DFF-EDB Konsulentydelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DFF-EDB Konsulentydelser"

Transkript

1 VELKOMMEN til DFF-EDBs konsulentpakker og værkstjenester PAPIR DATA GRAFIK DATA GRAFIK DATA GRAFIK DATA OPRYDNING DATA GRAFIK DATA NETVÆRK OUTSOURCING & GNSS-INDMÅLING HVIDT KAPITEL beskriver de generelle vilkår og betingelser i forbindelse med afgivelse af tilbud samt anden udførelse af konsulentydelser. Vilkår m.v. ifm. kurser og møder er beskrevet i KURSUSKATALOG [PDF]. BLÅ er til Værker, der har ledningsdokumentationen på måleskitser, papirplaner m.v. og som vil have det ind at ligge digitalt. GRØN er til Værker, der ønsker deres ledningsdokumentationen flyttet fra et eksisterende CAD-/GIS-system til DFF EDB Ledningsregistrering. RØD er til Værker, der ønsker hjælp til en gennemgang af sin digitale ledningsdokumentation i form af ajourføring af ledningsnettet og oprydning i koder og rørtyper m.v. LILLA er til Værker, der ønsker deres grafiske ledningsdokumentation løftet fra grafik til et netværksystem med mulighed for at anvende programmets analysefunktioner (Lukkeliste, Rørtyper og anlægsår). TURKIS KAPITEL omhandler de værkstjenester DFF-EDB tilbyder: Ledningsadministration til løbende vedligeholdelse af Værkets digitale ledningsdokumentation LER-besvarelse der sikrer daglig besvarelse af de lovpligtige forespørgsler på ledningsoplysninger GNSS-Service for de Værker, der har anskaffet sig satellitbaseret opmålingsudstyr ved DFF- EDBs formidling GULT KAPITEL omhandler DFF-EDB Ledningsregistrerings øvrige konsulentydelser. GRÅT KAPITEL beskriver i diagramform tilgange til forskellige opgaver.

2 Generelle vilkår for tilbud afgivet fra DFF-EDBs Ledningsregistreringsafdeling Tilbud afgives på følgende vilkår: Tilbud er forbeholdt aktive abonnenter på softwareprogrammet DFF-EDB Ledningsregistrering. Tilbuddet er gældende 3 måneder frem ift. tilbudsskrivelsens datering. Opgaven påbegyndes snarest muligt ift. DFF-EDB s øvrige forpligtigelser og senest 3 måneder efter Værkets fremsendelse af accept på opgaven. DFF-EDB s Systematikker anvendes som udgangspunkt ifm. Kodetabel, Rørkatalog og lignende. Ønskes særlige tilretninger, der vil vanskeliggøre eller forlænge opgaven, aftales og faktureres dette særskilt efter gældende prisblad og betingelser. De nødvendige oplysninger (bl.a., men ikke begrænset til grundkort, analoge og digitale ledningsoplysninger m.v.) skal være tilgængelige for DFF-EDB i hele perioden, der arbejdes på opgaven. Fejllister og spørgsmål til Værket forventes besvaret fra Værket ved førstkommende lejlighed. DFF-EDB kan udføre delfakturering på det til tiden udførte arbejde, såfremt der ikke indenfor rimelig tid returneres oplysninger, der er nødvendige for opgavens videre udførelse. Med mindre dette udtrykkeligt er angivet i tilbuddet, er der ikke indregnet konsulentbesøg og lignende. Er der behov for dette, aftales og faktureres dette særskilt efter gældende prisblad og betingelser. DFF-EDB s generelle salgs- og leveringsbetingelser samt det aktuelle prisblad er gældende. Alle priser er i dkr. og excl. moms.

3 Denne konsulentpakke tilbydes Værker, der har ledningsnettet indtegnet på papirskitser eller -planer. Sammen med en medarbejder fra Værket indmåles med GNSS-udstyr alle de synlige komponenter og de udpegede punkter. Disse indmålte punkter med en god nøjagtighed anvendes i indtegningen og tegningsmaterialet anvendes til at rette ledningerne på plads. Værket kontrollerer på store papirplaner at indtegningen er korrekt og skriver ved samme lejlighed de anvendte rørtyper på strækningerne. Efter indtegningen vil Værket have en grafisk ledningsmodel, der kan anvendes til besvarelse af ledningsoplysninger m.v. Vil Værket have yderligere muligheder for optælling og analyse danner denne grafiske model grundlag for at lave en netværksmodel; dette er beskrevet nærmere i LILLA (Netværksmodel). Forudsætninger og begrænsninger Indtegningen prioriteres som følger: GNSS-indmålte punkter anvendes til den primære indtegning af ledningsforløbet. Herefter anvendes tegningsmaterialet i det omfang mål er i overensstemmelse med det tidsaktuelle grundkort for at supplere med de ikke-tilgængelige punkter. BLÅ (Analog pakke) Grafisk model FORUDSÆTNINGER Erhvervelse af grundkort Erhvervelse af programpakke 1. Kundebesøg Opgaveafgrænsning og udlevering af tegningsmateriale Aftale omkring opmålingsdag Opmåling Satellitbaseret opmåling af eksisterende ledningsanlæg påvist af Værkets medarbejder: Ledningskomponenter til terræn (brønde & skabe m.v.) Yderpunkter, knækpunkter og afgreninger m.v. Væsentlige komponenter (overgange, ekspansioner m.v.) Indmålingsdata, papirplaner og måleskitser Indtegning af hovedledningsnet Indtegning af væsentlige ledningskomponenter Storformatplaner til Værkets kontrol Kontrol af ledningsforløb og -komponenter Angivelse af rørtype (og anlægsår) 2. Midtvejsstatus Evt. midtvejsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale. Supplering og tilretninger Flyt, ret og suppler af hovedledningsnet Indtegning af stikledninger Rørtype (og anlægsår) som påskrift Påførelse af påskrift om rørtype og anlægsår 3. Opgaveafslutning Evt. afleveringsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale.

