Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter Nyhedsbrev vinter 2012 / 13. Sanduko. Sanduko. Waldorfpædagogisk hjælpearbejde.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2007 08. Nyhedsbrev vinter 2012 / 13. Sanduko. Sanduko. Waldorfpædagogisk hjælpearbejde."

Transkript

1 Sanduko Sanduko Nyhedsbrev vinter Nyhedsbrev vinter 2012 / 13 Sanduko Sanduko Forening Forening for for internationalt internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej Ibækvej 202, Vejle 7100 Vejle tlf.: sanduko@mail.tele.dk tlf.: sanduko@mail.tele.dk

2 Kære medlemmer af Sanduko og andre interesserede ET UNIVERSELT JULEMOTIV William, Jonathan og Clara på henholdsvis 11, 12 og 14 år på Steiner Skolen i Vejle fik en god ide. De tog her i efteråret initiativ til en støttekoncert til fordel for Steiner Skolen, Mbagathi, i Nairobi i Kenya. De unge mennesker stod selv for søndagskoncerten med guitarmusik, sang og et hyggeligt traktement. Det hele blev på festligste vis forberedt i Williams hjem, hvor der rigtig er hjerterum og plads til mange gæster og invitationer blev sendt ud. William komponerede selv til lejligheden en sang, som han sang og spillede til koncerten. Et brudstykke fra Williams sang lød: Mange børn må leve hårdt, Ingen kærlighed, Vi må række hånden frem, Skabe fred, skabe mere fred, skabe mere fred, skabe mere fred. I Nairobi i Kenya på Steinerskolen skrev Sabina Omariba på 12 år omtrent på samme tidspunkt følgende digt her gengivet på engelsk: If I had the power, to change the scenes of this world, I would do it in a second. I would get rid of drought and hunger, violence and unfair rulers. I would change, the fact that people are dying. I would change the world, into a place where people will live in peace together. When I see people suffering, I wish to get them away from suffering. We all know, that in this world, You have to work to accomodate yourself and other human beings. To unge mennesker William og Sabina - fra hver deres verdensdel, fra hver deres kultur, fra hver deres livsomstændigheder, men entydigt fælles om denne helt centrale menneskelige følelse at være brødre og søstre, der ser og lider under hinandens nød.

3 Hvor drivkraften til at handle i verden er det andet menneskes nød, uanset hvilke forhold man selv lever under. Når man arbejder med skoleudvikling i Afrika, bliver det altid så tydeligt og klart dette særlige fællesskab på tværs af lande og kontinenter. Fællesskabet er ligeværdigt og gensidigt.en proces, hvor alle lærer af hinanden, og hvor den materielt fattige også ser den andens vilkår og vil hjælpe, som en dyb indre universiel menneskelig længsel. Mon ikke William og Sabina hver på deres måde har fået udtrykt julens universielle budskab, som kan leve verden over gennem alle religioner. Med dette vil vi ønske alle Sandukos medlemmer, Sandukos sponsorer og bidragsydere en rigtig glædelig jul og et godt nytår med en varm og hjertelig tak for dette års støtte, menneskeligt, som økonomisk. Sanduko kan se tilbage på et arbejdsår, hvor det har været muligt for os gennem Jeres bidrag og Jeres store trofasthed overfor arbejdet i Sanduko at kunne yde en afgørende indsats for skoleudvikling for underprivilegerede børn i Afrika. STOR TAK til ALLE.

4 BERETNINGER fra rejse i oktober - FRA SANDUKOS VIRKE I ØSTAFRIKA : Steiner Skolerne i Østafrika udvikler sig generelt meget positivt videre. Selvfølgelig hører store udfordringer med til dagligdagen, måske på samme måde som herhjemme, når man vil drive Steiner Skole. En grundlæggende følelse af at det hele tiden er op af bakke. Noget opnås, og straks melder nye, måske til tider overvældende udfordringer sig. Men en unik spændende og berigende opgave for de lærere og andre involverede, der giver deres kræfter og engagement ind i det. Flere af Steiner Skolerne i de tre lande Uganda, Tanzania og Kenya er nået en fase, hvor al den første levende og improviserende pionertid for længst er forbi; en stor mængde af lærerne er færdiguddannede steinerlærere, og den store udfordring synes nu at være at få givet form og struktur i skoleorganisationerne. En udviklingsfase for skolerne, hvor alle arbejds- og kommunikationsstrukturer er væsentlig for hele den sociale kultur og stemning. Steiner Skolernes grundlæggende og ideelle opbygning med selvforvaltning synes overalt at være krævende ja, en vanskelig opgave. Hvad betyder selvforvaltning konkret i Afrika, når beslutninger og initiativer samtidigt må strømme effektivt igennem organisationen, og beslutninger må blive truffet med indsigt og smidighed. Flere af skolerne i Østafrika er store skoler, med op til 350 elever, og mange ligger på grunde, hvor omfattende praktiske opgaver med bygninger og f.eks. personale til madlavning, rengøring, administration, nybyggeri m.m. kræver stor opmærksomhed. F.eks. på Mbagathi-skolen i Nairobi er det et helt firma, der skal køre i sig selv ud over det pædagogiske arbejde. Også dette er en stor udfordring at få til at fungere effektivt og bæredygtigt. For det er i dette område, at ting ofte kan være praktisk komplicerede i Afrika.en generator skal startes hver gang, der er strømsvigt.men det går langsomt i Afrika.hvor er vagtmanden.går der hurtig nok besked fra kontoret fungerer den gamle motor er der olie at fylde på.sagen drøftes på bedste afrikanske vis, hvor tiden ikke spiller så stor en rolle og imens går alle funktioner med pumpning af vand, elektricitet osv. i stå. Her følger tre aktuelle beskrivelser fra tre af skolerne i Østafrika. Beskrivelserne blev blandt andre givet på det halvårlige møde i oktober i Nairobi i EAST-AFRICA- Committeen med repræsentanter fra alle Steinerskolerne i Østafrika, samt med Sanduko repræsenteret :

