Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2"

Transkript

1 Referat fra Handicaprådet Tirsdag den , kl. 17:00 i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet:

2 Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet: C - Det Konservative Folkeparti: V - Venstre: Ø - Enhedslisten Øvrige: Medlemmer: Ole Brockdorff, Jørgen Jensen Michael Suhr Søren Harboe Rasmussen, Pernille Kruse, Bjarne Kongsted Karen Thestrup Clausen Morten Løvschall - Formand, Ilse Rosenkilde Johansson, Karen Andersen, Jytte Brouer, Jacob Christiansen, Grete Sonberg, Mogens Hansen AFBUD: Søren Harboe Rasmussen, Michael Suhr

3 Handicaprådet, INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Åbent punkt - Godkendelse af dagsorden og referat - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Orientering - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Orientering om visitation til specialundervisning for skoleår Sag nr. 13/ Åbent punkt - Beslutning om fremtidig kompensation for administration - Sag nr. 14/ Åbent punkt - God adgang for alle - Sag nr. 13/ Åbent punkt - Orientering om projekt 'Tryg og smidig overgang fra ung til voksen' - Sag nr. 14/ Åbent punkt - Status på ansøgninger om Førtidspension Sag nr. 13/ Åbent punkt - Tildelng af midler til handicapaktiviteter Sag nr. 14/ Åbent punkt - Eventuelt - Sag nr. 14/

4 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Godkendelse af dagsorden og referat - Sag nr. 14/1691 Handicaprådet 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referatet fra mødet den 8. april Læs referat Resterende møder i Handicaprådet i 2014: Tirsdag, den 12. august 2014 Tirsdag, den 9. september 2014 Tirsdag, den 4. november 2014 Møder der afholdes på Kanalstræde 2, starter kl Møder der afholdes på institutioner starter kl , så der er tid til en orientering og evt. rundvisning. Det blev bemærket, at der på seneste møde blev nævnt, at Gigtforeningen havde valgt ny formand. Referatet blev godkendt.

5 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Orientering - Sag nr. 14/1691 Handicaprådet 1. Orientering fra formanden A. Formanden har som repræsentant for LEV været i foretræde i Folketinget for beskæftigelsesudvalget vedrørende Førtidspension for udviklingshæmmede (LEVs målgruppe). Der ses på landsplan med den nye lovgivning der trådte i kraft 1. januar 2013 et fald i tildelingen af FØP på 75% samt nogle grelle forløb, hvilket ikke var folketingets hensigt med denne målgruppe. Der er stor landspolitisk fokus på sagen for at få rettet op på kommunernes administration/tolkning af glatsager. Der stilles pt. en række 20 spørgsmål til ministeren. B. Brev sendt til samtlige folketingspolitikkere er vedhæftet dette referat som bilag.holbæk kommune var stærkt repræsenteret på regional temadag for handicapråd. Der blev peget på skoleområdet, velfærdsteknologi, digitalisering, retssikkerhed, tilgængelighed og Danmarks forpligtelser i forhold til handicapkonventionen. Emnerne kan overvejes som temaer for det fremtidige arbejde i Handicaprådet. Der kan eventuelt etableres fællesmøder mellem Handicaprådet, Ældrerådet og Udvalget for Voksne på udvalgte temaer. 2. Orientering fra administrationen A. Der har siden handicaprådsmødet den 8. april 2014 været dialog med bibliotekschefen vedrørende adgangsforholdene. Der er opmærksomhed på, at indgangspartierne i Svinninge og Jyderup ikke er optimale. Der efterspørges herudover en uddybning af udfordringen med at scanne materialer i Tølløse, da biblioteket endnu ikke har mødt udfordringen i dagligdagen Det blev bemærket af tilgængelighedsgruppen, at udfordringen med scanning skyldes, at scannerne kun meget vanskeligt kan benyttes af kørestolsbrugere. 3. Orientering fra medlemmerne Pernille Kruse orienterede om kontakt til Æglageret vedrørende adgangsforhold. Rådet ønskede en opfølgning overfor fagudvalget vedrørende tilgængelighedssituationen.

6 Handicaprådet, Side nr. 3 Der blev spurgt til, hvad der sker i forhold til hjerneskadeprojektet, der i sin nuværende form udløber i Jan Christensen orienterede om, at den koordinerede hjerneskadeindsats bør fortsættes, men projektet kan blive justeret ud fra de erfaringer, der er indhentet i projektets levetid. Rådet bemærkede, at økonomi til videreførelsen af projektet skal med i Budget Der har været møde mellem en pårørendegruppe og Jan Christensen. Der var enighed om, at der er muligheder for med begrænsede midler at forbedre vilkårene for de pårørende. Jan Christensen anbefalede at føre tankerne ind i Holbæk i Fællesskab og Aktiv hele Livet. Kalundborg, Odsherred og Holbæk har udviklet kursus for pårørende til hjerneskadede. Der kommer kursus i Holbæk i efteråret. Der er sundhedsdag den 21. juni. Landsformanden for LEV, Sytter Kristensen, har modtaget en pris på kr. som den sympatiske kværulant fra den Georgbruunske Fond. Orienteringen blev taget til efterretning, og der blev udtrykt ønske om et opfølgende besøg med biblioteksområdet.

