AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN"

Transkript

1 Divisionsforeningen AG København Brøndby, den 24. februar 2012 Journal nr FS AFGØRELSE I SAGEN DIVISIONSFORENINGEN HÅNDBOLD MOD AG KØBENHAVN Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i sagen mellem Divisionsforeningen Håndbold (DF) og AG København (AGK) om manglende opfyldelse af Samarbejdsaftalens pkt. 12, jf. Ligareglementets 21, stk. 2 og 3. DF har indbragt sagen for Disciplinærudvalget under henvisning til Samarbejdsaftalens pkt. 14 og i anledning af, at AGK ikke har ønsket at tiltræde TV-aftalen af 8. februar 2011 med tilhørende fordelingsaftaler indgået mellem TV2, DHF og DF i sin helhed fra 1. juli juni 2015 (4 år), men alene for perioden 1. juli juni 2012 (1 år). DF har i sagen nedlagt følgende påstand: AG København suspenderes fra videre deltagelse i Herre Håndbold Ligaen indtil tiltrædelse af aftalen med TV2 og fordelingsaftaler er tiltrådt, jf. DHF s love 27, stk. 1, litra k samt overførsel af point til modstandere i de kampe, der ikke måtte være spillet, jf. 27, stk. 1, litra g. Over for denne påstand har AGK nedlagt følgende påstand: Frifindelse. Sagen er indbragt for Disciplinærudvalget ved DF s skrivelse af 27. oktober Med skrivelsen fulgte bilag 1-18, og efterfølgende på anmodning fra Disciplinærudvalget fulgte yderligere bilag, herunder Samarbejdsaftalen og TV-aftalen. Der har været foretaget høring af parterne, og der foreligger høringssvar fra AGK af 4. november 2011, høringssvar fra DF af 14. november 2011 og høringssvar fra DHF af 24. november Samtlige indlæg med bilag i sagen har været i høring hos parterne. DF har i sagen henvist til Samarbejdsaftalen samarbejdsaftale for deltagere i HåndboldLigaen og denne er tiltrådt af AGK ved direktør Søren Colding og Annette Laustrup Nielsen, som ifølge udskrift fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen er tegningsberettigede for selskabet.

2 Fra Samarbejdsaftalen skal særligt følgende bestemmelser fremhæves: 1) Aftale parter b) Nuværende såvel som fremtidige Ligaforeninger skal for at kunne deltage i HåndboldLigaerne tiltræde samarbejdsaftalen senest 10 dage før HåndboldLigaerne går i gang 4) Aftaleperiode Samarbejdsaftalen omfatter sæsonen 2011/ ) TV-aftaler For så vidt angår TV-aftalen af 8. februar 2011 mellem TV2 Danmark A/S, DHF og DF med tilhørende tillægsaftale og fordelingsaftale tiltrædes denne af Ligaforeningerne ved særskilt aftale, hvortil der henvises. Herved opnår Ligaforeningerne de rettigheder og pligter, der fremgår heraf. Der henvises til aftalerne, hvoraf Ligaforeningerne har fået kopi 14) Sanktioner Ved overtrædelse af punkt 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 og 13 behandles sagerne af Disciplinærudvalget som første instans, der kan idømmes sanktioner i henhold til DHF s love Fra TV-aftalen overenskomst mellem TV2/Danmark A/S (TV2), Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Divisionsforeningen Håndbold (DF) skal følgende bestemmelser fremhæves: 15. Kontraktperiode Nærværende overenskomst er uopsigeligt gældende for alle de af overenskomsten omfattede kampe og turneringer, der afvikles i perioden den 1. juli 2011 til den 30. juni Parterne er enige om, at der optages forhandlinger om forlængelse af overenskomsten senest et år forud for dens udløb 21. Tvist Parterne er enige om i fællesskab at søge at løse eventuelle spørgsmål om overtrædelse af denne aftale. Kan parterne ikke blive enige, skal tvisten afgøres efter Regler for behandling af voldgiftssager ved voldgiftsinstituttet Danish Arbitration Endvidere fremgår det, at kontrakten er tiltrådt af TV2/Danmark A/S samt Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold. Der er i sagen også fremlagt to fordelingsaftaler (tillægsaftaler), dels en fordelingsaftale af 22. august 2011 (1. September 2011) indgået mellem DHF og DF, jf. bilag 14, og en fordelingsaftale mellem DF og Ligaforeningerne, jf. bilag 13. Fordelingsaftalerne fastlægger den nærmere fordeling af provenuet fra TV-aftalen.

3 DF har herefter fremsendt TV-aftalen med tilhørende fordelingsaftaler til tiltrædelse hos Ligaforeningerne (klubberne), herunder AGK ved følgende mail af 1. september 2011, jf. bilag 15: Hej Søren. Så er vi langt om længe klar til at bede klubben om tiltrædelse af TV-aftalen og fordelingsaftalerne. Vedlagte tiltrædelsesaftale skal jeg have tilbage underskrevet af den eller de, der skal til for at tegne selskabet inden første kamp (eller så hurtigt det lader sig gøre) i ligaen. Med venlig hilsen Divisionsforeningen Håndbold Arne Johansen. Med denne mail fulgte en erklæring med følgende ordlyd: Erklæring vedrørende aftale indgået mellem TV2/Danmark A/S, Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold. Mellem TV2/Danmark A/S, Dansk Håndbold Forbund (i det følgende omtalt som DHF) og Divisionsforeningen Håndbold (i det følgende omtalt som DF) er der med underskrifter henholdsvis den 2. februar 2011, 3. februar 2011 og 8. februar 2011 underskrevet aftale (i det følgende omtalt som TV2 aftalen) om overdragelse af udsendelsesrettigheder og udnyttelsesrettigheder til håndboldkampe i Danmark i perioden 1. juli juni Ligaforeningen har fået udleveret kopi af aftalen. Ligaforeningen tiltræder de rettigheder og pligter, som indgår i TV2 aftalen og opnår derved de rettigheder, der fremgår af den indgåede fordelingsaftale mellem DHF og DF, og fordelingsaftale mellem DF og Ligaforeningerne. Med hensyn til TV2 aftalens genstand, rettigheder og pligter henvises til TV2 aftalen. Fredericia, den 1. september 2011 Divisionsforeningen Håndbold (ikke underskrevet) Jens Christensen Arne Josefsen AG København, Søndre Ringvej 49, DK 2605 Brøndby (ikke underskrevet) Tegningsberettigede for Ligaforeningen Navn med blokbogstaver AG København har ikke tiltrådt denne erklæring, men har i stedet den 24. oktober 2011 returneret en erklæring med følgende indhold, jf. bilag 17:

