At SOSU Nykøbing Falster, via professionel undervisning og praktik, udvikler elevernes faglige og personlige kompetencer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "At SOSU Nykøbing Falster, via professionel undervisning og praktik, udvikler elevernes faglige og personlige kompetencer."

Transkript

1 19. december 2013 Strategi for SOSU Nykøbing Falster SOSU Nykøbing Falsters vision, mission, værdier samt input fra SOSU Nykøbing Falsters bestyrelse, ledelse og personale i medio 2013 danner baggrunden for følgende strategi og dertilhørende indsatsområder. Vision for SOSU Nykøbing Falster SOSU Nykøbing Falster vil skabe optimale rammer for uddannelse. Mission for SOSU Nykøbing Falster At SOSU Nykøbing Falster, via professionel undervisning og praktik, udvikler elevernes faglige og personlige kompetencer. SOSU Nykøbing Falster uddanner fagpersoner, der, professionelt og med stolthed og respekt, varetager deres fag. For at nå SOSU Nykøbing Falsters vision, er det nødvendigt, at alle medarbejdere på tværs af fag bidrager professionelt som aktører i det faglige fællesskab. Værdier for SOSU Nykøbing Falster SOSU Nykøbing Falsters værdisæt tager udgangspunkt i relationer mellem mennesker, og det er igennem disse relationer, at den faglige og personlige udvikling sker. Relationer blandt alle, der har sin gang på SOSU Nykøbing Falster, dannes via troværdighed, engagement, anerkendelse, fleksibilitet og kvalitet i uddannelsen. SOSU Nykøbing Falsters forventning er, at elever og medarbejdere, gennem deres daglige handlinger, aktivt bidrager til, at det vi gør i vores hverdag stemmer overens med skolens værdier. SOSU Nykøbing Falsters værdier er den ramme, den enkelte forventes at handle inden for.

2 Indsatsområder: Det er SOSU Nykøbing Falsters overordnede strategiske målsætning at fastholde og udvikle en professionel, sammenhængende og udviklingsorienteret organisation med et fagligt attraktivt undervisnings- og arbejdsmiljø. Følgende indsatsområder er blevet identificeret og vurderet strategisk vigtige for SOSU Nykøbing Falster som organisation: Fortsat øget gennemførelse nye pædagogiske tiltag Øge antallet af ansøgere, for at sikre dimensionering via styrkede samarbejdsrelationer og information til relevante interessenter Effektiv ressourceanvendelse, effektiv ledelsesrapportering og økonomistyring Samarbejdet mellem skole og praktiksteder Udvikling af IT-integration og interaktion i undervisningen på SOSU Nykøbing Falster For at konkretisere indsatsområderne vil disse blive foldet ud i følgende nedenstående. Strategi: Fortsat øget gennemførelse nye pædagogiske tiltag Fokus på at fastholde GF elever og motivere dem til at vælge Social- og Sundhedsuddannelsen Frafaldet på Grundforløbet er på trods af en fokuseret indsats forsat for høj og en stor andel Grundforløbseleverne vælger at søge optagelse på Pædagogisk assistent uddannelsen, som ikke har den fornødne kapacitet til at optage så store mængder elever. Samtidig er det en løbende udfordring at sikre kvalificerede og nok ansøgere til Social- og Sundhedsuddannelsen. Det kan være en årsag til frafald på Grundforløbet, at elever i forløbet bliver bevidste om den lille sandsynlighed der er for at optaget på Pædagogisk assistent uddannelsen, efterfølgende ikke er interesserede i at gennemføre Grundforløbet. Adgang til SOSU Nykøbing Falsters støttefunktioner såsom uddannelseskonsulenter og administration, må betragtes som en vital forudsætning for gennemførelse af et uddannelse, særligt for elevgruppen der kan være frafaldstruet.

