Derudover skal udbetalingsanmodningen give en statusbeskrivelse af projektet, omfattende risikovurdering, økonomi og fremdrift.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Derudover skal udbetalingsanmodningen give en statusbeskrivelse af projektet, omfattende risikovurdering, økonomi og fremdrift."

Transkript

1 Udbetalingsanmodning for Dansk Center for Partikelterapi 1. Indledning Der er på finansloven for 2014 bevilliget 275 mio. til etablering af Dansk Center for Partikelterapi til behandling af kræftpatienter. Regionen skal til Sundheds- og Ældreministeriet indsende udbetalingsanmodning før udbetaling af første rate. Herefter vil udbetalinger være knyttet op på kvartalsvise rapporteringer. Udbetalingsanmodningen skal bekræfte, at projektet fortsat lever op til målsætningen. Det skal i udbetalingsanmodningen bekræftes og dokumenteres, at der er tilstrækkelig med finansiering til at gennemføre hele projektet, hvilket indebærer, at regionen skal dokumentere til formålet afsatte midler fra ekstern part og regionen selv. Derudover skal udbetalingsanmodningen give en statusbeskrivelse af projektet, omfattende risikovurdering, økonomi og fremdrift. 2. Ledelseserklæring Ledelsen i Region Midtjylland fremsender hermed udbetalingsanmodning pr for regionens igangværende projekt Dansk Center for Partikelterapi til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Udbetalingsanmodningen er behandlet på regionsrådsmødet den Ledelsen skal efter bedste overbevisning erklære, at: udbetalingsanmodningen giver et retvisende billede af økonomi, fremdrift og risiko vedrørende regionens anlægsprojekt Dansk Center for Partikelterapi såvel regionens egne midler som modtagne tilskudsmidler er administreret i overensstemmelse med gældende administrative regler såvel regionens egne midler som modtagne tilskudsmidler er administreret under iagttagelse af skyldige økonomiske hensyn Kommentarer til eventuelle forbehold og supplerende oplysninger fra revisionen. Viborg den Regionsrådsformand Regionsdirektør

2 3. Revisorerklæring til regionsrådet Den uafhængige revisors erklæring omfatter projektets økonomiske forbrug pr. 30. juni Den fulde revisionserklæring fremgår af bilag 1. Supplerende oplysninger fra revisionen i udbetalingsanmodningen Revisor har ikke taget forbehold eller afgivet supplerende oplysninger til udbetalingsanmodningen. 4. Overblik (kortfattet projektstatus) Samlet status er, at projektet nu er ca. halvvejs i sin 5 årige levetid. Forudgående har der været udbudt for hhv. protonudstyrsleverandør (Varian) og totalentreprenør (Hoffmann), med efterfølgende kontrahering og videre detaljering af de respektive parter. Varian er godt på vej med at producere sit udstyr og starter sin leverance medio Hoffmann har netop afleveret sit sidste hovedprojekt for klinikdelen og er i fuld gang med byggeriet for "bunkerdelen", der huser Varian's udstyr, samt startet på opførelsen af klinikdelen. Hoffmann skal klargøre "bunkeren" til Varian's leverancer medio 2017, og efterfølgende foretage samlet aflevering medio Rapportering af risici, økonomi, byggeriets fremdrift Det følgende indeholder en risikovurdering samt en gennemgang af økonomien for DCPT. 5.1 Risikovurdering NIRAS (Bygherrerådgiver) varetager risikorapportering vedrørende projektet, blandt andet igennem kvartalsvis og månedlig rapportering til PA. For principperne bag risikovurderingen henvises til afsnit 7.3. I 2. kvartal 2016 er der 11 risikoemner. Nedenstående tabel 1 giver et overblik over det samlede risikobillede for DCPT-projektet: Tabel 1: Risici i DCPT-projektet i 2. kvartal 2016 Nr. Risikoemne Økonomi Tid Kvalitet 1 Overholdelse af opjusteret budget 2 Rumprogram, brugerrunde 3 3 Tidsplan, forsinkelser udførende 4 Sætningsproblematik ift. 5 Scannermontage 6 Sammenbygning med S3 7 Rammeentreprenører 8 Samarbejde 9 DCPT bygherrerådgivning 10 Facadeskærm 11 Tilbagefyldning med jord For en nærmere gennemgang af de enkelte risikoemner henvises til risikorapporten fra NIRAS for 2. kvartal Projektets økonomi

