Mundtlig beretning 1. marts 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mundtlig beretning 1. marts 2017"

Transkript

1 Mundtlig beretning 1. marts 2017 Bjarne Christensen, formand DBU Fyn DBU Fyn Visionsplan Følgende to indsatsområder er prioriteret i de kommende to år og understøttet af midler fra DBU Fyns udviklingspulje. Klubudvikling Flere trænere og bedre uddannede trænere. Medlemmer Tilbud til børnehavebørn i klubberne. Her arbejdes tæt sammen med DBU om udvikling af et Førskole fodboldkoncept. Formålet med klubudviklingsprojektet er at hæve det faglige niveau hos trænerne på Fyn samt kendskabet til DBU Fyns træneruddannelser. Selvom vi oplever en stigning i såvel antal kurser som kursister, er der fortsat plads til at gøre det endnu bedre. Dygtige uddannede trænere er nøglen til at fastholde og tiltrække spillere. Vi er godt i gang med udviklingen af nye trænerkurser, der i højere grad end i dag imødekommer klubberne og dermed trænernes umiddelbare behov for uddannelse og udvikling. Det inkluderer: 1. Et kursus udarbejdet af DBU Fyn naturligvis aldersrelateret og målrettet de typiske udfordringer som trænerne møder i klubberne. 2. Et supervisionsforløb hvor de enkelte trænere udfører en træning, under observation af en DBU Fyn instruktør og med en efterfølgende supervision, hvor der afslutningsvis udarbejdes en udviklingsplan for den pågældende træner. Den bliver fulgt op med en opringning efter en måned. Træneren kan derefter købe endnu et forløb, eller afslutte uddannelsen her. 3. Et kursus hvor DBU instruktøren forestår træningen. Emnerne er bestemt af den enkelte klubtræner, som derved får et input til, hvordan vedkommende kan træne præcist de emner, som måske er en udfordring i den daglige træning. Medlemsdelen af visionsplanen har fokus på, at få børn til at starte med fodboldlegen endnu tidligere end i dag. Vi skal i samarbejde med klubberne skabe rammerne. Jo før børnene introduceres for fodboldens glæder, jo større er chancen for at de vælger fodbolden som deres primære sport senere i livet. Men det handler også om at se fodbold som andet end det traditionelle kamp baserede spil. At skabe en platform hvor værdierne af Det gode fodboldmiljø formidles for forældrene At skabe et miljø hvor der i høj grad fokuseres på leg/læring/motorik/koordination/trivsel/fællesskab og en tydeliggørelse af at fodbold som sport er meget andet end kamp. Skabe tilknytning til klubben og klubmiljøet for målgruppen gennem sociale arrangementer.

2 Flere uddanner sig på Fyn At uddanne sine trænere og frivillige er en meget væsentlig del af at udvikle klubben, og DBU Fyns uddannelsesudvalg melder om stadigt større interesse for at komme på kurser. Det er meget positivt, at flere og flere opdager værdien i at uddanne sig, og at stadigt flere klubber er opmærksomme på at få uddannet deres trænere og øvrige frivillige. Det er med til at højne niveauet på fynsk fodbold set over en bred kam, altså både på og uden for banen. Hos DBU Fyn arbejder vi målrettet på at flere uddanner sig, men også klubberne skal have kredit for den stigning, vi oplever. På trods af stigningen er potentialet til mere. Vi ser gerne, at det bliver en stadigt mere naturlig ting, at man som engageret i en fodboldklub naturligvis også uddanner sig. Vi snakker her om kultur generelt i fynsk fodbold men også i den enkelte klub. De klubber, der er i fremtiden kommer til at stå stærkest, er efter min overbevisning dem, der får sat uddannelse i system på en måde så trænere og frivillige helt naturligt tilbydes og gennemfører kurser og uddannelser, der kan hjælpe dem i deres virke i klubben. Man skal ikke være bange for at stille krav til sine frivillige. Faktisk er der mange frivillige, der motiveres af, at der forventes noget af dem, og at klubben viser, at man gerne vil investere i dem. Flere fynske fodboldspillere Medlemstallene for 2016 viser en samlet medlemsfremgang blandt de fynske fodboldklubber. Der arbejdes på højtryk i de fynske fodboldklubber for at skabe gode fodboldmiljøer for børn, unge og voksne. Bedømt på seneste medlemsopgørelse ser arbejdet ud til at bære frugt. På Fyn kan nemlig konstateres et samlet medlemstal på i 2016, hvilket er en stigning på 177 medlemmer i forhold til sidste år. En stigning på 177 medlemmer synes måske ikke voldsom, men i lyset af de seneste års tilbagegang er det positivt, at kurven nu er knækket, så pilen peger opad. Især når vi har en ambition om at nå flere fodboldspillere i løbet af de næste 10 år. Glæden forstærkes, når man samtidig tager det forhold i betragtning, at de traditionelle holdsporter generelt har det svært på medlemssiden. Pigefodbold Efter mange år med kontinuerlig fremgang for pige og kvindefodbolden har vi i de seneste år kunnet notere en stagnation og endda en mindre tilbagegang i antallet af kvindelige fodboldspillere. Den udvikling skal vi have vendt, for det er vores vurdering at der fortsat er et meget stort potentiale i at få flere piger til at spille fodbold. Der er lavet flere undersøgelser af hvad piger lægger vægt på, bl.a. Pigernes Stemme i DBU regi og senest har DBU også nedsat en Kvindekommission, der har til opgave at kigge mere generelt på piger og kvinders vilkår i fodboldens verden. Pigerne ønsker ikke særbehandling eller fortrinsret, de ønsker såmænd blot de samme vilkår som drengene og herrerne.