3 Målsætningen for den strategiske indsats: Er at der via fokus på Social- og Sundhedsuddannelsens indhold, arbejdsfelt og muligheder (Social- og Sundhedsassistent / mellemlang videregående) tidligt på Grundforløbet, skabes øget motivation hos grundforløbselever for at gennemføre forløbet og søge videre til Social- og Sundhedsuddannelsen. Sikre adgang til skolens støttefunktioner i skolens åbningstid. Metoder: Tidligere Grundforløbselever, der er i gang med at gennemføre Social- og Sundhedsuddannelsen skal præsenteres som rollemodeller, knyttet til den enkelte klasse. Evt. ugentligt møde (muligvis i Åbent Læringscenter) mellem rollemodeller og Grundforløbselever, hvor rollemodeller deler deres erfaringer om uddannelse, oplevelser osv. En mere bevidst brug af ambassadører og rollemodeller både ift. ansatte og elever. Indarbejde værkstedsfag som en del af hverdagen på SOSU Nykøbing Falster i højere grad end tilfældet er i dag Heldagsskole hvor Åbent Læringscenter, er en fast del af hverdagen evt. udvidet med fagundervisere Besøg i Grundforløbsklassen af friske ældre der fortæller om deres liv og tanker om livet Øget samarbejde mellem undervisere fra henholdsvis Social- og Sundhedsuddannelsen og Grundforløbet Undervisere fra Social- og Sundhedsuddannelsen som gæstelærer på Grundforløbet Formidle fortællinger Social- og Sundhedssektoren på infoskærm, hjemmeside, små filmklip på Youtube samt inddrage de sociale medier fx i form af Facebook eller SkoleTube værktøjet Team Stream (fungerer som Facebook blot bag Uni login) Alle elever skal have adgang til SOSU Nykøbing Falsters støttefunktioner (uddannelseskonsulenter, administration), således at frafaldstruede elever hurtigt modtager den fornødne støtte. Øget samarbejde mellem kontaktlærere og uddannelseskonsulenter med henblik på en tidlig indsats ex i form af fraværssamtaler, henvisning til fx mentor eller psykolog. Uddannelseskonsulenterne skal være opmærksomme på fravær i samarbejde med kontaktlærerne og inddrages tidligere. Når der er bevidst fokus på rekruttering af elever til enkelte uddannelser, er det vigtigt at være bevidst om den kompleksitet der ligger i vejlederens rolle, primært som den der vejleder ansøgere ud fra deres individuelle behov, samtidig med at vejlederen skal håndtere det krydspres det er at følge en strategi om rekruttering til enkelte uddannelser.

4 Øge antallet af ansøgere for at sikre dimensionering via styrket samarbejdsrelationer og information til relevante interessenter Traditionelt har SOSU Nykøbing Falster haft et stærkt samarbejde til UU, jobcenter og andre ungdomsuddannelsesinstitutioner, hvilket der gøres alt for at vedligeholde. Men behovet for kendskab til SOSU Nykøbing Falsters uddannelser allerede i grundskolen er absolut tilstede. I efteråret satte vi ind på at besøge efterskoler i lokalområdet, for at sætte fokus på SOSU uddannelserne som springbræt til en videregående uddannelse. Det er vores erfaring, at eleverne på flere af skolerne ikke var bevidste om, at de havde denne mulighed. Skolerne var positivt stemt overfor vores besøg, da medarbejdere fra SOSU Nykøbing Falster, formår at udfolde de uddannelsesmæssige perspektiver for eleverne. Et konkret eksempel på effekten af besøg på skoler: I foråret 2012, var udbudt et kombiforløb, hvor der var én elev tilmeldt. To undervisere fra SOSU Nykøbing Falster tog rundt på produktionsskolerne i Nakskov, Nykøbing F., Maribo og Vordingborg og endte med at have 12 tilmeldte en uge senere og det må konkluderes at disse besøg havde en positiv effekt. Derfor vil SOSU Nykøbing Falster arbejde videre med at styrke disse samarbejder. Det vides via en målgruppeundersøgelse på SOSU Nykøbing Falster, at størstedelen af eleverne vælger SOSU Nykøbing Falster grundet et direkte kendskab til tidligere eller nuværende elever fx familie eller venner. Dette skal vedligeholdes og udbygges. Målsætningen er at: Unge og voksne vælger SOSU uddannelsen, pga. lyst og de muligheder uddannelserne giver Hver enkelt elev betragtes som en potentiel ambassadør for SOSU Nykøbing Falster SOSU Nykøbing Falster er aktiv i forhold til at oplyse om vores uddannelser hos afgangselever i Folkeskolen, 10. klasses centrene, produktionsskolerne og efterskolerne (gerne med inddragelse af egne elever) Metode: At besøge relevante skoler (folkeskoler, efterskoler, 10 klassecentre, produktionsskoler) hvert efterår inden de unge vælger uddannelse. Da SOSU Nykøbing Falster har positive erfaringer ift. disse besøg Bevidst brug af ambassadører og rollemodeller både ift. ansatte og elever, da vi ved at langt hovedparten af vores elever rekrutteres via netværk At udvælge elever som kunne deltage i disse besøg Via besøg og foredrage på relevante skoler løfte SOSU Nykøbing Falsters image i en positiv retning