3 I nedenstående tabel 2 fremgår det samlede budget for DCPT. Der vil efter tabellen være en kort forklaring til de enkelte poster i tabellen. Tabel 2: Budget DCPT kr. (indeks 134,0) Totalentreprise byggeri, Hoffmann Byggemodning og tilslutning Uforudsete udgifter og reserver Bygherrerådgivning Bygherreudgifter Udgiftsfordeling Byggeri total Varian udstyrsleverance MTU og klinisk IT Frikøb onkologisk afdeling Udstyrsrådgivning IT, Løst & teknisk inventar Uforudsete udgifter, udstyr Udstyr i alt Samlet investering Totalentreprise byggeri, Hoffmann indeholder den kontraktsum, der er indgået med Hoffmann. Byggemodning og tilslutning er til udgravning af byggegruppe samt etablering af kapacitet og tilslutning til el, køl og varme. Uforudsete udgifter og reserver er fastsat af den usikkerhed, der er i forhold til grænseflader til udstyrsleverandør. Derudover er der afsat en pulje til usikkerheden i forhold til udførelsesfasen og mangler i udbudsmaterialet. Bygherrerådgivning dækker over de udgifter, der er til bygherrerådgivere og sikkerhedskoordinering. Bygherreudgifter er til byggetilladelse, jordbundsundersøgelser, drift af projektafdelingen, itværktøjer samt øvrige konsulenter. Udgiftsfordeling er bidrag til fælles udgifter til den tekniske og logistiske infrastruktur i DNU. Det er blandt andet udgifter til veje, jordkøb, forsyningsgangen og varemodtagelsen. Varian udstyrsleverance er den indgåede kontraktsum. MTU og klinisk it er udstyr til lejring af patienter og scannere, anæstesiudstyr mv. samt it til dosisplanlægning. Der er fortsat en usikkerhed om beløbet, idet valg af løsninger udredes. Frikøb onkologisk afdeling af medarbejdere, som skal varetage tilpasningen af teknologien til opførelsen af bygningen, teknisk ibrugtagning og kvalitetssikring af anlægget. De skal varetage klinisk opstart, herunder udarbejdelse af vejledninger, protokoller og SOP er for procedure og behandlinger samt uddannelse af personale Endvidere skal de koordinere forskningsaktiviteter. Udstyrsrådgivning er rådgivning vedrørende it, medicoteknisk udstyr samt løst og teknisk inventar mv.

4 IT, løst & teknisk inventar er blandt andet til inventar, skiltning og it-udstyr. Uforudsete udgifter, udstyr er en vurdering af den usikkerhed, der er i forhold til udstyret. Finansiering af de samlede anlægsudgifter til DCPT, fordelt på bevillinger, fremgår af tabel 3 nedenfor. Finansieringsrammerne fremgår af regionens investeringsplan, der senest er godkendt af regionsrådet d. 28. september Tabel 3: Finansiering DCPT kr. (indeks 134,0) DCPT i alt Staten A.P. Møller Fond RM anlæg RM leasing Bygning, entreprisen Diverse anlæg, uddannelse og byggemodning mv Protonanlæg Øvrigt udstyr I alt Bevillingen til bygning dækker over den indgåede kontraktsum med Hoffmann samt budgettet til Uforudsete udgifter og reserver. Diverse posten indeholder Byggemodning og tilslutning, Bygherrerådgivning, Bygherreudgifter, Udgiftsfordeling, Frikøb af onkologisk afdeling og Udstyrsrådgivning. Øvrigt udstyr dækker en andel af udgifterne til MTU og klinisk it, Uforudsete udgifter, udstyr og It, løst & teknisk inventar, mens bevillingen til protonanlægget dækker over den resterende del af udgifterne hertil samt Varians udstyrsleverancer. Skema 1 økonomi og fremdrift I skema 1 rapporteres projektets aktuelle økonomiske status samt projektets fremdrift. Principperne bag opgørelse over disponeringer og færdiggørelsesgrad, fremgår af hhv. afsnit 7.4 og 7.2. Skema 2 Tidsmæssig status for de enkelte etaper/faser I skema 2 rapporteres projektets tidsmæssige status i forhold til byggeriets etaper/faser og centrale milepæle. Projektet overholder i 2. kvartal 2016 budget og tidsplan. Der arbejdes i projektet med en meget stram tidsplan, hvilket også fremgår af projektets risikorapport.

5 Tabel 1. Økonomi og fremdrift og 201 i løbende priser, 2016 i indeks 101,0 og i indeks 103, mio. kr. (løbende priser) I alt K1 K2 K3 K4 I alt K1 K2 K3 K4 I alt K1 K2 K3 K4 I alt K1 K2 K3 K4 I alt I alt Delprojekt 1: DCPT Entreprise Udgiftsprofil Oprindelig udgiftsprofil* Revideret udgiftsprofil** heraf reserver Realiseret forbrug Disponeret forbrug Færdiggørelsesgrad Planlagt** 4% 11% 19% 29% 41% 54% 66% 75% 83% 91% 100% Realiseret 5% 12% 20% Delprojekt 2: øvrige projekter Dansk Center for Partikelforskning Partikelterapiudstyr Leasingramme Ydstyr Udgiftsprofil Aktuel udgiftsprofil** Realiseret forbrug Investeringsprofil, i alt Realiseret forbrug, i alt Anm.: *Udgiftsprofil ved udbetalingsanmodning, **jf. gældende tidsplan godkendt af regionsråd. Realiseret og disponeret forbrug samt færdiggørelsesgrader udfyldes til og med aktuelt kvartal.