4 Erklæring vedrørende aftale indgået mellem TV2 Danmark A/S, Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold (kaldet TV2 aftalen) om overdragelse af udsendelsesrettigheder og udnyttelsesrettigheder til håndboldkampe i Danmark. AG København tiltræder hermed aftalen for perioden 1. juli juni oktober 2011 Tegningsberettigede for AG København Sign. Annette Laustrup Nielsen/Søren Colding Erklæringen har været fremsendt med følgende mail af 24. oktober 2011, jf. bilag 16: Kære alle. Hermed vores underskrift på tiltrædelse til TV aftalen for indeværende sæson. Hilsen Søren Colding Da AGK således ikke har ønsket at tiltræde TV-aftalen med tilhørende fordelingsaftaler i dens tidsmæssige helhed, har DF som nævnt ved skrivelse af 27. oktober 2011 indbragt sagen for Disciplinærudvalget. DF har i skrivelsen af 27. oktober 2011 til Disciplinærudvalget bl.a. anført følgende: AG København har hidtil opfyldt aftalerne ved at deltage og spille de fastsatte kampe i Herre Håndbold Ligaen og spillet de kampe på de fastsatte tidspunkter, som er blevet udpeget af TV og i øvrigt indtil nu opfyldt alle andre forpligtelser. DHF og Divisionsforeningen Håndbold har i hele processen været i tæt dialog med klubberne og har alene handlet ud fra de mandater klubberne har givet til henholdsvis Forhandlingsudvalget og Divisionsforeningens bestyrelse, ligesom klubberne har været informeret om og inddraget i forhandlingerne om fordelingsaftaler og har på kollektivt vis godkendt alle aftaler uden indvendinger. AG København har været repræsenteret på møderne og været med til at give mandat og give godkendelse af det fremkomne resultat og aftaler. Det er vores opfattelse, at dels TVforhandlingsudvalget og dels Divisionsforeningen Håndbolds bestyrelse har iagttaget alle de nødvendige love, regler og mandater, samt inddragelse af klubberne, herunder AG København, der med rimelighed kan forlanges for at man har kunnet varetage de opgaver, klubberne har besluttet de skulle varetage. Da der er tale om afståelse af kollektive rettigheder og der har været så mange muligheder for at komme med indvendinger og indsigelser under vejs i forløbet, synes de indvendinger, der nu kommer fra AG Københavns side ikke at kunne tillægges en sådan vægt, at AG København kan undlade at tiltræde det samlede aftalesæt I et supplerende indlæg er DF s advokat fremkommet med bl.a. følgende bemærkninger omkring Disciplinærudvalgets kompetence både til at behandle sagen formelt og til at afgøre sagen i realiteten, jf. bilag 18:

5 Henset til, at overtrædelse af Samarbejdsaftalens punkt 12 er strafsanktioneret, synes det at være forudsat, at der er pligt for klubberne til at tiltræde TV-aftalen m.v. Dvs. at man ved at underskrive Samarbejdsaftalen (som man er nødt til for at kunne deltage i Ligaen) har forpligtet sig til at tiltræde TV-aftalen m.v. Hvis AG København nægter at underskrive TV-aftalen, mener jeg, at løsningen er at indbringe spørgsmålet for Disciplinærudvalget med påstand om, at AG København udelukkes fra at deltage i Ligaen. Det bemærkes i den forbindelse, at det i DHF s love 26, stk. 2, er nævnt som en af Disciplinærudvalgets opgaver at virke som 1. instans i forbindelse med fortolkning af samarbejdsaftalen mellem DHF og liga- og 1. divisionsforeninger/håndboldselskaber. For fremtiden bør det for at undgå nogen form for fortolkningstvivl skrives helt tydeligt i Samarbejdsaftalen, at klubberne forpligter sig til at tiltræde TV-aftalen m.v. ved særskilt aftale AGK har i sit høringssvar af 4. november 2011 bl.a. anført følgende: AGK skal på den baggrund endnu en gang vedstå underskriften af TV2-aftalen for perioden 1. juli 2011 til 30. juni 2012, jf. sagens bilag 17. Dette sker i anerkendelse af den foreliggende aftale og for at give alle parter lejlighed til at indlede forhandlinger til forbedring af alle parters position. AGK vil således forbeholde sig ret til at afsøge TV-markedet endnu en gang på baggrund af AGK s nuværende værdi for en eventuel ny TV-partner. AGK har haft mere end 5,8 mio. seere til de viste kampe i sidste sæson, og i denne sæson indtil nu 2,1 mio. seere. Håndboldverdenen er eksploderet efter AGK s indtog på scenen, og dette skal naturligvis udnyttes til glæde for alle Den foreliggende TV-aftale afspejler på ingen måde den værdi som andre professionelle klubber af AGK s størrelse og med AGK s antal TV-seere har. Det skal blandt andet bemærkes, at det forekommer stærkt urimeligt, at fordelingen af beløbene sker ligeligt uden skelen til placering/antal TV-kampe. AGK ønsker en mundtlig fremlæggelse af vores synspunkter inden der træffes afgørelse i sagen Af DHF s høringssvar af 24. november 2011 fremgår bl.a. følgende: Ad Samarbejdsaftale for deltagelse i HåndboldLigaen. På den ene side, kan afsnit 12 i Samarbejdsaftalen for deltagelse i HåndboldLigaen, læses som et afsnit der, for fuldstændighedens skyld, henviser til TV-aftalen og TV-fordelingsaftalen, da disse aftaler er centrale for en række af Samarbejdsaftalens andre punkter, jf. afsnit 3, a. Det er tvivlsomt om afsnit 12 pålægger aftaleparterne pligter. Samarbejdsaftalens afsnit 14 henviser på den ene side ganske rigtigt sager om overtrædelse af fx afsnit 12, til behandling i Disciplinærudvalget for HåndboldLigaen og 1. division, ligesom afsnittet henviser til DHF s love som hjemmel for sanktioner.