5 MBAGATHI - RUDOLF STEINER SCHOOL i Nairobi i Kenya: I vores sidste nyhedsbrev i september rettede vi en kraftig appel om hjælp til en akut opstået økonomisk nødsituation for Mbagathi-skolen, Steinerskolen i Nairobi. Som vi beskrev det der, er skolens økonomiske problemstilling tæt forbundet med vores økonomisk krisesituation i den vestlige verden, ikke mindst Europas og med den deraf følgende kraftig værdiforringelse af de penge, der som donationer fra Europa helt bærer Mbagathiskolens økonomi. Der er fra skolen gået en stærk appel ud til hjælpeorganisationer, fonde, private..m.m. i Europa, Australien, i Kenya. På baggrund af det her indsamlede støttebeløb er det blevet muligt at få en balance ind i de kommende års budgetter på skolen. Skolen har naturligvis selv gået en proces igennem med at få strammet alle ting op og gået igennem mange forhold på skolen i spare øjemed. Store, som små ting f.eks. er de små oliestegte søde mandasier til alle skolebørnene om fredagen erstattet af gærbrød, idet kogeolie er meget dyr.det kan synes småt, men samtidig er det netop vejen, at alle de små bække tilsammen ændrer tingene betydeligt. Det gælder dernede direkte, men også herhjemme, når støttebeløb gives. Små bidrag kommer sammen, og ting kan rykkes. Skolen har ligeledes taget initiativ til at afholde en mægtig Harambee på skolens grund. At kalde sammen til harambee er en afrikansk tradition, hvor man, når der er brug for hjælp, samler alle venner og slægtninge sammen for rådslagning og indsamling af penge ud fra principet om at alle giver, hvad de kan. Denne Harambee fandt sted den 3 november med masser af mennesker og fuld tromme - og danseprogram med skolens klasser og mange andre festligheder. Alle skolebørnene havde hver især på forhånd samlet penge ind. En lille pige, Beatrix fra 2.klasse, overraskede alle ved at have samlet en sum på kenyanske shillings ( ca. 800 kr ) ind ved blot at gå på vejene i mange dage op til dagen og spørge folk om mønter. Et samlet beløb på omkring dk.kr. blev samlet denne dag. I oktober i år blev det årlige udviklingsmøde afholdt på skolen med den sædvanlige facilitering fra Sandukos side. Der er som beskrevet ikke store summer til udviklingsarbejde, men alligevel var der mange områder i skolen, som der alligevel må arbejdes på at få rykket videre. Eksempelvis i børnehaven. Mbagathi-skolens børnehave er nybygget fra 2011 og rummer 4 store grupper med 20 børnehavebørn i hver. I hver af grupperne er der 20 børn med kun en pædagog til at passe dem dagen igennem. Og det er klart et hårdt og næsten umuligt arbejde. Forestil jer engang : Så

6 hele børnegruppen maler og så skal pludselig en af de små hjælpes ude på toilettet! det er ret let at forestille sig de mange svære situationer. Okay, men på mødet blev der fundet mulighed for at ansætte endnu en pædagog, som så skal cirkulerer imellem de 4 grupper! Et lille fremskridt! Men! meget må føres videre! En afgørende og livsvigtig ting for skolen vil fortsat være sponsoraterne fra Europa, hvor mennesker betaler for et enkelt navngivent barn eller almene skolepenge, det såkaldte Whole School- Project. Begge disse sponsoreringsmuligheder tilbyder vi i Sanduko. Se nærmere senere i Nyhedsbrevet. Vi vil også bede vores nuværende sponsorer om at overveje, om det månedlige beløb evt. kan forhøjes med små som store ændringer. En lignende forespørgsel i vores store tyske søster-hjælpeorganisation gav et enormt resultat. Igen den samme store effekt med alle de mindre beløb til sammen!

7 NAIROBI WALDORF SCHOOL i Kenya : Som læsere af vores nyhedsbreve måske husker ligger Nairobi Waldorf School i den lidt rigere forstad Karen i Nairobi. Skolen er multikulturel og rummer børn fra mange forskellige kulturer og mange etniske baggrunde. En rigtig lille regnbueskole med herlige forskellige børn. En stor del af forældrene har mulighed for at betale skolepenge for deres børn, hvilket selvfølgelig bringer skolen op på et vist økonomisk niveau med et lidt mere europæisk tilsnit, men samtidig er der altid tunge og store finansielle problemstillinger for at få det hele til at gå. Skolen drives som de andre Steiner skoler helt uden tilskud fra staten. I øjeblikket er der en vældig vækst i skolens børnehave og i den børnehave, som er tilknyttet skolen, men som ligger i et tilsvarende velstillet kvarter Kileleshwa et stykke derfra. I øjeblikket er de to børnehaver tilsammen på 125 børn. Det største aktuelle problem for Nairobi Waldorf School er skolens grund, som kun er på lejebasis og som skal forlades indenfor de kommende år, idet ejerne ønsker at opføre lejlighedskomplekser på skolen, som jo klart giver et bedre afkast end en steinerskole kan give! Skolen arbejder aktuelt med om en problemløsende fremtidsplan kan realiseres : gennem lån i Europa at kunne købe den meget skønne børnehavegrund i Kileleshwa og så flytte hele skolen dertil. Det vil betyde en skole som så og sige skal bygges i højden ovenpå de nuværende børnehavebygninger, altså et omfattende men spændende etagebyggeri på en lille grund. Hele problemstillingen grundes i enorme prisstigninger på grunde i Nairobi. Kenya er i vækst og priserne i det centrale Nairobi er i øjeblikket dyrere end tilsvarende grunde i New York. Sanduko har i indeværende år haft mulighed for at yde et lån til Nairobi Waldorf School til opførelse af ny træpavillion til at huse nogle af de voksende skoleklasser. Derudover deltager Troels Ussing fra Sanduko kontinuerligt som medarbejder i skolens udviklingsspørgsmål.