6 6. Realisering af projektets målsætning 6.1 Vision og baggrund Behandling af kræft med partikelterapi er en ny og skånsom form for strålebehandling, som kan ramme kræftsvulsten mere præcist. Partikelterapi medfører derfor færre bivirkninger end traditionel strålebehandling. Partikelterapi er særligt egnet til behandling af kræftsygdomme i barnealderen, da behandlingen kan reducere senfølger som f.eks. stråleinduceret kræft. Med det nye behandlingsudstyr forventer man at kunne behandle knap danske patienter om året. Heraf forventes ca. 85 % at modtage behandlingen som led i en såkaldt protokol, dvs. hvor patienten som et integreret led i sin behandling også indgår i et forskningsprojekt. Visionen for Dansk Center for Partikelterapi er at blive et af de førende centre for partikelterapi i verden. Partikelterapi vil få stor indflydelse på kræftbehandlingen de næste årtier, og med partikelterapi vil Danmark kunne bidrage til den fortsatte udvikling af kræftbehandlingen på internationalt niveau; en udvikling, der både direkte og indirekte vil komme danske kræftpatienter og dansk kræftforskning til gode. 6.2 Udstyr og funktioner/kapacitet Centret vil blive placeret på en byggeklar grund på m2 ved siden af Kræftafdelingen på det nye Aarhus Universitetshospital i Skejby. Når det står færdigt, vil Aarhus Universitetshospital være et af Europas største universitetshospitaler. Partikelterapicentret bliver udstyret med en protonaccelerator og tre behandlingsrum samt forskningsfaciliteter. Det vil blive integreret med gode faciliteter for patienter, pårørende, klinisk personale og forskere. Partikelterapicentret vil i henhold til Sundhedsstyrelsens specialeplanlægning skulle varetage partikelterapi som højt specialiseret landsfunktion for alle relevante danske patienter. I samarbejde med de Danske Multidisciplinære Cancer Grupper og de danske kræftafdelinger vil der blive udarbejdet retningslinjer for udvælgelse af patienter til proton strålebehandling og deltagelse i kliniske protokoller. Der vil blive oprettet internationale og nationale faglige følgegrupper. Apparaturet i Dansk Center for Partikelterapi skal kunne levere protonbestråling af den højest mulige kvalitet, det skal have høj driftssikkerhed og understøtte forskning. Udstyret vil bestå af en protonaccelerator (cyklotron), tre kliniske behandlingsrum med gantries monteret med cone-beam skannere og robotlejer til positionering af patienterne i hvert behandlingsrum. Et forsknings- og kvalitetssikringsrum vil være monteret med vandret strålegang. I alle rum vil være forberedt med, aktiv skanning teknologi og intensitetsmodulering. Hertil kommer udstyr til proton dosisplanlægning og skannere (CT, PET/CT og MR). DCPT bygger på en kapacitetsforudsætning om årligt at kunne behandle knap patienter.

7 7. Generelle principper Her redegøres for de forskellige principper, der anvendes i forbindelse med udarbejdelsen af de opgørelser og tabeller, som denne udbetalingsanmodning indeholder. 7.1 Regnskabsmæssige principper Forbrugsopgørelsen er baseret på bogførte udgifter pr. 30. juni Disponeringer er indgåede kontrakter og aftalte ekstraydelser. 7.2 Opgørelse af færdiggørelse og færdiggørelsesgrad Opgørelsen af realiseret færdiggørelsesgrad i skema 1 tager udgangspunkt i bygge- og projektledernes vurdering. Det betyder, at der kan være en større afvigelse mellem planlagt og realiseret fremdrift, da den realiserede færdiggørelsesgrad bygger på en vurdering. Den planlagte færdiggørelsesgrad bygger på den tidsplan og plan for acontobegæringer, der fremgår af tilbudsmaterialet fra totalentreprenøren på byggeriet (Hoffmann A/S). Der kommer en tilrettet tidsplan i løbet af oktober Forudsætninger for risikooversigt (trafiklysrapportering) Under punkt 5 og i vedlagte risikorapport i bilaget er de største risici for projektet beskrevet. Der er angives årsag/effekt samt en vurdering af størrelsen af den mulige konsekvens og sandsynligheden for, at risikoen indtræder. Den samlede risikovurdering angives i form af en farveskala. Endvidere beskrives risikoreducerende tiltag, og hvem der er ansvarlig for at disse gennemføres og evt. bemærkninger og tidsfrister er påført. Risikovurderingen er opdelt på økonomi (Ø), tid (T) og kvalitet (K), og beregnes på konsekvens (Kons.), hvis risikoen indtræffer og sandsynligheden (Sand) for, at risikoen indtræffer. Hver risiko vurderes på en skala fra 1 til 5: Konsekvens: Meget lav er 1, meget høj er 5. Sandsynlighed: Meget usandsynlig er 1, meget sikker er 5. Risikomatrix Konsekvens Sandsynlighed Meget lav Lav Middel Høj Meget høj Meget sikkert Meget sandsynligt Sandsynligt Usandsynligt Meget usandsynligt Konsekvensen af de økonomiske risici vurderes ud fra de vedtagne fordyrelsesprocentklasser set i forhold til projektets samlede anlægsøkonomi 373 mio. kr. ekskl. moms. I tabellen nedenfor er de fem klasser vist. Klasse Fordyrelse (% af restanlægsbudget) Fordyrelse i kr. 1: Meget lav < 0,1 % : Lav 0,1 0,5 % : Middel 0,5 1,0 % : Høj 1,0 1,5 % : Meget høj > 1,5 %