4 Det får du.. Digitale grafiske data, der kan bruges til at lave tegninger f.eks. i forbindelse med udlevering af ledningsoplysninger Forudsætninger og begrænsninger... DFF-EDB vil tilstræbe en så komplet overførsel til DFF-EDB Ledningsregistrering, men kan ikke garantere en overførsel, der ikke vil medføre en efterfølgende manuel tilretning; dette skyldes producenternes forskellige måder at håndtere data. GRØN (Digital pakke) Grafisk model FORUDSÆTNINGER Erhvervelse af grundkort Erhvervelse af programpakke 1. Kundebesøg Opgaveafgrænsning og udlevering af tegningsmateriale Digitale ledningsdata CAD-tilretning før DXF-udlæsning Konvertering og indlæsning af eksisterende digitale ledningsdata Kodetabel Oprydning og tilretning Oprydning af ikke-ledningsrelevant grafik Oprydning, tilretning, omkodning m.v. i indlæste grafiske geodata Tilretning hvor der er fejl i snap, koder m.v. Linjer: Sammenlægning ledningsstrækninger Punkter: Korrekt symboliserede ledningskomponenter Dimensioner Påskrifter Grafisk ajourføring Eventuel indmåling og indtegning af ikke-dokumenterede ledningsanlæg Storformatplaner til Værkets kontrol Eventuel indmåling og indtegning af ikke-dokumenterede ledningsanlæg 2. Midtvejsstatus Evt. midtvejsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale. Supplering og tilretninger Flyt, ret og suppler 3. Opgaveafslutning Evt. afleveringsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale.

5 Med denne konsulentpakke får Værket grundigt gennemgået og tilrettet den eksisterende elektroniske ledningsdokumentation hvilket kan tilrådes efter indlæsning af konverterede CAD-/GIS-data eller umiddelbar før oprettelse af en netværksmodel (se lilla konsulentpakke). RØD (Digital pakke) Grafisk oprydning FORUDSÆTNINGER Erhvervelse af grundkort Erhvervelse af programpakke 1. Kundebesøg Opgaveafgrænsning og udlevering af tegningsmateriale Oprydning og tilretning Oprydning af ikke-ledningsrelevant grafik Oprydning, tilretning, omkodning m.v. i indlæste grafiske geodata Tilretning hvor der er fejl i snap, koder m.v. Linjer: Sammenlægning ledningsstrækninger Punkter: Korrekt symboliserede ledningskomponenter Dimensioner Påskrifter 2. Midtvejsstatus Evt. midtvejsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale. Supplering og tilretninger Flyt, ret og suppler 3. Opgaveafslutning Evt. afleveringsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale.

6 En tidsaktuel og korrekt indtegnet grafisk ledningsmodel er grundlaget for at danne en netværksmodel. Med en netværksmodel får Værket et sammenhængende og detailregistreret ledningsnet, der kan anvendes til opslag, sammentællinger og præsentationer samt netværksanalyser. Digitale analytiske data, der bl.a. kan bruges til at lave Lukkelister, finde og vise ledninger efter typer og alder til f.eks. vedligeholdelsesplanlægning Forudsætninger og begrænsninger... Egenskabsregistreringen udføres på det foreliggende grundlag, hvorfor Værket forpligtiger sig til at afgive en entydig datagrundlag. Ydelsen omfatter egenskabsregistrering, men ikke placering af egenskabsteksten; her henvises til konsulentpakken OPSÆTNING & UDSKRIVNING. LILLA Netværksmodel 1. Kundebesøg Opgaveafgrænsning og udlevering af dokumentation Forudsætninger Korrekt grafisk model Kontroller og korrektioner Netværk Automatisk oprettelse af knudepunktsnet Manuel kontrol, supplering og tilretning Forbrugertilslutning Kontrollister Automatisk forbrugertilsutning Manuel kontrol, supplering og tilretning Primære hovedledningsoplysninger (rørtype og anlægsår) Rørkatalog oprettes Automatisk overførsel Manuel kontrol, supplering og tilretning Primære stikledningsoplysninger Automatisk overførsel Manuel kontrol, supplering og tilretning 2. Midtvejsstatus Evt. midtvejsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale. Supplering og tilretninger Flyt, ret og suppler 3. Opgaveafslutning Evt. afleveringsbesøg på Værket eller hos DFF-EDB efter nærmere aftale.

7 Værkstjenester TURKIS Administrationsydelser DFF-EDB Ledningsadministration DFF-EDB LER-Service DFF-EDB GNSS-Service

8 DFF-EDB Øvrige konsulentydelser TURKIS Administrationsydelser Frie geodata (grundkort, ortofoto, Digital Terræn Model) Opsætning til f.eks. LER-besvarelser Udgivelse af Storformat, Kortbog m.v. DFF-EDB Ledningsregistrerings kurser og møder

9 APPENDIKS APPENDIKS: Når målet er 'Ledningsoplysninger' APPENDIKS: Når målet er Komponentregister' APPENDIKS: Når målet er 'Lukkeliste' APPENDIKS: Når målet er 'Tryk-/varmetabsberegning'

10 APPENDIKS: Når målet er 'Ledningsoplysninger' Når målet er 'Ledningsoplysninger', er hovedopgaven at: importere hovedlednings- og stikledningsstrækninger fra eventuelle eksisterende indmålings- og CAD/GIS-data samt tilrette disse data. tilrette ledningsstrækninger, hvor der i mellemtiden er udført ledningsrenovering. indtegne manglende ledningsstrækninger. Ledningsoplysninger (LER) Hovedledningsnet, linjestrækninger Stikledninger, linjestrækninger Komponenter, aktive Komponenter, øvrige

11 APPENDIKS: Når målet er 'Komponentregister' Når målet er 'Komponentregister', er hovedopgaven at: Omkode Komponentregister Komponenter, aktive Hovedledningsnet, linjestrækninger Komponenter, øvrige Stikledninger, linjestrækninger

Klargøring af ledningsdata

Klargøring af ledningsdata Klargøring af ledningsdata v/dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Dir. tlf.: 7630 8000 E-mail: dfp@dfp.dk Hjemmeside: www.dfp.dk Direktør Per Hougaard Tlf.: 2972 3318 E-mail: per@dfp.dk og Projektingeniør

Læs mere

DFF-EDB Ledningsadministration

DFF-EDB Ledningsadministration Velkommen til vejledningen DFF-EDB LEDNINGSADMINISTRATION, der indeholder informationer til mulig kommende og eksisterende abonnenter på produkterne: og DFF-EDB LER-besvarelse eller Konsulenthjælp? Produktbeskrivelse

