Efter mange år i Triolab er José gået på efterløn. Thomas Bro Christensen er den nye mand på vores lager.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Efter mange år i Triolab er José gået på efterløn. Thomas Bro Christensen er den nye mand på vores lager."

Transkript

1 Oktober 2012 Kære læser Vi håber, du har haft en dejlig sommer. I Triolab har sommeren været fyldt med gode oplevelser for os alle, og vi er nu fuldt tanket op med ny energi. Vi har taget hul på efterårets udstillinger, og vi glæder os rigtig meget til de næste du kan se senere i nyhedsbrevet, hvor vi deltager. Vi håber, at du har mulighed for at besøge nogle af udstillingerne, og at vi ses på vores stand velkommen M.v.h. Triolab Personalenyt efterløn og ny mand i Triolab Efter mange år i Triolab er José gået på efterløn. Thomas Bro Christensen er den nye mand på vores lager. José har haft sin daglige gang her på vores matrikel i mange år, men i juli takkede han af og gik på efterløn. José har været fastansat som lagermand i Triolab i 8 år og før det var han i 10 år hos Holm & Halby, som vi deler lokaler med, og i den periode ekspederede han også varer for Triolab. José har altid gået meget op i, om der var et godt kollegialt sammenhold på vores arbejdsplads, og han har nærmest set Triolab som en del af sin familie. Han har i høj grad bidraget til den positive holdånd, der er hos os, og vi kommer til at savne ham! Men vi VED, at han heller ikke kan undvære os, så vi ses, José. I mellemtiden ønsker vi alle José masser af held og lykke fremover og mange gode lange ture til Azorerne, hvor han oprindeligt kommer fra Heldigvis har vi også kunnet byde velkommen til Thomas, som startede hos os den 1. april! Thomas er uddannet lager- og transportoperatør og har flere års lagererfaring med samme type varer, som vi har med at gøre. Thomas nåede at arbejde sammen med José i lidt mere end 3 måneder, hvor han blev lært godt op i Triolabs procedurer. Thomas har f.eks. arbejdet sammen med José om 2 kvartalsleverancer, og det er ganske enkelt gået forrygende. Triolabs 18 medarbejdere Vi glæder os alle til det fortsatte samarbejde! har i snit været ansat i 7¾ år.

2 Kontaktpersoner for molekylær- og mikrobiologi Leverandører: Abacus Alifax Clonit Devyser Elisabeth Pharmacon Elitech/Wescor Entrogen Euroclone InVivoScribe Molzym Nanosphere Nordiag Progenika Seegene Theradiag Vores molekylær- og mikrobiologi-team udvides. Der er godt gang i udviklingen af molekylær- og mikrobiologi som produktområde i Triolab-regi vi har fået etableret samarbejde med mange nye leverandører, og vi har fået masser af spændende produkter i vores sortiment. Derfor har vi også måttet allokere flere personaleressourcer til området. Sanne er fortsat produktchef, og Esben er nu også en del af teamet. Kontaktoplysninger Sanne: sanne@triolab.dk, tlf Esben: esben@triolab.dk, tlf Ny mulighed for fjernsupport Med TeamViewer har vi fået endnu bedre muligheder for at yde support. TeamViewer er et lille computerprogram, som giver Triolab mulighed for at yde fjernsupport direkte på jeres pc. Adgang for Triolabs fjernsupport kan etableres, når TeamViewer hentes på Triolabs hjemmeside og herefter køres lokalt på jeres pc. Vi indviede TeamViewer den 6/3 2012, og det har i praksis vist sig at være nemt at bruge programmet, både for jer og for os. Den nye mulighed for fjernsupport vil derfor fremover supplere den sædvanlige support, I får fra Triolab. I finder programmet på vores hjemmeside under menupunktet Fjernsupport. OBS: Gratis afprøvning QuoTest til HbA1c

3 Rotem 3000 TEM International har i sommer lanceret en opdateret udgave af deres populære Rotem-apparat. Med Rotem 3000 er der lagt vægt på at forbedre sikkerhed og brugervenlighed. Blandt nyhederne med Rotem 3000 kan nævnes: stregkodescanner til aflæsning af reagenser med stregkode* automatisk detektion af kopholder** grafiske instruktioner på skærmen*** hurtigere og mere avancerede søgefunktioner sammenligning af resultater med tidligere test for samme patient støtte til fortolkning**** hjælp til fejlfinding Eksempel på grafisk instruktion * Når stregkodelæseren benyttes, tjekker instrumentet, at man har valgt det rigtige reagens, og at udløbsdatoen ikke er overskredet. Dermed elimineres disse to fejlkilder fuldstændigt! Stregkodelæseren benyttes sammen med Single Shot-reagenserne. ** Den automatiske detektion af kopholderen øger brugervenligheden væsentligt, for det betyder, at man er fri for at skulle trykke på skærmen, når man sidder med hænderne fulde. *** De grafiske instruktioner på skærmen, sammen med større skrifttyper og kun én forklarende tekst, øger overskueligheden og gør det rigtig nemt at se, hvad man skal og hvordan. **** Hjælpemenuen indeholder europæiske guidelines og behandlingsalgoritmer. Tcoag nu medlem af Stago-gruppen Diagnostica Stago har gennem den seneste tid opkøbt en række andre koagulationsfirmaer Tcoag er blandt deres erhvervelser. Stago var køberen, da firmaet Trinity Biotech besluttede at sælge deres koagulationsdivision, nu kaldet Tcoag, fra. Og eftersom Triolab forhandler Stagos produkter i Danmark, kan vi nu også tilbyde produkter fra Tcoag. Tcoag fremstiller et meget bredt sortiment af reagenser inden for koagulation, både til brug i rutinen og til specialanalyser, og de fremstiller også analyseinstrumenter. Our mission is to provide quality products for all your Haemostasis Laboratory testing needs. Kilde: Du er naturligvis velkommen til at kontakte os for yderligere information vi kommer gerne ud og fortæller om de nye spændende muligheder.