8 Nedenfor er konsekvensklasserne for tid defineret. Klasserne anvendes til at vurdere i hvilket omfang en hændelse vil bidrage til forsinkelse af det samlede projekt, hvis hændelsen indtræffer. Klasse Forsinkelse (uger) 1: Meget lav 1-2 uger 2: Lav 2-3 uger 3: Middel 3-5 uger 4: Høj 5-8 uger 5: Meget høj > 8 uger Risikoniveauet udregnes generelt for både tid, økonomi og kvalitet ved at multiplicere konsekvens og sandsynlighed: Mindre end eller lig med 4 betyder en ikke kritisk risiko, som er markeret med grøn Større end 4, men mindre end 11 betyder en risiko under observation, som er markeret med gult Større end 11 betyder en kritisk risiko, som er markeret med rød Risikoniveauer Nedre grænse Øvre grænse Kritisk Observation 5 10 Ikke kritisk 0 4 Bilag: - Risikorapport for DCPT 2. kvartal Revisorerklæring

9

10

11

12 Bilag 2: Skema 2 - Tidplan og status J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D J F M A M J J A S O N D DCPT Status Dispositions- og projektforslag For- og hovedprojekt Udførelse Ibrugtagning Dispositions- og projektforslag For- og hovedprojekt Udførelse Ibrugtagning

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. marts 2017

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. marts 2017 Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. marts 2017 Region Midtjylland 1. Indledning Regionen skal til Sundheds- og Ældreministeriet indsende kvartalsrapporteringer, der skal give et samlet

Læs mere

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. marts 2018

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. marts 2018 Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. marts 2018 Region Midtjylland 1. Indledning Regionen skal til Sundheds- og Ældreministeriet indsende kvartalsrapporteringer, der skal give et samlet

Læs mere

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. december 2017

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. december 2017 Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. december 2017 Region Midtjylland 1. Indledning Regionen skal til Sundheds- og Ældreministeriet indsende kvartalsrapporteringer, der skal give et

Læs mere

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. december 2016

Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 31. december 2016 Kvartalsrapport Dansk Center for Partikelterapi pr. 3. december 206 Region Midtjylland . Indledning Regionen skal til Sundheds- og Ældreministeriet indsende kvartalsrapporteringer, der skal give et samlet

Læs mere

DCPT. Risikorapportering. 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND

DCPT. Risikorapportering. 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND DCPT Risikorapportering 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND 17. APRIL 2018 Indhold 1 Introduktion 4 Økonomi. 4 Tid 4 Kvalitet. 5 1.3.1 Udarbejdelse af risikorapporter 5 2 Risikovurdering 5 2.1.1 Økonomi

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2018

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2018 Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2018 Projektafdelingen, januar 2019 1 Indhold Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Overordnet status ved udgangen af 4. kvartal 2018...

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Regnskabsmæssige principper Generelt er

Læs mere

Dansk Center for Partikelterapi Risikorapportering 2. kvartal 2016

Dansk Center for Partikelterapi Risikorapportering 2. kvartal 2016 Dansk Center for Partikelterapi Risikorapportering. kvartal 06 DCPT Dato: 0.09.06 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: LNF NIO PTR NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 65 8000 Aarhus C CVR-nr. 79578

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 1. juni 2017. Regnskabsmæssige principper Generelt er udgifterne

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 1. kvartal 2017 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 07.04.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1006814-001

Læs mere

DCPT. Risikorapportering. 2. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND

DCPT. Risikorapportering. 2. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND DCPT Risikorapportering 2. kvartal 208 REGION MIDTJYLLAND 23. JUNI 208 Indhold Introduktion 4. Økonomi. 4.2 Tid 4.3 Kvalitet. 4.3. Udarbejdelse af risikorapporter 5 2 Risikovurdering 5 2.. Økonomi 6 2..2

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 2. kvartal 2018

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 2. kvartal 2018 Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus. kvartal 018 Projektafdelingen, juli 018 1 Indhold Indhold... 1. Indledning... 3. Overordnet status ved udgangen af. kvartal 018... 4.1 Oversigt