6 Jeg er på den anden side enig med Peter Standstrup [DF s advokat] i, at straffehjemmel for overtrædelse af afsnit 12 ikke følger direkte af ordlyden af Samarbejdsaftalen Efter ønske fra AGK har der været afholdt møde om sagen hos DHF den 9. januar 2012 med deltagelse af repræsentanter fra AGK, DF og det samlede Disciplinærudvalg tilligemed Disciplinærudvalgets sekretær, og AGK og DF har under mødet afgivet mundtlige indlæg, der i det store hele har stemt overens med de skriftlige indlæg. Efter de mundtlige indlæg og en kort pause har Disciplinærudvalget afgivet følgende tilkendegivelse omkring Disciplinærudvalgets kompetence til at behandle sagen: Under henvisning til ligareglementets 21 stk. 2 og 3 samt den af AGK tiltrådte samarbejdsaftale 12 og 14 er det udvalgets opfattelse, at udvalget har kompetence til at behandle sagen og i givet fald kompetence til at bruge de sanktioner, der er nævnt i DHF s love 27. Sagen har herefter været udsat på forligsmæssige drøftelser mellem parterne, og DF har i øvrigt under mødet fået udleveret en kopi af DHF s indlæg af 24. november 2011 med mulighed for at fremkomme med eventuelle bemærkninger. Sagen har været udsat til den 9. februar 2012 på forligsdrøftelser samt DF s eventuelle bemærkninger til DHF s indlæg af 24. november Parterne har imidlertid ikke kunnet enes om et forlig, men har tværtimod anmodet Disciplinærudvalget om en afgørelse i sagen, ligesom DF ikke har haft bemærkninger til DHF s indlæg. Disciplinærudvalget skal herefter udtale følgende: 1. Disciplinærudvalgets hjemmel til at behandle sagen Det fremgår af DHF s love 26, stk. 2, der overordnet beskriver Disciplinærudvalgets opgaver, at Disciplinærudvalget kan behandle alle indberetninger og af DHF s love 27, stk. 1, der overordnet beskriver Disciplinærudvalgets sanktionsmuligheder m.v., at Disciplinærudvalget kan behandle indberetninger om overtrædelse af DHF s love, deltagelses- og funktionsbestemmelser, reglementer eller bestemmelser. Specifikt om Samarbejdsaftalen følger det af DHF s love 26, stk. 2, at Disciplinærudvalget kan... virke som 1. instans i forbindelse med fortolkning af samarbejdsaftalen mellem DHF og liga- og 1- divisionsforeninger/håndboldselskaber. I selve Samarbejdsaftalen følger det af pkt. 14, at Disciplinærudvalget kan sanktionere overtrædelser af flere af Samarbejdsaftalens bestemmelser, herunder pkt. 12 om TV-aftaler. På baggrund heraf er det Disciplinærudvalgets opfattelse i overensstemmelse med tilkendegivelsen ved mødet hos DHF den 9. januar 2012 at Disciplinærudvalget har hjemmel til at behandle sagen, og herunder kan sanktionere eventuelle overtrædelser som beskrevet i Samarbejdsaftalens pkt. 14, jf. DHF s love 27.

7 2. Sagens realitetsbehandling I henhold til Samarbejdsaftalens pkt. 1b, jf. Ligareglementets 21, stk. 2 og 3, kan en Ligaforening (klub) ikke deltage i DHF s turneringer uden at tiltræde Samarbejdsaftalen. I den foreliggende sag har AGK tiltrådt selve Samarbejdsaftalen. Spørgsmålet er herefter, om der gælder en tilsvarende pligt til at tiltræde TV-aftalen altså den indgåede aftale med TV2 for at kunne deltage i turneringerne. En sådan pligt kan ikke umiddelbart udledes af hverken Samarbejdsaftalen eller andet regelgrundlag. Det følger tværtimod af Samarbejdsaftalens pkt. 12, at TV-aftalen skal tiltrædes særskilt af Ligaforeningerne (klubberne): For så vidt angår TV-aftalen af 8. februar 2011 mellem TV2 Danmark A/S, DHF og DF med tilhørende tillægsaftale og fordelingsaftale tiltrædes denne af Ligaforeningerne ved særskilt aftale [fremhævet af Disciplinærudvalget], hvortil der henvises Bestemmelsen i Samarbejdsaftalens pkt. 12 skal sammenholdes med DHF s love 4, stk. 2, og DF s vedtægter 3, der angiver henholdsvis, at Ligaforeningerne sammen med DHF besidder lyd- og billedrettigheder til turneringer og kampe udskrevet af DHF, og at afståelse af medierettighederne kræver skriftlig tiltrædelse af det enkelte medlem af DF (Ligaforeningerne). Det er herefter Disciplinærudvalgets opfattelse, at hver enkelt Ligaforening som udgangspunkt skal tiltræde TV-aftalen for at være bundet af den. Ifølge ordlyden fastslår Samarbejdsaftalens pkt. 12 alene, at TV-aftalen skal tiltrædes særskilt af Ligaforeningerne og ikke i hvert fald ikke med tilstrækkelig klarhed at Ligaforeningerne allerede i kraft af Samarbejdsaftalens tiltrædelse også har tiltrådt TVaftalen, heller ikke selvom Ligaforeningerne kender til TV-aftalen og dens indhold på tidspunktet for Samarbejdsaftalens tiltrædelse, jf. den tidligere datering af TV-aftalen. Med andre ord indeholder Samarbejdsaftalens pkt. 12 efter sin ordlyd ingen egentlig pligt for Ligaforeningerne, og når en bestemmelse ikke i sig selv indeholder egentlige pligter f.eks. til at være bundet af konkrete aftaler kan der efter Disciplinærudvalgets opfattelse heller ikke foreligge nogen overtrædelse, for hvilken der kan sanktioneres. Det bemærkes i den forbindelse, at ved fortolkningstvivl om rækkevidden af en bestemmelse, der skal danne grundlag for sanktionering, herunder Samarbejdsaftalens pkt. 12, må der ifølge Disciplinærudvalget nødvendigvis fortolkes til fordel for den forurettede. Det er således Disciplinærudvalgets samlede konklusion, at Disciplinærudvalget har hjemmel til at behandle og sanktionere en overtrædelse af Samarbejdsaftalens pkt. 12, jf. pkt. 14, men eftersom bestemmelsen i pkt. 12 ikke i sig selv fastslår nogen egentlig pligt for Ligaforeningerne, herunder AGK, til at tiltræde TV-aftalen for at kunne deltage i DHF s turneringer, foreligger der ingen overtrædelse, og der kan følgelig ikke sanktioneres på det foreliggende grundlag. Sammenfattende frifindes AGK for den af DF nedlagte påstand.

