Støttede projekter og andre aktiviteter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Støttede projekter og andre aktiviteter"

Transkript

1 Støttede projekter og andre aktiviteter 2016

2 Resumé af strategien Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor vigtigt, at udviklingen og væksten også sker i områderne udenfor hovedbyerne. Der vil derfor være fokus på: - At fastholde og udvikle eksisterende arbejdspladser. - At udvikle eksisterende byer, således at det fortsat er attraktivt at bo i de små bysamfund. - At projekterne skal resultere i, at den fælles kage bliver større. Værktøjerne til dette kan sammenfattes i 2 ord: fællesskaber og samarbejde. Det er for aktionsgruppen således af afgørende betydning, at dens ressourcer bruges til at løfte områder frem for enkelte aktører. Derfor vil aktionsgruppens fremtidige samarbejdspartnere blive mødt med en klar forventning om, at deres projekter også har en helhedsbetragtning for det område, som de agerer i. Projekter, der skaber nye aktiviteter, vil blive fortrukket frem for projekter, der kopierer eksisterende aktiviteter i aktionsgruppens område.

3 Borgmestermøde LAG Nord har været så heldige at få Kaare Dybvad*) til at komme til vores generalforsamling den 14. april Her holdte han et indlæg med udgangspunkt i sin bog Udkantsmyten. I forlængelse af Kaare Dybvads besøg til vores generalforsamling besluttede bestyrelsen at afholde et brainstormings-møde mellem vores 3 borgmestre, Kaare Dybvad, samt FU i LAG Nord. Med udgangspunkt i de tanker Kaare Dybvad fremfører i bogen skulle vi debattere: Hvad kan vi selv gøre i kommunerne i Vendsyssel?

4 Reduktion af midler Regeringens beslutning i efteråret 2015 om at udflytte statslige arbejdspladser blev meget positivt modtaget. Men 23. december 2015 modtog vi beskeden om, at LAGernes økonomiske ramme bliver reduceret med 30% i 2017 og fremad. Hvorfor har vi meget svært ved at forstå. En ting er helt sikkert, den goodwill Regeringen havde opnået i efteråret, den led stor skade af dette. Det flugter slet ikke med Regeringens snak om Et Danamark i balance. Vi har forsøgt mange tiltag for at undgå denne reduktion. Der har på dette område også været et samarbejde mellem alle LAG-erne i Danmark og med Landistrikternes Fællesråd. Resultatet af dette samarbejde blev en henvendelse til Troels Lund Poulsen underskrevet af formanden for Landdistrikternes Fællesråd samt 28 borgmestre. Det mener vi faktisk er fantastisk, for det betyder, at borgmestrene igennem KL vil komme til at snakke om dette emne. Det er Landdistrikternes Fællesråds og undertegnede borgmestres vurdering, at reduktionen af LAG-midlerne er uhensigtsmæssig, og at det på ingen måde vil bidrage til at skabe et Danmark i bedre balance. På denne baggrund fraråder Landdistrikternes Fællesråd og undertegnede borgmestre, at LAG-midlerne reduceres. Derudover er der rettet henvendelser til lokale folketingsmedlemmer, til Udvalget for Landdistrikter i folketinget, og læserbreve.

5 I LAG Nord har vi mange gange snakket om, at vi er alt for dårlige til at fortælle Den gode historie. På et Landdistriktsmøde i januar måned blev der sat fokus på Det gode eksempel eller rettere Den gode historie. Repræsentanter fra forskellige lokalområder fortalte om hvordan det var lykkes dem at få succes, at få tingene til at lykkes. Helt generelt er der et stort behov for, at vi ikke selv er med til at fastholde Udkantsmyten. Først og fremmest fordi det ikke er sandt, men også fordi det er dræbende for den udvikling vi gerne vil have til at ske. P l a n l a g t i s a m a r b e j d e m e d d e 3 k o m m u n e r s U d v a l g f o r L a n d d i s t r i k t

6 Landsbyer på Facebook Når vi snakker om den gode historie, kommer vi i 2016 ikke uden om at bruge Facebook og andre sociale medier Derfor tog LAG Nord et initiativ, hvor man sætter fokus på at bruge Facebook. Et forløb over 6 møder her i Vi skal blive langt bedre til at bruge de sociale medier i markedsføringen af vores lokalområder, til at fortælle den gode historie.

