Projekt Fra for til med - Frivillighed BORGER TIL BORGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projekt Fra for til med - Frivillighed BORGER TIL BORGER"

Transkript

1 Projekt Fra for til med - Frivillighed BORGER TIL BORGER

2 Fredensborg Bibliotekerne Jernbanegade 3, 1. sal 3480 Fredensborg Tlf Fredensborgbibliotekerne.dk September 2013 Projektet Fra For til Med er støttet af Kulturstyrelsens udviklingspulje.

3 BORGER TIL BORGER INDHOLDSFORTEGNELSE 04 Borger til Borger Den engagerede travle borger 05 Borger til Borger Hvad går det ud på? 07 Street Day i Fredensborg Bymidte 09 Tema om gamle dage 11 Spil din musik med Ray Pitts 12 Sigge Workshop 15 Lisbeth Zornig 17 Trin for trin, Borger til Borger 18 Trin 1: Den gode idé 19 Trin 2: Konceptet 21 Trin 3: Markedsføring 22 Skabeloner 23 Film

4 BORGER TIL BORGER den ENGAGEREDE TRAVLE BORGER De fleste borgere er rigtig glade for deres bibliotek. Derfor er der også mange, der gerne vil involvere og engagere sig i deres lokale bibliotek. For mange kan det dog være svært at sætte tid af til en tidsmæssigt krævende frivilligindsats, og derfor fordrer frivillighed og brugerinddragelse på biblioteket fleksibilitet for især de yngre målgrupper. I denne folder kan du læse om projektet Borger til Borger, der muliggør en frivillig indsats for borgerne i en tidsmæssigt begrænset ramme. Her kan borgere, som gerne vil yde en frivillig indsats og brænder for et særligt vidensområde eller emne, dele sin viden og sine kompetencer med andre på en enkelt eftermiddag eller aften. Konceptet tilbyder borgeren høj fleksibilitet og indflydelse og tiltaler borgere, som ikke nødvendigvis ønsker en langvarig, fast tilknytning til biblioteket, som for eksempel travle arbejdende forældre. Læs også om koncepterne Kulturambassadører og Digi-Tweens i de to andre foldere.

5 BORGER TIL BORGER Hvad GÅR DET UD PÅ? Konceptet Borger til Borger bygger på idéen om vidensdeling borgerne imellem.

6 Tanken er, at mange af vores borgere har nogle færdigheder, en spændende viden eller en fængslende livshistorie, som er interessant for andre borgere at høre eller lære om. Biblioteket fungerer her som en facilitator, der hjælper interesserede borgere med at stable deres debataften, workshop eller foredrag på benene på biblioteket. synlighed omkring biblioteket og nå ud til et større publikum. Borger til Borger kan også bruges til at bygge bro mellem borgerne og bibliotekets eksterne samarbejdspartnere. Endelig kan de borgerdrevne arrangementer skabe større

7 EKSEMPEL: STREET DAY I FREDENSBORG BYMIDTE Streetday er en aktivitetsdag for byens borgere i og omkring byens gågade. Biblioteket deltager i samarbejde med den lokale handelsstandsforening, sportsklubberne og byens hobbyforeninger. Hver samarbejdspartner byder ind med en bod eller en aktivitet. Biblioteket laver et udendørs udlån på gågaden med en bred vifte af bøger og magasiner, damerne fra bibliotekets strikkecafé gør reklame for caféen ved at sidde i en sofa midt på gågaden og strikke, og biblioteket omdanner en hestevogn til læsehest, hvor borgerne kan få en køretur rundt i området, mens personale og kulturambassadører på skift læser en god historie.

8 Der blev stillet mange gode og direkte spørgsmål til Erna om, hvordan det var at bo sammen med sine bedsteforældre, om mobning, om computerbrug og meget andet. En rigtig god oplevelse!

9 EKSEMPEL: Tema om gamle dage i 4. klasse på Fredensborg Skole Eleverne i 4. klasse har tema om gamle dage. Biblioteket sørger for at etablere kontakt til byens dagcenter og arrangerer et foredrag med en af dagcenterets faste brugere den 100-årige Erna som fortæller eleverne om Fredensborg i gamle dage. Bagefter præsenterer eleverne deres projektarbejde på dagcenteret. Biblioteket giver også klassen mulighed for at udstille deres projekter på biblioteket, supleret med relevante bøger om emnet.

10 Borger til Borger kan bruges til at skabe anderledes kulturtilbud for borgerne. Samtidig skabes der en tættere relation til biblioteket og dets ansatte, når de frivillige foredragsholdere og workshopvejledere afholder arrangementer og kurser på biblioteket. Graden af engagement og frivilligt arbejde kan tilpasses de frivilliges ønsker, behov og tidsmæssige formåen. Som eksemplerne viser, spænder konceptet Borger til Borger lige fra en borgers ønske om at afholde et enkelt foredrag om hestebogsserien Sigge til et årelangt engagement i bibliotekets kursusprogram med egne undervisningsrækker i eksempelvis slægtsforskning.

