Projektstatus 2. kvartal Danske virksomheder KAF Projekter Projektnummer:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektstatus 2. kvartal Danske virksomheder KAF Projekter Projektnummer:"

Transkript

1 Projektstatus 2. kvartal Danske virksomheder KAF Projekter Projektnummer: Hurtig og effektiv reduktion af Blown Packs Flemming Hansen Visse arter af psykrotrofe Clostridier kan opformeres ved lav temperatur ( 1-4 C) med kraftig luftudvikling ( bombage ) og en frastødende lugt af bræk/kloak til følge. Clostridierne forekommer i dyrenes fæces, på hud, i støv og i jord og derfor også lejlighedsvis i slagterimiljøet. De er yderst vanskelige at påvise ved almindelig dyrkning, idet de er meget følsomme overfor ilt og opformeres langsomt (1-4 uger) ved lav temperatur. Derfor udvikles en PCR baseret metode, som inden for få døgn giver svar på, om disse Clostridier er til stede eller ej. Med udgangspunkt i publicerede PCR-metoder til psykrotrofe Clostridier udvikles, optimeres og indkøres én samlet real-time PCR-metode til hurtig påvisning af alle relevante Clostridier. Der er påbegyndt en litteratursøgning som optakt til udarbejdelse af den lovede litteraturrapport (vedrørende hvor clostridierne findes, hvor ofte de findes/hvor mange, der findes på fersk oksekød, samt hvor mange, der skal til for at udvikle bombage ved vakuum pakning). Endvidere søges efter eventulle publicerede anbefalinger til hvordan Blown Pack kan undgås. Projektet præsenteres for branchen på et kommende møde i 2013.

2 Bioaktive komponenter Lene Meinert Målet er at identificere bioaktive komponenter i okse- og kalvekød samt biprodukter med sundhedsfremmende eller teknologiske egenskaber. Komponenterne vil kunne anvendes til fremstilling af kødprodukter med forøget ernæringsmæssig værdi og give nye muligheder for konservering og kvalitetsbevarelse af fødevarer. Kød indeholder kendte bioaktive indholdsstoffer såsom aminosyre og dipeptidet Carnosin og Taurine. Det skal undersøges, om der findes flere aminosyrer og mindre peptider med biologisk aktivitet. Det er projektets formål at klarlægge forekomsten af bioaktive komponenter i restprodukter fra slagtning af kvæg med henblik på senere anvendelse ved fremstilling af kødprodukter med sundhedsfremmende egenskaber. Det blev af styregruppen prioriteret, at DMRI skal fokusere arbejdet i 2013 på hydrolysater med lovende ACE-aktiviteter og hvorledes disse hydrolysater fungerer i kødprodukter. Screeningsarbejdet med kalve-hydrolysater har været forsinket pga. problemer med et assay men de manglende kalvehydrolysater er nu blevet analyseret. Den ph.d.-studerende på KU analyserer de samme hydrolysater (høj ACE aktivitet) mht. aminosyresammensætning og proteinstørrelsesfordeling mm. Der afholdes styregruppemøde medio juni, hvor faktorer vedr. forsøg med produktfremstilling skal besluttes (kødprodukttype, antal hydrolysater, koncentration ved tilsætning mm.). I seneste kvartal har fokus desuden været på publicering og indsendelse af abstracts til konferencer (IcOMST (Kød) og Pangborn (Sensorik)). Der er bl.a. publiceret i Momentum og i Dyrelægernes fagblad samt Plus Proces. Videnskabelig artikel er indsendt til Meat Science. Når styregruppen har prioriteret faktorer til forsøget omhandlende fremstilling af kødprodukter med tilsat hydrolysat, kan forsøget detailplanlægges. Forsøget forventes gennemført til efteråret.

3 KKC-2 Kvalitetssikring af objektiv kreaturklassificering Chris Claudi-Magnussen På flere kreaturslagterier anvendes det EU-godkendte, objektive visionklassificeringsudstyr KKC-2 til lovpligtig EUROP-klassificering. Til forskel fra en visuel klassificering af en godkendt klassificør giver KKC-2 en mere ensartet og kontinuert klassificering. Der er nu opstået et behov for at videreudvikle systemet med henblik på en bedre og mere ens målepræcision på anlæggene ved kalibrering af kameraer samt en fremtidssikring af anlæggene, så softwareplatform og elektroniske komponenter kan udskiftes i takt med teknisk forældelse. Carometec har foretaget opdatering af software til opretning af billederne fra det opgraderede anlæg og har genberegnet billedparametrene. DMRI har genberegnet klassificeringen og har foretaget ny sammenligning med de eksisterende KKC-2. Den tidligere påviste S-formede sammenhæng mellem klassificeringen med de nye og de gamle kameraer ser ud til at være løst. Der er foretaget beregninger, som viser hvordan systematiske forskelle kan korrigeres væk. Der er desuden foretaget en sammenligning af både de eksisterende KKC-2 s og de nye kameraers klassificering med Klassificeringskontrollens bedømmelser for udvalgte dyr. Resultaterne forelægges nu Klassificeringskontrollen. Hvis rapporten accepteres af Klassificeringskontrollen, igangsættes de resterende supplerende aktiviteter finansieret af KF straks. Projektnummer: Udnyttelse af registreringssystemer Peter Bisgaard Branchen har med en fælles platform sikret, at slagtedata håndteres ensartet, korrekt og effektivt. Projektet varetager optimering og videreudvikling af systemet, så det på en tidssvarende og effektiv måde tilgodeser behovet for produktstyring og dataopsamling under produktionsforløbet herunder kommunikation og integration med øvrige systemer for effektiv produktion. Slagtedatasystemet varetager hensigtsmæssig registrering af væsentlige produktparametre for korrekt håndtering og udnyttelse af de enkelte produkter. Dialog med relevante myndigheder indgår som en del af projektet ligesom datasikkerheden vurderes i forhold til nuværende krav og forventningerne til den fremtidige udvikling inden for dette område. I 2. kvartal er der arbejdet med følgende: Branchens system er testet i en kosteffektiv løsning, der er målrettet mindre slagterier. I denne forbindelse er der gennemført dialog og analyse af arbejdsgange og problemstillinger for især de mindre slagterier, med henblik på at etablere en løsning, der er optimeret til disse Der er ydet assistance til branchen i forbindelse med ændrede krav til dokumentation af fødevarekædeoplysninger. Herunder har der været dialog med enkelte slagterier for at afdække og sikre en praktisk og operationel implementering for alle slagterier

