VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING"

Transkript

1 VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2014 KRIMI & SPÆNDING

2 KRIMI & SPÆNDING Adler-Olsen, Jussi: Den grænseløse Politiken, sider. Krimiserien med Afdeling Q ; 6 Trafikulykke eller mord? Carl Mørch og hans kolleger i Afdeling Q giver sig her i kast med at opklare omstændighederne ved en ung kvindes død på Bornholm i Billingham, Mark: Blodets susen Modtryk, sider. Tre engelske par mødes under en ferie i Florida. De beslutter sig for at holde kontakten ved lige, efter de er vendt hjem til England. En ung pige forsvandt mens de var i Florida. Har de britiske par noget med det at gøre, og hvordan sørger man for at en parmiddag ikke bliver kikset? Blædel, Sara: Kvinden de meldte savnet People spress, sider. Krimiserien med Louise Rick ; 9. Louise Rick fra Københavns Politi bliver personligt involveret i en sag om en myrdet kvinde i England. Kvinden viser sig at være dansk og forsvandt sporløst for 18 år siden, hvor hun var kæreste med den mand, Louise lige er flyttet sammen med. Borrmann, Mechtild: Den, der bryder tavsheden Klim, sider. En tysk mand finder under oprydningen af faderens bo et SS-legitimationskort og et mystisk foto af en ukendt ung kvinde. Det er starten på en jagt efter faderens hemmelige fortid. En fortid med nutidige konsekvenser. Burke, James Lee: Creole belle Hovedland, sider. Krimiserien med Dave Robicheaux ; 19. Dave Robicheaux er indlagt på et hospital. Men så dukker der et lig op, indfrosset i en isblok, og sammen med Clete Purcel begynder Dave at trevle en omfattende sag op, hvor ondskaben konstant stikker sit grimme ansigt frem.

3 Börjlind, Cilla: Den tredje stemme Rosinante, sider. Krimiserien med Rönning og Stilton ; 2. Krimi fra Stockholm. Olivia Rönning kalder sig nu Rivera og holder egentlig pause fra politiarbejdet. Men et formodet selvmord hos en bekendt driver hende til at tage affære på sin egen utraditionelle måde. Ex-politimand Tom Stilton hjælper sin ven Abbas med at finde dem, der myrdede hans elskede Samira. Connelly, Michael: Magtspillerne Klim, sider. Krimiserien med Harry Bosch ; 13. Harry Bosch skal opklare en henlagt sag om en kvinde, der blev fundet voldtaget og myrdet i Et nyt bevis peger på en gerningsmand, der var otte år gammel, da kvinden blev dræbt. Samtidig har en anden nutidig sag politiske overtoner. Dahl, Arne: To mand frem for en enke Modtryk, sider. Krimiserien med Opcop ; 4. Opcop-gruppen med Paul Hjelm i spidsen involveres i et højdramatisk plot, hvor en række internationale, tvivlsomme og forbryderiske grupper viser sig at være centrale aktører i sammenhængende sager. Dicker, Joël: Sandheden om Harry Quebert-sagen Rosinante, sider. Den unge forfatter Marcus Goldman har skriveblokering og søger hjælp hos sin mentor, forfatteren Harry Quebert i en lille amerikansk by, men ender med at hjælpe med opklaringen af det mord på forfatterens 15-årige muse og elskede, Nola, som Quebert anklages for. Dorph, Vibeke: Babyalarm People spress, sider. Katrine bliver mor for første gang, og alting tyder godt. Men noget er ikke, som det skal være, og Katrines verden vakler i takt med at troen på hende selv blive mindre og mindre.

4 Egholm, Elsebeth: Kød og blod Politiken, sider. Krimiserien med Dicte Svendsen ; 8. Dicte er stadig mærket af en voldtægt, da hun og hendes søn Peter Boutrup indblandes i en række mord på unge piger på kollegier i Århus. På mordstederne finder politiet spor af ulve. Fossum, Karin: Carmen Zita og døden Gyldendal, sider. Krimiserien med Konrad Sejer ; 11. Lille Tommy med Downs Syndrom har lige lært at gå, da han ved en frygtelig ulykke omkommer i en sø. Hans ganske unge forældre reagerer forskelligt på tragedien, og politikommissær Konrad Sejer aner uråd. Galbraith, Robert: Silkeorm Gyldendal, sider. Krimiserien med Cormoran Strike og Robin Ellacott ; 2. Cormoran Strikes søgen efter en forsvunden forfatter, bringer ham tæt på et litterært miljø, som er fyldt med jalousi, hævn og magt. Robert Galbraith pseudonym for Joanne K. Rowling. Gerlow, Jeanette Øbro: Det norske job Politiken, sider. Krimiserien med Katrine Wraa ; 4. Tilpas i sit samliv med kollegaen Jens Høgh, som hun netop er blevet gravid med, venter kriminalpsykologen Katrine Wraa på at kunne genindtræde i sit job i politiet, da hun får at vide, at en flygtet kriminel fra hendes fortid, er set i Caribien. Hjorth, Michael: Den stumme pige Hr. Ferdinand, sider. Krimiserien med Sebastian Bergman ; 4. Krimi, hvor kriminalpsykologen Sebastian Bergman involveres i en dramatisk sag om mordet på en hel familie, og hvor opklaringsarbejdet kompliceres af et belastet samarbejde mellem det lokale politi, rejseholdet og Sebastian. Samtidig vil morderen have fat i det stumme vidne.