5 Øge SOSU Nyk. F. s status gennem kommunikationsindsats. Tænke i andre medier og platforme, end vi aktuelt anvender. Mere film og billeder. Mere inddragelse af vores brugere, der hvor det er muligt Mere synliggørelse af elevernes arbejder internt og på sociale platforme Eks. at tilbyde førstehjælpsmodulet hjerte lungeredning til intro i folkeskoler og efterskoler Effektiv ressourceanvendelse og effektiv ledelsesrapportering (bl.a. økonomistyring) SOSU Nykøbing Falster har siden overgangen til selvejet institution under staten haft udfordringer med en fast styring af økonomien. Forstået på den måde at budgetterne har været svære at holde og at særligt underviserenes timerregnskaber har givet afvigelser ved årets slutning. Dette har været et udtryk for adskilte procedere og en uens styring af afdelingerne, endvidere har økonomi og timeregnskab været adskilte og dermed ikke givet et reelt billede, men afvigelser. Selvom afvigelserne primært har været i den positive retning, er utrygheden ikke tilfredsstillende. Målsætningen for den strategiske indsats: SOSU Nykøbing Falster er klar til implementering af OK13, således at resursestyringsredskaber kan implementeres august 2013 Pædagogisk ledelsesudvikling Der skal bygges bro mellem arbejdstid og kroner Arbejdsfordeling er ikke blot en pædagogiskopgave, denne skal udarbejdes og koordineres i samarbejde med økonomiafdeling og skemalæggere. Der skal defineres nøgletal der automatisk genereres af administrationen til ledelsen, så ledelsen i højere grad kan være på forkant. Uddannelseskonsulentgruppen inddrages i sikring af data til ledergruppen, fx ift. fravær, frafald, optag o. lign. Der skal implementeres brug af årshjul, således at alle processer/rapporteringer startes, afsluttes og afleveres jf. årshjul. Samarbejdet mellem skole og praktiksteder Der har i hele SOSU Nykøbing Falsters levetid været tradition for et nært og konstruktivt samarbejde imellem skole og praktiksteder både med kommunerne og med Region Sjælland. Men der kan altid arbejdes på at synliggøre sammenhængen mellem teori på skolen og det praktiske arbejde i praksis yderligere for eleverne. Da en betragtelig del af SOSU Nykøbing Falsters frafald sker i praktikken, er der grundlag for at arbejde med elevernes faglige kompetencer. Styrkelse af disse kunne forebygge at eleverne forlader uddannelsen eller

6 bliver opsagt i utide. Ved at komme endnu tættere på praktikken og invitere praktikken endnu tættere på SOSU Nykøbing Falster kunne sandsynligheden for gennemførelse øges. Gennem i de sidste år har Social- og Sundhedsassistentuddannelsen med stor succes gennemført faglig vejledning i praktikken. Her samles en gruppe elever i praktik og har mulighed for at drøfte faglige udfordringer og dilemmaer med hinanden og med deres undervisere. Dette har givet eleverne muligheden for at trække teorien helt tæt på deres praksis hverdag. Målsætning for den strategiske indsats: Søge at skabe partnerskab mellem SOSU Nykøbing Falster og nærliggende praktikinstitutioner Eleverne skal introduceres til praktikken og dennes krav og forventninger til eleven tidligt i uddannelsesforløbet Eleverne skal opleve tydelige forbindelse mellem den oplevede praksis i hverdag og den af skolen introducerede teori Metoder: At der gives mulighed for at elever, qua partnerskabsaftaler mellem skolen og institutioner, kan foretage studiebesøge i teoriperioder med forskellige faglige formål, f.eks.: Interviewe borgere om livshistorie eller andre emner Planlægge og udføre forskellige aktiviteter Invitere brugere eller personale til aktiviteter At praktikvejledere bruges som gæsteundervisere og kontinuerligt forbindes med teoriperioden, som dem der bringer den daglige praksis og hverdag ind på skolen At fagligvejledning introduceres og implementeres i relevant omfang på alle EUD forløb på SOSU Nykøbing Falster At synliggøre roller og ansvar i gennem intern og ekstern kommunikation Udvikling af IT-integration og interaktion i undervisningen på SOSU Nykøbing Hele sidste strategiperiode var der fokus på udvikling af SOSU Nykøbing Falsters it-systemer, hvilket har medført nye LMS-platforme (Fronter og MeeBook), implementering af elevplan, sammenhæng mellem skema timer og tjenestetid ført i EASY A, samt adgang til flere læringsportaler, etablering af smartboards i alle klasser og etablering af udlåns-pcér/ipads. Derfor er fokus for næste strategiperiode fortsat at arbejde med implementeringen samt fastholdelse af den positive udvikling, der allerede er i gang ift. brugen af it i undervisningen på SOSU Nykøbing Falster. For dermed at give eleverne forskellige muligheder for at modtage

