Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole Vestsjællands Idrætsefterskole

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole Vestsjællands Idrætsefterskole"

Transkript

1 Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole Vestsjællands Idrætsefterskole Vi har i denne lille folder samlet mange af de oplysninger, som er værd at vide som familie på vores friskole. Oplysningerne er ordnet alfabetisk.

2 Arrangementer i løbet af skoleåret : Juletræsfesten bliver holdt hvert år en fredag aften midt i december måned. Det er en fest, hvor alle elever, forældre, bedsteforældre, søskende, venner, kommende elever, Skolens Venner m.v. er velkommen. Det er en rigtig traditionel juletræsfest med dans om juletræ, besøg af julemanden, Luciaoptog, korsang/optræden, sanglege, godtepose og juleboder v/9. kl. og deres forældre. Julegudstjenesten holder vi sammen med efterskolen den sidste skoledag inden juleferien. Det foregår i Kr. Helsinge Kirke. Eleverne er på forskellig vis med til at præge gudstjenesten. Det plejer at være en hyggelig afslutning på kalenderåret. Forældre er velkommen til at komme og være med. Fastelavnsfest Hvert år holder vi en fastelavnsfest for kl. fra kl , hvor der er forskellige små lege og aktiviteter for børnene. Der er selvfølgelig også lidt mad og en fastelavnsbolle til hver. De store i 7.-9.kl. får en anden aftenfest med et mindre diskotek. Skolekomedien bliver hvert år lavet af 5. klasse. Den bliver vist torsdag aften for alle interesserede. Ved indgangen sælger 5. kl. programmer og indtægten går til klasseklassen. Generalforsamlingen bliver holdt hvert år i slutningen af april måned. Det er her skolens bestyrelse samt forstander fremlægger årsberetninger for det forgangne år samt planer for de kommende år. Det er også her skolens økonomi bliver fremlagt og bestyrelsen bliver valgt. Det er kun friskoleforældre, der har stemmeret på generalforsamlingen og er valgbare til bestyrelsen. Generalforsamlingen starter som regel med fællesspisning kl Vi forventer at se mange friskoleforældre denne aften. Arbejdsdagene: Hvert år i maj/juni afholder vi en arbejdslørdag, som er obligatorisk for eleverne, og hvor vi forventer at se mange af jer forældre. På arbejdslørdagen har vi mange forskellige projekter med vedligeholdelse af vores skole. Der kan være: malerarbejde, udsmykningsarbejde, havearbejde, fliselægning m.m. Vi har også altid et madhold, som sørger for, at vi får mad i løbet af dagen. I efteråret holder vi en mindre arbejdsdag kun for forældre.

3 Sommerfesten bliver holdt hvert år den næstsidste torsdag/fredag, inden eleverne får sommerferie. 8. klasse med forældre står for boderne, hvor børn og voksne kan prøve forskellige konkurrencer. Desuden tilbyder 8. kl., at man kan købe mad (grill eller lign.), der er også mulighed for selv at tage madkurv med. Engang imellem er der lidt underholdning. Aftenen sluttes af med midsommerbål og båltale. Overskuddet fra sommerfesten går til lejrskoletur i 9. kl. Åbent Hus : I løbet af året afholder vi fem åben-hus-dage, hvor I forældre har mulighed for at komme og være med i skolens dagligdag og følge undervisningen af jeres børn. Hvis I hellere vil komme en anden dag kan I aftale det med klasselæreren. I er også altid velkommen til at være med til morgensang, når I kommer og afleverer jeres børn om morgenen. Emneuger/fagdage afholdes. Der er en cirkusuge for 3.kl. og skolekomedieuge for 5.kl. Antimobbeplan Skolen har udarbejdet en antimobbeplan, som ligger på hjemmesiden under pædagogisk, undervisningsmiljø. Bestyrelsen Bestyrelsen består af 7 medlemmer, som vælges på den årlige generalforsamling. Der holdes ca. 10 bestyrelsesmøder om året + diverse udvalgsmøder. Til bestyrelsesmøderne kommer de 7 medlemmer, de 2 suppleanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 1 repræsentant fra efterskoleforældrene, de tre afdelingsledere og forstanderen. Bibliotek Vi har et lille skolebibliotek, som henvender sig til de små klasser. De fleste klasser fra bh. kl. til 4. klasse besøger jævnligt biblioteket og låner bøger hjem. Bøgerne må lånes en måned og skal afleveres inden nye må lånes. Fra 5. klasse forventer vi, at eleverne selv har lånekort til biblioteket i Gørlev. Bærbar pc Skolen har klassesæt af bærbare til undervisningsbrug for 1. 6.klasse. Fra 7.klasse forventes det, at eleverne medbringer deres egen pc til daglig brug i skolen.

4 Efterskolen Vi har en efterskoleafdeling med 116 elever. De bor på skolen, hvor de tager enten 9. eller 10. klasse. De fleste elever kommer fra Sjælland, Lolland og Falster. Friskolen og efterskolen holder morgensang sammen én gang om ugen. Ellers er de to skoleformer ret delte med hver deres skemaer og dagsrytmer. Efter skoletid Når eleverne får fri må de være på skolen indtil bussen kører. Det samme gælder om morgenen, hvis de kommer med den tidlige bus. Men de må ikke blive her i længere tid, da det forstyrrer de andre klasser, efterskolen og sfo en. Der er mulighed for at deltage i lektiecafeen. Erhvervspraktik og uddannelsesvejledning Alle elever i 8. og 9. klasse er i erhvervspraktik en uge. Det er eleverne selv, (med hjælp fra forældre) der skal finde praktikstederne. I 8. eller 9. klasse er det muligt at komme i en uges intro / studiepraktik på forskellige ungdomsuddannelser. Uddannelsesvejlederen vejleder eleverne om valg af praktikplads og informerer om fremtidige uddannelsesmuligheder. I løbet 9. klasse skal eleverne, forældrene og uddannelsesvejlederen i fællesskab udarbejde en uddannelsesplan for elevens fremtidige uddannelsesforløb. Uddannelsesplanen skal videresendes til den nye skole. Forældresamarbejde Det er vores mål, at der skal være et nært samarbejde mellem skole og hjem. Vi har en forventning om, at forældrene har lyst til at deltage i livet omkring skolen (se arrangementer i løbet af skoleåret ). Vi mener, at det er en stor styrke for eleverne, at de ved, at deres forældre bakker skolen op, kan lide at komme på skolen, at de kender lærerne og de øvrige forældre. Forældremøderne (klassemøderne) er meget vigtige, derfor er der mødepligt for alle forældre. Husk : hvis vi ikke har en aktiv friskoleforældrekreds, så har vi ingen friskole! Fotografering Hvert andet skoleår tages klassebilleder og portrætbilleder af alle eleverne. Der er naturligvis ingen købetvang.