8 HEKIMA WALDORF SCHOOL i Dar-Ess-Salam i Kenya : Hekima Waldorf School fik for et par år tilbage store donationer bl. a. fra den svenske Vidarfond gennem Sanduko til at købe en ny grund og til at kunne opføre nye bygninger. Byggeprocessen har været kompliceret og langtrukken, men nu er hele skolen med dens godt 150 elever flyttet. Grunden er en naturgrund med en vegetation af de skønneste høje kokospalmer. Derudover findes der en ny børnehave på grunden, samt stadig den gamle børnehave placeret i nærheden af den gamle skole. I Afrika er det tradition med skoleuniformer, men Hekima Waldorf School har op til nu ikke helt kunne forbinde det med skolens pædagogiske impuls, hvor det enkelte barns individualitet rigtig skal komme frem og ses. Emnet drøftes dog ivrigt på skolen, idet lærerne søger efter en fælles dress-code, der kan afspejle ud i omverdenen, hvad det er skolen vil. Og som måske vil vække interesse hos nye forældre. Skolen er ledet af en gruppe af relativt unge lærere, der har været på skolen i en årrække, og som meget trofast fører skolen videre gennem dens nye udvikling. Ud over skolen i Dar-Ess-Salam findes der flere Steinerskole-relaterede initiativer i Tanzania, bl.a. et skole og børnehaveinitiativ på Zanzibar, samt endnu et børnehaveinitiativ i Dar-Ess-Salam. CENTRE for CREATIVE EDUCATION i CAPE TOWN På vores hjemmeside har der et stykke tid været et kraftigt opråb om hjælp til det steinerpædagogiske Centre for Creative Education i Cape Town i Sydafrika, hvor rigtig megen steinerpædagogisk uddannelse foregår, småbørnspleje, børnehaveuddannelse, læreruddannelse og eurytmiuddannelse. Centeret har gennem årene ydet en brilliant og markant undervisning, også netop af mange sorte afrikanere, som en stærk impuls ud i de underpriviligerede town-shipområder efter apartheid. Sanduko har i en lang årrække kunnet støtte studerende ved centeret og har også kanaliseret sponsorbidrag videre til centerets øvelsesskole Zenzeleni ude i den fattige bydel Khaylitsha. Centeret har igennem alle årene måttet kæmpe hårdt for deres eksistens, men der er nu en endnu vanskeligere finansiel situation, idet støtten fra den nationale lotterifond pludselig er faldet bort. Denne støtte var en væsentlig del af Centerets økonomi. Her i 2012 har Sanduko foreløbigt kunne støtte med kr. Den tyske hjælpeorganisation Freunde der Erziehungskunst har efter et opråb kunnet donere

9 et betydeligt beløb til centeret i år, således at truslen om at måtte lukke centeret i hvert fald for et lille stykke tid er drevet over. Men meget mere skal til! Gennem Sandukos kontakt med Centeret forstår vi, at mange samfundsmæssige og menneskelige forhold fortsat er yderst problematiske i Cape Town, som stadige virkninger af en uafklaret situation mellem sorte og hvide. Kampene og drabene i forbindelse med oprør omkring minerne forskellige steder i Sydafrika har forplantet sig også til Cape Town og har selvfølgelig en menneskelig virkning også ind i centerets arbejde. Vi modtager gerne, små som store bidrag i denne tunge situation. Husk at donationerne kan være fradragsberettigede. Se nedenfor under praktiske oplysninger. Nyhedsbrevet er skrevet af Clara Ussing

10 PRAKTISKE OPLYSNINGER - se også her vores hjemmeside med alle informationer og blanketter GIV EN FRADRAGSBERETTIGET JULE GAVE eller målrettet DONATION TIL SANDUKO Indbetales via Merkurfonden til: MERKUR, Den Almennyttige Andelskasse, Vesterbrogade 40, 1620 København V Konto nr Mærk beløbet : Sanduko. Ønskes beløbet anvendt målrettet anføres dette ved betalingen. Alle andre indbetalinger end de fradragsberettigede indbetales til Sandukos egen konto i Merkur til konto nr

11 BLIV MEDLEM AF SANDUKO Kontingent for 2013 er på 200 kr. årligt. Kontingent er målrettet til administration. Alle andre bidrag går 100 % til formålene. TILMELDINGSBLANKET Navn : Adresse : Mailadresse : Telefon : Dato : UNDERSKRIFT : Blanket sendes til Sanduko, Ibækvej 202, 7100 Vejle Pengene indsættes på Sandukos konto i Merkur : Mærk tydeligt indbetalingen med dit navn, og du er registreret som medlem.

12 BLIV SPONSOR I SANDUKO I Sanduko kan man sponsorere børns skolegang med et fast månedligt beløb : A. Beløbet dækker skolepenge for et enkelt navngivet barn ved Mbagathiskolen i Nairobi i Kenya. Som sponsor modtager man information omkring og foto af barnet, og man bliver løbende opdateret. Minimumbeløb ved denne form for sponsorering : 210 kr. pr. måned. B. Beløbet dækker almene skolepenge for børn ved Mbagathiskolen i Nairobi i Kenya. Her bliver man løbende opdateret omkring den samlede skole. Beløb fastsættes efter eget ønske. Vejledende sats er 210 kr. pr. måned. De månedlige bidrag indbetales på Sandukos konto i Merkur: konto nr Mærk tydeligt indbetalingen med Jeres navn og : Sponsorering Mbagathi ELLER Ønskes beløbende fradragsberettigede indbetales de i stedet via Merkurfonden: konto nr Mærk tydeligt indbetalingen med Jeres navn og Sanduko. TILMELDINGSBLANKET Navn : Adresse : Mailadresse : Telefon : Månedsbidrag, anfør beløb : Startdato : Sponsoreringstype A eller B ( se ovenfor ) : Dato : UNDERSKRIFT : Blanket sendes til Sanduko, Ibækvej 202, 7100 Vejle BLIV MEDLEM ELLER SPONSOR allerede i dag DER ER ALTID BRUG FOR DIN HJÆLP!

Sanduko. Nyhedsbrev vinter Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev vinter Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev vinter 2017-18 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle tlf. : 7583 7330 Email: sanduko@mail. tele. dk www. sanduko. dk 1 Kære alle

Læs mere

SANDUKO. En forening der arbejder for børns skolegang og uddannelse i den tredje verden

SANDUKO. En forening der arbejder for børns skolegang og uddannelse i den tredje verden SANDUKO En forening der arbejder for børns skolegang og uddannelse i den tredje verden Sanduko er en international hjælpeorganisation, der støtter socialt baserede initiativer indenfor undervisning og

Læs mere

Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2007 08. Nyhedsbrev vinter 2014 / 15. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt

Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2007 08. Nyhedsbrev vinter 2014 / 15. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt ! Sanduko Sanduko Nyhedsbrev vinter 2007 08 Nyhedsbrev vinter 2014 / 15 Sanduko Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk Forening for internationalt hjælpearbejde Waldorfpædagogisk hjælpearbejde

Læs mere

Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2007 08. Nyhedsbrev december 2011. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt

Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2007 08. Nyhedsbrev december 2011. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt Sanduko Sanduko Nyhedsbrev vinter 2007 08 Nyhedsbrev december 2011 Sanduko Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk Forening for internationalt hjælpearbejde Waldorfpædagogisk hjælpearbejde

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2010-11. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2010-11. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev vinter 2010-11 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 Email: sanduko@mail.tele.dk www.sanduko.dk Kære medlemmer af

Læs mere

Sanduko. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt. Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202

Sanduko. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt. Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 Sanduko Nyhedsbrev Nyhedsbrev vinter vinteren 2007 13-14 08 Sanduko Sanduko Forening for internationalt Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev sommer 2015. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev sommer 2015. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle ! Sanduko Nyhedsbrev sommer 2015 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 Email: sanduko@mail.tele.dk www.sanduko.dk 1 af 16 Kære medlemmer

Læs mere

Sanduko. Vinter 2007 08. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle

Sanduko. Vinter 2007 08. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle Sanduko Vinter 2007 08 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 Email: sanduko@mail.tele.dk www.sanduko.dk Kære medlemmer af Sanduko. -

Læs mere

Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2007 08. Nyhedsbrev september 2012. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt

Sanduko. Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2007 08. Nyhedsbrev september 2012. Sanduko. Sanduko. Forening for internationalt. Forening for internationalt Sanduko Sanduko Nyhedsbrev vinter 2007 08 Nyhedsbrev september 2012 Sanduko Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk Forening for internationalt hjælpearbejde Waldorfpædagogisk hjælpearbejde

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2015-16. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev vinter 2015-16. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev vinter 2015-16 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 Email: sanduko@mail.tele.dk www.sanduko.dk 1 Kære medlemmer

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev sommer 2008. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev sommer 2008. Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev sommer 2008 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 Email: sanduko@mail.tele.dk www.sanduko.dk Kære medlemmer af Sanduko

Læs mere

Sanduko Nyhedsbrev sommer 2011

Sanduko Nyhedsbrev sommer 2011 Sanduko Nyhedsbrev sommer 2011 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 Email: sanduko@mail.tele.dk www.sanduko.dk Kære medlemmer af Sanduko

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev forår Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev forår Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev forår 2019 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 E-mail: sanduko@mail. tele. dk www. sanduko. dk 1 Kære alle læsere

Læs mere

Sanduko Nyhedsbrev juni 08 www.sanduko.dk. Kære medlemmer af Sanduko

Sanduko Nyhedsbrev juni 08 www.sanduko.dk. Kære medlemmer af Sanduko Sanduko Nyhedsbrev juni 08 www.sanduko.dk Kære medlemmer af Sanduko Grundlæggeren, af den første lille waldorfskole i Chengdu i Kina, Wong Harry, beskriver nødsituationen, der er opstået efter jordskælvet

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev efterår Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev efterår Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev efterår 2017 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle tlf. : 7583 7330 Email: sanduko@mail. tele. dk www. sanduko. dk 1 Kære medlemmer

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev efterår Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev efterår Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej Vejle Sanduko Nyhedsbrev efterår 2009 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202 7100 Vejle tlf.: 7583 7330 Email: sanduko@mail.tele.dk www.sanduko.dk Kære medlemmer af Sanduko

Læs mere

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission

Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 13: Kontingent, Generalforsamling, Davidson Primary og Bushveld Mission Hvis man ikke allerede har gjort det, er det nu tid til indbetaling af kontingent

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev vinter Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev vinter Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev vinter 2018-19 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle tlf. : 7583 7330 Email: sanduko@mail. tele. dk www. sanduko. dk 1 Kære alle

Læs mere

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen,

Mushemba Foundation. Trinity Skolen: Kære Venner af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Trinity Skolen: Kære Venner af og Trinity Skolen, Så står sommeren så småt for døren, og dermed er det også tid til årets 2. nyhedsbrev fra os. Juli 203 Der sker hele tiden nyt i takt med at tiden går.

Læs mere

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du?

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Forestil dig, at du møder en person, som intet kender til dig. Forestil dig, at den person spørger dig, hvem du er. Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Fortæller du,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 1 2009

Nyhedsbrev nr. 1 2009 Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda Nyhedsbrev nr. 1 2009 Odense, den 19. juli 2009 Kære medlem af Støtteforeningen til selvhjælp i Uganda! Som det er jer alle bekendt, blev Støtteforeningen til selvhjælp

Læs mere

Sanduko. Nyhedsbrev vinter Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle

Sanduko. Nyhedsbrev vinter Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle Sanduko Nyhedsbrev vinter 2016-17 Sanduko Forening for internationalt Waldorfpædagogisk hjælpearbejde Ibækvej 202, 7100 Vejle tlf. : 7583 7330 Email: sanduko@mail. tele. dk www. sanduko. dk 1 Kære medlemmer

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Dimissionstale 2017, torsdag 22. juni, Thy-Mors HF & VUC

Dimissionstale 2017, torsdag 22. juni, Thy-Mors HF & VUC Dimissionstale 2017, torsdag 22. juni, Thy-Mors HF & VUC Af rektor Jens Otto Madsen Kære hf-studenter, kære kursister I dag er en rigtig festdag! I har nået det mål, I satte jer den sommer for to eller

Læs mere

JULEBREV Kære Forældre.

JULEBREV Kære Forældre. JULEBREV 2015 Kære Forældre. Børnene i Skive Kommune blev bedt om, at tegne en juletegning til borgmesterens julekort. Vi lod 0.-1. kl. komme med deres bidrag. Det blev til 26 fantastiske tegninger, hvor

Læs mere

Nyhedsbrev december 2015

Nyhedsbrev december 2015 Nyhedsbrev december 2015 Fælles Bedsteforældredag. Der var julehygge over alt den 27. november, der blev lavet nogle flotte juledekotationer. Vi vil lige sige tak til Lene og? for hjælpen til julefrokosten,

Læs mere

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m.

Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. Brug af online Egen Indsamling ved forespørgsler om indsamling til fødselsdag, jubilæum, begravelser m.m. - Guide fra BetterNow Juli 2012 - version 1.0 BetterNow Kristen Bernikowsgade 6 1105 Kbh. K www.betternow.dk

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære venner og støtter af Mushemba Foundation og Trinity Skolen, Det er ca. 4 mdr. siden vi sidst har skrevet til jer, og givet opdatering på vores arbejde. Nu er det på tide, at vi informerer lidt igen

Læs mere

BUSVENDEPLADSEN. De beder om akut vagt, således at bussen kan komme frit frem og tilbage -sikkert og trygt for børnene.

BUSVENDEPLADSEN. De beder om akut vagt, således at bussen kan komme frit frem og tilbage -sikkert og trygt for børnene. [deadline mandag kl. 8.30] BUSVENDEPLADSEN Sidste vinter havde vi en lang kampagne for at undgå trafikale problemer på busvendepladsen! Det resulterede i et Indkørsel forbudt skilt for personbiler fra

Læs mere

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august

Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Ugen der gik Uge 24 Nyt ansigt på Hellum FRI fra 1. august Fra 1. august og et halvt år frem har vi været så heldige at få tilbudt gratis ansættelse af en studerende fra den Pædagogiske Assistent Uddannelse

Læs mere

Nyhedsbrev - December 2017

Nyhedsbrev - December 2017 Nyhedsbrev - December 2017 Nyt fra dagtilbudslederen Kære forældre Så er vinterens og julens nyhedsbrev på trapperne. Det har været et hæsblæsende 2017, så det virker helt uvirkeligt, at der er gået mere

Læs mere

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE December 2018

NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE December 2018 NYHEDSBREV FRA ESPE SKOLE & BØRNEHAVE December 2018 Kære forældre Så er vi nået til december måned, hvor der er tid til hygge og en masse traditioner. Charlotte, vores kommende afdelingsleder for Børnehave

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: December Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

FYRAFTENSMØDE. Hvilken betydning har antroposofien for vort arbejde, og hvilken betydning har fællesskab for vort arbejde med antroposofien?

FYRAFTENSMØDE. Hvilken betydning har antroposofien for vort arbejde, og hvilken betydning har fællesskab for vort arbejde med antroposofien? 06. SEPTEMBER 2016 FYRAFTENSMØDE Hvilken betydning har antroposofien for vort arbejde, og hvilken betydning har fællesskab for vort arbejde med antroposofien? Antroposofien er ikke en teori, der skal omsættes

Læs mere

Generalforsamling den 7. marts Se indkaldelse inde i bladet

Generalforsamling den 7. marts Se indkaldelse inde i bladet Nyhedsblad nr. 50 Januar 2018 Generalforsamling den 7. marts Se indkaldelse inde i bladet 1 Kontakt: Solens Børn c/o: Aase Johannessen Lykkesholms Allé 3 D, 1.tv. 1902 Frederiksberg C Tlf.: 2236 7037 Hjemmeside

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere

for bh.kl. 8.kl. Lørdag d. 6. februar

for bh.kl. 8.kl. Lørdag d. 6. februar 2. FEBRUAR 2016 Fastelavnsfest for bh.kl. 8.kl. Lørdag d. 6. februar 8.00 11.00 Eleverne møder op udklædt efter skoleårets temaer: Bh.kl. Eventyr & historie 1. kl. Eventyr 2. kl. Fabler og legender 3.

Læs mere

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre

Århus, d. 22. september 2014. Kære børn og forældre Århus, d. 22. september 2014 Kære børn og forældre Hermed et nyhedsbrev fra SFO, hvori jeg gerne vil give vores oplevelse af, hvordan vi oplever starten på vores nye samlede tiltag skole/sfo med det nye

Læs mere

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien

En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien En dag med socialrådgiveren Elsa på arbejde i Addis, Etiopien Jeg, Rikke Stauning Klestrup sagskoordinator og socialrådgiver i DanAdopt, havde under mit sidste besøg I Etiopien i marts 2014, mulighed for

Læs mere

VI MANGLER STADIGVÆK EN DEL ARBEJDSPLADSER

VI MANGLER STADIGVÆK EN DEL ARBEJDSPLADSER 05. APRIL 2016 VI MANGLER STADIGVÆK EN DEL ARBEJDSPLADSER Er der noget, du ikke har nået endnu? Så har du chancen for at få det udført nu. Steinerskolernes parallel til operation dagsværk hedder WOW-day,

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holdkaptajner Indhold Sådan opretter du et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan redigerer og ser du oplysninger

Læs mere

Titel: Barry s Bespoke Bakery

Titel: Barry s Bespoke Bakery Titel: Tema: Kærlighed, kager, relationer Fag: Engelsk Målgruppe: 8.-10.kl. Data om læremidlet: Tv-udsendelse: SVT2, 03-08-2014, 10 min. Denne pædagogiske vejledning indeholder ideer til arbejdet med tema

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Vi ønsker alle elever & forældre en god sommerferie og håber at sommerferien vil være fyldt med oplevelser, som vil kunne give inspiration og kræfter til det kommende skoleår.

Læs mere

Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 26. april kl. 19:00-21:00

Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 26. april kl. 19:00-21:00 25. APRIL ÅRSMØDE Kære forældre Sæt kryds i kalenderen onsdag d. 26. april kl. 19:00-21:00 Som forældre på en friskole er det på årsmødet, du kan få et indblik i skolens økonomi, høre den tilsynsførendes

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

Forventet børnehavestart (måned - år) Forventet skolestart (måned - år - klassetrin) Lægens telefonnummer

Forventet børnehavestart (måned - år) Forventet skolestart (måned - år - klassetrin) Lægens telefonnummer Indmeldelsesblanket Udfyldelsesdato (dato i dag): Lægårdvej 102-7500 Holstebro Telefon 97 40 42 11 daisy@hfri.dk Barnets navn Barnets CPR-nummer Barnets adresse Postnummer og by Forventet børnehavestart

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: 14. oktober 2016

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: 14. oktober 2016 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: 14. oktober 2016 Kære forældre. Skoleåret blev skudt i gang med en festlig modtagelse af de nye børn til 0.-klasse, og første kvartal har budt på et

Læs mere

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF

FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF FÅ KAN SIGE, DE HAR FORANDRET VERDEN. DET KAN DU. BLIV MAJOR DONOR I UNICEF Steen M. Andersen 2 I UNICEF Generalsekretær, UNICEF Danmark UNICEF/UNI194536/KHUZAIE J eg har mødt rigtig mange udsatte børn,

Læs mere

Nyhedsbrev 8: Kontingentbetaling, Centralskole, Sponsorbørn og volontører

Nyhedsbrev 8: Kontingentbetaling, Centralskole, Sponsorbørn og volontører FORENINGEN AFRIKASKOLEN www.afrikaskolen.dk Nyhedsbrev 8: Kontingentbetaling, Centralskole, Sponsorbørn og volontører Det er tid for indbetaling af 100 kr. kontingent og evt. gavebidrag for 2009! I februar

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv.

Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Kære alle, Julen står for døren men lige inden den åbnes helt får I lige et lille nyhedsbrev opdateret med efterårets begivenheder, foto s mv. Vintertræningen er startet. 21 tilmeldte. Det er bare alle

Læs mere

DEN INTERNATIONALE LINJE PÅ FOURFELDTSKOLEN BOHR IN TER NA T IO NAL

DEN INTERNATIONALE LINJE PÅ FOURFELDTSKOLEN BOHR IN TER NA T IO NAL DEN INTERNATIONALE LINJE PÅ FOURFELDTSKOLEN BOHR IN TER NA T IO NAL DEN INTERNATIONALE LINJE #MAKETHEWORLDYOURPLAYGROUND Er du nysgerrig på verden og andre kulturer? Er du interesseret i at komme i kontakt

Læs mere

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014

38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 38. nyhedsbrev Foreningen Skole for livet Juli kvartal 2014 NYT FRA SKOLEN Læs denne gang: En elev fortæller Pouls initiativ: Giv en skærv til skolen i stedet for en fødselsdagsgave Husk at medlemsbidraget

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care

DanAid. DanAdopt. Danish Society for International Child Care DanAid DanAdopt Danish Society for International Child Care 29. oktober 2014 Dan-Aid er DanAdopts hjælpeafdeling, hvis opgave bl.a. er at indsamle penge til humanitære formål i de lande, hvor DanAdopt

Læs mere

[deadline mandag kl. 8.30]

[deadline mandag kl. 8.30] [deadline mandag kl. 8.30] Sidste Skoledag Fredag den 27. juni er der afslutning i klasserne kl. 8.05, og kl. 10.00 er der afslutning i salen. 1. klasse spiller skuespil, og der vil være korsang og fællessang.