4 Stago-brugermøde 2012 Årets Stago-brugermøde løb af stabelen på Hotel Legoland i Billund den september. Vi havde masser af rigtig gode foredrag, sol og sjove oplevelser og så kiggede HKH Dronning Margrethe II da også lige forbi Solen skinnede, da Hotel Legoland den 3. september slog dørene op for vores årlige Stago-brugermøde, deltagerne var glade og forventningsfulde, og en perlerække af foredrag tog sin begyndelse. Vi kom omkring emner som hæmostasens grundlæggende teori, hæmostasen i historisk perspektiv, forskningsresultater, kliniske cases, nye produkter og meget andet. Helt karakteristisk for dette brugermøde er, at samtlige (!) foredragsholdere leverede deres indlæg med stort engagement, og alle har fået rigtig gode karakterer af brugerne. Deltagerne siger om foredrag og foredragsholdere: Gode foredragsholdere med spændende aktuelle foredrag Dejligt at se de unge i faget levere fremragende foredrag Stor ros til sammensætning af emner på foredrag og valg af indlægsholdere. Hotel Legoland forkælede os med lækre frokoster, små events, en femkamp i parken og middelaldermiddag med kongelig underholdning på Borgen. Og sidst men ikke mindst, så kom HKH Dronning Margrethe II også lige forbi og vinkede til os! 1000 tak til alle deltagere for et par gode dage! Hej Triolab Ha et godt brugermøde!

5 Triolab mødearrangør i forbindelse med NordCoag Der er i tiden øget fokus på anvendelsen af trombingenerationstest, og i år gik Triolab-koncernen sammen med Stago om at arrangere et møde om emnet i forbindelse med koagulationskongressen NordCoag. Triolab har gennem længere tid solgt de såkaldte CAT-test (Calibrated Automated Thrombogram), som er udviklet af firmaet Thrombinoscope, og som anvendes til at måle på trombingenerationen. Trombin spiller en vigtig rolle i forhold til balancen mellem trombose og blødning, og derfor kan en måling af trombingenerationen bruges som et mål for risikoen i forhold til disse to tilstande. I 2009 opkøbte Stago som led i deres udviklingsstrategi Thrombinoscope, og i år valgte Triolab-koncernen at gå sammen med Stago om at arrangere et CAT-møde i forbindelse med NordCoag, som netop er afholdt i Stockholm. På vores fælles møde var erfaringer, applikationer og muligheder med CAT-systemet på dagsordenen. 35 deltagere mødte op - fra Danmark var der CAT-brugere fra NOVO, OUH og Aalborg Sygehus til stede. Der var mange gode indlæg; bl.a. stod Shona Pedersen fra Forskningen Hus i Aalborg for et indlæg med titlen Thrombin Generation in Multiple Myeloma. Derudover havde brugerne god mulighed for at udveksle erfaringer. Vi synes, det hele gik rigtig godt Mød Triolab på efterårets udstillinger Region Syd Lægedag Medwin Brugermøde Lægedage LSB Se nærmere om tider og steder på Triolabs hjemmeside: Vores stand på Scanlab 2012.

