EFFEKTVURDERING AF VENDLET V5S PÅ PLEJECENTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EFFEKTVURDERING AF VENDLET V5S PÅ PLEJECENTER"

Transkript

1 EFFEKTVURDERING AF VENDLET V5S PÅ PLEJECENTER DIGTERPARKEN, GRENAA, NORDDJURS KOMMUNE. Steen Gottlieb, Cand. San. i Ergoterapi Mail: sg@norddjurs.dk Resume: Effektvurdering af Vendlet V5S henover en periode på 2 mdr. Vurderingen blev målt på antal vendinger pr. dag samt personalets vurdering af det fysiske arbejdsmiljø på skalaen fra 1-10 og tidsforbruget. Der blev ligeledes målt på, om Vendlet har en effekt på udadreagerende adfærd hos en dement borger samt udbyttet af intensiv undervisning henover 5 dage. Resultatet på de to medvirkende borgere var en betydelig nedgang af den fysiske arbejdsbelastning. Endvidere måltes fald af voldsregistreringer, stabilisering af forflytningsrutinerne og dermed nedgang af tidsmæssige udsving. Tidsmæssigt var der en besparelse på 11 minutter i gns. pr. dag hos den ene borger. 88 % af personalet oplevede et stort udbytte af den intensive undervisning. 100 % af personalet oplevede, at det var blevet lettere at udføre den personlige pleje samt bedrede forflytningerne. Det tog personalet 9-10 dage at stabilisere tidsforbruget, herefter blev der ikke målt udsving. For fremtiden kunne det være relevant at undersøge muligheden for ekstern overvågning af Vendlet systemets anvendelsesgrad samt et større studie på effekten af Vendlet til demente borgere.

2 Hvad er Vendlet: Vendlet er et fuldautomatisk vendesystem, der består af en rulle i hver side af sengen med et lagen imellem. Det anvendes til at forflytte borgeren fra side til side og op og ned i sengen. Rullerne kan højdeindstilles efter behov. Se evt. instruktionsvideo på Vendlet oplyser i manualen, at den gennemsnitlige levetid er 10 år. (1) Formål med Vendlet projekt: I samarbejde med Vendlet Aps. ønsker Plejecenter Digterparken i Norddjurs kommune at skabe de bedst mulige arbejdsbetingelser for personalet ved forflytninger i og til/fra sengen. Dette skal foregå så behageligt som muligt for borgeren. Et sekundært formål var at undersøge udbyttet af intensiv undervisning. Metode For at belyse ovenstående formål blev et registreringsskema udarbejdet af en ergoterapeut og gennemgået af 2 faste personaler. Registreringsskemaet omhandlede følgende områder: antal vendinger, vurdering af fysisk arbejdsmiljø på en skala fra 1-10 med 1 værende det laveste og tidsforbrug med 5 minutters interval. Det faste personale udfyldte registreringsskemaet. Der blev ligeledes målt på, om Vendlet påvirkede borgerens udadreagerende adfærd vha. voldsregistreringsskemaer. Baselinemålingen varede i en måned. Herefter blev Vendlet V5S installeret med tilhørende packs (2 wedge, 1 padhigh) og afprøvet i en måned. 6 faste personaler blev herefter undervist af en konsulent fra Vendlet henover 2 dage. Undervisningen på 1. undervisningsdag var på personalet selv. Undervisningen på 2.dag var med en borger i sengen. De efterfølgende 3 dage stod det faste personale for sidemandsoplæring, hvis behovet opstod. Udbyttet af undervisningen blev undersøgt via spørgeskema. Cut-off: Skemaudfyldelse mindre end 50 %, for at minimere skævvridning af resultatet. Inklusionskriterier: Udadreagerende adfærd, APV fordel, meget sengeliggende, mulighed for færre personale.

3 Da Vendlet bevilges som sidste udvej i Norddjurs kommune, har det været svært at sætte andre eksklusionskriterier end, at alle andre hjælpemidler skal være afprøvet. I samarbejde med forflytningsvejlederen på Digterparken blev 7 borgere udvalgt til projektet, herefter blev Hjælpemiddelsafdelingen i Norddjurs kommune inddraget som kvalitetssikring i udvælgelsesprocessen. 3 blev herefter fravalgt. Herefter bestod projektet af 4 borgere, hvoraf 2 afgik ved døden i løbet af baselineperioden, hvorfor projektet består af 2 borgere. Præsentation af borgere Borger 1: Svær vaskulær demens, kendt med udadreagerende og grådlabil adfærd, har behov for faste rutiner hver dag, kan selv vende sig om natten. Forflyttes ved spilerdug Borger 2: Apoplexia, højresidig parese, apraksi og parkinson, lav tålmodighed, har dage hvor borgeren er meget sengeliggende. Forflyttes med 4 way glide

4 Resultat Afsnittet gennemgår først borger 1 herefter borger 2 og til sidst personalets udbytte af undervisningen. Ved borger 1 var der en markant forbedring i antallet af vendinger pr. dag (se tabel 1). Nedgangen af vendinger skyldes, at borgeren ikke længere har en adfærd som bevirker, at vendinger under fx morgenplejen skal afbrydes og genoptages når borgeren er beroliget. Dertil ses en klar forbedring af det fysiske arbejdsmiljø og nedsættelse af tidsforbruget. Der ses ligeledes en stabilisering af tidsforbruget (se graf) samt betydelig tidsmæssig besparelse (se tabel 1). Aftenvagten er ikke medtaget grundet manglende opfyldelse af cut-off kriteriet. Nattevagten har ikke udfyldt skemaet, da borgeren selv vender sig og ikke har behov for bleskift. Voldsregistreringerne er faldet fra 4 i baselineperioden til 0 i afprøvningsperioden. Tabel 1. Borger 1, oversigt over gns. vendinger pr. dag samt personalet vurdering af det fysiske arbejdsmiljø samt tidsforbruget Borger 1 Vendinger /Fysisk arbejdsmiljø/ Tid Gns. Vendinger pr. dag Dagvagt Vurdering af fysisk arbejdsmiljø, skala fra 1-10 med 1 som Gns. tid anvendt på vendinger pr. dag Dagvagt værende det mindst belastende. Dagvagt Baseline med spilerdug 6,9 4,5 24min. (største tidsforbrug var 45min.) Vendlet 3,7 2,9 13min. (største tidsforbrug var 20 min.) Forskel 3,2 1,6 11min. 1 1 Personalet oplyser, at det under baseline målingen ofte var nødvendigt med to personaler grundet udadreagerende adfærd. Denne nødvendighed er faldet markant ved anvendelsen af Vendlet V5S. Hyppigheden for to personaler blev ikke målt, hvilket kunne have givet en større tidsmæssig besparelse.

5 M i n u t t e r Borger 1: Tidsforbrug pr. dag før Vendlet og ved brugen af Vendlet Dag Baseline anvendelse af vendlet Grafen viser at der ved baseline var målt udsving fra minutter. Ved anvendelsen af Vendlet V5S var der målt udsving fra 5 minutter til 20 minutter. Derudover viser grafen, at der var færre udsving og dermed en mere stabil arbejdsgang ved brugen af Vendlet V5S. Borger 2, Først gennemgås dagvagten, aftenvagt herefter nattevagten. Dagvagt: Som det fremgår af tabel 2. næsten halveres antallet af vendinger fra 5,8-3,4, hvilket er en klar forbedring. Borgeren har tidligere været kendt med pludselige ufrivillige bevægelser grundet spasticitet, hvorfor det har været nødvendigt for personalet at re-positionerer borgeren indtil de ufrivillige bevægelser var aftaget, hvilket har givet ekstra vendinger. De ufrivillige bevægelser opleves markant færre gange ved brugen af Vendlet V5S, hvorfor antallet af vendinger næsten halveres. Derudover fremgår det ligeledes, at det fysiske arbejdsmiljø forbedres betydeligt, mens tidsforbruget forbliver næsten uændret (se bilag 1). Aftenvagt: fragår grundet manglende opfyldelse af cut-off kriteriet. Nattevagt: Der er ingen forandring i antallet af vendinger, men som i dagvagten ses der en tydelig forbedring af det fysiske arbejdsmiljø. Derudover ses der ingen forandring i tidsforbruget.

6 Tabel 2. Borger 2, oversigt over gns. vendinger pr. dag samt personalet vurdering af det fysiske arbejdsmiljø samt tidsforbruget Borger 2 Vendinger /Fysisk arbejdsmiljø/ Tid Gns. Vendinger pr. dag Dagvagt Gns. Vendinger pr. dag Nattevagt Vurdering af fysisk arbejdsmiljø, skala fra 1-10 med 1 som værende det mindst belastende. dagsvagt Vurdering af fysisk arbejdsmiljø, skala fra 1-10 med 1 som værende det mindst belastende. Nattevagt Gns. tid anvendt på vendinger pr. dag Dagvagt Baseline med 4 way glide 5,8 1 3,8 3,5 10 minutter (største tidsforbrug var 10min.) Vendlet 3,4 1 1,2 1,1 11 minutter (største tidsforbrug var 15min.) Gns. tid anvendt på vendinger pr. dag Nattevagt 11 minutter (største tidsforbrug var 15min.) 11 minutter (største tidsforbrug var 15min.) Forskel 2,4 0 2,6 2,4 1 minut 2 0 minutter 2 Personalet oplyser, at der ved baseline målingen konsekvent var behov med to personaler. Ved anvendelse af Vendlet V5S er der kun behov for et personale. Hyppigheden for to personaler blev ikke målt, hvilket kunne have givet en større tidsmæssig besparelse

7 M i n u t t e r Borger 2: Tidsforbrug pr. dag før Vendlet og ved brugen af Vendlet Dag baseline anvendelse af vendlet Grafen viser ingen udsving på tidsforbruget ved baseline måling, men udsving på 5 minutter efter anvendelsen af Vendlet V5S. Fra dag 10 er tidsforbruget stabilt og på samme niveau som ved baseline. Begge grafer viser, at tidsforbruget stabiliseres efter hhv dag 9 og 10. Personalets udbytte I spørgeskemaundersøgelsen har 8 deltaget. Hvis afkrydsningen ikke har været tydelig, er denne ikke med i resultatet. Derfor er der redegjort for 7 deltagere ved diagram 2 og 3. Diagram 1-3 er lagt som bilag. 88 % af personalet vurderede udbyttet af den intensive undervisning som værende god eller meget god (se bilag 2). Dertil vurderede 100 % af personalet, at Vendlet V5S forberede deres fysiske og psykiske arbejdsmiljø (se bilag 3) og 100 % af personalet vurderede, at Vendlet V5S gjorde deres arbejde i forbindelse med morgen ADL lettere samt skabte en bedre forflytning for borgeren (se bilag 4).

8 Diskussion Resultaterne fra vores projekt viser en tydelig forbedring af det fysiske arbejdsmiljø, hvilket finder støtte i to kendte business-cases fra hhv. Hillerød og Faaborg kommune. I begge studier beskriver personalet en forbedring af deres fysiske arbejdsmiljø, dog er der ikke foretaget en kvantificering af dette, hvorfor overførbarheden mindskes. (2,3) Det bedre fysiske arbejdsmiljø kan være forårsaget af færre antal vendinger, som har betydet, at personalet næsten har halveret tiden hos borgeren ift. vendinger. Tidsbesparelsen har betydet, at tiden hos borger 1 i dagtimerne blev forkortet med 11 minutter, hvilket stemmer overens med business-casen fra Faaborg. I Faaborg casen forventes en besparelse på 10 minutter pr. døgn. (3) Dertil kan tidsbesparelsen været et udtryk for stabilisering af forflytningsprocessen, hvilket gør borgeren mere tryg. Dette kan ligeledes være årsagen til, at voldsregistreringerne faldt fra 4 i baselineperioden til 0 i afprøvningsperioden. Ved borger 2 blev der brugt 1 minut længere på forflytningerne i gns. pr. dag. Dette til trods for at personalet vurderer, at Vendlet har gjort det lettere at udføre personlig pleje samt at forflytte borgeren. Den øgede tid hos borgeren kan skyldes, at Vendlet systemet frigør ressourcer til at drage ekstra psykisk omsorg for borgeren. De tidsmæssige udsving i starten af anvendelsesperioden kan skyldes, at personalet har haft behov for at tilpasse anvendelsen og dermed rutinen til borgeren. Som sidegevinst ved borger 2 oplyser personalet, at borgeren på sine gode dage kan forflyttes fra seng til kørestol uden brug af lift, hvilket ikke var muligt før Vendlet V5S. Dette kan skyldes, at forflytningerne i sengen ikke længere er så fysisk krævende for borgeren, hvorfor borgeren har flere ressourcer til andre aktiviteter. En business case fra Hillerød kommune vurderer, at det i gennemsnit vil tage personalet en almindelig arbejdsuge på fem dage at blive fortrolig med Vendlet systemet, hvorfor vores undervisningsperiode blev sat til fem dage.(2) Personalets udbytte af dette ses i spørgeskemaundersøgelsen, hvor 88 % af personalet var positive overfor den intensive undervisning.

9 Halvdelen af personalet i projektet havde allerede kendskab til Vendlet fra tidligere borgere. Dette var en medvirkende faktor til, at det resterende personale blev hurtigt oplært. Dertil var det med til at skabe den gode stemning for produktet, hvilket har påvirket implementeringen positivt. Afslutningsvis skal det nævnes, at projektet på Plejecenter Digterparken i Grenaa har medført et øget fokus på Vendletsystemet blandt personalet, hvilket har betydet, at yderligere en borger har fået bevilget Vendlet. Konklusion Effektvurderingen viser, at der er tidsmæssige, fysiske og psykiske gevinster at hente for borger og personale ved anvendelsen af Vendlet sammenholdt med den gængse forflytning uden Vendlet. Derudover viser undersøgelsen, at det tager 9-10 dage før tidsforbruget stabiliseres. Endvidere vurderer personalet, at de har haft et stort udbytte af den intensive undervisning. Perspektivering: Nedgangen af voldsregistreringer hos den ene borger gør det interessant, at lave et større studie på anvendeligheden af Vendlet til borgere diagnosticeret med demens. Det kan endvidere undersøges, om reduktionen af de tidsmæssige udsving har en betydning for planlægningen af arbejdsopgaverne. Derudover kunne det være interessant med mulighed for ekstern overvågning af systemet evt. GSM kommunikations system. En ekstern bruger i kommunen vil da kunne trække de nødvendige data fra Vendlet systemet. Disse data vil løbende kunne give information om, hvor ofte og hvor meget Vendlet systemet anvendes. Eftersom resultaterne viser en tydelig forbedring af det fysiske arbejdsmiljø ved anvendelse af Vendlet V5S, kunne det være interessant, at reevaluere om manuelle systemer skal afprøves først inden automatiske systemer tages i brug. Jf. arbejdsmiljølovens kapitel 2 stk 2: Manuel håndtering, der indebære risiko for sikkerhed eller sundhed, skal undgås ved hensigtsmæssig tilrettelæggelse af arbejdet, herunder anvendelse af tekniske hjælpemidler. Plejecenter Digterparken i Grenaa, Norddjurs kommune takker for et godt samarbejde med Vendlet Aps.

10 Litteraturliste: (1) (2) En omkring borgeren et velfærdsteknologisk pilotprojekt. Plejecenter Bauneparken, Hillerød kommune. December juni (3) Business Case: Vendlet V5. Faaborg- Midtfyn Kommune. 2014

11 Bilag: Bilag 1 Diagram 1: Personalets oplevelse af undervisning af Vendlet MEGET DÅRLIG DÅRLIG GOD MEGET GOD Bilag 2 Diagram 2: Personalets vurdering af arbejdsmiljø ved anvendelse af Vendlet MEGET DÅRLIG DÅRLIG GOD MEGET GOD Forbedring af fysisk arbejdsmiljø Forbedring af psykisk arbejdsmiljø Bilag 3 Diagram 3: Personalets udførelse af pleje og forflytning efter anvendelse af Vendlet 7 7 LETTERE AF UDFØRE PERSONLIG PLEJE EN BEDRE FORFLYTNING FOR BORGER

Afprøvning af det automatiske vendesystem Ekamove

Afprøvning af det automatiske vendesystem Ekamove Afprøvning af det automatiske vendesystem Ekamove Formål Afprøvelse af en velfærdsteknologisk løsning med henblik på, at beboerne får færre tryksår og færre søvnafbrydelser. Det undersøges ligeledes om

Læs mere

VEND DIG TIL MÆRKBARE FORBEDRINGER

VEND DIG TIL MÆRKBARE FORBEDRINGER VEND DIG TIL MÆRKBARE FORBEDRINGER Nyt banebrydende studie viser klare fordele ved forflytning med VENDLET FORBEDRET ARBEJDS- MILJØ FORBEDRET BORGER- KOMFORT FORBEDRET EFFEKTIVITET VEJEN TIL ET BEDRE ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Soft Tilt. Casestudier

Soft Tilt. Casestudier Soft Tilt Casestudier Introduktion Invacare Soft Tilt er et unikt og innovativt nyt koncept designet til automatisk at repositionere den sengeliggende borger og til at yde assistance til plejepersonalet

Læs mere

Resume af business case for ABT-projekt om forflytning

Resume af business case for ABT-projekt om forflytning Resume af business case for ABT-projekt om forflytning April 2011 Resume af business case for ABT-projekt om forflytning Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.:

Læs mere

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter

Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Demonstrationsprojekt Ældre- og handicapvenlige toiletter Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud

TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud BILAG 1 BUSINESS CASE Effektiviseringsstrategi 2017 Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV01 Bedre brug af hjælpemidler på botilbud Forslaget indeholder

Læs mere

Velfærdsteknologipolitik

Velfærdsteknologipolitik Velfærdsteknologipolitik I det følgende præsenteres Norddjurs Kommunes politik for anvendelsen af velfærdsteknologi. Politikken indeholder bl.a. en vision og en målgruppeafgrænsning for teknologianvendelsen.

Læs mere

BUSINESS CASE FOR ABT- PROJEKT OM FORFLYTNING

BUSINESS CASE FOR ABT- PROJEKT OM FORFLYTNING Til Servicestyrelsen Dokumenttype Business case Dato Maj 2011 BUSINESS CASE FOR ABT- PROJEKT OM FORFLYTNING BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi

Evaluering af elektroniske vendesystemer. Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Evaluering af elektroniske vendesystemer Anne Pagh Programleder for velfærdsteknologi Theresa Jepsen Konsulent for velfærdsteknologi Disposition Velfærdsteknologi i Aabenraa Kommune Strategi for digital

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

Notat. Det Sociale Udvalg. 20100414 - Status på ernæringsstatus i Fleksibelt madtilbud

Notat. Det Sociale Udvalg. 20100414 - Status på ernæringsstatus i Fleksibelt madtilbud Notat Til: Fra: Notat til sagen: Det Sociale Udvalg Malene Herbsleb 20100414 - Status på ernæringsstatus i Fleksibelt madtilbud Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Baggrund

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] VENDELAGNER FRA VENDLET OG TURNAID Enheden for Velfærdsteknologi Socialforvaltningen, Københavns Kommune Bo- og Dagstilbuddet Musvågevej November 2015

Læs mere

Business case for ABT-projekt om forflytning

Business case for ABT-projekt om forflytning Business case for ABT-projekt om forflytning April 2011 Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk www.servicestyrelsen.dk

Læs mere

Forflytningspolitik. For ansatte på omsorgscentre og hjemmeplejedistrikter. Frederikssund kommune Sundhed og forebyggelse

Forflytningspolitik. For ansatte på omsorgscentre og hjemmeplejedistrikter. Frederikssund kommune Sundhed og forebyggelse Forflytningspolitik For ansatte på omsorgscentre og hjemmeplejedistrikter Frederikssund kommune Sundhed og forebyggelse Indhold Indledning...2 Mål...2 Struktur og organisering...3 Ansvarsfordeling...3

Læs mere

Forflytningsundervisning

Forflytningsundervisning Forflytningsundervisning Præsentation Steen og Peter Kursister 3 Baggrunden for undervisningen Ønske om at nedsætte antallet af arbejdsskader/nedslidning Øget medarbejder trivsel Øget patient sikkerhed

Læs mere

Forflytning med Spiler+

Forflytning med Spiler+ Forflytning med Spiler+ Spiler+ er forflytningslagnet som du anvender når det er hensigtsmæssigt at lade loftliften lave arbejdet. Herved kan du fortsætte med at bruge spilerdug og have glid i alle retninger,

Læs mere

Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø

Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Marts 2017 RAPPORT Arbejdsmiljø En undersøgelse af socialpædagogers arbejdsmiljø Udgivet af Socialpædagogerne, Marts 2017 ISBN: 978-87-89992-88-4

Læs mere

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG

VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE. Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 OVERSKUD TIL OMSORG R VÆRDIG FORFLYTNING AF SENGELIGGENDE Winner of Best Product on Show award at M&HP2013 Winner of Most Interesting Product award at M&HP2014 OVERSKUD TIL OMSORG R HVAD ER VENDLET? VENDLET er det originale,

Læs mere

Rammekontraktbilag N - Forflytningspolitik. Forflytningspolitik Socialområdet Jammerbugt kommune

Rammekontraktbilag N - Forflytningspolitik. Forflytningspolitik Socialområdet Jammerbugt kommune Rammekontraktbilag N - Forflytningspolitik. Forflytningspolitik Socialområdet Jammerbugt kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Mål og visioner Vision... side 3 Målet er... side 3 Målene kan nås ved...

Læs mere

Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre

Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre Resume af business case for robotstøvsugere på plejecentre Oktober 2011 Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk

Læs mere

Forflytningsteknikkens grundprincipper

Forflytningsteknikkens grundprincipper Forflytningsteknikkens grundprincipper Forflytningsteknik Forflytninger tager udgangspunkt i det funktionsniveau som den, der skal have hjælp har. Funktionsniveauet beskrives ud fra, hvordan man klarer

Læs mere

Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling

Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling Implementering af RotoCare og RotoFlex senge i Viborg Kommunes Sundhedsafdeling Viborg Kommune har i perioden 2011 til 2014 indkøbt 67 roterende plejesenge af typerne RotoFlex og RotoCare. Målet med sengene

Læs mere

Forflytningspolitik Sundheds og Senior Jammerbugt kommune

Forflytningspolitik Sundheds og Senior Jammerbugt kommune Forflytningspolitik Sundheds og Senior Jammerbugt kommune Sundheds og Seniorafdelingen Revideret marts 2019 Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Mål og visioner Vision... side 3 Målet er... side 3 Målene kan

Læs mere

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune

Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Afsluttende statistisk evaluering af SSD-projektet, Vejle kommune Nedenstående er en beskrivelse af den kvantitative evaluering af projekt Trivsel gennem bevægelseslæring og forflytningskundskab. Vær opmærksom

Læs mere

4. Opfølgning Er der ændringer i arbejdsfunktionen og arbejdsbelastninger for medarbejderne skal I foretage en ny vurdering.

4. Opfølgning Er der ændringer i arbejdsfunktionen og arbejdsbelastninger for medarbejderne skal I foretage en ny vurdering. Vurdering af arbejdsfunktioner og belastninger ved liftning Redskabet er Arbejdsmiljø Københavns anbefaling til vurdering af belastninger ved liftning. Ud fra vurderingen bliver det synligt hvilke tiltag

Læs mere

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation

Parathedsmåling. Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling. Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Parathedsmåling Anden fase: udarbejdelse af parathedsmåling Fælles dialog mellem udvalgte medarbejdere i egen organisation Parathedsmålingen er et redskab, der

Læs mere

AUTOMATISK BESØGSPLANLÆGNING I HJEMMEPLEJEN - MERE END AT TRYKKE PÅ EN KNAP!

AUTOMATISK BESØGSPLANLÆGNING I HJEMMEPLEJEN - MERE END AT TRYKKE PÅ EN KNAP! AUTOMATISK BESØGSPLANLÆGNING I HJEMMEPLEJEN - MERE END AT TRYKKE PÅ EN KNAP! Product Manager, Hrönn Kold Sigurðardóttir, KMD Healthcare System analyst, Matias Sevel Rasmussen, KMD Healthcare Projektleder,

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

Indhold. Indledning Baggrund for og formål med Projekt Loftlifte på plejehjem Baggrund for projektet... 3

Indhold. Indledning Baggrund for og formål med Projekt Loftlifte på plejehjem Baggrund for projektet... 3 1 Indhold Indledning... 3 Baggrund for og formål med Projekt Loftlifte på plejehjem... 3 Baggrund for projektet... 3 Projektets formål... 4 Evalueringens metodiske fundament... 6 Fakta-afsnit... 7 Evalueringens

Læs mere

Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune

Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune Strategi for velfærdsteknologi indenfor handicap- og ældreområdet i Faxe Kommune Baggrund: Det danske samfund er et samfund, hvor befolkningen bliver ældre, samtidig med at der opleves øgede krav om livskvalitet

Læs mere

Vurdering af CareCube

Vurdering af CareCube KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af CareCube Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet teknologien

Læs mere

Algoritmer 9-12 er udviklet i samarbejde med Odense Kommune og er beskrevet i dette dokument.

Algoritmer 9-12 er udviklet i samarbejde med Odense Kommune og er beskrevet i dette dokument. Algoritme 9 12 Algoritmerne 9 12 er udarbejdet af nøglepersoner i Odense Kommune i samarbejde med Plambech & Bøgedal Sidst rettet den 19. november 2010 Indledning En algoritme er en beskrivelse af hvordan

Læs mere

Effektvurdering af MIA og minimaks

Effektvurdering af MIA og minimaks Effektvurdering af MIA og minimaks KORT & MATRIKELSTYRELSEN DECEMBER 2011 KORT & MATRIKELSTYRELSEN INTRODUKTION Rambøll har på vegne af Kort & Matrikelstyrelsen (KMS) i løbet af oktober-november 2011 gennemført

Læs mere

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER

MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER MERE VELFÆRDSTEKNOLOGI I AARHUSIANSKE PLEJEBOLIGER Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg Mere velfærdsteknologi til flere aarhusianere For at flere aarhusianere skal have gavn af velfærdsteknologi

Læs mere

OPDATERING AF BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN

OPDATERING AF BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN Til Digitaliseringsstyrelsen Dokumenttype Rapport Dato Januar 2013 OPDATERING AF BUSINESS CASE FOR ABT-PROJEKT OM FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN FORFLYTNING I ÆLDREPLEJEN Ref. 1270000438 Rambøll Hannemanns

Læs mere

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015

Kontraktbilag N Status på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Kontraktbilag N på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Tolstrup & Hvilsted ApS Myntevej 3 8920 Randers NV www.tolstruphvilsted.dk CVR: 33957203 1 på velfærdsteknologiske projekter maj 2015 Forflytning

Læs mere

Resultatrapport. APV og trivselsmåling

Resultatrapport. APV og trivselsmåling Resultatrapport Rapport for APV og trivselsmåling Dagpasnings-, skole-, og ældreområdet, samlet Næstved Kommune December 2009 www.vilen.dk Rådhustorvet 1, 3520 Farum +4533319771 mail@vilen.dk 1 Indledning

Læs mere

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske

EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske EVALUERINGSRAPPORT VELFÆRDSTEKNOLOGIVURDERING [VTV] Swash vaskehandske Enheden for Velfærdsteknologi og Borgercenter Handicap Socialforvaltningen, Københavns Kommune Afprøvet i februar 2017 hos Center

Læs mere

Business case for ABT-projekt om forflytning

Business case for ABT-projekt om forflytning Business case for ABT-projekt om forflytning Maj 2011 Publikationen er udgivet af Servicestyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: servicestyrelsen@servicestyrelsen.dk www.servicestyrelsen.dk

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2014 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET

SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2014 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET Sundhed og Omsorg SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2014 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 0 ARBEJDSMILJØRAPPORT

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø Fra kortlægning til handling Seniorforsker Thomas Clausen (tcl@nfa.dk) Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø NFA Program 1. Hvad er psykisk arbejdsmiljø og hvorfor er det

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2015 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET

SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2015 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET Sundhed og Omsorg SUNDHED OG OMSORG ARBEJDSMILJØRAPPORT 2015 FRA OMRÅDEUDVALGET TILBAGEMELDING TIL HOVEDUDVALGET Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk 0 ARBEJDSMILJØRAPPORT

Læs mere

Brehms Spilerdug Tlf.:

Brehms Spilerdug Tlf.: Bleskiftet Bleskiftet er meget forskelligt afhængigt af: Personens funktionsniveau. Hvor tungt er det at vende personen? Skal en person fra kørestol til seng? Er der afføring? Er der 1 eller 2 hjælpere?

Læs mere

Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne

Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet. - omkring bad og hygiejne Brugerundersøgelse af arbejdsmiljøet - omkring bad og hygiejne Erfaringer fra udlandet har vist, at det er muligt at forbedre arbejdsmiljøet omkring bad og hygiejneprocessen for plejemodtageren, væsentligt.

Læs mere

Kommunikationskanal. Indflydelse (1 til 5) Center/Teamleder 5 Inddrages. 5 Inddrages. Lokal projektleder 5 Inddrages. 4 (MED udvalg) 5 (MED grupper)

Kommunikationskanal. Indflydelse (1 til 5) Center/Teamleder 5 Inddrages. 5 Inddrages. Lokal projektleder 5 Inddrages. 4 (MED udvalg) 5 (MED grupper) Kommunikationsplan Modtager Medarbejdere (SOSU) Forflytningsvejledere Forflytningskoordinatorer Kommunikationskanal Indflydelse (1 til 5) Center/Teamleder 5 Inddrages Lokal projektleder/ Forflytningskoordinator

Læs mere

Projekt Spilerdug og sejl få ulykkerne ned 20 pct.

Projekt Spilerdug og sejl få ulykkerne ned 20 pct. Projekt Spilerdug og sejl få ulykkerne ned 20 pct. HMU 7.12.2011 Regionshospitalet Regionshospitalet Regionshospitalet Præsentation, drøftelse og anbefalinger fra HMU 1. Præsentation af projektresultaterne

Læs mere

EVALUERING OG BUSINESS CASES

EVALUERING OG BUSINESS CASES EVALUERING OG BUSINESS CASES v/ Mikala Poulsen, konsulent, Center for Forebyggelse i praksis, KL HVAD ER EN BUSINESS CASE? Introduktion til business cases Business casen er en beregning af hvad koster

Læs mere

UCN Forsknings- og Udviklingsdag Teknologier i borgernær sundhed Projekt: Lab. X. Simon Skogberg, UCN Anna Marie Lassen, UCN

UCN Forsknings- og Udviklingsdag Teknologier i borgernær sundhed Projekt: Lab. X. Simon Skogberg, UCN Anna Marie Lassen, UCN UCN Forsknings- og Udviklingsdag Teknologier i borgernær sundhed Projekt: Lab. X Simon Skogberg, UCN Anna Marie Lassen, UCN Agenda: 1. Præsentation af Lab. X 2. Living lab'et Danahøj 3. Den Intelligente

Læs mere

EFFEKT RAPPORT & BUSINESS CASE. DigiRehab er ny velfærdsteknologi med dokumenteret effekt på ældres selvhjulpenhed.

EFFEKT RAPPORT & BUSINESS CASE. DigiRehab er ny velfærdsteknologi med dokumenteret effekt på ældres selvhjulpenhed. EFFEKT RAPPORT & BUSINESS CASE DigiRehab er ny velfærdsteknologi med dokumenteret effekt på ældres selvhjulpenhed. 2 Sådan skaber DigiRehab effekt DigiRehab er et brugervenligt trænings- og analyseværktøj,

Læs mere

Det hele med det halve

Det hele med det halve Det hele med det halve Denne vejledning giver eksempler på hvordan du kan arbejde med spilerdug der placeres under halvdelen af kroppen. Spilerdugens placering Spilerdugsprincipper Giv luft Placer: Få

Læs mere

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Kort om indhold: Socialstyrelsen gennemfører i årene 2011-2012 et demonstrationsprojekt, der skal vurdere det tidsmæssige potentiale forbundet med at

Læs mere

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet

Rapport fra. Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet Job, Social og Sundhed Ældre og Sundhed Rapport fra Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Ålholmhjemmet 7. november 2017 Tilsynsførende: Afdelingschef Hella Obel Sektionsleder Christian Blaase Johansen Tidspunkt

Læs mere

Magtanvendelse over for borgere med demens Kommunernes håndtering af magtanvendelsesreglerne overfor borgere med demens

Magtanvendelse over for borgere med demens Kommunernes håndtering af magtanvendelsesreglerne overfor borgere med demens Side 1 af 19 34LU-QV19-9WVJ Distributionsform E-mail Brevfletning Papir E-mail borgerservice@frederiksberg.dk Kommunenavn Frederiksberg Kommune 34LU-QV19-9WVJ Magtanvendelse over for borgere med demens

Læs mere

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant

Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant Forflytning fra liggende i seng til siddende på sengekant, til en eller flere selv? Kan sidde sikkert på sengekant?, til alt - Guide til selv at sætte sig op på sengekant - Tag udgangspunkt i det naturlige

Læs mere

2 til 1: VENDLET V5 projekt

2 til 1: VENDLET V5 projekt Business casen skal visualisere fordele og risici kontra omkostningerne ved at implementere en forretningsidé f.eks. introduktion af ny teknologi. Business casen skal således tilvejebringe et oplyst grundlag,

Læs mere

Projekt Forflytning. Resultat af spørgeskemaundersøgelse. Konsolideret resultat (Køge, Næstved, Roskilde & Sorø)

Projekt Forflytning. Resultat af spørgeskemaundersøgelse. Konsolideret resultat (Køge, Næstved, Roskilde & Sorø) Projekt Forflytning Resultat af spørgeskemaundersøgelse Konsolideret resultat (Køge, Næstved, Roskilde & Sorø) Antal besvarelser før-måling: 118 personer Antal besvarelser efter-måling: 106 personer APV

Læs mere

Projekt Forflytning. Analyse før-/efter-måling Roskilde Kommune. Antal Besvarelser før-måling: 36 Antal Besvarelser efter-måling: 16

Projekt Forflytning. Analyse før-/efter-måling Roskilde Kommune. Antal Besvarelser før-måling: 36 Antal Besvarelser efter-måling: 16 Projekt Forflytning Analyse før-/efter-måling Roskilde Kommune Antal Besvarelser før-måling: 36 Antal Besvarelser efter-måling: 16 APV Jeg oplever, at APV en er let at forstå Borgers APV findes: Før-måling:

Læs mere

Spørgeskema til effektmåling Projekt KiiK slut-måling

Spørgeskema til effektmåling Projekt KiiK slut-måling Spørgeskema til effektmåling Projekt KiiK slut-måling Indledning: Dette spørgeskema har til formål at indhente input til vurdering af effekterne af Projekt KiiK (Kvalitet I In- Kontinenspleje). Projekt

Læs mere

Tag snakken bryd vanerne

Tag snakken bryd vanerne Tag snakken bryd vanerne Et dialogværktøj til forebyggelse af muskel- og skeletbesvær (MSB) på arbejdspladsen Konsulent Katja Arnoldi, Arbejdsmiljø København konsulent Jytte Tolstrup, BFA Velfærd og Off.

Læs mere

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Sundhedsstrategisk Ledelse Evaluering af pilotprojekt Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Laboratorium 8 November 2017 1 1. Indledning På baggrund af laboratorium 8 om en ny visitationsmodel

Læs mere

Telemedicinsk monitorering af patienter med søvnapnø. Marts 2016

Telemedicinsk monitorering af patienter med søvnapnø. Marts 2016 Telemedicinsk monitorering af patienter med søvnapnø Marts 2016 Søvnapnøklinikken på Sjællands Universitetshospital Søvnapnø symptomer & behandling Telemedicinsk projekt Metoder Foreløbige resultater Søvnapnøklinikken

Læs mere

UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI

UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI LOKAL STATUSRAPPORT, MAJ 2016 DRAGØR KOMMUNE DET FÆLLESKOMMUNALE PROGRAM FOR UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI UDBREDELSE AF VELFÆRDSTEKNOLOGI LOKAL STATUSRAPPORT 2016 Lokal Statusrapport Side 2 Udbredelse

Læs mere

Forskning om behandling af depression med Blended Care

Forskning om behandling af depression med Blended Care Odense 23. februar 2015 Forskning om behandling af depression med Blended Care I perioden fra januar 2016 til udgangen af 2017 gennemføres et videnskabeligt studie i Internetpsykiatrien. Studiet har til

Læs mere

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter

Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Uanmeldt tilsyn 2010 Tilsynsrapport Gråsten Plejecenter Indholdsfortegnelse 1. TILSYN OMFANG OG GENNEMFØRELSE... 2 1.1 Interview... 2 1.2 Rapport... 2 2. KONKLUSION OG ANBEFALINGER PÅ TILSYNSBESØGET...

Læs mere

Robotstøvsuger på plejehjem og botilbud

Robotstøvsuger på plejehjem og botilbud Robotstøvsuger på plejehjem og botilbud Praktikernetværk - AAU 30.01.2012 Ved: Jakob Mulbjerg Gravers Forsøg i 2012 Pilot-projekt i Ældreområde Sydvest Medio April udvælgelse af 20 plejehjem og 13 botilbud

Læs mere

VISITATION OG IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE

VISITATION OG IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE Til Socialstyrelsen Dokumenttype Rapportudkast Dato December 2012 VISITATION OG IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE IMPLEMENTERING AF HJÆLPEMIDLER RESUME AF BUSINES CASE Rambøll Hannemanns

Læs mere

Evaluering af anvendelse af klinisk integreret hjemmemonitorering (KIH)

Evaluering af anvendelse af klinisk integreret hjemmemonitorering (KIH) Evaluering af anvendelse af klinisk integreret hjemmemonitorering (KIH) 3 elementer i evalueringen: de økonomiske aspekter (ift. sygehussektoren og prak. læger) de kommunale aspekter de patientmæssige

Læs mere

MANULET HJÆLP TIL AKTIVT SENGELIGGENDE OVERSKUD TIL OMSORG

MANULET HJÆLP TIL AKTIVT SENGELIGGENDE OVERSKUD TIL OMSORG HJÆLP TIL AKTIVT SENGELIGGENDE OVERSKUD TIL OMSORG Manuel forflytning - med fokus på faglighed HJÆLP TIL SELVHJÆLP Når kræfterne bliver mindre, og det bliver vanskeligt at forflytte sig i sengen, er der

Læs mere

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold.

Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatspakker 2015-16 vedrørende personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107 eller aflastningsophold. Indsatsens navn Personlig pleje og praktisk hjælp til borgere i plejebolig, 107

Læs mere

Forflytningspolitik. Bank-Mikkelsens Vej Vedtaget i MED gruppen

Forflytningspolitik. Bank-Mikkelsens Vej Vedtaget i MED gruppen Forflytningspolitik Bank-Mikkelsens Vej 20-28 Vedtaget i MED gruppen 27-05-2009 Indhold Begrundelse for at have en forflytningspolitik... 3 Overordnet målsætning... 3 Delmål... 3 Struktur... 4 Ansvarsfordeling

Læs mere

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet.

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet. Uddybende vejledning til NFAs virksomhedsskema og psykisk arbejdsmiljø Konstruktion af skalaer og beregning af skalaværdier Når vi skal måle psykisk arbejdsmiljø ved hjælp af spørgeskemaer, har vi den

Læs mere

K- afdelingen lader IT i stikken

K- afdelingen lader IT i stikken K- afdelingen lader IT i stikken Kommunikationsfolk bør i langt højere grad rette blikket mod IT- afdelingen. Alt for ofte står den alene med opgaver, der bliver helt afgørende for virksomhedens konkurrenceevne

Læs mere

Bilag - oversigt over spørgerammerne Trivselsmåling Udkast Trivselsmåling 2016 Udkast mini trivselsmåling 2016

Bilag - oversigt over spørgerammerne Trivselsmåling Udkast Trivselsmåling 2016 Udkast mini trivselsmåling 2016 Bilag - oversigt over spørgerammerne Trivselsmåling 2013 Scenarie 1 Nuværende trivselsmåling (uændret) 98 spørgsmål Udkast Trivselsmåling 2016 Udkast mini trivselsmåling 2016 Scenarie 2 21 spørgsmål om

Læs mere

Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020

Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020 Roskilde Handelsskole Større og stærkere Strategi 2020 I de seneste år er der sket meget inden for uddannelsessektoren med implementeringen af store reformer, planlægningen af nye og med bortfald af aktiviteter,

Læs mere

Projektafslutningsrapport

Projektafslutningsrapport Projekt nøglefri hjemmepleje Projektafslutningsrapport Projektafslutningsrapport for Styregruppeformand Projektleder Projekt nøglefri hjemmepleje Ivan Kjær Lauridsen Mette Halkier Laurien Version 1.0 Versionsbeskrivelse,

Læs mere

Business case skabelon

Business case skabelon Business case skabelon 27. februar 2016 Den gode business case - fra beslutningsdokument til styringsdokument Forfatter: Martin J. Ernst, Jimmy Kevin Pedersen og Peter Hellmann Index Forord... 3 Ledelsesresumé...

Læs mere

Evaluering Inklusionslederuddannelse Schoug Psykologi & Pædagogik

Evaluering Inklusionslederuddannelse Schoug Psykologi & Pædagogik Evaluering Inklusionslederuddannelse 24-06-2016 Schoug Psykologi & Pædagogik Indhold 1. Indledning... 3 2. Kort resumé... 3 3. Resultater... 5 3.1 Erfaring som leder... 5 3.2 Udbytte af de enkelte uddannelseselementer...

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE

KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE KOMPETENCEUDVIKLING RÅDGIVNING UDDANNELSE Forflytning i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indhold Bestil et af Arbejdsmiljø Københavns gratis tilbud på forflytningsområdet! 3 Kompetenceudvikling til arbejdspladsen

Læs mere

Idékatalog. Idéer til at mindske nedslidning blandt medarbejdere

Idékatalog. Idéer til at mindske nedslidning blandt medarbejdere Idékatalog Idéer til at mindske nedslidning blandt medarbejdere Udviklet af medarbejdere i plejesektoren i Odsherred Kommune i foråret 2012 1 Med udgangspunkt i spørgsmålet Hvordan kan vi mindske fysisk

Læs mere

Forflytning til fremliggende stilling

Forflytning til fremliggende stilling Forflytning til fremliggende stilling Den fremliggende position er anvendelig ved kontraktur- og tryksårsprofylakse og foretrækkes af mange mennesker som sovestilling. Ved fremliggende position forstås,

Læs mere

Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017

Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017 Status vedrørende anvendelse af loftlifte på plejehjem 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND.... 3 FORMÅL..4 METODE.5 "NÅR 1 MEDARBEJDER ER NOK" 6 DEN MEDARBEJDEROPLEVEDE KVALITET VED BRUG AF LOFTLIFTE.9 BORGERENS

Læs mere

Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017)

Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017) September 2018 Rapport: Fakta om Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017) En spørgeskemaundersøgelse på arbejdspladser i Danmark Fakta om Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017 (VAI2017) Institution:

Læs mere

Vurdering af Sara Stedy

Vurdering af Sara Stedy KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed Vurdering af Sara Stedy Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har i regi af afdeling for Sund Vækst vurderet Sara

Læs mere

Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje

Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje Anmeldt tilsyn 2018 Sønderjysk Pleje Opsummering Sønderjysk Pleje Vurdering: Godkendt Sted: Kometvej 10, 6320 Rødekro Dato for tilsyn: 10.10.2017 Anmeldt/ej anmeldt: Anmeldt tilsyn Metode: Interview og

Læs mere

Forbedret Livskvalitet

Forbedret Livskvalitet Forbedret Livskvalitet En Gruppe En Dynamik V I er en betydningsfuld producent I EU af medicinsk udstyr. Vores medarbejdere er dedikeret til at skabe de bedste levevilkår for mennesker, der modtager pleje

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

VTV for forflytning med en medarbejder

VTV for forflytning med en medarbejder Teknologi Borgerperspektiver Manual til gennemførelse af Velfærds Teknologi Vurdering 1 Denne manual beskriver spørgsmål, som stilles og besvares når der arbejdes velfærds teknologi vurdering (VTV). VTV

Læs mere

VTV af Opus 5 multifunktionel seng

VTV af Opus 5 multifunktionel seng VTV af Opus 5 multifunktionel seng Gennemført på Ældrecentret Broparken Rødovre Kommune 2017 Baggrund og målgruppe Ældrecentret Broparken er et plejehjem for 78 beboere, fordelt på otte afdelinger. Beboerne

Læs mere

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse

MTU 2015 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse MTU 15 Medarbejdertilfredshedsundersøgelse APV - Arbejdspladsvurdering (Tillæg til MTU rapporten) Svarprocent: 95% ( besvarelser ud af 63 mulige) APV Indhold Indhold Introduktion til undersøgelsen Introduktion

Læs mere

Undersøgelse af implementeringen af Sundhedsplatformens konsekvenser for overlægernes tidsforbrug på konkrete arbejdsopgaver i Region Sjælland.

Undersøgelse af implementeringen af Sundhedsplatformens konsekvenser for overlægernes tidsforbrug på konkrete arbejdsopgaver i Region Sjælland. Undersøgelse af af Sundhedsplatformens konsekvenser for overlægernes tidsforbrug på konkrete arbejdsopgaver i Region Sjælland. Indledning og baggrund for analysen Overlægeforeningen besluttede i efteråret

Læs mere

Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune

Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune 3505 Samlet rapport for alle folkeskoler i Varde Kommune Introduktion Varde Kommune har i starten af gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt forældre til elever i Varde Kommunes folkeskoler

Læs mere

Konsekvenser af fleksible arbejdstider. Anne Helene Garde 7. Oktober 2010

Konsekvenser af fleksible arbejdstider. Anne Helene Garde 7. Oktober 2010 Konsekvenser af fleksible arbejdstider A H l G d Anne Helene Garde 7. Oktober 2010 Hvad siger sygeplejerskerne? 100 80 60 40 20 0 Dag Aften Nat 2-hold 3-hold Andelen (%) af sygeplejersker, som oplever,

Læs mere

Studiestartsundersøgelsen 2018

Studiestartsundersøgelsen 2018 Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2018 (dækkende studiestartsårgang 2018) Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik TEK Uddannelse Januar 2019 Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse,

Læs mere

Flyt på kulturen. Tilde Rye Andersen Mag. Art. i antropologi Konsulent, TeamArbejdsliv. 7. Oktober 2008 kl Fagligt træf

Flyt på kulturen. Tilde Rye Andersen Mag. Art. i antropologi Konsulent, TeamArbejdsliv. 7. Oktober 2008 kl Fagligt træf Flyt på kulturen Tilde Rye Andersen Mag. Art. i antropologi Konsulent, TeamArbejdsliv Programmet for workshoppen Præsentation af kulturbegrebet Hvad er kultur? Hvordan skabes den? Kan man ændre den? Hvordan

Læs mere

xxx Kommune Forflytningshåndbog Du er din egen sikkerhedschef. HUSK DET!

xxx Kommune Forflytningshåndbog Du er din egen sikkerhedschef. HUSK DET! xxx Kommune Forflytningshåndbog Du er din egen sikkerhedschef. HUSK DET! SIDE 2 Generelt Forflytning i hjemmeplejen kan først foregå når du enten har været på forflytningskursus eller du er blevet oplært

Læs mere

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer.

At gøre overgangen fra eget hjem til Lindehaven, så let og tryg som mulig for den enkelte beboer. GENERELT OM PLEJECENTER LINDEHAVEN Plejecenter Lindehaven blev indviet d. 4. januar 1983. Lindehaven er bygget i 3 etager. I stueplan findes reception/kontor, cafe, køkken, ergo og fysioterapi, fodterapeut

Læs mere

Konklusion. Notat Business Case 2-1 forflytninger

Konklusion. Notat Business Case 2-1 forflytninger Notat Business Case 2-1 forflytninger 1. marts 2016 Der er i forbindelse med effektviseringsforslag, som følge af 2-1 forflytning udarbejdet en business case på området. Dette notat beskriver de forudsætninger,

Læs mere

Helbredsundersøgelser

Helbredsundersøgelser Helbredsundersøgelser Handicaphjælpere Århus Kommune Helbredsundersøgelser af Handicaphjælpere Århus Kommune Sundhedsstaben Bo Schou Jensen Indhold Indhold... 3 Indledning... 4 Resume og konklusion...

Læs mere

2 til 1: VENDLET V5 projekt Evaluering

2 til 1: VENDLET V5 projekt Evaluering 2 til 1: VENDLET V5 projekt Evaluering Indhold 1. Resume... 1 2. Projektets rammer... 3 2.1. Baggrund... 3 2.2. Formål, mål og succeskriterier... 3 2.3. Målgruppe... 5 2.4. Projektets udformning... 5 2.4.

Læs mere