7 læring via alsidige metoder og SOSU Nykøbing Falster muligheden for at tilgå læringsbegrebet i en bredere forstand. Således at læring kan foregå parallelt eller forskudt af den daglige undervisning. Fremtidens hverdag i praksis vil stille krav om håndtering af it og teknologier i bred forstand, derfor er det essentielt at SOSU Nykøbing Falsters elever har en teknologiparathed når de er færdiguddannede. Ikke dermed sagt at de bliver introduceret til alt, men at de med tryghed kan møde fremtidens velfærdsteknologi og it-krav. Selvom der satses højt på øget brug af IT i undervisningen, satser SOSU Nykøbing F sideløbende på udvikling af mange forskellige æstetiske praksisser og muligheder i undervisningen, så ensidighed undgås. Håndværksmæssig kunnen og traditionel kreativ praksis skal fortsat være kendetegnende for elever der kommer fra SOSU Nykøbing Falster. Målsætning for den strategiske indsats: Brugen af IT- pædagogiske redskaber, fagportaler og E-bøger øges Kendskab til produkterne og hvordan disse implementeres i undervisning øges Elever mødes med en forventning om at medbringe egne computere el. lign. til eget brug Eleverne oplever et sammenhængende forløb når de skifter fra GF til et hovedforløb ift. brugen af it og forståelse af læring. Eleverne skal opleve et niveauløft ift. it fra folkeskolen til SOSU Nykøbing Falster. Ved at øge brugen af IT i undervisningen, gives særligt Grundforløbseleverne en mulighed for, at vise og bruge deres kompetencer. It i undervisningen skal bidrage til at fastholde elever som ellers kunne være frafaldstruede begrundet i at deres læringsstil ikke blev mødt af de nuværende pædagogiske tiltag. Metode: Der afsættes ressourcer til at assistere underviserne. Eksempelvis kunne undervisere, som er fortrolig med brugen af it, supervisere/vejlede andre kolleger Krav til eleverne om at benytte IT i fremlæggelser eks. Prezi, animoto, goanimate eller film. Vigtigt med en sammenhæng mellem form og indhold for at sikre, at eleven oplever et formål med brugen af templates af forskellig art. Udvikle sammenhængen mellem undervisning, opgaver samt brugen af IT i Åbent læringscenter Krav om at alle undervisningsforløb findes i MeeBook, således at den enkelte elev kan følge sin undervisning og altid gå tilbage og finde materiale. Indarbejde pædagogisk-it i SOSU Nykøbing Falsters fælles didaktiske og pædagogiske grundlag

8 Prioritere ressourcer til kurser og uddannelse i kreativ og æstetiske læreformer Afsættelse af ressourcer til udbygning af værksteder og udelivs faciliteter Generel refleksion om SOSU Nykøbing Falsters position SOSU Nykøbing Falster er en mindre uddannelsesinstitution, på godt og ondt. Der er mangt og meget som kan udvikles lokalt og organisationen er som udgangspunkt udviklingsparat. Dog må det anerkendes at der er behov for samarbejder, med institutioner, der kan allokere udviklings- og projektresurser i en helt anden grad end SOSU Nykøbing Falster. Særligt nu hvor vi forudser reformer på erhvervsuddannelsesområdet, som vil få økonomiske konsekvenser, er der et behov for at sikre de mindre og dermed sårbare dele af vores organisation fx internationalt samarbejde, projektstyring, kommunikation, forskning o. lign. Endvidere er der et grundlæggende behov for at tænke læringsbegrebet bredere end tilfældet er i dag. Der er et behov for at sikre at alle elever nås med forskellige pædagogiske redskaber, at der tænkes i en effektiv læring hvor kontakten mellem underviser og elev styrkes og udbygges. Derfor vil SOSU Nykøbing Falster sikre sin selvstændighed, kvalitet, udvikling og økonomi ved at indgå tættere relationer med relevante intuitioner, samt arbejde for at udfolde læringsbegrebet og bevidstgøre professionel relations dannelse til glæde og gevinst for elever og kursister.

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering

Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering Indsatsområde Mål/intention Indikator Vægt Målopfyldelse A: Basis indsatsområder 66,7 % A1: Den pædagogiske tilgang i uddannelserne Praktisk

Læs mere

Strategi

Strategi Strategi 2018-2021 1 Indhold SOSU Nykøbing Falsters vision, mission og værdigrundlag... 3 Strategien for SOSU Nykøbing Falster 2018-2021... 4 Fokus på Verdens bæredygtige udvikling... 5 Mål 1 flere elever

Læs mere

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I Gearing til succes Lad os gøre en forskel VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I LOS DE PRIVATE SOCIALE TILBUD E M D R U P V E J 1 1 5 A, 2 4 0 0 K Ø B E N H A V N N V Indhold Indledning...

Læs mere

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikuddannelsens faglige mål vurderes ud fra taksonomien: 1. Begynderniveau 2. Rutineret niveau 3. Avanceret niveau De enkelte niveauer defineres således:

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål

Mission. Vision. Kommunikationsstrategi 2013-2015. Formål Tanken om et campus som et uddannelsesfællesskab har eksisteret i Køge i mange år og er udsprunget fra lokale uddannelsesinstitutioner. Tanken har vokset sig større og større, blandt andet med bred støtte

Læs mere

Handleplan Praktikkontor og Udviklingsafdeling 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011-2012

Handleplan Praktikkontor og Udviklingsafdeling 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011 - CPH WEST bygger på værdier om dialog, udvikling og lederskab på alle niveauer, hvilket afspejler sig i EUD-afdelingens målsætning om,

Læs mere

Indledning: Målgruppen for dokumentet er: Mission: Vision: Strategi for samarbejde: Indsatsområder:...

Indledning: Målgruppen for dokumentet er: Mission: Vision: Strategi for samarbejde: Indsatsområder:... Indhold Indledning:... 3 Målgruppen for dokumentet er:... 3 Mission:... 4 Vision:... 5 Strategi for samarbejde:... 5 Indsatsområder:... 6 1. Roller (ansættende myndighed, skole og praktiksted)... 6 2.