Læs mere

Dansk Center for Partikelterapi Risikorapportering 1. kvartal 2017

Dansk Center for Partikelterapi Risikorapportering 1. kvartal 2017 Dansk Center for Partikelterapi Risikorapportering. kvartal 207 Dato:.04.207 Udarbejdet af: Kontrolleret af: Godkendt af: LNF NIO PTR NIRAS A/S Åboulevarden 80 Postboks 65 8000 Aarhus C CVR-nr. 37295728

Læs mere

Region Midtjylland. Rapportering fra "Det tredje øje"

Region Midtjylland. Rapportering fra Det tredje øje Dansk Center for Partikelterapi Efterår 2016 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Rapporteringens anvendelighed 3 3 Granskning

Læs mere

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver

Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Notat om overvejelser vedrørende change request og likvide reserver Baggrund for nuværende change request Regionsrådet vedtog på dets møde den 24. oktober 2016, at der skulle udarbejdes change requests

Læs mere

DCPT. Risikorapportering. 2. kvartal 2017 REGION MIDTJYLLAND

DCPT. Risikorapportering. 2. kvartal 2017 REGION MIDTJYLLAND DCPT Risikorapportering 2. kvartal 207 REGION MIDTJYLLAND 8. JULI 207 8. juli 207 www.niras.dk Indhold Introduktion 4. Økonomi. 4.2 Tid 4.3 Kvalitet. 5.3. Udarbejdelse af risikorapporter 5 2 Risikovurdering

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af 2. kvartal 2017 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 19.07.2017 Version: 01 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej 272

Læs mere

Kvartalsrapport. 4. kvartal Nyt Aalborg Universitetshospital

Kvartalsrapport. 4. kvartal Nyt Aalborg Universitetshospital Kvartalsrapport 4. kvartal -2014 Nyt Aalborg Universitetshospital Sekretariat for Nyt Universitetshospital Hospitalsbyen 1 9260 Gistrup plb@rn.dk 19.02.2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. Ledelseserklæring...

Læs mere

Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: Version: 02 Projekt nr.:

Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: Version: 02 Projekt nr.: Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2016 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 10.11.2016 Version: 02 Projekt nr.: 1000359 MOE

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt:

Bilag til dagsordenspunkt: Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Bilag til dagsordenspunkt: Aktivitets- og investeringsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk DNU: Godkendelse af opdaterede tidsplaner,

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Dækkende 1. kvartal 013 Indhold 1. Indledning.. Overordnet status ved udgang af 1. kvartal 013. 3. Beskrivelse af udviklingen i risici behandlet

Læs mere

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag.

I det følgende er der en status på reserverne i det samlede DNU-projekt samt en oversigt over det opdaterede anlægsoverslag. Projektafdelingen for Det Nye Universitetshospital Hedeager 3 Bilag til Dagsordenspunkt DNU: Finansiering af merudgifter og ændring i projektets risikopulje DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7846 9888 projektafd@dnu.rm.dk

Læs mere

Region Midtjylland. Rapportering fra "Det tredje øje"

Region Midtjylland. Rapportering fra Det tredje øje Dansk Center for Partikelterapi Efterår 2015 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Rapporteringens anvendelighed 3 3 Introduktion

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 3. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 3. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2017 Udarbejdet af: Pernille Bendsen Kontrolleret af: Nina Wellendorff Marquardsen Dato: 31.10.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1006814-001

Læs mere

Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital

Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital Center for Økonomi Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E Telefon Direkte 29 17 63 62 Fax 48 20 57 99 CVR/SE-nr: 29190623 Dato: 7. januar 2014 Udbetalingsanmodning Det Nye Rigshospital Indledning

Læs mere

DCPT. Risikorapportering. 3. kvartal 2017 REGION MIDTJYLLAND

DCPT. Risikorapportering. 3. kvartal 2017 REGION MIDTJYLLAND DCPT Risikorapportering. kvartal 207 REGION MIDTJYLLAND 9. NOVEMBER 207 8. juli 207 www.niras.dk Indhold Introduktion 4. Økonomi. 4.2 Tid 4. Kvalitet. 5.. Udarbejdelse af risikorapporter 5 2 Risikovurdering

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Juni 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Juni 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier Juni 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2011

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2016

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2016 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 4. kvartal 2016 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 08.02.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1000359 MOE

Læs mere

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH

9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 9. Rapportering for kvalitetsfondsprojekter Kvartalsrapport for 4. kvartal 2012 Nyt OUH 1. Indledning Den somatiske del af barmarksprojektet Nyt OUH er et kvalitetsfondsstøttet byggeri. Projektet blev

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Sundhedsoverblik pr. 28. februar 2015 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. SUNDHEDSOMRÅDET... 4 Skema 1: Regulering af budget 2015 og frem til hospitalsmedicin

Læs mere

Risikorapportering til Regionsrådet om Det Nye Universitetshospital i Århus 2. kvartal 2011

