Ad punkt Afdeling A (og B)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ad punkt Afdeling A (og B)"

Transkript

1 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. oktober 2003 sendte jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 17. april 2002 af Statsfængslet ved Nr. Snede. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg modtog herefter en udtalelse af 9. januar 2004 med bilag fra direktoratet, herunder udtalelser af 17. december 2003 fra fængslet. Jeg skal herefter meddele følgende: Ad punkt Afdeling A (og B) Under henvisning til oplysninger i sagen vedrørende min inspektion af Fængselsafdelingen Kærshovedgård gik jeg ud fra at dette fængsels beslutning om at overgå til kun at anvende fornavne skyldes at fængslet er enig med mig i at anvendelse af navneskilte med indsattes fulde navn er betænkelig, og at også direktoratet er enig heri. Jeg bad Statsfængslet ved Nr. Snede om at oplyse om dette fængsel også havde truffet beslutning om ikke at anvende navneskilte med indsattes fulde navn. Statsfængslet har oplyst at der allerede kort tid efter inspektionen blev truffet bestemmelse om ikke at anvende navneskilte med de indsattes fulde navn. Jeg bad om underretning om resultatet af overvejelserne under det kommende bygningssyn om at placere rensevæsken sådan at (mindre) børn ikke kan få fat i den.

2 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 2 Statsfængslet har oplyst at placeringen af rensevæsken har været drøftet med lederen af bygningsvæsenet. Det er besluttet at undersøge samtlige placeringer af rensevæske i toilet- og baderum med henblik på eventuelt at ændre placeringen således at (mindre) børn ikke kan komme i besiddelse af rensevæsken. Herefter vil bygningsvæsenet, så snart det arbejdsmæssigt er muligt, træffe foranstaltninger til at gennemføre beslutningen i praksis. Uanset anvendelsen af formuleringen eventuelt har jeg forstået det oplyste sådan at der vil ske en placering sådan at (mindre) børn ikke kan komme i besiddelse af rensevæsken. Jeg går således ud fra at det oplyste skal forstås sådan at der kun vil ske ændring hvis rensevæsken ikke allerede er placeret sådan at (mindre) børn ikke kan komme i besiddelse af den. Jeg foretager mig herefter ikke mere vedrørende dette forhold. Ad punkt Afdeling C Jeg bad fængslet om at oplyse når arbejdet med istandsættelse af toiletterne på afdeling C var afsluttet. Statsfængslet har oplyst at arbejdet med istandsættelse af toiletterne på afdeling C er afsluttet. Jeg bad fængslet om at underrette mig om resultatet af fængslets overvejelser med hensyn til hvordan fængslet ville forholde sig i anledning af direktoratets henstilling i skrivelse af 26. marts 2003 om at institutionerne udskifter håndklæder med håndklæderuller og håndsæbe med sæbedispensere eller lignende. Direktoratet havde anmodet fængslet om underretning hvis fængslet på grund af hærværksfare ikke fandt at kunne efterkomme direktoratets henstilling.

3 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 3 Statsfængslets har oplyst at fængslets tidligere erfaringer med hensyn til hærværk mod sæbedispensere var afgørende for fængslets oprindelige beslutning om at fjerne disse. Statsfængslet har imidlertid på ny overvejet spørgsmålet og har forhørt sig om erfaringerne i andre fængsler. Fængslet har konstateret at erfaringerne ikke er entydige og har derfor besluttet at følge direktoratets henstilling om at lade opsætning af sæbedispensere indgå i planlægningen af den fremtidige ressourceanvendelse. Den 7. januar 2004 har fængslet telefonisk over for direktoratet oplyst at fængslets beslutning tillige omfatter opsætning af håndklæderuller eller engangshåndklæder. Ad punkt Udenomsarealer I forbindelse med etableringen af de nye lukkede pladser forudsatte fængslet at der blev reserveret de fornødne udenomsarealer til boldspil mv. Direktoratet har henholdt sig hertil og har tilføjet at kriminalforsorgens rådgivende arkitekt på et møde mellem direktoratet og fængslet i starten af maj 2003 orienterede om skitseprojektet. Direktoratet ville inden for de økonomiske rammer forsøge at sikre nødvendige udendørsfaciliteter. Jeg bad direktoratet om at orientere mig når der var truffet beslutning om hvilke udendørsfaciliteter fængslet skulle have i forbindelse med etableringen af de nye lukkede pladser. Jeg bad desuden fængslet om at underrette mig om resultatet af de overvejelser som fængslet i forbindelse med etableringen af de nye lukkede pladser ville foretage vedrørende indretningen af gården. Statsfængslet har oplyst at fængslets ønske om overdækning/halvtag på gårdtursarealet på nuværende tidspunkt er afvist på grund af manglende økonomiske muligheder.