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015

Praktik. i social- og sundhedsuddannelsen. Maj 2015 Praktik i social- og sundhedsuddannelsen Maj 2015 2 Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med praktikuddannelsen

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016

Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikmål for pædagogiske assistentelever 2016 Praktikuddannelsens faglige mål vurderes ud fra taksonomien: 1. niveau 2. niveau 3. niveau De enkelte niveauer defineres således: 1. niveau Eleven kan løse

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Social- og sundhedsuddannelsen. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen Forord Social- og sundhedsuddannelsen er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning sammen med

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015.

Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. Indsatsområder og handlingsplaner for Merkantil afdeling i Taastrup, 2014 2015. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1.

Læs mere

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS 1 Vision, mission, værdier og strategi for Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens 2014-2016

Læs mere

Målopfyldelse af resultatlønskontrakt for Direktør Hans Skjerning

Målopfyldelse af resultatlønskontrakt for Direktør Hans Skjerning Målopfyldelse af resultatlønskontrakt for Direktør Hans Skjerning Navn: Direktør Hans Skjerning Dato: Periode: 1. januar til 31. december 2016 Underskrift Direktør Hans Skjerning Underskrift Bestyrelsesformand

Læs mere

Succes-plan Social & SundhedsSkolen, Herning 1. SAMARBEJDE OM ELEVERNES LÆRING

Succes-plan Social & SundhedsSkolen, Herning 1. SAMARBEJDE OM ELEVERNES LÆRING Succes-plan 2015-16 Social & SundhedsSkolen, Herning 1. SAMARBEJDE OM ELEVERNES LÆRING BEHOVSAFKLARING OG DATAANALYSE Hvad kan vi konkludere på den baggrund? Elevernes faglige resultater: Gode karakterer

Læs mere

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ...

Pædagogisk assistentuddannelse - PAU. Retningslinjer for. praktikuddannelsen ... ... Retningslinjer for praktikuddannelsen Pædagogisk assistentuddannelse - PAU Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske og praktiske undervisning

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i 2014.

Virksomhedsplan 2014 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i 2014. Virksomhedsplan 2014 2 Virksomhedsplan 2014 Virksomhedsplanen giver et overblik over, hvilke områder skolen vil være særlig opmærksom på i 2014. Virksomhedsplanens formål er at være et internt styringsredskab,

Læs mere

Vision. Eleven oplever garantiskolen som en virtuel campus, hvor der er adgang til et fleksibelt uddannelsesforløb.

Vision. Eleven oplever garantiskolen som en virtuel campus, hvor der er adgang til et fleksibelt uddannelsesforløb. Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne. Vision Eleven oplever garantiskolen

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS)

Herlev Hospital. Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Herlev Hospital Dansk Institut for Medicinsk Simulation (DIMS) Strategi og udviklingsplan 2009-2012 Mission Vision DIMS er en højt specialiseret forsknings-, udviklings- og uddannelsesenhed vedrørende

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Pædagogisk IT-strategi for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Introduktion Social- og Sundhedsskolen Esbjergs Pædagogiske IT-strategi er gældende for perioden 2014 til 2018. Strategien indeholder: Introduktion

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse SOSU-uddannelserne 2009 Institutionens navn: SOSU Nord Institutionsnummer: 851452 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt link til skolens handlingsplan 2009

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1. De faglige

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag

Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag BRUUNBIZ idérig kommunikation 2016 Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag sosusilkeborg.dk Billedunivers i Skolens pædagogiske og didaktiske grundlag er skabt af fotograf Lisbeth Barfoed Skolens pædagogiske

Læs mere

Den professionelle opstart. Vi vil opnå eleven føler en tryghed i at være tilstede og udtrykke sig.

Den professionelle opstart. Vi vil opnå eleven føler en tryghed i at være tilstede og udtrykke sig. Handling (hvad vil vi gøre) Deadline Opfølgning og evaluering I elevens første uge vil vi arbejde med gode relationer for at opnå et bedre læringsudbytte for den enkelte elev. Den professionelle opstart

Læs mere

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse

Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse. Den røde tråd i din uddannelse Uddannelsesbog til den pædagogiske assistentuddannelse Den røde tråd i din uddannelse Skole Praktik Praktik 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sådan bruger du uddannelsesmappen side 3-5 2. Kontaktinformationer

Læs mere

Strategi 2013 2016. Århus Social- og Sundhedsskole

Strategi 2013 2016. Århus Social- og Sundhedsskole Strategi 2013 2016 Århus Social- og Sundhedsskole Strategi for Århus Social- og Sundhedsskole 2013-2016 Strategi & handling SOSU-skolens strategi danner grundlaget for vores handlinger i de kommende år.

