Det psykologiske udviklingsaspekt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det psykologiske udviklingsaspekt"

Transkript

1 EPU Det psykologiske udviklingsaspekt ORGANISATIONEN I ET PSYKOLOGISK PERSPEKTIV At arbejde i og med moderne organisationer kræver øget opmærksomhed på omgivelsernes hastige forandring og de psykologiske faktorer i organisationen herunder interaktion, processer og udvikling. Uddan nelsens formål er at give deltagerne ny viden om og forståelse for de psykologiske processer, der udvikler både organisationen og medarbejderne. Erhvervspsykologi, EPU, er en uddannelse baseret på e-læring og kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen varer tre måneder og er opbygget omkring de mest centrale områder inden for erhvervspsykologi, personaleudvikling, organisationsforandring og organisatorisk læring. Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden, inspiration og effektive metoder til at omsætte teori til praksis. København: Januar / Marts / August / Oktober Århus: Februar / Maj / September / November Nærmere information om datoer finder De på /epu.asp Deltagerprisen er kr ex. moms og inkluderer 3 kursusdage med forplejning, undervisning En tidligere deltager fra Told- og Skattestyrelsen Det har været lærerigt at følge kurset og det har givet mig inspiration til mine fremtidige arbejds- og kompetenceudviklingsønsker. Jeg synes, at jeg fik et godt overblik og det hjalp mig til at prioritere, hvad jeg gerne vil beskæftige mig med fremover. Interessen blev skærpet! Det giver en bedre forståelse af teorien, når den kan hægtes sammen med en case. Jeg husker også teorien bedre«. Via web:

2 COU Coaching udvikling via motivation og læring LANDETS FØRENDE COACH-UDDANNELSE Det kræver styrke, handling og kompetence at være en god leder, men en dygtig coach bruger først og fremmest følelser og empati. Coaching består i at udvikle og udfolde egne og andres ressourcer gennem observation og feedback. Gennem coaching-teknikker motiveres medarbejderne til at yde det optimale både på kort og lang sigt! Uddannelsen giver en teoretisk og praktisk indføring samt træning i den grundlæggende systemiske tænkning og metode inden for coaching. Coach-uddannelsen, COU, er baseret på e-learning, og kombineres med kursusdage efter hvert gennemført modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen bygger på de mest centrale områder og færdigheder inden for coaching, motivation, kommunikation, spørgeteknikker, aktiv lytning og feedback. Undervisningen foregår på et højt kvalificeret niveau og giver deltagerne viden, inspiration samt effektive metoder til at omsætte teori til praksis. København: Februar / Maj / August / September / November Århus: Januar / Marts / Maj / August / Oktober Nærmere information om datoer finder De på /cou.asp Deltagerprisen er kr ex. moms og inkluderer 3 kursusdage med forplejning, undervisning En tidligere deltager fra Tetra Pak Hoyer A/S Kombinationen af e-learning og forelæsninger har været en perfekt kombination for mig. Det faglige indhold i kurset har været af meget høj kvalitet og utrolig inspirerende og lærerigt. Den største og mest positive oplevelse på kurset har været den utrolig gode feedback, der er blevet givet på caseopgaverne. Jeg følte en langt bedre opfølgning end på kurser uden e-learning. Forelæsningerne har været en god oplevelse med mulighed for at møde andre deltagere og prøve coaching i praksis med hjælp fra dygtige og engagerede undervisere«. Via web:

3 PLU Den organisationsudviklende agent BLIV EN KOMPETENT PROJEKTLEDER Viden og erfaringer er vigtige ingredienser, hvis man skal have succes som projektleder i dag. Det gælder om at have gennemslagskraft, når man skal manøvrere mellem projekternes mange interessenter. Det gælder også, hvis man skal løse konflikter og håndtere såvel positiv som negativ stress i projektgruppen eller fungere som facilitator eller coach for projektdeltagerne. Uddannelsen tager udgangspunkt i den avancerede læring om projektledelse, kommunikation og psykologi og belyser over tre moduler, hvorledes arbejdsopgaver inden for projektledelse løses optimalt, og hvordan projektlederen kan optimere processerne i organisationen. Projektleder Uddannelsen, PLU, er et metodisk, teoretisk og praktisk uddannelsesforløb for nuværende og fremtidige projektledere. Undervisningen giver en solid indføring og træning i at arbejde med projektledelse herunder bl.a. personalesupervision, forandringsprocesser, kommunikation og interaktion. København: Februar / Maj / August/ September / November Århus: Februar / Maj / August/ September / November Nærmere information om datoer finder De på /plu.asp Deltagerprisen er kr ex. moms og inkluderer 3 kursusdage med forplejning, undervisning En tidligere deltager fra Novo Nordisk En super god uddannelse, der har givet mig en god indføring i både teori og praktisk projektledelse og ikke mindst indsigt og forståelse for fælles-sproget med andre Project Managers. Kursusdagene gav mig viden, indsigt og overblik, og bestod af en god fordeling af teori og praktisk udførelse, alt sammen under ledelse af meget kompetente undervisere«. Via web: Telefon: Fax:

4 HRK Det menneskelige konkurrenceparameter HR-KONSULENTUDDANNELSEN Det kræver viden, indsigt og overblik at følge med udviklingen inden for personaleledelse i disse år. De menneskelige ressourcer tillægges en stadig vigtigere betydning i forbindelse med virksomheders planlægning, og der stilles større krav end nogensinde før til den personaleansvarlige og HR medarbejderne. HR-Konsulentuddannelsen giver deltagerne den nødvendige viden, så de kan imødekomme organisatoriske udfordringer på alle niveauer, medvirke i virksomhedens medarbejderudvikling og være med til at sætte den fremtidige agenda inden for personaleledelse. EN INVESTERING FOR HELE VIRKSOMHEDEN HR-Konsulentuddannelsen, HRK, er baseret på e-læring, og kombineres med kursusdage efter hvert modul samt en afsluttende eksamen. Uddannelsen varer 10 måneder og tager udgangspunkt i den grundlæggende læring om Human Ressource Management (HRM). Den belyser over seks moduler, hvorledes arbejdsopgaver, inden for emnerne personalepolitik og -administration, rekruttering og udvælgelse, medarbejderudvikling og -samtaler, løn og kompensation, personalejura, afskedigelser og fratrædelser, kan håndteres optimalt, samt hvordan HR-konsulenten kan optimere processerne i organisationen. København: Januar / Marts / August / Oktober Århus: Februar / Maj / August / September Nærmere information om datoer finder De på /hrk.asp Deltagerprisen er kr ex. moms og inkluderer 6 kursusdage med forplejning, undervisning via e-læring, personlig feedback og dybdegående undervisningsmateriale. En tidligere deltager fra Told- og Skattestyrelsen Undervisningen er drøn professionel og spændende. Vi er ikke underlagt overenskomster hos os, men det var især spændende med et indblik i den personalejuridiske verden fordi det i perioder er et stort samtaleemne og mediestof. Nu forstår jeg det bedre«. Via web:

5 LÆRING DER VIRKER Få viden, indsigt og overblik Med e-learning får De den maksimale værdi ud af Deres uddannelsesbudget. Holdstørrelser, transport, lokaler og tidspunkt er ikke længere et problem. Det giver en unik læringsplatform for professionelle erhvervsfolk, der til dagligt har travlt og ikke kan rive uger eller dage ud til efteruddannelse. Vores uddannelsesprogram omfatter et stort antal åbne kurser inden for lederudvikling, Human Resource Management, psykologi og personlig udvikling. Korte kursusforløb nytter ikke, hvis man for alvor vil læ re en faglig disciplin at kende. Det kræver viden, indsigt og overblik at følge med udviklingen inden for personaleledelse og -udvikling i disse år. De menneskelige ressourcer tillægges en stadig vigtigere betydning i forbindelse med virksomheders planlægning. Hos Aktiv Kurser/Probana møder De servicemindede medarbejdere og professionelle undervisere, der arbejder målrettet på at tilføre teoretisk viden en praktisk betydning, så den kan bruges effektivt i Deres virksomhed. BLENDED LEARNING FLEKSIBILITET OG SERVICE Fleksibilitet er et nøgleord i nutidens travle hverdag. Hos Aktiv Kurser/Probana forstår vi, at Deres tid er kostbar, og derfor er vores uddannelser ba seret på blended learning, e-learning og kursusdage. Fordele ved kursusdage kombineret med e-learning: Start op omgående. Gode netværksmuligheder. Mere afvekslende og aktiverende undervisning. Færre samlinger end på traditionelt baserede kurser. Undervisning og læring uafhængig af tid og sted. Se flere informationer om uddannelsen på Alle uddannelser gennemføres i tæt samarbejde med ph.d. ere, adjunkter og ledere fra det danske erhvervsliv, og af samarbejdspartnere de senere år kan nævnes: Phd., ekstern lektor Per Lindved Madsen, Handelshøjskolen Phd., Adjunkt Peter Holdt Christensen, Handelshøjskolen Phd., Adjunkt Henrik Graham, Handelshøjskolen Professor Steen Hildebrandt, Handelshøjskolen Ekstern lektor Camilla Raymond, Handelshøjskolen og KUA Ekstern lektor Vibeke Didriksen, Handelshøjskolen Erhvervspsykolog Eske Bjørn Danielsen, Københavns Universitet Erhvervspsykolog Sune Borg, Københavns Universitet Erhvervspsykolog Lasse Buhl, Københavns Universitet Erhvervspsykolog Sune Bjørn Larsen, Københavns Universitet Erhvervspsykolog Berit Sander, Københavns Universitet Erhvervspsykolog Arne Vestergaard, B&O og Novo Nordisk Organisationspsykolog Michael Duncan, Nordea Journalist Anders Stahlsmidt, Lumholt & Stahlschmidt Corporate HR Manager Michael Wulff, Coloplast HR Chef Claus Henriksen, Arvid Nilsson A/S Personalechef Edvin Blomqvist, Haldor Topsøe Direktør Per Erik Sørensen, Mercer HR Konsulent Pernille Ormholt Vang, Mercer Lean Specialist, Ulrik S. Christensen, PFA Pension Lean Manager, Rikke Cumberland, Arbejdsskadestyrelsen Partner Stephen Bruyant-Langer, Ray & Berndtson Direktør Torben Møller-Hansen, Foreningen Nydanskere Direktør Alan Binau, AS3 Outplacement Partner Jørgen Uhrbrand, AS3 Outplacement Markedsansvarlig Frank Elmer, AS3 Outplacement Rekrutteringschef Evald Eriksen, Mercuri Urval A/S Rekrutteringskonsulent Lone V. Pedersen, Mercuri Urval A/S Løn og Kompensation, Jan Thomsen, Mercuri Urval A/S Konsulent Carsten Agerlin, AS3 Outplacement Advokat Morten Langer, Norrbom og Vinding Advokat Yvonne Frederiksen, Norrbom og Vinding Advokat Christian Clasen, Norrbom & Vinding HR Manager Michael Klaaby, Ernst & Young Adm. direktør Markus Bjørn Kraft, Kraf & Partners Senior Manager Lis Andersen, PricewaterhouseCoopers Senior Manager Karen Sinding, PricewaterhouseCoopers Ledelseskonsulent Stine Staffeldt Salgschef Trine Arlyng, Berlingske Tidende Development Advisor Kira Johnson, Dansk Handel & Service VIDEN INDSIGT OVERBLIK

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter

FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter FTF s diplomuddannelse i ledelse for organisationsog tillidsrepræsentanter Hold 7-2014 - 2017 Vil du være med til at skabe fremtidens fagbevægelse? Fagbevægelsen har brug for nytænkende ledere, der står

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE

BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE 2 BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Indledning BEDRE TRÆNERE, DYGTIGERE LEDERE Idrætsforeningerne skal favne bredt fra 6-årige begyndere og ambitiøse teenagere til voksne motionister og professionelle atleter.

Læs mere

Karriereveje for psykologer. 19 inspirationsportrætter

Karriereveje for psykologer. 19 inspirationsportrætter Karriereveje for psykologer 19 inspirationsportrætter Psykologuddannelsen åbner for et væld af karriereveje. Psykologer ved noget om mennesker mennesker som medarbejdere, som forbrugere, som elever og

Læs mere

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean

Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Skab likviditet og resultater med lean Aktuel viden om produktivitet og lean Produktivitet DI, marts 2009 1 DI s undersøgelse 435 ledende medarbejdere fra medlemmer af DI har deltaget i en undersøgelse

Læs mere

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 Organisering og ansvar Værktøjer og brugere Anvendelse internt og eksternt Prioritering og fremtid FORORD Denne rapport indeholder resultaterne af en undersøgelse af

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine kursusaktiviteter i foråret 2015. Kataloget indeholder alle kurser, netværk

Læs mere

Bliv en bedre. leder med CBL. Den eneste MBA med tre akkrediteringer. Helle Holsøe tog den et-årig CBL-uddannelse for at udvikle sig som leder