Læs mere

INSTRUKS - MÅLESKITSER

INSTRUKS - MÅLESKITSER Denne instruks har til formål at specificere formkrav til de måleskitser, der skal leveres ift. ydelsen DFF-EDB's Digitale Ledningsadministration. Instruksen er dog formuleret så generel, at den tillige

Læs mere

Instruks for indmåling og datalevering samt føring af indmålingsskitser

Instruks for indmåling og datalevering samt føring af indmålingsskitser Kolding, den 29. april 2015 Instruks for indmåling og datalevering samt føring af indmålingsskitser 0. Instruksens formål og målgruppe Formålet med denne instruks er at være en kortfattet kravsbeskrivelse

Læs mere

Velkommen til DFF-EDBs KONTROLVEJLEDNING Her en hurtig vejledning til hvilke kapitler, der er relevant for netop dig...

Velkommen til DFF-EDBs KONTROLVEJLEDNING Her en hurtig vejledning til hvilke kapitler, der er relevant for netop dig... Velkommen til DFF-EDBs Her en hurtig vejledning til hvilke kapitler, der er relevant for netop dig... Rødt kapitel er for dig, der har modtaget papirplaner i storformat (A0 eller lignende) til kontrol.

Læs mere

Netværk - hvorfor? Netværk - hvornår? Netværk - hvor? Netværk - hvordan? Kontrol på ledningsgrafik m.v. Automatiske og manuelle knudepunkter

Netværk - hvorfor? Netværk - hvornår? Netværk - hvor? Netværk - hvordan? Kontrol på ledningsgrafik m.v. Automatiske og manuelle knudepunkter - hvorfor? - hvornår? - hvor? - hvordan? Kontrol på ledningsgrafik m.v. Automatiske og manuelle knudepunkter Automatisk og manuel forbrugertilslutning Automatisk og manuel egenskabsregistrering Hvorfor?

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER FOR DIGITAL LEDNINGSADMINISTRATION

GENERELLE BETINGELSER FOR DIGITAL LEDNINGSADMINISTRATION GENERELLE BETINGELSER FOR DIGITAL LEDNINGSADMINISTRATION DEL I: INDLEDNING Aftalegrundlag I disse betingelser er beskrevet rammerne for, hvordan DFF EDB leverer digital ledningsadministration til sine

Læs mere

DSFL DXF GML Mulig oprindelse:

DSFL DXF GML Mulig oprindelse: Introduktion og indhold Denne vejledning er ét blandt mange i serierne FORMAT og GEODATA, der på forskellig vis omhandler hvilke geodata, der findes hvor og hvorledes de kan hentes hvorledes de kan behandles

Læs mere

Produktbeskrivelse: DFF-EDB LER-Opsætning DFF-EDB LER-OPSÆTNING. Se det aktuelle prisblad på: http://cob1.dff-edb.dk/helpdesk/download/pris/

Produktbeskrivelse: DFF-EDB LER-Opsætning DFF-EDB LER-OPSÆTNING. Se det aktuelle prisblad på: http://cob1.dff-edb.dk/helpdesk/download/pris/ DFF-EDB tilbyder opsætning af profil og tegningsinformationer til besvarelse af ledningsoplysninger ('LER-opsætning'). Opgaven udføres som konsulentbistand efter medgået tid efter gældende prisblad. Tidsforbruget

Læs mere

Vejledningen er delt op i farvemærkede kapitler, der skulle afspejle de forskellige situationer hvor databackup anvendes:

Vejledningen er delt op i farvemærkede kapitler, der skulle afspejle de forskellige situationer hvor databackup anvendes: 15-07-2015 VELKOMMEN til vejledningen i anvendelse af DATABACKUP. Vejledningen er delt op i farvemærkede kapitler, der skulle afspejle de forskellige situationer hvor databackup anvendes: GRÅT KAPITEL

Læs mere

Konverteringsrelaterede: - Huller - ARC - Spline. Punkter Symbolets indsættelsespunkt Tegnede symboler Kodefejl Enkeltpunkter

Konverteringsrelaterede: - Huller - ARC - Spline. Punkter Symbolets indsættelsespunkt Tegnede symboler Kodefejl Enkeltpunkter Vejledning i DATAKONVERTERING og DATAOPRYDNING/-TILRETNING Denne vejledning omhandler DFF-EDBs anbefalede behandling af filer med oprindelse fra CAD- og GIS-programmer. Kapitlerne i vejledningen er farvekodet

Læs mere

Optimering af ledningsanlægget

Optimering af ledningsanlægget Optimering af ledningsanlægget v/dansk Fjernvarmes Projektselskab (DFP) Dir. tlf.: 7630 8000 E-mail: dfp@dfp.dk Hjemmeside: www.dfp.dk Direktør Per Hougaard Tlf.: 2972 3318 E-mail: per@dfp.dk og Projektingeniør

Læs mere

LR-Brugermøde materialesamling

LR-Brugermøde materialesamling LR-Brugermøde 2016 - materialesamling På de efterfølgende slide 2 og 3 er opfølgende links, henvisninger og kommentarer Fra slide 4 findes den anvendte præsentation Links, henvisninger og kommentarer INSTRUKS-INDMÅLING

Læs mere

Viborg Vandråd. Forår Hanne Thvilum Jesper Thvilum

Viborg Vandråd. Forår Hanne Thvilum Jesper Thvilum Viborg Vandråd Forår 2017 Hanne Thvilum Jesper Thvilum Jeg vil gerne fortælle om: En kort præsentation af Thvilum Hvorfor er en god ledningsregistrering så vigtig? Thvilum WebGIS Fremtidens LER DS 462

Læs mere

LR-Brugermøde 2014. 22. januar 2014 28. januar 2014. Se de sidste sider for opfølgende bemærkninger

LR-Brugermøde 2014. 22. januar 2014 28. januar 2014. Se de sidste sider for opfølgende bemærkninger LR-Brugermøde 2014 22. januar 2014 28. januar 2014 Se de sidste sider for opfølgende bemærkninger Emner på dagens program Ledningsregistrering på Citrix Frie grundkortdata Fælles stikledning i privat jord

Læs mere

Ledningsregistrering. MR-Consult V/ Mogens Rasmussen Tuekærvej 11 Holeby

Ledningsregistrering. MR-Consult V/ Mogens Rasmussen Tuekærvej 11 Holeby Ledningsregistrering MR-Consult V/ Mogens Rasmussen Tuekærvej 11 Holeby Holeby Vandværk Nøbbøllevej 7 4960 Holeby Vandværket fleksible medarbejder At organisere og ajourføre jeres tegninger og sørge for,

Læs mere

Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer

Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer Erik Jeppesen, landinspektør & BA-jur. Torbjørn Mandahl Peder, partner & landinspektør Dok ID.: D13-107825 Revision af LER-loven kommunen som ledningsejer

Læs mere

INSTRUKS FOR DATALEVERANCER

INSTRUKS FOR DATALEVERANCER Instruks for dataleverancer Denne instruks har til formål at specificere eksterne indmålings- og indtegningskonsulenters dataleverancer til værker, der anvender softwareprogrammet DFF-EDB Ledningsregistrering.

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER FOR. LER-Service

GENERELLE BETINGELSER FOR. LER-Service GENERELLE BETINGELSER FOR LER-Service DEL I: INDLEDNING Aftalegrundlag I disse betingelser er beskrevet rammerne for, hvordan DFF EDB leverer LER-Service til sine kunder. Disse betingelser udgør sammen

Læs mere

Graveforespørgsler på den nemme måde

Graveforespørgsler på den nemme måde Graveforespørgsler på den nemme måde Thomas Mørk Andersen Chefkonsulent Jan Ludvigsen Market Development Manager Agenda Hvem er vi Kort om Orbicon Orbicons involvering i LER Den fremtidige LER Automatisk

Læs mere

GEODATA - HENT. Hent geodata fra Kortforsyningen.dk. Opret login til Kortforsyningen.dk. Login og download på ftp.kortforsyningen.

GEODATA - HENT. Hent geodata fra Kortforsyningen.dk. Opret login til Kortforsyningen.dk. Login og download på ftp.kortforsyningen. Hent geodata fra Kortforsyningen.dk Der er adgang til Kortforsyningen.dk gennem to forskellige overførselsmetoder: Gennem hjemmesiden download.kortforsyningen.dk og gennem en FTP-server på ftp.kortforsyningen.dk.

Læs mere

VandGraf VarmeGraf ElGraf Brugermøde

VandGraf VarmeGraf ElGraf Brugermøde VandGraf VarmeGraf ElGraf Brugermøde Ved Lars Bodin & Jesper Stahl Madsen Program Programændringer og fejlrettelser: Ny VandGraf brugervejledning! Forbedret Lukkeplan v/jsma Brugerdefinerede layout og

Læs mere

Bilag. Opmåling af Kloak

Bilag. Opmåling af Kloak Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Bilag Opmåling af Kloak Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Version 03.05.2016 Side 1 af 6 1 Indledning De leverede data har en stor værdig for Kalundborg Forsyning, da de dagligt

Læs mere

Automatisk LER-BESVARELSE

Automatisk LER-BESVARELSE Indholdsfortegnelse Tjenesten "automatisk LER-besvarelse" afvikles hos en ekstern leverandør med egne tekniske og økonomiske vilkår. Dette dokument beskriver følgende forhold i forbindelse med den eksterne

Læs mere

FORMAT - DXF - EKSPORT

FORMAT - DXF - EKSPORT Indledning og indhold Denne vejledning omhandler hvorledes data er formateret gennem DXF-eksport-funktionerne i DFF-EDB Ledningsregistrering. Bemærk at denne beskrivelse og vejledning er udarbejdet Januar

Læs mere

FORMAT-MAP»DXF. Indledning og indhold APPENDIKS DXF

FORMAT-MAP»DXF. Indledning og indhold APPENDIKS DXF Indledning og indhold Denne vejledning omhandler hvorledes data er formateret gennem -eksport-funktionerne i softwareprogrammet DFF-EDB Ledningsregistrering. Bemærk at denne beskrivelse og vejledning er

Læs mere

Viden der bringer mennesker videre--- nordfyns kommune. Spildevandsplan. Opgaveoplæg - Tilbud

Viden der bringer mennesker videre--- nordfyns kommune. Spildevandsplan. Opgaveoplæg - Tilbud Viden der bringer mennesker videre--- nordfyns kommune Spildevandsplan Opgaveoplæg - Tilbud April 2007 nordfyns kommune Spildevandsplan Opgaveoplæg - Tilbud April 2007 Ref 07akk629 F00029-1-MLN(1) Version

Læs mere

LR-Brugermøde

LR-Brugermøde LR-Brugermøde 2012 Bemærk at der sidst i materialet er opfølgende noter tilføjet efter brugermødernes afholdelse samt der er indføjet Internet-links til en nærmere beskrivlse på de fleste sider. Dagens

Læs mere

APPENDIKS OVERSIGT. Forsyning GIS

APPENDIKS OVERSIGT. Forsyning GIS APPENDIKS OVERSIGT På APPENDIKS-siderne uddybes - for hver at informationsgrupperne - kriterierne bag de opnåede opfyldningsgrader og hvilke forbedringer, som DFF EDB anbefaler udført. I forbindelse med

Læs mere

GENERELLE BETINGELSER FOR. Auto LER

GENERELLE BETINGELSER FOR. Auto LER GENERELLE BETINGELSER FOR Auto LER DEL I: INDLEDNING Aftalegrundlag I disse betingelser er beskrevet rammerne for, hvordan DFF EDB leverer Auto LER service til sine kunder. Disse betingelser udgør sammen

Læs mere

Der tages forbehold overfor de på tegningen angivne mål, herunder koter. Alle mål skal kontrolleres på stedet.

Der tages forbehold overfor de på tegningen angivne mål, herunder koter. Alle mål skal kontrolleres på stedet. Oversigtskort Plottidspunkt: 12-03-2019 08:30 FjernvarmeNet: Side 1 af 2 Der tages forbehold overfor de på tegningen angivne mål, herunder koter. Alle mål skal kontrolleres på stedet. Kontakt: Sønderborg

Læs mere

DFF-EDB GNSS-Professionel

DFF-EDB GNSS-Professionel DFF-EDB GNSS-Service - Professionel VELKOMMEN til informationer og vejledninger omkring DFF-EDB s GNSS-Service. De enkelte kapitler er farvemarkeret efter forskellig grupper af informationer. På hvert

Læs mere

EDB-brugerkurser. for. Efterår 2014

EDB-brugerkurser. for. Efterår 2014 EDB-brugerkurser for Efterår 2014 Kursusdatoer Dato Kursus 06-10-2014 Hjemmeside til vandværker 21-10-2014 Rambøll GRAF, Modul I 22-10-2014 Rambøll GRAF, Modul II 23-10-2014 Rambøll GRAF, Modul III 29-10-2014

Læs mere

Figur 1. LuCrative Workflow. Før LuCrative kan behandle LER henvendelser for ledningsejer skal følgende forudsætninger være til stede:

Figur 1. LuCrative Workflow. Før LuCrative kan behandle LER henvendelser for ledningsejer skal følgende forudsætninger være til stede: Brugervejledning Indholdsfortegnelse Hvad er LuCrative?... 3 Workflow... 3 Forudsætninger... 3 Brugsvejledning for Administrator... 4 Søg ordrer... 4 Opret ordre manuelt... 6 Trin 1 Rekvirent oplysninger...

Læs mere

LR2D Avanceret opsætning

LR2D Avanceret opsætning Udgivelsesprocessen, generelt Medievalg Geografisk afgrænsning Målforhold Forholdet mellem målforhold og papirstørrelse Informationsfiltrering Præsentation Pendefinitioner Udgivelse Procedurer LER-besvarelse

Læs mere

Ledningsrenoveringsplan for Furesø Vandforsyning

Ledningsrenoveringsplan for Furesø Vandforsyning Ledningsrenoveringsplan for Furesø Vandforsyning Langsigtet vandledningsrenoveringsplan Dette er en overordnet renoveringsplan, som har haft til formål at vurdere hvorvidt s vandledninger er renoveringsmodne.

Læs mere

Dato Januar 2014 RAMBØLL GRAF MANUAL

Dato Januar 2014 RAMBØLL GRAF MANUAL Dato Januar 2014 RAMBØLL GRAF MANUAL Revision 01 Dato 2014-01-30 Udarbejdet af LKN Kontrolleret af LIW Ref. R:\2011\12592700\0 Administration\Manual Graf\Manual 2014-01- 30.docx INDHOLD 1. Konstruktion

Læs mere

Side 1 af 42

Side 1 af 42 01-08-2018 Side 1 af 42 Bilagsoversigt B.1_Projekt B.15_Stikledningsventil (stophane) B.2_Kataloger B.16_Forbruger B.3_Punkt Skel B.17_Forsyningsledning B.4_Punkt Privat B.18_Stikledning B.5_Anboring B.19_Privat

Læs mere

INSTRUKS - REGISTRERING

INSTRUKS - REGISTRERING Denne instruks har til formål at specificere eksterne indmålings- og indtegningskonsulenters dataleverancer til værker, der anvender softwareprogrammet DFF-EDB Ledningsregistrering. Denne instruks indgår

Læs mere

Planlægning, projektering anlæg og drift

Planlægning, projektering anlæg og drift Planlægning, projektering anlæg og drift Mette Godsk Nicolajsen Kloakforsyningen, Aalborg Kommune Mgn-forsyning@aalborg.dk Ved vi nok om vores data - og har vi styr på dem? 0 Hvad er et godt datagrundlag

Læs mere

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016 IKT Beskrivelse Entreprise 6714.200 Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej Februar 2016 IKT BESKRIVELSE 1. GENERELT... 1 1.1. Projektweb... 1 2. YDELSENS INDHOLD... 2

Læs mere

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde

LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde Tønder Kommune og Tønder Forsyning A/S LAR Byggemodning af Rosinfelt - 13 grunde BILAG 2 - ACCEPTKRITERIER FOR NY KLOAK Rekvirent Tønder Kommune Tønder Forsyning A/S Teknik og Miljø Håndværkervej 4 Kongevej

Læs mere

EDB-brugerkurser. for. efterår 2019

EDB-brugerkurser. for. efterår 2019 EDB-brugerkurser for efterår 2019 Kursusdatoer Dato Kursus 10-10-2019 Hjemmeside til vandværker 22-10-2019 Rambøll FAS, Modul I 23-10-2019 Rambøll FAS, Modul II 06-11-2019 Rambøll Stackss 11-11-2019 Rambøll

Læs mere

Ledningsoplysninger for vand- og afløbsledninger

Ledningsoplysninger for vand- og afløbsledninger Novafos Ørnegårdsvej 17 DK-2820 Gentofte +45 44 20 80 00 novafos.dk Novafos er fra juli 2017 nyt vandselskab i Allerød, Ballerup, Egedal, Furesø, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Hørsholm og Rudersdal

Læs mere

INSTRUKS - INDMÅLING. Instrukser m.v. er tilgængelige på:

INSTRUKS - INDMÅLING. Instrukser m.v. er tilgængelige på: 05-05-2015 Denne instruks er udarbejdet primært til formål at specificere formkrav til de måleskitser, der skal leveres ift. ydelsen DFF-EDB's Digitale Ledningsadministration. Instruksen er dog formuleret

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning.

BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. Vallensbæk den 26. november 2013 BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013 Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. REGNSKAB Årsregnskabet, som er det 48. regnskab,

Læs mere

Service. DFF-EDB GNSS-Service. VELKOMMEN til informationer og vejledninger omkring DFF-EDB s GNSS-Service.

Service. DFF-EDB GNSS-Service. VELKOMMEN til informationer og vejledninger omkring DFF-EDB s GNSS-Service. DFF EDB GNSS-Service VELKOMMEN til informationer og vejledninger omkring DFF-EDB s GNSS-Service. De enkelte kapitler er farvemarkeret efter forskellig grupper af informationer. På hvert kapitels forside

Læs mere

VIGTIG VIDEN INDEN DU GRAVER. Følgebrev i forbindelse med gravearbejde i nærheden af 0,4 kv, kv og 60 kv kabler og luftledninger.