4 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 4 Direktoratet har oplyst at isolationsafdelingen fremover vil befinde sig indenfor fængslets lukkede område, og at gårdtursarealet ved isolationsafdelingen indgår i byggeplanerne herfor. Det er i den forbindelse besluttet at etablere et halvtag på gårdtursarealet såfremt dette vil være sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Direktoratet overvejer i øjeblikket hvorvidt overdækning kan etableres uden at undvigelsesmulighederne derved øges. Direktoratet har supplerende vedrørende udendørsfaciliteter oplyst at projektet med det lukkede område i statsfængslet omfatter etablering af en boldbane. Der ikke derimod ikke i projektet med etablering af en lukket afdeling i statsfængslet afsat midler til etablering af en ny sportshal. Gennemførelse af dette projekt afhænger derfor af om der i forbindelse med prioriteringen af kriminalforsorgens midler til anlægsarbejder bliver mulighed for at gennemføre projektet. Jeg har noteret mig at der i forbindelse med etableringen af de nye lukkede pladser vil blive etableret en boldbane. Jeg beder fortsat om underretning om hvad der videre sker vedrørende indretningen af gårdtursarealet ved isolationsafdelingen der nu indgår i byggeplanerne, herunder underretning om resultatet af overvejelserne om at etablere et halvtag på arealet. Ad punkt Isolationsrum mv. Jeg bad direktoratet om at sende mig en kopi af et brev af 5. august 1994 som direktoratet i forbindelse med direktoratets inspektion havde sendt til talsmændene med kopi til fængslet. I brevet besvarede direktoratet en række spørgsmål om bygningernes vedligeholdelse, og en klage fra talsmændene over vedligeholdelse af isolationsrummet blev også besvaret. Direktoratet her vedlagt kopi af brevet af 5. august Heraf fremgår bl.a. at isolationsrummet på det pågældende tidspunkt havde været udsat for hærværk og endnu ikke var sat i stand. Jeg har noteret mig indholdet af dette brev.

5 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 5 Jeg bad desuden fængslet om at underrette mig om resultatet af drøftelserne under det kommende bygningssyn med hensyn til at udarbejde en vedligeholdelsesplan for isolationsrummene. Statsfængslet har oplyst at rummene netop er blevet malet, ligesom væggene på isolationsafdelingen er malet med mere friske og moderne farver. Der vil i fængslets vedligeholdelsesplan for 2004 blive taget højde for at disse rum løbende skal synes og genmales på grund af slid. Det første rum er nu indrettet til samtalerum, det vil sige at det fastboltede inventar er fjernet, og der er i stedet opsat almindeligt bord og stole samt hængt billeder på væggene i rummet. Direktoratet har henholdt sig til det af statsfængslet oplyste. Ad punkt Fritidsfaciliteter Jeg bad fængslet om at orientere mig når det blev muligt at renovere kondirummet. Jeg tilkendegav desuden at jeg afventede underretning når der var sat skriftligt instruktionsmateriale op i kondirummet omfattende brugen af udstyret og opvarmnings- og udstrækningsøvelser Statsfængslet har oplyst at fængslets kondirum blev malet i sommeren Samtlige redskaber og håndvægte er kontrolleret for om de opfylder krav til beskaffenhed. Håndvægte med en vægt på over 15 kg er fjernet fra rummet. Ombetrækning af hynder vil blive foretaget snarest. Ved samtlige maskiner er der ophængt vejledning i brugen af udstyret. Jeg tager det oplyste til efterretning.

6 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 6 Ad punkt 3.2. Fritid Jeg noterede mig det af fængslet oplyste om igangværende drøftelser om ændret tjenestetilrettelæggelse for fængselsfunktionærerne i hvilken forbindelse også spørgsmålet om faste rammer for fritidsaktiviteter (herunder løbeaktiviteter) var blevet drøftet. Jeg bad fængslet orientere mig hvis drøftelserne om ændret tjenestetilrettelæggelse i øvrigt måtte resultere i ændringer vedrørende fritidsområdet. Jeg henviste til mit citat i den endelige rapport s. 47 fra fængslets udtalelse af 17. juni 2002 hvori det blev oplyst at der var truffet beslutning om ændring af ledelsesstrukturen bl.a. med henblik på en tættere opfølgning af serviceringen af de indsatte, herunder på fritidsområdet, og at det ville være ønskeligt med flere såkaldt styrede aktiviteter. Fængslet har oplyst at drøftelserne om ændret tjenestetilrettelæggelse ikke har resulteret i væsentlige ændringer på fritidsområdet og har henvist til at der har været gennemført besparelsestiltag på fritidsområdet, herunder navnlig hvad angår udflugter ud af fængslet. Det er videre oplyst at der er i september 2003 er lavet en brugerundersøgelse blandt de indsatte om tilfredsheden mv. på fritidsområdet. På baggrund af denne brugerundersøgelse vil der i 2004 blive udarbejdet en handleplan der vil blive forelagt for direktoratet. Direktoratet kan henholde sig hertil med oplysning om at direktoratet vil orientere mig om resultatet af direktoratets overvejelser når handleplanen er modtaget, og direktoratet har haft lejlighed til at gennemgå denne. Jeg har noteret mig det oplyste og afventer denne orientering. Ad punkt 3.3. Undervisning Jeg noterede mig det oplyste om mulighederne for niveaudelt undervisning som følge af frigørelse af et lokale til undervisningsbrug. Idet jeg gik ud fra at fængslet ville foretage en sådan opdeling, bad jeg fængslet om at oplyse om erfaringerne hermed så snart dette var muligt.

