Kultur- og Fritidsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur- og Fritidsudvalget"

Transkript

1 Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl i mødelokale 6 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V)

2 Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering...2 K2. Meddelelser fra forvaltningen...3 K3. Budgetstyring K4. Fordeling af ekstraordinært lokaletilskud K5. Greve Museum, vedtægter...10 K6. Nye afdelinger inden for Tune Idrætsforening Indplacering i tilskudskategori...12 K7. Slutregnskab for anlægsbevilling til Idrættens Kontaktudvalg 2003 og K8. Kalender Kultur- og Fritidsudvalget...14

3 Side 2 Ikke til stede: der er offentligt tilgængeligt K1. Meddelelser fra formanden/gensidig orientering Kulturaftaler Lone Rytter Holm har deltaget i møde med de øvrige udvalgsformænd fra København Syd i november En projektledergruppe arbejder nu videre med kulturaftalerne. Udvalgsformændene mødes igen primo februar. Herefter er der møde med samtlige kulturudvalg inden for området og med borgmesteren i marts, hvorefter sagen kommer til politisk behandling. Kursustilbud udleveret på mødet Lone Rytter Holm nævnte følgende tre indbydelser inden for udvalgets område: Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 2007, onsdag den 28. til fredag den 30. marts 2007 på Scandic Copenhagen, København. Kai Nielsen oplyste på mødet, at han ønsker at deltage i årsmødet torsdag og fredag. DGI Roskilde Amt indbyder til to konferencer: Rekruttering & Integration i foreningerne, tirsdag den 16. januar 2007 kl i Taastrup Flere aktive med nyt liv i gamle haller, torsdag den 18. januar 2007 kl i Roskilde. Statsbiblioteket indbyder til konferencen Integration og biblioteker stemmer udefra, tirsdag den 23. januar 2007 kl i Eigtved Pakhus, København.

4 Side 3 K2. Meddelelser fra forvaltningen Idræts- og Fritidspolitik edoc sagsnummer: K8/ Center for Kultur og Fritid har udarbejdet revideret tidsplan for udarbejdelse af Idræts- og Fritidspolitik for. Det forventes herefter, at Idræts- og Fritidspolitikken kan godkendes på Byrådets møde den 27. november Som følge af ændringer i den administrative struktur udvides koordinationsudvalget med centerchefen for Kultur og Fritid. Kultur- og Fritidsudvalget ønsker sagen på dagsordenen på næste møde den 29. januar Revision af Retningslinier for udlån af s lokaler og udendørsanlæg edoc sagsnummer: K11/ Center for Kultur og Fritid har udarbejdet revideret tidsplan for arbejdet med revision af Retningslinier for udlån af s lokaler og udendørsanlæg. Det forventes herefter, at nye retningslinier kan godkendes på Byrådets møde den 27. november 2007 og herefter anvendes i forbindelse med fordeling af faciliteter fra og med sæsonen 2008/2009. Kultur- og Fritidsudvalget ønsker sagen på dagsordenen på næste møde den 29. januar Mosede Fort, Danmarks Museum for 1. Verdenskrig Under overskriften: Københavns Befæstning en attraktion i verdensklasse blev nyheden serveret den 21. september 2006 om, at et partnerskab mellem Kulturarvstyrelsen, Skov- og Naturstyrelsen og Realdania har afsat 175 mio. kr. til et ambitiøst projekt, som skal revitalisere Københavns Befæstning i løbet af de næste 3-5 år. Projektet skal sikre og udvikle samt synliggøre og formidle befæstningen som én samlet attraktion, historisk og rekreativt. I den forbindelse blev partnerskabet den 6. december 2006 præsenteret for et idéoplæg til etablering af et museum for 1. verdenskrig på Mosede Fort. Fortet er en del af Københavns Befæstning med historiske rødder netop til 1. verdenskrig. Idéen blev godt modtaget, og partnerskabet så store muligheder i hele pakken med fortet, bugten, strandparken, Langagergård, Tunestillingen kombineret med tilgængeligheden ved S-station og nærheden til motorvej. Præsentationen var et led i en turné, som partnerskabet med projektledelsen fra Bygningskultur Danmark foretager for at samle idéer til revitaliseringsprojektet fra befæstningens interessenter. Processen er herefter, at partnerskabet udpeger idéer til videre bearbejdelse. Meddelelse om hvilke sker januar/februar Derefter følger arbejdet frem til 1. juli 2007 med konkretisering af idéerne til egentlige

5 Side 4 projekter. Godkendte projekter støttes med 50 % og op til 100 %, hvis de har særlig karakter. Der er etableret en organisation, som involverer alle interessenter centralt og lokalt. I Greve har direktionen i den indledende fase nedsat en styregruppe med den ansvarlige direktør for kultur i spidsen og repræsentanter for Center for Kultur og Fritid, Center for Teknik og Miljø og Greve Museum. Foreningen Mosede Forts Venner deltager som referencegruppe. Organisationen tages op til revision efter udmeldingen fra partnerskabet forventet primo februar Lokalefordelingen På møde i Kultur- og Fritidsudvalgt den 3. april 2006 blev fordelingen af lokaler 2006/2007 godkendt for henholdsvis haller, gymnastiksale, Greve Idræts Center og svømmehalstimer. Samtidigt blev udvalget orienteret om forskellige problemstillinger, heriblandt i den indendørs tennishal i Greve Idræts Center, hvor Tune IF Tennisafdeling for første gang blev tildelt tider på bekostning af Greve Tennisklub. Derfor holdt alle parter møde tirsdag den 28. november 2006 med deltagelse af formand og næstformand fra Greve Tennisklub, næstformanden for Tune IF, formanden og den ungdomsansvarlige fra Tune IF Tennisafdeling samt repræsentanter fra Center for Sport og Fritid. Foreningerne udtalte, at ingen af dem kan få alle sine ønsker om indendørs haltid opfyldt, men er indstillet på at få det bedste mulige ud af den nuværende kapacitet. De to tennisforeninger har aftalt at mødes minimum 1 gang om året for dialog om den kommende lokalefordeling, første gang i december 2006 eller primo januar 2007, så der er koordineret inden ansøgningsfrist hos ultimo januar 2007.

6 Side 5 K3. Budgetstyring 2007 edoc sagsnummer ØP12/ Baggrund Byrådet vedtog i forbindelse med budget 2007 en bemærkning om, at forvaltningen senest til december 2006 skulle fremlægge forslag til budgetstyring for På den baggrund behandlede Økonomi- og Planudvalget Direktionens notat vedrørende budgetopfølgning/anlægsstyring og økonomistyring for Udvalget besluttede at oversende notatet til behandling i fagudvalgene primo januar 2007, til brug for Økonomi- og Planudvalgets behandling den 23. januar 2007 og Byrådets behandling den 30. januar Beslutningsgrundlag Flere faktorer nødvendiggør overvejelser om en tættere økonomistyring i Greve Kommune. Dels er kommunen under fortsat økonomisk pres. Dels er kravene til overholdelse af servicerammen for 2007 skærpede i medfør af økonomiaftalen juni 2006 m.v. Endelig skaber overtagelsen af nye opgaver fra amtet større usikkerhed end ellers med hensyn til udgiftsudviklingen. Direktionen har overvejet dette, og foreslår følgende principper lagt til grund for styringen i 2007: Overholdelse af oprindeligt budget 2007 Overholdelse af udvalgenes budgetter for 2007 Rammestyring inden for udvalgets område Tidlig rapportering af hensyn til byrådets handlemuligheder. Konsekvenser En strammere budgetstyring kræver løbende opmærksomhed. Derfor foreslår Direktionen i fremtiden 4 årlige budgetopfølgninger i stedet for hidtil 3. Endvidere foreslås, at der skabes bedre sammenhæng og forenkling i rapporteringen - herunder anlægsrapporterne. Virkningen er bl.a., at kommunen tidligere end hidtil kan forudse evt. afvigelser i budgetudviklingen af hensyn til byrådets evt. handlemuligheder, både over for budgettet som sådan og af hensyn til evt. regeringsindgreb. Bilag Notat af 5. december 2006 vedrørende budgetopfølgning/anlægsstyring og økonomistyring for 2007.

7 Side 6 Indstilling: Direktionen indstillede, at Økonomi- og Planudvalget skulle drøfte økonomistyringen for 2007 med henblik på oversendelse af udarbejdet notat om økonomistyringen i 2007 til fagudvalgenes behandling primo januar 2007 til brug for Økonomiog Planudvalgets behandling den 23. januar 2007 og Byrådets behandling den 30. januar Direktionens indstilling blev godkendt af Økonomi- og Planudvalget den 11. december. Økonomi- og Planudvalget ønsker, at fagudvalgene - Kultur- og Fritidsudvalget - giver sine bemærkninger til notatet. Beslutning: Notatet anbefales.

8 Side 7 K4. Fordeling af ekstraordinært lokaletilskud 2007 edoc sagsnummer: J. nr Ø40 Baggrund Fra og med 2003 har Byrådet afsat beløb til ekstraordinært lokaletilskud til børneog ungdomsforeninger, der benytter aktivitetslokaler i de to selvejende idrætshaller, Tunehallerne og Karlslundehallerne. Der er i 2007 afsat kr. til fordeling. Det har i årene været muligt, med den nuværende godkendte tildelings- og beregningsmodel, at tildele ekstraordinært lokaletilskud svarende til 100 %. I 2006 har en aktivitetsforøgelse i Tune Idrætsforening medført, at dette ikke længere er muligt for Tune Idrætsforenings vedkommende. Center for Kultur og Fritid har på denne baggrund udarbejdet forslag til ny beregnings- og tildelingsmodel. Beslutningsgrundlag Der ydes pt. ekstraordinært lokaletilskud til børne- og ungdomsforeninger, der benytter aktivitetslokaler i de selvejende idrætshaller, Tunehallerne, herunder tennishallen og Karlslundehallerne, herunder Karlslunde Idrætsforenings indendørs skydelokale. Ordningen gælder ikke for tennishallen i Karlslunde. Ved aktivitetslokaler forstås lokaler, hvori foreningens primære aktivitet dyrkes, mens der ikke ydes ekstraordinært tilskud til f.eks. klublokaler, mødelokaler, depotrum, kontorer og lignende. Tilskud gives med en procentdel af: differencen mellem de faktiske afholdte udgifter, og det udbetalte lokaletilskud efter de gældende tilskudsregler. For Karlslunde Idrætsforenings vedkommende, fratrækkes forlods det antal timer i Karlslundehallerne, som vedrører mødelokaler, klublokaler og udendørs aktiviteter. Der blev med henblik på tildeling af tilskud for 2003 holdt møder med Karlslunde Idrætsforening og Tune Idrætsforening og for Karlslunde Idrætsforenings vedkommende blev det besluttet, at der anvendes timer, svarende til 50 % af de på daværende tidspunkt opgjorte antal timer, i beregningen af det ekstraordinære tilskud. Denne aftale er stadig gældende selv om Karlslunde Idrætsforenings timeantal er steget. Frem til og med 2006 har det betydet, at der af det beløb, der har været til rådighed, er tildelt Karlslunde Idrætsforening lokaletilskud for de aftalte timer. Det resterende beløb er fordelt mellem Tune Idrætsforenings foreninger. Beregning og fordeling af det ekstraordinære tilskud mellem foreningerne har i alle årene været godkendt af Folkeoplysningsudvalget. Dette er senest sket den 7. december 2005, hvor fordelingen for 2006 blev godkendt. Tune Idrætsforening har, med baggrund i at der ikke længere opnås 100 % i ekstraordinært lokaletilskud, henvendt sig til forvaltningen med anmodning om, at få

9 Side 8 tilført det manglende beløb. Herudover har der været søgt om beløbet fra Idrætspuljen, dog med negativt resultat. Center for Kultur og Fritid anbefaler, at der godkendes ny beregnings- og tildelingsmodel gældende for En ny beregnings- og tildelingsmodel skal sikre en entydig og ensartet beregning og tildeling af ekstraordinært lokaletilskud til de berørte foreninger. Tildelingen bør ske på baggrund af opgjorte aktivitetstimer, beregnet med udgangspunkt i, at der ved aktivitetstimer forstås tidsrum, hvori foreningen anvender lokaler til at dyrke den primære idrætsaktivitet, mens der ikke ydes ekstraordinært tilskud til f.eks. klublokaler, mødelokaler, depotrum, kontorer og lignende. På denne baggrund er foreningernes aktivitetstimer gennemgået og genberegnet. Opgørelse af aktivitetstimer kan ses i vedlagte bilag. Forslag til ny beregnings- og tildelingsmodel: Aktivitetstimer i alt Pulje kr. Beløb pr. aktivitetstime 15,97 kr. Ekstraordinært tilskud 2007: Karlslunde Idrætsforening Tune Idrætsforening kr kr. Hvis der skulle gives ekstraordinært lokaletilskud svarende til 100 % vil det give følgende beløb: Karlslunde Idrætsforening Tune Idrætsforening Merudgift 2007 i forhold til budget kr kr kr. En tilsvarende beregning af beløbene i 2006 giver følgende resultat: Ekstraordinært tilskud 2006: Karlslunde Idrætsforening Tune Idrætsforening kr. (modtaget kr.) kr. (modtaget kr.) Hvis der skulle være givet ekstraordinært lokaletilskud svarende til 100 % vil det give følgende beløb: Karlslunde Idrætsforening Tune Idrætsforening Merudgift 2006 i forhold til budget kr kr kr. Den 19. december 2006 anmodede Byrådet Kultur- og Fritidsudvalget om i løbet af foråret 2007 at der fremlægges en analyse af tilskud herunder lokaletilskud til idrætsforeningerne og driftsformer for Tunehallerne, Karlslundehallerne og Greve Idræts Center, inkl. Hundige-Huset, samt jf. budgetbemærkning, Greve Svømmehal.

10 Side 9 Tidsplan Ny beregnings- og tildelingsmodel vil kunne anvendes fra For så vidt angår 2008 og fremover afventes analyse af tilskud som fremlægges til politisk behandling foråret Konsekvenser Med vedtagelse af forslag til ny beregningsmodel vil de berørte foreninger blive tildelt ens beløb pr. aktivitetstime. Ved aktivitetsforøgelse vil beløbet pr. aktivitetstime falde, med mindre Byrådet beslutter at forhøje det afsatte beløb. Øvrige forhold Forslag til ændret beregnings- og tildelingsmodel har været drøftet med repræsentanter fra Karlslunde Idrætsforening og Tune Idrætsforening samt med Idrætsunionen. Nærværende sagsfremstilling er herudover sendt til de nævnte interessenter. Eventuelle bemærkninger vil blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget på mødet. Bilag Notat om fordeling af ekstraordinært lokaletilskud til børne- og ungdomsforeninger, der benytter aktivitetslokaler i de to selvejende idrætshaller Forslag til fordeling af ekstraordinært lokaletilskud Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet: 1. at ny tildelings- og beregningsmodel gældende for 2007 godkendes 2. at afvente analyse af tilskud herunder lokaletilskud til idrætsforeninger og driftsformer for Tunehallerne, Karlslundehallerne og Greve Idræts Center, inkl. Hundige-Huset samt, jf. budgetbemærkning, Greve Svømmehal inden der tages stilling til tilskudsmodel for 2008 og fremover. Beslutning: Brev fra Tune IF modtaget den 8. januar samt mail fra Karlslunde IF af 7. januar 2007 som bemærkninger til sagen blev udleveret på mødet. Punkt 1. Indstillingen anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Der fordeles kr. Punkt 2. Indstillingen anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Kultur- og Fritidsudvalget genoptager fordelingen af ekstraordinært lokaletilskud for 2006 på næste møde den 29. januar 2007.

11 Side 10 K5. Greve Museum, vedtægter edoc sagsnummer: J.nr P24 Baggrund Kulturarvsstyrelsen har på grund af kommunalreformen indkaldt alle de statsanerkendte museers vedtægter og bedt museerne om at tilpasse dem de nye strukturelle forhold efter amternes nedlæggelse og kommunernes sammenlægninger. Bestyrelsen for Greve Museum har i efteråret 2006 indsendt reviderede vedtægter til Kulturarvsstyrelsens udtalelse. Beslutningsgrundlag Kulturarvstyrelsens udtalelse til Greve Museums vedtægter er primært rettet mod sammensætningen af bestyrelsen. Hidtil har Greve Museums bestyrelse bestået af 2 byrådmedlemmer fra det udvalg, hvortil museet hørte, 1 amtsrådsmedlem, 1 medlem fra Greve Lokalhistoriske Forening og 1 medlem fra Hugo Aarslev Nielsen fonden. Siden Byrådet vedtog, at der kun skal være et byrådsmedlem i institutionsbestyrelserne har bestyrelsen kun bestået af 4 medlemmer. Hugo Aarslev Nielsens Fond er under nedlæggelse, så pr. 1. januar 2007 ville bestyrelsen for museet bestå af 2 medlemmer, hvis vedtægterne ikke bliver ændret. Kulturarvsstyrelsen har udsendt et forlæg til standardvedtægter for statsanerkendte museer. Heraf fremgår, at en bestyrelse skal have mindst 5 medlemmer hvoraf minimum et af medlemmerne skal være repræsentant for den lokale tilskudsgivende myndighed. Det fremgår desuden, at: Er museet kommunalt, vil bestyrelsen normalt være kommunens kulturudvalg, men den kan også være valgt af kommunalbestyrelsen/kommunaludvalget. (standardvedtægter s.7). Ud over denne opfordring fra Kulturarvsstyrelsen om at lade Kultur- og Fritidsudvalget være bestyrelsen, er der aktuelt fire andre gode grunde til at overveje sammensætningen af bestyrelsen nok en gang som sammen peger på det hensigtsmæssige i, at museets bestyrelse bliver Kultur- og Fritidsudvalget i den kommende tid. 1. Museet står overfor en vanskelig opgave at prioritere mellem alle museets interessenter til en plads i bestyrelsen. Det kan være mere hensigtsmæssigt at samle de gode kræfter i en referencegruppe med tilknytning til museet. Man kan derudover forestille sig, at kontakten mellem museum og organiserede borgere i fremtiden foregår gennem flere kanaler: 1) gennem oprettelse af et kulturråd, 2) gennem museets medlemskab af Lokalhistorisk Forenings bestyrelse, 3) gennem en museumsstøtteforening, som erstatning for/supplement til individuelle uorganiserede museumsvenner.

12 Side Museet kommer i den kommende tid til at arbejde meget med Mosede Fort sammen med Kultur- og Fritidsudvalget, fagcenteret og Direktionen. I denne periode vil det være hensigtsmæssigt, at museum og udvalg har tæt kontakt, da det bliver en stor sag med store museale beslutninger. 3. Greve Museum har store interesser i eventuelle kulturaftaler, kommunen måtte indgå sammen med andre kommuner. For tiden har museet sonderinger i gang i flere regier. Udover strategiske overvejelser er der også penge på spil, som vil have betydning for museets fremtidige serviceniveau, fordi museet er vant til at få del i puljemidler fra det tidligere amt. Også derfor vil det være hensigtsmæssigt at have tættere kontakt mellem udvalg og museum i de kommende år. 4. Endelig så ændres finansieringen for museet pga. kommunalreformen. De hidtidige amtstilskud til museet bliver til og med 2010 kanaliseret til museet via staten. Det drejer sig om ca. 25% af museets budget. Men i 2011 bliver dette tilskud muligvis en del af kommunens bloktilskud. Der kan også ske det, at hele finansieringen af stats og det tidligere amtstilskud bliver tildelt efter nye kriterier. Derfor vil der i de næste tre år komme mange meldinger om museernes fremtidige organisering og finansiering, hvor det kunne være hensigtsmæssigt, at der var overensstemmelse mellem udvalg og museumsbestyrelse. Standardvedtægter fra Kulturarvsstyrelsen ligger i sagen. Tidsplan Vedtægterne behandles af Kultur- og Fritidsudvalget den 8. januar 2007 og godkendes endeligt af Byrådet den 30. januar Konsekvenser Kultur- og Fritidsudvalget er bestyrelse for Greve Museum til 31. december Bilag Udkast til nye vedtægter for Greve Museum. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Byrådet, at Kultur- og Fritidsudvalget er bestyrelse for Greve Museum til 31. december Sammensætningen af bestyrelsen tages op til revision til den ny valgperiode. Beslutning: Indstillingen anbefales over for Byrådet med den tilføjelse, at der oprettes et Brugerråd med repræsentanter fra Greve Lokalhistoriske Forening, Mosede Forts Venner og evt. Greve Museums Støtteforening.

13 Side 12 K6. Nye afdelinger inden for Tune Idrætsforening Indplacering i tilskudskategori edoc sagsnummer: J.nr Ø40 K14/ Baggrund Kultur- og Fritidsudvalget har på sit møde den 27. november 2006 besluttet at afvente, at Tune IFs to nyoprettede foreninger: Friluftaktiviter og Børnemotion bliver godkendt som foreninger under Tune IF, inden der tages stilling til, i hvilken kategori, de skal placeres tilskudsmæssigt. Beslutningsgrundlag Tune Idrætsforening har i brev af 30. november 2006 meddelt, at der vil starte to nye afdelinger i Tune IF s regi, henholdsvis Friluftaktiviteter og Børnemotion. Begge starter i august/september Børne- og Kulturforvaltningen har godkendt de to nye afdelinger, og Kultur- og Fritidsudvalget skal indplacere dem jf. de 4 kategorier, tilskuddet tildeles efter. Center for Kultur og Fritid anbefaler, at Friluftaktiviteter og Børnemotion indplaceres i kategori 1 (minimum). Tidsplan Tilskuddet udbetales ved 2. rate af Greveordningen medio juni Konsekvenser Fordelingen er foretaget efter de fastsatte regler i Greveordningen. Administrationens indstilling: Administrationen anbefaler, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender: 1. at Friluftaktiviteter tilskudsmæssigt indplaceres i kategori 1 (minimum) 2. at Børnemotion tilskudsmæssigt indplaceres i kategori 1 (minimum). Beslutning: Godkendt.

14 Side 13 K7. Slutregnskab for anlægsbevilling til Idrættens Kontaktudvalg 2003 og 2004 edoc sagsnummer: Baggrund Slutregnskab for anlægsbevilling til gennemførelse af Idrætsplanen, varetaget af Idrættens Kontaktudvalg 2003 og 2004 forelægges til godkendelse. Anlægsbevillingerne er opført på det samme anlægsprojektnummer og afsluttes derfor samlet. Bevillingen er anvendt til ekstraordinær vedligeholdelse af idrætsanlæg, eliteidræt og udvikling af idræt. Beslutningsgrundlag Byrådet bevilgede den 25. februar kr. til gennemførelse af Idrætsplanen, varetaget af Idrættens Kontaktudvalg. Den 24. februar 2004 bevilgede Byrådet kr. til samme formål. Begge bevillinger var optaget på investeringsoversigter 2003 og Bevilling 2003 Bevilling 2004 Bevilling i alt Forbrug Mindreforbrug ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,01 kr ,99 kr. Slutregnskabet ligger i sagen. Administrationens indstilling: Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet, at slutregnskabet godkendes. Beslutning: Indstillingen anbefales over for Økonomi- og Planudvalget og Byrådet.

15 Side 14 K8. Kalender Kultur- og Fritidsudvalget edoc sagsnummer: J.nr A14 Aktiviteter i 2007 Dato Tidspunkt Børnekoncert i Portalen 7. januar Kl Nytårskoncert i Portalen 7. januar Kl Kultur- og Fritidsudvalget 8. januar Kl Kultur- og Fritidsudvalget 29. januar Kl Fritidsråd + Idrætsråd (fællesmøde) 8. februar Kl Idrætsråd 1. marts Kl Kultur- og Fritidsudvalget 5. marts Kl Politisk styregruppe GIC (anbefaling af tilbud over for Byrådet) 20. marts (i forb. med ØPUs møde) Formanden tilmeldt kurset Udvalgsformanden og direktøren på Den Kommunale Højskole i Grenaa marts Kultur- og Fritidsudvalget 28. marts Kl Fritidsråd 29. marts Kl Idrætsråd 12. april Kl Kultur- og Fritidsudvalget 7. maj Kl Kultur- og Fritidsudvalget 4. juni Kl Fritidsråd 14. juni Kl Idrætsråd 21. juni Kl Kultur- og Fritidsudvalget 13. august Kl Fritidsråd 23. august Kl Idrætsråd 6. september Kl Kultur- og Fritidsudvalget 10. september Kl Kultur- og Fritidsudvalget 8. oktober Kl Fritidsråd 11. oktober Kl Idrætsråd 25. oktober Kl Kultur- og Fritidsudvalget 5. november Kl Kultur- og Fritidsudvalget 3. december Kl Idrætsråd 6. december Kl Fritidsråd 13. december Kl Beslutning: Pokalfesten den 2. februar 2007 tilføjes kalenderen. Center for Kultur og Fritid udarbejder oplæg til kultur-tur for udvalget foråret 2007.

Kultur- og Fritids- udvalget

Kultur- og Fritids- udvalget Kultur- og Fritids- udvalget Mandag den 13. august 2007 kl. 16:00 i mødelokale 7 Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 181 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Karlslunde-Hallerne Side 1 af 6 Idrætsrådet Referat 23.02.2015 i Karlslunde-Hallerne 19.30-21.30 (Forplejning 18.30-19.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat af ekstraordinært møde Fredag den 21. september 2007 kl. 15:30 i Biblioteket Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch

Læs mere

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt

Fritidsrådet. Referat. Greve Kommune. Onsdag den kl. 17:00 i mødelokale 1. Medlemsoversigt Fritidsrådet Onsdag den 28.01.09 kl. 17:00 i mødelokale 1 Medlemsoversigt Hanne Iversen (A) Kai Nielsen (V) Inge Wulff Arne C Ipsen Steen Mærkelund Ernst Seiling Olsen Palle Stentoft Leif Jørgensen Jan

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget 08.10.2007 kl. 16:00 i mødelokale 6 og 7 Medlemmer: Til stede: Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Hanne Mercedes Iversen (A) Kai Nielsen (V) Lone Rytter Holm (A) Ikke til stede: 08.10.2007 kl.

Læs mere

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset

Fritidsrådet. Onsdag den kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Fritidsrådet Onsdag den 29.08.2012 kl. 17:00 i møderum 6 og 7 på rådhuset Medlemmer Pernille Beckmann - KFU Jette Andersen - KFU Inge Wulff - AOF Arne Ipsen - FOF Leif Jørgensen Tune Borgerhus Jytte Schou

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

i Greve Golf Klub, Adressen er: Karlslunde Centervej 45, 2690 Karlslunde

i Greve Golf Klub, Adressen er: Karlslunde Centervej 45, 2690 Karlslunde Side 1 af 8 Idrætsrådet Referat 09.12.2015 i Greve Golf Klub, Adressen er: Karlslunde Centervej 45, 2690 Karlslunde Kl. 17.30-19.30 (Forplejning efter mødet) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed

Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed Åben Referat Dato: Mandag den 8. januar 2018 Tidspunkt: 15:30 Sted: Seglet Hillerød Kommune Møde i Udvalget for Idræt og Sundhed / 08-01-2018 Sagsoversigt: 1. Valg

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget 5. november 2007 kl. 16:00 i Hundigehuset Medlemmer: Til stede: Anne Marie Lyduch (V) Brian Hemmingsen (A) Hanne Mercedes Iversen (A) Kai Nielsen (V) Lone Rytter Holm (A) 05.11.2007 kl. 16:00 i Hundigehuset

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen og IFS: Idrætsrådet Referat 09.01.2017 i Karlslunde-Hallerne kl. 17.45 - ca. 20.30 (Forplejning kl. 17.45-18.15) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen:

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: Idrætsrådet Referat 02.11.2016 i Greve Borgerhus kl. 17.45-20.30 Forplejning kl. 17.45-18.15 Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen,

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget den 17. januar 2018, kl. 16:00 - Solrød Bibliotek, Solrød Center 4

Referat Folkeoplysningsudvalget den 17. januar 2018, kl. 16:00 - Solrød Bibliotek, Solrød Center 4 Mødedato: 17. januar 2018 Side: 1 Referat den 17. januar 2018, kl. 16:00 - Solrød Bibliotek, Solrød Center 4 Åben dagsorden Medlemmer Finn Jensen (Formand) - 19428 Lotte Juhl - 14584 Henrik Sandberg -

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.)

3. Idræts-, Frivillig- & Kulturpolitikken version 1 (Udkastet til politikkens version 1 eftersendes senest torsdag den 17. jan.) Referat Emne: Idrætsrådsmøde Dato, tid og sted: 22. januar 2019 17.00 21.45 Karlslunde Hallerne Indkaldt: Knud Høyer, Jørgen Nielsen, Peter Roslev, Johnny Fussing, Pauli Christensen, Brian Hemmingsen,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i GIC (Forplejning

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i GIC (Forplejning Side 1 af 7 Idrætsrådet Referat 29.01.2015 i GIC 18.30-20.30 (Forplejning 17.45-18.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand Jørgen Nielsen Mette Bech Thomsen Peter Roslev Sven Edelmann

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. november 2011 Referat torsdag den 24. november 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Folkeoplysningspolitik... 3 4. FOU

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 10. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00.

Mødet blev holdt mandag den 10. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00. ALLERØD KOMMUNE Kultur- og Idrætsudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 10. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:00. Medlemmer: Formand - Flemming

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 TORSDAG DEN 27. NOVEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 27. november 2008 Side: 2

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: i Greve Golfklub Idrætsrådet Referat 25.05.2016 i Greve Golfklub 17.30 ca. 20.30, forplejning fra kl. 17:30 til ca. 18:15 i restauranten Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Jørgen Nielsen,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. 2. maj, Greve Rådhus, Kl Medlemmer:

Idrætsrådet. Referat. 2. maj, Greve Rådhus, Kl Medlemmer: Side 1 af 8 Idrætsrådet Referat 2. maj, Greve Rådhus, Kl. 18.00 Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand, Helen Kehler, formand for Elitepuljeudvalget Jan Holmberg, formand for Facilitetsudvalget

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010. Kultur - og Fritidsudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010. Kultur - og Fritidsudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010 Kultur - og Fritidsudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3 Økonomirapport 1... 6 Økonomirapport 2... 7 Aktivitetsrapport... 8 Aktivitetstal 1 - Greveordningen...

Læs mere

Notat. Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen. Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum

Notat. Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen. Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum Notat Til: Kultur- of Fritidsudvalget og Byrådet Kopi til: Fra: Peter Nielsen Forslag til justering af byrådets beslutning vedrørende Museum Vestfyn Byrådet vedtog på mødet den 20. marts 2013, at Museum

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 05. oktober 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus, Mødelokale 205 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 18:30 Fraværende: Johan Kristensen 05. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet. Analyse af fremtidig organisering af Folkeoplysningsområdet. Byrådet besluttede på sit møde den 21. november 2016, at igangsætte et analysearbejde af den fremtidige organisering af hele folkeoplysningsområdet.

Læs mere

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler 1. Hvem kan låne kommunens lokaler? Foreninger i Sønderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd

Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Referat for bestyrelsesmøde i Bornholms Idrætsråd Onsdag den 5. december 2012 kl. 16:00 18:00 Deltagere Bjarne Kruse, Cæsar Funch Jensen, Bjarne Westerdahl, Erik Eriksen, Marian Lundh, Gitte Goldschmidt

Læs mere

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1

Greve Kommune. Børnerådet. Referat. Tirsdag den kl i mødelokale 1 Børnerådet Tirsdag den 29.11.05 kl. 19-21 i mødelokale 1 Side 0 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side BR1. Budget 2006 09...1 BR2. Kapacitetstilpasning daginstitutionsområdet...1 BR3. Visitationsregler

Læs mere

Tillægsreferat. fra mødet den kl i THY HALLEN

Tillægsreferat. fra mødet den kl i THY HALLEN Tillægsreferat fra mødet den kl. 15.00 i THY HALLEN Medlemmer: Anne Marie Munk, Britta Gade, Eigil Boye, Heinz Hvid, Jens Vestergaard Jensen, Jens Yde, Jørgen Østerby Pedersen, Morten Bach Andersen, Steffen

Læs mere

Referat. Greve Golfklub. Indkaldt:

Referat. Greve Golfklub. Indkaldt: Referat Emne: Idrætsrådsmøde Dato, tid og sted: 2. oktober 2019 17.00 17.20 Status i golfklubben 17.20 18.30 Rådsmøde del 1 18.30 19.00 Spisning 19.00 20.30 Rådsmøde del 2 (kun for valgte IR-medlemmer)

Læs mere

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag

Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: Åben sag Øget tilskud til foreningslivet Dok.nr.: 5437 Sagsid.: 14/4146 Initialer: 46903 Åben sag Sagsfremstilling Udvalget drøftede 12. marts 2014 forskellige muligheder for at give øget støtte til foreningslivet.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Godkendelse af ændringer i tidsplanen for budgetlægningen samt ændringer i byrådets mødeplan

Godkendelse af ændringer i tidsplanen for budgetlægningen samt ændringer i byrådets mødeplan Punkt 2. Godkendelse af ændringer i tidsplanen for budgetlægningen 2020 2023 samt ændringer i byrådets mødeplan -006727 Magistraten indstiller, at byrådet godkender et revideret forslag til Plan- og Budgetproceduren

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Tirsdag den 9. januar 2007 kl. 16.30 i mødelokale 6+7 Medlemmer: Henrik Gliese Pedersen (B) Brian Hemmingsen (A) Preben Husted (A) Lars Kilhof (V) Erling Ernstsen (V) Side 5 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Økonomi- og Planudvalget Tirsdag den 23.01.07 kl. 16.30 i Biblioteket Medlemmer: Hans Barlach (C) Bo Johansen (UP) Jørgen Kristiansen (V) René Milo (V) Henrik Gliese Pedersen (B) Kai O. Svensson (F) Jakob

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt

Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Opgaveudvalg En times motion dagligt Mødetidspunkt 16-09-2019 17:00 Mødeafholdelse Restaurant Sejlklubberne, Skovshoved Havn 9, 2920 Charlottenlund Indholdsfortegnelse

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 890 8 - Epost mag@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 1. marts 00 via Magistraten Tlf. nr.: 890 800 Jour. nr.:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 5. marts 2007 kl. 16.00 i Karlslunde Hallerne Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 39

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.06.13 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Brian Hemmingsen (A) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Ikke til stede: Lars Kilhof

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 7. maj 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 7. maj 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Temadrøftelse - Professor Bjarne Ibsen SDU - Indlæg vedrørende

Læs mere

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune

Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune 2007-2008. Århus Kommune Regler for tildeling af lokaler i Århus Kommune Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 2007-2008 Lokaletildelingen gennemføres på baggrund af Folkeoplysningslovens 21 og 22 samt bekendtgørelsens

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 37. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 5. marts 2009.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 37. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 5. marts 2009. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 37 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 5. marts 2009. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.35. Alle deltog. 1. Bemærkninger til

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 12. december 2007. Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Referat fra møde i onsdag den 12. december 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 12.12.07... 3 2. FOU - Efterretninger 12.12.07... 4

Læs mere

Godkendelse af ændringer i tidsplanen for budgetlægningen samt ændringer i byrådets mødeplan

Godkendelse af ændringer i tidsplanen for budgetlægningen samt ændringer i byrådets mødeplan Punkt 2. Godkendelse af ændringer i tidsplanen for budgetlægningen 2020 2023 samt ændringer i byrådets mødeplan -006727 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at byrådet godkender et revideret forslag til

Læs mere

Idrætsrådet. Referat Greve Rådhus, Kl (forplejning ) Medlemmer:

Idrætsrådet. Referat Greve Rådhus, Kl (forplejning ) Medlemmer: Side 1 af 9 Idrætsrådet Referat 27.03.2012 Greve Rådhus, Kl. 18.00-21.00 (forplejning 17.45-18.00) Medlemmer: Knud Høyer, formand Ole Nielsen, næstformand, Helen Kehler, formand for Elitepuljeudvalget

Læs mere

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: Side 1 af på Greve Idræts- og Fritidscenter

Idrætsrådet. Referat. Medlemmer: Ikke til stede: Til stede fra administrationen: Side 1 af på Greve Idræts- og Fritidscenter Side 1 af 7 Idrætsrådet Referat 27.05.2015 på Greve Idræts- og Fritidscenter 18.30-20.30 (Forplejning 17.45-18.30) Medlemmer: Knud Høyer, formand, og formand for elite/talentpuljeudvalget Ole Nielsen,

Læs mere

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg

Referat. fra Kultur & Fritidsudvalg Referat fra Kultur & Fritidsudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. september 2015 Mødetidspunkt: 15:00-16:00 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3 Esbjerg Rådhus Jakob Lose (V), Annemette Knudsen Andersen (V), Mussa

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 18. marts 2009 Referat fra møde i onsdag den 18. marts 2009 Mødet startede kl. 19.00 og fandt sted ved Lejre Rideklub i rytterstuen på Ledreborg Alle 18, Lejre. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT

Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Direktionen BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Onsdag den 14. november 2018 Start kl.: 13:00 Slut kl.: 16:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Mandag den 6. marts 2006 kl. 16.00 på Greve Museum Medlemmer: Lone Rytter Holm (A) Brian Hemmingsen (A) Hanne Iversen (A) Anne Marie Lyduch (V) Kai Nielsen (V) Side 33 Indholdsfortegnelse

Læs mere

(formøde forud for fællesmødet med Fritidsrådet, jf. separat udsendt dagsorden)

(formøde forud for fællesmødet med Fritidsrådet, jf. separat udsendt dagsorden) Side 1 af 7 Idrætsrådet Referat 15.04.2015 på Greve Rådhus, lokale 6-7 16.30 18.00 (formøde forud for fællesmødet med Fritidsrådet, jf. separat udsendt dagsorden) (Forplejning 18.00-18.30) Medlemmer: Knud

Læs mere

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget

Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Sektorredegørelse for Kultur- og Fritidsudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Kultur- og Fritidsudvalgets område omfatter kultur- og idrætsinstitutioner, folkeoplysningsområdet, fritids- og ungdomsklubber

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1.

7. Forsikringer vedr. frivillige. Genoptagelse fra møde nr. 1. Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 2, Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Medlemmer/deltagere Funktion: Tid: Mandag d. 02.02.2015 kl. 8.00. Bjarne Larsen Formand Sted: Mødelokale M1.15 Egedal Rådhus

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen)

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) 1 REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 22. MAJ 2007 KL. 17.00 PÅ RÅDHUSET I AARS MØDELOKALE 4 (gæstekantinen) Indholdsfortegnelse Åben - Ansøgning fra Dancing Friends Vesthimmerland om godkendelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ekstraordinært møde 15-04-2015 Onsdag 15.04.2015 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Opgradering af Idrætsparken -

Læs mere

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 NOTAT Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 1. Indledning Som angivet i budgetforliget for 2017 har der gennem nogle år været arbejdet for at få udarbejdet

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Ok Djurs klubhus, Klitten 1, 8500 Grenaa Dato: Tirsdag den 5. september 2017 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Gunnar Thode

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE

HALLER OG STADIONS. Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE HALLER OG STADIONS Ny ressourcetildelingsmodel for haller og stadions i Billund Kommune JULI 2017 BILLUND KOMMUNE Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning / Baggrund... 2 2.0 Hvem er omfattet af modellen...

Læs mere

KULTURUDVALGET. Referat

KULTURUDVALGET. Referat Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: Mødested: Kulturudvalgets mødelokale, Villavej 10 Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 1 Konstituering af Kulturudvalget. Valg af formand

Læs mere

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning.

Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. Pkt.nr. 11 Hvidovre Stadion. Udvidelse af tennisbaner. Projekt nr. 0768. Placering af tennisbane. Rådgiver. Udbudsform. Bevillingsansøgning. 384729 Indstilling: Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Bilag Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes)

Bilag Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes) Meddelelser a) Brev fra Konkurrencestyrelsen b) Orientering om sager fra Kultur- og Fritidsudvalgets augustmøde c) Aftenskoleregnskaber 2001 Aftenskoleregnskaber m. forvaltningens bemærkninger (udsendes)

Læs mere

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden:

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: 1. Struktur for Vesthimmerlands Kulturskole. 2. Struktur for Vesthimmerlands Biblioteksvæsen. 3. Igangsættelse af

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Regler for tildeling af lokaler i Arhus kommune.

Regler for tildeling af lokaler i Arhus kommune. ÅRHUS KOMMUNES FRITIDS- OG KULTURFORVALTNING. VESTERGADE55. POSTBOKS 619. 8100 ÅRHUS C. TELEFON 8940 48 00. TELEFAX 86 19 1722. Den August 1994 Journalnr. 82.16.00.P21/91 Kontaktperson Direkte tlf. Regler

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 28. oktober 2004 via Magistraten Tlf. Nr.:8940

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

Notat til folkeoplysningsudvalget om fordeling af aktivitetsstøtte til børn og unge for perioden 1. juli juni 2005.

Notat til folkeoplysningsudvalget om fordeling af aktivitetsstøtte til børn og unge for perioden 1. juli juni 2005. Notat til folkeoplysningsudvalget om fordeling af aktivitetsstøtte til børn og unge for perioden 1. juli 2004-30. juni 2005. Ved ansøgningsfristens udløb pr. 1. marts 2004 og frem til den 21. maj var der

Læs mere