Professioner og Evner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Professioner og Evner"

Transkript

1 Professioner og Evner Her følger profession- og evnesættet til Ramvalt kampagnen, hvor du kan finde de forskellige professioner, som det er muligt at spille under scenariet. En spiller vælger ved karakterskabelse én profession, som man ønsker at rollespille. Denne profession vil fremover være bindende. Alle professioner har udvalgte startevner og evner, som kan tilkøbes. Når du laver din karakter, kan du købe evner for 4 EP ud over din startevne. Det er muligt at købe evner, der er uden for sin professions ekspertise. Evner, der ikke står på listen under din profession, vil dog koste dig det dobbelte antal EP. Din profession har desuden begrænsninger for rustninger og våben. Alle professioner kan som udgangspunkt bruge en kniv, men der kan forekomme begrænsninger som f.eks. ved præster. Du får 2 EP og 2 XP efter hver spilgang du deltager i. Dette er valgt, så du som spiller kan tilrettelægge en karakter, der passer til dine ideer og din spillestil, samtidig med at du har en arketype at bygge din karakter op omkring. Det er dog ikke muligt for magikere, alkymister & præster at købe evner, der ikke er på deres evneliste.

2 Indholdsfortegnelse Alkymist... 3 Barde... 4 Dusørjæger... 5 Fribytter... 6 Klerk... 7 Kolonist... 8 Kriger... 9 Læge Magiker Oldgransker Præst Smed Soldat Stifinder Tyv Evneliste... 20

3 Alkymist Alkymist er en fællesbetegnelse for folk der gør sig i at blande alskens ting og sager og omdanne det til mixture og remedier. Der findes mange forskellige studier inden for alkymien, men fælles for dem alle er, at alkymien har gjort vidundere for verden. Alkymister fremstiller mange varer som verden nyder godt af, både helbredende drikke, som læger virkelig kan udnytte, og gift til at at bedøve farlige væsner og alskens remedier til dagligdagens (og sære) behov. Alkymister trækker meget på deres egen viden for at fremstille deres brygge og deres produkter er magiske af natur. En alkymist er altså ikke en magibruger, men han eller hun har sådan en omfattende forståelse for verden, at de kan fremstille små-magiske miksturer. Det resulterer i, at Magikontrollatet kun kigger skævt til dem - men alkymister er ikke under nær så streng kontrol som magikere og lignende men når grænsen er krydset, så holder Magikontrollatet sig ikke tilbage! Grundstyrke: - 2 Startevner: - 1. Trin i Almen Alkymi - 1 Gratis Formular Købe-evner: - Alkymistisk Kunnen - Analyse - Dødbider - Forlænge Formular - Forstærke Formular - Fremskynde Brygning - Læse & Skrive - Overnaturlig Styrke - Overnaturligt Helbred - Raseri - Tortur - Torturmester - Sortkrudtsvåben - Skærpet Sind Våben & Rustning: - Kan ikke bære rustning - Kan kan bruge knive, og kan lære at bruge sortkrudtsvåben. Note: Denne profession kræver, at du har fået en din karakter og dens baggrundshistorie godkendt ved scenariegruppen. Vælger du denne profession, kan du ikke købe evner uden for din evneliste.

4 Barde En barde er en person, der lever for kunsten. Det kan være musik, sang, historiefortælling, jonglering eller andet. De er ofte meget karismatiske, og nyder som regel lyden af deres egen stemme. Barder tjener som regel til dagen og vejen ved at underholde folk, men man hører også om de, der bruger deres evner til at snyde folk for deres penge. Disse charlataner er dog langt fra størstedelen, og de fleste barder elsker simpelthen kunsten for meget til, at de kan få sig selv til at udnytte den. Barder ses ofte med semi-magiske kræfter, der oprinder i deres kunstart. Der er endnu ikke lavet et studie, om hvordan disse forekommer, men det er ubestrideligt, at de gør. Grundet dette er der fra magikontrollatets side megen opmærksomhed på lige netop denne gruppe af kunstnere. Grundstyrke: - 3 Startevner: - Tryllebinde Købe-evner: - Ethåndsvåben - Held i Spil - Kujonens Redning - Lommetyveri (til Niv. 3) - Læse & Skrive - Magisk Trin (3 Trin.) Krav: 8 XP - Marchsang - Mere Styrke (til Niv. 2) - Stavkamp - Vuggevise Våben & Rustning: - Kan bære læder rustning - Kan lære at bruge alle ethåndsvåben & stave NOTE: For at spille barde skal man kunne synge eller spille et instrument.

5 Dusørjæger En dusørjæger er en kriger, der er oplært i kunsten at spore folk på flugt. De har en meget varieret herkomst, men mange af dem oplæres af erfarne dusørjægere, og her ses ofte et meget tæt elev/mentor forhold. De fleste dusørjægere arbejder som en slags håndhæver af loven, da mange statsmænd ofte hyrer dusørjægere (især i Eskeristan), men dusører er også ofte at finde i det kriminelle miljø. En dusørjæger arbejder som regel alene, men ved også hvornår det er optimalt at have folk med andre talenter med på jagten. Dusørjægere bærer ofte både på blankvåben og køller. Det varierer om folk skal bringes tilbage levende eller død. Grundstyrke: - 5 Startevner: - Dusørjægeren kan vælge mellem at starte med enten evnen Ethåndsvåben eller evnen Stavkamp. Købe-evner: - 6. Sans - Bonk - Ethåndsvåben - Frygtløs - Læse & Skrive - Mere Styrke - Nærkampsekspertise - Passiv - Skjoldbrug - Sejhed - Sortkrudtsvåben - Stavkamp - Tortur - Torturmester - To-våbenkamp Våben & Rustning: - Kan bære alle typer rustning & skjold - Kan bruge alle ethåndsvåben & stave

6 Fribytter En er en slags eventyrer, der hovedsageligt har tjent til dagen og vejen på vandene. De går også til tider under andre navne som fx. pirat, sørøver eller kaper. De fleste af disse eventyrer anses som intet mindre end mordere og tyve, men der findes også de der bruger samme metoder, for at opnå et højere mål, fx. i en nations tjeneste. Der er også de, der bruger fribytternes egne metoder for at fange dem. Disse folk kaldes piratjægere, og er lige så berømte, som de er berygtede. Grundstyrke: - 4 Startevner: - Fribytteren kan vælge mellem at starte med enten evnen Sortkrudtsvåben eller evnen Kastevåben. Købe-evner: - Bonk - Ethåndsvåben - Held i Spil - Kastevåben - Lommetyveri (til Niv. 2) - Læse & Skrive - Mere Styrke - Nærkampsekspertise - Passiv - Sejhed (til Niv. 1) - Sortkrudtsvåben - Søens Skræk - To-våbenkamp - Vurdere Våben & Rustning: - Kan kun bære læderrustninger. - Kan lære at bruge ethåndsvåben, sortkrudtsvåben og kastevåben.

7 Klerk Klerke er kirkens militante enhed. De er kirkens første og sidste forsvar i tilfælde af angreb, og de er trænet i både kampfærdigheder og i udførelsen af mirakler. De er ædle beskyttere af deres tro og våger for fare, inden den er der. En klerks træning er tofoldig, da han både skal fokusere på at øve sin krop og sit sind, og det betyder, at han ikke er så specialiseret i mirakler i udførelsen af mirakler som en præst. Men ingen tvivler på en klerks dedikation og styrke! En klerks mirakler (og ofte også kampstil) er bestemt af den gud, som han tjener. Specielt: En klerk kan lære maksimalt 2 mirakler per cirkel niveau. Grundstyrke: - 4 Startevner: - 1. Indviet trin Købe-evner: - Ethåndsvåben - Frygtløshed - Indviet Trin - Jernvilje (til Niv. 3) - Læse & Skrive - Mere Styrke - Overnaturlig Styrke - Overnaturligt Helbred - Sejhed (til Niv. 2) - Skjoldbrug - Skjoldmur - To-våbenkamp Våben & Rustning: - Kan lære at bruge alle ethåndsvåben & to-våbenkamp - Kan bære alle former for rustning & skjold Note: Denne profession kræver, at du har fået en din karakter og dens baggrundshistorie godkendt ved scenariegruppen. Vælger du denne profession, kan du ikke købe evner uden for din evneliste.

8 Kolonist Kolonisterne er en del grundfundamentet i et samfund, og de er nødvendige, når man forsøger at skabe et nyt. Kolonister er en fællesbetegnelse for rigtigt mange af de almene folk, der kommer og ønsker at slå sig ned på øen Ramvalt. Kolonisterne er de folk der skaffer ressourcer, hjælper med at vedligeholde byen, og de som søger et nyt liv på Øen Ramvalt. Kolonisterne er altafgørende for at få livet på øen til at fungere. De kan kaldes alt fra samlere, jægere og militser til håndværker, minearbejdere og handelsmænd andre kalder dem slyngler og imperialister! Kolonister kan både være almindelige borgere, men er i mange tilfælde også dem der sidder på magten i bebyggede områder. Grundstyrke: - 3 Startevner: - Starter med én af følgende evner: Ressource: Urtesamling, Ressource: Minedrift, Ressource: Landbrug eller Ressource: Jagtkundskab. Købe-evner: - Bueskydning - Ethåndsvåben - Førstehjælp - Livreddende Førstehjælp - Lommetyveri (til Niv. 1) - Læse & Skrive - Opdag Snyd - Ressource: Jagtkundskab - Ressource: Landbrug - Ressource: Minedrift - Ressource: Urtesamling - Sortkrudtsvåben - Vurdere Våben & Rustning: - Kan lære at bruge alle ethåndsvåben, sortkrudtsvåben & bue - Kan ikke bruge rustning

9 Kriger Krigeren er ingen trænet soldat; han er en mand af styrke og vildskab. Om man er landevejsrøver, selvtægtsmand, en lidt for entusiastisk militsmand, eller måske bare er lidt af en slagsbror, har man dét til fælles: at man kan slås. Mange krigere er selvlærte individer med et naturligt talent for vold, og modsætningen til soldaten har krigeren ikke modtaget en militær uddannelse. Mange krigere kæmper alene for kampens skyld og nyder det rus, der følger med, men deres motivation til at kæmpe er og forbliver personlige. Krigere indgår som regel ikke i store organisationer, men arbejder snarere på egen hånd, i små bander, eller i en gruppe af ligesindede med en enkelt leder. Grundstyrke: - 5 Startevner: - Ethåndsvåben Købe-evner: - Anden Hud - Berserk - Dygtig Rustningsbrug - Kastevåben - Mere Styrke - Næver af Stål - Overlegent Helbred - Raseri - Sejhed - Tohåndsvåben - To-våbenkamp Våben & Rustning: - Kan lære at bruge alle ethåndsvåben, to-våbenkamp og tohåndsvåben - Kan bruge læder og ringbrynje som rustning.