5 Jacobsen, Steffen: Gengældelsen People s Press, sider. Af personlige grunde er politikommissær Lene Jensen kørt helt ud på et sidespor. Ved et tilfælde aner hun en forbindelse mellem et dødsfald på Nørreport Station og en selvmordsbombe, der har dræbt mennesker i Tivoli. En ny terroraktion er under opsejling, og Lene og specialkonsulent Michael Sander er oppe mod stærke kræfter. Jensen, Jens Henrik: De mørke mænd Politiken, sider. - (Oxen-trilogien). Den traumatiserede ekssoldat Niels Oxen har gemt sig i Vestjylland, men da et mord på en museumsinspektør peger mod Danehof, må han involveres i endnu en opklaring med efterretningsagenten Margrethe Franck. Kazinski, A. J.: Forfølgerne Politiken, sider. Et samleje i et prøverum i Magasin starter en lavine af hændelser, der tager sit udgangspunkt i et villakvarter, hvor fire mennesker dyrker hver deres form for stalking. Men hvem forfølger hvem? Handler vores moderne samfund kun om overvågning, er der en stor konspiration under opsejling, og hvor er moralen henne i denne sag? A.J. Kazinski er pseudonym for Anders Rønnow Klar lund og Jacob Weinreich. Kepler, Lars: Stalker Gyldendal, sider. Krimiserien med Joona Linna ; 5. Krimi hvor en stalker og seriemorder filmer sine ofre og udfordrer politiet. Hvorfor sker det, og hvor mange skal dø, inden politiet eller tidligere kommissær Joona Linna, der går i gang med sin egen efterforskning, afslører sagernes rette sammenhæng? Lars Kepler pseudonym for Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril.

6 Lapidus, Jens: Vip-rummet Modtryk, sider. Teddy har besluttet sig for at lægge sit gamle liv bag sig efter 8 års fængsel, men har svært at klare sig uden penge. Da en gammel gæld skal betales, tvinges han til at arbejde som konsulent på en kidnapningssag. Leino, Marko: Fælden Klim, sider. Kriminalinspektør Juha Viitasalo er i centrum af en kompleks sag med narkohandel, hvor finske og svenske forbrydere spiller sammen med og mod russiske gangstere, og hvor der ikke vises nogen nåde, når regnskaber skal gøres op i denne barske verden. Lemaitre, Pierre: Alex Lindhardt og Ringhof, sider. Krimiserie med Camille Verhoeven ; 2. En ung kvinde bortføres og spærres inde i et bur, og den hårdtprøvede kriminalkommissær Camille Verhoeven sættes på sagen. Han må dog snart erkende, at dét at redde kvindens liv bliver den mindste af hans mange udfordringer. Lemaitre, Pierre: Irène Lindhardt og Ringhof, sider. Krimiserien med Camille Verhoeven ; 1. Den franske vicekommissær Camille og hans kone, Iréne, venter deres første barn. Men en tilsyneladende sindssyg seriemorder, der baserer sine mord på krimier, får Camille til at glemme næsten alt andet i forsøget på at fange ham. Nesbø, Jo: Sønnen Modtryk, sider. Langtidsfangen Sonny Lofthus afsoner andres domme i det topsikrede fængsel Staten mod at få leveret heroin til cellen. En dag får han nogle informationer, der får ham til at handle anderledes.