Læs mere

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel

og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel Din virksomhed og Julemærkehjemmene Sammen kan vi gøre en forskel > 2 Din virksomhed kan gøre en forskel for udsatte børn i Danmark Der er børn i Danmark, der har ondt i livet på grund af mobning, ensomhed

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Frivillighed skal kun tjene den gode sag

Frivillighed skal kun tjene den gode sag Frivillighed skal kun tjene den gode sag Hovedtale af Preben Brandt, tidligere formand for Rådet for Socialt Udsatte, ved Frivillig Fredag i Thisted 26. september 2014 Tak for indbydelsen til at komme

Læs mere

HERMED LIDT PRAKTISKE OPLYSNINGER OMKRING JUL OG NYTÅR!

HERMED LIDT PRAKTISKE OPLYSNINGER OMKRING JUL OG NYTÅR! 13. DECEMBER 2016 HERMED LIDT PRAKTISKE OPLYSNINGER OMKRING JUL OG NYTÅR! Mandag den 19. dec. Tirsdag den 20. dec. Onsdag den 21. dec. Torsdag den 5. jan. Fredag den 6. jan. Onsdag den 11. jan. Juleafslutning

Læs mere

Antimobbestrategi. Regnbueskolens syn på individ og fællesskab. Mobning. Definition på mobning

Antimobbestrategi. Regnbueskolens syn på individ og fællesskab. Mobning. Definition på mobning Antimobbestrategi Regnbueskolens syn på individ og fællesskab På Regnbueskolen tror vi på, at hvert enkelt menneske er unikt og værdifuldt og derfor har lov til at være den man er. Hvert barn og hver voksen

Læs mere

Torsdag 5. oktober kl deltager 8. klasse - 3. vg i takke-demonstration foran Christiansborg sammen med steinerelever fra resten af landet

Torsdag 5. oktober kl deltager 8. klasse - 3. vg i takke-demonstration foran Christiansborg sammen med steinerelever fra resten af landet 3. OKTOBER 2017 Torsdag 5. oktober kl. 13.15 deltager 8. klasse - 3. vg i takke-demonstration foran Christiansborg sammen med steinerelever fra resten af landet Vores elever øver sig forud for koncerten

Læs mere

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online

This text is a preheader which elaborates on the content in the View the news letter online This text is a preheader which elaborates on the content in the news letter View the news letter online Nyhedsbrev juni 2013 "HUSET" Det er med meget stor glæde, at vi kan fortælle jer en helt særlig nyhed

Læs mere

Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé

Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé Nyhedsbrev til pårørende Bøge Allé 123-127 Nr. 2 Dato den 7. maj 2018 Nyt fra tilbuddet Da vi som traditionen tro, inviterede Jer pårørende til julehygge i december måned, drøftede vi med Jer, om vi skulle

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf VELKOMMEN I DAGMARASYLETS BØRNEHAVE DAGMARSGADE 6 4100 RINGSTED Tlf. 57627170 E-mail: ans@ringsted.dk Kære og dine forældre. Vi glæder os til at lære jer at kende. Vi vil gerne fortælle jer lidt om vores

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

Nyhedsbrev - December 2018

Nyhedsbrev - December 2018 Nyhedsbrev - December 2018 Nyt fra dagtilbudslederen Kære forældre Årets sidste nyhedsbrev med nyt fra alle afdelinger i Brabrand Dagtilbud. Tusind tak for i år, hvor vi kan se tilbage på et år, hvor budgetforlig,

Læs mere

Privatlivspolitik. Privatlivspolitik for Amma-Danmark. Om Namah Shivaya. 1. Hvornår indsamler og anvender Amma-Danmark dine personoplysninger?

Privatlivspolitik. Privatlivspolitik for Amma-Danmark. Om Namah Shivaya. 1. Hvornår indsamler og anvender Amma-Danmark dine personoplysninger? Privatlivspolitik Om Namah Shivaya Kære du Der er nye regler for behandling af persondata, som foreningen Amma-Danmark fra 25. maj 2018 skal overholde. I Amma-Danmark har vi i koordinationsgruppen forberedt

Læs mere

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig!

Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak i evighed! Drag, o Jesus, ind itl mig, Vejen selv du bane dig! PRÆDIKEN MARIÆ BEBUDELSESDAG 25.MARTS 2012 VESTER AABY KL. 9 AASTRUP KL.10.15 KRARUP KL. 14 Tekster: Es.7,10-14; 1.Kor.21-31; Luk.1,46-55 Salmer: 10,441,71,73,117 Vær velkommen, du min fred, Dig ske tak

Læs mere

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation

Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kristi Himmelfartsdag og konfirmation Kære konfirmander, familier og venner For en måneds tid siden stod jeg med en håndfuld frø i min hånd og tænkte på jer konfirmander. Det var nogen meget små frø, men

Læs mere

Nyhedsbrev september - oktober 2018

Nyhedsbrev september - oktober 2018 Nyhedsbrev september - oktober 2018 Kære forældre Endnu engang er det blevet tid til et nyhedsbrev. I skrivende stund er vores teateruger vel overstået og sikke en præmierer vi fik. Tusind tak for opbakningen

Læs mere

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling De nye verdensmål for bæredygtig udvikling Nu skal I høre om nogle fælles mål for at gøre verden et bedre sted, som ledere fra alle lande har arbejdet med. Først vil nogle måske gerne vide, hvad et mål

Læs mere

Det sker i Alslev i Julen

Det sker i Alslev i Julen VI SER FREM TIL 2018 MED FLERE SPÆNDENDE TING PÅ PROGRAMMET Det sker i Alslev i Julen På vegne af alle byens foreninger TAK! 2017 Velkommen til Julen i Alslev anno 2017 Der sker mange ting i Alslev op

Læs mere

Hvis JA hvilken klasse: NEJ. Hvis JA hvilken dato:

Hvis JA hvilken klasse: NEJ. Hvis JA hvilken dato: 1/7 Skolen gør opmærksom på, at forældre skal gøre sig bekendt med skolens vedtægter via skolens hjemmeside, og at forældre skal være loyale over for skolens værdigrundlag. Desuden skal forældre holde

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

Præsentation og praktisk information Stauning SFO Kirkebyvej Skjern Tlf /

Præsentation og praktisk information Stauning SFO Kirkebyvej Skjern Tlf / Præsentation og praktisk information Stauning SFO Kirkebyvej 65 6900 Skjern Tlf. 99742830/23672214. Info: Stauning SFO er tilknyttet Stauning skole, hører under Stauning Skoles ledelse og har fællesbestyrelse

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 33 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ Arbejdsweekend Kære forældre og elever I Weekenden den 2. og 3. september er der arbejdsweekend. Vi glæder os rigtig

Læs mere

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Indskoling og SFO Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Kære forældre Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så vi sammen kan arbejde

Læs mere

OPGAVESÆT LÆRING OM BEVÆGELSE OG MATEMATIK I HVERDAGEN MED SKRIDTTÆLLERE

OPGAVESÆT LÆRING OM BEVÆGELSE OG MATEMATIK I HVERDAGEN MED SKRIDTTÆLLERE OPGAVESÆT LÆRING OM BEVÆGELSE OG MATEMATIK I HVERDAGEN MED SKRIDTTÆLLERE 1 1 MIT EGET TALMATERIALE Nu skal du arbejde med et talmateriale, du selv har lavet. Nemlig det antal skridt, du har gået i løbet

Læs mere

Nyhedsbrev december 2012.

Nyhedsbrev december 2012. Nyhedsbrev december 2012. Året går på hæld Fra Jord til Bund & Bord Æ bådslæw Bådbyggeriet på Mythuegård Køb & Salg Aktiviteter Året 2012. Året går på hæld og det må være på tide at få sagt tak, til alle

Læs mere

Dagplejerne i Hylke - Tebstrup

Dagplejerne i Hylke - Tebstrup 2016 Dagplejerne i Hylke - Tebstrup Skanderborg Dagpleje Dagplejekontoret 87 94 73 16 Lidt om os I Hylke-Tebstrup dagpleje er vi tilsammen 6 dagplejere. I Tebstrup bor Helle, Bente og Dorte. I Hylke bor

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen.

Kære forældre. Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Nyhedsbrev dec 2014 Kære forældre Hermed lidt informationer fra 3-Stammen. Personale I Gårdhaven siger vi farvel til Anne 31.12.14. Annes sygevikariat for Caroline slutter 1/12, men hun fortsætter måneden

Læs mere

Mvh. 3.vg og Ulrike Müller

Mvh. 3.vg og Ulrike Müller 8. MARTS 2016 Tirsdag den 8. marts kl. 18.00 fremlægger 3.vg. deres årsopgaveprojekter for publikum i skolens sal. Udstillingen af opgaverne åbner kl. 17.00. Program: Velkomst v/ Ulrike Müller Sophia Feminisme

Læs mere

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold

Nyrernes Dag inspirationskatalog. Indhold Nyrernes Dag inspirationskatalog Nyrernes Dag er en fast tradition i Nyreforeningen. Siden starten i 2006 har dagen udviklet sig og markeres i dag på forskellig vis rundt om i landet. Dette katalog er

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia?

Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Personlig udvikling: Er du Offer Olga eller Proaktive Pia? Tror du som de fleste andre, at det vil kræve 'helt vildt meget' at få mere overskud i dit liv? Det er ikke tilfældet, det er faktisk enkelt.

Læs mere

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til:

Jeg KRISTUS kan fortælle Jer, at Danmark er et Land, der er udvalgt af selve HIMLENS G U D! Det er der flere forskellige grunde til: Den 26. marts 2018 modtog vi denne storslåede TALE, hvori KRISTUS henvender sig direkte til den danske Befolkning og fortæller os, hvorledes DANMARK på flere forskellige områder adskiller sig væsentligt

Læs mere

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven

UDDANNELSESPLAN. Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven UDDANNELSESPLAN Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven September 2011 Velkommen til kommende studerende! Hjertelig velkommen til Børnehuset Bangsbo/Skovbørnehaven. Vi er en kommunal institution med børn i alderen

Læs mere

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787

Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Prædiken til konfirmation i Mørdrup Kirke d. 14. maj 2015 kl. 10 og kl. 12; tekst: Lk. 10,38-42 DDS: 749 331 29 634 787 Kære konfirmander, forældre og familie og venner. Lige når foråret er allersmukkest

Læs mere