ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen København V. 13. maj 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen København V. 13. maj 2015"

Transkript

1 ANBEFALET NIAM NIAM Denmark A/S Rådhuspladsen København V Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard København V Telefon Telefax adk@kulturstyrelsen.dk maj 2015 Fredning af Det tidl. domicil for E. Pihl og Søn, Nybrovej 116, Lyngby- Taarbæk Kommune Afgørelse Kulturstyrelsen har besluttet at frede Det tidl. domicil for E. Pihl og Søn med grønne omgivelser (bestående af de tre sammenbyggede kontorbygninger med grønne omgivelser fra 1994, 2000 og 2005 af KHR Arkitekter ved professor Jan Søndergaard) på Nybrovej 116, matr. nr. 22rv, Kg. Lyngby By, Christians, Lyngby-Taarbæk Kommune. Beslutningen er truffet efter 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger. Baggrund Kulturstyrelsen underrettede Dem i brev af 12. januar 2015 om, at Det Særlige Bygningssyn har indstillet Det tidl. domicil for E. Pihl og Søn med grønne omgivelser på Nybrovej 116, 2800 Lyngby til fredning. Samtidig igangsatte styrelsen en høring herom. Kulturstyrelsen har modtaget to bemærkninger hertil: Mail af 26. marts 2015 fra Borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taarbæk Kommune. Af mailen fremgår det, at Byplanplanudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune er enig i materialet, men finder ikke, at Det tidl. domicil for E. Pihl og Søn er fredningsværdigt. Mail af 20. april 2015 fra Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk. Af mailen fremgår det, at Bygningskulturforeningen i Lyngby-Taarbæk Kommune er enig med Det Særlige Bygningssyn i, at Det tidl. domicil for E. Pihl og Søn, Nybrovej 116, Lyngby-Taarbæk Kommune har de fremragende kulturhistoriske og arkitektoniske værdier, der kan begrunde en fredning. Herudover fremsætter foreningen nogle supplerende bemærkninger til bygningssynets indstilling. Herunder: CVR-nr: Jour.nr.: /

2 Side 2 Bygningskomplekset fremstår som et af de første eksempler på denne nyfortolkning, der siden har dannet forbillede for efterfølgende byggerier inden for samme kategori. Det friholdte grønne område [ ], er et grønt tilskud til området. Bygningernes udformning og udtryk er et resultat af en tæt dialog mellem bygherre og arkitekt. [ ]. Bygningernes indretning er nøje afpasset funktionerne til et hovedsæde for en entreprenørvirksomhed inden for byggeri og anlæg med stor fleksibilitet [.]. Kulturstyrelsen har følgende kommentarer hertil: Kulturstyrelsen noterer sig, at Byplanudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune er enig med Kulturstyrelsens fredningsoplæg, men ikke er enig i Det Særlige Bygningssyns indstilling om, at domicilet er fredningsværdigt. Kulturstyrelsen bemærker endvidere, at Byplanudvalget ikke argumenterer nærmere for, hvorfor det tidligere domicil ikke er fredningsværdigt. Kulturstyrelsen finder imidlertid, at Det Særlige Bygningssyn i sin indstilling argumenterer overbevisende for, at Det tidl. domicil for Pihl og Søn er i besiddelse af de fremragende arkitektoniske og kulturhistoriske værdier, der kan begrunde en fredning, og Styrelsen har således besluttet at følge Det Særlige Bygningssyns indstilling og gennemføre fredningen. Kulturstyrelsen har følgende kommentarer hertil: Kulturstyrelsen noterer sig, at Bygningskulturforeningen i Lyngby-Taarbæk støtter en fredning det tidligere domicil for Pihl og Søn og tager foreningens uddybende betragtninger til efterretning.