3 Det betyder naturligvis også, at en ansvarlig klubbestyrelse må tage ansvar for at bygge en kultur for pigefodbold op i klubben, hvis den ikke findes i forvejen, med alt hvad det indebærer af trænerrekruttering, lederrekruttering, fordeling af banetider og omklædningsrum etc. DBU Fyn har nedsat et Pige/Kvinde Advisory Board, der er et interessefællesskab, der på tværs af DBU Fyns politiske og administrative afdelinger, og relevante klubpersoner i pigeklubber følger udviklingen i pige- og kvindefodbolden. Formålet er: At sikre en positiv udvikling for pige-/kvindefodbolden ved at identificere og italesætte evt. kulturelle barrierer. At bidrage til en fælles anbefaling for den udvikling, som ønskes for pige- og kvindefodbolden på Fyn Via videns- og erfaringsdeling med øvrige DBU pigegrupper at sikre indsigt og ny positiv udvikling indenfor pige/kvindefodbolden. Gruppen fungerer som sparringspartner og inspirator for DBU Fyns øvrige udvalg og arbejdet med pige-/kvindefodbolden generelt. Motionsfodbold for bredden Fodbold er, som for de fleste bekendt, en rigtig sund sport at dyrke. Faktisk har vi for nyligt hørt professor Peter Krustrup kalde det medicin i de landsdækkende medier. Samtidig er det suverænt den idrætsgren, som flest danskere bruger tid på. Det er vi glade for, men vi vil mere. Et samlet DBU har en fælles målsætning om, at vi skal være fodboldspillere i år Det er også i kommunernes interesse, at så mange af deres borgere som muligt er fysisk aktive. Vi har altså en klar fælles interesse. Men, det kan kun lykkes, hvis der investeres i fodbolden, herunder faciliteterne, så vi kan tilbyde mere fodbold til flere. Derfor er opfordringen til kommunerne også, at de bør se investeringer i fodbolden i et lidt større perspektiv. At anlægge f.eks. en kunstgræsbane handler ikke kun om at hjælpe en klub. Det handler i høj grad om også om at højne den generelle folkesundhed og trivsel for kommunens borgere, herunder også skolebørnene. Derfor kan der være en del fornuft i at kigge på tværs af de kommunale budgetter og kasser ud fra en mere helhedsorienteret og sundhedsstrategisk tilgang, når man i kommunen drøfter investeringer i foreningslivet. Klubudvikling og DBU Fyn/Albani-puljen Ved indgangen til 2016 ændrede vi på tværs af DBU vores tilgang til klubudvikling. Vi ville tættere på klubberne og tilbyde dem hands on hjælp til udvikling af deres klub. Derfor har vi nu i et års tid tilbudt klubudviklingsforløb i op til 30 timer, hvor klubrådgiverne ikke bare er rådgivende med også udførende. Et sådant forløb koster kr ,-. De fynske klubber har taget godt imod det, og omkring 20 klubber har tilkøbt et forløb. Meldingerne lyder, at klubberne er glade for at blive hjulpet gennem hele udviklingsprocessen, og at det giver stor værdi for dem. Det er vi naturligvis glade for.

4 Et udviklingsforløb kan eksempelvis finansieres via Albani/DBU Fyn-puljen. Albani har altid haft tradition for at bakke op om breddeidrætten på Fyn og især fynsk fodbold, og Albani og DBU Fyn har et fælles ønsker om at hjælpe de fynske fodboldklubber til at udvikle sig. Puljen giver de fynske klubber mulighed for at søge op til kr. i tilskud til udviklingsprojekter, der kan styrke klubben, hvad enten det er flere medlemmer, styrket organisation, uddannelse eller noget helt fjerde. Så benyt jer af muligheden. Fodboldsamarbejde med kommunerne Som et led i DBU s samlede kommunestrategi har vi i det forgangne år arbejdet sammen med flere fynske kommuner om at skabe gode fodboldtilbud. Både på Nordfyn og i Svendborg har vi sammen med kommunen indledt et fodbold- og sundhedssamarbejde, hvor der tilbydes motionsfodbold til udvalgte grupper i samarbejde med lokale fodboldklubber. Fokus er på fodbold som sundhedsskabende træning og som forebyggelse af livsstilssygdomme. På Nordfyn har samarbejdet udviklet sig til en såkaldt velfærdsalliance mellem DBU/DBU Fyn og kommunen. En sådan aftale er også indgået med Nyborg Kommune. Fælles for dem er, at kommunen, DBU/DBU Fyn og lokale klubber skal arbejde sammen om, at tilbyde fodbold til flere, og afprøve hvordan fodbold kan bruges til at imødegå samfundsmæssige udfordringer, som f.eks. den generelle folkesundhed eller integration. Vi glæder os over, at kommunerne har opdaget den samfundsværdi og de muligheder, som fodbolden indeholder. Good Governance Vi har igennem længere tid arbejdet med at sikre DBU Fyns retslige stilling over for klubber og internt i vores eget system. Vi ønsker fokus på Good Governance hos DBU Fyn, således at udvalg, bestyrelse og andre organer kan bruge deres tid på udvikling frem for sagsbehandling. Vi ønsker fremadrettet, at alle sager behandles i DBU Fyns retsinstanser Disciplinærudvalget med mulighed for at anke til Appeludvalget. Udvalg og bestyrelse skal således ikke sagsbehandle på afgørelser truffet i administrationen. Der vil fremadrettet ikke blive stillet spørgsmålstegn ved habiliteten hos medlemmer af bestyrelse og udvalg og alle kan koncentrere sig om at udvikle inden for deres respektive områder. Det overlades til administrationen, at træffe afgørelser af driftsmæssig karakter omkring alle turneringer. Er klubben utilfreds, så kan sagen rejses i vores Disciplinærudvalg med efterfølgende mulighed for appel til Appeludvalget. Vi stiller derfor et forslag senere i dag om sammensætningen af vores Disciplinærog Appeludvalg. Begge bliver fremadrettet uden deltagelse af folk fra DBU Fyn bestyrelse og udvalg. Med forslaget sikres, at der er en tydelig opdeling mellem den lovgivende, dømmende og udøvende magt. Der er administrativt også taget aktion på sagsbehandlingsforløb i forbindelse med sager i både Disciplinær- og Appeludvalget, således at procedurefejl kan undgås.