8 Disciplinærudvalget finder anledning til at bemærke, at det derimod følger af DHF s love 4, stk. 9, at uenigheder mellem rettighedshaverne af lyd- og billedrettigheder skal afgøres ved voldgift. Den foreliggende sag synes netop at vedrøre en tvist om de konkrete lyd- og billedrettigheder, hvorfor det er Disciplinærudvalgets opfattelse, at sagen rettelig må henvises til eventuel videre behandling og afgørelse ved voldgift, i det omfang parterne ikke kan enes om en løsning i mindelighed. Disciplinærudvalget finder også anledning til at bemærke, at såfremt det er meningen, at Disciplinærudvalget skal have hjemmel til en videregående behandling og sanktionering af sager om f.eks. TV-aftaler, således som der er lagt op til i Samarbejdsaftalens pkt. 14, jf. pkt. 12, må det nødvendigvis præciseres i regelgrundlaget, herunder DHF s love 26 og Samarbejdsaftalens pkt. 12, at Disciplinærudvalget har kompetence til mere end blot at fortolke Samarbejdsaftalen. Det bør i så fald også præciseres hvis det er det, som egentlig ønskes at Ligaforeningerne ved tiltrædelse af Samarbejdsaftalen samtidig tiltræder TV-aftalen, eller i det mindste at tiltrædelsen sker samtidigt, og at Disciplinærudvalget kan behandle og sanktionere sager om såvel Samarbejdsaftalen som TV-aftaler (med tilhørende fordelingsaftaler). Afgørelsen kan i henhold til DHF s love 27, stk. 6, appelleres til DHF s Appeludvalg. En appel til DHF s Appeludvalg skal meddeles skriftligt inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten med oplysning om appeladgang og frist herfor til sekretariatet for det disciplinærudvalg, der har truffet afgørelse i sagen og ledsages af et gebyr i henhold til den til enhver tid gældende gebyrliste. Et sådant gebyr tilbagebetales, såfremt appellanten får medhold. DHF s administration skal umiddelbart videresende appellen til DHF s Appeludvalg efter de herfor gældende retningslinjer, og der skal samtidig tilgå kopi af appellen til det Disciplinærudvalg, der har truffet afgørelse i sagen. Er afgørelsen ikke appelleret inden 14 dage efter, at afgørelsen er kommet frem til parten, er afgørelsen endelig. Divisionsforeningen vil modtage faktura på retsgebyr på kr. samt administrationsgebyr på 500 kr. Sigurd Slot Jacobsen / Claus Mundus-Pedersen Jens Bertel Rasmussen (formand) / Frank Smith (sekretær) Med venlig hilsen Dansk Håndbold Forbund Jens Bertel Rasmussen / Frank Smith Formand for Disciplinærudvalget Sekretær

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag.

Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Tarm-Foersum GF indgivne protestsag. Tarm-Foersum GF og SK Aarhus Elitehåndbold A/S Brøndby den 17. december 2012 Journal nr. 2361-12-12 Afgørelse i protestsag indgivet af Tarm-Foersum GF under kamp nr. 430162 afviklet den 25. november 2012

Læs mere

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold

Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Lemvig-Thyborøn Håndbold Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1863-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Lemvig-Thyborøn Håndbold Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr Team Tvis Holstebro Damer A/S Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2013 Journal nr. 2072-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Team Tvis Holstebro Damer A/S Landspokalturneringen 2013 kamp nr.

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse AG København ApS Brøndby den 2. marts 2011 Journal nr. 1212-11-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nikolaj Koch-Hansen Genoptagelse Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS HC Midtjylland Brøndby, d. 1. marts 2013 Journalnr.1201-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod HC Midtjylland ApS Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag.

Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har dags dato truffet nedenstående afgørelse i den af Roskilde Håndbold indgivne protestsag. EH Aalborg og Roskilde Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1843-16-FS Protestafgørelse kamp nr. 373123 1 DD EH Aalborg Roskilde Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Nr. Sundby Idrætscenter

Læs mere

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Protestafgørelse kamp nr Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn. Odder Håndbold og Frederikshavn Fi Pr. mail. Brøndby den 3. april 2014 Journal nr.1100-17-fs Protestafgørelse kamp nr. 373067 Frederikshavn FI mod Odder Håndbold spillet den 25. marts 2017 i Frederikshavn.