7 Projekt udført af LAG NORD HORSEMAP Foreningen Hestene i Lystes Land. Poul Erik Nielsen Karupvej Sæby haflingen@hotmail.com Charlotte Strandbygaard Sørensen Måstrup Hedevej cstrandbygaard@hotmail.com Birgitte Arnason Nordkapvej 8, 9881 Bindsl staldnordkap@live.de Helene Christensen Kanalvejen Hals hacways@gmail.com Torben Christensen Sakstrupvej Hjørr info@staldsakstrup.dk

8 LAG MESSEN 29. oktober 2016

9 COLD Anti Flooding Cold A/S vil på basis af et patenteret system etablere en ny produktion af oversvømmelsesbarrierer (Flood prevention) i en nedlagt og tom møbelfabrik i landsbyen Skibsby. Oversvømmelsesbarriererne har et meget stort eksportpotentiale, og kunder/projekter er spredt fra Vestjylland til Vietnam og Indonesien - alle steder, der oplever problemer med periodiske oversvømmelser. Produktionen er relativt mandskabsintensiv, og vi forventer jobs skabt på basis af produktionen i Skibsby. Projektholder: Cold A/S Mail: michael@cold-sejl.dk Mobil:

10 Projektholder: DX Auto A/S Mail: Mobil: Etablering af Danmarks første uafhængige autoværksted for el-biler nord for Århus. Der er særligt fokus på norske elbiler. Projektet indeholder opbygning af et specialværksted til athåndtere elbiler. Elbiler har højvolt system og er derfor livsfarlige at bearbejde uden det rigtige værktøj. Dette gælder også almindelige reparationer som dæk og bremsere.

11 Happy Horse Spa & Rehab er en service-/behandlingsvirksomhed, som henvender sig til alle hesteejere, professionelle som amatører. Det kan være et genoptræningsforløb i forbindelse med at hesten er skadet, men det kan også være et forløb, der er basseret på kondition, muskelopbygning, samt velvære for den enkelte hest. Konceptet tager bl.a. udgangspunkt i 3 maskiner: et vandbånd, et spa og en vibrator. Virksomheden vil blive etableret på en mindre landbrugsejendom tæt på landsbyen Thorup. Projektholder: Maria Stryn-Hajslund Mail: mariastrynhajslund@live.dk Mobil:

12 Bjesk- og Urtehave, Gjølstrup Projektholder: Rubjerg - Gølstrup Borgerforening Mail: smsn@nordfiber.dk Mobil: Ideen om "Bjesk-og urtehaven, Gølstrup" opstod i forbindelse med Hjørring Kommunes projekt for Løkkensvejens forskønnelse. En del ældre huse langs vejen var blevet nedrevet de sidste år, og nu lå de tomme grunde tillbage. Der er i lokalområdet en interesse for fremstilling af kryddersnaps (bjesk) og et ønske om at lave en udstillingshave med bl.a. bjeskplanter. Hensigten er at skabe et attraktivt udendørs samlingssted i Gjølstrup, et udgangspunkt for gode oplevelser i naturen og en attraktion, der får de mange forbipasserende turister til at gøre et ophold.

13 Voersaa Ferie og Kajak Projektet omfatter udvidelse at eksisterende restaurationsog kioskfaciliteter i Voerså ved å-bredden. Hensigten er at kunne Projektholder: tilbyde: Voersaa Ferie og Weekendophold og Voersaa Vandcykler events for private, Mail: post@voersaaferie.com firmaer og institutioner. Mobil: Søndagsunderholdning for familier, og koncerter i samarbejde med lokale foreninger. Udleje lokaler som selskabslokaler udenfor sæson. Vil forsøge at drive minimarked i kiosk med de mest nødvendige dagligvarer.

14 Solhjem Bjergby-Mygdal Fra plejehjem til aktivitetshus Hensigten er at bevare og skabe nye aktiviteter i det tidligere plejehjem Solhjem i Bjergby. Andre har forgæves søgt at anvende bygningen i forskellige sammenhænge, så bygningen trænger nu til en kærlig hånd. Med støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, ENV-Fonden og 74 sponsorer (private, foreninger og erhvervsdrivende) har foreningen købt ejendommen pr. 15. november Projektet vedrører ombygning og indretning af stueetagen i vestfløjen, bestående af et serveringskøkken, opholdsrum. De 9 tidligere beboelsesværelser indrettes/ombygges og de eksisterende bade- og toiletfaciliteter moderniseres, således at det kan bruges til møder, overnatning m.v., der kan bidrage til husets fremtidige aktiviteter og drift.