VIGTIG VIDEN INDEN DU GRAVER. Følgebrev i forbindelse med gravearbejde i nærheden af 0,4 kv, kv og 60 kv kabler og luftledninger. VIGTIG VIDEN INDEN DU GRAVER Følgebrev i forbindelse med gravearbejde i nærheden af 0,4 kv, 10-20 kv og 60 kv kabler og luftledninger. Vigtig viden inden du graver Entreprenørens ansvar Skal din entreprenørvirksomhed

Læs mere

Diverse» Penne» Definition af penne. Diverse» Vis symboler. Diverse» Diverse» Kodetabel. Vis stregtyper. Ledninger» Digitaliser

Diverse» Penne» Definition af penne. Diverse» Vis symboler. Diverse» Diverse» Kodetabel. Vis stregtyper. Ledninger» Digitaliser Diverse» Penne» Definition af penne Diverse» Vis symboler Diverse» Kodetabel Diverse» Vis stregtyper Ledninger» Digitaliser FUNKTION NØJAGTIGHED HL SL ID-HL-GNSS GNSS MÅL PLAN ID-HL-MÅL ID-HL-PLAN ID ID-SL-MÅL

Læs mere

Haveforeningen Carl Nielsens Minde, Ledningsprojekt

Haveforeningen Carl Nielsens Minde, Ledningsprojekt Haveforeningen Carl Nielsens Minde, Ledningsprojekt Rettelsesblad nr. 01 Tidsfristforlængelse Der er forespurgt om mulighed for tidsfristforlængelse for afgivelse af tilbud. Haveforening Carl Nielsens

Læs mere

Manual til Thvilum WebGIS

Manual til Thvilum WebGIS Manual til Thvilum WebGIS Thvilum A/S, Rønhøjvej 12, 8300 Odder, Tlf. 86 54 62 33, www.thvilum.dk Indledning. Denne manual er en vejledning i nogle af de grundlæggende funktioner i programmet. Den kan

Læs mere

INSTALLATION - GENEREL

INSTALLATION - GENEREL Indholdsfortegnelse Denne vejledning INSTALLATION-GENERELT omhandler primært manuelle metoder til programinstallation ifm. nyinstallation og manuel programopdatering hvor opdateringsfilerne mangler helt.

Læs mere

Retnings. for arkivering

Retnings. for arkivering Retnings linjer for arkivering Indhold Retningslinjer for arkivering i Københavns Kommune 5 1. Hvorfor arkiverer vi og hvem gør det? 6 1.1 Hvorfor arkiverer vi? 6 1.2 Hvad arkiverer vi? 6 1.3 Hvem arkiverer?

Læs mere

KONTROL & TILRETNING KONTROL & TILRETNING

KONTROL & TILRETNING KONTROL & TILRETNING Denne vejledning indeholder tekniske beskrivelser af programfunktioner til kontrol og tilretning af data i softwareprogrammet DFF-EDB Ledningsregistrering. Figuren øverst til højre illustrerer forløbet

Læs mere

Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde

Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde Aftale om udførelse af drænanlæg i Vrist sommerhusområde Partnere: Vrist Pumpelag af 2011 CVR nr. 34151989 Lemvig Vand & Spildevand CVR nr. 32832296 Formål Denne aftale er indgået mellem Lemvig Vand &

Læs mere

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Pkt Generelt: Termin Aktion

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Pkt Generelt: Termin Aktion Byggemøde nr. 26 Sag: Mødedato: Mødested: H/F Carl Nielsens Minde, ledningsprojekt 18.2.2015 Haveforeningen Virum d.: 26.2.2015 Sags nr.: 12050 Referent: JH Deltagere.: Navn Init. Firma. Init. Rune Kaae

Læs mere

Ledningsregistrering Nu og i fremtiden Lejre Vandråd 22. september 2016

Ledningsregistrering Nu og i fremtiden Lejre Vandråd 22. september 2016 Ledningsregistrering Nu og i fremtiden Lejre Vandråd 22. september 2016 Rammen: lovgivning, normer og domme Lovgivningen for registrering er LER loven med bekendtgørelse. Vigtigt også at anvende: - Aftalte

Læs mere

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S

Regulativ for TÅRNBYFORSYNING Vand Tekniske bestemmelser for TÅRNBYFORSYNING Spildevand A/S Indholdsfortegnelse 1. Projektering 2 2. Dimensionering 2 3. Hovedledninger 3 4. Stikledninger og skelbrønde 3 5. Brønde 3 6. Samlinger og tilslutninger 4 7. Udførelse 4 8. Kvalitetssikring og dokumentation

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til bekendtgørelse om registrering af ledningsejere og udlevering af ledningsoplysninger gennem LER

Høringssvar vedr. forslag til bekendtgørelse om registrering af ledningsejere og udlevering af ledningsoplysninger gennem LER Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering Rentemestervej 8 2400 København NV Fremsendt pr. e-mail: ler@sdfe.dk, simho@sdfe.dk Dok. ansvarlig: CHB Sekretær: Sagsnr: s2019-277 Doknr: d2019-7206-3.0

Læs mere

Landmaling. en introduktion. Landmåling en introduktion. Landmåling en introduktion. Nyt Teknisk Forlag. Jørgen Ullvit og Lars Fredensborg Matthiesen

Landmaling. en introduktion. Landmåling en introduktion. Landmåling en introduktion. Nyt Teknisk Forlag. Jørgen Ullvit og Lars Fredensborg Matthiesen Er en indføring i landmåling, og er primært tiltænkt studerende på uddannelserne til bygningskonstruktør, byggetekniker og kort- og landmålingstekniker. Den vil uden tvivl også kunne finde anvendelse på

Læs mere

Renovering og sektionering af vandledningsnettet ved VandCenter Syd Danmark. Erling Nissen 2011

Renovering og sektionering af vandledningsnettet ved VandCenter Syd Danmark. Erling Nissen 2011 Renovering og sektionering af vandledningsnettet ved VandCenter Syd Danmark Erling Nissen 2011 Odense VandCenter Syd Hovedopgaver Produktion og distribution af drikkevand Bortskaffelse og rensning af spildevand