Læs mere

veje til den gode praktik

veje til den gode praktik veje til den gode praktik SOCIAL OG SUNDHEDSSKOLEN HERNING indholdsfortegnelse FORORD SIDE 3 INDLEDNING SIDE 4 TO SIDER AF SAMME SAG SIDE 6 FORUDSÆTNINGER FOR EN GOD PRAKTIKUDDANNELSE SIDE 7 FORUDSÆTNINGER

Læs mere

Sosu-skolernes arbejde med rekrutterings- og fastholdelsesindsatser

Sosu-skolernes arbejde med rekrutterings- og fastholdelsesindsatser Sosu-skolernes arbejde med rekrutterings- og fastholdelsesindsatser Konference 8. maj 2012 Pernille Hjermov og Sanya Gertsen Pedersen, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Formål med evalueringen og dagen

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Teknologisk Institut. Personalepolitik

Teknologisk Institut. Personalepolitik Teknologisk Institut Personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning 3 Værdisæt det vi er 4 Brand Promise det vi lover vores kunder 5 Viden- og relationsopbygning 6 Læring og samarbejde 7 Rekruttering

Læs mere

Uddannelsesplan for Børnehaven Løvspring Vinkelvej 32, 8800 Viborg Tlf. nr. 86623492

Uddannelsesplan for Børnehaven Løvspring Vinkelvej 32, 8800 Viborg Tlf. nr. 86623492 Uddannelsesplan for Børnehaven Løvspring Vinkelvej 32, 8800 Viborg Tlf. nr. 86623492 Vi er en privat børnehave som er placeret ved Gymnastik- og Idrætshøjskolen i Viborg. Normeringen er 80 børnehavebørn

Læs mere

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune

Social- og sundhedshjælperelever, der er ansat af Egedal Kommune Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag BEK nr 1117 af 18/08/2016 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedshjælper Uddannelsesordning for Social- og sundhedshjælperuddannelsen,

Læs mere

Hvordan bliver praktikvejlederne klædt på til at omsætte de nye mål? -Den kompetente praktikvejleder -

Hvordan bliver praktikvejlederne klædt på til at omsætte de nye mål? -Den kompetente praktikvejleder - Hvordan bliver praktikvejlederne klædt på til at omsætte de nye mål? -Den kompetente praktikvejleder - Ellen Kjær, SEVU 3. Juni 2015 Paradigmernes betydning Politiske Visioner Erhvervsuddannelserne Praksis

Læs mere

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune.

Social- og sundhedsassistent elever, der er ansat af Center for Sundhed og Omsorg eller afvikler praktikuddannelsen i Egedal Kommune. Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag BEK nr 616 af 31/5/2017 Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til social- og sundhedsassistent Uddannelsesordning for Social- og sundhedsassistentuddannelsen,

Læs mere

Skolens indsatsplan udgør sammen med skolens handleplan for øget gennemførelse skolens opfølgningsplan.

Skolens indsatsplan udgør sammen med skolens handleplan for øget gennemførelse skolens opfølgningsplan. Indsatsplan 2019 Forord SOSU Nord arbejder kontinuerligt med at udvikle skolen i forhold til vores mission, vision og værdier. I 2018 er mission, vision og værdier blevet reformuleret, og fremstår nu mere

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal 2016

Kvartalsrapport 2. kvartal 2016 Kvartalsrapport 2. kvartal 2016 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-16 30.06.16...

Læs mere

Opgavebeskrivelse for kontaktlærere

Opgavebeskrivelse for kontaktlærere Færdiggjort til høring d. 05. marts 2009 Revideret d. 17. juni 2009 Opgavebeskrivelse for kontaktlærere Denne opgavebeskrivelse tager sit udgangspunkt i de planer, regler og specifikationer, der er beskrevet

Læs mere

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi Randersgades Skole Integreret kommunikationsstrategi 2015-2016 Randersgades Skole 1 Introduktion Randersgades Skoles (RG) integreret kommunikationsstrategi er en overordnet guideline, der angiver de strategiske

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Social- og Sundhedsskolen, Fredericia-Horsens Institutionsnummer: 607410 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt

Læs mere

Fælles - om en god skolestart

Fælles - om en god skolestart Fælles - om en god skolestart 1 Indledning Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Der ud over henvender pjecen sig også til

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedsassistentuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedsassistentuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

Praktikopgaver. Den pædagogiske assistentuddannelse

Praktikopgaver. Den pædagogiske assistentuddannelse Praktikopgaver Den pædagogiske assistentuddannelse Gældende for elever der er startet efter 1. januar 2016 Praktikopgaver til brug i elevernes praktikperioder De følgende seks praktikopgaver er udarbejdet

Læs mere

Silkeborg Kommune - UTA 2 projekt deltager. (Garantiskolen etableres officielt januar 2009 ved en underskriftsceremoni)

Silkeborg Kommune - UTA 2 projekt deltager. (Garantiskolen etableres officielt januar 2009 ved en underskriftsceremoni) Historien Regionalt FOU-projekt omkring samarbejde med produktionsskoler ( SOSU, HS,TS,SPH - Harzen-gruppen 2008) Lokalt FOU-projekt omkring grundforløbspakke- ProErhverv (SOSU, HS, TS, SPH, UU, VUC) Silkeborg

Læs mere

STRATEGI Version

STRATEGI Version STRATEGI 2018-2022 1 Forord til strategi 2018-2022 Neden for følger strategi 2018-2022 for EUC Nordvestsjælland. Strategien bygger på følgende fem principper: 1. Vores arbejde understøtter altid den overordnede