7 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Orientering om visitation til specialundervisning for skoleår Sag nr. 13/25670 Handicaprådet Orienteringssag Indstilling Direktør René Junker indstiller, at handicaprådet: 1. orienteres om status på visitation til specialundervisning for skoleår Byrådet besluttede i december 2013 at ændre den måde ressourcer til specialundervisning styres på. På Handicaprådets møde deltager Helle Mariager, Børne-og ungechef på det specialiserede børneområde, og orienterer om: Hvordan visitationsprocessen for skoleåret er foregået indtil nu. Antallet af børn og unge som er visiteret til specialskoler og specialtilbud i indeværende skoleår samt i skoleår Status på etablering af rådgivningsenheden og formålet med rådgivningsenhedens arbejde fremadrettet. Nedenfor er principperne i ny praksis kort beskrevet. Ny praksis pr. 1. januar 2014: Grundprincipperne er, at a) kompetence og budgetansvar for specialundervisning til børn og unge er flyttet fra Familiecentret til folkeskolerne. b) folkeskolernes økonomi fordeles efter en ny tildelingsmodel, som indeholder budget til almenundervisning og specialundervisning. c) ny tildelingsmodel på skoleområdet indfases over en periode på seks år. d) der er årlig evaluering i overgangsfasen. a. Ny kompetencefordeling. Skolelederen har kompetence og budgetansvar for specialundervisning til elever bosat i skoledistriktet. Det er udelukkende tale om en ændring af den ledelsesmæssige kompetencefordeling. Der er ligesom i dag faglig visitation med rådgivning fra børnekonsulentcentret. Som noget nyt vil rådgivningen til skolerne blive tilpasset og organiseret i en rådgivningsenhed. Her

8 Handicaprådet, Side nr. 5 vil også specialviden i kommunens børnespecialcentre inddrages ved visiteringer. b. Ny tildelingsmodel. Budget til almen- og specialundervisning fordeles mellem skolerne efter én tildelingsmodel. Tildelingsmodellen er bygget op om de samme principper, som den skolernes økonomi fordeles efter i dag. Modellen er primært elevbaseret kombineret med et beløb pr. skole og matrikel. Som noget nyt fordeles 20 % af skolernes samlede budget efter sociale kriterier for det enkelte skoledistrikt. Budget til kørsel til specialtilbud er foreløbig fastholdt i central pulje for at sikre ens vilkår for alle skoler uanset geografisk placering. c. Overgangsordning på seks år. Den ny tildelingsmodel bliver indfaset over en periode på seks år. Det vil sige budgetterne gradvist bliver omfordelt mellem skolerne efter den tildelingsmodel, der besluttes. Det skal give folkeskoler og specialskoler tid til gradvist at tilpasse aktiviteter og udgifter. Overgangsperioden skal give den enkelte skole mulighed for at styrke inklusionsindsatser og samtidig sikre et økonomisk bæredygtigt grundlag. De skoler som bliver særlig udfordret i overgangsperioden vil få ekstra faglig hjælp til opgaven. d. Årlig evaluering. I overgangsfasen gennemføres en årlig evaluering, som behandles i Udvalget for Børn. Ved evalueringen foretages en vurdering af skolernes faglige og økonomiske bæredygtighed både enkeltvis og samlet set. De kommunale specialtilbud følges tilsvarende. Der nedsættes endvidere en følgegruppe bestående af ledelsesrepræsentanter fra specialtilbud, folkeskole og repræsentanter fra faglige organisationer og handicapråd, som følger indfasningen af den ændrede styringspraksis. Handicaprådet tog orienteringen til efterretning. Rådet bemærkede, at rådets ønske om evaluering af udlægningen af midler til specialundervisning er indarbejdet i arbejdet på området. Præsentationen vist på mødet bliver eftersendt til Handicaprådet.

9 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Beslutning om fremtidig kompensation for administration - Sag nr. 14/5921 Handicaprådet Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet indstiller, at kompensation for administrative opgaver reduceres fra kroner årligt til kroner årligt Handicaprådet besluttede på rådets møde den 4. februar 2014, at organisationsmedlemmerne fremadrettet kunne vælge mellem enten at bruge en tablet (ipad) med elektronisk dagsordenssystem på afregne eventuelle omkostninger til print med videre efter regning eller modtage kroner som kompensation for disse omkostninger. Forvaltningen har siden mødet haft en skriftlig kommunikation med SKAT, der har tilkendegivet, at rådsmedlemmer, der ikke er aflønnet af kommunen for medlemskabet, kan modtage kroner uden at blive beskattet af beløbet. Det indstilles derfor, at reducere kompensationen for de organisationsmedlemmer, der ønsker denne form til kroner årligt med virkning fra De medlemmer, der endnu ikke har taget stilling til, hvilken af de tre modeller de ønsker, kan meddele Dan Bjørneboe om hvilken model, de ønsker at tilslutte sig. Handicaprådet besluttede at nedsætte kompensationen fra kroner årligt til kroner årligt.

