TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015"

Transkript

1 Til samtlige centre, afdelinger og institutioner TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET Regnskabsafslutningen for 2015 nærmer sig med hastige skridt. De centralt fastsatte tidsfrister for aflæggelse af kommunernes regnskab er for regnskab 2015 uændret i forhold til Det betyder, at kommunens regnskab skal overgives til revision senest den 1. maj Det er derfor af afgørende betydning, at de tidsfrister som fremgår af denne tidsplan overholdes til fulde. Der skal allerede nu sættes fokus på opkrævning af kommunens tilgodehavender for leverede ydelser i 2015, eventuelt i form af á conto opkrævninger. GULDBORGSUND KOMMUNE BUDGET & REGNSKAB PARKVEJ NYKØBING F. TLF SAGSNR. 15/45803 SAGSBEHANDLER: BENT CHRISTIANSEN DIR MOB BCHR@GULDBORGSUND.DK CVR NR TELEFONTIDER MAN ONS KL TORS KL FRE KL Der bør ligeledes sættes fokus på behandling af fakturaer for ydelser modtaget i I forbindelse med bestilling af varer og tjenesteydelser vedrørende regnskabsår 2015 bedes I anmode leverandøren om fremsendelse af faktura senest den 8. januar Kommunens betalingsfrister på 30 dage skal på sædvanligvis udnyttes og overholdes. Driftsoverførsler fra 2015 til 2016 Proceduren for behandling af driftsoverførsler fra 2015 til 2016 er følgende: Driftsoverførsel i henhold til Generelle retningslinjer for selvforvaltning Rene ansøgninger om overførsel af uforbrugte driftsbevillinger, opgjort i henhold til Generelle retningslinjer for selvforvaltning samt Projekter med "øremærket" tilskud (eks. fra ministerier eller EU) skal alene fremsendes til politisk beslutning i Økonomiudvalg og Byråd. Ansøgningerne vil blive behandlet i Økonomiudvalget den 7. marts og Byrådet den 17. marts Opgørelser i henhold til Generelle retningslinjer for selvforvaltning udfærdiges af Budget & Regnskab i samarbejde med centrene.

2 SIDE 2/6 Skabelon til brug for udarbejdelse af driftsoverførsler, herunder driftsprojekter med ekstern finansiering, vil blive udsendt medio januar Fristen for aflevering af opgørelserne er den 12. februar Forsikringer / rengøring Udgifter vedrørende forsikringer og rengøring har til og med regnskabsår 2014 været defineret som udgifter udenfor rammen i selvforvaltningssammenhæng. Da der imidlertid er praksis for, at budgetterne tilrettes efter gennemførte udbudsforretninger på de respektive områder, vil de nævnte poster fra og med regnskabsår 2015 indgå ved opgørelse af den enkelte enheds overførselsadgang. Som udgangspunkt vil de tilrettede budgetter svare til den kontraktmæssige udgift. Specifikke driftsoverførsler udover reglerne for selvforvaltning Eventuelle specifikke ansøgninger udover reglerne for selvforvaltning skal fremsendes til politisk behandling gennem fagudvalg, økonomiudvalg og byråd, da der her er tale om bevillingsmæssige ændringer som ikke er omfattet af det af Byrådet godkendte regelsæt. De specifikke ansøgninger skal behandles i fagudvalgenes møder i marts med efterfølgende behandling i økonomiudvalg/byråd i april. Budgetomplacering Fristen for indberetning af budgetomplaceringer vedrørende regnskabsåret 2015 er den 8. januar Det skal særligt bemærkes, at der alene er tale om budgetomplaceringer begrundet i enten politiske beslutninger før 31. december 2015 eller oprindelig fejlplacering af budgetpost. Bogføringsfrister Fristen for behandling af indgående e-fakturaer, oprettelse af udgiftsbilag samt udskrivning af fakturaer er den 15. januar Fristen for oprettelse af omposteringsbilag samt behandling af interne Guldborgsund fakturaer modtaget som e-faktura er den 22. januar Der henvises i øvrigt til udsendt vejledning Regnskabsprocedure omkring årsskiftet 2015/2016. Sidste lønkørsel bagudlønnede Opmærksomheden skal henledes på, at der kan forekomme lønposteringer frem til og med den 20. januar 2016, hvor sidste lønkørsel på regnskabsår 2015 finder sted. Der vil typisk være tale om korrektioner af hensyn til udfærdigelse af korrekt årsopgørelse. Udgiftsrestancer Som følge af de fra centralt hold skærpede tidsfrister for aflæggelse af kommunens regnskab, vurderes behovet for optagelse af udgiftsrestancer i forbindelse med regnskabsafslutningen at være stigende.

3 SIDE 3/6 Udgiftsrestancer optages i regnskabet, hvis kommunen har fået leveret en vare eller tjenesteydelse i 2015, og hvor fakturaen ikke er modtaget indenfor den afsatte tidsfrist for behandling af indkomne fakturaer. Som eksempel kan nævnes kommunens betaling for institutionsophold. Der skal ved optagelse af udgiftsrestancer anlægges et beløbsmæssigt væsentlighedsskøn. Følgende krav skal være opfyldt for optagelse af udgiftsrestance: Levering af varen / ydelsen skal være effektueret i 2015 Fakturakravet skal kunne opgøres pålideligt ikke skøn Leverandøren skal være kendt Indtægtsrestancer Hvis der i forbindelse med afslutningen af regnskabet for 2015 skulle være enkelte udestående tilgodehavender, der ikke opkræves via Opus-faktura, vil disse som udgangspunkt skulle optages som indtægtsrestance i regnskabet for Nærmere oplysninger omkring proceduren for optagelse af udgifts- og indtægtsrestancer fås ved henvendelse til jeres sædvanlige kontaktperson i Budget & Regnskab. Fysiske aktiver Indberetning af registreringspligtige fysiske aktiver skal ske løbende og senest den 15. januar Budget & Regnskab udsender nærmere retningslinjer for indberetning af registreringspligtige fysiske aktiver. Afstemning af statuskonti Afstemning af statuskonti skal ske som en integreret del af regnskabsafslutningen. Statuskonti skal være afstemt og afstemningsmateriale være indsendt til Budget & Regnskab senest den 19. februar Materiale til brug for afstemning udsendes fra Budget & Regnskab ultimo januar. Interne regnskabsbemærkninger I lighed med sidste år skal der udarbejdes interne regnskabsbemærkninger indeholdende de faktaoplysninger, der tidligere har indgået i de traditionelle regnskabsbemærkninger. Budget & Regnskab vil i samarbejde med centrene udarbejde de interne regnskabsbemærkninger. Skabelon til brug for udarbejdelse af de interne regnskabsbemærkninger vil blive udsendt fra Budget & Regnskab ultimo januar Fristen for udarbejdelse af de interne regnskabsbemærkninger er den 31. marts Regnskaber med særlige revisionskrav Regnskaber, der skal aflægges til andre myndigheder m.v., herunder regnskaber, der er underlagt særlige revisionsbestemmelser, skal udarbejdes så betids, at eventuelle afledte posteringer kan optages i regnskabet for 2015.

4 SIDE 4/6 Sådanne regnskaber skal forelægges Budget & Regnskab inden fremsendelse til revision, andre myndigheder m.v. Regnskaber for Selvejende institutioner / Kommunale ældreboliger Der kan være en tidsmæssig udfordring med hensyn til optagelse af regnskaber for bl.a. selvejende institutioner med driftsoverenskomst samt regnskab for kommunens ældreboliger. Regnskaber skal modtages således, at de kan optages i kommunens regnskab senest den 22. januar Såfremt der er tale om foreløbige regnskaber skal eventuelle afvigelser (minimale) mellem de foreløbige regnskaber og det endelige regnskab optages som korrektion i regnskabet for Anlægsregnskaber Anlægsregnskaber for anlægsarbejder, der fysisk er afsluttet senest den 31. december 2015, skal forelægges de respektive fagudvalg inden udgangen af marts måned 2016, jf. i øvrigt bestemmelserne i kommunens kasse- og regnskabsregulativ. Budget & Regnskab udarbejder en samlet oversigt over de anlægsregnskaber, der kræver Byrådets godkendelse. Oversigten forventes forelagt Økonomiudvalget den 4. april og Byrådet den 14. april. Anlægsbemærkninger Der skal til henholdsvis afsluttede og igangværende anlægsarbejder udarbejdes bemærkninger. For afsluttede anlægsarbejder vil der typisk skulle redegøres for afvigelser mellem aktuelt regnskab og den givne anlægsbevilling. For anlægsarbejder, hvor der ikke er aflagt endeligt anlægsregnskab, skal der typisk redegøres for følgende i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskabet: Anlægsarbejdets stade, fysisk og tidsmæssigt, i forhold til godkendte forudsætninger Afvigelser i forhold til godkendte bevillinger/rådighedsbeløb, herunder afvigelsernes påvirkning af kommende års budgetter De nærmere regler for aflæggelse af anlægsregnskaber fremgår af bilag 6.3 til kommunens kasse- og regnskabsregulativ, hvortil der henvises. Skabelon til brug for udarbejdelse af anlægsbemærkninger vil blive udsendt ultimo januar Fristen for aflevering af anlægsbemærkninger er den 11. marts 2016.

5 SIDE 5/6 Overførsel af rådighedsbeløb Budget & Regnskab vil i samarbejde med centrene udarbejde forslag til overførsel af rådighedsbeløb fra 2015 til Grundlaget for overførsel af rådighedsbeløb fra 2015 til 2016 tager udgangspunkt i aktuelt forbrug contra korrigeret budget i 2015, herunder konkret vurdering af bevillingsbehovet for realisering af det aktuelle projekt. Proceduren for overførsel af rådighedsbeløb følger samme tidsplan som driftsoverførslerne. Ansøgninger om overførsel af rådighedsbeløb fra 2015 til 2016 skal alene fremsendes til politisk behandling i Økonomiudvalg og Byråd. Ansøgningerne vil blive behandlet i Økonomiudvalget den 7. marts og Byrådet den 17. marts Ansøgninger om overførsel af rådighedsbeløb udfærdiges af Budget & Regnskab.. Fristen for aflevering af ansøgningerne er den 12. februar Principielt kan der være følgende 3 alternativer: 1. Beløbet optages helt eller delvist i Beløbet optages ikke i 2016, idet projektet først videreføres i 2017 eller senere. I dette tilfælde skal projektet optages til videreførelse i forbindelse med budgetlægningen for 2017 eller senere. 3. Beløbet optages ikke i 2016, idet anlægsarbejdet er afsluttet og regnskab udarbejdet. Skabelon til brug for udarbejdelse af ansøgning om overførsel af rådighedsbeløb vil blive udsendt medio januar Årsberetning / regnskab 2015 Årsberetningen skal udarbejdes efter samme koncept som årsberetningen for året 2014 samt de årlige budgetredegørelser. Budget & Regnskab vil i samarbejde med centrene tilvejebringe bidragene til årsberetningen. Skabelon til brug for udarbejdelse af årsberetningen vil blive udsendt fra Budget & Regnskab ultimo januar Fristen for udarbejdelse af bidrag til årsberetningen er den 26. februar Bidrag til årsberetningen under de respektive fagudvalg forventes forelagt på fagudvalgenes møder i marts. Årsberetning for året 2015 forventes behandlet i Økonomiudvalget den 4. april og Byrådet den 14. april.

6 SIDE 6/6 KMD-systemer tidsfrister for systemkørsler omkring årsskiftet Der henvises generelt til udsendte/tilgængelige servicebreve for de forskellige fagsystemer. Servicebrevene findes på KMD-Kundenet. Opmærksomheden skal henledes på, at der i forbindelse med årsafslutningen kan være behov for bestilling af diverse udtræk fra såvel økonomisystemet som de enkelte fagsystemer til brug for afstemninger m.v. Henvendelse vedrørende denne skrivelse kan ske til Budget & Regnskab. Nærværende skrivelse bedes distribueret til relevante medarbejdere. Med venlig hilsen Bent Christiansen Leder af Budget & Regnskab

Til samtlige centre / afdelinger REGNSKABSPROCEDURER OMKRING MÅNEDSSKIFTET JUNI / JULI 2015

Til samtlige centre / afdelinger REGNSKABSPROCEDURER OMKRING MÅNEDSSKIFTET JUNI / JULI 2015 Til samtlige centre / afdelinger REGNSKABSPROCEDURER OMKRING MÅNEDSSKIFTET JUNI / JULI 2015 15-06-2015 I henhold til bestemmelserne i den kommunale styrelseslov samt bekendtgørelse om kommunernes budget-

Læs mere

REGNSKABSPROCEDURE OMKRING ÅRSSKIFTET 2015/2016

REGNSKABSPROCEDURE OMKRING ÅRSSKIFTET 2015/2016 Til samtlige centre, Afdelinger og institutioner REGNSKABSPROCEDURE OMKRING ÅRSSKIFTET 2015/2016 20-11-2015 Året 2015 nærmer sig sin afslutning, og dermed også tidspunktet, hvor fokus skal rettes mod afslutningen

Læs mere

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup

TIDSPLAN RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET FOR ÅRET. Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Økonomifunktion Skovvej 20 8382 Hinnerup Tlf. 8964 1010 Fax. 8664 6399 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk TIDSPLAN OG RETNINGSLINIER FOR AFLÆGGELSE AF REGNSKABET 09-09-2014 Sagsnr. 710-2014-34548 Cpr.-/CVR-nr.

Læs mere

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK OG ADMINISTRATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK OG ADMINISTATIV ØKONO- MISK TIDSPLAN i 2014 Politisk- og administrativ tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Regnskabsafslutning for året 2013 Tids- og aktivitetsplan

Regnskabsafslutning for året 2013 Tids- og aktivitetsplan Generelt I principper for økonomistyring er fastsat regler for regnskabsaflæggelse. Inden udgangen af november måned skal der udarbejdes en detaljeret tids- og aktivitetsplan for den kommende regnskabsafslutning.

Læs mere

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014

Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Tidsplan vedrørende regnskabsafslutning for 2014 Økonomi og Personale arbejder frem mod en løbende rapportering, der understøtter kommunens samlede styringsbehov. Disse opfølgninger vil indeholde viden

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune

Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning for Norddjurs Kommune Regnskabsinstruks for regnskabsafslutning 2014 for Norddjurs Kommune ALLE BRUGERE KAN BOGFØRE I GAMMELT REGNSKABSÅR (2014) TIL OG MED DEN 15. JANUAR 2015. EFTER DENNE DATO ER DER LUKKET FOR BOGFØRING I

Læs mere

POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer

POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 samt procedurer POLITISK ØKONOMISK TIDSPLAN i 2014 Politisk tidsplan for regnskabsaflæggelsen 2013 Procedure for egnskab 2013 1 Økonomisk tidsplan og procedure Indholdsfortegnelse Side 1. Tidsplan i 2014 for regnskabsaflæggelse

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2015 12.

Læs mere

Frederiksberg Kommune Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014

Frederiksberg Kommune Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014 Økonomiafdelingen Vejledning og tidsplan for fremrykningen af regnskabsafslutningen for årsregnskab 2014 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Indledning og formål... 3 1. Fremrykning af regnskabslukningen og

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2014/2015... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Budget- og regnskabssystem for kommuner 7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Indhold Side 7.0 Bogføring 7.0-1 7.1 Procedurekrav i forbindelse med regnskabsaflæggelsen 7.1-1 7.1.1 Indledning 7.1-1 7.1.2 Proceduren

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del II Tidsplaner KØBENHAVN KOMMUNE forvaltningen Center for Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del II Tidsplaner Indhold 1. Registreringsfasen... 2 1.1 KØR-perioder 2013/2014... 3 2. Rapporteringsfasen... 4 2.1

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision af årsregnskabet

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision Årsregnskab 2017 3.

Læs mere

Aarhus Kommunes regnskab for 2018

Aarhus Kommunes regnskab for 2018 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. april 2019 Aarhus Kommunes regnskab for 2018 1. Resume Driftsresultatet for 2018 viser en forbedring på 326 mio. kr. i forhold

Læs mere

FORSLAG TIL DRIFTSOVERFØRSLER UDOVER REGLERNE FOR SELVFORVALTNING FRA 2012 TIL BØRNE- OG UNDERVISNINGSUDVALGETS OMRÅDE

FORSLAG TIL DRIFTSOVERFØRSLER UDOVER REGLERNE FOR SELVFORVALTNING FRA 2012 TIL BØRNE- OG UNDERVISNINGSUDVALGETS OMRÅDE SIDE /5 FORSLAG TIL DRIFTSOVERFØRSLER UDOVER REGLERNE FOR SELVFORVALTNING FRA TIL 3 - BØRNE- OG UNDERVISNINGSUDVALGETS OMRÅDE SAGSFREMSTILLING: Økonomiudvalget har i møde den 5. december (sag nr. 36) godkendt

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2014 18.

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017

2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 2018-tidsplan for budgetlægning for 2019, budgetopfølgning for 2018 og regnskab for 2017 Journalnr. 17/17877 Måned Dato Hvem Indhold Aktivitet Hver måned Områderne og Økonomi Budgetopfølgning 2018 De budgetansvarlige

Læs mere

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3)

NOTAT. Proces- og tidsplan for budget (Principper for økonomistyring bilag 3) Proces- og tidsplan for budget 2015-2018 DATO 4. februar 2014 SAGS NR. (Principper for økonomistyring bilag 3) Dette notat beskriver principper, procedure og tidsplan for vedtagelsen af budget 2015-2018.

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland

Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland Kasse- og regnskabsregulativ for Brand & Redning Sønderjylland Version af 1. februar 2016 Indhold Formål... 3 Det økonomiske ledelsestilsyn... 4 Budgetprocedurer... 4 Budgetkontrol... 4 Budgetansvar...

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Kasse- og regnskabsregulativ for Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Version 1.0 Oktober 2016 Indhold Formål... 2 Bevillingsmyndighed, -niveau og typer af bevillinger... 2 Det økonomiske ledelsestilsyn...

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ

Kasse- og regnskabsregulativ Kasse- og regnskabsregulativ Godkendt af Byrådet den xx maj 2014, pkt. xxx Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1. Formål... 2 1.2. Godkendelse og ansvar... 2 1.3. Delegation... 2 2. Økonomistyring...

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

GENERELLE OPLYSNINGER...

GENERELLE OPLYSNINGER... BILAG 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse GENERELLE OPLYSNINGER... 2 KOMMUNEOPLYSNINGER... 2 REGNSKABSOPLYSNINGER... 3 TAL DEL... 5 REGNSKABSOPGØRELSE... 5 REGNSKABSOVERSIGT... 6 Halvårsregnskab

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Ref erat Øko no miu dval get' s mø de Tirs dag den Kl. 15: 30 Udv algs vær else 3

Ref erat Øko no miu dval get' s mø de Tirs dag den Kl. 15: 30 Udv algs vær else 3 Ref erat Øko no miu dval get' s mø de Tirs dag den 07-04- 200 9 Kl. 15: 30 Udv algs vær else 3 Delt ager e: Lars Erik Hor nem ann, Sve nd Ros ager, Jes per Ulle mos e, Fi nn Olse n, B runo Han sen, Arn

Læs mere

Hurtigere godkendelse af kommunernes og regionernes årsregnskaber

Hurtigere godkendelse af kommunernes og regionernes årsregnskaber Enhed Administrationspolitisk kontor Sagsbehandler HEN Koordineret med Sagsnr. 2013-09425 Doknr. 143308 Dato 10-12-2013 Hurtigere godkendelse af kommunernes og regionernes årsregnskaber 1. Indledning Det

Læs mere

GENERELLE OPLYSNINGER...

GENERELLE OPLYSNINGER... Bilag 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse GENERELLE OPLYSNINGER... 2 KOMMUNEOPLYSNINGER... 2 REGNSKABSOPLYSNINGER... 3 TAL DEL... 4 REGNSKABSOPGØRELSE... 4 REGNSKABSOVERSIGT... 6 Halvårsregnskab

Læs mere

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013

Vestegnens Brandvæsen I/S. Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 Vestegnens Brandvæsen I/S Revisionsprotokollat om udkast for årsregnskab 2013 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen 44, 2900 Hellerup T: 3945

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v.

Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. Budget- og regnskabssystem for kommuner Bekendtgørelse om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. I medfør af 37, stk. 2, 38, stk. 2, 40, stk. 4, 45, stk. 1, 45 a, stk. 1, 46 og 57, stk. 1

Læs mere

Forelagt revisionen: Juni Godkendt økonomidirektøren: juni Christian Lehmann/Jakob Andresen. Udarbejdet af/kontaktperson:

Forelagt revisionen: Juni Godkendt økonomidirektøren: juni Christian Lehmann/Jakob Andresen. Udarbejdet af/kontaktperson: Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 6 Anlægsarbejder Pkt. 6.1 Anlægsbevillinger Bilag 6.1.1 Regler for håndtering af anlægsbevillingssager Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt økonomidirektøren:

Læs mere

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen

Niels Würgler Hansen / Lene Brøndum Jensen Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Region Sjælland E-mail: regionsjaelland@regionsjaelland.dk Faxe Kommune E-mail: kommunen@faxekommune.dk

Læs mere

Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Til alle kommuner Holmens Kanal 22 1060 København K Telefon 72 28 24 00 sim@sim.dk Sagsnr. 2019-3629 Doknr. 118501 Dato 09-08-2019 Orientering om 49. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem

Læs mere

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr

27. februar Sagsnr SUF Konklusionsnotat Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 27. februar 2018 SUF Konklusionsnotat 2017 Ledelsen i Sundhed- og Omsorgsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at

Læs mere

Forelagt revisionen: Juni 2018

Forelagt revisionen: Juni 2018 Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.1 Registrering af anlægsaktiver Bilag 10.1.1 Registrering af anlægsaktiver og omkostninger Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt

Læs mere

2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016

2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016 2017-tidsplan for budgetlægning for 2018, budgetopfølgning for 2017 og regnskab for 2016 Hver måned Områderne og Økonomi De budgetansvarlige i Områderne gennemgår hver måned i samarbejde med Økonomi driftsbudgettet

Læs mere

Kasse- og Regnskabsregulativ

Kasse- og Regnskabsregulativ Kasse- og Regnskabsregulativ April 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GENERELLE FORVALTNINGSBESTEMMELSER... 4 1.1 INDLEDNING... 4 1.2 FORMÅL... 4 1.3 BILAG... 4 1.4 ANSVAR FOR KASSE- OG REGNSKABSREGULATIV...

Læs mere

2016-tidsplan for budgetlægning for 2017, budgetopfølgning for 2016 og regnskab for 2015

2016-tidsplan for budgetlægning for 2017, budgetopfølgning for 2016 og regnskab for 2015 2016-tidsplan for budgetlægning for 2017, budgetopfølgning for 2016 og regnskab for 2015 Måned Dato Hvem Indhold Aktivitet Hver måned Områderne og Økonomi De budgetansvarlige i Områderne gennemgår hver

Læs mere

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 17. september 2007 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Indstilling om forventet regnskab for 2007 pr. ultimo juni

Læs mere

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Bilag 4: Konklusionsnotat: Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Ledelsen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Koncernservice tilkendegiver, at der er foretaget en vurdering af balancekontiene

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I. Retningslinjer

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I. Retningslinjer Københavns Kommune forvaltningen Regnskabscirkulære for Københavns Kommune DEL I Retningslinjer Indholdsfortegnelse 1 Indledning og formål... 3 2 Generelle regler for bogføring... 5 3 Balancekonti... 5

Læs mere

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune

Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune Retningslinjer for anlægsarbejder i Haderslev Kommune 17. juli 2012 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Retningslinjernes anvendelsesområde... 3 2. Den politiske behandling... 4 2.1 Kompetencediagram ved anlægsopgaver

Læs mere

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 1 SAG NR. 1 ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

Læs mere

1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab 5 2.1. Registreringsfasen 5 2.2. Rapporteringsfasen 5 3. Det omkostningsbaserede regnskab 7 3.1.

1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab 5 2.1. Registreringsfasen 5 2.2. Rapporteringsfasen 5 3. Det omkostningsbaserede regnskab 7 3.1. Økonomi Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune 1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab 5 2.1. Registreringsfasen 5 2.2. Rapporteringsfasen 5 3. Det omkostningsbaserede regnskab

Læs mere

Vejledning om årsafslutningen for 2014

Vejledning om årsafslutningen for 2014 Vejledning om årsafslutningen for 2014 Oktober 2014 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Departementernes ansvar 3 1.2 Institutionernes ansvar (Navision brugere) 3 1.3 Institutionernes ansvar (øvrige brugere) 4

Læs mere

Regnskabsinstruks. for. kirkekasser

Regnskabsinstruks. for. kirkekasser Regnskabsinstruks for kirkekasser 1 2 1. Indledning Regnskabsinstruksen er baseret på det regel- og vejledningsgrundlag for de lokale kirkelige kasser, der findes på Folkekirkens Digitale Arbejdsplads

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006

3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING 3. Godkendelse af regnskab 2005 og anmodning om overførsel af overskydende midler fra 2005 til 2006 J.nr. BOR 10/2006 INDSTILLING Borgerrådgiveren indstiller til Borgerrådgiverudvalget, at

Læs mere

4.6. Afstemning af statuskonti mv.

4.6. Afstemning af statuskonti mv. 4.6. Afstemning af statuskonti mv. Retningslinjer for afstemning De enkelte centre skal iværksætte afstemningsprocedurer, der sikrer, at der løbende foretages afstemninger, kontroller og fejlrettelser

Læs mere

Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune

Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune Procedure, tids- og handleplan for regnskab i Assens Kommune Økonomi Rådhus Allé 5 5610 Assens 1. Indledning 3 2. Det udgiftsbaserede regnskab 4 2.1. Registreringsfasen 4 2.2. Rapporteringsfasen 5 2.3.

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø

Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden København Ø Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Kræftens Bekæmpelse Att.: Peter Dalum Strandboulevarden 49 2100 København Ø Dato: 18. september 2014 Enhed: Primær

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER... Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 GENERELLE OPLYSNINGER... 2 KOMMUNEOPLYSNINGER... 2 REGNSKABSOPLYSNINGER... 3 REGNSKABSBEMÆRKNINGER... 5 1 - TILSKUD OG UDLIGNING SAMT SKATTER,

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser

Regnskabsinstruks. for. provstiudvalgskasser Regnskabsinstruks for provstiudvalgskasser 1 2 1. Indledning Regnskabsinstruksen er baseret på det regel- og vejledningsgrundlag for de lokale kirkelige kasser, der findes på Folkekirkens Digitale Arbejdsplads

Læs mere

Dispensations ansøgninger:

Dispensations ansøgninger: Dispensations ansøgninger: Center for Ældre Konto 5, forventer i 2015 nedenstående resultat: Drift Indenfor selvforvaltning Fælles 20 mio. kr. Indenfor selvforvaltning Virksomheder 1,6 mio. kr. Udenfor

Læs mere

Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner

Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Samtlige kommunalbestyrelser Orientering om 30. omgang rettelsessider vedr. Budget- og regnskabssystem for kommuner Sagsnr. 2013-11322 Doknr. 180108 Dato 12-12-2013 Hermed orienteres om ændringer af Budget-

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune

Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune Kasse- og regnskabsregulativ for Vejen Kommune Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Forholdet til kommunens generelle styringsprincipper... 3 1.4 Ansvar for regulativet...

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

FORSLAG TIL TIDSPLAN FOR BUDGETLÆGNINGEN

FORSLAG TIL TIDSPLAN FOR BUDGETLÆGNINGEN FORSLAG TIL TIDSPLAN FOR BUDGETLÆGNINGEN 2019-2022 Nedenstående oplæg tager afsæt i, at: - Tekniske korrektioner følger de forventede regnskaber (30.4. og 31.7.) og økonomiaftalens indgåelse (forventet

Læs mere

Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune

Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune Kasse- og Regnskabsregulativ for Middelfart Kommune Regulativet er udarbejdet i henhold til Styrelseslovens 42, stk. 7. Indholdsfortegnelse 1 GENERELLE FORVALTNINGSBESTEMMELSER... 3 1.1 Indledning... 3

Læs mere

Regnskabsafslutning for finansår 2008

Regnskabsafslutning for finansår 2008 Til departementerne m.fl. Regnskabsafslutning for finansår 2008 18. november 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Årsafslutning, tidsterminer og administrative procedurer... 2 2.1. Afslutning

Læs mere

Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016

Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016 Østsjællands Beredskab Kasse og regnskabsregulativ Udkast november 2016 1. Indledning 1.1 Baggrund Østsjællands Beredskab er stiftet som et 60 fællesskab. Østsjællands Beredskab er jf. vedtægterne underlagt,

Læs mere

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1)

Københavns Kommune Regnskab 2015 Konklusionsnotat Økonomiforvaltningen. i regnskabet. bemærkninger. (Kategori 1) Konklusionsnotat: Økonomiudvalget Dette konklusionsnotat viser balancen for Økonomiforvaltningen. Balancen indeholder samtlige balancekonti på aktiv- og passivsiden fordelt på IM-funktion. Konklusion Afstemningen

Læs mere

Delegationsplan for Økonomiudvalgets område

Delegationsplan for Økonomiudvalgets område Delegationsplan for Økonomiudvalgets område Sort: Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 22.12.2010 = eslutter Rødt: Forslag til ny/ændret delegation. Gennemstregning = udgår = ndstiller O = Orienteres SAGSOMRÅDE

Læs mere

Kontrol og afstemning ved anvendelse af elektroniske ind- og udbetalingssystemer (overførsler).

Kontrol og afstemning ved anvendelse af elektroniske ind- og udbetalingssystemer (overførsler). Bilag 10.10 Kontrol og afstemning ved anvendelse af elektroniske ind- og udbetalingssystemer (overførsler). Generelt Nedenstående fastsættes det overordnede regelsæt for kontrol og afstemning af ITsystemer,

Læs mere

Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Faaborg Museum, som er en selvejende institution.

Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Faaborg Museum, som er en selvejende institution. DRIFTSAFTALE Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Faaborg Museum, som er en selvejende institution. Faaborg Museum er underlagt den til enhver tid gældende museumslov samt

Læs mere

Vejledning om bevillingsafregning for 2014

Vejledning om bevillingsafregning for 2014 Vejledning om bevillingsafregning for 2014 Oktober 2014 Indhold 1. Indledning 3 2. Processen 4 2.1 Den generelle tidsplan 4 2.2 Departementernes rolle 4 2.3 Institutionernes rolle 5 2.4 Godkendelse af

Læs mere

24. Til efterretning - Kommunalreform

24. Til efterretning - Kommunalreform " ## ## $% &#$ *12$$ '()*$$')$+),-#).($/#$0(,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$$4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 7#4$$11#$4$1 "7#4$$8#93$74$4$+#111#$4$1

Læs mere

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen

Er der tvivlsspørgsmål til ovennævnte, kan der rettes henvendelse til undertegnede. Ved venlig hilsen. Annette Madsen Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 02. juli 2014 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

Kasse- og Regnskabsregulativ. Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen

Kasse- og Regnskabsregulativ. Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen Kasse- og Regnskabsregulativ Beskrivelse af Nyborg Kommunes kasse- og regnskabsvæsen Økonomiafdelingen, den 6. oktober 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Hjemmel... 3 2 Formål... 3 3 Gyldighedsområde... 3 4

Læs mere

Regnskabsafslutning for finansår 2008

Regnskabsafslutning for finansår 2008 Til brugere af Navision Stat Regnskabsafslutning for finansår 2008 18. november 2008 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Årsafslutning, tidsterminer og administrative... 3 2.1. Periode 12... 3 2.2.

Læs mere

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012

Aarhus Kommune Opsparingsopgørelse 2012 Bilag til indstilling Bilag 4: Beskrivelse af regnskabsresultatet B4.1 De decentraliserede områder Regnskabsresultatet for de decentraliserede skattefinansierede områder Tabellen Opsparingsopgørelse 2012

Læs mere

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter:

NOTAT. Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen kan opdeles i 4 hovedaktiviteter: SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Procedure og tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Til: Byrådet m.fl. Dato: 17. december 2014 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 14/18683 Budget- og regnskabsarbejdet i kommunen

Læs mere

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del I - Retningslinjer

Regnskabscirkulære for Københavns Kommune. Del I - Retningslinjer KØBENHAVN KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Regnskabscirkulære for Københavns Kommune Del I - Retningslinjer Indhold 1. Indledning og formål... 2 1.1 Væsentlige ændringer i forhold til regnskabscirkulære

Læs mere

Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler

Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler Bilag 10.2 Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler Generelt Med udgangspunkt i budget- og regnskabsregulativets pkt. 3.2 og 3.3 beskrives i dette bilag processen omkring budgetlægningen, proceduren

Læs mere

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v.

Økonomiforvaltningen fastlægger retningslinier for aflæggelse af omkostningsbaseret regnskab, herunder bogføring, afskrivninger m.v. side 1 Regnskab i årets løb Slettet: Rammebilag - I henhold til Kasse- og regnskabsregulativets punkt 2.7 fastlægger Økonomiforvaltningen i et rammebilag de generelle principper for regnskab i årets løb.

Læs mere

Vejledning om årsafslutning Oktober 2017

Vejledning om årsafslutning Oktober 2017 Vejledning om årsafslutning 2017 Oktober 2017 Side 2 af 16 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Departementernes ansvar 3 1.2 Institutionernes ansvar (Navision brugere) 4 1.3 Institutionernes ansvar (øvrige brugere)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. (kundenr.1895/)

Indholdsfortegnelse. (kundenr.1895/) STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Andelsboligforeningen Vangegaarden CVR-nr. 53 76 76 13 REVISION & RÅDGIVNING REVISION & RÅDGIVNING RINGAGER 4C, 2. TH. // 2605 BRØNDBY // TEL 38 28 42 84 // CVR

Læs mere

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger

Hovedkonto 8. Balanceforskydninger Hovedkonto 8. Balanceforskydninger - 306-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele

Læs mere

Bilag 4.4. Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om. budgetansvar

Bilag 4.4. Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om. budgetansvar Bilag 4.4 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om budgetansvar 1. Indledning Ledende medarbejdere i Aabenraa Kommune, der har fået tildelt konkret forvaltning af og ansvar for en del af kommunens budget,

Læs mere

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013.

Vedrørende ansøgning om tilskud fra Aktivitetspuljen, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, tips- og lottomidler 2013. Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Migrænikerforbundet Postboks 115 2610 Rødovre Dato: 5. juli 2013 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMAMA Sags nr.:

Læs mere

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen.

På Økonomiudvalgets budgetseminar den januar blev der præsenteret et foreløbigt overblik over mulig finansiering til overførselssagen. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 12. marts 2019 Finansieringsnotat til overførselssagen 2018-2019 På Økonomiudvalgets budgetseminar den 22.-23. januar blev der præsenteret

Læs mere

Stednummer: Betegnelse: Set. Jørgens Skole, personalerum og nyt ventilationsanlæg G

Stednummer: Betegnelse: Set. Jørgens Skole, personalerum og nyt ventilationsanlæg G ANLÆGSARBEJDER EXCL. VEJARBEJDER OG BYGGEMODNING ANLÆGSREGNSKAB i henhold til kasse- og regnskabsregulativet Stednummer: 301503 Betegnelse: Set. Jørgens Skole, personalerum og nyt ventilationsanlæg 82.00.00-G01-27-12

Læs mere

De afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner er vist i bilag.

De afledte ændringer i Budget- og regnskabssystem for kommuner og amtskommuner er vist i bilag. Samtlige kommuner og amtskommuner mv. Dato: 8. november 2006 Kontor: Kommunaladm. kt. J.nr.: Sagsbeh.: hen Fil-navn: orienteringsskr. nedlukning (39. omgang) Orientering om regnskabsmæssig nedlukning af

Læs mere

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE

REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING HADERSLEV KOMMUNE Acadre 10/186. Lb. nr. 32110. REGLER FOR ØKONOMISK DECENTRALISERING i HADERSLEV KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Hvem er omfattet...3 3. Èn økonomisk ramme pr. driftsenhed...4 4. Reguleringer

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Bilag B. Kravspecifikation for ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Bilag B. Kravspecifikation for ejendomsadministration. Ringsted Kommune Bilag B Kravspecifikation for ejendomsadministration Ringsted Kommune 1. Indledning Der er fire boligtyper: Almindelige boliger Husvildeboliger Pensionistboliger Handicapvenlige boliger (ældreboliger)

Læs mere