15 Jerslev Multipark Jerslev Multipark delprojekt Parkourbane: Det er et stort ønske for forældre og borgere i 9740 (Jerslev og oplandsbyer med samme postnr.), at der arbejdes for i fællesskab at styrke og udbygge aktiviteterne ved Toftegårdsskolen, som sammen med hallerne er egnens vigtigste samlingssted. På kommunalt areal, der støder op til skole, børnehave og idrætshaller, ønskes etableret en multipark, opdelt i følgende etaper: 1) Multibane og parkourbane, 2) Skaterbane 3) Leg og Læringsområde 4) Atletik- og Pannabane. Projektholder: Jerslev Sterup Idrætsforening Mail: pilegaardsmoelle@bbnpost.dk Mobil :

16 Indendørs Hundetræningscenter Projektet omhandler opførsel af en stålhal, med kunstgræs, der skal bruges til indendørs hundetræning, på en mindre ejendom i nærheden af Lendum. Ansøger har i 2016 startet egen virksomhed med salg af agilityudstyr til hunde. Projektholder: Paradis BC Mail: paradisagility@gmail.com Mobil:

17 Den socialøkonomiske virksomhed Vrå Bryghus Etablering af en socialøkonomisk virksomhed i den gamle stationsbygning i Vrå Midtby. Dette for at udvikle nye arbejdspladser og praktiktilbud til mennesker, der af den ene eller anden grund står udenfor arbejdsmarkedet. Projektets primære produkt vil være håndbrygget kvalitetsøl, der er bæredygtigt, gerne økologisk, og produceret af lokale råvarer. Det er et mål at fremme medborgerskabet gennem deltagelse i de aktiviteter, der tilbydes som frivilligt arbejde i bryghuset, både i forbindelse med produktion og distribution af øl.

18 Bygningsfacader i lokalt produceret pil - mekanisering af produktion Idéen, som ligger til grund for denne ansøgning er at producere færdige facadeelementer til byggeriet, lavet af afbarkede pilestokke. Et udtryk med slanke, lodretstående lameller, som på én gang er stramt og organisk. Denne ansøgning omfatter støtte til udvikling af den maskine, der kan sikre mekanisering af produktionen. Maskinen er afgørende for, at produktets pris er konkurrencedygtig med lignende produkter på markedet, samt at arbejdet kan udføres i Danmark og under hensyntagen til arbejdsmiljø. Idéen til udviklingen af et facadeelement i træ er målrettet et øget fokus på klima og bæredygtighed i byggebranchens valg af materialer, og en stærk tendens til at bruge træ for at bringe liv og varme i moderne byggerier, udført i mere kolde materialer som beton, stål og glas.

19 Gærum Form og Trivsel Etablering af motionscenter i en tidligere fabrikshal i Gærum. Gærum by har i udarbejdet sin egen landsbyplan med lokale borgere, ildsjæle og foreningen i samarbejde med Frederikshavn Kommune v. Distriktsudvalget. Et af de konkrete forslag i landsbyplanen er "Fitness for alle". Idéen om at skabe fitness for alle i Gærum understøtter visionen om et sundt fællesskab til fulde. Det handler om at videreudvikle på de traditionelle fitnesscentre og skabe muligheder for alle generationer: unge, ældre og gamle. Der skal være plads til det uformelle fællesskab som dannes omkring faciliteterne.

20 Etablering af Hotel Løkken Strand - nyt liv i den gamle skole Målet med projektet er at omdanne Løkken Gamle Skole til et hotel/hostel. Bygningen er beliggende i Løkken by og har, indtil forrige år, huset Løkken Bibliotek og Løkken Billedsamling. Bygningerne er skønne solide bygninger, med masser af sjæl og muligheder. Det anderledes og attraktive ved Hotel Løkken Strand er den brede målgruppe ved både at have et hotel til dem, der ønsker komfort og privatliv, samt den meget sociale del som et hostel er. Ydermere tilbydes mulighed for at købe hele pakker med fest/aktivitet, overnatning og mad med alt samlet på et sted.

21 Insekt-proteinmel produktion til husdyrfoder baseret på nye insektarter Vi har tidligere støttet MD ApS fra Hobby til Håndværk og nu skal skridtet i retning af Industri tages. Projektet omhandler etablering af produktionslokaler, hvorved der kan produceres nye insektarter, til anvendelse i fremstilling af insektmel til husdyrfoder - i første omgang til mink. Der er et kæmpepotentiale i at produktionen kan konceptualiseres, således at det kan kopieres/være skalerbar og sættes op overalt i forbindelse med f.eks. biogasanlæg, hvis afgassede affald/biprodukt er perfekt som insektfoder.

22 Renovering/ombygning af Glassalen ved Tolne Skovpavillon Projektet omhandler ombygning af den nuværende Glassal til den nye Staklade, der vil give nye muligheder, f.eks. udstillinger og konferencer. Det vil desuden skabe nye muligheder for at kunne afholde større arrangementer. Projektet vil være med til, at Foreningen Tolne Skovpavillon kan drive og bevare stedet som et kulturelt og folkeligt samlingssted, under skyldig hensyntagen til stedets historie og enestående natur.

23 Trivselsløft - Havneterrasse og oplevelsesbassin Målsætningen med havneterrassen er at skabe et godt samlingssted for alle, der besøger havnen. Kajak- og jollesejlere kan lægge til her for et lille hvil, eller for at få en forfriskning. Større sejl- eller motorbåde, som ankommer i aften- eller nattetimerne, kan lægge til her, indtil de får anvist en plads af havnefogeden den efterfølgende morgen. Mange turister kigger forbi havnen og havneterrassen vil kunne blive et hyggeligt sted for et hvil, hvor man kan nyde det medbragte, en is eller take away fra havnens spisesteder. Et samlingssted - og endnu et udviklingsskridt.

24 Løkken Bryghus med Vendelbo-kultur I 2015 deltog Løkken Bryghus i et udviklingsprojekt i relation til Hjørring Kommunes Potentiale Plan for Løkken, Dette projekt tager direkte udgangspunkt i disse anbefalinger, og Brygmester Niels Thomsen har i forvejen udviklet Vendelbo-øllene Jøwt, Kavt, Pangel og Rajfog, og konstaterede med disse, at der er stor interesse for Vendelbo-kulturen. Der er et uindfriet potentiale i at dyrke Vendelbo-kulturen mere i bryghuset - sproget, kulturen, humoren, fortællinger, figurer, naturen, og lokale fødevarer. Realisering af Vendelbo-konceptet kræver dels udvikling af konceptet, nyt brand og ny profil og dels ændringer i lokaliteter. Projektholder: LØKKEN BRYGHUS ApS Mail: mail@loekkenbryghus.dk Mobil:

25 Lille storby Livlige landsbyer Projektet "Lille storby - livlige landsbyer" er udviklet i de tre landsbyer, Nielstrup, Elling og Strandby. Ideen opstod, da Frederikshavn i markedsføringsregi kaldte sig den lille storby. Det inspirerede landsbyerne til at samarbejde om et projekt, der i endnu højere grad løfter byerne. I landsbyerne har vi på nuværende tidspunkt et godt samarbejde omkring aktiviteter for børn, unge, voksne og ældre i og omkring Bannerslundhallen. Idrætsforeningen er projektholder for et landsbyprojekt for alle borgerne, da vi ønsker at udvide mulighederne for at mødes, lave aktiviteter eller bare nyde omgivelserne eller hinandens selskab i en fælles udendørs park. En park der indbyder alle områdets borgere til aktivitet og samvær.

26 Undervisningskøkken og gastronomilokale på Vittrup Skolen - Fri Fagskole Vittrup Skolen - Fri Fagskole blev stiftet af en skolekreds på ca. 40 medlemmer den 27. september Målet er at skabe en levedygtig "erhvervskostskole" rettet mod årige, som har svært ved at finde fodfæste i uddannelse eller erhvervslivet. Skolen er en selvejende institution i "familie" med efterskoler og højskoler. Skolen placeres i den tidligere Vittrup Efterskole, som nu er overtaget (drives) af Vittrup Centret ApS. Fri Fagskole-konceptet bygger på praktisk og virkelighedsnærundervisning, og derfor er det helt afgørende, at eleverne selv kan få mulighed for at lave mad og arbejde med råvarer.

27 Købmandsgården - nu og i fremtiden - lokalt og naturligt Krise-borgermøde i Serritslev købmanden går på pension og lukker butikken. Men heldigvis er der et lokalt ungt par, der har en drøm - om at drive selvstændig virksomhed. 80 borgere i Serritslev har lavet garantikøbsaftaler og indsætter hver måned ca kr. forud, som de ønsker at handle for. Lokale ildsjæle har tilbudt hjælp i forbindelse med ombygning, og til dette arbejde er der ydet kr. i borgerlån. Lidt hjælp til opgradering af de fysiske forhold, så arbejdspladserne og bosætning kan bevares. Projektholder: Købmandsgaarden Mail: peterbalzer007@gmail.com Telefon:

28 KONTAKTINFO: Formand: Frode Thule Jensen Mobil : Mail: fjeldgaardsodde@post.tele.dk Koordinator: Tove Fønss Mobil: Mail: tf@lagnord.dk

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 8/2016 Onsdag d. 6. april 2016 kl 19.00 Rakkeby Skovhus, Rakkebyvej 256, 9800 Hjørring www.rakkeby-skovhus.dk REFERAT Afbud: Peter H. Kristensen, Henrik Buchave, Lars Mellemkjær,

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 11/2016 D. 12. december 2016 kl 19.00 RASI Maskinfabrik - Remisevej 9 - Hørby - 9300 Sæby REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog B Ivan Leth Afbud B

Læs mere

Støttede projekter. i perioden

Støttede projekter. i perioden Støttede projekter i perioden 2015-2018 Resumé af strategien. Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor vigtigt, at udviklingen

Læs mere

Lokaldrevet udvikling

Lokaldrevet udvikling Lokaldrevet udvikling Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor vigtigt, at udviklingen og væksten også sker i

Læs mere

2015 har på alle måder været et godt år for LAG Nord. Vi har fået mange ansøgninger (ja næsten for mange).

2015 har på alle måder været et godt år for LAG Nord. Vi har fået mange ansøgninger (ja næsten for mange). Beretning LAG Nord 14. april 2016 2015 har på alle måder været et godt år for LAG Nord. Vi har fået mange ansøgninger (ja næsten for mange). OH støttede projekter, flere OH Vi drukner Bestyrelsens prioriteringer.

Læs mere

Støttede projekter 1. runde 2015

Støttede projekter 1. runde 2015 Støttede projekter 1. runde 2015 Vinterbaderhus i Hirtshals Vinterbaderhus i Hirtshals Kornets Hus Kornets Hus er et sanse- og oplevelsesbaseret videns- og inspirationscenter i Nordjylland. Fokus er på

Læs mere

Støttede projekter 2018

Støttede projekter 2018 Støttede projekter 2018 Flere friluftsaktiviteter i Vendsyssel, både til lokale og turister. I denne folder kan du se hvilket projekter som LAG Nord har støtte på deres bevillingsmøder i løbet af 2018.

Læs mere

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 68 Offentligt. Støttet projekter 2015

Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 68 Offentligt. Støttet projekter 2015 Udvalget for Landdistrikter og Øer 2015-16 ULØ Alm.del Bilag 68 Offentligt Støttet projekter 2015 RASI Maskinfabrik ekspanderer i Hørby RASI Maskinfabrik der er beliggende i Hørby er en ordre producerende

Læs mere

Støttede projekter 2017

Støttede projekter 2017 Støttede projekter 2017 Det er med både glæde og stolthed at LAG NORD endnu en gang præsentere en oversigt over de støttede projekter. I 2017 støttede LAG NORD i alt 16 projekter med samlet beløb på 2.808.500

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 17/2018 Onsdag d. 4. april 2018 Aftenens program: 18.30 Projektbesøg Gærum Form og Fitness Mosevej 28 Gærum - 9900 Frh. 19.00 Ekstraordinær generalforsamling LAG NORD Gærum Skole

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 %

Hvor stor en procentdel af projektets samlede budget udgør ovenstående beløb? 70 % Journalnummer (udfyldes af Vordingborg Kommune) 1. Projektets titel Erhvervsmesse 2015 i Køng-Lundby 2. Beløb der søges finansieret af LUP-puljen Hvilket beløb søges fra LUP-puljen: ca. 32.000 kr. Hvor

Læs mere

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune

Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Aktører i og organisering af bosætningsstrategier i Varde Kommune Eller: Ildsjæle sætter lys på lokale herligheder! Oplæg til Boligdag 2011 Torsdag den 5. maj 2011 på Esbjerg Højskole Lokalsamfundskonsulent

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune

Landdistriktspolitik. Nordfyns Kommune Landdistriktspolitik Nordfyns Kommune 2017-2021 Forord Kære læser Det er med stor glæde, at vi præsenterer dig for Nordfyns Kommunes landdistriktspolitik. Der tales meget om land og by, hovedstad og provins,

Læs mere

Bestyrelsesmøde LAG NORD

Bestyrelsesmøde LAG NORD Bestyrelsesmøde LAG NORD 12/2017 Torsdag d. 6. april 2017 kl 19.00 Aktivitetshuset Solhjem Bjergby-Mygdal, Præstevænget 1, 9800 Hjørring REFERAT Liste Navn Status Underskrift FM Frode Thule Jensen Deltog

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning Velkommen til generalforsamling Det går godt i LAG Nord, vi får mange og gode ansøgninger. (PP ansøgninger) I bestyrelsen er det fortsat følgende 5 pejlemærker, der ligger til grund for vores prioriteringer

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe

Silkeborgegnens Lokale AktionsGruppe Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen Søvej 1 8600 Silkeborg Sendt via hjemmesiden under Din mening og pr. e-mail til teknikogmiljoe@silkeborg.dk Kirsten Kruckow Sorringvej 77, Voel 8600 Silkeborg

Læs mere

Aktivitetshuset Solhjem E-mail: info@solhjem.dk Hjemmeside: www.solhjem.dk

Aktivitetshuset Solhjem E-mail: info@solhjem.dk Hjemmeside: www.solhjem.dk Referat fra generalforsamling i foreningen Aktivitetshuset Solhjem Bjergby-Mygdal 10. marts 2016. Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg af stemmetællere 3. Formandens beretning 4. Fremlæggelse

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

Sjællands Odde Aktivitetshus

Sjællands Odde Aktivitetshus Plejehjemmet Oddenvej 296, omkring 1950 Projektbeskrivelse: Udnyttelse af ejendommen Oddenvej 296 til Sjællands Odde Aktivitetshus Fremsendt af: Foreningen Kontaktperson: Telefon: Email: 1 Titel - er tænkt

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Dagsorden Distriktsudvalget

Dagsorden Distriktsudvalget Dagsorden Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 23-08-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Elling Bannerslundhallen Grundtvigsvej 73 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008

- I og udenfor højsæsonen. Analysemøde 7. april 2008 Danskeres ferie- Titelog fritidsrejser - I og udenfor højsæsonen Analysemøde 7. april 2008 1. Er rejser i lavsæsonen noget særligt? 2. Kan vi tjene penge på privatbesøg? 3. Har destinationerne en unik

Læs mere

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi. et friluftsliv, der byder op til dans Friluftslivsstrategi et friluftsliv, der byder op til dans Kolofon: Udarbejdet af: Herning Kommune, Teknik og Miljø, 2015 Illustrationer: Ole Jørgensen Indhold Forord 5 Vision for friluftslivet 7 Friluftslivet

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015

Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020. februar 2015 Udviklingsstrategi for LAG Fanø-Varde under landdistriktsprogrammet for perioden 2014 2020 februar 2015 1 Indhold Kort resumé af strategien... 2 Formalia... 2 Strategiens vision og handlingsplan, mål,

Læs mere

Åben dagsorden Landsbyforum

Åben dagsorden Landsbyforum Åben dagsorden Landsbyforum Side 1. Plan & Udvikling Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 22:00 Mødested: Rådhuset lokale 222 Fraværende: Niels Munkbak Andersen,Svenning Christensen,

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Vendsyssel Friskole/Børnehus Opgaver til Landsbypedellen Sankt Hans 2016 Ældretræf 2016 Facebook projekt

Vendsyssel Friskole/Børnehus Opgaver til Landsbypedellen Sankt Hans 2016 Ældretræf 2016 Facebook projekt Referat fra møde i Mosbjerg - Tolne Landsbyråd mandag den 29. februar 2016 kl. 19.00 i Mosbjerg Sognegård. Dagsorden 1. Godkendelse af referat fra 11. januar 2016 2. Godkendelse af dagsorden 3. Meddelelser

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd

Lunden. Det rekreative område. Status: Det Grønne Bånd Lunden Det rekreative område Status: Det Grønne Bånd Vraa - en grøn by Vraa er en grøn by midt i en smuk natur og midt i et aktivt landbrugsområde - og ud over serviceerhvervene var det var landbruget,

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 14. september 2011, kl. 19.00 Sted: Årre, Årre Kro Deltagere: Fraværende: Troels Sandager, Lene Conradsen, Jesper Christiansen, Hans Peter Nielsen Birthe Skovbjerg Ingrid Sand Jens

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst

Landsplanredegørelse Ministerens velkomst Landsplanredegørelse 2012 Ministerens velkomst Velkommen til debat om den kommende landsplanredegørelse. Efter nyvalg til Folketinget er det Miljøministerens opgave at udarbejde en ny landsplanredegørelse.

Læs mere

Aktivitetshuset Solhjem Email: info@solhjem.dk

Aktivitetshuset Solhjem Email: info@solhjem.dk Solhjem Bjergby-Mygdal fra plejehjem til aktivitetshus Den gode idé Vi er en gruppe borgere, som i over et år har arbejdet med at bevare og skabe nye aktiviteter i det tidligere plejehjem Solhjem i Bjergby.

Læs mere

Referat fra møde i Landsbyforum den 6. november 2012

Referat fra møde i Landsbyforum den 6. november 2012 Referat fra møde i Landsbyforum den 6. november 2012 Deltagere: Henriette Wandborg (Lørslev m.fl.) Jørgen Jensen (Bindslev) Helle Jakobsen (Horne-Asdal) Per Nielsen (Lendum) Nicolai Thomsen (Astrup Sønderskov)

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Forår og Sommer 2019

Forår og Sommer 2019 Forår og Sommer 2019 VISIONEN FOR LEGEPARKEN OG HISTORIEN BAG.. Historien bag Legeparken i Klejtrup fylder 15 år og har igennem alle årene skabt skønne rammer i Klejtrup (Byen med verdenskortet og den

Læs mere

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020

Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Udviklingsstrategi LAG Randers-Favrskov 2015-2020 Visionen for LAG Randers-Favrskov er at støtte og udvikle tiltag, der forbedrer mulighederne for erhvervsliv og attraktive levevilkår i området. Vi vil

Læs mere

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans Yderligere information: Teknik og Miljø Natur og Grønne Områder Rådhuset, Torvet 7400 Herning Telefon 96282828 teknik@herning.dk www.herning.dk Friluftslivsstrategi - et friluftsliv, der byder op til dans

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling Ansøgningsskema Grøn Ordning Vækst og udvikling Ansøgning om tilskud fra Grøn ordning Læs venligst retningslinjer for tildeling af støtte fra Grøn Ordning, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For at ansøgningen

Læs mere

Referat Distriktsudvalget

Referat Distriktsudvalget Referat Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 21-06-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Ravnshøj Ravnshøj Skole Ravnshøjvej 155 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

Læsø Kommune Lillian Kristensen.

Læsø Kommune Lillian Kristensen. Læsø Kommune Lillian Kristensen lik@laesoe.dk Hvad er Kommunens DNA? Wikipedia - DNA opbevarer biologisk information. DNArygraden er resistent over for spaltning. Hvis man vil bygge sin fremtid, skal men

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune

Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg Vilkår for projektstøtte i Nyborg kommune LAG Nyborg - kort fortalt Denne folder informerer om LAG Nyborg og vilkårene for at søge projektstøtte herfra. (LAG står iøvrigt for: Lokal AktionsGruppe).

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Salem Buur. Outdoor Games. v.1.9. Sengeløse. Salem Buur. Tlf Se LinkedIN profil her

Salem Buur. Outdoor Games. v.1.9. Sengeløse. Salem Buur. Tlf Se LinkedIN profil her Outdoor Games v.1.9 Sengeløse Tlf. 3110 7574 salem@mylvl.com Se LinkedIN profil her Hvad er det? Outdoor Games udvikler og tilbyder faciliteter til hobby og sports udøvere for private som firmaer. Vi vil

Læs mere

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet

Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune. Mere liv på landet Udvikling af landdistriktspolitik i Haderslev Kommune Mere liv på landet Mere liv på landet Haderslev Kommune ønsker en helhedsorienteret sammenhæng mellem visioner og strategier, kommuneplan, politikker,

Læs mere

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Denne vejledning er udarbejdet på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med hjemsøgning af midler til nyt klubhus

Læs mere

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner?

Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Hvordan skaber vi et fællesskab på tværs af foreninger og institutioner? Peter Würtz Madsen, Greve fodbold Helle Jørgensen, Grundejerforeningen Eriksminde Agenda 1 Om Greve Fodbold og Grundejerforeningen

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2

Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2 Ansøgningsskema Dette skema benyttes til fremsendelse af ansøgning til puljen Helhedsplanpuljen. Forbeholdt sekretariat / bestyrelsen Side 1 af 2 Projektnummer Modtaget den Behandlet den Afsluttet den

Læs mere

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING

STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING STRATEGIPLAN FOR MOLS I UDVIKLING MOLS I UDVIKLING Mols i Udvikling er en landsbyklynge bestående af 24 landsbyer, der er skønt placeret på Mols og Helgenæs på Jyllands næse. I området bor der godt 3.800

Læs mere

Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer:

Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer: Projektbeskrivelse Projekttitel Virtuelt netværk til landsbyerne i Favrskov Kommune Oplysninger om ansøger Favrskov Kommunes Landsbyråd er etableret af Favrskov Kommune og har følgende formålsparagraffer:

Læs mere

Velkommen til borgermøde om Stadil-Vedersøs fremtid

Velkommen til borgermøde om Stadil-Vedersøs fremtid Velkommen til borgermøde om Stadil-Vedersøs fremtid Program Velkomst. Finn Tarpgaard, Stadil-Vedersø Sogneforening. Den lokale udviklingsplan. Erik Poulsen, Stadil-Vedersø Sogneforening. Projektet Fremtidens

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014

Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014 Forslag til Landdistriktspolitik, Brønderslev Kommune 2014 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Tryghed & Trivsel ÅRET DER GIK Tak for deltagelsen ved arrangementerne og tak for jeres engagement i Boligorganisationen Tårnbyhuse og de respektive afdelinger. Vi ser frem

Læs mere

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Nye former for bymidtesamarbejde Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Julie Holck Cand.mag., Ph.D.: Butikkerne og de levende byer Indehaver

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Tæt Tæt på hinanden på hinanden Tæt Tæt på naturen på naturen 1 Høringsoplæg VISIONEN 2031 Fordi vi kan mere i fællesskaber Tæt på hinanden Tæt på naturen Fordi vi ønsker en

Læs mere

Syddjurs Kommune vi gør det sammen

Syddjurs Kommune vi gør det sammen Syddjurs Kommune vi gør det sammen Vision for Syddjurs Kommune, vedtaget i byrådet den 26. november 2014 Vision og indsatsområder Vision og indsatsområder/temaer til Planstrategi Nedenstående vision blev

Læs mere

Program: Kære medlem af LAG Odder-Hedensted, Page 1 of 4

Program: Kære medlem af LAG Odder-Hedensted, Page 1 of 4 Kære medlem af LAG Odder-Hedensted, Generalforsamling Hermed indkaldelse til vores generalforsamling onsdag den 20. april kl. 19 i Pakhuset, Banegårdsgade 5 i Odder. (Flere bilag og nærmere information

Læs mere

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab

Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Ansøgningsskema - Rum til Fællesskab Udfyld ansøgningsskemaet og send det til: rumtilfaellesskab@holb.dk. Husk at sende ansøgningsskemaet sammen med en tro- og loveerklæring og et selvlavet dokument med

Læs mere

Til rette vedkommende.

Til rette vedkommende. Fra: Christian Sendt: 13. april 2019 10:21 Til: Erhverv Postkasse Emne: Ansøgning om tildeling af midler fra Markedsføringspuljen ( Dragør Madmarked ) Til rette vedkommende. I forbindelse med at vi for

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

NATUREN SKAL SÆTTE OS PÅ LANDKORTET

NATUREN SKAL SÆTTE OS PÅ LANDKORTET VISION 4: NATUREN SKAL SÆTTE OS PÅ LANDKORTET Profilering, turisme og bosætning. Kommunen har en fantastisk og smuk natur, som er en værdifuld ressource i forhold til det gode liv, bosætning og turisme.

Læs mere