Bliv en bedre. leder med CBL. Den eneste MBA med tre akkrediteringer. Helle Holsøe tog den et-årig CBL-uddannelse for at udvikle sig som leder Henley H e n l e y b u s i n e s s M a g a z i n e Speci a l edi t ion Bliv en bedre leder med CBL Helle Holsøe tog den et-årig CBL-uddannelse for at udvikle sig som leder Den eneste MBA med tre akkrediteringer

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2015

DELTAG I NYE MÅL 2015 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2015 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER 1 INDHOLD 1. PROJEKTET KORT...4 2. HVEM HAR DELTAGET FØR?...4 3. BJERG K...6 4. HVAD FÅR DU UD

Læs mere

Det pædagogiske område. uddannelse2002. Grundlæggende lederuddannelse for dagplejepædagoger og ledere

Det pædagogiske område. uddannelse2002. Grundlæggende lederuddannelse for dagplejepædagoger og ledere Det pædagogiske område uddannelse2002 Grundlæggende lederuddannelse for dagplejepædagoger og ledere Dagpleje Skab forandring som dagplejepædagog/dagplejeleder seks målrettede kursustilbud i 2002 Dagplejeområdet

Læs mere

Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / Juni 2013

Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / Juni 2013 Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / Juni 2013 Hun er i konstant udvikling/2 Visionen holder/4 Ny varedeklaration på dit job/6 God debat om nye krav til overenskomsten/7

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes

EVALUERINGSRAPPORT. Historien om en succes EVALUERINGSRAPPORT Historien om en succes En indsats der rykker Denne rapport fortæller historien om en succes Vester Voldgade 17 1552 København V Tlf. 33 63 10 00 www.kab-bolig.dk Det er historien om

Læs mere

Fra festmåltid til hverdagskost

Fra festmåltid til hverdagskost Fra festmåltid til hverdagskost Mange organisationers udfordring i leanarbejde ligger i overgangen fra projektstatus til reel forbedringskultur. Det handler om at gøre arbejdet med forbedringer til en

Læs mere

Effektiv videndeling mellem humanistisk forskning og danske virksomheder - Erfaringer fra Human-Centered Research Hub

Effektiv videndeling mellem humanistisk forskning og danske virksomheder - Erfaringer fra Human-Centered Research Hub Effektiv videndeling mellem humanistisk forskning og danske virksomheder - Erfaringer fra Human-Centered Research Hub KOLOFON Redaktion: Maria Lindorf, seniorkonsulent, DEA Charlotte Gisselmann Jessen,

Læs mere

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE

eksempler på udvikling og bedre bundlinje 9 EKSEMPLER PÅ UDVIKLING OG BEDRE BUNDLINJE 9 eksempler 1 på udvikling og bedre bundlinje 04 08 12 16 20 24 28 32 36 Uddannelse har skabt ny virksomhedskultur Brdr. Andersen Nyt akkordsystem giver gevinst for alle CJ Anlæg It-systemer optimerer

Læs mere

- årets konference for personlige assistenter

- årets konference for personlige assistenter PA 2009 - årets konference for personlige assistenter 2 6. - 2 7. f e b r u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Personal Assistants, Direktionsassistent, Management Assistants,

Læs mere

Praksisnær. ledelse i det offentlige

Praksisnær. ledelse i det offentlige Praksisnær ledelse i det offentlige Praksisnær ledelse i det offentlige Praksisnær ledelse i det offentlige førstelinjeleder 1. udgave, 1. oplag 2014 PRAXIS - Nyt Teknisk Forlag 2014 Redaktør: Søren Voxted

Læs mere

Skab trivsel og varige resultater. Partner. Motivation Factor / partner 1

Skab trivsel og varige resultater. Partner. Motivation Factor / partner 1 Skab trivsel og varige resultater Partner Motivation Factor / partner 1 Partner Motivation Factor Partner Bliv partner hos Motivation Factor Institute og få adgang til et struktureret procesværktøj, der

Læs mere

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE

COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE COACH DIG SELV TIL EN BEDRE BALANCE - et refleksions- og handlingsværktøj til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv VÆRKTØJET I en travl hverdag hvor det kan være svært at få arbejdsliv

Læs mere

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling

Bliv bedre til arbejdet med børn og unge. Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Bliv bedre til arbejdet med børn og unge Praktiske råd og personlige erfaringer til pædagog medhjælpere og deres ledere om kompetenceudvikling Indhold Muligheder for opkvalificering Muligheder for opkvalificering...