5 Fynske fodbolddommere Dommerne er et centralt medlem af fodboldfamilien, og dommeren er en vigtig faktor i forhold til den kvalitet, som kendetegner vores turneringer. Som dommer arbejder man ofte alene ude på banerne. Alligevel er der et godt fællesskab mellem de 285 fynske dommere, der i 2016 varetog flere end dommeropgaver. Det var glædeligt at se 125 dommere samlet til det årlige dommerarrangement, hvor gode historier og venlige drillerier føg på tværs af bordene. Aftenen blev rundet af med et oplæg fra BS Christiansen om konflikthåndtering - noget som dommere ofte må benytte sig af i kampe. Han var ikke sen til at anerkende og rose det store arbejde og den betydning, som dommerne har for fodboldens udbredelse og popularitet. Ansvaret for breddedommerområdet er nu flyttet fra DBU til lokalunionerne, tættere på breddefodboldens dagligdag, og der er større fokus end nogensinde på kerneopgaverne rekruttering, fastholdelse og udvikling af de fynske fodbolddommere. Klubberne og DBU Fyn investerer hvert eneste år mange ressourcer på dommersektoren. Det gælder både menneskelige ressourcer, men også økonomiske ressourcer. I år har vi opkrævet godt 2,4 millioner kroner i klubber til dækning af dommerpåsætning. Langt størstedelen af de penge vi opkræver hos klubberne for dommere, sender vi direkte videre til dommerne i form af godtgørelser og kørselsrefusion. Derudover har vi investeret kr. i at fastholde, rekruttere og udvikle dommersektoren. Det gør vi, fordi vi synes, at det er vigtigt og rigtigt. Vi er overbeviste om, at klubberne er enige med os, for hvem vil ikke gerne have dygtige og kompetente dommere. DBU, nye aftaler og Den Politiske Kommission På den nationale scene har det sportsligt været et godt år. Vores kvinder og U21 holdet har præsteret på vanligt højt niveau med slutrundekvalifikation til følge, og efter en lidt hakkende start lever Herrelandsholdet stadig i VM kvalifikationen det bliver spændende at følge de kommende slutrunder og den fortsatte kvalifikationsturnering for herrerne. Uden for kridtstregerne har det også været et begivenhedsrigt år i DBU regi. I løbet af 2016 er der forhandlet og indgået to nye historiske aftaler mellem DBU og de to medlemmer DF og FLU. Aftalen mellem DBU og Divisionsforeningen indebærer, at DBU repræsentantskab til marts skal tage stilling til en overdragelse af retten til at bestemme turneringsformaterne i de tre øverste herrerækker. Men det betyder ikke, at det bliver mere vanskeligt for en ambitiøs serieklub at rykke op gennem rækkerne til de landsdækkende DBU-rækker her har vi nemlig stadig indflydelse. Som et andet element i aftalen sker der en forøgelse af udviklingspengene i regi af Udvalget for Professionel Fodbold i DBU på 5 mio. kr. om året. Penge der skal anvendes målrettet til en endnu større satsning på talentudviklingen i dansk fodbold.

6 Samlet set en ganske fornuftig aftale, som også er med til at sikre at det økonomiske fundament for topfodbolden kan udvikles til gavn for hele dansk fodbold og som hviler på den grundforudsætning at opgaver og kompetence skal følges ad. Den anden store aftale i DBU regi er et tillæg til Breddeaftalen mellem DBU og FLU. Denne aftale hviler på ønsket om en formulering af en ny national sportslig vision for dansk fodbold. En vision som bygger på sammenhængskraften mellem bredde og elite i dansk fodbold, og som skal sikre bedre rammer for udviklingen af dansk breddefodbold. Konkret etableres der en ny pulje på 45 mio. kr. over 10 år målrettet spiller- og talentudvikling af piger og drenge i landets breddeklubber. Som et yderligere element i aftalen vil ansvaret for blandt andet børne- og ungdomsfodbold, klubrådgivning og breddeuddannelse blive flyttet fra DBU til lokalunionerne for at være endnu tættere på klubberne. Der er ikke taget stilling til hvordan de nye 45 millioner kr. konkret skal anvendes, men de skal være med til at løfte niveauet i breddeklubberne med en ambition at støtte de mange tusinde frivillige trænere og ledere i foreningerne men med sigte på spillerne i klubberne. Det er klart, at uddannelsesniveauet hos alle børne- og ungdomstrænere bliver et centralt tema i denne forbindelse. Nu er rammen skabt, og vi vil udfylde den i fællesskab, i regi af FLU. Begge aftaler hviler på et udtalt og ægte ønske om at sikre sammenhængskraft mellem elite og bredde, og på at skabe de bedst mulige rammer for en fortsat udvikling af hele dansk klubfodbold. Der er absolut ikke tale om aftaler, der opdeler dansk fodbold bliver også året hvor DBU s Politiske kommission afleverer sine reform anbefalinger til DBU s bestyrelse, idet deadline for kommissionens arbejde er den 1. marts i år. Det bliver spændende at følge det videre reformarbejde, hvor temaer som bestyrelsens størrelse, valgregler, 70-årsregel, repræsentantskabets størrelse, rolle og funktion blot er eksempler på nogle af de emner som kommissionen har fået i opdrag at vurdere og komme med anbefalinger til. Det er rettidig omhu og et billede på et dynamisk DBU i bevægelse frem for stilstand. FLU I foreningen af lokalunioner har vi i løbet af 2016 taget afgørende skridt mod en tiltrængt modernisering af såvel de politiske som de administrative strukturer. Den nedsatte styregruppe vil i løbet af den kommende måneds tid aflevere en endelig indstilling til FLU. Styregruppens anbefalinger vil være baseret på tre komponenter: Helt centralt er der gennemført en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt alle landets fodboldklubber for at få et billede af klubbernes ønsker til fremtiden.

7 Herudover har Styregruppen fået en række indspark i forhold til de generelle træk der præger samfundsudviklingen. Temaerne urbanisering, individualisering, kommercialisering, demografisk udvikling og instrumentalisering er således blevet belyst og perspektiveret af eksterne eksperter. Endelig har vi i dialog med Divisionsforeningen fået deres bud på hvad en kompetent samarbejdspartner skal kunne håndtere i Når Styregruppen har afleveret sine anbefalinger til FLU vil der komme en fase, hvor forslagene vil blive sendt til høring og først herefter vil der i regi af FLU blive udarbejdet endelige beslutningsforslag, der jo i givet fald skal behandles og besluttes i alle lokalunioner. DBU Fyn er ikke i tvivl om, at tiden er den rette til forandringer i det kendte set up. Der er ikke tvivl om, at Dansk Breddefodbold bliver nødt til at indtage en stærkere position, og det gælder både politisk og administrativt. Ikke fordi det ikke har været godt nok. Men fordi kravene til stadighed stiger og fordi vi sammen kan gøre det meget bedre. Vi skal blive endnu bedre til at støtte jer klubber i jeres dagligdag, det kræver flere ressourcer og dem skal vi finde ved at anvende dem vi allerede har, mere klogt og i fællesskab. Vi skal også blive endnu bedre til at gå i dialog med eliteklubberne i forhold til deres ønsker og behov. Ikke fordi vi skal imødekomme alt, men fordi det er os, der skal sikre, at udviklingen ikke sker på bekostning af breddefodbolden og breddeklubberne. Vi er med andre ord på vej til en lokalt forankret debat af noget så følsomt som forandringer i velkendte strukturer. Fynsk Fodbold Award Fynsk fodbold er fyldt med engagerede mennesker, der gør en stor indsats for at skabe gode rammer for andre - uanset om det er klubledere, trænere, holdkammerater eller dommere. En række af dem blev hyldet til Fynsk Fodbold Award 2016, som vi i 2016 afholdte for første gang i samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme, Albani, Albani Fonden, Nordfyns Kommune og Sport Event Fyn. Tillykke til alle vinderne og til alle de nominerede! Og til alle andre klubfolk: Tak for jeres indsats for fynsk breddefodbold! Vi glæder os til igen at invitere til Fynsk Fodbold Award igen d. 27. oktober, og vi håber, at se mange af jer. Afslutning Slutteligt skal lyde en tak til jer fynske fodboldklubber for en fremragende indsats i det fynske fodboldlandskab og god fornøjelse med fodboldåret Tak til administrationen og klubrådgiverne, der som sædvanligt har arbejdet hårdt for at understøtte fynsk fodbold.

8 Tak til bestyrelsen og udvalgene for godt og konstruktivt samarbejde. Tak for opmærksomheden!

Mundlig beretning DBU Sjællands Delegeretmøde den 4. februar 2017

Mundlig beretning DBU Sjællands Delegeretmøde den 4. februar 2017 Mundlig beretning DBU Sjællands Delegeretmøde den 4. februar 2017 1. Udvikling af kerneydelserne Dommerområdet Dommerne er et centralt medlem af fodboldfamilien, og dommeren er en vigtig faktor i forhold

Læs mere

Fodbold for alle hele året hele livet!

Fodbold for alle hele året hele livet! Mundtlig beretning 2015 Endnu et fodbold år er gået med spændende aktiviteter og udfordringer. Vi skal være opmærksomme på megatrends i samfundet omkring os. Sikre tendenser, der vil påvirke fodbolden,

Læs mere

Det gode fodboldmiljø. Fodboldens dag, 6. januar 2018

Det gode fodboldmiljø. Fodboldens dag, 6. januar 2018 Det gode fodboldmiljø Fodboldens dag, 6. januar 2018 Hvem er jeg? David Kiær Nielsen, 38 år Gift med Pernille og far til 2 vidunderlige piger på 3 hhv. år og måneder Fodboldfaglig rådgiver i DBU Jylland

Læs mere

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde

DBU Lolland-Falster. på vej mod 2015. Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde DBU Lolland-Falster på vej mod 2015 Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 1 Hvorfor projekt Fodbold, udvikling, sund konkurrence og samarbejde 2 DBU Lolland-Falster ønsker at udarbejde og

Læs mere

DBU FYN DELEGERETMØDET 2017

DBU FYN DELEGERETMØDET 2017 DBU FYN DELEGERETMØDET 2017 DELEGERETMØDE 2017 Onsdag den 01.03.17 kl. 18.00 i Langeskov Hallen, Langeskov. D A G S O R D E N: 1. Valg af dirigent. 2. DBU Fyns formand eller hans stedfortræder aflægger

Læs mere

STRATEGIPLAN. Dalum IF

STRATEGIPLAN. Dalum IF STRATEGIPLAN Dalum IF Revideret Februar 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning 2. Præsentation af Dalum IF 3. Bærende principper i Dalum IF 4. Strategier i Dalum IF 5. Mål og Handlingsplaner i Dalum IF

Læs mere

Fodbold og Velfærd KLUB KOMMUNE DBU

Fodbold og Velfærd KLUB KOMMUNE DBU Fodbold og Velfærd KLUB KOMMUNE DBU Hvorfor inviterer DBU til en konference om velfærd? Fodbold er velfærd - De frivillige foreninger er en kæmpe samfundsmæssig ressource. Fodbold er sundhed - Fodbold

Læs mere

Lad jer inspirere af Året der gik publikationen og brug den aktivt i hverdagen.