Læs mere

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn.

Subsidiært skal FIF idømmes en anden sanktion efter Disciplinærudvalgets skøn. Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Frederiksberg Idræts Forening Odense den 30. september 2010 Journalnr. 2354A-10-bk Disciplinærudvalget under Dansk Håndbold Forbund (DHF) har dags dato truffet

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen AG København ApS Brøndby, den 22. december 2010 Journal nr. 2689-10-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod AG København ApS vedrørende håndboldspiller Nicolai Koch-Hansen Disciplinærudvalget under

Læs mere

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr

Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den divisions damer kamp nr Rødovre HK og Skive FH Brøndby den 16. marts 2012 Journal nr. 1282-12-FS Afgørelse i sag vedrørende protestsag kamp Skive fh mod Rødovre HK søndag den 11.3.2012 1. divisions damer kamp nr. 253931 Disciplinærudvalget

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Skanderborg Håndbold og Team Haderslev KFUM Brøndby den 13. december 2013 Journal nr. 2332-13-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Skanderborg Håndbold 1. division damer kamp nr. 593155 Disciplinærudvalget

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S TMS Ringsted Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1356-11-FS Afgørelse i sagen TMS Ringsted mod Faaborg Midtfyn-Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF) har dags dato

Læs mere

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren.

Den opførsel spilleren udviser er ikke acceptabel og derfor indberetning af spilleren. Bo Spellerberg KIF Kolding København Pr. mail Brøndby den 28. marts 2018 Kamp nr. 538247 888 Ligaen Skjern Håndbold KIF Kolding København spillet 10. marts 2018 i Skjern Bank Arena Disciplinærinstansen

Læs mere

Skjern Håndbold og HC Midtjylland

Skjern Håndbold og HC Midtjylland Skjern Håndbold og HC Midtjylland Brøndby, d.30. oktober 2014 Journalnr.2050-14-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skjern Håndbold under herreligakamp nr. 765680 afviklet den 15. oktober 2014 mellem

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg Håndbold og Randers HH Til Randers HH Skanderborg Håndbold Brøndby den 14. april 2015 Journalnummer 1232-15-sha Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HH under kamp nr. 208553 afviklet den 6. april 2015 mellem Skanderborg

Læs mere

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S

Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Svendborg HK Brøndby den 15. april 2011 Journal nr. 1354-11-FS Afgørelse i sagen mellem Svendborg Håndbold Klub og Faaborg Midtfyn- Elite Håndbold A/S Disciplinærudvalget under Dansk Håndboldforbund (DHF)

Læs mere

DIF s APPELINSTANS KENDELSE

DIF s APPELINSTANS KENDELSE DIF s APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 4. juni 2018 i sag nr. 10/2018: Bo Spellerberg mod DHF s Disciplinærinstans Sagen er behandlet af Ulla Ingerslev, Claus Juel Hansen og Ole Borch. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 16. oktober 2017 i Sag nr. 14/2017: Odense Håndbolds indbringelse af Håndboldens Appelinstans kendelse af 3. oktober 2017 Sagen er behandlet af stedfortrædende

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega KIF Håndbold Elite A/S Brøndby den 2. marts 2016 Journal nr. 1143-16-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod KIF Håndbold Elite A/S vedrørende træner Carlos Ortega Disciplinærinstansen for Håndbold

Læs mere

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen 1) Aftale parter a) Hermed indgås samarbejdsaftale mellem Dansk Håndbold Forbund (i det følgende omtalt som DHF) som turneringsudskriver og turneringsadministrator,

Læs mere

Udvalget vil tillægge pressemeddelelserne støre vægt i de principielle sager, hvorfor udvalget fremover vil være ind over indholdet.

Udvalget vil tillægge pressemeddelelserne støre vægt i de principielle sager, hvorfor udvalget fremover vil være ind over indholdet. Brøndby den 10. september 2012 Journal nr. 2014-12 -FS Referat af møde i Udvalget for Professionel Håndbold møde nr. 1 2012-2013 Onsdag d. 22. august 2012, kl. 9-13 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal

Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense Idrætshal HC Odense og Randers HK Brøndby den 14. februar 2012 Journal nr. 1183-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Randers HK under kamp nr. 254214 mod HC Odense afviklet tirsdag den 31. januar 2012 i Odense

Læs mere

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen

Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen Samarbejdsaftale for deltagerne i HåndboldLigaen 1) Aftale parter a) Hermed indgås samarbejdsaftale mellem Dansk Håndbold Forbund (i det følgende omtalt som DHF) som turneringsudskriver og turneringsadministrator,

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 21. april 2015 i sag nr. 7/2015 [Klub A]s indbringelse af DBTU s Appeludvalgs afgørelse af 16. marts 2015 Sagen er behandlet af Ole Græsbøll Olesen,

Læs mere

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen.

Kamp nr DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. SUS Nyborg Pr. mail Brøndby den 22. november 2016 Journal nr. 1859-16-FS Kamp nr. 372956 1 DH SUS Nyborg Skive FH spillet 12. november 2016 i Ullerslev Hallen. Disciplinærinstansen for Håndboldliga og

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011 Regler for udvidet voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S Brøndby, den 9. april 2014 Journal nr. 1278-14-FS Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Ribe-Esbjerg Herre Håndbold A/S vedrørende håndboldspiller Pelle Schilling

Læs mere

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail

Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold Pr. mail Brøndby den 3. oktober 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 143131 Santander Cup Damer Team Esbjerg Herning-Ikast Håndbold spillet 19. september 2019 i

Læs mere

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende:

Rækker Mølle har indgivet protest ved protestskema dateret den 16. november 2014 og har anført følgende: Rækker Mølle Håndbold og HØJ Håndbold samt Lars Laursen, Rækker Mølle Håndbold Brøndby den 3. december 2014 Journal nr. 2179-14-FS Afgørelse i protestsager indgivet af henholdsvis Rækker Mølle Håndbold

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. April Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste.

