelse Nyborg Byråd ønsker at lave en byomdannelse på den tidligere entreprenørgrund, beliggende

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4

Kommuneplantillæg nr. 4 Kommuneplantillæg nr. 4 Bydelscenter Tåstrup Møllevej Status: Kladde Høringsperiode start: 13. september 2018 Høringsperiode slut: 7. november 2018 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Bydelscenter Tåstrup

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

forslag Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 3. februar 2017 forslag til den 4. april 2017 Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG NR. 30 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE KORUP BYDELSCENTER TILLÆG TIL HOVEDSTRUKTUR OG ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 9 KORUP HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 5 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 5 til Rammeområde Herning 11.C1, 11.C23 og 11.C31 Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen.

Læs mere

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring

kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Offentlig fremlagt fra den xx.xx.xxxx til den xx.xx.xxxx kladde Centerområde, Dagligvarebutik på Ålborgvej, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune

Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013 25 for Holbæk Kommune Ændring af rammeafgrænsning, bymidteafgrænsning og detailhandelsramme ved udvidelse af dagligvarebutik på Borgmester N. E. Hansensvej

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern

til Kommuneplan , for et område til centerformål, Nygade, Skjern Forslag til Tillæg nr. 74 til, for et område til centerformål, Nygade, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 28. september 2016 1 Forord Kommuneplantillægget fastlægger

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø. Den 15. januar Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø. Den 15. januar Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten TTileknik og Miljø Den 15. januar 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE

Bilag. Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Dato: 19. marts 2018 Sagsb.: Lasse Emil Stougaard Sagsnr.: 18/12327 Dir.tlf.: 72364846 E-mail: lasse@holb.dk Bilag Prioritering af ansøgning om plan for Udvidelse af dagligvarebutik Foto

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Høringsnotat om Lokalplanforslag 301.9, Solrød Center Nordøst Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Dato: 20. januar 2014 Sagsbeh.: jen Sagsnr.: 10/7600 Byrådet

Læs mere

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 4. Til Silkeborg Kommuneplan Tillæg 4 Til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd 22. september 2014 Tillæg 4 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 22. september 2014 vedtaget tillæg 4 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3.

Indstilling. Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. august 2015 Lokalplan 997, Ceres-området ved Thorvaldsensgade - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 997, Ceresområdet

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 13. juni 2007. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. juni 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Offentlig fremlæggelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. januar 2015 Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 992, Område syd for

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde.

Lokalplan 334 fastlægger de fysiske rammer for områdets udformning og anvendelse som boligområde. Teknik & Miljø 8. juni 2016 Sags id.: 14/1439 Sagsbehandler: TETO Bilag 1 Sammenfattende redegørelse I henhold til Lov om Miljøvurdering af Planer og programmer Lokalplan 334 Boligområde ved Skullebjergvej

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Kommuneplantillæg Marts Boligområde og centerområde - Varbergparken FORSLAG

Kommuneplantillæg Marts Boligområde og centerområde - Varbergparken FORSLAG Kommuneplantillæg 5-2009 Marts 2010 Boligområde og centerområde - Varbergparken FORSLAG FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN 30.03-25.05.2010 Forslag til kommuneplantillæg 5-2009 for Haderslev Kommune.

Læs mere

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge

Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Ændring af Nordmarken lokalcenter, Jyllinge Tillæg 5 til Roskilde Kommuneplan 2013 8.B.8 8.CL.1 8.B.13 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

*! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /

*! + '!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! .&/!! /& &.&!!&! & 1! /!& 1&! /& / !" #!"#! # $%&! '!$&(! ) &&!!!! #" *! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /!-1"! &&/ "!1"!!!. 0!!!& 1"&0 &!222%!&!&/!&!/& )!&/!!!.& && &!.&& & 56 78 222 9 $!% 4."'& /!6 6

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015.

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE. Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. FORSLAG TIL TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009 FOR AABENRAA KOMMUNE Offentligt fremlagt fra den 17. december 2014 til 11. februar 2015. KOMMUNEPLANTILLÆG AABENRAA KOMMUNE TILLÆG NR. 7 TIL KOMMUNEPLAN 2009

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 392 og tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2009-2021 Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 392 og af forslag til

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring.