11 EKSEMPEL: SPIL DIN MUSIK MED RAY PITTS Det kendte jazzikon Ray Pitts vil gerne dele ud af sin viden om og begejstring for musik med andre af byens borgere. I samråd med Ray Pitts sørger bibliotekets arrangementsansvarlige for at finde en mulig form og definere rammerne for et sådant arrangement. Det besluttes, at Ray Pitts skal være vært ved to eftermiddagsarrangementer hen over efteråret, hvor borgerne kan medbringe deres yndlingsmusik eller instrument. Biblioteket lægger hus til arrangementerne, sørger for alt det praktiske omkring arrangementet, og byder borgerne velkomne, men træder ellers i baggrunden under selve arrangementet. Ind imellem afspilningen af den medbragte musik, fortæller Ray Pitts historier fra sit mangeårige virke som jazz-musiker, dirigent og musikpædagog.

12

13 EKSEMPEL: SIGGE WORKSHOP MED OVERSÆTTER CHARLOTTE GLAHN Charlotte Glahn er hestekyndig og oversætter af Lin Hallbergs populære hestebøger om Sigge. Hun bor i Fredensborg Kommune og er mor til et par hesteinteresserede piger og vil gerne dele sin viden om Sigge-universet med kommunens børn på frivillig basis. Der træffes aftale om en workshop for 8-12-årige på Fredensborg Bibliotek om arbejdet med Siggebøgerne og fortællinger om virkelighedens Sigge. Sammen med bibliotekets arrangementsansvarlige og en kulturambassadør forvandler Charlotte børnebiblioteket til en stald med halmballer, seletøj og strigler. Børnene får mulighed for at forfatte deres egen Sigge-historie, som udstilles i børnebiblioteket efter arrangementet.

14 Oscar og hans model af børnebiblioteket. Fra Biblioteket på tegnebrættet med tegnestuen Polyform

15 EKSEMPEL: LISBETH ZORNIG En borger henvender sig til biblioteket, fordi hun har fået en aftale i stand om et støttearrangement med Lisbeth Zornig til støtte for et kvindecenter i kommunen. Biblioteket stiller lokaler til rådighed, hænger borgerens PR-materiale om støttearrangementet op i biblioteksrummet, sørger for te og kaffe til arrangementet og kontrollerer billetter. Borgeren sørger for kontakten med Lisbeth Zornig, sælger kage og øl og vand ved arrangementet til støtte for kvindehjemmet og sørger for uddeling af PR-materiale i områder, hvor biblioteket normalt ikke når ud.

16

17 TRIN FOR TRIN BORGER TIL BORGER

18 TRIN 1 DEN GODE IDE Få øje på mulighederne Konceptet Borger til Borger handler i bund og grund om at ændre vores opfattelse af, hvordan arrangementer bliver til. I stedet for at vi hele tiden selv skal agere idémagere, skal vi lære at gribe de muligheder for kulturelle arrangementer og tilbud, som opstår omkring os hele tiden. Som når din søns bedste vens mor fortæller, at hun er den nye oversætter af Alfons Åberg-bøgerne, en borger i udlånet henkastet fortæller, at han er ekspert i rhododendroner eller kollegaen pludselig viser sig at være passioneret fan af Bruce Springsteen. Grib bolden og spørg vedkommende, om han eller hun ikke har lyst til frivilligt at stille op en enkelt eftermiddag eller aften på biblioteket og dele sin viden med andre. Præsentér konceptet Borger til Borger for vedkommende. Gør opmærksom på, at biblioteket stiller de nødvendige remedier til rådighed og sørger for markedsføringen af arrangementet. Udstyr: Fantasifuldt og netværksskabende bibliotekspersonale Skabelon: Markedsføringsmateriale om Borger til Borger

19 TRIN 2 konceptet De utallige mulige konstellationer For at få personalet med på idéen om Borger til Borger og få dem ind på den nye måde at tænke arrangementsvirksomhed på, er det givtigt med en workshop, der åbner øjnene op for alle de muligheder for kulturelle arrangementer, som møder os hver dag. Der findes mange måder at lave brainstorming på, men en mulig idé-genereringsproces kan f.eks. være at samle personalet og lave en brainstorming i grupper på 5-6 personer: Tænk på et emne. Skriv det ned. Kender du én i din omgangskreds eller blandt lånerne, som ved rigtig meget om dette emne og kunne have lyst til at fortælle om det i en mindre forsamling? Hvis ja, lægges emnet i en kasse og personen starter forfra med at finde på et nyt emne. Ellers sendes emnet videre til sidemanden, der skal forsøge at sætte et navn på det givne emne. Når emnerne har været hele bordet rundt, uden at der er fundet en ejermand til arrangementet, udgår emnet. Fortsæt processen i minutter. Skriv derefter alle de emner, som havnede i kassen op på en tavle, så personalet kan se bredden og rækkevidden af mulige arrangementer.