10 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - God adgang for alle - Sag nr. 13/20877 Handicaprådet Beslutning Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet nedsætter en arbejdsgruppe, der tilrettelægger registrering af udvalgte kommunale ejendomme i samspil med forvaltningen Handicaprådet anmoder forvaltningen om at optage kontakt med God adgang for Alle om medlemskab Handicaprådet behandlede spørgsmålet om, at Holbæk Kommune skal lade nogle af kommunens ejendomme indgå i mærkningsordningen God adgang for alle. På mødet den 23. april 2013 blev der præsenteret to mulige modeller for registrering af kommunens ejendomme. Den ene var en registrering ved indsats fra frivillige. Den anden var registrering ved kommunens ansatte. Omkostningerne ved registreringen ved kommunens medarbejdere var 0,3 mio. kroner, mens en registrering ved inddragelse af frivillige kunne gennemføres med den omkostning, som selve medlemskabet af God adgang udgør. Handicaprådet har siden afsat kroner til medlemskabet i budgettet for Der er på denne baggrund brug for en arbejdsgruppe, der kan tilrettelægge indsatsen fra frivillige, og der skal samtidig tages kontakt med God Adgang. Målet er at præsentere en konsolideret proces på mødet i Handicaprådet den 12. august Lovgrundlag link I forlængelse af dagsordenens udarbejdelse har kontakten til godadgang vist, at ordningen foretager den første registrering af mellem bygninger. Tilgængelighedsgruppen suppleret med Karen kommer med forslag til bygninger.

11 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Orientering om projekt 'Tryg og smidig overgang fra ung til voksen' - Sag nr. 14/28412 Handicaprådet Orienteringssag Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller at rådet: 1. tager orienteringen om projekt Tryg og smidig overgang fra ung til voksen til efterretning. Baggrund Projekt Tryg og smidig overgang fra ung til voksen startede i slutningen af Formålet med projektet er: At unge og familien oplever større tilfredshed over sagsbehandlingen ved overgangen fra ungeområdet til voksenområdet Færre klager over sagsbehandlingen Projektets 1. del Første del af projektet handlede kort sagt om at få et billede af, hvorfor overgangen fra ung til voksen kan være problemfyldt for de unge, som modtager hjælp og støtte fra kommunen. Projektet havde fokus på at få beskrevet sager, hvor den unge og familien oplevede bøvlet sagsbehandling. Beskrivelsen blev baseret på familiens oplevelse og suppleret med erfaringer fra ledelse og medarbejdere i kommunen. Beskrivelserne tegner et billede af, hvor samarbejdet halter og hvordan både familie og ansatte i kommunen kunne ønske sig, at tingene fungerede anderledes. Projektets 2. del Med afsæt i beskrivelserne, lavede projektgruppen en handleplan for det videre arbejde. Handleplanen tager afsæt i de mange ønsker om forbedringer, som beskrivelserne tydeliggjorde. Handleplanen består af fem dele: Pilotprojekt Sammenhængsmøder Pilotprojektet går ud på at afprøve en ny form for møde, hvor den unge/familien mødes med de medarbejdere fra de afdelinger i kommunen, som kan blive relevante for den unge efter det 18. år (det vil som oftest være Socialcentret, Arbejdsmarkedscentret og Ungdommens Uddannelsesvejleder). Derudover deltager den unge nuværende sagsbehandler fra Familiecentret naturligvis).

12 Handicaprådet, Side nr. 9 Formålet med mødet er, at der skal lægges en fælles handleplan for den unge. Der skal i perioden frem til efteråret 2014 afholdes 30 sammenhængsmøder. 15 møder afholdes med unge på 16 år og de resterende 15 afholdes med unge på mellem 17 og 17½ år. Fælles værdigrundlag Med afsæt i al den viden som er fremkommet gennem arbejdet med projektets 1. del, er der på nuværende tidspunkt lavet et første oplæg til et fælles værdigrundlag. Værdigrundlaget skal fungere som det fælles fundament for det fremtidige samarbejde på området. Rådgivning og kommunikation til/med den unge/familien I projektets 1. del kom en række forslag og input til rådgivning og kommunikation til den unge og familien. Projektgruppen vil dels sikre kommunikation med den unge/familien umiddelbart efter det afholdte sammenhængsmøde vi vil gerne høre familien oplevelse af mødet, og få deres input til at kunne gøre det endnu bedre. Efter sommerferien vil projektgruppen desuden udarbejde relevante rådgivningsog kommunikationsmaterialer til den unge/familien. Fælles strategi Projekt Tryg og smidig overgang fra ung til voksen skal kobles til de udviklingstiltag som er i gang i Holbæk Kommune herunder Holbæk i Fællesskab. Løbende måling af resultaterne For at kunne lære af projektet, gennemføres der tre evalueringer. Den første evaluering er foretaget i april, som skal fungere som en førmåling (dvs. en kortlægning af, hvordan tingene fungere inden projektets 2. del går i gang). Derudover skal der foretages en midtvejsevaluering efter sommerferien og en slutevaluering sidst på året ved projektets afslutning. Handicaprådet tog orienteringen til efterretning og bemærkede, at arbejdet med overgangen fra ung til voksen vil blive fulgt nøje.