3 Side 3 Begrundelse Kulturstyrelsen finder, at det tidl. domicil for E. Pihl og Søn med grønne omgivelse bestående af de tre sammenbyggede kontorbygninger med grønne omgivelser fra 1994, 2000 og 2005 af KHR Arkitekter ved professor Jan Søndergaard, beliggende på Nybrovej 116, 2800 Lyngby, matr.nr. 22rv, Kgs. Lyngby By, Christians, Lyngby-Taarbæk Kommune, har de fremragende kulturhistoriske og arkitektoniske værdier, der kan begrunde en fredning af et bygningsværk under 50 år. Formål Formålet med fredningen er at bevare bygningerne som et fremragende eksempel på en administrationsbygning, der blev opført som en fortolkning af modernismens formsprog, men som samtidig viser en udvikling af, og på visse områder et brud med, traditionen. Den miljømæssige værdi Den miljømæssige værdi for det tidl. domicil for Pihl og Søn er knyttet til bygningernes tilbagetrukne beliggenhed på grunden med store friholdte græsarealer mod vejen. Den kulturhistoriske værdi Den kulturhistoriske, herunder navnlig den arkitekturhistoriske, værdi for det tidl. domicil for Pihl og Søn er overordnet relateret til især hovedbygningens udformning og udtryk, der fremstår som det endelige opgør med den postmodernistiske arkitektur. Bygningerne, herunder især hovedbygningen, præsenterer således en tilbagevenden til en modernistisk arkitekturforståelse samtidig med, at de både videreudvikler og bryder med traditionen. Hertil kommer det forhold, at hovedbygningen var det første byggeri i Danmark, der alene blev forsynet med naturlig ventilation og såkaldt intelligent teknologi, der kan styres lokalt. Den arkitektoniske værdi Den arkitektoniske værdi er i det ydre relateret til bygningernes overordnede struktur, komposition og hierarki med tre bygningsafsnit, der bygger på den samme arkitektoniske hovedidé. På trods af forskellige opførelsestidspunkter fremstår de som en helhed qua brugen af de samme materialer, profiler, vinduesbånd, etagehøjde og formmæssige udtryk. Der er tillige arkitektonisk værdi knyttet til bygningernes klare, monolitiske formsprog, der understreges af, at glas og murværk er placeret i nøjagtig samme niveau og med en præcision, så hovedformerne defineres entydigt. Særlig arkitektonisk værdi har hovedbygningen med den fremskudte fløj og spejlbassinet, hvor samspillet mellem murmassen, basaltstenen, det transparente glas og vandspejlet giver liv til bygningen. I det indre er den arkitektoniske værdi relateret til det rumlige hierarki og disponeringen med et rigt og varieret forløb, der fortæller om, hvordan man fra midten af 1990 erne og frem til i dag fysisk har indrettet en arbejdsplads med fleksible, åbne kontorlandskaber. Hertil kommer det markante lysindfald i alle bygningerne samt spejlbassinet i den sidste tilbygning, der reflekterer vejret og himlens skiftede udseende.

4 Side 4 Endvidere er der stor arkitektonisk værdi i alle de specialdesignede bygningsdele og inventar, der samtidig griber tilbage til den modernistiske tradition for gesamtkunstværket, hvor alle dele af et byggeri blev tegnet af den samme arkitekt. Bærende fredningsværdier I det ydre er de bærende fredningsværdier knyttet til domicilets overordnede struktur og komposition samt til hierarkiet mellem de tre bygninger, hvor hovedbygningen og spejlbassinet fremstår som det arkitektoniske centrum. Endvidere er de bærende fredningsværdier relateret til facadernes udformning med de synlige vederlagsplader, vindues- og døråbninger med detaljer, herunder profilering og oplukkere. Hertil kommer den oprindelige materialeholdning, bearbejdning og detaljering, herunder de rødviolette mursten og fugens indfarvning. I det indre er de bærende fredningsværdier knyttet til bygningernes oprindelige hovedstruktur og planløsninger med variation i rumforløb og - udformning, herunder hierarkiet mellem de forskellige bygningsafsnit med foyer i hovedbygningen, bestyrelseslokale i mellembygningen og spejlbassin i udvidelsen, mindre kontorer og storrumskontorer samt kontrasten mellem gang- og kontorarealer. Endvidere er de bærende fredningsværdier relateret til det gennembearbejdede og specialdesignede inventar samt alle oprindelige detaljer. Hertil kommer den oprindelige farve- og materialeholdning samt bearbejdning. Klagevejledning De kan klage over Kulturstyrelsens beslutning til kulturministeren. Klagefristen er 4 uger fra den dag, De har modtaget dette brev. Klagen skal sendes til Kulturstyrelsen, der sender klagen videre til kulturministeren sammen med sagens øvrige materiale. Konsekvenser En fredning betyder bl.a., at De skal søge Kulturstyrelsen om en tilladelse, hvis De vil foretage bygningsarbejder eller lignende, der rækker ud over almindelig vedligeholdelse. Dette følger af 10 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger. Undtaget herfra er visse typer af bygningsarbejder, som kan iværksættes på grundlag af skriftlig underretning, jf. 10, stk. 5, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger. Reglerne herfor fremgår af bekendtgørelse nr. 159 af 5. februar 2013 om iværksættelse af bygningsarbejder på fredede bygninger på grundlag af skriftlig underretning (vedlagt).

5 Side 5 Offentlig bekendtgørelse og tinglysning Kulturstyrelsen vil foretage offentlig bekendtgørelse af beslutningen på sin hjemmeside, og tinglyse fredningen. De vil modtage en kopi af tinglysningen, når den foreligger. Bygningsfredningen skal respekteres af ejendommens ejer, brugere og andre indehavere af rettigheder over ejendommen, uanset hvornår rettigheden er opnået. Dette følger af 7, stk. 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger. Har De spørgsmål, er De velkommen til at kontakte os. Med venlig hilsen Arne Høi kontorchef, arkitekt maa BILAG VEDLAGT Bekendtgørelse nr. 159 af 5. februar 2013 om iværksættelse af bygningsarbejder på fredede bygninger på grundlag af skriftlig underretning KOPI ER SENDT TIL Kim Dirckinck-Holmfeld, kim@dirckinck-holmfeld.dk Lyngby-Taarbæk Kommune, lyngby@ltk.dk, natur-miljo@ltk.dk Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv, stadsarkivet@ltk.dk Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, mail@byogland.dk Bygningskultur Danmark, info@bygningskultur.dk Europa Nostra Danmark, e.vind@mail.dk Bygnings Frednings Foreningen BYFO, sekretariat@byfo.dk Foreningen til Gamle Bygningers Bevaring, ulla.kjaer@natmus.dk Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk Kommune, bygningskultur.ltk@gmail.com Borgmester Sofia Osmani, Lyngby-Taarbæk Kommune, borgmester@ltk.dk Kroppedal Museum, kontakt@kroppedal.dk