Lad jer inspirere af Året der gik publikationen og brug den aktivt i hverdagen. Indledning 2018 blev endnu et spændende år i fynsk og dansk fodbold med masser af aktiviteter og gode oplevelser på og uden for banen. Mange af dem har vi hos DBU Fyn haft fornøjelsen af at være en del

Læs mere

Fodbold: En folkebevægelse i forandring

Fodbold: En folkebevægelse i forandring v/bent Clausen, formand for Fodbold: En folkebevægelse i forandring Idrættens største udfordringer II Vejen Idrætscenter 30. 31. maj 2012 Vision 2015: At være den mest attraktive sport for Aktive spillere

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn

DBU Fyns visionsplan 2015. DBU Fyn s visionsplan 2015 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og s værdi- og idegrundlag 2. s spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen for s

Læs mere

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport)

RESUMÉ. Uddannelses- og medlemsanalyse. (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) 2015 Uddannelses- og medlemsanalyse RESUMÉ (Forkortet udgave af den fulde analyserapport) Af projektkonsulent Dorthe Hansen Danmarks Taekwondo Forbund 28-05-2015 Antal udøvere Analysens baggrund Medlemssammensætning:

Læs mere

BESTYRELSES BERETNING

BESTYRELSES BERETNING BESTYRELSES BERETNING 2017/2018 11 BESTYRELSENS BERETNING FRA BESTYRELSESÅRET 2017/2018 GymDanmark er et forbund i vækst både økonomisk, medlemsmæssigt og politisk. Det er en fornøjelse at opleve, at vores

Læs mere

FBUs visionsplan 2015

FBUs visionsplan 2015 FBUs visionsplan 2015 1 Baggrund Med baggrund i 1. DBU og FBUs værdi- og idegrundlag 2. FBUs spørgeskemaundersøgelse efterår 2009 3. Møde med tillidsfolk i maj 2009 4. Bestyrelsens holdninger... skal kursen

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

TILBUD TIL KLUBBER KLUB.indd 1 21/12/

TILBUD TIL KLUBBER KLUB.indd 1 21/12/ TILBUD TIL KLUBBER KLUB.indd 1 INDHOLD TRÆNERUDDANNELSE 4 KLUBRÅDGIVERE 14 TRÆNERRÅDGIVERE 5 KLUBUDVIKLINGSFORLØB 15 INSPIRATIONSTRÆNING 6 FORMANDSLOUNGE 16 GODE FODBOLDFORÆLDRE 7 FRIVILLIGUGE 39 17 TRÆNERSEMINARER

Læs mere

Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i.

Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i. Bestyrelsens mundtlige beretning 2013 Kære delegerede og kære æresmedlemmer, Det er en fantastisk spændende tid, vi befinder os i. Vi skal i gang med at udvikle petanquesporten så den følger med tiden

Læs mere

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2018

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2018 FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2018 Lovene Forslag 1: Forhøjelse af depositum ved oprettelse af ny klub Bestyrelsen Turneringsreglementet Forslag 2: Brug af 1. års senior på U19 drenge Bestyrelsen

Læs mere

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner

Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Præsentation af Hjørring Kommunes Eliteidrætsråds arbejde og visioner Att.: Fritids- og Folkeoplysningsudvalget og Byrådet Hjørring, d. 29. august 2018 Baggrund Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Læs mere

Strategi Dansk Volleyball Forbund

Strategi Dansk Volleyball Forbund Strategi Dansk Volleyball Forbund DVBF s strategier vedtages på repræsentantskabsmødet i overensstemmelse med DVBF s loves 12. I DVBF s loves 1 er Dansk Volleyball Forbund defineret som en sammenslutning

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020

Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Strategi 2012 2020 Opsummering af samlet strategidokument HILLERØD SVØMMEKLUB December 1, 2012 HDP Vision Nordsjællands foretrukne elitesvømmeklub Visionen for

Læs mere

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017

FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017 FORSLAG TIL BEHANDLING PÅ DELEGERETMØDET 2017 Lovene Forslag 1-4: Ændring af det disciplinære system Forslag 5: Hvem kan indgive protest/anke Fællesturnering Forslag 6: Forlængelse af prøveperiode på fælles

Læs mere

DBU København. En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub. København, 2014. DBU København

DBU København. En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub. København, 2014. DBU København En introduktion til klubrådgiverne og deres nytte for din klub København, 2014 nu med klubrådgiver? Hvad er det? DBU har på tværs af landet ønsket at tilbyde de samme støttevilkår for klubberne. Derfor

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

DMU skal fremme Touring udviklingen i Danmark ved etablering af partnerships med Touring foreninger.

DMU skal fremme Touring udviklingen i Danmark ved etablering af partnerships med Touring foreninger. DMU Vision 2020 MISSION DMU er den førende organisation for motorcykel- og BMX sport i Danmark. DMU skal fremme og udvikle motorcykel- og BMX-sporten på alle niveauer ved at skabe de bedst mulige rammer

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND

Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND Vision 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND VISION 2020 ELITE OG BREDDE HÅND I HÅND Elite Resursegruppen BREDDE Kvinder 19+ år (elite) Kvinder 19+ år (bredde) Piger 13-19 år (elite) Piger 13-19 år (bredde)

Læs mere

EN DEL AF NOGET STØRRE. - vi styrker samspillet

EN DEL AF NOGET STØRRE. - vi styrker samspillet - vi styrker samspillet PROGRAM Goddag og hvorfor er vi her? Borgmester & udvalgsformand DBU Sjælland & DBU Hvordan gør vi fodbolden i Allerød bedre? Gruppe- og plenumdrøftelse Tanker og muligheder oplæg

Læs mere

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017

Dansk Softball Forbund. Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund Frivillighedsstrategi 2015-2017 Dansk Softball Forbund har en lang tradition for at engagerede frivillige kræfter yder en utrolig stor indsats. De frivillige ildsjæle spiller en

Læs mere

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG IRH-konference 20. november 2015 Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG john@sxrensen.dk 20. november 2015 Erfaringer Facilitetsanalyse - Gladsaxe Baggrund for analysen Processen

Læs mere

Ungdomsfodbold 2.0. Vejledning til klubstrategiproces

Ungdomsfodbold 2.0. Vejledning til klubstrategiproces Ungdomsfodbold 2.0 Vejledning til klubstrategiproces Fase 1 Praktisk Info vedr. ledelse af projektet Ungdomsfodbold 2.0 Hvis projektet skal blive en succes kræver det, at I udpeger en projektleder/projektgruppe,

Læs mere

Fodbold for alle hele året hele livet!

Fodbold for alle hele året hele livet! Mundtlig fra DBU Fyns formand Bjarne Christensen, 270116 Endnu et spændende fodbold år er gået og forandringens vinde blæser hen over vores foretrukne fritidsinteresse. På trods af en tilbagegang i medlemstallet

Læs mere

Teenagefodbold VEJLEDNING TIL KLUBSTRATEGIPROCES

Teenagefodbold VEJLEDNING TIL KLUBSTRATEGIPROCES Teenagefodbold VEJLEDNING TIL KLUBSTRATEGIPROCES FASE 1 PRAKTISK INFO VEDR. LEDELSE AF PROJEKTET TEENAGEFODBOLD Hvis projektet skal blive en succes kræver det, at I udpeger en projektleder/projektgruppe,

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november.

Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Landshold DAFF Bestyrelsen ønsker at præsentere et oplæg vedr. landsholdene og landsholdsaktiviteterne på årsmødet i november. Bestyrelsen mener ikke, at landsholdene kan legitimeres i et argument om de

Læs mere

N Y H E D S B R E V 02/2018

N Y H E D S B R E V 02/2018 VEJLE BOLDKLUB Hellumvej 9 7100 Vejle CVR nr. 68046718 N Y H E D S B R E V 02/2018 Information fra bestyrelsesformanden Kære læsere Det er med stor glæde, at vi kan dele nyheden om, at etableringen af

Læs mere

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent

Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent Projekt DBU Børne- og Ungdomskonsulent 16.01.08 Fra leg til landshold 1 Det er projektets formål at styrke klubudviklingen, så klubberne fremover er endnu bedre til at imødekomme spillernes ønsker og behov

Læs mere

Vend bøtten på hovedet!

Vend bøtten på hovedet! BØRNEKULTUR En af de store udfordringer for klubbernes trænere og ledere er, at de i højere grad skal opbygge det fællesskab, en holdsport nu en gang er, omkring det enkelte individ og ikke omvendt. Sådan

Læs mere

Talenttræning Piger Sydvestjylland

Talenttræning Piger Sydvestjylland Baggrunden for Talenttræning Piger Sydvestjylland Varde If er initativtager og medlem af VPF, Vestjysk Pige Fodbold som har til formål at samarbejde omkring pigefodbolden i Sydvestjylland. Grundstenen

Læs mere

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet

Processen. Efterår 2014. Dialogmøder om talentarbejdet med LU. Efterår 2014. Åbent dialogmøde om talentarbejdet Processen Efterår 2014 Dialogmøder om talentarbejdet med LU Efterår 2014 Åbent dialogmøde om talentarbejdet Januar/februar 2015 2 workshops (kl. 10-16) udarbejdelse af talentpolitik og strategi Høringsproces

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

AFK - storegruppen piger målsætninger

AFK - storegruppen piger målsætninger Vision Visionen for AFK pige/ kvindefodbold er at skabe Danmarks bedste tilbud til piger/ kvinder der gerne vil spille fodbold. Det gælder både for fodboldspillere der er eliteog breddeorienterede. Fodbold

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold

Indhold Målgruppe 5 Din betydning som træner Mål 5 Spørg ind Hvad skal vi lære om? Forældrenes betydning Viden børn, trivsel og fodbold TRÆNERHÆFTE 1 Målgruppe 5 Indhold Mål 5 Hvad skal vi lære om? 6 Viden børn, trivsel og fodbold 8 Børn, trivsel og fodbold 11 Refleksion noter 12 Samspil og sammenhæng 13 Refleksion noter 14 Din betydning

Læs mere

DBU Jylland Informations- og dialogmøde. - vedrørende dommersituationen

DBU Jylland Informations- og dialogmøde. - vedrørende dommersituationen DBU Jylland Informations- og dialogmøde - vedrørende dommersituationen Informations- og dialogmøde Dagsorden: Kl. 16.00 Velkomst. Kl. 16.10 16.55 Kl. 16.55 17.05 Kl. 17.05 17.45 Politisk orientering herunder

Læs mere

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret

ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE. Opdateret ELITEIDRÆTSSTRATEGI ODENSE KOMMUNE Opdateret September 2014 Baggrund Nærværende eliteidrætsstrategi er udarbejdet af Eliteidræt Odense i tæt samarbejde med Odense Kommunes Eliteidrætsråd. Strategien er

Læs mere

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING

VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING VISIONER, MÅL OG STRATEGI FOR FODBOLDAFDELINGEN FREM SKØRPING Revideret september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forord 3 Visioner 4 Mål 5 Strategi - ungdomsafdelingen 6-8 Strategi - seniorafdelingen 9

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Konsulentens klumme. Skytteaktivitetsmøde på Fyn. Højby, den 14. juni 2016

Konsulentens klumme. Skytteaktivitetsmøde på Fyn. Højby, den 14. juni 2016 Højby, den 14. juni 2016 Konsulentens klumme Denne gang har der været afholdt mange af de store møder både på Fyn og på landsplan. Der er dog også nogle kurser primært med fokus på træneruddannelser, og

Læs mere

GODE FODBOLDFORÆLDRE

GODE FODBOLDFORÆLDRE 2018 Danske medier om forældre og foreningsliv: Fyns Stiftstidende 12.03.18 Politiken 18.03.17 FORMÅL At skabe en bevidsthed om hvem klubben er At bibringe en forståelse for sammenhængen mellem ressourcer

Læs mere

Klubudviklingsprojekter

Klubudviklingsprojekter Klubudviklingsprojekter Alle klubber i Dansk Styrkeløft Forbund har mulighed for at lave et klubudviklingsprojekt med forbundets udviklingskonsulent. Formålet med aktiviteterne er at styrke klubben på

Læs mere

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje

Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Ansøgning om midler fra den kommunale sponsorpulje Hvidovre IF Håndbold ønsker at få del i den kommunale sponsorpulje og ansøger hermed om 50.000,- kr. Hvad skal pengene bruges til? Beløbet skal anvendes

Læs mere

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet.

Fælles mål. God fornøjelse og god arbejdslyst med de fælles mål som DBwF, inklusiv klubberne, har forpligtet sig til. Vi glæder os til samarbejdet. Fælles mål Med virkning pr. 1. januar 2018 modtager DBwF, og alle øvrige specialforbund, ikke længere tilskud fra DIF på baggrund af indberetninger om sportslige aktiviteter, uddannelse, m.m. som HAR fundet

Læs mere

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020

Virum-Sorgenfri Håndboldklub Vision 2020 Virum, September 2014 Vision 2020 Forord I VSH er vi fokuserede på vores mål. Vi vil levere tophåndbold og talentudvikling på højt plan. Målet er topplaceringer og hold i de bedste rækker for såvel vores

Læs mere

Grundlæggende rammer

Grundlæggende rammer Grundlæggende rammer 2 Kære læser! Fodbolden er blevet kaldt verdens bedste legetøj. Det kan vi godt skrive under på, men for at fodbolden også i regi af SSIF Fodbold skal være verdens bedste legetøj,

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

BREDDESTRATEGI FOR TFC

BREDDESTRATEGI FOR TFC 1. ERFARINGER Hvad har klubben gjort indenfor breddeområdet indtil nu? Hvad har erfaringerne været? (fokusé at klubben har arbejdet med bredden? List i punktform. r på fakta) Hvad har betinget, Træningstid

Læs mere

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget

Holdninger & Handlinger. Krav. Retningslinier. Visioner Værdier. Roller. Missioner. Målsætninger. Børnefodbold 2009. Udarbejdet af Fodbold-udvalget Holdninger & Handlinger Retningslinier Krav Visioner Værdier Missioner Roller Målsætninger Børnefodbold 2009 Udarbejdet af Fodbold-udvalget 1 1. Præsentation af Klubben. 1.1. Mission: IF62 Fodbold skal

Læs mere

Tør vi gøre det? Tør vi lade være?

Tør vi gøre det? Tør vi lade være? Tør vi gøre det? Tør vi lade være? Competition review and restructuring Forandring er altid svær og det føles ofte som om, at det jo går meget godt, så hvorfor skal vi gøre noget anderledes? Hvis alting

Læs mere

Mundtlig beretning 2014

Mundtlig beretning 2014 Mundtlig beretning 2014 Endnu et fodbold år er gået og det har samtidig været mit første år som formand for DBU Fyn. Hvis jeg troede, at fodbold bare er et spil med 22 mand på banen og en dommer, hvor

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Oversigt: Aktivitetsniveau Tal og statistik Kommunerne Pressen DGI Nordvest Væsentlige begivenheder Satsningsområder Idrætspolitik

Læs mere

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg

Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Den lyseblå tråd i FCKG Esbjerg Baggrund Igennem flere år har der i bestyrelsen i FC King George været en drøm om at starte en børne- og ungdomsfodbold afdeling i klubben, og 2013 er året, hvor denne drøm

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge

Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011. Streetfodbold et organiseret tilbud til unge Københavns Kommune Att.: Mads Kamp Hansen Nyropsgade 1 1602 København V. København, 25. oktober 2011 Streetfodbold et organiseret tilbud til unge DBU København tillader sig hermed at ansøge Københavns

Læs mere

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET

STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET STRATEGI FOR SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER BESKÆFTIGELSES OG SOCIALUDVALGET 1 FORORD Som Beskæftigelses- og Socialudvalg arbejder vi for, at Odenses virksomheder kan få medarbejdere med de kvalifikationer,

Læs mere

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub Tune IF Idrætsfritidsklub 1. Indledning: Tune IF har, i forbindelse med vor visionsudarbejdelse for alle vore aktiviteter, igen drøftet mulighederne for at etablere en Tune IF Idrætsfritidsklub. Tune IF

Læs mere

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011

SLTK. Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011. Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150. Skanderborg, februar 2011 SLTK Formandens Årsberetning for 2010 & Vision 2011 Torben Christensen Skovkanten 15 8660 Skanderborg tlf: 3064 9150 Side 1 af 7 Tennisåret 2010 Tennisåret 2010 blev et godt år for SLTK. For første gang

Læs mere

- med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne

- med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne Fodbold for alle Inklusion gennem Fodbold - med målrettet rådgivning og vejledning til trænere og ledere i klubberne 1 Fodbold for alle Inklusion gennem Fodbold - med målrettet rådgivning og vejledning

Læs mere

Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred

Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred Velkommen i FORMANDSLOUNGEN For Kalundborg & Odsherred FORMANDSLOUNGE - dagsorden 18.00-18.15 Velkomst & introduktionsrunde 18.15-18.35 Spisning & networking 18.35-19.30 FormandsLounge baggrund og dialog

Læs mere

Kolding Boldklub Visionsplan. År r 2017

Kolding Boldklub Visionsplan. År r 2017 Kolding Boldklub Visionsplan År r 2017 VISION Visioner uden handling er blot en drøm. Handling uden visioner får blot tiden til at gå. Visioner sammen med handling kan bevæge verden. KB er en verden fuld

Læs mere

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag?

Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Hvilke udfordringer har fodboldklubberne i dag? Organiser Jer 2 eller 3 og drøft dette Herefter fremlæggelse / diskussion Konklusion efter ophængte stickers! I skal hurtigt i gang. Hvilke udfordringer

Læs mere

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening

Slagslunde-Ganløse Idrætsforening SGIF fodbold. Vision, mål, strategi og handlingsplan 2012-2015. Godkendt af bestyrelsen d. 3. oktober 2012. Vision: SGIF fodbold skal være den mest succesrige idrætsforening i Egedal målt på følgende 4

Læs mere

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN

FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU Generalforsamling Tirsdag d. 7. februar 2016 VELKOMMEN FTU - Generalforsamling - 7. februar 2016 Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Forelæggelse af det reviderede regnskab

Læs mere

VELKOMMEN I FREMAD AMAGER

VELKOMMEN I FREMAD AMAGER VELKOMMEN I FREMAD AMAGER Velkommen i Fremad Amager - Øens fodboldklub For at du kan føle dig ordentligt informeret om alle de praktiske ting, du skal tænke på og som gælder, når du kommer som ny i Fremad

Læs mere

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune

Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundsstrategi for Syddjurs Kommune Civilsamfundet hvem er det? Civilsamfundet er en svær størrelse at få hold på. Civilsamfundet er foreninger, interesseorganisationer,

Læs mere

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST

HØRINGSUDKAST HØRINGSUDKAST Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi værdsætter højt, og som vi gerne vil værne om. Vi

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde PROJEKTBESKRIVELSE Gode idrætsmiljøer for piger - redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde Jeg gør altid mit bedste, men jeg synes aldrig, det er godt nok! 1 1. BAGGRUND FOR PROJEKTET Piger

Læs mere

For de allermindste blev der startet op med Trille Trolle håndbold, dvs. U4 og U6. Det er mest boldlege og fælleskab.

For de allermindste blev der startet op med Trille Trolle håndbold, dvs. U4 og U6. Det er mest boldlege og fælleskab. Beretning 2015/2016 Sæson 15/16 det sportslige. Der har fra 2014 til 2015 været en mindre fremgang. Fra 239 til 252 medlemmer. I en periode hvor håndbold som sport er trængt fra mange side, så er det dejligt,

Læs mere

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll

UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll UEFA Study Group Eerikkilä 2013 Grässroots footbäll Deltagere: Ole Hansen, Jakob Drachmann Haag, Mogens Mika, Martin Mølgaard Ravn, Flemming Kvist Andersen, Brian Molberg, Kim Møller, Jesper Ran Pedersen,

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde

PROJEKTBESKRIVELSE. Gode idrætsmiljøer for piger. Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde Gode idrætsmiljøer for piger redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde PROJEKTBESKRIVELSE Gode idrætsmiljøer for piger - redskaber til at forstå, udvikle, udfordre og fastholde Jeg gør altid

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU

Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Udviklingskoordinator Lene Rydal, DBU S. udvikling, lery@dbu.dk STYRK SAMSPILLET KLUB KOMMUNE DBU Strategiens formål DBU har fra 2014 lanceret en fireårig kommunestrategi i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark

Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Fælles klubhus som nabo til BK Frems gamle klubhus Ansøgning om økonomisk støtte til fælles klubhus projekt Valby Idrætspark Vi søger om tilskud til projektarbejde. Vi er syv klubber med fælles interesse

Læs mere

FODBOLD FITNESS EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER INTRODUKTION

FODBOLD FITNESS EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER INTRODUKTION INTRODUKTION FODBOLD EN MULIGHED FOR DANSKE FODBOLDKLUBBER DBU.DK/ SUNDT, SJOVT OG SOCIALT MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD FLEKSIBEL MOTIONSFODBOLD FOR VOKSNE KOLOFON: Udgivet januar 2014 af: Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

DSQF Virksomhedsplan

DSQF Virksomhedsplan DSQF Virksomhedsplan Hvilken rolle skal DSQF spille Med de begrænsede økonomiske og menneskelige ressourcer DSQF har er det vigtigt at vi prioriterer knivskarpt, hvilke opgaver der skal fokuseres på kvalitet

Læs mere

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5

HIF Fodbold. Årgangsbog for U4 & U5 HIF Fodbold Årgangsbog for U4 & U5 Det blå bånd & den Røde tråd! HIF s fodboldafdelings formål Foreningens formål er gennem fodboldspil og almindeligt socialt samvær for børn og voksne, at fremme kammeratskab

Læs mere

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk.

Dette oplæg skitserer de krav og muligheder, der er i at blive udviklingscenter. Det er både sportsligt, organisatorisk og økonomisk. KONCEPT FOR UDVIKLINGSCENTRE I DANSK TAEKWONDO FORBUND INDLEDNING Etablering af udviklingscentre er et af de første skridt i implementering af DTaFs talent- og elitestrategi, som blev færdiggjort i juni

Læs mere

FODBOLD FITNESS. - En mulighed for danske fodboldklubber

FODBOLD FITNESS. - En mulighed for danske fodboldklubber FODBOLD FITNESS - En mulighed for danske fodboldklubber INTRODUKTION 2 Dette hæfte er en introduktion til danske fodboldklubber, der overvejer eller ønsker at starte Fodbold Fitness. Mere end 140 klubber

Læs mere

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre

Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt På vej videre Strandby Tornados Strategiplan og værdisæt 2018 2020 På vej videre Nu situationen Nu situationen er en kort beskrivelse af hvordan situationen ser ud i dag, hvad fungere godt og hvad fungere mindre godt,

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP DANSK FOLKEHJÆLPS VÆRDIER Det frivillige arbejde i Dansk Folkehjælp hviler på værdier som: fællesskab, demokrati og åbenhed troværdighed, engagement, loyalitet,

Læs mere

Samfundsøkonomisk betydningen af fodbold i Danmark. Frivillighed

Samfundsøkonomisk betydningen af fodbold i Danmark. Frivillighed Samfundsøkonomisk betydningen af fodbold i Danmark Frivillighed 1 De frivilliges samfundsværdi 1.1 Introduktion til de frivillige Fodboldens mange frivillige skaber stor værdi, og har stor betydning for

Læs mere

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut IDRÆT I GRØNLAND Analyse og anbefalinger Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 17. august 2016 Oversigt Kort om baggrunden for analysen Analysens resultater

Læs mere

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål:

UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017. Formål: UDVIKLINGSPROJEKT 2014-2017 Formål: Klatresporten udvikler sig hurtigt I følge IFSC (International Federation of Sport Climbing) kommer der 3.000 nye klatrere til hver dag. Ses på sammenlignelige lande

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere