Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 18. februar 2014 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 18. februar 2014 kl"

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde tirsdag d. 18. februar 2014 kl Deltagere: Afbud: Fraværende: Referent: Gert Tillebæk, Yvette Larsen, Yvonne Jørgensen, Ulla Spangtoft, Haawa Abshir, Bent Jensen, Birthe Munthe, Kirsten Falster Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard Fouzia Awala Lars Thorndal 1. Velkomst ved formanden. Formanden bød velkommen 2. Valg af ordstyrer. Gert blev valgt 3. Godkendelse af dagsorden. Dagsorden godkendt. 4. Godkendelse af referat fra sidste møde. Referatet godkendt. 5. Til opfølgning 6. Sidste nyt fra formanden og koordinator. Formand: Vi har fået en del klager fra beboere at der bliver spillet bold både indendørs og udendørs. Derudover bliver der ringet på beboernes døre og generelt er der for meget larm udenfor. Der er også blevet ødelagt forskellige ting i pejsestuen. Formanden foreslår at man derfor ikke kan booke flere lokaler end man har mandskab til at holde øje med hvad der foregår i RFC. Oprydning i køkkenet er også mangelfuld. Det er også oplevet ved flere lejligheder at dørene til RFC ikke er aflåst. Leder af de blå mænd vil se på vore døre for at se om låsemekanismen kan blive nemmere at bruge. Bestyrelsen ønsker at afholde et møde med de involverede foreninger så der kan strammes op. Denne opgave blev videregivet til FU. Klub 9 vil gerne være med til at betale for nyt service mm. til køkkenet.

2 Koordinator: D siger vi velkommen til virksomhedspraktikant Kira Gade. Kira har en kandidat i statskundskab og har tillige kompetencer som udvikler af hjemmesider m.m. Kira skal være i virksomhedspraktik i 2 måneder. Hendes primære arbejdsområder vil være udvikling af ny hjemmeside, udvikling af facebook-side, opsætning af nyhedsbrev og research vedr. opdateret social vejviser. Indkøb af 2 stk. brugte sofaer til cafeen. FriSe s årsmøde d marts Frivillig fredag d. 26. september. Årets underoverskrift er Frivillig der hvor du lever og har en dobbeltbetydning. Det handler dels om at vise den energi og livsglæde, frivilligt arbejde giver og dels om sætte fokus på de typer af frivilligt arbejde, der har lokalsamfundet som omdrejningspunkt. RFC har fået tilladelse af Rødovre Kommune til at overføre kr. bevilget via 18 i 2013 til afholdelse af konference, således at konferencen blot skal være afholdt inden udgangen af Susanne Mikkelsen fra Kærene har foreslået konferencedato lørdag d Kan bestyrelsen tilslutte sig dette forslag? Det gav bestyrelsen ok til. Fundraising: - RFC har modtaget et tilsagn fra Rødovre Kommune om 18 tilskud på kr. til selvhjælpsgrupperne. - Vi har modtaget tilsagn fra Socialministeriet vedr. grundfinanciering (FRIG midlerne) på kr. i Vi har modtaget tilsagn fra Socialministeriet (PUF-midlerne) på kr. til selvhjælp i Vi har modtaget afslag fra Socialministeriet (PUF-midlerne) vedr. vor ansøgning om midler til frivilligformidling. Koordinator har et ønske om at nedsætte en fundraising-udvalg, således at denne vigtige opgave bliver sat i system og får den opmærksomhed som er nødvendig. Punktet bliver overført til næste bestyrelsesmøde. Afholdte møder: Koordinator har besøgt Lolland Frivilligcenter og Albertslund Frivilligcenter.

3 Koordinator har deltaget i Frivilligcentrenes ledernetværksmøde. Koordinator har deltaget i 4. kursusmodul ud af 5 i Center for Socialt arbejde regi. Besøg har besøgt foreningshuset på Højnæsvej. Koordinator har afholdt Erfa-møde med Susanne Mikkelsen. Disse møder vil fortsætte kontinuerligt ca. én gang månedligt. Koordinator har haft møde med jobcenteret vedr. opfølgning på Thomas jobprøvning. Nye møder er planlagt. Det er aftalt at Thomas går op på i alt 12 timer ugentligt og at samarbejdet fortsætter et par måneder endnu, evt. længere tid. Kommende møder: Koordinator vil besøge Greve Frivilligcenter. Baggrunden er bl.a. at få information om de digitale udviklingsmuligheder som deres leder ved en tidligere lejlighed har skitseret. Koordinator har fået kontakt til en professionel corporate fundraiser som har givet tilsagn om et møde vedr. udvikling af visionen for RFC. Dette møde finder sted mandag d Koordinator deltager i en temadag på FriSe d vedr. kommunalt samarbejde og forhandling. Kurser: Koordinator deltager i FriSe s 5 og sidste lederkursusmodul i Odense d Koordinator udleverede folder fra CFSA vedr. Bestyrelsens opgaver og ansvar, 7. Repræsentant til Folkeoplysningsudvalget. Se bilag nr. 1 Bent Jensen blev genvalgt som RFC s repræsentant i Folkeoplysningsudvalget. Lars meddeler dette til Kommunen 8. Visioner og ønsker. Koordinator fremlagde sine tanker vedr. fremtiden. Det seneste år har RFC fået styr på både administration og økonomi. Nu er tiden inde til at tænke over hvorledes vi ønsker at RFC fremadrettet skal udvikle sig og hvilke målsætninger vi skal sætte for centeret. Jeg har hverken klare svar eller en fuldt udviklet konceptplan for dette arbejde, men vil gerne her fremlægge mine

4 tanker vedr. fremtiden. Disse tanker er blevet til via en lille arbejdsgruppe bestående af Frivilligkoordinator, selvhjælpskoordinator og en frivillig med baggrund i kommunalt jobcenter og igangværende iværksætter. Fase 1. Ny administrativ medarbejder og nye medlemmer. 1a. Rødovre Frivilligcenter skal have en fuldtids seniorjobber som kan styre RFC s administration. Således kan både Frivilligkoordinator og Selvhjælpskoordinator frigøres til opsøgende arbejde blandt foreninger og frivillige. 1b. Rødovre Frivilligcenter skal målrettet arbejde for at samtlige Frivillige sociale foreninger i Rødovre (omkring 120), bliver medlem af Rødovre Frivilligcenter. Pt. har centeret ikke mere end 22 foreninger på medlemslisten. Det bør være RFC s målsætning at så mange frivillige sociale foreninger som muligt bliver medlemmer af RFC. Derved styrkes RFC s muligheder for koordinering, opbygning af netværk, kursustilbud, konsulentbistand m.v. Samtidig giver flere medlemmer bedre kort på hånden med hensyn til fundraising. Derfor skal alle foreninger kontaktes skriftligt med opfordring til indmeldelse. Brevet skal selvfølgelig også indeholde en oversigt over hvilke muligheder som RFC tilbyder. 1c. Udvikling af hjemmeside, facebook-profil og a. RFC s hjemmeside fungerer dårligt. Derfor har FU allerede besluttet at købe sig adgang til FriSe s hjemmeside-skabelon hvor det er muligt at opsætte sin hjemmeside med et professionelt look og med muligheder for at søge informationer og kontakt direkte fra mange parter i den frivillige verden. Til dette arbejde byder vi pr velkommen til Kira Gade som skal være i virksomhedspraktik i RFC i 2 måneder. Kira har særlige kompetencer med dette arbejde og vi er meget spændt på hendes ideer og input. Frivilligcenteret skal være langt mere synlig ude i foreningerne således at centeret naturligt bliver brugt og kontaktet af foreningerne når de har tvivlsspørgsmål, har brug for hjælp, vejledning m.m. Fase 2. Nye tiltag. Rødovre Frivilligcenter skal til stadighed udvikle nye tilbud. Forslag til nye tilbud: - Tilbud om aftensmad til alle Rødovres borgere. 1 eller 2 gange månedligt. Maden skal være både dansk og etnisk. Rødovregård har et lignende tilbud. Ideen er at danske såvel som etniske foreninger kan få mulighed for at komme i kontakt med evt. interesserede i deres forening, og at Rødovres borgere kan få både ny inspiration, mulighed for at netværke og slipper for at lave mad den aften.

5 - Krisegrupper. Gitte og Torben er allerede i gang med udviklingen af dette tilbud. Til forskel for selvhjælpsgrupper skal krisegrupper til stadighed have tilknyttet en tovholder. Tilbuddet er til mennesker som befinder sig i en traumatiserende krise. Krisegrupper appellerer meget bredere til mennesker i forskellige typer af kriser, fremfor selvhjælpsgrupper hvor problemet er mere snævert. Brugere af krisegruppe skal findes i et samarbejde med jobcenter, socialforvaltning, sundhedscenteret, m.fl. Nye foldere skal udarbejdes og trykkes og der skal være annoncering af tilbuddet i lokalavisen. - Enlige forældre. A) Vi påtænker at opstarte grupper med fokus på enlige fædre som har brug for støtte og netværk i samkvem med deres børn. Lignende gruppe blev etableret i Frelsens Hær regi med stor succes. Tanken er at man får mulighed for at have sine børn med til arrangementer hvor der serveres mad og mulighed for leg. Derudover tilbud om oplevelsesture, arrangement af juleaften (ikke d. 24.) etc. B) Vi påtænker at opstarte grupper med fokus på unge enlige mødre, evt. også enlige etniske mødre. Begge grupper har brug for netværk. Herudover skal indtil flere udviklingsfaser idesættes. Koordinatorens drøm Et helt nyt center med et helt nyt koncept. Samspillet mellem det offentlige og de frivillige foreninger er i disse år under kraftig udvikling. Flere steder i landet er frivilligcentre og foreninger gået i gang med nye projekter hvor frivillige gør en indsats for samfundet som helhed. Også kommunalt har dette område en stærk bevågenhed. I Hillerød arbejder man f.eks. med frivillige mentorer for arbejdsløse. Også Rudersdal frivilligcenter har udviklet et koncept som de kalder initiateket. Danske frivilligkoordinatorer har ligeledes været på inspirationstur til Spanien. Vores tanke er at skabe et helt nyt frivilligcenter hvor både den frivillige sektor, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og kommunen er aktive. Grundtanken er at det frivillige sociale arbejde skal være det nye centers omdrejningspunkt og væsentligste fokusområde. Dertil skal der etableres et center med fokus på erhvervslivet/iværksættere og desuden skal det være muligt for Rødovres borgere at mødes med repræsentanter fra både uddannelsesinstitutioner og fra kommunen under mere uformelle rammer, herunder en Islev-lokalafdeling af borgerservice. Drømmen er et stort samlende center i Islev hvor der primært er fokus på frivillighed og iværksættercenter og hvor Rødovres borgere både kan komme i direkte kontakt med; - de frivillige sociale foreninger, - med repræsentanter for kommunen (evt. en lokalafdeling af borgerservice), med repræsentanter for både erhvervsliv og erhvervsskoler.

6 Rødovre Frivilligcenter Overordnet målsætning Den overordnede målsætning er at drive et frivilligcenter som er indgangsporten til først og fremmest det frivillige sociale arbejde, men derudover også til både uddannelsesinstitutioner, Kommunen og det private arbejdsmarked. RFC skal være brobygger mellem borgere og disse samarbejdspartnere. Kan vi finde motivation til alle parter med henblik til et tættere samarbejde vil det være en nyskabelse uden sidestykke. Det frivillige arbejde i Rødovre Kommune bliver en inspirationskilde for resten af Danmark med hensyn til at gå nye veje i samspillet mellem foreningsliv, det offentlige, uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet. Rødovre Frivilligcenter Rødovre Frivilligcenter skal være både frivilligcenter og kulturelt flagskib. Det skal være stedet hvor man som aktiv Rødovre borger helt naturligt har et tilhørsforhold. Rødovre Frivilligcenter skal have sin egen klare profil og vision således at det er en ide fremfor et frivilligcenter man bliver en del af og får medejerskab i. Derfor skal Rødovre Frivilligcenter have et nyt selvstændigt navn således at det er navnet, som et kulturelt tilbud, centeret er kendt under. Arbejdstitel: DET FRIE HUS, eller Fri-Huset. I Rødovre Frivilligcenter skal man kunne komme i kontakt med: - Samtlige foreninger, dvs. alle de aktivitetstilbud som eksisterer i kommunen. - Repræsentanter for kommunen - Uddannelsesinstitutioner. Uddannelsesvejleder - Det private erhvervsliv med fokus primært på iværksættere. Og selvfølgelig skal centeret samtidig fungere som brobygger mellem de ovennævnte grupper internt. Rødovre frivilligcenter skal være åbent både dag og aften med bemanding. Man kunne forestille sig en pedelfunktion til både dag og aftentimer, evt. bemandet med seniorer i seniorjob eller frivillige. Det nye center skal indeholde: Industrikøkken (Det skal være muligt at give tilbud om både mad til Cafeen, men også madlavningshold for enlige ældre). Arbejdende værksteder Konferencerum Foreningsrum og møderum (som vi kender dem fra RFC i dag) Cafe (med udstillingsmuligheder) Sekretariat for Frivilligcenteret Etage til iværksættere med kontorfaciliteter og sekretariat Kontorfaciliteter til kommunens repræsentanter. Målsætningen er at frivillige skal stå for driften af centerets cafe og arbejdende værksteder samt div. andre tilbud. Iværksættere kan få tilbud om kontorfaciliteter, netværk og tilbud om bistand fra fagfolk, samt mulighed for inspiration ved samtaler med frivillige eller ved at gøre brug af de arbejdende værksteders muligheder og de

7 frivilliges kompetencer. Kommunen får en fremskudt post hvor Rødovres borgere kan få kontakt uden at skulle bestille tid først. Tilbud som Centeret evt. kan tilbyde: Værksteder: Træværksted, metalværksted, motorværksted, grafisk værksted, håndarbejdsværksted, Datastue, dramaværksted, filmværksted, musikværksted, Dansestudie, litteraturværksted, m.fl. Byttebiks - Gribskov kommune har et tilbud de kalder Byttehuset hvor man kan komme med sine effekter og bytte til noget andet. I Gribskov er byttehuset bemandet med seniorjobbere. Udfærdigelse af rekvisitter til rollespil, teater, skolekomedier, allehånde kulturelle aktiviteter. Fordele ved et sådant center: Generelle fordele: - Centeret vil være med til at udvikle fremtidens arbejdsliv, som til stadighed er under udvikling. - Centeret vil være et eksempel til efterfølgelse for hvorledes frivillige, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og kommune kan støtte hinanden og arbejde bedre sammen. - Centeret kan være med til at bryde nye veje i måden man tænker grænser mellem arbejdsliv, familieliv og privatliv. Foreningslivet: Foreningslivet i Rødovre får et hus eller en platform som i størrelse og tilbudsmuligheder vil betyde et markant løft med henblik på muligheder for kontakt med Rødovres borgere. Synliggørelse og rekruttering af nye frivillige og nye medlemmer vil på samme tid blive langt mere effektivt. Derudover kan foreningerne meget nemmere netværke og gøre brug af hinandens ressourcer og kompetencer i udførelsen af de enkelte foreningers aktiviteter. Fordele: - De enkelte foreningers synlighed i forhold til Rødovres borgere vil blive markant forbedret. - En meget stærkere synenergi foreningerne imellem vil opstå. - Foreningerne vil kunne mødes på tværs. - Foreningerne vil have nem adgang til konsulentbistand og professionel knowhow. - Foreningerne vil have direkte adgang til et velfungerende sekretariat. - Kursustilbud m.v. vil blive markant bedre. Kommunen: Kommunen vil få en række af fordele ved at gå mere aktivt ind i driften af frivilligcenteret. Først og fremmest fordi afstanden mellem borger og kommune bliver væsentligt mindre idet RFC med sit væld af tilbud bliver et naturligt mødested for mange rødovreborgere.

8 Fordele: - Afstanden mellem kommunen og den enkelte borger vil blive væsentligt reduceret. - Arbejdsbyrden på medarbejdere på rådhuset vil blive lempet. - Sagsgangen vil i mange tilfælde blive nemmere og mindre ressourcekrævende. - Relevant hjælp og information til kommunens borgere vil hurtigere kunne tilbydes. Socialforvaltningen: - En socialrådgiver skal være tilknyttet huset så man kan få vejledning om muligheder og rettigheder uden at skulle konsultere sin sagsbehandler. - Derudover håber vi på endnu en kommunal konsulentfunktion som kan vejlede borgeren i alle de områder som ligger udenfor socialforvaltningens ansvarsområde. Jobcenteret: Jobcenteret skal have en medarbejder tilknyttet frivilligcenteret, således at man kan søge råd og vejledning hos en jobkonsulent på frivilligcenteret. Det skal være muligt for jobcenteret/kommunen at bruge frivilligcenteret til: - Borgere i Jobtræning - Borgere som tilbydes Seniorjob (grafikere, journalister, håndværkere, o.a.) - Borgere på kontanthjælp - Borgere som har brug for flexjobs, nyttejobs, aktivering og jobtræning. - Ledige borgere som har brug for opkvalificering. F.eks. via værksteder, kontorarbejde, kurser etc. - Etablering af en lokal borgerservice-funktion Sundhedscenteret: Sundhedscenteret skal have en medarbejder tilknyttet frivilligcenteret, således at man kan søge råd og vejledning hos en konsulent fra sundhedscenteret på frivilligcenteret. Sundhedscenteret skal derudover kunne benytte sig af lokalerne til undervisning, samtalegrupper, projekter, m.m. Politi Man skal kunne møde en repræsentant for politiet, som kan give råd og vejledning samt skabe en positiv dialog med borgerne udenfor politistationen. Uddannelsesinstitutioner Teknisk skole er tænkt som en mulig samarbejdspartner. Teknisk skole kan evt. være bidragydere til flere af de arbejdende værksteder hvor eleverne kan få både undervisning og være husets brugere behjælpelige med relevante projekter m.v. Borgere skal kunne få en samtale med en uddannelsesvejleder. Fordele: - Studerende på erhvervsskoler kan få praktisk erfaring med hensyn til løsning af opgaver. - Frivillige foreninger, kommunale institutioner og iværksættere kan få hjælp til løsning af konkrete opgaver. - Studerende får mulighed for at netværke med alle brugere af centeret.

9 Det private erhvervsliv: Drivkraften er at skabe et center hvor iværksættere fra Rødovre og omegnskommuner kan bruge hinanden og centerets andre tilbud og ressourcer (værksteder, frivillige, erhvervsskoler, konsulenter fra Dansk Erhvervsliv og kommunens repræsentanter) i udviklingen af deres forretningsmodel. Derudover skal det etablerede erhvervsliv også kunne bruge centeret både med hensyn til synliggørelse men også i forbindelse med udvikling af deres eksisterende forretningsmodel. Centeret kan være med til både at bryde nye grænser for hvorledes man giver iværksættere optimale udviklingsmuligheder og hvorledes samarbejdet mellem foreningsliv, erhvervsliv og det offentlige kan fungere. Af andre fordele kan nævnes: - Iværksættere er meget engagerede mennesker med motivation for udvikling og nytænkning. - Iværksættere og foreninger kan nyde gavn af gensidig inspiration. - Centeret kan være med til at bryde nye grænser for hvorledes man skaber optimale betingelser for Iværksættere. - Centeret kan være med til at promovere Rødovre Kommune som en af de mest innovative kommuner med hensyn til nytænkning omkring samskabelse/- spillet mellem frivillige, uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og kommune. Vi håber at de syv omegnskommuner som allerede i dag samarbejder omkring tilbud til iværksættere vil støtte centeret via henvisning af iværksættere fra deres kommune, med know-how og ikke mindst økonomisk. Derudover håber vi at Dansk Industri vil kunne se centerets muligheder allerede i etableringsfasen og derfor støtte med ekspertise, fagfolk og økonomi. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om at Dansk Industri vil kunne se både fordele og muligheder når først centeret er etableret og de første synlige resultater af centerets koncept bliver til virkelighed. 9. Nyt fra kassereren Budget og regnskab. RFC: Kasserer blev bedt om at redegøre for udgiften til løn i både RFC og selvhjælp. Dette kunne kasserer ikke redegøre for men henviste til opgørelsen fra revisor. Selvhjælp: Status ca på kontoen. Koordinator, selvhjælpskoordinator og kasserer skal snarest muligt have et møde vedr. udgifter og budgetlægning. 10. Forretningsudvalgets seneste referat. Formanden har hjulpet Helge i More than coffee. Formanden har fundet en del fonde som kan være interessante at søge i forbindelse med drift af RFC. Sommerferielukning har været drøftet.

10 11. Dagsorden for mødet med Britt Jensen d Evt. punkter til dagsorden: - Bestyrelsessammensætning. - Muligheder for indlæg i forbindelse med kommunens netværksaftener. - RFC s tanker for fremtiden. - Rødovres nye frivillighedspolitik. - Ulla, Yvonne, Kirsten og Gert melder afbud. 12. Generalforsamling Vedtægtsændringer FU fremlægger følgende forslag til debat: 1. Alle skal have lov til at opstille til bestyrelsen uanset foreningsmæssigt tilhørsforhold. 2. Én fra hvert område skal være repræsenteret i bestyrelsen og resten kan vælges uden hensyntagen til tilhørsforhold. 3. Man bibeholder bestyrelsens sammensætning med den undtagelse at andre kan stemmes ind hvis ikke der findes kandidater fra de fire særskilte områder. 4. Det enkelte medlem af bestyrelsen skal møde op minimum 50 % af bestyrelsens møder. Sker dette ikke vil bestyrelsesmedlemmet miste sin bestyrelsespost og bestyrelsesposten vil dermed være ledig til besættelse ved førstkommende generalforsamling. Bestyrelsen blev enige om følgende til vedtægtsændringer: En fra hvert område skal, som udgangspunkt, være repræsenteret i bestyrelsen og resten kan vælges uden hensyntagen til tilhørsforhold. Forslaget skal formuleres til generalforsamlingen og forelægges til godkendelse i bestyrelsen på næste bestyrelsesmøde. Derefter skal forslaget forelægges Social og Sundhedsudvalget til godkendelse Dirigent Niclas Poulsen har sagt ja til denne opgave. Niclas skal snarest muligt have tilsendt vedtægter, dagsorden og andet relevant materiale på niclas.poulsen@al-bank.dk Valg til bestyrelsen Valgt i 2013:

11 Yvette Larsen (Formand) Birthe Munthe (best. Medlem) Valgt for 1 år som erstatning for Bo Møller Haawa Abshir, Fouzia Awala og Esther Haugaard (best. Medlem) Kirsten Falster og Bent Jensen (suppleanter) JS Revision Følgende medlemmer er på valg i 2014: Ulla Spangtoft (Kasserer) Birthe Munthe (Best.medlem) Gert Tillebæk (Best.medlem) Yvonne Jørgensen (Best.medlem) Kirsten Falster og Bent Jensen (suppleanter) Genopstiller: Bent Jensen (suppleant) Kirsten Falster (suppleant) Birthe Munthe Ulla Spangtoft (opstiller som bestyrelsesmedlem) Genopstiller ikke: Yvonne Jørgensen Kirsten Falster Lars forsøger at få en redegørelse fra FriSe vedr. muligheder for regnskab og revision. 13. Eventuelt. Johnny Bjørnestad giver tilbud om at filme foreningers arrangementer, ganske gratis. Der blev udtrykt ønske om flytning af skabe og garderobe i indgangspartiet således at der bliver mere skabsplads. Næste møde er tirsdag d , kl

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster, Yvette Larsen, Yvonne Jørgensen

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster, Yvette Larsen, Yvonne Jørgensen Referat bestyrelsesmøde Torsdag d. 10. april 2014 kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Bent Jensen, Birthe Munthe, Ulla Spangtoft, Kirsten Falster,

Læs mere

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Haawa Abshir, Bent Jensen, Birthe Munthe, Fouzia Awala, Ulla Spangtoft

Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Haawa Abshir, Bent Jensen, Birthe Munthe, Fouzia Awala, Ulla Spangtoft Referat bestyrelsesmøde Tirsdag d. 18. marts 2014 kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne Egelund Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Haawa Abshir, Bent Jensen, Birthe Munthe, Fouzia Awala, Ulla

Læs mere

Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Esther Haugaard, Fouzia Awala, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Johnny Hundt, Bent Jensen, Lars Thorndal

Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Esther Haugaard, Fouzia Awala, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Johnny Hundt, Bent Jensen, Lars Thorndal Referat for bestyrelsesmøde tirsdag d. 24. marts 2015, kl. 16.30 Tilstede: Gæst: Afbud: Referent: Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Esther Haugaard, Fouzia Awala, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Johnny

Læs mere

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus.

Tak til Bent, Lone og Yvette for deres indsats på pandekagedagen. Også tak til Bent for assistance som vært ved Ingerfair kursus. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 23. februar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Hanne Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten

Læs mere

Vi sparer på pengene indtil FRIG midlerne bliver frigivet.

Vi sparer på pengene indtil FRIG midlerne bliver frigivet. Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 29. marts 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referat: Janne E. Andersen, Jens Dalsgaard, Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Kirsten Torp, Fouzia Awala,

Læs mere

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede.

Hanne Dalsgaard og Janne E. Andersen var ikke tilstede. Referat fra bestyrelsesmøde Tirsdag d. 26. januar 2016, kl. 17.00 Tilstede: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens, Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde Torsdag kl

Referat Bestyrelsesmøde Torsdag kl Referat Bestyrelsesmøde Torsdag 27.6.2013 kl. 17.30 Tilstede: Yvette Larsen, Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Bent Jensen, Birthe Munthe, Kirsten Falster, Esther Hauggaard, Yvonne Jørgensen, Gert

Læs mere

Rødovregård fungerer godt som ramme, og er allerede blevet booket til næste år.

Rødovregård fungerer godt som ramme, og er allerede blevet booket til næste år. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 29. september, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 16. juni 2015, kl Sted: Pejsestuen

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 16. juni 2015, kl Sted: Pejsestuen Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 16. juni 2015, kl. 17.30 Sted: Pejsestuen Deltagere: Bent Jensen, Anni Hørringsen, Janne Egelund Andersen, Johnny Hundt, Yvette Larsen, Fouzia Awala, Ulla Spangtoft,

Læs mere

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN

REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN REFERAT AF RØDOVRE FRIVILLIGCENTERS GENERALF0RSAMLING DEN 23. APRIL 2014 I ÆLDRECENTERET BROPARKEN Antal stemmeberettigede foreninger til Generalforsamlingen: 22 foreninger Dagsorden: 1) Velkomst Formand

Læs mere

Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard

Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 31. maj 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Anni Hørringsen, Yvette Larsen, Ulla Spangtoft,Kirsten Torp, Johnny Hundt, Bent Jensen, Fouzia Awala, Esther Haugaard

Læs mere

Deltagere: Bent Jensen, Haawa Abshir, Esther Haugaard, Fouzia Awala, Birthe, Yvette Larsen, Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Birthe Munthe

Deltagere: Bent Jensen, Haawa Abshir, Esther Haugaard, Fouzia Awala, Birthe, Yvette Larsen, Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Birthe Munthe Referat for bestyrelsesmøde Mandag d. 19.8.2013 kl. 17.30 Deltagere: Bent Jensen, Haawa Abshir, Esther Haugaard, Fouzia Awala, Birthe, Yvette Larsen, Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Birthe Munthe

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde Tirsdag d. 16. december 2014, kl

Referat for bestyrelsesmøde Tirsdag d. 16. december 2014, kl Referat for bestyrelsesmøde Tirsdag d. 16. december 2014, kl. 17.30 Tilstede: Janne Andersen, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Bent Jensen, Ulla Spangtoft, Kirsten Torp Afbud: Johnny Hundt, Fouzia Awala,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 30. august 2016, kl

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 30. august 2016, kl Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 30. august 2016, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Kirsten Torp, Jens Dalsgaard, Ulla Spangtoft, Yvette Larsen, Esther Haugaard, Janne E. Andersen, Johnny Hunt

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde Tirsdag d. 24. februar 2015, kl

Referat for bestyrelsesmøde Tirsdag d. 24. februar 2015, kl Referat for bestyrelsesmøde Tirsdag d. 24. februar 2015, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne Egelund Andersen, Ulla Spangtoft, Esther Haugaard, Fouzia Awala, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Johnny

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. tirsdag d , kl

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. tirsdag d , kl Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. tirsdag d. 29.8.2017, kl. 17.00 Tilstede: Afbud: Referent: Ulla Spangtoft, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Anni Hørringsen, Jens Dalsgaard, Esther Haugaard, Johnny Hundt,

Læs mere

Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft, Fouzia Awala

Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla Spangtoft, Fouzia Awala Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 25. august, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Gæst: Referent: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 19. august 2014, kl

Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 19. august 2014, kl Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 19. august 2014, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Gæst: Referent: Yvette Larsen, Fouzia, Haawa, Ulla Spangtoft, Esther Haugaard, Johnny Hundt, Kirsten Torp, Gerda Jeppsson,

Læs mere

Bent Jensen, Ulla Spangtoft, Johnny Hundt, Gerda Jeppsson, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Fouzia Awala,

Bent Jensen, Ulla Spangtoft, Johnny Hundt, Gerda Jeppsson, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Fouzia Awala, Referat af bestyrelsesmøde Tirsdag d. 17. juni 2014, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Bent Jensen, Ulla Spangtoft, Johnny Hundt, Gerda Jeppsson, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Fouzia Awala, Esther Haugaard,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 21. oktober 2014, kl

Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 21. oktober 2014, kl Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 21. oktober 2014, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Fraværende: Referent: Johnny Hundt, Esther Haugaard, Ulla Spangtoft, Fouzia Awala, Kirsten Torp, Yvette Larsen, Janne

Læs mere

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo:

Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl Afbud sendes til Hugo: Kære bestyrelse Her er dagsorden til bestyrelsesmøde den 5. februar kl. 16-18 Afbud sendes til Hugo: centerleder@fcgreve.dk Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat af

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS. 1 Navn og hjemsted VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER HALSNÆS 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Frivilligcenter Halsnæs. Stk. 2 Foreningens hjemsted følger sekretariatets adresse. 2 Formål Stk. 1. Foreningen har som

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2018 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn 2018 blev et år med mange spændende, nye tiltag samt udfordringer for Frivilligcenteret. Hele året

Læs mere

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019

Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 Guldborgsund Frivilligcenters vedtægter vedtaget på generalforsamlingen d. 15. maj. 2019 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Guldborgsund Frivilligcenter. Stk. 2 Foreningen har hjemsted i Guldborgsund

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune

SAMARBEJDSAFTALE. Ringkøbing-Skjern Kommune SAMARBEJDSAFTALE Ringkøbing-Skjern Kommune 1 1. Indledning: Ringkøbing-Skjern kommune og Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern ønsker med denne samarbejdsaftale at sikre et godt og nært samarbejde, byggende

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde

Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde Vedtægter for Frivilligcenter Kerteminde 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er: Frivilligcenter Kerteminde Foreningens hjemsted er: Kerteminde Kommune 2 Formål Foreningen har som formål: - At støtte og

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør

Vedtægter. for. Foreningen. Frivilligcenter Helsingør Vedtægter for Foreningen Frivilligcenter Helsingør Indhold: 1 NAVN OG HJEMSTED 3 2 FORMÅL 3 3 MEDLEMMER 4 4 GENERALFORSAMLING 5 5 BESTYRELSEN 6 6 REGNSKAB OG REVISION 8 7 HÆFTELSE OG TEGNINGSREGLER 8 8

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den

Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den Referat fra Generalforsamling i Guldborgsund Frivilligcenter den 25.5.2016 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde foreslået byrådsmedlem Jens Erik Boesen, som blev valgt Det konkluderes af JEB, at generalforsamlingen

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

Bestyrelsen venter nu på en henvendelse fra kommunen. b. Ensomhed og frivillighed Årets dialogmøde med sundhedsteamet.

Bestyrelsen venter nu på en henvendelse fra kommunen. b. Ensomhed og frivillighed Årets dialogmøde med sundhedsteamet. 26.11.2015 Referat af bestyrelsesmøde 25. nov. Kl. 16-18 Til stede: Britta, John, Gitte, Inge-Lise, Bente, Cody og Hugo (ref.) Afbud: Jette og Merete. Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 2.

Læs mere

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til Nuværende formulering Ny formulering 1 Navn Klubbens navn er klub for privatpraktiserende ergoterapeuter. Klubbens navn dækker grundlæggende over de ergoterapeuter, der ønsker at starte egen virksomhed,

Læs mere

Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet indenfor integrationsområdet budt på mange og store udfordringer.

Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet indenfor integrationsområdet budt på mange og store udfordringer. Referat fra Generalforsamling i Integrationsfaggruppen 13.marts 2014 på Frederiksberg C 1. Valg af dirigent og referent Karina Nørager 2. Formandens beretning Siden sidste Generalforsamling, har arbejdet

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 21. marts 2012 kl.

Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 21. marts 2012 kl. Odense, den 5. marts 2013 Kære Forældre- og skolekreds ved FCO Der indkaldes hermed til ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 21. marts 2012 kl.

Læs mere

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14.

Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. Bramming ModelBaneKlub Dagsorden til Generalforsamling den 25/02-14. 1. Valg af 2 stemmetællere, dirigent og referent. 2. Formandens beretning. 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Forelæggelse

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl Referat af konstituerende bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 21. marts 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Frivillighuset Vindrosen d. 20. marts 2018

Referat af bestyrelsesmøde i Frivillighuset Vindrosen d. 20. marts 2018 Referat af bestyrelsesmøde i Frivillighuset Vindrosen d. 20. marts 2018 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen), Claus Brinch-

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 Formål Foreningen har som formål: At drive Frivilligcenter

Læs mere

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave

Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Udvikling og etablering og af Frivillighedscenter i Aabenraa Projektbeskrivelse Pixiudgave Acadre sag: 15/32530 Dokument nr.: 13 Side 1 af 8 Indhold 1. Projektets formål... 3 2. Målsætning og mål for Frivillighedscenter...

Læs mere

Formålsbeskrivelse og procesplan for frivilligcenter

Formålsbeskrivelse og procesplan for frivilligcenter Socialpsykiatrien Notat Til: Sagsnr.: /09138 Dato: 03-10- Sag: Sagsbehandler: Formålsbeskrivelse og procesplan for frivilligcenter Lars Haase 1. Baggrund I forbindelse med vedtagelse af budget 2010 blev

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG

VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG BILAG 1 VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGCENTER NYBORG I venstre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs gældende vedtægter. I højre kolonne ses Frivilligcenter Nyborgs bestyrelses oplæg til vedtægtsændringer i henhold

Læs mere

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i

SAND udvalgets formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af hjemløshed i Vedtægter for SAND Hovedstaden Vedtægter for SAND Hovedstaden 1 Navn Stk. 1. Foreningens navn er SAND Hovedstaden Stk. 2. SAND udvalget er medlem af SAND De hjemløses landsorganisation, og er forpligtet

Læs mere

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008

Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Hjerneskadeforeningen - Lokalforening SYDFYN Referat af Generalforsamling 21. januar 2008 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning til godkendelse 3. Forelæggelse af regnskab a. regnskabet

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg

Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Vedtægter for Frivilligcenter Nyborg Nuværende vedtægter 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Frivilligcenter Nyborg. Foreningens hjemsted er Nyborg Kommune. 2 2 Formål Foreningen har som formål: At

Læs mere

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet

Vedtægter & Love. Vedtægter for specialgruppen DJKU. Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Vedtægter & Love Vedtægter for specialgruppen DJKU Dansk Journalistforbunds studenterorganisation på Københavns Universitet Sidst opdateret og godkendt ved generalforsamling d. 7/10 2014 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Svinninge Modeljernbaneklub

Svinninge Modeljernbaneklub Svinninge Modeljernbaneklub Formand/daglig leder Referant Referat fra Allan Risgård Jensen Svend Windeleff ordinær generalforsamling 21 43 56 03 Dato: 20/2-2014 Referat fra Ordinær generalforsamling onsdag

Læs mere

VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 MEDLEMMER 4 GENERALFORSAMLING

VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 MEDLEMMER 4 GENERALFORSAMLING VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGTHY Frivilligcenter og Selvhjælp 1 NAVN OG HJEMSTED FRIVILLIGTHY Frivilligcenter og Selvhjælp Thisted kommune 2 FORMÅL Organisationen er en frivillig, social og kulturel sammenslutning,

Læs mere

Generalforsamling. 6. februar 2013

Generalforsamling. 6. februar 2013 Generalforsamling 6. februar 2013 1 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 eller 4 stemmetællere 3. Formanden aflægger beretning 4. Kasserer fremlægger det reviderede regnskab 2012 til generalforsamlingens

Læs mere

Andre fravælger de tilbud der gives. Vi er alle født med fri vilje til, at vælge hvad vi vil med vores liv.

Andre fravælger de tilbud der gives. Vi er alle født med fri vilje til, at vælge hvad vi vil med vores liv. Formandens tale ved generalforsamlingen 2014 Velkommen til Rødovre frivilligcenters Generalforsamlingen. Jeg vil gerne starte med, at fortælle en lille historie, som fortæller om næstekærlighed uden grænser,

Læs mere

Vedtægter for Studenterhus Odense

Vedtægter for Studenterhus Odense Vedtægter for Studenterhus Odense Dato for ikrafttræden: 13. juni 2013 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Studenterhus Odense og har hjemsted i Odense Kommune. I daglig tale også kaldet Studenterhus

Læs mere

Generalforsamling 2018

Generalforsamling 2018 Generalforsamling 2018 HUSK at tilmelde dig generalforsamlingen på FB begivenheden. Tidspunkt: Onsdag d. 30. januar 2019 kl. 18:30-20:30 Sted: Sponz MTB Center, Frydenborgvej 27L, 3400 Hillerød Agenda:

Læs mere

Albertslund Festival. 1 Navn, Formål og hjemsted

Albertslund Festival. 1 Navn, Formål og hjemsted Albertslund Festival 1 Navn, Formål og hjemsted Foreningens navn er Albertslund Festival, og har hjemsted i Albertslund; Rådhusdammen 78 2620 Albertslund Mission Vi ønsker at skabe rammerne om Amfi-Teaterscenen

Læs mere

Bestyrelsens forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden marts 2010/jca Bestyrelsens forretningsorden 1. Hjemmel Iht. vedtægter 6 stk. 6a : Bestyrelsen fastlægger selv sin forretningsorden dog under hensyn til stk. 6b.6e. Henvisningerne i stk. 6b..6e er indarbejdet

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

GUIDE. Sådan starter I en ny forening

GUIDE. Sådan starter I en ny forening GUIDE Sådan starter I en ny forening Udskrevet: 2016 Sådan starter I en ny forening Et formål, en bestyrelse, et sæt vedtægter og et stiftende møde - det er alt, hvad I behøver for at starte en forening.

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

GENERALFORSAMLING 20. marts 2012 i Frivilligcenter Aarhus Referat. Beslutning: Gry Mertz blev valgt som dirigent og Elin Christiansen som referent.

GENERALFORSAMLING 20. marts 2012 i Frivilligcenter Aarhus Referat. Beslutning: Gry Mertz blev valgt som dirigent og Elin Christiansen som referent. GENERALFORSAMLING 20. marts 2012 i Frivilligcenter Aarhus Referat 1. Valg af dirigent og referent Beslutning: Gry Mertz blev valgt som dirigent og Elin Christiansen som referent. Generalforsamlingen er

Læs mere

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS)

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) 26. april 2013 kl. 15.00 18.20 på Dyssekilde Deltagere: Leif, Thorkild, Catalina, Ib, Elsebeth, Leif, Henny, MaiBritt, Leanne, Claudio, Birgitte,

Læs mere

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter Vedtægter for Danish Students Abroad 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 VISIONER OG MÅL 4 FORENINGS STRUKTUR 5 MEDLEMMER 6 GENERALFORSAMLINGEN 7 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 8 BESTYRELSE 9 TEGNING AF FORENING

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset.

Løsningsforslag Der blev arbejdet med løsningsforslag ud fra 4 overskrifter, der blev udvalgt i fællesskab: Holde fast i Frivillighuset. Notat Opsamling fra workshop med frivilligområdet 5. marts 2019 Social- og Sundhedsudvalget afsatte på udvalgsmødet den 4. december 2018 150.000 kr. til styrkelse og synliggørelse af den frivillige indsats

Læs mere

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense.

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense. Dannebrogsgade 31, 1. mf. 1660 København V www.kulturbestyrelser.dk 20. marts 2016 Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl. 17.45 til 19.45. Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21,

Læs mere

Definition af et frivilligcenter

Definition af et frivilligcenter Definition af et frivilligcenter Et frivilligcenter arbejder lokalt, og almindeligvis dækker frivilligcentret en kommune. Der findes ca. 50 F.C i Danmark og 7 nye er på vej. Det er socialministeriets vision

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Referat af: Generalforsamling onsdag d. 16. maj 2018 kl SOSU-Skolen, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F.

Referat af: Generalforsamling onsdag d. 16. maj 2018 kl SOSU-Skolen, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F. Referat af: Generalforsamling onsdag d. 16. maj 2018 kl. 17.00 SOSU-Skolen, Vestensborg Allé 78, 4800 Nykøbing F. 1. Valg af dirigent. Leif Jeppesen. Godkendt af forsamlingen. Lovligt indvarslet. 2. Valg

Læs mere

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18)

Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgning om støtte til frivilligt socialt arbejde i Fredericia Kommune (Lov om Social Service 18) Ansøgningen sendes til: Fredericia Kommune Pleje og Omsorg Rådhuset, Gothersgade 20 7000 Fredericia Den

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN

ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN ÅRSSKRIFT 2017 FRIVILLIGCENTER & SELVHJÆLP FAABORG-MIDTFYN 1 Frivilligcenter & Selvhjælp Faaborg-Midtfyn Året 2017 har budt på mange spændende og givende oplevelser og arbejdsopgaver for foreningen Frivilligcenter

Læs mere

Frivilligpolitik for Jammerbugt Kommune

Frivilligpolitik for Jammerbugt Kommune Frivilligpolitik for Jammerbugt Kommune Fremsat af Frivillighusets bestyrelse i samarbejde med Center For Frivilligt Socialt Arbejde og Jammerbugt Kommunes Social og sundhedsudvalg. Behandlet af Social

Læs mere

Bestyrelsens forslag til ændringer af Frivillighuset Vindrosens vedtægter Baggrund for ændringsforslag

Bestyrelsens forslag til ændringer af Frivillighuset Vindrosens vedtægter Baggrund for ændringsforslag Bestyrelsens forslag til ændringer af Frivillighuset Vindrosens vedtægter Frivillighuset Vindrosens bestyrelse har på sit møde d. 5. februar besluttet at fremsende indeværende forslag til vedtægtsændringer

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl

Referat fra bestyrelsesmøde fredag d kl Beslutningsreferat fra bestyrelsesmøde Sektionen af Selvstændige Socialrådgivere Referat fra bestyrelsesmøde fredag d. 10.11.2017 kl. 9.30 15.30 Mødet afholdes på Sinatur Hotel Sixtus, Teglgårdsvej 73,

Læs mere

Vedtægter for. Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS) Aalborg

Vedtægter for. Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS) Aalborg 1 Navn og hjemsted Vedtægter for Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS) Aalborg Foreningens navn er Studerendes Almen Medicinske Selskab (SAMS) Aalborg. Forenings mailadresse: Samsaalborg@gmail.com

Læs mere

Punkt af beskrivelse Kommentarer. Noget på Maks 2 min. Punktet er ikke til referat.

Punkt af beskrivelse Kommentarer. Noget på Maks 2 min. Punktet er ikke til referat. Scleroseforeningen, Lokalafdeling Nordvestsjælland indkaldelse og dagsorden til bestyrelsesmøde den 07.11.2018 kl 17.00-21.00 Lavendelvej 37, 4470 Svebølle Formålet med lokalafdelingernes arbejde er: 1.

Læs mere

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer

Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer Generalforsamling i Vangedes Venner onsdag 11. april kl. 19.00 i Cafe Cafeen. Bilag til dagsordenens pkt. 6: Bestyrelsen forslag til vedtægtsændringer NUVÆRENDE VEDTÆGTER FOR VANGEDES VENNER 1 Navn og

Læs mere

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet

Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet Bestyrelsesmøde i SUMH D. 4. februar kl. 16-20 Bestyrelsesmødet afholdes på sekretariatet DAGSORDEN 16.00 1. Velkommen og TJEK-IN IKH 16.15 2. Godkendelse af dagsorden og valg af ordstyrer IKH 16.20 3.

Læs mere

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode 2018-2019 og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom tidsperspektivet er gået ud over den oprindelige dato

Læs mere

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider

Vedtægter for. SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling. Side 1 af 5 sider Vedtægter for SIND-Hillerød/Allerød lokalafdeling 2014 Side 1 af 5 sider 1 NAVN OG HJEMSTED Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND-Hillerød/Allerød. Lokalafdelingen dækker Hillerød og Allerød kommuner.

Læs mere

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune

Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune. 1 Navn og hjemsted Navn: Hjemsted: Foreningen Frivillighedens Hus i Sønderborg Kommune Frivillighedens Hus, Perlegade 50, 6400 Sønderborg 2 Formål Foreningen

Læs mere

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10.

Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Torslunde-Ishøj Idrætsforenings Støtteforening afholder bestyrelsesmøde torsdag den 8. januar 2015 kl. 17.00 i klubhuset på Torbens Vænge 10. Fremmødte: Keld, Erik, Vibeke, Ole, Gerner, Peter og Ivan.

Læs mere

Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer

Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer Få mere liv i din forening, hør hvad Frivilligcenter Furesø kan gøre for jer Velkommen til Vores frivilligverden Frivilligcenter Furesø har siden sin start tilbudt foreningsservice i Furesø Kommune. I

Læs mere

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro.

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Mødt: Lars Otte Koefoed, Kasper Knudsen, Anne Gitte Bang

Læs mere

Referat af Ordinær generalforsamling tirsdag den 10. maj 2016

Referat af Ordinær generalforsamling tirsdag den 10. maj 2016 Referat af Ordinær generalforsamling tirsdag den 10. maj 2016 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning Bilag 2a 3. Forelæggelse af det reviderede regnskab Bilag 3a 4. Fremlæggelse af arbejdsplan

Læs mere

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Referat fra GF Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Fredag den 5. april 2019 1. Valg af referent:

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 12. april 2014. Steen, Lars, Anette, Ulla. Deltagere: Ikke mødt:

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 12. april 2014. Steen, Lars, Anette, Ulla. Deltagere: Ikke mødt: BESTYRELSESMØDE Sted: Værløse Dato: 12. april 2014 Deltagere: Steen, Lars, Anette, Ulla Ikke mødt: Afbud: Referent: Uffe Ulla Dagsorden 1.0 Valg af referent... 2 2.0 Kommentarer til sidste referat... 2

Læs mere

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk

Frivilligt Socialt Arbejde April 2014. Birthe Funk Frivilligt Socialt Arbejde April 2014 Birthe Funk Disposition Udkants eller Vandkantsdanmark? Hvad er Frivilligt Socialt arbejde Om Frivilligcenter Lolland Det værdifulde frivillige arbejde frivilligt

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017

Frivilligcenter Furesø. Status - projekter og samarbejder 2017 Frivilligcenter Furesø Status - projekter og samarbejder 2017 Formål og vision Kvalitet & Mangfoldighed Støtte, udvikle og inspirere frivillige foreninger og initiativer Hjælpe nye foreninger i gang Udfoldelse

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense

Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense Referat fra IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING 2014 IMCC Lokalafdeling Odense ORDINÆR GENERALFORSAMLING Onsdag 12. November 2014 kl. 18-19.30 1. Formalia a. Velkomst Formændene byder velkommen

Læs mere

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Social og Sundhed Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning...3 Lovgrundlag...3 Definition på frivilligt socialt arbejde...3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...4

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7

Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Forslag til vedtægtsændringer Ændringsforslag er de indrykkede punkter 1-7 Vedtægter for Høng Bridgeklub DANMARKS BRIDGEFORBUND 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er Høng Bridgeklub og klubben er hjemmehørende

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Jette Vestergaard 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 sprotokol fra sidste

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 28. november 2017 kl

Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 28. november 2017 kl Referat af bestyrelsesmøde Frivillighuset Vindrosen Exnersgade 1, 6700 Esbjerg d. 28. november 2017 kl. 17.00-19.00 Tilstede: Navn (valggruppe/forening) Formand Gitte Morberg Jensen (Sygdom & Sundhedsfremme/Osteoporoseforeningen),

Læs mere