NOTAT: Placering af nye almene boliger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NOTAT: Placering af nye almene boliger."

Transkript

1 Sagsnr Brevid august 2014 NOTAT: Placering af nye almene boliger. Indledning: Der er behov for flere almene boliger, for at kommunens kan løse boligbehovet for udsatte befolkningsgrupper. Der er aktuelt behov for mange små og billige boliger til blandt andet studerende, hjemløse, flygtninge og økonomisk udsatte grupper. Dette tal forventes at stige. Herudover er der vist politisk interesse for igen at etablere nye almene familieboliger. Denne plan for etablering af nye almene boliger beskriver, i hvilke områder i kommunen, der kan bygges almene boliger for at bidrage til at opfylde behovet. Planen er udarbejdet på baggrund af kommunens Strategi for almene og kommunale lejeboliger og Økonomiudvalgets ønske om at der bliver etableret flere billige boliger. Formål Formålet med planen er at pege på områder, hvor der kan placeres byggeri, der kan løse det aktuelle og forventelige boligbehov ved at der bygges nye almene boliger i en sammenhæng, der understøtter realisering af kommunens planer og strategi for byudviklingen. De nye almene boliger skal specielt afhjælpe behovet for boliger til udsatte befolkningsgrupper og endvidere leve op til en moderne og miljøvenlig boligstandard generelt. Boligerne skal enten indgå i eksisterende boligområder eller etableres i nye udbygningsområder og samtidigt bidrage til en positiv byudvikling i kommunen. Baggrund Strategi for almene og kommunale lejeboliger er udarbejdet i 2014 og behandlet på forårsseminaret. Strategien fokuserer på at opfylde behovet for boliger til forskellige boligsøgende og samtidig medvirke til nybyggeri samt renovering af den eksisterende almene boligmasse, så der opnås moderne tidssvarende boliger. Økonomiudvalget har besluttet ( , punkt 304), at der skal etableres 10 små boliger med en husleje på ca kr./md, i sammenhæng med et passende antal nybyggede familieboliger placeret i overensstemmelse med kommunens boligpolitik, fx i Trekroner.

2 Side2/11 Planen Planen indeholder forslag til områder, hvor nybyggeri af almene boliger: 1. opfylder kommunens Strategi for almene og kommunale lejeboliger, idet der er lagt vægt på at skabe socialt bæredygtige boligområder, blandt andet ved at sikre forskellige by- og boligområder karakteriseret af blandet bebyggelse, herunder blandede ejerformer. 2. kan bidrage til byudvikling og give adgang til attraktive, moderne og tidssvarende boliger, herunder billige boliger til flygtninge, studerende mv. I områdebeskrivelserne er der redegjort for, hvorledes byggeriet opfylder målsætningerne, herunder påvirker områdets karakter og muligheder for samspil med eksisterende byggerier og kommende udbygningsmuligheder. Endvidere er der redegjort for behovet for lokalplan og kommunal økonomi samt forventet tidspunkt for påbegyndelse og ibrugtagning af byggeri. Til sidst er der en oversigt over planens initiativer og behovet for grundkapitalindskud på årsbasis. Rækkefølgeplan Der foreslås følgende rækkefølge for udbygning med almene boliger: 1. Toppen, Trekroner Øst 2. Bifaldet Nord 3. Slagterigrunden/Bymidten 4. Øvrige udbygningsmuligheder i overensstemmelse med den generelle boligudbygning i kommunen.

3 Områder i kommunen, hvor der kan etableres almene boliger: Side3/11 Toppen Beliggenhed: I Trekroner Øst ved Skademosegård. Den seneste byudvikling i Trekroner Øst har resulteret i at områder til parcelhuse er tæt på at være udbygget. Der er også etableret tæt/lav boliger for bofællesskaber i 4 områder. I alt er der etableret ca. 250 udelukkende private boliger. Der er herudover plads til yderligere ca. 200 boliger i 5 større områder. I den sammenhæng vurderes det, at der i alt i Trekroner øst kan være plads til optil 100 nye almene boliger for at give området karakter af et blandet boligområde. Omkring 50 af disse boliger vurderes umiddelbart bedst at kunne blive placeret i område 1. Toppen og de resterende i nogle af følgende områder: 2. Ådalen (25 boliger), 3. Skademosen (25 boliger), 4. Folden/Hegnet (50 boliger) og 5. Langebjerg (25 boliger). Disse projekter kan ved en velovervejet placering blive et positivt supplement til områdets overvejende udtryk af privat parcelboligområde og være et bidrag til at give området den tilstræbte karakter af blandet byggeri i både ejerskab og udformning. Antal almene boliger: Ca. 50 (Område 1). Heraf ca. 10 små, billige boliger.. Lokalplan: 520 (Behov for ny lokalplan for at realisere etagebyggeri i område 1). Grundkapitalindskud: Ca. 10 mio. kr. (Budget 2015). Igangsætningstidspunkt (Skema A): Etablering og indflytning:

4 Side4/11 Bifaldet Nord Beliggenhed: Ved Søndre Ringvej/Rabalderstræde På ejendommen ligger i dag administration for Roskilde Festival Gruppen samt to mindre erhverv, hvoraf det ene er nedlagt, så bygningen står ubenyttet. De to små erhvervsgrunde ejes i dag af projektudviklere med henblik på at etablere en dagligvarebutik ud mod Søndre Ringvej. Forvaltningen er i konstruktiv dialog med projektudviklerne om udformningen af et nyt byggeri, der også kan omfatte et areal på Musicon. Byggeriet kan komme til at rumme dagligvarebutik, kontorerhverv og boliger, og vil markere indgangen til Musicon og starten på Rabalderstræde som hoved- og handelsstrøg. En andel af almene boliger vil støtte realiseringen af planerne og dermed bidrage til, at den videre udvikling af kvarteret Bifaldet skydes i gang. Musicon skal rumme ca. 650 boliger af blandede ejerforhold primært som etageboliger og med en andel af tæt-lav-boliger. De første 200 boliger er etableret som ungdomsboliger, og snart forventes 30 rækkehuse etableret som ejer- eller andelsboliger. En andel af almene boliger vil være godt for mangfoldigheden på Musicon, og nærheden til Ringparken vil samtidig give driftsmæssige fordele. Realisering af Bifaldet nord afventer Roskilde Festival Gruppens flytning til ROCKmagneten, og boligerne kan derfor tidligst blive opført i Af hensyn til projektudviklingen og handel af Festival Gruppens ejendom er et tilsagn om støtte dog nødvendigt allerede i Antal almene boliger: Ca Heraf ca. 5 små, billige boliger. Grundkapitalindskud: Ca. kr. 4-6 mio. (Budget 2015) Igangsætningstidspunkt (Skema A): Etablering og indflytning:

5 Slagterigrunden Side5/11 Beliggenhed: Roskilde midtby tæt på stationen Slagterigrunden har efter Slagteriskolens flytning været anvendt af mindre erhverv og INSP, der er aktivitetshus med café, værksteder mv. i midtbyen. De fleste af bygningerne på grunden er dog ubenyttede eller anvendes relativt ekstensivt i forhold til grundens bynære beliggenhed. Der er ideer til projektudvikling af området, hvilket giver mulighed for at etablere boliger og erhverv ligesom der vil kunne etableres almene boliger. En vis andel af almene boliger, på fx halvdelen af det samlede antal, vil kunne medvirke til at støtte projektudviklingen og realisering af planerne for nybyggeri på grunden i sammenhæng med private boliger og erhverv. Et byggeprojekt vil støtte strategien for bymidtens udvikling ved at igangsætte en omdannelse af området fra slagteriskole til blandede funktioner (bolig/erhverv), byfortætning og mulighed for forskellige størrelser boliger og bygninger. Antal almene boliger: Ca. 50. Heraf ca. 10 små, billige boliger. Grundkapitalindskud: Ca mio. kr. (Budget 2016) Igangsætningstidspunkt (Skema A): 2016 Etablering og indflytning:

6 Bymidten Side6/11 Beliggenhed: Ikke stedsbestemt udfyldning og omdannelse. I bymidten er der en række områder, hvor der på kommunalt eller privat initiativ kan ske nybyggeri, omformning eller erstatning af eksisterende byggeri, herunder erhvervsbyggeri. Det kunne fx være 1. Schmeltz Plads, 2. Ny Østergade, 3. Bønnelyckes Plads, 4. erhvervsområder langs Ringstedgade m.fl. Projekterne kan medvirke til at gennemføre en omdannelse af eksisterende inaktive eller utidsvarende anvendelser og resultere i en ønsket byfortætning og revitalisering. Det skønnede samlede antal almene boliger forventes fordelt og etableret over en længere årrække i et antal på højst ca boliger enten som selvstændige byggerier eller i tilknytning til privat byggeri evt. i forbindelse med erhverv eller detailhandel. Mindre udfyldningsprojekter kan evt. realiseres tidligere eller parallelt i hele perioden. Antallet af mulige små, billige boliger vil afhænge af størrelse og placering af de konkrete projekter, men som udgangspunkt kan 10%-20% af de almene boliger etableres som små, billige boliger. Antal almene boliger: Ca. 100 i alt. Grundkapitalindskud: Ca. 20 mio. kr. (Budget ). Igangsætningstidspunkt (Skema A): 2018 og senere. Etablering og indflytning: og senere.

7 Sortebrødre Plads Side7/11 Beliggenhed: I bymidten ved Roskilde station Området anvendes i dag til parkering i forbindelse med bl.a. detailhandel (Kvickly mv.). Der er udarbejdet forslag til omdannelse af pladsen til parkeringshus, erhverv, boliger samt udvidelse af Kvicklys butiksareal. I forbindelse med en realisering af dette projekt kan en andel almene boliger medvirke til at skabe en blanding af boligformer og kan medvirke til at realisere projektet i samarbejde med private aktører. Antallet af mulige små, billige boliger vil afhænge af størrelse og placering af det konkrete projekt. Som udgangspunkt kan 10%-20% af de almene boliger etableres som små, billige boliger. Antal almene boliger: Ca. 15. Grundkapitalindskud: Ca. 3,5 mio. kr. (Budget 2018) Igangsætningstidspunkt (Skema A): Etablering og indflytning:

8 Musicon Side8/11 Beliggenhed: Forskellige arealer på Musicon Musicon skal etableres som en blandet by, hvor boligerne ligger imellem erhverv, kultur, uddannelse og handel. Musicon skal rumme ca. 650 boliger af blandede ejerforhold primært som etageboliger og med en andel af tæt-lav-boliger. De første 200 boliger er etableret som ungdomsboliger, og snart forventes 30 rækkehuse etableret som ejer- eller andelsboliger. En andel af almene boliger kan være godt for mangfoldigheden på Musicon. Der er dog i forvejen mange almene boliger i sydbyen. Af hensyn til bydelens samlede balance og Musicons profil er det vigtigt, at de almene boliger etableres i mindre enheder og kommer i senere etaper af udbygningen. Almene boliger kan placeres i flere områder, og det skal derfor vurderes nøjere, hvor de konkret placeres udfra en vurdering af samspil med andre byggerier og bygherrer. Umiddelbart kan der være mulighed for at placere almene boliger i følgende 5 områder: 1. Bifaldet, 2. basgangen, 3. og 4. Ved Rabalderparken og 5. Ved Basgangen. Der er interesse fra projektudviklere for at indgå optionsaftaler for mindre arealer på Musicon med varierende indhold. Det forventes at være gavnligt for projektudviklingen, hvis en andel af almene boliger af gangen kan indgå i de konkrete udbud af optioner. Der bør dog ikke etableres almene boliger uden at de kobles til et større antal private boliger. Antallet af mulige små, billige boliger vil afhænge af størrelse og placering af de konkrete projekter, men som udgangspunkt kan 10%-20% af de almene boliger etableres som små, billige boliger. Antal almene boliger: Ca. 75 boliger i alt, heraf op til 15 små, billige boliger. Grundkapitalindskud: Ca. kr. 15 mio. (Budget tidligst 2016) Igangsætningstidspunkt (Skema A): Etablering og indflytning:

9 Jyllinge bymidte Side9/11 Beliggenhed: Ved Hallen i Jyllinge. Området er i dag fodboldbaner. I løbet af 2014 og 2015 etableres nye fodboldbaner på Spraglehøj til erstatning for banerne ved Hallerne. Samtidig skal der udarbejdes en helhedsplan for halområdet i tråd med intentionerne i udviklingsprogrammet og handleplanen for Jyllinge Bymidte om udvikling af området til et dynamisk idræts-, fritids- og kulturcentrum med nye faciliteter til bibliotek og kulturskole integreret med en fremtidig haludvidelse, samt plads til ca. 30 nye boliger i etagebyggeri. En andel af almene boliger vil kunne medvirke til at igangsætte og understøtte områdets udvikling og give mulighed for at opfylde behovet for små boliger i Jyllinge, der i dag har ganske få små billige boliger. Antallet af mulige små, billige boliger vil afhænge af størrelse og placering af de konkrete projekter, men som udgangspunkt kan 10%-20% af de almene boliger etableres som små, billige boliger. Antal almene boliger: Ca Heraf ca. 2-6 små, billige boliger. Grundkapitalindskud: Ca. 3 7 mio. kr. (Budget 2017) Igangsætningstidspunkt (Skema A): 2017 Etablering og indflytning:

10 Skousbo Side10/11 Beliggenhed: I Viby Området er i dag landbrug og der er netop vedtaget konkurrenceprogram for forslag til bydelens udformning. Der vil blive plads til en del boliger både parcelhuse, tæt/lav og etageboliger, herunder almene boliger for at skabe et boligområde med varierede boligformer i forskellige typer byggerier. En andel af almene boliger vil kunne medvirke til at igangsætte og understøtte områdets udvikling og give mulighed for at opfylde behovet for små boliger og familieboliger i Viby af hensyn til fortsat at sikre en attraktiv by med forskellige boligtilbud. Antallet af mulige små, billige boliger vil afhænge af størrelse og placering af de konkrete projekter, men som udgangspunkt kan 10%-20% af de almene boliger etableres som små, billige boliger. Antal almene boliger: Ca. 25. Heraf optil 5 små, billige boliger. Grundkapitalindskud: Ca. 5,5 mio. kr. (Budget 2017) Igangsætningstidspunkt (Skema A): 2017 Etablering og indflytning:

11 Side11/11 Oversigt Lokalitet Antal almene boliger Grundkapitalindskud (Mio. kr.) *) Trekroner - Toppen Andre områder Bifaldet nord Slagterigrunden Bymidten 100 (Gennemsnitligt 10 årligt) 20 (Gennemsnitligt 2 årligt) Sortebrødre Plads 15 3,5 Musicon 75 (3 grupper á 25 boliger) 15 (3 grupper á 5 mio. kr.) Jyllinge bymidte Skousbo 25 5,5 Ialt *) Alle oplysninger om Grundkapitalindskud er udregnet efter Maksimumsbeløb pr. 1. juli 2014 herunder også energitillæg mv. En eventuel ændret regulering kan bevirke, at den udregnede grundkapital også ændres.

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015

Plan og Udvikling Sagsnr Brevid Ref. PKA Dir. tlf december 2015 ØKONOMIUDVALGET Plan og Udvikling Sagsnr. 246187 Brevid. 2229089 Ref. PKA Dir. tlf. 4631 3548 peterka@roskilde.dk NOTAT: Almene boligprojekter i Roskilde 3. december 2015 Indledning: Der er behov for flere

Læs mere

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Photo: Stiig Hougesen. Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Photo: Stiig Hougesen Byudvikling i Roskilde Kommune Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune Bygger på kommunens styrker og planstrategi Beliggenhed i smukt landskab Balanceret bystruktur Centralt

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde

Investér i fremtidens. AlleTidersRoskilde Investér i fremtidens AlleTidersRoskilde Kildegården Kraftcenter for kultur, idræt og fritid i Roskilde ved Møllehusvej Attraktivt og levende bymiljø Tæt på bymidte og station Lokalplan udarbejdes i 2018

Læs mere

BOLIGER OG BEFOLKNING

BOLIGER OG BEFOLKNING Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 250481 Brevid. 1947926 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk 28. juli 2014 BOLIGER OG BEFOLKNING Side2/18 1. Baggrund og sammenfatning