10 Læge En læge arbejder med den humanoide krop, oftest med henblik på helbredelsen heraf. En læge har en omfattende viden om hvordan kroppen virker, og det er denne viden, der lader dem arbejde med helbredende metoder. De fleste læger, har modtaget en uddannelse på et akademi, hvorfor mange ser dem som lærde. Det ligger ikke fjernt for de fleste læger at forske i nye behandlingsmetoder for at fremme eget virke og lægevidenskaben som helhed. En læge ser både blod, sygdomme og død i sit daglige virke, hvilket de kaperer med på forskellige måder. Nogle rationaliserer det med, at det desværre er sådan livet ofte går, andre husker sig bare på nødvendigheden af deres virke, bider tænderne sammen, og går videre med krum hals. Der er andre, som simpelthen bare er kyniske. Grundstyrke: - 3 Startevner: - Livreddende Førstehjælp Købe-evner: - Analyse - Administrere Lægemidler - Alkymistisk Kunnen (til Niv. 3.) Krav: 8 XP - Bonk - Diagnose - Dødbider - Førstehjælp - Helbrede Sygdomme - Helbrede Gift - Hypnose - Kujonens redning - Lægehjælp - Læse & Skrive - Obduktion Våben & Rustning: - Kan kun bruge kniv - Kan ikke bruge rustning

11 Magiker Magibrugere er ikke ukendt i verdenen. Der findes forskellige grene en magibruger kan følge - den magi, som en magiker trækker på, kommer ikke direkte fra guderne. Derfor kan en magibruger tillade sig at gøre vederstyggelige og egoistiske ting uden at miste sine evner. Der findes utallige historier om onde magikere som har beskæftiget sig med åndemaneri, en uhyrlig for for magi, eller har rejst de forfærdelige levende døde, til at følge deres bud. Heldigvis har verdensregeringen oprettet Magikontrollatet. Magikontrollatet sørger for at holde dem under tæt observation. For magibrugere i verden er det nu lovkrav at være registreret, hvis man besidder magiens gave. Magikontrollatet bestod oprindeligt ikke af magikere, men af virkelig toptrænede kontrollanter, som efter sigende skulle være immune overfor stort set alt magi, dog findes der nu virkelig mange magikere, som arbejder under kontrollanterne. Hvis man spiller magiker i Ramvalt, så er man registreret af det lokale magikontrollat og skal holde sig til de anerkendte studier. Ellers er konsekvenserne store. Du kan læse mere om Magikere, magikontrollatet, stierne og professionen i magisættet. Grundstyrke: - 2 Startevner: - 1. Magisk Trin Købe-evner: - Magikeren får tildelt nye evner fra hvert magisk trin. Se magi-sættet. - Magisk Trin (til Niv. 8) - Overnaturlig Styrke - Overnaturligt Helbred - Læse & Skrive - Skærpet Sind - Tale er Sølv - Tavshed er Guld Våben & Rustning: - Kan ikke bære rustning - Kan bruge kniv, og kan lære at bruge stav.

12 Note: Denne profession kræver, at du har fået en din karakter og dens baggrundshistorie godkendt ved scenariegruppen. Vælger du denne profession, kan du ikke købe evner uden for din evneliste.

13 Oldgransker En oldgransker er en person, der har studeret oldtidens kulturer ved et af verdens akademier. Der er altså tale om en lærd. Livet som oldgransker bringer en til forskellige dele af verden og kræver derfor en vis grad af nysgerrighed og eventyrlyst. Der er selvfølgelig også de, der bare tager sig af de udgravninger og fund, der finder sted i sin umiddelbare omegn. Der er ud over den teoretiske kunnen i faget også en god del praktisk viden. Det er meget normalt, at eventyrlystne oldgranskere lærer enkelte kampfærdigheder, da udgravninger tit finder sted i vilde eller ustabile dele af verden. Grundet oldgranskerens indsigt i magisk orienteret arkæologi, er det normalt at se oldgranskere lære at bruge magien. Nogle enkelte oldgranskere når at blive så erfaren i deres brug af magien, at de kan opnå en status af udlært mager. Grundstyrke: - 3 Startevner: - Undersøge Genstand Købe-evner: - Dirke Låse (til Niv. 3) - Kujonens Redning - Lommetyveri (til Niv. 1) - Læse & Skrive - Magisk Trin (3 Trin) Krav: 8 XP - Obduktion - Stavkamp - Skjul - Sortkrudtsvåben - Tale er Sølv - Tavshed er Guld - Vurdere Våben & Rustning: - Kan ikke bære rustning - Kan bruge kniv, sortkrudtsvåben og stav

14 Præst Præsterne bestyrer kirkens daglige gang og tager sig af menigheden i åndelige henseende. De prædiker deres guds ord, missionerer og omvender hedninge. En præst tilbyder sin menighed gode råd og støtte i trængselstider og kan udføre store mirakler i deres guds navn! En præsts mirakler er bestemt af den tilbedte gud. Grundstyrke: - 2 Startevner: - 1. Indviet Trin Købe-evner: - 6. Sans - Edderkoppesans - Frygtløshed - Hypnose - Indviet Trin - Jernvilje - Læse & Skrive - Overnaturlig Styrke - Overnaturligt Helbred - Se Sjæle - Skærpet Sind Våben & Rustning: - Kan ikke bære nogen form for våben (det er en klerks ansvar, men en præst må godt besidde rituelle knive). - Kan ikke bære nogen form for rustning eller skjold. Note: Denne profession kræver, at du har fået en din karakter og dens baggrundshistorie godkendt ved scenariegruppen. Vælger du denne profession, kan du ikke købe evner uden for din evneliste.

15 Smed En smed er en håndværker, der arbejder med metaller, og ethvert samfund har behov for en person med evner for smedekunst. Han sørger for at alle har adgang til de værktøjer, der er brug for og kan skabe og reparere våben, rustninger, smykker og videre. Det kræver styrke at betjene en ambolt og smeden er ofte berygtet for sin stærke arm og iltre temperament. Grundstyrke: - 5 Startevner: - Smedekunst Købe-evner: - Bonk - Ethåndsvåben - Finsmed - Forbedre Rustning - Forbedre Våben - Jernvilje (til Niv. 2) - Læse & Skrive - Mere Styrke - Næver af Stål - Raseri - Sejhed - Tohåndsvåben - Vurdere Våben & Rustning: - Kan lære at bruge lære at bruge alle ethåndsvåben og tohåndsvåben - Kan ikke bære rustning

16 Soldat En soldat er en person, som har gennemgået en uddannelse i en eller anden form for militær enhed. Dette kan f.eks. dreje sig om en regents hær, en bygarde, et militærakademi eller en organiseret gruppe af lejesoldater. Den militære træning kræver disciplin, hvilket tydeligt kan mærkes på soldaternes kampteknik. En soldat indgår i en eller anden form for hierarkisk struktur, og kæmper gerne i formationer. Loyalitet er noget der gennemsyrer en soldats tilværelse. Soldaten er forpligtet overfor lederen af den organisation eller enhed soldaten indgår i, og overfor soldatens våbenkammerater. Soldater arbejder som regel bedst, når de har en stærk leder - disse er oftest selv stærke generaler. Når soldater ses udenfor den normale struktur de hører til, er det som regel fordi de enten søger et nyt tilhørssted, eller at de er udsendt på en eller anden form for opgave. Grundstyrke: - 5 Startevner: - Ethåndsvåben Købe-evner: - Dygtig Rustningsbrug - Førstehjælp - Jernvilje (Din svar-frase under tortur skal være dit navn og din rang) - Læse & Skrive - Mere styrke - Nærkampsekspertise - Sejhed - Skjoldbrug - Skjoldmur - Sortkrudtsvåben - Tohåndsvåben Våben & Rustning: - Kan bære alle typer rustning & skjold - Kan lære at bruge alle ethåndsvåben, tohåndsvåben & sortkrudtsvåben.

17

18 Stifinder En stifinder er typisk en enspænder, som føler sig bedst hjemme i den frie natur. Selvom de ofte er enspændere, er de tit meget eventyrlystne, og søger tit de folk ud, der kan tilbyde eventyr og spændende ekspeditioner. Stifindere excellerer inden for bueskydning og har en basis forstand på alkymi. De ses ofte som spejdere for en kampenhed, men de er lige så ofte vagabonder, der bare nyder livet i det fri. En stifinder er som regel imødekommende og en alsidig person, og de kan være gode allierede, da deres brede viden om at overleve i det vilde, kan bruges i et utal af forskellige situationer. Grundstyrke: - 4 Startevner: - Bueskydning eller Sortkrudtsvåben Købe-evner: - Alkymistisk Kunnen (2 Trin) Krav: 8 XP - Bueskydning - Førstehjælp - Ethåndsvåben - Livreddende Førstehjælp - Læse & Skrive - Mere Styrke - Mesterskytte - Overlegent Helbred - Sejhed (til Niv. 2) - Sortkrudtsvåben - Ressource: Jagtkundskab - Ressource: Urtesamling - Skjul Våben & Rustning: - Kan bære læder rustning - Kan lære at bruge alle ethåndsvåben, buer og sortkrudtsvåben

19 Tyv En tyv tjener til dagen og vejen ved at tømme andre folks lommer og punge. De er utroligt fingernemme, og kan let tømme en pung for dens indhold uden, at bæreren bemærker noget, før tyven er længe væk. Tyve er som regel selvlærte og er gode til at finde nye måder at tjene penge på. Tyve er ikke altid onde eller kyniske, men det kræver oftest et sort sind at leve af at stjæle andres hårdt tjente penge. Men der findes selvfølgelig også tyve som stjæler fra rige i det godes tjeneste. Grundstyrke: - 4 Startevner: - Lommetyveri Niv. 1 Købe-evner: - Anden Hud - Alkymistisk Kunnen (1 Trin) Krav: 8 XP - Bonk - Dirke Låse - Dolke - Ethåndsvåben - Held i Spil - Kastevåben - Kujonens Redning - Lommetyveri - Læse & Skrive - Opdag Snyd - Skjul - To-våbenkamp Våben & Rustning: - Kan lære at bruge alle ethåndsvåben og kastevåben - Kan bruge læder rustning

20 Evneliste Din karakters evner beskriver, hvad din karakter kan. Det vil dog også sige, at har du ikke en bestemt evne, men det er måske noget du kan uden for spillet, kan din karakter det altså ikke. Dette vil sige, at selvom du kan holde et tohåndssværd, betyder det ikke at din karakter kan. Det samme gælder også at kunne læse og skrive. Man kan få meget godt spil ud af at spille på, hvad ens karakter ikke har lært. Specielt fordi der er professioner, der virker ved at klare lige netop de ting, som din karakter ikke kan. Administrere Lægemidler (2 EP): Denne evne kan bruges til at forøge effekten af alsken helbredende remedier. - Formularer der lader brugeren genvinde LP har den dobbelte effekt - Formularer der giver midlertidige LP giver 1 yderligere midlertidigt LP - Formularer der stabiliserer gifte, forblødninger, sygdomme eller lignende har dobbelt virkningstid - Formularer der fjerner effekter fjerner en yderligere effekt Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession. Alkymistisk Kunnen (3 EP pr. trin): Du stiger til næste trin i en af alkymiens grene. Se alkymi-sæt for XP-krav. 1. Trin kræver 8 XP for ikke-alkymister, og man begynder først at optjene fokus og trin når man køber denne evne. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession Analyse (2 EP): Med denne evne kan du genkende en blandings grundelementer og effekt. Denne evne virker på alkymistiske blandinger, blod, alkoholiske drikke og hvad man nu ellers kan finde på at undersøge. Det kræver, at man spiller på, at man analyserer emnet i 5 minutter. Anden Hud (3 EP): Denne evne er udtryk for, at du har så megen erfaring med at bære din rustning i kamp, at den føles som et andet lag hud. Denne evne lader din rustning tage imod magisk skade såvel som almindelig skade. Magi omgår med andre ord ikke længere dine RP. Denne evne tager kun effekt, når du skades af berørings-effekter eller effekter, hvor en enkelt genstand rammer en rustningsdel (som for eksempel ved en ildkugle), og altså ikke magiske-effekter hvor der eksempelvis kastes med rasp.

