Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster)"

Transkript

1 Høringsnotat Edvard Thomsens vej København S Telefon info@trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS Dato 14. november 2013 JN Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster) 1. Indledning Trafikstyrelsen har den 30. marts 2013 sendt reguleringsmodellen for fastsættelsen af takster i Københavns Lufthavn (bilag 1 til BL 9-15, 3. udgave af 8. marts 2011 for fastsættelse af lufthavnstakster)i høring. Høringen er sendt til de i bilag 1 nævnte interessenter. Høringsfristen udløb den 21. maj Trafikstyrelsen har modtaget høringssvar fra: SAS Københavns Lufthavne A/S IATA (International Air Transport Association) Høringssvarene indeholder en del bemærkninger til den øvrige del af BL 9-15, der dog ikke har været i høring. Dette høringsnotat kommenterer ikke nærmere på disse bemærkninger, idet de dog vil indgå i overvejelserne ved en evt. fremtidig revision af BL I det følgende refereres og kommenteres alene de indkomne bemærkninger vedrørende reguleringsmodellen for fastsættelse af lufthavnstakster i Københavns Lufthavn. Bemærkningerne er organiseret efter den kronologiske rækkefølge i bilag 1 til BL Trafikstyrelsens kommentarer til de enkelte punkter følger efter i kursiv. Side 1 (11)

2 2. Bemærkninger vedrørende reguleringsmodellen, punkt1 I formålsafsnittet foreslår CPH, at det Nuværende punkt e) udgår Punktet omhandler bestemmelsen om, at lufthavnens afkast på luftfartsmæssige anlæg og ydelser ikke overstiger et rimeligt afkast CPH mener, at punkt e ligger ud over den lovhjemmel, som BL 9-15 er udstedt på baggrund af. I stedet foreslår CPH, at der indføjes følgende punkter til forklaring af formålsbestemmelserne: Med henblik på at opfylde disse formål, vil Trafikstyrelsen tage følgende forhold i betragtning: 1 At der samlet set skabes en robust reguleringsmodel og en forudsigelig fremtidig takstfastsættelse 2 At historiske og fremtidige investeringer bliver rimeligt forrentet under hensyn til den risikoprofil, som fremover vil knytte sig til lufthavnens aktiviteter 3 At lufthavnens aktiviteter kan finansieres på forsvarlig vis. Trafikstyrelsen bemærker, at spørgsmålet også blev fremlagt ved fastlæggelsen af BL 9-15, 2. udgave af 19. december Vurderingen på det tidspunkt var bl.a., at der ikke i dansk ret var hindringer for, at fall back modellen inddrager indtægter ved lufthavnens kommercielle aktiviteter, og der ikke er grundlag for at mene, metoden skulle indebære statsstøtte. Der er ikke nye argumenter i sagen. Trafikstyrelsen bemærker endvidere at de nuværende formålspunkter a-f er politiske målsætninger, hvor lufthavnen dels får mulighed for at udvikle sig og dels ikke udnytter sin monopollignende situation. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre på disse målsætninger. 3. Overordnet beskrivelse af modellen, punkt 3 IATA finder, at der tilsyneladende er uoverensstemmelse mellem afsnit 3.1 (om lufthavn og de faste brugere, der i første omgang skal søge at opnå enighed om taksterne) og afsnit (hvor parterne i forhandlingerne er omtalt), hvor der nævnes de faste brugere og luft- Side 2 (11)

3 fartselskaber med mere end 5 pct. af lufthavnens starter eller passagerer. IATA foreslår, at pkt.3.1. ændres, så den ligner beskrivelsen i afsnit Trafikstyrelsen er enig i, at der er mulighed for misforståelser, og agter at tilføje teksten i 3.1 en henvisning til IATA foreslår at tidsrammen i punkt 3.3 ændres fra 4 til 3 år indtil fall back modellen er afprøvet. Reguleringsperioden er fastsat til 4 år. Der er ikke fremkommet nye argumenter for at ændre dette. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre på tidsrammen. 4. Takstfastsættelse ved forhandling, punkt 4. IATA foreslår, at begrænsningen i afsnit for deltagelse i forhandlingerne.sænkes fra 5 pct. af lufthavnens samlede starter eller passagerer til 2 pct. Hensigten er at tillade flere internationale luftfartsselskaber ved forhandlingerne. IATA foreslår, at IATA som standard deltager i forhandlingerne for at repræsentere alle dets medlemmer, som ikke kan nå den foreskrevne grænse. Hensigten med bestemmelsen er at fastslå, at man repræsenterer brugere af Københavns Lufthavn jf. definitionen af faste brugere i BL 9-15 punkt 2, at brugerne har et vist trafikvolumen bag den enkelte repræsentant, og at det skal være en operationel kreds, der forhandler. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre på teksten. I øvrigt kan henvises til BL 9-15, hvor parterne i forhandlingerne er faste lufthavnsbrugere som defineret i BL 9-15, afsnit 2, og hvor lufthavnsbrugere, der ikke selv har et forhandlingsmandat, har mulighed for at gruppere sig, med henblik på at opnå et forhandlingsmandat. Side 3 (11)

4 CPH foreslår, at der om tidsrammen i afsnit 4.3 tilføjes: Tidsfristerne i denne bestemmelse kan fraviges som led i en aftale om lufthavnstaksterne. Tidsfristerne er fastsat efter grunddige overvejelser og lange drøftelser mellem alle parter og for at tage hensyn til alle parter, herunder tidspunkter for ændringer af luftfartsselskabernes fartplaner og salgsinitiativer og af hensyn til Trafikstyrelsens tid til godkendelse af ansøgninger om nye takster. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre på tidsfristerne. IATA foreslår, at de finansielle informationer fra lufthavnen i punkt uddybes (nedbrydning af omkostninger og indtægter). Trafikstyrelsen finder, at de krav der stilles til økonomiske informationer fra lufthavnen i forbindelse med takstforhandlingerne er stillet for at sikre et tilstrækkeligt grundlag at forhandle ud fra, og for at give Trafikstyrelsen et relevant materiale til rådighed for fastsættelse af indtægtsrammen i en situation, hvor forhandlinger om nye takster eventuelt er brudt sammen. På nuværende tidspunkt ser Trafikstyrelsen ikke anledning til at ændre i afsnittet. IATA mener ikke, at luftfartsselskaberne er i stand til at levere oplysningerne nævnt i bilagets punkt 4.4.2, om luftfartselskabernes informationsforpligtelse. Særligt har luftfartsselskaberne problemer med at levere en 10 års flådeprognose. IATA mener, at det er en meget lille andel af luftfartsselskaberne, der leverer disse oplysninger, idet deres engagement i CPH er lille. Trafikstyrelsen finder, jævnfør reguleringsmodelles pkt at kravet om informationer i relation til takstforhandlingerne alene retter sig mod de forhandlingsberettigede selskaber. Oplysningerne, der skal leveres til forbindelse med takstforhandlingerne, er stillet for at sikre et tilstrækkeligt grundlag at forhandle ud fra. Trafikstyrelsen ser ikke anledning til at ændre i bestemmelserne. Side 4 (11)

5 CPH foreslår, at der i afsnit indsættes i året efter 1. januar i afsnit 4.4.2, dvs. at oplysningerne skal foreligge i god tid forud for nye takster, dvs. før forhandlingerne. Med tilføjelsen svarer bestemmelsen til, hvorledes dette allerede praktiseres. Trafikstyrelsen er enig i denne præcisering, der svarer til bestemmelsen i afsnit om lufthavnens informationsforpligtelse. 5. Takstfastsættelsen aftales ikke mellem parterne, (fall back)punkt 5 IATA mener, at anvendelse af indtægtsramme i afsnit indebærer, at den fulde trafikrisiko overføres til luftfartsselskaberne. Synspunktet er ikke nærmere uddybet. IATA anbefaler imidlertid, at modellen i stedet baseres på et prisloft. Trafikstyrelsen finder bl.a., at den nuværende fall-back model dels indeholder incitamenter for såvel lufthavn som luftfartsselskaber til at søge takstfastsættelsen ved forhandling, og dels sikrer incitamenter til at sikre investeringer også i de aeronautiske aktiviteter. Hvis trafikudviklingen bliver mindre end forudsat vil CPH have risikoen i form af færre indtægter end forventet, mens en højere trafikudvikling end forventet vil give lufthavnen en fordel idet taksterne ikke umiddelbart justeres ned. Der er derfor tale om en delt trafikrisiko. Den nuværende model er resultat af lange og grunddige drøftelser. Trafikstyrelsen ser ikke nye argumenter i sagen og agter ikke at foretage ændringer. CPH foreslår om punkt d) i afsnit om overførsel af merafkast fra det kommercielle område at: Bestemmelsen bør udgå. Lufthavnen finder ikke, at er lovhjemmel til at foretage denne krydssubsidiering, og lufthavnen anser dette for at udgøre statsstøtte. Trafikstyrelsen bemærker, at spørgsmålet også blev fremlagt ved fastlæggelsen af BL 9-15, 2. udgave af 19. december Vurderingen på det tidspunkt var bl.a., at der ikke i dansk ret var hindringer for, at fall backmodellen inddrager indtægter ved lufthavnens kom- Side 5 (11)

6 mercielle aktiviteter, og der ikke er grundlag for at mene, metoden skulle indebære statsstøtte. Der er ikke nye argumenter i sagen. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre reglerne. CPH foreslår, at der i om fastsættelsen af omkostningsrammen for de luftfartsmæssige anlæg og ydelser indsættes: De opgjorte driftsomkostninger fremskrives med den forventede udvikling i trafik frem til udløbet af den kommende reguleringsperiode samt et gennemsnit af pristalsudviklingen fra og med 2. kvartal i året efter referenceåret og 4 år tilbage. Den foreslåede tekst skal erstatte De opgjorte driftsomkostninger fremskrives med et gennemsnit af pristalsudviklingen fra og med 2. kvartal i året efter referenceåret og 4 år tilbage. Forslaget er stillet for at tage højde for såvel udviklingen i trafik og inflation. Det skal bemærkes, at der ikke i overvejende grad på kort sigt er en direkte sammenhæng mellem omkostningerne og en marginal ændring af trafikken. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre i bestemmelsen. IATA nævner at bestemmelsen i afsnit bruger et vægtet gennemsnit mellem de to inflationsindeks. IATA efterlyser at bilaget forklarer, hvorfor disse indeks skal anvendes og den vægtning, der er anført. IATA finder, at det generelle inflationsniveau vil være et mere stabilt mål for inflationen Trafikstyrelsen finder at de anvendte vægtede indeks bedst svarer til sammensætningen af de underliggende omkostninger. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre i bestemmelsen. CPH giver udtryk for, at afsnit ikke indeholder en tilstrækkelig præcisering af betingelserne for, at der kan opstilles effektiviseringskrav til omkostningsrammen. Side 6 (11)

7 CPH mener, at det virker ubegrundet og unødvendigt at indføre en mulighed for yderligere effektivisering i tillæg til de effektiviseringselementer, der allerede er indbygget i reguleringsmodellen. Reguleringsmodellen indeholder allerede implicit krav om effektivisering, da driftsomkostningerne kun fremskrives med inflationen, jf. punkt i bilag 1. CPH foreslår at afsnit i sin helhed udgår. Subsidiært foreslår lufthavnen at bestemmelsen erstattes af nedenstående: Trafikstyrelsen kan i ekstraordinære situationer stille begrundede krav om effektivisering af omkostningsrammen. Ved vurderingen. Trafikstyrelsen finder, at afsnit om effektiviseringskrav til omkostningsrammen fastlægger, at Trafikstyrelsen kan stille krav om effektivisering, mens bestemmelsen ikke udtrykker, at der skal stilles effektiviseringskrav. I givet fald udtrykker bestemmelsen, at ved vurdering af nødvendigheden og i givet fald størrelsen af effektiviseringskravet vil Trafikstyrelsen inddrage en vurdering af skønnet effektiviseringspotentiale, hvori også vil indgå sammenligninger med andre europæiske lufthavne. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre på bestemmelsen. IATA foreslår at der i afsnit om fastsættelsen af forrentningen i indtægtsrammen anvendes et gennemsnit af den bogførte værdi af anlægsaktiverne (RAB) til at opgøre afkastet af RAB (Regulatory Asset Base) IATA foreslår samtidig at RAB skal opgøres uden aktiver under opførelse, da den budgetterede investerede kapital ellers vil opgøres på aktiver, der ikke er i brug, og derfor vil være et præfinansieret aktiv. Finansieringen af omkostningerne, der relaterer sig til aktiver, der er under opførelse, skal kapitaliseres, når aktivet er taget i brug. Side 7 (11)

8 Trafikstyrelsen bemærker, at CPH siden udarbejdelsen af BL udgave har ændret regnskabspraksis, således at finansieringsomkostninger nu indregnes i aktiverede anlægsomkostninger. Teksten vedrørende opgørelse af investeret kapital præciseres således, at aktiver under opgørelse kun kan medregnes såfremt, der ikke indregnes finansieringsomkostninger i aktiverede anlægsomkostninger, ligesom der i den anledning har været anledning til mindre ændringer, jævnfør nedenstående Teksten i ændres til: Den forrentning, som indregnes i indtægtsrammen, fastsættes på grundlag af forrentningsgrundlaget, som består af den budgetterede investerede kapital i indtægtsrammeperioden. Budgetteret investeret kapital opgøres med udgangspunkt i den bogførte værdi af anlægsaktiver pr. 31.december i referenceåret med tillæg af forventede investeringer og fradrag af forventede afskrivninger i det efterfølgende år og budgetterede investeringer og afskrivninger i indtægtsrammeperioden. Bogført værdi af anlægsaktiver samt budgetterede afskrivninger opgøres ekskl. eventuelle regnskabsmæssige opskrivninger. Aktiver under opførelse kan kun medregnes i den investerede kapital, såfremt der ikke indregnes finansieringsomkostninger i aktiverede anlægsomkostninger. Den investerede kapital opgøres for hvert enkelt år i indtægtsrammeperioden. Forrentningen beregnes på baggrund af den beregnede gennemsnitlige investerede kapital i det enkelte år (gennemsnit af primo og ultimo) CPH foreslår, at der indsættes følgende supplerende tekst i forlængelse af afsnit om forrentning af investeret kapital : herunder: a. de risici, som er gældende for lufthavnens luftfartsmæssige aktiviteter, b. ønsker om investeringer i lufthavnens infrastruktur og udvikling i øvrigt samt c. den skønnede risiko forbundet med de pågældende investeringer, og enhver performance baseret præmie eller reduktion relateret Side 8 (11)

9 til lufthavnens evne til at opfylde dens brugeres eller andre stakeholders krav i form af pris, service eller kapitalinvesteringer. Trafikstyrelsen finder, at særligt punkt c. ikke er direkte relateret/operationel ift. CAPM (Capital Asset Pricing Model), mens teksten under a. præciserer de hensyn, der tages for lufthavnens aeronautiske aktiviteter. Trafikstyrelsen ændrer bestemmelsen til: Trafikstyrelsen fastsætter den forrentningssats, der anvendes på forrentningsgrundlaget. Forrentningssatsen fastsættes som kapitalomkostningen baseret på CAPM-metoden, herunder hensyntagen til de risici, som er gældende for lufthavnens luftfartsmæssige aktiviteter. CPH foreslår at afsnit om overførsel af merafkast udgår eller at den sidste sætning i punktet subsidiært ændres til Der overføres som minimum 0 pct. af merafkastet dog maksimalt 25 pct. af merafkastet. Trafikstyrelsen bemærker, at spørgsmålet også blev fremlagt ved fastlæggelsen af BL 9-15, 2. udgave af 19. december Vurderingen på det tidspunkt var bl.a., at der ikke i dansk ret var hindringer for, at fall back modellen inddrager indtægter ved lufthavnens kommercielle aktiviteter, og der ikke er grundlag for at mene, metoden skulle indebære statsstøtte. Der er ikke nye argumenter i sagen. Trafikstyrelsen agter ikke at ændre reglerne. IATA udtrykker til ønske om single till, da passagerne leveres af luftfartsselskaberne, og da det tillader CPH at opnå urimelig profit. Ifølge IATA vil single till eliminere eventuelle uklarheder ved grænsen mellem luftfartsmæssige og kommercielle ydelser og anerkender det usynlige link, der er mellem de luftfartsmæssige og kommercielle aktiviteter. Hovedårsagen til at passageren er i lufthavnen, er for at flyve og ikke for at handle. IATA og luftfartsselskaberne er dog enige i, at CPH skal kunne optjene et rimeligt afkast på dets kommercielle aktiviteter. De ønsker desuden at det klart defineres hvorledes der sondres mellem de luftfartsmæssige og kommercielle ydelser. Side 9 (11)

10 Trafikstyrelsen finder, at diskussionen om single till eller dual till fandt sin afklaring gennem lange og grunddige drøftelser mellem parterne forud for indførelsen af den eksisterende model med den balancerede tilgang til takstfastsættelsen. Trafikstyrelsen imødekommer ikke forslaget. 6. Vurdering af modellen, punkt 7 CPH foreslår indsat, at:..de fastsatte vilkår, kan evalueres af Trafikstyrelsen.. Forslaget om indsættelse af ordet kan i teksten er givet med henblik på at give Trafikstyrelsen et skøn i relation til, hvorvidt der er anledning til at gennemføre en evaluering. Trafikstyrelsen er enig i dette forslag, hvilket vil muliggøre en reduktion af ressourceanvendelsen hos alle parter. SAS foreslår, at der etableres en administrativ klageadgang eller lignende for uoverensstemmelser om fortolkning af takstaftalen Trafikstyrelsen finder, at uoverensstemmelser mellem parter om forståelse af deres egne aftale skal løses mellem parterne, eller i givet fald ved de instanser, der er aftalt mellem parterne for løsninger af konflikter. Side 10 (11)

11 Bilag 1 Cimber DAT Norwegian Jet Time SAS Thomas Cook Easy Jet CPH IATA Side 11 (11)

Udgave 1, 20. november 2013

Udgave 1, 20. november 2013 BEK nr 9287 af 20/11/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Trafikstyrelsen, j.nr. TS30302-00026 Senere ændringer til forskriften Ingen Bestemmelser

Læs mere

Workshop i Vandhuset Reguleringsmodel for lufthavnstakster 28. oktober 2013

Workshop i Vandhuset Reguleringsmodel for lufthavnstakster 28. oktober 2013 www.pwc.dk Workshop i Vandhuset Reguleringsmodel for lufthavnstakster Revision. Skat. Rådgivning. Parter Statens Luftfartsvæsen (regulerende myndighed) CPH Lufthavnsselskaber Forhandlinger om takster Princip:

Læs mere

Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster)

Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster) Bestemmelser for Civil Luftfart BL 9-15 Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster) Udgave 3, 8. marts 2011 I medfør af 1 a, 71, stk. 1 og 3, og 149, stk. 10 i lov om luftfart,

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til BL 9-15

Til høringsparterne. Høring over udkast til BL 9-15 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat TS31200-00312 03-07-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-15 Hermed fremsendes Trafik-,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Middelfart Spildevand A/S Att.: Jacob Støving Strandvejen 100 5500 Middelfart Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00199 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for NFS Vand A/S Att.: Erik Hansen Gasværksvej 2 5800 Nyborg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00207 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 NFS Spildevand A/S Att.: Connie Dorby Ersing Gasværksvej 2 5800 Nyborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00206 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00301 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 MÅLØV RENS A/S Att.: Frank Bennetsen Brydegårdsvej 41 Ågerupvej 84-86 2760 Måløv Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00205 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Glostrup Vand a/s Att.: Julie Maaløe Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00105 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Att.: Kristian Niedoborski Thøgersen Døjsøvej 1 8660 Skanderborg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00246 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 AALBORG KLOAK A/S Att.: Martin Christian Bitsch Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00317 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 NK-Spildevand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00208 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Ishøj Vand A/S Baldersbækvej 6 2635 Ishøj Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13969 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber, der

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Vestforsyning Spildevand A/S Att.: Jette Fleng Christensen Nupark 51 7500 Holstebro Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00302 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Att.: Frank Steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00088 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Vand Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00287 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Frederikssund Spildevand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00092 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for KERTEMINDE FORSYNING - SPILDEVAND A/S Att.: Lisa Larsen Kohaven 12 5300 Kerteminde Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00212 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Assens Vandværk A/S Att.: Marianne Lyngsø Hansen Skovvej 2B 5610 Assens Den 12. december 2016 Sag nr. 16/00036 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for NK-Vand A/S Att.: Peter Hougaard Ved Fjorden 18 4700 Næstved Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00209 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Afløb Ballerup A/S Att.: Frank Bennetsen Ågerupvej 84-86 2750 Ballerup Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00015 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

1.2 Uanset pkt. 1.1 finder denne BL anvendelse for den lufthavn i Danmark, der har flest passagerbevægelser.

1.2 Uanset pkt. 1.1 finder denne BL anvendelse for den lufthavn i Danmark, der har flest passagerbevægelser. Bestemmelser for Civil Luftfart BL 9-15 Udgave 4, 16. november 2017 Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne 1 (Lufthavnstakster) 2 I medfør af 1 a, 71, stk. 1 og 3, 149, stk. 10, og 153 a,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Egå vandværk a.m.b.a Att.: Dorthe Rubin Egå Havvej 3 8250 Egå Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00066 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gladsaxe Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00102 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederikssund Vand A/S Att.: Jørgen Skaarup Marbækvej 2 3600 Frederikssund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00093 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Favrskov Spildevand A/S Att.: Jakob Roland Juhl Torvegade 7 8450 Hammel Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00073 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Rødovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00143 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Birkerød Vandforsyning Amba Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes vej 16 3460 Birkerød Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00043 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 IKAST-BRANDE SPILDEVAND A/S Att.: Karen Stadsgaard Nielsen Europavej 2 7430 Ikast Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00158 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C Den 3.november 2017 Sag nr. 17/00366 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for MARIELYST VANDVÆRK Att.: Anne-Mette Breiting Cypresvej 20 4873 Væggerløse Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00010 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Spildevand Albertslund A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00161 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HILLERØD VAND A/S Att.: David Rex Ipsen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00153 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Ulsted-Ålebæk Vandværk A.m.b.a. Att.: Charlotte Østergaard Skovsgårdsvej 31 9370 Hals Den 8. december 2016 Sag nr. 16/00284 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR SPILDEVAND BRØNDBY A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Park Allé 160 2605 Brøndby Den 14. juli 2017 Sag nr. 16/00057 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 9-15, udgave 4

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 9-15, udgave 4 Udkast 3/7 2017 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 9-15, udgave 4 Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne 1 (Lufthavnstakster) 2 I medfør af 1 a, 71, stk. 1 og 3, 149, stk. 10, og 153a i lov

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 BIOFOS Lynettefællesskabet A/S Att.: Dorte Olsen Refshalevej 250 1432 København K Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00041 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 BlueKolding Spildevand A/S Att.: Niels Mandøe Kolding Åpark 3 6000 Kolding Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00172 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Att.: Frank steen Pedersen Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13.oktober 2017 Sag nr. 17/00103 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Guldborgsund Vand A/S Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 10. august 2018 Sag nr. 18/14209 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Vestforsyning Spildevand A/S Nupark 51 7500 Holstebro Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13902 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S Att.: Sara Funch Døjsøvej 1 8660 Skanderborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00308 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand København A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00142 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. I er omfattet af vandsektorloven, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

(!'(}:, KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN. I er omfattet af vandsektorloven, og derfor skal I have fastsat en økonomisk i (!'(}:, ------- ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN ARWOS VAND A/S Forsyningsvejen 2 Den 10. oktober 2018 6200 Aabenraa Sag nr. 18/07038 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 KONKURRENCE-

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HOFOR Spildevand Hvidovre A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00134 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FREDERIKSSUND VAND A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HTK Vand A/S Att.: Kim Rene Hansen Lervangen 35 D 2630 Taastrup Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00187 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Gribvand Spildevand A/S Holtvej 18 C 3230 Græsted Den 14. september 2018 Sag nr. 18/13889 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Svendborg Vand A/S Att.: Michael Jørgensen Ryttermarken 21 5700 Svendborg Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00263 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Frederiksberg Vand A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 14. september 2018 Sag nr. 18/14205 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for FORS Spildevand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13891 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Aarhus Vand A/S Att.: Asbjørn Vagner Rasmussen Bautavej 1 8210 Aarhus V Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00320 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 HORSENS VAND A/S Att.: Jacob Knudsen Alrøvej 11 8700 Horsens Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00008 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for TÅRNBYFORSYNING Vand Att.: Jørn Leth-Espensen Gemmas Alle 39 2770 Kastrup Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00281 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Aarhus Vand A/S Att.: Asbjørn Vagner Rasmussen Gunnar Clausens Vej 34 8260 Viby J Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00406 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hillerød Vand A/S Att.: David Rex Ipsen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00126 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Hadsund Vandværk a.m.b.a. Att.: Dorthe R. Bonde Vandværksvej 17 9560 Hadsund Den 15. december 2016 Sag nr. 16/01081 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: David Salem Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00139 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Odsherred Spildevand A/S Att.: Trine Gaarde Hovedgaden 39 4571 Grevinge Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00271 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser:

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 afo@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Safety-bidrag Notat 1. Indledning Luftfartsudvalget anbefaler i sin rapport at ændre de

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00171 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HOFOR Vand Albertslund A/S Att.: Lisbeth Nybro Christensen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00137 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00239 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Tønder Vand A/S Håndværkervej 4 6261 Bredebro Den 2. oktober 2018 Sag nr. 18/07289 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Samsø Spildevand A/S Att.: Bente Spanggaard Holm Slagterivej 28 Brundby Mark 8305 Samsø Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00238 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gl. Hørning Vandværk Att.: Steffen Dall Kristensen Møllevænget 45 8362 Hørning Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00100 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Gladsaxe Spildevand A/S Att.: Morten Serup Rådhus Alle 1 2860 Søborg Den 9. januar 2017 Sag nr. 16/00101 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07242 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGKØBING-SKJERN RENSEANLÆG A/S Att.: Mads Kjærstrup Østergade 130 6900 Skjern Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00415 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Vandværket Lyngen Att.: Jan R. Jensen Snogebækvej 3 4600 Køge Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00294 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FFV Spildevand A/S Att.: Dennis Pedersen Korsvangen 6A 5750 Ringe Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00092 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Silkeborg Spildevand A/S Att.: Anders Mosegaard Jensen Tietgensvej 3 8600 Silkeborg Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00299 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2021 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HILLERØD VAND A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 10. oktober 2018 Sag nr. 18/07133 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Snejbjerg Vandværk A.m.b.a. Att.: Leif Nielsen Sigkvarteret 11 Snejbjerg 7400 Herning Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00251 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Ringkøbing-Skjern Spildevand A/S Ånumvej 28 6900 Skjern Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13935 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Haderslev Vand A/S Fjordagervej 32 6100 Haderslev Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07119 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Syddjurs Spildevand A/S Att.: Torben Grønlund Andersen Tyrrisvej 14 8410 Rønde Den 9. oktober 2017 Sag nr. 17/00334 Afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2015

Afgørelse om prisloft for 2015 Birkerød Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Irene Weithaler Biskop Svanes Vej 16 3460 Birkerød Den 22. august 2014 Sag nr. 14/03985 (herefter benævnt selskabet ) Afgørelse om prisloft for 2015 KONKURRENCE- OG

Læs mere

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet

Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen. Forsyningssekretariatet Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om opfølgning på indtægtsrammen Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf.: +45 41

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGSTED VAND A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07238 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HORSENS VAND A/S Alrøvej 11 8700 Horsens Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07014 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Kloak A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 13. august 2018 Sag nr. 18/13920 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2018-2019 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 13. september 2017, og høringssvarene blev offentliggjort på høringsportalen den 29. september 2017.

Høringsnotat. Høringsfristen udløb den 13. september 2017, og høringssvarene blev offentliggjort på høringsportalen den 29. september 2017. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om betaling for benyttelse af lufthavne (lufthavnstakster) 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for FORS Vand Holbæk A/S Tåstrup Møllevej 5 4300 Holbæk Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07154 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Lyngby-Taarbæk Vand A/S Att.: Dorte Kruchov Stausholm Hjortekærbakken 12 2800 Lyngby Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00237 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Greve Vandværk A.m.b.a. Att.: Lene V. Ravn Håndværkerbyen 1 2670 Greve Den 14. december 2016 Sag nr. 16/00107 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Frederiksberg Vand A/S Stæhr Johansens Vej 38 2000 Frederiksberg Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07095 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Udsholt Vandværk A.m.b.a. Att.: Birgith Andersen Udsholtvej 71 3230 Græsted Den 5. december 2016 Sag nr. 16/00283 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Bornholms Spildevand A/S Att.: Tommy Jensen Industrivej 1 3700 Rønne Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00048 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HOFOR Vand København A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00176 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData.

Læs mere

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017

Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Guldborgsund Spildevand A/S Att.: Anette Krøll Rasmussen Gaabensevej 116 4800 Nykøbing Falster Den 13. oktober 2017 Sag nr. 16/00110 Korrigeret afgørelse om økonomiske rammer for 2017 Indledning Vi fastsætter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for HEDENSTED VANDVÆRK Att.: Gitte Markussen Årupvej 16 8722 Hedensted Den 1. december 2016 Sag nr. 16/00120 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Børkop Vandværk A.m.b.A. Att.: Per Møller Børkop Skovvej 130 7080 Børkop Den 9. november 2016 Sag nr. 16/00061 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2020 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for

Læs mere