Læs mere

BOLIGER OG BEFOLKNING

BOLIGER OG BEFOLKNING Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 286808 Brevid. 2546026 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk 7. april 2017 BOLIGER OG BEFOLKNING Side2/17 1. Baggrund og sammenfatning Der har i Roskilde Kommune

Læs mere

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde

Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Planstrategier og strategisk byudvikling i Roskilde Esben Haarder Paludan, Planchef Seminar i Køge den 20. marts Det vil jeg fortælle.. Planstrategi 2011 - hvad ville vi - hvordan gik det Planstrategi

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker

NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 95557 Brevid. 1239235 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: Oversigt over muligheder for nye butikker 13. august 2012 Roskilde Kommune har i foråret 2011

Læs mere

BYGGEMULIGHEDER I ROSKILDE KOMMUNE

BYGGEMULIGHEDER I ROSKILDE KOMMUNE oktober 2016 BYGGEMULIGHEDER I ROSKILDE KOMMUNE Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Toppen...3 Skademosen...4 Skousbo, Viby...5 Sankt Peders Stræde...6 Slagterigrunden...7 Trekanten...8 Parkvænget...9 Ringparken

Læs mere

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan

Notat 5. juni Almene boligprojekter , rækkefølgeplan Notat 5. juni 2018 Almene boligprojekter 2018-2021, rækkefølgeplan Økonomiudvalget udarbejdede i juni 2015 en rækkefølgeplan for almene boligprojekter 2016-2019. Nedenfor findes under punkt 1 en statusoversigt

Læs mere

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE

Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Boligpolitik December 2018 BRØNDBY KOMMUNE Indhold Forord 3 Balanceret vækst og bæredygtig udvikling 4 Blandede boliger 7 Kvalitet 10 Byrum og grønne områder 13 Lokal identitet 14 Boligpolitikken sætter

Læs mere

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg

NOTAT. Nybyggeri af almene boliger i fremtiden - Debatoplæg NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Salg og Udlejning Odense Slot Indgang G Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 65512694 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Nybyggeri

Læs mere

Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan

Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Byudvikling i Roskilde - samarbejde med byherre mv. Bygherreforeningen den 8. oktober 2012 Esben Haarder Paludan Strategisk byudvikling i Roskilde? Finde sine potentialer potentialer og er begyndt at folde

Læs mere

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT -

UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - UDVIKLINGSPROGRAM JYLLINGE BYMIDTE - ØKONOMINOTAT - November 212 Realisering Udviklingsprogrammet udstikker en retning for de kommende mange års udvikling af Jyllinge Bymidte. Det er samtidigt en ramme

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Center Lindegården - Lindegårdshusene. Notat om vurdering af nye placeringsmuligheder i Roskilde Kommune

Center Lindegården - Lindegårdshusene. Notat om vurdering af nye placeringsmuligheder i Roskilde Kommune Center Lindegården - Lindegårdshusene Notat om vurdering af nye placeringsmuligheder i Roskilde Kommune CENTER LINDEGÅRDEN Center Lindegården er et socialpsykiatrisk bocenter under Københavns Kommunes

Læs mere

Vejen Kommunes Boligpolitik

Vejen Kommunes Boligpolitik Vejen Kommunes Boligpolitik Godkendt af Vejen Byråd den. (Udkast ver. den 30. juni 2016) 1 Indhold Indledning... 2 Bredt sammensat boligmasse... 3 Almene familieboliger... 4 Boliger til særlige målgrupper...

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning

Vordingborg Kommuneplan Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommuneplan 1999-2011 Tillæg nr. 5 Rækkefølgeplan for boligudbygning Vordingborg Kommune August 2003 Om kommune- og lokalplaner Kommuneplanen er den overordnede plan, som omfatter hele kommunen.

Læs mere

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet.

Før der kan opføres byggeri i Det Høje C, skal der udarbejdes en byggeretsgivende lokalplan for arealet. 11- punktprogram for Det Høje C 1. Lokalplanens baggrund Som led i udviklingen af Musicon, og fordi der nu igen er gang i især boligbyggeriet, er det blevet aktuelt for kommunen at udbyde arealer i Det

Læs mere

BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER

BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER BILAG 2: PROJEKTER PRÆKVALIFICERET TIL PARTNERSKABER OFFENTLIGT INDHOLD: PARTNERSKABSPROJEKTER GENERELT S. 2 SENIORBOFÆLLESSKAB I TIKØBSGADE S. 3 A.C. MEYERS VÆNGE S. 4 STRANDLODSVEJ S. 5 GÅRDHAVEHUSE

Læs mere

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet

NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet Kultur og Idræt Sagsnr. 251967 Brevid. 1980469 Ref. KONU Dir. tlf. 4631 4067 kristofferon@roskilde.dk NOTAT: Byfortætning, flere boliger i bymidten og et kraftcenter for forenings- og fritidslivet 13.

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2008.

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2008. Notat til dagsordenpunkt Bilag 3 Center Teknik & Miljø Sagsbehandler Lone Bechmann Jensen Dato 1. december 2008 Sagsnummer 1253-61628 Bemærkninger om tilgang af nye boliger Følgende opgørelse gør status

Læs mere

11. marts Sagsnr

11. marts Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 11. marts 2019 Bilag 2. Administrationsgrundlag for almene boliger - anvendelse af krav om almene boliger i lokalplaner og udmøntning

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center

bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center bilag 9: Almene boliger i kvarteret ved bella center indhold: OVERSIGT og placering s. 2 baggrund s. 3 individuel proces s. 4 126 almene familieboliger s. 5 171 almene ungdomsboliger s. 6 1 oversigt og

Læs mere

Notat vedr. Almene boliger i Esbjerg Kommune

Notat vedr. Almene boliger i Esbjerg Kommune Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 27. maj 2016 Sagsid 16/7648 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat vedr. Almene boliger i Esbjerg Kommune Indhold 1. Indledning...2 2.

Læs mere

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 3. maj 2016 SPJrådgivning Lergravsvej 53, 2300 København S Telefon: +45 21 44 31 29 spj@spjraadgivning.dk www.spjraadgivning.dk CVR-nr. 32 60 26 81 Bank: Lån

Læs mere

1 Indledning og sammenfatning

1 Indledning og sammenfatning Kommunaldirektøren Byrådssekretariat Sagsnr. 246187 Brevid. 1889794 Ref. NIR Dir. tlf. 46 31 80 09 nicolair@roskilde.dk NOTAT: Strategi for almene og kommunale lejeboliger 10. april 2014 1 Indledning og

Læs mere

I denne hvidbog gennemgås de 10 indsigelser, der kom i høringsperioden, med forvaltningens bemærkninger og indstilling.

I denne hvidbog gennemgås de 10 indsigelser, der kom i høringsperioden, med forvaltningens bemærkninger og indstilling. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 22-01-2015 Bilag 4, hvidbog for forudgående offentlighed, kommuneplantillæg om almene boliger Folketinget vedtog den 26. februar 2015

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

Formålet med dette notat er at fastlægge en strategi for, hvordan kommunen ønsker at udmønte grundkapital i årene 2016-2019.

Formålet med dette notat er at fastlægge en strategi for, hvordan kommunen ønsker at udmønte grundkapital i årene 2016-2019. Notat Almene boliger - udmøntning af ny grundkapital Formålet med dette notat er at fastlægge en strategi for, hvordan kommunen ønsker at udmønte grundkapital i årene 2016-2019. 1. Bagrund Furesø Kommune

Læs mere

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE

KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE KOMBINÉR BOLIG OG ERHVERV KREATIVE FAMILIEBOLIGER RUM TIL AT BO OG ARBEJDE FAMILIEBOLIGER MED PLADS TIL BÅDE ARBEJDE, FAMILIELIV OG FÆLLESSKAB Som beboer i de Kreative Familieboliger får man en unik mulighed

Læs mere

KOMBiNER BOliG OG ERhVERV. ByG ÉN EllER FlERE BOliGER. Kreative familieboliger rum til at bo & arbejde. Køgev. 100 m

KOMBiNER BOliG OG ERhVERV. ByG ÉN EllER FlERE BOliGER. Kreative familieboliger rum til at bo & arbejde. Køgev. 100 m KOMBiNER BOliG OG ERhVERV ByG ÉN EllER FlERE BOliGER P3 ej Køgev 10 14 15 < 100 m n nhav Købe Kreative familieboliger rum til at bo & arbejde de Kreative familieboliger give mulighed for plads til både

Læs mere

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015

Dansk byplan laboratorium. den 10. marts 2015 Dansk byplan laboratorium den 10. marts 2015 1 Kilde: Kontur, Svendborg, 2013 Vi er blevet færre befolkningsudvikling i procentvis ændring, 2008-13 Kilde: kontur, Svendborg, 2013 og vi bliver ældre: procentvis

Læs mere

OPLÆG TIL NY BOLIGPOLITIK

OPLÆG TIL NY BOLIGPOLITIK OPLÆG TIL NY BOLIGPOLITIK Roskilde Kommune 2018 Anbefalet af boligpolitisk følgegruppe d. 30.10.18 BOLIGPOLITIK: BYER I SOCIAL BALANCE Roskilde Kommune er en attraktiv bosætningskommune med en varieret

Læs mere

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019)

Indhold. Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Strategi for erstatningsbyggeri (udgave 30. april 2019) Indhold 0 Baggrund for strategien... 2 1 Overblik over nuværende forudsætninger... 2 2 Principper for placering af erstatningsbyggeri... 3 3 Virkemidler...

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Tekst: Adgangen til kvalificeret arbejdskraft i hele landet er en forudsætning for vækst og udvikling.

Tekst: Adgangen til kvalificeret arbejdskraft i hele landet er en forudsætning for vækst og udvikling. Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 UUI Alm.del endeligt svar på spørgsmål 175 Offentligt Talepapir Arrangement: UUI alm. del - samrådsspørgsmål AL Hvornår: Den 29.september. Kl. 10.00-10.45 DET

Læs mere

Boligpolitik Odense. Odense Kommune

Boligpolitik Odense. Odense Kommune Boligpolitik Odense Odense Kommune 2 Indhold Indledning 4 Sammenfatning 5 Boligpolitik for Odense 2002-2012 7 Boligpolitik - overvejelser 7 De boligpolitiske mål og handlinger 9 Boligudbygningen i dag

Læs mere

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura

BYENS NETVÆRK STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura BYENS NETVÆRK 22.01.2019 STATUS PÅ BYUDVIKLING I TINGBJERG v/ Pia Nielsen, direktør fsb, Drift, byg og jura 1 TINGBJERG kort præsentation Planlagt mønsterby opført 1956-75 Steen Eiler Rasmussen og C. TH.

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI

STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI STRATEGI FOR ALMENT NYBYGGERI I ESBJERG KOMMUNE Teknik & Miljø Esbjerg Kommune INDHOLD 1. Forord.................................. 3 2. Strategien i en sammenhæng................ 3 3. Bæredygtighed i strategien..................

Læs mere

Udmøntning af grundkapital til almene Ungdomsboliger i Esbjerg Centrum

Udmøntning af grundkapital til almene Ungdomsboliger i Esbjerg Centrum Udmøntning af grundkapital til almene Ungdomsboliger i Esbjerg Centrum Telefon 76 16 16 16 Telefax 76 16 16 17 www.esbjergkommune.dk Indledning... - 3 - Baggrund for konkurrence... - 3 - Konkurrenceparametre...

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

Møde med boligorganisationerne 2. november 2015

Møde med boligorganisationerne 2. november 2015 GLADSAXE KOMMUNE Byrådssekretariatet Den 26. oktober 2015 Møde med boligorganisationerne 2. november 2015 Svar på spørgsmål fra boligorganisationerne i Gladsaxe Kommune J. nr. 00.01.00G01 1 Spørgsmål fra

Læs mere

KEU, MD/ 28. oktober 2013. Bilag 2. Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger

KEU, MD/ 28. oktober 2013. Bilag 2. Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger KEU, MD/ 28. oktober 2013 Bilag 2 Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger Boligstrategien forholder sig til overudbuddet af boliger i den eksisterende boligmasse og behovet for

Læs mere

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2011.

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2011. Notat til dagsordenpunkt Bilag 3 Center Teknik & Miljø Sagsbehandler Lone Bechmann Jensen Dato 1. december 2011 Sagsnummer 1253-61628 Bemærkninger om tilgang af nye boliger Følgende opgørelse gør status

Læs mere

Kære Thomas og Malene, Tak for et godt møde i sidste uge.

Kære Thomas og Malene, Tak for et godt møde i sidste uge. From: Stinne Bjerg Sent: 18. december 2017 13:52 To: Thomas Baggesen; Malene Meier Schultz-Jørgensen Cc: Lone Plovstrup Subject: Center Lindegården Attachments: Lindegården_notat

Læs mere

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen

Notat. Indledning. Den Udarbejdet af Planafdelingen Notat Indledning På baggrund af beslutningen på fællesmødet mellem Planudvalget og Social- og Sundhedsudvalget den 5.oktober 2015 har administrationen undersøgt en række muligheder for placering af 80

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for,

NOTAT. Allerød Kommune. Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune. I notatet redegøres for, NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Proces for etablering af almene boligprojekter i Allerød Kommune I notatet

Læs mere

KOV1_Kvadrat_RØD BOLIGPOLITIK. Kolding Kommune 2010

KOV1_Kvadrat_RØD BOLIGPOLITIK. Kolding Kommune 2010 KOV1_Kvadrat_RØD BOLIGPOLITIK Kolding Kommune 2010 INDHOLD Indledning... 3 Boligudbuddet... 4 Politik... 4 Målsætninger og virkemidler... 4 Boligområder... 7 Politik... 7 Målsætninger og virkemidler...

Læs mere

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016

Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen. Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Udvidelse af rammeområde 3.B.19 Stålmosen Tillæg 4 til Roskilde Kommuneplan 2016 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET Udvalgspolitik for plan og boligudvalget 2014 Baggrund Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af politikere, samarbejdspartnere

Læs mere

STRATEGISK MIDTBYPLAN

STRATEGISK MIDTBYPLAN STRATEGISK MIDTBYPLAN RANDERS MIDTBY INDSATSER RANDERS MIDTBY FORANDRER SIG DETAILHANDEL Detailhandel er med til at skabe byliv og grundlag for andre funktioner fx restauranter og service. Hvor vil vi

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Befolkning og boliger

Befolkning og boliger Befolkning og boliger Redegørelse - Befolkning og boliger Den levende by Den levende by skal udfoldes i Vallensbæk både i de eksisterende og de nye boligområder. Vallensbæk har et mangfoldigt udbud af

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Nyhedsbrev. Fast Ejendom. Den 17. april 2015, revideret 20. april 2015

Nyhedsbrev. Fast Ejendom. Den 17. april 2015, revideret 20. april 2015 Den 17. april 2015, revideret 20. april 2015 Nyhedsbrev Ændring af planloven op til 25 % almene boliger i nye lokalplanområder Folketinget vedtog den 26. februar 2015 ændringer i planloven, der giver kommunerne

Læs mere

Boliganalyse 2013. Delgrundlag for boligpolitikken for det almene boligområde i Norddjurs Kommune. 15. oktober 2013

Boliganalyse 2013. Delgrundlag for boligpolitikken for det almene boligområde i Norddjurs Kommune. 15. oktober 2013 Boliganalyse 2013 Delgrundlag for boligpolitikken for det almene boligområde i Norddjurs Kommune 15. oktober 2013 SPJrådgivning Lergravsvej 53, 2300 København S Telefon: +45 21 44 31 29 spj@spjraadgivning.dk

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011

Notat. ved befolkningsvækst. Bilag til skema til anlægskonferencen. Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune. Den 8. december 2011 Notat Emne: Til: Anlægsbehov for boldbaner fastholdelse af serviceniveau ved befolkningsvækst Bilag til skema til anlægskonferencen Kopi til: Kopi til Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Ø6 Almene ungdomsboliger

Ø6 Almene ungdomsboliger Økonomiforvaltningen BUDGETNOTAT Ø6 Almene ungdomsboliger Baggrund Et voksende antal studerende ønsker at bosætte sig i København. Da København samtidigt oplever en generel befolkningsvækst, der øger presset

Læs mere

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER

BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER BILAG NR. 3: NOTAT OM PLANFORHOLD OG VURDERING AF PROJEKTER Ansøgninger Der foreligger følgende ansøgninger: Projekt Adresse Ansøgt A Vestervangsvej 12 1 dagligvarebutik på ca. 1.000 m² B Vævervej 1 2

Læs mere

Alment boligbyggeprogram 2015 2018. - Prioritering ØK 26. august 2015 - Viborg Kommune; Viborg Baneby

Alment boligbyggeprogram 2015 2018. - Prioritering ØK 26. august 2015 - Viborg Kommune; Viborg Baneby Alment boligbyggeprogram 2015 2018 - Prioritering ØK 26. august 2015 - Viborg Kommune; Viborg Baneby Overordnet prioritering Efter anmodning fra Viborg Kommune fremsendes hermed prioriteringsforslag i

Læs mere

Konklusion Bedømmelsesudvalget indstiller, at der indgås partnerskab om etablering af almene boliger med følgende koncepter i prioriterede rækkefølge:

Konklusion Bedømmelsesudvalget indstiller, at der indgås partnerskab om etablering af almene boliger med følgende koncepter i prioriterede rækkefølge: KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Partnerskaber om almene boliger - bedømmelsesudvalgets indstilling Konklusion Bedømmelsesudvalget indstiller, at der indgås partnerskab

Læs mere

velkommen Charlotte Heitmann Christian Cold Nanna Jardof Lars Levin Otto Kierkegaard

velkommen Charlotte Heitmann Christian Cold Nanna Jardof Lars Levin Otto Kierkegaard & velkommen Charlotte Heitmann Christian Cold Nanna Jardof Lars Levin Otto Kierkegaard Brush up på den almene sektor 1/5 af alle boliger er almene = ca. 545.000 Kun 2 % er opført før 1940 Kun 5% er over

Læs mere

TREKRONER STATIONSBYGNING

TREKRONER STATIONSBYGNING BOLIGER OG BUTIKKER VED TREKRONER STATION 28. FEBRUAR 2018 TREKRONER STATIONSBYGNING Boliger og butikker ved Trekroner station // TREKRONER STATIONSBYGNING STEMNINGSBILLEDER FRA STEDET Boliger og butikker

Læs mere

Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune

Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune Budget 2016-2019 Vicekommunaldirektør Mogens Raun Andersen / Økonomichef Kirsten Thune Kommunaldirektør Henrik Kolind, Roskilde Kommune September 2013 Halvårsregnskab 2015 Tillægsbevillinger i 2015 I mio.

Læs mere

Almene boliger i Aarhus

Almene boliger i Aarhus 13. NOVEMBER 2018 Almene boliger i Aarhus - Aftale mellem BL s 5. kreds og Aarhus Kommune om genhusning og nybyggeri 1. Den blandede by er en fælles opgave BL s 5. kreds og Aarhus Kommune har tradition

Læs mere

Notat. Ungdomsboligsituationen i Aarhus i foråret 2013. Ungdomsboligsituationen i Aarhus Aarhus Byråd. Aarhus Kommune. Den 11.

Notat. Ungdomsboligsituationen i Aarhus i foråret 2013. Ungdomsboligsituationen i Aarhus Aarhus Byråd. Aarhus Kommune. Den 11. Notat Emne: Til: Ungdomsboligsituationen i Aarhus Aarhus Byråd Den 11. juni 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Ungdomsboligsituationen i Aarhus i foråret 2013 Ungdomsboliggaranti 2012 Ungdomsboliggarantien

Læs mere

Skoler i Sydhavn og Ørestad

Skoler i Sydhavn og Ørestad Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Skoler i Sydhavn og Ørestad Dette notat indeholder de senest kendte bolig- og befolkningsprognoser fra Økonomiforvaltningen fra juni 2006 for henholdsvis Sydhavn og

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

BOLIGPOLITIK FOR BORNHOLM - INKL. STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER DET GÅR GODT PÅ BORNHOLM. Vedtaget 28. marts 2019

BOLIGPOLITIK FOR BORNHOLM - INKL. STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER DET GÅR GODT PÅ BORNHOLM. Vedtaget 28. marts 2019 BOLIGPOLITIK FOR BORNHOLM - INKL. STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER Bornholm er kendt for sin unikke natur og hyggelige historiske byer og fiskerlejer, der er velafgrænsede og harmonisk indpasset i landskabet.

Læs mere

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi

maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi maj 2016 Version 9/ 15/5/16 Fremtidens boliger for ældre borgere strategi Forord Denne strategi er resultatet af en proces, som Seniorudvalget igangsatte i slutningen af 2014 om, hvordan fremtidens boliger

Læs mere

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds

Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds Almenboligaftale 2019 mellem Københavns Kommune og BL 1. kreds København vokser kraftigt, og i 2030 vil der være ca. 100.000 flere indbyggere end i 2019. Københavns Kommune og BL 1. kreds har set, hvordan

Læs mere

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer Baggrund Der er fastsat normer for bilparkering i kommuneplanen. Kommuneplannormerne

Læs mere

BORGERMØDE Forslag til Kommuneplan 2016 og Strategi for Roskildes Grønne Ring. 4. oktober 2016

BORGERMØDE Forslag til Kommuneplan 2016 og Strategi for Roskildes Grønne Ring. 4. oktober 2016 BORGERMØDE Forslag til Kommuneplan 2016 og Strategi for Roskildes Grønne Ring 4. oktober 2016 Program 19.00 Velkommen v/ Borgmester Joy Mogensen 19.10 Dagens program v/ Martin Holgaard 19.15 Kommuneplan

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018

UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN- OG BOLIGUDVALGET 2014-2018 Fokusområder 2016-2017 UDVALGSPOLITIK FOR PLAN OG BOLIGUDVALGET 2014 BAGGRUND Denne udvalgspolitik for Plan- og Boligudvalget er skabt i fællesskab af

Læs mere

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler

Carlsbergvej. Fakta. Projektleder. Mægler området er en ny dynamisk bydel med uddannelsesinstitutioner, ungdomsboliger og unikke transportmuligheder. En investering i særklasse. SPÆNDENDE BYUDVIKLINGSOMRÅDE I HILLERØD TIL SALG Freja ejendomme,

Læs mere

Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger og erhverv principbeslutning vedr. områdets udvikling

Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger og erhverv principbeslutning vedr. områdets udvikling Indstilling Til Den Politiske Styregruppe for Helhedsplan Gellerup/Toveshøj Fra Teknik og Miljø & Borgmesterens Afdeling Dato 6. november 2014 Udvikling af område i Gellerup til ny Ungdomsbydel, ejerboliger

Læs mere

Præsentation af bosætningsanalysen

Præsentation af bosætningsanalysen Præsentation af bosætningsanalysen Første udvalgsmøde om bosætning og infrastruktur i Skanderborg Kommune Strategisk Center, Skanderborg Kommune Tirsdag den 9. august 20 Indhold. Præsentation af bosætningsanalysen

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

bilag 2 nybyggeri af almene boliger

bilag 2 nybyggeri af almene boliger bilag 2 nybyggeri af almene boliger maj 2019 Indhold: OVERSIGT s. 2 engvej s. 3 baggrund OG ØKONOMI s. 5 Illustration: Engvej, AAB AI Arkitekter oversigt Intro I dette bilag præsenteres de 75 almene ungdomsboliger

Læs mere

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN

AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN AALBORG KOMMUNE OG UDBUDDET AF BYGHERREOPGAVEN Borgmester Henning G. Jensen, Aalborg Kommune Indhold: INDLEDNING...2 AALBORG KOMMUNE SOM BYGHERRE...2 DET ALMENE BOLIGBYGGERI...3 DEN PROFESSIONELLE BYGHERRE...3

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 3, Analyse af boligtilbud til unge. Byplanafdelingen. Dato: 17. september 2014 Af: Pernille Dragskov Hummelmose

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 3, Analyse af boligtilbud til unge. Byplanafdelingen. Dato: 17. september 2014 Af: Pernille Dragskov Hummelmose GLADSAXE KOMMUNE Byplanafdelingen Bilag 3, Analyse af boligtilbud til unge NOTAT Dato: 17. september 2014 Af: Pernille Dragskov Hummelmose Baggrund Under temaet Forskellige boligtyper, afsnittet Boliger

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger m. v. til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 10. Godkendelse af ansøgning om skema A for etablering af 132 almene ungdomsboliger og 20 almene familieboliger (Stayboliger) - Plus Bolig, afd. 14, Poul Paghs Gade 2-4 2014-257 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

STRATEGI for alment boligbyggeri I ASSENS KOMMUNE

STRATEGI for alment boligbyggeri I ASSENS KOMMUNE STRATEGI for alment boligbyggeri I ASSENS KOMMUNE FORORD FORMÅL MED STRATEGIEN Alle har brug for et godt sted at bo og leve. Et sted, hvor man trives og holder af at være. I Assens Kommune arbejder vi

Læs mere

FORDEBAT BYVÆKST VED VIBORG BY

FORDEBAT BYVÆKST VED VIBORG BY FORDEBAT BYVÆKST VED VIBORG BY HAR DU FORSLAG OG IDÉER? Hvor skal Viborg by udvikle sig hen? Hvordan skal kommuneplanen være med til at understøtte vækst og et fortsat dynamisk erhvervsliv? Hvordan skal

Læs mere

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010

Notat. Direktionssekretariatet. Til: Byrådet. Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Direktionssekretariatet Notat Til: Byrådet Sagsnr.: 2009/13215 Dato: 28-01-2010/08-02-2010 Sag: Bilag 3 - Baggrundsnotat for Boligprognose 2010-2021 Sagsbehandler: Jesper Lohse Jørgensen Notatet redegør

Læs mere

Visioner for et boligområde. Udvikling af boligområdet syd for Fremtiden Parcelhusområde i Herfølge. Herfølge syd

Visioner for et boligområde. Udvikling af boligområdet syd for Fremtiden Parcelhusområde i Herfølge. Herfølge syd Visioner for et boligområde Udvikling af boligområdet syd for Fremtiden Parcelhusområde i Herfølge Herfølge syd Indholdsfortegnelse Ny boligby i Herfølge Syd Forslag til bebyggelsesplan Fremtidens mangfoldige

Læs mere

MUSICON: HVORDAN ROS- KILDE INVITERER TIL PART- NERSKAB OM BYUDVIKLING

MUSICON: HVORDAN ROS- KILDE INVITERER TIL PART- NERSKAB OM BYUDVIKLING MUSICON: HVORDAN ROS- KILDE INVITERER TIL PART- NERSKAB OM BYUDVIKLING At gøre en skaterpark ud af de overfladebassiner og kanaler, som skal sikre den nye bydel mod heftige regnskyl, så de også kan komme

Læs mere