Læs mere

Begreber og arbejdsprocesser. v. Bent Guldager og Karina Topp Aarhus Vand. DDV, Kick-off, 25 jan. 2012

Begreber og arbejdsprocesser. v. Bent Guldager og Karina Topp Aarhus Vand. DDV, Kick-off, 25 jan. 2012 Begreber og arbejdsprocesser v. Bent Guldager og Karina Topp Aarhus Vand DDV, Kick-off, 25 jan. 2012 de næste 15 minutter Nye udfordringer i forsyningerne Hvordan arbejder vi med arkitektur for hele forretningen

Læs mere

Kravspecifikation Ledningsregistrering

Kravspecifikation Ledningsregistrering Kravspecifikation Ledningsregistrering Dato 31. oktober 2012 Ansvarlig utso Opmåling Dokumentnummer D5849-12/2.0 For at Rebild Forsyning skal få så ensartet datagrundlag som muligt, skal alt opmåling af

Læs mere

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50 BILAG 1: OPMÅLING I forbindelse med udarbejdelsen af forundersøgelsen, har Thisted Kommune fået foretaget en opmåling af vandløbet. På længdeprofilet af opmålingen fremgår der, udover vandspejl, bund og

Læs mere

Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S

Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Vers. April 2019 Vejledning i forbindelse med byggemodninger og eventuel overtagelse af spildevand/kloakanlægget af Kalundborg Spildevandsanlæg A/S Indholdsfortegnelse Generelle principper... 1 Krav til

Læs mere

Serviceaftale - Private vandværker og Provas

Serviceaftale - Private vandværker og Provas Serviceaftale - Private vandværker og Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Kontakter 4 2.1 Kontaktpersoner hos 4 2.2 Vedligeholdelse af kontaktdata hos vandværkerne 5 3. Reference til aftalegrundlag

Læs mere

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114.

KAM Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr Sb.nr. 114. KAM2010-016-1 Bispegården, Kalundborg sogn, Ars herred, tidl. Holbæk amt. Sted nr. 03.01.01. Sb.nr. 114. Kampagne: 19-11-2014 KUAS nr. 2010-7.24.02/KAM-0002 Beretning for overvågning af gravearbejde i

Læs mere

Introduktion til logbog.net for KBU

Introduktion til logbog.net for KBU Udleveringsnoter til Introduktion til logbog.net for KBU KBU i logbog.net 1 Logbog.net forsiden. Alle brugere logger ind i øverste højre hjørne. Indhold Baggrund Brugere KBU Praktiske oplysninger Slide

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning.

BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. Vallensbæk den 28. november 2017 BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017 Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. REGNSKAB Årsregnskabet er det 52. regnskab, der

Læs mere

Indhentning af tilbud på digital pasløsning

Indhentning af tilbud på digital pasløsning NOTAT Fra: Stefan Ising 17. september 2015 Indhentning af tilbud på digital pasløsning 1. Indledning Fredensborg Kommune inviterer interesserede tilbudsgivere til at afgive tilbud på en koncessionsaftale

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

Nyheder i AutoCAD Map 3D & Civil 3D Leif Sønderskov Vianova Systems

Nyheder i AutoCAD Map 3D & Civil 3D Leif Sønderskov Vianova Systems Nyheder i AutoCAD Map 3D & Civil 3D Leif Sønderskov Vianova Systems AutoCAD Map 3D 2013 Nyheder Topnyheder AutoCAD Map 3D 2013 Connect to data og redigering Flere muligheder i Connect to data Microsoft

Læs mere

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Installationsguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Indledning Dette dokument indeholder vejledning til installation af modulet NN Markedsdata i Dynamics NAV

Læs mere

Ledningsoplysninger. VIGTIGT Gravearbejde er på eget ansvar

Ledningsoplysninger. VIGTIGT Gravearbejde er på eget ansvar Ledningsoplysninger VIGTIGT Gravearbejde er på eget ansvar Inden for en arbejdsafstand af 1 meter på hver side af det viste tracé, skal ledningens eksakte placering lokaliseres ved prøvegravning med brug

Læs mere

Kære andelshavere, velkommen til generalforsamlingen. 2013 har været et år som så mange andre i vandværket og dog er der sket ændringer.

Kære andelshavere, velkommen til generalforsamlingen. 2013 har været et år som så mange andre i vandværket og dog er der sket ændringer. Søbjerg Vandværk generalforsamling 24. april 2014. Kære andelshavere, velkommen til generalforsamlingen. 2013 har været et år som så mange andre i vandværket og dog er der sket ændringer. Jeg vil gerne

Læs mere

GEODATA - HENT & BEHANDL

GEODATA - HENT & BEHANDL Introduktion og indhold 24-11-2015 Denne vejledning omhandler behandling af geodataprodukterne KORT10 og Det Matrikulære Oversigtskort i DSFLformat hentet fra KORTFORSYNINGEN.DK. Denne vejledning beskriver

Læs mere

Kruså Vandværk Kruså

Kruså Vandværk Kruså Kruså Vandværk 6340 Kruså Regnskab for tiden 1/1 2015 til 31/12 2015 Bestyrelsespåtegning Bestyrelsen har aflagt årsregnskabet for Kruså Vandværk. Årsregnskabet er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabsloven

Læs mere

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk

Adgang til WebGraf. 1. Start Microsoft Internet Explorer. 2. Skriv: http://kort.ge.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Opslag af område via oversigtskort... 6 Zoom funktioner.. 7 Panorere på skærmen. 8 Information

Læs mere

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt

Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar. De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt Beskrivelse af arkitektens rolle og opgørelse over honorar De 3 faser fra skitseprojekt og byggetilladelse til realisering af projekt 01.01.2017 Det kan altid betale sig at få et godt råd, inden en byggesag

Læs mere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere

Bekendtgørelse om registrering af ledningsejere BEK nr 639 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 9. april 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering,

Læs mere

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Pkt Generelt: Termin Aktion

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Pkt Generelt: Termin Aktion Byggemøde nr. 25 Sag: Mødedato: Mødested: H/F Carl Nielsens Minde, ledningsprojekt 11.2.2015 Haveforeningen Virum d.: 13.2.2015 Sags nr.: 12050 Referent: JH Deltagere.: Navn Init. Firma. Init. Rune Kaae

Læs mere

Registreringsvejledning for afløb opmåling af nyanlæg og renovering

Registreringsvejledning for afløb opmåling af nyanlæg og renovering Registreringsvejledning for afløb opmåling af nyanlæg og renovering Version 1.0 Dato 04-07-2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Generelle kontaktoplysninger... 3 2. Generelle krav... 4 2.1

Læs mere

Inden vi behandler jeres anmodning om påvisning, er der nogle punkter nedenfor, som vi venligst beder jer besvare så godt som muligt.