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag

Ydelsesbeskrivelse. Social- og sundhedshjælperuddannelse. Ydelsesbeskrivelse gældende Lovgrundlag Ydelsesbeskrivelse Social- og sundhedshjælperuddannelse Lovgrundlag LBK nr. 789 af 16/06/2015 Erhvervsuddannelsesloven BEK nr. 500 af 22/4/2015 Bekendtgørelse om social- og sundhedsuddannelsen Uddannelsesordning

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Lokalt bilag til praktikerklæring, PA

Lokalt bilag til praktikerklæring, PA Elevens navn: Lokalt bilag til praktikerklæring, PA Midtvejsevaluering Slutevaluering Fødselsdato: Hold: Praktik 1: d. Praktik 2: d. Praktikstedets navn: Disse ark er udarbejdet for at understøtte evalueringen.

Læs mere

Handlingsplaner gældende for Teknisk EUD V45

Handlingsplaner gældende for Teknisk EUD V45 Handlingsplaner 2013-2014 gældende for Teknisk EUD V45 Smedeafdelingen (Produktion og Udvikling GF + HF): Generelt set er der sket et pædagogisk løft i afdelingen, idet lærerne har gennemført et projektforløb

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

Håndbog til praktikvejledere PA elever

Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere PA elever Håndbog til praktikvejledere Udgivet af Vordingborg Kommune Januar 2015 Udarbejdet af: Pædagogisk Konsulent Charlotte Skovgaard Fotos: Colourbox Vordingborg Kommune

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

ATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEG

ATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEG RATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATE GI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI STR ATEGI STRATEGI STRATEGI STRATEGI

Læs mere

Kvalitetsmodel. for praktik i de. grundlæggende. social- og. sundhedsuddannelser

Kvalitetsmodel. for praktik i de. grundlæggende. social- og. sundhedsuddannelser Kvalitetsmodel for praktik i de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser Projektgruppe Uddannelse Faaborg Midtfyn Kommune 1 Indhold Kriterier for praktik i de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser

Læs mere

Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017

Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017 Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 30.06.17...

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse STRATEGI 2015-16 Strategi 2015 2016 PEJLEMÆRKER OG MÅL Indholdsfortegnelse Forord 2 1.0 Strategiske pejlemærker 3 2.0 Strategiske mål 7 3.0 Proces for ZBC Strategi 11 Forord Det handler om stolthed, begejstring,

Læs mere

FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART

FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART FÆLLES OM EN GOD SKOLESTART FÆLLES OM EN GOD START 3 INDLEDNING Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Derudover henvender

Læs mere

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16

Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 Strategi for it i skolen Fredericia Kommune 2012-16 1 Digitaliseringsstrategien for Fredericia Kommunes skoler 2008-12 hvilede på en række visioner, hvoraf langt de fleste allerede er realiseret i skolehverdagen.

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer

1. Optimering af arbejdsvilkår for personalet på SOSU Fyn på baggrund af de aftalte rammer og ressourcer 2018.01.30 Bestyrelsens strategiske fokusområder frem til 2020. Overordnet har bestyrelsen besluttet i særlig grad at gøre Social- og Sundhedsskolen Fyn til attraktiv skole for ambitiøse elever og kursister.

Læs mere

Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark

Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark Oplæg v/ Charlotte Wegener og Karin Villumsen Dansk Center for Undervisningsmiljø Finland den 27. og 28. september 2007 Undervisningsmiljø: Elevernes

Læs mere

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag

Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Vorrevangskolen min skole Vi vil kendes på Glæde, oplevelser, engagement og læring som vi vil opnå gennem ansvar, omsorg, respekt og faglighed Vorrevangskolens SFO Værdigrundlag Oktober 2016 Vorrevangskolen

Læs mere

Uddannelses- strategi

Uddannelses- strategi Uddannelsesstrategi 2 I hænderne holder du et vigtigt redskab til at bygge Næstveds fremtid Fremtiden skal bygges med teknologi, med værktøj, med fingerfærdighed og med kloge hoveder. Fremtiden skal bygges

Læs mere

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer

Det åbne dagtilbud. Overordnede mål og rammer Det åbne dagtilbud Overordnede mål og rammer 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det engagerede møde med omverdenen har værdi og skaber værdi.... 3 Lovgivning... 3 Formål... 3 Mål... 4 Organisering...

Læs mere

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer

Anbefaling 1. Samarbejde med erhvervslivet. Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Anbefaling 1 Samarbejde med erhvervslivet Fokus på unge med skæve/alternative kompetencer Iværksætter uddannelse i Helsingør (som skal være landsdækkede) Eventuddannelse + stillinger i kommunen, der skal

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N www.sosuesbjerg.dk University College Syddanmark

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 85 83 [+3] [-2] 78 [-2] 82 86

Læs mere

Udarbejdet foråret 2017 af Berit Christina Olsen. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget Odense C 5250 Odense SV

Udarbejdet foråret 2017 af Berit Christina Olsen. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget Odense C 5250 Odense SV SOSU FYN I TAL 2016 Udarbejdet foråret 2017 af Berit Christina Olsen Social- og Sundhedsskolen Fyn Odense City Odense Syd Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget 4 5000 Odense C 5250 Odense SV Svendborg Middelfart

Læs mere

Evalueringer Der gennemføres 3 evalueringer i løbet af det samlede uddannelsesforløb for alle skolens elever.