5 FRI-NYT Omkring den 1. i hver måned udgives et FRI-NYT. Det er et nyhedsbrev, hvor vi fortæller om, hvad der foregår på skolen her og nu, og hvad der skal foregå i den kommende tid. Det er vigtigt hver måned at orientere sig om de aktuelle tiltag, der altid vil stå i FRI-NYT. Det kan fx være emneuger, idrætsdage, fester, teaterture m.v. I som forældre er også velkommen til at skrive indlæg. FRI-NYT bliver udsendt via intra til alle friskolefamilier og sendt til dem, der er medlem af Skolens Venner. FRI-NYT ligger også på hjemmesiden. Friplads Det er ikke muligt at få fuld friplads, men det er muligt at søge om delvis friplads. Det er indtægtsafhængig. Ansøgningsskema bliver sendt ud på intra i begyndelsen af september. Frivillig sang og musik Musik er et fagområde vi vægter højt. Vi tilbyder frivilligt samspil i klasse. Historie, baggrund m.m. Vinde Helsinge Friskole blev oprettet i 1867 af en gruppe forældre, der ønskede et alternativt skoletilbud til deres børn, som byggede på de Grundtvig-Koldske skoletanker. Efterskole-afdelingen startede i Skolefritidsordningen Solsikken startede i Skolen er i dag en selvejende institution. Det er friskoleforældrene, der udgør generalforsamlingen og vælger bestyrelsen. Hjemmeside Skolens hjemmeside ( indeholder mange praktiske informationer. Fx skolens historie, værdigrundlag, væsentlige indlæg fra tidligere årsskrifter, årsberetninger fra generalforsamlinger, præsentation af medarbejdere, referat fra bestyrelsesmøder, FRI -Nyt, aktivitetskalender og billeder fra fællesarrangementer. Desuden er der informationer om sfo en og efterskolen. Intranet Vi benytter lige som mange andre skoler Skoleintra. Lærerne er på Lærerintra, eleverne er på Elevintra og vores hjemmeside er bygget op om Skoleporten.

6 Klassen Hvert år bliver der holdt obligatoriske klassearrangementer. Det første er klassemødet, som er et fælles forældremøde, der bliver holdt i september/oktober måned. Derudover er der to forældrekonsultationer/skolehjemsamtaler (de første år uden børn), som bliver holdt inden jul og i foråret. I forbindelse med samtalerne vil der være et skriftligt oplæg/evaluering (elevplan). Derudover kan der være flere klassearrangementer, som klassen (klasserepræsentanterne) selv arrangerer. På klassemødet vil der blive talt om klassens dagligdag både det faglige og det sociale. Der vil som regel også være et emne til debat. Hver klasse vælger på klassemødet to forældrerepræsentanter. På klassemøderne aftaler forældrene også evt. indbetalinger til klassekassen, som kan bruges til små indkøb til klassen, udflugter, forældrearrangementer m.m. Vi forventer at alle elever er repræsenteret ved forældremøderne. Lokalet som klassen bor i, hovedrengøres 2 gange om året og evt. males af klassens forældre, når klassen flytter afdeling. Forældrerepræsentanternes arbejde kan være: - at arrangere social-arrangementer for klassen (fx udflugter, grill aftener, teaterture etc) - at planlægge klassemøder sammen med klasselæreren - at planlægge rengøring af klassen - byde velkommen til nye forældre i klassen - deltage i det årlige møde med bestyrelsen Klasse-nyhedsbreve Klasselæreren vil flere gange i løbet af året sende nyhedsbreve med eleverne hjem. De kan fx indeholde beskrivelser af situationen i klassen, planer for de forskellige fag m.m. Nyhedsbrevene er også på hjemmesiden. Konfirmation På 7.klassetrin er der mulighed for at deltage i konfirmationsforberedelse. Eleverne har skemafri de to første timer en dag om ugen. Forberedelsen foregår ved kirken, eleverne skal selv sørge for transport. Vi forsøger at få de tre præster i kommunen til at tilbyde forberedelsen samme formiddag. Indskrivning til konfirmationsforberedelse foregår ved den respektive kirke/præst.

7 Legetøj Når børnene medbringer legetøj med hjemmefra sker dette på eget ansvar. Det er ikke tilladt for børnene at købe og sælge ting f.eks. legetøj her på skolen. Legestue Førskolebørn, der er skrevet op til at skulle starte i friskolen, bliver inviteret til at komme i legestue 4 formiddage (kl. 8 13) i foråret op til starten af Før- SFO, som starter den 1.5. Legestuen er for den kommende børnehaveklasse. Legestuen er gratis. Lejrskole Vi prioriterer lejrskoleture højt, derfor er alle klasser af sted hvert år. Hvert andet år er vi på en fælleslejrskoletur hele friskolen, og de øvrige år er klassen på tur selv eller med en naboklasse. Vi prøver at holde økonomien så rimelig som mulig, da der er forældrebetaling på alle turene. Derfor er turene ofte lidt primitive i telt eller spejderhytte. Vi forsøger på turene at vise eleverne så mange forskellige egne af vores land som muligt. Der er tradition for, at eleverne i 4. eller 5. klasse er på kanotur sammen med forældrene. Der er ligeledes tradition for at eleverne i 9. klasse er på en lidt dyrere tur til udlandet. På nogle af turene inviterer vi forældre med som tanter/onkler. Lektiecafé Både i indskolingen og i mellemgruppen/ udskolingen tilbydes hjælp. Mobbepolitik Mobning tolereres ikke på skolen. I tilfælde af mobning vil de implicerede parter blive indkaldt til samtaler sammen med forældrene. Ophører mobningen ikke, kan det resultere i en bortvisning. Mobiltelefoner Eleverne må godt have en mobiltelefon med i skolen. 0.kl. 3.kl.: Telefonen er kun til brug til og fra skole, og skal ikke bruges i frikvartererne. Vil man gerne ringe hjem eller et andet sted hen, må man bede om lov. Telefonen ligger i tasken på lydløs kl.: Telefonen skal ligge på lydløs nede i tasken i timerne, men må bruges i frikvartererne. Man skal ikke ringe hjem eller til andre i forbindelse med konflikter. Problemer skal løses på skolen i samråd med en lærer.

8 Forstyrrer telefonen i timen konfiskeres den en uge eller den skal afleveres på kontoret om morgenen og kan hentes efter skoletid. Forældre kan dog få udleveret telefonen, når det ønskes. Mælk, mad og slik Vi har en mælkeordning med mejeriet Arla. Forældrene betaler på girokort direkte til mejeriet for et halvt skoleår ad gangen. Eleverne får mælken hver dag kl Ved evt. fejl i bestillingen skal I henvende jer til Arla (tlf.: ). Eleverne har selv madpakker og evt. drikkevarer med, som de spiser i starten af det store frikvarter. Slik, tyggegummi og sodavand må ikke medbringes i skole til daglig. Fødselsdage er en undtagelse! Opførsel Vi skal i vores daglige opførsel på skolen vise respekt for de mennesker og de ting, der omgiver os. Derfor tolererer vi ikke mobning, grimt sprog, tyveri og hærværk på skolen. Hvis eleverne ødelægger ting på skolen ved hærværk eller voldsom leg, bliver regningen sendt hjem til forældrene. Optagelse af elever Hvert år i september/oktober bliver forældrene til de kommende børnehave-klasseelever indkaldt til et orienterende møde. Derefter bliver eleverne optaget. Når vi sammensætter klassen, ser vi på tilmeldingstidspunktet, barnets alder, om de har søskende på skolen og på kønsfordelingen. Vi optager normalt kun 20 elever i hver klasse. Er der elever, der søger optagelse i de eksisterende klasser, indbyder vi til en samtale først med ledelsen og siden med klassens lærere (dansk og matematik). Efter samtalen vurderer vi, om det kan blive et godt forløb med den nye elev i klassen. P - fag P-fag står for praktiske fag. Vi har en p-fagsordning for 4.-7.kl. og én for 8.-9.kl. I mellemgruppen har de i løbet af året 4 forskellige perioder i fagene hjemkundskab, billedkunst, tekstil og værksted. I overbygningen er der valgmuligheder for eleverne mellem forskellige fag, ofte er det værksted, hjemkundskab.

9 Prøver og karakterer Vi ønsker ikke, at dagligdagen på skolen skal være fyldt med karakterer. Derfor får eleverne ikke karakterbøger. Elevernes arbejde evaluerer vi mundtligt og ved skriftlige kommentarer(elevplan) og i forbindelse med forældrekonsultationerne. Karakterer gives ved afleveringsopg. i 8. og 9. kl. I 9. klasse tilbyder vi, at eleverne kan slutte af med folkeskolens afgangsprøver, og i den forbindelse giver vi selvfølgelig karakterer for prøverne og standpunktskarakterer ved afslutning af 9. klasse. Rygning, alkohol m.m. Det er ikke tilladt for friskoleeleverne at ryge på skolen. Det er heller ikke tilladt at drikke nogen former for alkohol (øl, vin, spiritus eller andet) på skolen eller på lejrskoler. Det er ikke tilladt at indtage eller overhovedet medbringe hash eller andre narkotiske stoffer på skolen eller på lejrskole. Overtrædelse af sidstnævnte medfører bortvisning fra skolen. Sfo en Solsikken Skolen har egen sfo, som vi kalder Solsikken. Solsikken tilbyder pasning før og efter skoletid for børn i bh.kl. 5.kl. Der er åbent fra kl til (fredag 16.00). Solsikken er lukket de 4 sidste uger i sommerferien, mellem jul og nytår, de 3 dage før påske og dagen efter Kr. Himmelfarts Dag. Der er pasningsgaranti i vores sfo. Sundhedsplejerske, skoletandlæge m.m. Alle elever bliver normalt tilbudt en helbredsundersøgelse i bh. klasse og i 9. klasse. I 1. og 5. klasse kommer eleverne til en sundhedssamtale med vores sundhedsplejerske. Sundhedsplejersken kan i øvrigt kontaktes efter behov på Kalundborg kommune. Vi er tilknyttet skoletandplejen i Høng. Tandplejerne kommer her på skolen i de forskellige klasser og oplyser om tandpleje. Eleverne bliver automatisk indkaldt (ved brev til hjemmet) til eftersyn hos skoletandlægen. Skolepsykolog, specialundervisning m.m. Vi har et nært samarbejde med skolepsykologiskrådgivning (PPR). Skolepsykologen kommer jævnligt på skolen og hjælper os bl.a. med at teste elever, der evt. har behov for specialundervisning. Skolepsykologen hjælper også med råd og vejledning omkring sociale problemer i klassen eller med enkelte elever. Eleverne har også mulighed for at få samtaler med psykologen, hvis de har sociale problemer i skolen.

10 Vi indstiller kun til skolepsykolog i samarbejde med forældrene. Vi kan i friskolen tilbyde alm. specialundervisning i dansk og matematik. Talepædagogen Lene Kock er tilknyttet skolen. Hun tilbyder at lave en talescreening på elever, der har behov for det. Skolens Venner Skolens Venner er som navnet antyder en støttekreds til skolen. Medlemmerne får FRI-NYT tilsendt, de får Årsskriftet tilbudt, og de bliver inviteret til arrangementer på skolen. Man kan blive medlem ved henvendelse på kontoret. Svømning Vi har svømning i klasse i Kalundborg Svømmehal. Svømning er kun på skemaet fra januar og ca. 10 uger frem. Eleverne bliver kørt frem og tilbage i bus. Sygdom og fritagelse for undervisning I tilfælde af sygdom/ fravær skal forældrene sende en besked via intra til klasselæreren. Ved længere sygdomsforløb vil vi gerne have besked om dette. Fri til ekstra ferie skal begrænses så meget som muligt, da det er meget forstyrrende for den daglige undervisning i klassen. Man sender en ansøgning om fritagelse til afdelingslederen i friskolen. Ved fri til ekstra ferie er det altid elevens og forældrenes pligt at få indhentet det manglende stof, og at få lavet de lektier de øvrige elever har lavet. Ansvaret for undervisningen ligger i den sidste ende hos forældrene! Tilsyn og tilsynsførende Ifølge friskoleloven er det forældrene, der har ansvaret for tilsynet med friskoler. Friskoleforældrene vælger en eller flere tilsynsførende til at foretage tilsynet. I praksis foregår det sådan, at vi i forbindelse med generalforsamlingen vælger den tilsynsførende. Tilsynet foregår på den måde, at den tilsynsførende nogle gange i løbet af året kommer og besøger skolen og følger undervisningen i dansk, engelsk og matematik. Den tilsynsførendes opgave er i samarbejde med forældrene at føre tilsyn med, at vi på friskolen laver en undervisning som står mål med undervisningen i Folkeskolen. I forbindelse med generalforsamlingen fremlægger den tilsynsførende en rapport over tilsynsarbejdet for forældrekredsen. Vores tilsynsførende er Niels Christian Buch fra Forlev Friskole.

11 Undervisning, fag og lektie Det er vigtigt for os at starte skoledagen med morgensang en fælles start på dagen for alle elever og lærere, hvor vi synger sammen, vi hører Fader Vor, og der er tid til beskeder, nyheder m.m. De fleste klasser har fortælling på skemaet en time om ugen, hvor der er mulighed for at læne sig tilbage og høre en god historie, et eventyr, en myte o.lign. Derudover har vi stort set de samme fag og fagområder som i folkeskolen. Tværfaglige forløb og projektorienteret undervisning indgår på lige fod med mere traditionelle undervisningsforløb i skoleåret. Det er vores mål at lave en undervisning, der mindst står mål med folkeskolens (se i øvrigt under værdigrundlag). Derfor følger vi stort set folkeskolens læseplaner indenfor de forskellige fagområder. Vi tilstræber et højt fagligt niveau i de forskellige fag. Specialundervisning kan vi kun imødekomme i begrænset omfang. Lektie er en naturlig del af dagligdagen for vores elever. Det er elevernes og forældrenes ansvar, at eleven møder velforberedt og veludhvilet i skole hver dag. Vision I 2007 udarbejdede bestyrelsen i samarbejde med medarbejderne en vision for skolen. Vores vision er Vi vil være en særdeles attraktiv skole. Hvert år sætter vi os nye fokuspunkter for at nå vores vision. Værdigrundlag Skolens værdigrundlag, som det er beskrevet i november 2002 : Det grundlæggende for os er den personlige udvikling, der sker i mødet mellem eleverne, lærerne og de øvrige medarbejdere. Vi ønsker at skabe en skole med hjemlig atmosfære og trygge rammer. Et nært samarbejde mellem skole og hjem er en naturlig del af vores dagligdag. Målet er at kombinere udvikling af menneskelige egenskaber og faglige færdigheder. Vi ønsker at udvikle menneskelige egenskaber til glæde for fællesskabet såsom: livsglæde, tolerance, ansvarlighed, samarbejdsevne og selvværd. Vi ønsker at udvikle faglige færdigheder i de boglige, kreative, kropslige og musiske fag Økonomi Skolens økonomi bygger på et tilskud fra staten (ca. 80%) og forældrebetalte skolepenge (ca.20%). Skolepengene betales over 11 rater pr. år.

12 Årsskrift Hvert år i december laver vi et årsskrift for det år, som næsten er gået. I årsskriftet kan der læses om bl.a. årets gang, nye medarbejdere, lejrture og meget mere. Det hele er illustreret med billeder i rigt mål. Årsskriftet uddeles til alle elever i friskolen og efterskolen. Desuden sendes det til skolens samarbejdspartnere og de i Skolens Venner og Elevforeningen, som har bestilt det. Medarbejdere i Friskolen: Navn: Bolette Busk Lotte Andersen Hanna Lück Dahl Henrik Dahl Christina Dybdahl Charlotte Rersøe Mette Vig Hansen Karen Hvid Christine Hansen Connie Geisler Larsen Jan Larsen Karin Larsen Heidi S. Jørgensen Bente Jespersen Hanne Mortensen Ulla M. Pedersen Tina Ravn Ditte Goldschmidt Johannes Siggaard Susanne Harris Sørensen Jens Christensen Line Nielsen Vinde Helsinge juli 2014

Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole

Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole Vi har i denne lille folder samlet mange af de oplysninger, som er værd at vide som familie på vores friskole. Oplysningerne er ordnet alfabetisk.

Læs mere

Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole

Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole Værd at vide som friskolefamilie på Vinde Helsinge Friskole Vi har i denne lille folder samlet mange af de oplysninger, som er værd at vide som familie på vores friskole. Oplysningerne er ordnet alfabetisk.

Læs mere

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole

Informationshæfte for. Indskolingen Ørslevkloster Skole Informationshæfte for Indskolingen Ørslevkloster Skole 2014 2015 11. udgave s. 1 En skole i forandring Ørslevkloster skole er en skole i forandring. I vil opleve en skole, som er anderledes, end da I selv

Læs mere

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på

Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på Et sammenhængende skoletilbud fra 0. 9.kl. på BØVLING FRISKOLE EN SKOLE - HVOR BARNET KAN FÅ ET TRYGT OG SAMMENHÆNGENDE SKOLETILBUD FRA 0. -9. KL. FRISKOLENS VÆRDIGRUNDLAG Bøvling Friskole bygger på Grundtvigs

Læs mere

Praktiske oplysninger for skole

Praktiske oplysninger for skole Praktiske oplysninger for skole Denne folder indeholder de praktiske oplysninger, som vedrører vores skole. Skulle der være spørgsmål, som ikke besvares heri og det er der helt sikkert - er I velkomne

Læs mere

Skolens målsætning og værdigrundlag

Skolens målsætning og værdigrundlag Skolens målsætning og værdigrundlag Indhold Skolens målsætning...2 Skolens værdigrundlag...2 Skoledagens planlægning...2 Før og efter skoledagen...2 Børnehaveklassen...3 Forældresamarbejde /- indflydelse...3

Læs mere

Folkeskolerne i Lolland Kommune

Folkeskolerne i Lolland Kommune Lolland Kommune Skolesektoren Jernbanegade 7 4930 Maribo Telefon: 54676767 lolland@lolland.dk www.lolland.dk Folkeskolerne i Lolland Kommune - en pjece specielt henvendt til forældre til børn med et andet

Læs mere

Traditioner. Traditioner omkring højtider og helligdage. Jul:

Traditioner. Traditioner omkring højtider og helligdage. Jul: Traditioner Traditioner omkring højtider og helligdage Jul: Juletræstur og juleklip: Tættest muligt på 1.december laver alle julepynt - 6. klasse tager ud og finder et smukt juletræ til skolen. Herefter

Læs mere

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi?