7 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 7 Statsfængslet har oplyst at der ved siden af de egentlige undervisningslokaler er etableret tilhørende grupperum, ligesom der er opbygget et velfungerende edb-netværk. Dette gælder for såvel det åbne afsnit som for det halvåbne. På den baggrund kan der nu på en meget tilfredsstillende måde gennemføres niveaudelt undervisning herunder i dansk hvor man har elever på FVU på fire forskellige trin samtidig. Herved minimeres det ved inspektionen omtalte problem med eksponering af svage elever. Med den bemærkning at jeg forstår det oplyste sådan at niveaudelt undervisning har fundet (og finder) sted, og at erfaringerne hermed er gode, har jeg noteret mig det oplyste. Jeg bad om underretning om resultatet af de fornyede overvejelser om at etablere AMUkurser i fængslet. Kurserne ville finde sted i forbindelse med ibrugtagningen af de lukkede pladser. Statsfængslet har oplyst at overvejelserne vedrørende AMU-kurser ikke er tilendebragt. I forbindelse med ibrugtagningen af det lukkede afsnit er der nedsat en arbejdsgruppe der skal overveje hvordan fængslet inden for de givne bygningsmæssige rammer kan sammensætte en beskæftigelsesplan der bl.a. indeholder undervisning, beskæftigelse og behandling. På nuværende tidspunkt er der lagt op til at et væsentligt element i den fremtidige aktivering af de indsatte kommer til at bestå af behandlingsorienterede programmer der retter sig mod henholdsvis voldsdømte og stofmisbrugere. Planlægning af disse programmer sker i samarbejde med direktoratet. Direktoratet har henholdt sig hertil og har supplerende oplyst at den beskæftigelsesplan der nu er udarbejdet, ikke indeholder forslag om indførelse af AMU-kurser i det nye lukkede afsnit i Statsfængslet ved Nr. Snede. Såfremt det senere skulle vise sig muligt, kan AMU-kurser eventuelt komme på tale i begrænset omfang. Målgruppen for deltagelse i AMU-kursus vil formentlig være lille i det nye lukkede afsnit, idet beskæftigelsesplanen indeholder en behandlingsafdeling for svage misbrugere hvor der skal arbejdes med motivation til behandling og med at få disse

8 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 8 svage indsatte til at leve en tålelig tilværelse. Endvidere er der planlagt en afdeling hvor der skal tilbydes behandling efter et canadisk voldsprogram der hedder Violence Prevention Program. Endelig er der planlagt to fællesskabsafdelinger hvor det er tanken at de indsatte skal beskæftiges i en beskæftigelsesbygning i umiddelbar nærhed af belægningsbygningerne. Det overvejes i øjeblikket om man skal anvende en eksisterende bygning, eller om der skal opføres en helt ny bygning til formålet. Det må forventes at eventuelle deltagere i AMU-kurser skal findes blandt de indsatte på fællesskabsafdelingerne. Jeg har noteret mig det oplyste og foretager mig ikke mere vedrørende dette forhold. Ad punkt 6.4. Modtagelse og rundvisning Jeg bad om underretning om resultatet af den evaluering af modtagelsesproceduren som efter fængslets tidligere oplysninger ville finde sted inden udgangen af år Statsfængslet har oplyst at der en gang om ugen tilbydes de nye indsatte en generel orientering om afsoningsforholdene. Ved ankomsten får alle nye indsatte udleveret en folder med oplysninger om generelle forhold. Der har udviklet sig den praksis at mange kontaktpersoner gennemgår denne folder med den indsatte temmelig indgående idet personale og indsatte derved får en bredere samtale. Herved opnår den indsatte et godt kendskab til fængslet, og personalet får et godt kendskab til den enkelte indsatte. Erfaringerne med den ny modtagelsesprocedure er at en del indsatte ikke møder op til den fælles orientering, idet de giver udtryk for at de føler sig velorienterede på grund af den samtale som de har haft med kontaktpersonen.

9 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 9 Ad punkt 6.5. Besøg Hvis det skulle vise sig at der skete ændringer i besøgstiden (med hensyn til det af talsmændene rejste spørgsmål om at rykke besøgstiden lørdag og søndag), bad jeg fængslet om at underrette mig herom. Jeg anførte i den forbindelse at fængslet havde henvist til igangværende drøftelser med personalets organisation om ændringer i tjenestetilrettelæggelsen, idet en sådan rykning vil kræve en ændring af besøgspostens arbejdstid. Statsfængslet har oplyst at der ikke er sket ændringer i besøgstiden. Direktoratet har henholdt sig hertil. Ad punkt 6.6. Bibliotek Jeg gik ud fra at fængslet havde fulgt direktoratets henstilling om at anskaffe bogkataloger, eventuelt ved udprint fra bibliotekets hjemmeside. Jeg bad endvidere om underretning om resultatet af de fornyede overvejelser om biblioteksordningen som fængslet vil foretage i forbindelse med ibrugtagningen af de lukkede pladser. Statsfængslet har oplyst at fængslet endnu ikke har fulgt direktoratets henstilling, idet man afventer resultatet af overvejelserne om hvorledes biblioteksbetjeningen fremover i forbindelse med ibrugtagning af det nye lukkede afsnit mest hensigtsmæssigt kan tilrettelægges. Direktoratet har henholdt sig hertil med oplysning om at direktoratet vil orientere mig når direktoratet har modtaget resultatet af disse overvejelser fra statsfængslet. Jeg har noteret mig det oplyste og afventer direktoratets orientering.

10 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 10 Ad punkt Tv Jeg bad fængslet om at oplyse mig om resultatet af fængslets overvejelser om at indføre den model som anvendes i Statsfængslet på Kragskovhede. Statsfængslet har oplyst at der er indhentet oplysninger om diverse tv-ordninger fra andre fængsler. Disse oplysninger er videregivet til og løbende drøftet med fængslets talsmandsgruppe. Der har været afholdt afstemning blandt de indsatte om hvilke tv-kanaler man ønsker. Statsfængslet har herefter taget kontakt til to tv-kanaludbydere for at indhente pristilbud på professionelt udstyr mv. Fængslet er ved slutningen af denne proces og forventer at have signal på anlægget enten ultimo december eller primo januar Talsmændene er løbende blevet holdt orienteret og inddraget i drøftelserne. Statsfængslet har supplerende den 8. januar 2004 telefonisk over for direktoratet oplyst at tvanlægget nu er sat i drift. Med den bemærkning at jeg forstår det oplyste sådan at der er indført en ordning som de indsatte er tilfredse med, har noteret mig det oplyste. Ad punkt 7.2. Besøg Jeg bad om underretning om resultatet af overvejelserne om indretning af legeplads i forbindelse med indretning af det lukkede afsnit. Statsfængslet har oplyst at besøg i det nye lukkede afsnit i modsætning til gældende praksis i det åbne (og halvåbne) afsnit ikke vil skulle ske på egen stue. Besøg vil skulle foregå i en særskilt bygning hvori der indrettes fem besøgsrum. På grund af byggeprojektets økonomiske rammer er der ikke i projekteringen taget højde for indretning af hverken indendørs eller udendørs facilite-

