Internt adfærdskodeks. December 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Internt adfærdskodeks. December 2015"

Transkript

1 Internt adfærdskodeks December 2015

2 Side: 2 af 12 Indhold 1. Indledning Dækningsområde Regler for adfærd Håndhævelse: handlinger i henhold til lovgivning og etik Transparens, integritet og fortrolighed i information Skattemæssige forpligtelser og offentlige midler Relationer til interessegruppe o Relationer til aktionærer o Relationer til kunder o Relationer til leverandører og samarbejdspartnere o Relationer til konkurrenter o Relationer til regeringer og myndigheder o Et arbejdsmiljø uden chikane og diskrimination o Respekt for menneskerettigheder... 6 o Respekt for miljøet o Donationer og projekter af social karakter Sundhed og sikkerhed Forebyggelse af korruption og bedrag Interessekonflikter Brug af ressourcer og aktiver... 8 o Disponering over aktiver... 9 o Brug af elektroniske medier Beskyttelse af personlige data Intellektuel og industriel ejendomsret Fortolkning Manglende overholdelse Proces for behandling af meddelelser og konsultationer relateret til uregelmæssigheder eller manglende overholdelse af Adfærdskodeks... 10

3 Side: 3 af Indledning CIE Automotive, S.A. er en industrigruppe specialiseret i processer med høj værditilvækst der udvikler sine aktiviteter på to forretningsområder: komponenter for automobilindustrien og Smart Innovation (herefter benævnt, CIE Automotive, S.A. eller Gruppen ). De styrende værdier for CIE Automotive, S.A. er følgende: 1. Orientering af kunder internt og eksternt og serviceattitude. 2. Respekt for personers initiativ, kreativitet og innovation, og deres samarbejdsevner. 3. Kapacitet for opnåelse af objektiver og værditilvækst. 4. Positiv attitude og fortløbende forbedring. 5. Ansvarlighed og integritet for personers engagement i veludført arbejde. 6. Respekten for miljøet, arbejdende for en minimering af miljøpåvirkninger. 7. Transparens, offentliggørelse af relevante data for vores aktiviteter. Udover disse grundliggende værdier for gruppen, har bestyrelsen for CIE Automotive, S.A. fundet det passende at indføre nogle adfærdsregler som anført i Internt adfærdskodeks (herefter, Adfærdskodeks ). CIE Automotive, S.A. er fast overbevist om, at relationer skal være baseret på gensidig tillid, respekt og en anerkendelse af alles værdighed. 2. Dækningsområde Nærværende adfærdskodeks er gældende for bestyrelsen, direktionen og ansatte i alle gruppens aktiviteter uden undtagelse. Alle personer er forpligtet til at kende og overholde nærværende regler for adfærd, og at denne ikke er i strid med lovgivning i nogen jurisdiktion. 3. Regler for adfærd 3.1. Håndhævelse: handlinger i henhold til lovgivning og etik. CIE Automotive, S.A. erklærer offentlig afvisning af enhver praksis der er illegal og/eller ulovlig, og erklærer at sådan praksis er totalt forbudt, uden undtagelser eller begrænsninger, indenfor organisationen. Derfor skal alle personer der er beskæftiget i CIE Automotive, S.A. (1), på den ene side, udføre sin funktion i organisationen, ikke alene med streng overholdelse af gældende lovgivning, men også med undgåelse af enhver praksis der ikke er etisk acceptabel udfra strenge kriterier for ærlighed og moralsk integritet, og (2) på den anden side, optræde på en måde der er klar og transparent, og sikre at ingen af deres handlinger kan opfattes fejlagtigt som et bedrag.

4 Side: 4 af Transparens, integritet og fortrolighed i information. Alle personer der er beskæftiget i CIE Automotive, S.A. skal handle på en klar og transparent måde, og sikre at ingen af deres handlinger kan opfattes fejlagtigt som et bedrag. Herved skal de vurdere troværdighed og sundhed i information af finansiel eller ikke-finansiel art, samt intern brug og levering til markedet, med levering af information der er sandfærdig, fuldstændig, forståelig og punktuel. Ingen personer i CIE Automotive, S.A. må bevidst udlevere information der er ukorrekt eller upræcis og som kan fremkalde en fejl hos modtageren, og/eller påvirke gruppens børsværdi. Med dette objektiv beskrives herefter nogle specifikke normer rettet mod alle personer der deltager i processen med opsætning af finansiel information for CIE Automotive, S.A: Handle med ærlighed og fornøden omhu i processenmed opsætning af finansiel information. Garantere at al registreret finansiel information afspejler transaktioner og handlinger der reelt er udført og som er registreret i aktuelle øjeblik. Garantere at finansiel information er registreret nøjagtigt, ærligt afspejlende handlingernes samlede helhed. Registrere og udvikle finansiel information i henhold til lovgivningen og gældende regulativer, og underlagt generelt accepterede principper for bogholderi. Overholde gruppens politikker og finansielle procedurer og tilstræbe et effektivt system for intern kontrol af finansiel information. Opdatere og vedligeholde ethvert kendskab nødvendigt for afvikling af aktiviteterne med opsætning af finansiel information. Tilrette og informere om korrektioner af enhver fejl der registreres og som kan påvirke troværdigheden af den finansielle information. Informere bestyrelsen i CIE Automotive, S.A. om enhver situation der udgør en manglende overholdelse af de angivne normer heri. De heri beskrevne normer fritager ikke for efterlevelse af forpligtelser i resten af normerne i adfærdskodeks. Samtidig er alle personer der er beskæftiget i CIE Automotive S.A. forpligtet til at respektere fortroligheden i information de modtager under udførelse af deres aktiviteter, uanset om denne tilhører CIE Automotive, S.A. eller andet selskab eller enhed, som man måtte få adgang til som følge af ens ansvarsområde. Det er specifikt forbudt for ansatte i CIE Automotive, S.A. at benytte enhver type information eller dokumentation, fysisk eller elektronisk, tilhørende andet selskab, som de har fået adgang til på deres arbejdsplads, eller på anden tidligere arbejdsplads, uden pågældende selskabs tilladelse.

5 Side: 5 af Skattemæssige forpligtelser og offentlige midler CIE Automotive, S.A. garanterer overholdelse af skattemæssige forpligtelser og socialforsikring, i henhold til gældende lovgivning (præsentation af selvangivelser, betaling af skatter, registrering af handlinger der er underlagt beskatning, betaling af socialforsikring m.m.). Som følger heraf er det forbudt (1) at opfordre til udeladelse af betaling, eller modtage uretmæssige godtgørelser, i relation til skattevæsen og på gruppens vegne, samt (2) udeladelse af betaling af socialforsikring eller samlede indbetalinger, modtagelse af uretmæssige godtgørelser fra samme eller udnytte uretmæssige fradrag under nogen form. På den anden side, er det udtrykkeligt forbudt, på vegne af CIE Automotive, S.A. at ansøge om subventioner, rabatter eller hjælp fra offentlige institutioner, ved at forfalske data eller tilstande af enhver art til fordel for CIE Automotive, S.A. Hvis denne handling er foreslået direkte af en offentlig funktionær eller autoritet, skal den afvises og omgående kommunikeres til overordnede. CIE Automotive, S.A. skal operere under et image af specifik transparens og ærlighed ved anmodning, anvendelse og begrundelse af subventioner, altid levere en ærlig og præcis information, og udføre formålet med den ansøgte subvention. Herved er det også forbudt at anvende en subvention eller offentlige midler til andet formål end det ansøgte Relationer til interessegruppe. o Relationer til aktionærer. Det er hensigten for CIE Automotive, S.A. at skabe en fortsat og bæredygtig værdi for aktionærerne og varetage interesserne for alle bestanddele i aktionærforholdet. CIE Automotive, S.A. er forpligtet til at levere passende information til alle aktionærer, på transparent måde, komplet, ærlig og nøjagtig, og etablere dynamiske værktøjer for kommunikation med disse. Personer ansat i CIE Automotive, S.A. er forpligtet til at beskytte og maksimere værdien af investeringer fra vores aktionærer, og opnå en fornuftig forrentning af denne investering. o Relationer til kunder. Det er politikken for CIE Automotive, S.A. at tilbyde produkter og ydelser af høj kvalitet til vores kunder, til passende priser og med overholdelse af aftalte leveringsdatoer. Ansatte i CIE Automotive, S.A. skal samarbejde med kunderne, med henblik på opnåelse af højeste kvalitetsniveauer, enestående ydelser og udvikling af en relation baseret på tillid og gensidig respekt på langt sigt. Relationer med kunderne skal være baseret på transparens og tilstrækkelig, ærlig, passende og nøjagtig information. o Relationer til leverandører og samarbejdspartnere. Processen for valg af leverandører og samarbejdspartnere for CIE Automotive, S.A. skal være upartisk og objektiv, og de ansatte skal anvende kriterier for kvalitet og omkostninger i disse processer, og undgå enhver interessekonflikt eller favorisering i deres valg.

6 Side: 6 af 12 CIE Automotive, S.A. kræver at deres leverandører underskriver "Adfærdskodeks for leverandører". Herudover skal der fremmes en udvikling af mekanismer til identifikation og tilretning af fejl eller svagheder i interne kontrolsystemer hos leverandører og samarbejdspartnere. o Relationer til konkurrenter. CIE Automotive, S.A. er forpligtet til streng overholdelse af konkurrencelovgivning. Herved forpligtes til at konkurrere på markedeyt på en måde der er fair, fremmende for den frie konkurrence og altid under overholdelse af gældendee lovgivning. CIE Automotive, S.A. deltager ikke i samtaler, aftaler, projekter eller alliancer, med aktuelle eller potentielle konkurrenter, om priser, handelsbetingelser, tilbud, opdeling af markeder eller nogen anden aktivitet der begrænser eller kan begrænse den frie og åbne konkurrence. o Relationer til regeringer og myndigheder. CIE Automotive, S.A. manifesterer sin politiske neutralitet og erklærer at man ikke financierer, direkte eller indirekte, hverken i Spanien eller udenlands, hverken politiske partier eller deres repræsentanter eller kandidater. De ansatte der måtte ønske at deltage i politiske eller offentlige aktiviteter skal gøre dette i en udelukkende privat form og udenfor arbejdstid. o Et arbejdsmiljø uden chikane og diskrimination. CIE Automotive, S.A. er forpligtet til at bibeholde et arbejdsmiljø der er fritaget for enhver for for seksuel eller anden chikane, såvel ved chikane fra en ansat mod en anden, som ved chikane fra en ansat mod en kunde eller leverandør, eller omvendt, og sikre at alle behandles lige og værdigt. Som følger heraf tolereres ingen diskriminerende praksis omkring race, hudfarve, køn, alder, religion, etnisk eller geografisk oprindelse, handicap eller nogen anden illegal årsag. Uanset dette, vil en differentiering af personer ud fra deres kapaciteter og professionelle kvaliteter påkrævet for en arbejdsplads, ikke udgøre en sag om diskriminering. o Respekt for menneskerettigheder. CIE Automotive, S.A. er forpligtet til, udover overholdelse af gældende lovgivning på alle geografiske områder hvor man er aktiv, at respektere internationalt anerkendte menneskerettigheder, i henhold til internationale menneskerettighedsinstrumenter og principperne for rettigheder som fastlagt i deklaration fra den internationale arbejdsorganisation. Herudover overholder CIE Automotive, S.A. de 10 principper i Global Compact initiativet. o Respekt for miljøet. Respekten for og beskyttelsen af miljøet er grundliggende værdier som CIE Automotive, S.A. efterlever, med overholdelse af miljølovgivning i ethvert land hvor selskabet er etableret, samt forpligtelse til udøvelse af sine aktiviteter på en måde der minimerer den negative miljøpåvirkning. Som følge af ovenstående, skal alle personer der er beskæftiget i gruppen respektere miljøet, udøve rationel udnyttelse af naturens ressourcer, og benytte alle eksisterende tilgængelige mekanismer for minimering af miljøpåvirkning som følge af diverse processer i de industrielle aktiviteter i CIE Automotive, S.A.

7 Side: 7 af 12 o Donationer og projekter af social karakter. CIE Automotive, S.A. med sin forpligtelse til fremgang og velfærd for de samfund de er relateret til, bidrager aktivt til udvikling med donationer og projekter af social og kulturel art. Alle donationer skal være behørigt autoriseret og afspejlet i gruppens bogholderi; det er totalt forbudt at yde donationer eller finansielle betalinger af enhver slags til organisationer der på nogen måde er engageret i eller tilknyttet afvikling af illegale aktiviteter Sundhed og sikkerhed CIE Automotive, S.A. tilstræber at udføre sine aktiviteter med et højt niveau af sikkerhed i sine processer, installationer og ydelser, med særlig opmærksomhed på beskyttelse af sine ansatte, partnere, leverandører, kunder og lokalmiljø. Samtidig påtages forebyggende aktiviteter i henhold til gøldende lovgivning i hvert land og en forpligtelse til at sikre at enhver ansat der udfører sit arbejde i selskabets installationer og centre, kan gøre det under de bedste betingelser for sikkerhed og sundhed. CIE Automotive, S.A. tilbyder sine ansatte de nødvendige ressourcer og uddannelse for afvikling af deres aktiviteter i sikkerhed og i et sundt miljø. Alle arbejdere, der afvikler deres arbejde på installationer for CIE Automotive, S.A. (uanset om eget personale eller eksternt) er forpligtede til at kende og overholde normer for arbejdssikkerhed og -sundhed med henblik på at minimere arbejdsrisici. Til sidst, er det forbudt at benytte selskabets ejendom til produktin, forbrug, køb, salg, distribution eller besiddelse af substanser som alkoholiske drikke, stimulanser og andre narkotika Forebyggelse af korruption og bedrag CIE Automotive, S.A. forbyder strengt enhver adfærd eller praksis af korruption, bestikkelse eller misbrug af indflydelse i relation til kunder, leverandører, handelspartnere og offentlige funktionærer eller institutioner, nationalt eller internationalt. Personer tilknyttet CIE Automotive, S.A. må derfor ikke tilbyde eller modtage gaver eller opmærksomheder udover rent symbolske eller der kan anses som et forsøg på indflydelse på en handelsmæssig, professionel eller administrativ relation. Dette forbud inkluderer ikke omkostninger eller opmærksomheder der kan betragtes som normale på markedet, til rimelige beløb i forhold til deres art, frekvens og antal. Under alle omstændigheder skal disse være autoriseret af den person der er ansvarlig for respektive enhed. På samme vis er det forbudt at levere, direkte eller via tredjepart, gaver, opmærksomheder eller fordele til offentlige repræsentanter med det formål at udøve en indflydelse til fordel for CIE Automotive, S.A. Det er desuden totalt forbudt at indtræde i en personlig relation med det formål at udøve upassende indflydelse på en institution eller offentlig ansat.

8 Side: 8 af 12 Normer i relation til betalinger Enhver aftale med tredjepart der medfører en betalingsforpligtelse for et selskab i gruppen skal eksistere skriftligt, med tilstrækkelig angivelse af den omhandlede ydelse, samt inkludere autorisation fra den person der er ansvarlig herfor i nævnte selskab. Enhver betaling selskabet skal udføre, skal foregå med personlig check eller bankoverførsel, og det er udtrykkeligt forbudt at betale kontant eller ved ikke-personlig check uden behørig kvittering. Disse sidste to betalingsformer skal benyttes så lidt som muligt. Det er udtrykkeligt forbudt at foretage enhver betaling, direkte eller indirekte, af kommissioner eller enhver anden type af vederlag med det formål at opnå en handelsmæssig fordel. Ovenstående ekskluderer betalinger til handelsmæssige agenter elle rrepræsentanter for CIE Automotive, S.A. udført som konsekvens af deres aktiviteter for gruppen, indenfor lovgivningens rammer. På samme måde er det udtrykkeligt forbudt at udføre nogen betaling til offentlig funktionær eller ansat i nogen offentlig organisation eller enhed, national eller international, med henblik på upassende indflydelse på en administrativ relation Interessekonflikter Interessekonflikter opstår når personlige interesser for ansatte i CIE Automotive, S.A. er i direkte eller indirekte modstrid eller konflikt med gruppens interesser, har indflydelse på deres professionelle opgaver og ansvarsområder eller optræder personligt i en økonomisk transaktion eller handling i gruppen. Enhver person, der mener sig i en potentiel interessekonflikt grundet andre aktiviteter udenfor gruppen, familiære relationer, personlig ejendom eller ethvert andet motiv, skal straks kommunikere dette til den ansvarlige for respektive enhed, hvorefter denne skal analysere tilstedeværelsen af en interessekonflikt, og, hvis det er tilfældet, udelukke personen fra enhver indflydelse i den relation der har medført interessekonflikten. Bestyrelsen og tilknyttede personer (med overvejelse af partnere eller personer med analog relation, slægtskab, børn eller søskende og selskaber kontrolleret, direkte eller indirekte, af den ansatte eller af en mellemperson) med en arbejdsrelation til CIE Automotive, S.A. må ikke udføre opgaver, arbejder eller levere ydelser til selskaber i sektoren eller selskaber der udvikler aktiviteter der er underlagt direkte eller indirekte konkurrence med CIE Automotive, S.A. Enhver ansat i CIE Automotive, S.A. der er ejermæssigt relateret, direkte eller via slægtskab, til leverandører og/eller konkurrenter, skal underrette den ansvarlige leder for enheden om dette. Hertil benyttes dokumentet i bilag I Brug af ressourcer og aktiver Ingen person der er ansat i CIE Automotive, S.A. må benytte personligt eller professionelt udenfor gruppen og/eller for aktiviteter der ikke er relateret direkte til gruppens interesser, nogen ressource, uanset om den er finansiel eller ikke-finansiel, som denne har til rådighed for sit professionelle arbejde, og er ansvarlig for de ressourcer denne er betroet i relation til sit arbejde.

9 Side: 9 af 12 o Disponering over aktiver Personer i CIE Automotive, S.A. skal arbejde for integriteten af gruppens aktiver under udførelsen af sine funktioner, med henblik på at bevare dem og ikke udsætte mulige kreditorer for risiko. Hertil skal denne beskytte og leje de aktiver der er til rådighed eller adgang til under udførelse af sine funktioner og benytte dem på passende måde, til deres tilsigtede formål. Det er specielt forbudt, at fjerne, transmittere, indespærre, skjule m.m. enhver ejendom tilhørende CIE Automotive, S.A., der kan medføre en manglende overholdelse af dennes forpligtelser for ansvar overfor kreditorer. o Brug af elektroniske medier Specielt, og uden udelukkelse af andre normer og forbud indeholdt i specifikke instruktioner for hvert apparat, skal den ansatte i CIE Automotive, S.A. udøve en ansvarlig brug af IT-ressourcer og - medier der er stillet til dennes disposition, og som er relateret til kriterier for sikkerhed og effektivitet, udelukkende enhver anvendelse, handling eller funktion af IT der er illegal eller i modstrid med normer eller instruktioner for CIE Automotive, S.A. Det er herved forbudt at installere eller benytte programmer eller applikationer hvis anvendelse er illegal, der ikke har den nødvendige licens for brugen, eller der kan skade, ødelægge, ændre, gøre ubrugelig eller udgøre en fare for systemer tilhørende CIE Automotive, S.A. eller tredjepart. Når en ansat unde udførelse af sine funktioner har adgang til applikation eller system for tredjepart skal denne handle ud fra normer der er etableret for denne tredjepart, og det er totalt forbudt at etablere uautoriseret adgang til eksterne systemer Beskyttelse af personlige data CIE Automotive, S.A. er særligt opmærksom på rettigheder privatliv og beskyttelse af personlige data vi er blevet betroet fra kunder, partnere, leverandører, samarbejdende selskaber, samarbejdspartnere, ansatte, institutioner og generel offentlighed. De personer der udgør CIE Automotive, S.A. udlevere ikke data af personlig karakter som de har adgang til under udførelsen af deres arbejde, undtagen i tilfælde af personers samtykke og i tilfælde hvor man er lovformeligt forpligtet til dette eller som følge af juridisk eller administrativ afgørelse. Nævnte data må under ingen omstændigheder benyttes til andre formål end de juridisk eller kontraktligt tilsigtede. Indhentning, opbevaring, brug eller videregivelse af personlige data skal ske med respekt for personen og i henhold til lovgivning Intellektuel og industriel ejendomsret Alle personer der udgør CIE Automotive, S.A. skal respektere og bevare intellektuelle og industrielle rettigheder, såvel egne (tilhørende gruppen eller hvis anvendelse er underlagt andet tilhørsforhold) som tredjepart. Som følge heraf, er det forbudt at kopiere patenter, registreret industrielt design og/eller mærker der tilhører tredjepart; samt kopiere, plagiere, distribuere eller offentligt kommunikere et litterært

10 Side: 10 af 12 værk, kunstnerisk eller videnskabeligt, uden autorisation fra indehaveren af den intellektuelle ejendomsret. 4. Fortolkning Enhver tvivl der måtte opstå omkring fortolkningen af nærværende Adfærdskodeks skal afklares i personaleafdelingens ledelse i respektive selskab. For passende udførelse af opgaver for Kommissionen for selskabets sociale ansvarlighed, skal ledelsen for personaleafdeling udgive en årlig rapport til kommissionen om anvendelsen af nærværende Adfærdskodeks og trufne beslutninger vedrørende fortolkningen. Kommissionen for selskabets sociale ansvar etablerer de generelle regler for fortolkning. 5. Manglende overholdelse Manglende overholdelse af normerne i nærværende Adfærdskodeks medfører sanktioner i henhold til gældende lovgivning. Kommissionen for selskabets sociale ansvarlighed, underlagt ledelsen i CIE Automotive, S.A. er ansvarlig for overvågning af udførelsen af Adfærdskodeks. Ingen person der er beskæftiget i CIE Automotive, S.A. er autoriseret til manglende overholdelse af regler og dispositioner i denne Adfærdskodeks, heller ikke på baggrund af ordre fra overordnet. 6. Proces for behandling af meddelelser og konsultationer relateret til uregelmæssigheder eller manglende overholdelse af Adfærdskodeks CIE Automotive, S.A. har fastlagt proces for administration af meddelelser og konsultationer relateret til uregelmæssigheder eller manglende overholdelse af Adfærdskodeks med henblik på at styrke overholdelsen af Adfærdskodeks samt normerne der ligger til grund. CIE Automotive, S.A. giver alle personer der er inkluderet i organisationen, adgang til konsultation af tvivlsspørgsmål og underretning om uregelmæssigheder eller manglende overholdelse der mangler etik, integritet eller respekt for normerne etableret i Adfærdskodeks, via følgende kanaler eller ethvert andet medie der måtte blive etableret i fremtiden: Elektronisk etisk kanal: whistleblowerchannel@cieautomotive.com Post til afdelingen for overholdelse er følgende: Alameda Mazarredo 69, 8º. C.P Bilbao (Vizcaya), Spanien. Information og en kommunikationskanal på intranet og på selskabets website.

11 Side: 11 af 12 Meddelelse eller konsultation skal indeholde den nødvendige information for identifikation af den person der kommunikerer hændelsen og en beskrivelse af konsultation eller meddelelse. Behandlingen af meddelelser og konsultationer påhviler afdelingen for overholdelse og studeres og behandlingen sker fortroligt. Data for parterne behandles i henhold til eksisterende lovgivning for beskyttelse af data i det pågældende land. Der tolereres ingen repressalier mod den der, i god tro, har gjort brug af etisk kanal for at rapportere uregelmæssigheder. Eksistensen af etisk kanal skal forstås som et tilbud udover enhver anden mekanisme der anses som relevant for kommunikation af uregelmæssigheder med potentiel effekt.

12 Side: 12 af 12 BILAG I CIE AUTOMOTIVE, S.A. [eller respektive selskab i gruppen] Att. Hr. Leder af enheden [ansattes tilhørsforhold] I [sted], den [dato] Hr/Fru Ansat i CIE AUTOMOTIVE, S.A. [eller respektive selskab i gruppe], erklærer, at have oplevet en hændelse med leverandør/konkurrent: der i min egenskab af (*) skal kommunikeres som tvivlsom. [underskrift] *Indehaver *Aktionær *Forældreskab

Grønbech & Sønner - Code of Conduct

Grønbech & Sønner - Code of Conduct Grønbech & Sønner - Code of Conduct Hvorfor har vi en Code of Conduct (CoC)? Vores ry for at være ærlige og fair er fundamental for vores fortsatte succes. For at vi som virksomhed kan agere fair, etisk

Læs mere

DACHSER Adfærdskodeks

DACHSER Adfærdskodeks DACHSER Adfærdskodeks 1. Indledning Grundlaget for alle aktiviteter hos Dachser er vores overholdelse af juridisk bindende forskrifter på nationalt og internationalt niveau samt alle forpligtelser, vi

Læs mere

Adfærdsregler (Code of conduct)

Adfærdsregler (Code of conduct) Adfærdsregler (Code of conduct) Indledning Danske Bank-koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde lovene og andre regler i de lande, hvor koncernen driver virksomhed, beskytter

Læs mere

Etisk regelsæt for leverandører

Etisk regelsæt for leverandører Etisk regelsæt for leverandører Indledning Det er Koncernens overbevisning, at forretningsstrategier baseret på viden om, hvordan man begrænser udledninger til miljøet og beskytter vores forretningsgrundlag

Læs mere

CODE OF CONDUCT

CODE OF CONDUCT CODE OF CONDUCT Indledning Draware A/S code of conduct angiver de grundlæggende principper for Draware A/S professionelle, sociale og etiske ansvar, og er dermed en rettesnor for vores daglige arbejde

Læs mere

SCA Forretningsetiske principper

SCA Forretningsetiske principper SCA Forretningsetiske principper SCA Forretningsetiske principper SCAs målsætning er at skabe værdi for alle, der har en interesse i virksomheden, og at opbygge forhold, der er baseret på respekt, ansvarlighed

Læs mere

R E G L E M E N T F O R E T I S K K A N A L

R E G L E M E N T F O R E T I S K K A N A L R E G L E M E N T F O R E T I S K K A N A L Side: 2 af 3 I N H O L D 1. Objetivo... 3 2. Confidencialidad. Ausencia de represalias... 3 3. Alcance... Error! Marcador no definido. 4. Roles y responsabilidades...

Læs mere

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct)

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct) Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Hvidbjerg Bank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke regler og retningslinjer til bankens medarbejdere, bestyrelse og

Læs mere

It s all about values

It s all about values Code Vores of etiske Conduct regelsæt It s all about values FORORD Nordzuckers værdier danner grundlaget for vores etiske regelsæt og udgør hjørnestenen i vores kultur. Mens værdierne kan guide os, når

Læs mere

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct)

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct) Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Hvidbjerg Bank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke regler og retningslinjer til bankens medarbejdere, bestyrelse og

Læs mere

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT INDHOLD MILJØ LOGISTIK A/S CODE OF CONDUCT 3 OVERHOLDELSE AF LOVGIVNINGEN 4 MENNESKERETTIGHEDER 4 MEDARBEJDERE 5 FORRETNINGSETIK 6 INTERESSEKONFLIKT 7 FORTROLIGHED 7 RELATIONER

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct)

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Ringkjøbing Landbobank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke er række regler og retningslinjer til bankens medarbejdere

Læs mere

DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER's adfærdskodeks for forretningspartnere 1. Præambel Med sit motto Integrity in Logistics beskriver

Læs mere

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ~ 1 ~ 1 ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)... 3 2 FORMÅL... 3 3 OVERTRÆDELSE... 3 4 FORHOLDET TIL MEDLEMMERNE... 3 5 VÆRDIGHED OG RESPEKT... 4 6 INTERESSEKONFLIKTER... 4 7

Læs mere

IRS KODEKS. Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber

IRS KODEKS. Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber IRS KODEKS Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber Kære IRS-team Hvordan vi tænker indvendigt, genspejles også i vore handlinger udadtil. Det gælder både for

Læs mere

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører Introduktion NSG Group Adfærdskodeks for leverandører NSG Group og derved Pilkington tilstræber at have det bedste omdømme i verden i kraft af vores professionelle, lovlige og etiske tilgang til forretningsdrift,

Læs mere

Code of Conduct for leverandører

Code of Conduct for leverandører April 2011 Code of Conduct for leverandører Group_Su ppliercodeofconduct_april2011_dk.doc INDLEDNING Etiske overvejelser har altid været en integreret del af vores forretningspraksis. Derfor har vi formuleret

Læs mere

DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING

DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING 1 / 5 Kære leverandør: Sapa er en mangfoldig koncern af industrivirksomheder med globale aktiviteter. Sapas værdier og kultur for bæredygtig udvikling

Læs mere

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen)

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) 24.11.2016 Bestyrelses møde Side 1 Indledning Sparekassen Sjælland - Fyn koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK THE SPECIALIST IN TRADING AND INVESTMENT Page 1 of 5 1. INTRODUKTION 1.1 Er udstedt i medfør af og i overensstemmelse med EU direktiv 2004/39/EF

Læs mere

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Indledning -koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde landets love og regler beskytter vi vores integritet og omdømme.

Læs mere

Etiske retningslinjer for Lemminkäinen

Etiske retningslinjer for Lemminkäinen Etiske retningslinjer for Lemminkäinen Det er vigtigt for os i Lemminkäinen at opbygge og udvikle selskabets forretningsmæssige bæredygtighed på lang sigt. Dette arbejder vi ansvarsbevidst med under hensyntagen

Læs mere

Etisk værdigrundlag for organisationsbestyrelsen og HAB

Etisk værdigrundlag for organisationsbestyrelsen og HAB Etisk værdigrundlag for organisationsbestyrelsen og HAB Introduktion Organisationsbestyrelsen og HAB tiltræder hermed nedenstående etiske værdigrundlag. Et etisk værdigrundlag er vigtigt, fordi det bestemmer

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK THE SPECIALIST IN TRADING AND INVESTMENT Page 1 of 6 1. INTRODUKTION 2 IDENTIFIKATION AF OG GENEREL OPLYSNING OM POTENTIELLE INTERESSEKONFLIKTER

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK THE SPECIALIST IN TRADING AND INVESTMENT Page 1 of 5 1. INTRODUKTION 1.1 Er udstedt i medfør af og i overensstemmelse med EU direktiv 2004/39/EF

Læs mere

Adfærdskodeks Handicare Group

Adfærdskodeks Handicare Group Adfærdskodeks Handicare Group 1 Indledning Vores adfærdskodeks er en vigtig bestanddel af Handicare, og den definerer standarderne for hvordan vi driver vores forretning ansvarligt, og hvordan vi opfører

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4. Vigtige oplysninger om vores regler 6. Vores principper 8.

Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4. Vigtige oplysninger om vores regler 6. Vores principper 8. ETISK REGELSÆT ÍNDEX 03 Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4 Vigtige oplysninger om vores regler 6 Vores principper 8 Vores værdier 9 Integritet 10 - Respekt for vores kunder og forretningspartnere

Læs mere

Adfærdskodeks for 2Lift ApS

Adfærdskodeks for 2Lift ApS Adfærdskodeks for 2Lift ApS Virksomheden 2Lift ApS er dedikere til at efterleve de højeste principper for integritet, ærlighed og retfærdighed i alle dets forretninger og aktiviteter. Alle medarbejdere

Læs mere

ADFÆRDSKODEKS. Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance

ADFÆRDSKODEKS. Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance ADFÆRDSKODEKS Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance INDLEDNING Braas Monier ( Braas Monier eller Group ) tror på en verden, hvor det er muligt at realisere

Læs mere

Adfærdskodeks. Have a safe journey

Adfærdskodeks. Have a safe journey Adfærdskodeks Have a safe journey Nøgleprincipper Saferoad skal drive forretning på grundlag af en sund, etisk forretningspraksis, sætte høje standarder for os selv og for vores indvirkning på miljøet

Læs mere

Bilag 5. Samfundsansvar

Bilag 5. Samfundsansvar Bilag 5 Samfundsansvar Udarbejdelse og gennemførelse af nationalt ledelsesprogram for ledere af ledere i sundhedsvæsenet Side 1 af 5 Samfundsansvar Nærværende bilag skal ikke udfyldes, men indgår som del

Læs mere

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Januar 2015 Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Indhold Forord... 3 Introduktion... 4 Hvad er Code of Conduct?... 4 Hvorfor har Danske Fodbolddommere brug for et Code of Conduct?... 4 Hvem gælder Code

Læs mere

Bilag 4. CSR/Samfundsansvar

Bilag 4. CSR/Samfundsansvar Bilag 4 CSR/Samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 3 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 4 4. DOKUMENTATION... 6 5. LEVERANDØRENS ANSVAR...

Læs mere

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER Ragn-Sellskoncernens 2 (5) Ragn-Sells koncernens Code of Conduct for leverandører Ragn-Sells koncernen forpligter sig til at udføre sine forretninger og varetage sine interesser

Læs mere

Kontraktbilag 5 Samfundsansvar

Kontraktbilag 5 Samfundsansvar Styrelsen for Undervisning og Kvalitet December 2016 Kontraktbilag 5 Samfundsansvar Udbud af kontrakt om levering af undervisningsmateriale samt undervisnings- og oplysningsaktiviteter om Holocaust og

Læs mere

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden.

1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. Aftalens omfang 1.1 Leverandøren er databehandler for Kunden, idet Leverandøren varetager de i Appendiks 1 beskrevne databehandlingsopgaver for Kunden. 1.2 Personoplysninger, der behandles af Leverandøren,

Læs mere

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører Introduktion NSG Group Adfærdskodeks for leverandører NSG Group og derved Pilkington tilstræber at have det bedste omdømme i verden i kraft af vores professionelle, lovlige og etiske tilgang til forretningsdrift,

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør DK Da HCS A/S er involveret med forskellige leverandører, er det vigtigt for os at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder

Læs mere

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas.

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas. Kódex správania Kó Kódex správania E ode of Conduct Eet ttiset ohjeet Etikos kodeks deksas Kode eks postępowania Kodeks postępowania Verhaltenskodex enskod iska regler Etisk regelsæ Kodeks p Eettiset ohjeet

Læs mere

Addtech AB. Adfærdskodeks

Addtech AB. Adfærdskodeks Addtech AB Adfærdskodeks Indledning Addtech er en teknologikoncern, som tilfører både teknologisk og økonomisk merværdi i kæden mellem producenter og kunder. Koncernen driver forretning inden for udvalgte

Læs mere

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3 Bilag 6: Samfundsansvar Indhold 1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 3.1 Menneskerettigheder... 2 3.2 Arbejdstagerrettigheder... 2 3.3

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks

Code of Conduct / Adfærdskodeks Code of Conduct / Adfærdskodeks DK For HCS A/S er det vigtigt at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder for alle medarbejdere hos HCS, og dækker arbejdstagernes rettigheder,

Læs mere

Bilag 5. Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag 5. Leverandørens samfundsansvar (CSR) Bilag 5 Leverandørens samfundsansvar (CSR) 1 1. Generelle krav Københavns Kommune har fokus på eget og samarbejdspartneres samfundsansvar, når konkrete opgaver udføres. Derfor forpligter Leverandøren sig

Læs mere

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK

POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK SAXO BANK S POLICY FOR MANAGING CONFLICTS OF INTEREST POLITIK FOR HÅNDTERING AF INTERESSEKONFLIKTER SAXO BANK SPECIALISTEN I HANDEL OG INVESTERING Page 1 of 5 1. INTRODUKTION 1.1 Er udstedt i medfør af

Læs mere

Kontraktbilag 3 Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Kontraktbilag 3 Leverandørens samfundsansvar (CSR) BM03 pkt. 13 bilag 3 Kontraktbilag 3 Leverandørens samfundsansvar (CSR) 1 1. Generelle krav Hovedstadens Beredskab har fokus på eget og samarbejdspartneres samfundsansvar, når konkrete opgaver udføres.

Læs mere

Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR) Udbuddets navn 1 Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR) Indhold 1. Parterne...2 2. Formål og generelle krav...2 3. Leverandørens ansvar og forpligtelse...2 3.1. Krav til Leverandøren

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Adfærdskodeks for medarbejdere (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. september 2009) Revision 1 (Godkendt på bestyrelsesmøde 8/2011 den 12. september 2011)

Læs mere

Adfærdskodeks.

Adfærdskodeks. Adfærdskodeks Altid Ved Din Side. www.polygongroup.dk Our Responsibility Introduktion til Polygons adfærdskodeks Polygons adfærdskodeks beskriver hovedprincipperne for Polygons sociale ansvar, samt de

Læs mere

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig )

Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) Aftalen foreligger mellem kunden (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Steuermann ApS Flæsketorvet 68 1711 København V CVR. nr. 35809422 (i det følgende betegnet Databehandler ) (herefter samlet

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR) Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR) om Udbudt af HOFOR A/S CVR-nr. 1007 3022 Ørestads Boulevard 35 2300 København S herefter betegnet HOFOR Version 0.1.0 / januar 2016 Indholdsfortegnelse 1 Generelle

Læs mere

Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer

Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer Forord I Kreativitet & Kommunikation finder vi det naturligt at tage et medansvar for den samfundsmæssige udvikling og støtte vore medlemmer i at have

Læs mere

Bemærk venligst, at dette er en oversættelse af et engelsk originaldokument. AFTALE MELLEM. SECURITAS AB (publ) UNION NETWORK INTERNATIONAL

Bemærk venligst, at dette er en oversættelse af et engelsk originaldokument. AFTALE MELLEM. SECURITAS AB (publ) UNION NETWORK INTERNATIONAL Bemærk venligst, at dette er en oversættelse af et engelsk originaldokument. AFTALE MELLEM SECURITAS AB (publ) OG UNION NETWORK INTERNATIONAL OG DET SVENSKE TRANSPORTARBEJDERFORBUND OM UDVIKLINGEN AF GODE

Læs mere

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct Code of Conduct 3 Introduktion 4 Interne anliggender Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder Tillid og respekt Sikkerhed 5 Eksterne anliggender Konkurrence Åbenhed og fortrolighed Anti-korruption og

Læs mere

Koncernregler. Code of Conduct. Om korrekt etisk forretningsmæssig adfærd

Koncernregler. Code of Conduct. Om korrekt etisk forretningsmæssig adfærd Koncernregler Om korrekt etisk forretningsmæssig adfærd Code of Conduct Formålet med Code of Conduct Code of Conduct indeholder regler for korrekt etisk forretningsmæssig adfærd i DB Schenker. Reglerne

Læs mere

Etiske regler for H+H Koncernen

Etiske regler for H+H Koncernen Etiske regler for H+H Koncernen Indhold Introduktion... 1 Arbejdstager... 2 Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen... 2 Grundlæggende arbejdstagerrettigheder... 2 Arbejdstager, fortsat... 3 Lighed, ikke-diskrimination

Læs mere

Ypsomed gruppens adfærdskodeks

Ypsomed gruppens adfærdskodeks Ypsomed gruppens adfærdskodeks Kære kollega Ypsomed gruppens succes og omdømme (efterfølgende benævnt Ypsomed) afhænger direkte af, hvordan vi agerer over for vores kunder, forretningspartnere og aktionærer

Læs mere

Politik om bekæmpelse af bestikkelse

Politik om bekæmpelse af bestikkelse Politik om bekæmpelse af bestikkelse Indledning RPC koncernen Plc ( selskabet ) fører en nultolerancepolitik i forhold til bestikkelse og korruption i sine globale forretningsaktiviteter, i både den offentlige

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til medarbejderne...5

Læs mere

Formålet med NUNAOIL s forretningsetik er at tydeliggøre de principper, som skal styre virksomhedens drift og medarbejdernes adfærd.

Formålet med NUNAOIL s forretningsetik er at tydeliggøre de principper, som skal styre virksomhedens drift og medarbejdernes adfærd. Forretningsetiske retningslinjer for NUNAOIL A/S Formålet med NUNAOIL s forretningsetik er at tydeliggøre de principper, som skal styre virksomhedens drift og medarbejdernes adfærd. Det påhviler den enkelte

Læs mere

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

CC GROUP DENMARK Databehandleraftale Kunde Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Aftalen foreligger mellem Adresse Post nr. og By CVR. nr. xx xx xx xx (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og CC GROUP DENMARK Møllebugtvej 5 7000 Fredericia Att: CVR. nr. 27415032

Læs mere

BILAG 13. Samfundsansvar

BILAG 13. Samfundsansvar BILAG 13 Samfundsansvar Vejledning til tilbudsgiver: Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør et mindstekrav i forbindelse de opgaver der udføres under Rammekontrakten. Bilaget skal ikke

Læs mere

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen Bilag 16 CSR Indhold 1. Indledning... 3 2. Internationalt anerkendte principper... 3 3. Materielle krav til Leverandøren... 4 3.1 Menneskerettigheder... 4 3.2 Arbejdstagerrettigheder... 4 3.3 Miljø...

Læs mere

Bilag 1 - CSR. Side 1 af 8

Bilag 1 - CSR. Side 1 af 8 Bilag 1 - CSR Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 4 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 4 4. DOKUMENTATION... 6 5. LEVERANDØRENS ANSVAR... 7

Læs mere

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Forretningsetik... 2 3.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR]

DATABEHANDLERAFTALE [LEVERANDØR] DATABEHANDLERAFTALE Mellem [KUNDE] og [LEVERANDØR] Der er den [dato] indgået følgende databehandleraftale ("Aftalen") mellem: (A) (B) [VIRKSOMHEDEN], [ADRESSE] et selskab registreret under CVR-nr. [ ]

Læs mere

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Bilag XX Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Indhold Parterne... 1 Formålet med kontraktbilaget... 1 1. Generelle krav... 2 1, stk. 1 - Global Compact-principperne... 2 2. Specifikke krav...

Læs mere

Bilag [nr.] Arbejdstagerrettigheder og CSR

Bilag [nr.] Arbejdstagerrettigheder og CSR Bilag [nr.] Arbejdstagerrettigheder og CSR Indholdsfortegnelse 1. ILO KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING... 3 2. KRAV TIL CSR... 3 2.1 Generelle krav... 3 2.1.1 Menneskerettigheder... 3 2.1.2 Arbejdstagerrettigheder...

Læs mere

Social Klausul Social klausul

Social Klausul Social klausul Social klausul Side 1 af 10 INDHOLD Parterne 3 1 GENERELLE KRAV 3 1, stk. 1 - Global Compact-principperne 3 2 SPECIFIKKE KRAV 4 2, stk. 1 - Menneskerettigheder 4 2, stk. 2 Arbejdstagerrettigheder 5 2,

Læs mere

Bilag 2. Krav til løn og arbejdsvilkår. samt CSR-krav

Bilag 2. Krav til løn og arbejdsvilkår. samt CSR-krav Bilag 2 Krav til løn og arbejdsvilkår samt CSR-krav Indholdsfortegnelse BILAG 2... 1 KRAV TIL LØN OG ARBEJDSVILKÅR... 1 SAMT CSR-KRAV... 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. KRAV TIL LØN OG ARBEJDSVILKÅR... 3

Læs mere

Ifs Etikpolitik - hovedprincipper

Ifs Etikpolitik - hovedprincipper Ifs Etikpolitik - hovedprincipper Etikpolitiken er besluttet af styrene i If-koncernet og gælder fra 1. januar 2013. Den revideres årligt. 1 FORORD... 1 2 IFS GRUNDLÆGGENDE ETISKE PRINCIPPER... 1 3 LOVE

Læs mere

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb

Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Kontraktbilag om sociale og etiske hensyn ved indkøb Indhold Parterne... 2 Formålet med kontraktbilaget... 2 1. Generelle krav... 2 2. Specifikke krav... 3 3. Dokumentation... 5 4. Procedure ved begrundet

Læs mere

ILO-KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING

ILO-KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING Bilag 1 Indhold ILO-KONVENTION NR. 94 OG LIGEBEHANDLING... 1 2. KRAV TIL CSR... 1 2.1 Generelle krav... 1 2.1.1 Menneskerettigheder... 1 2.1.2 Arbejdstagerrettigheder... 1 2.1.3 Miljø... 2 2.1.4 Anti-korruption...

Læs mere

Compass Groups etiske regelsæt

Compass Groups etiske regelsæt Compass Groups etiske regelsæt Udgave 1.2 Compass Groups etiske regelsæt & FN's Global Compact Som en verdensleder på vores felt har vi sat de allerhøjeste standarder for kvaliteten af de tjenesteydelser,

Læs mere

Whistleblowerordning. November 2015

Whistleblowerordning. November 2015 Whistleblowerordning November 2015 Indhold 1. Indberetning... 2 2. Modtagelse og undersøgelse af indberetninger... 3 3. Gengældelse eller misbrug af whistleblowerordningen... 3 Bilag 1 Indberetningsskema...

Læs mere

Indhold. Rammeaftale varer Bilag 5 Side 2 af 7

Indhold. Rammeaftale varer Bilag 5 Side 2 af 7 Bilag 5 CSR-krav til Rammeaftale om køb af abonnementer til satellittelefoni, samt køb og levering af terminaler til satellittelefoni, radiokommunikationsudstyr og service og support Indhold 1 KRAV TIL

Læs mere

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

Curanet A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Åstvej 10, B 7190 Billund CVR. nr. 30 56 13 17 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og Curanet A/S Højvangen 4 8660 Skanderborg CVR. nr. 29

Læs mere

Always By Your Side. GROUP POLICIES. Adfærdskodeks.

Always By Your Side. GROUP POLICIES. Adfærdskodeks. GROUP POLICIES Adfærdskodeks Always By Your Side. www.polygon.dk Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Polygons adfærdskodeks forretningsetik 4 Antikorruption og monopolforebyggelse Medarbejdere 5 Professionel

Læs mere

Introduktion. Indhold. Introduktion 3. Medarbejdere 6. Kunder 9. Samarbejdspartnere 11. Offentligheden 14. Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19

Introduktion. Indhold. Introduktion 3. Medarbejdere 6. Kunder 9. Samarbejdspartnere 11. Offentligheden 14. Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19 Forretningskodeks Introduktion Indhold Introduktion 3 Medarbejdere 6 Kunder 9 Samarbejdspartnere 11 Offentligheden 14 Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19 Et godt ry er et af de største aktiver i

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S KVM-GENVEX mener, at dine persondata tilhører dig. Vi tilstræber at respektere og behandle dine persondata med passende omhu hele tiden. Når du besøger vores websteder,

Læs mere

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE

BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE BILAG 14: DATABEHANDLERAFTALE Side 1/9 Aftale om databehandling mellem Kunden og Leverandøren Side 2/9 Vejledning: [Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør således i sin helhed et mindstekrav

Læs mere

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet... Intego CSR Intego CSR Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...7 Hos Intego overholder vi til enhver tid

Læs mere

Bilag 9 - Samfundsansvar

Bilag 9 - Samfundsansvar Bilag 9 - Samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 4. DOKUMENTATION... 5. LEVERANDØRENS ANSVAR... 6. PROCEDURE

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til kunder og andre aktører...5

Læs mere

Indledning grundlæggende principper og anvendelsesområder

Indledning grundlæggende principper og anvendelsesområder Indledning grundlæggende principper og anvendelsesområder Det er det urokkelige princip for Takeda Pharmaceutical Company Limited og alle dets koncernselskaber (samlet Takeda ) at overholde alle gældende

Læs mere

CSR LEVERANDØRKLAUSUL

CSR LEVERANDØRKLAUSUL CSR LEVERANDØRKLAUSUL Indhold Formål... 2 Generelle krav... 2 Menneskerettigheder... 2 Arbejdstagerrettigheder... 2 Miljø... 3 Arbejdsmiljø... 3 Anti-korruption... 4 Specifikke krav... 4 Arbejdsklausul...

Læs mere

Bilag 6 Samfundsansvar

Bilag 6 Samfundsansvar Bilag 6 Samfundsansvar Rammeaftale laboratoriemålinger mv. i forbindelse med markedskontrol af energirelaterede produkter Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF

Læs mere

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt "Parterne" og hver for sig "Part")

DanDomain A/S Databehandleraftale. Version: (herefter samlet benævnt Parterne og hver for sig Part) DATABEHANDLERAFTALE Databehandleraftalen foreligger mellem Vilhelm Thomsens plads 1 8900 Randers CVR. nr. 35 58 90 31 (i det følgende betegnet Dataansvarlig ) og DanDomain A/S Normansvej 1 8920 Randers

Læs mere

COPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR) EVALUERING AF ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREINDSATS FOR AFTALEPERIODEN 2013-2015

COPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR) EVALUERING AF ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREINDSATS FOR AFTALEPERIODEN 2013-2015 COPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY (CSR) EVALUERING AF ENERGISELSKABERNES ENERGISPAREINDSATS FOR AFTALEPERIODEN 2013-2015 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle krav... 3 1.1. Menneskerettigheder... 3 1.2. Arbejdstagerrettigheder...

Læs mere

Bilag 4. Samfundsansvar

Bilag 4. Samfundsansvar Bilag 4 Samfundsansvar Rammeaftale varetagelse af tolkebistand Indhold 1. ARBEJDSKLAUSUL EFTER ILO-KONVENTION NR. 94 OG CIRKULÆRE NR. 9471 AF 30. JUNI 2014... 2 2. KRAV TIL CSR... 3 2.1 Generelle krav...

Læs mere

Bilag A Databehandleraftale pr

Bilag A Databehandleraftale pr 1. BAGGRUND, FORMÅL OG OMFANG 1.1 Som led i den Dataansvarliges (Beierholms kunde) indgåelse af aftale om levering af finansielle ydelser, som beskrevet i samarbejdsaftale, foretager Databehandleren (Beierholm)

Læs mere

KALAALLIT AIRPORTS ADFÆRDSKODEKS. (Code of Conduct)

KALAALLIT AIRPORTS ADFÆRDSKODEKS. (Code of Conduct) ADFÆRDSKODEKS (Code of Conduct) MARTS 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 INDLEDNING... 3 2.0 GENERELT... 3 3.0 AT TAGE ANSVAR OG OVERHOLDE LOVENE... 3 4.0 INTERESSEKONFLIKTER... 3 5.0 GENNEMSIGTIGHED... 3

Læs mere

Politik for Anti-korruption

Politik for Anti-korruption Politik for Anti-korruption Coop Danmark A/S Dokumentkontrol Godkendt af Coop Danmark A/S direktion dato: 18. feb. 2019 Dokument ejer: Compliance Version: 1.0 1 Baggrund for Coop Danmark A/S anti-korruptionspolitik

Læs mere

Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer

Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer Forord I Kreativitet & Kommunikation finder vi det naturligt at tage et medansvar for den samfundsmæssige udvikling og støtte vore medlemmer

Læs mere

IFAG. Code of conduct samt etiske retningslinjer.

IFAG. Code of conduct samt etiske retningslinjer. IFAG S FORMÅL MED UDARBEJDELSEN AF DETTE DOKUMENT ER AT ETABLERE EN FÆLLES REFERENCERAMME OG AT DEFINERE FÆLLES PRINCIPPER FOR, HVAD IFAG S INFORMATIONSAKTIVITETER OG MEDLEMMERNES UDVEKSLING AF OPLYSNINGER

Læs mere

Anti-korruption 10. Virksomheder bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse.

Anti-korruption 10. Virksomheder bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse. Bilag til aftale: Corporate Social Responsibility (CSR) Indledning Kriminalforsorgen vil sikre, at Kriminalforsorgens indkøbsaftaler systematisk inddrager hensynet til samfundsansvar som formuleret i de

Læs mere

AH Industries Code of Conduct

AH Industries Code of Conduct AH Industries Code of Conduct AH Industries driver virksomhed på en ansvarlig måde, og vi har en ambition om at bidrage til en bæredygtig udvikling. Vi ønsker også at bevare og styrke vores høje integritet

Læs mere

Valmets adfærdskodeks

Valmets adfærdskodeks Valmets adfærdskodeks Valmets adfærdskodeks Til Valmet-kolleger og partnere Valmets adfærdskodeks er et regelsæt, der definerer moral og etik, ansvar og korrekt praksis for os alle som enkeltpersoner,

Læs mere