Læs mere

Effektivitet er bestyrelsens udfordring

Effektivitet er bestyrelsens udfordring Effektivitet er bestyrelsens udfordring Hvordan sikrer bestyrelsen sig, at den løbende er værdiskabende og effektiv? Og hvordan ser den bedste udgave af bestyrelsen ud? Disse spørgsmål må enhver bestyrelse

Læs mere

Lederne har aldrig haft mere tilfredse medlemmer end ved udgangen af 2013. Samtidig var 2013 året, hvor Lederne for alvor konsoliderede

Lederne har aldrig haft mere tilfredse medlemmer end ved udgangen af 2013. Samtidig var 2013 året, hvor Lederne for alvor konsoliderede dende og UdvikLende arbejdsplads tilfredse medlemmer flere medlemmer Uændret kontingent Ledere og LedeLse på edere og LedeLse på dagsordenen en spændende og UdvikLende arbejdsplads tilfredse medlemmer

Læs mere

grunduddannelse som anklager

grunduddannelse som anklager 4 9 grunduddannelse som anklager 6 Indhold Indhold 2 Velkommen 3 Hvorfor grunduddannelse? 4 Læring hvad giver effekt? 7 Om uddannelsen 8 De enkelte moduler 10 Hjælp til dig 13 Dit ansvar og hvad du kan

Læs mere

It i skolen. Undersøgelse af erfaringer og perspektiver DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT

It i skolen. Undersøgelse af erfaringer og perspektiver DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT It i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver 2009 DANMARKS EVALUERINGSINSTITUT It i skolen 2009 Danmarks Evalueringsinstitut Trykt hos Vester Kopi Eftertryk med kildeangivelse er tilladt Bemærk:

Læs mere

HR og CSR hvordan spiller det sammen? uddannelsesområdet? I samarbejde med

HR og CSR hvordan spiller det sammen? uddannelsesområdet? I samarbejde med HR og CSR hvordan spiller det sammen? Har virksomhederne et samfundsansvar på uddannelsesområdet? I samarbejde med Forfattere: Forskningsleder på rapportens undersøgelse Maja Rosenstock, ErhvervsPhD, CBS

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR SYDBANK KREDS / EN VIRKSOMHEDSKREDS I FINANSFORBUNDET / AUGUST 2011

MEDLEMSBLAD FOR SYDBANK KREDS / EN VIRKSOMHEDSKREDS I FINANSFORBUNDET / AUGUST 2011 MEDLEMSBLAD FOR SYDBANK KREDS / EN VIRKSOMHEDSKREDS I FINANSFORBUNDET / AUGUST 2011 NY STRUKTUR I SYDBANK KREDS/3 JEG VIL GØRE NOGET FOR MINE KOLLEGER/4 VI SKAL HAVE FLERE TILLIDSMÆND/5 TILLIDSMÆND ER

Læs mere

TIDLIG INDSATS I DAGTILBUD. Efteruddannelse. med fokus på børnenes trivsel, udvikling og læring

TIDLIG INDSATS I DAGTILBUD. Efteruddannelse. med fokus på børnenes trivsel, udvikling og læring TIDLIG INDSATS I DAGTILBUD Efteruddannelse med fokus på børnenes trivsel, udvikling og læring 2 Efteruddannelse med fokus på inklusion af BØRN I EN UDSAT POSITION Langt de fleste børn i Danmark går i dagtilbud.

Læs mere

Stress magasinet. Du kan selv gøre meget for at undgå stress

Stress magasinet. Du kan selv gøre meget for at undgå stress Stress magasinet Xxx BO NETTERSTRØM: VIRKSOMHEDER VIL BLIVE TVUNGET TIL AT TAGE STRESS ALVORLIGT KEND DIN STRESS LÆG ET PUSLESPIL Du kan selv gøre meget for at undgå stress Nr. 04 august 2006 Indhold Indhold

Læs mere

INDFLYDELSE GIVER TRYGHED / NY VERDEN, NYE KRAV OGSÅ TIL FAGFORENINGERNE / FORANDRINGER GØR OS MERE SÅRBARE

INDFLYDELSE GIVER TRYGHED / NY VERDEN, NYE KRAV OGSÅ TIL FAGFORENINGERNE / FORANDRINGER GØR OS MERE SÅRBARE magasinet for forbundet kommunikation og sprog / nummer 37 / februar / 2009 FORANDRING INDFLYDELSE GIVER TRYGHED / NY VERDEN, NYE KRAV OGSÅ TIL FAGFORENINGERNE / FORANDRINGER GØR OS MERE SÅRBARE 05 / DET

Læs mere