Fremtidig kontingentstruktur Regionalmøder november 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fremtidig kontingentstruktur Regionalmøder november 2014"

Transkript

1 Fremtidig kontingentstruktur Regionalmøder november 2014 DANVA Godthåbsvej Skanderborg T:

2 Agenda 1. Baggrunden og mulighederne indenfor de gældende vedtægter 2. Hvilke principper skal gælde for kontingentstrukturen 3. Hvad skal den nye kontingentstruktur kunne håndtere 4. Relevante beregningsfaktorer (alternativer til vandmængde) 5. Kontingentmodeller 6. Bestyrelsens forslag 7. Kommentarer eller spørgsmål

3 Baggrund og muligheder indenfor de gældende vedtægter I vedtægternes 15 vedr. kontingent anvendes begrebet prisen pr. portion, ligesom det anføres i vedtægternes 23, at medlemmer efter 8 har ret til at afgive stemmer svarende til det antal kontingentportioner, som medlemmet har betalt kontingent for. Afvigelser herfra kræver vedtægtsændringer!

4 Baggrund og muligheder indenfor de gældende vedtægter Med vedtægt 2010 blev det besluttet at basere kontingentet på afregnet vandmængde for at lette opgørelsen af kontingentgrundlaget. Samtidig blev det bestemt, at kontingentet blev baseret på 4 kontingentfunktioner. Store stigninger blev fordelt over flere år. Med vedtægt 2014 blev det besluttet at ændre kontingenttrappen, så selskaberne omkring den dengang forestående fusion i hovedstadsområdet (HOFOR) tilsammen betalte det samme i kontingent efter fusionen som de tidligere havde betalt som enkeltmedlemmer før fusionen. Specifikt ift. Lynettefællesskabet pga. den igangværende fusion (BIOFOS) blev det bestemt at stemmeberettigede medlemmer, der oplever særligt store kontingentstigninger, som følge af ændringer i kontingenttrappen, kan ansøge bestyrelsen om en særlig aftale for implementering af kontingentstigningen.

5 Baggrund og muligheder indenfor de gældende vedtægter Tilblivelsen af vedtægt 2014 var bundet af præmissen om, at de nye vedtægter skulle første behandles på generalforsamlingen i maj Indenfor denne tidsramme var det ikke muligt at underbygge og planlægge en større kontingentomlægning. Vedtægtsudvalget bag vedtægt 2014 indstillede til bestyrelsen, at der efter vedtægtens godkendelse skulle igangsættes et arbejde til undersøgelse af mulighederne for omlægning af kontingentstrukturen i DANVA. DANVAs bestyrelse besluttede på møde den 5. september 2014 at igangsætte et projekt til undersøgelse af muligheder for ny kontingentstruktur i DANVA. Der planlægges ift. en hurtig proces, således at der kan ske godkendelse af en ny kontingentstruktur på den ordinære generalforsamling i 2015, og ændringen kan træde i kraft den 1. januar Hvis det i forbindelse med processen viser sig nødvendigt, udsættes godkendelse og ikrafttræden med et år.

6 Hvilke principper skal gælde DANVAs generelle sekretariatsfunktioner skal være fuldt kontingentfinansieret. Sekretariatsfunktionerne har været drøftet, da DANVAs medlemsservice blev drøftet som en del af vedtægtsarbejdet. Der påtænkes derfor ikke ændringer heri for nærværende. I forbindelse med kontingentomlægningen skal strukturen tage udgangspunkt i, at DANVAs kontingentindtægter skal være de samme som i Eventuelle fremtidige justeringer op eller ned skal være indbygget i modellen. Der ønskes ingen ændring i kontingentstrukturen for ikke stemmeberettigede medlemmer. Ved afstemninger har medlemmers stemmer vægt i forhold til det betalte kontingent.

7 Hvad skal den nye kontingentstruktur kunne håndtere? Selskabernes forskellighed i aktiviteter: Vandindvinding og salg, vanddistribution, kloakering og spildevandsrensning ( svarer til de eksisterende fire kontingentfunktioner). Der skal være ejer-uafhængighed (offentligt ejet, privat, flere kommuner, sameje m.v.). Kontingentstrukturen skal opbygges, så provenuet er robust i forhold til de strukturudviklinger, vandsektoren kommer til at opleve i de kommende år. Spørgsmål: Hvordan skal udvidelser i forretningsområder (klimatilpasning, evt. kystsikringsopgaver mv.) håndteres i forhold til kontingentet til DANVA? Skal branchens store projekter som fx benchmarking og DDV kontingentfinansieres?

8 Relevante beregningsfaktorer I dag Vandmængde Alternativer til vandmængde Indbyggertal Antal kunder/stik Størrelse af ledningsnet Omsætning Ligelig fordeling Flere parametre

9 kr. Kontingentmodeller m3 Nuværende model: (Der er tale om en midlertidig model). Fordele: Indeholder afbalancering mellem kontingent og indflydelse i foreningen (via. rabatter). Ulemper: Modellen er uhensigtsmæssig i forhold til strukturudvikling. Behov for løbende ændring af portionsprisen.