13 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Status på ansøgninger om Førtidspension Sag nr. 13/53843 Handicaprådet - Orientering Indstilling Socialchef Jan Christensen indstiller, at Handicaprådet tager orienteringen til efterretning Førtidspensionsreformen trådte i kraft 1. januar Reformen betyder, at de mest udsatte borgere skal have en helt ny indsats og hjælp til at komme videre i livet. Omdrejningspunkter er Rehabiliteringsteam i kommunerne og ressourceforløb målrettet den enkelte borger. Der er samlet tale om 109 borgere, der har søgt om førtidspension i Der er bevilget 51 pensioner, mens 44 har fået afslag. 14 ansøgninger er blevet henlagt. Ansøgninger om førtidspension i 2013 Afgørelse Antal Bevillinger 51 Afslag 44 Henlæggelser 14 I alt 109 Ser man på de 44 afslag, da fordeler forsørgelsesgrundlaget for disse borgere sig med 25 på kontanthjælp, 16 på sygedagpenge, 1 er på ressourceforløbsydelse og 1 er på ledighedsydelse. Den sidste borgers forsørgelsesgrundlag kategoriseres som andet i det eksisterende datagrundlag. Forsørgelsesgrundlag for afslåede ansøgninger om førtidspension i 2013 Forsørgelsestype Antal Kontanthjælp 25 Sygedagpenge 16 Ressourceforløbsydelse 1 Ledighedsydelse 1 Andet 1 I alt 44 Der er pt. ikke en endelig afdækning af baggrunden for afslagene. Dette vil blive søgt kvalificeret yderligere frem til mødet i handicaprådet den 13. maj.

14 Handicaprådet, Side nr. 11 Handicaprådet tog orienteringen til efterretning. Rådet bemærkede, at der er en løbende udfordring for kommunen med at sikre overgangen fra ung til voksen og sikre én samlende indgang for borgerne på tværs af kommunens forvaltninger. Rådet hæftede sig herudover ved nogle af de eksempler på Glatsager, som Susan Brinck nævnte. Konkret, at unge, der har modtaget specialstøtte eksempelvis i kommunens tilbud gennem hele livet, som udgangspunkt vil kunne være en glatsag, idet dokumentationen for de helbredsmæssige forhold her forventeligt vil være nok. Herudover blev nævnt, at en ung med Downs syndrom ofte vil være en glatsag, ligesom en ung der er visiteret til et STU forløb ofte vil være en glatsag. Rådet hæftede sig derudover ved, at Susan Brinck henviste til vigtigheden af, at de unges sager blev startet op, når den unge fyldte 17, så den var klar til at blive behandlet, når den unge fylder 18. Samtidig blev det nævnt, at kommunen bliver bedre til at sikre en rettidig sagsstart.

15 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Tildelng af midler til handicapaktiviteter Sag nr. 14/23466 Handicaprådet - beslutning Handicaprådet har i 2014 afsat kr. til tilskudspulje til handicapaktiviteter. Kriterierne for tilskuddet er følgende: aktiviteterne skal understøtte det af Byrådet vedtagne servicemål om ligebehandling af handicappede foreningen/klubben er organiseret under Dansk Handicaporganisation (DH) foreningen/klubben har medlemmer bosiddende i Holbæk Kommune tilskud tildeles i forhold til antallet af medlemmer fra Holbæk Kommune foreningen/klubben fremsender aktivitetsplan for indeværende år samt vedtægter og sidste års regnskab kørselstilskud søges særskilt hos Dansk Handicap Forbund, Holbæk afdeling Ansøgningerne forelægges Handicaprådet til beslutning med oplæg til fordeling af midlerne fra administrationen. Der er søgt om i alt 8.825,00 kr fordelt på tre ansøgninger. Bilag Liste over ansøgninger vedr. handicaptilskud 2014.xlsx Scleroseforeningen, Nordvestsjælland Osteoporoseforeningen Lokalafdeling Vestsjælland Spastikerforeningen, Nordvestsjælland Handicaprådet besluttede at følge indstillingen. Som konsekvens af dette blev det besluttet at åbne op for en endnu en ansøgningsrunde med foreningerne. Anden runde sættes umiddelbart i gang med kommunikation til foreningerne via DH Holbæk. Ansøgningerne vil blive behandlet på næste møde. Samtidig blev det besluttet at kommunikere puljen bredere ud for at få flere ansøgere til midlerne. Samtidig blev det besluttet at drøfte de eksisterende kriterier for fremadrettede tildelinger på næste møde i Handicaprådet (august 2014).

16 Handicaprådet, Side nr Åbent punkt - Eventuelt - Sag nr. 14/1691 Handicaprådet Eventuelt Handicaprådet ønsker en opfølgningssag på afgivne høringssvar på et kommende møde. Der blev udtrykt ønske om en genoptagelse af status på ledsagelse for beboere på bosteder. Hjernesagen uddelte en pjece og materiale fra foreningen.