Velkommen til Billum Børnehave. I børnehaven lægger vi vægt på: Hvem er vi? Velkommen til Billum Børnehave. Med denne pjece vil vi gerne sige velkommen til jer og jeres barn, samt give en kort introduktion til hverdagen i Børnehaven. I børnehaven lægger vi vægt på: At barnet accepteres,

Læs mere

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC

Nilen Privatskole Nilen ABC 2012-2013. Nilen ABC A Nilen ABC Afgangsprøve I 9. klasse er der 2 skriftlige terminsprøver, 1 mundtlig i hver af fagene dansk, matematik, engelsk og tysk, Folkeskolens Skriftlige Afgangsprøve i maj, samt Folkeskolens Afgangsprøve

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen

Praktiske oplysninger. - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Praktiske oplysninger - Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen Kære forældre! Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være

Læs mere

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen.

Skalmejeskolen. Forældrehåndbog. En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. Skalmejeskolen Forældrehåndbog En alfabetisk gennemgang af nogle af hverdagens spørgsmål i tilknytning til Skalmejeskolen. September 2018 Skalmejeskolen skal være en af de bedste skoler, der findes. På

Læs mere

Velkommen i forældrerådet

Velkommen i forældrerådet Mølleskolen, Skanderborgvej 50, 8680 Ry Hjemmeside: moelleskolen-ry.dk moelleskolen@skanderborg.dk 87 94 31 00 Velkommen i forældrerådet Vejledning og idé-katalog Mølleskolens skolebestyrelse august 2011

Læs mere

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO

Indskoling og SFO. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Indskoling og SFO Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y og SFO Kære forældre Vi vil gerne byde jer velkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så vi sammen kan arbejde

Læs mere

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på

Office Pakken kan fås gennem skolen gratis ved at kontakte Mark på Intra eller på Forandring: At gå i skole på mellemtrinnet er en forandring i forhold til den dagligdag og de rutiner, du og dit barn har kendt til i indskolingen. En sådan ændring kan gøre dit barn usikkert i en periode.

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE.

INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. INFORMATIONSFOLDER INDSKOLINGEN PÅ NØRRE NISSUM SKOLE. 1 Kære forældre Med denne informationsfolder håber vi at kunne give svar på nogle af de spørgsmål der opstår, når jeres barn starter i skole, og dermed

Læs mere

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse

Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen årgang/børnehaveklasse Velkommen i 0. klasse og DUS på Sofiendalskolen - 0. årgang/børnehaveklasse Nu nærmer tiden sig, hvor jeres barn skal begynde i skole og her er lidt informationer på skrift, da det kan være svært at huske

Læs mere

LABYRINTEN. Vi er forskellen

LABYRINTEN. Vi er forskellen LABYRINTEN Vi er forskellen LABYRINTEN MASSER AF GLADE BØRN OG UNGE Velkommen til Labyrinten Det er en stor ting at starte på en ny skole, og derfor skal I både føle jer trygge og overbeviste. Det vil

Læs mere

Hurup Skoles Forældreråd

Hurup Skoles Forældreråd Hurup Skoles Forældreråd Skolebestyrelsen juni 2014 Velkommen i forældrerådet Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens

Læs mere

Frydenhøjskolens udskoling

Frydenhøjskolens udskoling Frydenhøjskolens udskoling 7.-9. klasse 2011/12 Indledning Med denne lille folder vil vi gerne informere lidt om Frydenhøjskolens udskoling. Vi arbejder hele tiden på at udvikle udskolingen og på at gøre

Læs mere

Velkomstpjece til Fanø Børnehave

Velkomstpjece til Fanø Børnehave Velkomstpjece til Fanø Børnehave Kære børn og forældre! Velkommen til Fanø Børnehave. Hensigten med denne pjece er at give en kortfattet orientering om dagligdagen, traditioner og andre emner, som vi tror

Læs mere

Velkommen på Vester Hassing Skole

Velkommen på Vester Hassing Skole Velkommen på Vester Hassing Skole til en god skolestart Velkommen på vores skole! Velkommen! Efter skolens sommerferie starter jeres barn i børnehaveklasse. Jeres barn vil fra børnehaven kende mange af

Læs mere

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse.

Mobiltelefon medbringes på eget ansvar. Må være tændt i frikvartererne når man går i klasse. Info abc Biblioteket har en samling på ca. 3.000 bind, bestående af både fag- og skønlitteratur. Eleverne har mulighed for at låne bøger i bibliotekstimerne. Lånetid er en måned. Brug af egen elektronik

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Overordnede politikker Sundhedspolitik. Skolehjem samarbejde Trivselsgrupper hvem gør hvad Quikguide Trivselsgrupper. Regler på skolen Mobilpolitik

Overordnede politikker Sundhedspolitik. Skolehjem samarbejde Trivselsgrupper hvem gør hvad Quikguide Trivselsgrupper. Regler på skolen Mobilpolitik Overordnede politikker Sundhedspolitik. Kommunikation Lejrskoler Fælles pædagogisk tilgang Skolehjem samarbejde Trivselsgrupper hvem gør hvad Quikguide Trivselsgrupper hvorfor? Skolehjemsamtaler Regler

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa

Informationer om. Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa Informationer om Gjerrild-Bønnerup Friskole Knud Albæks Vej 4, Gjerrild 8500 Grenaa 86 38 44 22 www.gbfriskole.skoleintra.dk kontoret@gbfriskole.dk Historie Skolen startede i 1991. Vi er en forældrestyret

Læs mere

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk

Marie Louise Exner. Vedsted Friskole. www.vedsted-friskole.dk Marie Louise Exner www.vedsted-friskole.dk er en grundtvig-koldsk grundskole med børn fra børnehaveklasse til 10. klasse. Skolen vil give børnene et fælles skoleliv, der udover fagligheden udvikler deres

Læs mere

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl.

Cykler stilles i cykelparkeringen bag gymnastiksalene. Der afholdes cyklistprøve i 5. eller 6.kl. ABC for 3.-6.kl. april 2013 ADRESSEÆNDRING ANSVAR BESTYRELSE BIRKEN BOLDBANER BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD FERIEPLAN FORSIKRING Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole

Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Velkommen i forældrerådet på Sorø Borgerskole Hvad er et Forældreråd? Forældrerådet består af 3-4 personer, der vælges i begyndelsen af skoleåret blandt forældrene til klassens elever. Forældrerådet sidder

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Faglighed og fællesskab Velkommen til Hellebækskolen Det er med stor glæde, at vi byder jer forældre og elever velkommen på

Læs mere

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt

Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Velkommen til Otterup Realskole Faglighed ansvarlighed og gensidig respekt Vi er 239 elever fra børnehaveklasse til 10. kl. o Max 20 i bhkl til 6. kl. Dog kan der i 7.- 9. klasse være 24 elever. Det udløser

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 25. juni 2014

Nyhedsbrev. Hammerum, den 25. juni 2014 Hammerum, den 25. juni 2014 Nyhedsbrev Siden sidst Sommerferien banker på døren, og det betyder, at dette nyhedsbrev bliver det sidste i skoleåret 13/14. Når vi kigger tilbage på året, der er gået, må

Læs mere

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser.

Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. www.sct-knud.dk Sct. Knuds Skole bygger på: det kristne livs- og menneskesyn. skole/hjem samarbejde barnets evner og interesser. Sct. Knuds Skole arbejder for: at give barnet de bedst mulige forudsætninger

Læs mere

Håndbog for kontaktforældre

Håndbog for kontaktforældre Brønshøj Skole Håndbog for kontaktforældre Skolebestyrelsen 16 Velkommen som kontaktforældre Hvad enten du er i gang med dit første år eller genvalgt, vil skolebestyrelsen gerne byde dig velkommen som

Læs mere

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck 2019/2020 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 430 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt

Læs mere

SKOLEFRITIDSORDNING - SFO: Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig:

SKOLEFRITIDSORDNING - SFO: Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: På Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 500 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt En skole med

Læs mere

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil.

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil. Nørre Nebel Skole - skolestartsgruppen - Januar 2012 Afdelingens profil. I afdelingens profil vil vi beskrive, hvad vi helt specifikt gør i Skolestarten, for at hjælpe og støtte udviklingen af elevernes

Læs mere

Traditioner i Børnehuset Viften.

Traditioner i Børnehuset Viften. Traditioner i Børnehuset Viften. Fastelavn: Vi holder fastelavnsfest i Børnehuset fastelavns mandag. Hver gruppe har deres egen tønde som de skal slå ned grupperne er rundt omkring i huset. Vi er alle

Læs mere

Magleby Efterskole Nyhedsbrev

Magleby Efterskole Nyhedsbrev Magleby Efterskole Nyhedsbrev Januar 2013 Godt nytår til alle forældre og elever på Magleby Efterskole! Selvom det er dejligt at holde ferie, var det nu også en god oplevelse at komme tilbage til skolen

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole

Djurslandsskolen. Indskolingen på Djursvej. En kommunal specialskole Djurslandsskolen Indskolingen på Djursvej En kommunal specialskole Indskolingen på Djursvej Djurslandsskolen er placeret på tre adresser: Djursvej i Ørum Djurs, hvor indskoling og mellemtrin samt administration

Læs mere

Velkommen på Skjern Kristne Friskole

Velkommen på Skjern Kristne Friskole Velkommen på Skjern Kristne Friskole En skole med liv, respekt og trivsel Skjern Kristne Friskole er en tryg ramme om hverdagen for ca. 370 børn og 45 voksne. Vi satser på høj faglighed og trivsel i hverdagen.

Læs mere

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012

Indholdsfortegnelse Hedehusene Skole April 2012 1 Indholdsfortegnelse Forældre... 3 Klasseråd... 3 Klassekasse... 3 ForældreIntra... 3 Fravær... 3 Kontakt til lærerne... 3 Skole-hjem-samtaler... 3 Lektier... 3 Hverdagen i skolen... 4 Gymnastik... 4

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen.

Nyhedsbrev Juni 2015. Fælles. Vuggestuen. Sommerfest torsdag den 25. juni kl 18 er der fælles sommerfest for hele børnehuset og skolen. Nyhedsbrev Juni 2015 Fælles Det var en rigtig hyggelig afslutning vi havde den 29.maj. Og sikke et fremmøde. Vi havde løbende besøg fra skolen. Om eftermiddagen fik vi besøg, af bedsteforældre og andre

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn

Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen et godt tilbud til dit barn Lyngholmskolen er et resultat af en vellykket skolefusion mellem Bybækskolen og Stenvadskolen. Lyngholmskolen bygger på anerkendende pædagogik. Det betyder at

Læs mere

Velkommen til Stepping Friskole

Velkommen til Stepping Friskole STEPPING FRISKOLE Velkommen til Stepping Friskole Stepping Friskole er en Grundtvig-Koldsk friskole. Den blev oprettet i 2011 af en kreds af lokale beboere, der ønskede selv at tage ansvar for deres børns

Læs mere

Kontaktoplysninger: Leder 96116320. Souschef 96116322. Afdelingsleder... 96116320. Hobbitterne 96116318. Hobbitterne... 96116321. Klubben..

Kontaktoplysninger: Leder 96116320. Souschef 96116322. Afdelingsleder... 96116320. Hobbitterne 96116318. Hobbitterne... 96116321. Klubben.. Kontaktoplysninger: Leder 96116320 Souschef 96116322 Afdelingsleder... 96116320 Hobbitterne 96116318 Hobbitterne... 96116321 Klubben.. 96116319 Køkken... 96116323 Minimoyserne.. 96116325 Mumitroldene...

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Skole-hjemsamarbejde på Blågård Skole

Skole-hjemsamarbejde på Blågård Skole Skole-hjemsamarbejde på Blågård Skole Det skal være sjovt at gå i skole! Blågård Skole Hans Tavsens Gade 4 2200 København N Tlf. 38 77 34 34 mail@blg.kk.dk www.blg.kk.dk Forældrenetværket Brug Folkeskolen

Læs mere

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540 Leder af SFO Viceskoleleder Rasmus Andreassen Tlf. skolens kontor. 88 72 44 07 Hverdagens beskeder: Tlf. SFO køkkenet 27 90 82 60 Tlf. Klub 27 90 82 62 Åbningstider i SFO Mandag torsdag: 6.30 8.00 / 12.55

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne velkomst folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

Bestyrelsen juni 2015: Skoleleder:

Bestyrelsen juni 2015: Skoleleder: "Den lille hjælper" Bestyrelsen juni 2015: Susanne Damsgaard lind (formand) Huggersgårdvej l, Bonnet Tlf. 97888058 Margrethe Winther Nørgårdvej 20, Vandborg Tlf. 97836364 Lise-Lotte van den Berge Guldhammer

Læs mere

Ullerup Bæk Skolen Afd. Skolesvinget

Ullerup Bæk Skolen Afd. Skolesvinget Ullerup Bæk Skolen Afd. Skolesvinget Informationshæfte til forældre, elever og andre interesserede. Kort om Ullerup Bæk Skolen Ullerup Bæk Skolen består af 3 afdelinger: 2 Basisskoler (0.-6.årgang) og

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 23. august 2013 Fredagsbrev nr. 748 Næste uger: 26. august 27. august 29. august UU-besøg 7.- 8.kl. Stig kursus Forældremøde indskoling Bestyrelsesmøde Mærkedag: 24. august 27.

Læs mere

Forventningsfolder. Rathlouskolen

Forventningsfolder. Rathlouskolen Forventningsfolder Rathlouskolen Hvorfor vælge Rathlouskolen? Denne folder handler om de forventninger, du som forælder kan stille til os på Rathlouskolen og om de forventninger, vi stiller til dig. Folderen

Læs mere

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF

BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ TLF BØRNEGÅRDEN RUNDHØJ DEN INTEGREREDE INSTITUTION TLF. 87 13 81 54 07 Velkommen til Børnegården Dagligdagen i vuggestueafdelingen Glade børn. Glade voksne. God stemning. Børnegården Rundhøj er et selvejende,

Læs mere

Frederik Barfods Skole en introduktion

Frederik Barfods Skole en introduktion Frederik Barfods Skole en introduktion På Frederik Barfods Skole vil vi skabe en skole, hvor elever og medarbejdere er glade for at komme om morgenen, glade, mens de er på skolen og glade, når de går igen

Læs mere

Guide til kontaktforældre

Guide til kontaktforældre Guide til kontaktforældre Kære kontaktforældre Skolebestyrelsen vil med denne guide byde dig velkommen som kontaktforælder på Sct. Nicolai Skole. En god kontakt forældrene imellem samt mellem skole, hjem

Læs mere

Give 2009-2010. Brobygning - samarbejde mellem børnehaver og skole

Give 2009-2010. Brobygning - samarbejde mellem børnehaver og skole Give 2009-2010 Brobygning - samarbejde mellem børnehaver og skole Forord Folderen er tænkt som et styreredskab for det pædagogiske personale i henholdsvis børnehaverne, SFO og skole for derigennem bl.a.

Læs mere

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø

Holbæk By Skole. Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Holbæk By Skole Velkommen til Holbæk By Skole Afdeling Orø Indhold Om skolen... 2 Bestemmelser og regler for elever... 3 Skolebestyrelsen... 3 Forældreråd... 3 Børneråd... 3 Trivsel/adfærdsregler... 3

Læs mere

Kontaktforældrebrochure

Kontaktforældrebrochure Kontaktforældrebrochure Venlig hilsen skolebestyrelsen ved Kirstinedalsskolen Velkommen som kontaktforælder Skolebestyrelsen vil gerne byde dig velkommen som kontaktforælder på Kirstinedalsskolen. Vi håber,

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen

Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen www.dybbol-skolen.dk Et godt sted at lære og være IDEER til forældremøder og forældrerådene: Se Dybbøl-Skolens hjemmeside www.dybbol-skolen.dk ( Information Mest for

Læs mere

SFOen på Højvangskolen

SFOen på Højvangskolen SFOen på Højvangskolen Forord Aarhus Kommune har en børne- og ungepolitik, som henvender sig målrettet til alle børn og unge i kommunen både dem, der går let gennem tilværelsen og dem, der af den ene eller

Læs mere

Velkommen til Bøgballe Friskole. Forældrefolder

Velkommen til Bøgballe Friskole. Forældrefolder Velkommen til Bøgballe Friskole Forældrefolder Velkommen som forældre på Bøgballe Friskole Vi vil med denne folder give nye forældre et indblik i livet og traditionerne på Bøgballe Friskole og håber dermed,

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse, Svinninge, Udby og Gislinge i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de

Læs mere

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018

Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Princip for Skolehjemsamarbejdet Søndre Skole Maj 2018 Et godt skolehjemsamarbejde er med til at skabe gode betingelser for den enkelte elevs læring og trivsel samt for undervisningsmiljøet i klassen og

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I

Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf I Afdeling Nord - Jægervangen 39, 2820 Gentofte I Afdeling Syd - Tjørnestien 7, 2820 Gentofte Tlf. 3965 6510 I www.bornehuset-solstraalen.dk Indholdsfortegnelse: Velkommen. 1 Faktatjek. 1 Fødselsdage...

Læs mere

Målsætning for Filstedvejens Skoles 10. center

Målsætning for Filstedvejens Skoles 10. center Studiehåndbog 2010-2011 1 Målsætning for Filstedvejens Skoles 10. center På Filstedvejens Skoles 10. center skal eleverne lære: - at værdsætte livet - at interessere sig for livets mange aspekter - at

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Forældremøder på Kalbyris. 4.-5. klasser august-september 2012

Forældremøder på Kalbyris. 4.-5. klasser august-september 2012 Forældremøder på Kalbyris 4.-5. klasser august-september 2012 Trivsel og forældresamarbejde Forældrerådet Vi starter tættest på jer I klassen er det vigtigt at skabe god trivsel både blandt elever, forældre

Læs mere

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf VELKOMMEN I DAGMARASYLETS BØRNEHAVE DAGMARSGADE 6 4100 RINGSTED Tlf. 57627170 E-mail: ans@ringsted.dk Kære og dine forældre. Vi glæder os til at lære jer at kende. Vi vil gerne fortælle jer lidt om vores

Læs mere

Glidende Overgang Ødis SFO

Glidende Overgang Ødis SFO Glidende Overgang Ødis SFO Velkommen til glidende overgang. Kære forældre og børn i Glidende overgang. Velkommen til Ødis Skoles SFO. Vi har glædet os til at møde jer og ser frem til, at skulle være sammen

Læs mere

Orientering om. Kildebakkens Fritidshjem 2018

Orientering om. Kildebakkens Fritidshjem 2018 Orientering om Kildebakkens Fritidshjem 2018 Kildebakkens Fritidshjem Soldalen 4, Indgang C 7480 Vildbjerg Tlf: 96287698 (kontor) Tlf: 96287697 (John) E-mail: kiljf@herning.dk Pædagogisk leder: John Furbo

Læs mere

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien.