21 Berserk (6 EP): Krav: Raseri, 10 XP. Evnen Raseri er nu endnu voldsommere og karakteren kan nu modstå den første magiske effekt, som han eller hun bliver udsat for under vredesudbruddet. Note: Magikontrollatet er ikke kendt for deres ukontrollerede vredesudbrud. Bonk (4 EP): Med denne evne kan du slå en anden spiller bevidstløs. Dette fungerer ved at du lægger din bonk-kølle på dit offers nakke og derefter sige bonk. Dit offer må ikke have bemærket dig, umiddelbart før du bonker. Offeret vil så ligge bevidstløs i 5 minutter, og kan ikke huske hvad der skete de sidste 30 sekunder før vedkommende blev bonket. Det kan hænde at ofret er immun overfor bonk, men dette er langt fra normen, og i disse tilfælde skal ofret selv holde styr på det. Bueskydning (2 EP): Denne evne gør det muligt for dig at bruge bue og pil. Buen skal godkendes ved våbentjek, og du skal kunne ramme nogenlunde med den. Det er kun tilladt at bruge pile med flade hoveder. Diagnose (2 EP): Denne evne gør at du kan diagnosticere hvad en person er udsat for. på 20 sekunder kan du afgøre om personen er forgiftet. På 2 minutter kan du afgøre om en person er syg og hvilken sygdom det drejer sig om. Ved 5 minutters undersøgelse kan du afgøre om en person er ramt af en forbandelse, samt hovedtrækkene ved forbandelsen (Denne evne gør IKKE at du kan se magi, eller opdage at folk er påvirket af mental magi) Denne evne gør det også muligt at skelne mellem de der er døde, og de der bare spiller døde (altså bruger evnen Kujonens Redning ). Dirke Låse (købes i niveauer 1-5) (2 EP pr. Niv): Med denne evne kan du dirke en lås. Du kan altså åbne en lås uden den korrekte nøgle. Du er i stand til at dirke en lås, som er lavere eller samme niveau som din Dirke låse evne Evnen kræver, at du har et dirkesæt, som du har fået godkendt af scenariegruppen. Dolke (6 EP): Denne evne gør det muligt at bringe en spiller ned på 0 LP uanset hvor mange LP spilleren har. Evnen virker ved, at du lægger en dolk under dit offers arm og siger Dolke. Ofret må ikke se dit våben eller bevægelsen, der planter dolken i ofret.

22 Ofret falder straks til jorden uden at sige en lyd, og du kan nu vælge at give dit offer et dødsstød, hvis du ønsker det (hvis ikke offeret allerede er død!). Vær opmærksom på at denne evne kan modstås af karakterer med evnen 6. Sans. Note: Evnen Dolke kan ikke bruges i kamp. Dygtig Rustningsbrug (4 EP): Denne evne giver dig 1 ekstra LP for hver legemsdel der er dækket af din rustning. Du vil til våbentjek få at vide, hvilke legemsdele, der er tilstrækkeligt tildækkede for at opnå en bonus. Dødbider (2 EP): Hvis du bliver forgiftet, så ved du det øjeblikkeligt og også, hvilken gift det drejer sig om men du bliver stadig forgiftet! Edderkoppesans (6 EP ): Du er enormt opmærksom på dine ejendele. Du er typen der ikke går langt uden at tjekke om alle dine genstande er hvor de skal være. Din forsigtighed har gjort dig immun overfor evnen Lommetyveri Niv. 1-3, men virker ikke på Lommetyveri Niv. 4. Forsøger en lommetyv at stjæle fra dig, med et lavere niveau Lommetyveri end 4, da opdager du tyven på fersk gerning. Du vurderer selv, om du vil lade som ingenting, eller om du vil handle øjeblikkeligt imod tyveriet. Ethåndsvåben (2 EP): Med denne evne kan du nu bruge et ethåndsvåben i kamp. Forbedre Rustninger(2 EP): Krav: Smedekunst. Smeden kan forøge en udpeget rustningsdel med 1 midlertidig RP. Dette ekstra RP forsvinder, når det er brugt og rustningen skal forbedres med samme evne igen, hvis den skal drage samme fordel en anden gang. Denne evne kræver, at smeden arbejder med rustningsdelen i min. 10 og koster 1 metal eller læder alt afhængigt af, hvad rustningen er lavet af. Forbedre Våben (2 EP): Krav: Smedekunst. Smede med denne evne kan forbedre et hvilket som helst ethåndsvåben, tohåndsvåben eller kniv. Smeden slipper eller pudser våbnet i minimum 10 min. og derefter vil det første slag med dette våben have en skade forøget med 1. Evnen kan maksimalt kun forøge våbenskaden med 1, og det gør derfor ikke våbenet stærkere, at man bruger den to gange i streg på samme våben. Når det første slag er slået med det pågældende våben giver den sin almindelige våbenskade, men kan drage samme fordel igen, hvis det forbedres igen efter

23 brug. Denne evne koster ved brug 1 metal afhængig af våbnet. Kan ikke bruges på buer og sortkrudtsvåben. Forlænge Formular (3 EP): Du kan, når du vælger det, lave din formular, så den har den dobbelte virkningstid. Formularen koster dog 2 fokuspoint yderligere, når du bruger denne evne. Bruger du denne evne sammen med evnen Forstærke Formular og/eller Fremskynde Brygning lægges de 2 fokuspoint oveni prisen før nogen anden. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession Forstærke Formular (3 EP): Du kan, når du vælger det, lave din formular, så den har den dobbelte effekt. Den har dog den dobbelte fokus-pris af hvad formularen ellers koster. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession Fremskynde Brygning (Niv 1-2) (3 EP pr. Niv): Niv. I: Du kan, når du vælger det, lave din formular på den halve tid. Det har dog den dobbelte fokus-pris end hvad formularen ellers koster. Niv. II: Du kan nu lave din formular på 5 sekunder, hvis formularen normalt tager 2 minutter eller mindre at præparere. Fokus-prisen er nu 3 gange så høj som den oprindelig fokus-pris. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession Frygtløs (5 EP): Denne evne er gør udtryk for, at din karakter intet frygter. Du er immun overfor alle frygteffekter. Ærefrygt er ikke en frygteffekt. Evnen kræver, at du spiller på, at din karakter intet frygter. Førstehjælp (1 EP): Du kan forbinde sår, hvilket hjælper kroppen med at hele. Du lægger en bandage på såret, og helbreder 1 LP. Bandagen skal sidde 15 min efter, og herefter kan et andet sår så forbindes. Denne evne kræver, at du har egne forbindinger med. (Folk der er under 0 LP er døde, og kan ikke hjælpes med denne evne, men folk på 0 LP kan reddes fra døden). Helbrede Sygdom (2 EP): Med denne evne kan du helbrede en sygdom, en effektiv behandling tager mindst 10 minutter, hvor du plejer den syge og hjælper ham - Denne evne kan som udgangspunkt bruges til at helbrede enhver sygdom, der er selvfølgelig undtagelser - Den inficerede vil vide hvis du IKKE kan helbrede dem.

24 NOTE: Hvis du spiller på at du dækker dit ansigt til, og undgår smitte er du immun overfor de fleste sygdommes smittefare, under behandlingen Helbrede Gift (2 EP): Med denne evne kan du helbrede en gift, med klassiske indgreb som. f.eks. åreladning. En effektiv behandling tager mindst 10 minutter, hvor du plejer den forgiftede og hjælper ham - Denne evne kan som udgangspunkt bruges til at helbrede enhver gift, der er dog undtagelser - Den forgiftede vil vide hvis du IKKE kan helbrede dem. Under behandlingen er giften stadig i gang. Og hvis du ikke har fået neutraliseret giften via alkymi eller præste-hjælp kan patienten sagtens dø under behandlingen. Giftens virkning stopper altså IKKE før de 10 minutter er gået! Held i Spil (2 EP): Du kan 3 gange dagligt ændre udfaldet af et spil ved at bruge frasen: Nej hov! Der vandt jeg vidst lige!. Denne evne er udtryk for, at du har siddet med et ekstra es i ærmet, eller at du lige er kommet til at skubbe til bordet, så terningen landede på en 6 er i stedet for en 2 er. Du har altså snydt. Denne evne kan opdages med evnen Opdag snyd. Indviet Trin (Niv 1-8) (3 EP): Du stiger til næste trin i din guds cirkler. Se De Gejstliges Regelsæt for XP-krav. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession. Hypnose (3 EP): Du har forstand på hypnose og kan hypnotisere en patient, hvis du har dennes samtykke. Du skal tale langsomt og tydeligt over min. 2 min. for at din patient ind i en dyb trance. Evnen kan bruges til at for andre personer til at falde i en dyb søvn, og den bruges til at komme i kontakt med patientens erindringer. Dette er en rollespilsfremmende evne, Note: Evnen virker kun, hvis du har din patients samtykke. Underbevidstheden kæmper for stærkt imod, hvis man forsøger at overtale en patient til at hypnotiseres mod sin vilje. I skal kontakte en gm, hvis der er noget særligt specifikt I gerne vil, som fx at genkalde en speciel hændelse fra karakterens baggrund, som af en eller anden årsag er fortrængt for spilleren. Jernvilje (3 EP pr. Niveau): Denne evne købes i niveauer. Niv. 1: Du er immun overfor evnen Tryllebinde. Niv. 2:

25 Bliver du udsat for evnen Tortur er du ikke længere tvunget til at tale sandt, men kan kun ytre én enkelt frase, som er den samme under hele forløbet uanset spørgsmålet. Der er tale om et kort svar, som du har trænet dig i svare for ikke at knække under ekstremt pres. Det kunne f.eks. være dit navn og din rang, eller noget religiøst som Hil Lomek!. Karakterens frase skal være fastlagt, når køber evnen. Alternativt kan du stadig vælge at tale sandt under tortur, hvis du ønsker det. Note: Dette niveau virker ikke på evnen Torturmester. Niv. 3: Du er immun for evnen Vuggevise og alle løgn- og sandhedseffekter med undtagelse af tortur. Besværgelserne Tankelæsning & Kommando virker heller ikke på dig. Niv. 4: Du kan nu vælge at lyve, når du bliver udsat for evnen Tortur. Du kan ikke lyve, hvis bliver udsat for evnen Torturmester, og i dette tilfælde skal din karakter ytre sin indlærte frase, medmindre du ønsker at tale sandt. Du er nu immun for besværgelsen Ordre, og du kan kontrollere, hvad den indtrængende møder, når du påvirkes af Drømmevandring. Niv. 5: Du er immun overfor besværgelserne Tankefrø, Overbevise Kastevåben (2 EP): Denne evne gør det muligt for din karakter at bruge kastevåben. Dine kastevåben må ikke indeholde en kerne. Kastevåben giver som udgangspunkt 1 i skade. Du skal have godkendt dine kastevåben ved våbentjek. Kujonens Redning (3 EP): Med denne evne kan din karakter fremstå død for enhver der undersøger dem, medmindre de har evnen Diagnose. Livreddende Førstehjælp (3 EP): Denne evne er hvad adskiller dig fra de utrænede helbredere. En karakter er normalt død, hvis hans LP kommer i minus - Men du kan med din kundskab og lægelige viden udfører livsreddende førstehjælp. Dvs. at du kan Genoplive folk der er døde (af at ryge på minus lp) indenfor de sidste 5 minutter. Lommetyveri (købes i niveau 1-4) (3 EP pr. niv): Denne evne gør dig i stand til at stjæle fra andres punge eller lommer. Du skal holde din hånd over det du gerne vil stjæle fra i det tidsrum der er defineret af dit niveau, og du kan derefter tage en håndfuld af indholdet deri. vær opmærksom på at du kan blive opdaget af folk med evnen 6. Sans

26 Niv. 1: 15 sekunder Niv. 2: 10 sekunder Niv. 3: 5 sekunder Niv. 4: 5 sekunder og denne evne kan IKKE opdages af karaktere med evnen Edderkoppesans. Lægehjælp (Niv. 1-2) (3 EP pr. niv.): Denne evne er et fundament for helbredelse, en læge kan med denne evne helbrede alvorlige skader på en patient. Niv. 1: Du kan helbrede 3 LP ved 10 minutters behandling Niv. 2: Du kan helbrede 4 LP ved 10 minutter behandling Note: Kræver at du selv medbringer lægegrej som sytråd, skalpeller, forbindinger mm. Læse & Skrive (1 EP): Du kan læse og skrive det talte sprog. Finsmed (3 EP): Krav: Smedekunst Finsmed rækker over en lang liste af kundskaber, der indebærer brugen og formning af fine metaldele. Med den kan du: - Skabe/Reparere Låse - Skabe/Reparere Smykker En smed kan i samarbejde med en alkymist, magiker, præst eller lignende skabe genstande med magiske effekter - i dette tilfælde skal man kontakte plotvagten. Evnen koster ingen ressourcer, så længe den bliver brugt på at reparere eller skabe ikke-magiske genstande. Magisk Trin (Niv 1-8) (3 EP): Du stiger til næste trin i en af magiens grene. Se magisæt for XP-krav. 1. Trin kræver 8 XP for ikke-magikere, og man begynder først at optjene fokus og trin når man køber denne evne. Evner, der tilhører det købte trin, følger med til sin profession. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession. Marchsang (2 EP): Denne sang giver alle de der drager i kamp, som kæmper for det samme som barden gør, 1 midlertidigt LP. Sangen skal spille i mindst 30 sek før barden kan proklamere, at de der kæmper for samme sag som barden nu har 1 ekstra LP så længe der spilles. Stopper barden med at spille, eller vender de der er påvirkede af sangen sig imod barden og dennes folk, ophører effekten øjeblikkeligt.

27 Spiller flere barder samme marchsang for samme sag, vil effekten forstærkes og tilhørerne vil så modtage 1 midlertidigt LP for hver barde, der spiller. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession! Mere Styrke (købes i niveauer) (2 EP pr. niv.): Køb af denne evne forøger din karakters styrke med 1. Denne evne kan købes flere gange, men kan ikke lade din styrke overskride din races maksimale styrke. Mesterskytte (5 EP): Krav: Bueskydning Denne evne gør dig i stand til at bringe en anden spiller ned på 0 LP med et enkelt velplaceret skud. Note: Dit offer må ikke være opmærksom på dig, og skuddet skal ramme. Rammer dit skud skal du tydeligt sige Mesterskytte!. Nærkampsekspertise (Niv. 1-3) (2 EP pr. niv.): Denne evner øger din styrke med 1 pr. niveau, når du er i håndgemæng. Trækkes et våben giver evnen ingen bonusser. Evnen kan ikke kombineres med Næver af Stål. Næver af Stål (4 EP): Din karakter nu så stærk, at han vælge at lægge så meget kræft i ét slag, at alle, selv bevæbnede karaktere, der er svagere vælter. Man bruger evnen med at vise tydeligt, at man slår hårdt (ikke noget med at slå rigtigt!) og råbe sin styrke og kommandoen Vælt!. Evnen virker 3 gange pr. scenarie. Elveren Teon tilbageholder orken Vark ved at pege sit våben mod ham, hvilket Vark er godt træt af. Vark har en styrke på 12 og beslutter sig for at lukke munden på Teon med Næver af Stål. Vark viser tydeligt, at han lægger kraft i sit slag, slår Teon og råber Styrke 12, vælt!. Teons styrke 8, så derfor må han vælte. Hvis Teons styrke havde været 12, ville han stadig kunne blive stående. Obduktion (3 EP): Krav: Diagnose eller professionen Oldgransker Med denne evne kan du obducere en død spiller. En obduktion tager 10 minutter at udføre, og efterfølgende ved man hvilke sygdomme en afdød har, hvilke gifte de har været påvirket af & hvilke alkymistiske miksturer kroppen har været påvirket af. Derudover ved man med hvilke våben kroppen er blevet angrebet af, og man kan genkende hvad der nu må have slået spilleren ihjel. Note: Hvis du har et våben, som du mistænker er blevet brugt, kan du sammenligne såret med våbnet. Hvis det er det pågældende våben, som er blevet brugt, kan du se dette.

28 Specielt: En sanser som obducerer, behøver ikke redskaber, men blot at rode rundt i den afdødes indvolde. Opdag Snyd (4 EP): Du kan se, når folk snyder, hvis du deltager i det spil, der bliver snydt i, eller hvis du står og overværer hele spillet. Overlegent Helbred (3 EP): Du er hårdfør, og din krop kan tåle mere end de flestes. Med denne evne er din karakter ikke død, men bevidstløs, når du rammer -1 LP. Du vågner op af denne bevidstløshed, når du har min. 0 LP. og kan kravle, hårdt såret og søge efter hjælp. Din karakter dør nu først, når du rammer -3 LP. Note: Uden denne evne er man bevidstløs på 0 LP og død ved -1 LP. Overnaturlig Styrke Niv. 1-5 (4 EP - Se Specielt ): Denne evne giver dig 1 ekstra styrke for hvert niveau du køber. Denne evne gør det muligt at overskride din races maximum styrke! Det har ikke været let, og det er ikke alle, der er sikker på, hvordan du bærer dig ad, men din træning har givet pote! Tillykke, du er et misfoster. Specielt: Evnen koster i praksis altid 4 EP og koster ikke ekstra at købe uden for profession. Evnen er tilgængelig for alle professioner ink. alkymister, magikere og gejstlige. Overnaturligt Helbred Niv. 1-3 (4 EP - Se Specielt ): Denne evne giver dig 1 ekstra LP for hvert niveau du køber. Hvis du har evnen Sejhed, så kan du lægge dine ekstra LP sammen. Denne evne er udtryk for, at du har gjort noget ved dig selv, som overskrider naturens love. Specielt: Evnen koster i praksis altid 4 EP og koster ikke ekstra at købe uden for profession. Evnen er tilgængelig for alle professioner ink. alkymister, magikere og gejstlige. Passiv (4 EP): Du er i stand til at neutraliserer en anden spiller person og holde dem som gidsel. Evnen virker, når du træder om bag en anden person og holder en kniv eller dolk for deres strube og hvisker Passiv. Spilleren kan ikke kæmpe imod og må følge dig, hvor du træder hen. Evnen ophører det øjeblik du ikke længere holder dit blankvåben mod dit offers hals. Denne evne kan modstås af evnen 6. Sans. Raseri (4 EP): Du besidder et frygtindgydende temperament! Med denne evne kan 2. gange pr. scenarie få et voldsomt raseri-udbrud, der giver din karakter +2 i styrke og 1 LP, sålænge udbruddet varer. For at kunne aktivere denne evne skal du skråle og rollespille kraftfulde og vrede bevægelser kontinuerligt i 10 sekunder før den virker. Når evnen er aktiv er din karakter så overtaget af sin vrede, at han eller hun skelner

29 dårligt mellem ven og fjende. Evnen varer i hele 5 min. eller slutter, når karakteren er bevidstløs. Ressource: Jagtkundskab (3 EP): Med denne evne kan du gå på jagt og fange dyr. Du ved hvor i naturen de fleste dyr har deres gang, og du ved hvordan man kommer tæt nok på dem til at tage deres liv. Du kan desuden også flå dyrene og slagte dem. Du får udleveret 2 ressource-enheder af enten kød, fisk eller skind afhængigt af, hvad du har fanget, ved tjek-ind. Note: Din karakter tilegner sig ressourcerne mellem spilgangene. Besidder du flere samlerevner, så skal du vælge hvilke ét af dem din karakter har brugt sin tid på. Ressource: Landbrug (3 EP): Denne evne gør det muligt for dig at leve af, hvad jorden giver dig. Du kan holde en mark og høste fra den. Evnen gør det muligt at kultivere specifikke urter, hvis du planter dem, men den kræver, at du enten ejer eller har fået stillet et stykke frugtbart jord til rådighed. For at aktivere evnen skal du aflevere 1 urt, som du har plantet, til en spilleder. Fremover modtager du 1 ressource af samme urt hvert scenarie, hvis du kan holde din have ved lige. Dit landbrug kan blive påvirket af årstiden, sjusk eller andre kræfter! Note: Din karakter tilegner sig ressourcerne mellem spilgangene. Denne evne kan bruges i forbindelse med andre samler-evner. Ressource: Minedrift (3 EP): Karaktere med denne evne har forstand på metaller, mineraler og ædelsten og kan skaffe dem på forskellige vis. Du får udleveret 2 ressource-enheder af enten sten, malm eller juveler, afhængigt af dit held og hvor du driver minedrift. Note: Din karakter tilegner sig ressourcerne mellem spilgangene. Besidder du flere samlerevner, så skal du vælge hvilke ét af dem din karakter har brugt sin tid på. Ressource: Urtesamling (3 EP): Karakterer med denne evne kender forskellen på de forskellige planter, som vokser i naturen, og ved i hvilke områder de som regel kan findes. Du får udleveret 2 ressource-enheder af urter eller andre planter afhængigt af dit held, hvor du leder og årstiden. Note: Din karakter tilegner sig ressourcerne mellem spilgangene. Besidder du flere samlerevner, så skal du vælge hvilke ét af dem din karakter har brugt sin tid på. Se Sjæle (4 EP): Denne evne lader dig se omvandrende sjæle. Du kan ikke tale med dem. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession!