17 Handicaprådet, Således passeret Mødet afsluttet kl. Således tiltrådt: Morten Løvschall Ilse Rosenkilde Johansson Karen Andersen Jytte Brouer Jacob Christiansen Grete Sonberg Pernille Kruse Bjarne Kongsted Ole Brockdorff Jørgen Jensen Karen Thestrup Clausen Mogens Hansen

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 12-08-2014, kl. 17:00 i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet:

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 09-09-2014, kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 09-09-2014, kl. 17:00. i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Referat fra Tirsdag den 09-09-2014, kl. 17:00 i lokale 1.A, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: består af: Parti: A - Socialdemokratiet: C - Det Konservative

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 16:30. i Rosenvænget 13, 4300 Holbæk

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 16:30. i Rosenvænget 13, 4300 Holbæk Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 04-11-2014, kl. 16:30 i Rosenvænget 13, 4300 Holbæk Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet:

Læs mere

Handicaprådets årsrapport

Handicaprådets årsrapport Handicaprådets årsrapport Indholdsfortegnelse FORMANDENS FORORD...2 RÅDETS SAMMENSÆTNING...3 RÅDETS AKTIVITET...3 DELTAGELSE I MØDER...4 REGNSKAB FOR RÅDET...5 EMNER BEHANDLET I RÅDET...6 HANDICAPPRISEN...6

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 08-04-2014, kl. 16:30. i Kildehaven, Hovedgaden 95, 4520 Svinninge

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den 08-04-2014, kl. 16:30. i Kildehaven, Hovedgaden 95, 4520 Svinninge Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 08-04-2014, kl. 16:30 i Kildehaven, Hovedgaden 95, 4520 Svinninge Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af:

Læs mere

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Referat fra. Handicaprådet. Tirsdag den , kl. 17:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Referat fra Handicaprådet Tirsdag den 04-02-2014, kl. 17:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Handicaprådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet:

Læs mere

Handicaprådets årsrapport

Handicaprådets årsrapport 2013 Handicaprådets årsrapport Indholdsfortegnelse FORMANDENS FORORD... 2 RÅDETS SAMMENSÆTNING... 3 RÅDETS AKTIVITET... 3 REGNSKAB FOR RÅDET 2012... 4 EMNER BEHANDLET I RÅDET... 5 HANDICAPPRISEN... 5 POLITIKFORMULERING

Læs mere

Handicaprådets årsrapport

Handicaprådets årsrapport 2013 Handicaprådets årsrapport Indholdsfortegnelse FORMANDENS FORORD... 2 RÅDETS SAMMENSÆTNING... 3 RÅDETS AKTIVITET... 3 REGNSKAB FOR RÅDET 2013... 4 EMNER BEHANDLET I RÅDET... 5 HANDICAPPRISEN... 5 KOMMUNENS

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen Dagsorden til ekstraordinært møde til Byrådet Onsdag den 21-12-2016, kl. 18:00 i Byrådssalen Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti: A - Socialdemokratiet

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Referat fra ekstraordinært møde fra Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Dagsorden til ekstraordinært møde til. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Dagsorden til ekstraordinært møde til Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen

Referat fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen Referat fra Byrådet Onsdag den 05-10-2016, kl. 18:00 i Byrådssalen Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti: Medlemmer: A - Socialdemokratiet: B

Læs mere

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE

Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Referat fra ÆLDRERÅDSMØDE Tid: Fredag 07. februar 2014 kl. 09.00 12.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale: 1 B Fraværende: Dagsorden: 1. Velkomst 2. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2

Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra. Udvalget for Voksne. Onsdag den , kl. 12:00. i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Referat - Dialogmøde mellem Ældrerådet og fra Udvalget for Voksne Onsdag den 21-11-2012, kl. 12:00 i lokale 1.B, Kanalstræde 2 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Udvalget

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 26. marts 2015 - kl. 15:30 Sted Møde udenfor rådhuset, Kompasét lokale 2 it, Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser

Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser Punkt 7. Orientering om Status på Servicelovens Voksenbestemmelser 217-45128 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Familie- og Socialudvalgets orientering at sagsbeskrivelsen udgør status

Læs mere

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel

Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel Forslag til justering af struktur og ændring af ressourcetildelingsmodel 19/8649 Beslutningstema Skoleafdelingen har analyseret struktur og ressourcetildeling på specialundervisningsområdet og har på den

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Fra Handicaprådet

TÅRNBY KOMMUNE. Referat Fra Handicaprådet TÅRNBY KOMMUNE Referat Fra Handicaprådet Dato: 23.01.2014 Tidspunkt: 16.00 Sted: Mødelokale 209 Deltagere: Johnny Fredelund, Jan Jakobsen, Jørgen Maibom, Lars-Peter Brogaard Nielsen, Lis Noltensmeier,

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne Januar 2011 Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne KL har udviklet et værktøj til selvanalyse af visitationsprocessen på børnefamilieområdet

Læs mere

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 27. august 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Henrik Hansen i stedet Poul Poulsen. Afbud fra Lis Lund i stedet Jette Jørgensen. Afbud Fraværende

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 13-12-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Mødelokale C Afbud til Marianne Olesen, maro@ringsted.dk eller på 5762

Læs mere

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen).

Afbud: Ole Rasmussen (Dansk Blindesamfund), Ejvind J. Wilms (LEV), Dorthe Rasmussen (Børnegruppen), Frederik Grønlund Clausen (Ungegruppen). Socialforvaltningen REFERAT Den 09.12.2016 /BEK Centerrådsmøde i Dato: Torsdag den 24. november, kl. 13.15 15.45 Sted:, Visionsalen Deltagere: Hans Jørgen Møller (DHF, formand) Vibeke Ries (Borgercenterchef),

Læs mere

Holstebro Handicapråd

Holstebro Handicapråd Holstebro Handicapråd 2014 2017 Rådsmøde 05-2016 Torsdag den 15. juni 2016 - kl. 16.00 19.30 Hyldgården, Mellemtoft 1 REFERAT 1. Velkomst og protokol 1.1 Velkomst. Formanden bød velkommen. 1.2 Formalia

Læs mere

Handicaprådet Beslutningsprotokol

Handicaprådet Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol 17-09-2015 16:00 Medborgerhuset Bindslevs Plads Afbud fra: Mia Schmidt Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tendenser i høringssvarene:

Tendenser i høringssvarene: Tendenser i høringssvarene: Generelt udtrykker høringssvarene enighed i intentionerne om at sikre, at flest mulige børn og unge kan lære, trives og udvikle sig i Folkeskolen. Flere fremhæver samtidig -

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Handicaprådet Torsdag den 17. november 2016 Kl. 15:00 Konferencerummet Ebeltoft Administrationsbygningen Ebeltoft, Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen.

Handicapråd. Referat. Mødelokale 2, 2. november 2017 Kl. 16:00. Medlemmer. Bemærkning: Afbud: Karen Hansen. Referat Mødelokale 2, Kl. 16:00 Medlemmer Tina Mørk Thor Grønbæk John Dalsgaard Jensen (V) Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Philip G. Nielsen Karen Hansen Steen S. Hansen (A) Bemærkning: Afbud: Karen

Læs mere

Referat af Lev Randers bestyrelsesmøde nr

Referat af Lev Randers bestyrelsesmøde nr Referat af Lev Randers bestyrelsesmøde nr. 75 1. Torsdag den 22. juni 2017 kl. 19.00-21.30 Klub 85, Stenaltvej DAC. Deltagere : Arne, Bent L., Vitus, Hans, Bent O. og Mai. Afbud fra Jørgen og Ole. Nr.

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Skovvejens Skole. Før Dagsorden

Skovvejens Skole. Før Dagsorden Skovvejens Skole Skolebestyrelse Møde nr. 3 Torsdag d. 3. november 2016 Kl. 18.00 18.30 Økonomi KL. 18.30 21.00 Ordinært møde Møder: Tirsdag d. 13/12 (Kildebjerg) tirsdag d. 31/1 (Jyderup) Onsdag d. 1/3

Læs mere

Referat fra møde i Dialogforum den 30. november 2016

Referat fra møde i Dialogforum den 30. november 2016 Referat fra møde i Dialogforum den 30. november 2016 Deltagere: Danske Handicaporganisationer: Ole Lennart Hansen Bente Bjerregaard Rey Niklas Andersen Bente Brandstrup Kommunerne: Borgmester Egon Fræhr,

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE

Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Referat til ÆLDRERÅDSMØDE Der indkaldes hermed til møde i ældrerådet i Holbæk Kommune Tid: Onsdag den 20.06.2018 kl. 10.00 13.00 Sted: Holbæk Kommunes administrationscenter, Kanalstræde 2, Mødelokale:

Læs mere

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: Dagsordenen blev godkendt. 2 Inklusion i folkeskolen

Dagsorden. 1 Godkendelse af dagsorden. Sagsnr.: Dagsordenen blev godkendt. 2 Inklusion i folkeskolen Dagsorden Dato: 26-03-2015 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Byrådssalen, Servicecenteret i Hørning 1 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Dagsordenen blev godkendt. 2 Inklusion i folkeskolen Sagsnr.:

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71

Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: et Mødedato: tirsdag den 12-04-2011 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: - Gråt mødelokale ved Kantinen, Amtstue Alle 71 Medlemmer Arner Frederiksen (Ældresagen) Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning:

Referat Handicapråd Medlemmer Bemærkning: Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam Nielsen (A)

Læs mere

HANDICAPRÅDET. Referat. fra mødet den kl i byrådssalen på rådhuset i Thisted.

HANDICAPRÅDET. Referat. fra mødet den kl i byrådssalen på rådhuset i Thisted. HANDICAPRÅDET Referat fra mødet den kl. 13.00 i byrådssalen på rådhuset i Thisted. Medlemmer: Arnold Larsen, Bente Mathiasen, Else Wienberg, Heinz Hvid, Jørgen Færk Jørgensen, Kim Nielsen, DH, Mikael Fenger,

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt.

Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var Lone Christensen (A) mødt. Beslutningsprotokol Forum: Furesø Handicapråd Tid: Mandag den 16.02.2009 kl. 16.30 19.00 Sted: Gedevasevang, Hestetangsvej 30 A, 3520 Farum Medlemmerne mødt. Ole Bondo Christensen (A) afbud i stedet var

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

Referat. Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden.