Regler for udvidet voldgift om heste. April Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Regler for udvidet voldgift om heste April 2019 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage stilling

Læs mere

H O V E D A F T A L E

H O V E D A F T A L E 1 H O V E D A F T A L E Mellem Divisionsforeningen Vestagervej 17 2900 Hellerup (herefter benævnt DF) og Spillerforeningen Pilestræde 35, 2., 1112 København K. (herefter benævnt SPF) ( i det følgende benævnt

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019 Almindelige regler for voldgift om heste April 2019 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation

Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Bilag 14 Accelereret konfliktløsning og Mediation Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 ACCELERERET KONFLIKTLØSNING MED BRUG AF SAGKYNDIG UDTALELSE... 4

Læs mere

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE. faglig voldgiftssag FV Akademikerne. for. Dansk Magisterforening. Forbundet Arkitekter og Designere. (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Styrelse F (advokat Lene Damkjær

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011 Almindelige regler for voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan

Læs mere

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2).

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2). Vejledning vedr. behandling af sager i DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG Formålet med denne vejledning er at give en fremstilling af, hvorledes en konkret sag behandles i DS Ordensudvalg, således at parterne

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 8. juni 2016 i Sag nr. 6/2016: [Klub A] mod [Klub B] Sagen er behandlet af Morten Larsen, Ole Borch og John Skovbjerg. APPELLEN OG SAGENS BEHANDLING

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 19. november faglig voldgiftssag (FV ): 3F Transportgruppen. for. Havnegruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 19. november 2013 i faglig voldgiftssag (FV2013-0129): 3F Transportgruppen for Havnegruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod APM Terminals Cargo Service A/S (advokat Marianne

Læs mere

Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV : Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod

Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV : Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod Protokollat af retsmøde 9. april 2018 i faglig voldgift FV 2017.0161: Lærernes Centralorganisation for A (advokat Steen Hellmann) mod Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

P R O T O K O L L A T

P R O T O K O L L A T P R O T O K O L L A T i Faglig voldgiftsag (FV 2007.208): HK Danmark (advokat Peter Nisbeth) mod DI (advokat Henrik Uldal) G:\Faglig Voldgift Kendelser\PROTOKOLLAT FV 2007 208 HK mod HTS.doc 2 INDLEDNING

Læs mere

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod

KENDELSE i faglig voldgiftssag FV Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod KENDELSE i faglig voldgiftssag FV 2017.0022 Akademikerne for Dansk Magisterforening og Forbundet Arkitekter og Designere (advokat Peter Breum) mod Moderniseringsstyrelsen for Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

JCH medgav, at det er vigtigt, at politiske holdninger alene bør anføres, når disse fremsættes på mødet.

JCH medgav, at det er vigtigt, at politiske holdninger alene bør anføres, når disse fremsættes på mødet. Brøndby den 23. maj 2018 Referat af møde nr. 5 2017-2018 i Udvalget for Professionel Håndbold, tirsdag d. 8. maj 2018, kl. 10.00-13.00 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 13, 2605 Brøndby Deltagere:

Læs mere

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail

Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Stoholm Håndbold og Frederikshavn FI Pr. mail Brøndby den 27. februar 2019 Afgørelse i protestsagen kamp nr. 676125 1 DH Stoholm Håndbold mod Frederikshavn FI spillet 8. februar 2019 i Stoholm Fritidscenter

Læs mere

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks)

Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV : Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) Tilkendegivelse og forlig af 24. november 2017 i faglig voldgiftssag FV2017.0088: Dansk Magisterforening som mandatar for A (advokat Frederik Brocks) mod Moderniseringsstyrelsen for Institution B (Kammeradvokaten

Læs mere

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april

Kendelse. Protesten er behandlet af DBF s holdturneringsudvalg (HU) den 8. april Brøndby den 19. april 2010 Kendelse Protest i matchen mellem Nordsjælland og Odense indgivet af Odense Badminton Klub. Ved skrivelse af 21. september 2009 har Odense Badminton Klub indgivet protest mod

Læs mere

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger.

Godkendelse, underskrift og opfølgning på referat af møde nr. 2 d. 1. november 2013. Godkendt uden bemærkninger. Brøndby den 11. marts 2013 Journal nr.1243-13 -FS Referat af møde nr. 3 2012-2013 i Udvalget for Professionel Håndbold Onsdag d. 20. februar 2013, kl. 9-13 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på salær med mere i forbindelse

Læs mere

Regler om tvistløsningspaneler ved Voldgiftsinstituttet. Vedtaget af Voldgiftsinstituttets bestyrelse og træder i kraft 26.

Regler om tvistløsningspaneler ved Voldgiftsinstituttet. Vedtaget af Voldgiftsinstituttets bestyrelse og træder i kraft 26. Regler om tvistløsningspaneler ved Voldgiftsinstituttet Vedtaget af Voldgiftsinstituttets bestyrelse og træder i kraft 26. maj 2014 1 Disse regler (herefter: Reglerne) gælder, når dette er aftalt mellem

Læs mere

Regler for Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret for Svinebranchen VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH PRODUKTSTANDARD

Regler for Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret for Svinebranchen VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH PRODUKTSTANDARD Regler for Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret for Svinebranchen VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH PRODUKTSTANDARD og VOLDGIFTSRETTEN FOR DANISH TRANSPORTSTANDARD 1.0 Kompetence 1.1 Landbrug & Fødevarers Voldgiftsret

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 28. august 2015 i sag nr. 12/2015 Badminton Københavns indbringelse af Badminton Danmarks Disciplinærudvalgs kendelse af 4. maj 2015 Sagen er behandlet

Læs mere

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet

Punkt 1 Underskrift af referat fra møde 2 d. 17. december 2018 Referatet blev underskrevet Brøndby den 18. marts 2019 Referat af møde nr. 3 2018-2019 i Udvalget for Professionel Håndbold, onsdag d. 6. marts 2019, kl. 9-11 på hotel Trinity, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia Deltagere: Per Bertelsen

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund,

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 25. oktober faglig voldgiftssag (FV ): 3F Fagligt Fælles Forbund, PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 25. oktober 2016 i faglig voldgiftssag (FV2016-0012): 3F Fagligt Fælles Forbund, Privat Service, Hotel og Restauration og Serviceforbundet (advokat Mads Bendix Skelbæk-Knudsen)

Læs mere

Udvalget besluttede, at denne markering for officials indføres i Liga og 1. division.