Risikorapportering til Regionsrådet om Det Nye Universitetshospital i Århus 2. kvartal 2011 Risikorapportering til Regionsrådet om Det Nye Universitetshospital i Århus. kvartal 011 Skrevet af Kontrolleret af Godkendt af Birgitte Møller (Rådgivergruppen) Klaus Bræmer-Jensen (Rådgivergruppen) Jens-Christian

Læs mere

Udbetalingsanmodning Nyt Hospital Herlev

Udbetalingsanmodning Nyt Hospital Herlev Opgang Blok E Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte +45 61850518 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr:

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2013

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2013 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2013 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbetalingsanmodning Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Udbetalingsanmodning Ny Retspsykiatri Sct. Hans Center for Økonomi Byggestyring Opgang Blok E Afsnit 1. sal Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721 Dato: 21. september 2017

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2013

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2013 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2013 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (209,5 mio. kr. i 2019)

Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse (209,5 mio. kr. i 2019) Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dato 20-05-2019 1-31-72-166-19 Pulje til etablering af læge- og sundhedshuse

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2012

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2012 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2012 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag B: DAHANCA 35 A national randomized trial of proton versus photon radiotherapy for the treatment of head-neck cancer

Bilag B: DAHANCA 35 A national randomized trial of proton versus photon radiotherapy for the treatment of head-neck cancer Bilag B: DAHANCA 35 A national randomized trial of proton versus photon radiotherapy for the treatment of head-neck cancer PATIENTINFORMATION Ver 1.11 31.03.19 TIL PATIENTEN Information til patienter om

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2015

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2015 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2015 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet.

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet. Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet. Årets priser 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 I alt ------------------------------------------- Mio. kr. --------------------------------------------

Læs mere

Økonomi helårligt:

Økonomi helårligt: Bilag 1 Implementeringsplan for effektiviseringer 2014-2019 Revideret 29.10.2014 Anvendt fremskrivningsprocent 2013-2014: 1,21%. Oversigten viser vedtagne effektiviseringsmål samt tidsplanen for deres

Læs mere

Kvartalsrapportering til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse om kvalitetsfondsbyggerierne

Kvartalsrapportering til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse om kvalitetsfondsbyggerierne 13. februar 2012 Kvartalsrapportering til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse om kvalitetsfondsbyggerierne Struktur for rapporteringen Rapporten til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse er bygget

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Juni 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Bevillingsændringer Region Midtjylland

Bevillingsændringer Region Midtjylland Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2017 Bevillingsændringer Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 0. OVERBLIK... 3 1. Om og tilbygningen af Regionshospitalet Viborg... 4 Skema 1: Ændret periodisering

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2016

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2016 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2016 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018 Oversigt over væsentlige ændringer i Paradigme for styringsmanual I 4. udgave af Paradigme for styringsmanual for Region Hovedstadens Større Byggeprojekter er der foretaget to overordnede ændringer. For

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Dækkende 1. kvartal 016 Indhold 1. Indledning.. Overordnet status på det samlede risikobillede ved udgang af 1. kvartal 016. 3. Beskrivelse

Læs mere

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune 17. juli 2012 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Retningslinjernes anvendelsesområde... 3 2. Den politiske behandling... 4 2.1 Kompetencediagram ved anlægsopgaver

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2016

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2016 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. september 2016 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2015

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2015 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 30. juni 2015 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 1. maj 2017 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.:

Læs mere

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr.

Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. Region Midtjylland Forslag til finansiering af mammografiscreeningsprogrammet i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 8 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning

Læs mere

Kortlægning af regionernes budgettering og styring af regionale anlægsinvesteringer

Kortlægning af regionernes budgettering og styring af regionale anlægsinvesteringer Kapitel 1 Kortlægningens indhold Økonomi- og Indenrigsministeriet Finansministeriet Ministeriet for Sundhed- og Forebyggelse Danske Regioner Kortlægning af regionernes budgettering og styring af regionale

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2018

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2018 Risikorapport for om- og tilbygning af 4. kvartal 2018 Udarbejdet af: Nina Wellendorff Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 21.02.2019 Version: 01 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Marts 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier. Marts 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om sygehusbyggerier Marts 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om sygehusbyggerier (beretning nr. 3/2011) 21. februar 2014 RN 403/14 1. Rigsrevisionen

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2018

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2018 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. december 2018 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Rapportering for 4. kvartal Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa

Rapportering for 4. kvartal Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Rapportering for 4. kvartal 2014 Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Luftfoto april 2014 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Kortfattet status... 3 3. Rapportering... 4 3.1 Byggeriets fremdrift...

Læs mere

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark

Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark Tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark 0. Indledning Nedenstående tilsagnsvilkår for projekter under lov om Fonden til Markedsføring af Danmark udgør sammen med lov

Læs mere

Rsikostyring - Vejledning til risikolog

Rsikostyring - Vejledning til risikolog Rsikostyring - Vejledning til risikolog Vedr.: Emne: Universitetssygehuset i Køge Vejledning til Riskologgen Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C T: [+5] 871 00 Fra: Per Christensen / pch@bascon.dk

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2018

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2018 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2018 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Retningslinjer for udformning af it-aktstykker. August 2019

Retningslinjer for udformning af it-aktstykker. August 2019 Retningslinjer for udformning af it-aktstykker August 2019 Retningslinjer for udformning af it-aktstykker Denne vejledning indeholder retningslinjer for udformningen af it-aktstykker til Finansudvalget

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K

Ministeren for sundhed og forebyggelse. Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K Holbergsgade 6 DK-1057 København K Ministeren for sundhed og forebyggelse Statsrevisorerne Prins Jørgens Gård 2 Christiansborg DK-1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk

Læs mere

BUSINESS CASE OPFØRELSE AF NYT STORKØKKEN REGION SJÆLLAND OG GULDBORGSUND KOMMUNE

BUSINESS CASE OPFØRELSE AF NYT STORKØKKEN REGION SJÆLLAND OG GULDBORGSUND KOMMUNE BUSINESS CASE OPFØRELSE AF NYT STORKØKKEN REGION SJÆLLAND OG GULDBORGSUND KOMMUNE GULDBORGSUND KOMMUNE / REGION SJÆLLAND DECEMBER 2010 1. Baggrund for projektet Guldborgsund Kommune har på baggrund af

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Kvartalsrapporteringens

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 4. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af 4. kvartal 2017 Udarbejdet af: Pernille Bendsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 31.01.2018 Version: 03 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej 272

Læs mere

Job- og Kravprofil. Vicedirektør. Nyt OUH Region Syddanmark. Februar 2019

Job- og Kravprofil. Vicedirektør. Nyt OUH Region Syddanmark. Februar 2019 Job- og Kravprofil Vicedirektør Nyt OUH Region Syddanmark Februar 2019 Arbejdsgiver Region Syddanmark Adresse Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Telefon: 76 63 10 00 Projektorganisationen for Nyt

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2015

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2015 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2015 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2019

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2019 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2019 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitet og Udvikling/KU-Byg - Kurt Reitz

Kvalitet og Udvikling/KU-Byg - Kurt Reitz Oversigtskort Region Sjælland Præsentation 1. Organisationsstruktur i Region Sjælland 2. Generalplanlægning i Region Sjælland 3. Fasedeling og basisorganisation i Region Sjælland 4. Organisationsstruktur

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1. kvartal 2017

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje på Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1. kvartal 2017 Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1. kvartal 2017 Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital

Læs mere

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Region Syddanmark EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Udarbejdelse af udbudsgrundlag for Projektkonkurrence... 4 3. Varetagelse af Projektkonkurrence...

Læs mere

Risikorapportering til Regionsrådet om Det Nye Universitetshospital i Aarhus 3. kvartal 2013

Risikorapportering til Regionsrådet om Det Nye Universitetshospital i Aarhus 3. kvartal 2013 Risikorapportering til Regionsrådet om Det Nye Universitetshospital i Aarhus 3. kvartal 013 Skrevet af Birgitte Møller (Rådgivergruppen) 013 10 Godkendt af Klaus Bræmer Jensen (Rådgivergruppen) 1 /31 Indhold

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 1. kvartal 2016 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) 2016-04-12 Kontrolleret af Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) 2016-05-02 Godkendt

Læs mere

Afgjort den 3. juni Tidligere fortroligt aktstykke I ( ). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af

Afgjort den 3. juni Tidligere fortroligt aktstykke I ( ). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af Aktstykke nr. 69 Folketinget 2012-13 Afgjort den 3. juni 2010 Tidligere fortroligt aktstykke I (2009-10). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25.02.2013. Transportministeriet. København,

Læs mere

Netværkskonferencen SDCO

Netværkskonferencen SDCO Netværkskonferencen SDCO Ved projektleder Lars Loft Reuter Tilblivelse af byggesagen - Aftale proces Visionspapir godkendt i Regionsrådet den 22. august 2016 Drejebog godkendes i Regionsrådet den 28. august

Læs mere

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet

Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet 26-05-2014 Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet Realiseret Budget I alt Andel Status hvis 09-pl af total, relevant: pct. Projektforslag Kalkulationsfase Licitation Løbende priser

Læs mere

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dato: 15.03.2013 Side: 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. AFHOLDELSE AF MØDER... 3 3.1 Bygherremøder

Læs mere

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden

Notat om Region Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden Notat om Midtjyllands langfristede gæld inkl. leasing i perioden 2018-2021 1 Indledning Der bliver hvert år ved budgetlægningen lavet et notat, som redegør for regionens langfristede gæld og nettorenteudgifter.