UGEBREVET. Glemt tøj fjernes efter vinterferien! Tjek om du har noget liggende. Vi sender det til velgørenhed lige efter vinterferien. UGEBREVET DATO: 13. februar 2015 NR.: 23. 19. årgang ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Kære forældre, personale og elever Friske

Læs mere

Kirsebærhavens Skole

Kirsebærhavens Skole Kirsebærhavens Skole Mit barn skal i skole Information til kommende forældre www.kir.kk.dk Kirsebærhavens Skole din lokale folkeskole På Kirsebærhavens Skole arbejder vi målrettet med: TRYGHED En skole

Læs mere

Principper(Revideret efterår 2013)

Principper(Revideret efterår 2013) Principper(Revideret efterår 2013) Principper for skole/hjem-samarbejde bestyrelsen, skolens ledelse, pædagoger og lærerne arbejder for, at skole/hjem samarbejdet har gode rammer og muligheder. 1. ns ledelse

Læs mere

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest.

Årsplan. Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Årsplan 2014 Denne mappe indeholder en kalender med oversigt over lukkedage, ferier, arbejdsweekend, sommerfest, forældremøde og julefest. Ligeledes har vi vedlagt sedler med svarblanketter til ovenstående

Læs mere

Principper: Forældresamarbejdet

Principper: Forældresamarbejdet Principper: Forældresamarbejdet Principper - Skolebestyrelsen Besluttet af: Skolebestyrelsen Oktober 2007 Skole-hjem-samarbejdet er et bærende princip på Asgård Skole. Der lægges vægt på dialog mellem

Læs mere

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole

Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Giv dit barn en god skoletid! Trivsel og skole-hjem-samarbejde på Christianshavns Skole Udgivet af Christianshavns Skoles skolebestyrelse August 2011 Indledning Man kunne fristes til at spørge om det virkelig

Læs mere

Principper for skolehjemsamarbejde

Principper for skolehjemsamarbejde Principper for skolehjemsamarbejde Kommende børnehaveklasse Principper for skolehjemsamarbejde Forældremøde i november måned (året før). - information og gensidige forventninger (forældre/skole og fritidsordning).

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre

Indskoling. Velkommen. - til nye elever og forældre i 0-2Y. Kære forældre Indskoling Velkommen - til nye elever og forældre i 0-2Y Kære forældre Vi v il gerne byde jer v elkommen til Ørum skole. Vi ser frem til det kommende samarbejde med jer, så v i sammen kan arbejde for at

Læs mere

MYRETUEN WEBUDGAVE. Langmarkskolen LANGMARKSKOLEN

MYRETUEN WEBUDGAVE. Langmarkskolen LANGMARKSKOLEN MYRETUEN Langmarkskolen LANGMARKSKOLEN VELKOMMEN TIL LANGMARKSKOLEN OG MYRETUEN Kære børn og forældre Nu skal I snart begynde på noget nyt, og der melder sig sikkert en masse spørgsmål om det nye og ukendte.

Læs mere

Thyholm Skole Principper

Thyholm Skole Principper Godkendt i Skolebestyrelsen d. 8/2 2007 for skole/hjem-samarbejdet ved Thyholm Skole Formål: Formålet med skole/hjem-samarbejdet ved Thyholm skole er at styrke samarbejdet mellem skolen og forældrene for

Læs mere

Info folder Bikuben 2013. Info folder om Bikuben 2013

Info folder Bikuben 2013. Info folder om Bikuben 2013 Info folder om Bikuben 2013 1 Indholdsfortegnelse: Praktiske oplysninger s. 3 Åbningstider s. 3 P-plads-forhold s. 3 Usynlige grænser s. 4 ForældreIntra s. 4 Fravær s. 5 Ferie s. 5 Mad s. 5 Eftermiddagsmad

Læs mere

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole

Velkommen til SFO Fryndesholm Skole Velkommen til SFO Fryndesholm Skole 1/10 Velkommen Hensigten med denne folder er at give en kortfattet orientering om skolefritidsordningen, dens dagligdag, traditioner og andre emner, som vi tror, er

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse i Tilsted SFO OASEN

Mål og indholdsbeskrivelse i Tilsted SFO OASEN Mål og indholdsbeskrivelse i Tilsted SFO OASEN Vedtaget i Skolebestyrelsen den 13. april 2015 Indhold Forord Målsætning Samarbejde mellem SFO og skolen Kost og bevægelse Forældresamarbejde Faglig Fordybelse

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

Ullerup Bæk Skolen Afd. Skolesvinget

Ullerup Bæk Skolen Afd. Skolesvinget Ullerup Bæk Skolen Afd. Skolesvinget Informationshæfte til forældre, elever og andre interesserede. Kort om Ullerup Bæk Skolen Ullerup Bæk Skolen består af 3 afdelinger: 2 Basisskoler (0.-6.årgang) og

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED, GOD TRIVSEL, FÆLLESSKAB OG BEVÆGELSE Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en

Læs mere

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 KLUBBEN HYLDGÅRD Grundtvigsvej 88 Tlf. 9960 4840 Mailadr.: trbak@ikast-brande.dk Klubben Hyldgård er en afdeling af skolefritidsordningen ved Hyldgårdsskolen. SFO 2 er for

Læs mere

Den selvejende institution. Hattehuset. Kasketten 2 4 klasse Hattehuset 5 7 klasse

Den selvejende institution. Hattehuset. Kasketten 2 4 klasse Hattehuset 5 7 klasse Hvad er Kasketten og Hattehuset: Den selvejende institution Hattehuset Kasketten 2 4 klasse Hattehuset 5 7 klasse Stedet hvor du kan komme efter skoletid. Hygge dig med dine kammerater. Finde nye kammerater.

Læs mere