6 Portræt: Blodbanken på Rigshospitalet Triolab har samarbejde med Blodbanken på Rigshospitalet (RH) siden 1998, og med RH s indkøb af 3 Galileo NEO-instrumenter fra Immucor i 2011 blev samarbejdet til vores store glæde konsolideret for endnu en periode. I starten af september måned var Triolab Nyt på besøg i Blodbanken til en snak om deres arbejde og om indkøbet af de nye NEO-apparater. Til stede var afdelingsbioanalytiker Birgit Christensen, bioanalytiker Gitte Jepsen og afdelingslæge Klaus Rieneck. OPGAVER I BLODBANKEN PÅ RH Donortapninger Fraktionering af blod Opbevaring af blod Typebestemmelser Antistofbestemmelser Virusscreening Stamceller Biobank Antenatal Rhesus D- screening Akut-opgaver Blodbanken på RH er en af blodbankerne i RegionH. De er Danmarks største blodbank, og deres overordnede mål er at sikre en god transfusionsmedicin. Arbejdet omfatter mange forskellige højt specialiserede opgaver se boksen t.v. Blodbankens personale er sammensat af en række forskellige faggrupper, som har hver deres meget forskellige kompetencer. Herunder kan nævnes bioanalytikere, sygeplejersker, portører, sekretærer, læger og diverse akademikere. Bioanalytikerne udgør den største faggruppe i blodbanken, og de står for al separering af blodkomponenter, og det er dem, der foretager alle analyser. Mange steder er bioanalytikerne også dem, der tapper donorer og patienter, men sådan er det ikke på RH; her er det sygeplejerskerne der tapper, mens bioanalytikerne koncentrerer deres indsats omkring laboratoriearbejdet. Blodbanken er delt op i forskellige laboratorier, og til hver laboratorium er der knyttet en afdelingsbioanalytiker, som har det overordnede ansvar i det pågældende laboratorium. Dog er det lægerne, der har det faglige ansvar. Afdelingsbioanalytikeren har en gruppe af faste hos sig, og dertil kommer så også i de fleste laboratorier rullerne, som er de bioanalytikere, der roterer mellem laboratorierne. Rullerne er vigtige for at få vagtplanen i det enkelte laboratorium til at gå op, og de udfordres og udvikles inden for alle fagområderne. Da der er så mange forskellige specialiserede opgaver i blodbanken, kan det dog også i ind imellem være rart at melde sig som fast i et bestemt laboratorium i en periode, hvor man så kan fordybe sig i opgaverne i det pågældende område. Birgit, Gitte og Klaus arbejder i serologilaboratoriet, hvor man udfører rigtig mange rutineanalyser. Blodtypebestemmelse er en af deres primæropgaver, og blodtyper bestemmes for både donorer, patienter og gravide.

7 Regionens blodbanker samarbejder om en del af opgaverne, og RH er det eneste sted i regionen, hvor man typebestemmer donorprøver. For donorer laver de nye donortyper og kontrolblodtyper samt titer-bestemmelse på alle A-typer (ca. 40 % af alle donorprøverne). De laver BLODDONORER I REGIONH Donorkorps: Ca Heraf nye pr. år: ca Tapninger pr. år: ca Kilde: Årsberetning 2011 normalt også fænotyper, men det foregår i øjeblikket kun på Herlev Hospital. Virusscreening og andre donoranalyser foregår i andre af blodbankens laboratorier. ANTENATAL RHESUS D - IMMUNINSERING Hvis en gravid kvinde er RhD-negativ, mens fosteret er RhDpositivt, kan kvinden danne antistoffer mod sit eget barns blod. Disse antistoffer kan overføres til barnet, der som en følge heraf kan blive rigtig sygt. Kilde: Sundhedsstyrelsen En anden meget stor opgave, der løftes i serologilaboratoriet, er Antenatal Rhesus D-bestemmelser. For 2 år siden startede Danmark som det første land i verden en rutinemæssig undersøgelse af alle RhD-negative gravide kvinder. Først testes den gravide kvindes Rhesustype, og i uge 25 tages endnu en blodprøve af de gravide kvinder, som var Rhesus D-negative (ca. 15 %), og denne anden prøve bruges til at fastslå fosterets Rhesus-type. Er fosteret Rhesus D-positivt, kan man give en indsprøjtning med Anti-D med henblik på at forebygge immunisering. Der er tale om en målrettet indsats. Alle de gravid-prøver, som tages i hele RegionH til dette formål, analyseres på RH i alt ca prøver årligt + uge 25-prøverne. Serologilaboratoriet er normalt kun åbent i hverdagene og inden for almindelig arbejdstid. I særlige situationer kan der dog være behov for, at man inddrager en aften, en lørdag eller en helligdag. For den type prøver, man arbejder med her, gælder det nemlig, at prøverne har en relativt kort holdbarhed, og derfor kan de ikke ligge f.eks. juleferien over, inden de analyseres. Hasteprøver analyseres i Hastelaboratoriet. De nye Galileo NEO-instrumenter Gennem de seneste år er rigtig mange af serologilaboratoriets analyser blevet udført med Galileo-instrumenter fra Immucor, som de har købt gennem Triolab. Men nu er Galileo blevet skiftet ud med Galileo NEO. De nye NEO er blev indkøbt i slutningen af Herlev trængte til nyt udstyr, og der skulle derfor gennemføres et EU-udbud gældende for hele regionen. Og da både Herlev og RH hører til RegionH, skulle RH også omfattes af udbuddet. Der blev nu nedsat en arbejdsgruppe med repræsentanter fra hele regionen, som sammen skulle opstille kravene til det nye apparatur. Den arbejdsgruppe var Birgit med i. En udbudsrunde er en ret kompliceret proces, og Birgit fortalte, at hun da også oplevede opgaven med at opstille kravene som en temmelig stor mundfuld, for på den ene side var opgaven meget tidskrævende, og på den anden side var der sat relativt kort tid af til at løse den.