4 Sundheds- og ernæringsanprisninger på oksekød Ursula Kehlet Fra december 2012 kunne 222 sundhedsanprisninger tages i brug til fødevarer i EU. Sundhedsanprisninger er udsagn, der fortæller, at et næringsstof/en fødevare har en positiv effekt på human sundhed fx Kød/fisk bidrager til at forbedre optagelsen af jern, når det spises sammen med andre fødevarer, der indeholder jern. Projektets mål er at udarbejde en systematisk vidensopsamling for anvendelse af sundheds- og ernæringsanprisninger på oksekød. Projektresultaterne vil give virksomhederne et overblik over mulighederne for at markedsføre oksekød med ernærings- og sundhedsanprisninger. Den afledte effekt af projektet vil derfor være øget forbrugerkendskab til oksekødets ernærings- og sundhedsmæssige værdi. Projektets overordnede formål er at udarbejde en vidensopsamling for anvendelse af ernærings- og sundhedsanprisninger på oksekød. Udarbejdelse af tabeller for hhv. kalv og okse er fortsat i gang: 1) Oversigtstabel for mulige ernæringsanprisninger 2) Oversigtstabel for mulige sundhedsanprisninger 3) Dokumentationstabel for aktuelt næringsindhold i kalve- og oksekødsprodukter Projektet Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation udføres i Måltidspartneskabets regi og har til formål at afprøve en række sundhedsanprisninger i praksis hos forskellige målgrupper. Heri udvikles alternative måder at anvende de konkrete anprisninger på - det vil sige forskellige måder at formulere de udvalgte anprisninger på og supplerende budskaber f.eks. i form af uspecifikke anprisninger, der kan være med til at forklare anprisningerne bedre overfor forbrugerne. Relevante sundhedsanprisninger for oksekød planlægges at indgå som case i projektet.

5 Innovativ detailpakning optimering gennem nye gasblandinger Mari Ann Tørngren Pakning i modificeret atmosfære (MAP) har været anvendt siden 1970 erne og anvendes i stadigt stigende omfang til detailpakning af kølede fødevarer, heriblandt fersk kød og kødprodukter. Formålet med projektet er at undersøge, om der findes en alternativ gassammensætning til traditionel MA-pakning med % O 2 og % CO 2. Målet er at kunne sænke iltkoncentrationen i pakkegassen og derved hindre tekstur- og smagsforandringer samt premature-browning af MA-pakket oksekød, uden at farvestabilitet og holdbarhed påvirkes. Pakkegasserne ilt (O 2 ), kuldioxid (CO 2 ) og nitrogen (N 2 ) kan, afhængigt af blandingsforholdet, styre kvalitet og holdbarhed af kød. Den optimale gaskombination vil afhænge af råvarekvalitet og musklens farve- og oxidationsstabilitet. Oksekød MA-pakkes i dag i 70-80% O 2 og 20-30% CO 2, fordi O 2 og CO 2 optimerer holdbarheden ved at bloome kødfarven og hæmme mikrobiologisk vækst. Men, foruden de positive effekter, har O 2 også en skadelig effekt på kødkvaliteten, resulterende i harskning og ændret tekstur. Ligeledes vil CO 2 i for høje koncentrationer kunne påvirke kvaliteten negativt ved reduceret saftighed samt øget stegesvind og huldannelse. Ved at sænke oxygenkoncentrationen til 40-50% uden at øge CO 2 dramatisk, forventes et farvestabilt og holdbart produkt uden oxidativ bismag og teksturændringer. I juni 2013 gennemføres et pilotforøg omfattende hakket oksekød, hvor 4 alternative pakkegasser screenes og sammenlignes med traditionel 80% O 2 og 20 CO 2 for holdbarhed og farvestabilitet før og efter blooming. De tre mest optimale pakkegasser testes efterfølgende i relation til spisekvalitet og holdbarhed af hakket oksekød.

Projektstatus 4. kvartal 2013 - Danske virksomheder KAF Projekter Projektnummer:

Projektstatus 4. kvartal 2013 - Danske virksomheder KAF Projekter Projektnummer: Projektstatus 4. kvartal 2013 - Danske virksomheder 2014-01-15 KAF Projekter Projektnummer: 2002319-13 Hurtig og effektiv reduktion af Blown Packs Flemming Hansen Visse arter af psykrotrofe Clostridier

Læs mere

Undgå blown packs med ny metode... 1. Udnyttelse af registreringssystemer for slagtedata fra kvæg... 2

Undgå blown packs med ny metode... 1. Udnyttelse af registreringssystemer for slagtedata fra kvæg... 2 Projektstatus 2. kvartal 2012 - Kvægafgiftsfonden Juni 2012 LBG/JUSS Indhold Undgå blown packs med ny metode... 1 Udnyttelse af registreringssystemer for slagtedata fra kvæg... 2 KKC-2, Kvalitetssikring

Læs mere

Saltede og marinerede kamkoteletter

Saltede og marinerede kamkoteletter Rapport Optimeret detailpakning af svinekød Holdbarhed og kvalitet af saltet og/eller marineret MApakket svinekød (2013) 16. april 2014 Proj.nr. 200153313 Version 1 MATN/MT Guidelines for detailpakning

Læs mere

1. Næringsværdi og mættet fedtindhold i oksekød

1. Næringsværdi og mættet fedtindhold i oksekød Oversigt over forsknings- og udviklingsprojekter, der har modtaget tilskud fra Kvægafgiftsfonden pr. 1. januar 2011 1. Næringsværdi og mættet fedtindhold i oksekød SKAT ventes at indføre en udifferentieret

Læs mere

Formål At sammenligne spisekvalitet og holdbarhed af økologisk svinekød, detailpakket med og uden oxygen i nye detailemballager med lille headspace.

Formål At sammenligne spisekvalitet og holdbarhed af økologisk svinekød, detailpakket med og uden oxygen i nye detailemballager med lille headspace. Rapport Økologisk svinekød med høj spisekvalitet 16. juni 2014 Proj.nr. 2002284-14 Version 1 MATN/MTDE/MT Holdbarhed og kvalitet af detailpakkede økologiske svinekoteletter Mari Ann Tørngren & Mianne Darré

Læs mere

Rapport. Optimeret kvalitet af centralpakket case-ready svinekød. Slutrapport. Baggrund

Rapport. Optimeret kvalitet af centralpakket case-ready svinekød. Slutrapport. Baggrund Rapport Optimeret kvalitet af centralpakket case-ready svinekød Dato: 24. marts 2010 Proj.nr. 03774 MATN/MT Slutrapport Mari Ann Tørngren Baggrund Et stigende salg af case-ready pakninger har medført et

Læs mere

2. juli 2014 Proj.nr Innovativ detailpakning: optimering gennem nye gasblandinger

2. juli 2014 Proj.nr Innovativ detailpakning: optimering gennem nye gasblandinger Rapport 2. juli 2014 Proj.nr. 2002308-13 Innovativ detailpakning: optimering gennem nye gasblandinger Version 1 MATN/MT Betydning af pakkegas for kvalitet og holdbarhed af hakket oksekød Mari Ann Tørngren

Læs mere

14. marts 2013 Proj.nr Version 1 MATN/MT. Rapport. Guidelines for detailpakning af fersk svinekød. Mari Ann Tørngren

14. marts 2013 Proj.nr Version 1 MATN/MT. Rapport. Guidelines for detailpakning af fersk svinekød. Mari Ann Tørngren Rapport Guidelines for detailpakning af fersk svinekød 14. marts 2013 Proj.nr. 2001533-12 Version 1 MATN/MT Mari Ann Tørngren Koteletter Hakket bov Skinkeschnitzler Flæsk i skiver 1 State of the art Pakning

Læs mere

Bedre spisekvalitet mindre svind

Bedre spisekvalitet mindre svind Bedre spisekvalitet mindre svind Hanne Castenschiold Chefkonsulent Afsætning, Ernæring & Markedsudvikling hca@lf.dk maj 2013 Skabe og formidle viden Ernæring og sundhed Køds positive og negative betydning

Læs mere

Rapport Optimeret produktion af forædlede produkter

Rapport Optimeret produktion af forædlede produkter Rapport Optimeret produktion af forædlede produkter 16.6.216 Proj.nr.22983 HVHE/LNG/JUSS Tilsætning af fugt og reduktion af procestider og temperaturer ved fremstilling af frankfurter mhp at minimere svind

Læs mere

Rapport. Sundheds- og ernæringsanprisninger på oksekød. Ursula Kehlet

Rapport. Sundheds- og ernæringsanprisninger på oksekød. Ursula Kehlet Rapport Sundheds- og ernæringsanprisninger på oksekød Ursula Kehlet 20. september 2013 Proj.nr. 2002310-13 Version 1 UNK/MT Baggrund SAMMENDRAG I 2012 vedtog EU en liste over 222 tilladte sundhedsanprisninger

Læs mere

Guidelines til produktapplikation af animalske proteiningredienser. Animalske proteiningredienser

Guidelines til produktapplikation af animalske proteiningredienser. Animalske proteiningredienser Guidelines til produktapplikation af animalske proteiningredienser Animalske proteiningredienser Proteinberigelse med sidestrømme Kød og sidestrømsprodukter fra slagterier er grundlæggende gode proteinkilder

Læs mere

Vejledning om kommunikation omkring salt og saltreduktion

Vejledning om kommunikation omkring salt og saltreduktion 10. november 2016 Vejledning om kommunikation omkring salt og saltreduktion Indledning Danskerne spiser generelt for meget salt, hvilket har uheldige sundhedsmæssige konsekvenser. Det meste salt fås fra

Læs mere

Anprisning af bioaktive stoffers effekter i fødevarer

Anprisning af bioaktive stoffers effekter i fødevarer s effekter i fødevarer, DI Fødevarer 2 Formål Hvilke regler gælder for kommunikation af sundhedsmæssige effekter på fødevarer? Krav til dokumentation Er de bioaktive sikre at indtage? Krav om sikkerhedsvurdering

Læs mere

Hydrolysaterne er blevet analyseret med følgende metoder:

Hydrolysaterne er blevet analyseret med følgende metoder: Notat Opsummering af resultater fra screeningsforsøg for bioaktivitet i hydrolysater fra Dato: 21.02.2013 Projektnr. 2000221-13 Init. LME/MT okse og kalv. Lene Meinert Baggrund Der er stigende fokus på

Læs mere

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04

FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE NITROGEN FRYSNING & KØLING, MA-PAKNING VERSION 2015/04 FOOD LINE Der er i dag stor fokus på fødevarer og dermed også på fødevareindustrien. Forbrugerne stiller stadig større krav til blandt andet

Læs mere

Rapport. Baggrund. Formål. Gennemførelse. Forbedret holdbarhed og kvalitet af detailpakket kyllingekød. Mari Ann Tørngren & Mie Gunvig

Rapport. Baggrund. Formål. Gennemførelse. Forbedret holdbarhed og kvalitet af detailpakket kyllingekød. Mari Ann Tørngren & Mie Gunvig Rapport Forbedret holdbarhed og kvalitet af detailpakket kyllingekød 23. januar 2012 Proj.nr. 2000711 Version 1 MATN/AGG/MT Mari Ann Tørngren & Mie Gunvig Baggrund Fersk kyllingekød afsættes typisk i detailhandlen