Referat. Afbud: Hjørdis Espensen, Bjarne Mortensen. 1. Godkendelse af dagsorden v/steen Jeppson (beslutningspunkt) 1. at udvalget godkender dagsorden. Referat Møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 kl. 9.30 til 11.30 Sted: Sjællandsgade 40, bygning I, lokale 102 Medlemmer: Steen Reinhold Jeppson (formand), Bjarne

Læs mere

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet REFERAT MØDE DEN 4. DECEMBER 2014 UDSATTERÅD Klik her for at angive tekst. Sekretariat og Udvikling 4. december 2014 2012-26484-67 Deltagere Navn Formand Lissie Kirk Anja Wickelgreen Carsten Jepsen Birgitte

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen

Ordinært møde. Dato 29. oktober Tid 15:30. Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 29. oktober 2009 Tid 15:30 Sted Kattegat Silo, etage 3A, lokale 6 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Hanne Welander, Henrik Ekelund, Gurli Nielsen Grete Kristensen

Læs mere

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december 2014 kl m. efterfølgende julefrokost Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 16. december 2014 Sags id Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Referat Møde i Handicaprådet Torsdag, den 11. december

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning

Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning Bilag, Decentralisering af ressourcer til specialundervisning D. 9. september 2013, Børne- og Ungesekretariatet, økonomi 1. Indledning og mål 2. Ny kompetencefordeling skolelederen som beslutningstager

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

Notat om specialundervisning Tiltag specialundervisning - geografisk Pengene følger eleven på folkeskoleniveau...

Notat om specialundervisning Tiltag specialundervisning - geografisk Pengene følger eleven på folkeskoleniveau... Til: Skole og dagtilbud 24. marts 2017 Notat om specialundervisning Antal elever, typer, fordeling, økonomi og pengene følger eleven Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Indhold

Læs mere

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr.

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr. 02-05-2007 Notat om administration af flyttetilskud 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud I forbindelse med indstilling om frivillig aftale med den almene sektor om nye udlejningsmodeller og ændrede

Læs mere

Retningslinjer for brugerindflydelse

Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse Retningslinjer for brugerindflydelse 1. Indledning Ringkøbing-Skjern Kommune har udarbejdet retningslinjer for brugerindflydelse inden for. Retningslinjerne er udformet

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Møde den kl. 16:00 Udvalgsværelset Indkaldelse Gitte Hemmingsen (O) Tommy Frøslev (A) Anna Marie Knudsen Stephan Jensen Anne Andersen Lisbet Møller (Ø) 2 Indholdsfortegnelse 1 Valg

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Udvalget "Aktiv Hele Livet - Sundhed og Omsorg" Onsdag den , kl. 16:00. i Kanalstræde, mødelokale 0.

Referat fra ekstraordinært møde fra. Udvalget Aktiv Hele Livet - Sundhed og Omsorg Onsdag den , kl. 16:00. i Kanalstræde, mødelokale 0. Referat fra ekstraordinært møde fra Udvalget "Aktiv Hele Livet - Sundhed og Omsorg" Onsdag den 28-09-2016, kl. 16:00 i Kanalstræde, mødelokale 0.13 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Administrationsbygningen i Terndrup, Skørpingvej 7, 9575 Terndrup - mødelokale 1 Møde slut: 18:30 Fraværende: Ingen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet REFERAT. Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30. Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet REFERAT. Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30. Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 17. marts 2014 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Anna Hjort suppleant Conni Steffensen mødt i stedet

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015 Referat mandag den 10. august 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - august...2 3. JA - Dialogtema: Sygedagpengereformens

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Handicaprådet Referat Mandag den 19. maj 2014, kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Fraværende: Annette Søegaard

Læs mere

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Direktion. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Direktion (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Fredag den 8. august 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer: Karen Heebøll Michael Holst Vibeke

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet. Torsdag, den 23. marts 2017 kl Rådhuset, mødelokale 1, 2. etage. Deltagere:

Referat fra møde i Handicaprådet. Torsdag, den 23. marts 2017 kl Rådhuset, mødelokale 1, 2. etage. Deltagere: Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. marts 2017 Sagsbehandler Birgit Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 Sags id. 17/567 Referat fra møde i Handicaprådet Torsdag, den 23. marts 2017 kl. 15.00-17.00 Rådhuset,

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 09.01.2018 kl. 08.30-12.00 Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Skoleudvalgets

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016.

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016. NOTAT RÅDHUSET Kultur, Miljø og Vækst Arbejdsmarkedsafdelingen Faglig konsulent: Henriette Darlie Dyring Sagsnr.: 15/33587 Dato: 31-01-2017/hdd Evaluering af Uddannelsesvisitationsnævnet - 2016 1. Indledning

Læs mere

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask

DAGSORDEN. Jens Holst (formand) (Telefon: / ) Preben Fruelund Kaj Aagaard Alice Brask Handicaprådet DAGSORDEN Møde nr. : 04/2012 Sted : Rådssalen, rådhuset, Torvet 3 i Grenaa Dato : 12. april 2012 Start kl. : 15.30 Slut kl. : 18:30 Handicaprådet Jens Holst (formand) (Telefon: 86 30 05 65

Læs mere

Page 1 of 19 Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato Tid Sted 24. april 2008 15:30 Mødelokale 6, etage 3A, Kattegatsiloen NB. Fraværende Medlemmer Elsemarie Lauvring, Hanne Welander, Jane Olsen, i stedet

Læs mere

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den Kl. 15:00 udvalgsværelse 5

Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den Kl. 15:00 udvalgsværelse 5 Referat Erhvervsudvalget's møde Torsdag den 14-06-2007 Kl. 15:00 udvalgsværelse 5 Deltagere: Knud Albertsen, Mogens Johansen, Niels Høite Hansen, Medhat Khattab, Jens Munk, Hanne Klit Afbud: Jesper Kiel