7 Nesser, Håkan: Levende og døde i Winsford Modtryk, sider. Den midaldrende svenske tv-vært Maria er flygtet til Winsford i det sydvestlige England. Hun er drevet på flugt af en dramatisk begivenhed og har ændret sit navn. På heden sker uhyggelige ting, og Maria må lægge en plan, for måske er der en, der leder efter hende Rydahl, Thomas: Eremitten Bindslev, sider. Erhard er sidst i tresserne og har i 18 år levet et eneboerliv på Fuerteventura, hvor han kører taxa og stemmer klaverer. Men Fuerteventura har også en farlig skyggeside. Da en død baby bliver fundet og politiet ikke gør noget for at løse sagen, tager Erhard affære. Stein, Jesper: Akrash Politiken, sider. Krimiserien med Axel Steen ; 3. Vicepolitikommissær Axel Steens forbrug af hash og kokain bringer ham langt ind i det kriminelle miljø, hvor bandelederen Store M er under anklage, men forsvares af Alex Steens ekskone. Samtidig vanskeliggør en stikker i politiet efterforskningen af den barske sag. Truc, Olivier: Fyrre dage uden skygge Modtryk, sider. Nina og Klemet er nye makkere i ren-patruljen i den lille by Kautokeino, og de kommer på en kæmpe opgave, da renavleren Mattis findes død. Sagen viser sig hurtigt at rumme langt mere end først antaget. Vallgren, Carl-Johan: Skyggedrengen Modtryk, sider. Krimiserien med Danny Katz ; 1. Sommeren 1970 kidnappes en lille dreng på en tunnelbanestation. 40 år senere forsvinder drengens bror, Klingberg, og hustruen hyrer Danny Katz til at finde ham. Det varer ikke længe før Katz brogede fortid sættes i forbindelse med Klingbergs forsvinden samt flere mord.

8 Address: BØRKOP BIBLIOTEK Ågade 6 DK-7080 Børkop Phone: Address: EGTVED BIBLIOTEK Tybovej 2 DK-6040 Egtved Phone: Address: GIVE BIBLIOTEK Vimmelskaftet 2 DK-7323 Give Phone: Address: JELLING BIBLIOTEK Byens Hus, Møllegade 10 DK-7300 Jelling Phone: Address: VEJLE BIBLIOTEK Willy Sørensens Plads 1 DK-7100 Vejle Phone: Address: Willy Sørensens Plads 1 DK-7100 Vejle Phone: vejlebib@vejlebib.dk Web:

BOGCAFÉ. De bedste fra med Eva Becker. 6. februar 2015

BOGCAFÉ. De bedste fra med Eva Becker. 6. februar 2015 BOGCAFÉ med Eva Becker De bedste fra 2014 6. februar 2015 ROMANER Philip Roth: Nemesis Bucky er vagt på en legeplads i Newark under en polioepidemi. Da stadig flere børn dør tager han et job andetsteds.

Læs mere

Bogcafé. Sæsonens nye bøger

Bogcafé. Sæsonens nye bøger Bogcafé Sæsonens nye bøger Arne (De fremhævede titler er mit bud på det bedste indenfor den pågældende genre.) Børnebøger: Eventyrbogen af Peter Madsen. Fantasy: "Blodsværmen" af A. Rune. Stålets vilje

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Side 1 Uge 51, mandag 17. dec 2012 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Ny tekst undergang Vi slutter året med skæve historier fra verden. Få beretningen om det, der engang var billig sprut til folket,

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2013 KRIMI & SPÆNDING

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2013 KRIMI & SPÆNDING VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2013 KRIMI & SPÆNDING KRIMI & SPÆNDING Arnaldur Indriðason: Mørke strømme Rosinante, 2013. - 278 sider. (Krimiserien med Erlendur Sveinsson ; 7) Kommissær Erlendur

Læs mere

BogCafé Årets gode bøger fra 2014 Lemvig Bibliotek

BogCafé Årets gode bøger fra 2014 Lemvig Bibliotek BogCafé Årets gode bøger fra 2014 Lemvig Bibliotek Sjove og hyggelige romaner Bergstrand, Mikael Tåge over Darjeeling Modtryk, 2014. - 376 sider Göran småkeder sig i Sverige, så da hans gamle ven Yogi

Læs mere

Jussi Adler-Olsen. Kriminalromaner: 1. Alfabethuset Firmaknuseren Og hun takkede guderne Washington dekretet 2006

Jussi Adler-Olsen. Kriminalromaner: 1. Alfabethuset Firmaknuseren Og hun takkede guderne Washington dekretet 2006 Jussi Adler-Olsen Krimiserie: Afdeling Q (Carl Mørck) 1. Kvinden i buret 2007 2. Fasandræberne 2008 3. Flaskepost fra P 2009 4. Journal 64 2010 5. Marco-effekten 2012 6. Den grænseløse 2014 7. Selfies

Læs mere

De andre krimier. Nye krimier der IKKE er skrevet af Blædel, Jungstedt eller Adler-Olsen

De andre krimier. Nye krimier der IKKE er skrevet af Blædel, Jungstedt eller Adler-Olsen De andre krimier Nye krimier der IKKE er skrevet af Blædel, Jungstedt eller Adler-Olsen Bedsted Gommesen, Lars Fremmed skib anløbet Turbine, 2013. - 344 sider En havneinspektør er forsvundet, og kriminalassistent

Læs mere

Jussi Adler-Olsen: Flaskepost fra P Politiken, 2009. - 485 sider. En femten år gammel flaskepost med et fortvivlet råb om hjælp lander hos Afdeling Q, og snart er Carl Mørck dybt begravet i en syg sag

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015

Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015 Bogcafé med vinterens gode bøger Ved Jytte Albrektsen og Kirstine Grøngaard Januar 2015 Opland af Jens Vilstrup People's Press, 2014. - 321 sider Lægen Niels må vende tilbage til sin hjemegn, fordi faderen

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11

Seksuelle overgreb på børn Cathrine Søvang Mogensen Den 03.02.11 Foto: Cathrine Søvang Mogensen Min far voldtog mig 200 gange Gerningsmænd slipper godt fra det, når seksuelle overgreb på børn ikke anmeldes. Line blev seksuelt misbrugt af sin far i hele sin opvækst.

Læs mere

Her slutter historien om Kasper.

Her slutter historien om Kasper. KASPERS HISTORIE Hvert år forsvinder der hundredevis af danskere uden at give deres familie eller andre pårørende besked : en mand går ned i kiosken på hjørnet en søndag eftermiddag og kommer aldrig tilbage.

Læs mere

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT

Kasper og Nikoline. an original screenplay by. Lille Næstved FINAL DRAFT Kasper og Nikoline an original screenplay by Lille Næstved FINAL DRAFT (555) 555-5555 MyEmail@emailaddress.com Kasper og Nikoline SCENE 1: (INT)(VENTEVÆRELSE/SKOLEGANGEN)

Læs mere

grafisk design Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design xdanmarks MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Optagelsesprøve

grafisk design Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design xdanmarks MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE Optagelsesprøve Designopgave Professionsbacheloruddannelsen i Grafisk Design Bogforside i tre varianter Du skal designe forsiden til Stieg Larsson roman fra 2006»Mænd der hader kvinder«i tre forskellige designs: Version

Læs mere

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven.

Side 3.. Kurven. historien om Moses i kurven. Side 3 Kurven historien om Moses i kurven En lov 4 Gravid 6 En dreng 8 Farvel 10 Mirjam 12 En kurv 14 Jeg vil redde ham 16 En mor 18 Tag ham 20 Moses 22 Det fine palads 24 Side 4 En lov Engang var der

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget mandag 16. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:18. 20:00 Mærsk - Danmarks skibsreder Nyt program

Side 1. Rettelser foretaget mandag 16. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:18. 20:00 Mærsk - Danmarks skibsreder Nyt program Side 1 Uge 16, mandag 16. apr 2012 20:00 Mærsk - Danmarks skibsreder Nyt program 23:35 Mærsk - Danmarks skibsreder Nyt program 00:35 Kidnappet (1:13) Ny tid Amerikansk thrillerserie fra 2007. (Kidnapped)

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Log skema for Stalkingbegivenheder. Dansk Stalking Center 1

Log skema for Stalkingbegivenheder. Dansk Stalking Center 1 Log skema for Stalkingbegivenheder Dato Klokkeslæt Beskrivelse af begivenhed Sted for begivenhed Vidner - Navn adresse og telefon Dokumentation / Beviser Politikontakt Navn på betjent / aftaler Oktober

Læs mere

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019

Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Forårets bøger Bogcafé 12. marts 2019 Brøndbyvester Bibliotek Ved bibliotekarerne Susanne Lindgreen, Anne Gry Bodin og Merete Rübner Laursen Anbefalinger af skønlitteratur ved bibliotekar Susanne Lindgreen

Læs mere

Sprogø - øen i midten

Sprogø - øen i midten Sprogø - øen i midten 38.78 Kirkebæk, Birgit Letfærdig og løsagtig - kvindeanstalten Sprogø 1923-1961 / Birgit Kirkebæk. - Holte : SocPol, 2004. - 324 sider : ill. I bogen undersøges det hvem "Sprogø-pigen"

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Vinter i Norden. et udvalg af nordiske romaner

Vinter i Norden. et udvalg af nordiske romaner Vinter i Norden et udvalg af nordiske romaner 85.21 Den ældre Eddas Gudesange Aschehoug, 2004. - XIX, 325 sider : ill. Ajvide Lindqvist, John Lad den rette komme ind Forum, 2007. - 484 sider I Blackeberg

Læs mere

Naboens søn arver dig

Naboens søn arver dig Socialudvalget 2013-14 B 90 Bilag 1 Offentligt Til Socialudvalget I frustration over min magtesløse situation, og aktualiseret af den diskussion der i i foråret blev ført i pressen, tillader jeg mig hermed

Læs mere

Nick, Ninja og Mongoaberne!

Nick, Ninja og Mongoaberne! Nick, Ninja og Mongoaberne! KAP. 1 Opgaven! Nu er de i Mombasa i Kenya. de skal på en skatte jagt, efter den elgamle skat fra de gamle mongoaber, det er mere end 3000 år siden de boede på Kenya. Men Nick

Læs mere

Skriftlig del Læseforståelse 1

Skriftlig del Læseforståelse 1 Skriftlig del Læseforståelse 1 Navn (PR-nummer ato Prøvenummer Prøveafholdende udbyder Prøvegruppenummer Tilsynsførendes underskrift !, Instruktion:. svar. Cykelsmeden Jakob Hansen på 60 år bor i en lille

Læs mere

Christian Mørk: Skyggernes hav Politiken, 2008. - 318 sider. Jacob er på fallittens rand med sin kortbutik, da hans svindlerfar og korrupte

Christian Mørk: Skyggernes hav Politiken, 2008. - 318 sider. Jacob er på fallittens rand med sin kortbutik, da hans svindlerfar og korrupte Danske Jussi Adler-Olsen: Fasandræberne Politiken, 2008. - 399 sider. Krimi. Ad mærkelige veje lander en gammel, tilsyneladende afsluttet mordsag hos vicekriminalkommissær Carl Mørck i Afdeling Q, og da

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Tema UNGDOMSBØGER. 12 gode bøger. især til drenge

Tema UNGDOMSBØGER. 12 gode bøger. især til drenge Tema UNGDOMSBØGER 12 gode bøger især til drenge w Synes du også at alle ungdomsbøger handler om piger? Her har du 12 bøger, alle med drenge som hovedpersoner. Har du lyst til at opleve gyset, mærke varmen

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Vejledning. Forslag. Illustrationer er lavet af Pernille Ane Egebæk. Tør du tale om det?

Vejledning. Forslag. Illustrationer er lavet af Pernille Ane Egebæk. Tør du tale om det? Vejledning Som en del af afrundingen til resten af materialet, er det vigtigt at eleverne får viden om hvordan de kan få hjælp. Denne tavleøvelse præsenteres af læreren, men giver eleverne mulighed for

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE SEPTEMBER 2016 Generelle tendenser for september 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 2 % i september

Læs mere

Tema. Kriminalsager. 12 bøger. om virkelighedens kriminalsager i danmark

Tema. Kriminalsager. 12 bøger. om virkelighedens kriminalsager i danmark Tema Kriminalsager 12 bøger om virkelighedens kriminalsager i danmark Der findes efterhånden rigtig mange skildringer af virkelighedens kriminalsager under danske himmelstrøg. Politiets arbejde med opklaring

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Dødsulykker på jobbet i 2010:

Dødsulykker på jobbet i 2010: Dødsulykker på jobbet i 2010: Kunde dræber taxichauffør Randers, 31. juli: En 65-årig mandlig taxichauffør fra Randers dør på Fynsk motorvej. Det sker, da hans 26-årige passager hiver i rattet og hyrevognen

Læs mere

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker

Måske er det frygten for at miste sit livs kærlighed, der gør, at nogle kvinder vælger at blive mor, når manden gerne vil have børn, tænker BØRN ER ET VALG Har det været nemt for jer at finde kærester og mænd, der ikke ville have børn? spørger Diana. Hun er 35 år, single og en af de fire kvinder, jeg er ude at spise brunch med. Nej, det har

Læs mere

har tusset rundt i det store hellige hus i en menneskealder og lidt til. Han kender alle rutinerne og ritualerne. Han har holdt kulten

har tusset rundt i det store hellige hus i en menneskealder og lidt til. Han kender alle rutinerne og ritualerne. Han har holdt kulten 3.søndag i advent, 15.12.2013. Domkirken 10 og Gråbrødre 17: (90 Op glædes alle), 80 Tak og ære, 89 Vi sidder i mørket, 86 Hvorledes skal jeg møde, 117 En rose, Nadver: D. 88 Hør det, Zion, G: 78 Blomstre

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent side 1. Prædiken til 2.søndag i advent Tekst. Lukas 21,25-36. 04-12-2016 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2016. Tekst. Lukas 21,25-36. Adventstiden er fyldt af forventning. At vente på noget fylder meget i vores liv. Vi er alle mennesker som lever med forventninger.

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 KRIMI & SPÆNDING

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 KRIMI & SPÆNDING VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2011 KRIMI & SPÆNDING NOTATER KRIMIER DANSKE Bitre mandler : krimi- og spændingshistorier Lindhardt og Ringhof, 2010. - 205 sider. 10 noveller af danske forfattere

Læs mere

For meget og for meget?

For meget og for meget? For meget og for meget? 8 historier med kant om etik og livsfilosofi af Henrik Krog Nielsen Forlaget X Indledning Målgruppe Bogen henvender sig især til folkeskolens ældste klasser, efterskoler og ungdomsskoler.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38.

Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. Mariæ Bebudelsesdag d.10.4.11. Luk.1,26-38. 1 Der er ni måneder til juleaften. Derfor hører vi i dag om Marias bebudelse. Hvad der skulle ske hende overgik langt hendes forstand, men hun nægtede alligevel

Læs mere

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89

3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 1 3. søndag i advent II. Sct. Pauls kirke 15. december 2013 kl. 10.00. Salmer: 77/82/76/78//86/439/89/353 Uddelingssalme: se ovenfor: 89 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen.

Læs mere

P.E. OG Q. Jeg ved godt at min kærlighed til Q handler om mig

P.E. OG Q. Jeg ved godt at min kærlighed til Q handler om mig P.E. 1 P.E. OG Q Q er min verden Hun er derude et sted. Alene. Hun er nødt til at være alene. Jeg vil ikke kunne håndtere det, hvis hun ikke er alene. Savnet brænder i mig. En dødelig lille stjerne af

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 100-111/ 98-101- 118 Vinderslev kl.10.30: 100-121- 107/ 98-101- 118 Tekst: Joh 1,1-14 I begyndelsen

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4.

Bruger Side Prædiken til 6.s.e.påske 2015.docx. Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Bruger Side 1 17-05-2015 Prædiken til 6.s.e.påske 2015 Tekst: Johs. 15,26 16,4. Dåbsvandet drypper fra barnets isse, og bedsteforældre blinker med våde øjne. Glæde og stolthed, slægtens og familiens nye

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham.

Thomas POV: En bil kommer med voldsom fart imod ham. Manus: Anne-Marie Olesen Thinghuus Scener fra en episode af Vintervagten. EXT. SOMMERHUSOMRÅDE - DAG Thomas kommer kørende på sin scooter. Der er helt dødt og intet unormalt at rapportere. Han drejer ned

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.)

Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.) Åbningstider: Mandag: 8-21 Tirsdag - torsdag: 8-19 Fredag: 8-17 Lørdag: 10-14 Søndag: 10-14 (1. okt. - 31. marts.) Hvert år udkommer der en uoverskuelig mængde af bøger. Bibliotekets personale har læst

Læs mere

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin.

Indhold i [ klammer ] er udeladt af redaktionen efter ønske fra Karin. August 2006 - helt ind i hovedet på Karin Der er gået to måneder, siden Karin fik at vide, at hun er donorbarn. Det er august 2006, og hun sender denne mail til en veninde. Indhold i [ klammer ] er udeladt

Læs mere

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven

Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke. Salmer: 236 305 224 // 241 227 235. Maria Magdalene ved graven Prædiken til 2. påskedag 2016 i Jægersborg Kirke Salmer: 236 305 224 // 241 227 235 Maria Magdalene ved graven 1. Jeg har igennem årene mødt mange enker og enkemænd, men nok mest enker, som har fortalt

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang 478 Vi kommer til din kirke, Gud på Op al den ting 448 Fyldt af glæde 70 Du kom til vor runde jord 411 Hyggelig rolig Nadververs 69 v. 5 6 af Du fødtes på

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE

ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE ADOPTIVBARN BIOLOGISKE FORÆLDRE ADOPTIVFORÆLDRE Baggrund Processen med at lave filmen: Grader af Åbenhed i Adoption - 2 mødre & 2 fædre Erfaringer med at lave filmen for Ankestyrelsen Adoption, Tilgængelighed

Læs mere

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN

MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN MIN OLDEFAR STYRMAND OG FISKER - PEDER ANDREAS ANDERSEN Skrevet af Ingrid Bonde Nielsen 2012 DEN MANDLIGE LINIE FARFARS FARS GREN GENETISK SET Hvordan beskrive en forfars liv og levned - ja man kan jo

Læs mere

Opgaver til Med ilden i ryggen

Opgaver til Med ilden i ryggen Opgaver til Med ilden i ryggen Hvem er brevet til: Kapitel 1 Hvem er det fra? Der er 2 grunde til at han skriver brevet: Første grund: Anden grund: Hvem er Ines? Hvad er faderens arbejde? Hvad betyder

Læs mere

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt

Gemt barn. Tekst fra filmen: Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Følgende er en transskription af filmen,, som er produceret af DIIS, 2013. I filmen fortæller Tove Udsholt om sine oplevelser som gemt barn under Besættelsen. Flugten til Sverige #5 Tove Udsholt Mit navn

Læs mere

Tema. Fremtiden. Science Fiction. 12 bøger. om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden.