11 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 11 ter for de besøgendes børn. Der vil dog blive indkøbt legetøj til udlevering i forbindelse med besøg. Ad punkt 8.5. Fritid Jeg noterede mig at direktoratet ville følge op på fængslets arbejde med at finde en tilfredsstillende løsning vedrørende motions- og fritidsforhold for indsatte på strafafdelingen. Jeg bad om at blive underrettet om den løsning der blev fundet. Statsfængslet har oplyst at fængslet som nævnt i opfølgningsrapporten er enig i at der i forbindelse med konverteringen af pladser til lukkede pladser findes en tilfredsstillende løsning vedrørende motions- og fritidsforhold på strafafdelingen. Dette er dog under forudsætning af at strafafdelingen bevarer sin nuværende status. Statsfængslet har dog indstillet til direktoratet at strafafdelingens status ændres således at den fremover alene skal tjene som isolations- og disciplinærafdeling for statsfængslets egen lukkede og åbne afsnit og for de åbne pladser på Fængselsafdelingen Kærshovedgård. Herved undgår man at der bliver tale om længerevarende ophold for hovedparten af de indsatte der er placeret på afdelingen, idet afdelingen herefter ikke som i dag skal huse indsatte fra de øvrige åbne fængsler der er bestemt til fortsat afsoning i lukket fængsel, og som på grund af pladsforholdene i det lukkede fængsel har ophold i Statsfængslet ved Nr. Snedes isolationsafdeling i længere tid. Direktoratet har dog endnu ikke taget stilling til statsfængslets indstilling, men fængslet forventer at problemstillingen afklares inden åbningen af de lukkede pladser i april/maj Indtil der foreligger en afklaring af dette spørgsmål, er der ikke fra fængslets side lagt op til ændringer i forhold til de faciliteter der er til rådighed. Direktoratet har henholdt sig hertil og har supplerende oplyst at overvejelserne vedrørende den fremtidige anvendelse af strafafdelingen endnu ikke er tilendebragt. Direktoratet forventer at kunne vende tilbage til sagen senest den 1. maj 2004.

12 FOLKETINGETS OMBUDSMAND 12 Jeg har noteret mig det oplyste og afventer direktoratets tilbagemelding. Ad punkt 9.5. Besøg Jeg noterede mig det oplyste om indarbejdelse af vejledningspligten i de interne regler for personalet for så vidt angår spørgsmålet om de indsattes og de besøgendes opsynspligt over for besøgende børn, og at de besøgende herudover orienteres skriftligt via ansøgningsblanketterne om besøgstilladelse. Jeg bad fængslet om at oplyse om det har været overvejet at oplyse om opsynspligten i de interne regler der retter sig til de indsatte, og hvis det ikke er tilfældet, bad jeg på ny fængslet om at overveje det. Jeg bad om underretning om resultatet af disse overvejelser. Statsfængslet har oplyst at opsynspligten for de indsatte er indarbejdet i de gældende interne regler for de indsatte. Statsfængslet har vedlagt kopi af disse regler. I de interne regler har fængslet under pkt. 8 henledt opmærksomheden på at de besøgende har ansvaret for opsynet med mindreårige børn. Jeg noterede mig som nævnt bl.a. at de besøgende blev skriftligt orienteret om deres opsynspligt (via den blanket der benyttes ved ansøgning om besøgstilladelse). Min anmodning til fængslet om at overveje at oplyse om opsynspligten i de interne regler der retter sig mod de indsatte, sigtede til skriftlig orientering af de indsatte om deres pligt til ligesom den der ledsager barnet at holde opsyn med barnet, jf. pkt. 19 i besøgsvejledningen hvoraf det fremgår at såvel den indsatte som den besøgende har opsynspligt. Jeg anmoder på denne baggrund fængslet om at overveje at præcisere det anførte under pkt. 8, så det fremgår at også den indsatte har opsynspligt over for besøgende børn. Jeg beder om underretning om resultatet af disse overvejelser.

13 FOLKETINGETS OMBUDSMAND Opfølgning Jeg afventer underretning vedrørende pkt , 3.2., 6.6., 8.5. og Underretning Denne rapport sendes til Statsfængslet ved Nr. Snede, Direktoratet for Kriminalforsorgen, Folketingets Retsudvalg og de indsatte i statsfængslet. Lennart Frandsen Inspektionschef

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal.

Direktoratet har oplyst at fængselsafdelingen i 2003 selv har bekostet og opført en lagerhal. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. oktober 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 18. april 2002 af Fængselsafdelingen Kærshovedgård. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 23. juni 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. juni 2002 af Arresthuset i Maribo. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne

Læs mere

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand.

Arresthuset har oplyst at malerarbejdet i celle 17 (den ene af dobbeltcellerne) er udført i august 2002, og at cellen nu fremtræder i pæn stand. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige

Jeg har endvidere modtaget et brev af 27. februar 2003 fra direktoratet vedrørende bygningsmæssige FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten bad jeg arresthuset og direktoratet om oplysninger

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. juli 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 3 vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten meddelte jeg at jeg

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. maj 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min opfølgningsinspektion den 24. september 2002 af Arresthuset i Vordingborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 4. januar 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. og 3. december 2003 af Statsfængslet ved Horserød. I rapporten bad jeg om underretning mv.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. september 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 26. september 2000 af Arresthuset i Nykøbing Mors. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012

Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012 Inspektion af Statsfængslet ved Horserød den 6. marts 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00636-16/PH 2/11 Indholdsfortegnelse Ad 4.5. Kvindeafdelingen... 3 Ad 4.6. Projekt Menneske (afdeling 18)... 4 Ad 4.7. Besøgsafdelingen...