20 TRIN 2 KONCEPTET I vores arbejde med Borger til Borger har vi oplevet, at en del borgere selv har henvendt sig med idéer til workshops, seminarer eller foredrag, som de gerne ville holde frivilligt på biblioteket. De fleste Borger til Borger-arrangementer er dog kommet i stand i samarbejde med vores kulturambassadører eller på bibliotekets foranledning, idet en ansat er kommet i tanke om en i sit netværk, som havde en viden, en spændende historie eller kreative evner, som kunne være interessant at dele med andre. Vi har også henvendt os direkte til en privat virksomhed eller en kulturel personlighed og har præsenteret vores frivillighedskoncept for dem og har derigennem fået en aftale om et gratis arrangement i stand. Derfor er det vigtigt, at projektets tænkemåde implementeres hos hele personalet og ikke kun er noget, de arrangementsansvarlige arbejder med. Varighed: 1 1/2 time Udstyr: 2 ordstyrere, en brainstormingmodel, post-its, tavle, papir og blyanter Skabelon: Brainstorming-skabelon

21 TRIN 3 MARKEDSFØRING Den bedste markedsføring for projektet er et engageret personale, der virkelig har lyst til at skabe liv og kulturelle begivenheder på biblioteket. Personalet skal være klar til at se muligheden, når de står overfor en låner, der tilbyder biblioteket sin viden og ekspertise. Derudover fungerer mund-til-mund metoden rigtig godt for dette koncept. Det kan være en god idé at have noget præsentationsmateriale om Borger til Borger i skranken, så interesserede borgere kan læse om konceptet der hjemme. Tilbyd de frivillige foredragsholdere eller undervisere et synligt Borger til Borger-badge, inden de går på scenen, og husk at præsentere Borger til Borger-konceptet ved introduktionen af aftenens frivillige foredragsholder, så det er tydeligt for de andre borgere, at der er tale om et arrangement i frivilligt regi. Udstyr: Badges, tatoveringer, klistermærker, fængende præsentationsmateriale, et engageret personale

22 SKABELONER HER KAN DU BLANDT ANDET FINDE: Logo Borger til Borger Idégenereringsskabelon web/frivillighed

23 FILM UC8zVfFT31GZGCskaPhUiUXA

24 LÆS OGSÅ KULTUR AMBASSADØR Kulturambassadører tiltaler primært den modne del af bibliotekets brugere vores typiske kernelånere. Flere af gruppens deltagere er pensionister og har tid, lyst og overskud til at engagere sig i bibliotekets arrangementsvirksomhed. DIGI-TWEENS involverer tweens i bibliotekets arrangementsvirksomhed på deres præmisser og gennem en kommunikationskanal, som tiltaler dem.

25 Projekt Fra for til med - Frivillighed kulturambassadør Projekt Fra for til med - Frivillighed DIGI-TWEENS

26

27 Idegenereringsværktøjet Ideku Copyright tilhører Finn Kollerup Alt for kreativ A/S,

28 BORGER TIL BORGER er én af 3 modeller for inddragelse af frivillige i bibliotekets arrangementsvirksomhed. Projekt Fra For til Med er udarbejdet af Fredensborg Bibliotekerne med støtte fra Kulturstyrelsen.

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Cafe for den lokale debat

Cafe for den lokale debat Cafe for den lokale debat Afsluttende rapport Projektet er støttet af udviklingspuljen for Folkebiblioteker og Pædagogiske Læringscentre Silkeborg bibliotekerne Projektoplysninger Projekttitel: Cafe for

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

Vi håber, I har lyst til at være med.

Vi håber, I har lyst til at være med. ENIGMA MØDER ENIGMA MØDER JER? ENIGMA møder er et live-koncept på ENIGMA Museum for post, tele og kommunikation. Kort fortalt går det ud på, at vi på ENIGMA åbner vores arrangementsprogram og lader andre

Læs mere

Det er MIT bibliotek!

Det er MIT bibliotek! Det er MIT bibliotek! Et rollespil for udskolingsklasser om biblioteker og demokrati Partnerne bag rollespillet Det er MIT bibliotek! er resultatet af et samarbejde mellem Esbjerg Kommunes Biblioteker

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse

2200 Børn & Musik. Resumé: Målgruppe: Projektbeskrivelse 2200 Børn & Musik Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en udendørs børnemusikfestival på Nørrebro, der løber af stablen d. 18.-21. maj 2017. Arrangementet er non profit og tilbyder gratis musik

Læs mere

Sådan leder du et forumspil!

Sådan leder du et forumspil! Sådan leder du et forumspil! En praktisk vejledning i hvordan du leder en gruppe igennem forumspil - beregnet til 9. eller 10. klasses elever skrevet af Peter Frandsen, Forumkonsulent p@frandsen.mail.dk

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Hvordan bryder vi. nye ideer? Integrationsseminar 3. marts 2009 Vejle

Hvordan bryder vi. nye ideer? Integrationsseminar 3. marts 2009 Vejle Hvordan bryder vi vanetænkningen nkningen og får f nye ideer? 1 Integrationsseminar 3. marts 2009 Vejle 2 + Alt4kreativ 3 Hvem er Alt4Kreativ A/S? Vi er et innovationsfirma som hjælper organisationer,

Læs mere

BØRSKATALOG Sammen kan vi alt

BØRSKATALOG Sammen kan vi alt Sammen kan vi alt INDHOLD: 2 Lokaler / Materialer 3 Kurser, Foredrag og Undervisning 4 Praktisk hjælp / Frivillige 5 Rådgivning / Markedsføring 6 Aktiviteter Lokaler/Materialer Uudnyttet aktivitetsrum.

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet firmagolf for ikke golfere, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i målgrupperne, Den frie 1ér og målgruppen Forældre,

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Handlingsplan for

Handlingsplan for Handlingsplan for 2016-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag og de fire værdier; identitet, relationer, tilgængelighed og læring. Det handler om at omsætte disse

Læs mere

Indledning: Konceptet kort:

Indledning: Konceptet kort: Indledning: Dansk golf Union ønsker med konceptet familiegolf, at give klubberne en drejebog for hvordan de kan erhverve sig medlemmer i denne målgruppe. Det er vores overbevisning af målgruppen, heri

Læs mere

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk

Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup. Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Hvad tænker du på? Det Kriminalpræventive Råd Odinsvej 19 2600 Glostrup Tlf. 45 15 36 50 eller 43 44 88 88 dkr@dkr.dk www.dkr.dk Forældrenetværk Forældrenetværk er grupper af forældre, der ønsker at sætte

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov

Events. Oplevelser, fællesskab og sjov Events Oplevelser, fællesskab og sjov RETRO Nørrebro nonprofit café I vores nonprofit café får du unikke, kreative oplevelser i lokaler som er evigt hyggelige og i konstant forandring. Du mødes af glade

Læs mere

Kollektive arrangementer hvordan griber vi dem an?

Kollektive arrangementer hvordan griber vi dem an? Kollektive arrangementer hvordan griber vi dem an? Seminarets tidsplan Velkommen Hvordan kan vi bedst udvikle, arrangere og afholde et arrangement med sigte på sundhedsfremme og forebyggelse? Hvordan kan

Læs mere

BYENS MØDE. Inspirationshæfte. Severin Seminar, maj 2012

BYENS MØDE. Inspirationshæfte. Severin Seminar, maj 2012 BYENS MØDE Inspirationshæfte Severin Seminar, maj 2012 1 Dette lille hæfte samler et par af de modeller og skabeloner, som vi har brugt på Byens Møde på Severin Seminaret. Den skal gøre det let for dig

Læs mere

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST ET NYT VI En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber. En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby. v/ Ryslinge Innovationshøjskole

Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber. En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby. v/ Ryslinge Innovationshøjskole Rudme-modellen : fra idemøder til kaffeklubber En metode til kickstart af innovativ kultur i enhver landsby v/ Ryslinge Innovationshøjskole RUDME-MODELLEN - introduktion I den lille landsby Rudme har man

Læs mere

2200 Børn & Musik 2019

2200 Børn & Musik 2019 2200 Børn & Musik 2019 Projektbeskrivelse Resumé: 2200 Børn & Musik er en børnemusikfestival på Nørrebro, som er med til at sikre, at bydelens børn møder og deltager i livemusik af høj kvalitet. Festivalen

Læs mere

Nytænkning og udvikling

Nytænkning og udvikling Køb bøgerne i dag Nytænkning og udvikling D. 10. nov. 2014 Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

RUNE STRØM. Sjællandske Region byder velkommen til Pædagogisk dag på Midtsjællands Efterskole Mandag d. 3. nov. 2014 DEN GODE ARBEJDSPLADS

RUNE STRØM. Sjællandske Region byder velkommen til Pædagogisk dag på Midtsjællands Efterskole Mandag d. 3. nov. 2014 DEN GODE ARBEJDSPLADS Program. Kl. 9.15 Ankomst og kaffe Kl. 9.45 Velkomst Foredrag ved Rune Strøm Den gode arbejdsplads Kl. 11.30 Nyt fra sjællandske region samt sang ved forstander Christian Hougaard- Jacobsen Kl. 12.00 Frokost

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene!

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! November 2014 De grønne pigespejdere Region Kattegat NYHEDSBREV Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! Nyborg Strand Kursus 2014 Årets

Læs mere

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk

ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR. www.tbib.dk ARRANGEMENTER FOR BØRN FORÅR 2016 www.tbib.dk Indholdsfortegnelse Film- og historie............. side 3 Hyggedag for tumlinge.......... side 3 Småbørnswing - 0-3 år.......... side 4 Dagplejetræf i Løgumkloster........

Læs mere

Torsdag fra (gratis børnekoncert og aften hygge til 25 kr. early bird og 49 kr. efter 1. juli/500 billetter solgt)

Torsdag fra (gratis børnekoncert og aften hygge til 25 kr. early bird og 49 kr. efter 1. juli/500 billetter solgt) Furesø Kommune og (31. august til 2. september) Kontakt www.furesoefestival.dk eller ring til Benny(20207339) eller Jakob(26147007) Politisk og økonomisk støtte - Til Furesø Kommunes 10 års jubilæums fest,

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Jagten Opsamling på 8. klasse elevernes gode idéer ift. at styrke fællesskaber i et ungdomsliv i Holbæk kommune:

Jagten Opsamling på 8. klasse elevernes gode idéer ift. at styrke fællesskaber i et ungdomsliv i Holbæk kommune: Jagten Opsamling på 8. klasse elevernes gode idéer ift. at styrke fællesskaber i et ungdomsliv i Holbæk kommune: I URK havde vi en dejlig dag torsdag den 8. september til Jagten-eventet. Eleverne kom med

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af RETRO og Yogafaith Danmark giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Roskilde Rotaract. Informationsmateriale til nye medlemmer ROSKILDE ROTARACT -

Roskilde Rotaract. Informationsmateriale til nye medlemmer ROSKILDE ROTARACT - Roskilde Rotaract Informationsmateriale til nye medlemmer Index Om Rotaract Hvem er Roskilde Rotaract Medlemmerne Udvalgsarbejdet o o o o Medlemsudvalg Mødeudvalg Socialt udvalg Humanitært udvalg Bestyrelsesarbejde

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2013 Kurser for voksne Forår 2013 1 Velkommen til bibliotekets kurser Også denne sæson tilbyder Sønderborg en række kurser, der henvender sig til kommunens voksne borgere. Kurserne er alle relevante i forhold

Læs mere

Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker.

Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker. Bilag 8 Deltagere: Aarhus: Louise, Jannik, Jane, Pauline, Anna og Mark. Roskilde: Mette, Hanne, Stine, Allan og Henriette. Birgit deltog som følgeforsker. 1. Aarhus fremlægger output fra rum 1 med udgangspunkt

Læs mere

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen!

Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Værsgo: Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne og andre it-undervisningssteder

Læs mere

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj 2019 Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Et projekt med en ambition om at skabe lyst i den danske befolkning til at: få mere viden om

Læs mere

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE?

DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? DIALOG # 5 HVORDAN SKAL MAN FORHOLDE SIG TIL EN SJOV BEMÆRKNING, DER KAN VIRKE SÅRENDE PÅ ANDRE? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab

Læs mere

De næste tre år arrangerer vi tre store kulturprojekter for og med unge mellem 13 og 20 år

De næste tre år arrangerer vi tre store kulturprojekter for og med unge mellem 13 og 20 år Hygge Factory er en non profit organisation, der laver kunst og kulturprojekter med unge i København. Vi tager unge seriøst som aktive kulturskabere, og udfordrer deres kreative potentialer igennem procesog

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN

AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN AFTENSKOLERNE I KØBENHAVN Kurser Foredrag Debat WWW.KURSERKBH.DK Pjecen er udgivet af Aftenskolernes Samråd i København. Se mere på www.kurserkbh.dk Layout og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS Tak til Københavns

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2014. TallShips Fredericia 2014. Lidt stemningsbilleder fra TallShips Fredericia den 30. maj til 1. juni: Foto: Peer S.

Nyhedsbrev juni 2014. TallShips Fredericia 2014. Lidt stemningsbilleder fra TallShips Fredericia den 30. maj til 1. juni: Foto: Peer S. Nyhedsbrev juni 2014 TallShips Fredericia 2014 Lidt stemningsbilleder fra TallShips Fredericia den 30. maj til 1. juni: Foto: Peer S. Hansen 1 TRIVSELSPILOTER BROBYGNING Nu foldes TrivselsPilot-metoden

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund

Frydenslund. Grønnegade 10 - Silkeborg. 1 Frydenslund Frydenslund Grønnegade 10 - Silkeborg 1 Frydenslund Nyt og spændende bo- og aktivitetstilbud åbner i efteråret 2013 Nu får du, som er borger med varig funktionsnedsættelse, mulighed for at bo i en top-moderne

Læs mere

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab

Tag godt imod. Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet. Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Til dig, der er ansvarlig for eller deltager i et organiseret fællesskab Tag godt imod Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig

Læs mere

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011

BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 BORGMESTERENS TALE VED ÅBNINGEN AF SORØ KUNSTMUSEUM DEN 18. NOVEMBER 2011 Mine damer og herrer. I dag er en ganske særlig dag. I dag er en dag vi har ventet på længe. En dag vi har set frem til med stor

Læs mere

Temabåret Markedsføringssamarbejde

Temabåret Markedsføringssamarbejde Temabåret Markedsføringssamarbejde Konceptbeskrivelse På biblioteksledermødet den 4. december 2009 blev det på baggrund af oplæg fra erfagruppen for markedsføring besluttet at udfolde to markedsføringssamarbejder:

Læs mere

KONCEPTBESKRIVELSE. - Adventureklub

KONCEPTBESKRIVELSE. - Adventureklub KONCEPTBESKRIVELSE - Adventureklub Adventureklubben er en idrætsklub for udsatte børn og unge. Gennem forskellige motions- og idrætsaktiviteter er det hensigten at stimulere deres nysgerrighed, styrke

Læs mere

Aktiviteter Efterår 2014-2015

Aktiviteter Efterår 2014-2015 Foto af IO Aktiviteter Efterår 2014-2015 Smedegården Aktivitetscenter Smedegårdsvej 58 9220 Aalborg Øst Tlf: 9931 3672 Åbningstider mandag til torsdag fra kl. 9-16 fredag kl. 9-15 Nyttig information om

Læs mere

Kan man se det på dem, når de har røget hash?

Kan man se det på dem, når de har røget hash? Kan man se det på dem, når de har røget hash? Når forældre og medarbejdere på de københavnske skoler gerne vil vide noget om unge og rusmidler, har U-turn et godt tilbud: To behandlere og en ung er klar

Læs mere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere

Velkomst af nye aktivitetsdeltagere Velkomst af nye aktivitetsdeltagere I kan byde børn og unge velkommen i Ungdommens Røde Kors fede fællesskab på mange forskellige måder. Der er ikke noget, der nødvendigvis er rigtigt eller forkert, så

Læs mere

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter.

Tidsplan skal redegøre for igangsættelse, afslutning og de vigtigste aktiviteter. Ny Kulturpulje Halsnæs, 2017 Formål Formålet med Ny Kulturpulje er at støtte begivenheder, der fremmer diversiteten i de kulturelle tilbud i kommunen det vil sige skæve og anderledes begivenheder med kulturelle

Læs mere

Urbanister. Ledervejledning

Urbanister. Ledervejledning Årstid: Hele året Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Ledervejledning Formålet med dette mærke er, at pigerne lærer om og forstår begrebet urbanisering. Danmark, det danske samfund og pigernes

Læs mere

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening

HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening HJÆLPENDE HÆNDER Dansk Firmaidrætsforbund står klar med hjælpende hænder til dig og din forening 1 FORORD Spil på hele banen Har I kendskab til hvor meget hjælp, I kan hente i Dansk Firmaidrætsforbund?

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Sæby HK håndbold for alle. InvItatIon. Nyhed. Sæby HK SprInteren. - med hele familien i hallen. Fredag den 1. november kl. 19.00 i Sæby Fritidscenter

Sæby HK håndbold for alle. InvItatIon. Nyhed. Sæby HK SprInteren. - med hele familien i hallen. Fredag den 1. november kl. 19.00 i Sæby Fritidscenter Nyhed - håndbold for alle... SÆBY HK InvItatIon Sæby HK SprInteren - med hele familien i hallen Fredag den 1. november kl. 19.00 i Sæby Fritidscenter velkommen til FamILIeaFten med CyKeLSponSorLøb Fredag

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

Projekt: Frivillig i LIK

Projekt: Frivillig i LIK Evaluering af Frivillig i LIK med økonomisk støtte fra Udviklingspuljen Projekt: Frivillig i LIK Opstart: Januar 2016 (Støtte modtaget Marts 2016) Kontaktperson: Frivillig Ansvarlig: Linda Mogensen Frivillig@langaa-ik.dk

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Børn på flugt. Projektbeskrivelse

Børn på flugt. Projektbeskrivelse Børn på flugt Et heldagsarrangement den 15. september 2013 i VerdensKulturCentret for børn, unge, deres familier og alle interesserede personer fra asylcentrene på Sjælland, fra Nørrebro og resten af København

Læs mere

MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET

MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET Introduktion Herning Musikskole ansøger Forebyggelsesudvalget om at bevilge 182.000 kr. til et 2-årigt projekt Musikkens sprog, som er et projekt, der henvender

Læs mere

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents

Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Guide til markedsføring af lokale foreningsevents Hvorfor denne guide? Formålet med denne guide er at give jer som forening og frivillige nogle konkrete idéer til, hvordan I markedsfører jeres lokale foreningsevent

Læs mere

PROGRAM Efterår September Oktober November December

PROGRAM Efterår September Oktober November December PROGRAM Efterår 2013 September Oktober November December Hvad er Café Cool? Vi har lavet et nyt cafétilbud til DIG, som er mellem 18 og 30 år og det hedder Café Cool. Café Cool er stedet, hvor du hænger

Læs mere

Opdateret udgave at aktivitetskalender for resten af 2018 og bemærkninger til kalenderen.

Opdateret udgave at aktivitetskalender for resten af 2018 og bemærkninger til kalenderen. Opdateret udgave at aktivitetskalender for resten af 2018 og bemærkninger til kalenderen. Kære medlemmer Aktivitetskalenderen er nu opdateret for resten af 2018. Vi har reduceret i antal medlemsmøder,

Læs mere

Et år i Paris. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris?

Et år i Paris. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris? Opgaver til Et år i Paris Navn: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Svar på spørgsmålene: 1. Hvorfor vil Jacob til Paris? 2. Hvorfor er Lone ked af det? OPGAVE 2

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

Præsentation af skolebestyrelsen pr. 1. august 2014

Præsentation af skolebestyrelsen pr. 1. august 2014 Præsentation af skolebestyrelsen pr. 1. august 2014 Lise Ribergaard Jeg hedder Lise Ribergaard, er 47 år og mor til Rebecca i 6. klasse, Kristina i 3. klasse begge på Fællesskolens Favrdal matrikel - samt

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

ÅBEN SKOLE 2017, TORSDAG 2. NOVEMBER KL

ÅBEN SKOLE 2017, TORSDAG 2. NOVEMBER KL 24. OKTOBER 2017 ÅBEN SKOLE 2017, TORSDAG 2. NOVEMBER KL. 08.00-17.30 Også i år deltager vi i Åben Skole, hvor interesserede kan få et indblik i skolernes forskellighed, fx hvis de står og skal vælge skole

Læs mere

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER

VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER VÆR MED PÅ HOLDET TIL ATTER AT GENVINDE NØGLERNE TIL STATS- MINISTERIET MOBILISERING AF FRIVILLIGE TIL FOLKETINGSVALGET OPSLAG MED PROFILER FORORD Med færre end 300 dage til folketingsvalget skal alle

Læs mere

DIALOG # 5. Hvordan skal man forholde sig til en sjov bemærkning, der kan virke sårende på andre?

DIALOG # 5. Hvordan skal man forholde sig til en sjov bemærkning, der kan virke sårende på andre? DIALOG # 5 Hvordan skal man forholde sig til en sjov bemærkning, der kan virke sårende på andre? Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab

Læs mere

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni

PROGRAM Forår 2014. Januar - Februar Marts - April Maj - Juni PROGRAM Forår 2014 Januar - Februar Marts - April Maj - Juni Hvad er Café Cool? Vi har lavet et nyt cafétilbud til DIG, som er mellem 18 og 30 år og det hedder Café Cool. Café Cool er stedet, hvor du hænger

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Klædt på til. Hjertecaféer

Klædt på til. Hjertecaféer Klædt på til Hjertecaféer Kort om hjertecaféer En hjertecafé er et mødested for hjertepatienter og/eller pårørende til hjertesyge. Her er I med til at skabe et trygt miljø, hvor man kan få en uforpligtende

Læs mere

Fastholde eksisterende, og engagere nye, frivillige

Fastholde eksisterende, og engagere nye, frivillige Køb bøgerne i dag Fastholde eksisterende, og engagere nye, frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber

Læs mere

Rammerne omkring Rumrejsen Deltagerne på rumrejsen har fået fri tøjler til at tænke stort og kreativt inden for nogle udstykkede rammer.

Rammerne omkring Rumrejsen Deltagerne på rumrejsen har fået fri tøjler til at tænke stort og kreativt inden for nogle udstykkede rammer. Hospitarium Den 26. april 2018 mødtes rumrejsedeltagerne for første gang på Odder Parkhotel. 50 borgere fra alle alders- og samfundsgrupper, kommunalt ansatte og virksomheder, havde taget imod invitationen,

Læs mere

Frivillighed, ledelse og motivation

Frivillighed, ledelse og motivation Køb bøgerne i dag Frivillighed, ledelse og motivation V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Baggrund. Denne præsentation danner rammen for startskuddet til Danmarks første officielle refleksdag i oktober 2011.

Baggrund. Denne præsentation danner rammen for startskuddet til Danmarks første officielle refleksdag i oktober 2011. Baggrund Med inspiration fra en årlig refleksdag i Norge, der i år blev gennemført for 6.år i træk, besluttede Børneulykkesfonden, at et lignende tiltag skulle indføres i Danmark. I samarbejde med Codan

Læs mere

Små greb stor virkning

Små greb stor virkning Små greb stor virkning Evaluering af projektet Litteraturvinkler skarphed og debat i litteraturformidling Odense Bibliotekerne Middelfart Kultur & Bibliotek Biblioteket Sønderborg Formål med projektet

Læs mere

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Eftermiddagens program Kl. 13.00 14.00 Velkomst Året der gik og året der kommer v. Peter Høybye Test af biblo.dk: hovedpointer v. Dorthe Hammerich Udvalgte tal fra biblo.dk

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Vandpyttens Støtteforening

Bestyrelsesmøde i Vandpyttens Støtteforening Bestyrelsesmøde i Vandpyttens Støtteforening 22-02-2012 19:00 Hos i Fredensborg Mødetype: Bestyrelsesmøde /opfølgning Referent: Helle Ordstyrer: Deltagere: (kasserer og bedstemor til ra, Victor og Emma)

Læs mere

IDÉKATALOG IDÉKATALOG

IDÉKATALOG IDÉKATALOG IDÉKATALOG IDÉKATALOG VÆRSGO Et katalog fyldt med inspiration til afholdelse af Seniorsurf-dagen! Dette katalog indeholder konkrete og lettilgængelige ideer til, hvordan I ude på datastuerne, bibliotekerne

Læs mere

Sådan håndterer du et forumspil!

Sådan håndterer du et forumspil! Sådan håndterer du et forumspil! En praktisk vejledning i hvordan du leder en gruppe igennem forumspil - beregnet til: Studerende Undervisere HR-ansvarlige Proceskonsulenter Peter Frandsen, Forumkonsulent

Læs mere

Hvidovre Midsommermarked

Hvidovre Midsommermarked Hvidovre Midsommermarked Agenda Introduktion Hvidovre Midsommermarked vision og mission Hvidovre Midsommermarked kerneværdier Aktivitetsfelter Markedsføring Ansvarsområder Introduktion Hvidovre Midsommermarked

Læs mere

Forældrerådet I DRIVHUSET

Forældrerådet I DRIVHUSET Forældrerådet I DRIVHUSET Pjece til forældre i Drivhuset Om Forældrerådet Forældrerådet består af forældre og én pædagog. Desuden deltager afdelingens pædagogiske leder, som en slags sekretær uden stemmeret.

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen

UDRUSTNING & TRÆNING. Tilbud til dig fra Kirkeibyen UDRUSTNING & TRÆNING Tilbud til dig fra Kirkeibyen EFTERÅR-VINTER 2018 1. 2. 3. 4. 5. 6. PREP Par kursus Me & God 1 Me & God 2 Introkursus Overskift: Den evangelistiske tjenestegave IABC - Åbne arrangementer

Læs mere

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst.

3. marts 2016. Cafeén er egnet for personer med handicap og har handicap-toilet. Tilmelding er ikke nødvendig. Du kommer bare, hvis du har lyst. E-mail nyhedsbrev nr. 56 Cafe aften på Café Tower, kl. 18.00-20.00 Stürups Plads 1, dør 230 i Helsingør 3. marts 2016 Hver d. første torsdag i en måned er vi velkomne på restauranten til en cafeáften,

Læs mere

Praktisk information

Praktisk information Efteråret 2018 Praktisk information...se på side 3 Information om 18 og 79-midler...Se på side 4 Åbent hus i Tinghuset...Se på side 5 Åbent hus/aftenarrangement i Tinghuset...Se på side 6 Frivillig fredag...se

Læs mere

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt

Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt Hvad er AKADEMIET for Talentfulde Unge? Et akademisk bredt talentprogram med aktiviteter, der handler om både humaniora, business, teknik samt natur-, sund- og samfundsvidenskab. Eksklusive workshops,

Læs mere

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Bilag til ansøgning til Statens Kunstråds Litteraturudvalg. Uddybelse af idéer: Nobelprisen i litteratur - Et seminar om litterær kvalitet De fleste læsere kan fornemme, genkende og identificere litterær

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Ansøger: Musikteater Næstved CVR-nr:

Ansøger: Musikteater Næstved CVR-nr: Projektet kort fortalt: I maj 2019 vil Musikteater Næstved opsætte en ny og opdateret iscenesættelse af musicalen NINE-TO-FIVE med lokal talentmasse på Ny Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter, Næstved.

Læs mere

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014.

Ansøgning til Københavns kommunes kultur- og fritidsforvaltning om økonomisk tilskud til Karneval i København 2014. Til Københavns kommune Kultur- og fritidsforvaltningen Planlægning & tilskud Nyropsgade 1, 3. sal 1602 København V Att. Julie Birkvig København d. 20. oktober 2013 Ansøgning til Københavns kommunes kultur-

Læs mere