10 Kr. Kontingentmodeller m3 Model før 2014: Fordele: Indeholder afbalancering mellem kontingent og indflydelse i foreningen (via. rabatter). Ulemper: Uhensigtsmæssig i forhold til strukturudvikling. Behov for løbende ændring af portionsprisen.

11 kr. Kontingentmodeller m3 Lineær model Fordele: Robust ift. strukturudvikling. Alle betaler forholdsvist. Simpel. Kendt fra VTUkontingentet. Ulemper: Indeholder ingen afbalancering mellem kontingent og indflydelse i foreningen.

12 kr. Kontingentmodeller m3 Lineær model inkl. fast bidrag Fordele: Robust ift. strukturudvikling. Lille rabat idet M 3- afhængig del bliver mindre. Simpel. Ulemper: Indeholder ingen afbalancering mellem kontingent og indflydelse i foreningen

13 kr. Kontingentmodeller m3 Logaritmisk model Fordele: Indeholder afbalancering mellem kontingent og indflydelse i foreningen (via. rabatter. Ulemper: Ikke robust ift. strukturudvikling. Giver rabatter til store.

14 kr. Kontingentmodeller m3 Små mellem Stor Kombineret model forskellige basisbidrag og lineær Fordele: Differentierer medlemmer og rabatter efter størrelse. Ulemper: Ikke robust ift. strukturudvikling. Indeholder ikke umiddelbart en afbalancering mellem kontingent og indflydelse i foreningen. Kompliceret.

15 kr. Kontingentmodeller Fast pris pr. kontingent funktion Fordele: Giver rabatter til store. Ulemper: Ikke robust ift. strukturudvikling. Giver rabatter til store m3

16 kr. Kontingentmodeller m3 Fast pris pr. selskab Fordele: Giver rabatter til store. Selskabskonstruktion får betydning for kontingent. Ulemper: Ikke robust ift. strukturudvikling. Giver rabatter til store.

17 Kontingentmodeller Model med flere parametre Fordele: Giver rabatter til store Ulemper: Ikke robust ift. strukturudvikling. Giver rabatter til store. Kompliceret.

18 Bestyrelsens forslag Den nuværende kontingentmodel har kun været midlertidig - den er uhensigtsmæssig og skal laves om. Den nye kontingentmodel skal være simpel. Kontingentmodellen skal fortsat være uafhængig af ejerforhold. Der ønskes ingen ændring i kontingentstrukturen for ikke stemmeberettigede medlemmer. Selskabernes forskellighed i aktiviteter: Vandindvinding og salg, vanddistribution, kloakering og spildevandsrensning skal kunne håndteres. Ved afstemninger har medlemmernes stemmer vægt i forhold til det betalte kontingent. Kontingentstrukturen skal opbygges, så provenuet er robust i forhold til de strukturudviklinger, vandsektoren kommer til at opleve i de kommende år DANVAs generelle sekretariatsfunktioner skal være fuldt kontingentfinansierede.

19 Bestyrelsens forslag I forbindelse med kontingentomlægningen skal strukturen tage udgangspunkt i, at DANVAs kontingentindtægter som minimum skal være de samme som i Evt. fremtidige justeringer op eller ned skal være indbygget i modellen. Den kontingentrabat som store medlemmer får i dag skal være mindre. Begrebet portioner fastholdes i modellen. Men målet er på sigt at erstatte portioner med begrebet betalt kontingent, via en vedtægtsændring. Der foreslås indført basisbidrag. Branchens store fælles projekter som fx Benchmarking og DDV kontingentfinansieres (Afhængig af medlemsdebatten på regionalmøderne). Den nye kontingentmodel skal så vidt muligt tage højde for udvidelser af vandselskabernes forretningsområder/aktiviteter. (Afhængig af medlemsdebatten på regionalmøderne).

20 Kontingentmodel Det foreslås, at der tages udgangspunkt i en kontingentmodel med 4 kontingentfunktioner, som det kendes dag. Modellen foreslås som en lineær model baseret på vandmængde

21 Kontingentmodel For at sikre en solidaritet i kontingentbetalingen, således at alle kommer til at bidrage til foreningens drift op til et vist niveau, foreslås der indarbejdet et basisbidrag i en eller anden form. Det betyder samtidig, at den variable del af kontingentet (altså kontingent pr. m 3 ) reduceres.

22 Kontingentmodel Endelig foreslås det, at der af hensyn til at opretholde en balance mellem store og mindre medlemmers indflydelse indarbejdes en rabat for medlemmer over en vis størrelse. ( Den på grafen viste hældning og skæring er kun en illustration af princippet)

23 Bestyrelsens forslag Det endelige modelforslag kan illustreres således:

24 Kommentarer eller spørgsmål?

Sidedokument: Kontingentstruktur

Sidedokument: Kontingentstruktur Bilag.. december 07 I nærværende udgave er de forslåede rettelser ift. DANVAs nuværende sidedokument Kontingentstruktur markeret med rødt. Rettelser af ren sproglig eller grammatisk karakter er dog ikke

Læs mere

DANVA på vej ind i fremtiden med nye vedtægter

DANVA på vej ind i fremtiden med nye vedtægter Særtryk DANVA på vej ind i fremtiden med nye vedtægter Af DANVAs vedtægtsudvalg: Lars Therkildsen, Tove Bakke Laursen, Ango Winther, Kim Harreskov, Jan Hvidtfeldt Andersen, Carl-Emil Larsen og Hannah Scheel

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening FORRETNINGSORDEN for Generalforsamlinger i DANVA (Dansk Vand- og Spildevandsforening) Generalforsamlinger i DANVA gennemføres i henhold til DANVA vedtægter 2016

Læs mere

DANVA VEDTÆGTER indholdsmæssig karakter ift. det forslag til vedtægtsændringer, der blev sendt i høring den 8. marts 2013.