30 Sejhed Niv. 1-3 (2 EP pr. Niv.): Denne evne giver dig 1 ekstra LP for hvert niveau du køber. Skjoldbrug (2 EP): Med denne evne kan din karakter bruge et skjold i kamp. Skjoldmur (2 EP): Krav: Skjoldbrug Denne evne gør det muligt for din karakter at indgår i en skjoldmur. En skjoldmur består af mindst 3 personer med skjold, som står side om side og holder sine skjolde op ad hinanden. Alle deltagere i skjoldmuren skal have evnen skjoldmur Skjoldmuren kan ikke brydes og er umulig for modstanderen at flytte. Skjoldbærene kan ikke angribe så længe muren er aktiv, men kan godt bryde muren, slå og derefter genoprette den. Skjoldmur kræver, at man har et skjold med en vis størrelse, og man skal have skjoldet godkendt til skjoldmur ved våbentjek. Skjul (4 EP): Med denne evne kan karakteren benytte sine omgivelser til at skjule sig i. Om det er buske, træstammer, tønder eller andet stort, kan karakteren udnytte det til at gemme sig. Spil-teknisk virker evnen ved, at du gemmer dig ved noget, og lægger en knyttet hånd på hovedet. Du kan ikke bevæge dig, når du skjuler dig, og du kan heller ikke holde noget i hænderne. Evnen virker 3. pr. scenarie. Skærpet Sind (Købes i niveauer) (2 EP): Krav: 8 XP Denne evne giver en gejstlig, magiker eller alkymist 1 ekstra fokus. Denne evne kan købes flere gange. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession Smedekunst (4 EP): Smedekunst rækker over en lang liste af kundskaber, der indebærer brugen og formning af metal, og det er kun smede, der har adgang til evnen. Med den kan du: - Skabe/Reparere Våben (også. sortkrudtsvåben og buer) - Skabe/Reparere Rustninger En smed kan i samarbejde med en alkymist, magiker, præst eller lignende skabe genstande med magiske effekter - i dette tilfælde skal man kontakte plotvagten. Evnen koster ingen ressourcer, så længe den bliver brugt på at reparere eller skabe ikke-magiske genstande. Smedekunst er stemningsskabende og kan være en måde, hvorpå smeden tjener nogle valuta for sine unikke evner.

31 Sortkrudtsvåben (2 EP): Denne evne gør din karakter i stand til at anvende sortkrudtsvåben. - Pistoler giver 2 i skade pr. skud. - Rifler giver 3 i skade pr. skud Note: Du skal selv medbringe knaldhætter eller andet andre effekter. Stavkamp (2 EP): Med denne evne kan din karakter benytte en kampstav. Note: Kampstave er stumpe våben og giver derfor udelukkende chok-skade. Søens Skræk (4 EP): Du kan med denne evne bruge et ethåndsvåben i den ene hånd og en pistol eller et kastevåben i den anden. Når du holder en ladt pistol sammen med et ethåndsvåben, har du 1 ekstra midlertidigt LP. Har du ikke evnen Kastevåben, kan du ikke bruge et kastevåben med denne evne. Har du ikke evnen Sortkrudtsvåben, kan du ikke bruge et sortkrudtsvåben med denne evne. Note: Denne evne kræver evnerne Ethåndsvåben samt Kastevåben og/eller Sortkrudtsvåben Tale er Sølv (3 EP): Krav: 8 XP Du kan, når du vælger det, kaste dine besværgelser uden brug af håndtegn. De har dog den dobbelte fokus-pris end hvad besværgelserne ellers koster. Du skal stadig sige ordene, der er nødvendige for at kaste besværgelsen. Bruger du denne evne sammen med evnen Tavshed er Guld, er den endelige fokus-pris 5 gange så høj som den oprindelige pris. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession Tavshed er Guld (3 EP): Krav: 8 XP Du kan, når du vælger det, kaste dine besværgelser uden brug af tale. De har dog den dobbelte fokus-pris, end hvad besværgelserne ellers koster. Du skal stadig kaste de håndtegn, der er nødvendige for at kaste besværgelsen. Bruger du denne evne sammen med evnen Tale er Sølv, er den endelige fokus-pris 5 gange så høj som den oprindelige pris. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession Tohåndsvåben (4 EP): For dig er det helt klart størrelsen på sværdet, der er det vigtigste. Du giver ikke så meget for de dér små smørknive alle de andre render rundt med.

32 Med denne evne kan du bruge et tohåndsvåben. Når du har 10 i styrke giver dit våben 2 i skade. Dette gør du opmærksom på ved at sige 2 i skade, når du rammer med dit våben. Tortur (4 EP): Denne evne gør det muligt for dig at torturere en anden spiller. Efter 10 minutters uafbrudt tortur kan du stille et enkelt spørgsmål, som skal svares sandfærdigt. Dit offer tager 1 i dødelig skade, når de 10 minutter starter, og 1 når de slutter. Jernvilje begrænser denne evnes omfang. Vi henviser til evnen Jernvilje for yderligere informationer. Note: Kræver torturredskaber. Vi anbefaler, at man gør noget ud af oplevelsen for alle parter, og at man sminker eventuelle sår som følge af torturen. Vis hensyn til hinanden - det er bare en leg. Torturmester (5 EP): Krav: Tortur Din karakter har nu mestret kunsten at tvinge sandhed ud af folk. Efter 10 minutters uafbrudt tortur kan du stille et enkelt spørgsmål, som skal svares sandfærdigt. Dit offer tager 1 i dødelig skade, når de 10 minutter er gået. Denne evne er ikke modvirket af jernvilje på samme vis som tortur, hvorfor vi henviser til evnen Jernvilje. Note: Kræver torturredskaber. Vi anbefaler, at man gør noget ud af oplevelsen for alle parter, og at man sminke eventuelle sår som følge af torturen. Vis hensyn til hinanden - det er bare en leg. To-våbenkamp (5 EP): Karakterer med denne evne har indset at det ikke er størrelsen på våben, som gør dem farlige. Det er snarere, hvordan man bruger dem. Med denne evne kan du bruge et ethåndsvåben i begge hænder. Det ene af disse våben skal være et kortvåben. Note: Kræver evnen Ethåndsvåben Tryllebinde (4 EP): Efter en barde har spillet eller sunget for nogle i mindst 10 sekunder, kan barden bekendtgøre, at alle de der ser på forestillingen er tryllebundet. Bardens publikum skal så se på barden og følge vedkommende lige så længe der bliver spillet eller sunget. De må ikke tage øjnene af kunstneren før der er gået 30 sekunder efter musikken er ophørt. Denne evne stopper med at virke, hvis der bliver udøvet åbenlyst vold foran publikum. Lommetyveri stopper ikke effekten, men kræver selvfølgelig, at tyven ikke ser på forestillingen. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession!

33 Undersøge Genstand (5 EP): Med denne evne kan du undersøge forskellige genstande, for at finde deres funktion og evt. noget om genstandens oprindelse. Du kan både bruge denne evne på almindelige genstande og på magiske genstande. For at undersøge genstanden skal du spille på, at du undersøger genstanden og udsætter det for forskellige tests. Du skal derefter tage kontakt til scenariegruppen, og fortælle dem, hvad du har gjort. Du vil så få at vide, hvad du har fundet ud af. Vuggevise (4 EP): Når barden i 10 sekunder har spillet/sunget en søvndyssende sang, kan vedkommende bekendtgøre, at alle de der står indenfor en radius af 10 meter (og kan høre visen), falder i søvn. Effekten virker så længe barden spiller, men slår man på en i publikum, vil denne person vågne. Note: Denne evne kan ikke købes uden for profession! Vurdere (3 EP): Denne evne gør det muligt for en karakter at vurdere, hvad en genstand er værd. Med denne evne følger en liste med værdien på hvad man kan komme ud for at vurdere. Denne liste vil blive opdateret jævnligt, så vær altid sikker på, at din liste er den nyeste udgave. Bliver du bedt om at vurdere noget der ikke er på din liste, kan du kontakte scenariegruppen, eller vurdere, at din karakter ikke kender en genstands værdi. 6. Sans (6 EP): Denne evne gør at du har så veltrænede sanser at du ikke kan blive udsat for evnen Dolke, Mesterskytte, Passiv og Bonk. Nogen vil kalde dig paranoid, men du foretrækker at blive kaldt forsigtig!

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev

Evnesæt version AUGUST, Halenir Liverollespil i Haderslev Evnesæt version 1.0 1. AUGUST, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Evner i Halenir... 2 Kort om evner... 2 Specielle evner og magi... 2 Almindelige evner... 3 EKSTRA LP... 3 STYRKE...

Læs mere

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner):

Generelle evner. Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse - fem grader (startevne for gobliner): Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken

Læs mere

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog.

Evne beskrivelser: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet i det uddøde sprog. Evne beskrivelser: Evner: +1-4 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP pulje. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP Læse/skrive oldskrift: Du kan læse gamle dokumenter, skriftruller og runer skrevet

Læs mere

Professioner. Konserveringens evne Denne evne giver dig mulighed for at gøre din mikstur mere holdbar, så du kan beholde den dobbelt så lang tid.

Professioner. Konserveringens evne Denne evne giver dig mulighed for at gøre din mikstur mere holdbar, så du kan beholde den dobbelt så lang tid. Professioner Alkymisten Kedlerne bobler og rummet fyldes med tæt røg fra dine eksperimenter. Med alkymistens evner har du mulighed for at skabe brygge og eliksirer, til enhver lejlighed. Du ved, hvordan

Læs mere

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag.

Juniorlive regler Spilstop og debriefing. Spillet stopper for i dag og vi mødes for lige at samle op på hvad der er sket i dag. Juniorlive regler Hvad er rollespil? Spillets gang Rollespil er historiefortælling, hvor man selv er med til at påvirke historien og drive den frem. Vi klæder os ud for bedre at kunne leve os ind i den

Læs mere

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet!

Husk: Alle andre ting (f.eks. våben) er personlige ejendele, og må derfor ikke tages i spillet. Husk: At aflevere ALLE spilgenstande efter spillet! Rollespil handler om, at leve sig ind i en anden rolle; at tænke, tale og gøre som sin rolle. Det behøver man ikke regler for. Der er dog nogle ting man ikke kan gøre, selvom ens rolle ville have gjort

Læs mere

Evner og professioner

Evner og professioner Evner og professioner Tyv Natten er ung, tyven er på rov, og folkets hjem er usikre, ingen kan vide sig sikre, når tyven render rundt i nattens mulm og mørke. Tyven er den ukendte skikkelse, som ingen

Læs mere

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0

fantasiens hersker Indholdsfortegnelse Indledning Mesterevner og multiclass version 2,0 fantasiens hersker Mesterevner og multiclass version 2,0 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Ekstra professioner...2 XP pris...3 Mester evner...4 Efterskrift...8 Indledning Dette hæfte er skrevet til de

Læs mere

Generelle evner LP: Giver dig ekstra LP til din total LP SP: Giver dig ekstra SP til din total SP.

Generelle evner LP: Giver dig ekstra LP til din total LP SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. +1-6 LP: Giver dig ekstra LP til din total LP. +1-4 SP: Giver dig ekstra SP til din total SP. Generelle evner Åbne låse 1-5 grader: Denne evne gør, at man kan åbne en hvilken som helst lås af samme grad

Læs mere

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme.

ARES Regelsæt. Vi forventer at alle læser hele regelsættet igennem, det er på 7 sider, så det burde være til at overkomme. ARES Regelsæt ARES er ikke tænkt som et regeltungt scenarie, men vi synes nu alligevel, at der skal være muligheder for kamp og lidt hurlumhej, så nedenstående vil dække det mest basale. Er der ting som

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Shaman. Påkaldelser, åndemaneri, valgfrie evner og karakterark

Shaman. Påkaldelser, åndemaneri, valgfrie evner og karakterark Shaman Påkaldelser, åndemaneri, valgfrie evner og karakterark Indholdsfortegnelse Shaman oversigt over påkaldelser, åndemaneri, valgfrie evner og karakterark 08, v Om at spille shaman... Shaman påkaldelser...

Læs mere

Vølvens. Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark

Vølvens. Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Vølvens Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Indholdsfortegnelse Om at spille vølv... Vølv påkaldelser... Vølv gudtjenester... Valgfrie ever for vølv... Vølv karakterark... 6 Vølv karakterark.

Læs mere

Generelle evner. Grønhudsskrift(2EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive goblinernes og orkernes skriftsprog.

Generelle evner. Grønhudsskrift(2EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive goblinernes og orkernes skriftsprog. Generelle evner Læse og skrive evner Elvisk(3 EP): Spilleren er i stand til at læse og skrive det ældgamle elversprog. Glyseisk(4 EP): Spilleren er i stand til at læse og tegne de ældste hieroglyffer.

Læs mere

Shaman og vølv regelsæt

Shaman og vølv regelsæt Shaman og vølv regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Shaman og vølv... Shaman... Vølv... Shaman påkaldelser... Vølv påkaldelser... 4 Shaman ceremoni og almindelige ritualer... Vølv ceremoni og almindelige

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir

Evnebeskrivelser BESKRIVELSE. 1 hånds våben. 2 hånds våben. 6. sans. Afstands våben. Bryg eliksir Evnebeskrivelser EVNE 1 hånds våben Med denne evne kan du bruge alle 1 hånds våben, som er blevet godkendt i våbentjek ved spilstart. Et 1 hånds våben er et våben, der ikke er længere end fra jorden og

Læs mere

Smedesæt. Indhold Perfektionist... 3

Smedesæt. Indhold Perfektionist... 3 Smedesæt Opdateret 11-03-2018 Indhold Perfektionist... 3 Runesmedning... 3 Runer... 4 Runeskjolde... 4 Runerustning... 5 Runevåben... 6 1/6 Indledning Smeden er mester i alle praktiske håndværk. Du kan

Læs mere

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden

Krigersystem. Herunder kan du se, hvad det koster, at købe grader og evner i disciplinerne: Pris for graden Krigersystem At købe sig op i krigersystemet Krigersystemet er inddelt i to niveauer. Først køber man niveauer i en disciplin (Smidighed, Styrke, eller Taktik). Når man køber et nyt niveau i en af de tre

Læs mere

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel:

Indledning Ekstra professioner Begrænsninger på professioner Eksempel: Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst:

Som smed skal du bruge følgende ting for at kunne lave noget som helst: Smedesættet v. 4.2 At være smed Det er meget simpelt at være smed. Dette hæfte giver dig overblik og hjælper dig med at huske hvad der kræves af en smed og hvilke muligheder han får til gengæld. Krav for

Læs mere

Man kan ikke kaste magier eller formularer, hvis man har metalrustning på.

Man kan ikke kaste magier eller formularer, hvis man har metalrustning på. Generelle regler Dette er regler som gælder for alle. Alle kan de ting, som er beskrevet under Generelle regler. Vil man kunne mere end grundreglerne, så læs videre under Evnerne, hvor ens karakter kan

Læs mere

Evner. Tønder Live. Ver. 08/ Side 32

Evner. Tønder Live.  Ver. 08/ Side 32 Evner Tønder Live www.toenderlive.dk. Side 32 Ver. 08/01012013 Opdateret den 5. januar 2013 Ødelæg forbedringer Ødelæg forbedringer 1 Rød urt 1 Rød monster 1 Grøn urt Denne evne fjerner en forbedring på

Læs mere

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp.

Kamp Fra tid til anden kommer karakterer op at slås i rollespil. Der er to typer af kamp: Nævekamp og Væbnet kamp. Generelle regler Dette er regler som gælder for alle. Alle kan de ting, som er beskrevet under Generelle regler. Vil man kunne mere end grundreglerne, så læs videre under Evnerne, hvor ens karakter kan

Læs mere

Præst. Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark

Præst. Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Præst Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Indholdsfortegnelse Præst. Gudebeskrivelser. Oversigt over påkaldelser, velsignelser, valgfrie evner og karakterark 2018, v Om

Læs mere

Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt

Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt Lyng Rollespils Apoteker Regelsæt Indholdsfortegnelse Om Apotekeren... 2 Kostume krav... 2 Apoteker Evner... 2 Oversigt over valgfrie evner for apoteker... 3 Alkymi opskrifter... 4 Alkymi niv 1... 4 Alkymi

Læs mere

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris

Ekstra professioner. Begrænsninger på professioner. XP pris Indledning Dette hæfte er skrevet til de spillere, som minimum har været med til 8 spilgange. På dette tidspunkt har karakteren mulighed for at opnå det, som tidligere virkede umuligt. Med tiden er dine

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Racebeskrivelse, version 1.0 1 Indhold Grupper, racer og karakterer... 3 MENNESKE (samt Højlændere og Dværge)... 4 ELVER (Skovelver og højelver)...

Læs mere

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed

Runesmedning. Indledning. Regler for runerne. At smede en rune. Runeopskrifter. Runers synlighed Runesmedning Indledning Runesmedningens kunst handler om at bruge kraftfulde tegn til at fortrylle våben og andre genstande med mægtige egenskaber. Dværgene er ophavsmænd til dette stolte håndværk, men

Læs mere

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser

Shamanisme. Shamaners Veje. Ildledning. At stige i Grad. At bruge shamankræfter. Riter til galder. Genvinding af galder. Galder og Gradpriser Shamanisme Ildledning Shamaner er åndetilbedere som typisk kommer fra Treagonn-Sletten. De trækker på ånderne og deres kræfter og har lange hellige og spirituelle traditioner som gør dem i stand til at

Læs mere

Lyng Rollespils Præste Regelsæt

Lyng Rollespils Præste Regelsæt Lyng Rollespils Præste Regelsæt Præst Regelsæt 15, version 1..3 Indholdsfortegnelse Om Præster... Bønner... Gudtjenester... 3 Velsignelser... 3 Præste Evner... 3 Oversigt over valgfrie evner for Præster...

Læs mere

Apotekerens (læge og alkymist) Alkymi opskrifter, valgfrie evner og karakterark

Apotekerens (læge og alkymist) Alkymi opskrifter, valgfrie evner og karakterark Apotekerens (læge og alkymist) Alkymi opskrifter, valgfrie evner og karakterark Indholdsfortegnelse Om at spille apoteker Alkymi opskrifter..3 Valgfrie evner for apoteker Apoteker karakterark 5 Oversigt

Læs mere

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes

FANATIC LIVE. Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014. war war : never : changes FANATIC LIVE : f a n a t i c l i v e Nye regler for KP, rustning, skade, evner og magi. Gældende fra spilgangen d. 16 / 11-2014 war war : never : changes KP og skade. KP: Til Fanatic Live spilles der med

Læs mere

Hareskovens Færdigheder 1.0

Hareskovens Færdigheder 1.0 Hareskovens Færdigheder 1.0 Færdighed: Er et fælles navn for alle evner, formularer og ritualer. Man skal stå stille ved brug af en færdighed. Formular: En magisk effekt som kræver en rite alt efter formularens

Læs mere

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder.

Ritual Magi. Magier med en stjerne* optræder flere steder og kan derved opnås på forskellige måder. R 1 For at kunne kaste ritualer skal man have evnerne Magibruger og Ritual som står beskrevet i Regelsættet. Her er en oversigt over de ritualer man kan lære, efterfulgt af en liste med detaljerede beskrivelser

Læs mere

Regelsæt version 1.0

Regelsæt version 1.0 Regelsæt version 1.0 AUGUST 1, 2016 WWW.HALENIR.DK Halenir Liverollespil i Haderslev Introduktion til Liverollespil... 2 Spilmesteren, spilleledere og NPC er... 2 Ingame og offgame... 2 Våben- og rustningstjek...

Læs mere

Grundregler i Kimbri Off-game:

Grundregler i Kimbri Off-game: Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Version 1.01. Formular: Ophæv magi.

Version 1.01. Formular: Ophæv magi. Magiker magi Magiker formularer skal kastes ved at sige formularen og derefter effekten. Eks. Magisk pil 1 i skade. Men man kan ikke kaste en ny formular før ens energi har rettet sig selv op. Det tager

Læs mere

Runesmedning. Regler for runerne

Runesmedning. Regler for runerne Runesmedning Runesmedningens kunst handler om at bruge kraftfulde tegn til at fortrylle våben og andre genstande med mægtige egenskaber. Dværgene er ophavsmænd til dette stolte håndværk, men for nylig

Læs mere

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner

Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Evne Oversigt Version 8.0 Generelle evner Ekstra Liv (1 point/pr. LP): Denne evne kan købes lige så mange gange du har lyst til. Hvert point giver 1 ekstra livspoint. Forføre (1 point): Denne evne giver

Læs mere

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F!