Forslag til ændrede rammebestemmelser for 13-B-04 i Planområde Gødvad, der udsendes i supplerende 8 ugers høring. TILLÆG 34 Forslag Forslaget til tillæg nr. 34 for erhvervsrammen Erhvervskorridoren i Gødvad, er fremlagt i offentlig høring fra 27. marts 2013 til 22. maj 2013 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag

Læs mere

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan

Forslag til tillæg 39. til Silkeborg Kommuneplan Forslag til tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 6. januar til 2. marts 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af 2. udgave af forslag til Lokalplan nr. 869 Dagligvarebutik ved Randersvej og Skejbyvej i Skejby. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af 2. udgave af forslag til Lokalplan nr. 869 Dagligvarebutik ved Randersvej og Skejbyvej i Skejby. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. februar 2010 Endelig vedtagelse af 2. udgave af forslag til Lokalplan nr. 869 Dagligvarebutik ved Randersvej og Skejbyvej i Skejby Århus

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by

Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Kommuneplantillæg nr. 42 til Kommuneplan 1992-2004 for Otterup Kommune. Udvidelse af centerområde O-C3-04 i Otterup by Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der

Læs mere

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2017 Forslag 2 Hvad er et tillæg til kommuneplanen Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen revideres, men ønskes

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG

Plan og Byg. Januar Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Plan og Byg Januar 2015 Kommuneplantillæg nr. 16 til Slagelse kommuneplan 2013 FORSLAG Redegørelse for udlæg af nyt bydelscenter ved Ndr. Ringgade/Valbyvej i Slagelse Kommuneplantillæg nr. 16 omfatter

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Tillæg nr. 56 til Kommuneplan

Tillæg nr. 56 til Kommuneplan Tillæg nr. 56 til Kommuneplan 2013-2025 Rammebestemmelser for Falkevej Rammeområde VIBM.C1.19_T56, VIBM.C1.21_T56 og VIBM.C1.22_T56 Tillæggets område KOMMUNEPLANTILLÆG Tillæg nr. 56 Tillæg nr. 56 KOMMUNEPLANTILLÆG

Læs mere

Centerområde Aastrupvej

Centerområde Aastrupvej 21 2013 Centerområde Aastrupvej Status Plannavn Baggrund og formål Kladde 21 2013 Centerområde Aastrupvej Kommuneplantillægget er udarbejdet på baggrund af et invester ønske om at omdanne dele af de eksisterende

Læs mere

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt Tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 10. februar 2016 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger

Læs mere

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010.

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010. Kommuneplantillæg 9-2009 Juli 2010 Forslag FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI 2010-8. SEPTEMBER 2010. Forslag til Kommuneplantillæg 9-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet af Haderslev

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ AARHUS KOMMUNE FORSLAG TILLÆG NR. 43 TIL KOMMUNEPLAN 2017 BYDELSCENTER VED NORDRE STRANDVEJ

TEKNIK OG MILJØ AARHUS KOMMUNE FORSLAG TILLÆG NR. 43 TIL KOMMUNEPLAN 2017 BYDELSCENTER VED NORDRE STRANDVEJ TEKNIK OG MILJØ AARHUS KOMMUNE FORSLAG TILLÆG NR. 43 TIL KOMMUNEPLAN 2017 BYDELSCENTER VED NORDRE STRANDVEJ KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 43 INDHOLD: GRUNDLAG OG FORUDSÆTNINGER SIDE 3 KOMMUNEPLANTILLÆGET OG ANDRE

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Tillæg nr. 29 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 29 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 29 til Rammeområde 11.C12 Centerområde ved Smedegade, Sølvgade og Søndergade Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Opførelse af rækkehuse på Tålforvej Resume. 2. Beslutningspunkt. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 3. marts 2014 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Opførelse af rækkehuse på Tålforvej 15 Teknik og Miljø bemyndiges til

Læs mere

Bilag 3. Notat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for udvidelse af Megacenter HOLBÆK KOMMUNE

Bilag 3. Notat. Prioritering af ansøgning om lokalplan for udvidelse af Megacenter HOLBÆK KOMMUNE HOLBÆK KOMMUNE Notat Dato: 6. maj 2019 Sagsb.: Jørgen Rasmussen Sagsnr.: Dir.tlf.: 72361512 E-mail: jorra@holb.dk Bilag 3 Prioritering af ansøgning om lokalplan for udvidelse af Megacenter Side 1 af 7

Læs mere

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 4 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 4 til Rammeområde 95.B9 samt 95.B1 Boligområde mellem Torvegade og Vestergade i Sdr. Felding Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af kommuneplanen. Kommuneplanen er

Læs mere

Plannavn

Plannavn 20-2009 Kladde Plannavn 20-2009 Baggrund og formål Haderslev Kommune fastlægger med dette tillæg de planmæssige rammer for etablering af et nyt lokalcenter i den sydlige del af Haderslev. Lokalcentret

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 68 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 68 til Rammeområder 81.C3 Centerområde ved Nørregade og Bredgades nordlige del og 81.BL1 Blandet bolig og erhvervsområde ved Bødkervej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen Høring til 28. oktober 2017 Oversigt over høringssvar til lokalplan 50 for små og fleksible boliger på Kratkær/Brændekær Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse 1. Novafos, vandselskab Væsentligste indhold

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej og Sommerlystvej i Skejby. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej og Sommerlystvej i Skejby. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. november 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 799, Erhvervsområde mellem Herredsvej

Læs mere

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 74 til Herning Kommuneplan Forslag Offentlig høring Tillæg nr. 74 til Rammeområde 42.B3 og 42.T1 Boligområde sydvest for Sinding Hovedgade Område til tekniske anlæg nordøst for Sinding Hovedgade Fremlægges fra den 15. september

Læs mere

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 HØRINGSNOTAT januar 2017 LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 40 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 40 til Rammeområder 11.C1 og 11.C13 Centerområde Vestlige del af Bethaniagade og Bredgade i Herning og Centerområde ved Bredgade og Møllegade i Herning Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016

Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 Tillæg nr. 10 Boligområde ved Oremosevej/ Hjørringvej, Sindal Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 10 - Boligområde ved Oremosevej/Hjørringvej, Sindal

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25

Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12, Kornmarksvej 25 Kommuneplantillæg nr. 12 for lokalcenter på Kornmarksvej medfører, at en del af rammeområde 213.1 erstattes af kommuneplanramme 213.1A Ændringer fra kommuneplanramme

Læs mere

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10

Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune. Ændring af kommuneplanområde 10 Tillæg nr. 11 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thorslundsvej Ændring af kommuneplanområde 10 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for

Læs mere

Tillæg nr. 81 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 81 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 81 til Rammeområde 11.C9 Centerområde i karréen Nørregade, TH. Nielsensgade, Kampmannsgade og Østergade Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget

Læs mere

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene.

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene. Hvidbog om indkomne høringssvar til forslag til Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2016, nyt rammeområde 1A6 ved Landlystvej NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Leder af Plan: Henrik Nielsen Sagsnr.:

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP

Læs mere

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE

Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE BL03 KOMMUNEPLAN AUGUST 2010 VARDE KOMMUNE Skovlund FORSLAG TIL TILLÆG NR. 07 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDE 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2010 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger

Læs mere

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR

SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR BEFÆSTIGELSE OG AFLEDNING AF REGNVAND DOK. NR. : 29153-11 AF 16. FEBRUAR 2011 SAGS NR.: 11/5483 SAMMENFATNING OG BEHANDLING AF HØRINGSSVAR til Lokalplan 3.1-4 og Kommuneplantillæg nr. 3 Møllebakken, Tommerup

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Kommunalbestyrelsen ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 20-12-2011 Dato: 21-11-2011 Sag nr.: KB 202 (ØU 253) (TMU 99) Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence:

Læs mere

Tillæg nr. 20 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 20 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 20 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Rammeområde 14.C3 og 14.E20 Center og erhvervsområde ved Dæmningen i Herning Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.)

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2.

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.057 og Lokalplan 4-4-117 Boliger, Alfred Nobels Vej og James Tobins Allé, Universitetsområdet (2. forelæggelse) 2017-041843 By- og Landskabsforvaltningen indstiller,

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15

Kommuneplantillæg nr. 15 Kommuneplantillæg nr. 15 Lokalcenter Kalundborgvej Status: Kladde Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Lokalcenter Kalundborgvej - 15 Lokalcenter Kalundborgvej

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Detailhandel, Klarupvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Detailhandel, Klarupvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 6. Godkendelse af lokalplan 7-1-109 Detailhandel, Klarupvej, Klarup (2. forelæggelse) 2017-004039 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-109 endeligt uden ændringer.

Læs mere