Læs mere

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET

REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET REFERAT HANDICAPRÅD DATO: 18. DECEMBER 2017 STED: MØDELOKALE SAKSKØBING, RÅDHUSET TIDSPUNKT: KL. 9 DELTAGERE: AFBUD: FREMMØDT SUPPLEANT KENNETH NIELSEN (REP. FRA DH, FORMAND) BENT MUNCH PER STEEN LAILA

Læs mere

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 15. januar 2015 kl

Møde i Handicaprådet Torsdag, den 15. januar 2015 kl Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 16. januar 2015 Sags id Sagsbehandler Birgit Kirk Coupar Telefon direkte 76 16 92 58 E-mail bkc@esbjergkommune.dk Referat Møde i Handicaprådet Torsdag, den 15. januar 2015

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018

Referat fra møde i Handicaprådet for Solrød Kommune Mandag den 29. oktober 2018 SOLRØD KOMMUNE Job- og SocialCenteret Referat Emne: Referat af møde i Handicaprådet Mødedato: 29. oktober 2018 Kl.: 17.00-19.00 Sted: Lokale 125B Deltagere: Arne Pedersen, Mette Cadovius, Helle Zelasny,

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Åbent møde for Socialudvalgets møde den 05. marts 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra formanden... 29 019. Orientering fra administrationen...

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 26. august 2014 Mødetidspunkt: 14:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 214, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april Mødetidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: 209, Mødelokale Winnie Sørensen, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Referat. til Økonomiudvalget

Referat. til Økonomiudvalget Referat til Økonomiudvalget Mødedato: Mandag den 3. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:30-11:00 Mødested: Deltagere: Borgmesterens mødelokale Johnny Søtrup, Henrik Vallø, Henning Ravn, Jakob Lose, Anders Kronborg,

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Referat Kulturgruppen

Referat Kulturgruppen Referat Kulturgruppen Dato 21. april 2016 Tidspunkt 16:00 Sted Parnas Natur & Aktivitetspark, Parnasvej 21, Sorø Til stede Torben Toft Andersen, Claus Jørgensen, Søren Bo Hansen, Erik Winther, Torben Lollike,

Læs mere

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA)

Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Høring angående serviceharmonisering vedrørende Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Udvalgsnavn: Handicaprådet Mødedato: Torsdag den 28. juni 2012 Sagsnr.: 12/1460 Sagsansvarl ig: Rikke Gaardsted Nielsen

Læs mere

Visitationsprocedure på skoleområdet. Vejledning Januar 2016

Visitationsprocedure på skoleområdet. Vejledning Januar 2016 Visitationsprocedure på skoleområdet Vejledning Januar 2016 1 Indledning Dette er en vejledning i, hvordan proceduren omkring en til specialundervisning skal foregå. Hvad er specialpædagogisk bistand?

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 19. februar 2015 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Mødet slutter kl. 17.30. Afbud: Lis Lund og Vivi Bjørnmose. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Referat Handicaprådet

Referat Handicaprådet Referat : Mandag den 27. januar 2014 Mødetidspunkt: Kl. 8:15 Sluttidspunkt: Kl. 11:15 Mødested: Rød 2, Prøvestenen Bemærkninger: Medlemmer: Per Christensen (A) Morten Westergaard (C) Henrik Møller (A)

Læs mere

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Orientering fra formanden 2 Åben - Budgetopfølgning pr. 30. april 2007 3 Åben - Budget 2008-2011

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Arbejdsmarkedsudvalg. Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 13:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 14:00 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Økonomiopfølgning ultimo maj 2008 63 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken.

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken. Referat Forum Dialogforum Tid Tirsdag den 11. juni 2013 Sted Deltager Lindebjerg Kate Boysen, pårørende Nyholmgården Jette Pedersen, pårørende Møller Eriksens Vej Gitte Berg, pårørende Stærevænget Kirsten

Læs mere

Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Mødedato: 3. oktober 2017 Dato: 05-09-2017 Sagsnr.: 16/67908 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16.30 17.00 Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Handicaprådet i Viborg Kommune Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 08.30 Til kl.: 10.30 Mødested: CKU Viborg Rosenstræde 6, 8800 Viborg Mødenr.: 1 Fraværende: Kåre Jørgensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN

Læs mere

BUDGET I OVER- SIGT

BUDGET I OVER- SIGT BUDGET 2018-2021 I OVER- SIGT Indledning Om budgettet og oversigten En kommunal budgetproces består af flere dele. I den sidste fase, hvor der er meget offentligt fokus på budgetprocessen ligger der: En

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Mandag den 20. april 2015 kl. 16:30

REBILD KOMMUNE. Handicaprådet. Referat. Mandag den 20. april 2015 kl. 16:30 REBILD KOMMUNE Referat Mandag den 20. april 2015 kl. 16:30 Mødested: Administrationsbygningen i Nørager Jernbanegade 13, 9610 Nørager Mødelokale: Mødelokale 1 Afbud: Annette - Jeanette var mødt for Annette

Læs mere

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde)

Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Frivillighedspolitik i Esbjerg Kommune (Politik for frivilligt socialt arbejde) Godkendt af: Økonomiudvalget den 1. december 2008 Byrådet den 15. december 2008 Borger- & Sundhedsudvalget den. 17. november

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere