Aktiv ungdomskultur Foreninger skal møde de unge med nye tilbud.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktiv ungdomskultur Foreninger skal møde de unge med nye tilbud."

Transkript

1 Projektbeskrivelser: Projekter under Folkeoplysningsområdet. Sag: Ø Martin Holmlund Lauesen Plan og kultur Projektbeskrivelser: Projekter under Folkeoplysningsområdet. Nedenstående projektbeskrivelser fremstår i samme form som i ansøgningen. Projekternes omfang og budgetter varierer derfor fra de oprindelige budgetter i ansøgningen, idet tilskuddet fra Kulturministeriet og Nordea-fonden har givet anledning til at justere budgetterne. Budgetterne i notatet er eksklusiv moms, der skal betales af den andel af tilskuddet, som kommer fra Nordea-Fonden. Den samlede ansøgning kan findes som elektronisk bilag. Aktiv ungdomskultur Foreninger skal møde de unge med nye tilbud. Foreningslivet har en udfordring i at fastholde de unge i foreningerne. Faaborg-Midtfyn Kommune vil give foreningerne en indsigt i de unge, deres hverdag, deres kultur, deres kommunikationsformer og understøtte foreningerne i at skabe nye tilbud gennem 3 delprojekter. Projekterne kan ses i tæt sammenhæng med forslaget Aktiv ungdomskultur - Fremme af forældre- og selvorganiserede tilbud. Kurser/inspirationsmøder for trænere og ledere for bedre at forstå de unge: Kommunen vil i samarbejde med DGI og DIF tage initiativ til at udvikle og tilbyde nye kurser/aftenmøder, der skal klæde foreningerne bedre på til at forstå de unge og dermed ruste dem til at udvikle nye tilbud, som når de unge. Det kunne være med overskrifter som: Ska vi være sammen? betydningen af det sociale i ungdomsidrætten. Fra traditionelt halbal til aktiv ungdomskultur. SMS-fange, GPS-gemme og andre aktiviteter for de unge.

2 Twitter og SMS den spontane kommunikation. NOTAT At give foreningerne en bedre forståelse af ungdommen og give ungdomskulturen nye bevægelsesmuligheder på deres præmisser. Succeskriterier: At der afholdes minimum arrangementer i projektperioden, og at det fører til igangsættelse af nye foreningsbaserede tilbud rettet mod de unge. Ultimo 2010: DGI Fyn, DIF, Gerlev Idrætshøjskole og andre relevante aktører kontaktes med henblik på udvikling af kurser/møder Primo-medio 2011: Kurser/møder afvikles. I alt kr Samarbejde / partnerskab med andre aktører: DGI Fyn og DIF + evt. flere (?) samt deltagende idrætsforeninger. Hvor mange deltagere? Kvalitative tilbagemeldinger. Kurserne søges udbredt til andre landsdele Inspirationskaravane: Der er en udfordring med frafald, når børnene kommer op i ungdomsårene og bliver præget af ungdomskulturen. Derfor etableres en inspirationskaravane, der besøger foreninger med inspiration til, hvordan foreningen bedre kan forstå de unge piger og drenge samt idrætssvage grupper og dermed målrette aktiviteter og organisationsformer til netop de målgrupper. Inspirationskaravanen medbringer idéer til nye aktiviteter, forslag til nye kommunikationsformer (som f.eks. Facebook, Twitter, YouTube og SMS) og idéer til måder at organisere idrætten, så det passer til ungdomskulturen. Ligeledes er der idéer til forskellige former for tilpasset idræt og bevægelse til de mere idrætssvage grupper. Inspirationskaravanen kan optimalt udbydes parallelt med eller i forlængelse af projekt A ovenfor. At foreningerne bliver klædt på til at forstå de unge og idrætssvage grupper. Succeskriterier: At foreningerne bruger inspirationskaravanen. At foreningerne får inspiration til at udvikle nye aktiviteter og udbyder disse de efterfølgende år.

3 Primo 2011: DGI Fyn kontaktes med henblik på at udvikle inspirationskaravanen. Medio-ultimo 2011: Karavanen kører. I alt kr. Udvikles i evt. samarbejde med DGI Fyn. Inspirationskaravanen besøger derefter de lokale foreninger. Hvor mange foreninger vil have besøg af karavanen? Kvalitative tilbagemeldinger Hvis inspirationskaravanen bliver en succes, vil kommunen forsøge at få DGI til at udbrede og tilbyde karavanen til andre kommuner. Se i øvrigt samme punkt under projekt C. SMS Social Med Sport: Ikke alle har lyst til at fokusere på konkurrenceidræt i teenageårene. Mange har i stedet fokus på fester og at være sammen med vennerne. Foreningerne skal understøttes i at udbyde nye åbne sociale idrætsarrangementer og gerne arrangementer, de kan tjene penge på som alternativ til det traditionelle halbal. Fx en boldfestival el. andre kombinerede tilbud med bred appel og hvor der også er plads til fester el. andre eventbaserede tilbud. Som en del af projektet vil der blive eksperimenteret med tilskudsordninger, der understøtter udviklingstiltag, projekter, fastholdelse og rekruttering af unge m.v. De erfaringer, der indsamles i projektet, vil blive brugt til at videreudvikle kommunens folkeoplysende tilskudsordninger, så de bedre understøtter de ting, som kommunen ønsker at understøtte. Tilskudsordningerne kan variere fra grundtilskud til eksperimenter med aktivitetstilskud og tilskud beregnet på udviklingspotentiale. Samtidig er der et stort potentiale i at kommunikere med de unge på deres præmisser og med deres kommunikationsmidler, hvor der er en mulighed for at få kontakt til de unge på en anden måde end via sedler, breve og reklamer i den lokale ugeavis. Derfor iværksættes et projekt, hvor kommunens foreninger og faciliteter kan arrangere sociale idrætsarrangementer som fodbold-fest, svømme-sjov og håndbold-hygge samt nye aktiviteter som adventure races og geocaching. Der etableres en ordning, hvor deltagerne kan skrive sig op på en SMS-liste, hvorfra der sendes tilbud om arrangementer, der afvikles rundt omkring i hele kommunen, af lokale idrætsforeninger, aktivitetsledere i faciliteterne, unge idémagere og ildsjæle m.v. At målrette nye og sociale idrætstilbud til unge der ikke har fokus på konkurrenceidrætten. At der er basis for at afvikle ca. 10 arrangementer over 1½ år. Medio 2010: Aftaler indgås med foreninger, faciliteter m.m. for foråret 2010

4 Efterår 2010: PR-kampagne i skolerne/idrætsforeninger/biblioteker. Times til at være 2 uger før første arrangement. Efterår 2010-efteråret 2011: Arrangementer udvikles. Primo 2011: Workshop/midtvejsevaluering. Ultimo 2011: Evaluering af projektet. I alt kr Skoler, ungdomsuddannelserne, foreninger, faciliteter m.fl. Forundersøgelse: Spørgeskema rundt på skolerne om, hvor mange der er idrætsaktive. Midtvejs evaluering: Brugerworkshop om idéer til forbedringer. Slut-evaluering: Spørgeskema rundt på skolerne om hvor mange der er idrætsaktive. Sammenligning med dataene fra forundersøgelsen. Tilskudsmodellerne evalueres kvantitativt ved at undersøge, hvorledes modellen påvirker incitamenterne til at afvikle arrangementer: De kan enten testes sideløbende, (hvilken model bliver der søgt flest gange under?) eller forskudt, (hvilken model blev der søgt flest gange under?). Der vil blive taget endeligt stilling hertil ved projektstart. Evalueringerne og undersøgelserne vil blive lagt på kommunens hjemmeside om at blive breddeidrætskommune. Faaborg-Midtfyn Kommune vil desuden tage initiativ til at afvikle en konference eksperimentelle rammer samt aktiviteter for børn og unge. Denne skal samle op på Faaborg-Midtfyn Kommunes projekter vedr. aktiv ungekultur og som desuden skal formidle erfaringerne fra de øvrige projekter i relation til breddeidrætskommuneprojektet til en bred kreds af interessenter inden for breddeidrætten Skoler i Bevægelse Består af projekter, der giver børn i skolealderen mulighed for at bevæge sig i det institutionsliv de indgår. 1 af projekterne er finansieret med midler fra Kultur- og Fritidsområdet: Skole-foreningssamarbejder: Faaborg-Midtfyn Kommune vil gerne have børn til at dyrke mere idræt og undgå frafald, og derfor vil kommunen undersøge vigtigheden og potentialerne i at sikre en god overgang fra organiserede skoleaktiviteter til organiserede fritidsaktiviteter. Kommunen vil arbejde med at etablere med partnerskaber mellem foreninger og SFO er, hvis formål skal være at højne børnenes aktivitetsniveau. En generel udfordring ved at etablere sådanne ordninger er, at det kan være svært at aktivere de inaktive børn. I stedet bliver de i forvejen aktive børn mere aktive. Derfor vil partnerskaberne fokusere på at bruge særlige virkemidler, der særligt appellere til en del af de børn som er inaktive for at aktivere dem. Eksempler på fokus for partnerskaberne kunne derfor være:

5 Feltet mellem kultur og idræt aktiviteter for krop og hjerne. Coaching af inaktive børn med henblik på at øge idrætsglæden. World of Warcraft og andre spil i den virkelige verden når det virtuelle bliver virkeligt. At børnene i projektet får et øget aktivitetsniveau. At børnenes kondition forbedres signifikant efter projektets gennemførelse. At der i 2012 er 10% flere idrætsaktive børn på de involverede skoler. Januar 2010: Test og spørgeskemaundersøgelse (før-undersøgelse) gennemføres. (Se evt. under evaluering). Januar 2010: Der etableres partnerskaber mellem foreninger og SFO er. Januar 2011: Midtvejsevaluering. December 2011: Test og spørgeskemaundersøgelse (efter-undersøgelse) gennemføres. I alt kr. Lokale idrætsforeninger, skoler/sfo er m.fl. evt. studerende fra SDU, University College Lillebælt. Før og efter tests af børnenes kondition m.m. samt undersøgelse af børnenes idræts- og foreningsvaner før og efter projektet. Før- og eftertesten skal være med til at højne evidensen samt skabe et mere sikkert og brugbart resultat. Faaborg-Midtfyn Kommune inviterer studerende til at bruge det kvantitative datamateriale til at skrive specialer/opgaver. Desuden lægges rapporter o.l. på kommunens hjemmeside om at være breddeidrætskommune. Ledig tid skal udnyttes til nye aktiviteter for nye grupper Formålet er at forbedre overblikket over brugen af faciliteterne og fremme en langt bedre udnyttelse af den ledige haltid. Der er lagt op til 2 initiativer, som direkte skaber nye aktivitet i faciliteterne. Aktiviteter for dagtilbud, specialinstitutioner og seniorer i ledige haltimer Formålet er at aktivere ovennævnte brugergrupper indenfor ledig tid primært i dagtimer og evt week-ender. Brugere af specialinstitutioner og seniorer er begge idrætssvage grupper, det er vigtige at få aktiveret: Idræt kan virke som en forebyggende og genopbyggende indsats for målgruppen. Desuden har idrætten et social

6 element, der kan være med til at give livskvalitet i hverdagen. Også daginstitutioner kan have stor glæde af lettere adgang til idrætshaller og andre idrætsanlæg. Aktiviteter skal udvikles sammen med flere parter, herunder bl.a. nærliggende daginstitutioner, professionelle udbydere af motion og fysiologisk behandling, kommunens nuværende genoptræningscentre samt halinspektører. Aktivering af idrætssvage grupper, herunder også ældre samt at daginstitutioner får øget adgang til idrætsfacilliteterne med aktive tilbud. At der oprettes min. 20 nye aktivitetstilbud som varige tilbud. Sept. 2010: aktiviteter planlægges i et samarbejde med lokale foreninger haller og andre idrætsudbydere. 2011: Aktiviteter igangsættes efterhånden som de udvikles. I alt: kr. Institutionerne (alle er selvejende med høj grad af autonomi på økonomiområdet). Udvalgte foreninger, dag- og specialinstitutioner. Relevante private operatører (bl.a. fysioterapeuter). Fagsekretariaterne for Undervisning, Dagtilbud, Social, Pleje/Omsorg, Plan/Kultur Ved hjælp Online halbooking-systemet ses der nærmere på aktiviteterne i uge 45 i 2010 og 2011: Er det lykkedes at skabe aktiviteter særligt rettet mod idrætsuvante grupper i forhold til målsætningerne? Antal nye aktivitetstilbud som er opstået i kølvandet på projektet. Hvor mange ledige timer på hverdagene kl og sen aften er udnyttet? (evt. sammenlignet med data fra 2007). Desuden spørgeskemaundersøgelse til institutionerne vedr. deres udbytte af tiltaget. Idrætsaktiviteter i skolernes ferier Sommerskoler er et udbredt fænomen i Danmark, mens planlægning af idrætsskoler i andre perioder af året er relativt uprøvet og erfaringerne med skoler rettet særligt mod også at integrere idrætsuvante er sparsomme. Formålet er at udnytte den ledige haltid i skolernes ferie til bl.a. at aktivere børn og unge i perioder, hvor de traditionelt er mindre idrætsaktive, hvor institutionerne ikke udbyder idrætsaktiviteter, og hvor deres muligheder for at dyrke idrætsaktiviteter i det hele taget er begrænsede. Der etableres derfor et samlet tilbud af idrætsaktiviteter i kommunen i samarbejde med kommunens foreningsliv. Sommerskoler er typisk af 1 uges varighed. I andre ferier vil kortere forløb af 1-3 dages varighed formentlig være mere relevant. Idrætssvage grupper søges i muligt omfang gjort til målgruppe for nogle tilbud, men det er vanskeligt at sætte præcise mål herfor, da emnet er komplekst. For at eksperimentere med fleksible tilbud eksperimenteres desuden med klippekortsordninger i forbindelse med tilmeldingen. Dermed kan kommunen drage erfaringer, som kan videregives til foreninger, og som kan bruges ved en evt. etablering af klippekortsordning i idrætsforeningerne.

7 At udnytte den ledige halkapacitet i skolernes ferie og at aktivere skolebørnene i en tid hvor idrætstilbudene ellers er begrænsede: - At der er gennemført 5-10 idrætsskoler på andre tidspunkter af året end sommerferien. - at mindst 30 % af de børn og unge, som deltager i aktiviteter i ferierne i 2010 og 2011, er idrætsuvante børn og unge, som ikke i det daglige er aktive. Marts august 2010: Planlægning af efterårsferieaktiviteter sammen med foreninger September 2010: Folder uddeles på alle skoler. Uge : Efterårsaktiviteterne kører. November: Foreningerne tilbydes at være med i sommerferieaktiviteterne for Juni-juli-august: Sommeraktiviteterne kører. Uge : Efterårsaktiviteterne kører. I alt kr. Faciliteterne (alle er selvejende med høj grad af autonomi på økonomiområdet). Foreninger. Evt. professionelle/selvstændige aktører. Fagsekretariat for Plan/Kultur. - Antal arrangementer, tilslutning og indhold evalueres både efteråret 2010 og Spørgeskema til deltagere indgår. Evalueringsrapporter, facilitetsanalysen og erfaringsopsamlinger lægges løbende på kommunens hjemmeside om at være breddeidrætskommune. Faaborg-Midtfyn Kommune vil desuden tage initiativ til at afvikle en konference eksperimentelle rammer samt aktiviteter for børn og unge. Her vil en række af breddeidrætskommuneaktiviteterne blive præsenteret. Faciliteter i bevægelse Fra bestyrer til aktivitetsiværksætter: Faciliteterne står i kraft af de store forandringer i befolkningens idrætsvaner over for store udfordringer. Ved at være med til at udvikle og delvist redefinere rollen som halinspektør og lægge mere vægt på iværksætteri og aktivitetsledelse, ønsker kommunen at understøtte muligheden for, at faciliteterne kan skabe nye aktiviteter, flere brugere og derved generere flere indtægter til faciliteterne.

8 Derfor igangsættes et uddannelses- og udviklingsforløb, hvor eksisterende og nye halinspektører får et kompetenceløft, så de er bedre klædt på i forhold til at påvirke kommende ombygningsprojekter i hallerne, så der efterfølgende skabes flere forskellige muligheder for aktiviteter. Endvidere skal udviklingsforløbet fremme halinspektørernes forståelse for nødvendigheden af at åbne op for nye aktiviteter og typer af aktiviteter i hallerne og evt. selv stå som hovedarrangør af sådanne aktiviteter. At fremtidige udvidelser og omdannelser af faciliteter understøttes bedst muligt mhp. at tage højde for befolkningens ændrede idræts- og kostvaner, og at flere halinspektører udvikler nye aktiviteter i hallerne. - at de pædagogiske og økonomiske kompetencer blandt nuværende og fremtidige halinspektører opgraderes. Ultimo 2010 Der igangsættes et videreuddannelsesprogram under overskriften: fra bestyrer til aktivitetsiværksætter rettet mod alle ledere af kommunalt støttede idrætsfaciliteter. I alt kr. Lokale- og Anlægsfonden, halinspektørforeningen samt faciliteterne. - Lykkes det at få alle aktivitetsledere på kursus? - Udbydes der efterfølgende nye aktiviteter i de lokale faciliteter? - Giver uddannelsen basis for, at de lokale hallers økonomi bedres? Hvis der etableres et samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden og Halinspektørforeningen om at udvikle et kursus, vil kurset efterfølgende kunne tilbydes andre kommuner, faciliteter o.l.. Faaborg-Midtfyn vil i så tilfælde fungere som et udviklingsforsøg. Desuden vil evalueringsrapporter, erfaringsopsamlinger m.v. blive samlet og offentligt gjort på Faaborg- Midtfyn Kommunes hjemmeside om at være breddeidrætskommune.

Side 1 af 35. 1. Kommunens navn: Faaborg-Midtfyn Kommune

Side 1 af 35. 1. Kommunens navn: Faaborg-Midtfyn Kommune Side 1 af 35 1. Kommunens navn: Faaborg-Midtfyn Kommune 2. Oplistning af hvilke af Breddeidrætsudvalgets forslag som kommunen vil føre ud i livet i 2010 og 2011: Forklaring: Forslag (henvisning til hvilke

Læs mere

Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner. Slutevaluering - Resumé

Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner. Slutevaluering - Resumé Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner Slutevaluering - Resumé Udarbejdet for Af Juni 2012 1 Resumé I forsommeren 2009 udbød Kulturministeriet og Nordea-fonden en fælles pulje til breddeidrætskommuner.

Læs mere

Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune

Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune har engageret Idrættens Analyseinstitut (IDAN) og Center for forskning i Idræt, Sundhed

Læs mere

Ansøgning til breddeidrætsinitiativet Idræt for alle

Ansøgning til breddeidrætsinitiativet Idræt for alle Rebild Kommune, 23. September 2013 Att.: Kulturministeriet annass@kum.dk Ansøgning til breddeidrætsinitiativet Idræt for alle Rebild Kommune er aktuelt i gang med en større halanalyse. Kommunens 12 traditionelle

Læs mere

Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring

Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring Beskrivelse af projektet Foreninger i forandring Formålet med projektet er at klæde foreninger bedst muligt på, til at imødegå og blive tunet ind på de udfordringer, som de står overfor. Udfordringerne,

Læs mere

Side 1 af Kommunens navn: Faaborg-Midtfyn Kommune

Side 1 af Kommunens navn: Faaborg-Midtfyn Kommune Side 1 af 46 1. Kommunens navn: Faaborg-Midtfyn Kommune 2. Oplistning af hvilke af Breddeidrætsudvalgets forslag som kommunen vil føre ud i livet i 2010 og 2011: Forslag 4 og 10 Børn og bevægelse Herunder:

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG IRH-konference 20. november 2015 Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG john@sxrensen.dk 20. november 2015 Erfaringer Facilitetsanalyse - Gladsaxe Baggrund for analysen Processen

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune

Fremtidens idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune Oplæg til eksterne rådgivere Fremtidens idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune Projektperiode 2015-2017 Indholdsfortegnelse Baggrund... 2 Formål og indhold... 2 Udvælgelse af ekstern rådgiver... 3 Oplæg...

Læs mere

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik

Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik Handleplan 2018/2019 Idræts- og fritidspolitik Kultur & Borgerservice Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2017-2024 Indhold Handleplan 2018/2019... 3 Spor 1: Et idræts- og fritidsliv i udvikling...

Læs mere

Idræts- og bevægelsespolitik

Idræts- og bevægelsespolitik Idræts- og bevægelsespolitik 2019-2023 Vision 2011-2023 Høje-Taastrup Kommune arbejder for et mangfoldigt idrætsliv, hvor alle borgere, uanset udgangspunkt, har mulighed for at opleve glæde, udfordring

Læs mere

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik

Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik SILKEBORG KOMMUNE Handlekatalog til brug for realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik 2 Handlekatalog til realisering af idræts- fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommunes idræts-

Læs mere

Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet!

Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet! Ny fritidspolitik? Identitet! Mennesker og mening! Hele mennesker, hele livet! Ny fritidspolitik? Bruger- og borgerdialog i centrum. Processen og kommunikationen om initiativer er vigtigere end papiret.

Læs mere

Handlekatalog til Idræts-, fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommune 2012.

Handlekatalog til Idræts-, fritids- og folkeoplysningspolitik Silkeborg Kommune 2012. Godkendt i Kultur- og Fritidsudvalget den 14. maj 2012. Handlekatalogets temaer (indsats = vi gør i politikken) Frivillige ledere Silkeborg Kommune letter de bureaukratiske krav til idræts- og fritidslivet

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER STRATEGISK UDVIKLING OG LEDELSE AF FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER FORÅR 2018 Målrettet ledere og medarbejdere på idræts- og fritidsfaciliteter som ønsker værktøjer til at styrke den daglige ledelse

Læs mere

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Aktiv Ferie. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Aktiv Ferie Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 8 Indhold 1. Introduktion...... 9 2. Projektets aktiviteter....... 10 3. Projektets resultater..... 10 4. Projektets virkning.......... 11 5. Læring

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2015-18 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15

Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Høje-Taastrup Kommunes Idræts- og Bevægelsespolitik 2011-15 Idræt for alle Idræt og bevægelse er glæde, udfordring og fællesskab. Vi ønsker i Høje-Taastrup Kommune at skabe de bedst mulige rammer for et

Læs mere

Fokus frem mod 2020 Indsæt logo SHIFT Indsæt Billede

Fokus frem mod 2020 Indsæt logo SHIFT Indsæt Billede Fokus frem mod 2020 Strukturelle forhold Der iværksættes et arbejde for at skabe en større motivation for idrætsforeningernes optag af medlemmer over 25 år DGI og DIF bidrager med erfaringer fra andre

Læs mere

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder

Bevæg dig for livet Randers. Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Få et overblik over målsætninger og indsatsområder Bevæg dig for livet Randers Randers Kommune er visionskommune for Bevæg dig for livet, som er et landsdækkende samarbejde

Læs mere

Idræts- og fritidspolitik

Idræts- og fritidspolitik T S A K D U Idræts- og fritidspolitik INDHOLD FORORD... 5 INDLEDNING... 6 INDSATSOMRÅDER... 8 Udvikling af idræts- og fritidslivet så alle har mulighed for at deltage i aktiviteter, foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik

Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Debatoplæg om Aalborg Kommunes fritidspolitik Visioner Folkeoplysningsudvalget har på udvalgsmøderne i december 2014 og januar 2015 beskæftiget sig med de overordnede visioner for arbejdet med Fritidspolitik

Læs mere

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012

FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 FRITIDSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d.19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Fritidspolitik (Folkeoplysningspolitik) Fritidspolitikken er blevet til gennem en sammenskrivning af den tidligere Folkeoplysningspolitik

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Etniske Piger. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Etniske Piger Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 27 Indhold 1. Introduktion...... 28 2. Projektets aktiviteter......... 29 3. Projektets resultater.... 29 4. Projektets virkning........ 31 5. Læring

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK

Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Brønderslev Kommunes FRITIDS OG IDRÆTSPOLITIK Ønsket er, at politikken skal fremstå vedkommende, relevant, værdifuld og retningsskabende for hele området Forord Brønderslev Kommune har en ambition om,

Læs mere

Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014

Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014 Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014 Simon Rømer Roslyng Agenda 1. DGI og udvikling af idrætsfaciliteter 2. Aktuelle udfordringer/muligheder for idrætsfaciliteter og foreninger 3. Hvordan skaber vi

Læs mere

Videreudvikling af Hal-hjernerne. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Videreudvikling af Hal-hjernerne. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Videreudvikling af Hal-hjernerne Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 78 Indhold 1. Introduktion...... 79 2. Projektets aktiviteter......... 80 3. Projektets resultater.... 80 4. Projektets virkning........

Læs mere

Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Inspirationsatalog over handleplaner for Greve Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 1 Indholdsfortegnelse Overblik over handleplanerne s. 4 Tema 1: Frivilligt lederskab. s. 5 Handleplan 1: Styrke

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

For at indfri målsætningen om flere fysisk aktive borgere i 2022 er der fokus på indsatsområderne:

For at indfri målsætningen om flere fysisk aktive borgere i 2022 er der fokus på indsatsområderne: Forhandlingsnotat Bevæg Dig For Livet Dette notat skal danne grundlag for en dialog med DGI og DIF i forhold til indholdet af partnerskabsaftalen med Svendborg Kommune i relation til Bevæg Dig For Livet

Læs mere

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING

Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING Haderslev Idrætsråd/ Folkeoplysningsudvalg STATUS -VISION - ORGANISERING ÅRETS BREDDEIDRÆTSKOMMUNE 2023 Haderslev kom i mål fordi man i 2017 turde satse på ny struktur indenfor breddeidrætten? Haderslev

Læs mere

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014.

Kommunikationsplan. Aarhus som breddeidrætskommune. Notat. Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers. 23. januar 2014. Notat 23. januar 2014 Kommunikationsplan Aarhus som breddeidrætskommune Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Notat til Nordea-fonden v. Tine Wickers Indledning Kulturstyrelsen har i forbindelse med sit

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Peter Forsberg Analytiker Idrættens Analyseinstitut Jens Høyer-Kruse Postdoc. Syddansk Universitet Åbningsseminar 'Fremtidens Idrætsfaciliteter' IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Resultater, forskelle og ligheder

Læs mere

Idræt og bevægelse til alle

Idræt og bevægelse til alle Idræt og bevægelse til alle Gentofte Kommunes idræts- og bevægelsespolitik 2013-16 GENTOFTE KOMMUNE Forord Med Gentofte Kommunes nye idræts- og bevægelsespolitik arbejder vi målrettet videre med at skabe

Læs mere

Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012

Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012 Hvilke kendetegn har et godt breddeidrætsprojekt? Evalueringens hovedresultater Jørgen Hansen Brian Landbo 11. juni 2012 Den samlede evaluering 3 evalueringsrapporter 5 ERFA-møder 2 konferencer Hovedformål

Læs mere

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Undersøgelse af idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Idrætsanlæggenes svar på spørgeskema Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Formålet med analysen Formålet med undersøgelsen

Læs mere

DANSKERNES IDRÆTSVANER

DANSKERNES IDRÆTSVANER Idrætsstrategimøde, Køge, 21. juni 2014 Analytiker Trygve Buch Laub DANSKERNES IDRÆTSVANER Hvor er idrætten på vej hen? IDRÆTTENS ANALYSEINSTITUT Selvejende, uafhængig institution under Kulturministeriet

Læs mere

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Folkeoplysningsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Inge Brusgaard Sagsnr./Dok.nr. 2014-39974 / 2014-39974-40 Fritidsområdet Sundheds-

Læs mere

Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne. Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne

Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne. Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne Ansøgning til idræts- og fritidspuljerne Oplæg ved orienteringsmøder omkring ansøgninger til idræts- og fritidspuljerne Om den nye puljestruktur Puljeadministration og vejledning ift. ansøgninger sker

Læs mere

Ansøgning - Basketball til alle byens børn

Ansøgning - Basketball til alle byens børn Ansøgning - Basketball til alle byens børn BørneBasket i Hørsholm 79ers nyskabende idrætsaktivitet skal bringe sport og foreningskulturen ud til børnene med et opfølgende tilbud i skolernes SFO 1. Resumé

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune. - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune. - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter Aftenens program 18.00 Velkomst v. Kultur- og fritidsudvalgsformand

Læs mere

Den danske befolknings idrætsvaner

Den danske befolknings idrætsvaner Den danske befolknings idrætsvaner Idrætskonference, Frederikssund, 13. november 2012 Trygve Buch Laub trygve.laub@idan.dk Selvejende, uafhængig institution under Kulturministeriet Forskning og overblik

Læs mere

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016

Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Inspirationskatalog over handleplaner - for Idræts- og Fritidspolitik 2013-2016 Greve Kommune Rådhuset Rådhusholmen 10 2670 Greve Telefon 43 97 97 97 Telefax 43 97 90 90 raadhus@greve.dk

Læs mere

Ansøgningsmateriale til breddeidrætsinitiativet Idræt for alle

Ansøgningsmateriale til breddeidrætsinitiativet Idræt for alle Ansøgningsmateriale til breddeidrætsinitiativet Idræt for alle Alle kommuner kan søge om at blive breddeidrætskommune for perioden 2014-2016 under det nye breddeidrætsinitiativ Idræt for alle. Bag initiativet

Læs mere

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020

Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Idrætspuljerne 2020 Orienteringsmateriale omkring ansøgninger til og kriterier for idrætspuljerne 2020 Indhold Vigtige datoer... 2 Idrætspuljen Elite og talentstøtte... 3 Idrætspuljen Breddeidræt... 4

Læs mere

Tema 1: Teenagere/unge

Tema 1: Teenagere/unge S N E P P O H S K R WO R E A TEM e i Skive r s l e g æ v n og be ns seks temae o i t o m r o éer f hoppe d s i k r e y o n w å f Find p for ét a n e d n i e Kommun Tema 1: Teenagere/unge Teenagere og unge

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Idrætspolitik Idrætten har en egenværdi, som det er vigtigt at tage udgangspunkt i. Idræt bygger på demokrati, samvær og gode oplevelser.

Læs mere

Forord. idrætsgymnasietilbud, en lang række nye eller moderniserede faciliteter er en realitet og Gentofte Kommune er blevet Breddeidrætskommune.

Forord. idrætsgymnasietilbud, en lang række nye eller moderniserede faciliteter er en realitet og Gentofte Kommune er blevet Breddeidrætskommune. Idræt og bevægelse til alle Gentofte Kommunes idræts- og bevægelsespolitik 2009-2012 Forord Alle borgere i Gentofte Kommune skal have mulighed for at leve et aktivt liv med idræt og bevægelse. Det stiller

Læs mere

Space. Fordeling af indsatser og ressourcer Den deltagende skole

Space. Fordeling af indsatser og ressourcer Den deltagende skole ne i Space Samme indsatser i alle kommuner Efter nærmere dialog med Syddansk Universitet stiller hver deltagende kommune i Space med to folkeskoler placeret i byzoner. Der sættes en række indsatser i gang

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE

FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE FRITIDS- OG IDRÆTSUDVALGET UDKAST TIL FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK FOR KOLDING KOMMUNE 2019-21 VISION AKTIVE FÆLLESSKABER GENNEM HELE LIVET GØRE BORGERNE TIL MEDSKABERE Fritidspolitikken skal udvikles med

Læs mere

Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune

Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet 23. januar 2014 Høringssvar vedrørende faglig udmøntning af folkeskolereformen i Københavns Kommune DGI har med stor interesse læst

Læs mere

Idræt i udsatte boligområder

Idræt i udsatte boligområder Idræt i udsatte boligområder Resultater af undersøgelse. Bjarne Ibsen, Professor og forskningsleder, Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, 30. Maj 2012, Vejen Idrætscenter Bascon Den sociale

Læs mere

FAKTAARK - YDERKANTSOMRÅDET

FAKTAARK - YDERKANTSOMRÅDET FAKTAARK - YDERKANTSOMRÅDET Det brændende spørgsmål Yderkantsområdets centrale karakteristika Hvordan skaber vi mere og bedre idræt og bevægelse i "yderkantsområdet? Definition af yderkantsområdet Yderkantsområdet

Læs mere

Breddeidrætskonference 2017 Slutkonference 19. april 2017

Breddeidrætskonference 2017 Slutkonference 19. april 2017 Breddeidrætskonference 2017 Slutkonference 19. april 2017 www.breddeidraet.nu Kulturministeriet og Nordea-fonden indbyder den 19. april 2017 til breddeidrætskonference i DGI-Huset i Aarhus. Baggrund Kulturministeriet

Læs mere

TEMA: Fremtidens idrætsfaciliteter: Ude og inde Inspiration til bedre drift og nye anlæg Faciliteter i fornyelse. Hvem kan skabe forandring?

TEMA: Fremtidens idrætsfaciliteter: Ude og inde Inspiration til bedre drift og nye anlæg Faciliteter i fornyelse. Hvem kan skabe forandring? Idrættens største udfordringer IV, Vejen Idrætscenter, 25/11/2014 Ordstyrer og vært Peter Forsberg, Analytiker, Idan E peter.forsberg@idan.dk TEMA: Fremtidens idrætsfaciliteter: Ude og inde Inspiration

Læs mere

ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE

ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE Hovedpointer fra rapporten: ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE Rapport / September Idrætsområdet, Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 2 Idrætsdeltagelsen i Gladsaxe Kommune...

Læs mere

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv.

Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. PROJEKTBESKRIVELSE Kommunal forebyggelse og sundhedsfremme ved øget brug af kommunale haller, motionsstier osv. Baggrund for projektet Sundhed er på dagsordenen i kommunerne. Med start i strukturreformen

Læs mere

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag

Idrætsområdet. 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag Idrætsområdet 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2. Idrætsstrategi a. Gennemførte og igangsatte tiltag b. Handleplansforslag 2017 3. Effektmåling 1. Indsatser udover idrætsstrategi 2015-2016 Idrætsprojekter

Læs mere

BILAG 1 FASEINDDELING OG MÅL FOR FASE 2 ( ) Alle fagudvalg

BILAG 1 FASEINDDELING OG MÅL FOR FASE 2 ( ) Alle fagudvalg Faseinddeling og mål for fase 2 Visionsaftalen løber fra 15. oktober 2017 til 31. december 2022. Arbejdet med indsatserne forløber i 3 faser. Fase 2 strækker sig over perioden 1.4.19-31.12.20. I det følgende

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen

SPORT I FOLKESKOLEN. Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen SPORT I FOLKESKOLEN Team Danmarks koncept for samarbejde med kommunerne om Folkeskolen 1. Baggrund og formål Gennem flere år har Team Danmark samarbejdet med kommunerne om udvikling af den lokale idræt.

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN. Horsens Kommunes Idrætspolitik

KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN. Horsens Kommunes Idrætspolitik KULTUR- OG FRITIDSAFDELINGEN Horsens Kommunes Idrætspolitik December 2006 Indholdsfortegnelse 1. Mission... 3 2. Vision... 3 3. Målsætninger og indsatsområder... 3 3.1 Breddeidræt:... 3 3.1.1 Målsætning...

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER LEDERUDDANNELSE FOR ANSATTE PÅ FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER FORÅR 2018 Målrettet ledere og medarbejdere på fremtidens idræts- og fritidsfaciliteter I SAMARBEJDE MED Lederuddannelse for ansatte

Læs mere

Foreningerne ind i Folkeskolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Foreningerne ind i Folkeskolen. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Foreningerne ind i Folkeskolen Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 39 Indhold 1. Introduktion......... 40 2. Projektets aktiviteter............ 40 3. Projektets resultater....... 41 4. Projektets

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Hør om. Hvad er Sport2Go? Hvad kan konceptet? Hvordan planlægges og organiseres det? Sport2Go i frem;den? - set i forhold ;l Aalborg modellen

Hør om. Hvad er Sport2Go? Hvad kan konceptet? Hvordan planlægges og organiseres det? Sport2Go i frem;den? - set i forhold ;l Aalborg modellen Sport2Go Aalborg Hør om Hvad er Sport2Go? Hvad kan konceptet? Hvordan planlægges og organiseres det? Sport2Go i frem;den? - set i forhold ;l Aalborg modellen Hvad er Sport2Go? Mo;vet bag Sport2Go Det velkendte

Læs mere

Børneidræt på tværs.

Børneidræt på tværs. Børneidræt på tværs. Baggrund: Den 18. november 1998 besluttede Social - og Arbejdsmarkedsudvalget, at der skal oprettes et antal alternative pasningspladser. Baggrunden for oprettelse af alternative pasningspladser

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Foreningskonference DGI. Nordkraft Aalborg, 4. december Henrik H. Brandt Ondskabens Analyseinstitut

Foreningskonference DGI. Nordkraft Aalborg, 4. december Henrik H. Brandt Ondskabens Analyseinstitut Foreningskonference DGI Nordkraft Aalborg, 4. december 2010 Henrik H. Brandt 3266 1030 henrik.brandt@idan.dk Det store ræs om markedsandele på idrætsmarkedet Idrættens Analyseinstitut Idékonference for

Læs mere

Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l

Idrættens Analyseinstitut l Kanonbådsvej 12A l 1437 København K l Tlf l Fredericia: Danmarks navle på landkortet Haller, idrætslokaler og gymnastiksale Boldbaner Svømmehaller Øvrige idrætsfaciliteter Fredericia: Danmarks navle på landkortet Lidt research: Kurbadet lukker forår

Læs mere

Gode råd til samarbejdet med ambassadører

Gode råd til samarbejdet med ambassadører Gode råd til samarbejdet med ambassadører Guide til landsdelskonsulenter Marts 2016 Denne guides indhold Formål Din opgave som landsdelskonsulent Ambassadøren Ambassadøren Ambassadørens opgave Tre eksempler

Læs mere

Aktive børn i dagtilbud

Aktive børn i dagtilbud Aktive børn i dagtilbud Notat Baggrund Svendborg Kommune igangsatte i 2008 Danmarks største idrætsskoleprojekt Svendborgprojektet, hvor 0.- 6. klasse på syv af kommunens skoler fik seks lektioners idræt

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

IDRÆTSFACILITETER FOR FREMTIDEN

IDRÆTSFACILITETER FOR FREMTIDEN Fredag d. 20.11, Kollekolle, Værløse Peter Forsberg Analytiker E: peter.forsberg@idan.dk IDRÆTSFACILITETER FOR FREMTIDEN Konference om idrætten i Region Hovedstaden DAGENS PROGRAM Hvem er Idrættens Analyseinstitut,

Læs mere

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle 2012 Forening i projekt Sport2Go 2 Indhold Forord:... 3 Sport 2 Go medlemskab... 3 Hvad er det?... 3 Hvem kan være med?... 4 Hvordan

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

Erfaringer fra projekt. Kattunneq

Erfaringer fra projekt. Kattunneq Erfaringer fra projekt Kattunneq opkvalificering af grønlandske krisecentre i 2014-2019 Kattunneq Når kvinder og børn flytter på krisecenter, har de behov for mere end et sikkert, midlertidigt sted at

Læs mere

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus

Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Aabenraa Svømme- og idrætscenter som DGI-hus Indledning Aabenraa Kommune har igangsat en proces i forhold til udvikling af Aabenraa Svømme- og Idrætscenter. En udvikling, der skal munde ud i et nybyggeri

Læs mere

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER

BESTYRELSESMEDLEM BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER BLIV KLÆDT BEDRE PÅ TIL OPGAVEN SOM BESTYRELSESMEDLEM FOR FREMTIDENS IDRÆTS- OG FRITIDSFACILITETER Målrettet bestyrelsesmedlemmer på idræts- og fritidsfaciliteter, der ønsker at styrke de generelle kompetencer

Læs mere

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14

Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Bosætning og erhverv 5. august 2015 J.nr 18.00.00-Ø40-1-14 Vedr. sag nr. 155 på Kommunalbestyrelsens møde d. 11. august 2015. Notat til Kommunalbestyrelsen vedr. justeringer af haltilskudsmodel i forbindelse

Læs mere

Lokale og Anlægsfonden

Lokale og Anlægsfonden Udfordringer Tagensbo skole og drømme, København i Nørre Snede Lokale og Anlægsfonden Fond under Kulturministeriet, virker nationalt Udvikler og giver støtte til idræts-, kultur- og fritidsbyggeri Indsamler

Læs mere

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010.

Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. Idrætspolitik - Opsamling på møder med interessenter, januar 2010. 5 temaer Borgeren i centrum Frivillige vs. professionelle De frivillige skal støttes i deres initiativer. Der skal være opbakning fra

Læs mere

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner

IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner. Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner Idrætscertificerede Dagplejer/Vuggestuer/Børnehaver/ Daginstitutioner 2 3 Idræt, Leg og Bevægelse Dagplejere/Vuggestuer/Børnehaver/Daginstitutioner

Læs mere

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner

Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner Idræt, leg og bevægelse i kommunens daginstitutioner 2 IDRÆT, LEG OG BEVÆGELSE I KOMMUNENS DAGINSTITUTIONER 3 I Danmarks Idrætsforbund (DIF) og i DGI tror vi på, at lysten til et aktivt liv i høj grad

Læs mere

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale

Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012. Høringsmateriale Forslag til Silkeborg Kommunes Idræts- og Fritidspolitik 2012 Høringsmateriale Indledning Idræts- og fritidspolitikken bygger på tematiserede dialogmøder og drøftelser med Børne- og Ungdomskorpsenes Samråd,

Læs mere

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner.

Visionskommune. Introduktion til arbejdet med visionskommuner. Visionskommune Introduktion til arbejdet med visionskommuner. VISIONSKOMMUNE Målsætninger En visionskommune er en kommune, der bevidst i hele kommunens virke arbejder for at få flest mulige borgere til

Læs mere

Det gode projekt! Bjarne Ibsen

Det gode projekt! Bjarne Ibsen Det gode projekt! Bjarne Ibsen Hoved-VEJENE i dansk idrætspolitik Økonomisk støtte til foreningsidræt Folkeoplysningslov, Statsstøtte til idrætsorganisationer Kommunal finansiering af de fysiske rammer

Læs mere