8 Inden udbuddet havde man gjort det, at man havde inviteret forskellige firmaer til en såkaldt visionsdag, hvor firmaerne hver især skulle præsentere deres bud på en blodbanksløsning. På den måde fik man øjnene op for forskellige indgangsvinkler til sagen, og man fik opdateret sin viden om, hvad der egentlig fandtes af muligheder på markedet. På den måde var visionsdagen et arbejdsredskab, som hjalp dem rigtig godt på vej, og heldigvis viste det sig, at der var stor enighed i gruppen om, hvad apparaterne skulle kunne. Da kravene var formuleret skulle man igennem en udbudsrunde på 6 uger, og det korte af det lange er, at Triolab vandt donordelen af udbuddet, og at der til slut blev indkøbt 3 NEO er til RH og 1 til Herlev. Da vi spurgte om, hvad der gav udslaget i forhold til, at de endte med at vælge NEO en, var der ingen tøven i deres svar: NEO en er bedst til batchkørsel blandt udbuddene. Og med de mange, mange analyser, der foretages hver eneste dag, lyder det også meget indlysende, at det er utroligt vigtigt at have den rette teknologi med den rette kapacitet til rådighed. Der er heller ikke nogen tvivl om, at de er glade for deres nye NEO er på RH. Apparaterne er blevet installeret, og der køres rutineanalyser på dem alle 3 hver dag. Selve omstillingen fra Galileo til Galileo NEO har også været utrolig nem for dem, for selv om mange moduler er skiftet ud, har Immucor sørget for, at der ikke er ændret væsentligt i brugerfladen. Som Gitte sagde, så er det stadig de samme knapper, hun skal trykke på. I Triolab glæder vi os over det fortsatte samarbejde, nu med NEO i centrum. Tusind tak til Birgit Christensen, Gitte Jepsen og Klaus Rieneck, fordi I ville fortælle os om jeres arbejdsplads Stor kapacitet Hurtig analysering GALILEO NEO STAT-funktion til akutprøver Bredt analyserepertoire, inkl. BAS- og BF-test.

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Marts, 2008 Nyhedsbrev Velkommen til Langtved Data A/S nyhedsbrev Ca. fire gange om året vil vi informere vore kunder og personer med tilknytning til os, om udvikling og nye

Læs mere

Velkommen til Triolab Nyt!

Velkommen til Triolab Nyt! Brøndby, januar 2010 Velkommen til Triolab Nyt! I Triolab har vi gennem flere år udgivet et lille nyhedsbrev til vores koagulationskunder, som vi kaldte for Starutten. Vi ved, at mange har været rigtig

Læs mere

Sådan kan du nedbringe antallet af præanalytiske fejl

Sådan kan du nedbringe antallet af præanalytiske fejl Marts 2013 Sådan kan du nedbringe antallet af præanalytiske fejl Triolab kan nu tilbyde Lab.E.L. et nyt koncept, der automatisk håndterer klargøringen af kit til blodprøvetagning og effektivt nedbringer

Læs mere

Den 1. november 2010 er Bo Espensen begyndt som servicetekniker hos Triolab.

Den 1. november 2010 er Bo Espensen begyndt som servicetekniker hos Triolab. December 2010 Tak for i år År 2010 nærmer sig sin afslutning. Fra Triolab vil vi gerne benytte lejligheden til at takke jer alle for samarbejdet i årets løb. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde

Læs mere

Personalenyt - nyansættelse. Juni 2010

Personalenyt - nyansættelse. Juni 2010 Juni 2010 God start til Triolab Nyt Vores nye nyhedsbrev har fået en god start! Rigtig mange af vores kunder har tilkendegivet, at de ønsker at modtage Triolab Nyt, og det er vi meget glade for! Vi vil

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 4 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan man henvende sig hos sin sædvanlige kontaktperson

Læs mere

Trombingeneration CAT (Calibrated Automated Thrombogram)

Trombingeneration CAT (Calibrated Automated Thrombogram) Maj 2011 Lukkedage og bemanding i Triolab i sommerferietiden Den 3. juni (fredag efter Kr. Himmelfart) Den 1.-2. september (torsdag + fredag) LUKKEDAGE Kun nødopkald til servicetelefonen besvares I sommerferietiden

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria får taget en blodprøve Af: Martina Jürs Martina Jürs Maria og Bioanalytikeren Copyright 2010 Danske Bioanalytikere Sankt Annæ Plads 30 Postboks 74 1003 København K. Tlf.:

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev

MUSHEMBA FOUNDATION nyhedsbrev Kære Venner af Mushemba Foundation & Trinity Skolen Vi er netop hjemvendt efter tre måneder i Tanzania, hvor vi har kunnet fordybe os endnu mere i arbejdet i Mushemba Foundation Tanzania og Trinity Skolen.

Læs mere

Vi ønsker Berit held og lykke og alt godt fremover! Vi ses rundt omkring, og du er altid velkommen på besøg i Triolab

Vi ønsker Berit held og lykke og alt godt fremover! Vi ses rundt omkring, og du er altid velkommen på besøg i Triolab November 2017 Personalenyt Triolabs grundlægger og tidligere Administrerende Direktør, Finn Ulbæk Andersen, er gået på pension. Finn, som i 1992 grundlagde Triolab AS og senere har fungeret som Administrerende

Læs mere

Vi ser nærmere på KNOGLEMARVSDONATION. Hvem er donorerne? 19. JUNI 2015 AF: NADIA NIELSEN