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Til høringsparterne Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 13. september 2018 Jour.nr.: 18/00066 Ophævelse af fredningen

Læs mere

STYRELSEN ANBEFALET. Kulturstyrelsen. Naturstyrelsen Bornholm. Ekkodaisvejen 2. H. C. Andersens Boulevard 2. 3720 Åkirkeby.

STYRELSEN ANBEFALET. Kulturstyrelsen. Naturstyrelsen Bornholm. Ekkodaisvejen 2. H. C. Andersens Boulevard 2. 3720 Åkirkeby. Afgørelse Baggrund Ekkodaisvejen 2 ninger. ka@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 1553 København V 3720 Åkirkeby Kulturstyrelsen ANBEFALET STYRELSEN Kulturstyrelsen

Læs mere

ANBEFALET Kullinggade 29 ApS Att. Dir. Sten Klarskov Sverigesvej Svendborg. 15. august 2017

ANBEFALET Kullinggade 29 ApS Att. Dir. Sten Klarskov Sverigesvej Svendborg. 15. august 2017 ANBEFALET Kullinggade 29 ApS Att. Dir. Sten Klarskov Sverigesvej 13 5700 Svendborg Slots- og Kulturstyrelsen Fejø Gade 1, 2. sal 4800 Nykøbing F. Telefon +45 3395 4200 brv@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger

Beslutningen er truffet efter 3 i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 adk@kulturstyrelsen.dk www.slks.dk CVR 34072191 7. november 2016 Beslutning om ikke at frede Ringbo, Granvej

Læs mere

[Offentliggjort ] 12. september Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby Kommuner

[Offentliggjort ] 12. september Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby Kommuner [Offentliggjort 14.09.2017] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 brv@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 12. september 2017 Fredning af Vestbad i Rødovre og Brøndby

Læs mere

28. november Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F. Telefon

28. november Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F. Telefon Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 28. november 2017 Høring om fredning Det Særlige Bygningssyn har på sit møde den

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 31. oktober 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 30. oktober 2018 Jour.nr.: 16/11006 Ophævelse

Læs mere

[Offentliggjort den 18. juni 2018] 14. juni Fredning af Herning Højskole

[Offentliggjort den 18. juni 2018] 14. juni Fredning af Herning Højskole [Offentliggjort den 18. juni 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 14. juni 2018 Fredning af Herning Højskole Afgørelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 31. august 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 30. august 2018 Jour.nr.: 16/04559 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. november 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 5. november 2018 Jour.nr.: 18/01259 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 20. juni 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. juni 2018 Ophævelse af fredningen af Christoffer

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 20. juni 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. juni 2018 Ophævelse af fredningen af Passagen

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 23. april 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 bygogplan@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 11. april 2019 Jour.nr.: 16/08288 Ophævelse

Læs mere

[Offentliggjort den 24. oktober 2018] 23. oktober Jour.nr.: 18/01358

[Offentliggjort den 24. oktober 2018] 23. oktober Jour.nr.: 18/01358 [Offentliggjort den 24. oktober 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 23. oktober 2018 Jour.nr.: 18/01358 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 6. marts 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. marts 2019 Jour.nr.: 17/08878 Ophævelse af

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 24. juli 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 17. juli 2018 Jour.nr.: 17/08568 Ophævelse af

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 2. maj 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 26. april 2018 Ophævelse af fredningen af Skibbroen

Læs mere

Næstved Kommune, c/o: Kulturelt Udvalg Rådmandshaven Næstved GENNEMGANG AF DANMARKS FREDEDE BYGNINGER

Næstved Kommune, c/o: Kulturelt Udvalg Rådmandshaven Næstved GENNEMGANG AF DANMARKS FREDEDE BYGNINGER Næstved Kommune, c/o: Kulturelt Udvalg Rådmandshaven 20 4700 Næstved Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 GENNEMGANG AF DANMARKS FREDEDE BYGNINGER

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Dennis Per Henriksen Vester Voldgade 21, 4. 1552 København V Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. marts 2019 Jour.nr.:

Læs mere

På skulderen af en fredningsmedarbejder

På skulderen af en fredningsmedarbejder På skulderen af en fredningsmedarbejder Af Helle Nysted Andersen, Bygningskultur 2015 Bærende værdier: Kulturstyrelsens gennemgang af landets fredede bygninger skal sikre, at vi får en objektiv beskrivelse

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KARREBÆK MØLLE NÆSTVED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.04.2011 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2011-7.82.07/370-0001 Kommune: Næstved Kommune Adresse:

Læs mere

From:Miljø Teknik To:Vivi Kiel Subject:VS: Ebenezer, Møllergade 35A, Svendborg kommune. Venlig hilsen. Dorte Nielsen Fuldmægtig

From:Miljø Teknik To:Vivi Kiel Subject:VS: Ebenezer, Møllergade 35A, Svendborg kommune. Venlig hilsen. Dorte Nielsen Fuldmægtig From:Miljø Teknik To:Vivi Kiel Subject:VS: Ebenezer, Møllergade 35A, Svendborg kommune Venlig hilsen Dorte Nielsen Fuldmægtig Svendborg Kommune Team Koordinering Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge

Læs mere

Frederiksberg Allé, matr.nr. 7000ar, Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Allé, matr.nr. 7000ar, Frederiksberg Kommune Frederiksberg Kommune Att. Mark Alexander Deloughery By, Byggeri og Ejendomme, Byudvikling - By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Sendt per e-mail til made12@frederiksberg.dk Slots- og Kulturstyrelsen

Læs mere

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73

Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan. H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V. Telefon 33 73 33 73 Kulturstyrelsen Bygningsbevaring og Plan H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 73 33 73 Til interesserede købere af De Grå Stokke Kulturstyrelsen vil gerne give dig lidt nyttig og praktisk

Læs mere

Solevad Vandmølle, Assens Kommune

Solevad Vandmølle, Assens Kommune Kulturarvsstyrelsen: Solevad Vandmølle, Assens Kommune http://www.kulturarv.dk/fredede-bygninger/fredning/fredninger-i-hoering/solevad-va... Page 1 of 2 30-06-2011 Forside Fredede bygninger Fredning Fredninger

Læs mere

NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE

NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF NIKOLAJ PLADS 5, KØBENHAVNS KOMMUNE AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve bygningsfredningen af hjørnebygningen (1853-1854 af

Læs mere

ADELGADE 119, VORDINGBORG KOMMUNE

ADELGADE 119, VORDINGBORG KOMMUNE ADELGADE 119, VORDINGBORG KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF KLOSTERLY I PRÆSTØ OG UDPEGNING AF SAMME SOM BEVARINGSVÆRDIG AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve fredningen af Klosterly, Adelgade

Læs mere

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Bygningsfredning og BK 2015. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA NUUK Seminar om bygningsbevaring 5. og 6. oktober 2010 Bygningsfredning og BK 2015 Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA 5. og 6. okt. 2010 Seminar om bygningsbevaring i Nuuk SIDE 1 5. oktober 2010 Bygningsfredning

Læs mere

Du har den 16. april 2015 på vegne af Bornholms Regionskommune klaget over Kulturstyrelsens afgørelse til Kulturministeriet.

Du har den 16. april 2015 på vegne af Bornholms Regionskommune klaget over Kulturstyrelsens afgørelse til Kulturministeriet. Bornholms Regionskommune Ullasvej 23 3700 Rønne Att.: Carsten Scheibye Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tel : 33 92 33 70 Fax : 33 91 33 88 E-mail : kum@kum.dk Web : www.kum.dk 9. september

Læs mere

t{r, f *ft8 Orientering om resultat af besigtigelse

t{r, f *ft8 Orientering om resultat af besigtigelse t{r, f *ft8 \.JJe - MINIST RIET SI-OT. OG KTLTURS?YRAISN AP EIENDOMME & PROIEKTER APS Østbanegade 135 2100 København Ø Slots- og Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33954200

Læs mere

REFERAT 3/ Den 3. oktober 2012 REFERAT. af Det Særlige Bygningssyns møde den 3. oktober 2012 på LO-Skolen i Helsingør

REFERAT 3/ Den 3. oktober 2012 REFERAT. af Det Særlige Bygningssyns møde den 3. oktober 2012 på LO-Skolen i Helsingør REFERAT 3/10-2012 DET SÆRLIGE BYGNINGSSYN c/o Kulturstyrelsen, Center for Kulturarv og Arkitektur H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V (sekretær Anne-Grethe Demant direkte 33 74 52 39) Den 3. oktober

Læs mere

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur skal hermed komme med sine kommentarer til lokalplanlægning vedrørende Ørkenfortets omdannelse.

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur skal hermed komme med sine kommentarer til lokalplanlægning vedrørende Ørkenfortets omdannelse. Til Københavns Kommune København 27. september 2018 Vedr.: Forslag til tillæg nr. 3 til Lokalplan nr. 183 vedr. Ørkenfortet Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur skal hermed komme med sine kommentarer

Læs mere

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Fredningsgennemgangen - pilotprojekt. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA

NUUK. Seminar om bygningsbevaring. 5. og 6. oktober 2010. Fredningsgennemgangen - pilotprojekt. Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA NUUK Seminar om bygningsbevaring 5. og 6. oktober 2010 Fredningsgennemgangen - pilotprojekt Birte Skov, sektionsleder, arkitekt MAA 23. september 2010 Det Særlige Bygningssyns Sommerseminar 2010 SIDE 1

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger

Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Bemærkninger til lovforslaget Almindelige bemærkninger Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Hovedpunkter i lovforslaget 2.1. Ændrede retsvirkninger for visse fredede bygninger 2.1.1. Gældende ret 2.1.2.

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 3. juli 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 2. juli 2018 Jour.nr.: 17/08487 Ophævelse af fredningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 44 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 44 Folketinget Lovforslag nr. L 44 Folketinget 2017-18 Fremsat den 4. oktober 2017 af kulturministeren (Mette Bock) Forslag til Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Ændrede

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 21. januar 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 18. januar 2019 Jour.nr.: 16/04577 Ophævelse

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 14. september 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 6. september 2018 Ophævelse af fredningen

Læs mere

Landzonetilladelsen meddeles på følgende vilkår: Den eksisterende bolig nedrives senest 3 måneder efter ibrugtagning af den nye bolig.

Landzonetilladelsen meddeles på følgende vilkår: Den eksisterende bolig nedrives senest 3 måneder efter ibrugtagning af den nye bolig. Anette & Michael Thomsen Vargårdevej 30 6094 Hejls By- og Udviklingsforvaltningen Plan Landzonetilladelse til nyt enfamiliehus på Vargårdevej 30, 6094 Hejls Kolding Kommune har den 5. november 2015 modtaget

Læs mere

RAMSHERRED 40, AABENRAA KOMMUNE

RAMSHERRED 40, AABENRAA KOMMUNE RAMSHERRED 40, AABENRAA KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF BINDINGSVÆRKSSIDEBYGNINGERNE, RAMSHERRED 40 I AABENRAA KOMMUNE AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve bygningsfredningen af Bindingsværkssidebygningerne

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. september 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

Notat 25. august 2017

Notat 25. august 2017 Notat 25. august 2017 Høringsnotat høring over udkast til lovforslag om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Ændrede retsvirkninger for visse fredede bygninger) Kulturministeriet

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 18. september 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 14. september 2018 Jour.nr.: 16/01291 Ophævelse

Læs mere

[Offentliggjort den 2. maj 2018] 26. april 2018

[Offentliggjort den 2. maj 2018] 26. april 2018 [Offentliggjort den 2. maj 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 26. april 2018 Ophævelse af fredningen af Snaptun

Læs mere

Arne Høi Arkitekt maa;. Centerleder, Center for Bygningsbevaring; Raadvad Dansk Studieleder ved den Nordiske Master i Arkitektonisk Kulturarv -

Arne Høi Arkitekt maa;. Centerleder, Center for Bygningsbevaring; Raadvad Dansk Studieleder ved den Nordiske Master i Arkitektonisk Kulturarv - A Arne Høi Arkitekt maa;. Centerleder, ; Raadvad Dansk Studieleder ved den Nordiske Master i Arkitektonisk Kulturarv - NORDMAK Adjungeret professor ved Arkitektskolen i Aarhus i RAADVAD i RAADVAD 5 arkitekter

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 15. november 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 14. november 2018 Jour.nr.: 18/01359 Ophævelse

Læs mere

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning

Fredede bygninger. Del-, detalje-, og interiørfredning vil i det følgende blive benævnt Differentieret fredning Side 1 af 5 Dette notat opsummerer Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskulturs betragtninger og forslag til ændringer i den gældende Lov om bygnings fredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Læs mere

Tilladelse til byggearbejder og tilsagn om tilskud

Tilladelse til byggearbejder og tilsagn om tilskud Slots- og Kulturstyrelsen Bogø Møllelaug Hougårdsbanke 5 4793 Bogø By Att. Helle Bohnfeldt Fremsendt med e-mail til Helle Bohnfeldt: helle.flemming@gmail.com H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 7. december 2018] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 5. december 2018 Jour.nr.: 18/02564 Ophævelse

Læs mere

Til høringsparterne. 12. marts Fredning af Frederiksberg Allé og Frederiksberg Runddel

Til høringsparterne. 12. marts Fredning af Frederiksberg Allé og Frederiksberg Runddel Til høringsparterne Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 fbyg@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 12. marts 2018 Fredning af Frederiksberg Allé og Frederiksberg

Læs mere

Det tidligere Domicil for entreprenørfirma Pihl & Søn beliggende Nybovej 116, Kgs. Lyngby

Det tidligere Domicil for entreprenørfirma Pihl & Søn beliggende Nybovej 116, Kgs. Lyngby Det tidligere Domicil for entreprenørfirma Pihl & Søn beliggende Nybovej 116, Kgs. Lyngby Tekst af Kim Dirckinck-Holmfeld Indledning Pihl og Søns hovedsæde i Kgs. Lyngby blev ved sin fremkomst i 1994 betragtet

Læs mere

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE

DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DUEHOLM MEJERI MORSØ KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/773-0001 Kommune: Morsø Kommune Adresse: Munkegade 22,

Læs mere

?;; ()(. '">VY (J o J' ( ~ - j-

?;; ()(. '>VY (J o J' ( ~ - j- -- FREDNINGSSTYRELSEN Journal nr.: J.nr. P.; J ( /~/~j/ 7 Fredet i klasse: År:?;; ()(. '">VY (J o J' ( ~ - j- Æ ~' ;~dm7 /, -u,l ~ -1 /~CJ...1 ;_b /'lvi- _.._ rd~rl. Y7'-!t Ekspedition: Dato: 13/t -~,

Læs mere

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag

Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. maj 2015 Lokalplan 1013, Samsøgade 21 - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.1013, Bevarende lokalplan for

Læs mere

***** 1. Bemærkninger angående digital offentlig bekendtgørelse af fredningsforslag

***** 1. Bemærkninger angående digital offentlig bekendtgørelse af fredningsforslag NOTAT Til ministeren 24. september 2012 Kommenteret høringsnotat om udkast til forslag til lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Mulighed for digital bekendtgørelse,

Læs mere

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte Stilblade Temaer Enfamiliehuse Garager og carporte Stilblade-temaer Som supplement til stilbladene for enfamiliehuse er der i dette hæfte lavet stilblade for tværgående temaer, der er relevante for enfamiliehuse

Læs mere

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen

Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 07-10-2019 19:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Kommunalbestyrelsen 07-10-2019 19:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden...3

Læs mere

Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail:

Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail: Dato: 03-07-2019 Lyngby-Taarbæk kommune Center for Jura, Salg og Indkøb Att.: Tina Kock Ritter og Finn Lauridsen Sendt til mail: fil@ltk.dk Ref.: J.nr.: tab 02.34.02-P19-396-15 Ejendom: Trongårdsvej 12A

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 148 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 148 Folketinget Lovforslag nr. L 148 Folketinget 2016-17 Fremsat den 14. marts 2017 af Alex Ahrendtsen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Morten Marinus (DF), Karin Nødgaard (DF) og Peter Skaarup

Læs mere

Vedr. høringsbreve fra Slots og Kultur Styrelsen, ifb. m. affredning af 3 ejendomme i Syddjurs Kommune.

Vedr. høringsbreve fra Slots og Kultur Styrelsen, ifb. m. affredning af 3 ejendomme i Syddjurs Kommune. From: Sent: Mon, 26 Mar 2018 09:28:12 +0200 To: Kurt Sørensen Cc: 'Team Hoffmann Co';enybo@stofanet.dk;Hanne Sloth;'Lea Glerup Møller' Subject: SV: Tre høringsbreve Til Syddjurs kommune, Att. Kurt Sørensen.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer 2016/1 LSF 148 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 14. marts 2017 af Alex Ahrendtsen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Morten

Læs mere

20. april Beslutning om ikke at frede bebyggelsen på Enghavevej 10-14, København V

20. april Beslutning om ikke at frede bebyggelsen på Enghavevej 10-14, København V Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon +45 3395 4200 adk@kulturstyrelsen.dk www.slks.dk CVR 34072191 20. april 2017 Beslutning om ikke at frede bebyggelsen på Enghavevej

Læs mere

Behandling af høringssvar lokalplan 4.2-4. Høringssvar 1 Grete og Georg Jørgensen, Svinget 6, Haarby

Behandling af høringssvar lokalplan 4.2-4. Høringssvar 1 Grete og Georg Jørgensen, Svinget 6, Haarby Behandling af høringssvar lokalplan 4.2-4 Høringssvar 1 Grete og Georg Jørgensen, Svinget 6, Haarby Indhold i bemærkninger Administrations bemærkninger Ændringsforslag Ønsker at der etableres en sti vest

Læs mere

Tilladelsen gives på følgende vilkår: at den eksisterende bebyggelses nedrives og fjernes fra ejendommen matr. nr. 50a korning By, Korning.

Tilladelsen gives på følgende vilkår: at den eksisterende bebyggelses nedrives og fjernes fra ejendommen matr. nr. 50a korning By, Korning. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Danmarks Naturfredningsforening Lene Stegemejer Masnedøgade 20 Dir: +4579755683 2100 København Ø Mob: e-mail: Lene.Stegemejer @Hedensted.dk Sagsnr. 01.05.02-P19-92- 15

Læs mere

Der skal tinglyses deklaration om fjernelse af eksist. enfamiliehus når nyt enfamiliehus er færdigmeldt og ibrugtaget.

Der skal tinglyses deklaration om fjernelse af eksist. enfamiliehus når nyt enfamiliehus er færdigmeldt og ibrugtaget. Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Jan Lomholt Dir: +4579755664 Mob: e-mail: Jan.Lomholt@Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.00-P19-28-17 20.12.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse til opførelse af nyt

Læs mere

ANSØGNINGER BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL FOR DEN HVIDE KØDBY.

ANSØGNINGER BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL FOR DEN HVIDE KØDBY. BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL FOR DEN HVIDE KØDBY. VEJLEDNING TIL FREDNINGSVÆRDIER SAMT BYGNINGSARBEJDER OG ANVENDELSE AF BYRUM. SENEST OPDATERET JULI 2015 DEN HVIDE KØDBY BYGNINGS- OG BYRUMSMANUAL 2015 Historie

Læs mere

2016/1 BTL 148 (Gældende) Udskriftsdato: 7. maj Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 24. maj Betænkning. over

2016/1 BTL 148 (Gældende) Udskriftsdato: 7. maj Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 24. maj Betænkning. over 2016/1 BTL 148 (Gældende) Udskriftsdato: 7. maj 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 24. maj 2017 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om bygningsfredning

Læs mere

4.675 m² visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej

4.675 m² visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej 4.675 m² visuel og futuristisk ejendom v/ballerup Byvej MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk I det attraktive erhvervsområde Lautrupparken i Ballerup, ligger den præsentable

Læs mere

SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE

SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE OPHÆVELSE AF FREDNINGEN AF SLOTSGADE 13, AABENRAA KOMMUNE AFGØRELSE Kulturstyrelsen har besluttet at ophæve bygningsfredningen af forhuset og tværhuset på ejendommen Slotsgade

Læs mere

Referat af møde i Kommunalbestyrelsen

Referat af møde i Kommunalbestyrelsen GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Kommunalbestyrelsen Mødetidspunkt 07-10-2019 19:00 Mødeafholdelse Rådssalen Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:05 Tilstede: Hans Toft, Søren B. Heisel, Pia

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 9 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Lovforslag nr. L 9 Folketinget 2012-13 Lovforslag nr. L 9 Folketinget 2012-13 Fremsat den 3. oktober 2012 af kulturministeren (Uffe Elbæk) Forslag til Lov om ændring af lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer (Mulighed

Læs mere

NETVÆRK FOR NYERE TIDS FYSISKE KULTURARV 2018 // ORGANISATIONEN DANSKE MUSEER

NETVÆRK FOR NYERE TIDS FYSISKE KULTURARV 2018 // ORGANISATIONEN DANSKE MUSEER Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur: 90 lokale foreninger 600 personlige medlemmer 40 frivillige 4 fagudvalg 1 sekretariat Utallige samarbejdsparter Lokalplaner: Svar i høringsfasen Støtte

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R BISPEGÅRDEN GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.11.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune Adresse:

Læs mere

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde.

Aalborg Kommune meddeler hermed tilladelse efter naturbeskyttelsesloven til at etablere to altaner på ejendommen matr. 532, Aalborg Bygrunde. #BREVFLE Jørn Garde arkitektkontor Ridemandsmøllevej 40B 9230 Svenstrup J 11. oktober 2018 Nytorv 13B 1, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af to altaner i forbindelse med

Læs mere

Det tidligere Overformynderi i Stormgade: Nye funktioner i gamle bygninger

Det tidligere Overformynderi i Stormgade: Nye funktioner i gamle bygninger Det tidligere Overformynderi i Stormgade: Nye funktioner i gamle bygninger Byens Netværk 17.02.09 Tekst og foto: Ditte Frisk Hansen Det gamle fredede Overformynderi i Stormgade har fået ny funktion: Call

Læs mere

Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten

Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten Fredningsforslaget omfatter det tidligere skipperhus opført 1834 Østfacade Forslagsstiller: Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur på opfordring

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVGADE 20 THISTED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/787-0001 Kommune: Thisted Kommune Adresse: Skovgade 20,

Læs mere

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen.

Bygningskultur. Lyngby Taarbæk har i flere år haft en arkitekturpolitik beskrevet i kommuneplanen. Bygningskultur Arkitekturpolitik Hvad er arkitektur? Hvad er kvalitet? Hvad kan kommunen gøre? Handlinger Fredede og bevaringsværdige bygninger Udpegede bevaringsværdige bygninger Kulturhistorie 2 3 4

Læs mere

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning

RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning RØNNE GAMLE ELVÆRK Forsyning Rønne gamle elværk på hjørnet af Landemærket og Lille Madsegade, set fra nord, dec.2005 Navn Rønne Elektricitetsværk og Badeanstalt, Rønne Gamle Elværk. Adresse / matrikelnr.

Læs mere

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste

Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste #BREVFLE EF Slotsgade 35 bm administration Kastetvej 44,st 9000 Aalborg 26. september 2018 Slotsgade 35A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til etablering af altaner og kviste Dispensation

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den

Tilladelsen er givet på grundlag af ansøgning modtaget den , med supplerende materiale modtaget den #BREVFLE Friis og Moltke Strandvejen 20, 3. 9000 Aalborg 4. februar 2019 Nytorv 3A, 9000 Aalborg - Dispensation fra fredet fortidsminde til renovering af bygning (etablering af vinduer imod slotsparken,

Læs mere

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.

Beslutningen er truffet efter 8, stk. 2, i lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. [Offentliggjort den 20. juni 2019] Slots- og Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2.sal 4800 Nykøbing F Telefon +45 3395 4200 bygogplan@slks.dk www.slks.dk CVR 34072191 19. juni 2019 Jour.nr.: 16/08285 Ophævelse

Læs mere

Mortenstrupgård - høring om bygningsfredning

Mortenstrupgård - høring om bygningsfredning Kommunalbestyrelsen 2010 Punkt: 55 Acadre sagsnr.: 09/23973 Journalnr.: 01.10.00G00 Sagsforløb: TMU - ØU - KB - Åben sag Mødedato: 25.01.2010 Sagsansvarlig enhed: Hørsholm Kommune Sagsbehandler: Lise Ørberg

Læs mere

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens

ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens ARCO HUSE Carolinelundsvej 5 8700 Horsens Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Sidse Marie Malling Dir: 79755698 Mob: e-mail: Sidse.Malling @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-138-14 15.9.2014

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DE DANSKE SPRITFABRIKKER ROSKILDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.10.2011 Besigtiget af: Troels Østergaard Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/265-0001 Kommune: Roskilde

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SVINKLØVVEJ 547 JAMMERBUGT KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.06.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/849-0001 Kommune: Jammerbugt Kommune Adresse:

Læs mere

Tjørnevej Uldum T:

Tjørnevej Uldum T: Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Benedikte Lyshøj Dir: +4579755622 Mob: +4524758581 e-mail: Benedikte.Lyshoj @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-117-17 28.6.2017 Landzonetilladelse Der meddeles tilladelse

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. 339. Rødkilde Skole. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Vanløse KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING Lokalplan nr. 339 Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur Skole Vanløse Bevaring, udbygning m.v. Offentlige formål Juni 2001 Københavns Kommune Planorientering

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R KYSEBORGSTRÆDE 6 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.08.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune: Svendborg Kommune

Læs mere

København den 15.marts 2011

København den 15.marts 2011 GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Byplanafdelingen Rosenkæret 39 2860 Søborg Att. Christian Eifer København den 15.marts 2011 Vedrørende: Dispensationsansøgning i forbindelse med nyt kontorbyggeri

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE

centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNINGVEJ I RINGKØBING PROJEKTMATERIALE centerbebyggelse HANDELS- OG SERVICECENTER VED HERNGVEJ I RGKØBG UDARBEJDET AF: SKALA ARKITEKTER A/S ALLÉGADE 2 8700 HORSENS FOR: BOKA HOLDG A/S TELEHØJEN 6 5220 ODENSE HOVEDIDÉ OG DISPONERG: Dette prospekt

Læs mere

8. A u g u s t

8. A u g u s t 8. A u g u s t 2 0 0 7 PROJEKTORGANISATION Bygherre: S.E. Beton A/S Arkitekt: KS Arkitekter A/S Entreprenør: Gråkjær A/S SITUATIONSPLAN ARKITEKTONISK HOVEDIDÉ Det nye industrihus i Juelstrupparken er skitseret

Læs mere

DECEMBER NR. 89 TEMA: BYGNINGSKULTUR ÅRTIERS STØRSTE BIDRAG TIL BYGNINGSKULTURARVEN. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

DECEMBER NR. 89 TEMA: BYGNINGSKULTUR ÅRTIERS STØRSTE BIDRAG TIL BYGNINGSKULTURARVEN. Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur DECEMBER 2010 - NR. 89 TEMA: BYGNINGSKULTUR 2015 - ÅRTIERS STØRSTE BIDRAG TIL BYGNINGSKULTURARVEN Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur 1 GENNEMGANG AF DANMARKS FREDEDE BYGNINGER Af Mogens A.

Læs mere

Taarbæk Kirke Edelslundsvej Klampenborg. Att. Viviane Mortensen Sendt til

Taarbæk Kirke Edelslundsvej Klampenborg. Att. Viviane Mortensen Sendt til Taarbæk Kirke Edelslundsvej 10 2930 Klampenborg Dato: 29-06-2018 Ref.: jb J.nr.: 02.34.02-P19-1-18 Att. Viviane Mortensen Sendt til taarbaekkirke@mail.tele.dk Ejendom: Edelslundsvej 10 Matr. nr.: 1ae,

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej

22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej 22.08.2011 Domicil på Skanderborgvej Projektudvikling entreprenør arkitekt Domicil på Skanderborgvej 2 Domicil på Skanderborgvej 3 ÅRHUS CENTRUM ÅRHUS H RINGVEJEN O2

Læs mere

ARKITEKTERNE BIRCH & SVENNING A/S Allegade 45 8700 Horsens

ARKITEKTERNE BIRCH & SVENNING A/S Allegade 45 8700 Horsens ARKITEKTERNE BIRCH & SVENNING A/S Allegade 45 8700 Horsens Plan og Byg Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Anne Palmgren Juul Dir: 79755696 Mob: e-mail: anne.palmgren.juul @Hedensted.dk Sagsnr. 01.03.03-P19-106-14

Læs mere

Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2013

Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2013 Beretning fra Frednings- og Bevaringsudvalget for 2013 Udvalgets sammensætning: Per Godtfredsen, arkitekt m.a.a., formand Helge Torm, cand. mag., næstformand Søren Vadstrup, arkitekt m.a.a. Erica Mangaard

Læs mere

Vedr. ansøgning om nedrivningstilladelse på Kong Valdemarsvej 19 i Holte, reference

Vedr. ansøgning om nedrivningstilladelse på Kong Valdemarsvej 19 i Holte, reference Lasse Garby Højbjerg Vang 8 2840 Holte 21440896 Holte, den 22. december 2015 Att: Byplanudvalgsformand Axel Bredsdorff Vedr. ansøgning om nedrivningstilladelse på Kong Valdemarsvej 19 i Holte, reference

Læs mere