Inden vi behandler jeres anmodning om påvisning, er der nogle punkter nedenfor, som vi venligst beder jer besvare så godt som muligt. PÅVISNING Marts 2015 Tak for din henvendelse vedrørende påvisning af Telias rør. Iht. 8 i lov om registrering af ledningsejer skal Telia fremsende de nødvendige ledningsoplysninger til jer eller indgå

Læs mere

Hvordan taster jeg private andele i virksomhed

Hvordan taster jeg private andele i virksomhed Hvordan taster jeg private andele i virksomhed 26. april 2019 Indhold 1 I Skat Nova 2018, generel info... 4 2 Spørgsmål vi hører i supporten... 4 2.1 Hvordan kan jeg få tal fra klasse A regnskab til Skat

Læs mere

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Pkt Generelt: Termin Aktion

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Pkt Generelt: Termin Aktion Byggemøde nr. 24 Sag: Mødedato: Mødested: H/F Carl Nielsens Minde, ledningsprojekt 4.2.2015 Haveforeningen Virum d.: 8.2.2015 Sags nr.: 12050 Referent: JH Deltagere.: Navn Init. Firma. Init. Rune Kaae

Læs mere

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFOR s fjernvarme- og fjernkølingsanlæg.

Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFOR s fjernvarme- og fjernkølingsanlæg. Anvisning for gravearbejder i nærheden af HOFOR s fjernvarme- og fjernkølingsanlæg. Indtegnede ledninger skal respekteres. Ledninger ude af drift skal betragtes og behandles som aktive ledninger. Oplysningerne

Læs mere

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Informationsmøde, København Informationsmøde, København, tirsdag d. 22. august 2017 1. Indledning velkomst og introduktion 1.1 Selve mødet Præsentation af deltagere

Læs mere

Du kan afsætte forskellige observationer:

Du kan afsætte forskellige observationer: Generelt Logning i KORT Manuelt og med GPS er et stærkt modul der kan tilkøbes. Punkterne benævner vi og de kan oprettes med eller uden et foto tilknyttet. kan bruges til at angive, hvor f.eks. dræn, en

Læs mere

Arbejderne udføres i henhold til de udleverede betingelser og er afgivet med faste priser og til fast tid.

Arbejderne udføres i henhold til de udleverede betingelser og er afgivet med faste priser og til fast tid. Side 1 rev.01 Undertegnede entreprenør tilbyder hermed at udføre spuling, Tv-inspektion, stik-tv, brøndrapporter, indmåling af brønde og stik, rodskæring, fræsning af faste aflejringer og indragende stik,

Læs mere

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Dato for sidste mødes afholdelse og for udsendelse af referat var opgivet

Pkt Bemærkninger til sidste Referat: Termin Aktion Dato for sidste mødes afholdelse og for udsendelse af referat var opgivet Byggemøde nr. 23 Sag: Mødedato: Mødested: H/F Carl Nielsens Minde, ledningsprojekt 28.1.2015 Haveforeningen Virum d.: 3.2.2015 Sags nr.: 12050 Referent: JH Deltagere.: Navn Init. Firma. Init. Rune Kaae

Læs mere

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver

Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune. Delentreprise 1 Planlagte opgaver Spuling og TV-inspektion af kloaksystemet i Tønder Kommune Delentreprise 1 Planlagte opgaver Tilbud- og afregningsgrundlag (TAG) Oktober 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. TILBUDS- OG AFREGNINGSGRUNDLAG (TAG)...2

Læs mere

Kruså Vandværk Kruså

Kruså Vandværk Kruså Kruså Vandværk 6340 Kruså Regnskab for tiden 1/4 2009 til 31/3 2010 Driftsregnskab for tiden 1/4 2009 til 31/3 2010. 2009 Kroner Kroner Omsætning: 184.522 Opkrævet faste afgifter 184.291 576.760 Opkrævet

Læs mere

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør

Elektronisk udbudssystem Quick Guide. Leverandør Elektronisk udbudssystem Quick Guide Leverandør Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 1.1 Brugen af systemet:... 3 1.2 Proces ved deltagelse i udbud via en invitation... 4 2. Afgiv tilbud... Error!

Læs mere

Kalkulation. Avance 39,34 % 136,48 Tages ligeledes fra evt. tilknyttet varekalkulation

Kalkulation. Avance 39,34 % 136,48 Tages ligeledes fra evt. tilknyttet varekalkulation Generelt Kalkulationer bygger på, at der modtages nye kostpriser fra f.eks. TUN, hvorefter der foretages en beregning af de nye salgspriser. Beregning af salgspris foregår på følgende måde: Kostpris fra

Læs mere

Dato: 4. maj 2018 GeoCAD nyhedsbrev

Dato: 4. maj 2018 GeoCAD nyhedsbrev NYHEDSBREV 1-2018 www..dk Dato: 4. maj 2018 nyhedsbrev Jeg fremsender hermed s nyhedsbrev, der omhandler de seneste ændringer i programmerne, og jeg vil samtidigt benytte lejligheden til at opfordre alle

Læs mere

UDDannelSeSMUlIGHeDer

UDDannelSeSMUlIGHeDer UDDannelSeSMUlIGHeDer Uddannelsesmuligheder Dette afsnit indeholder en beskrivelse af nogle af de kurser som jeg afholder. Tage listen som et udgangspunkt, da alle kurser tilrettes til det behov som du

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Torkilstrup d. 25. marts TLV beretning for 2018

Torkilstrup d. 25. marts TLV beretning for 2018 Torkilstrup d. 25. marts 2019 TLV beretning for 2018 Indledning: 2018 har generelt været et godt år for vandværket. De vanskeligheder vi tidligere havde med ammonium og nitrit i drikkevandet har vi ikke

Læs mere