DANVA VEDTÆGTER indholdsmæssig karakter ift. det forslag til vedtægtsændringer, der blev sendt i høring den 8. marts 2013. 19. april 2013 DANVA VEDTÆGTER 2014 Endeligt vedtægtsforslaget af 19. april 2013 Notering af ændringer af indholdsmæssig karakter ift. det forslag til vedtægtsændringer, der blev sendt i høring den 8.

Læs mere

Ekstraordinær Generalforsamling i DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening

Ekstraordinær Generalforsamling i DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening af Referat ved Eva Munck, DANVA Ekstraordinær Generalforsamling i DANVA, Dansk Vand- og Spildevandsforening torsdag den 12. november 2009 på Odense Congress Center DANVAs formand Tove Bakke Laursen bød

Læs mere

DANVA VEDTÆGTER 2014. Kapitel 1: Organisation. Kapitel 2: Medlemmer. 19. april 2013

DANVA VEDTÆGTER 2014. Kapitel 1: Organisation. Kapitel 2: Medlemmer. 19. april 2013 19. april 2013 DANVA VEDTÆGTER 2014 Kapitel 1: Organisation NAVN OG HJEMSTED 1 Foreningens navn er Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA). Stk. 2 Foreningens engelske navn er Danish Water and Wastewater

Læs mere

En mere effektiv vandsektor

En mere effektiv vandsektor En mere effektiv vandsektor - Vækst, effektivisering og udvikling. v. Direktør Carl-Emil Larsen, DANVA DANVA Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg T: 7021 0055 E:danva@danva.dk www.danva.dk Kort om DANVA Brancheforening

Læs mere

Medlemsdemokrati: Forslag til vedtægtsændringer til generalforsamlingen 2019

Medlemsdemokrati: Forslag til vedtægtsændringer til generalforsamlingen 2019 Medlemsdemokrati: Forslag til vedtægtsændringer til generalforsamlingen 2019 NOTAT 19. december 2018 BILAGSNR FORFATTER 122 (SOM BESLUTTET) MHM Forslag til vedtægtsændringer til beslutning på generalforsamlingen

Læs mere

Erfaringer fra regulering af vandsektoren Ved konsulent Bertel Ifversen, DANVA

Erfaringer fra regulering af vandsektoren Ved konsulent Bertel Ifversen, DANVA Erfaringer fra regulering af vandsektoren Ved konsulent Bertel Ifversen, DANVA DANVA Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg T: 7021 0055 E:danva@danva.dk www.danva.dk Økonomisk regulering af vandsektoren Vandsektorloven

Læs mere

Bilag til generelforsamlingens punkt 4 fuldstændig version.

Bilag til generelforsamlingens punkt 4 fuldstændig version. Bilag til generelforsamlingens punkt 4 fuldstændig version. INDLEDNING I DIFs indstilling af kandidater til Kulturministeriets Idrætspris 2009 står anført: Dansk Svømmeunion er Danmarks Idræts-Forbunds

Læs mere

Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg

Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg Vedtægter for foreningen for Socialøkonomisk Salg 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen for Socialøkonomisk Salg (herefter SØS). 1 1.2 Foreningens hjemsted er Torvegade 97, 7160 Tørring.

Læs mere

NFS VAND A/S Tirsdag, den 24. februar 2015 Blad nr. kl. 8.30 Mødested: Administrationen

NFS VAND A/S Tirsdag, den 24. februar 2015 Blad nr. kl. 8.30 Mødested: Administrationen 1 Fraværende Dagsorden 1.0 Meddelelser fra formanden Formanden bød Per Høegh velkommen i bestyrelsen. Søren Svendsen orienterede bestyrelsen om svar på læserbrev. 2.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet

Læs mere

at regulere indtægten på service og vedligehold med gennemsnitlig 50% for at kunne håndtere de øgede udfordringer modellerne står overfor.

at regulere indtægten på service og vedligehold med gennemsnitlig 50% for at kunne håndtere de øgede udfordringer modellerne står overfor. DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Til: Forsyninger, rådgivere o.a., der anvender én eller flere af DANVAs datamodeller DANVAND, DANDAS og D&V. Skanderborg, den 6. september 2011 Ændring af prissætningsstrategi

Læs mere

NFS SPILDEVAND A/S Tirsdag, den 24. februar 2015 Blad nr. kl Mødested: Administrationen

NFS SPILDEVAND A/S Tirsdag, den 24. februar 2015 Blad nr. kl Mødested: Administrationen 1 Fraværende: Dagsorden 1.0 Meddelelser fra formanden Formanden bød Per Høegh velkommen i bestyrelsen 2.0 Meddelelser fra direktøren/selskabet 2.1 Siden sidst Anlæg Drift - Overblik over regnvandsbassiner

Læs mere

DANVA og netværk. DANVA netværksseminar. 11. december 2013, Vandhuset. Carl-Emil Larsen. Hvordan sikres faglig medlemsdeltagelse i DANVA projekter

DANVA og netværk. DANVA netværksseminar. 11. december 2013, Vandhuset. Carl-Emil Larsen. Hvordan sikres faglig medlemsdeltagelse i DANVA projekter DANVA og netværk Hvordan sikres faglig medlemsdeltagelse i DANVA projekter med udgangspunkt i DANVA strategi 2012-2016 DANVA netværksseminar 11. december 2013, Vandhuset Carl-Emil Larsen DANVA Godthåbsvej

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Referat Skanderborg, den 21. oktober 2013 Mødebetegnelse: Dato, sted: Generalforsamling i DANVA Den 1. oktober 2013 i Vandhuset, Skanderborg Aktion 1 Valg af dirigent

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Bilag til DANVA høringssvar på udkast til forslag til lov om ændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. jeres j. nr. NST- 4400-00021

Læs mere

DANVA VEDTÆGTER Kapitel 1: Organisation NAVN OG HJEMSTED

DANVA VEDTÆGTER Kapitel 1: Organisation NAVN OG HJEMSTED DANVA VEDTÆGTER 2014 Vedtægtstekst Kommentarer Der er flere steder sket ændringer i en eksisterende bestemmelse alene for at præcisere bestemmelsens indhold sådanne ændringer er ikke anført i kommentarerne.

Læs mere

REGIONALMØDE DEN 6. SEPTEMBER 2017

REGIONALMØDE DEN 6. SEPTEMBER 2017 REGIONALMØDE DEN 6. SEPTEMBER 2017 Dagsorden Velkomst og præsentation DANVA kontingentstruktur Vandsektorens skattesag Aktuelle emner Emner fra medlemskredsen Eventuelt KONTINGENTSTRUKTUR DANVAs Kontingentstruktur

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter Vedtægter for Dansk Medicinsk Cannabis Forening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Dansk Medicinsk Cannabis Forening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål

Læs mere

ÅRSMØDE DEN MAJ 2017 KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I FORSYNINGSSELSKABERNE

ÅRSMØDE DEN MAJ 2017 KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I FORSYNINGSSELSKABERNE ÅRSMØDE DEN 18.-19. MAJ 2017 KODEKS FOR GOD SELSKABSLEDELSE I FORSYNINGSSELSKABERNE Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Hvorfor (nu)? Det har været drøftet meget længe i sektoren

Læs mere

GENERALFORSAMLING 2018 HOLSTEBRO GOLFKLUB

GENERALFORSAMLING 2018 HOLSTEBRO GOLFKLUB GENERALFORSAMLING 2018 HOLSTEBRO GOLFKLUB afholdes: UCH (Handelskolen) Døesvej 76, 7500 Holstebro Onsdag d. 5. dec. 2018 kl. 19.00 Dagsorden for den ordinære generalforsamling er følgende: 1. 2. 3. 4.

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Benchmarking notat Emne: Modtagere: Udarbejdet af: Dato: 07. januar 2013 Undersøgelse af restancer i vandselskaber Offentligt tilgængeligt notat. Der findes

Læs mere

Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE Forord

Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE Forord Vedtægter for foreningen TORDENSKIOLDSDAGE 1717 Forord TORDENSKIOLDSDAGE har eksisteret siden 1998, og den udvikling som dagene har gennemgået har vist, at der er behov for en gruppe, som kan støtte op

Læs mere

Vedtægter for. Kommentarer. 1. Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er. 1.2 Foreningens hjemsted er

Vedtægter for. Kommentarer. 1. Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er. 1.2 Foreningens hjemsted er Vedtægter for Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er 1.2 Foreningens hjemsted er 1.3 Foreningen er tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund. 2. Formål 2.1 Foreningens primære formål er at forestå

Læs mere

Vedtægter for Investering Danmark (Danish Investment Association)

Vedtægter for Investering Danmark (Danish Investment Association) Vedtægter for Investering Danmark (Danish Investment Association) (Vedtaget på generalforsamlingen den 8. maj 2019) Hjemsted og formål 1. Investering Danmarks hjemsted er Københavns Kommune. Stk. 2. Investering

Læs mere

FinansDanmarks vedtægter

FinansDanmarks vedtægter FinansDanmarks vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er FinansDanmark. 1.2 FinansDanmarks hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 FinansDanmark har til formål i alle henseender at virke

Læs mere

Vedtægter. Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk. Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF

Vedtægter. Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk. Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF Vedtægter Danish Water Forum - DWF Et bredt dansk vandnetværk 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danish Water Forum, forkortet DWF Foreningens hjemsted er sekretariatets adresse. 2 Formål Styrkelse

Læs mere

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Association)

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Association) Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Association) (Vedtaget på generalforsamlingen den 3. maj 2017) Hjemsted og formål 1. Investeringsfondsbranchens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT

VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT VEDTÆGTER FOR SILKEBORG MOTOR SPORT 1 Navn og hjemsted. Stk.1. Foreningens navn er Silkeborg Motor Sport forkortet SMS Stk.2. Foreningens hjemsted er Silkeborg Kommune. Stk.3. Foreningen er medlem af/

Læs mere

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER VEDTÆGTER 1 Navn og organisation Foreningens navn er: Kulturhavn Gillelejes Venner. Foreningen er stiftet af en kreds af frivillige og er en almennyttig forening

Læs mere

Vedtægter Familieidræt København

Vedtægter Familieidræt København Vedtægter Familieidræt København 1. Navn og tilhørsforhold 1.1 Foreningens navn er Familieidræt København. 1.2 Foreningen hører hjemme i Københavns Kommune. 1.3 Foreningen er medlem af DGI. 2. Formål 2.1

Læs mere

Grundvandsbeskyttelse

Grundvandsbeskyttelse Formål Fokusområdet Grundvand samler data og nøgletal om grundvandsområdet og gør det muligt, for vandselskaberne, at sammenligne vandselskabernes drift, økonomi mv. vedrørende grundvand og grundvandsbeskyttelse.

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Energi

Vedtægter. for. Dansk Energi Vedtægter for Dansk Energi Vedtaget den 7. juni 2017 2 Indholdsfortegnelse 1. NAVN OG HJEMSTED... 3 2. FORMÅL OG VIRKEMIDLER... 3 3. OPTAGELSE AF MEDLEMMER... 3 4. UDMELDELSE AF FORENINGEN, SAMMENSLUTNINGER

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Fund Association)

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Fund Association) Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Fund Association) (Vedtaget på generalforsamlingen 29. april 2014) Hjemsted og formål 1. Investeringsfondsbranchens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA notat Emne: DANVA strategiproces Modtagere: DANVA s medlemmer Udarbejdet af: Kristian Friis Dato: 30. marts Organisering af DANVA medlemsarbejde 1 Indledning

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Referat Skanderborg, den 17. juni 2013 Mødebetegnelse: Generalforsamling i DANVA, Dansk Vand og Spildevandsforening Mødenummer: 13 Dato, sted: Den 23. maj 2013

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

Prispres // lokale miljø- og servicemål

Prispres // lokale miljø- og servicemål Prispres // lokale miljø- og servicemål Workshop: Forsynings- og infrastruktur-sektoren d. 2. oktober 2014 v. Carl-Emil Larsen, Charlotte Frambøl DANVA Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg T: 7021 0055 E:danva@danva.dk

Læs mere

Vedtægter for. Støvring Svømmehal

Vedtægter for. Støvring Svømmehal Vedtægter for Støvring Svømmehal 1. Den selvejende almennyttige forenings navn er»støvring SVØMMEHAL«og dens hjemsted er Rebild Kommune. 2. Foreningens formål er drift og udlejning af svømmehal og anden

Læs mere

Det nye sæt vedtægter blev enstemmigt vedtaget på generalforsamlingen Vedtægterne kan således træde i kraft under vor generalforsamling

Det nye sæt vedtægter blev enstemmigt vedtaget på generalforsamlingen Vedtægterne kan således træde i kraft under vor generalforsamling Bilag 1. Nye vedtægter. Det nye sæt vedtægter blev enstemmigt vedtaget på generalforsamlingen 18.02.2017. Vedtægterne kan således træde i kraft under vor generalforsamling her i 2018 Bestyrelsens begrundelse

Læs mere

Den 6. og 7. december 2012

Den 6. og 7. december 2012 DANVA Lederforum Den 6. og 7. december 2012 Velkommen DANVA Godthåbsvej 83 8660 Skanderborg T: 7021 0055 E:danva@danva.dk www.danva.dk DANVA Lederforum Status Vandsektorlov, klimapakker m.v. En fortælling

Læs mere

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk.

Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Vedtægter for Coronet Club Danmark / www.coronetclub.dk. 1. Klubbens navn, adresse og mærke: Klubbens navn er Coronet Club Danmark / coronetclub.dk. Adressen er den til enhver tid siddende formands adresse.

Læs mere

Grundejerforeningen Sandhøj Indkaldelse til ordinær generalforsamling

Grundejerforeningen Sandhøj Indkaldelse til ordinær generalforsamling Grundejerforeningen Sandhøj Indkaldelse til ordinær generalforsamling Tidspunkt: Torsdag den 26. april 2012 kl. 19:00 Sted: Dagsorden: Snoldelev Sognegård. 1. Valg af dirigent. 2. Beretning om det forløbne

Læs mere

Vedtægter for. Viborg Idrætsråd

Vedtægter for. Viborg Idrætsråd Vedtægter for Viborg Idrætsråd 31 Vedtaget på det stiftende repræsentantskabsmøde d. 07.02. 2006 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Viborg Idrætsråd. Viborg Idrætsråds hjemsted er Viborg Kommune.

Læs mere

Klubbens navn er Morsø Golfklub og dens hjemsted er i Morsø kommune.

Klubbens navn er Morsø Golfklub og dens hjemsted er i Morsø kommune. Vedtægter Nuværende 1 Klubbens navn er Morsø Golfklub og dens hjemsted er i Morsø kommune. Det er klubbens formål at skabe gode muligheder for, at medlemmerne kan dyrke golf og med udgangspunkt i fællesskabet

Læs mere

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 1 Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 Dagsorden + referat Formanden Michael Thaarup byder velkommen til klubbens ordinære generalforsamling. Generalforsamlingen er Skagen Havkajakklubs

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

Forslag til vedtægter for Foreningen Destination Hærvejen

Forslag til vedtægter for Foreningen Destination Hærvejen Forslag til vedtægter for Foreningen Destination Hærvejen 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Destination Hærvejen. Foreningens hjemsted er Viborg. 2 Formål Foreningens formål er: - At udvikle

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ÆRØSKØBING VANDVÆRK. a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR ÆRØSKØBING VANDVÆRK. a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR ÆRØSKØBING VANDVÆRK a.m.b.a. Navn og hjemsted Ærøskøbing Vandværk, der er stiftet den 22. maj 1951, er et andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a.) 1 Selskabet har hjemsted i Ærøskøbing

Læs mere

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018

Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 Vejledende vedtægter for lokale afdelinger, der ønsker forskudt valgperiode, gældende fra 11. januar 2018 1 Navn Navnet er Skolelederforeningen, (Kommunenavn) afdeling. Medlemsberettiget er enhver, som

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Borgerlige Jurister

Vedtægter for Foreningen for Borgerlige Jurister Vedtægter for Foreningen for Borgerlige Jurister Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Foreningen for Borgerlige Jurister på Aarhus Universitet, i daglig tale forkortet FBJ. Stk. 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Thisted Drikkevand A/S Att.: Helle Korsgaard Kirkevej 9 7760 Hurup Thy Den 20. maj 2014 Sag nr. 13/10130 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Foreningen bips er stiftet 2003-03-26 ved en sammenlægning af foreningerne BPS, ibb og IT-Bygge. Net.

Foreningen bips er stiftet 2003-03-26 ved en sammenlægning af foreningerne BPS, ibb og IT-Bygge. Net. vedtægter 2014 vedtægter 2014 1. Navn og hjemsted Foreningen bips er stiftet 2003-03-26 ved en sammenlægning af foreningerne BPS, ibb og IT-Bygge. Net. Foreningens hjemsted er adressen for sekretariatet.

Læs mere

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune.

Vedtægter. Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Assens Sejlklub. Dens hjemsted er Assens Kommune. 2 Formål Klubbens formål er - at varetage medlemmernes interesse for fritidssejlads - at arbejde for at øge

Læs mere

DANSK AUSTRALSK NEW ZEALANDSK VENSKABSFORENING

DANSK AUSTRALSK NEW ZEALANDSK VENSKABSFORENING DANSK AUSTRALSK NEW ZEALANDSK VENSKABSFORENING Vedtægter Præambel: Dansk Australsk New Zealandsk Venskabsforening er udsprunget af Skandinavisk Australsk New Zealandsk Venskabsforening, der blev grundlagt

Læs mere

Vedtægter for foreningen Polymeren

Vedtægter for foreningen Polymeren Udkast Vedtægter for foreningen Polymeren 1. Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn og hjemsted er Foreningen Polymeren Stationsvej 69 5792 Årslev Faaborg-Midtfyn Kommune CVR: 2. Foreningens formål

Læs mere

6. ORDINÆR GENERALFORSAMLING.

6. ORDINÆR GENERALFORSAMLING. Side 3 af 8 sendes til offentlig myndighed. Endvidere gælder indsigten revisionsprotokoller, der er forelagt bestyrelsen.skolens årsrapport sendes fra skolen senest 14 dage før generalforsamlingen. 5.

Læs mere

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune

Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune Vedtægter for AC-klubben i Varde Kommune som vedtaget på den stiftende generalforsamling den 12. december 2006, og med ændringer vedtaget på generalforsamling den 25. marts 2009. Navn og hjemsted 1. Klubbens

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

1. Navn. 1. Navn. Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold.

1. Navn. 1. Navn. Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted. Foreningens navn er Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold. Nuværende vedtægter VEDTÆGTER FOR Skjold Birkerød Fodbold. 1. Navn Foreningens navn er Skjold Birkerød Fodbold. 2. Hjemsted Foreslået ændringer Vedtægter for Idrætsforeningen Skjold Birkerød Fodbold 1.

Læs mere

Vedtægter for Midtfyns Erhvervsforening

Vedtægter for Midtfyns Erhvervsforening Midtfyns Erhvervsforening Vedtægter for Midtfyns Erhvervsforening 1 Foreningens navn er Midtfyns Erhvervsforening. 2 Foreningens hjemsted er Midtfyn. 3 Foreningen har til formål at: a b c d samordne det

Læs mere

Vedtægter. for. Forsikringsforbundet i Industriens Pension (FIP)

Vedtægter. for. Forsikringsforbundet i Industriens Pension (FIP) Vedtægter for Forsikringsforbundet i Industriens Pension (FIP) 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Forsikringsforbundet i Industriens Pension (FIP). Dens hjemsted er København. Foreningen er en sektion

Læs mere

Eksisterende Vedtægter. Nye Vedtægter. Vedtægter for FDF Tårnby s forældre- og vennekreds.

Eksisterende Vedtægter. Nye Vedtægter. Vedtægter for FDF Tårnby s forældre- og vennekreds. Eksisterende Vedtægter Vedtægter for FDF Tårnby s forældre- og vennekreds. 1. Foreningens navn. Foreningens: navn er FDF Tårnby s forældre- og vennekreds, hjemsted er Tårnby kommune 2. Formål. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Fanø Brugsforening

Vedtægter for Fanø Brugsforening Vedtægter for Fanø Brugsforening Indholdsfortegnelse Foreningen Navn. 1 Hjemsted. 2 Formål.. 3 Medlemmerne Medlemskab 4 Finansiering og ansvar. 5 Foreningsmyndighederne Generalforsamling.. 6 Bestyrelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN MISBRUGSPORTALEN

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN MISBRUGSPORTALEN J. nr. 2447/220 T/ VEDTÆGTER FOR FORENINGEN MISBRUGSPORTALEN Navn og hjemsted: 1. 1.1. Foreningen bærer navnet Foreningen Misbrugsportalen. 1.2. Foreningens hjemsted er Københavns Kommune 1.3. Foreningen

Læs mere

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg Navn Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg 1 Foreningens navn er "Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg. Foreningen er stiftet den 8. september 2004 med ikrafttræden den 1.

Læs mere

HAVEFORENINGEN SYVENDEHUS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING

HAVEFORENINGEN SYVENDEHUS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING HAVEFORENINGEN SYVENDEHUS EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING Referat af to Ekstraordinære Generalforsamlinger afholdt på Herlev skole tirsdag den 4 Februar kl. 19:30 samt torsdag den 13 Februar kl. 19:30

Læs mere

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus

Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Vedtægter for Folkekirkesamvirket i Århus Folkekirkesamvirket i Århus blev etableret og vedtægtsfæstet i 1994 som et kirkeligt-diakonalt og socialt samarbejde mellem menighedsråd/menighedsplejer i Århus

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby

Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Vedtægter for Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby Kapitel 1: Generelt 1 Stk. 1 Foreningens navn er pr. 09/10 2015 Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, Lyngby, i daglig tale. Stk. 2 Foreningen

Læs mere

2 Foreningens formål

2 Foreningens formål Vedtægt for Rytmekoret Slagelse 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Rytmekoret Slagelse. Foreningens hjemsted er Slagelse Kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er, at udøve rytmisk kormusik

Læs mere

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED.

Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Opsummering af indkomne høringssvar, samt udtalelse fra Forvaltnings-MED. Børnehavehuset Lodsvej 1. Positivt at midlerne følger barnet 2. Netværksrepræsentanten kan ikke genkende den foreslåede model 3.

Læs mere

Vedtægter for. I/S Låsby Korsvej Vandværk

Vedtægter for. I/S Låsby Korsvej Vandværk Vedtægter for I/S Låsby Korsvej Vandværk Navn og hjemsted 1 Selskabet er et interessentskab, hvis navn er: I/S LÅSBY KORSVEJ VANDVÆRK Selskabet har hjemsted i Låsby, Skanderborg kommune. Formål 2 Selskabets

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Referat Skanderborg, den 31. maj 2017 Projektnr. 145 bs/cel Mødebetegnelse: Dato, sted: DANVA generalforsamling Den 18. maj 2017 i Musikhuset Aarhus Til stede:

Læs mere

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor

Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Vedtægter for foreningen Midtjyllands EU-kontor Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Midtjyllands EU-kontor subsidiært Central Denmark EU Office. Foreningens hjemsted er Viborg. Formål 2 Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark

Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark Vedtægter for Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark 1 Sammenslutningens navn og hjemsted. Stk.1 Sammenslutningen navn er: Sammenslutningen af Boformer for hjemløse i Danmark, herefter kaldet

Læs mere

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune.

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. Vedtægter for Hørsholm Rungsted løbeklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. 2 Formål Hørsholm Rungsted løbeklub

Læs mere

F O R E N I N G S V E D T Æ G T

F O R E N I N G S V E D T Æ G T F O R E N I N G S V E D T Æ G T 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Navn Foreningens navn er Nepal 2010. Foreningen er stiftet den 2. januar 2010 af Anne-Sofie og Tommy Legène Jørgensen. Stk. 2. Hjemsted Foreningen

Læs mere

Vedtægter for partselskabet. Bridgehuset

Vedtægter for partselskabet. Bridgehuset Vedtægter for partselskabet Bridgehuset 11.09.2016 1/7 Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Kapitalforhold... 3 4 Partselskabets opløsning... 4 5 Hæftelse... 4 6 Partbeviser... 4

Læs mere

Vedtægt for Offentlige Chefer 2019

Vedtægt for Offentlige Chefer 2019 Vedtægt for Offentlige Chefer 2019 Indholdsfortegnelse Vedtægt... 3 Navn... 3 Forholdet til Djøf... 3 Formål... 3 Medlemmerne... 3 Foreningens ledelse 6... 4 Repræsentantskab... 4 Repræsentantskabsvalg...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Gl. RYE VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR Gl. RYE VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Gl. RYE VANDVÆRK A.m.b.a. Navn og hjemsted Selskabet, der hedder Gl. Rye Vandværk A.m.b.a., er et andelsselskab med begrænset ansvar. Vandværket er stiftet i 1930, og det er beliggende i

Læs mere

Velkommen til første arbejdsmøde. 2. oktober 2013 kl. 19:00 Café Sarajevo, Axeltorv, Nakskov

Velkommen til første arbejdsmøde. 2. oktober 2013 kl. 19:00 Café Sarajevo, Axeltorv, Nakskov Velkommen til første arbejdsmøde 2. oktober 2013 kl. 19:00 Café Sarajevo, Axeltorv, Nakskov Aftenens program Stiftelse af en forening Forslag til vedtægter Gennemgang af samarbejdsplatform (Højgaard IT)

Læs mere

Borgerforening vedtægter

Borgerforening vedtægter Borgerforening vedtægter Vedtægter for Idom-Råsted Borgerforening 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Idom-Råsted Borgerforening. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Idom-Råsted. 2. Formål Stk.

Læs mere

VEDTÆGTER for ASNÆS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER for ASNÆS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER for ASNÆS VANDVÆRK a.m.b.a. Indholdsfortegnelse 1. Navn og hjemsted.. 2. Formål 3. Medlemmer 4. Medlemmernes rettigheder 5. Medlemmers forpligtelser.. 6. Udtræden af selskabet 7. Levering til

Læs mere

Navn og hjemsted. Formål

Navn og hjemsted. Formål VEDTÆGTER Nivå 2009 2 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Medicoindustrien. Foreningens hjemsted er Fredensborg Kommune. 2 Formål Medicoindustrien er brancheorganisationen for virksomheder, der i Danmark

Læs mere

VEDTÆGTER. 4. Generalforsamlingen

VEDTÆGTER. 4. Generalforsamlingen VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Middelfart Økologiske Fødevarefællesskab forkortet MØF. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Middelfart Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer

VEDTÆGTER. for. Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål. medlemmer VEDTÆGTER for Vinderød Skov VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Vinderød Skov Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Halsnæs Kommune. formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Understed Vandværk I/S

Vedtægter for Understed Vandværk I/S Vedtægter for Understed Vandværk I/S Navn og hjemsted 1 Selskabet er et interessentskab, hvis navn er Understed Vandværk. Selskabet har hjemsted Sæby Kommune. Formål 2 Selskabets formål er i overensstemmelse

Læs mere

Stk. 2. Foreningen er en andelsforening med begrænset ansvar. 2. Brugsforeningen har hjemsted i Gribskov Kommune, 3250 Gilleleje

Stk. 2. Foreningen er en andelsforening med begrænset ansvar. 2. Brugsforeningen har hjemsted i Gribskov Kommune, 3250 Gilleleje GILLELEJE BRUGSFORENING AMBA AF 1892 VEDTÆGTER Navn og organisation 1 Stk 1 Foreningens navn er Gilleleje Brugsforening Stk 2 Foreningen er en andelsforening med begrænset ansvar Hjemsted 2 Brugsforeningen

Læs mere

KUNDERNE I CENTRUM V. ANJA BO

KUNDERNE I CENTRUM V. ANJA BO KUNDERNE I CENTRUM V. ANJA BO #Hvad er vigtigst pris eller værdi? DANVA skal tage eget initiativ omkring vandkvalitet. Det er dem, der står for vandkvaliteten. DANVA skal sætte agendaen. (TÆNK) Jeg tror,

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

Vedtægter for Frivilliggruppen Aarhus En del af Dansk Flygtningehjælps

Vedtægter for Frivilliggruppen Aarhus En del af Dansk Flygtningehjælps Vedtægter for Frivilliggruppen Aarhus En del af Dansk Flygtningehjælps 1 2 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilliggruppen Aarhus (herefter benævnt Frivilliggruppen ), og er en del af Dansk Flygtningehjælp.

Læs mere

2 Formål. 3 Medlemmer. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet.

2 Formål. 3 Medlemmer. Enhver, der har tinglyst adkomst til fast ejendom i forsyningsområdet, kan blive medlem af selskabet. VEDTÆGTER FOR STRØVANG VANDFORSYNING Selskabet er et interessentskab, der er stiftet den 12.oktober 1954 som Strøvang Vandværk, nu Strøvang Vandforsyning. Selskabet har hjemsted i Hillerød kommune. 1 2

Læs mere

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group

Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE. D K G Danish Quality Assurance Group Vedtægter af 10 marts 2015 DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE D K G Danish Quality Assurance Group 1 NAVN Gruppens navn er "DANSK KVALITETSSIKRINGSGRUPPE". Navnet forkortes DKG. Gruppen er stiftet 09. oktober

Læs mere

Vedtægter for Danske Vandværker Region Øst 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Øst.

Vedtægter for Danske Vandværker Region Øst 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Øst. Vedtægter for Danske Vandværker Region Øst 1 NAVN Foreningens navn er Danske Vandværker Øst. Regionens hjemsted er Danske Vandværkers kontor, Solrød Center 20 C, 2680 Solrød Strand. Danske Vandværker er

Læs mere

Vedtægter for Ringsted Kommunes Personaleklub

Vedtægter for Ringsted Kommunes Personaleklub Vedtægter for s Personaleklub Formål Foreningens formål er at bidrage til sammenhold mellem medarbejdere i samt at forbedre medarbejdernes fysiske velvære ved at understøtte: 1. Formål Foreningens formål

Læs mere