Læs mere

Udarbejdet af Fødevarestyrelsen, Ernæring August 2012

Udarbejdet af Fødevarestyrelsen, Ernæring August 2012 Et overblik over reglerne i anprisningsforordningen vedrørende ernærings- og sundhedsanprisninger Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 1924/2006 Udarbejdet af Fødevarestyrelsen, Ernæring August

Læs mere

FREMSTILLING OG HOLDBARHED AF MASKINSEPARERET FISKEKØD, HAKKET FISKEKØD OG FISKEFARS

FREMSTILLING OG HOLDBARHED AF MASKINSEPARERET FISKEKØD, HAKKET FISKEKØD OG FISKEFARS Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: Fødevarestyrelsen Enhed/initialer: 280, Foder- og Fødevaresikkerhed / CSF/HE Sagsnr.: 2014-28-33-00002 Dato: 10-04-2014 UDKAST FREMSTILLING OG

Læs mere

P R O J E K T B E S K R I V E L S E

P R O J E K T B E S K R I V E L S E P R O J E K T B E S K R I V E L S E Udvikling af et Toleranceværktøj Dato Rev. dato: Projekt nr. Sign. 2011-02-16 BF/GRW Formål Et bygværk kan ikke opføres/renoveres uden man forholder sig til og arbejder

Læs mere

Forsøgets overordnede formål var at teste udvalgte hydrolysater i kødpølse med hensyn til:

Forsøgets overordnede formål var at teste udvalgte hydrolysater i kødpølse med hensyn til: Rapport Bioaktive komponenter Applikation af hydrolysater med ACE-aktivitet Lene Meinert & Kirsten Jensen 31. marts 2014 Proj. 2000221-13 Version 1 LME/KIJ/MT Baggrund Formål Aktiviteterne i projektet

Læs mere

Pakkemetode forringer kødets kvalitet

Pakkemetode forringer kødets kvalitet Pakkemetode forringer kødets kvalitet Når kød pakkes i beskyttende atmosfære kan det blive både tørt og sejt, og det kan se gennemstegt ud uden at være det, viser ny forskning. 18 Tekst: Ina Clausen foto:

Læs mere

Rapport Udnyttelse af detaljeret råvareviden WP3. Optimering af råvarebrug til kødprodukter Status for 2016 Chris Claudi-Magnussen

Rapport Udnyttelse af detaljeret råvareviden WP3. Optimering af råvarebrug til kødprodukter Status for 2016 Chris Claudi-Magnussen Rapport Udnyttelse af detaljeret råvareviden WP3. Optimering af råvarebrug til kødprodukter Status for 2016 Chris Claudi-Magnussen 19. januar 2017 Proj.nr. 2004279 Version 1 Indledning Råvaren er den største

Læs mere

ALIGAL - gasser til pakning, køling og frysning af fødevarer

ALIGAL - gasser til pakning, køling og frysning af fødevarer ALIGAL - gasser til pakning, køling og frysning af fødevarer Der har selvfølgelig været nogle nye rutiner at indarbejde, men indkøringsvanskeligheder har vi ikke haft. Per Nielsen, Slagter Air Liquides

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,7 100,1 100,6 99,8 102,7 100,5 - I pct. af samme uge sidste år 90,5 92,4 92,5 93,3 91,0 87,7

- I pct. af ugen før... 99,7 100,1 100,6 99,8 102,7 100,5 - I pct. af samme uge sidste år 90,5 92,4 92,5 93,3 91,0 87,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 11/19 13-03-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.100 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er uændret.

Eksporten til Sydeuropa er uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19-06-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.900 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Forvaltningen af ernærings- og sundhedsanprisninger

Forvaltningen af ernærings- og sundhedsanprisninger Forvaltningen af ernærings- og sundhedsanprisninger DI-seminar om sundhedsanprisninger og tilsætningsstoffer den 29. november 2010. Dagny Løvoll Warming og Jens Therkel Jensen, Fødevarestyrelsen 29. November

Læs mere

Teknisk gennemgang 18. maj 2010

Teknisk gennemgang 18. maj 2010 Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0368 Bilag 3 Offentligt Teknisk gennemgang 18. maj 2010 (Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1924/2006 af 20. december 2006 om ernærings- og sundhedsanprisninger

Læs mere

- I pct. af ugen før ,0 98,1 99,4 99,1 100,5 98,6 - I pct. af samme uge sidste år 93,7 91,4 93,7 94,1 91,8 89,0

- I pct. af ugen før ,0 98,1 99,4 99,1 100,5 98,6 - I pct. af samme uge sidste år 93,7 91,4 93,7 94,1 91,8 89,0 Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19-05-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.900 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Fødevarestyrelsen. 30. april 2012 J.nr.: 2012-20-219-00152/JETJ

Fødevarestyrelsen. 30. april 2012 J.nr.: 2012-20-219-00152/JETJ Fødevarestyrelsen FØDEVARESTYRELSEN 30. april 2012 J.nr.: 2012-20-219-00152/JETJ Notat om hvornår et produkt eller et markedsføringsudsagn er omfattet af reglerne om brug af ernærings- eller sundhedsanprisninger

Læs mere

En interessenttilgang til innovation i sundhed og wellness

En interessenttilgang til innovation i sundhed og wellness MAPP-konference 1. dec. 16 En interessenttilgang til innovation i sundhed og wellness -Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation Mette Peetz-Schou, DI Fødevarer Formål At dele erfaringer og illustrere

Læs mere

- I pct. af ugen før... 99,3 100,7 101,1 100,4 98,8 100,0 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 93,4 94,3 93,2 93,3 91,1

- I pct. af ugen før... 99,3 100,7 101,1 100,4 98,8 100,0 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 93,4 94,3 93,2 93,3 91,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 51/ -12- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.0 stk. Notering = uændret Der ventes i denne

Læs mere

Et overblik over reglerne i anprisningsforordningen om ernærings- og sundhedsanprisninger

Et overblik over reglerne i anprisningsforordningen om ernærings- og sundhedsanprisninger Et overblik over reglerne i anprisningsforordningen om ernærings- og sundhedsanprisninger Europa-Parlamentets og Rådets forordning nr. 1924/2006 Udarbejdet af Fødevarestyrelsen, Ernæring Maj 2017 Formålet

Læs mere

Æg er rig på 100 g æg dækker 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på:.

Æg er rig på 100 g æg dækker 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på:. Æg er rig på 100 g æg dækker 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på:. Rig på (min. 30 % af ADT) Procentdel af anbefalinger B12-vitamin 80 % Biotin 50 % Selen 42 % D-vitamin 35

Læs mere

Kort om anprisninger Dansk Insektnetværk 27. marts 2019

Kort om anprisninger Dansk Insektnetværk 27. marts 2019 Kort om anprisninger Dansk Insektnetværk 27. marts 2019 Anprisninger Anprisningsforordning 1924/2006 Ethvert budskab eller fremstilling, som ikke er obligatorisk i henhold til mærkningsreglerne 1 Anprisninger

Læs mere

Procesteknologisk overvågning

Procesteknologisk overvågning Procesteknologisk overvågning 18. december 2013 Proj.nr. 2000204 JMS/LBG Nyhedsbrev nr. 20 December 2013 Formålet med nyhedsbrevet fra DMRI Hygiejne og Forædling er at viderebringe og perspektivere viden

Læs mere

Best Practice på slagteriet optimering af kritiske kontrolpunkter Milepæl 3.2 Lene Meinert, Hardy Christensen og Jens Würtz

Best Practice på slagteriet optimering af kritiske kontrolpunkter Milepæl 3.2 Lene Meinert, Hardy Christensen og Jens Würtz Notat Global meat 27. november 2014 Projektnr. 2003027-14 Init. LME/HCH/MT Best Practice på slagteriet optimering af kritiske kontrolpunkter Milepæl 3.2 Lene Meinert, Hardy Christensen og Jens Würtz Baggrund

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL. at øge fodervirksomhederne fokus på, at markedsføre foder i overensstemmelse med foderlovgivningens

BAGGRUND OG FORMÅL. at øge fodervirksomhederne fokus på, at markedsføre foder i overensstemmelse med foderlovgivningens KAMPAGNER OG PROJEKTER - SLUTRAPPORT Generel mærkning Foder J. nr.: 2014-22-60-00036 BAGGRUND OG FORMÅL EU s regler om markedsføring 1 af foder er fastlagt med henblik på at sikre forbrugerne reelle oplysninger

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret.

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. /19 19-06-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.700 stk. Notering = uændret Der

Læs mere

Der er heller ingen ændringer i eksporten til Sydeuropa.

Der er heller ingen ændringer i eksporten til Sydeuropa. Priser og produktionstal for oksekød Nr. / -07- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 7.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret.

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 37/ 12-09- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.700 stk. Notering = uændret Der

Læs mere

At undersøge kølegassernes betydning for holdbarhed og spisekvalitet af MA-pakket

At undersøge kølegassernes betydning for holdbarhed og spisekvalitet af MA-pakket Kølegassernes betydning for kvalitet og holdbarhed af hakket oksekød Innovativ detailpakning optimering gennem nye gasblandinger Mari Ann Tørngren 10. november 2014 Proj.nr. 2003031-14 Version 1 MATN/MT

Læs mere

SPISEKVALITET AF SVINEKØD - MED FOKUS PÅ BETYDNING AF BEHANDLING PÅ SLAGTEDAGEN

SPISEKVALITET AF SVINEKØD - MED FOKUS PÅ BETYDNING AF BEHANDLING PÅ SLAGTEDAGEN 21. februar 2007 NOTAT NR. 0708 SPISEKVALITET AF SVINEKØD - MED FOKUS PÅ BETYDNING AF BEHANDLING PÅ SLAGTEDAGEN Spisekvalitet af svinekød er den oplevelse, forbrugeren får ved indtagelse af et stykke tilberedt

Læs mere

Det Sunde Liv - et inspirationsoplæg. Ulla Blicher-Mathiesen, Ph.D. Vækstforum Region Syddanmark 10. december 2007

Det Sunde Liv - et inspirationsoplæg. Ulla Blicher-Mathiesen, Ph.D. Vækstforum Region Syddanmark 10. december 2007 Det Sunde Liv - et inspirationsoplæg Ulla Blicher-Mathiesen, Ph.D. Vækstforum Region Syddanmark 10. december 2007 FI: Organisation 229 medlemmer Generalforsamling Bestyrelse (10) Sekretariat (13) Fødevarelovgivning

Læs mere

- I pct. af ugen før ,1 99,9 100,4 100,1 99,4 99,8 - I pct. af samme uge sidste år 104,5 105,3 105,3 105,1 106,6 111,0

- I pct. af ugen før ,1 99,9 100,4 100,1 99,4 99,8 - I pct. af samme uge sidste år 104,5 105,3 105,3 105,1 106,6 111,0 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 46/17 15-11-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.800 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

- I pct. af ugen før ,7 101,8 100,1 100,4 98,5 100,7 - I pct. af samme uge sidste år 98,1 98,1 97,1 97,4 92,1 97,4

- I pct. af ugen før ,7 101,8 100,1 100,4 98,5 100,7 - I pct. af samme uge sidste år 98,1 98,1 97,1 97,4 92,1 97,4 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 33/ 15-08- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.400 stk. Notering = uændret Der

Læs mere

Astrid Bork Andersen. Anprisningsreglerne - netop nu. 29. nov. 10. Anprisningsreglerne. Status for processen - netop nu

Astrid Bork Andersen. Anprisningsreglerne - netop nu. 29. nov. 10. Anprisningsreglerne. Status for processen - netop nu Anprisningsreglerne Status for processen - Hvor langt er sundhedsanprisninger? Anprisningsforordningen Ernæringsprofiler Vurdering af dokumentation o EFSA s vurderinger 13.1, 13.5 og 14 o EFSA s videnskabelige

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/17-09-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.100 stk. Notering = uændret I denne uge

Læs mere

OPSAMLING. Projektmøde Mættende og velsmagende fødevarer med kød. DMRI, Roskilde Tirsdag d.28.februar 2012

OPSAMLING. Projektmøde Mættende og velsmagende fødevarer med kød. DMRI, Roskilde Tirsdag d.28.februar 2012 OPSAMLING Projektmøde Mættende og velsmagende fødevarer med kød DMRI, Roskilde Tirsdag d.28.februar 2012 Deltagere Heidi Nilsson (Stryhns) Jan Steffensen (Tulip) Verner Elmstrøm (DLG) Ronni Isvik (Madkulturen)

Læs mere

Handlen på hjemmemarkedet er præget af vinterferien.

Handlen på hjemmemarkedet er præget af vinterferien. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 07/19 13-02-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 7.800 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Grundforløbsopgave og -prøve Uddannelsen til ernæringsassistent

Grundforløbsopgave og -prøve Uddannelsen til ernæringsassistent Formalia Grundforløbsopgave og -prøve Uddannelsen til ernæringsassistent Grundforløbsprøven er en prøve i det uddannelsesspecifikke fag og danner grundlag for bedømmelse af din opfyldelse af de faglige

Læs mere

29-10-2012. Muligheder for saltreduktion i kødprodukter. Anette Granly Koch, Faglig leder, aglk@teknologisk.dk

29-10-2012. Muligheder for saltreduktion i kødprodukter. Anette Granly Koch, Faglig leder, aglk@teknologisk.dk Muligheder for saltreduktion i kødprodukter Anette Granly Koch, Faglig leder, aglk@teknologisk.dk 1 Udviklingsprojekter med fokus på saltreduktion i kødprodukter Deltagere: Fødevareinstituttet-DTU, Syddansk

Læs mere

Årsrapport for vedr. kontrol med vejning, klassificering og afregning af svin, kvæg og får

Årsrapport for vedr. kontrol med vejning, klassificering og afregning af svin, kvæg og får Klassificeringsudvalget for Svin, Kvæg og Får Klassificeringskontrollen 5. marts 2013 Årsrapport for 2012 vedr. kontrol med vejning, klassificering og afregning af svin, kvæg og får 1.0 Organisering af

Læs mere

- I pct. af ugen før... 91,8 91,6 93,7 93,5 90,9 91,8 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,3 96,3 96,7 97,3 97,4

- I pct. af ugen før... 91,8 91,6 93,7 93,5 90,9 91,8 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,3 96,3 96,7 97,3 97,4 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 38/ -09- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Rapport om Kontrol i 2009 for salmonella og campylobacter i dansk produceret og importeret fersk kød

Rapport om Kontrol i 2009 for salmonella og campylobacter i dansk produceret og importeret fersk kød Rapport om Kontrol i 29 for salmonella og campylobacter i dansk produceret og importeret fersk kød Marts 21 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Case-by-case kontrollen...3 3. Virksomhedernes ansvar...3

Læs mere

Merværdi i dansk oksekødsproduktion

Merværdi i dansk oksekødsproduktion Dansk Kvæg Kongres 1. marts 2010 Merværdi i dansk oksekødsproduktion Margrethe Therkildsen Institut for Fødevarekvalitet Desværre ingen kroner og ører men Resultater der viser at kødkvaliteten kan øges

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 12/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 12/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 12/17-03-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.600 stk. Notering = uændret Efter sidste

Læs mere

Årsrapport for vedr. kontrol med vejning, klassificering og afregning af svin, kvæg og får

Årsrapport for vedr. kontrol med vejning, klassificering og afregning af svin, kvæg og får Klassificeringsudvalget for Svin, Kvæg og Får Klassificeringskontrollen 26. februar 2015 Årsrapport for 2014 vedr. kontrol med vejning, klassificering og afregning af svin, kvæg og får 1.0 Organisering

Læs mere

Den tekniske opgradering er gennemført i et tæt samarbejde mellem DMRI og Carometec, som branchen har givet salgslicens.

Den tekniske opgradering er gennemført i et tæt samarbejde mellem DMRI og Carometec, som branchen har givet salgslicens. Rapport KKC2 opgradering Afsluttende rapport Chris Claudi-Magnussen 13. februar 2014 Proj.nr. 2001039 Version 1 CCM/HNH Baggrund Det objektive, visionsbaserede klassificeringsudstyr KKC2 blev udviklet

Læs mere

Fremstilling af varmebehandlede kødprodukter En guide til slagterbutikker

Fremstilling af varmebehandlede kødprodukter En guide til slagterbutikker Fremstilling af varmebehandlede kødprodukter En guide til slagterbutikker 1 Varmebehandlede kødprodukter I denne guide beskrives nogle metoder, der hyppigt anvendes ved frems lling af kødprodukter, som

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret.

Eksporten til Sydeuropa er ligeledes uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 05/19-01-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 8.800 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse 26. april 2017 Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

Svineafgiftsfonden - Forslag til ændringsbudget

Svineafgiftsfonden - Forslag til ændringsbudget Svineafgiftsfonden - Budget budget) Relativ fordeling af B i % Ændring A => B 100*(B-A)/A Note A B C D INDTÆGTER: Overført fra forrige år 35.705 37.800 18,7 5,9 1 Produktionsafgifter 90.203 92.042 45,4

Læs mere

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Nr. Handlinger Tema 1: Systematisk kvalitetstjek af tilbudsviften Forventet afslutningstidspunkt Status efterår 2011 Status

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er uændret i forhold til sidste uge.

Eksporten til Sydeuropa er uændret i forhold til sidste uge. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 09/ -02- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.0 stk. Notering = uændret Der ventes i denne

Læs mere

Formål At dokumentere holdbarhed og spisekvalitet, når oxygenkoncentrationen sænkes i MA-pakkede modnede oksebøffer.

Formål At dokumentere holdbarhed og spisekvalitet, når oxygenkoncentrationen sænkes i MA-pakkede modnede oksebøffer. Gassammensætningens betydning for kvalitet og holdbarhed af bøffer pakket i 3-gas MAP Innovativ detailpakning optimering gennem nye gasblandinger Mari Ann Tørngren og Mianne Darré 21. januar 2015 Proj.nr.

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 32/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 32/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. /17 09-08-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa forløber stabilt.

Eksporten til Sydeuropa forløber stabilt. Priser og produktionstal for oksekød Nr. 48/17-11-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.500 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 10/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 10/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 10/17 08-03-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Rapport. Sikkerhed og gastronomisk kvalitet af LTLT-tilberedt kød Slutrapport. Baggrund. Mari Ann Tørngren

Rapport. Sikkerhed og gastronomisk kvalitet af LTLT-tilberedt kød Slutrapport. Baggrund. Mari Ann Tørngren Rapport Sikkerhed og gastronomisk kvalitet af LTLT-tilberedt kød Slutrapport Mari Ann Tørngren 27. februar 2012 Proj.nr. 2000232 Version 1 MATN/MT Baggrund Sous-vide betyder under vakuum og blev opfundet

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 195 Offentligt Notat Hovedcentret Strategi og Udvikling Projektkontoret 13. juni J. nr. 08-048898 Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering

Læs mere

- I pct. af ugen før... 98,3 98,9 98,1 99,8 101,9 100,4 - I pct. af samme uge sidste år 92,2 94,1 93,8 94,4 92,7 91,5

- I pct. af ugen før... 98,3 98,9 98,1 99,8 101,9 100,4 - I pct. af samme uge sidste år 92,2 94,1 93,8 94,4 92,7 91,5 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 48/ -11- Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.000 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

- I pct. af ugen før ,2 100,9 99,4 100,1 100,8 99,0 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,8 95,4 95,2 93,4 90,7

- I pct. af ugen før ,2 100,9 99,4 100,1 100,8 99,0 - I pct. af samme uge sidste år 94,9 95,8 95,4 95,2 93,4 90,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 39/ -09- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Hidtidige resultater og visioner for fødevareområdet i EU

Hidtidige resultater og visioner for fødevareområdet i EU LEVS EP Valg 2014 12 maj. 14 Hidtidige resultater og visioner for fødevareområdet i EU Mette Peetz-Schou meps@di.dk Fødevarer som vækstmotor i Danmark Fødevaresektoren eksporterede i 2012 for 148 mia.

Læs mere

Rapport om kontrol i 2017 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød - case-by-case kontrollen

Rapport om kontrol i 2017 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød - case-by-case kontrollen Rapport om kontrol i 2017 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød - case-by-case kontrollen Februar 2018 Side 1 af 14 Indhold 1. Indledning... 3 2. Case-by-case-kontrollen...

Læs mere

- I pct. af ugen før ,3 100,9 100,4 100,2 101,1 101,9 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 92,6 94,3 93,5 89,7 88,2

- I pct. af ugen før ,3 100,9 100,4 100,2 101,1 101,9 - I pct. af samme uge sidste år 93,0 92,6 94,3 93,5 89,7 88,2 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 09/19-02-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.400 stk. Notering = fald Der ventes

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 13/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 13/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 13/17-03-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.400 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

- I pct. af ugen før ,1 98,7 99,5 100,4 101,2 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 92,0 90,6 93,9 94,3 87,3 88,7

- I pct. af ugen før ,1 98,7 99,5 100,4 101,2 98,9 - I pct. af samme uge sidste år 92,0 90,6 93,9 94,3 87,3 88,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 15/19 10-04-19 Axelborg, Axeltorv 3 09 København V T +45 39 4000 F +45 39 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 9.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Europaudvalget 2008-09 EUU alm. del Grundnotat 475 Offentligt

Europaudvalget 2008-09 EUU alm. del Grundnotat 475 Offentligt Europaudvalget 2008-09 EUU alm. del Grundnotat 475 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen Sagsnr.: 2009-20-221-00208 Dep. sagsnr. 14890 Den 9. juli 2009 FVM 676 NOTAT

Læs mere

1 Baggrunden for specifikationerne til de hele slagtekroppe

1 Baggrunden for specifikationerne til de hele slagtekroppe 1 Baggrunden for specifikationerne til de hele slagtekroppe Her kan du læse om Anbefalet specifikation til slagtekroppen for svinekød Forklaring til specifikationen svinekød Anbefalet specifikation til

Læs mere

Salt på godt og ondt i kødprodukter. Rie Sørensen Afdelingschef - Produktsikkerhed DMA, Slagteriernes Forskningsinstitut

Salt på godt og ondt i kødprodukter. Rie Sørensen Afdelingschef - Produktsikkerhed DMA, Slagteriernes Forskningsinstitut Salt på godt og ondt i kødprodukter Rie Sørensen Afdelingschef - Produktsikkerhed DMA, Slagteriernes Forskningsinstitut Salt - helt generelt Salt har været brugt til konservering siden middelalderen en

Læs mere

Eksempel på en horisontal flowpakke maskine

Eksempel på en horisontal flowpakke maskine Notat 14. oktober 2013 Projekt nr. 2001533-13 JMS/JUSS Nyeste emballeringsformer til pakning af fersk kød Formål Formålet med notatet er at give et overblik over forskellige former for emballering af fersk

Læs mere

Rapport om kontrol i 2010 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød

Rapport om kontrol i 2010 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød Rapport om kontrol i 2010 for salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød Marts 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Case-by-case-kontrollen...3 3. Virksomhedernes ansvar...3

Læs mere

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17. Danmark

Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17. Danmark Priser og produktionstal for oksekød Nr. 16/17 19-04-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 7.0 stk. Notering = stigning/fald Efter

Læs mere

I alle krebinetter var der tydelig ornelugt og -smag bestemt af et trænet, sensorisk panel uanset tilberedningsmetode.

I alle krebinetter var der tydelig ornelugt og -smag bestemt af et trænet, sensorisk panel uanset tilberedningsmetode. Rapport Betydning af tilberedning i lang tid ved lav temperatur på indhold af skatol, indol og androstenon i krebinetter fra hangrise Margit Dall Aaslyng 11. september 2017 Proj.nr. 2004282 Version 1 MDAG/MT

Læs mere

Eksporten til Sydeuropa er uændret.

Eksporten til Sydeuropa er uændret. Priser og produktionstal for oksekød Nr. / -06- Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danmark Slagtning = 10.0 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

Rapport. Forbrugerholdninger relateret til anvendelse af proteiner fra svineblod Lene Meinert. Baggrund

Rapport. Forbrugerholdninger relateret til anvendelse af proteiner fra svineblod Lene Meinert. Baggrund Rapport Forbrugerholdninger relateret til anvendelse af proteiner fra svineblod Lene Meinert 16. februar 2017 Projektnr. 2003036 Version 1 Init. LME/MT Baggrund I Danmark har vi ikke samme tradition for

Læs mere

- I pct. af ugen før ,7 99,9 100,1 99,8 100,5 100,8 - I pct. af samme uge sidste år 105,9 104,5 103,8 104,6 108,4 112,7

- I pct. af ugen før ,7 99,9 100,1 99,8 100,5 100,8 - I pct. af samme uge sidste år 105,9 104,5 103,8 104,6 108,4 112,7 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 50/17 13-12-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 10.500 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

HANGRISE - STATUS OG MULIGHEDER. Hanne Maribo; chefforsker - Fodereffektivitet, VSP Askov 21 nov. 2016

HANGRISE - STATUS OG MULIGHEDER. Hanne Maribo; chefforsker - Fodereffektivitet, VSP Askov 21 nov. 2016 HANGRISE - STATUS OG MULIGHEDER Hanne Maribo; chefforsker - Fodereffektivitet, VSP Askov 21 nov. 2016 TOPMØDE- DYREVELFÆRD TOPMØDE - DYREVELFÆRD SMERTELINDRING & BEDØVELSE HANGRISEPRODUKTION KONSEKVENSER

Læs mere

Forslaget forventes sat til afstemning på mødet i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH) den 13. oktober 2011.

Forslaget forventes sat til afstemning på mødet i Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH) den 13. oktober 2011. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12 FLF alm. del Bilag 8 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 6. oktober 2011 Sagsnr.: 99./. Vedlagt fremsendes til udvalgets

Læs mere

Afgørende faktorer for succes med pakning

Afgørende faktorer for succes med pakning 8. JANUAR 2013 Afgørende faktorer for succes med pakning Merete Edelenbos Lektor, PhD Institut for Fødevarer Aarhus Universitet merete.edelenbos@agrsci.dk Indhold INDHOLD Særlige egenskaber ved frisk frugt

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Enhed/Kontor: Fødevarestyrelsen Sagsnr. Dep: 24198 Den 19. marts 2014 FVM 258 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag om godkendelse eller afvisning

Læs mere

Årsrapport 2014. Mikrobiologisk beredskab og laboratoriefaciliteter. Sammendrag

Årsrapport 2014. Mikrobiologisk beredskab og laboratoriefaciliteter. Sammendrag Årsrapport 2014 Mikrobiologisk beredskab og laboratoriefaciliteter 31. marts 2015 Proj.nr. 2000207 SUM/RS/JUSS Sammendrag I projektet Mikrobiologisk beredskab og laboratoriefaciliteter sikres virksomhederne

Læs mere

tlf

tlf Måltidspartnerskabet Etableringen af Måltidspartnerskabet Ernæring og sundhed er et emne, der i stadigt stigende omfang optager samfundet. Med henblik på at kunne medvirke til at få befolkningen - via

Læs mere

Rapport. Forbrugerundersøgelse af pølser tilsat planteprotein. Baggrund og formål

Rapport. Forbrugerundersøgelse af pølser tilsat planteprotein. Baggrund og formål 12. september 2018 Rapport Projekt nr. 2006272-18 Version 1 Init. LHHR/MT Forbrugerundersøgelse af pølser tilsat planteprotein Louise Hofer Baggrund og formål I projektet Nye proteinkombinationer med plante-

Læs mere

Anvisninger til mættende måltider med fokus på svinekød Erhvervs-ph.d.-projektet Mættende svinekødsprodukter til forebyggelse af overvægt er udført i et samarbejde mellem DMRI, Teknologisk Institut og

Læs mere

- I pct. af ugen før ,3 100,1 101,1 101,5 100,1 99,5 - I pct. af samme uge sidste år 95,3 93,9 95,3 95,7 94,1 95,6

- I pct. af ugen før ,3 100,1 101,1 101,5 100,1 99,5 - I pct. af samme uge sidste år 95,3 93,9 95,3 95,7 94,1 95,6 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 02/17 11-01-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 8.600 stk. Notering = uændret Der ventes

Læs mere

FOOD LINE RENE GASSER GASBLANDINGER NITROGEN FRYSNING & KØLING MA-PAKNING UDSTYR. version 2012/10

FOOD LINE RENE GASSER GASBLANDINGER NITROGEN FRYSNING & KØLING MA-PAKNING UDSTYR. version 2012/10 FOOD LINE RENE GASSER GASBLANDINGER NITROGEN FRYSNING & KØLING MA-PAKNING UDSTYR version 2012/10 FOOD LINE Der er i dag stor fokus på fødevarer og dermed også på fødevareindustrien. Forbrugerne stiller

Læs mere

Vejledning om egenkontrol med salmonella og campylobacter i fersk kød Juli 2011

Vejledning om egenkontrol med salmonella og campylobacter i fersk kød Juli 2011 Vejledning om egenkontrol med salmonella og campylobacter i fersk kød Juli 2011 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Indhold 1. Område...3 2. Målgruppe...3 3. Regler...3 4. Egenkontrolprogrammet...3

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen/Fødevareenheden/EU-enheden Sagsnr.: 2011-20-/Dep. sagsnr. 13516 Den 12. juni 2012 FVM 040 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om Kommissionens

Læs mere