Tema. Fremtiden. Science Fiction. 12 bøger. om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden. Tema Fremtiden Science Fiction 12 bøger om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden. Nogle spændende bud på fremtidsfortællinger og science fiction for unge og alle andre der

Læs mere

undertrykkelse, mishandling verden er fuld af vil ophøre. Men nogle har sandelig en mere akut grund til det end andre. En ting er at du er sur og

undertrykkelse, mishandling verden er fuld af vil ophøre. Men nogle har sandelig en mere akut grund til det end andre. En ting er at du er sur og 3.s.i advent. 14.12.2014. Domkirken 10: 117 En rose, 78 Blomstre som 77 Oh kom, 86 Hvorledes skal jeg, 89 Vi sidder i mørket. Nadver: 76 Op, thi dagen. Dåb: 446 O. lad din Ånd. Gråbrødre: 117, 78, 86,

Læs mere

Uge 23, onsdag 03. jun 2015

Uge 23, onsdag 03. jun 2015 Side 1 20:00 Gaden hvor politikerne forsvandt (2:2) Nyt program. Tobias udgår En almindelig gade i Ikast har fået en kæmpe udfordring. Beboerne i 17 husstande har nemlig sagt ja til at styre Danmark i

Læs mere

Andersdatter, Ane - gift med Niels Madsen; For hæleri m.v. bliver hun dømt til at hensidde 3 år i forbedringshus.

Andersdatter, Ane - gift med Niels Madsen; For hæleri m.v. bliver hun dømt til at hensidde 3 år i forbedringshus. Andersdatter, Ane - gift med Niels Madsen; For hæleri m.v. bliver hun dømt til at hensidde 3 år i forbedringshus. Andersdatter, Ane Kirstine - gift med Hans Peder Steensen; Hun bliver idømt fængsel på

Læs mere

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud.

Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Ung kvinde Ung mand Han bryder sammen i gråd. Græder i kramper. Ung kvinde Ung mand Han går ud. 1.scene I en lejlighed. Lyden af stemmer fra en tv-serie. Romantisk filmmusik. Det er de samme replikker fra scenen, der gentager sig i tv-serien på et fremmedsprog. er kun optaget af skærmbilledet. står

Læs mere

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE

2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 2014-2015 FILMKLUBBEN FOR VOKSNE 5 Onsdage 5 Gode film BIO Huset byder velkommen til en ny filmsæson. Vi har igen udvalgt 5 gode film, som vi viser onsdag formiddage. Fra kl.09.45 serverer vi frisk kaffe/te

Læs mere

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene.

I blev gamle sammen, men det var fint, for I havde stadig hinanden. Så blev hun syg. Du passede hende, indtil hun døde. Og så var du pludselig alene. Den Gamle Mand 1 Du blev født. Du voksede op. Du fik en uddannelse som lærer. Du fik en god stilling. Du blev gift. Du fik børn. Du holdt af dit arbejde. Du elskede rollen som ægtefælle og som far. Børnene

Læs mere

Seksuelle overgreb i 2015 5 udfordringer

Seksuelle overgreb i 2015 5 udfordringer Seksuelle overgreb i 2015 5 udfordringer Psykolog Kuno Sørensen Udfordring nummer 1 De fleste seksuelle overgreb mod børn begås af personer det nære miljø omkring barnet Med udviklingen af internettet

Læs mere

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL DISKUSSIONSSPØRGSMÅL ALBERT WOODFOX, USA 1) Hvorfor sidder Albert Woodfox i fængsel? 2) Hvorfor sidder Albert Woodfox i isolationsfængsel? 3) Mener du, at det er retfærdigt at sætte Albert Woodfox i isolationsfængsel

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække.

Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 3. marts 2013 kl. 9.30 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag i Fasten, Luk 11,14-28. 1. tekstrække. Salmer DDS 736: Den mørke nat forgangen er Dåb: DDS 448,1-3 DDS 448,4-6

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Alexandra en helt særlig fighter

Alexandra en helt særlig fighter Alexandra en helt særlig fighter 15-årige Alexandra og hendes familie har været mere udfordret end de fleste. Men et stærkt familiesammenhold, en reservemormor og forældrenes indsats for også at være kærester

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Helligsø Lukas 13, 1-9. Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN

21. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Helligsø Lukas 13, 1-9. Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN 21. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Helligsø Lukas 13, 1-9 Forlad os vor skyld, som også vi forlader vore skyldnere. AMEN Det er ikke min skyld! siger den fire-årige til sin mor, da hun kommer ind

Læs mere

Julie, Klemens faster

Julie, Klemens faster Julie, Klemens faster Julie er Klemens faster og er mellemleder i socialforvaltningen i Stormstrøms amt. Hun har meget lidt til overs for hendes familie, især Klemens forældrene og sørgede da også for

Læs mere

"Kræften og Magdas handicap blev mit vendepunkt"

Kræften og Magdas handicap blev mit vendepunkt "Kræften og Magdas handicap blev mit vendepunkt" Landsholdsspiller i håndbold Rikke Nielsen fortæller om at blive kræftsyg, samtidig med, at hun (uventet) blev mor til en datter med Downs syndrom Af Lene

Læs mere

Processpil i jura og sociale medier. SAGEN OM ANNE ANN Domstolsprøve nr. 2

Processpil i jura og sociale medier. SAGEN OM ANNE ANN Domstolsprøve nr. 2 SAGEN OM ANNE ANN Domstolsprøve nr. 2 1 Domstolsprøve 2 RETSMØDET To grupper får mulighed for at prøve sagen i retten som anklager og forsvarer, med vidneførsel og procedure. Sag nr. 2: Anklagemyndigheden

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard

Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 1 Danske kongesagn Ragnhild Bach Ølgaard 2 Dan Sagnet fortæller, at en konge ved navn Dan, jog sine fjender mod syd. Han var en stærk konge, og folk gav hans land navn efter ham. På den måde fik Danmark

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften side 1. Prædiken til Juleaften Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2016. Tekster. Luk. 2,1-14 Livet blev forandret af et barn. Det er en fælles oplevelse for alle mødre og fædre. Livet blev forandret da de mødte livet gennem den gave et barn

Læs mere

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre.

Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen og Maren Kirstine Lumbye, mormors forældre. Jens Christian Nielsen 1869-1943 Maren Kirstine Lumbye 1873-1903 Jens Chr. Nielsen blev født d. 16. august 1869, som søn af husmand Gabriel

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene:

Tema: Familieliv. Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Svar på spørgsmålene: Familien Danmark Tema: Familieliv Artikel: Vi vælger samme type igen og igen Hvor er Michael Svarer professor? Hvad viser Michaels Svarers forskning? Hvornår finder vi typisk vores partner? Hvor mange

Læs mere

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE

BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE BIBLIOTEKERNES ONLINE PERFORMANCE OKTOBER 2016 Generelle tendenser for oktober 2016 Gennemsnitligt går folkebibliotekernes online performance målt i besøg pr. 1.000 indbyggere tilbage med 3% i oktober

Læs mere

Romansnak på Koldingbibliotekerne 2014

Romansnak på Koldingbibliotekerne 2014 Romansnak på Koldingbibliotekerne 2014 Bøger anbefalet af Lene Henriksen: Kristensen, Lis Vibeke: Kirsebærtiden Modtryk, 2014. 340 sider Hovedpersonen flygtede i slutningen af 1950'erne fra Østtyskland,

Læs mere

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor?

Åbent spørgsmål. Åbningshistorie. Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Studie 5 Dåben 31 Åbent spørgsmål Hvornår tror du, en person er klar til dåb? Hvorfor? Hvad er den mest mindeværdige dåb, du har oplevet? Hvorfor? Åbningshistorie En lignelse: En teenagepige (lad os kalde

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til det, Johanne har skrevet i stilen? Hvad siger du til drengene? Hvad er din handling efterfølgende?

Hvilke overvejelser gør du dig i forhold til det, Johanne har skrevet i stilen? Hvad siger du til drengene? Hvad er din handling efterfølgende? Johanne på 15 år er dårlig begavet. I en stil skriver hun en historie med meget konkrete beskrivelser af, hvordan historiens hovedperson skal sutte på sin fars tissemand, hvordan den smager etc. Johanne

Læs mere

Myndighederne fastholdt over for ombudsmanden at videregivelsen af de rent personlige oplysninger var nødvendig af hensyn til efterforskningen.

Myndighederne fastholdt over for ombudsmanden at videregivelsen af de rent personlige oplysninger var nødvendig af hensyn til efterforskningen. Drabschefs udtalelser til dagblad i sag om forsvunden kvinde I forbindelse med to efterlysninger af en ung kvinde der var forsvundet og frygtedes dræbt, gav drabschefen oplysninger til pressen om kvindens

Læs mere

Ligestillingsminister Lykke Friis til Mandag Morgens konference om vold i nære relationer den

Ligestillingsminister Lykke Friis til Mandag Morgens konference om vold i nære relationer den Ligestillingsminister Lykke Friis til Mandag Morgens konference om vold i nære relationer den 11. januar 2011. 13 min. [Overskrift] Intro: Godt nytår og mange tak for rapporten. 11. januar 2011 KADAH/DORBI

Læs mere

12. søndag efter Trinitatis

12. søndag efter Trinitatis 12. søndag efter Trinitatis Salmevalg 743: Nu rinder solen op af østerlide 417: Herre Jesus, vi er her 414: Den Mægtige finder vi ikke 160: Jeg tror det, min genløser 418: Herre Jesus, kom at røre Dette

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold

Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Guide: Sådan undgår du vold i dit parforhold Maria Jensen blev banket, spærret inde og næsten slået ihjel af sin kæreste. Da hun forlod ham, tog han sit eget liv Af Jesper Vestergaard Larsen, 14. oktober

Læs mere

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud

Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14. 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Tekster: Job 5,8-16, 1 Kor 15,1-10a, Luk 18,9-14 Salmer: Lem Kirke kl 9.00 739 Rind nu op 54 Hvad mener I om Kristus 365 Guds kærlighed ej grænse ved 7 Herre Gud Rødding Sognehus kl 10.30 739 Rind nu op

Læs mere