Vi ser nærmere på KNOGLEMARVSDONATION. Hvem er donorerne? 19. JUNI 2015 AF: NADIA NIELSEN Vi ser nærmere på KNOGLEMARVSDONATION Hvem er donorerne? 19. JUNI 2015 AF: NADIA NIELSEN 2015 Nadia Nielsen Velkommen! I dette hæfte kan du læse 3 interviews med nogle modige mennesker, der fortæller om

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Nyhedsbrev fra Kernehuset

Nyhedsbrev fra Kernehuset Nyhedsbrev fra Kernehuset af Forældrerådet, januar 2015 Tju-hej, hvor tiden flyver afsted! Jul og nytår er ved at være gamle nyheder, og januar er næsten overstået. Et nyt og spændende år er begyndt i

Læs mere

Onlinerekruttering. Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk. FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes

Onlinerekruttering. Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk. FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes Onlinerekruttering Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes FrivilligJob.dk dit værktøj til online-rekruttering Hvor går man hen, hvis man vil være frivillig,

Læs mere

Bloddonor. kom godt i gang

Bloddonor. kom godt i gang Bloddonor kom godt i gang Kom godt i gang Selvom der ikke er mangel på blod i Danmark, er der faktisk brug for cirka 25.000 nye donorer hvert år, til at erstatte dem, der må stoppe som donorer. Derfor

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje

VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje VOX POP fra temadagen om fremtidens sygepleje 354 gæster var mødt op til temadagen om muligheder og udfordringer for fremtidens sygepleje. Temadagen blev afholdt den 1. december på Comwell Middelfart og

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding August 2010, nr. 6 Velkommen til augustmødet. Tirsdag, den 17. august kl. 18:00 til virksomhedsbesøg hos Nordisk Skoletavlefabrik, Kolding Kl. 18:00 får vi en rundvisning på virksomheden.

Læs mere

Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder med kundefokus, produktudvikling og arbejdsmiljø.

Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder med kundefokus, produktudvikling og arbejdsmiljø. 15. marts 2018 1 Kort præsentation Rasmus Thostrup Møller. Hvad kommer jeg med, min erfaring og tilgang. Hvordan Duka har arbejdet med Design Sprint / Thinking?. Et indblik i hvordan vi, hos Duka, arbejder

Læs mere

Bente og Signes have

Bente og Signes have Bente og Signes have Bente og Signe har købt mange stativer af os og mange store stativer! Jeg tænkte i starten at de måtte have en MEGET stor have, når de kunne købe så mange stativer. Ved forespørgsel

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria får taget en blodprøve Af: Martina Jürs Martina Jürs Maria og Bioanalytikeren Copyright 2016 Danske Bioanalytikere Skindergade 45-47 1159 København K. dbio@dbio.dk www.dbio.dk

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Når kørekortet forsvinder

Når kørekortet forsvinder Hjernesagen nr. 4 2018 19 Når kørekortet forsvinder Da vi rundede de to år efter min hjerneblødning, sagde de lige ud, at nu var det mirakler, der skulle til, hvis mit syn igen skulle blive sådan, at jeg

Læs mere

Nyhedsbrev, august 2017 Regionernes Bio- og GenomBank

Nyhedsbrev, august 2017 Regionernes Bio- og GenomBank Nyhedsbrev, august 2017 Regionernes Bio- og GenomBank Dette er et nyhedsbrev for Regionerne Bio- og GenomBank udarbejdet af sekretariatet. Nyhedsbrevet informerer om nyt fra sekretariatet og en status

Læs mere

Velkommen til årets første:

Velkommen til årets første: Velkommen til årets første: "Man har kalendere og ure for at kunne måle tiden, men det siger ikke én ret meget, for enhver ved, at en enkelt time kan forekomme en at være en evighed, mens den andre gange

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

NYHEDSBREV UGE

NYHEDSBREV UGE NYHEDSBREV UGE 15 2016 BIBLIOTEK Da vi Lone og Helle har fået oprettet et bibliotek og indkøbt bøger i to år, synes vi tiden er kommet til at overdrage biblioteks ansvaret til nogle andre kollegaer, som

Læs mere

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og

Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og Myrefranz Der var engang en Zoo med mange flotte dyr. Der var også nogle dyr, som gæsterne aldrig så. De var nemlig alt for små. Det var myrerne, og de havde en stor myretue bagerst i Zoo. Nederst i myretuen

Læs mere

HIMMELBJERGGÅRDEN. Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis.

HIMMELBJERGGÅRDEN. Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis. HIMMELBJERGGÅRDEN Nordisk inspirationsfællesskab for helhedsorienteret sundhed, indre lederskab og bæredygtig levevis. Velkommen til Himmelbjerggårdens nyhedsbrev. Tænk, der allerede er gået to måneder

Læs mere

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum.

I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. TRE GODE GRUNDE I anledning af at Annes Atelier fyldte et halvt år d. 1. juni spurgte vi medlemmerne i om hjælp inde i vores forum. Vi spurgte: Vi vil gerne høre, om du herunder i tråden vil nævne de tre

Læs mere

UGEBREV nr. 79 uge 26

UGEBREV nr. 79 uge 26 UGEBREV nr. 79 uge 26 Årgang 5 Sommerferie Efter et langt og godt skoleår kan alle nu holde en velfortjent sommerferie. Alle børnene har fået et brev med hjem til hver familie med et sommerbrev, skemaer,

Læs mere

Den udvidede profylakse mod rhesus D-immunisering af gravide i Danmark

Den udvidede profylakse mod rhesus D-immunisering af gravide i Danmark Den udvidede profylakse mod rhesus D-immunisering af gravide i Danmark Af Merete Berthu Damkjær, Anette Perslev og Finn Stener Jørgensen Biografi Merete Berthu Damkjær er cand.med. fra Københavns Universitet

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2016 31.12.2016. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Jørn Holst fra Stofa, der er vores daglige kontaktperson.

Læs mere

Erhvervskvinder Kolding

Erhvervskvinder Kolding Erhvervskvinder Kolding Maj 2010, nr. 4 Velkommen til vores medlemsmøde i maj. Tirsdag, den 18. maj kl. 18:00 På Hotel Comwell, Kolding Emnet for aftenen er: Bruttonational-lykke. Hvad sker der når målet

Læs mere

Patientinformation. Blodtransfusion. Velkommen til Sygehus Lillebælt

Patientinformation. Blodtransfusion. Velkommen til Sygehus Lillebælt Patientinformation Blodtransfusion Velkommen til Sygehus Lillebælt Til patienten: Informationen på de følgende sider bør læses, inden man som patient giver sit samtykke til transfusionsbehandling. Det

Læs mere

Nyhedsreportage. Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage. Teknologinørder. Nr. 1. februar 2015

Nyhedsreportage. Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage. Teknologinørder. Nr. 1. februar 2015 Nr. 1. februar 2015 Teknologi i Hverdagens Nyhedsreportage I efteråret 2014, nærmere bestemt den 10/10 kl. 10.10, slog Teknologi i i Hverdagen dørene op for første gang. Teknologi i Hverdagen er et såkaldt

Læs mere

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad

Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Nyhedsbrev Klub Viadukten uge 35, 2015 og fremad Kære forældre og medlemmer. Læs gerne dette nyhedsbrev sammen. Siden sidst :o) Hurra. Vi har fået 105 nye medlemmer 4. maj i år. Alle har været igennem

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax:

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé Århus C Tlf.: Fax: N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 27. juni 2008 Kære 9. årgang. Vi skal sige farvel til jer og I skal sige

Læs mere

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt:

Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: Den studerendes afsluttende evaluering af praktikken Praktikperiode: 1/2 2012-24/8 2012 Generelt: 1. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart? Inden besøget i Østerhåb har

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Planlægningen af nytårsmarcherne i starten af det nye år er i fuld gang. Mange af jer sender pressemeddelelser ud forud for turene for at tiltrække mange deltagere

Læs mere

Q & A IDÉKONKURRENCE 2017 NYT, NYTTIGT OG NYTTIGGJORT

Q & A IDÉKONKURRENCE 2017 NYT, NYTTIGT OG NYTTIGGJORT Q & A IDÉKONKURRENCE 2017 NYT, NYTTIGT OG NYTTIGGJORT 1. Hvorfor er konkurrencen igangsat? Som en del af en koncernfælles strategiske indsats styrkelse af innovation og forskning gennemfører Center for

Læs mere

Til patienter og pårørende. Blodtransfusion. Vælg billede. Vælg farve. Syddansk Transfusionsvæsen

Til patienter og pårørende. Blodtransfusion. Vælg billede. Vælg farve. Syddansk Transfusionsvæsen Til patienter og pårørende Blodtransfusion Vælg billede Vælg farve Syddansk Transfusionsvæsen Samtykke til blodtransfusion Sygehuset er forpligtet til at give dig den nødvendige information og indhente

Læs mere

Nyhedsbrev for Børnemiljøet. Juni 2015... Sommerferien nærmer sig...

Nyhedsbrev for Børnemiljøet. Juni 2015... Sommerferien nærmer sig... Nyhedsbrev for Børnemiljøet. Juni 2015... Sommerferien nærmer sig... Alle elever går på sommerferie d. 26. juni og møder i skole igen onsdag d. 12. august kl.08.00. Vi byder på morgenmad til elever og

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE December 2013 Fars Videokogebog er i luften Endelig blev den klar til de dejlige fædre og børn ude i det ganske land Fars Videokogebog er gået luften og er nu online på

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013

Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013 Silkeborg Rotary Klub Gallamiddag til fordel for Grønlandske børn Den 18. januar 2013 Tale ved gallamiddag i Silkeborg den. 18.01.13 Kære Rotary-venner og venner af Rotary Kære præsident: Jette Phillipsen

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Maria og bioanalytikeren

Maria og bioanalytikeren Maria og bioanalytikeren Maria får undersøgt sine nyrer Af: Anette Riis og Martina Jürs Anette Riis og Martina Jürs Maria og bioanalytikeren Maria får undersøgt sine nyrer Copyright 2015 Danske Bioanalytikere

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Artikel, klippet fra.. isaac. ..nyt. nr. 1 2015. ISAAC nyt 2015 1

Artikel, klippet fra.. isaac. ..nyt. nr. 1 2015. ISAAC nyt 2015 1 Artikel, klippet fra.. isaac..nyt nr. 1 2015 Brugersamling.. v/emmy Kjelmann Første brugersamling for ASK-brugere I dagene 6. - 8. november 2014 var 14 brugere af alternativt kommunikationsudstyr (ASK-brugere)

Læs mere

Andreas Abild Qendrim K. Island Orkuvirki. Side 1 af 5

Andreas Abild Qendrim K. Island Orkuvirki. Side 1 af 5 Island 2017 Orkuvirki Side 1 af 5 Vi har i perioden 30-04-2017 til 13-05-2017 været på et mindre praktik forløb som elektrikere på Island, i et firma ved navn Orkuvirki. Orkuvirki er et firma der beskæftiger

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2014-2015 Udgave: Juni Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

DEBATKORT om det gode værtskab

DEBATKORT om det gode værtskab 0 DEBATKORT om det gode værtskab 17308 Værtskab_Debatkort_PILOT.indd 1 21/03/2018 11.10 Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg

Læs mere

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM -

BOLIG LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK PROGRAM - BOLIG2019 10 LOKALE BOLIGMESSER I DANMARK 2019 - PROGRAM - UDSTIL PÅ BOLIG2019! Når I deltager som udstillere på Bolig2019 får I kontakt med andelsboligforeninger og ejere af boligejendomme i de byer,

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Voksen Tourette Træf den 4. 6. September 2015

Voksen Tourette Træf den 4. 6. September 2015 Voksen Tourette Træf den 4. 6. September 2015 Referat af Heidi Erler Fredag: Alle mand ankommet og indlogeret i hytterne på Treldenæs Camping. Denne gang var vi en flok på 15 personer. Efter et godt måltid

Læs mere

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud

Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge. Dagtilbudsavisen 4. udgave. Gl. Åby Dagtilbud Område Silkeborgvej, Børn & Unge Dagtilbudsavisen 4. udgave Gl. Åby Dagtilbud NR. 4 August 2013 Introduktion Ved dagtilbudsleder Tina Haugstrup Andersen Kære alle Velkommen tilbage efter sommerferien sikke

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Frederik Banch Clausen Cand. Scient. Biologi, ph.d.

Frederik Banch Clausen Cand. Scient. Biologi, ph.d. Frederik Banch Clausen Cand. Scient. Biologi, ph.d. FØTAL RHD TYPNING ERFARINGER FRA DANMARK Frederik Banch Clausen frederik.banch.clausen@regionh.dk Biolog, ph.d. Blodgenetisk Laboratorium Klinisk Immunologisk

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Nr. 3 25. november 2008 Introduktion I dette nummer af nyhedsbrevet har vi sat fokus på de afholdte brugermøder som har vist sig at være en stor succes. Der kan læses om hvilke

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Videnskabsetisk komite og biobanker. Dansk Selskab for Good Clinical Practice 3. november 2014 Lone Gundelach

Videnskabsetisk komite og biobanker. Dansk Selskab for Good Clinical Practice 3. november 2014 Lone Gundelach Videnskabsetisk komite og biobanker Dansk Selskab for Good Clinical Practice Forskningsbiobank Samling af personhenførbart biologisk materiale Indgår som integreret del af konkret forskningsprojekt Opbevares

Læs mere

Bernstoff slot livsstilsmesse

Bernstoff slot livsstilsmesse Bernstoff slot livsstilsmesse Så kom vi på den anden side af livsstilsmessen på Bernstoff slot. Nogle virkelige dejlige dage i skønt skønt vejr! Mange havde valgt at lægge vejen forbi og se nærmere på

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Det blev meddelt, at der på generalforsamlingen, ud over hvad der var oplyst på indkaldelsen, skulle vælges en kasserer samt en revisorsuppleant.

Det blev meddelt, at der på generalforsamlingen, ud over hvad der var oplyst på indkaldelsen, skulle vælges en kasserer samt en revisorsuppleant. Referat af grundejerforeningens generalforsamling, 26.04.2010. Der var mødt ca. 23 deltagere op på generalforsamlingen. Bestyrelsen så med glæde, at en del af dem var unge, formentlig nytilflyttede, beboere

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Hvad sker der, når plasmabehovet stiger? Bloddonorerne i Danmark Landsmøde 3. oktober 2015 Jørgen Georgsen

Hvad sker der, når plasmabehovet stiger? Bloddonorerne i Danmark Landsmøde 3. oktober 2015 Jørgen Georgsen Hvad sker der, når plasmabehovet stiger? Bloddonorerne i Danmark Landsmøde 3. oktober 2015 Jørgen Georgsen 1 Hvad kommer der nu? En baggrund meget teknisk Nogle økonomi meget kedelig Nogle opgaver til

Læs mere

Professor Lars Bo Nielsen, Rigshospitalet Led. ovl. Georg Söletormos, Hillerød Hospital. Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden

Professor Lars Bo Nielsen, Rigshospitalet Led. ovl. Georg Söletormos, Hillerød Hospital. Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 14. maj 2014 Kl.: 13.00-15.00 Sted: Glostrup

Læs mere

Baglandets nyhedsbrev 2019

Baglandets nyhedsbrev 2019 Baglandets nyhedsbrev 2019 Kære medlem af Baglandet, Vadehavscentrets støtteforening. Hermed lidt nyt fra Baglandet og om årets arrangementer. Vadehavscentrets kulturudstilling åbnede i dagene omkring

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

Det har længe været kendt, at mange kvinder med leddegigt får det væsentligt bedre, når de bliver gravide. Desværre vender symptomerne oftest tilbage

Det har længe været kendt, at mange kvinder med leddegigt får det væsentligt bedre, når de bliver gravide. Desværre vender symptomerne oftest tilbage Det har længe været kendt, at mange kvinder med leddegigt får det væsentligt bedre, når de bliver gravide. Desværre vender symptomerne oftest tilbage nogle måneder efter fødslen. Hvad er forklaringen?

Læs mere

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center

Til patienter og pårørende. Velkommen til M14. Nyremedicinsk Klinik. Vælg farve. Kvalitet Døgnet Rundt. Medicinsk Center Til patienter og pårørende Velkommen til M14 Nyremedicinsk Klinik Vælg farve Kvalitet Døgnet Rundt Medicinsk Center Velkomst og målsætning I denne folder kan du få relevante oplysninger om afsnit M14 og

Læs mere

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform

Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform Bliv en del af Danmarks One Stop Shopping kompetenceplatform BLIV LEVERANDØR på vores kompetenceplatform Kursus-Kompagniets One Stop Shopping portal tilbyder kompetenceudvikling og konsulentydelser til

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen Nyhedsbrev Juni 2013 Børnehuset Ringen Kære Forældre Så er vi ved at lande igen efter vores fyringsrunde og en omrokering. Men heldigvis er vi blevet tildelt de 2 tidligere omtalte ressourcepædagoger.

Læs mere

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde

Meget Bedre Møder. Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Meget Bedre Møder Fordi livet er for kort til dårlige møder! En gratis e-bog udgivet af Projekt Arbejdsglæde Sådan går du fra Til Hvad er det bedste møde du har været til? Tænk tilbage til et rigtig godt

Læs mere

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med?

Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? STØTTET AF TILMELD DIG TIL COOL CAMP 2016 - EN CAMP FOR SØSKENDE TIL KRÆFTRAMTE Cool Camp er en unik, sjov og udfordrende camp for søskende - vil du med? Cool Camp er en camp for 20 søskende til kræftramte

Læs mere

Region Hovedstaden Psykiatri

Region Hovedstaden Psykiatri Region Hovedstaden Psykiatri Psykiatrisk Center Glostrup Opus Valby 3. kvartal 2017 Kære modtager af Opus Valbys nyhedsbrev. Hermed årets 3. nyhedsbrev sommernyhedsbrevet. Jeg håber du får en dejlig sommer,

Læs mere

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES!

JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! PROGRAM For dit nærmiljø i 2014 Gundersted Borgerforening Michael, Sanne, Svend Erik, Ulrik og Åse JUBILÆUM - 40 ÅR DÉT SKAL FEJRES! KOM OG VÆR MED! 40 år - men ej fed og færdig! I år er det 40 år siden

Læs mere

CF centret har brug for din hjælp!

CF centret har brug for din hjælp! CF centret har brug for din hjælp! Som vi fortalte på informationsmødet i april (og i CF kontakten på hjemmesiden), har en del af besparelserne i Region Midt også ramt Børneafdelingen. Det er derfor blevet

Læs mere

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018

Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Formandsberetning for 2017 Generalforsamling torsdag den 1. marts 2018 Nytårsaften: Vi havde en nytårsaften som vi plejer, helt uden afbrydelser og I kan være sikker på at YouSee var i højeste beredskab

Læs mere

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for elever. Version 1.1 Januar 2018 DF

Kom godt i gang. med uddannelsesbogen en guide for elever. Version 1.1 Januar 2018 DF Kom godt i gang med uddannelsesbogen en guide for elever Version 1.1 Januar 2018 DF Velkommen som elev i uddannelsesbogen.dk Kort beskrevet så giver uddannelsesbogen.dk dig mulighed for at du kan registrere

Læs mere

Bryllup tema :) Betina har sendt os disse skønne billeder:

Bryllup tema :) Betina har sendt os disse skønne billeder: Bryllup tema :) Vi har været så heldige at nogle af vores kunder har sendt billeder fra bryllupper hvor stativer fra Jernihaven er anvendt. Vi synes bare det ser brandgodt ud!! Betina har sendt os disse

Læs mere

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk

Thyholm Idrætsforening www.thyholm-if.dk Hvidbjerg 10. marts 2014 MØDEREFERAT Dato: 5. marts 2014 Sted: klubhuset Referent Kirsten Hansesgaard Emne: Generalforsamling Thyholm Idrætsforening. I alt 14 personer var mødt op til TIF s generalforsamling.

Læs mere

Fremtidig organisering af specialet Klinisk Immunologi i Region Syddanmark

Fremtidig organisering af specialet Klinisk Immunologi i Region Syddanmark Fremtidig organisering af specialet Klinisk Immunologi i Region Syddanmark December 2009 Indholdsfortegnelse 1.0 Baggrund, kommissorium, tidsplan... 4 2.0 Resume af hovedkonklusioner og anbefalinger...

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere