HER KAN DU SKRIVE OM FUGLEOPLEVELSER, REJSER, TURFORSLAG, RIS/ROS O.M.A. KOM UD AF BUSKEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HER KAN DU SKRIVE OM FUGLEOPLEVELSER, REJSER, TURFORSLAG, RIS/ROS O.M.A. KOM UD AF BUSKEN"

Transkript

1

2 Telefonnumre: Erik Larsen Niels Mathiassen Pamela Bartholomeusz / Poul Reib Tage Stampe Jan Nielsen Jan Mollerup / Elsebeth Gludsted Jesper Tendal Seniorudvalget arrangerer årligt ca. 20 fugleture og 6 foredrag, fortrinsvis for DOF s ældre medlemmer. På vore ture har fuglene højeste prioritet. Vi lægger også vægt på et godt socialt samvær og nyder i øvrigt årets gang i naturen. Giv venligst besked om eventuel adresseændring, og såfremt du ikke ønsker bladet tilsendt til Bente K. Christensen: beknch@youmail.dk

3 HER KAN DU SKRIVE OM FUGLEOPLEVELSER, REJSER, TURFORSLAG, RIS/ROS O.M.A. KOM UD AF BUSKEN. VI HAR BRUG FOR DINE BIDRAG FOR AT SKABE VARIATION I BLADET! Indsendt af Jesper Tendal Nostalgisk tilbageblik Da jeg, for snart mange år siden, var arbejdsramt, rejste jeg i embeds medfør en del i Jylland. Jeg havde stort set altid min nyindkøbte Pentax 8x40 med mig. I sommerhalvåret kunne det ofte ske, at jeg benyttede lejligheden til efter arbejdstid forstås at kigge lidt på fugle. Jeg var absolut nybegynder, og meget af det, jeg så, var nyt og yderst spændende. I nærheden af Randers sneg jeg mig en sen eftermiddag ned til en lille sø, hvor jeg, ud over en fiskehejre, mest spottede nogle gråænder! Men så skete det! På søen lå også en and, som i hvert tilfælde ikke var en gråand! Jeg synes, jeg så så en hvid øjenbrynstribe og øjnede en sjælden and måske en atlingand.

4 Jeg sneg mig nærmere, og fuglen blev mirakuløst liggende, så jeg bedre kunne studere den i min kikkert. Det undrede mig godt nok, at den lå og vippede i den samme stilling, men jeg skulle helt tæt på, før jeg opdagede, at sjældenheden var en lokkeand, som de fæle jægere havde udsat. Surt show! Ydermere kom der en vred bondemand og jog mig væk fra hans andedam. Ja, al begyndelse er svær! Billedet her er en ægte atlingand. Poul Reib Tænk at vi skulle opleve det igen, træffe mangen en gammel ven, hvor herligt var det ikke, at genkende en og kunne nikke, det var en fornyelse af det sociale, en stimulans, der aktiverede det vitale, dybt rørende var det at fornemme, at ingen nogensinde en helt forglemme, trods tiden rinder, vi har vore minder, og glædes over at alt er så godt, Grete og Tages foredrag var bare så flot. Venligst Niels P.

5 Mit fugleliv Jeg fik en opfordring fra Poul, om jeg ikke kunne skrive lidt om min fuglebaggrund til Grågåsen. Jeg har altid været friluftsmenneske og har været med på mange ture ud i naturen helt fra jeg var ung. Som medlem af DN var jeg med på ture til bl.a. Langeland, Skåne, Hallands Väderø og Øland, men det var først da jeg blev 40, at fuglene kom i centrum. Hvad giver man hende, der har alt. Min mor fandt på, at jeg kunne få et aftenskolekursus om Danmarks fugle i fødselsdagsgave. Det var en god ide. Jeg lærte en masse om fugle og vi var på tur til bl.a. Ølsemagle revle og Vaserne, som jeg ikke kendte på det tidspunkt. Desuden blev der reklameret for DOF på kurset, så jeg blev medlem. Da kurset blev nedlagt efter 2 sæsoner, begyndte jeg at tage på DOF ture. Jeg mødte Robert Trojaborg på en DOF tur til Saltholm og opdagede, at han havde et fuglekursus i Ballerup, så det meldte jeg mig til, og så kom der rigtig gang i mit fuglekiggeri. Næsten samtidig fik jeg et arbejde, der betød, at jeg kom til at rejse en del rundt i Danmark specielt i Syd- og Vestjylland, og efter arbejdstid skulle tiden jo gå med noget, så jeg så på fugle. Der er en del af grågæssene, der har gået hos Robert, bl. a. Poul Reib, og da Poul startede sine onsdagsture, var jeg med nogle gange, når jeg havde fri. Da jeg holdt op med at arbejde kendte jeg jo allerede Grågæssene, og nu havde jeg også tid til at tage med på de længere ture. Foruden Grågæs turene tager jeg på DOF ture og ikke kun i Københavnsområdet. Jeg lejer sommerhuse og ferielejligheder flere gange om året, især i Jylland ved vestkysten fra grænsen og til Skagen, og hver gang har jeg undersøgt om der er DOF ture eller ture med naturvejleder i de områder, jeg skal bo i. Det har gjort, at jeg har lært en masse spændende fuglesteder at kende. For to år siden blev jeg spurgt, om jeg ville være turleder, og det er jeg glad for at være, og nu kan jeg bruge mit kendskab til fuglelokaliteter rundt i Danmark. Elsebeth Gludsted

6 Kasseprojekt. Jeg havde længe ledt efter et sted at sætte en masse mejsekasser op. Det skulle være et sted, hvor jeg kunne være sikker på, at de fik lov at hænge i fred, og at ikke alle og enhver gik og kikkede i dem. I 2010 kom jeg i kontakt med ejeren af et stort moseområde. Her fik jeg lov til at ophænge så mange kasser jeg ville, og til at komme og gå som jeg ville. Så var det bare om at komme i gang. Jeg hamrede 12 kasser sammen: 3 der var ½åbne og 9 lukkede med 2 størrelse indgangshuller. Første år var ikke specielt imponerende: kun 17 musvitunger. I 2011 købte ejeren mosen ved siden af, så området stort set blev dobbelt så stort. Så skulle der flere kasser til. Det blev til 32 kasser: 7 ½åbne og 25 lukkede. Resultatet udeblev ikke. Stor succes med de ½åbne. Hele 3 kuld rødstjertunger i alt 17 unger. Rødstjerteæg er i øvrigt smukt turkisfarvede.

7 Musvitterne gav i alt 98 unger og blåmejserne 29 unger. Succesen fortsatte i 2012 med. 5 rødstjertunger, 98 musvitunger, 20 blåmejser og så var der sørme en spætmejse, der gik i en af mejsekasserne og fik 7 unger. Og så er det bare gået derudaf lige siden; 2013: 100 musvitunger, 5 blåmejseunger og 4 unger af broget fluesnapper. 2014: 127 musvitunger, 15 blåmejseunger, 5 rødstjertunger I alt har jeg på de 5 år produceret 509 mejseunger og formodentlig indirekte et par kuld spurvehøge. Men mere vil som bekendt have mere. Men der må vel være en øvre grænse for hvor mange par fugle området kan bære. Den må findes, så derfor har jeg lavet yderligere 18 kasser, så jeg nu kommer op på 50 kasser i alt. Når man nu ikke må klunse træ på genbrugspladsen, er man jo nødt til at købe sig fra det. Så man køber en krydsfinersplade

8 Er man mig, så maler man den svenskrød. Det smager lidt af ødegård! Så måler, streger op og saver man, og så ser det sådan ud: Og så skruer man det hele sammen igen og får 18 kasser.

9 Så er det bare ned og hænge dem op. Det gør jeg samtidig med at jeg vinterfodrer. Sidste vinter spiste de kære kræ 100kg solsikkefrø og 150 mejsebolde. De blev godt hjulpet af dompapper, kernebidere, grønirisker og rotter med hår på halen (også kaldet egern). Jesper Tendal Gåsefjeren Kære alle Grågæs, Birthe Peters har af uransagelige grunde, overladt mig Gåsefjeren! Lidt voveligt, men efter filosofering omkring min indtrædelse i Grågæssene, som Gerda Brinch skal have den ære af (eller mangel på samme), blev jeg listeført på seniorlisten i året 2004 i dec. måned.

10 Min interesse for fugle startede egentlig først, da jeg blev turleder for Dansk Vandrelaug jeg boede på Lolland på det tidspunkt. Det må have været omkring 1993 at jeg er startet i DOF-Storstrøm og senere kommet med i udvalget for Lolland/Falster/Møn, der indsamlede oplysninger om ture, som skulle med i Fugle&Natur + lokalbladet Strømstæren. På den måde kom jeg i god kontakt med medlemmer fra de sydlige regioner. Jeg har stadig god kontakt til Storstrømsafdelingen og tager gerne med på deres ture. Jeg deltog også som aktiv i Fugleværnsfondens reservaters arbejdsgrupper Saksfjed-Hyllekrog og Barup sø. I 2003 jeg gik på efterløn og returnerede efterfølgende til storstaden og kunne dermed vælge og vrage i alt det jeg havde lyst til at deltage i (og det var meget!). Hvad var mere naturligt end at fortsætte arbejdet i FVF s reservat i Vaserne, hvor Gerda også deltog! Hun informerede mig gribende om denne mere eller mindre pensionistgruppe under DOF. Ja ja, tænkte jeg, man kan da altid prøve. Nu har jeg så prøvet mange ture i 10 år - flere gange og sågar også blevet forledt til at optræde til et jubilæumstræf! Kan man få et godt grin frem på folks læber, stiller jeg gerne op det skader sjældent. Hvor har det dog været en dejlig rejse og jeg vil gerne slutte af med følgende: Hvorfor er det lige at vi orker at slås for at stå op og tage på fugleture kl. 5 om morgenen? At køre igennem byen, heldigvis hvor der endnu ikke er trafik for alvor? Hvorfor er det lige at man, når navnet Grågræssene nævnes, bliver varm indeni på den gode måde (ikke svedeture) og får en følelse af lykke (længere end et kort sekund)? For mit vedkommende er det fordi, at jeg holder af at slås for noget, der er værd at slås for og at være sammen med mennesker man holder af, mennesker der med kærlig mobning og pingpong effekt, får én til at vokse og yde sit bedste. Det er jo en stor gave i sig selv at kende alle jer vidunderlige gæs, der hver især er specielle med sjov, skæg, ballade og alvor. Det hele hører med. Jeg siger tusind tak for alt det jeg har oplevet i Grågæssenes regi og forventer at deltage i mange år endnu. Bente K. Christensen. I næste udgave af Grågåsen gives fjeren videre til Lisa Schrøder.

11 Tur til Klydesøen/Kongelunden 5/11: Trods den dystre vejrudsigt - som for en gangs skyld holdt hvad den truede med - var 17 tapre grågæs mødt op på p- pladsen i Kongelunden. På grund af regnen droppede vi turen gennem Kongelunden og kørte i stedet til Frieslandsvej. Iført diverse former for regntøj gik vi til tårnet ved Hejresøen, her blev det ikke til mere end troldænder, taffelænder og en lille lappedykker. I regn, dis og blæst vandrede vi ud til skjulet ved Klydesøen. I godt dansk efterårsvejr med duggede og våde linser nåede vi op på sølle 31 arter. Dagens hit må siges at være en flot rødhovedet and blandt troldænder lige neden for skjulet. Herefter gik det tilbage til p-pladsen gennem Pinseskoven uden så meget som en eneste småfugl. Hjemvejen var blokeret af en havareret kassevogn. De små biler kunne kante sig forbi. Men Pamelas hold fik et lidt længere ophold i naturen. Rigtig kaos blev der, da der kom to ryttere og to minibusser med børnehavebørn der også gerne ville forbi. Alt i alt en artsfattig men begivenhedsrig tur. (JT) Foredrag den 12/11 med Grethe og Tage. Lige omkring 100 Grågæs havde fundet vej til Vanløse for at se Tages naturfotos, som skildrede årets gang i naturen, ledsaget af fru Grethes fremragende kommentarer. Tage havde rigtigt været i arkivet og hentes sine absolut bedste fotos frem, så det blev en rigtig god formiddag/eftermiddag. (PR)

12 Afgang kl. 7 fra Ballerup 19/11 og efter opsamling i Solrød var vi 37, der satte kursen mod Maderne med Edvard fra Vallensbæk Turist som chauffør. Vejret var mørkt, koldt og blæsende på Maderne, Vi gik en lille tur, hvor vi bl.a. så en enkelt blisgås, flokke af bram-og grågæs foruden mange knopsvaner og enkelte sangsvaner samt pibe- og hvinænder. Efter formiddagskaffen kørte vi til Avnø, hvor vi gik en længere tur. På Avnø havde vi havørn (2 stk.), en flok stære og en flok hjejler, mange sæler plus de samme arter, vi havde haft på Maderne. Frokosten blev spist indendørs i Naturcentret. Erik gav en omgang, fordi han havde været turleder i 10 år, og Jan Bai gav også en omgang på grund af en glemt kikkert, han havde fået igen. Sidste stop var på havnen på Enø, hvor vi havde endnu en havørn, små lappedykkere og toppet skallesluger Dagen sluttede for mange med et besøg hos Enøbageren før eftermiddagskaffen. Vi var i Ballerup ved halvfemtiden. Dagens udbytte var 41 arter (EG). Den 3. december kl. 8 mødte 25 grågæs op i halvmørke ved Ishøj strand. Vi gik først en tur ved stranden og havnen og så gråænder og grågæs og i buskene var der sjaggere, grønirisker og en enkelt gransanger.

13 Over vores hoveder var der en flok af bjergirisker. Kl. 9 stødte 5 grågæs mere til og vi iagttog hvinænder, pibeænder, skalleslugere mv alle i pragtdragter. På vej til engene så vi pludselig en rørdrum flyve over Jægersøen. På engene var der få fugle, men vi observerede dog krikænder, viber og canadagæs. Lige før vi gik fra havnen til frokosten, så vi skægmejser, som blev turens clou. Vi skiltes efter frokost kl. ca. 12, så næste gang ændrer vi tiden til kl (Erik) 10. december var der foredrag med Alex Rosendahl om Ghana, hvortil han havde ledet en tur med DOF. Han havde også deltaget i et projekt, hvor man søgte forklaring på nedgangen i vore trækfugle som overvintrer, bl.a. i Ghana. En éntydig løsning fandt man ikke, men lokalbefolkningen blev informeret om naturbeskyttelse, da fældning af f.eks. skov er en af årsagerne. Vi var ca. 60 tilhørere. (Erik) 17. december var vi på den traditionelle juletur med ca. 50 deltagere - denne gang i Kystager parken. Vi havde fint besøg af John Speich, som gjorde sit bedste for at trylle nogle fugle frem. Lille Lappedykker var vist turens hyppigste iagttagelse. Så var der portvinsudskænkning efterfulgt af frokost med de sædvanlige lækkerier ad libitum. Det var bemærkelsesværdigt, at en af turlederne havde lagt sandalerne for sæsonen. (PR.)

14 MØDER Alle foredrag afholdes i Vanløse Kulturhus, Frode Jacobsens Plads 4, 2720 Vanløse. Tæt ved S-tog og Metro. Starttidspunkt kl Der serveres kaffe/te fra kl Georgien v. Christian Rørdam ons. 18/2. Georgien, Europas oversete hjørne. Stadig flere opdager denne turistvenlige naturperle i Kaukasus med flere fuglearter, der ikke kan ses andre steder i Europa. Christian fortæller om de mange oplevelser landet byder på. Alaska v. Jette Bjerregaard Kristensen ons. 11/3. En måned i Alaska rundt langs kysten syd for Anchorage og ind i landet til Denali med telt og kogegrej. Vi søgte flot natur og fauna og blev rigeligt belønnet med stor natur, fugle og pattedyr. Jeg vil gerne dele oplevelserne med jer, fortælle og vise billeder fra denne tur i juli/august 2014.

15 TURE Kontakt: Jan Chr. Mollerup (tlf Turledere: Elsebeth Gludsted, Jan Nielsen, Erik Larsen, Jesper Tendal Læs det detaljerede program i Grågåsen eller under ture på Roskilde Fjord ons. 11/2 kl Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Vi ser efter havørn, ænder og småfugle. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz, som organiserer samkørsel (tlf ) senest 28/1. Skåne tirs. 24/2-tors. 26/2: Bustur fra Ballerup Station. Vi bor som sædvanlig på Skåne/Tranås vandrerhjem i dobbeltværelser med eget bad/toilet. Max. 26 deltagere. Indbetal kr.1900,00 på vores bankkonto (reg.nr.9541 konto ) DOF København, Seniorudvalget senest 26/1. Prisen er incl. Bus - 2 overnatninger - 2x morgenmad - 2x aftensmad. Frokost må du selv sørge for (indtages i felten). Mulighed for enkeltværelser mod en merpris på kr Alsønderup/Pøleåen ons. 4/3 kl Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Vi ser efter vinterfugle, ænder og gæs og småfugle i skoven. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz, som organiserer samkørsel (tlf ) senest 18/2. Ud i det blå/sydsjælland ons. 18/3 kl Bustur fra Ballerup Station (opsamling Solrød). Vind og vejr afgør dagens lokaliteter. Vi håber på havørn og fugle ved sø og å. Indbetal kr på vores bankkonto(reg.nr.9541 konto ) DOF København, Seniorudvalget senest 25/2. Max. 40 deltagere. Efter 4/3 kan du ringe på tlf og forhøre dig om evt. restpladser. Kyndby/Selsø ons. 8/4 kl Tur i privatbiler fra Ballerup Station. Vi ser efter de første vadere, ænder og gæs og måske vandrefalk. Obligatorisk tilmelding til Pamela Bartholomeusz, som organiserer samkørsel (tlf ) senest 18/3. Gyldensteen Strand ons. 22/4 kl Bustur fra Ballerup Station (opsamling Solrød). Vi besøger det nye og store naturgenopretningsprojekt på Nordfyn. Vi håber at se mange vadefugle, ænder, terner og rovfugle. Indbetal kr på vores bankkonto (reg.nr.9541 konto ) DOF København, Seniorudvalget senest 1/4. Efter 8/4 kan du ringe på tlf og forhøre dig om evt. restpladser. Forårsturen er fastsat til maj Turen går til Skåne. Nærmere i næste

16 udgave af Grågåsen Betalinger for seniorture foregår udelukkende pr. bank (ved bankoverførsel reg. nr. 9541) DOF-København, Seniorudvalget, Vesterbrogade , 1620 København V. Eventuel framelding til endagsbusture må finde sted senest onsdag ugen før turens afholdelse. Det indbetalte beløb returneres, fratrukket et ekspeditionsgebyr på kr. 50.-/pers. BEMÆRK: VI SENDER INGEN BEKRÆFTELSE PÅ ENDAGSBUSTURE. DU ER PÅ LISTEN, HVIS IKKE DU HØRER FRA OS. PÅ FLERDAGSBUSTURE SENDER VI BEKRÆFTELSE PÅ DIN TILMELDING Redaktion: Poul Reib/ Hjemmeside: Fotos: Poul Reib

17

18

19

20

Jeg er født og opvokset helt derude hvor kragerne vender. Der kom nu også mange andre fugle forbi.

Jeg er født og opvokset helt derude hvor kragerne vender. Der kom nu også mange andre fugle forbi. GRÅGÅSEN Der har kun været nogle ganske få tilkendegivelser angående GRÅGÅSENS fremtid. Vi regner med at udgive dette og endnu et nummer i 2019, hvorefter Seniorudvalget beslutter, om bladet skal stoppe

Læs mere

ÅRETS SENIOR 2015. Ved foredraget den 28/10 blev Aase Friis Andersen meget fortjent udnævnt til Årets Senior 2015. Tillykke!

ÅRETS SENIOR 2015. Ved foredraget den 28/10 blev Aase Friis Andersen meget fortjent udnævnt til Årets Senior 2015. Tillykke! ÅRETS SENIOR 2015 Ved foredraget den 28/10 blev Aase Friis Andersen meget fortjent udnævnt til Årets Senior 2015. Tillykke! Jubilæum I live og sparker stadigvæk. Ja, så skal vi atter til at fejre jubilæum.

Læs mere

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015.

Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Boligbirding i DOF København, 2015 Så er det tid til en samlet status over Boligbirding i DOF København 2015. Perioden startede 1. januar og sluttede den 15. marts. Der var ingen regler for, hvordan en

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Tirsdag d. 14. maj: Gråkragetur til Værnengene og Skjern Å. 15 deltagere vart kørt turen over til Værnengene denne flotte morgen og mødtes ved P-Pladsen ved krydset

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR

RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR RAPPORT FRA GRÅKRAGERNES SENESTE TUR Mandag d. 17. juni: Gråkragetur til Kølsen-Skals Engsø. Bedre vejr til en tur kan man næppe ønske sig, og der var da også møde 30 deltagere frem denne dag, så parkeringspladsen

Læs mere

PLUS TURLEDER IB SØRENSEN. OPDATERET FOTO ER PÅ VEJ.

PLUS TURLEDER IB SØRENSEN. OPDATERET FOTO ER PÅ VEJ. PLUS TURLEDER IB SØRENSEN. OPDATERET FOTO ER PÅ VEJ. Bjarne Andersen 40552314 Ib Sørensen 40299710 Niels Mathiassen 23647040 Pamela Bartholomeusz 24824345 Poul Reib 41248864 Tage Stampe 45888290 Jan Chr.

Læs mere

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3

NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 Blåvand Fuglestation Dansk Ornitologisk Forening Fyrvej 81 6857 Blåvand Den 20. september 2015 NYHEDSBREV FRA BLÅVAND FUGLESTATION No. 3 JULI - AUGUST 2015 Tekst og foto: Henrik Knudsen Så er det atter

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Jubilæum. I 2016 har vi 20 års jubilæum, og det vil blive fejret på behørig vis onsdag den 11. maj 2016. Reserver allerede nu dagen.

Jubilæum. I 2016 har vi 20 års jubilæum, og det vil blive fejret på behørig vis onsdag den 11. maj 2016. Reserver allerede nu dagen. Jubilæum I 2016 har vi 20 års jubilæum, og det vil blive fejret på behørig vis onsdag den 11. maj 2016. Reserver allerede nu dagen. Kørsel i privatbiler Pamela har stort besvær med at få pladser nok i

Læs mere

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat.

Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. 19. januar 2016 - Gråkragetur til Hollandsbjerg Holme, Voer og Udbyhøj Syd. Årets første Gråkragetur gik til området omkring Randers Fjord og dens udmunding i Kattegat. Vi samledes ved Aldi i Allingåbro

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Vinterens fugle. Lav mad til vinterens fugle

Vinterens fugle. Lav mad til vinterens fugle Når frosten sætter ind, søger mange fugle fra skoven ind til byerne. De søger føde i byerne og flyver tilbage til skoven hver aften. Solsortene samles ofte i flokke i grantræer, hvor de finder sig et skjul

Læs mere

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1.

30. november. 29. november. 28. november. 27. november. 26. november. Snarup: Musvåge 2. Espe: Musvåge 1, Tårnfalk 1. 30. november Snarup: Musvåge 2. Musvåge 1, Tårnfalk 1. 29. november Sollerup / Arreskov Sø (14:10-16:00): Toppet Lappedykker 8 R, Skarv 2 R, Fiskehejre 4 R, Knopsvane 2 R, Taffeland 1 R, Troldand 70 R,

Læs mere

Stor Tornskade Observation søndag den 26. december 2004

Stor Tornskade Observation søndag den 26. december 2004 Stor Tornskade Observation søndag den 26. december 2004 Stor Tornskade i Halkær Ådal syd for Vegger den 8. oktober 2008 kl. 11.15. Af Brian Nilsson Indhold Forsiden 1 Indhold 2 Forord 2 Observationerne,

Læs mere

Traneturen 5. 7. april (3 dage)

Traneturen 5. 7. april (3 dage) Traneturen 5. 7. april (3 dage) Turleder: John Speich Det er med stor glæde, at Politiken Plus og Scanbird igen i år kan tilbyde en tur til Tranedansen ved Hornborgasjön ved Falköping, hvor op til 15.000

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk

KLOKKEBJERGS TLF. NR. 9735 1688 www.klokkebjerg. E.mail: Info@klokkebjerg.dk ÅRG. 29 INFORMATION Klokkebjergs bestyrelse er: Henning Hansen, Esbjerg (formand) Svend Engrob, Tarm (næstformand) Birgit Storbjerg, Ølgod Frida Skade, Skjern Torben Hvergel, Ringkøbing Bestyrelsen for

Læs mere

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015

Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Tur til Mecklenburg-Vorpommern Lørdag den 23.5 2015 Turdeltagere: Flemming Olsen, Gunnar Boelsmand Pedersen. Rene Christensen. Turbeskrivelse: Hovedformålet med turen var, at besøge nogle af de lokaliteter

Læs mere

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen

Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt. Fotos: Finn Jensen Turberetning fra TRANETUREN den 4.-6. april 2008. Af Ulla Brandt Fotos: Finn Jensen FREDAG den 4. april var vi en flok på 36 personer, der satte kurs mod Sverige for at opleve bl.a. Tranerne ved Hornborgasjön.

Læs mere

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper

Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Råbjerg Mile: Handicapdag og rullende trapper Af naturvejleder Villy K. Hansen, Naturstyrelsen Vendsyssel Da det kan være alt for sjældent at handicappede kommer ud i naturen, har Naturstyrelsen Vendsyssel

Læs mere

Medlemslisten: Papirudgaven har ligget stille i nogen tid. Nu kan du imidlertid rekvirere en elektronisk udgave ved at maile til

Medlemslisten: Papirudgaven har ligget stille i nogen tid. Nu kan du imidlertid rekvirere en elektronisk udgave ved at maile til Grågæssene på Facebook. Som du kan se på forsiden, er vi nu på Facebook. Det er en lukket gruppe, men du bliver let medlem ved at bede om optagelse. Fordelen ved Facebook er jo, at medlemmerne lynhurtigt

Læs mere

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F..

Alle afgange er fra Cementen i Nyk. F.. Klub Solstrålen har sommerudflugter i uge 28-29-30. Ud fra medlemmernes forslag har brugerrådet, de Grønne Busser og personalet, planlagt de omtalte tilbud. Har du behov for støtte, så sørg for at få din

Læs mere

Telefonnumre: Det er med stor glæde, at Seniorudvalget kan præsentere den første udgave af GRÅGÅSEN i et nyt og mere moderne og attraktivt design.

Telefonnumre: Det er med stor glæde, at Seniorudvalget kan præsentere den første udgave af GRÅGÅSEN i et nyt og mere moderne og attraktivt design. -2- Det er med stor glæde, at Seniorudvalget kan præsentere den første udgave af GRÅGÅSEN i et nyt og mere moderne og attraktivt design. Som det kan ses, har vi nu fået mulighed for at anvende farvefotos,

Læs mere

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn.

Du var alene hjemme. Der var ingen blomster i huset, og når du kiggede ud af døren, så du ingen træer, du så kun vissent græs, og du så kun fjernsyn. MULIGHEDER Hvis mennesker havde fire ben, så ville alt gå i stykker. Hvis der ikke var kæledyr i Sevel, så ville København blive en landsby. Hvis Sevel var hovedstad i Danmark, så ville himlen blive grøn

Læs mere

Sort Sol med Nolde museet og Mandø

Sort Sol med Nolde museet og Mandø Sort Sol med Nolde museet og Mandø Lørdag d. 27. september til søndag d. 28. september Rejseleder: Jan Hjort Få en af Danmarks største naturoplevelser Sort Sol. Fænomenet blev første gang præsenteret af

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

En lille opdatering på året som snart er brugt op!!

En lille opdatering på året som snart er brugt op!! En lille opdatering på året som snart er brugt op!! Så har vi næsten slidt endnu et år op, og vi vil lige lave et lille tilbageblik på året, som har mindre end 2 måneder tilbage. Bestyrelsen har i året

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Vinter Fugle i naturen

Vinter Fugle i naturen Vinter Fugle i naturen 21.01.18 27.01.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Rød glente Mærk vingesuset når vi sammen tager ud for at se på vinterens fugle. Årstiden giver mulighed for

Læs mere

Temaet er udvikling og synlighed

Temaet er udvikling og synlighed MEDARBEJDERTRÆF 2013 Temaet er udvikling og synlighed 25. 26. maj 2013 Det er vigtigt at Dansk Vandrelaugs medarbejdere mødes på tværs af afdelingerne for at udveksle erfaringer og lære af hinanden. Måske

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien:

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015. Praktisk info vedr. sommerferien: Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2015 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange er med klubben på

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus

Rosenvænget festival. Tøsetur i sommerhus Vi er nu trådt ind i sommerperioden 2015, og dette kan allerede mærkes. Der nærmer sig sol- og strandvejr, og vi kan allerede nu se et højt aktivitets niveau ud af huset for mange af beboerne i klynge

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme og svede i saunaen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af Michala Rosendahl For

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Side 1 af 5 Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Bestyrelsens beretning om 2015 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 15. marts 2016 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder:

Læs mere

Det første, Erik Jørgensen

Det første, Erik Jørgensen Det første, der møder os i 38-årige Erik Jørgensens lejlighed i Lyngby nord for København, er en riffel. Sammen med resten af hans udstyr ligger den og flyder i et organiseret kaos. Otte store ammunitionskasser

Læs mere

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken

Billeddagbog. Tranetur 31. marts 1. april 2012 med. Naturhistorisk Forening for Nordsjælland. Traner og gravænder ved Pulken Billeddagbog Traner og gravænder ved Pulken Tranetur 31. marts 1. april 2012 med Naturhistorisk Forening for Nordsjælland Milturt ved Forsakarbäcken Lørdag den 31. marts Turen startede fra Hillerød Station

Læs mere

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have

Min haves muld. Hun fortæller mig at jeg har en smuk have i mig i min krop at jeg ER en smuk have Min haves muld Hendes dejlige stemme guider mig ind i mig Ligger på sofaen alene hjemme trygt og rart Med tæppet over mig Min egen fred og ro Kun for mig indeni mig Hun fortæller mig at jeg har en smuk

Læs mere

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove

Harzen 2010. Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Harzen 2010 Mixholdet 6 personer Leo, John, Christen, Jette, Kirsten og Tove Vi lagde ud fredag formiddag sol og 22 grader og havde besluttet os for at starte til venstre op af bakke, men B holdet stod

Læs mere

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1

Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Lars Heltborg Fugleobservationer 12-02-2013 Side 1 Fugleobservationer 2012 L Heltborg, 6091 Bjert. Dato Art Antal Sted Bemærk 24-02-12 Knopsvane Solkær enge Gråand Do Alm. skarv Do Krikand Do Grågæs Do

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Jeg vil introducere mig selv kort:

Jeg vil introducere mig selv kort: Dr. Christian Bianco Jeg vil introducere mig selv kort: Mit navn er Christian Bianco og bor i Sydtirol. Jeg har læst øknonomi ved universitetet i Innsbruck i Østrig og kommunikation ved universitetet i

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Knopsvane. Knopsvane han i imponerepositur

Knopsvane. Knopsvane han i imponerepositur Knopsvane Knopsvane han i imponerepositur Videnskabeligt navn (Cygnus olor) Udbredelse: Knopsvanen er udbredt fra Irland i vest, gennem Vest og Mellemeuropa (indtil Alperne) til det vestlige Rusland, og

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013

Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene i Tarup/Davinde grusgrave 2013 Fuglene er optalt ved en lang række besøg igennem ynglesæsonen. Der er fokuseret på de arealer der ejes af Tarup/Davinde I/S, men der er også foretaget optællinger

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010

Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Formandens beretning på generalforsamlingen den 23. februar 2010 Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 10. ordinære generalforsamling. Indledning:

Læs mere

Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup

Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup Dansk Politiidrætsforbund Indbydelse til 1. afd. af MTB-vintercup Tirsdag den 9. oktober 2012 i Geels Skov Arrangør: PI-Nordsjælland Kære ryttere Velkommen til 1. afdeling af Vintercup en i MTB! Det glæder

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R.

31. januar. 30. januar. Klik på billede for stor størrelse. Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. 31. januar Silkehale Klik på billede for stor størrelse. 30. januar Bukgård v. Egeskov: Blisgås 6 R, Grågås 225 R, Knopsvane 8 R, Sangsvane 36 R, Musvåge 1 R. Sangsvane Klik på billede for stor størrelse.

Læs mere

Nøgen. og på dybt vand

Nøgen. og på dybt vand Nøgen og på dybt vand Hver søndag aften tropper en flok nordjyder op i Sofiendal Svømmehal i Aalborg. De samles for at svømme, svede i saunaen og sludre over kaffen. Og så er de nøgne. Tekst og foto af

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk

ÅREBLADET. Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang. Faaborg Roklub, tlf. 62 61 07 71, www.faaborg-roklub.dk ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 8 August 2014 33. årgang Læs inde i bladet... Formandens hjørne Tur til Helnæs Statistik Madpakketur Efterårsturen til Silkeborg Aktivitetskalender Faaborg

Læs mere

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist

Gabrijela Rajovic Biologi Fugle Måløv skole, Kim Salkvist 1 2 Natuglens liv Vi skulle hver for sig vælge en fugl, vi gerne vil skrive om. Dermed har jeg valgt at skrive om en natugle. Jeg finder dem meget interessante og vil gerne vide noget mere om dem, og da

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Duer og hønsefugle Agerhøne

Duer og hønsefugle Agerhøne Duer og hønsefugle Agerhøne Levesteder: Det åbne land Vingefang: 45-48 cm Længde: 28-32 cm Vægt: 350-450 g Maks. levealder: 5 år Kuldstørrelse: 10-20 æg Antal kuld: 1 Rugetid: 23-25 dage Ungetid: 90-100

Læs mere

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program

Testcenter Østerild. Landboforeningen Odder Skanderborg. Program Testcenter Østerild Landboforeningen Odder Skanderborg Program 2015 2016 Biograftur i Odder + efterfølgende middag på Italia. Mandag d.16. februar 2015 kl. 16.00. Odder biograf har været så venlige at

Læs mere

Sønderjylland Nov. - Dec. 2010

Sønderjylland Nov. - Dec. 2010 Sønderjylland Nov. - Dec. 2010 LFR ved Blåvands Huk (foto: Frank Desting) Turrapport fra en Sønderjyllandstur fra tirsdag den 30. november til onsdag den 1. december 2010. Deltagere Leif Frederiksen (LFR).

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Efterår Fugle i naturen

Efterår Fugle i naturen Efterår Fugle i naturen 23.09.18 29.09.18 I samarbejde med leder af Vadehavscentret Klaus Melbye Foto Klaus Dichmann af Troldænder Mærk vingesuset fra nogle af naturens mest fascinerende skabninger og

Læs mere

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse.

Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Cykelferie August 2016 Så er min årlige ferietur med min datter forbi, vi er hjemme igen. Turen gik i år til Tönning som ligger ved Ejderen, Danmarks gamle grænse. Jeg siger gerne for sjov at jeg er medlem

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Ny kasserer. Telefonnumre:

Ny kasserer. Telefonnumre: Ny kasserer Ole Friis har efter mange års glimrende indsats ønsket at trække sig som kasserer og forlader samtidig Seniorudvalget. Vi takker mange gange for det store arbejde, Ole har udført og siger samtidig

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Vestfyns Lærerkreds Kreds 84 Søndergade 1 A, 5620 Glamsbjerg tlf

Vestfyns Lærerkreds Kreds 84 Søndergade 1 A, 5620 Glamsbjerg tlf Til pensionerede medlemmer med ledsager Indbydelse til årets sommerudflugt 2018 Tirsdag den 15. maj Vi kører i stor bus. Vi skal besøge Tirpitz - det nye fantastiske museum ved Blåvand (med oplæg fra guide

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far

Skrevet af: Nicole 31oktober 2005. Surfer med far Skrevet af: Nicole 31oktober 2005 Surfer med far Kan du huske, da du fortalte mig om din tur ved stranden? Jeg kunne godt lide at høre om din oplevelse og tænkte, at du måske gerne vil huske, hvad du fortalte

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Finlands vildmark 5 dage 2016

Finlands vildmark 5 dage 2016 Scanbird 2016 Side 1 Finlands vildmark 5 dage 2016 Det er med stor fornøjelse, at Scanbird kan tilbyde denne spændende tur til de nordiske rovdyr. Turen går dybt ind i de finske skove tæt ved den russiske

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Stauning Kommunal Plantage

Stauning Kommunal Plantage Stauning Kommunal Plantage Invitationen lå klar. Jagt i Stauning Kommunal Plantage gennem Ringkøbing Jægerforbund. Man siger aldrig nej tak til at komme på jagt, også selvom jeg i forvejen havde en jagt

Læs mere

Smør- og Fedtmosen. Frank Desting Herlev år 2017

Smør- og Fedtmosen. Frank Desting Herlev år 2017 Herunder beskrivelser af specielt fuglelivet i Herlev lokalområde's fugle- og naturområder, nemlig Smør- og Fedtmosen, Sømosen og Kagsmosen, som alle delvis hører ind under Herlev Kommune. Med link til

Læs mere

Hold fast i drømmene og kæmp for dem

Hold fast i drømmene og kæmp for dem Hold fast i drømmene og kæmp for dem Som den første i sin familie valgte Lise Hansen som 52-årig at forlade Lolland og flytte til København. Det var ikke let, men hun ville til enhver tid gøre det igen.

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Anden Agnete og de andre

Anden Agnete og de andre 1 Anden Agnete og de andre Et sted i et lille land, var en lille by. I byen fandtes ikke meget. Nogle få mennesker, som holdt sammen for at have en lille god by at leve i. Nogle få huse og en lille sø

Læs mere

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke

Rumænien. Scanbird ApS www.scanbird.com. Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni. Politiken Plus rejse. med John Frikke Rumænien Donau-deltaet med fugle & natur 25. maj - 1. juni Politiken Plus rejse med John Frikke Scanbird ApS www.scanbird.com Donau ja bare ordet leder straks tanker hen mod Johan Strauss vidunderlige

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Bjørnesafari. Finland

Bjørnesafari. Finland Bjørnesafari til Finland Juni 2008 med Politikken Plus Indledning I perioden 13. 17. juni 2008 var jeg så heldig at få lov at lede en naturrejse til Finland for Politiken Plus, arrangementsafdeling i et

Læs mere

Tur 3. Kør ud ad Gravsholtvej forbi kartoffelmelsfabrikken til Lyng drup. Drej til venstre, og kør op over motorvejsbroen til cykelstien

Tur 3. Kør ud ad Gravsholtvej forbi kartoffelmelsfabrikken til Lyng drup. Drej til venstre, og kør op over motorvejsbroen til cykelstien 800 m. drejer du til højre mod Langholt. Turen er i alt på ca. 12 km. Den kan forlænges ved at køre ad Elsamvej til Elværket. Her følger du første vej, Nefovej, til højre mod Stae. Når du kommer til Stae

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Medlemslisten: Papirudgaven har ligget stille i nogen tid. Nu kan du imidlertid rekvirere en elektronisk udgave ved at maile til

Medlemslisten: Papirudgaven har ligget stille i nogen tid. Nu kan du imidlertid rekvirere en elektronisk udgave ved at maile til Du skulle nu melde dig til GRÅGÆSSENE på FACEBOOK, hvor du får adgang til en del aktuel information. Det er en lukket gruppe, men du kan hurtigt blive medlem. Det skal dog understreges, at Grågæssene på

Læs mere

Billedserie fra Fyn Tur 2013.

Billedserie fra Fyn Tur 2013. Billedserie fra Fyn Tur 2013. Vespa klub Fyn havde denne gang skubbet årets Fyn tur lidt frem i kalenderen, tidligere års Fyn ture har været placeret i maj måned, og vejrliget har mange gange været meget

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune

Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Appendix 2: Fuglelokaliteterne i Århus Amt, DOF 1998. Rønde Kommune Rønde Kommune 739040... Troldkær vest for Stubbe Sø 739050... Langsø i Skramsø Plantage 739060, 737065... Øjesø og Lillesø i Skramsø

Læs mere

Medlemslisten: Papirudgaven har ligget stille i nogen tid. Nu kan du imidlertid rekvirere en elektronisk udgave ved at maile til

Medlemslisten: Papirudgaven har ligget stille i nogen tid. Nu kan du imidlertid rekvirere en elektronisk udgave ved at maile til Grågæssene på Facebook. Som du kan se på forsiden, er vi nu på Facebook. Det er en lukket gruppe, men du bliver let medlem ved at bede om optagelse. Fordelen ved Facebook er jo, at medlemmerne lynhurtigt

Læs mere