Læs mere

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv.

Den 24. juni 2002 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg bad om nogle oplysninger mv. 1 Den 14. december 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv.

Læs mere

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter

Ad punkt 2.3.3. Køkkenfaciliteter FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 29. marts 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2002 af Arresthuset i Helsingør. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 28. marts og 21. juli 2003 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. oktober 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. september 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 26. februar 2003 af Arresthuset i Aalborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. januar 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 25. og 26. april 2001 af Statsfængslet i Nyborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede endeligt

Læs mere

Jeg anmodede i den endelige rapport om nærmere oplysning om planerne for kondirummet (ombygning af vindue og etablering af ventilation).

Jeg anmodede i den endelige rapport om nærmere oplysning om planerne for kondirummet (ombygning af vindue og etablering af ventilation). Den 8. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 10. august 2001 af Arresthuset i Tórshavn. I rapporten bad jeg om Direktoratet for Kriminalforsorgens bemærkninger vedrørende et

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 31. marts og 21. maj 2003 med bilag fra arrestinspektøren og Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. marts 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 11. december 2001 af Arresthuset i Kolding. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Jeg bad arresthuset om at oplyse om de indsatte kan få opsat gardiner hvis de ønsker det/har et særligt behov for det.

Jeg bad arresthuset om at oplyse om de indsatte kan få opsat gardiner hvis de ønsker det/har et særligt behov for det. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. august 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 11. juni 2002 af Arresthuset i Maribo. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede oplysninger

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne Folketingets Ombudsmand 1 Den 23. januar 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt.

Anstalten har den 16. september 2004 oplyst at opslagstavler til samtlige celler er bestilt. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. august 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende inspektionen af Anstalten for domfældte i Aasiaat den 19. maj 2003. I rapporten anmodede jeg den ledende anstaltsleder,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 6. juni 2001 af Arresthuset i Haderslev. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 6. september 2005 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 19. maj 2005 af Fængselsafdelingen på Holsbjergvej. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv.

Læs mere

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding.

Jeg noterede mig i opfølgningsrapporten det oplyste og anførte at jeg afventede direktoratets tilbagemelding. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 21. maj 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. februar 2001 af Statsfængslet Renbæk. I rapporten bad jeg om underretning mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten.

Direktoratet har vedlagt den vedligeholdelsesplan der er udarbejdet (den 13. juni 2007) for anstalten. 1/9 Den 14. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. august 2006 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg har

Læs mere

I den anledning har jeg modtaget breve af 27. marts, 5. april, 5. maj og 9. maj 2006 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

I den anledning har jeg modtaget breve af 27. marts, 5. april, 5. maj og 9. maj 2006 med bilag fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. marts 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten meddelte jeg at

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 3. september 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 25. og 26. april 2001 af Statsfængslet i Nyborg. I rapporten bad jeg fængslet og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen Den 18. april 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar fra direktoratet vedrørende

Læs mere

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003.

Direktoratet har ikke omtalt dette spørgsmål i sin udtalelse af 4. februar 2003. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. november 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 24. oktober 2001 af Arresthuset i Slagelse. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Af min opfølgningsrapport nr. 2 af 7. august 2002 fremgår bl.a. følgende om renovering af de elektriske installationer i cellerne:

Af min opfølgningsrapport nr. 2 af 7. august 2002 fremgår bl.a. følgende om renovering af de elektriske installationer i cellerne: 1 Den 7. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 7. februar 2001 af Arresthuset i Aabenraa. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede underretning mv. om nærmere angivne

Læs mere

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008).

Arrestforvareren har vedlagt en kopi af den reviderede husorden (der er dateret 10. maj 2008). 1/5 Den 11. januar 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 20. september 2006 af Arresthuset i Viborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede oplysninger om et enkelt forhold og underretning

Læs mere

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt

Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt Retsudvalget REU alm. del - Bilag 446 Offentligt FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 28. november 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 13. oktober 2005 af Arrestafdelingen i Statsfængslet

Læs mere

Ad punkt 2.2. Cellerne

Ad punkt 2.2. Cellerne FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. september 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af Arresthuset i Sønderborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. marts 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 2) om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede underretning

Læs mere

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler.

Jeg har endvidere modtaget kopi af et brev af 4. februar 2004 hvori direktoratet godkender arresthusets fællesskabsregler. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 8. oktober 2003 af Arresthuset i Hjørring. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Ad punkt Afdeling A (og B)

Ad punkt Afdeling A (og B) FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 30. januar 2003 sendte jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 17. april 2002 af Statsfængslet ved Nr. Snede. I rapporten anmodede jeg om udtalelse mv. om nærmere

Læs mere

Ad punkt 2.2 Cellerne

Ad punkt 2.2 Cellerne 1/6 Den 27. december 2007 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. oktober 2007 af Arresthuset i Ringkøbing. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere angivne forhold. Jeg modtog

Læs mere

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 24. maj 2011 Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 OPFØLGNING NR. 4 J.nr. 2005-3035-628/PK3 1/7 Den 8. september 2010 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 3 om inspektionen

Læs mere

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm):

Ad pkt. 2.1. Ordenspolitiets venterum Jeg udtalte følgende om ordenspolitiets venterum (der måler 107 x 260 cm): FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten bad jeg Politimesteren i Esbjerg,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 22. april 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af Arresthuset i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. om nærmere

Læs mere

Inspektion af Københavns Fængsler, Afdeling 2. Vest (kvindeafdelingen), den 24. april 2012

Inspektion af Københavns Fængsler, Afdeling 2. Vest (kvindeafdelingen), den 24. april 2012 Inspektion af Københavns Fængsler, Afdeling 2. Vest (kvindeafdelingen), den 24. april 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/03559-26/PH 2/9 Indholdsfortegnelse Ad 3. Bygningsmæssige forhold... 3 Ad 4.2.1. Forholdet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 8. december 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport nr. 2 om min inspektion den 9. december 2002 af den sikrede institution Stevnsfortet. I rapporten bad jeg Stevnsfortet om

Læs mere

Ad punkt 2.2. Fritid Jeg gik ud fra at der fortsat var mulighed for boldspil på gårdtursarealet, men for en ordens skyld bad jeg om oplysning herom.

Ad punkt 2.2. Fritid Jeg gik ud fra at der fortsat var mulighed for boldspil på gårdtursarealet, men for en ordens skyld bad jeg om oplysning herom. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 24. november 2004 afgav jeg endelig rapport vedrørende min inspektion den 24. august 2004 af Arresthuset i Nykøbing Falster. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 11. juli og 3. oktober 2003 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen.

Jeg modtog herefter udtalelser af 11. juli og 3. oktober 2003 fra Direktoratet for Kriminalforsorgen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. maj 2003 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 3) om min inspektion den 29. oktober 2001 af Arresthuset i Hillerød. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede (fortsat)

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: 1/7 Den 22. maj 2008 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 22. og 23. marts 2007 af Statsfængslet på Kragskovhede. I rapporten bad jeg om oplysninger mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad punkt 2.2. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2001 afgav jeg en opfølgningsrapport (nr. 1) om min inspektion den 21. marts 2000 af detentionen i Roskilde. I rapporten bad jeg Politimesteren i Roskilde og Justitsministeriet

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 9. august 2000 afgav jeg endelig rapport om min inspektion af Statsfængslet på Søbysøgård den 9. februar 2000. I rapporten bad jeg statsfængslet om udtalelser mv. om nærmere

Læs mere

Jeg nævnte at jeg går ud fra at personalet fører kontrol med gangmændenes rengøring

Jeg nævnte at jeg går ud fra at personalet fører kontrol med gangmændenes rengøring FOLKETINGETS OMBUDSMAND Gammeltorv 22, 1457 København K Telefon 33 13 25 12. Telefax 33 13 07 17 Personlig henvendelse 10-15 Københavns Fængsler Vigerslev Allé 1 Postboks 701 2450 København SV Dato: 4.

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Odense den 20. august 2007

Inspektion af Arresthuset i Odense den 20. august 2007 Retsudvalget 2009-10 REU alm. del Bilag 250 Offentligt Den 20. januar 2010 Inspektion af Arresthuset i Odense den 20. august 2007 OPFØLGNING J.nr. 2007-2096-628 1/12 Indholdsfortegnelse Ad punkt 2.2. Celler

Læs mere

Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk Kontor Strandgade København K

Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk Kontor Strandgade København K Direktoratet for Kriminalforsorgen Juridisk Kontor Strandgade 100 1401 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning.

Pensionen har oplyst at skriftlig instruktion i brugen af de enkelte motionsredskaber er udarbejdet og hængt op hvilket jeg tager til efterretning. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 20. august 2004 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 24. marts 2004 af Kontraktpensionen Fyn, og den 18. april 2005 afgav jeg den første opfølgningsrapport.

Læs mere

Der er på Egelys lukkede afdeling et baderum med to brusere. Der er ikke forhæng for bruserne.

Der er på Egelys lukkede afdeling et baderum med to brusere. Der er ikke forhæng for bruserne. 1 Den 15. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af institutionen Egely den 30. november 1999. I rapporten bad jeg institutionen Egely og Fyns Amt om nærmere underretning mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012

Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 Inspektion af Arresthuset i Rønne den 13. september 2012 OPFØLGNING Dok.nr. 12/03479-25/PLS 2/8 Indholdsfortegnelse Ad 2.5. Besøgslokalet... 3 Ad 2.6. Observationscelle... 3 Ad 2.7. Gårdtursareal... 6

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 25. april 2005 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) vedrørende min inspektion den 16. maj 2003 af arresten/detentionen i Kangerlussuaq. I rapporten afgav jeg to henstillinger,

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. november 2005 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. og 10. juni 2004 af Københavns Fængsler, Vestre Fængsel. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Direktoratet har i udtalelsen af 31. oktober 2000 herom anført følgende:

Direktoratet har i udtalelsen af 31. oktober 2000 herom anført følgende: Folketingets Ombudsmand 1 Den 9. marts 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 1. marts 1999 af Pensionen Skejby. I rapporten bad jeg pensionen om udtalelser mv. om nærmere angivne forhold.

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat. Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. august 1999 af Anstalten for domfældte i Aasiaat. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten,

Læs mere

Inspektion af Blegdamsvejens Fængsel den 15. december 2011

Inspektion af Blegdamsvejens Fængsel den 15. december 2011 Inspektion af Blegdamsvejens Fængsel den 15. december 2011 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00461-21/PH 2/10 Indholdsfortegnelse Ad 3.2. Observationscelle... 3 Ad 3.5. Gårdtursareal... 4 Ad 5. Fritid og fællesskab...

Læs mere

Jeg anmodede anstalten om at oplyse nærmere om praksis for anbringelse af beskæftigelsesvægrende på afdeling D.

Jeg anmodede anstalten om at oplyse nærmere om praksis for anbringelse af beskæftigelsesvægrende på afdeling D. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 25 med denne forsøgsordning. Anstalten har oplyst at ordningen anvendes meget sjældent, og at anstalten derfor ikke har ret mange erfaringer med ordningen. Anstalten har videre

Læs mere

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv.

Den 4. juli 2001 afgav jeg opfølgningsrapport (nr. 1) hvori jeg stillede nogle spørgsmål mv. Den 7. juli 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 8. februar 2000 af Arresthuset i Esbjerg. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen om udtalelser mv. om

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. november 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 14. januar 2004 af Arrestafdelingen i Horsens. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset.

I rapporten bad jeg arresthuset om at oplyse mig nærmere om tidshorisonten for etablering af varmt vand i alle celler i arresthuset. Folketingets Ombudsmand 1 Den 15. november 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. marts 2000 af Arresthuset i Roskilde. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1.

Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 1. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Jeg skal meddele følgende:

Jeg skal meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 14. december 2001 afgav jeg endelig rapport om min inspektion den 2. april 2001 af Arresthuset i Ringsted. I rapporten bad jeg arresthuset og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2.

Ad punkt 2. Ad punkt 2.2. Den 3. januar 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 21. november 2000 af detentionen i Kalundborg. I rapporten anmodede jeg om en udtalelse mv. vedrørende nærmere angivne forhold.

Læs mere

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet.

I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen, Politimesteren i Grønland og Justitsministeriet. Folketingets Ombudsmand 1 Den 11. februar 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Arresten/detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra stationslederen,

Læs mere

Inspektion af statsfængslet i Ringe

Inspektion af statsfængslet i Ringe Inspektion af statsfængslet i Ringe Efter en inspektion af statsfængslet i Ringe henstillede jeg til justitsministeriet (direktoratet for kriminalforsorgen) og statsfængslet i Ringe, at der gennemførtes

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010

Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010 Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 499 Offentligt Inspektion af Arresthuset i Frederikssund den 27. august 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00123-1/LBI 2/11 Den 23. juni 2011 afgav Folketingets Ombudsmand

Læs mere

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt:

I Pensionen Brøndbyhus husorden er følgende fastsat om hjemkomsttidspunkt: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 11. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 14. december 2000 af Pensionen Brøndbyhus. I rapporten bad jeg pensionen og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk

Ad punkt 2. Venterummene på politistationen i Holbæk FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. august 2003 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 11. juni 2003 af venterum på Politistationen i Holbæk. I rapporten bad jeg Politimesteren i Holbæk om oplysninger

Læs mere

Undervisning m. v. i arresthuse

Undervisning m. v. i arresthuse Undervisning m. v. i arresthuse Anmodet direktoratet for kriminalforsorgen om en nærmere redegørelse vedrørende udviklingen af undervisningsvirksomheden i arresthusene og om de planer for denne virksomheds

Læs mere

Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008

Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008 Den 4. november 2010 Inspektion af Pension Engelsborg den 15. april 2008 OPFØLGNING J.nr. 2008-0686-629/KV/PH 1/7 Den 4. august 2009 afgav jeg rapport om inspektionen den 15. april 2008 af Pension Engelsborg.

Læs mere

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt.

Direktoratet har henholdt sig hertil og oplyst at jeg vil blive orienteret når renoveringen af muren er tilendebragt. 1/5 Den 23. oktober 2008 afgav jeg en endelig rapport om inspektionen den 6. marts 2008 af Arresthuset i Holstebro. Den 24. februar 2009 afgav jeg en opfølgningsrapport hvori jeg anmodede om oplysninger

Læs mere

Inspektion af Statsfængslet Østjylland den 9. og 10. oktober 2007

Inspektion af Statsfængslet Østjylland den 9. og 10. oktober 2007 19. januar 2011 Inspektion af Statsfængslet Østjylland den 9. og 10. oktober 2007 OPFØLGNING NR. 3 J.nr. 2007-2705-628/PH 1/12 Indholdsfortegnelse Ad 3.8. Besøgslokaler/-lejligheder... 2 Ad 4.2. Undervisning...

Læs mere

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg.

Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 27. januar 2004 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 6. november 2003 af venterummene på politistationen i Esbjerg. I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 31. oktober 2001 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 2. april 2001 af detentionen i Ringsted. I rapporten anmodede jeg om oplysninger mv. vedrørende

Læs mere

Ad punkt Almindelige celler

Ad punkt Almindelige celler FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. april 2004 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 26. februar 2003 af Arresthuset i Aalborg. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar/underretning

Læs mere

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007

Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 Den 9. november 2010 Inspektion af døgninstitution for børn og unge Behandlingshjemmet Egevang den 10. december 2007 OPFØLGNING J.nr. 2007-3627-061/KV/PH 1/9 Den 25. september 2009 afgav jeg en endelig

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen.

Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 3. april 2002 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 15. juni 2001 af Udlændingestyrelsen. I rapporten bad jeg Udlændingestyrelsen om nærmere underretning mv.

Læs mere

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende:

Ad pkt. 1. Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 5. september 2001 afgav jeg rapport om min opfølgningsinspektion den 24. august 2001 af detentionen i Nuuk. I rapporten anmodede jeg Politimesteren i Grønland, Justitsministeriet

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 19. august 1999 af Anstalten for domfældte i Nuuk. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra anstalten, Politimesteren i Grønland

Læs mere

I den anledning har jeg modtaget en udtalelse af 22. januar 2008 fra Psykiatriledelsen i Region Nordjylland, Psykiatrien.

I den anledning har jeg modtaget en udtalelse af 22. januar 2008 fra Psykiatriledelsen i Region Nordjylland, Psykiatrien. 1/6 Den 27. november 2007 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 14. juni 2007 af distriktspsykiatrien i Afdeling Syd, Aalborg Psykiatriske Sygehus, der hører under Region Nordjylland. I

Læs mere

Ad pkt. 2.2. Cellerne

Ad pkt. 2.2. Cellerne 1 Den 13. september 1999 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion af Arresthuset i Holstebro den 15. januar 1999. I rapporten bad jeg arresthuset om nærmere underretning mv. vedrørende forskellige

Læs mere

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom:

Af politimesterens udtalelse fremgår følgende herom: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2004 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 20. maj 2003 af arresten/detentionen i Aasiaat. I rapporten bad jeg politiet i Aasiaat, Politimesteren i

Læs mere

I den anledning har jeg den 25. juni 2007 modtaget en udtalelse med bilag fra direktoratet, herunder en udtalelse af 14. maj 2007 fra fængslet.

I den anledning har jeg den 25. juni 2007 modtaget en udtalelse med bilag fra direktoratet, herunder en udtalelse af 14. maj 2007 fra fængslet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 10. april 2007 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 28. februar 2006 af Statsfængslet i Ringe. I rapporten bad jeg fængslet og Direktoratet for Kriminalforsorgen

Læs mere

Oplysninger fra kriminalregistret

Oplysninger fra kriminalregistret FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 19. august 2002 afgav jeg en opfølgningsrapport vedrørende min inspektion den 9. januar 2001 af detentionen på Station 3 (nu Station Bellahøj) i København. I rapporten anmodede

Læs mere

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet.

Jeg modtog herefter udtalelser af 19. november 2002 med bilag og 20. december 2002 fra henholdsvis Politimesteren i Sønderborg og Justitsministeriet. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 26. august 2002 afgav jeg en endelig rapport vedrørende min inspektion den 7. marts 2002 af detentionen i Sønderborg. I rapporten anmodede jeg om udtalelser mv. vedrørende

Læs mere

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005

Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 Den 8. september 2010 Inspektion af Den sikrede institution Bakkegården den 6. oktober 2005 OPFØLGNING NR. 3 J.nr. 2005-3035-628 1/8 Den 13. maj 2009 afgav jeg opfølgningsrapport nr. 2 om inspektionen

Læs mere

Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009

Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009 Retsudvalget 2011-12 REU alm. del Bilag 429 Offentligt Inspektion af Arresthuset i Århus den 5. november 2009 OPFØLGNING NR. 2 Dok.nr. 12/00073-2/PH 2/7 Den 9. december 2011 afgav Folketingets Ombudsmand

Læs mere

Ad pkt. 7 Lommepenge/arbejdspenge

Ad pkt. 7 Lommepenge/arbejdspenge FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 12. marts 2003 afgav jeg den endelige rapport om min inspektion den 7. december 2001 af den sikrede institution Koglen. Den 27. august 2004 afgav jeg opfølgningsrapport nr.

Læs mere

Jeg skal herefter meddele følgende:

Jeg skal herefter meddele følgende: FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 13. december 2005 udsendte jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 13. december 2004 af Arrestafdelingen i Politigårdens Fængsel. I rapporten anmodede jeg om oplysninger

Læs mere

Ad punkt 2.1. Bygning og gangarealer

Ad punkt 2.1. Bygning og gangarealer Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg en endelig rapport om min inspektion den 21. februar 2000 af Arresthuset i Frederikssund. I rapporten anmodede jeg arresthuset og Direktoratet for

Læs mere

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold.

I rapporten udtalte jeg kritik vedrørende nærmere angivne forhold. Jeg anmodede endvidere om udtalelser og oplysninger vedrørende bestemte forhold. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 15. februar 2005 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 20. oktober 2004 af boenhederne Skovbo og Rhedersborg samt dagbeskæftigelsen Skovbogård. I rapporten

Læs mere

15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.:

15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.: Justitsministeriet Straffuldbyrdelseskontoret Slotsholmsgade 10 1216 København K 15-17-åriges anbringelse og fællesskab med voksne indsatte i lukkede fængsler, ministeriets sagsnr.: 2018-0092-0674 20-03-2019

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010

Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 Inspektion af detentionen på Station Bellahøj den 14. december 2010 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00160-4/PH 2/14 Indholdsfortegnelse Ad 1. Indledning... 3 Ad 2. Detentionslokalerne... 4 Ad 3. Rapportgennemgang...

Læs mere

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv.

Ad punkt 2. Afdelingens organisation mv. FOLKETINGETS OMBUDSMAND 1 Den 7. februar 2006 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion den 8. december 2004 af Psykiatrisk Afdeling, Hvidovre Hospital. I rapporten tilkendegav jeg at jeg afventede

Læs mere

Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999.

Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Folketingets Ombudsmand 1 Den 10. august 2000 afgav jeg en opfølgningsrapport om min inspektion af Psykiatrisk afdeling på Holstebro Centralsygehus den 14. januar 1999. Jeg har herefter modtaget et brev

Læs mere

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq.

Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. Folketingets Ombudsmand 1 Den 6. december 2000 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 17. august 1999 af Anstalten for domfældte i Qaqortoq. I rapporten anmodede jeg om udtalelser fra lederen

Læs mere

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006

Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 Inspektion af detentionen i Narsarsuaq den 26. august 2006 OPFØLGNING Dok.nr. 12/00011-1/PK 2/9 Den 10. december 2007 afgav Folketingets Ombudsmand den endelige rapport om inspektionen den 26. august 2006

Læs mere