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Hvis du er her som ny spiller, kan vi anbefale at du læser hele grundsystemet igennem, da alle de grundlæggende ting du behøver at vide om reglerne, står

Læs mere

Lyng Rollespils Regelsæt

Lyng Rollespils Regelsæt Lyng Rollespils Regelsæt Indhold Velkommen... 2 Ordbog... 3 Magi... 3 Alkymi... 3 Smedning... 4 Ingame og Offgame... 4 Evner og Modevner... 4 Kamp... 4 Døds Regler... 4 Våben Regler... 5 Skjolde... 5 Rustnings

Læs mere

Live rollespil. grund regel bogen. K [Vælg datoen]

Live rollespil. grund regel bogen. K [Vælg datoen] Live rollespil grund regel bogen. K [Vælg datoen] 24/8-2014 Indhold Indledning.... 2 Din rolle.... 3 Reglerne generelt.... 3 Regler for kamp.... 3 Reglerne for våben.... 4 Regler for kropspoint og rustninger....

Læs mere

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger

Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Hovedregelsæt - Kriger, tyv og jæger Indhold Velkommen... 2 Ordbog... 3 Ingame og offgame... 3 Opstart af karakter... 3 Kostume krav og fuldt kostume... 3 BG... 3 Racer og race bonus... 4 Kamp... 4 Døds

Læs mere

Grundreglerne 1.2. Opførsel

Grundreglerne 1.2. Opførsel Grundreglerne 1.2 Velkommen til SAGA reglerne. De officielle regler for rollespil i Hareskoven. Grundreglerne som du sidder med her, er alt hvad du behøver vide for at spille med. Der findes hæfter for

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indhold. Det almindelige regelsæt v. 4.21

Indholdsfortegnelse. Indhold. Det almindelige regelsæt v. 4.21 Det almindelige regelsæt v. 4.21 Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 2 Hvad er liverollespil?... 2 Generelle regler... 2 Hvem bestemmer?... 3 Opførsel i skoven... 3 Våbentjek og sikkerhed... 3 Offgame...

Læs mere

Mager. Oversigt over magier, valgfrie evner og karakterark

Mager. Oversigt over magier, valgfrie evner og karakterark Mager Oversigt over magier, valgfrie evner og karakterark Indholdsfortegnelse Om at spille mager... 2 Magiordene... 3 Magernes Magi niveau 1-6... 4 Valgfrie ever for mager... 8 Mager karakterark... 9 Mager

Læs mere

Dette er simple regler som alle spillere skal følge

Dette er simple regler som alle spillere skal følge Generelle Regler Dette er simple regler som alle spillere skal følge Spilleder (GM) En GM eller spilleder er personer som er ansvarlige for at spillet og reglerne fungere og følges. Dvs. at man skal under

Læs mere

Generelle evner Indholdsfortegnelse

Generelle evner Indholdsfortegnelse Generelle evner Indholdsfortegnelse Lærdes evner... 2 Læse og Skrive evner... 2 Magirelaterede evner... 3 Andre evner... 4 Mentale evner... 4 Sociale Evner... 5 Naturvidenskabelige evner... 6 Alkymistevner...

Læs mere

Lyng Rollespils Smede Regelsæt

Lyng Rollespils Smede Regelsæt Lyng Rollespils Smede Regelsæt Indholdsfortegnelse Om Smeden... 2 Smede Evner... 2 Oversigt over valgfrie evner for smed... 4 Smed Karakterark... 8 Om Smeden Som smed er man en stor del af rollespillets

Læs mere

Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner

Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner Evne Oversigt Version 7.0 Generelle evner Ekstra Liv (1 point/pr. LP): Denne evne kan købes lige så mange gange du har lyst til. Hvert point giver 1 ekstra livspoint. Forføre (1 point): Denne evne giver

Læs mere

Præst,vølv og shaman. Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark

Præst,vølv og shaman. Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Præst,vølv og shaman Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Indholdsfortegnelse Om at spille præst... 2 Gudebeskrivelser... 2 Asur s påkaldelser og velsignelser... Gorgonsul

Læs mere

Præst,vølv og shaman. Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark

Præst,vølv og shaman. Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Præst,vølv og shaman Gudebeskrivelser Påkaldelser Velsignelser Valgfrie evner Karakterark Indholdsfortegnelse Om at spille præst... 2 Gudebeskrivelser... 2 Asur s påkaldelser og velsignelser... Gorgonsul

Læs mere

Apoteker regelsæt -Læge og alkymist

Apoteker regelsæt -Læge og alkymist Apoteker regelsæt -Læge og alkymist Indholdsfortegnelse Om Apotekeren... 2 Apoteker Evner... 2 Alkymi niv 1... 3 Alkymi niv 2... 3 Alkymi niv 3... 4 Oversigt over valgfrie evner for apoteker... 4 Apoteker

Læs mere

Heksekundskab. Herunder kan du se, hvor mange skyggeskår en heks får.

Heksekundskab. Herunder kan du se, hvor mange skyggeskår en heks får. Heksekundskab Hekse er magibrugere, som gennem en pagt med et Skyggevæsen, får evnen til at kaste magi. Heksens magi er en hurtig vej til magt, men ulempen er, at du typisk er jaget vildt, fordi de fleste

Læs mere

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten

Magisystem for De Vestlige Riger af Munken og Myten Indholdsfortegnelse Regler for magi... 2 Sort magi... 4 Naturmagi... 5 Forsvarsruner... 6 Angrebsruner... 7 Skjoldmagi... 8 Lys magi... 10 Voodoo... 11 Shamanisme... 12 Sjælemagi... 13 Nekromantisme...

Læs mere

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0

Præsenterer. En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0 Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 1.0 1 Indhold Spillemesteren... 3 In-Game & Off-Game... 3 Våbentjek og våbenregler... 4 Penge i De 5 Riger... 4 Kroen... 4

Læs mere

Magikataloget Indhold

Magikataloget Indhold Magikataloget Indhold Formularer... 2 Første Cirkel Formularer... 2 Vindstød... 2 Løgn... 2 Rodnet... 2 Giftimmunitet... 2 Frygtimmunitet... 2 Byrdeimmunitet... 2 Anden Cirkel Formularer.. 2 Søvn... 2

Læs mere

Velkommen til Babylons Junior-kampagne G.E.R.F!

Velkommen til Babylons Junior-kampagne G.E.R.F! Velkommen til Babylons Junior-kampagne G.E.R.F! Dette er systemet der er udarbejdet for magere, præster, druider, alkymister og andre magibrugere. Du behøves ikke at læse dette igennem som ny spiller,

Læs mere

De 12 vise troldmænd af Tyrien

De 12 vise troldmænd af Tyrien De 12 vise troldmænd af Tyrien Kapitel 1 - Ildens verden - Gnist (1 skade per min.) 5.ep Gnist sætter din modstander i flammer, og vil give skade hvis de ikke slukkes. - Ildkugle (1 skade) 10.ep Ildkugle

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 1.0 Ide af Kristian Færge Lavet af Rasmus Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Alkymistsæt. Indhold Stier... 2

Alkymistsæt. Indhold Stier... 2 Alkymistsæt Opdateret 11-03-2018 Indhold Stier... 2 Stiernes betydning for brygning... 3 Hvordan man brygger... 3 Opskrifter... 3 Ingredienser... 4 Opskrifter på drikke m.m.... 5 1/8 Indledning Med evnen

Læs mere

Grundsystem. Indledning. Race. Ridestierne. At lave en karakter. Sådan spiller vi i Tempus Vivo. Racerne. Oprydning i skoven

Grundsystem. Indledning. Race. Ridestierne. At lave en karakter. Sådan spiller vi i Tempus Vivo. Racerne. Oprydning i skoven Grundsystem Indledning Dette er det grundsystem, hvor de allervigtigste regler for anden søndag i Vestskoven er gennemgået. Vi forventer at enhver spiller har sat sig ind i disse regler. Der findes flere

Læs mere

De Okkulte. Vigtigt - Om Okkulte! Tjeneste og Belønning. Særlige Evner

De Okkulte. Vigtigt - Om Okkulte! Tjeneste og Belønning. Særlige Evner De Okkulte Rundt om på kontinentet Falthea findes der individer der har særlige evner som ingen andre end dem selv helt ved hvor kommer fra. Disse individer siges at være i kontakt med overnaturlige væsner

Læs mere

De Gejstlige. Om at spille gejstlig

De Gejstlige. Om at spille gejstlig De Gejstlige Dette regelsæt er skrevet for de, der ønsker at spille gejstlig. Når du starter en karakter, der ikke er gejstlig, er det ikke nødvendigt for dig at gennemlæse dette regelsæt. Alle spillere

Læs mere

Grundregler i Kimbri. Racer

Grundregler i Kimbri. Racer Grundregler i Kimbri Ud over det, det koster for at spille med, benyttes ingen rigtige penge i spillet. I stedet benytter vi os af rollespils-penge. For at holde fantasien i gang ser vi helst ikke tøj

Læs mere

Om at spille Smed... 2 Smede Evner... 2 Runer... 3 Oversigt over valgfrie evner for smed... 6 Smed Karakterark... 7 Rune ark... 8

Om at spille Smed... 2 Smede Evner... 2 Runer... 3 Oversigt over valgfrie evner for smed... 6 Smed Karakterark... 7 Rune ark... 8 Smede regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille Smed... 2 Smede Evner... 2 Runer... 3 Oversigt over valgfrie evner for smed... 6 Smed Karakterark... 7 Rune ark... 8 Om at spille Smed Som smed er man en

Læs mere

Karakterark Einherjernes Første Søndag. Bebor i lenet

Karakterark Einherjernes Første Søndag. Bebor i lenet Spillernavn Rollenavn Race Oprettelsesdato Hjemstavn Bebor i lenet Nuværende Racemaksimum KG HP RP MRP KG HP RP MRP = + + = + + Start Karrierer 1. Karrierer skifte 3 4 5 6 7 8 9 10 Profession Karrierer

Læs mere

Forord Praktiske Informationer Om at skrive til scenariegruppen: Påklædning & Udstyr Øen Ramvalt - En kort beskrivelse...

Forord Praktiske Informationer Om at skrive til scenariegruppen: Påklædning & Udstyr Øen Ramvalt - En kort beskrivelse... Forord Velkommen! Du læser nu regelsættet til Ripen Live Rollespils Ramvalt kampagne. Disse regler er meget inspireret af Ripens gamle Woltheim kampagne, men er nøje ændret til at passe ind i settingen

Læs mere

Lyngrollespil grundlæggende regelsæt

Lyngrollespil grundlæggende regelsæt Lyngrollespil grundlæggende regelsæt Indholdsfortegnelse Grundlæggende regelsæt 2018, v 3 Om regelsættet... 2 Opstart af karakter... 3 Ordbog... 3 Karakterark... 3 Kostume krav og fuldt kostume... 4 Spilbare

Læs mere

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F!

Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Babylons Juniorkampagne - regelsystem, Version 1 Velkommen til Babylons Junior- kampagne G.E.R.F! Dette er systemet der er udarbejdet for magere, præster, druider, alkymister og andre magibrugere. Du behøves

Læs mere

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1

Agara Regelsæt 1.0. Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus... 1 Plotcenteret... 1 Agara... 1 At starte en karakter... 1 Sådan får du Evne-Point (EP):... 1 Møgvejrs-bonus.... 1 Plotcenteret... 1 Tjek-in... 1 Våbentjek:... 2 Kamp... 2 Mure/vægge/bygninger... 2 In-game genstande... 2 Livspoint

Læs mere

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk

REGEL HÆFTET. Reglerne version 4.0 Lavet af Kristian Færge Illustreret af Michelle Munk REGEL HÆFTET Dette er reglerne! du skal læse dette hæfte først. Så snart du har læst dette hæfte kan du reglerne. Alle andre hæfter er kun opslagshæfter for at kunne lave en karakter. Reglerne version

Læs mere

Lyngrollespil grundlæggende regelsæt

Lyngrollespil grundlæggende regelsæt Lyngrollespil grundlæggende regelsæt Indholdsfortegnelse Grundlæggende regelsæt 2018, v 3 Om regelsættet... 2 Opstart af karakter... 3 Ordbog... 3 Karakterark... 3 Kostume krav og fuldt kostume... 4 Spilbare

Læs mere

Mager. Oversigt over magier, valgfrie evner og karakterark

Mager. Oversigt over magier, valgfrie evner og karakterark Mager Oversigt over magier, valgfrie evner og karakterark Indholdsfortegnelse Om at spille mager... 2 Magiordene... 3 Magernes Magi niveau 1-6... 4 Valgfrie ever for mager... 8 Mager karakterark... 9 Mager

Læs mere

Magiens Regelsæt. Indhold

Magiens Regelsæt. Indhold Magiens Regelsæt Denne del af Ramvalts regelsæt er skrevet til magibrugerne. Når du starter med at spille i kampagnen er magireglerne ikke noget, som du behøver at sætte dig ind i. Du kan i de generelle

Læs mere

Agara Evner - Beta. Agaras Evnesæt

Agara Evner - Beta. Agaras Evnesæt Agaras Evnesæt Velkommen til Agaras evnesæt. Her i finder du alle de forskellige evner du kan købe for at skabe din karakter. Evner er der for at repræsentere ting vi ikke kan uden at bruge regler. Da

Læs mere

Praktiske Informationer

Praktiske Informationer Forord Velkommen! Du læser nu regelsættet til Ripen Live Rollespils Ramvalt kampagne. Disse regler er meget inspireret af Ripens gamle Woltheim kampagne, men er nøje ændret til at passe ind i settingen

Læs mere

Magi. Fordeling af magier

Magi. Fordeling af magier Magi Alle remser skal siges højt og tydeligt, man skal have symbol/fokus (stav el.lign.) når man kaster magi. Man kan ikke have mere end 1 beskyttende formular kørende af gangen, alle nye formularer fjerner

Læs mere

Om at spille præst... 2 Præstens bønner og gudstjenester... 3 Regler for bønner, velsignelser og ritualer... 3

Om at spille præst... 2 Præstens bønner og gudstjenester... 3 Regler for bønner, velsignelser og ritualer... 3 Præste regelsæt Indholdsfortegnelse Om at spille præst... Præstens bønner og gudstjenester... Regler for bønner, velsignelser og ritualer... Gorgonsuls Bønner... Karnes Bønner... 6 Naliss'ras Bønner...

Læs mere

Spilregler og system. Kampregler

Spilregler og system. Kampregler Spilregler og system Kampregler Da der er stor aldersforskel mellem spillerne kæmpes der kun med markeringer, altså ingen fuld kontakt medmindre det er en klar aftale mellem de involverede spillere. Alle

Læs mere

Forord... 2 Talismars oprindelse... 4 Liv og død... 5 FKP... 5 RP... 5 Magisk beskyttelse... 5 Skade... 6 Nævekamp... 6 Døende, død og taget til

Forord... 2 Talismars oprindelse... 4 Liv og død... 5 FKP... 5 RP... 5 Magisk beskyttelse... 5 Skade... 6 Nævekamp... 6 Døende, død og taget til Forord Dette regelsæt er skabt af og til foreningen LOFALI Lolland-Falsters Liverollespilsforening. Der er lagt meget arbejde bag dette, så ønskes det brugt i andre sammenhæng, bedes der venligst rettes

Læs mere

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena

Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Appendix - Len, ressourcer, handelsstation og arena Len Beskrivelse Len er et stykke jord man kan eje. Der er stor forskel på de forskellige len, både i hvor de ligger, hvad de koster, men også hvilke

Læs mere

Når du starter en SK, får du 20 EP at købe evner for. Når du får din baggrundshistorie godkendt, får du 10 EP mere at købe evner for.

Når du starter en SK, får du 20 EP at købe evner for. Når du får din baggrundshistorie godkendt, får du 10 EP mere at købe evner for. Specialkaraktersystem Dette system skal du læse, Når du bliver medlem af Zone2 og gerne vil have en specialkarakter. Specialkarakter (SK) En specialkarakter, også kaldet en SK, er en rolle, som du kan

Læs mere

A'kastin fantasiens hersker

A'kastin fantasiens hersker A'kastin fantasiens hersker Det almindelige regelsæt v. 3 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Hvad er liverollespil?...2 Generelle regler...2 Karakter skrivning...5 Erfarenheds point XP...5 At få nye evner...5

Læs mere

Guide: Magiske genstande

Guide: Magiske genstande Guide: Magiske genstande Om at lave magiske genstande Når man som spiller skaber en magisk genstand skal det ikke forståes som om man fysisk fremstiller genstanden, men nærmere at man fortryller en allerede

Læs mere

En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense!

En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 3.0 1 Indhold Indhold... 2 Spillemesteren... 4 In-Game & Off-Game... 4 Våbentjek og våbenregler... 5 Penge i De 5 Riger...

Læs mere

Lyng Rollespils Mager Regelsæt

Lyng Rollespils Mager Regelsæt Lyng Rollespils Mager Regelsæt Indholdsfortegnelse Magi og Mana... 2 Ritualer... 2 Magernes Magi... 4 Niveau 1 magier... 5 Niveau 2 magier... 6 Niveau 3 magier... 7 Niveau 4 magier... 8 Niveau 5 magier...

Læs mere

Elementerne Ild Vand Jord Luft Shamanens funktion

Elementerne Ild Vand Jord Luft Shamanens funktion Elementerne Et sted under skabelsen af universet skete der en grufuld ulykke og gudernes yngste søster Giu, som var gud for naturen, blev revet i 4 stykker. Disse 4 stykker blev senere kendt som elementerne.

Læs mere

TROLDMANDS SYSTEMET. Kaste/ Skrive magi 24. JULI 2014. BABYLON Temous Vivo kampagne

TROLDMANDS SYSTEMET. Kaste/ Skrive magi 24. JULI 2014. BABYLON Temous Vivo kampagne TROLDMANDS SYSTEMET Kaste/ Skrive magi 24. JULI 2014 BABYLON Temous Vivo kampagne Indholdsfortegnelse Kaste/Skrive Magi... 2 Formularer og gradpriser... 2 Inddeling af troldmandsskolerne... 2 Elementalisme:...

Læs mere

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter

Ulvevinter. ildbrande raser mod arnens bål høj hede spiller mod himlen s. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter. Ulvevinter Vagn af edevold Du er født og opvokset på gården edevold. Der var meget arbejde, men I manglede ikke noget. De glade dage sluttede, da det viste sig at din fader havde spillet sig til en stor gæld. I måtte

Læs mere

GNOM ET NEMT ROLLESPILS SYSTEM Af Nicolai Hjorth 2002

GNOM ET NEMT ROLLESPILS SYSTEM Af Nicolai Hjorth 2002 Start tal for alle Alle karakter har 3 vigtige tal der bestemmer hvad de kan. Ingen af disse tal kan aldrig overstige 4, og normalt ikke komme under 0, hvis de ender på -1 som F.eks. en normal ork kriger

Læs mere

Grundsystem. Oprydning i skoven

Grundsystem. Oprydning i skoven Grundsystem Sådan spiller vi i Tempus Vivo Rollespil i Tempus Vivo handler om at have det sjovt, og det er det allervigtigste. Både at du selv har det sjovt, men også at alle andre har det. Når vi spiller

Læs mere

KARAKTER SYSTEMET 4.1

KARAKTER SYSTEMET 4.1 KARAKTER SYSTEMET 4.1 Skrevet og redigeret af: Andreas P. Christian B. Johansen, Mejlhede, Alfred Felumb, Martin V. Pind, Mikael R. Bønnét, Sebastian Winther og Æmilie Cholewa-Madsen 3. JANUAR 2015 BABYLON

Læs mere

Kompendium over Obligatoriske Regler

Kompendium over Obligatoriske Regler Kompendium over Obligatoriske Regler Praedia - Dragesang Sommeren 2016 Kompendium med de obligatoriske regler Dette kompendium indeholder de obligatoriske regler alle spillere skal have læst og kende til.

Læs mere

En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense!

En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Præsenterer En Rollespilskampagne i Tusindårsskoven, Odense! Regelsæt, version 2.1 1 Indhold Indhold... 2 Spillemesteren... 4 In-Game & Off-Game... 4 Våbentjek og våbenregler... 5 Penge i De 5 Riger...

Læs mere

Fraktioner. Verdensregeringen

Fraktioner. Verdensregeringen Fraktioner Verdensregeringen Verdensregeringen er en samling af alle kendte lande i verden. I Gostea sidder et udvalgt råd med repræsentanter fra hele verdens lande. Selvom hvert land har en eller anden

Læs mere

Karakterark Einherjernes Første Søndag

Karakterark Einherjernes Første Søndag Spillernavn Rollenavn Race Oprettelsesdato Hjemstavn Bebor i lenet Nuværende Racemaksimum KG HP RP MRP KG HP RP MRP = + + = + + Start Karrierer 1. Karrierer skifte 3 4 5 6 7 8 9 10 Profession Karrierer

Læs mere

Vogter af Naturens Sjæl

Vogter af Naturens Sjæl Vogter af Naturens Sjæl Druider er magibrugere, der får besværgelser fra 1. til og med 3. grad. Derefter udvikler de sig gennem forskellige former for evner. Kald, grader og priser Druiders kræfter er

Læs mere

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI

REGLER TIL KRIGSLIVE XVI REGLER TIL KRIGSLIVE XVI Dette regelsæt er skrevet til Krigslive XIV, men læner sig kraftigt op af reglerne fra alle tidligere Krigslives. 1 ÅNDEN I REGLERNE Krigslive er kun sjovt for alle, hvis der er

Læs mere