Evalueringer Der gennemføres 3 evalueringer i løbet af det samlede uddannelsesforløb for alle skolens elever. EVALUERING AF UNDERVISNING HVORFOR OG HVORNÅR EVALUERES DER? SOSU Sjælland ønsker at målrette evalueringen undervisningen for at opnå et fælles evalueringsgrundlag og -kultur for hele organisationen. Hensigten

Læs mere

Evalueringsrapport Aftalestyring 2008 - Sundhedsuddannelserne

Evalueringsrapport Aftalestyring 2008 - Sundhedsuddannelserne Evalueringsrapport Aftalestyring 2008 - Sundhedsuddannelserne Som angivet i Kontrakt for Aftalestyring 2008 Sundhedsuddannelserne af november 2007, skal der udarbejdes en årlig evalueringsrapport på de

Læs mere

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår.

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og IBC Birkemosevej 1 6000 Kolding www.ibc.dk 2. Aftaleperiode og opsigelse Rammeaftalen gælder for

Læs mere

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet

OM AT VÆRE MENTOR. i Lær for Livet OM AT VÆRE MENTOR OM AT VÆRE MENTOR i Lær for Livet 1 MENTOR I LÆR FOR LIVET Lær for Livets mentorordning er en del af Lær for Livet, som er Egmont Fondens signaturprojekt. Målet med Lær for Livet er:

Læs mere

Social- og sundhedsassistentuddannelsen

Social- og sundhedsassistentuddannelsen Ydelsesbeskrivelse 2015 Social- og sundhedsassistentuddannelsen Praktik 3 Indledning Center for Sundhed og Omsorg i Egedal kommune har en uddannelsesmæssig forpligtigelse i forhold til det dimensionerede

Læs mere

FPDG. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag

FPDG. Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag FPDG Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag 2019-2020 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Faglige kompetencer og dannelse... 4 3. Pædagogiske og didaktiske principper... 6 4. God undervisning på

Læs mere

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen

PÆDAGOGISK STRATEGI. Ellebækskolen PÆDAGOGISK STRATEGI Ellebækskolen Med den Pædagogiske Strategi beskriver Ellebækskolen den overordnede pædagogiske målsætning frem mod 2022. Den pædagogiske målsætning tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde.

Kompetenceområde 3: Pædagogens praksis Området retter sig mod deltagelse i pædagogisk praksis inden for det pædagogiske arbejdsområde. Uddannelsesplan for Modul 4 - Praktikperiode 1 Institutionens navn: Praktikstedet skal jf. Bek. Nr 211 af 6.3.2014 9 stk. 2 udfærdige Uddannelsesplan for de praktikperioder, praktikstedet kan modtage studerende.

Læs mere

Optag og søgningstendenser pa social- og sundhedsskolerne januar til august 2012

Optag og søgningstendenser pa social- og sundhedsskolerne januar til august 2012 og søgningstendenser pa social- og sundhedsskolerne januar til august 212 For at er opdateret på status for optag og ikke mindst søgning til social- og sundhedsskolernes uddannelser, har lederforeningen

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at

HF & VUC FYN er landets største VUC, og det forpligter. Derfor vil vi også være landets bedste VUC til at Fælles fokus på læring HF & VUC FYN bygger bro til en fremtid med mere uddannelse bedre job og højere livskvalitet Strategi 2016 2019 Med udgangspunkt i denne vision uddanner vi unge og voksne i et miljø,

Læs mere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere

Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere Virupskolen søger 2 pædagogiske ledere På Virupskolen ændrer vi skolens ledelsesstruktur pr. 1. august 2015. Vi søger derfor 2 pædagogiske ledere til at indgå i vores ledelsesteam. Vi søger en pædagogisk

Læs mere

Praktik. i den PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE November 2015. Gældende for: PA1403 PA1408 PA1503 PA1508

Praktik. i den PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE November 2015. Gældende for: PA1403 PA1408 PA1503 PA1508 Praktik i den PÆDAGOGISKE ASSISTENTUDDANNELSE November 2015 Gældende for: PA1403 PA1408 PA1503 PA1508 Forord Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU) er en vekseluddannelse, hvor skoleperiodernes teoretiske

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

GARANTISKOLEN SILKEBORG

GARANTISKOLEN SILKEBORG GARANTISKOLEN SILKEBORG 29. og 30. november 2016 KL Uddannelsestræf. a. Opstart: En kort fortælling om baggrunden for dannelsen af Garantiskolesamarbejdet b. Samarbejde og fælles ansvar: En skitsering

Læs mere