Udvalget besluttede, at denne markering for officials indføres i Liga og 1. division. Brøndby d. 19. maj 2015 Journal nr.1304-15-fs Referat af møde i Udvalget for Professionel Håndbold møde nr. 5 2014-2015 Tirsdag d. 12. maj 2015, kl. 09.00-12.30 hos Divisionsforeningen Håndbold, Vesterballevej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1314 Klager: Dansk Ilder Forening v/gitte Blushøj Nørrevænget 4 Korning 8700 Horsens Indklagede: Sussie Stjerne Dietrich Østbirk Alle 27 2770 Kastrup Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende:

DHF har indbragt sagen for Disciplinærinstansen ved skrivelse af 5. september 2017 og har heri anført bl.a. følgende: Odense Håndbold og Aarhus United Brøndby den 14. september 2017 Afgørelse i sagen Dansk Håndbold Forbund mod Odense Håndbold kamp nr. 535852 Santander Cup Aarhus United mod Odense Håndbold spillet 30.

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 18. juni 2014 i sag nr. 8/2014 [A] mod [Sejlklubben] Sagen er behandlet af Lis Hævdholm, Ole Borch, Birte Rasmussen, Ulla Ingerslev og Claus Juel

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 3. februar 2016 i Sag nr. 26/2015: Hobro IK mod AGF Sagen er behandlet af Morten Larsen, Eigil Lego Andersen og Annelise Vidø. APPELLEN OG SAGENS

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 23. august 2011 Sag 224/2010 (1. afdeling) A (advokat Christian Riewe) mod Rederiforeningen af 2010 (tidligere Rederiforeningen for mindre Skibe) som mandatar for Esvagt

Læs mere

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S.

PROTOKOLLAT FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat. for. (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod. Grafisk Arbejdsgiverforening. for. Sangill Grafisk I/S. PROTOKOLLAT i FAGLIG VOLDGIFTSSAG: HK/Privat for A (advokat Karen-Margrethe Schebye) mod Grafisk Arbejdsgiverforening for Sangill Grafisk I/S. (advokat Peter Balle) 1. Sagens baggrund. --------- Mellem

Læs mere

Kendelse af 2. november 2015

Kendelse af 2. november 2015 Kendelse af 2. november 2015 i faglig voldgift nr. FV 2015.0097 Kristelig Fagforening (advokat Henning Friis Overgaard) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (advokat Bjørn Carlsen) 2 Tvisten Sagen angår

Læs mere

Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder

Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder Standardvilkår for samarbejde mellem medicovirksomheder og designvirksomheder Nærværende standardvilkår er tænkt som et neutralt udgangspunkt for samarbejdet mellem medico- og designvirksomheder omkring

Læs mere

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet

Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet Aftale om køb eller reservation af infrastrukturkapacitet mellem Banedanmark Amerika Plads 15 2100 København Ø CVR nummer: 18 63 22 76 (herefter kaldet Banedanmark) og YY CVR nummer: (herefter kaldet ansøgeren)

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. maj 2014. faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. maj 2014 i faglig voldgiftssag (FV2013-0148): Fagligt fælles forbund, Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod Dansk Erhverv Arbejdsgiver for Dansk Supermarked

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fulde navn CPR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "spilleragenten") og Fulde navn CPR-nr. Adresse Postnr./By/Land (i det

Læs mere

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV Dansk Metal. mod. Djurs Smede Service ved Klaus Jensen

Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV Dansk Metal. mod. Djurs Smede Service ved Klaus Jensen Protokollat med tilkendegivelse i Faglig Voldgift FV 2008.088 Dansk Metal (juridisk konsulent Pernille Leidersdorff-Ernst) mod Djurs Smede Service ved Klaus Jensen (advokat Jens Paulsen) G:\Faglig Voldgift

Læs mere

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst:

I anledning af klagen har Finanstilsynet i en udtalelse af 9. september 2011 om sagens faktiske omstændigheder oplyst: ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Fax 33 30 76 00 www.erhvervsankenaevnet.dk * Ekspeditionstid 9-16 Kendelse af 13. januar 2012 (J.nr. 2011-0025108).

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET 1 Disse regler for mediation gælder, når parterne har aftalt, at mediationen skal foregå efter Regler for mediation ved Voldgiftsinstituttet. Mediation efter

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Fortrolighedsaftale Juni 2015

Fortrolighedsaftale Juni 2015 Fortrolighedsaftale Juni 2015 mellem og 1. Fortrolige oplysninger... 3 2. Anvendelse af Fortrolige Oplysninger... 4 3. Krænkelse af aftalen, konventionalbod & erstatning... 4 4. Undtagelser... 5 5. Ikrafttræden

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 11. december 2015 Sag 197/2014 Advokat Anne Almose Røpke kærer Vestre Landsrets afgørelse om acontosalær i sagen: Jens Nielsen mod Finansiel Stabilitet A/S. I tidligere

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN 27-01-2009 OK-Nyt Løn nr. 002-09 Sag.nr.: 07/2174 Voldgiftssagen vedrørende

Læs mere

TILKENDEGIVELSE. Faglig voldgiftssag FV Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Ulrik Mayland) mod

TILKENDEGIVELSE. Faglig voldgiftssag FV Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Ulrik Mayland) mod TILKENDEGIVELSE i Faglig voldgiftssag FV 2018.0112 Landsorganisationen i Danmark for Fagligt Fælles Forbund (Ulrik Mayland) mod Dansk Byggeri for Jydsk Tagteknik (Thorsten Wilstrup) 1.Tvisten Sagen angår

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S v/ advokat Ole Steen Christensen Østergade 10 8450 Hammel Nævnet har modtaget klagen den 1. september 2011.

Læs mere

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift

Nyhedsbrev. Retssager og voldgift Nyhedsbrev Retssager og voldgift 03.07.2014 REFORM AF DEN CIVILE RETSPLEJE 3.7.2014 Den 11. juni 2014 vedtog Folketinget en reform af den civile retspleje, herunder reglerne om sagens forberedelse, beviser,

Læs mere

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF)

KENDELSE. Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg. i sag nr. 7/2012: Borris GUF. mod. Dansk Håndbold Forbund (DHF) 1 KENDELSE afsagt den 6. juni 2012 af Danmarks Idræts Forbunds Appeludvalg i sag nr. 7/2012: Borris GUF mod Dansk Håndbold Forbund (DHF) Lis Hævdholm, Birte Rasmussen, C.C.Hansen, Eigil Lego Andersen og

Læs mere

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER

Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER Vilkår for deltagelse i DataHub'en MÆGLER mellem 18. september 2012 LRO/HSF Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia Som systemansvarlig operatør i Danmark med pligt til etablering og drift af en

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE

DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE DIF-IDRÆTTENS HØJESTE APPELINSTANS KENDELSE afsagt den 19. december 2014 i sag nr. 15/2014 [A]s indbringelse af Dansk Tennis Forbunds Appeludvalgs kendelse af 28. oktober 2014 Sagen er behandlet på skriftligt

Læs mere

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet

: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet 2006-11-01: Konkurrencestyrelsens afvisning af at genforhandle Elsams fusionsvilkår kan ikke indbringes for Konkurrnceankenævnet K E N D E L S E afsagt af Konkurrenceankenævnet den 1. november 2006 i sag

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed er udarbejdet med henblik på anvendelse af parter i aftale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0287 Klager: Gifted Children C/O Stine Darmer Marievej 7 2970 Hørsholm Danmark Indklagede: Klaus Bech Jensen Tyttebærkæret 15 2670 Greve Danmark Parternes påstande:

Læs mere

Kendelse fra DHF s Appeludvalg af 24. april 2012

Kendelse fra DHF s Appeludvalg af 24. april 2012 Brøndby 24 april 2012 Journal nr 1368-12-bkj Kendelse fra DHF s Appeludvalg af 24. april 2012 Rødovre Håndboldklub v/formand Michael Eriksen påklager turneringsbeslutning truffet af DHF vedrørende ændring

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til

vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til vejledning til hemmeligholdelsesaftale vejledning vejledning til hemmeligholdelsesaftale Indhold INDLEDNING... 2 AFTALENS PARTER... 2 1. FORMÅL... 2 2. PLIGT TIL HEMMELIGHOLDELSE... 3 3. PLIGTENS SUBJEKT...

Læs mere

Aftale mellem Radio- og tv-nævnet og Boxer TV A/S

Aftale mellem Radio- og tv-nævnet og Boxer TV A/S RADIO- OG TV-NÆVNET Aftale mellem Radio- og tv-nævnet og Boxer TV A/S Bodssystem for tilsidesættelse af vilkår for tilladelse til at distribuere lyd- og billedprogrammer ved hjælp af jordbaserede digitale

Læs mere

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2.

beslutning: De erklæringer, der ligger til grund for A s klage, er erklæringer med sikkerhed, som er omfattet af revisorlovens 1, stk. 2. Den 29. september 2017 blev der i sag nr. 099/2016 A mod registeret revisor B truffet sålydende beslutning: Ved skrivelse af 13. april 2016 har cand. jur. C på vegne A i medfør af revisorlovens 43, stk.

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 5 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 7. november 2013 I sag

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 6 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 27. marts 2014 I sag

Læs mere

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C

KENDELSE. afsagt den 25. august DBUs Kontraktfodboldudvalg. i sagen. Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C KENDELSE afsagt den 25. august 2009 af DBUs Kontraktfodboldudvalg i sagen Mikkel Beck repræsentationsaftale med spiller A og klub C 1. SAGENS FAKTISKE OMSTÆNDIGHEDER Mikkel Beck var spilleragent for spiller

Læs mere

Reglement for spillerkontrakter

Reglement for spillerkontrakter Reglement for spillerkontrakter Afsnit 1 Indledende bestemmelser 1 stk. 1 DBBF s Bestyrelse fastlægger reglerne for godkendelse og administration af spillerkontrakter i form af nærværende Reglement for

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Kamp nr Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena TTH Holstebro og Skanderborg Håndbold Brøndby den 11. november 2016 Journal nr. 1842-16-FS Kamp nr. 377266 Protestsag 888Ligaen TTH Holstebro - Skanderborg Håndbold spillet 30. oktober 2016 i Gråkjær Arena

Læs mere

Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mægling ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed er udarbejdet med henblik på anvendelse af parter i aftale om

Læs mere

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Bolig-Ringen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Gravene 2 8800 Viborg

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Bolig-Ringen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Gravene 2 8800 Viborg 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Bolig-Ringen af 2005 ApS v/advokat Vibeke Asmin Hansen Gravene 2 8800 Viborg Sagen angår spørgsmålet, om der på handelstidspunktet gjaldt en skriftlig

Læs mere

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

OPMANDSKENDELSE. Faglig Voldgift (FV ) Finansforbundet. (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod. Finanssektorens Arbejdsgiverforening. OPMANDSKENDELSE i Faglig Voldgift (FV 2015.0066) Finansforbundet (advokat Mette Hjøllund Schousboe) mod Finanssektorens Arbejdsgiverforening for Skandinavisk Data Center A/S (advokat Merete Preisler) Afsagt

Læs mere