Læs mere

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2016

Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2016 Kvalitetsfondsprojekterne pr. 31. marts 2016 Det Nye Universitetshospital i Aarhus Om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg Det Nye Hospital i Vest, Gødstrup Region Midtjylland Indholdsfortegnelse

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan

kvalitetsfondsprojekt Realiseringsplan kvalitetsfondsprojekt WORKING DOKUMENT Ud- og ombygning af Regionshospitalet Viborg Realiseringsplan xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx INDLEDNING 1 REALISERINGSBESKRIVELSE 2 DELPROJEKT 1, P-HUS 3 - OMFANG - ORGANISERING

Læs mere

Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet

Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Notat vedr. forventninger til ekstra deponering og likviditet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Formål I forbindelse

Læs mere

Periode 1. juli september 2015 (3. kvartal 2015)

Periode 1. juli september 2015 (3. kvartal 2015) Afdeling: Bygningsafdelingen Udarbejdet af: Bygherrerådgiver Tom Slott Journal nr.: E-mail: Tom.Slott@rsyd.dk Dato: 22.oktober 2015 Telefon: 2920 1277 Notat Nyt OUH Risikovurdering af kvalitetsfondsprojekt

Læs mere

Ny Skole Hørning. Undervisnings- og Børneudvalgsmødet 9. januar 2019

Ny Skole Hørning. Undervisnings- og Børneudvalgsmødet 9. januar 2019 Ny Skole Hørning Undervisnings- og Børneudvalgsmødet 9. januar 2019 Agenda Proces- og Finansieringsplan (udarbejdet i samarbejde med PwC og D K2 Bygherrerådgivning) Planlægning Næste skridt Proces- og

Læs mere

Rapportering for 2. kvartal Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa

Rapportering for 2. kvartal Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Rapportering for 2. kvartal 2014 Udbygning af Sygehus Sønderjylland, Aabenraa Luftfoto april 2014 1 Indhold Indledning...3 Kortfattet status...3 3 Rapportering...4 3.1 Byggeriets fremdrift...4 3.2 Projektets

Læs mere

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson Ny anlægsbudgettering Af Peter Jonasson Baggrund Gentagende kritik at budgetteringen af større statslige anlægsprojekter. Både nyere dansk forskning og internationale erfaringer (f.eks. Norge og England)

Læs mere

Forelagt revisionen: Juni Godkendt økonomidirektøren: juni Christian Lehmann/Jakob Andresen. Udarbejdet af/kontaktperson:

Forelagt revisionen: Juni Godkendt økonomidirektøren: juni Christian Lehmann/Jakob Andresen. Udarbejdet af/kontaktperson: Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 6 Anlægsarbejder Pkt. 6.1 Anlægsbevillinger Bilag 6.1.1 Regler for håndtering af anlægsbevillingssager Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt økonomidirektøren:

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2014

Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2014 Risikorapportering for Det Nye Universitetshospital i Aarhus 4. kvartal 2014 Skrevet af Lise Hanghøj 2015-01 Kontrolleret af Palle Thorup Røge 2015-01 Godkendt af Frank Skriver Mikkelsen 2015-01 1 Indhold

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB

Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Danskernes Digitale Bibliotek, midler til fremme af DDB Vejledning, august 2013 Indledning Denne vejledning gælder for Danskernes Digitale Biblioteks (DDB) midler til fremme af DDB. Vejledningen offentliggøres

Læs mere

Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3

Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Side 1 af 6 Aarhus, 22.8.2013 Sag nr.: F2-31-00 Initialer: HNL Godkendelse af bevilling vedr. projektforslag for AUH Ombygning af eksisterende Skejby, etape 1, 2 og 3 Notat Vedr. : Godkendelse af bevilling

Læs mere

3. Session Dagsorden

3. Session Dagsorden 3. Session Dagsorden 9.20 10.30 9.20-9.25 Velkomst og præsentation 9.25 9.50 Risikostyring i DNU/DNV v/ Kontorchef Anders Larsen 9.50 10.15 Risikostyring i Region Hovedstaden v/chefkonsulent Louise Larsø

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2018

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2018 Risikorapport for om- og tilbygning af 2. kvartal 2018 Udarbejdet af: Nina Wellendorff Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 03.08.2018 Version: 01 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej

Læs mere

Spørgsmål om udgifter relateret til Sundhedsplatformen

Spørgsmål om udgifter relateret til Sundhedsplatformen Center for It, Medico og Telefoni POLITIKERSPØRGSMÅL Journal-nr.: 19027738 Dato: 24. juni 2019 Spørgsmål nr.: RR-051-19 Dato: 24/04/2019 Stillet af: Jacob Rosenberg Besvarelse udsendt den: 24/06/2019 Spørgsmål

Læs mere

Oversigt over bilag. Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer:

Oversigt over bilag. Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer: Oversigt over bilag Som bilagsmateriale er vedlagt følgende skemaer: - Skema A: Projektøkonomi og udgiftsprofil for hele projektet - Skema B: Projektets change request liste - Skema C: Forbrug til IT,

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere